Säng 180 – De bästa sängarna i storleken 180×200

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

För dig som letar efter en säng som är både bekväm och som ger gott om utrymme kan en 180×200-säng vara rätt val. En säng i den här storleken är perfekt för dig som gärna har lite extra svängrum när du sover, eller för par som vill ha extra utrymme. Om du är på jakt efter en ny säng är det därför bra att överväga en säng med de här måtten.

Notera att vi inför den här guiden inte har kunnat hitta några oberoende tester av sängar. Istället har vi analyserat kunders egna utlåtanden genom att undersöka kundrecensioner om varje enskild säng, som vi sedan har jämfört med produktinformation och pris.

Köpguide

 • Storlek
  När du ska välja storlek på din säng är det bra att tänka på olika faktorer som hur stort sovrum du har, vad du har för kroppstyp samt hur mycket utrymme du personligen vill ha när du sover. För dig som har begränsat med utrymme hemma kan det vara bra att överväga en säng med måtten 80 eller 120×200 cm. Om du sover ensam, bor i en studiolägenhet eller har ett litet sovrum är det bästa valet en säng med måtten 140 eller 160×200 cm. Har du ett större sovrum kan en säng på 180×200 cm eller 200×210 cm vara ett bättre val för dig. En lite större säng är perfekt för dig vill ha lite extra utrymme att kunna breda ut dig, eller för att kunna sova bekvämt tillsammans med en partner.
 • Val av sängtyp
  Om du är ute efter en säng med lyxig, klassisk stil och hög komfort bör du överväga en kontinentalsäng. Kontinentalsängen är en klassiker i hotellsammanhang med en förhöjd resårbottenmadrass i antingen Memory foam eller latex. Förutom att se bra ut, garanterar de extra madrasslagren dig en god natts sömn. Med de här sängarna får du inte bara en känsla av lyx och komfort, utan kontinentalsängar skiljer sig även från andra sängar genom sin höga kvalitet och unika design.
  För dig som däremot föredrar en säng som är justerbar, föreslår vi en ställbar säng med justerbar höjd, där du kan få din sovposition exakt som du vill för optimal sömnkvalitet. Om du letar efter ett ekonomiskt och mer lättillgängligt alternativ till en dubbelsäng är en ramsäng med resårmadrass det självklara valet. Allt du behöver är en träram som du enkelt sätter ihop och ställer på ett par ben, utan att behöva krångla till det.
 • Bäddmadrass
  Att välja rätt bäddmadrass kan vara avgörande, inte bara för din sömnkvalitet utan även för hur bekväm du upplever sängen. För att fatta rätt beslut när du köper ny säng bör du ta hänsyn till olika kriterier, till exempel din madrass fasthet samt vilka material den är gjord av. Det finns ett stort utbud av bäddmadrasser till olika priser på marknaden. Om du har för vana att sova på sidan är det rekommenderat att välja en madrass som är medelmjuk till medelfast.
  För dig som sover på rygg eller mage är en medelfast till fast madrass det bästa valet för att ge tillräckligt ryggradsstöd samt för att se till att din vikt är jämnt fördelad. Madrasser av Memory Foam och madrasser med fjädersystem är bland de mest bekväma och hållbara alternativen. För att du ska få en bäddmadrass som passar just dig bör du leta upp en återförsäljare som erbjuder gratis prövotid eller byte för att undvika onödigt dyra misstag.
 • Pris
  När du väljer säng är det bra att komma ihåg att många använder sin säng i upp till 15-20 år. Om du har en större budget kan det därför vara en god idé att välja en lyxigare säng för omkring 50 000 kr med både snygg design och innovativa funktioner som ställbarhet, extrautrustning och adaptiva komfortzoner och en högkvalitativ bäddmadrass. För dig som har en mer begränsad budget finns det många bra alternativ mellan 4 000 kr och 10 000 kr.
  Även om dessa sängar ofta saknar extrafunktioner, betyder det inte att du inte kan hitta en högkvalitativ säng till ett överkomligt pris – det handlar istället om att välja rätt säng. För att få ut så mycket som möjligt av din säng är vår generella rekommendation att du bör överväga modeller runt 15 000 kr – 25 000 kr. Ett bra tips för att spara pengar när du köper säng är att hålla utkik efter erbjudanden – du kan ofta hitta kampanjer där du kan spara upp till 50 % eller mer.
 • Kundrecensioner och expertutlåtanden
  Innan du köper en säng föreslår vi att du kollar upp tillverkarens och återförsäljarens betyg på TrustPilot. Kundecensionerna på TrustPilot ger dig information om hur andra kunder upplever kvaliteten på produkten och även bemötandet från företagen. Om du är ute efter mer grundlig information som produktspecifikationer kan det vara bra att dessutom läsa expertutlåtanden för att få ytterligare vägledning.

arrow-more


Senses kontinentalsäng 180×200 cm från Bedre Nætter – En allergivänlig 180 säng med 7 komfortzoner 

Bästa 180×200 sängen i sin priskategori

Kontinentalsängen Senses är en av Bedre Nætters mest sålda produkter. Att den är en av de mest populära sängarna hos ett av Danmarks ledande sängvarumärken är ett bevis på kvalitet och bekräftar att den här är en riktigt bra säng.

 • Kommer med sju komfortzoner anpassade till kroppens form för att ge bästa möjliga stöd under sömnen.
 • Bäddmadrassen är OEKO-TEX-certifierad och Svanenmärkt, vilket visar att den är både allergivänlig och fri från skadliga ämnen.
 • Du har alltid möjlighet att returnera sängen eller byta fasthet utan extra kostnad inom din 100-dagars provperiod.

Granskning och analys av kontinentalsängen Senses

Kontinentalsängen Senses består av tre lager som är utformade för att ge maximal komfort. Sängen står stadigt på en ramsängsbotten för att garantera hög stabilitet. Ramsängen består av en 12 cm tjock skummadrass omgiven av en åtta cm tjock ram av massiv svensk furu.

Sängens resårmadrass är speciellt utformad med pocketfjädrar uppdelade i sju komfortzoner, med olika fjädringsstyrka för att matcha kroppens olika behov av stöd. Komfortzonerna ger optimal komfort genom att ge anpassat stöd för hela kroppen. Sängens fasthet kan justeras separat på varje sida vilket gör att både du och din partner kan få bästa möjliga komfort.

Bäddmadrassen är konstruerad med en sex centimeter tjock latexkärna som är både mjuk och behaglig mot huden. En av bäddmadrassens viktigaste egenskaper är att den andas väl, vilket gör att madrassen släpper ut värme under natten och att din kropp enklare kan reglera sin temperatur. Eftersom bäddmadrassen är Svanenmärkt kan du vara trygg med att den här sängen är ett miljövänligt beslut.

Sängen Senses är enkel att montera tack vare dess verktygsfria konstruktion. Benen är förmonterade med fästen och sängen kommer med integrerat halkskydd för att undvika att sängen orsakar repor i golvet. När sängen levereras kommer den i sju mindre förpackningar, så att du enkelt kan få in den även i små rum och genom trånga dörrar.

Senses kommer i flera utföranden med ett stort utbud av olika färger och sänggavlar, så att du kan välja den som passar bäst i ditt hem. Sängen har är 55 cm hög, vilket gör det enkelt att ta sig in och ut ur sängen.

När du jämför Senses kontinentalsäng med andra sängar i samma prisklass är det tydligt att du får mycket för pengarna. Du får en resårmadrass med sju komfortzoner medan de flesta andra kontinentalsängar i samma prisklass endast har fem komfortzoner. Dessutom kommer sängen med en gratis sänggavel. 

Vad säger användarna om kontinentalsängen Senses från Bedre Nætter?

Kunderna har gett kontinentalsängen Senses betyget 4,5/5 stjärnor baserat på över 500 recensioner från Bedre Nætters egen hemsida. Det höga betyget är ett tydligt tecken på kundnöjdhet. Recensionernas trovärdighet är hög, eftersom de är skrivna av kunder som har haft sängen i sitt hem, använder den dagligen och har testat den under längre tid. Bedre Nætter når höga betyg för hela sitt sortiment av sängar och har 4,7/5 stjärnor på TrustPilot baserat på mer än 2900 recensioner.

Några av de nackdelar som kunder har rapporterat är att de upplever att den övre madrassen kan förflytta sig något, samt att sänggaveln kan knarra. Det har även förekommit några få fall av försenad leverans, vilket Bedre Nætters kundtjänst verkar ha löst snabbt.

Betyg från Konsumentmagasinet
På det hela taget är vi positiva till kontinentalsängen Senses. Vi vill särskilt understryka de ergonomiska egenskaperna och bäddmadrassens goda ventilationsförmåga. Bäddmadrassen är dessutom OEKO-TEX-certifierad och allergivänlig och sängen är helt fri från skadliga ämnen. Att Bedre Nætters sängar kommer med en 100-dagars provperiod då du kan returnera sängen utan kostnad, visar att tillverkaren har hög tillit till sängens komfort och kvalitet, och inger en känsla av trygghet till dig som kund.

Senses sticker ut bland konkurrenterna på grund av den Svanenmärkta bäddmadrassen samt då det ingår en gratis, väggmonterad sänggavel. Servicen hos Bedre Nætter kommer med den snabbast rapporterade leveranstiden på bara 2-8 arbetsdagar, jämfört med de flesta andra tillverkarna som har leveranstider på 10-30 dagar. Vi rekommenderar kontinentalsängen Senses från Bedre Nætter på grund av dess positiva recensioner, dess allergivänliga bäddmadrass samt resårmadrassens sju komfortzoner. Att det ingår en gratis väggmonterad sänggavel i köpet och att leveranstiden endast är 2-8 arbetsdagar är ytterligare fördelar som ger sängen extra plus i kanten.

Fördelar

 • OEKO-TEX-certifierad och Svanenmärkt bäddmadrass som gör att du kan känna dig trygg att madrassen är allergivänlig, miljövänlig och fri från skadliga ämnen.
 • Sju komfortzoner anpassade till kroppen för optimal komfort
 • 25 års garanti på fjädrings- och ramfel garanterar en hållbar säng
 • Väggmonterad sänggavel ingår
 • Leverans inom 2-8 arbetsdagar
Nackdelar

 • Vissa kunder rapporterar att den övre madrassen kan glida runt och att sänggaveln kan knarra.
 • Det har förekommit fall med försenad leverans som har överskridit 2-8 arbetsdagar, men där kundtjänsten varit snabb att lösa problemet.

Sängen kommer i följande storlekar
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Ytterligare information

Säng 180×200

En säng med måtten 180×200 cm kan vara rätt val för dig som vill ha lite extra utrymme när du går och lägger dig. Storleken gör att du kan röra dig fritt och att du kan sträcka ut dig ordentligt under nattens timmar, samtidigt som storleken fungerar i de flesta sovrum.

Med en säng på 180×200 cm kan du också välja mellan ett brett utbud av madrasser 180×200 med varierande fasthet och i olika material, så att du kan hitta en den kombination av stöd och komfort som passar dig. Dessutom är en säng av den här storleken ett bra val för par, eftersom den ger båda personerna utrymme att röra sig på sin sida av sängen, utan att det känns trångt.

Vilka är för- och nackdelarna med en 180×200-säng?

En säng i storleken 180×200 har flera fördelar. Den ger inte bara gott om utrymme för två personer att sova bekvämt utan att det känns trångt, utan den ger också extrautrymme för dig som sover själv och som är aktiv och rör dig mycket i sömnen. Dessutom är det en vanligt förekommande storlek, vilket gör det lätt att hitta bäddmadrasser, sänggavlar och sängkläder som passar till sängen. 

Nackdelarna med 180×200-sängar är att de tar mer plats än mindre sängar. Det kan därför vara svårt att få plats med sängen i mindre sovrum eller lägenheter. Den kan också bli otymplig eller svår att transportera och flytta. Sängar i den här storleken blir också naturligt något dyrare än sängar i mindre storlekar.

Det är viktigt att tänka över både för- och nackdelar innan du bestämmer dig för att köpa en säng i storleken 180×200 och att du ser till att sängen ryms i ditt sovrum samt att du har råd med den. För dig som ändå känner att en extra rymlig säng med högre komfort är rätt för dig kan en 180×200-säng vara den perfekta lösningen för en extra god natts sömn. 

Vilka är de mest populära sängtyperna? 

Kontinentalsängar, ställbara sängar och ramsängar är tre olika typer av sängar som alla har unika fördelar.

Kontinentalsängar kännetecknas av flera madrasser som ligger ovanpå varandra. Detta ger extra stöd för kroppen och upplevs av många ge högre komfort. Konstruktionen gör också att det är lättare att byta ut madrasserna om de är slitna eller trasiga.

Ställbara sängar har en elmotor som gör det möjligt för användaren att justera höjden på sängens huvud- och fotända. Detta kan vara användbart dig som har rygg- eller andra hälsoproblem. Det kan också göra det lättare att ta sig i och ur sängen.

Resårbottnade ramsängar är en typ av säng där madrassen placeras i en större låda som också fungerar som sängstomme. Ramsängar är kända för att vara stödjande och hållbara, och de är ofta billigare än andra typer av sängar. De är också lätta att transportera och förflytta.

När du väljer en sängtyp är det viktigt att du tar hänsyn till dina egna preferenser och behov. Det kan vara bra att prova olika sängar i butik eller att läsa recensioner på nätet för att få en bättre förståelse för vilken typ av säng som passar dig bäst.

Så väljer du rätt madrass

När du ska välja madrass är det viktigt att du fundera över dina egna sömnvanor och vad just du behöver för att få en god natts sömn. En madrass kan ha stor inverkan på din sömnkvalitet och därmed även ditt allmänna välbefinnande. Därför är det viktigt att du tar dig tid att undersöka olika alternativ och att välja den madrass som bäst passar dina behov.

En av de viktigaste frågorna är om du vill ha en hård eller mjuk madrass. En hård madrass ger bra stöd och är särskilt lämplig dig som har problem med ryggen. Samtidigt är det många som anser att en mjukare madrass är bekvämare och ger en bättre sovställning.

När du väljer madrass bör du också ta hänsyn till din vikt och kroppsform, eftersom det kan påverka vilken typ av madrass som passar dig. En person med högre vikt behöver ofta en madrass som ger mer stöd, medan en person med lägre vikt kan välja en madrass som är mjukare.

Madrassens material är en annan fråga som är viktig att fundera över, och kan inverka på både komfort och hållbarhet. Skummadrasser är populära eftersom de anpassar sig efter kroppen och ger bra stöd, medan vissa upplever fjädermadrasser som mjukare och bekvämare.

Sammantaget bör du undersöka vad det finns för olika alternativ när du ska välja madrass, samtidigt som du tar hänsyn till dina personliga preferenser och behov. På så vis kan du garantera en god natts sömn och bättre välbefinnande. Din sömnkvalite kan påverka både din fysiska och psykiska hälsa, så det är viktigt att du tar dig tid att välja den produkt som är rätt för dig. 

Fördelar och nackdelar med skummadrasser, Memory Foam madrasser och latexmadrasser

När du väljer en ny madrass är det viktigt att ha flera olika faktorer i åtanke. Ska du välja en mjuk eller fast fjädermadrass? En av de viktigaste sakerna att tänka på är materialet. På marknaden dominerar just nu tre olika typer av madrasser: skummadrasser, madrasser i Memory Foam och latexmadrasser. Varje typ kommer med för- och nackdelar och det är bra att tänka över dessa en sista gång innan du bestämmer dig för vilken madrass du föredrar. 

Skummadrasser
Skummadrasser formar sig efter din kropp och ger bra, bekvämt stöd. Skummadrasser är oftast det billigaste alternativet av de tre madrasstyperna, och är också lättast att underhålla. Denna madrass passar dig som har en begränsad budget men ändå vill ha valuta för pengarna. Nackdelarna med skummadrasser är att de kan förlora sin form med tiden, vilket gör dem mindre bekväma. De är också sämre på att reglera temperatur, vilket kan vara en nackdel för dig som gärna sover svalt.

Madrass i Memory Foam
Madrasser i Memory Foam är tillverkade av ett material som är speciellt utformat för att minnas och återskapa kroppens form. Detta ger ett unikt stöd och komfort och brukar hyllas av personer som har problem med rygg och värk. Madrasser av Memory Foam har vanligtvis längre livslängd än skummadrasser, vilket kan göra det värt den extra investeringen. Nackdelarna med madrasser i Memory Foam är att de ofta är dyrare än skummadrasser och att de inte är lika lätta att underhålla. Precis som skummadrasser blir madrasser i Memory Foam lätt varma.

Latexmadrasser
Latexmadrasser som är tillverkade av naturligt latex är både stötdämpande och erbjuder god luftcirkulation. De är också ofta allergivänliga och står sig bra mot skadedjur och bakterier, vilket gör dem till ett bra val för dig som lider av dessa eller liknande problem. Latexmadrasser är också kända för sitt stöd och sin komfort, och på grund av deras förmåga att släppa igenom luft och andas håller de sig också svalare än andra madrasser, vilket kan ge en betydligt bekvämare sovmiljö. Den största nackdelen med latexmadrasser är att de vanligtvis är dyrare än andra madrasser, men för dig som har råd med det är det många som anser att det är värt investeringen.

Ett bra tips är att gå till en fysisk butik och testa olika typer av madrasser. Där kan du också få vägledning av en expert. En bäddmadrass är för många en stor investering, så var noga med att undersöka vad som är rätt val för dig. Här har vi har samlat några av de bästa 180×200-madrasserna för att hjälpa dig att hitta rätt madrass

Hur inreder du ditt sovrum när du har en säng i storleken 180×200?

Inredningen i ditt sovrum är definitivt något att ta hänsyn till när du väljer en 180×200-säng. Det finns många olika alternativ för att anpassa sängen till din personliga inredningsstil.

Att klä sin säng med en sänggavel är ett populärt alternativ som ger extra stöd för huvud och axlar samtidigt som det ger din säng ett elegant utseende. Sänggavlar kommer i olika material, exempelvis trä, tyg eller läder och kan vara både enkla och stilrena eller dekorerade med mönster och ornament.

Sängbord är en annan möbel som ger utrymme till saker som böcker, sänglampor eller din mobiltelefon. De kommer i en mängd olika material, från trä till metall och kan matchas med din sänggavel för att ge ett enhetligt utseende.

Belysningen i sovrummet är en annan inredningsdetalj som kan påverka din sömnkvalitet. Genom att välja en lampa eller spotlight med justerbar dimmerfunktion eller färg kan du anpassa ljuset hur du vill.

Slutligen kan du självklart välja sängkläder som passar din smak och dina preferenser. Det finns många material att välja mellan, exempelvis bomull, linne eller satin, och du kan välja mellan många olika färger och mönster. Genom att välja den inredning som passar dina personliga preferenser kan du skräddarsy ditt sovrum så att din säng blir bekväm och behaglig både för kroppen och ögat.

Det här kan vara bra att tänka på innan du köper en 180×200-säng

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en 180×200-säng

Det första du bör tänka på är hur mycket plats du har i ditt sovrum. Om du har flyttat hemifrån för första gången till en liten lägenhet kan det vara bra att överväga en mindre säng till ditt hem. En 180×200-säng är en stor och rymlig säng, så det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med utrymme i ditt sovrum och att man fortfarande kan röra sig i rummet samtidigt som det finns plats för garderober och dörrar att öppnas och svänga fritt.

Om du precis har flyttat hemifrån och ska bo i ett litet rum är den här sängstorleken kanske inte rätt för dig. Om så är fallet kan du läsa vår artikel om 140×200-kontinentalsängar, som är bättre lämpade för mindre sovrum.

Ergonomiskt stöd och komfort är också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att välja en säng som passar din kropp och som ger bra stöd åt både rygg och leder. Vi rekommenderar att du provar några olika sängar hos en återförsäljare, eller att du gör en grundlig koll på webben och läser recensioner och rekommendationer.

Hållbarhet och livslängd är också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att välja en säng som är tillverkad av hållbara material och som har en gedigen konstruktion som gör att sängen kan hålla i många år.

Slutligen är det viktigt att tänka på din budget när du köper en 180×200-säng. Sängar i den här storleken kan variera i pris, så det är viktigt att välja en säng som passar din budget och som samtidigt uppfyller dina krav och önskemål. Om du vill ha mer inspiration har vi skrivit en artikel om Northland-sängar, som är kända för sin kvalitet och som kommer i olika prisklasser.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Kontinentalsängen Emma – En lyx 180 säng med elegant design

Den bästa kontinentalsängen 180×200 för dig som är stilmedveten

 

Kontinentalsängen Emma får positiv feedback från användare och har ett sammanlagt betyg på 4,82 stjärnor av 5. 

Den här lyxiga sängen har utformats av sömnexperter som utifrån studier på hur du sover har anpassat sängen för att optimera din sömnkvalitet. Enligt en kund har sängen Emma gjort att de inte längre har ont i ryggen och att de vaknar upp och känner sig fräscha och utvilade på morgonen. Madrassen har sju komfortzoner med pocketfjädrar och HRX-skum, vilket ger exceptionell komfort och ett jämnare tryck. 

Kontinentalsängen Emma ger ditt hem en lyxig hotellkänsla. Sängen kommer med en gedigen sänggavel och är konstruerad i lagom höjd. Bäddmadrassen är speciellt utformad för att öka luftcirkulationen så att din kropp kan reglera dess temperatur, allt för att ge dig en nattsömn av högsta kvalitet. Kundnöjdheten är hög för sängen Emma, och i recensionerna återkommer att användarna ser fram emot att få gå och lägga sig om kvällen, eftersom sängen är så bekväm.

Välj mellan en hård eller mjuk madrass

Bäddmadrassen är sex cm tjock och genom att vända på madrassen kan du välja om du vill ha en hård eller mjuk bäddmadrass.

Resårmadrassen erbjuder god luftcirkulation och ger ett jämnt fördelat stöd, samtidigt som madrassens pocketfjäderteknik ser till att din ryggrad ligger rätt när du sover. De sju zonerna med pocketfjädrar gör att du kan ändra position under sömnen utan att riskera att stödet försämras. Dessutom ligger madrassen på en stabil bas av Bonellfjädring, vilket ger dig ytterligare stöd under hela natten.

Emmas sängar ger dig en lyxig hotellupplevelse med hög komfort till ett överkomligt pris för en säng med sju komfortzoner, material i toppkvalitet och en elegant desig. Bäddmadrassen är utvecklad för att vara temperaturreglerande, en funktion som vanligtvis bara återfinns bland dyrare sängar. Observera att när du köper en säng från Emma levereras den direkt till din ytterdörr. Som ett ytterligare plus planterar tillverkaren också ett träd för varje säng som säljs. I köpet ingår att du får pröva sängen i 100 nätter, och om du skulle ändra dig efter provperioden är det helt gratis att returnera sängen. 

Emmas kontinentalsäng har fått ett sammanlagt betyg på 4,5/5 stjärnor på TrustPilot, baserat på över 2400 recensioner. Användare rapporterar en minskning av rygg- och axelvärk efter att ha bytt till sängen, och komforten och bäddmadrassen har fått särskilt beröm. De flesta kunderna är mycket nöjda och rekommenderar sängen till andra. Enligt vissa recensioner kan madrassen avge en svag lukt av gummi, men Emma hävdar att detta kommer från tillverkningsprocessen och att lukten ska försvinna efter en kortare tid. Anda tycker att madrassen är för något för mjuk, så om du föredrar en hårdare fasthet är Emma kanske inte rätt val för dig.

Fördelar

 • Sju-zons pocketfjädring ger en bekväm, ergonomisk madrass
 • Kommer med sängstomme, sänggavel, madrass och bäddmadrass
 • Kommer i tre olika storlekar
Nackdelar

 • Madrassen kommer endast i en färg
 • Vissa kunder tycker att sängen har en för mjuk fasthet

Sängen finns i följande storlekar
 140 x 200
160 x 200
180 x 200


FAQ

Vilken säng ska jag välja?
När du köper en ny säng bör du ta hänsyn till komfort, storlek, material och pris för att hitta det bästa alternativet för dina behov och ditt hem. Läs mer om fördelarna och nackdelarna med sängar i storleken 180×200 cm här.
Vilken säng är bäst?
Vilken säng som är bäst för just dig beror på dina personliga preferenser och behov samt om du lider av specifika problem som ledvärk eller ryggont. Det är därför viktigt att först undersöka vilka behov du har, för att sedan ta reda på vilken säng som bäst uppfyller dina krav. Du kan läsa mer om sängar i storleken 180×200 här, där vi lyfter fram för- och nackdelar med olika sängar i den här storleken.
Hur länge håller en säng?
En säng håller vanligtvis i upp till 10-20 år. Det kan dock skifta beroende på materialets kvalitet, hur ofta den används och hur du underhåller den. En dyr säng av hög kvalitet är ofta en bra investering, eftersom den ibland kan hålla dubbelt så länge som andra sängar. Du kan läsa mer här om vad olika återförsäljare erbjuder för garantier.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta