Philips espressomaskin test – Här är experternas favoritmaskiner från Philips

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test: I den här artikeln kommer vi att gå igenom olika espressomaskiner från Philips. Vi utgår från expertbedömningar och användarrecensioner och berättar om såväl specifikationer och funktioner som för- och nackdelar hos varje modell.

Vi har använt oss av tester från en mängd olika expertkällor, bland annat den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, de tyska kaffemagasinen Coffeeness.de och Siebland.com samt testmagasinen Testberichte.de, Kagoo.co.uk och Testsieger.de.

Om du vill läsa mer om de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av Philips bästa espressomaskiner 
🔸 Köpguide: Tänk på detta när du köper en ny espressomaskin 
🔸 Ska jag välja en halv- eller helautomatisk espressomaskin? 
🔸 Kaffebönornas betydelse för kaffet 
🔸 Hur reagerar kroppen på kaffe? 
🔸 Philips historia 
🔸 Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Philips espressomaskin – Bäst i Test – Här är marknadens sju bästa espressomaskiner från Philips

Här nedanför hittar du en genomgång av de espressomaskiner från Philips som har fått bäst betyg i olika framstående granskningar.

Vi på Konsumentmagasinet har analyserat framstående experttester från både in- och utland och samlat de högst rankade modellerna här. I den här artikeln kan du därför enkelt få en överblick över marknadens bästa espressomaskiner från Philips.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vilka tester maskinerna har varit med i samt vad de har fått för betyg.


Philips Series 2200 EP2231

✅ Utsedd till “Bra Köp” hos Råd & Rön 
✅ 5 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de

Philips Series 2200 EP2231

 

.
Espressomaskinen Philips Series 2200 EP2231 har testats och recenserats av både konsumentorganisationen Råd & Rön och det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de. Den här modellen fick i slutändan fina betyg hos båda källorna.

Detta motiveras bland annat med att maskinen är användarvänlig samt att den gör en god espresso och ett bra mjölkskum. Experterna är däremot inte lika förtjusta i ljudnivån.

Kaffebryggning med en enda knapptryckning

Philips Series 2200 EP2231 är en helautomatisk espressomaskin som sköter hela bryggprocessen själv. Man behöver därför bara trycka på en enda knapp för att brygga kaffe. Den här maskinen är alltså väldigt enkel att använda.

Det finns dessutom en mjölkskummare som gör att maskinen kan brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Philips Series 2200 EP2231 har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer upp till 275 gram kaffebönor.

Om man skulle glömma bort att stänga av espressomaskinen när man har använt den stänger den dessutom av automatiskt efter en viss tids inaktivitet.

Experterna: Enkel och intuitiv espressomaskin

Experterna från Coffeeness.de berättar att Philips Series 2200 EP2231 är en enkel och intuitiv espressomaskin som är lätt att använda. De förklarar även att maskinen brygger en god espresso och att den gör ett utsökt mjölkskum.

Coffeeness.de framhäver dessutom att Philips Series 2200 EP2231 ger användaren mycket valuta för pengarna eftersom att maskinen har flera smarta funktioner och en ganska stor bönbehållare. Experterna är däremot inte lika förtjusta i att maskinen är tillverkad av plast.

Enkel rengöring och justerbara inställningar

Philips Series 2200 EP2231 har justerbara inställningar som gör det möjligt att få kaffet precis som man vill ha det. Det går till exempel att ställa in både kaffemängd och -styrka.

Med den keramiska kvarnen kan man dessutom välja mellan tolv olika inställningar för malningsgrad.

Sist men inte minst är Philips Series 2200 EP2231 enkel att rengöra. Alla löstagbara delar tål maskindisk medan bryggenheten helt enkelt ska torkas av med en fuktig trasa. AquaClean-funktionen säkerställer dessutom att maskinen inte behöver avkalkas förrän man har bryggt cirka 5 000 koppar kaffe.

Specifikationer för Philips Series 2200 EP2231:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 37,1 cm
🔴 Bredd: 24,6 cm
🔴 Djup: 43,3 cm
🔴 Vikt: 8 kg

Utvalda fördelar med Philips Series 2200 EP2231:
AquaClean-funktion
Justerbara inställningar
Kan brygga kaffedrycker med och utan mjölk
Automatisk avstängning
Keramisk kvarn

I den här videon kan du se hur man förbereder och använder espressomaskinen Philips Series 2200 EP2231. Videon är gjord av Philips:


Philips Series 3000 HD8829

✅ 4 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de 
✅ 80 av 100 poäng hos det tyska kaffemagasinet Siebland.com 
✅ Bra betyg hos Råd & Rön 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de

Philips Series 3000 HD8829

.
Philips Series 3000 HD8829 har testats och recenserats av fem olika expertkällor: Coffeeness.de, Siebland.com, Råd & Rön och Testberichte.de. Den här espressomaskinen går hem hos alla experter och får i slutändan fina betyg.

Betygen motiveras bland annat med att maskinen har en kompakt design och att kaffet smakar utmärkt. Experterna är däremot inte lika nöjda med det begränsade utbudet av kaffedrycker hos Philips Series 3000 HD8829.

Experterna: Billig espressomaskin med kvalitetskaffe

Experterna berättar att Philips Series 3000 HD8829 är en bra och kompakt espressomaskin som skulle täcka behoven för de allra flesta. Coffeeness.de skriver till exempel att maskinen är billig och enkel att rengöra, vilket alltid är en fördel.

Detta är något som experterna från Siebland.com också verkar hålla med om. De förklarar till exempel att den här modellen har en massa smarta funktioner till ett rimligt pris. De framhäver även att Philips Series 3000 HD8829 sammantaget sett är en bra enhet som är värd en rekommendation.

Testberichte.de har också testat Philips Series 3000 HD8829 och betonar bland annat att maskinen är enkel att använda. De nämner dock även att den här modellen har det minsta utbudet av kaffedrycker samt att det inte finns några temperaturval.

Brygg kaffe med en knapptryckning

Med Philips Series 3000 HD8829 behöver man bara trycka på en enda knapp för att få det kaffe man vill ha. Det finns fem olika kaffedrycker att välja mellan.

När man köper den här modellen ingår det även en extern mjölkbehållare som gör det möjligt att brygga kaffedrycker med mjölk. Mjölkbehållaren kan tas lös från maskinen och diskas i diskmaskinen.

Trots att det här är en kompakt maskin har den en bönbehållare som rymmer upp till 250 gram kaffebönor och en vattenbehållare på 1,8 liter. Det går dessutom att anpassa kaffepipen till vilken kopp som helst.

Justerbar maskin som är lätt att rengöra

Philips Series 3000 HD8829 är en justerbar maskin som ger användaren flera valmöjligheter för att man ska kunna anpassa kaffet till sina egna preferenser. Man kan nämligen anpassa och spara både styrkan och längden för varje dryck.

Den här modellen har dessutom en automatisk rengöring av kaffekretsen, guidad avkalkning och en mjölkrengöringsfunktion. Detta säkerställer att man alltid kan avnjuta en fräsch och hygienisk kopp kaffe. Bryggenheten är dessutom löstagbar och kan enkelt rengöras under rinnande vatten.

Sist men inte minst har espressomaskinen en funktion som kallas för ThermoBlock. Denna funktion ser till att kaffet alltid bryggs vid en optimal temperatur.

Specifikationer för Philips Series 3000 HD8829:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 250 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 33 cm
🔴 Bredd: 21,5 cm
🔴 Djup: 42,9 cm
🔴 Vikt: 7,2 kg

Utvalda fördelar med Philips Series 3000 HD8829:
Fem kaffedrycker
Enkel rengöring
Justerbara inställningar
Extern mjölkbehållare
ThermoBlock

I den här videon kan du se hur man använder och underhåller espressomaskinen Philips Series 3000 HD8829. Videon är gjord av Philips:


Philips Series 2200 EP2220

✅ Utsedd till “Bra Köp” hos Råd & Rön 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de 
✅ 5 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de

Philips Series 2200 EP2220

 

.
Philips Series 2200 EP2220 har testats och recenserats av konsumentorganisationen Råd & Rön, det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de och det tyska testmagasinet Testberichte.de.

Den här maskinen går hem hos alla tre expertkällor och får bland annat beröm för sina funktioner och enkla kontroller. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Philips Series 2200 EP2220 nämner de även att de inte är lika förtjusta i designen.

Experterna: Välsmakande kaffe

Experterna berättar att Philips Series 2200 EP2220 är en utmärkt espressomaskin, och Coffeeness.de skriver till exempel att både kaffet och mjölkskummet smakar bra. De menar därför att man får mycket valuta för pengarna med den här modellen.

Testberichte.de verkar också hålla med om dessa uttalanden. De förklarar dessutom att Philips Series 2200 EP2220 brygger en god och varm espresso med en enda knapptryckning. De framhäver även att maskinen är enkel att rengöra. Experterna nämner dock att det är lite synd att det tar ungefär en minut för maskinen att bli varm.

Enkla kontroller

Philips Series 2200 EP2220 är en helautomatisk espressomaskin med en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer upp till 275 gram kaffebönor. Tack vare en intuitiv touchskärm kan man dessutom brygga kaffet med en enda knapptryckning.

Med den här maskinen kan man välja mellan två olika kaffedrycker: espresso och vanligt kaffe. Med hjälp av den klassiska mjölkskummaren kan man även göra kaffedrycker med mjölk. Mjölkskummaren har dessutom bara två delar och är därför enkel att rengöra.

Om man vill anpassa kaffet går det att justera önskad kaffemängd och styrka i menyn My Coffee Choice. Den keramiska kaffekvarnen har även tolv olika inställningar att välja mellan.

Enkel rengöring

Philips Series 2200 EP2220 är enkel att rengöra och har flera praktiska funktioner. Modellen har bland annat ett automatiskt avkalkningsprogram, en löstagbar bryggenhet samt andra löstagbara delar.

Med det automatiska avkalkningsprogrammet kan man själv ställa in hur ofta maskinen ska avkalkas baserat på vattenhårdheten där man bor. De löstagbara delarna underlättar också rengöringen eftersom att de tål maskindisk. Dessa delar behöver därmed inte rengöras för hand. Den löstagbara bryggenheten ska däremot bara sköljas under rinnande vatten.

Specifikationer för Philips Series 2200 EP2220:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 37,1 cm
🔴 Bredd: 24,6 cm
🔴 Djup: 43,3 cm
🔴 Vikt: 7,5 kg

Utvalda fördelar med Philips Series 2200 EP2220:
Enkel rengöring
Enkla kontroller
My Coffee Choice
Mjölkskummare
Keramisk kvarn

I den här videon kan du se hur man rengör och underhåller espressomaskinen Philips Series 2200 EP2220. Videon är gjord av Philips:


Philips 3000 Series HD8827

✅ 71 av 100 poäng hos det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testsieger.de

Philips 3000 Series HD8827

.
Philips 3000 Series HD8827 har testats och recenserats av det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk och det tyska testmagasinet Testsieger.de. Modellen fick i slutändan ett betyg på 71 av 100 poäng i en av undersökningarna och ett bra betyg i den andra.

De fina betygen beror bland annat på maskinens praktiska funktioner. Experterna är däremot inte lika förtjusta i priset hos den här modellen.

Experterna: Högkvalitativt kaffe

Enligt de två expertkällorna som har provat Philips 3000 Series HD8827 är det här en användarvänlig och smart espressomaskin. De berättar även att alla kaffefantaster skulle älska att ha den här maskinen hemma.

Experterna från Testsieger.de skriver till exempel att maskinen brygger högkvalitativt kaffe och att mjölkskummet är delikat. Coffeeness.de framhäver dessutom att maskinen ger användaren möjlighet att justera flera olika parametrar.

Kagoo.co.uk skriver att Philips 3000 Series HD8827 har flera praktiska funktioner som gör att man kan få kaffet precis som man vill ha det. De berättar även det går snabbt att rengöra maskinen men att priset är ganska högt.

Espresso och kaffe med en knapptryckning

Philips 3000 Series HD8827 är en helautomatisk espressomaskin som bara kräver en knapptryckning för att brygga en av fyra olika kaffedrycker. Maskinen har även en klassisk mjölkskummare. Oavsett om man föredrar vanligt kaffe, espresso eller kaffe med mjölk kan man därför få vad man vill ha.

Med Philips 3000 Series HD8827 går det dessutom att anpassa kaffet till olika behov och preferenser. Man kan till exempel justera längden och styrkan för alla drycker samt anpassa kaffepipen till olika koppar. Maskinen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare med en kapacitet på 250 gram.

Optimal kaffetemperatur

Philips 3000 Series HD8827 har flera praktiska egenskaper, till exempel ThermoBlock och en Dubbel Kopp-funktion. ThermoBlock ser till att kaffet alltid bryggs vid en optimal temperatur medan Dubbel Kopp-funktionen gör det möjligt att brygga två koppar kaffe på en gång.

Man kan dessutom spara sina favoritdrycker i en personlig användarprofil. Detta gör det enkelt att hitta tillbaka till de kaffevarianter man brygger oftast.

Rengöringen av Philips 3000 Series HD8827 underlättas av en guidad avkalkning och en automatisk rengöring. Bryggenheten är dessutom löstagbar och ska helt enkelt torkas av med en fuktig trasa eller sköljas under rinnande vatten.

Specifikationer för Philips 3000 Series HD8827:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 250 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 33 cm
🔴 Bredd: 21,5 cm
🔴 Djup: 42,9 cm
🔴 Vikt: 7,2 kg

Utvalda fördelar med Philips 3000 Series HD8827:
Personlig användarprofil
Guidad avkalkning och automatisk rengöring
ThermoBlock
Dubbel kopp-funktion
Mjölkskummare


Philips Series 3200 EP3241/50

✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de

Philips Series 300 EP3241/50

.
Philips Series 3200 EP3241/50 har testats och recenserats av det tyska testmagasinet Testberichte.de. De tyska experterna tycker om de enkla kontrollerna och de praktiska funktionerna och ger därför maskinen ett bra betyg. Trots att experterna generellt sett tycker bra om den här modellen är de inte lika förtjusta i priset.

Experterna: Fantastisk maskin

Experterna berättar att Philips Series 3200 EP3241/50 är en kompakt espressomaskin som är riktigt läcker. Testberichte.de skriver till exempel att modellen är fantastisk eftersom att den fungerar precis som den ska och för att den brygger otroligt gott kaffe.

Experterna framhäver även att Philips Series 3200 EP3241/50 är enkel att använda. De menar att allt är logiskt strukturerat och att man därför kan börja använda maskinen snabbt efter att man har köpt den. Bortsett från priset nämner experterna inte många nackdelar alls med den här modellen.

Fem nymalda kaffevarianter

Philips Series 3200 EP3241/50 är en helautomatisk espressomaskin som kan brygga fem nymalda kaffevarianter. Alla dessa är dessutom bara en knapptryckning bort. Tack vare det snabba LatteGo-systemet kan man även göra mjölkskum till kaffet.

I menyn My Coffee Choice kan man justera kaffemängden och aromstyrkan för att få kaffet precis som man vill ha det. Eftersom att den keramiska kvarnen har tolv olika inställningar kan man dessutom välja hur fint eller grovt kaffebönorna ska malas.

Mycket enkel rengöring

Med Philips Series 3200 EP3241/50 får man en espressomaskin som är otroligt enkel att rengöra. Mjölksystemet består till exempel av två delar och kan rengöras på mindre än 15 sekunder, antingen under rinnande vatten eller i diskmaskinen.

Bryggenheten och många andra delar är dessutom löstagbara. Bryggenheten ska torkas av med en trasa eller sköljas under rinnande vatten medan de andra löstagbara delarna kan köras i diskmaskinen.

Sist men inte minst har Philips Series 3200 EP3241/50 en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 275 gram kaffebönor.

Specifikationer för Philips Series 3200 EP3241/50:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 37,1 cm
🔴 Bredd: 24,6 cm
🔴 Djup: 43,3 cm
🔴 Vikt: 8 kg

Utvalda fördelar med Philips Series 3200 EP3241/50:
Snabb rengöring
Keramisk kvarn
Justerbar kaffemängd och aromstyrka
LatteGo-system
Fem nymalda kaffevarianter


Philips EP5360/10

✅ 4.3 av 5 stjärnor av kunderna hos tyska Amazon.de

Philips EP5360:10

.
Philips EP5360/10 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här espressomaskinen är däremot populär bland konsumenterna. Maskinen har nämligen testats och recenserats av kunder hos tyska Amazon.de.

Användarna tycker bra om den här modellen och skriver bland annat att den brygger gott kaffe och att den har enkla kontroller. De är däremot inte lika förtjusta i att Philips EP5360/10 ger ifrån sig en massa ånga när den gör mjölkskum.

Användarna: Användarvänlig maskin och gott kaffe

Kunderna hos Amazon.de berättar att Philips EP5360/10 brygger gott kaffe och att maskinen samtidigt är enkel att använda. En användare skriver till exempel att modellen uppfyller deras förväntningar och behov till fullo samt att den kan brygga kaffet precis som man vill ha det.

I en annan recension kan vi läsa att Philips EP5360/10 är enkel att rengöra och underhålla samt att priset är rimligt om man ser till maskinens prestanda och design. Ingen av användarna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. Vissa nämner dock att maskinen ger ifrån sig mycket ånga när den gör mjölkskum.

Fem olika kaffevarianter

Med Philips EP5360/10 är man bara en knapptryckning bort från fem olika kaffevarianter. Man kan dessutom anpassa styrkan, mängden och temperaturen på alla drycker för att kaffet ska bli precis som man vill ha det.

Maskinen har även en mjölkskummare och kan därför göra mjölkskum. Kannan kan dessutom tas lös från maskinen och förvaras i kylskåpet. Det finns även en mjölkrengöringsfunktion som gör att rengöringen går både snabbt och enkelt.

Tack vare en ThermoBlock-funktion bryggs kaffet alltid vid en optimal temperatur. Maskinen har dessutom en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer upp till 250 gram kaffebönor.

Spara dina favoritdrycker

Med Philips EP5360/10 kan man spara sina favoritdrycker i maskinen med hjälp av MEMO-funktionen. Denna funktion gör att maskinen vet exakt hur man vill ha en viss kaffedryck.

Philips EP5360/10 har en löstagbar bryggenhet som kan rengöras under rinnande vatten eller torkas av med en fuktig trasa. Slutligen finns det en AquaClean-funktion som gör att maskinen säger till när det är dags att byta filter. Man kan därför brygga upp till 5 000 koppar kaffe innan man behöver avkalka maskinen.

Specifikationer för Philips EP5360/10:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 250 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 34 cm
🔴 Bredd: 22,1 cm
🔴 Djup: 43 cm
🔴 Vikt: 7,2 kg

Utvalda fördelar med Philips EP5360/10:
AquaClean-funktion
Löstagbar bryggenhet
ThermoBlock-funktion
Fem olika kaffevarianter
Löstagbar mjölkskummare


Philips Series 2200 EP2224

✅ 4 av 5 stjärnor av kunderna hos brittiska Amazon.co.uk

Philips Series 2200 EP2224

 

.
Philips Series 2200 EP2224 har inte varit med i några officiella experttester men är däremot en konsumentfavorit. Den här espressomaskinen har nämligen fått ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 stjärnor av kunderna hos brittiska Amazon.co.uk.

De fina omdömena motiveras bland annat med att maskinen brygger gott kaffe och att den har en kompakt design. Användarna nämner dock även att maskinen är lite dyr.

Användarna: Gott kaffe

Kunderna hos Amazon.co.uk berättar att Philips Series 2200 EP2224 är en riktigt bra espressomaskin med en fin och kompakt design. Flera användare menar därför att den här modellen skulle passa bra in hos de flesta och att den utan problem kan stå framme på köksbänken.

Andra personer framhäver att Philips Series 2200 EP2224 brygger gott kaffe och att det går både snabbt och enkelt eftersom att man bara behöver trycka på en knapp. Användarna förklarar att detta är perfekt om man vill ha en maskin som sköter hela bryggprocessen själv.

Ingen av användarna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De nämner förvisso att Philips Series 2200 EP2224 inte direkt är billig, men de skriver även att maskinen är värd vartenda öre.

Justerbara inställningar

Philips Series 2200 EP2224 är en helautomatisk espressomaskin med flera justerbara inställningar. Man kan till exempel anpassa aromstyrkan och kaffemängden. Den keramiska kvarnen har dessutom tolv olika inställningar som gör att man även kan välja hur fint eller grovt kaffebönorna ska malas.

Den här maskinen kan brygga två kaffevarianter och använder alltid nymalda bönor. Tack vare det intelligenta bryggsystemet bryggs kaffet dessutom alltid vid en optimal temperatur. Om man vill ha en kaffedryck med mjölk kan man även använda den klassiska mjölkskummaren för att göra mjölkskum.

Automatisk avkalkning

Philips Series 2200 EP2224 är enkel att rengöra. Den här espressomaskinen har nämligen ett automatiskt avkalkningsprogram, en löstagbar bryggenhet samt andra löstagbara delar.

Det automatiska avkalkningsprogrammet säger till när det är dags att avkalka maskinen och underlättar därmed underhållet. Man kan även ange hur ofta denna process ska ske baserat på vattenhårdheten där man bor.

Eftersom att espressomaskinen har flera löstagbara delar och en löstagbar bryggenhet kan dessa enkelt rengöras under rinnande vatten. Alla löstagbara delar förutom bryggenheten tål även maskindisk. Sist men inte minst har modellen en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 275 gram bönor.

Specifikationer för Philips Series 2200 EP2224:
🔴 Typ: Helautomatisk
🔴 Märke: Philips
🔴 Vattenbehållare: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 275 gram
🔴 Kaffekvarn: Ja
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Höjd: 37,1 cm
🔴 Bredd: 24,6 cm
🔴 Djup: 43,3 cm
🔴 Vikt: 7,5 kg

Utvalda fördelar med Philips Series 2200 EP2224:
Automatisk avkalkning
Intelligent bryggsystem
Justerbara inställningar
Klassisk mjölkskummare
Keramisk kvarn

I den här videon kan du se hur man sätter in och tar ut bryggenheten ur Philips Series 2200. Videon är gjord av Philips:


Köpguide: Tänk på detta när du köper en ny espressomaskin

Köpguide: Tänk på detta när du köper en ny espressomaskin

Om du är på jakt efter en espressomaskin har du förmodligen redan tagit en titt på vilka valmöjligheter du har. Om så är fallet vet du nog även att det finns en uppsjö av maskiner på marknaden.

Så hur vet man egentligen vilken maskin som är rätt? Baserat på guider från Perfectdailygrind.com och Clivecoffee.com går vi här igenom vad du bör ta hänsyn till när du väljer vilken espressomaskin du ska köpa.

Vilka drycker ska espressomaskinen kunna brygga?
kaffeFörst och främst bör du fundera på vilka kaffedrycker du vill att maskinen ska kunna brygga. Du ska givetvis välja en modell som kan brygga dina favoritdrycker. Utöver de drycker du tycker bäst om kan det även vara värt att kontrollera vilka andra kaffevarianter maskinen kan göra.

Detta kan till exempel vara viktigt om du vill att dina gäster eller vänner ska få välja mellan flera olika kaffesorter. Idag finns det maskiner som kan brygga kaffe både med och utan mjölk. Om du vill ha mjölkbaserade kaffedrycker ska du välja en modell med mjölkskummare.

Är espressomaskinen enkel att använda?
En annan viktig punkt att ta med i beräkningen är hur kontrollerna ser ut. Alla vill förstås ha en espressomaskin som är så enkel som möjligt att använda.

Om du inte vill utföra delar av bryggprocessen själv kan det vara värt att välja en modell där du bara behöver trycka på en knapp för att brygga kaffet. Med dessa maskiner slipper du dessutom slösa tid på kaffebryggningen under de där stressiga morgnarna.

Hur stor får espressomaskinen vara?
Philips Series 2200 EP2231Du bör alltid ta med maskinens storlek i beräkningen när du väljer modell. Kontrollera helt enkelt att espressomaskinen passar in i ditt kök och att du faktiskt har plats för den på köksbänken. Om du inte har så mycket bänkyta finns det ingen anledning att välja en modell som tar upp hälften av utrymmet.

Det kan även vara bra att ta reda på hur mycket espressomaskinen väger. Detta är särskilt viktigt om du kommer att behöva flytta runt maskinen eller ställa undan den i ett köksskåp. I så fall vill du nog inte ha en modell som är så tung att du knappt kan rubba den.

Vilka funktioner ska espressomaskinen ha?
Vi har alla våra egna önskemål och behov när det gäller espressomaskiner. Det kan till exempel vara så att du väldigt gärna vill kunna brygga två koppar kaffe på en gång eller ha en maskin med automatisk rengöring eller automatisk avstängning.

Oavsett vilka önskemål du har är det viktigt att ta en titt på maskinens specifikationer och funktioner för att se om den täcker alla dina behov.

Hur ofta kommer du att använda espressomaskinen?
Vill du bara använda maskinen till en kopp morgonkaffe eller kommer du att brygga flera drycker under dagens lopp? Om du vill bjuda vänner och familj på kaffe bör du även fundera på hur ofta de kommer på besök.

Om du inte kommer att använda espressomaskinen så mycket finns det ingen anledning till att investera i den största och smartaste modellen på marknaden. För kaffefantaster som inte kan få nog av sina maskiner kan det däremot vara värt att köpa en modell som kan hantera det mesta.

Hur mycket får espressomaskinen kosta?
prisEftersom att det finns ett stort utbud av espressomaskiner varierar priserna en hel del mellan olika maskiner och märken. Genom att ta fram en budget blir det lättare att välja ut ett par modeller inom din prisklass som du sedan kan undersöka närmare.

Detta innebär även att du får en bättre överblick över dina möjligheter utan att behöva bläddra igenom alla maskiner som finns. När du har hittat några intressanta maskiner som passar din budget kan du slutligen jämföra modellernas design och funktioner.


Ska jag välja en halvautomatisk eller helautomatisk espressomaskin?

Det finns flera olika typer av espressomaskiner på marknaden, till exempel halvautomatiska och helautomatiska modeller. Det kan dock vara svårt att veta vilken av dessa man ska välja och vad det egentligen är för skillnad på de två varianterna. Baserat på information från Rigtigkaffe.dk vill vi därför hjälpa dig att komma fram till vad som är rätt för dig.

Vad är en halvautomatisk espressomaskin?
Sage the Bambino PlusEn halvautomatisk espressomaskin ger användaren full kontroll över allt som händer i maskinen. Du ska med andra ord mala kaffebönorna och tampa kaffet, skumma mjölken och själv avgöra hur mycket vatten som ska rinna igenom kaffet.

Med en halvautomatisk espressomaskin kan du brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Om du väljer en halvautomatisk maskin kan det även vara bra att investera i andra tillbehör, till exempel en kaffekvarn.

Den här typen av maskin är ett bra alternativ om du älskar att göra allt själv och gärna vill ha full kontroll över bryggprocessen.

Vad är en helautomatisk espressomaskin?
Philips 3000 Series HD8827Med en helautomatisk espressomaskin behöver du inte göra något alls själv. Maskinen sköter allt automatiskt och användaren behöver därför varken mala bönorna eller skumma mjölken. På grund av detta behöver du heller inte köpa några extra tillbehör till den här typen av maskin.

En helautomatisk espressomaskin är dessutom enkel att använda. I regel behöver du nämligen bara trycka på en enda knapp för att starta bryggningen. Dessa maskiner kan även brygga en mängd olika kaffedrycker både med och utan mjölk.

Den här typen av maskin är perfekt om du vill ha gott kaffe men samtidigt vill att bryggningen ska innebära så lite arbete och besvär som möjligt.

Vilken maskin ska jag välja?
När du ska välja vilken typ av espressomaskin du ska köpa finns det ett par viktiga punkter att ta hänsyn till. Du bör huvudsakligen komma fram till vad du vill att maskinen ska kunna göra, hur mycket tid du vill lägga på bryggningen och hur involverad du vill vara i processen.

En halvautomatisk modell kräver mer arbete från användaren än en helautomatisk. Detta kan dock vara en fördel för vissa personer eftersom det även innebär att man får mer kontroll över bryggprocessen.

Det är rekommenderat att tänka över sina behov ordentligt när man väljer en ny espressomaskin. Dessa maskiner är nämligen så pass olika att valet i slutändan beror helt på dina egna personliga preferenser.


Kaffebönornas betydelse för kaffet

Kaffebönornas betydelse för kaffet

Kaffe är en dryck som görs av bönorna från en kaffeplanta. Kaffeplantan kommer ursprungligen från Afrika och Asien men odlas numera även på andra platser, till exempel i Syd- och Centralamerika.

Om du är förtjust i kaffe vill du kanske lära dig mer om olika kaffebönor. Som varenda kaffeälskare vet kommer nämligen själva essensen av en god kopp kaffe från bönorna.

Eftersom att bönorna har en så stor betydelse för den färdiga drycken hittar du här en genomgång av olika sorters kaffebönor.

Hur många bönsorter finns det?
KaffebönorMan talar generellt sett om två typer av kaffebönor: Robusta och Arabica.

Robusta
Robustabönor har sitt ursprung i Afrika och används vanligtvis till snabbkaffe och espresso. Den här bönsorten brukar nämligen ha en skarpare och mer koncentrerad smak. Den har dessutom ett högre innehåll av koffein.

Eftersom att Robustabönor i regel är lättare att odla än andra sorter brukar de även vara billigare än till exempel Arabica.

Arabica
Arabicabönor kommer ursprungligen från Etiopien men odlas idag i andra områden och regioner också. Dessa bönor är väldigt populära på grund av att de har en delikat och söt smak samt en låg syrahalt.

kaffe

Var kommer dina kaffebönor ifrån?
Eftersom att alla kaffebönor på marknaden skiljer sig från varandra har bönorna en stor inverkan på ditt kaffe. En faktor som påverkar kaffebönorna är var de har odlats.

Odlingsområdet eller -regionen spelar nämligen en stor roll för smaken, koffeinhalten, syrainnehållet och mycket annat. Det kan därför vara bra att prova några olika kaffebönor för att komma fram till vilka du tycker bäst om.

Om du vill lära dig mer om kaffebönor kan du läsa den här artikeln från Thespruceeats.com eller den här från Caffeaiello.it.


Hur reagerar kroppen på kaffe?

kaffeMånga av oss älskar att dricka en god kopp kaffe direkt på morgonen för att få en bra start på dagen. Kaffe är nämligen känt för att vara en uppiggande dryck som gör att man känner sig fräschare. Men hur påverkas vi av kaffet i övrigt? Detta berättar vi mer om här nedanför med hjälp av information från Self.com och Healthline.com.

Kaffe stimulerar vårt centrala nervsystem
Koffein tar sig in i blodomloppet och finner snabbt sin väg till hjärnan. Där har det sedan en stimulerande effekt som gör att vi känner oss piggare och fräschare. När vi dricker en kopp kaffe tar det faktiskt bara runt tio minuter innan koffeinet påverkar vår energinivå.

Kaffe kan höja blodtrycket
KaffeUtöver att stimulera det centrala nervsystemet kan kaffe även göra så att blodtrycket stiger. Denna effekt håller dock bara i sig en kort stund. Man tror att blodtrycksökningen beror på att kroppens adrenalinhalt stiger eller på en blockering av hormoner som vidgar kroppens artärer.

Även om kaffe inte påverkar blodtrycket långsiktigt bör du vara uppmärksam på detta om du har hjärtproblem eller om du redan har ett förhöjt blodtryck.

Mag- och tarmkanalen påverkas också av kaffe
Eftersom att kaffe och koffein inte lagras i kroppen kommer det istället ut när vi kissar. Vi kan därför behöva gå på toaletten oftare efter en kopp kaffe. Kaffe och koffein kan även orsaka magont och halsbränna.

Koffein kan orsaka sömnsvårigheter
KoffeinOm vi dricker kaffe med koffein senare på dagen kan vi få problem med att sova och i värsta fall drabbas av sömnlöshet. För dem som redan lider av sömnlöshet kan problemen även bli värre.

En kopp kaffe för nära inpå läggdags kan leda till att vi är vakna längre och kan i slutändan gå ut över sömnen. Eftersom att sömnen är viktig för att alla kroppsfunktioner ska fungera korrekt är detta verkligen inte någon fördel.

Det är därför viktigt att inte dricka kaffe för sent på dagen om du vet att det påverkar din sömn.

Drick inte kaffe om du är gravid
Kaffe kan även påverka vårt reproduktionssystem. På grund av detta kan det till exempel vara en bra idé att undvika kaffe om du är gravid. Det sägs nämligen att kaffe kan påverka fostret på flera olika sätt. Om du inte vet hur du ska förhålla dig till detta kan du diskutera saken med din läkare.

Kaffe kan påverka humöret
kaffeKaffe påverkar vårt humör och kan faktiskt göra att vi blir gladare. Koffeinet ökar nämligen dopaminhalten i hjärnan, vilket kan förbättra vårt humör och göra att vi upplever mer lyckokänslor. Om du dricker kaffe hela tiden kan det dock uppstå ett beroende som i slutändan leder till abstinensbesvär, till exempel huvudvärk och irritabilitet.


Philips historia

Philips logo
År 1891 finansierade Frederik Philips köpet av en blygsam fabrik i Eindhoven. Planen var att tillverka kostnadseffektiva och pålitliga elektriska glödlampor till alla som behövde dem.

Philips började med tillverkningen av glödlampor och blev snabbt en av Europas största tillverkare. Företaget var från början exportorienterat. År 1912 blev Philips ett aktiebolag med noterade aktier på Amsterdambörsen.

År 1914 etablerade Philips dessutom ett forskningslaboratorium där de kunde studera fysiska och kemiska fenomen samt stimulera produktinnovation. Redan två år efter detta börja Philips utöka sitt sortiment av produkter. De etablerade även kontor över hela Europa och i länder som Kina, Brasilien och Australien.

Philips började tillverka radioapparater år 1927 och hade fem år senare sålt många av dessa. De blev därför världens största tillverkare av både radiorör och radioapparater. Sex år senare började företaget tillverka medicinsk röntgenutrustning i USA, och år 1939 lanserade de även den första elektriska rakapparaten.

Företaget fortsatte komma med massor av nya produkter och idéer under tiden fram till 1970-talet. Då började de intressera sig mer för CD-skivor och energibesparande lampor. CD-skivorna tillverkades i samarbete med företaget Sony. Andra milstolpar under 70- och 80-talet inkluderar massproduktionen av tv-apparater och grundandet av Philips China Ltd år 1985.

1990-talet innebar många betydande förändringar för Philips. Företaget förenklade då sin struktur och arbetade i slutändan inom ett mindre antal områden. En annan sak som hände under den här tiden var att Philips återigen ingick i ett samarbete med Sony. Den här gången rörde det sig om tillverkningen av en DVD-spelare. Detta hände år 1997, och den banbrytande produkten visade sig få historiens snabbaste tillväxt bland hemelektronikprodukter.

Sedan dess har Philips varit under ständig utveckling och bidragit med en mängd innovativa uppfinningar och produkter. Bland deras senare produkter hittar vi bland annat Philips Azurion och Philips Smart Air Purifier. Philips är dessutom ett av marknadens mest populära märken när det kommer till hemelektronik. De tillverkar nämligen allt från tv-apparater och soundbars till hörlurar, klockradior och mycket annat.

Om du vill läsa mer om Philips historia genom åren kan du hitta mer information på Philips hemsida.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka espressomaskiner från Philips är bäst i test?

Philips Series 2200 EP2231 och Philips Series 2200 EP2220

🤓 Hur har espressomaskinerna från Philips testats?

Man har bland annat bedömt espressomaskinernas användarvänlighet, en punkt som till exempel innefattar påfyllning, justering av inställningar och rengöring. Man har även tittat på kvaliteten hos den bryggda espresson samt undersökt temperaturen och enhetligheten när man brygger flera koppar efter varandra. Slutligen har man granskat maskinernas energiförbrukning och deras förmåga att skumma mjölk.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Börja med att ta reda på vilken typ av kaffemaskin som täcker dina behov. Man kan generellt sett tala om fem olika typer av maskiner: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. Därefter bör du fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Genomgång av testkällor

Coffeeness.de 🇩🇪
Coffeeness.de är ett tyskt kaffemagasin som drivs av kaffeentusiasten Arne Preuß. På hemsidan kan man bland annat hitta artiklar om kaffe, kaffebryggning, kaffemaskiner och mycket annat. Arne genomför dock även tester av olika produkter. Han har bland annat testat och recenserat Philips Series 2200 EP2231, Philips Series 3000 HD8829 och Philips Series 2200 EP2220.

Om du vill läsa hela recensionen av Philips Series 2200 EP2231 hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av Philips Series 3000 HD8829 hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av Philips Series 2200 EP2220 hittar du den här.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Den brittiska hemsidan Kagoo.co.uk jämför en mängd olika elektroniska produkter. Dessa jämförelser gör det sedan enklare för konsumenterna att hitta marknadens bästa produkter vad gäller både användarvänlighet, prestanda och design. Kagoo.co.uk har till exempel granskat Philips 3000 Series HD8827 och gett maskinen ett betyg på 71 av 100 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar flera olika aspekter av konsumentlivet i Sverige. Deras arbete inkluderar bland annat tester och recensioner av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har till exempel testat flera olika espressomaskiner, bland annat modellerna Philips Series 2200 EP2231, Philips Series 3000 HD8829 och Philips Series 2200 EP2220.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testresultaten behöver du dock en betald prenumeration. Om du bara är intresserad av resultatet från ett test går det även att köpa tillgång till enskilda undersökningar.

Siebland.com 🇩🇪
Siebland.com är ett tyskt kaffemagasin som skriver om allt som har med kaffe att göra. Hos dem kan man till exempel hitta artiklar, guider samt tips och tricks om kaffe och kaffeprodukter. De testar och recenserar även kaffebryggare och espressomaskiner. Den här gången har de provat Philips Series 3000 HD8829 och gett maskinen ett betyg på 80 av 100 poäng. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyska testmagasinet Testberichte.de granskar olika konsumentprodukter och bedömer dem baserat på recensioner och tester från olika källor. De presenterar sedan resultaten på sin hemsida för att göra det lättare för konsumenterna att hitta de bästa produkterna för hemmet. Testberichte.de har bland annat granskat Philips Series 2200 EP2220 och Philips Series 300 EP3241/50. Båda dessa maskiner fick i slutändan fina omdömen.

Om du vill läsa hela recensionen av Philips Series 2200 EP2220 hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av Philips Series 300 EP3241/50 hittar du den här.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de är ett tyskt testmagasin som granskar konsumentprodukter för hus och trädgård. De samlar olika tester och jämför dessa med varandra.

De gör sedan en egen bedömning av produkten och skriver slutligen en recension som konsumenterna kan läsa och ta ställning till. Den här gången har de tyska experterna granskat Philips 3000 Series HD8827 och gett maskinen ett bra betyg. Om du vill läsa hela testet hittar du det här.

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Den här artikeln om espressomaskiner från Philips är baserad på recensioner från både experter och konsumenter. Eftersom att det inte finns officiella experttester av alla espressomaskiner har vi även valt att titta på användarrecensioner hos olika återförsäljare. På det viset har vi kunnat få en överblick över vilka maskiner som är konsumenternas favoriter samt vilka för- och nackdelar användarna berättar om.

Vi har använt nätbutiker som Amazon.de och Amazon.co.uk. Om du vill läsa vad användarna har skrivit om de olika espressomaskinerna hittar du länkar till de recensioner vi har använt här nedanför.

Du kan läsa användarnas recensioner av Philips EP5360/10 hos Amazon.de.

Du kan läsa användarnas recensioner av Philips Series 2200 EP2224 hos Amazon.co.uk.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt espressomaskin här kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

I våra mer generella artiklar espressomaskin test och helautomatisk espressomaskin test kan du till exempel få en överblick över andra testvinnande espressomaskiner på marknaden.

Om du är mest intresserad av ett visst märke kanske du även vill läsa någon av våra artiklar där vi fokuserar på en tillverkare.

Bland dessa hittar du till exempel DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, Krups espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test och Smeg espressomaskin test. I dessa artiklar hittar du de bästa modellerna från de olika tillverkarna.

Vi har även ett flertal djupgående artiklar om det australiska kvalitetsmärket Sage. Du kan närmare bestämt läsa om Sage the Bambino PlusSage Barista Touch och Sage the Oracle. Alla dessa maskiner har höjts till skyarna av både experter och konsumenter.

Om du är intresserad av en vanlig kaffebryggare kan vi hjälpa dig med det också.

I våra allmänna artiklar kaffebryggare test och kaffebryggare med kvarn test kan du få en bra förståelse för marknaden och se vilka modeller som har fått bäst betyg.

Vi har även ett antal märkesspecifika artiklar i den här kategorin också. Bland dessa hittar du till exempel KitchenAid kaffebryggare test,  Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test, Bosch kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta