Nespresso maskin bäst i test – Hitta de bästa Nespresso maskinerna här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Om du gärna vill ha en god kopp kaffe utan allt besvär med bryggprocessen, så är en kapselbryggare det rätta valet. Nespresso är utan tvekan det märke på marknaden med de bästa och mest robusta maskinerna, som gång på gång levererar en god kopp kaffe av hög kvalitet.

Nedanför hittar du en genomgång av de bästa och mest prisvinnande kaffemaskinerna från Nespresso. Det finns modeller i alla prisklasser, och både modeller med och utan mjölkskummare.

I denna artikel får du:
 Genomgång av Nespressos bästa och mest testvinnande kaffemaskiner
 The Positive Cup initiative
 Återvinning av dina Nespresso kapslar
 Genomgång av alla de tester vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DeLonghi Gran Lattissima

Utsedd till ”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
Rekommenderas av den engelska tidningen The Independent
4.5 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet Testberichte.de
85 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

DeLonghi Gran Lattissima

.
DeLonghi Gran Lattissima har testats och recenserats av fem olika expertkällor: Which.co.uk, The Independent, Testberichte.de och Good Housekeeping Institute.

Den här Nespressomaskinen går hem hos alla experter och får i slutändan fina betyg. Detta motiveras bland annat med att maskinen brygger gott kaffe och att den har enkla kontroller. Experterna är däremot inte lika nöjda med att DeLonghi Gran Lattissima är ganska dyr.

Experterna: Bra investering

Enligt experterna är DeLonghi Gran Lattissima en utmärkt Nespressomaskin med en attraktiv och platsbesparande design. The Independent skriver till exempel att maskinen, förutom att se bra ut, även bjuder på en massa olika smakupplevelser, vilket de menar är helt fantastiskt.

Experterna från Testberichte.de verkar också hålla med om dessa uttalanden. De förklarar dessutom att one-touch-funktionen är anmärkningsvärd eftersom att den gör det möjligt att framställa drycker med en enda knapptryckning.

Good Housekeeping Institute har också provat DeLonghi Gran Lattissima. Även om maskinen är ganska dyr menar experterna därifrån att det här är en bra investering för alla som gillar mjölkbaserade kaffedrycker. I slutet av recensionen skriver de dessutom att maskinen är snabb och att man därmed inte behöver vänta särskilt länge på morgonkaffet.

Brygg olika kaffedrycker med en enkel knapptryckning

Med DeLonghi Gran Lattissima kan man brygga nio olika kaffedrycker genom att helt enkelt trycka på någon av de förinställda knapparna. Den här Nespressomaskinen brygger kaffet snabbt och enkelt och kan bland annat göra espresso, cappuccino, flat white och latte macchiato.

Modellen kan brygga kaffedrycker både med och utan mjölk och är utrustad med en löstagbar mjölkbehållare på 0,5 liter. Denna behållare kan förvaras i kylen när man inte använder maskinen. Vattenbehållaren är också löstagbar och rymmer totalt 1,3 liter vatten.

Maskinen är dessutom redo för bryggning på nolltid eftersom att uppvärmningen bara tar runt 25 sekunder. Den kan även framställa mjölkskum på 20 sekunder.

Energisnål Nespressomaskin

DeLonghi Gran Lattissima förbrukar inte särskilt mycket energi. Den här modellen har nämligen ett energisparläge som minskar energiförbrukningen efter tre minuters inaktivitet. Nespressomaskinen stänger dessutom av helt om man inte har använt den på nio minuter.

Sist men inte minst är DeLonghi Gran Lattissima enkel att rengöra och underhålla. Maskinen kör nämligen en automatisk rengöring mellan bryggningarna för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt varje gång.

Specifikationer för DeLonghi Gran Lattissima:
Höjd: 27,6 cm
Bredd: 20,3 cm
Djup: 36,7 cm
Vikt: 5,2 kg
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Ja

Utvalda fördelar med DeLonghi Gran Lattissima:
 Låg energiförbrukning
 Enkel rengöring
 Flera kafferecept
 Snabb uppvärmning
 Enkla kontroller

I denna video kan du se en kort presentation av DeLonghi Gran Lattissima:


Nespresso Essenza Mini C30

Rekommenderas av den engelska tidningen The Independent
4.5 av 5 stjärnor hos den brittiska kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk

Nespresso Essenza Mini C30

 

Nespresso Essenza Mini C30 har testats och recenserats av The Independent och Coffeeteaclub.co.uk. Den här Nespressomaskinen går hem hos alla tre expertkällor och får därför fina betyg.

I recensionerna skriver experterna att de tycker bra om maskinens kompakta storlek och effektiva kaffebryggning. De påpekar dock även att den här modellen inte kan brygga mjölkbaserade kaffedrycker.

Experterna: Kompakt och kraftfull maskin

Enligt experterna är Nespresso Essenza Mini C30 en fantastisk Nespressomaskin och ett perfekt alternativ om man inte behöver någon stor maskin. De förklarar bland annat att det här är Nespressos mest kompakta maskin hittills.

The Independent framhäver att Nespresso Essenza Mini C30 är en liten och kraftfull maskin som brygger kaffet väldigt effektivt.

Coffeeteaclub.co.uk betonar framförallt att Nespresso Essenza Mini C30 har nästan alla funktioner och möjligheter som man brukar se hos high-end-maskiner. De menar därför att man får väldigt mycket för pengarna. Man bör dock vara medveten om att den här maskinen inte är gjord för större grupper eller familjer.

Liten maskin med justerbar koppstorlek

Med Nespresso Essenza Mini C30 får man en liten Nespressomaskin som utan problem kan stå framme på köksbänken. Den har två olika koppstorlekar och man kan själv välja vilken kapsel man vill använda.

Nespresso Essenza Mini C30 är dessutom energisnål. Den här maskinen har nämligen ett Ecoläge och en automatisk avstängningsfunktion som ser till att maskinen inte förbrukar särskilt mycket ström. Ecoläget sänker energiförbrukningen efter tre minuters inaktivitet, och efter nio minuter gör den automatiska avstängningsfunktionen att maskinen stänger av helt.

Snabb uppvärmning

Nespresso Essenza Mini C30 är utrustad med en högtryckspump och ett snabbt uppvärmningssystem. Detta gör att maskinen når en optimal temperatur på under 30 sekunder och man kan därför brygga kaffet riktigt snabbt.

Kontrollerna hos Nespresso Essenza Mini C30 är användarvänliga och intuitiva. Man behöver nämligen bara trycka på en enda knapp för att komma igång. Vattentanken har slutligen en kapacitet på 0,6 liter.

Specifikationer för Nespresso Essenza Mini C30:
Höjd: 32,5 cm
Bredd: 11 cm
Djup: 20,5 cm
Vikt: 2,3 kg
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Nej

Utvalda fördelar med Nespresso Essenza Mini C30:
 Automatisk avstängning
 Användarvänliga och intuitiva kontroller
 Två olika koppstorlekar
 Ecoläge
 Högtryckspump och snabb uppvärmning

Här kan du se hur du kommer igång med Nespresso Essenza Mini:


Nespresso Vertuo Plus

Testvinnare hos det amerikanska teknikmagasinet Techradar.com
Testvinnare hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
Utsedd till ”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet T3.com
4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
89 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Vertuo Plus

.
Nespresso Vertuo Plus har testats och recenserats av sex olika expertkällor: Techradar.com, Trustedreviews.com, Which.co.uk, T3.com, Expertreviews.co.uk och Good Housekeeping Institute.

Den här Nespressomaskinen går hem hos alla experter och får i slutändan fina betyg. Detta motiveras bland annat med att maskinen har användarvänliga kontroller och en utmärkt byggkvalitet. Experterna är däremot inte lika nöjda med att Nespresso Vertuo Plus är ganska dyr.

Experterna: Lyxig Nespressomaskin

Enligt experterna är Nespresso Vertuo Plus en fantastisk Nespressomaskin med en mängd olika fördelar. T3.com framhäver till exempel att man har möjlighet att brygga flera olika kaffesorter med den här modellen.

Trustedreviews.com skriver att maskinen är har en utmärkt bryggkvalitet och att den är extremt enkel att använda. Detta är dessutom något som både Techradar.com och Good Housekeeping Institute också verkar hålla med om.

Experterna från Expertreviews.co.uk är eniga med de andra källorna och framhäver bland annat att Nespresso Vertuo Plus är en lyxig maskin. De menar nämligen att man här får både bekvämlighet, mjölkbaserade kaffedrycker och en enkel rengöring i en och samma maskin. De nämner inte särskilt många nackdelar men påpekar ändå att det är synd att maskinen bara kan användas med Nespressos Vertuo-kapslar.

Enkel och användarvänlig maskin

Med Nespresso Vertuo Plus får man en Nespressomaskin som kan brygga fem olika koppstorlekar med en enda knapptryckning.

Man behöver därför bara hitta den kapsel man vill använda och sedan kan man brygga kaffet på nolltid. Det tar dessutom bara runt 20 sekunder innan vattnet har värmts upp till rätt temperatur.

Nespresso Vertuo Plus har en innovativ bryggteknik som kallas för Centrifusion & Trade. Denna teknik roterar kaffekapseln upp till 7 000 varv per minut för att skapa en optimal blandning av malet kaffe och vatten. På så vis får man en perfekt frigörelse av smak och arom.

Praktisk Nespressomaskin

Nespresso Vertuo Plus är en praktisk och funktionell Nespressomaskin som bland annat är utrustad med en streckkodsläsare. Detta gör att maskinen kan optimera bryggningen utifrån den specifika kapselblandningen.

Nespresso Vertuo Plus har dessutom ett automatiskt huvud som gör att man utan problem kan öppna och stänga toppen av maskinen med en enkel rörelse. Vattentanken är flyttbar och har en kapacitet på 1,2 liter.

Specifikationer för Nespresso Vertuo Plus:
Höjd: 32,51 cm
Bredd: 14,22 cm
Djup: 42,34 cm
Vikt: 4,58 kg
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Ja

Utvalda fördelar med Nespresso Vertuo Plus:
 Flyttbar vattentank
 Streckkodsläsare
 Innovativ bryggteknik
 Snabb uppvärmning
 Fem koppstorlekar

I denna video kan du se en kort presentation av Nespresso Vertuo Plus:


Nespresso Creatista Plus

Bra betyg hos kaffesajten Latteartguide.com
Bra betyg hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

Nespresso Creatista Plus

 

.
Nespressomaskinen Nespresso Creatista Plus har granskats av två olika expertkällor, nämligen den stora kaffesajten Latteartguide.com och det brittiska testmagasinet Which.co.uk.

Båda källorna har granskat maskinen utifrån förutbestämda testpunkter som till exempel kaffebryggning, användarvänlighet, design och funktioner. Nespresso Creatista Plus presterar bra i båda undersökningarna och får därför bra betyg hos både Latteartguide.com och Which.co.uk.

Fin och mångsidig modell

Nespresso Creatista Plus är en fin och modern kaffemaskin som påminner om maskinerna som finns på kaffebarer. Den här modellen har nämligen en läcker grå design i rostfritt stål som inger en industriell och professionell känsla.

Maskinen har en kapacitet på 1,5 liter och använder de välkända Nespressokapslarna när den brygger kaffe. Eftersom att det ingår en mjölkskummare kan man dessutom göra kaffedrycker med mjölk med den här modellen.

Många valmöjligheter

Nespresso Creatista Plus är ett bra alternativ för dig som vill kunna variera dig och anpassa kaffesmaken efter dina egna önskemål.

Modellen har nämligen elva olika temperaturlägen att välja mellan när man värmer mjölk, och den har även en automatisk ångteknik som erbjuder åtta olika texturinställningar för mjölkskummet.

Nespresso Creatista Plus kontrolleras via en intuitiv digital display som vägleder användaren genom alla valmöjligheter. Om man vill ha inspiration finns där även åtta recept på olika typer av kaffe att välja mellan.

Experternas kommentar: Fin modell med många valmöjligheter

Nespresso Creatista Plus har bland annat granskats av kaffesajten Latteartguide.com. Deras experter är väldigt imponerade av modellen och framhäver att det här är en riktigt fin och elegant Nespressomaskin som verkligen ser bra ut på köksbänken.

Experterna tycker även bra om den smarta mjölkskummaren som gör att man kan vara kreativ och skapa lattekonst i sin egen kopp. De påpekar även att den här modellen ger användaren många valmöjligheter i och med att man kan anpassa både smak och konsistens på kaffet via displayen.

Latteartguide.com tycker överlag riktigt bra om den här modellen, och den enda egentliga nackdelen de nämner är att alla Nespressokapslar inte smakar lika bra.

Nespresso Creatista Plus har även testats av det brittiska testmagasinet Which.co.uk, och de tycker också bra om den här modellen.

Experterna därifrån framhäver att maskinen är otroligt enkel att ställa upp få igång samt att den är intuitiv och enkel att använda.

Which.co.uk är dessutom imponerade av alla valmöjligheter i mjölkskummaren, men de påpekar även att det kan vara lite begränsande att maskinen bara fungerar med kapslar.

Specifikationer för Nespresso Creatista Plus:
Höjd: 40,9 cm
Bredd: 17 cm
Djup: 30,9 cm
Vikt: 5,2 kg
Material: Rostfritt stål
Kapacitet: 1,5 liter
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Ja

Utvalda fördelar med Nespresso Creatista Plus:
Fin maskin med professionell design
Bra kapacitet på 1,5 liter
Mjölkskummare ingår
11 temperaturlägen för mjölken
Intuitiv display som guidar användaren


Nespresso Lattissima One

Bra betyg hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk
Bra betyg hos finanssajten Businessinsider.com

Nespresso Lattissima One

.
Nespressomaskinen Nespresso Lattissima One har granskats av två olika expertkällor: den stora finans- och politiksajten Businessinsider.com samt det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk.

Modellen har granskats utifrån specifika testpunkter, till exempel design, användarvänlighet, funktioner och mångsidighet, och den får i slutändan bra betyg hos både Businessinsider.com och Which.co.uk.

Bra pris

Nespresso Lattissima One kostar inte lika mycket som de dyraste maskinerna från Nespresso och är därför ett bra alternativ för dig som är ute efter en lite mer budgetvänlig Nespressomaskin. Maskinen är därför även tillverkad av plast och har en mörk design med lite klumpiga detaljer. Modellen finns även i vitt.

Den här maskinen har dock en bra kapacitet på en liter och kommer dessutom med en mjölkskummare som gör att den även kan brygga kaffedrycker med mjölk.

Innovativt mjölksystem

Mjölksystemet är en av de största fördelarna med Nespresso Lattissima One, och nyckelordet här är enkelhet. Man behöver nämligen bara fylla mjölkbehållaren med färsk mjölk för att maskinen sedan ska skumma mjölken direkt ner i koppen innan den brygger den typ av kaffe man har valt. Det krävs dessutom bara en enda knapptryckning för att maskinen ska brygga kaffet.

Maskinen har tre olika inställningar: espresso, lungo och mjölk. Eftersom att mjölkbehållaren kan köras i diskmaskinen är Nespresso Lattissima One dessutom enkel att rengöra.

Experternas kommentar: Enkel maskin

Nespresso Lattissima One har bland annat provats av experter från Businessinsider.com. De är väldigt imponerade av den här modellen och framhäver till exempel att den har många bra funktioner. De påpekar även att den är otroligt enkel att använda eftersom att man bara behöver trycka på en enda knapp för att maskinen ska brygga det kaffe man vill ha.

Experterna är dessutom nöjda med förhållandet mellan tryck och vattenflöde och skriver att detta ger kaffet en bra konsistens, bryggning och smak. Maskinen är även utrustad med ett par bra detaljer, till exempel snabbuppvärmning, en bra droppbricka och automatisk avstängning.

Nespresso Lattissima One har även granskats av testmagasinet Which.co.uk och får även där ett bra betyg. I undersökningen framhäver de bland annat att modellen är smart och kompakt samt att den motverkar slöseri genom att se till att man inte använder för mycket mjölk.

Specifikationer för Nespresso Lattissima One:
Höjd: 25,6 cm
Bredd: 15,4 cm
Djup: 32,4 cm
Vikt: 4,2 kg
Material: Plast
Kapacitet: 1 liter
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Ja

Utvalda fördelar med Nespresso Lattissima One:
Enkel och budgetvänlig modell
Brygger kaffe med en enda knapptryckning
Med mjölkskummare
Lätt att använda
Enkel rengöring

I denna video kan du se en kort presentation av Lattisima One:

Här kan du se hur du kommer igång med maskinen:


Nespresso CitiZ & Milk

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos Aftonbladet
✅ Rekommenderas av Which.co.uk
✅ Toppbetyg hos Vlt.se
✅ Toppbetyg hos tyska Testberichte.de
✅ Good Design-pris hos Chicago Arkitektmuseum
✅ Rekommenderas av The Telegraph
✅ Bäst i test hos Gadget Review

Nespresso Citiz & Milk Black D122

.
Nespresso CitiZ & Milk hör prismässigt till mellanklassen, men erbjuder ändå en tillhörande mjölkskummare, som öppnar upp för lite fler spännande kaffevarianter. Trots priset får du även flera andra funktioner, som annars ofta är reserverade för de lite dyrare maskinerna. Här kan vi exempelvis nämna den relativt stora vattenbehållaren på 1 liter, som rymmer tillräckligt med vatten för ett par koppar, innan den måste fyllas på. Det är praktiskt om ni är flera som använder maskinen.

Modellen Nespresso CitiZ & Milk är en av de mest prisbelönta Nespresso-maskinerna överhuvudtaget. Både modellens design, kontroll, och kaffe har imponerat vid upprepade tillfällen, så med denna modell får du en kaffemaskin i en klass för sig, som gång på gång imponerar i tester.

Testvinnande kvalitetsmodell

Nespresso CitiZ & Milk är inte en av de mest avancerade modellerna i Nespressos sortiment, men den har ändå alla funktioner du kan önska dig – och som man ofta bara ser hos de lite dyrare modellerna. Kaffemaskinen levereras exempelvis med en Aeroccino mjölkskummare, vilket gör möjligheterna för kaffedrycker stora. Maskinen har två olika koppstorlekar, Espresso och Lungo, och har också ett ytterst effektivt uppvärmningssystem, som på endast 25 sekunder levererar ett välsmakande kaffe.

En annan punkt som denna modell vid upprepade tillfällen har utmärkt sig på, är sin design och byggkvalitet. Den hyllas även för att vara särskilt lätt att rengöra, vilket också är tack vare utformningen. Med denna modell är det även tänkt på säkerheten, och maskinen stänger automatiskt av efter 9 minuter. Vattentanken är löstagbar, och har en kapacitet på 1 liter. Vill du ha en extra stor kopp kaffe, kan du lätt fälla upp maskinens galler och ställa in ett högt glas eller en stor kopp.

Därför ska du välja Nespresso CitiZ & Milk

Med denna modell får du en testfavorit från Nespresso, och nästan allt du kan önska av en kaffemaskin. Maskinen har inte en massa extra funktioner, den kan kort sagt göra en kopp kaffe och skumma mjölk till, och inte så mycket annat. I gengäld gör den detta riktigt bra. Du får med denna modell riktigt mycket kapselmaskin för pengarna och en tillhörande mjölkskummare, vilket sällan ses i denna prisklass.

Utvalda fördelar med Nespresso CitiZ & Milk:
 Mjölkskummare ingår
Prisvinnande design
Användarvänlig
Lätt att rengöra
Bra valuta för pengarna

Du kan här se en kort presentationsvideo av maskinen:

Här kan du se hur du kommer igång med maskinen:


Nespresso Pixie

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos tyska Test.de
✅ Rekommenderas av Toptenreviews.com
✅ Red Dot Award vinnare

Nespresso Pixie

.
Pixie är en klassisk Nespresso-modell och ännu en favorit, när det kommer till goda rekommendationer. Pixie utmärker sig särskilt med att vara mycket liten och fiffig, ha en låg energiförbrukning, och hög användarvänlighet, och så är priset på en rimlig nivå. Med denna modell får du alltså Nespressos välkända kvalitet i en liten maskin med en liten prislapp.

Låg energiförbrukning och hög användarvänlighet

Nespresso Pixie använder endast 1260 Watt, vilket bara är ungefär hälften av vad många större maskiner förbrukar. Modellen har två programmerbara kaffestorlekar, där du lätt kan välja om du vill ha en Espresso eller en Lungo.

Maskinen får relativt höga  betyg i alla de test vi ha gått igenom. Både den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön,  framhäver användarvänligheten och kontrollen som extra bra. Särskilt kontrollpanelen, den lätta åtkomsten till vattenpåfyllning, och isättning av kapslar framhävs i deras bedömning. På grund av sin lilla storlek, är Pixie särskilt lämplig till det lilla köket eller kontoret, men även om du behöver transportera kaffemaskinen till exempelvis sommarstugan.

Därför ska du välja Nespresso Pixie

Pixie är för dig som inte har särskilt mycket utrymme, men ändå vill ha en kapselmaskin. Modellen är endast 11 cm bred, och kan därför klämmas in på även de minsta bänkytor. Användningen och kontrollen av maskinen är synnerligen enkel, och trots sin storlek har den alla de funktioner som du behöver. Den har exempelvis automatisk avstängning, som gör att Pixie stänger av sig själv efter 9 minuter, vilket är bra för både din elräkning och miljön.

Utvalda fördelar med Nespresso Pixie:
 Liten och platsbesparande modell
Låg energiförbrukning
Två koppstorlekar
Lätt att transportera
Hög användarvänlighet

Här kan du se en kort videopresentation av Nespresso Pixie:

I denna video kan du se hur du kommer igång med maskinen:


Nespresso Lattissima Pro

✅ 5 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Techlicious.com
✅ “Sehr Gut” hos tyska Testberichte.de
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ “Sehr Gut” hos tyska Chip.de

De'Longhi Lattissima Pro

 

.
Denna eleganta modell från Nespresso är enligt brittiska Expert Reviews “den bästa Nespresso-maskin du kan få”. I likhet med många av de andra modellerna från Nespresso, utmärker sig denna maskin gång på gång i tester.

Stilfull design och kvalitetskaffe

Maskinen är designad med ytor i borstad aluminium, detaljer i förkromat stål, en LCD-display, och touchknappar. Det finns även en integrerad varmvattenkran, som är dold bakom en skjutlucka på sidan av maskinen, som snabbt kan ordna fram tevatten.

Modellen har tre olika koppstorlekar, Ristretto, Espresso, och Lungo, och vattenbehållaren har en  kapacitet på 1,3 liter. Mjölkskummaren rymmer 0,5 liter mjölk, och kan lätt tas lös och förvaras i kylskåpet när du inte använder den.

Liksom många andra modeller från Nespresso, har Lattissima Pro ett pumptryck på 19 bar, och ett effektivt värmesystem. De tillsammans ser till att alla smaker och aromer extraheras från kapseln, och försäkrar dig en god kopp kaffe.

Expert Reviews hävdar också att Lattissima Pro inte är långt ifrån att kunna jämföras med dedikerade, inbyggda espressomaskiner. Modellen är även försedd med automatisk avstängning som ser till att maskinen själv stänger av efter 9 minuter. Lattissima Pro låter dig även veta när det är dags för avkalkning, vilket är efter ca 300 kapslar.

Därför ska du välja Nespresso Lattisima Pro

Lattissima Pro är särskilt lämplig för dig som gillar kaffedrycker som cappuccino och latte macchiato. Modellen är utrustad med Nespressos “One-Touch”-system, som innebär att du får mjölkbaserade kaffedrycker med ett enkelt tryck, utan att själv behöva bereda och tillsätta mjölkskum till kaffet. Brygger du en kaffevariant med mjölk, så kör maskinen därefter själv en helautomatisk rengöring av systemet så att alla spår av mjölk rensas ut. Detta är både hygieniskt och smart.

Utvalda fördelar med Nespresso Lattisima Pro:
 Fullt integrerad mjölkskummare
Automatisk bryggning av cappuccino och latte macchiato
Inbyggd rengöringsfunktion
Möjlighet att få hett vatten
Tre koppstorlekar

I denna video kan du se en kort presentation av Lattisima Pro:

Här kan du se hur du kommer igång med maskinen:


The Positive Cup initiative

The Positive Cup är ett initiativ från Nespresso själva, som handlar om att skapa en hållbar kopp kaffe, som har en positiv inverkan på världen.

Initiativet omfattar riktlinjer för kaffeinköp och mål för social välfärd, liksom det även omfattar insamling, användning, och bortskaffande av aluminium, samt motståndskraft mot klimatförändringar.

Nespresso har sitt eget kaffeprogram, AAA Sustainable Quality, där de deltagande kaffebönderna åtar sig att använda en både hållbar och miljövänlig metod för kaffeproduktion. I slutet av 2015 stod kaffebönderna i programmet för 80 % av Nespressos totala kaffeförsörjning, och målet är naturligtvis att detta ska bli 100 %.

The Positive Cup initiative är Nespressos försök att se till att du kan dricka ditt kaffe med gott samvete. Du kan läsa mer om initiativet här.


Återvinn dina Nespresso kaffekapslar

Kaffekapslar gör det otroligt lätt att göra kaffe hemma. Nackdelen med kapslarna är dock att de är energikrävande att framställa, och bränns de som avfall så avger de även växthusgaser. Kapslarna är nämligen gjorda av aluminium, och bör återvinnas.

Efter att ha avnjutit ditt kapselkaffe bör du därför lämna dina kaffekapslar till återvinning på närmaste återvinningsstation eller i din Nespresso-butik. Både aluminium och kaffesump kan nämligen återanvändas. Du kan läsa mer om Nespressos initiativ för återvinning av aluminium här och hitta din närmaste återvinningsstation för aluminium här Nespresso återvinning väska

Det har genom årens lopp pågått en häftig debatt kring användningen av kapselkaffe, eftersom att det är så energikrävande att utvinna aluminium till kapslarna, jämfört med att använda ett annat material. Nespresso har sedan introduktionen av deras kaffekapslar upprepade gånger blivit utpekad som en miljöbov, just för att aluminium är ett så energikrävande material. Enligt Nespresso själva, så är aluminium det bästa materialet för att skydda smakämnen i kaffet mot syre och solljus, varför de inte har några planer på att producera sina kapslar i ett annat material.

Kaffekapslar i aluminium har en miljömässig obalans, och det är därför mycket viktigt att de återvinns. Du kan läsa mer om hela problematiken här.


Miljövänliga kaffekapslar

Efter att Nespressos patent på kaffekapslar till sina kaffemaskiner gick ut, så har det kommit till många nya typer och tillverkare av kaffekapslar. Vill du dricka ditt kapselkaffe utan användningen av aluminium, är det alltså möjligt att köpa miljövänliga kapslar som passar till Nespressos maskiner. Vissa kapslar är gjorda i plast, och andra är biologiskt nedbrytbara och kan kastas i komposten. Kapslarna kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker, vilket gör det hela ännu enklare.

Det har dock förekommit en viss debatt kring alternativen till de ursprungliga kaffekapslarna från Nespresso. Du får helt riktigt ett mer miljövänligt kaffe, och ofta även en betydligt billigare kapsel, men enligt en norsk undersökning så kan det vara på bekostnad av både kaffets smak och kvalitet – och om du verkligen har otur, även på bekostnad av din kaffemaskin. Dinside.no har gjort ett test av fyra olika alternativ till de ursprungliga kapslarna, och slutsatsen blev att Nespressos egna kapslar gav den bästa koppen kaffe. Du kan läsa hela testet här.

En annan sak man bör vara medveten om, är att det har förekommit fall där Nespressomaskiner har gått sönder på grund av användning av andra än Nespressos originalkapslar. Om skada inträffar efter användning av andra kapslar, finns det en risk att garantin inte längre gäller.


Lär känna dina Nespressokapslar

Det finns numera en mängd olika kapslar för Nespressomaskiner, och det kan därför vara svårt att komma fram till vilka kapslar som passar bäst till just dina behov. Baserat på en artikel från Whichnespresso.com berättar vi här om vilka olika smakvarianter som finns:

Fyra huvudkategorier

Whichnespresso.com inleder sin guide med att dela in Nespressokapslarna i fyra olika kategorier:

–       Espressokapslar: Traditionella kapslar som utgör standarden. Det finns sju vanliga espressokapslar i Nespressos sortiment, och alla består av en blandning av olika kaffebönor.

–       Pure Origin-kapslar: Pure Origin-kapslarna är i grunden också espressokapslar, men dessa innehåller inte blandat kaffe. De består istället av kaffe som kommer från ett och samma ställe. Det finns tre Pure Origin-kapslar i sortimentet.

–       Lungokapslar: Lungo är en lite “längre” typ av kaffe än espresso, och dessa kapslar bryggs därför med dubbelt så mycket vatten som espressokapslarna. Det finns tre lungokapslar i sortimentet.

–       Koffeinfria kapslar: Dessa kapslar innehåller kaffe utan koffein. Det finns totalt tre olika koffeinfria kapslar i sortimentet.

Espressokapslar:   

Espresso-kapsler Här går vi igenom de sju espressokapslarna i Nespressos sortiment:

Ristretto

Det här är en intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika och Östafrika. Kaffet har fruktiga toner och en rik smak och konsistens.

Arpeggio

Det här är en intensiv och krämig kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en mörk och intensiv smak med kakaotoner.

Roma

Det här är en rund och balanserad kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en söt smak med toner av trä.

Livanto

Det här är en rund och balanserad kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en söt smak med karamelltoner.

Capriccio

Det här är en rik och intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika. Kaffet har en intensiv och distinkt smak med en rik arom.

Volluto

Det här är en söt och fruktig kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika. Kaffet har en lätt och frisk smak med syrliga toner.

Cosi

Det här är en lätt och fruktig kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika, Centralamerika och Östafrika. Kaffet har en lätt och frisk smak med citrustoner.

Pure Origin-kapslar:

Här går vi igenom de tre Pure Origin-kapslarna i Nespressos sortiment:

Dulsao

Det här är en söt och mjuk kaffesort som enbart består av kaffe från Brasilien. Kaffet har en rund och balanserad smak med toner av honung och malt.

Rosabaya

Det här är en fruktig och balanserad kaffesort som enbart består av kaffe från Colombia. Kaffet har en söt smak med toner av vin.

Indriya

Det här är en kraftig och kryddig kaffesort som enbart består av kaffe från södra Indien. Kaffet har en rund och distinkt smak med kryddiga toner.

Lungokapslar:

kaffebönor

Här går vi igenom de tre lungokapslarna i Nespressos sortiment:

Linizio Lungo

Det här är en intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en rund och balanserad smak med söta toner av socker.

Vivalto Lungo

Det här är en komplex och kontrastrik kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika. Kaffet har en rund och mjuk smak med toner av blommor och trä.

Fortissio Lungo

Det här är en rik och intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en rund och lite bitter smak med toner av mörkrostade bönor.

Koffeinfria kapslar:

Här går vi igenom de tre koffeinfria kapslarna i Nespressos sortiment:

Decaffeinato Lungo

Det här är en mörk och intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika. Kaffet har toner av mörkrostade bönor och kakao.

Decaffeinato

Det här är en lätt och frisk kaffesort som består av en blandning av kaffe från Syd- och Centralamerika. Kaffet har en kraftig och stark smak med fruktiga toner.

Decaffeinato Intenso

Det här är en rik och intensiv kaffesort som består av en blandning av kaffe från Sydamerika. Kaffet har en kraftig textur med framträdande arom och crema samt chokladtoner.


Skillnaden mellan Nespresso Original Line och Vertuo Line 

Forskellen mellem Nespresso Original Line og Vertuo Line Det sägs att från början fanns det endast en typ av Nespresso-kapslar, som idag kallas för Nespresso Original Line. Nu tillverkar Nespresso dock också en annan typ av kapslar som de kallar för Vertuo Line.

Vertuo Line-kapslarna utvecklades från början för den amerikanska marknaden eftersom att konsumenterna ville kunna brygga en större kopp kaffe än de fick med Nespressos vanliga Lungokapslar.

Vertuo Line skapades 2014, och även om Nespresso från början inte planerade att linjen skulle komma till Europa blev Vertuo Line-maskinen ändå tillgänglig för de europeiska konsumenterna år 2016.

Nespresso Original Line och Vertuo Line ser inte riktigt likadana ut. Kapslarna från Original Line är som traditionella kaffekapslar och har därför en lite kantig utformning med lätt sluttande kanter och en lite spetsig topp. Kapslarna från Vertuo Line är däremot rundade och utformade som en kupol.

Inte kompatibla med varandra

Problemet med de två olika produktlinjerna är att kapslar från Original Line inte passar i maskiner som använder Vertuo Line-kapslar som standard, och Vertuo Line-kapslarna passar inte i maskiner som använder Original Line som standardkapslar.

Bryggmetoden ser också annorlunda ut för de två olika linjerna. Original Line-maskiner punkterar först kapseln och brygger sedan kaffet med ett tryck på 19 bar. Vertuo Line-kapslarna snurras istället runt inuti maskinen för att kaffet ska slungas ut av centrifugalkraften som skapas. På grund av skillnaden i bryggmetod smakar kaffet från Vertuo Line lite annorlunda än det från Original Line, och Vertuo Line-kaffet får även mer crema och skum.

Smakskillnad  

Forskel paa smag

Kaffet från Vertuo Line och Original Line har som sagt inte riktigt samma smak och arom. Smaken på Vertuo Line-kaffet har dock inte fått särskilt mycket beröm överlag, särskilt inte i europeiska länder.

Alla tycker ju dock om olika smaker, och experterna rekommenderar därför att man besöker sin närmsta Nespressobutik och ber om att få smaka kaffe från både Vertuo Line och Original Line innan man väljer modell.

Om man stör sig på hur liten mängd kaffe man får med Original Line kan det dock vara en fördel att välja en Vertuo Line-modell.

Vad säger experterna om nya Vertuo Line?

Danska experter från matmagasinet Gastromand.dk har skrivit en artikel om Nespressos Vertuo Line med syfte att komma fram till om den här nya varianten fungerar.

Gastromand.dk skriver först och främst att de nya kapslarna känns idiotsäkra och att det inte går att göra fel när man brygger kaffet, vilket är ett plus i kanten för den nya modellen. Något som drar ner betyget för de danska experterna är däremot utseendet hos Vertuo Line-maskinen, och de skriver att modellen inte är så fin att se på. I gengäld påpekar de dock att maskinen är otroligt enkel att använda eftersom att det bara finns en knapp.

Gastromand.dk förklarar även att den här modellen är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha kaffe på en gång utan att behöva göra så mycket själv. Om du är väldigt kaffeintresserad och vill kunna anpassa bryggningen bör du däremot undvika den här maskinen.

Vertuo Line-maskinen är väldigt snabb och kan brygga kaffet på mindre än 30 sekunder. Experterna anser dock att bryggningen går lite väl snabbt och att detta går ut över kvaliteten på kaffet.

Experternas för- och nackdelar med Vertuo Line

Gastromand.dk sammanfattar bedömningen av Vertuo Line-maskinen med ett antal för- och nackdelar. Fördelarna med maskinen är att den är lätt att använda och har en kompakt design. Det finns även ett stort utbud av kapslar till Vertuo Line-modellen som ökar maskinens mångsidighet. Modellen har dessutom en tillhörande webbutik och app.

Gastromand.dk nämner även några nackdelar med Vertuo Line-maskinen. De påpekar bland annat att priset för varje kopp kaffe är väldigt dyrt jämfört med andra typer av maskiner. En annan nackdel är att man inte har någon möjlighet alls att påverka kaffet eller bryggningen, och experterna anmärker även på att skummet har en svampig konsistens.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Nespresso Essenza Mini D30

Testvinnare hos det amerikanska testmagasinet Wirecutter
Rekommenderas av det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Essenza Mini D30

Nespresso Essenza Mini D30 har testas och recenserats av tre olika expertkällor: Wirecutter, och Good Housekeeping Institute. Den här Nespressomaskinen går hem hos alla experter och får därför fina betyg.

Detta motiveras bland annat med att maskinen har en snabb bryggprocess och att kaffet smakar fantastiskt. Trots att experterna generellt sett tycker bra om Nespresso Essenza Mini D30 nämner de dock ett par nackdelar också. De anmärker till exempel på att man bara kan använda Nespressokapslar.

Experterna: Kompakt och mäktig Nespressomaskin

Enligt experterna är Nespresso Essenza Mini D30 en bra Nespressomaskin som kan brygga flera olika typer av kaffe.

Experterna från Good Housekeeping Institute skriver till exempel att kaffet smakar fantastiskt och att maskinen arbetar väldigt snabbt. De menar dock att det är en nackdel att den bara kan användas med Nespressokapslar.

I recensionen från Wirecutter kan vi läsa att Nespresso Essenza Mini D30 är både kompakt och mäktig. Experterna därifrån förklarar att enkelheten hos den här modellen gör den till marknadens mest okomplicerade Nespressomaskin vad gäller både användning och rengöring.

Brygg kaffet med en enkel knapptryckning

Med Nespresso Essenza Mini D30 kan man förvandla en kapsel till kaffe genom att helt enkelt trycka på en knapp. Eftersom att Nespresso har många olika kapslar att välja mellan kan man dessutom alltid göra sin favoritdryck.

Nespressomaskinen har två olika koppstorlekar: espresso på 40 milliliter och lungo på 110 milliliter. Tack vare maskinens högtryckspump och snabba uppvärmning blir kaffet dessutom klart på bara några sekunder. Maskinen når nämligen en optimal temperatur på under 30 sekunder.

Kompakt och energisnål maskin

Nespresso Essenza Mini D30 är en kompakt maskin som utan problem kan stå framme på köksbänken. Maskinen har en vattentank på 0,6 liter och är dessutom enkel att rengöra. Man behöver nämligen bara komma ihåg att avkalka den med jämna mellanrum.

Sist men inte minst är Nespresso Essenza Mini D30 en energisnål modell som går in i ett Ecoläge efter tre minuter. Maskinen stänger sedan av helt om den inte har använts på ungefär nio minuter.

Specifikationer för Nespresso Essenza Mini D30:
Höjd: 32,5 cm
Bredd: 11 cm
Djup: 20,5 cm
Vikt: 2,3 kg
Kaffesort: Kapslar
Mjölkskummare: Nej

Utvalda fördelar med Nespresso Essenza Mini D30:
 Ecoläge
 Automatisk avstängning
 Kompakt maskin
 Två olika koppstorlekar
 Snabb uppvärmning

I denna video kan du se en kort presentation av Nespresso Essenza Mini:


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Nespressomaskiner är bäst i test?

DeLonghi Gran Lattissima, Nespresso Essenza Mini D30, Nespresso Vertuo Plus, Nespresso CitiZ & Milk, Nespresso Pixie och Nespresso Lattissima Pro

Hur testas Nespressomaskinerna?

Nespressomaskiner bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Nespressomaskin test – Dessa källor har vi använt 

Aftonbladet.se
Aftonbladet.se är med 3,5 miljoner läsare Sveriges största nättidning. I samarbete med barista och kafferostare Joanna Alm har tidningen testat ett antal kapselmaskiner, bland annat flera Nespresso-modeller. Är du prenumerant, kan artikeln och testet läsas här.

Which.co.uk
Det engelska testmagasinet Which har specialiserat sig på konsumentrådgivning i syfte att vägleda konsumenter till att göra det bästa valet av produkter. Magasinet testar och bedömer allt från dammsugare till blöjor, och använder både professionella testpaneler, vanliga konsumenter, och olika typer av laboratorietester i sina bedömningar. Observera att full tillgång kräver abonnemang.

Du kan läsa hela recensionen av Nespresso Vertuo Plus här.

Testberichte.de
Den tyska tidningen Testberichte.de har specialiserat sig på att samla olika tester och användarrecensioner, analysera dem, och därefter samla resultaten i ett poängsystem, så att man kan jämföra produkterna sinsemellan. Det ger ett enkelt och överskådligt sätt att se hur en produkt klarar sig i förhållande till en annan. Du kan se deras bedömning av Nespresso CitiZ & MilkNespresso Prodigio & Milk och Lattissima Pro.

Testberichte.de har även granskat DeLonghi Gran Lattissima och gett maskinen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Trustedreviews.com
Det engelska magasinet Trustedreviews.com har specialiserat sig på tester och recensioner av elektroniska produkter. De har testat ett antal kaffekapselmaskiner, bland annat Nespresso Lattissima TouchNespresso Prodigio & Milk och Lattissima Pro.

Trustedreviews.com har även testat Nespresso Vertuo Plus och utsett modellen till testvinnare. Om du vill läsa hela recensionen kan du klicka här eller här.

Testsieger.de
Testsieger.de är en tysk tidskrift specialiserad på insamling och korsreferering av testmaterial, varefter tidskriften tar fram ett betyg som man kan jämföra med andra produkter i samma kategori. Testsiger.de behandlar mycket elektronik- och hushållsprodukter, och har bland annat bedömt Nespresso Lattissima TouchNespresso Prodigio & Milk och Nespresso Gran Maestria.

Chip.de
Den tyska tidningen Chip.de är bland annat känd för sina korta och koncisa recensioner av elektronisk utrustning. Tidningen har testat flera modeller av kapselmaskiner, och några exempel på bra rekommendationer från Chip.de är Nespresso Lattissima Touch. 

Altomdata.dk
Altomdata.dk är en dansk tidning som har artiklar och recensioner av bland annat elektroniska produkter och mjukvara. Tidningen har testat Nespresso Lattissima Touch, och hela recensionen kan läsas här. 

Dinside.no
Den norska tidskriften Dinside.no behandlar aktuella konsumentnyheter av olika slag, och har även sett närmare på kaffekapselmaskiner, bland annat modellen Nespresso Prodigio&Milk, som är testad och analyserad på djupet i denna artikel.

Gastromand.dk
Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män. Hos Gastromand finns ett stort intresse och passion för gastronomi, och deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt genomför Gastromand även tester, vilket var fallet när det testade Nespresso Gran Maestria. 

Toptenreviews.com
Den engelska tidningen Toptenreviews.com är ännu en nättidning som hjälper konsumenter att manövrera runt mellan olika produkter via recensioner och tester. Tidningen har bland annat testat Nespresso Pixie, och du kan läsa hela recensionen via denna länk.

Techlicious.com
Tidningen Techlicious.com fokuserar på gadgets och andra tekniska produkter, och tidningen har publicerat en artikel om bland annat Nespresso Lattissima Pro. Du kan själv läsa mer här.

The Independent
Den brittiska tidningen The Independent har samlat de tio bästa kaffekapselmaskinerna på marknaden just nu, och här tog Krups Nespresso Prodigio förstaplatsen. Testet och testresultatet är baserat på erfarenheter från både experter och privata konsumenter. Du kan se hela recensionen här.

The Independent har även testat och recenserat DeLonghi Gran Lattissima och Nespresso Essenza Mini C30.

Side3.no
Side3.no är en norsk nättidning, som har genomfört ett grundligt test av Nespresso Expert & Milk C85. Du kan läsa hela recensionen här. 

The Telegraph
Den brittiska tidningen The Telegraph har genomfört en granskning av tio av de bästa kaffekapselmaskinerna på marknaden. Du kan läsa hela artikeln här. 

GadgetReviews.com
Gadget Review täcker ett brett spektrum av recensioner och jämförelser av gadgets och elektroniska produkter. De har bland annat gjort en grundlig jämförelse av några av Nespressos kaffemaskiner, och hittat de bästa modellerna på marknaden. Du kan läsa hela artikeln här.

T3.com
T3.com är en av Storbritanniens ledande nättidningar inom gadgets. Tidningen har genomfört ett test av 11 olika kaffekapselmaskiner. Du kan läsa hela testet och resultaten gratis på deras hemsida. Observera att artikeln sträcker sig över flera sidor, och att det är nödvändigt att bläddra för att komma till resultaten för Nespressos modeller.

T3.com har även testat Nespresso Vertuo Plus och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Businessinsider.com
Businessinsider.com är en hemsida för allt som har med finans, teknik, media och industri att göra. Ibland testar Businessinsider.com även konsumentprodukter, och den här gången har de provat Nespresso Lattissima One. Du kan läsa mer här.

Latteartguide.com 
Latteartguide.com är en internationell kaffesajt som skriver om kaffe som konstform ur en gourmetsynpunkt. Latteartguide.com skriver om kaffe i allmänhet och har bland annat provat maskinen Nespresso Creatista Plus. Du kan läsa mer här.

Coffeeteaclub.co.uk
Den brittiska kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk skriver om allt som har med te och kaffe att göra. Hos dem kan man hitta mängder av artiklar, guider samt te- och kafferecensioner som gör det lättare att hitta rätt produkter för hemmet. Coffeeteaclub.co.uk har till exempel testat Nespresso Essenza Mini C30 och gett maskinen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Expertreviews.co.uk
Det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk testar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter för hemmet och trädgården. Den här gången har de testat Nespresso Vertuo Plus och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Good Housekeeping Institute
Hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute finns både guider, inspiration, tips och recensioner av konsumentprodukter för hem och trädgård. Good Housekeeping Institute har till exempel testat olika Nespressomaskiner, bland annat DeLonghi Gran Lattissima och Nespresso Essenza Mini D30.

Du kan läsa hela recensionen av DeLonghi Gran Lattissima här.

Du kan läsa hela recensionen av Nespresso Essenza Mini D30 här.

Techradar.com
Det amerikanska teknikmagasinet Techradar.com skriver artiklar och guider om elektroniska konsumentprodukter. De testar och recenserar även många olika produkter och har bland annat provat Nespressomaskinen Nespresso Vertuo Plus. Den modellen utsågs i slutändan till testvinnare i deras stora granskning av kaffemaskiner. Du kan läsa hela recensionen här.

Wirecutter
Det amerikanska testmagasinet Wirecutter testar och recenserar gadgets, elektroniska produkter och mycket annat. De har till exempel genomfört ett test av marknadens bästa Nespressomaskiner där de bland annat provade Nespresso Essenza Mini D30. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta