Billig dubbelsäng: De bästa billiga dubbelsängarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En tredjedel av ditt liv går åt till att sova, och därför bör du säkerställa att du sover bekvämt, eller hur? En säng kan kännas som ett mycket stort köp, men är trots allt värd att investera i då en bra sådan kommer att garantera dig en god nattsömn varje natt. Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa och eftersom alla sover olika, bör du fundera på vilka egenskaper på en säng som är viktigast för dig innan du fattar ett beslut. Vi har tagit fram den här guiden för att hjälpa dig att få en överblick över några av de bästa alternativen. 

Köpguide

 • Storlek
  En dubbelsäng passar normalt sett bra in i de flesta sovrum, även om du behöver möblera om för att få plats med andra möbler och föremål. En billig dubbelsäng på 120×200 centimeter är idealisk om du har ett mycket litet sovrum eller bor i ett studentrum. Om du däremot sover med en partner kan du leta efter en säng med måtten 140×200 eller 160×200 centimeter, eftersom de erbjuder stor sovyta för båda parterna samtidigt som sängen inte tar upp för mycket plats. Har du ett sovrum med mycket utrymme har du möjlighet att överväga en billig dubbelsäng på 180×200 eller till och med 200×210 centimeter, beroende på hur mycket utrymme du har tillgängligt. Dessa större dubbelsängar ser bra ut i stora rum och ger två personer gott om utrymme så att de kan sträcka ut och röra på sig.
 • Sängtyper
  Billiga dubbelsängar finns i olika typer varav de tre mest populära sängtyperna är boxsängar med fjädermadrasser, kontinentalsängar och elevationssängar. Kontinentalsängar är den mest populära tack vare dess komfort, höga kvalitet och fina design. Kontinentalsängar består oftast av tre lager: en bäddmadrass i botten, ett lager skum placerat mellan minst två lager fjädrar och till sist en toppmadrass. Dessa tre lager gör kontinentalsängar extra höga, vilket man typiskt ser på hotellsängar.
  Elevationssängar är en populär lösning för de som lider av rygg- eller axelproblem, eftersom sängen kan justeras och därmed anpassas efter användarens önskemål. Jämfört med vanliga dubbelsängar, som normalt sett består av två separata sängar, är boxsängar med fjädermadrasser mer prisvärda och praktiska då de är lätta att montera tack vare att de oftast är tillverkade av trä och endast behöver skruvar att fästa benen med.
 • Toppmadrass
  Den samlade komforten och kvaliteten på din sömn kan variera avsevärt beroende på vilken toppmadrass du använder och det är därför viktigt att ta reda på vilka material de olika modellerna är tillverkade av för att säkerställa att madrassen passar dina behov. För god avlastning bör de som sover på sidan vanligtvis leta efter en toppmadrass med medelmjukt till medelfast stöd, medan personer som sover på rygg och mage bör leta efter en toppmadrass med medelfast eller fast stöd, eftersom detta stöder ryggradens naturliga position.
  Madrasser tillverkade av minnesskum och spiralfjädrar anses vara de mest bekväma och hållbara alternativen – och är därför även de vanligaste. Det handlar dock alltid om dina personliga preferenser i slutändan för att du ska hitta en bra toppmadrass för dig. Ett bra tips är att välja en återförsäljare som erbjuder gratis byten, så att du kan ångra dig eller byta produkten om du råkar välja fel.
 • Pris
  Först och främst bör du bestämma hur mycket du är villiga att spendera för en säng som kommer att hålla i 15-20 år. De dyrare dubbelsängarna kostar mellan 50 000 och 100 000 kronor och har en lyxig design och möjlighet till ändringar och tillägg, extra komfortzoner samt en högkvalitativ madrass.
  Billigare dubbelsängar finns från 8 000 till 20 000 kronor. Om du inte har några särskilda behov eller preferenser tror vi att du hittar det bästa pris- och kvalitetsförhållandet vid cirka 15 000 kronor. Vi rekommenderar dessutom att du letar efter specialerbjudanden och rabatter, eftersom det ofta går att spara upp till 50 % på både dyra och billiga dubbelsängar.
 • Användar- och expertrecensioner
  Vi rekommenderar dig att läsa recensioner från användare och experter innan du gör ett köp då du genom dessa få mycket användbar information om produktens kvalitet, hur bekväm den är och om det är en bra investering eller inte. Om du funderar på att köpa en billig dubbelsäng kan det alltså vara mycket användbart att läsa om hur andra har upplevt produkten i bruk. Innan du genomför ett köp är det också bra att gå in på Trustpilot för att se tidigare konsumenters omdömen av en återförsäljare ett märke då du på så sätt får en enkel och tydlig uppfattning om deras service och rykte.

arrow-more


Senses 180×200 cm – En allergivänlig och billig dubbelsäng med sju komfortzoner

Populär bästsäljare hos Bedre Nætter

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Senses-sängen är en av Bedre Nætters mest populära sängar, och det är inte svårt att förstå varför. Tack vare dess stora popularitet bland kunderna, samtidigt som Bedre Nætter är en av de största sängtillverkarna i Danmark, kan du vara säker på att få en god nattsömn i den här sängen.

 • Sju komfortzoner
 • Provperiod på 100 nätter
 • Material tillverkat av FSC-certifierat trä

Översikt och analys av Senses bed

Senses kontinentalsäng är skapad med fokus på hög komfort eftersom den är utrustad med en bäddmadrass som erbjuder sju komfortzoner samt en allergivänlig toppmadrass. Bäddmadrassen är förstärkt med tolv centimeters tjockt skum, som vilar på en massiv åtta centimeter tjock svensk fururam för extra stöd och hållbarhet.

Sängen erbjuder dessutom avancerad anpassning efter personliga behov och preferenser, vilket kan vara svårt att hitta hos andra alternativ. Bäddmadrassen är som sagt utformad med sju komfortzoner som anpassar sig efter din kroppsform och ger det stöd du behöver. En annan fördel är att du och din partner kan justera fastheten separat för era respektive sidor av sängen för att säkerställa att ni båda får en god natts sömn.

Toppmadrassen till Senses Kontinentalsäng är tillverkad i hög kvalitet och har en tjocklek på sex centimeter, vilket ger ett bekväm underlag att sova på. Madrassen är andningsbar och effektiv för att minska värmen under natten, vilket skapar en behagligare och ostörd sömn. Att madrassen är svanenmärktoch OEKO-tex-certifierad bekräftar att den är fri från skadliga kemikalier och allergener, och är därför idealisk för dem som är allergiska eller känsliga för vissa ämnen. Denna säng är mycket enkel att montera eftersom du inte behöver några avancerade verktyg. Benen är redan utrustade med halkskydd som förhindrar att sängen glider runt och skadar ditt golv och sängen levereras i sju mindre lådor, vilket gör det lätt för dig att få in sängen i ditt hushåll även genom smala dörröppningar.

Senses kontinentalsäng finns i fyra olika färger och du kan välja mellan tre olika sänggavlar, så att den passar i ditt sovrum. Med en totalhöjd på bara 55 centimeter är det lätt att ta sig både i och ur sängen. Senses-sängen ger ett exceptionellt värde för pengarna jämfört med andra sängar i samma prisklass; en komplett sängram och sju komfortzoner ingår i priset, vilket skiljer sig från de flesta andra jämförbara kontinentalsängarna som endast har fem komfortzoner och kräver ett separat köp av sängramen.

Fördelar

 • Sängen är OEKO-TEX-certifierad och toppmadrassen är Svanenmärkt, vilket garanterar en allergivänlig möbel som inte innehåller några skadliga ämnen.
 • Den är utformad med sju komfortzoner som anpassar sig till kroppens behov och erbjuder optimal komfort.
 • Bedre Nætter erbjuder 25 års garanti på fjädrar och ramkonstruktion.
 • En elegant väggmonterad sänggavel ingår som kompletterar helhetsutseendet på sängen.
 • Bedre Nætter erbjuder marknadens snabbaste leveranstid på två till åtta arbetsdagar.
Nackdelar

 • Ett fåtal kunder upplever att den övre madrassen har tendens att glida samt att sänggaveln knarrar.
 • Vissa har upplevt längre leveranstid än 2-8 arbetsdagar, men däremot har kundtjänsten alltid erbjudit snabb support för att lösa problemen.

Bedömning

Vi är mycket nöjda med Senses kontinentalsäng eftersom det är en säng av hög kvalitet som erbjuder utmärkt komfort, andningsförmåga och allergivänlighet tack vare OEKO-TEX-certifieringen och den Svanenmärkta premiummadrassen. 

Vi värdesätter också Bedre Nights förtroende för sin produkt eftersom de erbjuder en 100-dagars provperiod. Dessutom skiljer sig Bedre Nights från konkurrenterna med den medföljande sänggaveln och den snabbaste leveranstiden på marknaden på två till åtta arbetsdagar.

Sängen finns även i följande storlekar
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Emma Kontinentalsäng – En elegant design för en lyxig och billig säng

Bästa premium-kontinentalsäng

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Enligt användarrecensioner erbjuder Emma kontinentalsäng en fantastisk sovmiljö och har med det sagt fått ett mycket bra betyg på 4,8/5 stjärnor. Emma kontinentalsäng är en lyxig säng som har utvecklats av sömnexperter för att anpassa sig till användarens personliga sömnrytm, och med sina sju komfortzoner, tack vare pocketfjädrarna och HRX-skummet, har konsumenterna berömt sängen för dess otroliga komfort och förmåga att lindra ryggsmärta.

Om du älskar känslan av att befinna dig på ett hotell kan denna säng vara något för dig då den med sin tjocka sänggavel, ordentliga höjd och temperaturreglerande toppmadrass erbjuder högkvalitativ komfort. Användarna uttrycker stor entusiasm och framhåller att de ser fram emot att sova i sängen varje natt eftersom de tycker att den är mycket bekväm och av högsta kvalitet.

Hård eller mjuk toppmadrass – du väljer!

Emma kontinentalsäng har en toppmadrass som är sex centimeter tjock och vändbar, vilket gör att du kan välja mellan ett mjukt eller hårt underlag – så att du kan anpassa sängen efter dina personliga preferenser.

Själva bäddmadrassen i Emma kontinentalsäng ger dig det stöd och den andningsförmåga du behöver för att sova behagligt. Pocketfjädrarna ser till att din ryggrad är i rätt position under natten samt att du får rätt stöd när du vilar, och tillsammans med de sju komfortzonerna kan du smidigt byta position för att få den bästa och mest lugnande sömnen. I botten av madrassen finns det bonellfjädrar som utgör en stabil och solid bas för din nattsömn.

Emma erbjuder en lyxig hotellupplevelse med komfort och kvalitet till ett förmånligt pris; med sju komfortzoner, högkvalitativa material och en elegant design får du stort värde för pengarna. Toppmadrassen har dessutom en temperaturreglerande egenskap, som normalt annars bara finns hos sängar i högre prisklasser. Kom ihåg: Emma levererar din säng direkt till din dörr och planterar ett träd för varje beställning de tar emot. Du kan dessutom prova sängen i 100 nätter och returnera den om du inte skulle vara nöjd.

Fördelar

 • Ergonomisk madrass med sju komfortzoner
 • Sängram, sänggavel, madrass och toppmadrass ingår
 • Tillgänglig i tre storlekar
Nackdelar

 • Finns endast i en färg
 • Vissa anser att madrassen är något mjuk

Bedömning

Sett på det stora hela anser vi att Emma kontinentalsäng är en lyxig och bekväm säng som erbjuder optimalt stöd och andningsförmåga, vilket bidrar till en god nattsömn och eventuell lindring av ryggsmärtor. De sju komfortzonerna och pocketfjädrarna gör det enkelt att byta position under natten när du sover, och med den temperaturreglerande toppmadrassen kan du säkerställa en behagligt sval temperatur under hela natten. 

Provperioden på 100 nätter och deras direktleverans till din dörr gör det enkelt och bekvämt att testa sängen i ditt eget hem. Vi rekommenderar Emma kontinentalsäng och anser att det är en bra investering för att i framtiden säkerställa en god nattsömn. 

Sängen finns i följande storlekar
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm


Billiga dubbelsängar – Dubbelsäng erbjudande

En dubbelsäng är en mycket viktig del av sovrummet och valet av säng är avgörande för en god sömn. Billiga dubbelsängar (länk) kan vara ett bra alternativ för den som vill ha kvalitetssäng utan att behöva betala för mycket. Det finns många olika typer av dubbelsängar, från traditionella ramsängar till moderna kontinentalsängar. När du väljer en dubbelsäng är det viktigt att tänka på din kroppsform och sovstil, samt den stil som passar ditt sovrum.

Det kan vara dyrare att välja en dubbelsäng, men med dubbelsängserbjudande (länk) kan du hitta en bra säng till ett bra pris. Det är viktigt att välja en dubbelsäng av hög kvalitet för att säkerställa en god natts sömn och en bekväm vila för både dig och din partner.

Att välja rätt dubbelsäng är viktigt för din hälsa och din livskvalitet. Om du vill ha en bekväm och avkopplande sömn, är det viktigt att välja en dubbelsäng som passar just dig. Med dubbelsängserbjudande och en valfri typ av säng som passar din kropp och din personliga stil, kan du tryggt och säkert sova gott varje natt.

Billiga Dubbelsängar

Dubbelsängar är en typ av säng som är utformad för att rymma två personer och kommer i många olika stilar, material och storlekar, vilket gör det lätt för dig att hitta en som passar just dina individuella behov och preferenser. Oavsett om du letar efter en traditionell träram eller en modern klädd sådan, finns det garanterat en dubbelsäng som passar in i varje sovrum.

Som vi tidigare har nämnt finns dubbelsängar i olika storlekar; från full size till queen size, och det är därför viktigt att mäta ditt rum innan du fattar ett beslut för att säkerställa att den får plats. En annan viktig sak att ta hänsyn till när man ska välja dubbelsäng är madrassens komfort – en madrass av god kvalitet kan göra stor skillnaden för din nattsömn, och det är därför väl värt att investera i en ordentlig sådan. Oavsett om du möblerar ett gästrum eller ditt sovrum är en dubbelsäng ett utmärkt val för dig som vill ha komfort och stil.

För- och nackdelar med billig dubbelsängar

Precis som med alla andra produkter finns det för- och nackdelar att tänka på när du ska välja en ny dubbelsäng. Vi har i detta avsnitt försökt lyfta fram några av dessa för att hjälpa dig att ta ett slutgiltigt beslut.

Fördelar

 • Komfort: Dubbelsängar är utformade för att rymma två personer och erbjuder gott om utrymme för båda att sträcka ut sig ordentligt, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för par som vill sova bredvid varandra men ändå ha tillräckligt mycket personligt utrymme.
 • Förbättrad sömnkvalitet: Med en dubbelsäng kan du och din partner sova bekvämt utan att riskera att störa varandra på natten. Detta kan leda till förbättrad sömnkvalitet för er båda eftersom det ger en ostörd nattsömn.
 • Stil: Dubbelsängar finns i många olika stilar, material och färger, så att du kan hitta en som passar perfekt till din befintliga inredning.

Nackdelar

 • Kostnad: Dubbelsängar är vanligtvis dyrare än enkelsängar, särskilt om du dessutom väljer madrass och sängram av hög kvalitet.
 • Begränsat utrymme: Även om dubbelsängar är utformade för att rymma två personer kan sovytan vara otillräcklig för någon som rör sig mycket på natten.
 • Bekvämlighet för en person: I enlighet med nackdelen som nämnts ovan finner kanske personer som verkligen föredrar att breda ut sig när de sover inte tillräckligt med utrymme i en dubbelsäng om de måste dela den med en partner.

Det finns alltså både för- och nackdelar med att köpa en dubbelsäng. Vi tror dock att fördelarna väger tyngre, eftersom det begränsade utrymmet som kanske anses vara den främsta nackdelen kan tillgodoses genom att köpa en dubbelsäng i en tillräckligt stor storlek.

Hur du möblerar med en billig dubbelsäng

När du ska inreda med din nyinköpta dubbelsäng i ditt sovrum bör du ha följande råd i åtanke:

Välj högkvalitativa sängkläder som passar till rummets helhet och stil; ordentliga påslakan, lakan och kuddfodral kan vara avgörande för att skapa en mysig och bekväm säng. Använd koordinerande färger och mönster för att skapa ett enhetligt utseende, eller experimentera med att blanda och matcha olika texturer och mönster för en mer originell stil.

Addera även kuddar och överkast som gör sängen ytterligare lite bekväm samtidigt som de fungerar som dekorativa tillägg. Att välja kuddar i olika former, storlekar och hårdheter kan vara fördelaktigt för att kunna stödja huvudet och nacken på olika sätt när du sover. Filtar är ett utmärkt sätt att lägga till färg eller textur i sängen och samtidigt hålla dig extra varm under kyliga nätter.

Häng upp bilder och tavlor ovanför sängen eller på väggarna i närheten för att lägga till en extra visuell dimension samt för att göra sängen till rummets mittpunkt. Välj bilder som passar din inredning och som återspeglar din personliga stil.

Du kan också ge din säng och ditt sovrum en personlig prägel genom att dekorera med inredning som vaser, ljus och andra dekorativa föremål. Rätt placering av till exempel en lampa eller en bildram kan bidra med något personligt och karakteristiskt till ditt utrymme.

Placeringen av din dubbelsäng är naturligtvis också en viktig aspekt att ta hänsyn till i inredningsprocessen. Se till att sänggaveln är centrerad mot en väggen och att sängen är tillgänglig från alla sidor. Lämna tillräckligt med utrymme runt sängen så att du enkelt kan gå och röra dig runt den, samt att eventuella sängbord är inom räckhåll från sängen. Du kan med hjälp av de här tipsen skapa en mysig och praktisk inredning runt din dubbelsäng som kommer att bli sovrummets mittpunkt.

Saker att tänka på innan du köper en billig dubbelsäng

Att köpa en dubbelsäng kan vara en svår och överväldigande uppgift, särskilt med de många alternativ som idag finns på marknaden, men med om du tar hänsyn till några av dessa viktiga aspekter kommer det att bli lättare för dig att hitta den rätta sängen för dig.

 • Pris: Din budget är förmodligen det första du tar hänsyn till när du ska köpa en dubbelsäng och även om det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet är det viktigt att komma ihåg att du får vad du betalar för. Att investera i en kvalitetssäng kan göra stor skillnad för din sömn, så vi rekommenderar att du inte spar på priset – se det i stället som en investering för din sömn.
 • Modeller: Det finns många olika sängmodeller att välja mellan när du ska köpa en dubbelsäng, allt från traditionella boxbäddar till elevationssängar. Tänk på din personliga stil och vilken look du försöker uppnå i ditt sovrum – föredrar du en minimalistisk look eller en mer lyxig? Den typ av säng du väljer kan i hög grad påverka den övergripande inredningen i ditt rum.
 • Komfort: En sängs främsta syfte är att ge komfort, så se till att prova en säng innan du genomför ett köp. Lägg dig ner på sängen i några minuter för att se hur den känns, och var uppmärksam på hur fast madrassen är och hur väl ramens stöd är. Var inte blyg för att prova olika sängar tills du hittar en som passar dig. Det finns dessutom många återförsäljare som erbjuder en provperiod, så att du kan vara säker på att du hamnar i rätt säng. Du kan också undersöka vilka olika typer av toppmadrasser som finns tillgängliga, både mjuka och hårda, samt hur de bidrar till komforten.
 • Rekommendationer: Fråga dina vänner och familjemedlemmar om de har några rekommendationer för dig. Läs även recensioner från tidigare konsumenter som har köpt samma säng som du överväger att köpa för att få en bättre uppfattning om dess kvalitet och komfort. Dra nytta av de resurser och recensioner som finns på nätet för att samla in den information som behövs för att fatta rätt beslut.

Om du tar hänsyn till vad vi nämnt ovan är vi övertygade om att du kommer att fatta ett välgrundat beslut och på så sätt köpa en säng som passar just dig.


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta