Emma – Högkvalitativa sängar, schyssta villkor och prisbelönta madrasser

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 4, 2023.
Emma – Högkvalitativa sängar, schyssta villkor och prisbelönta madrasser

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Det mycket välrenommerade företaget Emma har med sina prisbelönta produkter, generösa villkor och återkommande reor lyckats att bli en av Europas populäraste tillverkare av sängrelaterade produkter. De slog upp sina portar i Tyskland år 2015 och har sedan dess expanderat till 20 olika länder. Emma är uppskattat hos såväl sömnexperter som konsumenter, varav de sistnämnda är särskilt imponerade av deras högkvalitativa madrasser och 100 nätters provsömn med pengarna-tillbaka-garanti.

Med dess stora bemanning på cirka 500 anställda och produkter som har utsetts till “Bäst i Test” av bland annat Testfakta, var det bara en tidsfråga innan Emma fångade konsumenters uppmärksamhet världen över.

I denna artikel har vi sammanställt information om Emma för att förse dig med en överblick av några av de produkter som de tillverkar, vad kunder tycker om dem samt vilka rabattkoder du kan använda dig av när du lägger en beställning hos deras webbutik.

Emma Original Madrass - med avancerade tryckavlastande komfortzoner

 • check Rekommenderas av TechRadar som har gett den ett betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check Rekommenderas av TrustedReviews som har gett den ett betyg på 4,5/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Original Madrass:

 • Avancerade tryckavlastande komfortzoner
 • Anpassningsbart och temperaturreglerande material
 • OEKO-TEX Standard 100-certifierad

Fördelar

 • 100 nätters provsömn och totalt tio års garanti
 • Kan beställas för både enkel- och dubbelsängar
 • Särskilt lämplig för de som rör sig mycket när de sover
 • Prisbelönt produkt
 • Fri frakt och retur

Nackdelar

 • Kan upplevas som något mjuk för de som sover på rygg

I det breda sortimentet hos Emma kan du hitta allt från sängar, madrasser och bäddmadrasser till kuddar, täcken och diverse tillbehör du kan tänkas behöva i ditt sovrum. Produkterna hos Emma tillverkas i Tyskland och levereras till dig i Sverige inom bara några dagar.

Emmas FoU-team består av 24 stycken hälso- och sömnexperter som arbetar tillsammans för att designa de olika sängarna, madrasserna och kuddarna som du finner inom deras produktsortiment. Vid framställning av deras olika produkter tar de hänsyn till feedback de har fått från sina kunder samt kunskap från deras konstruktörer, produktdesigners och ingenjörer. Detta säkerställer att deras produkter ständigt förbättras – resultaten talar egentligen för sig själva; med tusentals positiva användarrecensioner samt priser såsom “Bäst i Test” och “Årets Produkt” fortsätter Emma att bjuda på högkvalitativa produkter som förser dig med ergonomi, komfort, hållbarhet och kvalitet.

Recension: En detaljerad recension av Emma Original madrass

Specifikationer

 • Mått: 200 x 90 cm
 • Antal lager: Fyra: ytterklädsel, Airgocell®-skum, Viskoelastiskt memory foam och HRX-skum
 • Typ: Memory foam

Prisbelönta madrasser
För att åstadkomma en god nattsömn är det av yttersta vikt att investera i en högkvalitativ madrass som förser dig med det stöd som din kropp behöver. Emmas olika madrasser har varit med i otaliga tester där i princip alla modeller mottagit mycket beröm och lovord – inte minst deras Emma Original madrass och Emma Diamond resårmadrass.

Emma Original madrass har blivit utsedd till “Bäst i Test” av Testfakta år 2020, 2021 och 2022. Enligt Testfakta är Emma Original madrass trycktålig, bra på att leda bort fukt samt har en högkvalitativ konstruktion av elastiska material. Den ger ett utomordentligt stöd där kroppen behöver det som mest och är därutöver även Öko-Tex certifierad, vilket innebär att inga farliga ämnen har använts vid framställningen.

Det är inte bara Testfakta som har berömt Emma Original madrass – den har även utsetts till den bästa madrassen i tio olika europeiska länder, däribland Sverige. För att ha mottagit dessa utmärkelser har man bedömt madrassen på dess användarvänlighet, hållbarhet och prestanda.

Emma Original madrass
Emma Original madrass kan beställas till såväl en enkelsäng som en dubbelsäng. Madrassen består av tre lager, om man inte räknar med dess ytterklädsel: ett lager temperaturreglerande Airgocell®-skum, ett lager viskoelastiskt memory foam samt ett lager HRX-skum.

Madrassen är indelad i olika komfortzoner för att varje kroppsdel ska få lämpligt stöd. Dess ytterklädsel, som är tillverkad i en praktisk blandning av polyester, spandex och polypropen, går dessutom att avlägsnas för att tvättas vilket säkerställer optimal hygien. Kort sagt är Emma Original madrass en produkt som har designats och framtagits med omsorg för att dess användare ska uppnå optimal komfort och tryckavlastning.

Emma Diamond resårmadrass
Om du är ute efter en madrass i premiumklassen bör du överväga en Emma Diamond resårmadrass som är uppdelad i fem komfortzoner. Madrassen är dessutom försedd med ett temperaturreglerande skumlager som effektivt leder bort fukt.

Emma Diamond resårmadrass består av 300 pocketfjädrar, vilket syftar på ett fjädringssystem där varje enskild fjäder är placerad i en separat tygpåse. Fjädrarna arbetar på så sätt oberoende av varandra och förser dig med ett optimal stöd där du behöver det som mest. Denna resårmadrass från Emma består av ett lager Diamond Degree-skum, ett lager komfortskum samt ett lager HRX-skum som omgivs av en avtagbar klädsel som kan tvättas i tvättmaskin.

Mysiga sängar med diverse smarta designval
Förutom madrasser, erbjuder Emma som sagt även flera olika sorters sängar, bland annat Emma Säng, Emma Träsäng och Emma Kontinentalsäng. Den förstnämnda levereras med den prisvinnande Emma Original madrassen, och har fått mycket beröm från konsumenter tack vare dess tidlösa skandinaviska design, ergonomiska konstruktion, optimala tryckfördelning och behagliga ventilation.

Om du däremot är på jakt efter en mer stilren och elegant säng kan Emma Träsäng passa dig bättre. Monteringen av denna produkt tar inte längre en kvart, och därefter har du en fantastiskt säng som erbjuder utmärkt stöd. Sängen är tillverkad av FSC-certifierad europeisk ek och är med andra ord både snygg och komfortabel.

Emma Kontinentalsäng är det lite mer lyxiga alternativet som leveras med en madrass med sju komfortzoner, och som kan beställas i tre olika färger. Med den utmärkta bäddmadrassen, den stödjande och bekväma resårmadrassen samt sänggaveln som sätter pricken över i:et, kan en Emma Kontinentalsäng beskrivas som ett komplett sängpaket. Notera även att sängen är Öko-Tex-certifierad och att den kommer i tre olika storlekar.

Om du är intresserad av en kudde till din Emma Original madrass har du tre olika varianter att välja mellan: Emma Original kudde, Emma Moln kudde och Emma Diamond kudde. Den förstnämnda erbjuder dig ett anpassat stöd för ditt huvud tack vare tre justerbara lager. Fodralet reglerar temperaturen och leder bort fukt, samtidigt som hypergelskummet skapar optimal komfort. Med en standardstorlek på 70 x 40 centimeter passar kudden dessutom i de flesta sovrum.

Emma Moln är det optimala valet för dig som letar efter en mycket mjuk och viktlös känsla. Den har en storlek på 60 x 70 centimeter, är tillverkad av Öko-Tex-certifierade material och kan anpassas med hjälp av de två uttagbara lagren. Tack vare dess UltraDry-teknik är den fuktavledande, och med AEROSoft-fyllningen förses du med ett ypperligt stöd för både rygg, nacke och huvud.

Emma Diamond Kudde mäter 70 x 40 centimeter och består av temperaturreglerande Diamond Degree-skum, mjukt Airgocell-skum och tryckavlastande gel – det vill säga Öko-Tex-certifierade material som arbetar tillsammans för att erbjuda dig bästa möjliga komfort. Likt de två tidigare nämnda kuddarna är fodralet försett med en UltraDry-teknik som leder bort fukt.

Rabattkod på Emmas webbutik
Förutom de omtyckta produkter som går att hitta på Emmas webbutik, är det även väl värt att nämna de många fördelaktiga villkoren samt återkommande reorna. Du får bland annat 100 nätters provsömn, vilket innebär att du kan testa Emma Original madrass under denna tidsperiod och därefter få alla dina pengar tillbaka om du inte är nöjd. Andra bra villkor hos Emma är den tioåriga garantin samt den fria frakten och returen.

Om du besöker webbutiken vid rätt tillfällen har du dessutom möjlighet att ta del av en och annan rea. Du kan då beställa sängar, madrasser och kuddar till nedsatta priser – upp till 50 % billigare! För ännu billigare priser bör du även se till att nyttja aktuella rabattkoder; för närvarande får du 5 % rabatt om du anger koden “ASNRL5” vid kassan.

Vad säger användare om Emma Original madrass?

Att ta del av tidigare användares recensioner av en viss produkt kan vara mycket fördelaktigt då de faktiskt har använt produkten och baserar därför sina omdömen på riktiga erfarenheter. När vi bedömer huruvida varor lever upp till förväntningarna eller inte tar vi alltid hänsyn till konsumenternas åsikter.

Hos Trustpilot har Emma Original Madrass för närvarande ett betyg på 4,6/5 stjärnor baserat på 1 370 omdömen. 76 % av kunderna ansåg att produkten och den allmänna köpupplevelsen hos Emma var ”Utmärkt”, 17 % ansåg att det var ”Bra” och enbart 1 % ansåg att det var ”Dåligt”.

Bland de positiva omdömena berättar konsumenter att madrassen har lindrat ryggsmärtor, att den är utomordentligt bekväm samt att kundtjänsten alltid har ett vänligt och professionellt bemötande; bland de negativa nämner vissa att de har upplevt en något fördröjd leveranstid. Sammantaget består Trustpilot-sidan för Emma Original madrass av betydligt fler positiva omdömen än negativa.

Även experterna har mycket gott att säga om Emma och deras stora utbud av produkter.

Mer om Emma Original Madrass

Specifikationer

 • Mått: 200 x 90 cm
 • Antal lager: Fyra: ytterklädsel, Airgocell®-skum, Viskoelastiskt memory foam och HRX-skum
 • Typ: Memory foam

Tester och recensioner av madrasser som används i artikeln

Expert- och testkällor

TrustedReviews

Trusted Reviews är en brittisk webbplats som behandlar ämnen inom kategorierna teknik och livsstil. De förser även sina läsare med djupgående recensioner och analyser av olika konsumentprodukter, däribland just madrasser.

I sin recension av Emma Madrass bedömde Trusted Reviews den som en allround-madrass som passar de allra flesta. De hyllade framför allt madrassens utmärkta stöd, komfort och hållbarhet, men ansåg även att dess förmågor att reglera användarens kroppstemperatur samt minimera rörelseöverföring var mycket bra. Trusted Reviews menade kortfattat att Emma Madrass är ett utmärkt val för alla som är på jakt efter en ny madrass.

Läs hela deras recension av Emma Madrass här.

TechRadar

Tech Radar är en brittisk webbplats som publicerar tekniknyheter och recensioner.

I sin recension av Emma Madrass bedömde Tech Radar den som en mycket komfortabel madrass – särskilt för de som sover på sidan. I recensionen berömde man madrassens utmärkta stöd och tryckavlastning samt dess förmåga att isolera rörelser och ge en sval sovyta. Tech Radar rekommenderade Emma Madrass till de som är på jakt efter en ny, bekväm och stödjande madrass.

Läs hela deras recension av Emma Madrass här.

FAQ

Är Emma Original madrass bra?
Emma Madrass har blivit utsedd till "Bäst i Test" av Testfakta år 2020, 2021 och 2022, och har därutöver även ett användarbetyg på 4,8/5 stjärnor på Emma.se. Som Europas mest prisbelönta madrass kan man därför utan tvekan dra slutsatsen att Emma Original madrass lever upp till förväntningarna.
Var kan man köpa en Emma Original madrass?
Emma Original madrass går att beställa hos Emma.se där du kan välja mellan en rad olika storlekar och får därefter madrassen levererad hem till dörren inom en till fem arbetsdagar. De erbjuder dessutom 100 nätters provsömn tillsammans med både fri frakt och retur.
Hur mycket kostar en Emma Original madrass?
Vad en Emma Original madrass kostar beror på vilken storlek du är intresserad av, men de ligger inom ett prisintervall från 6 000 till 14 000 kronor. Det är dock inte ovanligt att det förekommer reor på Emma.se som förser dig med nedsatta priser med upp till 55 % – det gäller bara att vara observant!

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta