Hård bäddmadrass – De bästa hårda bäddmadrasserna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En bäddmadrass som har blivit alltmer populär är den hårda varianten tack vare dess fasta yta som kommer med flera fördelar. Bland annat hjälper den till att hålla ryggraden i ett rakt och korrekt läge, vilket förebygger ryggskador. En hård bäddmadrass har dessutom längre hållbarhet än andra typer av bäddmadrasser.

Observera att vi inte har kunnat hitta några oberoende tester i detta ämne, utan främst har analyserat kundens eget “test” av produkten i form av användarrecensioner om produkterna i fråga, och jämfört det med produktdata och pris.


Bedre Nætter Mayan Pulse – Prisvärd hård bäddmadrass

Mest prisvärda bäddmadrass

Bedre Nætter har fokuserat på att tillverka en bäddmadrass i 100 % naturlatex, vilket resulterade i att den blev Svanenmärkt.

 • OEKO-TEX-certifierad
 • Provperiod på 100 dagar
 • Stort värde för pengarna

Analys av Bedre Nætters Mayan Pulse bäddmadrass

Populär bäddmadrass
Mayan Pulse bäddmadrass är en av Bedre Nætters mest populära madrasser och är tillverkad av naturlatex som har genomgått den så kallade SonoCore-metoden, vilket ger den en stark och flexibel yta samtidigt som den är andningsbar.

Mayan Pulse bäddmadrass går nästan inte att jämföra med andra latexmadrasser på marknaden då den har framtagits med användaren i åtanke eftersom en god natts sömn är avgörande för allas hälsa. 

Överdrag
Bäddmadrassens överdrag är FSC-certifierat, vilket innebär att det är bättre på att transportera fukt än överdrag i bomull eller polyester, och OEKO TEX 100-certifierat, vilket innebär att det har testats och visat sig vara fritt från skadliga ämnen. Kort sagt är Mayan Pulse bäddmadrass alltså ett bra val för dig som vill ha en bekväm och hälsosam madrass av hög kvalitet.

100 % naturlatex
Bedre Nætter garanterar att deras bäddmadrass i latex är 100 % naturlig, vilket innebär att latexen utvinns naturligt från gummiträdet Hevea Brasiliensis. Resultatet av detta är en unik madrass som både är allergivänlig och bra för din hälsa.

Bedre Nætter utlovar alltså en hård bäddmadrass som är hälsosam för dig vilket dessutom bekräftas med dess många certifieringar samt att den är Svanenmärkt. Om du väljer att köpa en bäddmadrass från Bedre Nætter får du dessutom snabb och gratis leverans samt en provperiod på 100 dagar.

Fördelar

 • Provperiod på 100 dagar
 • Snabb och kostnadsfri leverans
 • 100 % naturlig bäddmadrass
Nackdelar

 • Bäddmadrassen är inte vändba

Bedömning

Denna bäddmadrass från Bedre Nætter är ett hälsosamt och högkvalitativt alternativ för alla som vill ha en god nattsömn. Den latex som används för att tillverka toppmadrassen utvinns naturligt från gummiträd, vilket gör den allergivänlig och allmänt skonsam för din hälsa. Bedre Nætter erbjuder dessutom en 100-dagars provperiod och gratis leverans, så att du kan vara säker på att du är nöjd med ditt köp.

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Emma Flip – Hård bäddmadrass med vändbar design

Bästa premium-bäddmadrass

Emma har utvecklat en bäddmadrass med en unik kombination av fastheter med hjälp av speciella skumtyper som du inte hittar någon annanstans. 

 • OEKO-TEX 100-certifierad
 • Airgocell-skum
 • Två hårdheter i en bäddmadrass

Analys av Emma Flip bäddmadrass

Den här bäddmadrassen består av två olika typer av skum, så att du kan vända på den när du vill och välja den sida som passar dig bäst. Det grå HRX-skummet som är på ena sidan är fast, starkt och stödjande, vilket gör den idealisk för dem som vill ha en fastare bäddmadrass .

Det blå Airgocell-skummet som finns på den andra sidan ger en mjuk känsla med högre elasticitet samt erbjuder punktelasticitet för att ge dig komfort utan att påverka andra delar av madrassen när den sammanpressas. Airgocell-materialet har öppna luftporer som gör att luften cirkulerar ordentligt och hjälper på så sätt madrassen att hålla sig sval. Samma Airgocell-skum används även i deras Emma-madrass.

Unikt HRX-skum
Denna bäddmadrass är som sagt tillverkad av speciellt HRX-skum som ger kroppen det stöd den behöver samt fördelar trycket optimalt. Skummets stabiliserande och tryckavlastande egenskaper gör därför denna madrass idealisk för alla som föredrar en hård bäddmadrass när de sover.

OEKO-TEX 100
Bäddmadrassens överdrag är tillverkat av fuktreglerande fibrer som hjälper till att hålla dig både sval och bekväm, vilket är särskilt trevligt under varma sommarnätter. Det stretchiga materialet anpassar sig dessutom efter kroppens former för att erbjuda extra komfort och stöd.

Produkten är certifierad enligt OEKO-TEX 100-standarden, vilket innebär att bäddmadrassen uppfyller de högsta kraven på säkerhet och hållbarhet. Bäddmadrassen kan enkelt tvättas i en tvättmaskin, vilket är en lämplig för inte minst allergiker.

Fördelar

 • Madrassen är vändbar och kan användas på båda sidorna.
 • Ena sidan består av HRX-skum och andra av Airgocell-skum.
 • Produkten är OEKO-TEX 100-certifierad.
Nackdelar

 • Ligger i den högre prisklassen

Bedömning

Bäddmadrassen är ett utmärkt val för alla som vill ha ett stödjande och bekvämt underlag att sova på. Den är tillverkad av HRX-skum och Airgocell-skum, vilket gör den idealisk för personer som växlar mellan olika sovpositioner och därför vill ha möjligheten att kunna justera madrassens fasthet.

Bäddmadrassen kan alltså vara både hård och mjuk – det enda du behöver göra för att byta från det ena till det andra är att vända på madrassen. Madrassens fuktreglerande överdrag ser till att du kan sova svalt och behagligt på natten och dess OEKO-TEX 100-certifiering garanterar att bäddmadrassen uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna.

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
70 x 200 cm
80 x 200 cm
90 x 200 cm
100 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 210 cm
200 x 200 cm


Hård bäddmadrass

En hård madrass, även känd som en fast madrass, är det perfekta valet för dem som föredrar ett robust och stödjande underlag. Oavsett om du sover på sidan, ryggen eller magen ger en hård madrass gott stöd för ryggrad, höfter och leder. Förutom detta har hårda madrasser även en lång livslängd då de fasta, kompakta materialen som används i dem säkerställer att de håller bra samt att de inte förlorar sin form. Om du har hittat den perfekta bäddmadrassen för en säng 80×200 centimeter kan du läsa om några av de bästa sängarna i samma storlek i vår andra artikel.

För- och nackdelar med en fast bäddmadrass

Samtidigt som det finns många fördelar med en hård madrass finns det även några nackdelar. Vi har sammanställt en lista med för- och nackdelar för att hjälpa dig att avgöra om det är rätt val för dig.

Fördelar

 • Hållbarhet: En hård madrass är känd för sin hållbarhet, vilket gör den till en bra investering för de som vill ha en bäddmadrass som håller i många år framöver.
 • Stöd: Hårda bäddmadrasser ger ett fast och stödjande underlag i sängen, vilket kan vara fördelaktigt för personer som till exempel lider av ryggsmärtor eller andra ortopediska besvär. Det är dock viktigt att alltid rådgöra med din läkare innan du genomför ett köp för att se vad de rekommenderar för dig och ditt tillstånd.
 • Hygien: En fast bäddmadrass är normalt sett enkelt att rengöra och underhålla, vilket underlättar för att hålla madrassen ren och fri från kvalster och andra allergener.

Nackdelar

 • Komfort: En hård madrass är som sagt väldigt fast och kan därför vara obekväm för personer som föredrar att sova på en mjukare madrass.
 • Bristande flexibilitet: Dessa madrasser anpassar sig inte efter din kroppsform, vilket kan leda till tryckpunkter och obehag om du vanligtvis sover bättre på en mjuk bäddmadrass.
 • Pris: Hårda bäddmadrasser tenderar att vara dyrare än andra sorter, vilket såklart är en nackdel om du har en begränsad budget.

Det finns alltså både för- och nackdelar med en hård bäddmadrass, men i slutändan handlar det ändå om dina behov. Om du föredrar att sova på ett hårt underlag finns det inte mycket att diskutera – då passar en fast bäddmadrass dig – men om du däremot föredrar att madrassen formar sig efter din kropp bör du leta efter ett annat alternativ. Vill du läsa mer översiktligt om bäddmadrasser kan du läsa en av dessa två artiklar, där vi har tittat på bäddmadrass er i storlekarna 140×200 cm och 160×200 cm samt skrivit om både hårda och mjuka modeller.

Saker att tänka på innan du köper en hård bäddmadrass

När du ska köpa en hård bäddmadrass bör komforten vara en av de viktigaste prioriteringarna. Även om dessa bäddmadrasser är kända för att vara stödjande och hållbara är det viktigt att välja en variant som känns bekväm och rätt för dig. Stödet är också en avgörande faktor, eftersom en bra hård bäddmadrass ska ge dig tillräckligt med stöd så att din kropp får de bästa förutsättningarna för att vila ordentligt.

Du bör också tänka på madrassens hållbarhet; trots att hårda madrasser är kända för sin långa livslängd är det viktigt att välja en högkvalitativ modell med bra garanti. Det finns flera återförsäljare som erbjuder förmånliga garantier för att du ska känna dig säker på ditt köp. Man ska inte heller glömma hygienen – en allergivänlig bäddmadrass med ett avtag- och tvättbart överdrag är fördelaktigt för nästan alla, inte minst för allergiker.

Avslutningsvis bör du ta hänsyn till din budget. Då en hård bäddmadrass har tendens att vara dyrare än andra madrasser, bör du välja en madrass som ligger inom din prisklass. Dock ska du inte kompromissa för mycket eftersom det kan vara värt att spendera lite mer för att köpa en ordentlig, högkvalitativ madrass med lång hållbarhet istället för ett budgetvänligt alternativ som du måste byta ut bara efter några år.

Glöm naturligtvis inte heller att ta hänsyn till storleken på bäddmadrassen, så att den passar till din säng. Om du är på jakt efter en ny dubbelsäng med en mindre budget, kan du kolla in vår artikel där vi går igenom de bästa dubbelsängarna till förmånliga priser.


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta