Sängram – Hitta kvalitets sängramar här

0

I denna guide går vi igenom ett antal olika sängramar i olika storlekar och olika prisklasser.

I guiden lägger vi mycket vikt vid att hitta kvalitetssängramar, som uppfyller kraven för att vara bland marknadens bästa. Samtidigt lägger vi fokus på att de visade sängramarna även lever upp till de bästa standarderna inom design. Vi har fokuserat på att hitta sängramar som passar in i den skandinaviska stilen, som samtidigt är gjorda av material från Skandinavien.

Sängramarna är alltså tillverkade i Danmark, av företag som har fasta traditioner inom sitt hantverk. Alla sängramarna är gjorda i massivt trä, vilket säkrar dig en produkt där kvalitet och design skiner igenom, och du kommer att få en sängram som håller i många år framöver.

Vi har medvetet undvikit alla typer av sängramar som massproduceras i öst, då vi inte anser att den typen av sängramar är värda att investera i. Särskilt inte eftersom du faktiskt kan få en dansktillverkad sängram till ett ganska rimligt pris, och här får du samtidigt en sängram där du vet att kvaliteten är 100 % i ordning.

Sängram guide – Hitta kvalitets sängramar här


Messina Sängram

Den första sängramen heter Messina. Den kan köpas i kärnved, oljad tall och i vit tall.

Här får du en kombination av tidlös skandinavisk design och kvalitet i toppklass. Dessutom är denna sängram utrustad med 4 förvaringslådor under sängen, så du får plats att förvara sängkläder, lakan, och eventuellt extra täcken och kuddar under sängen.

Lådorna mäter 91 cm på djupet, och 55 cm på bredden.

Tallramen är mycket robust, vilket gör att sängen står stabilt på golvet. Notera att priset på denna sängram är mycket lågt, jämfört med vad man normalt brukar betala för en sängram i massivt trä.

Messina tillverkas av det prisbelönta danska företaget HMS Furniture Group, som grundades 1974, och som sedan dess har producerat kvalitetsmöbler från deras huvudkontor i Holstebro.

Messina sängram finns i följande storlekar:

Kärnved:
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Oljad tall:
🔵
160 x 200
🔵
180 x 200

Vit tall:
🔵 
160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mycket mer om Messina sängram genom att klicka här.


Karlsson Sängram i massiv bok

Här får du en elegant dansktillverkad sängram i lyxig design. Den är gjord i massivt bokträ, vilket garanterar dig en robust sängram, som kommer att hålla i många år fram.

Materialet bok är känt som det danska nationalträdet, och trädet ingår för övrigt även i den danska nationalsången.

Det har i denna modell lagts stor vikt på enkelhet, vilket gör att den passar in i de flesta hem.

Om du är på utkik efter en enkel och stilren sängram, som samtidigt är tillverkad i Skandinavien, och av de bästa material, så är denna modell ett självklart val.

Karlsson sängram finns i följande storlekar:
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mycket mer om Karlsson sängram genom att klicka här.


Pippi Sängram

Även här får du en ytterst stilren sängram, som samtidigt är gjord av de bästa material, vilket gör att denna sängram kommer att hålla i många år framöver. Den kan köpas i kärnved och i ek.

Återigen får du här en dansktillverkad sängram, där det är fokus på användning av de bästa möjliga materialen.

Ek har en lång historia som det mest föredragna möbelträdet i Danmark. Ek är känt ända från vikingatiden, där man använde ekträ när man skulle bygga något som var extra starkt och hållbart.

Pippi sängram finns i följande storlekar:

Kärnved:
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Massiv Ek:
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mycket mer om Pippi sängram genom att klicka här.


Messina Briks i vit tall

Denna Messina dagbädd i vitmålad tall tillverkas av det prisbelönta danska företaget HMS Furniture Group, som grundades 1974, och som sedan dess har producerat kvalitetsmöbler från deras huvudkontor i Holstebro.

Den är perfekt till en mindre lägenhet, eller om den exempelvis ska användas som gästsäng och du inte vill att den ska ta upp för mycket plats.

Det är värt att notera priset på denna modell, som måste påstås vara mycket billigt, om man ser till att materialen är i toppkvalitet och att den är tillverkad i Danmark.

Messina Briks finns i följande storlek:
🔵 90 x 200

Du kan läsa mycket mer om Messina Briks genom att klicka här.


Ny madrass – Vilken bör du välja?

Om du måste köpa nya madrasser till din sängram, så får du här tips på 3 bra madrasser, som garanterat kommer att ge dig en riktigt god nattsömn.


BN 300 Latex:

Denna latex-resårmadrass är en av de bästa madrasserna på marknaden, som både är utvecklad och designad i Danmark.

Madrassen tillverkas i Belgien, hos en av Europas bästa tillverkare av madrasser. Så du kan vara helt säker på att du får en madrass i toppkvalitet, som är markant bättre än de många madrasser man kan köpa som är massproducerade i öst.

Det finns många fördelar med denna madrass. Till exempel är den utrustad med 5 komfortzoner, och hela 300 individuella pocketfjädrar per m2, vilket ger det optimala stödet för din kropp. Vanligtvis har de dyra madrasserna bara 250 fjädrar per m2, men denna modell är försedd med extra fjädrar, för att garantera det absolut bästa stödet.

Komfortzonerna stöttar din kropps tryckpunkter, som exempelvis höfter och skuldror. Det gör att de kan sjunka djupare ner i madrassen, och hjälper därmed till att hålla din ryggrad rak när du sover.

Madrassen BN 300 Latex är samtidigt försedd med ett extra tjockt komfortskikt runt pocketfjädrarna, vilket bidrar till att ge en fasthet i madrassen som stöttar din kropp optimalt.

Det komfortskikt som stödjer fjädrarna består av 35 m.m. latex. Komfortskiktet är också tillverkat i Belgien, hos en av världens ledande tillverkare.

Denna modell är försedd med pocketfjädrar, vilket rekommenderas till dig som väger under 95 kg. Om din vikt överstiger 95 kg, rekommenderas det att du istället väljer en madrass med multipocketfjädrar.

Thermogel & AEGIS-överdrag säkrar en bra sömnmiljö:

Denna madrass är dessutom utrustad med ett läckert AEGIS-överdrag, som garanterar dig de bästa möjliga förutsättningarna under din sömn.

AEGIS är en specialutvecklad ytbehandling som säkerställer att mikroorganismer inte kan leva i materialet, så bakterier inte kan överleva i madrassen. Därmed kan exempelvis dammkvalster inte heller leva och föröka sig i din madrass. Ofta kan dammkvalster bidra till utvecklandet av allergier och astma, så därför är det mycket väl värt att köpa en madrass med ett AEGIS-överdrag.

Samtidigt hjälper AEGIS-beläggningen också med att avleda den fukt som din kropp avger under natten. Anledningen till att AEGIS-beläggningen hjälper till att leda bort fukten, är att den innehåller Climawatt-fibrer, som gör att fukten inte samlar sig i områden av madrassen, utan sprider ut sig jämnt över madrassen, vilket gör att fukten har mycket lättare att avdunsta.

Det allergivänliga överdraget är naturligtvis tvättbart, och lätt att ta av madrassen.

Madrassen finns i olika fastheter. Det rekommenderas att du väljer “fast fasthet” om du väger mellan 75 och 95 kg. Väger du under 75 kg, bör du välja “medium fasthet”.

BN 300 Latex finns i följande storlekar:
🔵 80 X 200
🔵 90 x 200
🔵 120 x 200
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mycket mer om madrassen BN 300 Latex genom att klicka här.


BN 300 HR:

Denna madrass påminner mycket om ovanstående BN 300 Latex, men de skiljer sig dock åt på ett par olika punkter.

Liksom modellen ovan är den också utrustad med 300 pocketfjädrar per m2, vilket garanterar det optimala stödet av din kropp när du sover.

Den är också försedd med samma AEGIS-beläggning, som säkrar dig en bra och ren sovmiljö, där bakterier och dammkvalster inte kan leva.

Denna madrass är också designad och utvecklad i Danmark, och tillverkad hos en av världens absolut ledande madrasstillverkare i Belgien.

Det som gör denna madrass speciell är att den är försedd med High Resilient-skum. Vilket garanterar en mycket lång hållbarhet och riktigt bra komfort för din kropp.

Vanligtvis är madrasser som är utrustade med High Resilient-skum mycket dyrare än denna modell, så man kan lugnt säga att man får riktigt mycket för pengarna här.

BN 300 HR finns i följande storlekar:
🔵 80 x 200
🔵 90 x 200
🔵 120 x 200
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mer om madrassen här.


Airpur Fresh madras:

Om du vill ha den absolut högsta kvaliteten, så är denna Airpur Fresh-madrass ett riktigt bra val. Det är dock också värt att tänka på att den är dyrare än modellerna här ovan.

Denna resårmadrass är utrustad med det nyskapande och tryckavlastande materialet Freshgel, som ger en helt fantastisk liggkomfort.

Freshgel består av små blå gelpärlor inuti skummet, som gör att madrassen blir svalare och andas bättre.

Den andningsbara gelen ger individuell tryckavlastning på kroppens tryckpunkter, så kroppen avlastas optimalt.

För övrigt är denna madrass också försedd med ett AEGIS Antibakteriellt överdrag, som samtidigt är svalkande och tvättbart.

Airpur Fresh finns i följande storlekar:
🔵 120 x 200
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan läsa mycket mer om madrassen Airpur Fresh här.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka sängramar rekommenderas?

Messina Sängram, Karlsson Sängram i massiv bok, Pippi Sängram och Messina Briks i vit tall

🧐 Har höjden på sängramen någon betydelse?

Det korta svaret är ja. När du köper en ny sängram är det viktigt att du tar med höjden i beräkningen. Om ramen är för låg blir det svårare att komma i och ur sängen, vilket leder till en onödig belastning på kroppen. Även om detta inte är ett problem för tillfället kan den extra belastningen kännas av senare i livet när du kanske har svårare att röra på dig.

🤔 Hur hög ska sängen vara?

När du köper en ny sängram rekommenderar vi att du väljer en modell där du kan svinga benen över kanten på sängen och ta i golvet utan att behöva böja benen. På så vis belastas nämligen kroppen så lite som möjligt när du ska i och ur sängen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse