160 Säng Test: Så väljer du rätt säng i 160 för hemmet

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En god natts sömn är avgörande för hälsan och välbefinnandet. Medan vi sover laddar vi upp våra batterier och förbereder kroppen och hjärnan för en ny dag. Därför är det väldigt viktigt att välja en säng som både är bekväm och ger rätt stöd. 

Med en 160 cm bred säng kan du njuta ännu mer av ditt sovrum, tack vare den extra bredden. Vi tycker att alla ska kunna njuta av en god natts sömn. Därför erbjuder vi ett brett urval av sängar i alla storlekar, stilar och prisklasser. Oavsett om du letar efter en traditionell säng eller något mer modernt har vi den perfekta sängen för dig.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en säng på 160 cm?

Typ av madrass

Det finns fyra huvudsakliga typer av madrasser på marknaden: memory-skum, latex, fjädermadrass och hybrid. Madrasser av memory-skum är kända för sin komfort och sitt stöd, men de kan också kännas relativt varma att sova på. Latexmadrasser är svalare och mer hållbara än memory-skum men ofta en aning dyrare. För dig som vill ha ett klassiskt och prisvärt val kan fjädermadrasser vara ett bra val, men de ger inte alltid samma komfort som memory-skum eller latex. Hybridmadrasser är ett mer modernt alternativ som kombinerar de bästa egenskaperna hos memory-skum och fjädermadrasser, men de tenderar att vara dyrare än båda typer av madrasser.

Typ av säng

Kontinentalsängar, som många känner till som den klassiska hotellsängen, är det mest populära valet när du vill ha hög komfort och personlig anpassning med en lyxig design. Höjden på en kontinentalsäng, som består av tre madrasslager, är en av dess viktigaste egenskaper. Ställbara sängar har blivit mer populära tack vare att de ger möjligheten att justera din sömnposition för ett personanpassat stöd. Både huvud- och fotändan kan höjas och sänkas. Personer som har rygg- eller axelproblem eller som vill ha en säng med anpassningsbara funktioner för enastående komfort kan överväga detta alternativ. Om du redan har en fjädermadrass och vill höja sängen är en boxfjädersäng ett billigare alternativ som ger ett mer responsivt stöd. Dessa sängar består av en träram där sängbenen helt enkelt skruvas fast för att montera sängen. Om du exempelvis hyr ut en lägenhet eller äger en sommarstuga kan en boxfjädersäng vara ett bra val.

Bäddmadrass

Hårdheten och materialen som används i en madrass påverkar hur hård eller mjuk en säng känns, och är de mest avgörande faktorerna när det gäller att avgöra madrassens förmåga att hjälpa oss att sova ordentligt. För att begränsa antalet tillgängliga hårdhetsgrader bör du ta hänsyn till din vanligaste sömnposition. Madrasser med ett topplager av memory-skum med mjuka kuddar till medelfasta topplager rekommenderas för sidosovare för att dämpa tryckzonerna. Rygg- och magsovare bör välja medelfasta till fasta madrasser. För att fördela vikten jämnt över hela sängytan rekommenderas en fjädermadrass. Många olika personer och sovpositioner kan använda latexmadrasser, och miljömedvetna personer uppskattar ofta deras ekologiska och allergifria konstruktion. För att vara säker på att du får rätt fasthet utan att investera varken stora summor eller ansträngning rekommenderar vi att välja en återförsäljare som erbjuder en gratis provperiod och gratis byte av bäddmadrass.

Pris

Det rekommenderas att välja en säng som håller i många år. Dyrare modeller har ofta fler komfortzoner, en mer stilren design och en högkvalitativ madrass och kostar omkring 40 000 kronor. Dessa sängar har utökade mått och är mer hållbara. Sängar i budgetklassen kostar vanligtvis mellan 5 000 och 10 000 kronor och har vanligtvis en enklare design och färre funktioner. Det finns även billigare sängar av hög kvalitet för mindre än 10 000 kr om du är selektiv med vad du köper och uppmärksammar de små detaljerna. På sängmarknaden är det ofta möjligt att göra fynd genom rabatter på mer än 50 %, vilket vi rekommenderar att hålla utkik efter.

Recensioner från användare och experter

Det är alltid en god idé att läsa kund- och expertomdömen innan du gör ditt köp. På så vis kan du hitta ytterligare information om sängens konstruktion, komfortnivå och långsiktiga hållbarhet. Innan du gör ett köp bör du titta på varumärkenas eller återförsäljarnas Trustpilot-betyg, eftersom dessa säger mycket om både kvaliteten och servicenivån. I vår köpguide har vi samlat användar- och expertbedömningar för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

arrow-more


Kontinentalsäng 160 Lindenäs – stabil 160 säng med stötdämpande bonell

Bästa premium 160 säng

Kontinentalsängen Lindenäs är för dig som vill ha högsta komfort och design i ditt sovrum. De fyra olika hårdhetsgraderna ger en perfekt passform för alla, medan de 8 trendiga tygerna låter dig välja den perfekta looken för ditt rum.

 • 4 olika hårdheter och 8 trendiga tyger
 • Stötdämpande bonell
 • Lång garanti på 30 år

Recension: En detaljerad recension av Kontinentalsäng Lindenäs

Stödjande fjädrar och luftiga material
Kontinentalsängen Lindenäs säng i 160 är utrustad med flera lager av stödjande fjädrar som garanterar en bekväm och kvalitativ sömn. Sängen är tillverkad av luftiga material som ger god luftcirkulation, vilket hjälper till att hålla dig sval under sommarnätter. Den här kontinentalsängen är utrustad med ett Duozon-system, vilket innebär att du får en avlastning i form en mjukare zon för axlarna och flexibla pocketfjädrar. Med andra ord erbjuder den dubbla zonen en komfort som passar de allra flesta då den följer kroppens konturer.

Stabil och robust ram
Den stabila sängramen hjälper till att stödja både madrassen och den som sover. Sängen är tillverkad av ett robust material så att den klarar vikten av madrassen och den person som sover på den. Den här sängramen är tillverkad av trä, vilket gör den mycket stabil och robust, vilket är särskilt viktigt om du har barn eller husdjur som gillar att springa runt mitt i natten. Sängen har stötdämpande fjädrar som garanterar att du får en god natts sömn. Fjädrarna hjälper till att dämpa din kropp och hålla dig bekväm under hela natten, samtidigt som de ger extra stöd för ryggraden.

30 års garanti
Kontinentalsängen Lindenäs har en lång garanti på 30 år, vilket säkerställer att du kommer att kunna njuta av din nya säng under lång tid. Med sin robusta konstruktion kommer kontinentalsängen garanterat att hålla i många år.

Fördelar

 • Stabil träram
 • Madrassen behåller sin form över tid
 • Ger en avslappnad position hela natten
 • Vändbar mellanmadrass
 • Utrustad med lager av stödjande elastiskt och luftigt material
Nackdelar

 • Kan vara för mjuk för vissa personer
 • Sängben, sänggavlar och andra tillbehör ingår inte i köpet

Konsumentmagasinets bedömning

Kontinentalsängen Lindenäs har många fördelar, bland annat att madrassen håller formen länge. Detta är ett stort plus, eftersom det innebär att du inte behöver oroa dig för att ständigt behöva justera sängen eller köpa en ny säng. Dessutom gör denna säng allt för att du ska kunna uppnå en avslappnad position hela natten. Den vändbara mellanmadrassen är ytterligare en fantastisk funktion som särskiljer den här sängen från andra modeller. Vissa personer kan tycka att sängen är för mjuk, och det är viktigt att notera att ben, huvudgavel och andra tillbehör inte ingår i köpet. Trots detta rekommenderar vi starkt den här produkten som ett av de bästa premiumvalen på grund av dess många användbara funktioner och högkvalitativa madrass.

Specifikationer:
Storlek: 160×200
Höjd: 43 cm (exkl. ben och bäddmadrass)
Zonindelning: Duozone
Garanti: 30 år
Stomme: Trä


Venus Natural – ställbar 160 säng med kraftfull dansk Linak-motor

Bästa 160 säng av naturlig latex

Den största fördelen med den justerbara sängen Venus Natural är att den är tillverkad av 100 % naturlatex, vilket gör att värmeavgivningen blir effektivare. Detta gör den perfekt för dig som vill ha en ställbar säng med goda absorberande egenskaper.

 • 100 % naturlatex
 • 7 komfortzoner
 • 25 års garanti på ram och fjäderbrott

Recension: En detaljerad recension av Venus Natural

Extra stöd i olika positioner
Den justerbara sängen Venus har 7 komfortzoner som har utvecklats unikt för att ge bästa möjliga stöd och komfort. Varje zon är utformad med ett specifikt syfte i åtanke, till exempel att ge extra stöd för huvudet, axlarna och nedre delen av ryggen. Den har också en höftzon med 90 % fjäderkraft, vilket säkerställer att du får en så bekväm sömn som möjligt. Dessutom har sängen en TD4-motor från danska Linak, som en av de mest kraftfulla på marknaden, vilket gör det enkelt att justera sängen till den perfekta positionen. Oavsett om du är ute efter en bekväm natts sömn eller bara vill växla mellan olika sovpositioner gör motorn att du kan hitta den perfekta vinkeln.

Miljövänliga material
Den här naturliga justerbara sängen är miljömärkt, vilket innebär att den har certifierats som miljövänlig. Den är tillverkad av material som är fria från skadliga kemikalier och den producerar inga skadliga utsläpp. Detta gör den justerbara sängen till ett hälsosammare och mer hållbart val för ditt hem.

25 års garanti
Den justerbara sängen har 25 års garanti på ram- och fjäderbrott, vilket innebär att du kan vara säker på att din säng kommer att hålla i många år framöver. Om något skulle hända med ramen eller fjädrarna ersätts de kostnadsfritt.

Fördelar

 • Miljömärkt och naturlig madrass
 • Kraftfull motor från danska Linak
 • Solid och funktionell justerbar bas
 • 100 nätters riskfri provning
 • Inbyggd halkskydd
Nackdelar

 • Gaveln måste köpas extra

Konsumentmagasinets bedömning

Den justerbara basen på Venus Natural är en av de utmärkande funktionerna. Den är stabilt byggd och funktionell, vilket gör den till ett bra val för dem som vill ha en justerbar säng som de kan lita på. Dessutom levereras den här justerbara sängen med en riskfri provperiod på 100 nätter, vilket gör att du kan prova den justerbara sängen för att se om den är rätt för dig. Den har en inbyggd anti-slip-funktion vilket innebär att du aldrig behöver oroa dig för att halka mitt i natten. Den enda nackdelen med Venus Natural är att gaveln måste köpas separat, men förutom det anser vi att denna säng är det bästa naturliga valet tack vare dess miljövänliga madrasskärna.

Specifikationer:
Storlek: 160×200
Höjd: 64 cm
Motor: TD4 Danish Linak
Komfortzoner: 7
Garanti: 25 års garanti på ram och fjäderbrott
Garanti (motor): (motor): 5 år

Vill du läsa om fler modeller av ställbar säng? Läs även: Ställbar säng (Bäst i test)


Emma kontinentalsäng 160 – säng med ergonomisk madrass som tillval

Bästa bekväma 160 säng

 

Emma Continental Bed är perfekt för dig som vill ha en säng med utmärkt ergonomi. Madrassen är utformad för att anpassa sig till din kroppsform, vilket garanterar att du får en god natts sömn.

 • Dynamisk fjäderjustering
 • Bonellfjädring för optimal komfort
 • Ergonomisk madrass

Recension: En detaljerad recension av Emma Continental Bed

Elegant design med 7 komfortzoner
Emma kontinentalsäng har en tidlös och elegant design som passar perfekt i alla sovrum. Den har sju komfortzoner, vilket innebär att den kan anpassas för att passa varje enskild sovande persons behov. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha fantastisk komfort och stöd.

Tilläggsmadrass
Ett valfritt madrassunderlag finns också tillgängligt för Emma kontinentalsäng. Diamond är ett 9 cm tjockt temperaturreglerande madrassunderlag som hjälper dig att hålla dig bekväm hela natten. Flip är ett vändbart 6 cm tjockt madrassunderlag med en mjuk sida och en fast sida, så att du kan välja den komfortnivå som passar dig.

Utmärkta egenskaper
Emma kontinentalsäng har dynamisk fjäderjustering, vilket innebär att du kan anpassa sängens fasthet efter dina behov. Detta är en utmärkt funktion om du har dålig rygg eller om du gillar att byta hårdhetsgrad i din säng ofta. Med den dynamiska fjäderjusteringen kan du få en perfekt sömnupplevelse varje gång. Dessutom har sängen bonellfjädring som hjälper till att fördela din vikt jämnt över sängen, så att du inte känner några tryckpunkter.

Fördelar

 • Vackert sydd huvudgavel
 • Ger en bekväm sovställning hela natten
 • Tillverkad av högkvalitativa material
 • Madrasskudde som tillval för ökad komfort
 • 7 komfortzoner
Nackdelar

 • Finns i endast en färg

Konsumentmagasinets bedömning

Kontinentalsängen Emma har några fantastiska egenskaper som gör att den skiljer sig från alla andra sängar. För det första är sänggaveln vackert sydd och kommer att lägga till en touch av elegans i varje sovrum. För det andra ger sängen en bekväm sovställning hela natten, vilket passar personer som har svårt att sova. Dessutom är sängen tillverkad av högkvalitativa material, vilket innebär att den kommer att hålla i många år. Den enda nackdelen med Emma kontinentalsäng är att den endast finns i en färg. Överlag ger denna säng en ergonomisk sömnupplevelse med många komfortzoner, vilket ger fantastisk komfort.

Specifikationer:
Storlek: 160×200
Höjd: 66 cm hög med en Flip-sängmadrass och 69 cm hög med en Diamond-sängmadrass.
Komfortzoner: 7
Garanti: 10 års garanti


Senses Innergetic – 160 säng med förstärkt höftzon

Bästa träsäng i 160

Den största fördelen med Senses Inergetic-sängen är att den är tillverkad av FSC-certifierad furu från Sverige. Det innebär att den har en solid grund och ger mer stabilitet än de flesta sängar på marknaden.

 • Svanenmärkt topp
 • FSC-certifierad furu från Sverige
 • Höftzonen med 90 % fjäderkraft

Recension: En detaljerad recension av Senses Inergetic

Bra stöd för din kropp
Den här kontinentalsängen har 7 komfortzoner, som var och en är specifikt anpassad för att ge den perfekta mängden stöd och dämpning för ditt huvud, nacke, axlar, rygg, höfter och fötter. Detta säkerställer att du alltid känner dig bekväm och avslappnad oavsett hur länge du sover. Skillnaden mellan vanliga komfortzoner och dessa sju är att i det här fallet används tre olika storlekar av fjädrar i stället för två. Den här sängen är unik eftersom den har en höftzon med 90 % fjäderkraft. Detta bidrar till att ryggraden förblir i rätt riktning samtidigt som det minimerar trycket på höfterna.

Miljövänligt sängöverdrag
Överdraget runt sängen är Svanenmärkt, vilket innebär att det uppfyller de stränga miljö- och kvalitetskrav som ställs i de nordiska länderna. Detta gör sängen till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter som vill vara säkra på att de väljer en högkvalitativ produkt som samtidigt är miljövänlig.

Slitstarka material med inbyggd halkskydd
Den här kontinentalsängen är tillverkad av skandinaviska material, som är kända för sin hållbarhet och kvalitet. Sängen har en antihalkfunktion som förhindrar att du glider av sängen när du sover. Detta är en bra säkerhetsfunktion om du någon gång skulle behöva gå upp mitt i natten. Det gör den dessutom bekvämare att sova på, eftersom du inte behöver oroa dig för att glida av sängkanten. Sängen är också utformad för att vara lätt att montera, så du kan ställa upp den snabbt och börja njuta av den direkt.

Fördelar

 • Skandinaviska material
 • 15 års garanti på ram och fjäderbrott
 • Tryckavlastning och ergonomisk avlastning
 • 7 komfortzoner
 • 100 nätters riskfri provning
Nackdelar

 • Sänggavel ingår ej

Konsumentmagasinets bedömning

Sängen är tillverkad med en ram i kontinental stil, vilket gör den mer hållbar och stabil än traditionella ramar. Den har dessutom 15 års garanti på ram- och fjäderbrott, vilket är ett bevis på dess kvalitet. Dessutom har sängen en riskfri provperiod på 100 nätter, så att du kan vara säker på att det är rätt säng för dig innan du köper den. En potentiell nackdel med Senses Inergetic-sängen är att gaveln måste köpas separat, men vi tycker ändå att den här sängen är det bästa trävalet eftersom den har en tjock och stabil ram.

Specifikationer:
Storlek: 160×200
Höjd: 55 cm
Komfortzoner: 7
Garanti: 15 års garanti på ram och fjäderbrott
Ram: 12 cm träram


Vem bör välja en 160 säng?

En bredd på 160 csm är lämplig för de flesta vuxna, och ger tillräckligt med utrymme för att gå på båda sidor av sängen utan att känna sig inträngd. En säng med den här bredden kan också rymma två personer bekvämt, även om vissa kan känna att han eller hon sover närmare kanten än vad han eller hon skulle föredra. Om du söker en säng att dela med en partner är en säng som är 160 cm bred ett bra alternativ. Om du har ett större sovrum och vill ha en säng som känns rymlig kan du överväga en säng som är ännu bredare än 160 cm.

Vilken typ av 160 säng bör du välja?

När det gäller att välja bland 160 cm breda sängar finns ett antal olika alternativ att välja mellan. En kontinentalsäng är ett populärt val för par, eftersom den ger gott om utrymme för att sova utan att det känns trångt. Ett annat alternativ är en ställbar säng, som är perfekt för personer som lider av allergier eller astma, eftersom den hjälper till att hålla damm och pollen borta. Slutligen är en boxsäng ett utmärkt val för mindre sovrum, eftersom den inte tar upp för mycket plats.

Kan man få olika fasthet i en 160 säng?

Svaret på den här frågan är att det beror på. Om du tittar på en madrass som är helt i ett stycke är svaret troligen nej. Om du däremot tittar på en madrass med flera lager är det möjligt att få olika fasthet i en 160 cm säng. Det fungerar på så sätt att de olika lagren i madrassen kan vara tillverkade av olika material. Till exempel kan det nedersta lagret vara tillverkat av ett fastare material, medan det översta lagret kan vara tillverkat av ett mjukare material. Detta skulle ge dig en madrass med olika fasthetsnivåer. Vissa madrasser har dessutom justerbara fasthetsnivåer. Det innebär att du kan ändra madrassens fasthet genom att lägga till eller ta bort luft från madrassen. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill kunna justera fastheten i din madrass beroende på dina behov.

Alternativa sängar

När du överväger en säng på 160 cm för ditt sovrum, kan du tänka på den extra komfort och utrymme som denna storlek erbjuder. Men det är värt att också överväga alternativa storlekar och typer av sängar, specifikt elevationssängar i storleken 140×200.

Elevationssängar i storleken 140×200 kan erbjuda en anpassningsbar komfortnivå som överträffar många traditionella sängmodeller. Dessa sängar har förmågan att justera huvud- och fotändan, vilket kan anpassas för att passa dina personliga behov och preferenser. Oavsett om du gillar att läsa i sängen, titta på TV, eller bara vill finjustera din sovposition för att minimera ryggsmärtor, ger en elevationssäng dig den flexibiliteten.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Trustpilot.com

Trustpilot är en webbplats där kunder kan lämna recensioner för företag. Det skapar en värdefull resurs för kunderna eftersom Trustpilot ger en överblick över hur väl företagen presterar. Det ger också kunderna möjlighet att dela med sig av sina egna erfarenheter och se vad andra har sagt om ett visst företag. Webbplatsen är lätt att använda och ger en tydlig bild av vilka företag som är pålitliga och vilka som inte är det.

Emma Säng se kundomdömen här

Testfakta.se

Inom Testfaktas nätverk av laboratorier är det specialiserade, oberoende laboratorier som utför företagets sängprovningar. Undersökningarna, som omfattar allt från ergonomiska egenskaper till identifiering av hälsofarliga ämnen, utförs av tre olika laboratorier med olika tillvägagångssätt.
Testens syfte är att belysa variationerna bland marknadens utbud av fristående madrasser bestående av skum, memory-skum och latex (ej fjädrar).

Emma Säng se Testfakta-testet här


Andra relevanta källor och tester


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Emma Säng – ergonomisk 160 säng med gavel och 4 lager för bättre stöd

Vår rekommendation

Emma Säng är för dig som letar efter en miljövänlig säng då den är certifierad av OEKO-TEX. Den främsta fördelen med denna säng är att den bidrar till att minska miljöpåverkan eftersom den är fri från skadliga kemikalier och material.

 • Miljömärkt madrass av OEKO-TEX
 • Tidlös, skandinavisk design
 • Inkl. sängstomme, huvudgavel och madrass

Recension: En detaljerad recension av Emma Säng

Extra komfort och ventilation
Emma är den perfekta sängen för alla hem. Den lyxiga sängklädseln och den 7 cm tjocka sänggaveln skapar ett stilfullt utseende som passar sömlöst in i din heminredning, samtidigt som den är lätt att ta sig i och upp ur tack vare höjden på 55 centimeter (inkl. madrass). Den här sängen har utformats för att ge extra komfort och stöd för madrassen. Sängbottens konstruktion ger optimal ventilation, vilket förbättrar luftflödet under madrassen samtidigt som den leder bort varm luft under madrassen – allt för att du ska kunna sova bättre.

Struktur i 4 lager
Sängen har fyra lager som alla har olika fördelar för en bekväm natts sömn. Det första lagret är det temperaturreglerande och elastiska överdraget som absorberar alla rörelser i sängen och kan tas bort för att tvättas i maskin. Det andra lagret är tillverkat av punktelastiskt och luftigt Airgocell-skum som ger optimal komfort och förhindrar att madrassen överhettas. Under detta lager finns tryckavlastande och formbart viskoelastiskt memory-skum som anpassar sig till kroppens former för optimalt stöd. Det fjärde och sista lagret består av stödjande HRX-skum som bibehåller sängens form och ger ökat stöd för ryggen.

Vad säger användare och experter om Emma Säng?

Emma-madrassen fick även höga betyg i tester av enskilda sängar, med goda resultat i både hållbarhetstesterna och rullmotståndstesterna. Den verifierades av Testfakta i alla tre viktkategorier, vilket säkerställer bra ergonomiska egenskaper för lättare, medeltunga och tyngre kroppstyper. Dessutom har återförsäljaren fått ett betyg på 4,6 av 5 på Trustpilot, där kunderna nämner många positiva aspekterna av Emma.se såsom snabb leverans, bra kundservice och bekväma madrasser. Vissa kunder har dock noterat negativa aspekter som problem med webbplatsen och svårigheter att returnera varor, men överlag verkar denna

Fördelar

 • Temperaturreglerande och elastiskt överdrag
 • Elastiskt skum som andas
 • Optimalt stöd
 • 100 dagars provperiod
 • 10 års garanti
Nackdelar

 • Finns endast i färgen grå

Konsumentmagasinets bedömning

Emma-sängen är ett bra val för dig som söker en ergonomisk säng som är bra för ryggen. Emma-sängen erbjuder dessutom en provperiod på 100 nätter, vilket gör att du själv kan försäkra dig om att sängen passar just dig. Om du inte skulle vara nöjd kan du returnera sängen mot full återbetalning. Dessutom har sängen en 10-årig garanti. Denna säng finns bara i färgen grå, men trots denna lilla nackdel rekommenderar vi sängen tack vare dess 4-lagersstruktur och alla de funktioner som ingår i paketet (sängram, huvudgavel och madrass).

Specifikationer:
Storlek: 160×200
Höjd: 55 cm
Garanti: 10 år


FAQ

Hur lång bör en säng på 160 cm vara?
Det finns inget definitivt svar, eftersom längden på en 160-säng kan variera beroende på användarens behov och preferenser. Med det sagt bör en 160-säng vara tillräckligt lång för att ge en bekväm sovyta, samtidigt som den är kompakt och lätt att förvara när den inte används.
Vilken typ av madrass är bäst för din rygg?
Du vill välja en madrass som är tillräckligt fast för att ge stöd, men inte så fast att den känns obekväm. Det innebär att du måste hitta en säng med rätt balans mellan mjukhet och stöd. En studie upptäckte att medelfasta madrasser vanligtvis ger större lindring av ryggsmärtor än fasta madrasser, trots att det finns en brist på kliniska data om madrasser.
Vilken höjd är bra för en säng på 160 cm?
En 160-säng som är för låg kan vara svår att ta sig i och upp ur, medan en säng som är för hög kan belasta knän och höfter. Att hitta en säng som är rätt höjd för dig är nyckeln till att förebygga smärta när du stiger i och ur sängen.
Kan en säng på 160 cm användas som dubbelsäng?
En 160 cm säng kan användas som dubbelsäng, men den kan vara lite trång för vissa personer.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta