Dubbelsäng - Bäst i test: Här är de bästa dubbelsängarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 18, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Dubbelsäng - Bäst i test: Här är de bästa dubbelsängarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I denna artikel går vi igenom några av marknadens bästa dubbelsängar. Att välja rätt dubbelsäng kan vara knepigt, och därför har vi tagit hjälp från testpaneler för att guida dig genom de bästa dubbelsängarna på marknaden just nu.

Vi har fokuserat på dubbelsängar som alla är tillverkade i antingen Skandinavien eller Europa. Således har vi avsiktligt utelämnat billigare massproducerade sängar, som annars säljs i många butiker. Målet med denna artikel är att visa dig några dubbelsängar som trots sin höga kvalitet inte är mycket dyrare än de billigare dubbelsängar på marknaden.

Vi tillbringar i genomsnitt en tredjedel av våra liv i sängen, och vår sömnkvalitet är avgörande för kvaliteten av våra vakna timmar. Därför rekommenderar vi alltid att du lägger lite tid på att noggrant undersöka vilken säng du vill investera i.

En kvalitetssäng kan hålla i upp till 25 år. Ofta är det inte mycket som skiljer i pris mellan en kvalitetssäng och de billigare sängarna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har flyttat Emma Kontinentalsäng till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 6 bästa dubbelsängarna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda dubbelsängarna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper dubbelsäng

 • Storlek

  En dubbelsäng är ett lämpligt alternativ för de flesta normalstora sovrum, inklusive sovrum där extra utrymme behövs för möbler eller rum med flera funktioner. Den utgör också en bekväm gästsäng och är idealisk för studiolägenheter och studentrum. För mindre sovrum eller vardagsrum rekommenderas en säng med en bredd på 120 cm och en längd på 200 cm. Den föredragna storleken för par är vanligtvis 140 cm eller 160 cm i bredd och 200 cm i längd, eftersom de ger tillräckligt med utrymme för att båda personerna ska kunna sova bekvämt utan att störa varandra. För dem som har mer utrymme i sovrummet finns bredare alternativ som 180 cm x 200 cm eller 210 cm x 210 cm, som gör att två personer kan sprida ut sig bekvämt och som passar bra i större rum.

 • Typ

  Marknaden erbjuder flera populära typer av dubbelsängar, bland annat box- och fjädermadrasser, kontinentalsängar och höjdmodeller. Bland dessa alternativ är kontinentalsängar de mest populära på grund av deras exceptionella kvalitet och unika konstruktion. Typiskt sett består dessa sängar av tre lager, inklusive en boxmadrass vid basen, ett lager skum mellan två eller flera fjädrar och ett topplakan. De extra madrasslagren ger sängen dess distinkta höjd och attraktiva utseende samt en exceptionell sovkomfort, vilket är vanligt förekommande i lyxiga hotellsängar.

  Höjningssängar är också mycket eftertraktade, särskilt av personer med rygg- eller axelproblem, eftersom de tillåter justering för att tillgodose förändrade behov. Samtidigt erbjuder box- och fjädermadrasser ett billigare och mer okomplicerat alternativ till de andra två alternativen. Dessa sängar är vanligtvis gjorda av trä och kan enkelt monteras genom att fästa benen med skruvar, vilket gör dem till ett bekvämt val.

 • Bäddmadrass

  Ditt val av bäddmadrass kan ha stor betydelse för din sömnkvalitet och allmänna komfort. Den typ av material som används och fasthetsgraden är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer madrass. För personer som sover på sidan rekommenderas att välja en madrass med medelmjukt till medelfast stöd för att dämpa deras nedslagsområden. Samtidigt bör rygg- och magsovare välja madrasser med en fasthetsnivå mellan medelfast och fast för att stödja ryggradens naturliga inriktning.

  De mest populära alternativen på marknaden är madrasser i minnesskum och innerspringmadrasser, som är kända för sin hållbarhet och komfort. För dem som prioriterar miljö- och hälsoaspekter är det tillrådligt att leta efter madrasser som är certifierade av Ökotex, Svanemärket, FSC eller “made in Scandinavia”. I slutändan handlar valet av madrass dock om personliga preferenser. Om du råkar välja en madrass med fel hårdhetsgrad kan du leta efter en säng som erbjuder två olika hårdhetsnivåer på varje sida och en återförsäljare som erbjuder gratis byte av madrass i händelse av misstag.

 • Pris

  Priserna på sängar kan variera avsevärt beroende på funktioner och komfort. Till exempel kan ett premiumalternativ med många justeringar och komfortzoner kosta mellan 20 000-50 000 kronor, medan ett budgetalternativ med enkel design och färre funktioner kan kosta mellan 7 000-10 000 kronor.

  Det är viktigt att prioritera kvaliteten på sängstomme och madrass, eftersom en billigare säng kanske inte ger samma komfort och stöd som ett dyrare alternativ. Dessutom kan sängens storlek också påverka priset. Tänk dessutom på eventuella specialfunktioner som sängen kan erbjuda. Vissa sängar har till exempel inbyggda förvaringslådor eller en sänggavel med hyllor, vilket kan öka prislappen men kan också vara värt investeringen.

 • Användar- och expertutlåtanden

  Det rekommenderas att du läser både kund- och expertrecensioner innan du köper en säng. På så sätt kan du få en inblick i vad du kan förvänta dig av produkten, inklusive dess komfortnivå, kvalitet och långsiktiga hållbarhet. Innan du gör ett köp är det också tillrådligt att kontrollera Trustpilot-betyg för de varumärken eller återförsäljare som du överväger för att utvärdera deras kundservice och avgöra deras trovärdighet. I den här artikeln har vi inkluderat tillgängliga recensioner för att hjälpa dig att avgöra vilken modell som är bäst för dina behov.

arrow-more

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Emma säng - bäst i test

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Madrassen är bäst i test hos Testfakta 2021

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma säng :

 • FlexiSlats ger extra stöd och stabilitet
 • OEKO-TEX miljömärkta material
 • Val mellan två madrasser - elastisk eller skum

Fördelar

 • Temperaturreglerande och elastiskt överdrag
 • Elastiskt och andningsbart skum
 • Optimalt stöd
 • 100 nätters provperiod
 • 10 års garanti

Nackdelar

 • Utan halkbekämpande egenskaper

Emma-sängen är ett ypperligt val för dig som är ute efter ett underlag som är ergonomiskt och ger kroppen stöd där den behöver det som mest. Ändå är denna säng otroligt prisvärd, och du behöver inte länsa plånboken för att kunna lägga vantarna på den här högkvalitativa Emma-sängen. Beställ den redan idag hos Emma där priset har reducerats med 50 %. Detta betyder att du kan få storleken 180 x 200 för 11 249 kronor istället för originalpriset 17 898 kronor.

Sängens snygga skandinaviska design, den fantastiska komforten samt de generösa villkoren hos Emma gör detta till ett riktigt bra köp, särskilt tack vare den kostnadsfria leveransen till dörren. Du kan själv testa sängen under Emmas provperiod som varar i 100 dagar. Om sängen inte lever upp till dina förväntningar kan sängen hämtas tillbaka och du får pengarna tillbaka.

Mer om Emma säng

Specifikationer

 • Storlek: 140 x 200 cm
 • Höjd: 55 cm
 • Halkskydd: Nej

Emma Madrassen som du får tillsammans med Emma sängen är följsam samt tjock för utomordentlig komfort. Det är dock inte bara komforten som är på topp utan även livslängden tack vare 10 års garantin på madrassen samt 5 års garantin på sängramen. Den högkvalitativa madrassen anpassar sig och formar sig efter ens kropp så att du ligger bekvämt hela natten lång. Med den snygga klädseln på sänggaveln och madrassen kan du både förvänta dig en snygg design och ett bekvämt underlag.

Emma sängen är en ganska hög säng på 60 cm från golvet till toppen av madrassen, och detta uppskattar kunder som enkelt vill kunna lägga sig ner samt ta sig upp igen. Madrassens klädsel av polyester och elastan gör dessutom sängen mycket bekväm att ligga i, så visst går det att lita på att du alltid får ett effektivt stöd under natten.

Med en 10 års garanti på madrassen tillsammans med en 5 års garanti på sängramen är Emma sängen utan tvekan ett bra val för dig som vill njuta av sängen under många år framöver. Materialen som sängen är tillverkade av är 100 % veganska, och med både ett snyggt utseende, komfort samt ett billigt pris på sin sida rekommenderar vi Emma-sängen.

KungSängen Ställbar Säng Stenslund - allergivänlig bäddmadrass, flera komfortzoner och ställbar funktion

Bästa dubbelsäng med justerbar funktion

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på KungSängen Ställbar Säng Stenslund :

 • Indelad i 11 komfortzoner för skräddarsytt stöd
 • Madrass finns i olika hårdheter
 • Ett lager av miljövänligt Talalay-naturlatexmaterial

Konsumentmagasinets omdöme

Söker du en svensktillverkad enkelsäng som smidigt kan anpassas för att skapa din optimala sovmiljö? Lider du av smärta i rygg eller axlar? Då kan vi hos Konsumentmagasinet rekommendera att du provar KungSängen Ställbar Säng Stenslund.

Om du väljer Duozon-modellen har den ett mjukare parti vid axlarna, men har annars samma hårdhet över hela sängen. Multizon, å andra sidan, ger en säng som är indelad i 11 komfortzoner, och har därför olika hårdhetsgrader i madrassens olika zoner.

Fördelar

 • Tillverkad i svalt, allergivänligt material
 • Ger dig ett ypperligt midje- och ländryggsstöd
 • Enkel justering med mobil eller fjärrkontroll
 • Robust och bekväm
 • Tryckavlastande kärna i madrassen

Nackdelar

 • Relativt hög prisklass
 • Madrassen kan glida en aning vid höj- och sänkning

Välj mellan Multizon och Duozon för att få en ställbar enkelsäng som kan justeras efter dina behov och önskemål. Tack vare Bluetooth kan du enkelt höja och sänka huvud- och fotändan med hjälp av din mobil eller tillhörande fjärrkontroll. Antiglidskydd ingår, och sängens dubbla resårer ger en effektiv tryckavlastning.

Recension: En detaljerad recension av KungSängen Ställbar Säng Stenslund

Specifikationer

 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Höjd: 41 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Halkskydd: Ja

Tillhörande bäddmadrass
Bäddmadrassen är topplagret som kommer att ligga närmast din kropp, och är därför en viktig del av sängen. LINA Vit Latex är den 8 cm tjocka bäddmadrassen som ingår, och har tillverkats av klimatsmart Talalay-naturlatex som avleder värme under natten. Materialet motverkar samtidigt ansamlingar av kvalster och damm.

Garanti på säng och motor
När du köper KungSängen Ställbar Säng Stenslund får du inte bara garanti på själva sängen, utan även på motorn. Tack vare en 30 års garanti på sängram- och fjäder samt en 10 års garanti på motorn kan du känna dig trygg med sängens livslängd.

Vad säger användare och experter om KungSängen Ställbar Säng Stenslund?

I nuläget finns inga expertrecensioner om denna modell, men konsumenter som har testat KungSängen Ställbar Säng Stenslund är nöjda med denna tidlösa, eleganta och bekväma säng. Genom din mobil eller den tillhörande fjärrkontrollen kan du höja och sänka huvud- och fotändan för att snabbt och enkelt skapa din optimala sovmiljö. Med sex olika färger kan du utan problem välja en ställbar säng som matchar inredningen hemma hos dig.

Mer om KungSängen Ställbar Säng Stenslund

Specifikationer

 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Höjd: 41 cm
 • Antal komfortzoner: 11
 • Halkskydd: Ja

KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs - hållbar träram, bekväm bäddmadrass och mellanmadrass med Duozon-system

Populär bästsäljare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs :

 • Tillgänglig i åtta tyger och fyra hårdhetsgrader
 • Bonellresår med stötdämpande egenskaper
 • Topplager av svalt och elastiskt material

Konsumentmagasinets omdöme

Prioriterar du toppklassig komfort i ett snyggt komplett paket? Då är KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs en premiumprodukt som vi rekommenderar. Av denna säng kan du förvänta dig skräddarsydd tryckavlastning i form av bland annat bonellresår med stötdämpande egenskaper, ett svalt och elastiskt topplager samt en vändbar mellanmadrass.

Fördelar

 • Hållbar träram med stötdämpande bonellresårer
 • Skapar en avkopplande sovmiljö
 • Välj mellan åtta tyger
 • Madrassens form håller under en lång tid
 • Lång garanti på 30 år

Nackdelar

 • Sängtyget hade kunnat vara mer robust

KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs är både ett premiumval och en storsäljare, inte minst tack vare de många stöttande resårlagren och komforten som fås av ramen, mellanmadrassen och bäddmadrassen. Duozon-systemet kännetecknas av en mjukare del vid axlarna, och valmöjligheterna gällande hårdhet, storlek och färger är många.

Recension: En detaljerad recension av KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs

Specifikationer

 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Höjd: 43 cm
 • Halkskydd: Nej

Välj rätt hårdhetsgrad på bägge sidor
Välj inte bara vilken fasthet hela sängen ska ha, utan när du beställer KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs är det inte ett krav att båda sidorna ska ha samma hårdhetsgrad. På både vänster och höger sida kan du välja mellan mjuk, medel, hård eller extra hård.

Ljuvlig LINA Vit bäddmadrass
Du får en LINA Vit bäddmadrass på köpet när du köper KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs, och den har pikerats så att både tyget, vadden och kärnan stannar på plats. Ytterst finns ett stretchtyg som både bidrar till stödet och den behagliga känslan.

Vad säger användare och experter om KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs?

Även utan expertomdömen finns det mycket gott att lyfta fram kring KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs. Detta kompletta sängpaket med sängram, mellanmadrass och bäddmadrass kommer med en tidlös design och ett stort antal färgalternativ, så att du oberoende av din sovrumsinredning kan få KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs att passa in hemma hos dig.

Mer om KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs

Specifikationer

 • Storlek: 90 x 200 cm
 • Höjd: 43 cm
 • Halkskydd: Nej

Kontinentalsäng Promise

Bäst för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kontinentalsäng Promise:

Fördelar

 • Exklusiv design i olika färgalternativ
 • Danskt hantverk av hög kvalitet
 • Solid ramkonstruktion av kärnved
 • Bekväma Promise tempur-material

Nackdelar

 • Gavel och ben ingår inte

När du köper kontinentalsängen Promise kan du förvänta dig en stilren säng som kommer i flera olika färger för att passa in perfekt i ens sovrum. Denna säng ger både komfort och enkelhet till ett rimligt pris, och eftersom sängen är ergonomiskt tryckavlastande får du alltid en god natts sömn.

Priset hos Sängjätten har för närvarande reducerats med 15 %, så istället för 47 990 kronor kan du just nu beställa sängen i storlek 180 x 200 för 40 792 kronor. Räntefria och avgiftsfria betalningar gör dessutom upplevelsen ännu bättre.

Tack vare den 100 dagars provperioden som Sängjätten kan du själv testa på sängen. Om du ångrar köpet inom dessa 100 dagar hämtas sängen återigen upp och du får dina pengar tillbaka. Det har aldrig varit så enkelt att beställa ens drömsäng.

Recension: En detaljerad recension av Kontinentalsäng Promise

Specifikationer

 • Storlek: 180 x 200 cm
 • Höjd: 49 cm
 • Halkskydd: Nej

Madrassen och dess struktur
Mellanmadrassen som ingår i sängpaketet ”kontinentalsäng Promise” kommer i ett Promise Tempur-material. Detta ser till så att du sakta sjunker ner i sängen, en egenskap som betyder att sängen anpassar sig perfekt efter ens kropp. Madrassen erbjuds i sju olika färger, så oavsett hur ens sovrum ser ut finns det utan tvekan en kontinentalsäng Promise som passar en likt handen i handsken.

Bäddmadrassen som ligger högst upp på kontinentalsäng Promise är en 9 cm tjock Cloud WAVE madrass. Inte nog med att den är tillverkad i ett behagligt material som ger komfort alla dagar i veckan, utan madrassen har också ett överdrag som kan avlägsnas. Tvätta detta i högst 60 °C när det behövs och ha alltid en ren säng som väntar på en varje kväll.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsängen Promise från varumärket Tempur består både av en bäddmadrass, mellanmadrass och sängbotten, så du slipper köpa ett stort antal delar separat och får istället alla de högkvalitativa komponenterna som du behöver i ett paket. Som grädden på moset får du en 10 års garanti – inte bara på delar av sängen, utan på både bäddmadrassen, mellanmadrassen och sängbottnen.

Mer om Kontinentalsäng Promise

Specifikationer

 • Storlek: 180 x 200 cm
 • Höjd: 49 cm
 • Halkskydd: Nej

24SJU Skymning Ramsäng 

Bästa anpassningsbara dubbelsängen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på 24SJU Skymning Ramsäng :

Fördelar

 • Finns i olika storlekar och färger
 • Kroppsanpassad fjädring för fullt stöd
 • Unikt BM1-madrassunderlag ingår
 • 25 års garanti
 • 2 fasthetsnivåer

Nackdelar

 • Den beräknade leveranstiden kunde vara kortare

Oroa dig aldrig mer för ryggsmärta eller obehagliga sömntillfällen – 24SJU Skymning Ramsäng finns här för att ge dig den optimala avkopplingen och ett riktigt bekvämt underlag varje natt. Till ett förvånansvärt lågt pris får du en ramsäng som aldrig sviker.

Mer om 24SJU Skymning Ramsäng 

Specifikationer

 • Storlek: 80 x 200 cm
 • Halkskydd: Nej
 • Höjd: 35,5 cm

När du väljer säng är det av yttersta vikt att du får tag på en madrass som verkligen ger dig det rätta stödet där du behöver det som mest. Lyckligtvis nog har 24SJU Skymning Ramsäng ett pocketsystem där varje fjäder i sängen är inlindad i en tygpåse. Fjädrarna reagerar därför inte på varandra, utan arbetar individuellt för att ge dig ett så skräddarsytt stöd som möjligt.

Som om detta inte vore nog är det en zonindelad madrass som du får, vilket betyder att den är hårdare på vissa områden och mjukare på andra områden för att alltid ge det rätta stödet där det behövs.

När du har bestämt dig för att införskaffa dig 24SJU Skymning Ramsäng är det väl värt att veta hur en BM1 bäddmadrass ingår utan extra kostnad, och den här bäddmadrassen hjälper till att ge extra komfort och stöd. Som grädden på moset är det också en 25 års garanti på ram- och resårbrott som ingår.

För att sängen ska vara så mjuk som du föredrar finns den att välja i modellen Medium och Fast. Den förstnämnda rekommenderas vanligtvis till de som väger under 80 kg, men när allt kommer till kritan är det lite av en smaksak. Gällande färgerna kan du antingen välja beige, mörkgrå, mörkblå eller ljusgrå – och glöm inte att sängen finns att beställa som både en enkelsäng och dubbelsäng i många olika storlekar.

24SJU Midnatt Kontinentalsäng 

Högsta kvalitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på 24SJU Midnatt Kontinentalsäng :

Fördelar

 • Fickfjädersystem av hög kvalitet
 • Fasthetsgrad kan väljas
 • 25 års garanti på ram och fjäderbrott
 • Hög stabilitet från botten till topp

Nackdelar

 • Benen ska köpas separat

Till ett konkurrenskraftigt pris får du den bekväma 24SJU Midnatt Kontinentalsäng som ser till så att du slipper köpa ram, madrass och bäddmadrass separat. Få ett underbart helhetsintryck i sovrummet tack vare den här stilrena och sköna sängen. Det gäller bara att beställa till en kudde, sängben och sängkläder – sedan har du allt som behövs för att fullända ditt sovrum eller gästrum.

Mer om 24SJU Midnatt Kontinentalsäng 

Specifikationer

 • Storlek: 210 x 200 cm
 • Halkskydd: Nej

Utöver att vara skarvlös för att bjuda på en mer behaglig liggkomfort kommer den här sängen med en mycket eftertraktad zonindelad pocketfjädring. Madrassen är med andra ord uppdelad i olika zoner för att ge det rätta stödet där det behövs. Pocketfjädring syftar på att fjädrarna ligger i sina egna fickor och arbetar oberoende av varandra. Här har vi en kontinentalsäng som du verkligen kan skryta med.

Kontinentalsängen kommer inte bara med en sängram och madrass, utan även en BM3 bäddmadrass som utan tvekan är mysig att ligga på. Värt att veta är också att du får en 25 års garanti på ram- samt resårbrott, och detta säkerställer att din säng finns där för dig under en lång tid framöver.

En stor fördel med att välja 24SJU Midnatt Kontinentalsäng är att det finns tre olika fasthetsnivåer att kika på: Medium, Medium/Fast och Fast. Oavsett om du föredrar lite mjukare eller fastare madrasser finns det därför någonting passande för dig. Glöm heller inte att du kan välja mellan fyra olika färger och även sex olika storlekar. När allt kommer till kritan förser 24SJU Midnatt Kontinentalsäng dig därför med många valmöjligheter!

FAQ

Livorno, Emma, Båstad, Amalfi, W5, Tempur Promise, Jupiter kontinentalsäng med flera.
Vilken fasthet ska jag välja på madrassen?
Om du väger mindre än 75 kg bör du välja en säng med medium fasthet. Detta säkerställer att madrassen ger efter tillräckligt mycket för att du inte ska ligga för hårt. Om du väger över 75 kg är en fast madrass oftast ett bättre alternativ. Om du väger över 95 kg bör du dessutom se till att välja en modell med extra många fjädrar för att få ett så bra stöd som möjligt.
Hur många timmar sömn behöver man?
Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

Vad är en dubbelsäng?

En dubbelsäng är en säng som rymmer två personer. Det är ett populärt val för par som vill sova tillsammans och för familjer med små barn som vill sova tillsammans. Dubbelsängar erbjuds i olika storlekar och stilar, från traditionella trä- och metallramar till moderna plattformssängar med förvaring.

Att välja rätt dubbelsäng är viktigt för att få en god natts sömn. En högkvalitativ dubbelsäng erbjuder bra stöd för ryggraden och avlastar tryckpunkter för en mer avslappnande sömn. En annan fördel med dubbelsängar är att de oftast kommer med en madrass som är specifikt utformad för att vara delad i två delar, vilket ger möjlighet till personanpassad stöd och komfort för varje individ.

Om du letar efter en dubbelsäng är det en bra idé att kolla in dubbelsäng erbjudanden. Det finns många olika typer och storlekar att välja mellan, så det är viktigt att välja en säng som passar dina behov och din budget. Oavsett om du är ute efter en traditionell säng i trä eller en modern plattformsäng med förvaring, finns det garanterat en dubbelsäng som passar dig och din partner eller familj.

Så uppnår du den bästa nattsömnen

En god natts sömn beror naturligtvis mycket på kvaliteten på din säng. Men det är inte den enda parametern du bör ta hänsyn till om du vill optimera din nattsömn – och det vill du nog, för allt för många människor sover för lite eller för dåligt.

Det kostar årligen samhället stora summor att behandla de sjukdomar som orsakas av dålig sömn. Sömnbrist kan nämligen öka risken för att:

 • bli stressad
 • utveckla hypersomnia, narkolepsi, och andra sömnrelaterade sjukdomar
 • bli överviktig
 • utveckla depressioner
 • få nedsatt immunförsvar
 • få hjärt-kärlsjukdomar
 • utveckla diabetes (typ 2)
 • utveckla demens, Alzheimers eller Parkinsons
 • dö för tidigt

Det gör dålig sömn till en av de många tickande bomberna som finns inom sjukvården – och flera av faktorerna utvecklas vidare till några av de folksjukdomar som kommer att kosta mycket pengar att behandla under de kommande åren.

Vad krävs för en god natts sömn?

För att sova så bra som möjligt måste du för det första förbereda dig på att gå och lägga dig. Se sedan till att du har rätt inredning i sovrummet. Samtidigt spelar din liggställning en stor roll för sömnens effekt.

Om du har sömnproblem är det viktigt att du inte börjar behandla problemet med sömnmedicin. Det kan i värsta fall förvärra problemet och skapa ett antal andra problem för dig. Istället bör du hellre prova några av de rekommendationer vi kommer med i denna korta guide till en bättre sömnkomfort.

Du bör sova minst 7 timmar varje natt

Många väljer att skära ner på sömnen för att få en stressad vardag att gå ihop. Det betyder att en stor del av befolkningen idag sover mindre än 7 timmar, som är det rekommenderade minimimåttet för en optimal sömn, enligt ledande sömnexperter.

Om du i genomsnitt sover mellan 7 och 8 timmar varje natt, ger du nämligen kroppens celler de bästa möjligheterna för återhämtning, och hjärnan får de bästa förutsättningarna för att bearbeta dagens händelser. Samtidigt sorteras onödig information bort, användbar kunskap och erfarenhet lagras i långtidsminnet, och hjärncellerna rensas från restprodukter. Det sistnämnda sker med hjälp av en speciell substans som släpps lös i hjärnan när vi somnar.

I gengäld finns det inga märkbara fördelar med att sova mer än 8 timmar per natt. Det verkar faktiskt som att en del av biverkningarna av en för kort nattsömn även gäller om du sover med än 8 timmar per natt.

Håll fasta sovtider

Du främjar kvaliteten av din nattsömn genom att ha en fast sängtid varje dag, och en fast tidpunkt då du kliver upp. Även under helgerna. Därmed får kroppen en jämn dygnsrytm, som gör det lättare att ställa in sig på att den ska sova. Genom att ha skiftande sängtider förvirrar du kroppen. Gå därför och lägg dig ungefär samma tid varje kväll, och kliv upp samma tid om morgnarna.

Förbered hjärnan och kroppen på att du ska sova

Faktum är att en bra nattsömn börjar redan en halv till en timme innan du går och lägger dig. Här börjar du sänka aktivitetsnivån, och släcker eller dämpar belysningen i rummet, för att ställa om hjärnan till att det börjar vara läggdags. Ju närmare läggdags du kommer, desto mer bör du dämpa belysningen.

Se till att inte äta eller dricka mycket under några timmar innan sänggåendet – särskilt alkohol och uppiggande drycker som kaffe, energidryck och annat med ett högt sockerinnehåll. Det ökar kroppens energinivå, så att du får svårare att somna, och det ökar även risken för att du ska bli tvungen att gå upp på toaletten under natten.

Stäng av dator, TV och andra skärmar

Senast en halvtimme innan du lägger dig, bör du stänga av din dator, din surfplatta eller din TV, och undvika att använda din smartphone mer än absolut nödvändigt. Det gäller till en viss grad även om telefonen har en särskild nattbelysning, som tar bort några av skärmens blå färgnyanser.

För just de blå nyanserna i skärmens ljus förvirrar hjärnan, så att den tror att den ska vara vaken. Genom att starta nattbelysningen på din mobil, surfplatta eller dator, avlägsnar du en stor del av det blåa ljuset. Men din mentala aktivitet vid skärmtittandet kommer fortfarande att göra hjärnan mer vaken.

Om du känner dig rastlös eller behöver något att sysselsätta dig med under tiden innan du går och lägger dig, kan du välja att läsa en bok, lägga pussel, eller göra något annat avslappnande.

Se till att det är svalt, mörkt och tyst i sovrummet

När du väl går in i sovrummet är det viktigt att det är så mörkt och tyst som möjligt. Så om du bor vid en mycket trafikerad väg, har bullriga grannar, eller blir störd av gatulampor eller annat ljus, bör du överväga att skaffa ett par öronproppar, en bra mörkläggningsgardin, eller en ögonmask som du kan sova med om natten.

Samtidigt ska du ta bort alla synliga ljuskällor i rummet, även standby-lampan på TV:n eller ljuset från din klockradio eller din väckarklocka.

Se också till att temperaturen är lägre i sovrummet än i bostadens övriga rum. Men sänk aldrig temperaturen mer än till ca 16 grader. Om temperaturen är lägre än det kommer kroppen att uppleva det som för kallt, vilket också kan bidra till att du vaknar om natten, eller hindra dig att somna.

Ligg på sidan när du sover

Den senaste sömnforskningen visar att du ska ligga på sidan när du sover. Detta ger de bästa förutsättningarna för den speciella rengöringsvätskan som ser till att avlägsna slaggprodukter från hjärncellerna. Vätskan friges så snart vi somnar, och får en lättare framfart genom att våra hjärnceller krymper en aning när sömnen inträder.

Om du ligger på ryggen eller magen, har vätskan inte samma förutsättningar att fungera. Det förklaras med att de flesta däggdjur oftast sover på sidan om natten. Därför har vår hjärnas fysik ordnats så att rengöringsvätskan får de bästa förutsättningarna när vi ligger på sidan.

Genom att ligga på sida slipper du samtidigt många av de besvär som kan uppstå av att sova på rygg. Om du ligger mycket på rygg har du exempelvis en högre benägenhet att snarka. Det kan med tiden göra att du utvecklar sömnapné. Här blir musklerna i den övre delen av luftvägarna mer avslappnade av din snarkning, så att de med tiden helt kan blockera andningen.

Det leder till att du inte andas under upp till flera minuter åt gången, så att du inte heller får tillräckligt med syre till hjärnan. Detta gör att du rycks upp ur din djupa sömn, eftersom att kroppen varnar dig om kvävningstillståndet. Det innebär att du vaknar upp så pass mycket att du kan flytta dig lite, så att du får luft igen.

Bristen av syre till hjärnan kan bidra till en ökad risk för Alzheimers, Parkinsons, och andra demenssjukdomar – och både snarkning och sömnapné kan dessutom störa din sängpartner så mycket att han eller hon inte heller kan sova ordentligt om natten.

Om du oftast sover på mage eller på rygg, kan du träna kroppen att ändra sovställning genom att lägga en stor kudde bakom eller framför dig. Det gör det svårare för dig att vända dig på rygg eller mage under natten.

Är du redo att sova bra?

Om du följer de sömnråd vi har gett dig i denna sektion, samtidigt som du investerar i en bra dubbelsäng att sova i, kan du öka både dina och din partners chanser att få en god natts sömn. Det ger dig mer styrka och mental energi i vardagen, och minskar riskerna för en rad allvarliga sjukdomar.

Varför är sömnen viktig?

Sömnens betydelse för vårt vardagliga liv och den övergripande hälsan. Många människor upplever svårigheter att få den sömn de behöver. Kroppens och hjärnans återhämtning och återuppbyggnad sker medan vi sover, vilket gör att sömnen är avgörande för att hjärnan och kroppen ska fungera optimalt.

Hur mycket sömn behöver vi?

Eftersom sömnen är ett kataboliskt nedbrytningstillstånd behöver kroppen en viss mängd sömn för att kroppens processer ska fungera normalt. Vuxna mellan 18 och 65 år bör få 7-9 timmars sömn per natt enligt rekommendationerna.

Hur viktig är sängen för sömnkvaliteten? 

Vad gäller sängens påverkan på sömnen finns det ingen säng som passar precis alla, eftersom människor har olika behov och preferenser. Mycket handlar om att hitta rätt madrass, vilket beror på just din kroppsform och andra aspekter. Det finns därför inget direkt svar på den frågan, utan det bästa är att prova madrassen i en fysisk sängbutik innan du köper, alternativt välja en online-återförsäljare med flexibel prov- och returpolicy.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Emma Kontinentalsäng - resårbotten, madrass, bäddmadrass och sänggavel i ett praktiskt paket

Jupiter kontinentalsäng

Jupiter ställbar säng

Kontinentalsäng TYYNI

DUX 3003 Ramsäng 

Kontinentalsäng Livorno!

Kontinentalsäng Båstad

Ramsäng Turin

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta