Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bäddsoffa - Bäst i test: Guide till de bästa bäddsofforna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD mars 8, 2024.

Bäddsoffa - Bäst i test: Guide till de bästa bäddsofforna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Har du ofta vänner och familj på besök, eller är du kanske på jakt efter en bäddsoffa till sommarstugan eller studentlägenheten? Att välja rätt bäddsoffa är inte det lättaste då det finns en mängd olika modeller att välja mellan.

Sömnen är en av de mest avgörande faktorerna för en god hälsa. Sömnbrist medför en mängd olika hälsorisker, såsom koncentrationssvårigheter, depression, övervikt och högt blodtryck. Du som söker en bäddsoffa som ska användas ofta bör därför vara extra noga med att välja en modell med hög komfort som efterliknar sömnkvaliteten hos en vanlig säng.

I denna artikel tittar vi närmre på en samling olika bäddsoffor av olika storlekar och prisklasser. Vi jämför även dessa modeller med vad du kan få för samma pris. Om du är på jakt efter en bra bäddsoffa kan det vara till hjälp att kolla in de olika modellerna vi har listat nedan.

Senast ändrad:

Vi har flyttat Diablo Luxury Generation II, Modular Standard, Mura bäddsoffa till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

8. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av bäddsofforna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

3. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäddsoffa Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda bäddsofforna

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

ROOTS RAW  - bäddsoffa med futonmadrass

Bra för mindre utrymmen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ROOTS RAW :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Soffa och dubbelsäng med ryggstöd
 • FSC-certifierad ram av furu
 • Praktisk, platsbesparande storlek

Konsumentmagasinets omdöme

Om du har ett begränsat utrymme eller helt enkelt inte vill att sängen ska ta upp ett helt rum kan en bäddsoffa vara en optimal lösning. Dagtid fungerar bäddsoffan ROOTS RAW som en soffa samtidigt som den under natten kan fällas ut till en dubbelsäng.

Du som ofta har gäster på besök kommer att älska den här bäddsoffan då den bjuder på två extra sovplatser till dina gäster. En smartare lösning än ROOTS RAW bäddsoffa är svårt att hitta.

Fördelar

 • Enkel montering och justering
 • Levereras med en futonmadrass
 • Snygg och tidlös design
 • Trädetaljer av massiv furu
 • Fyllning av återvunnet material

Nackdelar

 • Får endast tvättas med en torr och ofärgad trasa

ROOTS RAW bäddsoffa är smidig, snygg och bjuder på utomordentlig komfort. Den här bäddsoffan är en smart lösning för de som har ett begränsat utrymme att jobba med. Istället för att köpa en säng och en soffa separat kan man satsa på ROOTS RAW bäddsoffa för att få en två-i-ett möbel som aldrig sviker en.

ROOTS RAW bäddsoffa kommer i en enkel och stilren trädesign som passar i både moderna och klassiska hem. Använd den som en soffa eller fäll ut möbeln för att göra om den till en säng. Det finns hela 15 olika snygga färger att välja mellan, och vid beställning hos Furniturebox kostar det inte mer än 3 199 kronor. Glöm heller inte att det ingår en 10 års garanti, så man kan lita på att bäddsoffan finns där för en i många år.

Mer om ROOTS RAW 

Specifikationer

 • Storlek: 140x200 cm
 • Material: Bomull, polyester
 • Färgval: 8
 • garanti: ?
 • gratis provperiod: ?

ROOTS RAW bäddsoffa har en ram som är tillverkad av tall tillsammans med en tygmadrass ovanpå. Den maximala vikten som bäddsoffan klarar av är 250 kg, och när den fälls ut för att användas som en säng har den ett bäddmått på 140 x 200. Med andra ord kan bäddsoffan dras nytta av som en dubbelsäng när den väl har fällts ut.

Med sin tidlösa design och enkla stil är ROOTS RAW bäddsoffan från Karup Design ett utomordentligt tillskott till ens hem. Använd möbeln som en soffa, som en säng med lutande ryggstöd eller som en vanlig platt säng. Det är upp till en själv hur man vill positionera bäddsoffan, och både montering samt justering av möbeln är mycket enkelt.

Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits 

Praktisk och modern bäddsoffa

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Modern designad bäddsoffa som är optimal för begränsade utrymmen
 • Hög komfortnivå med Pocket-fjädermadrass
 • Med integrerad förvaringsbricka

Konsumentmagasinets omdöme

Du som bor i en mindre lägenhet där både soffa och säng inte får plats kommer att älska den prisvärda Innovation Recast Plus-bäddsoffan. Även du som ofta har vänner och familj på besök kommer att uppleva fördelarna med att enkelt omvandla bäddsoffan till en säng genom att fälla ner ryggstödet.

Fördelar

 • Justerbart nackstöd
 • Finns i olika färger
 • Madrass med god komfort och optimal tryckavlastning
 • Finns även med böjda armstöd i valnötsfaner

Nackdelar

 • Leveranstiden skulle kunna vara kortare

Den praktiska möbeln Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits är en fantastisk lösning för de som vill ha fler sovplatser utan att ta upp en för stor yta i hemmet. Bäddsoffan kan nämligen agera som antingen en soffa eller säng, och man skiftar enkelt mellan de två lägena. Använd exempelvis bäddsoffan i hemmen med ett begränsat utrymme eller till hushållen som ofta har övernattande gäster i behov av en sovplats.

Innovation Recast Plus bäddsoffa kan köpas redan idag i storlek 96 x 200 för 7 199 kronor hos ILVA. Välj mellan en ljusblå och en grå färg för att matcha den redan befintliga inredningen och få en bäddsoffa som alltid imponerar. Vid beställning kan man antingen hämta upp bäddsoffan själv utan kostnad eller betala för leverans med transportör.

Mer om Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits 

Specifikationer

 • Storlek: 140x200 cm
 • Material: Polyester, textil
 • Färgval: 9
 • garanti: 2 år
 • gratis provperiod: 14 dagar
 • Certifiering: Oeko-tex certifierad

Innovation Recast Plus bäddsoffa har en höjd på 68 cm, en längd på 200 cm samt ett djup på 96 cm. När möbeln används som en soffa finns det nog med plats för två personer, och tack vare de medföljande kuddarna kan man luta sig tillbaka för att få ett härligt ryggstöd. Med en stoppad sits med pocketfjädrar samt en stoppad ryggdel med kallskum är detta en bäddsoffa som är härlig att sitta på.

Innovation Recast Plus bäddsoffa kommer med många fördelar. Inte nog med att du sparar yta genom att använda en enda möbel som både säng och soffa, utan produkten är dessutom budgetvänlig och bekväm med soffben som är höga nog för att du utan problem ska kunna dammsuga under bäddsoffan.

Beliani Senja bäddsoffa 3-sits 

Utmärkt premiumalternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beliani Senja bäddsoffa 3-sits :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Sammetspolstring med charmigt utseende
 • Optimal sittkomfort för tre personer att sitta ner
 • Elegant och utomordentligt praktisk

Konsumentmagasinets omdöme

För de med ett begränsat utrymme eller för de som ofta har övernattande gäster finns det ingen möbel som går att rekommendera mer än Beliani Senja bäddsoffa. Använd den som en soffa under dagen och gör sedan om den till en säng på natten så att man plötsligt får en extra sovplats!

Fördelar

 • Lätt att omvandla till säng
 • Passar till olika inredningsstilar
 • Tillgänglig i olika färger
 • 10 års garanti

Nackdelar

 • Tillgängliga ljusare färger kan vara svåra att behålla

Om man har ett begränsat utrymme i hemmet men ändå vill få en fulländad inredning med riktigt lyxiga möbler bör man definitivt kika närmare på Beliani Senja bäddsoffa 3-sits. Den här exklusiva möbeln i härlig sammet blir ett elegant tillskott till ens hem samtidigt som den är utomordentligt praktisk. Bäddsoffan kan nämligen både användas som säng och soffa beroende på om ryggstödet är nedfällt eller inte, så visst sparar man på yta på ett smidigt sätt.

Beliani Senja bäddsoffa går att beställa hos bland annat Furniturebox för så lite som 4 795 kronor. Originalpriset ligger på 5 295 kronor, men det finns just nu en 9 % rabatt som man kan ta del av. Som ett extra plus får man också 10 års garanti!

Mer om Beliani Senja bäddsoffa 3-sits 

Specifikationer

 • Storlek: 110x181 cm
 • Material: Sammet
 • Färgval: 5
 • garanti: 10 år
 • gratis provperiod: ?

Beliani Senja bäddsoffa har en bredd på 200 cm, en höjd på 87 cm samt ett djup på 95 cm. När den agerar som soffa finns det plats för tre personer att sätta sig ner, men när ryggstödet har fällts ned fungerar bäddsoffan som en enkelsäng. Det finns fem olika färger att välja mellan, och alla de olika varianterna är tillverkade av härlig sammet.

Beliani Senja bäddsoffa är en möbel som verkligen gör under för de som vill lägga till lite lyx i hemmet. Med den tidlösa designen passar bäddsoffan alla interiörer, och dess behagliga material i sammet ser till så att bäddsoffan blir riktigt skön att både sitta samt ligga i. Benen är dessutom höga nog så att man ska kunna dammsuga under soffan.

VISBY - bekväm bäddsoffa i retrostil

Elegant och mångsidig bäddsoffa som passar industriell och retrostil

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på VISBY :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Konsumentmagasinets omdöme

VISBY bäddsoffa rekommenderas till dig som har lite mindre hem och därför vill undvika att möblerna tar upp ett för stort utrymme. Det smarta med just VISBY bäddsoffa är nämligen att den enkelt kan göras om från en soffa till en säng och därefter tillbaka till en soffa när det behövs. För dig som ofta har övernattande gäster är VISBY bäddsoffa också en smart lösning då möbeln som soffa erbjuder tre sittplatser medan den som säng erbjuder två sovplatser.

Fördelar

 • Bred och djup sits
 • Slitstarkt och lättskött yttertyg av polyester
 • Utmärkt för både industriella och retro stilar
 • Enkel, multifunktionell design

Nackdelar

 • Viss montering krävs

VISBY bäddsoffa är en möbel i ett mycket tjusigt, elegant och enkelt utseende. Bäddsoffan kan beställas i antingen färgen ljusgrå, blå, grön eller mörkgrå och det är möjligt att sitta upp till tre personer samtidigt i bäddsoffan. Oavsett om man har inrett sitt hem i en mer industriell eller retrostil kommer VISBY bäddsoffa att kunna fullända ens hem på det perfekta sättet.

Beställ VISBY bäddsoffa för 3 995 kronor hos Furniturebox och njut av en 10 års garanti som ser till så att bäddsoffan håller i många år framöver. Om du föredrar att delbetala är det fullt möjligt, och du kan förvänta dig leverans till ens tomtgräns eller port. För att göra det lite enklare för dig själv kan du även betala extra för kvällsleverans eller inbärning i hemmet.

Mer om VISBY

Specifikationer

 • Storlek: 110x180 cm
 • Material: Polyester
 • Färgval: 4
 • garanti: ?
 • gratis provperiod: 30 dagar

VISBY bäddsoffa är prydd av ett yttre tyg i polyester som inte bara gör möbeln slitstark, utan även bekväm samt fin att titta på. Själva ramen är tillverkad i trä och har svarta ben längst ner som är långa nog för att man ska kunna dammsuga under bäddsoffan.

Allt som allt väger möbeln 31 kg och har nog med utrymme för att tre personer ska kunna sitta i soffan. Ha i åtanke att viss montering krävs, men när bäddsoffan väl är färdig är det inga svårigheter att skifta mellan soffläge och sängläge.

En mer bekväm, snygg och smart möbel än VISBY bäddsoffa är svår att hitta. Den här smarta bäddsoffan med sin mångsidighet ser snygg ut i de flesta sovrummen, och trots att den inte tar upp något större utrymme bjuder den ändå på tre sittplatser. Du kan enkelt använda den som en soffa, en säng eller skifta mellan dessa när det behövs.

BEBOP bäddsoffa - med fällbara armstöd

Elegant, mångsidig och mysig bäddsoffa

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på BEBOP bäddsoffa:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Finns i 9 färger
 • Lätt att omvandla till säng med fällbara armstöd
 • Mångsidig och praktisk design
 • Medelsvår/fast fasthet

Nackdelar

 • Sovplats för en person

Att säga att BEBOP bäddsoffa bjuder på ett läckert och modernt utseende är en underdrift. Den här mysiga bäddsoffan ser fantastisk ut i alla rum och kommer garanterat att tillföra en mysig känsla i alla lägen. Den stora fördelen med den här typen av möbel är att den antingen kan användas som en soffa eller fällas ner på vardera sidan för att bli en mysig säng. Det är upp till en själv vad man föredrar!

BEBOP bäddsoffa kommer i nio olika färger, så du bestämmer på egen hand vilken som passar bäst in med din befintliga inredning. Beställ bäddsoffan hos Furniturebox för 5 399 kronor och få en 10 år garanti som säkerställer att soffan håller en under en lång tid framöver. Furniturebox bjuder på hemleverans, men om du vill kan du därtill betala extra för inbärning eller kvällsleverans.

Mer om BEBOP bäddsoffa

Specifikationer

 • Storlek: 80x206 cm
 • Material: Bomull, polyester
 • Färgval: 6
 • garanti: ?
 • Justerbara inställningar
 • gratis provperiod: ?
 • Certifiering: FSC-certifierad

BEBOP bäddsoffa har en madrass med en yttre tygtextil medan möbelns ram är tillverkad i tall. Bäddsoffan kommer från varumärket Karup Design och klarar av en maximal vikt på upp till 250 kg. I soffläge bjuder möbeln på två sittplatser, men när man justerar möbeln till sitt sängläge har den ett bäddmått på 75 x 200 cm.

Med två bekväma armstöd och ett härligt högt ryggstöd sitter man sannerligen bekvämt i den här bäddsoffan. De två armstöden kan läggas ner för att skapa en platt säng, men om du vill ha ett nackstöd medan du ligger ner kan du välja att endast lägga ner det ena armstödet. Detsamma gäller om man är ute efter ett fotstöd. Med andra ord är den här bäddsoffan väldigt mångsidig och bjuder utan tvekan på många härliga stunder.

4 saker att tänka på innan du köper bäddsoffa

 • Typ

  Det finns fem vanliga typer av bäddsoffor: 2-sitsiga, 3-sitsiga, hörnsoffor, förvaringssoffor och stolssoffor. En 2-sitsig bäddsoffa är lämplig för mindre utrymmen som studios eller lägenheter och ger sovplats för två personer. En dubbel bäddsoffa, vanligtvis i 3-sits storlek, är optimal för dig som har större rum och kan rymma fler gäster för både sovande och sittande.

  Hörnsoffor är ett utmärkt val för att maximera tillgängligt utrymme i rummet genom att passa in i ett hörn av området. Jämfört med separata soffor erbjuder de en mer sällskaplig sittplats där människor kan se varandra tydligare när de använder den som soffa.

  För dem som vill spara utrymme, förvara sängkläder och hålla dina rum snygga är förvaringssoffor en utmärkt lösning som ger bekväma sovplatser för gäster. Stolsängar är den minsta typen av bäddsoffa och är idealiska för små utrymmen. De är mångsidiga möbler som ger en mysig sittplats med ett dolt sovutrymme för gäster eller övernattningar.

 • Storlek

  Det är viktigt att välja rätt storlek på en bäddsoffa för att se till att den passar ditt utrymme, ger tillräckligt med sittplatser och sovplatser och är bekväm för dina gäster. Det första steget är att mäta utrymmet där du planerar att placera bäddsoffan för att bestämma den maximala storleken du kan få. Tänk sedan på hur många sittplatser du behöver eftersom bäddsoffor finns i olika storlekar för att rymma olika antal personer. Det är också viktigt att tänka på storleken på sovplatsen, som vanligtvis är mindre än en vanlig säng.

  Om du till exempel har ett litet utrymme kan en bäddsoffa på 91×191 vara ett perfekt alternativ, lämplig för en person. Å andra sidan är en 152×203 sovsoffa den mest tillgängliga och kan lätt rymma tre personer samtidigt som den ger en bekväm säng för två personer. Hela soffan, från arm till arm, kan mäta cirka 213 centimeter i bredd.

  Om du planerar att använda bäddsoffan varje natt skulle en 137×191 bäddsoffa passa för ett litet utrymme. En vuxen kan tycka att en bäddsoffa 91×191 är för liten och begränsande för daglig användning, och en bäddsoffa 137×191 kan till och med sova två personer i nödfall. Men om två personer ska använda den regelbundet kanske en 137×191 bäddsoffa inte är tillräckligt rymlig för att vara bekväm.

  Kom ihåg att en stor soffa inte alltid är lika med en stor säng, så det är nödvändigt att kontrollera både soffan och sängen för att se till att de är tillräckligt rymliga för att uppfylla dina krav.

 • Material

  När du väljer en bäddsoffa är det viktigt vilken typ av tyg och fyllning som används eftersom de kan påverka soffans utseende och livslängd. Du kan välja mellan olika alternativ, till exempel bomull, linne, läder, sammet och ull, som är några av de mest populära materialen som används för soffor.
  Bomull är ett mjukt och andningsbart tyg, men det kräver ordentlig skötsel för att bibehålla sitt utseende med tiden, vilket gör det mindre lämpligt för regelbunden användning. Soffor i linne andas också och är mer hållbara än bomull, vilket gör dem optimala för daglig användning. Linfibrerna kan dock försvagas när de utsätts för direkt solljus, så det är kanske inte det bästa valet om soffan ska placeras framför ett fönster.
  Lädersoffor är det mest hållbara alternativet och kan motstå dammkvalster, djurhår och andra allergener. De kan dock vara dyrare än andra material och kan kännas kalla på vintern och svettiga på sommaren om inte inomhustemperaturen regleras på rätt sätt.
  Sammetssoffor ger ett lyxigt utseende och en lyxig känsla, men de kan slitas ut snabbt vid användning och är generellt sett mer utmanande att rengöra än andra tyger.
  Ull är ett mjukt och mycket motståndskraftigt material mot mögel och allergener, men det kan vara dyrare än bomull och linne och är inte lämpligt för varma miljöer.
  Sammanfattningsvis kan den typ av tyg och fyllning som används i en bäddsoffa påverka dess livslängd och utseende avsevärt, och du bör ta hänsyn till dina användnings- och underhållsbehov när du väljer lämpligt material.

 • Pris

  Kostnaden för bäddsoffor beror på olika faktorer, t.ex. tillverkningsprocessen, storlek, typ och material som används. Vissa bäddsoffor kan vara ganska dyra och kosta över 10 000 kronor, och har ofta innovativ design och högkvalitativa material som exempelvis sammet. Priset på en bäddsoffa påverkas också av tjockleken och mjukheten på det tyg som används. Om du inte vill spendera mycket pengar finns det dock billigare bäddsoffor som fortfarande har bra funktioner. Dessa alternativ kostar runt 2000 kronor och passar för personer som söker bekväma och prisvärda alternativ.

arrow-more

FAQ

När du väljer en bäddsoffa är det viktigt att tänka på vilken typ av bäddsoffa som passar dig och dina behov. En del bäddsoffor är bättre för dagligt bruk medan andra passar bäst för gästrum eller tillfällig användning. Vi rekommenderar ROOTS RAW .
Lönar det sig att köpa en dyr bäddsoffa?
När det gäller bäddsoffor, madrasser och sängar i allmänhet kan det mycket väl löna sig att investera i något ordentligt. Tänk dock på att prisklass och kvalitet inte alltid följs åt till 100 %. I regel bör man undvika att köpa den billigaste bäddsoffan man kan hitta eftersom att varken garanti eller komfort brukar hålla särskilt hög nivå hos dessa produkter.
Hur många timmars sömn behöver man per natt?
Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

Bra råd när du ska köpa ny bäddsoffa:

Först och främst är det viktigt att du själv bestämmer vad du är ute efter. Letar du efter en så billig bäddsoffa som möjligt eller är du ute efter en av högre kvalitet?

Det är möjligt att köpa bäddsoffor till ett riktigt billigt pris, om du t.ex. köper hos Ikea. Samtidigt bör du också ha klart för dig att kvaliteten följer priset.

De bäddsoffor vi har lyft fram i denna artikel är alla danskproducerade och lever upp till de högsta standarderna. I stället för att bäddsofforna innehåller skum innehåller de pocketfjäder, vilket gör en riktigt stor skillnad när det gäller bra och behaglig sömn.

Fjädrarna är viktiga för sömnen:

Som tidigare nämnt är innehållet i bäddsoffan viktigt för din sömn. Det är avgörande för hur behaglig den är att sitta och sova i.

De flesta bäddsoffor som säljs i Skandinavien innehåller skum och är producerade i Asien. Vi tycker att det är en skam att köpa en sådan bäddsoffa, då du i verkligheten kan få en mycket bättre modell till nästan samma pris.

När du väljer en bäddsoffa med pocketfjädrar, så får du en bäddsoffa som innehåller samma typ av fjädrar som många av de sängarna som kostar mellan 10,000 – 20,000 kr. Fjädrarna gör att det blir mycket bättre att både sitta och sova i. Vi rekommenderar definitivt att du inte väljer en bäddsoffa som bara innehåller skum, eftersom du helt enkelt aldrig kommer kunna sova riktigt behagligt i den.

Därför råder vi dig att du investerar en aning mer och i stället skaffar dig en bäddsoffa med pocketfjädrar, då dessa är värda varenda krona.

Pocketfjädrarna formar sig efter din kropp och avlastar kroppens tyngdpunkter. Detta skapar en mer avslappnad sömn och gör att du känner dig mer utvilad när du vaknar efter en natts sömn.

Var den är producerad:

Du får vad du betalar för. Detta har man hört många gånger tidigare och man kan säga att det stämmer definitivt när det gäller inköpen av bäddsoffor. Många möbler och bäddsoffor är massproducerade i Östeuropa eller Asien och detta avspeglas såklart i kvaliteten.

Inredningen med en bäddsoffa:

Det finns många sätt du kan använda en bäddsoffa på. Den kan både passa in som vanlig möbel i stugan eller i gästrummet. Den ansedda danska tidningen Politiken har bl.a. skrivit en artikel om hur du kan inreda allt, om det t.ex. är för trångt. Du kan läsa artikeln här.

Men det viktiga att komma ihåg är att det finns en enorm skillnad i kvalitetsfrågan. Det är definitivt möjligt att hitta en som både kan användas som vanlig soffa och som utmärkt säng.

Varför är sömnen viktig? 

Hur mycket behöver man sova?

Sömnen är avgörande för hälsan i en mängd olika aspekter. Återhämtning och återuppbyggnad sker medan vi sover, vilket gör att vi behöver en viss mängd sömn per natt för att kroppen och hjärnan ska fungera normalt. Till vuxna personer rekommenderas mellan 7 och 9 timmars sömn per natt.

Hur kan jag uppnå bättre sömn?

Det finns ett antal saker som du själv kan göra för att sova bättre. Mycket handlar om att behålla en regelbunden sömnrutin genom att stiga upp och lägga dig vid samma tid varje dag. Du bör undvika skärmar och fysisk träning precis innan läggdags, helst minst inom en timme innan du ska sova, för att hjälpa kroppen och hjärnan att komma ner i varv. Det är dessutom viktigt att skapa en god sovmiljö genom att välja rätt madrass för just din kroppstyp, samt kontrollera andra faktorer i rummet såsom en sval rumstemperatur och minimal ljussättning.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta