Säng 80×200 - Guide till de bästa sängarna i storlek 80x200

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 18, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Säng 80×200 - Guide till de bästa sängarna i storlek 80x200

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

En god natts sömn är avgörande för din hälsa. Men vad många människor inte inser är att hur du sover är lika viktigt som hur mycket du sover. En av de viktigaste faktorerna för att få en god natts sömn är att välja rätt säng. För dig som letar efter en ny säng eller som undrar ifall din nuvarande säng är rätt för dig, kan du läsa vidare för att lära dig mer om vad du bör leta efter i en säng.

Notera att vi inför den här artikeln inte analyserat oberoende tester, utan vi har i första hand analyserat kunders egna “test” av sängar, genom att sammanställa alla kundomdömen vi har hitta om sängarna i fråga, för att sedan jämföra produktspecifikationer och prisklass.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 2 bästa sängarna 80x200 i test-guiden 2023:

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Bedre Nætter Senses - En hypoallergen säng 80×200 med spännande funktioner

Mycket valuta för pengarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætter Senses:

 • 7 komfortzoner
 • 100 nätters provperiod
 • Konstruerad i FSC-certifierat trä

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar starkt den ställbara sängen Senses. Sängen är bekväm, erbjuder god temperaturreglering och är hypoallergen. OEKO-TEX-certifieringen gör att du som konsument kan känna dig trygg med att sängen inte exponerar dig för skadliga kemikalier. Om du skulle känna dig osäker på sängen erbjuder Bedre Nætter också en 100-dagars provperiod så att du kan testa sängen ordentligt utan att behöva känna dig pressad till ett stort köp.

Den största fördelen hos Bedre Nætter gentemot konkurrenter är deras Svanenmärkta bäddmadrass och att sängen levereras med en väggmonterad sänggavel. Vad beträffar leveranstid erbjuder Bedre Nætter imponerande 2-8 arbetsdagar, medan de flesta andra sängar på marknaden har en leveranstid på 10-30 dagar.

Fördelar

 • Sänggavel ingår
 • Kort leveranstid
 • 7 komfortzoner
 • Hypoallergen
 • Upp till 25 års garanti

Nackdelar

 • Bäddmadrassen kan glida runt när du använder ställfunktionen

Sängen Senses i storleken 80×200 från Bedre Nætter är en av de mest populära ställbara sängarna i Danmark, vilket talar för en säng som många kan njuta av. 

Recension och analys av sängen Senses i storlek 80×200

Sängen Senses utlovar utomordentlig komfort och kommer med en madrass utrustad med sju separata komfortzoner och en hypoallergen bäddmadrass. Fjädermadrassen i sängen är utrustad med sju separata komfortzoner som anpassar sig efter din kropp och ger riktat stöd där du behöver det som mest. Samtidigt kan du justera fastheten separat på båda sidor av din Senses-säng.

Senses kommer med en sex centimeter tjock bäddmadrass med slät yta för extra komfort. Bäddmadrassen är konstruerad för att effektivt kunna reglera din kroppstemperatur, så att du inte blir för varm under natten. Bäddmadrassen är Svanen- och OEKO-tex-certifierad vilket intygar att den är både hypoallergen och fri från skadliga ämnen.

Att montera sängen Senses är enkelt och kräver inga extra verktyg eller material. Benen skickas utrustade med Anti Slip-tassar, så att din säng står stadigt för att skydda ditt golv från att repas.

Vad säger konsumenterna om Bedre Nætters Senses 80×200?

På Bedre Nætters hemsida har kunder lämnat över 500 kommentarer och givit sängen ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor, vilket visar på riktigt hög kundnöjdhet. Recensionerna kommer från kunder som använt sängen själva, vilket vi anser ger hög tillförlitlighet, och det är uppenbart att de som använder sängen dagligen är nöjda med den. Som ett bevis på den höga kundnöjdheten har Bedre Nætter även fått in över 2900 recensioner på TrustPilot där de har ett betyg på 4,7/5 stjärnor.

Den ställbara sängen Senses har många smidiga funktioner och är väl omtyckt. Några kunder har dock haft problem med att bäddmadrassen tenderar att glida runt lite, och att sänggaveln kan gnissla. Det har också förekommit klagomål på långa leveranstider; vilket dock kundtjänst verkar ha löst snabbt.

Bedre Nætter Venus Mayan - Svanenmärkt säng 80x200 med hög komfort

Redaktionen rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætter Venus Mayan:

 • 7 komfortzoner och justerbar fasthet
 • Svanenmärkt och hypoallergen bäddmadrass
 • 25 års garanti mot fjäder- och rambrott för extra trygghet och hållbarhet

Konsumentmagasinets omdöme

Efter att ha undersökt den ställbara sängen Venus är vårt helhetsintryck mycket positivt. Sängen är utrustad med alla de funktioner du kan förvänta dig av en ställbar säng i den här prisklassen, och mer därtill. 

Vi är särskilt imponerade av sängens tystgående motor och de sju komfortzonerna som uppskattas av kunder. Sängens bäddmadrass är dessutom Svanenmärkt och hypoallergen. Några få kunder hade föredragit en något tjockare bäddmadrass, men för majoriteten av de kunder som har kommenterat passar den bra.

Vi hade gärna sett att man kunde välja mellan en latex- eller skummadrass, vilket erbjuds av Bedre Nætters konkurrenter. På det hela taget är den ställbara sängen Venus en riktigt bra säng för sin prisklass och vi rekommenderar den varmt.

Fördelar

 • Sängen Venys har fått betyget 4,5/5 stjärnor av tidigare kunder
 • Venus är Bedre Nætters mest populära sängserie sedan 2014, vilket vittnar om att sängen håller hög kvalitet
 • Bäddmadrassen är Svanenmärkt, hypoallergen och OEKO-TEX-certifierad, vilket garanterar hög kvalitet och att madrassen är fri från skadliga ämnen
 • 7 komfortzoner som säkerställer optimalt stöd för hela kroppen
 • 25 års garanti på ram- och fjäderbrott samt fem års garanti på motorn ger extra trygghet

Nackdelar

 • Vissa kunder vill hade önskat en något tjockare bäddmadrass
 • Bedre Nætter erbjuder inte alternativa material till latex i bäddmadrassen

Den ställbara sängen Venus är en av de mest sålda sängarna hos Bedre Nætter, en av Danmarks största sängåterförsäljare på nätet. Sängen är tillverkad i något finare material än deras billigare sortiment, vilket gör Venus till ett lyxigare val som erbjuder extra komfort. 

Recension och analys av den ställbara sängen Venus

Tyst motor och bäddmadrass med värmeavledning för extra komfort
Venus är en beprövad säng från Bedre Nætter och har varit deras mest sålda säng sedan 2014. Sängen är uppbyggd som en traditionell kontinentalsäng i tre delar och består av en bas, en fjädermadrass och en bäddmadrass.

Venus skiljer sig från konkurrenterna med sin 20 centimeter tjocka ram i massivt trä och sin tysta lyftmotor från Linak som du enkelt styr via en app. Den appstyrda motorn är en sällsynt funktion som du vanligtvis inte hittar på sängar i den här prisklassen. Venus är utrustad med en fjädermadrass med värmeavledning för att hjälpa dig att få en god natts sömn utan att bli för varm. Sängen saknar dock underredesljus, vilket är någonting som erbjuds av många konkurrenter. 

Fjädermadrassen i Venus är konstruerad med 7 komfortzoner, samt en elastisk stoppning på 25 mm, som är utformad för att tåla frekvent användning i samband med höjning och sänkning. En unik egenskap hos sängen är att materialet som omsluter fjädrarna verkar värmeavledande för extra komfort. Sängen är konstruerad i material som är OEKO-TEX-certifierade, vilket intygar att sängen är fri från skadliga ämnen så att du kan vara trygg med att du får en hälsosam och säker sömnupplevelse.

En särskilt utmärkande funktion hos sängen Venus Mayan är dess bäddmadrass som är tillverkad i sju centimeter tjock latex och som är Svanenmärkt och allergivänlig. Bedre Nætter har även fattat hållbarhetsbeslutet att utvinna 100% av sin latex från gummiträdet Hevea Brasiliensis för att bidra till att skydda naturen. Bäddmadrassen är tillverkad med metoden SonoCore, vilket gör madrassen mer robust och smidig, samtidigt som det ger ett material som andas.

Bäddmadrassen i latex är Bedre Nætters enda alternativ till bäddmadrass, vilket vissa anser vara en nackdel eftersom många konkurrenter erbjuder möjligheten att välja mellan både latex- och skummadrasser. Sängen Venus är konkurrensmässigt utrustad jämfört med andra ställbara sängar i samma prisklass med sina 7 komfortzoner, OEKO-TEX-certifierade material och tystgående motor. Där Venus utmärker sig från andra sängar i prisklassen är bäddmadrassen, som tack vare SonoCore-metoden ger sängen Venus en Svanenmärkt bäddmadrass som håller riktigt hög kvalitet.

Är en 80×200 säng ett populärt val?

En säng 80×200 är ett populärt val för personer som vill ha en kompakt säng som inte tar upp för mycket plats.. Dessa sängar är utformade för en person och är därför mindre i storlek jämfört med större dubbelsängar.

80 sängar finns i en mängd olika stilar, material och utföranden, så du kan säkert hitta en som passar dina preferenser, rumsstorlek och inredningsstil. Oavsett om du letar efter en traditionell metallram eller en modern träram är vi övertygade om att det finns 80×200-sängar som uppfyller dina behov.

Att tänka på innan du köper en säng 80×200

När du köper en 80×200 säng finns det ett antal faktorer att ha i åtanke för att säkerställa att du hittar rätt säng.

Storlek och mått: Se till att du mäter ditt rum och väljer en säng som passar i rummet. Även om det handlar om en liten säng bör du ändå tänka på hur du bäst kan utnyttja utrymmet i ditt sovrum. Du vill ha gott om utrymme för att kunna krypa ned i och ut ur sängen utan problem. Om du vill ta en titt på något i en helt annan storlek kan du prova att läsa en av dessa två artiklar där vi tittar på sängar i storleken 200×200 och King size sängar. Dessa sängar erbjuder en helt annan nivå av komfort och lyx.

Komfort och stöd: Komfort är nyckeln när du väljer säng. Se till att sängen du väljer har en bekväm madrass och ger rätt stöd för din kropp. Du kan också överväga funktioner som en sänggavel eller fotgavel för att ge extra komfort och stöd.

Stil och design: Enkelsängar finns i många olika stilar. Välj en säng som passar din personliga stil och som kompletterar inredningen i ditt rum.

Material och hållbarhet: Sängens material och hållbarhet bör också beaktas när du gör ditt köp. Se till att sängen är tillverkad i ett högkvalitativt material som är uppbyggt för att hålla länge och som tål regelbunden användning. Här kan du läsa vår artikel om hårda madrasser som är kända för sin längre livslängd och robusthet.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du se till att du hittar den bästa sängen för dina behov och få en god natts sömn i framtiden.

För- och nackdelar med en säng 80×200

Är en säng i storlek 80×200 rätt för dig? Vi har sammanställt en lista med för- och nackdelar för att förhoppningsvis hjälpa dig att bestämma dig.

Fördelar med en 80×200-säng:

Platsbesparande: En 80×200-säng är mindre än de flesta andra sängar, vilket gör den till en utmärkt lösning för ett mindre rum eller för ett gästrum.

Prisvärd: Jämfört med större sängar som dubbelsängar är 80×200-sängar vanligtvis mer prisvärda, vilket gör dem till bra alternativ för dig med en begränsad budget.

Brett utbud av stilar och design: Dessa sängar finns i många olika utföranden. Detta underlättar när det kommer till att hitta en säng som passar i ditt hem.

Lätt att flytta: På grund av sin mindre storlek är dessa sängar vanligtvis lättare och mer kompakta än andra typer av sängar. Detta kan vara en stor fördel när det är dags att flytta sängen.

Nackdelar med en säng 80×200:

Begränsat utrymme: Eftersom sängens storlek är 80×200 är den naturligtvis begränsad när det gäller sovutrymme. Den är alltså inte lämplig för mer än en person.

Obekvämt för dig som är lång: 80×200-sängar är utformade för personer upp till en viss längd och bredd. För dig som är lång erbjuder antagligen inte den här sängen den komfort du vill ha. Vi har samlat några av de bästa madrasserna i storleken 180×200 om du vill titta på något större.

Det finns många saker som talar för sängar i storleken 80×200, men det finns också saker som talar emot dem. Det är viktigt att du har klart för dig vad du har för behov så att du kan avgöra om det här är rätt sängstorlek för dig. Om du vill ta en titt på sängar i en större storlek kan du prova att läsa vår artikel om ställbara sängar i storlek 120×200. I den här artikeln har vi listat några av de bästa dubbelsängarna på erbjudande, ifall det passar din budget bättre. 

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta