Bäddsoffa Test – Hitta den bästa bäddsoffan här

0

I denna artikel tittar vi på en rad olika bäddsoffor av olika storlekar och prisklasser. I vår guide tar vi en närmare blick på danskproducerade Bättre Nätter. Vi jämför även dessa modeller med vad man kan få för samma pris. Är du på jakt efter en bra bäddsoffa, ta och kolla in de olika modellerna vi har listat här.

Fluxe Bäddsoffa – Danskproducerad stol- och soffa i en och samma modell

Denna bäddsoffa är perfekt för dig som önskar en bäddsoffa som du kan ”gömma” i en stol. Den är perfekt om du exempelvis har en mindre lägenhet eller bara önskar att spara plats.

Som bilden visar, fungerar den som en stol, som kan omvandlas till en soffa. Stolen är riktigt behaglig att sitta i och dessutom sover man samtidigt ganska utmärkt på bäddsoffan.

Modellen är danskproducerad (av Innovation) och tillverkas i stilren och minimalistisk design. När bäddsoffan är utfälld, mäter den 70×200 cm. Detta betyder att den passar för en vanlig person.

fluxe sovesofaÄr du ute efter en möbel som kan användas som stol, exempelvis i ditt vardagsrum, och samtidigt kan göras om till säng när du får gäster, så är Fluxe-bäddsoffan helt perfekt för dig. Samtidigt är den inte särskilt dyr, utan ligger runt vad de flesta har råd med.

Fördelar:
– Kan användas som stol och säng
– Danskproducerad
– Minimalistisk design

Du kan läsa mer om Fluxe-bäddsoffan genom att klicka här.


Recast bäddsoffa – Danskproducerad kvalitets bäddsoffa för 2 personer.

Här får du en 2-personers bäddsoffa i absolut högsta kvalitet, som samtidigt kan köpas till överkomligt pris. Detta är en stilren bäddsoffa som passar i de flesta hem.

Även denna modell är från danska Innovation Living, som sedan 1971 har producerat möbler i Danmark. Bäddsoffan är otroligt behaglig att sitta på och kan definitivt användas som en soffa hemma, då både kvaliteten och designen gör att den är på samma nivå som andra, betydligt dyrare designsoffor.

Den är samtidigt riktigt behaglig att sova i när den öppnas upp och blir en bäddsoffa. Detta beror på att man även här har valt att utrusta bäddsoffan med pocketfjädrar, vilket även är den typ av fjädrar som de dyrare lyxsängarna på marknaden är utrustade med.

Pocketfjädrarna är en typ av fjädrar som är individuellt svetsade in i en påse av fiber. Detta gör att alla fjädrar arbetar individuellt och säkrar optimalt stöd för kroppen. Fjädrarna är samtidig indelade i olika komfortzoner, så att kroppen får precis det stöd den behöver, allt baserat på vilken position du ligger i.

recast sovesofa

En annan fördel är att denna bäddsoffa har en smart förvaringslåda under madrassen, som möjliggör förvaringen av diverse saker. Detta kan vara en stor fördel, speciellt om du bor i en liten lägenhet, där extra utrymme är värdefullt.

Bäddsoffan kan fällas ut till en dubbelsäng och mäter 140×200, vilket ger perfekt plats för 2 personer.

Du får alltså en 2-personers bäddsoffa av högsta kvalitet, som samtidigt kommer i ett riktigt bra pris.

Fördelar:
– Danskproducerad bäddsoffa
– Stilren- och tidlös design som passar in i de flesta hem
– Enkel att fälla ut
– Förvaringslåda under madrassen
– Utrustad med pocketfjädrar, som skapar fantastisk bekvämlighet

Du kan läsa mer om Recast bäddsoffan genom att klicka här.


Ghia bäddsoffa – Elegant danskdesignad bäddsoffa

Är du ute efter en enkel och stilren bäddsoffa, så kan Ghia kanske vara den bästa lösningen för dig. Den har en skarp och minimalistisk design, som passar bra ihop i många hem.

Soffan kan enkelt göras om till en bäddsoffa, då den har en flexibel reglering i armstödet, som gör att du på väldigt kort tid kan slå ner armstödet och därmed använda den som en bäddsoffa.

Den finns i 5 olika klädslar.

Du kan se alla de olika klädslarna genom att klicka här.


Clubber bäddsoffa – Danskproducerad bäddsoffa med fåtölj

clubber sovesofa

Är du ute efter en bäddsoffa med fåtölj till ett rimligt pris, som är lika behaglig att sitta i som att sova i, så är denna modell ett riktigt bra alternativ.

Bäddsoffan är producerad av den prisvinnande danska möbelproducenten Innovation Living. Madrassen är tillverkad i Danmark, vilket säkrar att du får en möbel av högsta kvalitet, som kommer hålla många år framöver.
Det finns stora skillnader på denna bäddsoffa om du jämför den med de andra, som oftast är massproducerade i Asien. Trots att den är producerad i Danmark får du den för ett riktigt överkomligt pris, vilket annars brukar vara omöjligt att hitta någon annanstans, när det kommer till skandinaviskt producerade möbler.

clubber billede af sovesofaen

Den passar perfekt som en 2-persons soffa och den är även tillräckligt bred för att två personer ska kunna sova i den, eftersom den mäter 115×210 cm.

Den har en tidlös och stilren design av krom. Du har även möjlighet att köpa till armstöd i valnötsträd, vilket gör den ännu mer elegant.

Fördelar:
– Danskproducerad, handsydd madrass, med kvalitets pocketfjädrar
– Har även fåtölj
– Möjlighet att tillköpa snygga armstöd i valnötsträd
– Passar perfekt i gästrummet eller sommarstugan

Läs mer om Clubber-bäddsoffan genom att klicka här.


Dublexo – Handsydd bäddsoffa med splitback system

Med denna bäddsoffa från danska Innovation Living, får du verkligen en bäddsoffa av toppkvalitet, som både är fantastisk att sitta i och samtidigt riktigt bra att sova i. Detta beror på att den är utrustad med pocketfjädrar, som är av samma typ av fjädrar som används i dyrare kontinentalsängar.

De flesta bäddsofforna som säljs här i Skandinavien är massproducerade antingen i Asien eller Östeuropa och innehåller bara skumkärna. Här skiljer sig bäddsoffan från Innovation Living markant. Som nämnt tidigare, är den både handsydd i Danmark och innehåller pocketfjädrar som anpassas efter din kropps position i liggande läge. Detta gör att den ger dig det stöd du behöver för att uppnå fantastisk sömn.

Du får alltså en soffa som du verkligen kan sträcka ut dig i, samtidigt som den rätt så enkelt kan göras om till en liten dubbelsäng, då den mäter 115 x 210 cm.

Soffan kan definitivt användas som en vanlig soffa, om du önskar ha en soffa som på kort tid enkelt kan göras om till bäddsoffa. Det unika splitback-systemet gör att den omvandlas inom några sekunder.

Här kan du verkligen förvänta dig en bäddsoffa i toppkvalitet. Det är rätt så anmärkningsvärt att den faktiskt är producerad i Danmark, eftersom i stort sett ingen annan producent av denna prisklass producerar i Skandinavien. Så inte nog med att du får en bäddsoffa till ett överkomligt pris, du kommer även få marknadens bästa kvalitet.

Fördelar:
– Elegant och tidlös design – handsydd i Danmark
– Utrustad med pocketfjädrar som stödjer din kropp optimalt
– Mycket hög kvalitet till priset

Du kan läsa mycket mer om bäddsoffan genom att klicka här.


Supremax Deluxe Excess Lounger

Supremax bäddsoffa är för dig som önskar det bästa av det bästa. Här får du en multifunktionell kvalitetsmöbel, som både är designad och producerad i Danmark.

Denna bäddsoffa är 155 cm bredd, vilket gör att den är anpassad till både soffa och dubbelsäng.

Denna modell är handsydd i Danmark och producerad av den prisvinnande producenten Living och här kan du vara säker på att få en madrass av högsta kvalitet, som kommer hålla riktigt många år framöver.

Fjädrarna som är installerade i madrassen heter excess pocketfjädrar. Detta är en uppgradering av den allmänna pocketfjädern och skapar fantastisk sömn som inte kan jämföras med andra bäddsoffor ute på marknaden.

Den mäter 155×200, vilket gör att det finns riktigt mycket plats om den ska användas som dubbelsäng. Hos battrenatter.se kallas denna modell för deras absoluta toppmodell.

Fördelar:
– Mäter 155 x 200, vilket skapar både plats som soffa och som dubbelsäng
– Handsydd i Danmark
– Unika excess-pocketfjädrar, som skapar marknadens mest bekväma bäddsoffa
– Tidlös klassisk design

Du kan läsa mycket mer om Supremax bäddsoffan genom att klicka här.


Bra råd när du ska köpa ny bäddsoffa:

Först och främst är det viktigt att du bestämmer vad du är ute efter. Önskar du köpa en så billig bäddsoffa som möjligt eller är du ute efter en av högre kvalitet?

Det är möjligt att köpa bäddsoffor till ett mycket billigt pris, om du t.ex. köper hos Ikea. Samtidigt ska du också ha klart för dig att kvaliteten följer priset.

De bäddsoffor vi har lyft fram i denna artikel är alla danskproducerade och lever upp till de högsta standarderna. I stället för att bäddsofforna innehåller skum, så innehåller de pocketfjäder, vilket gör en riktigt stor skillnad när det gäller bra och behaglig sömn.

Fjädrarna är viktiga för sömnen:

Som tidigare nämnt är innehållet i bäddsoffan viktigt för din sömn. Det är avgörande för hur behaglig den är att sitta och sova i.

De flesta bäddsoffor som säljs i Skandinavien innehåller skum och är producerade i Asien. Vi tycker att det är en skam att köpa en sådan bäddsoffa, då man i verkligheten kan få en mycket bättre modell till nästan samma pris.

När du väljer en bäddsoffa med pocketfjädrar, så får du en bäddsoffa som innehåller samma typ av fjädrar som många av de sängarna som kostar mellan 10,000 – 20,000 kr. Fjädrarna gör att det blir mycket bättre att både sitta och sova i. Vi rekommenderar definitivt att du inte väljer en bäddsoffa som bara innehåller skum, eftersom du helt enkelt aldrig kommer kunna sova riktigt behagligt i den.

Därför råder vi dig att du investerar en aning mer och i stället skaffar dig en bäddsoffa med pocketfjädrar, då dessa är värda varenda krona.

Pocketfjädrarna formar sig efter din kropp och avlastar kroppens tyngdpunkter. Detta skapar en mer avslappnad sömn och gör att du känner dig mer utvilad när du vaknar efter en natts sömn.

Vart den är producerad:

Du får vad du betalar för. Detta har man hört många gånger tidigare och man kan säga att det stämmer definitivt när det gäller inköpen av bäddsoffor. Många möbler och bäddsoffor är massproducerade i Östeuropa eller Asien och detta avspeglas såklart i kvaliteten.

En av de största fördelarna med de nämnda bäddsofforna från danska Innovation Living, är att de är handsydda i Danmark, något som verkligen märks på kvaliteten.

Så även om du kanske betalar 20-30 % extra för en danskproducerad bäddsoffa, får du alltså en som är av betydligt högre kvalitet och håller riktigt många år framöver, till skillnad från billigare modeller.

Inredningen med en bäddsoffa:

Det finns många sätt du kan använda en bäddsoffa på. Den kan både passa in som vanlig möbel i stugan eller i gästrummet. Den ansedda danska tidningen Politiken har bl.a. skrivit en artikel om hur du kan inreda allt, om det t.ex. är för trångt. Du kan läsa artikeln här.

Men det viktiga att komma ihåg är att det finns en enorm skillnad i kvalitetsfrågan. Det är definitivt möjligt att hitta en som både kan användas som vanlig soffa och som utmärkt säng.

Du kan se en översikt över danska Innovation Livings bäddsofforna genom att klicka här.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka bäddsoffor rekommenderas?

Fluxe Bäddsoffa, Recast bäddsoffa, Ghia bäddsoffa, Clubber bäddsoffa, Dublexo och Supremax Deluxe Excess Lounger

🤔 Kan det löna sig att köpa en dyr madrass?

När det gäller madrasser och sängar kan det mycket väl löna sig att investera i något ordentligt. Tänk dock på att prisklass och kvalitet inte alltid följs åt till 100 %. I regel bör man dock undvika att köpa den billigaste madrassen man kan hitta eftersom att varken garanti eller komfort brukar hålla särskilt hög nivå hos dessa produkter.

🧐 Hur många timmar sömn behöver man?

Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse