King Size Säng - Högkvalitativa 210×210-sängar med topprecensioner

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 11, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Hoppa direkt till produkterna King Size Säng - Högkvalitativa 210×210-sängar med topprecensioner

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Det är ingen hemlighet att det är viktigt för hälsan med en god natts sömn. Vad du kanske inte visste är att den säng du sover i kan ha stor inverkan på hur bra du sover om nätterna. Fel säng kan leda till många sömnrelaterade problem som ökade snarkningar, rastlös sömn eller ont i ryggen.

Hur ska du då gå tillväga för att välja rätt säng? Vi hoppas att du genom den här artikeln och guiden ska få lite bättre koll på olika sängar så att du kan vara trygg med att fatta rätt beslut om vilken säng som passar dig.

King Size Säng

King size sängar är ett populärt alternativ på sängstorlek som tillåter dig att prioritera både komfort och lyx. Med en sängstorlek på 210×210 cm får både par och enpersonshushåll gott om utrymme, utan att det känns trångt eller att någon stör den andra när den vänder sig om natten.

Notera att vi inte har gjort oberoende tester av sängar, utan vi har i första hand analyserat kunder och användares egna “test” av sängar. Vi har samlat och gått igenom alla kundomdömen vi kunnat hitta om produkterna i fråga och gjort jämförelser mellan produktspecifikationer och pris. 

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

I vår research har vi konstaterat att även om kvaliteten förstås inte är densamma hos alla sängar på den svenska marknaden, finns det ofta större skillnader i pris mellan olika modeller jämfört med skillnaderna i material, konstruktion och kvalitet. Detta eftersom många funktioner och egenskaper ofta är lika mellan olika modeller och prisklasser, då många sängvarumärken använder samma tillverkare. Därför kan det finnas riktigt bra - och dyra - sängar som inte finns med på vår lista. En stor del av vår analys fokuserar alltså på att hitta bästa värde för pengarna.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Bedre Nætter Senses - King size säng med Svanenmärkt bäddmadrass

Mycket valuta för pengarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætter Senses :

 • 7 komfortzoner
 • 100 nätters provperiod
 • Hypoallergen och Svanenmärkt bäddmadrass

Konsumentmagasinets omdöme

Vi på konsumentmagasinet är positivt inställda till kontinentalsängen Senses. För det första är sängen riktigt bekväm och reglerar din kroppstemperatur väl eftersom den är specialkonstruerad för att andas. Bäddmadrassen är hypoallergen och OEKO-TEX-certifierad. Slutligen uppskattar vi att sängen kommer med en provperiod på 100 dagar, vilket ger dig som konsument möjligheten att prova produkten ordentligt utan att du behöver känna press.

Det främsta försäljningsargumentet för Bedre Nætter anser vi är deras Svanenmärkta bäddmadrass och att sängen levereras med en väggmonterad sänggavel. När vi tittar på leveranstiden kan vi se att Bedre Nætter överträffar konkurrenterna genom att leverera beställningar på 2-8 arbetsdagar, medan de flesta andra företag tar 10-30 dagar.

Fördelar

 • Sänggavel på köpet
 • Kort leveranstid (2-8 arbetsdagar)
 • 7 komfortzoner
 • Hypoallergen och Svanenmärkt bäddmadrass

Nackdelar

 • Sänggaveln kan gnissla något
 • Bäddmadrassen kan röra sig något under natten

Sängen Senses (210×210) från en av Danmarks största sängtillverkare Bedre Nætter, älskas av många kunder och utlovar ett säkert val för många konsumenter.

En närmare titt på sängen Senses (210×210)

Med sju komfortzoner som anpassar sig efter din kropp och ger riktat stöd kommer sängen Senses utrustad med nästa generations bäddmadrass. Madrassen vilar på en ram av åtta cm tjock massiv svensk furu samt ett madrassunderlag förstärkt med en 12 cm tjock resårmadrass i skum. Detta gör att du och din partner kan anpassa madrassens fasthet på sängens olika sidor efter era individuella behov, så att ni båda får ut det mesta av sängen. 

Den sex centimeter tjocka bäddmadrassen har en slät yta som känns len mot huden. Dess specialanpassade konstruktion gör att madrassen kan andas så att du kan hålla dig sval under natten. Bäddmadrassen är både Svanen- och OEKO-tex-certifierad så att du kan vara trygg med att madrassen är hypoallergen och fri från skadliga kemikalier.

Sängen Senses är enkel att montera och kräver inga extra verktyg.
Benen är försedda med halkfria tassar så att den inte repar golvet om den skulle röra på sig. Sängen levereras i sju mindre lådor, vilket gör att du enkelt kan få in sängen i mindre rum.

Sängen Senses (210×210) kommer i fyra färger med tre val av sänggavlar så att du enkelt kan matcha sängen med din sovrumsinredning. Sängen är endast 61 centimeter hög, vilket gör den lätt att ta sig in och ut ur.  Sängen Senses är ett riktigt fynd jämfört med andra sängar i samma prisklass. Den levereras med ett 7-zoners komfortsystem med sänggavel på köpet, någonting som de flesta kontinentalsängar i prisklassen inte inkluderar.

Vad säger konsumenterna om Bedre Nætters säng Senses, 210×210?

På Bedre Nætters hemsida har kunder lämnat över 500 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor, vilket tyder på hög kundnöjdhet.

Eftersom recensionerna lämnats frivilligt av verkliga användare anser vi att de visar en trovärdig och korrekt bild av sängen, och det är tydligt att Bedre Nætter ger hög tillfredsställelse, något som inte bara gäller deras sängar, utan hela deras produktkatalog. På TrustPilot har Bedre Nætter över 2900 recensioner och får där 4,7/5 stjärnor, vilket ytterligare bekräftar produkternas kvalitet. 

Det är tydligt att kontinentalsängen Senses har många fördelar. Med det sagt har några konsumenter haft problem med att madrassen kan röra sig under natten och att sänggaveln kan gnissla. Dessutom har några kunder stött på försenad leverans, någonting som dock verkar ha lösts snabbt av Bedre Nætters kundtjänst.

Mer om Bedre Nætter Senses

Sängen kommer även i storlekarna:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Bedre Nætters Venus - premium King size säng som ger vad du betalar för

Bästa premium King size säng

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætters Venus:

 • Justerbar fasthet och 7 komfortzoner för optimalt stöd och komfort
 • Trygg investering med 100 dagars riskfri provperiod
 • Svanenmärkt och hypoallergen bäddmadrass

Konsumentmagasinets omdöme

Better Nætters ställbara säng Venus, 210×210, har visat sig vara en pålitlig och funktionell säng som sällan sviker. Den tysta elevationsmotorn och de sju komfortzonerna har varit en särskilt anmärkningsvärd fördel för många kunder, och den Svanenmärkta och hypoallergena bäddmadrassen har visat sig vara en stor framgångsfaktor.

Några få kunder har uttryckt en önskan om en tjockare bäddmadrass, men majoriteten har varit nöjda. Det enda förbättringsområdet skulle vara att erbjuda en bäddmadrass i olika material som exempelvis Memory Foam, detta för att tillgodose olika kundpreferenser.

Fördelar

 • Unik och Svanenmärkt bäddmadrass
 • Populär sängserie från Bedre Nætter
 • 25 års garanti på fjädrar och sängram
 • 7 komfortzoner

Nackdelar

 • Några kunder har klagat på bäddmadrassens tjocklek
 • Inga alternativa material på bäddmadrassen

Bedre Nætters ställbara säng Venus i storleken 210×210 cm erbjuder en lyxig sömnupplevelse med högkvalitativa material och välutvecklad sängkonstruktion.

Analys och recension av den ställbara sängen Venus, 210×210:

Välkänd sängserie
Den ställbara sängen Venus från Bedre Nætter är sedan 2014 en av de mest populära sängarna som företaget har konstruerat, och sängen har genomgått regelbundna kvalitetskontroller. Den är konstruerad med en 20 cm tjock träram, en högkvalitativ resårmadrass och en lyxig bäddmadrass. Sängen sticker ut bland konkurrerande sängar, inte minst på grund av den integrerade elevationsmotorn från Linak, som är känd för att vara både tyst och kraftfull.

Den ställbara sängen Venus, 210×210, är en av marknadens mest eftertraktade ställbara sängar. Motorn går att styra direkt i en app, vilket inte erbjuds av många andra återförsäljare. En mindre nackdel är att sängen saknar bottenlampor, vilket finns på många konkurrerande produkter.

Venus ställbara fjädermadrass är utrustad med 7 komfortzoner och 25 mm tjock stoppning, vilket ger ökad komfort jämfört med många andra madrasser på marknaden. Materialet som omsluter fjädrarna gör att sängen kan reglera din temperatur, vilket utmärker den bland konkurrerande sängar. Samtliga material i madrassen är OEKO-TEX certifierade, vilket har gjort det möjligt för sängen Venus att bli Svanenmärkt.

Venus ställbara bäddmadrass är tillverkad i 100 % latex och är sju centimeter tjock. Latex är ett hypoallergent och hållbart material som kommer från Brasiliensis gummiträd Hevea. Bedre Nætter har valt att använda metoden SonoCore för att tillverka bäddmadrassen, vilket ger en starkare, mer luftande och flexibel madrass än vad de flesta andra återförsäljare erbjuder.

En nackdel med madrassen är att latex är det enda alternativet; du kan inte välja en bäddmadrass i exempelvis Memory Foam. Valet av bäddmadrass kommer ofta an på personlig preferens, och många andra sängtillverkare erbjuder olika material.

Mer om Bedre Nætters Venus

Sängen finns också i följande storlekar:

 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

King size säng - Sängar i storleken 210×210 cm

Den här storleken på säng är perfekt för dig som gillar att breda ut dig och att njuta av mycket utrymme i sängen. Den tilltagna bredden och längden gör sängen till ett bra alternativ för dig som är lång och som annars kan ha svårt att hitta en säng där fötterna inte hänger över kanten.

King size sängar förknippas ofta med lyx, vilket kan göra att ditt sovrum känns som en oas. Sängarna kommer i många olika stilutföranden och material, vilket gör det lätt att hitta en säng som passar just din smak och din inredningsstil.

För- och nackdelar med en King size säng

King size sängar har många fördelar, men även vissa nackdelar. Vi har sammanställt de för- och nackdelar som vi tycker är mest relevanta att ha i åtanke innan du köper en säng i den här storleken:

Fördelar:

 • En av de största fördelarna med en King size sängar är att du får extra utrymme. Sängar i den här storleken ger gott om plats för par att sova bekvämt utan att störa eller väcka varandra under natten.
 • Komfort: Som nämnts förknippas King size sängar ofta med lyx och komfort, och det med goda skäl. Den tilltagna bredden och längden ger gott om utrymme för att sträcka ut sig och ger en god natts sömn utan problem.
 • Mångsidighet: Som nämnts finns dessa sängar i många olika stilar, material och utföranden, vilket gör det lätt att hitta ett alternativ som passar i ditt hem.

Nackdelar:

 • Kostnad: King size sängar tenderar att vara dyrare än sängar i andra storlekar, så sängen kan vara en investering som inte alla har råd med. Om du har en mindre budget kanske du vill kolla in vår artikel om billiga dubbelsängar eller rabatterade dubbelsängar. Där har vi försökt samla ihop produkter och råd för dig som letar efter fynd med en mindre budget.
 • Rumsstorlek: Dessa sängar är naturligtvis stora och kräver därför mycket utrymme i sovrummet. Om du har ett litet sovrum kanske den här storleken på säng inte är det bästa alternativet för dig.
 • Otympliga: 210×210 sängar är tunga och svåra att flytta runt. Detta kan vara ett problem om du möblerar om i ditt sovrum eller om du flyttar in i ett nytt hem.

För dig som har ett stort sovrum och som vill ha gott om sovplats för dig och din partner samtidigt som du adderar lite lyx i ditt hem, kan en King size säng vara rätt val. Om du däremot bor i en liten lägenhet med begränsat utrymme eller har en mindre budget, kan en säng i en annan storlek vara ett bättre alternativ. Om du tycker att 210×210 är för stort har vi skrivit en artikel om sängar i storleken 200×200. Dessa är endast något mindre, men erbjuder fortfarande gott om utrymme för dig och din partner. Du kan också prova att läsa vår artikel om kontinentalsängar i storlek 140×200, om du känner att en annan riktning skulle fungera bättre.

Saker att tänka på innan du köper en King size säng

Om du har bestämt dig för att köpa en King size säng bör du ha några detaljer i åtanke för att få mest valuta för pengarna. Pris, återförsäljare, garantier och service är alla viktiga faktorer att tänka på.

Priset är en av de viktigaste faktorerna när du ska köpa en säng. Sängar kommer i olika prisklasser beroende på faktorer som storlek, material och varumärke. Se till att du fastställer en budget för dig själv och håller dig till den så att du kan ta hänsyn till eventuella extrakostnader, som exempelvis bäddmadrasser. Håll också utkik efter specialerbjudanden hos olika återförsäljare. Är du uppmärksam kan du komma att spara många tusenlappar.

När du väljer sängåterförsäljare är det viktigt att du väljer en återförsäljare med gott rykte. Hitta en återförsäljare med brett sortiment och professionell och kunnig personal som kan hjälpa dig att hitta rätt säng. Undersök också olika recensioner på nätet, både om återförsäljare och om olika sängar som du överväger att köpa. Vanligtvis finns det många kund- och expertutlåtanden, så att du kan få en idé om hur olika sängar ter sig i verkligheten.

En annan viktig punkt kan vara garanti. Se till att fråga om vilka garantier tillverkaren och återförsäljaren erbjuder och se till att du förstår vad som täcks och vad som inte täcks. En bra garanti kan ge både sinnesro och skydda dig ifall du skulle upptäcka fel eller andra brister. Om en tillverkare till exempel erbjuder 20 års garanti kan det också vara en indikator på att kvaliteten är bra och hållbar.

Slutligen är bra service viktigt när du köper en säng. Försök hitta en återförsäljare som hjälper dig även efter att försäljningen är avslutad och som svarar på eventuella frågor som du kan ha. Vissa återförsäljare erbjuder provperioder på upp till 100 dagar så att du kan vara säker på att sängen är rätt för dig. Underskatta inte betydelsen av en återförsäljare som fortfarande betraktar dig som kund efter att försäljningen har ägt rum.

Genom att överväga de här punkterna kan du vara säker på att du fattar ett genomtänkt och välgrundat beslut innan du köper din nya säng. Med lite efterforskningar är vi övertygade om att du kan hitta den perfekta sängen för dina behov och din budget.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta