Bäddsoffa bäst i test – Guide till bästa bäddsofforna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Har du ofta vänner och familj på besök över natten, eller är på jakt efter en bäddsoffa till sommarstugan eller studentlägenheten? Att välja rätt bäddsoffa är inte det lättaste då det finns en mängd olika modeller att välja mellan.

Sömnen är en av de mest avgörande faktorerna för en god hälsa. Enligt sömnexpert Mikael Rasmussen medför sömnbrist en mängd olika hälsorisker, såsom koncentrationssvårigheter, depression, övervikt och högt blodtryck. Du som söker en bäddsoffa att användas ofta bör därför vara extra noga med att välja en modell med hög komfort som säkerställer en lika hög sömnkvalitet som med en vanlig säng.

I denna artikel tittar vi på en rad olika bäddsoffor av olika storlekar och prisklasser. Vi jämför även dessa modeller med vad man kan få för samma pris. Är du på jakt efter en bra bäddsoffa kan det vara till hjälp att kolla in de olika modellerna vi har listat nedan.


Tempur Ostuni Bäddsoffa 

Konsumentmagasinet rekommenderar

Tempur Ostuni Bäddsoffa

Tempur Ostuni är en härlig bäddsoffa med en minimalistisk och stilren design. Denna sköna bäddsoffa har det bästa av danskt hantverk och italiensk design, vilket är något man verkligen kan se på kvalitén och utformningen. Med denna soffa i ditt vardagsrum kommer du alltid ha en skön plats att sitta eller ligga på. Denna soffa kan användas till både filmmys och som extra sängplats när du har övernattande gäster.

Tempur Ostuni kan fås i en rad olika färger, som bland annat grått och brunt. Den kommer även i flera olika storlekar, vilket gör det lättare för dig att hitta en soffa som verkligen passar i ditt hem. 

Bäddsoffan och dess struktur

Detta är en bäddsoffa med Split Back-design. Detta innebär att du kan ställa in den på flera olika sätt. Du kan antingen luta ryggen, fälla ner den helt eller dela den. Denna design ger dig alltså flera möjligheter när det kommer till justering och inställning. Med fler inställningsmöjligheter kan du lättare få till en bekväm sitt- eller liggposition när du använder soffan. Det är såklart ett riktigt stort plus.

Just den här bäddsoffan har inga inbyggda fjädrar. Denna soffa är bara ren TEMPUR®-komfort.

Vem bäddsoffan rekommenderas till

Det här är bäddsoffan för dig som gärna vill ha en soffa med en minimalistisk och enkel design som inte sticker ut för mycket i inredningen. Denna soffa samspelar riktigt bra med de allra flesta inredningar och passar in i de flesta hem, oavsett stil.

Det här är även en perfekt soffa för dig som vill kunna variera mellan sittande och liggande, eller för dig som ofta har gäster på besök.


Bra att veta om bäddsoffan

Tempur Ostuni har justerbara armstöd som låter dig ställa in dem efter dina egna behov. Att kunna ställa in armstöden ger extra komfort, vilket alltid är ett stort plus. Med armstöd i rätt position kommer du att sitta riktigt bekvämt och på så vis kunna slappna av mycket bättre. 

Fördelar

 • Minimalistisk design
 • Justerbara armstöd
 • Finns i en rad storlekar och färger
Nackdelar

 • Inga större nackdelar

Specifikationer

 Mått: 215x117cm
Tillverkningsland: Italien
Inga fjädrar
Färg: Kolgrå eller brun


Tempur Altamura Bäddsoffa

Bästa bäddsoffa i premiumklassen

Tempur Altamura Bäddsoffa

Tempur Altamura är en lyxig och modern soffa med en fantastiskt snygg och stilren design. Något av det bästa med denna soffa är att den kan fås i flera storlekar och färger. Detta är ännu en härlig Tempur-soffa med både danska och italienska inslag. Kvaliteten och komforten är extra hög i denna bäddsoffa, och den är minst lika skön att sitta i som att ligga i. 

Bäddsoffan och dess struktur

Sängen i soffan har en 15,5 cm TEMPUR®-madrass, vilket ger en riktigt hög komfort. Sitt och ryggkuddarna är fasta och rejäla, vilket är trevligt.
Soffan har en aluminiumplattform som gör den robust och stadig men samtidigt lite lättare än andra soffor. 

Vem bäddsoffan rekommenderas till

Det här är en bäddsoffa för dig som är ute efter något extra. Det är en lyxig premiumbäddsoffa som kostar lite mer än många andra soffor. Om du har råd med denna soffa är den absolut värd att investera i, då den både är funktionell och bekväm.

Det är en soffa med en härligt modern och stilren design. Därför passar den perfekt in i det moderna hemmet. Med en soffa som denna i ditt vardagsrum eller gästrum kommer du helt klart kunna imponera på alla dina gäster.

Bra att veta om bäddsoffan

Överdraget på denna bäddsoffa är tvättbart, vilket är fantastiskt för dig med barn eller djur i familjen. Denna modell kan fås med 2 sitsar eller 3 sitsar, samt i färgerna kolgrå och brun.

Fördelar

 • Lätt att fälla ut till säng och tillbaka till soffa
 • Väldigt bekväm
 • Modern design
Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

 Mått 2 sits: 140x200cm
Mått 3 sits: 160x200cm
Tvättbart överdrag
Färger: Kolgrå eller brun


ROOTS RAW 

Bästa bäddsoffa med stilren design

ROOTS RAW bäddsoffa

ROOTS RAW bäddsoffa är smidig, snygg och bjuder på utomordentlig komfort. Den här bäddsoffan är en smart lösning för de som har ett begränsat utrymme att jobba med. Istället för att köpa en säng och en soffa separat kan man satsa på ROOTS RAW bäddsoffa för att få en två-i-ett möbel som aldrig sviker en.

ROOTS RAW bäddsoffa kommer i en enkel och stilren trädesign som passar i både moderna och klassiska hem. Använd den som en soffa eller fäll ut möbeln för att göra om den till en säng. Det finns hela 15 olika snygga färger att välja mellan, och vid beställning hos Furniturebox kostar det inte mer än 3 199 kronor. Glöm heller inte att det ingår en 10 års garanti, så man kan lita på att bäddsoffan finns där för en i många år.

Bäddsoffan och dess struktur

ROOTS RAW bäddsoffa har en ram som är tillverkad av tall tillsammans med en tygmadrass ovanpå. Den maximala vikten som bäddsoffan klarar av är 250 kg, och när den fälls ut för att användas som en säng har den ett bäddmått på 140 x 200. Med andra ord kan bäddsoffan dras nytta av som en dubbelsäng när den väl har fällts ut.

Vem bäddsoffan rekommenderas till

Om man har ett begränsat utrymme eller helt enkelt inte vill att ens säng ska ta upp ett helt rum kan en bäddsoffa bli en fantastisk lösning. Under dagen kan ROOTS RAW bäddsoffa agera som en soffa medan den under natten kan fällas ut för att bli en dubbelsäng. Även de som ofta har gäster på besök kan komma att älska bäddsoffan då den bjuder på två extra sovplatser till de övernattande gästerna. En smartare lösning än ROOTS RAW bäddsoffa är allt svårt att hitta.

Bra att veta om bäddsoffan

Med sin tidlösa design och enkla stil är ROOTS RAW bäddsoffan från Karup Design ett utomordentligt tillskott till ens hem. Använd möbeln som en soffa, som en säng med lutande ryggstöd eller som en vanlig platt säng. Det är upp till en själv hur man vill positionera bäddsoffan, och både montering samt justering av möbeln är mycket enkelt.

Storlekar

ROOTS RAW bäddsoffan är tillgänglig i följande storlek:

140 x 105 x 85


Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits 

Bästa bäddsoffa för små utrymmen

Den praktiska möbeln Innovation Recast Plus bäddsoffa 2-sits är en fantastisk lösning för de som vill ha fler sovplatser utan att ta upp en för stor yta i hemmet. Bäddsoffan kan nämligen agera som antingen en soffa eller säng, och man skiftar enkelt mellan de två lägena. Använd exempelvis bäddsoffan i hemmen med ett begränsat utrymme eller till hushållen som ofta har övernattande gäster i behov av en sovplats.

Innovation Recast Plus bäddsoffa kan köpas redan idag i storlek 96 x 200 för 7 199 kronor hos ILVA. Välj mellan en ljusblå och en grå färg för att matcha den redan befintliga inredningen och få en bäddsoffa som alltid imponerar. Vid beställning kan man antingen hämta upp bäddsoffan själv utan kostnad eller betala för leverans med transportör.

Bäddsoffan och dess struktur

Innovation Recast Plus bäddsoffa har en höjd på 68 cm, en längd på 200 cm samt ett djup på 96 cm. När möbeln används som en soffa finns det nog med plats för två personer, och tack vare de medföljande kuddarna kan man luta sig tillbaka för att få ett härligt ryggstöd. Med en stoppad sits med pocketfjädrar samt en stoppad ryggdel med kallskum är detta en bäddsoffa som är härlig att sitta på.

Fördelarna med att välja en Innovation Recast Plus bäddsoffa

Innovation Recast Plus bäddsoffa kommer med många fördelar som är väl värda att nämna. Inte nog med att man sparar på den begränsade ytan genom att använda en enda möbel som både säng och soffa, utan produkten är dessutom billig, bekväm samt har ben som är höga nog för att man ska kunna dammsuga under bäddsoffan.

Vem Innovation Recast Plus bäddsoffa rekommenderas till

Om man bor i en mindre lägenhet där både en soffa och säng inte får plats kommer man att älska den prisvärda Innovation Recast Plus bäddsoffan. Även de som ofta har övernattande vänner och familj på besök kommer att tycka att det är smidigt att fälla ner ryggstödet på denne bäddsoffa för att förvandla den till en säng.

Storlekar

Innovation Recast Plus bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

 • 116 x 192

Beliani Senja bäddsoffa 3-sits 

Bästa bäddsoffa med lyxkänsla

Om man har ett begränsat utrymme i hemmet men ändå vill få en fulländad inredning med riktigt lyxiga möbler bör man definitivt kika närmare på Beliani Senja bäddsoffa 3-sits. Den här exklusiva möbeln i härlig sammet blir ett elegant tillskott till ens hem samtidigt som den är utomordentligt praktisk. Bäddsoffan kan nämligen både användas som säng och soffa beroende på om ryggstödet är nedfällt eller inte, så visst sparar man på yta på ett smidigt sätt.

Beliani Senja bäddsoffa går att beställa hos bland annat Furniturebox för så lite som 4 795 kronor. Originalpriset ligger på 5 295 kronor, men det finns just nu en 9 % rabatt som man kan ta del av. Som ett extra plus får man också 10 års garanti!

Bäddsoffan och dess struktur

Beliani Senja bäddsoffa har en bredd på 200 cm, en höjd på 87 cm samt ett djup på 95 cm. När den agerar som soffa finns det plats för tre personer att sätta sig ner, men när ryggstödet har fällts ned fungerar bäddsoffan som en enkelsäng. Det finns fem olika färger att välja mellan, och alla de olika varianterna är tillverkade av härlig sammet.

Fördelarna med att välja en Beliani Senja bäddsoffa

Beliani Senja bäddsoffa är en möbel som verkligen gör under för de som vill lägga till lite lyx i hemmet. Med den tidlösa designen passar bäddsoffan alla interiörer, och dess behagliga material i sammet ser till så att bäddsoffan blir riktigt skön att både sitta samt ligga i. Benen är dessutom höga nog så att man ska kunna dammsuga under soffan.

Vem Beliani Senja bäddsoffa rekommenderas till

För de med ett begränsat utrymme eller för de som ofta har övernattande gäster finns det ingen möbel som går att rekommendera mer än Beliani Senja bäddsoffa. Använd den som en soffa under dagen och gör sedan om den till en säng på natten så att man plötsligt får en extra sovplats!

Storlekar

Innovation Beliani Senja bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

 • 116 x 192

VISBY – bekväm bäddsoffa i retrostil

 • Tjusig mångsidig bäddsoffa som passar industriell och retrostil

VISBY bäddsoffa

VISBY bäddsoffa är en möbel i ett mycket tjusigt, elegant och enkelt utseende. Bäddsoffan kan beställas i antingen färgen ljusgrå, blå, grön eller mörkgrå och det är möjligt att sitta upp till tre personer samtidigt i bäddsoffan. Oavsett om man har inrett sitt hem i en mer industriell eller retrostil kommer VISBY bäddsoffa att kunna fullända ens hem på det perfekta sättet.

Beställ VISBY bäddsoffa för 3 995 kronor hos Furniturebox och njut av en 10 års garanti som ser till så att bäddsoffan håller i många år framöver. Om man föredrar att delbetala är det fullt möjligt, och man kan förvänta sig leverans till ens tomtgräns eller port. För att göra det lite enklare för sig själv kan man även betala extra för kvällsleverans eller inbärning i hemmet.

Bäddsoffan och dess struktur

VISBY bäddsoffa är prydd av ett yttre tyg i polyester som inte bara gör möbeln slitstark, utan även bekväm samt fin att titta på. Själva ramen är tillverkad i trä och har svarta ben längst ner som är långa nog för att man ska kunna dammsuga under bäddsoffan. Allt som allt väger möbeln 31 kg och har nog med utrymme för att tre personer ska kunna sitta i soffan. Ha i åtanke att delvis montering krävs, men när bäddsoffan väl är färdig är det inga svårigheter att skifta mellan soffläge och sängläge.

Vem bäddsoffan rekommenderas till

VISBY bäddsoffa rekommenderas till de som har lite mindre hem och därför vill undvika att möblerna tar upp ett för stort utrymme. Det smarta med just VISBY bäddsoffa är nämligen att den enkelt kan göras om från en soffa till en säng samt därefter tillbaka till en soffa när det behövs. För de som ofta har övernattande gäster är VISBY bäddsoffa också en smart lösning då möbeln som soffa erbjuder tre sittplatser medan den som säng erbjuder två sovplatser.

Bra att veta om bäddsoffan

En mer bekväm, snygg och mysig möbel än VISBY bäddsoffa är svårt att hitta. Den här smarta bäddsoffan med sin mångsidighet ser snygg ut i de flesta sovrummen, och trots att den inte tar upp något större utrymme bjuder den ändå på tre sittplatser. Använd den enkelt som en soffa, en säng eller skifta mellan dessa när det behövs.

Storlekar

VISBY bäddsoffan är tillgänglig i följande storlek:

180 x 92 x 80


BEBOP bäddsoffa

 • Elegant, mångsidig och mysig bäddsoffa

BEBOP bäddsoffa

Att säga att BEBOP bäddsoffa bjuder på ett fräckt och modernt utseende är en underdrift. Den här mysiga bäddsoffan ser fantastisk ut i alla rum och kommer att tillföra en mysig känsla i alla lägen. Den stora fördelen med den här typen av möbel är att den antingen kan dras nytta av som en soffa eller fällas ner på vardera sidan för att bli en mysig säng. Det är upp till en själv vad man föredrar!

BEBOP bäddsoffa kommer i nio olika färger, så man bestämmer på egen hand vilken som passar in med ens befintliga inredning som bäst. Beställ bäddsoffan hos Furniturebox för 5 399 kronor och få tillgång till en 10 år garanti som säkerställer att soffan finns med en under en lång tid framöver. Furniturebox bjuder på hemleverans, men om man vill kan man därtill betala extra för inbärning eller kvällsleverans.

Bäddsoffan och dess struktur

BEBOP bäddsoffa har en madrass med en yttre tygtextil medan möbelns ram är tillverkad i tall. Bäddsoffan kommer från varumärket Karup Design och klarar av en maximal vikt på upp till 250 kg. I soffläge bjuder möbeln på två sittplatser, men när man justerar möbeln till sitt sängläge har den ett bäddmått på 75 x 200 cm.

Vem bäddsoffan rekommenderas till

BEBOP bäddsoffa är perfekt för de som snabbt vill kunna skifta mellan sittande och liggande läge. När man har gäster på besök kan två personer sitta i den bekväma soffan och koppla av, men när man sedan på egen hand känner för att lägga sig ner kan man justera bäddsoffan till dess sängläge. Bäddsoffan kan enkelt placeras i vardagsrummet, sovrummet eller till och med gästrummet beroende på vad man föredrar.

Bra att veta om bäddsoffan

Med två bekväma armstöd och ett härligt högt ryggstöd sitter man sannerligen bekvämt i den här bäddsoffan. De två armstöden kan läggas ner för att skapa en platt säng, men om man vill ha ett nackstöd medan man ligger ner kan man välja att endast lägga det ena armstödet ner. Detsamma gäller om man är ute efter ett fotstöd. Med andra ord är den här bäddsoffan väldigt mångsidig och bjuder utan tvekan på många härliga stunder.

Storlekar

BEBOP bäddsoffan är tillgänglig i följande storlek:

174 x 80 x 80


Bra råd när du ska köpa ny bäddsoffa:

Först och främst är det viktigt att du bestämmer vad du är ute efter. Önskar du köpa en så billig bäddsoffa som möjligt eller är du ute efter en av högre kvalitet?

Det är möjligt att köpa bäddsoffor till ett mycket billigt pris, om du t.ex. köper hos Ikea. Samtidigt ska du också ha klart för dig att kvaliteten följer priset.

De bäddsoffor vi har lyft fram i denna artikel är alla danskproducerade och lever upp till de högsta standarderna. I stället för att bäddsofforna innehåller skum, så innehåller de pocketfjäder, vilket gör en riktigt stor skillnad när det gäller bra och behaglig sömn.

Fjädrarna är viktiga för sömnen:

Som tidigare nämnt är innehållet i bäddsoffan viktigt för din sömn. Det är avgörande för hur behaglig den är att sitta och sova i.

De flesta bäddsoffor som säljs i Skandinavien innehåller skum och är producerade i Asien. Vi tycker att det är en skam att köpa en sådan bäddsoffa, då man i verkligheten kan få en mycket bättre modell till nästan samma pris.

När du väljer en bäddsoffa med pocketfjädrar, så får du en bäddsoffa som innehåller samma typ av fjädrar som många av de sängarna som kostar mellan 10,000 – 20,000 kr. Fjädrarna gör att det blir mycket bättre att både sitta och sova i. Vi rekommenderar definitivt att du inte väljer en bäddsoffa som bara innehåller skum, eftersom du helt enkelt aldrig kommer kunna sova riktigt behagligt i den.

Därför råder vi dig att du investerar en aning mer och i stället skaffar dig en bäddsoffa med pocketfjädrar, då dessa är värda varenda krona.

Pocketfjädrarna formar sig efter din kropp och avlastar kroppens tyngdpunkter. Detta skapar en mer avslappnad sömn och gör att du känner dig mer utvilad när du vaknar efter en natts sömn.

Vart den är producerad:

Du får vad du betalar för. Detta har man hört många gånger tidigare och man kan säga att det stämmer definitivt när det gäller inköpen av bäddsoffor. Många möbler och bäddsoffor är massproducerade i Östeuropa eller Asien och detta avspeglas såklart i kvaliteten.

Inredningen med en bäddsoffa:

Det finns många sätt du kan använda en bäddsoffa på. Den kan både passa in som vanlig möbel i stugan eller i gästrummet. Den ansedda danska tidningen Politiken har bl.a. skrivit en artikel om hur du kan inreda allt, om det t.ex. är för trångt. Du kan läsa artikeln här.

Men det viktiga att komma ihåg är att det finns en enorm skillnad i kvalitetsfrågan. Det är definitivt möjligt att hitta en som både kan användas som vanlig soffa och som utmärkt säng.

Varför är sömnen viktig? 

Hur mycket behöver man sova? 

Enligt sömnexpert Mikael Rasmussen är sömnen avgörande för hälsan i en mängd olika aspekter. Återhämtning och återuppbyggnad sker medan vi sover, vilket gör att vi behöver en viss mängd sömn per natt för att kroppen och hjärnan ska fungera normalt. Till vuxna personer rekommenderas mellan 7 och 9 timmars sömn per natt.

Hur kan jag uppnå bättre sömn?

Det finns ett antal saker som du själv kan göra för att sova bättre. Mycket handlar om att behålla en regelbunden sömnrutin genom att stiga upp och lägga dig vid samma tid varje dag. Experten Mikael Rasmussen menar att du bör undvika skärmar och fysisk träning precis innan läggdags, helst minst inom en timme innan du ska sova, för att hjälpa kroppen och hjärnan att komma ner i varv. Det är dessutom viktigt att skapa en god sovmiljö genom att välja rätt madrass för just din kroppstyp, samt kontrollera andra faktorer i rummet såsom en sval rumstemperatur och minimal ljussättning.

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Selnes 

Bästa bäddsoffan i retrodesign

Tempur Ostuni Bäddsoffa

Selnes bäddsoffa är den rätta möbeln för de som älskar en elegant retrostil. Denne bäddsoffa pryds av vacker blå sammet, men inte är det bara utseendet som gör möbeln speciell. Den kan nämligen snabbt och enkelt förvandlas från en soffa till en säng utan några svårigheter. Detta gör bäddsoffan perfekt både för de som bor på en mindre yta samt de som ofta har gäster på besök. Fullända sovrummet, vardagsrummet eller gästrummet med en sittplats som också agerar som en sovplats.

Om Selnes bäddsoffa verkar intressant kan man läsa mer om möbeln och beställa den för 4 795 kr hos Furniturebox. Man får då en 10 års garanti samt möjligheten till delbetalning om man så föredrar. Även tillägg såsom inbärning och hemleverans kan köpas till om man vill göra det lite enklare för sig själv.

Bäddsoffan och dess struktur

Selnes bäddsoffa är prydd av vacker sammet med ytterligare material i förkromad metall. Bäddsoffan väger 44 kg och kan rymma tre sittande personer. Några av de många positiva aspekterna med Selnes bäddsoffa är att ryggstödet är högt för att se till så att man får det optimala stödet när man sitter ner. Även den mjuka sitsen tillsammans med möjligheten att göra om soffan till en säng är naturligtvis ett stort plus.

Vem bäddsoffan rekommenderas till

Selnes bäddsoffa gynnar de som vill ha en elegant sammet-look i sitt hem. Samtidigt är bäddsoffan ett ypperligt val om man bor på ett begränsat utrymme och då gärna vill ha en möbel som kan agera som både en soffa och en säng. Även de med gästrum eller hushållen som ofta bjuder hem övernattande gäster kan gynnas av bäddsoffan som bjuder på både ytterligare sittplatser samt sovplatser.

Bra att veta om bäddsoffan

Få komfort och elegans i ett snygg retropaket. Selnes bäddsoffa kommer i en fantastisk marinblå färg som utan tvekan kommer att fullända ens inredning. Placera den händiga bäddsoffan antingen i vardagsrummet, sovrummet, gästrummet eller allrummet för att få enkel tillgång till både en soffa och en säng på samma gång. En snyggare och smidigare möbel än Selnes bäddsoffa är allt svår att hitta – och det hjälper naturligtvis också att det är mycket lätt att justera bäddsoffan.

Storlekar

Selnes bäddsoffa är tillgänglig i följande storlek:

212 x 84 x 85


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka bäddsoffor rekommenderas?

Poetry, Selnes, med flera .

🤔 Kan det löna sig att köpa en dyr madrass?

När det gäller madrasser och sängar kan det mycket väl löna sig att investera i något ordentligt. Tänk dock på att prisklass och kvalitet inte alltid följs åt till 100 %. I regel bör man dock undvika att köpa den billigaste madrassen man kan hitta eftersom att varken garanti eller komfort brukar hålla särskilt hög nivå hos dessa produkter.

🧐 Hur många timmar sömn behöver man?

Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta