Sängram (Bäst i test) – Guide till de bästa sängramarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I denna guide går vi igenom ett antal olika sängramar i olika storlekar och olika prisklasser.

I guiden lägger vi mycket vikt vid att hitta kvalitetssängramar, som uppfyller kraven för att vara bland marknadens bästa. Samtidigt lägger vi fokus på att de visade sängramarna även lever upp till de bästa standarderna inom design. Vi har fokuserat på att hitta sängramar som passar in i den skandinaviska stilen, som samtidigt är gjorda av material från Skandinavien.

Sängramarna är alltså tillverkade i Danmark, av företag som har fasta traditioner inom sitt hantverk. Alla sängramarna är gjorda i massivt trä, vilket säkrar dig en produkt där kvalitet och design skiner igenom, och du kommer att få en sängram som håller i många år framöver.

Vi har medvetet undvikit alla typer av sängramar som massproduceras i öst, då vi inte anser att den typen av sängramar är värda att investera i. Särskilt inte eftersom du faktiskt kan få en dansktillverkad sängram till ett ganska rimligt pris, och här får du samtidigt en sängram där du vet att kvaliteten är 100 % i ordning.

Sängram guide – Hitta kvalitets sängramar här


Senza sängram

✅ Vacker och enkel sängram i japansk stil

Senza sängram

 

 

 

Senza sängram är det perfekta tillskottet till ens sovrum för att fullända inredningen och få en mysig säng som aldrig sviker en. Sängramen har tagit inspiration från japansk stil och passar både i moderna samt mer klassiska hem. Senza sängram kommer från märket Karup Design och har en stomme i furu med en fräck svart färg.

Senza sängram kan beställas hos Unoliving redan idag för endast 4 739 kronor. Det erbjuds hemleverans hela vägen till tomtgränsen eller porten beroende på om man bor i hus eller lägenhet, så det är enkelt och smidigt att få ens perfekta Senza sängram.

Sängramen och dess struktur

Senza sängram är tillverkad i svart furu och har en höjd på 28 cm. Man ligger därför nära golvet för en skön jordnära känsla, och tack vare den eleganta designen ser sängramen fantastisk ut i de flesta sovrummen. Dess storlek ligger på 180 x 200 cm och blir därför passande som en dubbelsäng för mer än en person. Värt att veta är också hur Senza sängram har en maxvikt på 300 kg.

Vem sängramen rekommenderas till

Senza sängram rekommenderas till de som älskar japansk stil och gärna vill undvika den komplicerande uppbyggnaden av traditionella sängar. Sängramen kan utan tvekan bjuda på komfort som aldrig förr, och den stilrena samt enkla designen passar in i de flesta sovrummen. Bredden på 180 cm gör denne produkt perfekt om man behöver en säng för två personer som aldrig sviker en.

Bra att veta om sängramen

Senza sängram är lätt som en plätt att montera tack vare sin enkla design, men kom ihåg att en madrass inte medföljer och behöver därför beställas separat. Med allt detta i åtanke kommer man utan tvekan att älska Senza sängram med sin japanska stil, enkla design och de högkvalitativa materialen som ser till så att sängramen är utomordentligt bekväm att ligga på.

Storlekar

Senza sängram är tillgänglig i följande storlek:

180 x 200


EMMABODA huvudgavel

✅ Stilren vit huvudgavel i lantlig design

EMMABODA huvudgavel

 

 

 

EMMABODA huvudgavel är en fräck gavel från märket Mavis som är designad i en lantlig stil. Den är ett ypperligt val för dubbelsängen och kan beställas antingen som en enskild huvudgavel eller som en fullständig säng. Med sin stilrena vita färg och sitt vackra utseende är EMMABODA huvudgavel ett perfekt tillskott till det moderna hemmet.

Beställ EMMABODA huvudgavel redan idag hos Solhem Inredning för det rimliga priset 3 795 kronor. Hos Solhem Inredning erbjuds det hemleverans, och det är upp till en själv om varan ska levereras under dagen eller på kvällen. Med inbärning och fri frakt som ytterligare fördelar är det väl värt att titta närmare på EMMABODA huvudgavel hos just Solhem Inredning.

Huvudgaveln och dess struktur

EMMABODA huvudgavel är tillverkad i massivt trä som är robust och utan tvekan kommer att hålla i många år framöver. Vid tillverkningen har vitlack använts, och gavelns storlek gör den perfekt till ens dubbelsäng. Beställ gaveln antingen för sig själv eller som en fullständig säng för att fullända sovrummet.

Vem huvudgaveln rekommenderas till

EMMABODA huvudgavel rekommenderas till de som har en dubbelsäng med en bredd på 160 cm. Den lantliga men ändå eleganta stilen blir passande i de flesta sovrummen, och med en gavel i sovrummet kommer ens säng att se snyggare ut än någonsin. Välj antingen en helt vit färg eller en blandning mellan vitt och ek.

Fördelarna med att välja en huvudgavel

När man beställer en säng är det inget måste att köpa till en gavel, men det finns en rad fördelar med att välja till en snygg sänggavel. Inte nog med att den tillför elegans i sovrummet, utan den har också praktiska aspekter till sig. Gaveln ramar in sängen på ett fantastiskt sätt samtidigt som väggen skyddas mot bland annat fläckar. Med en högkvalitativ gavel såsom EMMABODA huvudgavel har man någonting att luta sig mot när man sitter i sängen, och den kommer definitivt att se till så att sängen ser komplett ut.

Storlekar

EMMABODA huvudgavel är tillgänglig i följande storlek:

160 säng


VidaXL sängram med LED

✅ Fräck sängram med inbyggd LED-belysning

VidaXL sängram med LED

 

 

 

Om man är trött på ordinära sängramar kommer här en mycket unik och innovativ lösning. VidaXL sängram med LED är såsom namnet antyder en sängram som kan ta ens sovrum till en helt annan värld tack vare den inbyggda LED-belysningen. Få en mysig atmosfär med belysningen som kan skiftas till flera olika färger och imponera med en fräck sängram.

VidaXL sängram med LED har en solid konstruktion samt en stilfull design som man bara måste älska. Ramen kommer från varumärket VidaXL och kan beställas i en av fem olika färger. Just nu kan man beställa sängramen i storlek 180 x 200 hos VidaXL för endast 1 909 kronor. Som en extra bonus får man dessutom fri frakt!

Sängramen och dess struktur

VidaXL sängramen har en robust konstruktion tack vare materialet MDF. Även bottenribborna i plywood är slitstarka och bjuder på ett utomordentligt stöd, men samtidigt blir de ett behagligt underlag. Sängramen pryds av ett slitstarkt tyg, och tack vare detta kräver sängramen inget extensivt underhåll. Sist men inte minst har VidaXL sängramen även fötter i poppel så att sängramen ska stå stadigt.

Vem sängramen rekommenderas till

VidaXL sängramen blir passande för de som vill ha någonting lite extra i vardagen. Den fräcka LED-belysningen gör nämligen varje kväll mer mysig oavsett vilken färg man väljer just den dagen. Sängramen är lätt som en plätt att montera, och om man köper en madrass separat är det värt att veta hur den bör uppmäta 180 x 200 cm för att passa sängramen.

Bra att veta om sängramen

Tillsammans med VidaXL sängramen får man en fjärrkontroll med 24 knappar som tillåter en att justera ljusstyrkan på LED-belysningen samt att skifta mellan olika färger. Det som ingår i hela paketet allt som allt är själva sängramen, en RGB kontrollbox, en strömsladd på 180 cm samt en fjärrkontroll.

Storlekar

VidaXL sängramen med LED är tillgänglig i följande storlekar:
90 x 200
100 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200


VidaXL sängram med sänghimmel

✅ Vacker sängram med en elegant och fiffig sänghimmel

VidaXL sängram med sänghimmel

 

 

 

VidaXL sängram med sänghimmel kan bli en vacker inredningsdetalj för att fullända sovrummet samtidigt som den garanterar en god natts sömn alla dagar i veckan. Den tidlösa himmelsängen i massivt trä kan beställas i en av fyra olika färger: vit, mörkbrun, honungsbrun och omålad. Kom dock ihåg att draperier och madrass måste köpas separat.

Redan idag kan man beställa VidaXL sängram med sänghimmel hos VidaXL till ett pris som har reducerats med 12 %. Man kan därför få storlek 180 x 200 för 2 039 kronor istället för originalpriset 2 329 kronor. Som grädden på moset bjuder VidaXL även på fri frakt!

Sängramen och dess struktur

VidaXL sängram med sänghimmel från varumärket VidaXL är tillverkad i massiv furu som är slitstark för att hålla under många år framåt. Ribbotten är framställd i robust plywood, och hela sängramen uppmäter 204 x 184 x 200 cm. Från golvet ligger sovhöjden på 30 cm och det lämpar sig att köpa till en madrass i storleken 180 x 200 cm separat.

Vem sängramen rekommenderas till

VidaXL sängram med sänghimmel är ett passande val för de som är på jakt efter en dubbelsäng som tillåter en att hänga upp vackra draperier. Sängramen kan användas tillsammans med en madrass i storleken 180 x 200, men kom ihåg att madrassen måste köpas separat. Både moderna och klassiska hem kan få stor nytta av den fantastiska sängramen, så slå till medan det är billigt.

Bra att veta om sängramen

Ovanför sängen finner man en ram där det är möjligt att hänga upp draperier för att göra sovrummet mysigare samt för att få ett litet insynsskydd. Sängramen är mycket lätt att montera, så man kan nästan omedelbart börja njuta av ens säng efter dess att den har levererats.

Storlekar

VidaXL sängramen med sänghimmel är tillgänglig i följande storlekar:
90 x 200
100 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200


Vad är en sängram?

En sängram är en typ av säng som vanligtvis består av en ram som höjer sängbotten från golvet. Sängramar finns i olika stilar och material, såsom trä, metall eller tyg. De kan ha huvudgavel och fotgavel eller vara enkla utan några extra funktioner. Sängramar är vanligtvis utformade för att rymma en madrass och kan ge extra förvaringsutrymme genom att ha inbyggda lådor eller hyllor under sängen.

Om du letar efter billiga dubbelsängar kan det vara värt att titta på sängramar av enklare material eller utan extra funktioner som huvud- och fotgavlar. Du kan också överväga att köpa en sängram utan förvaringsutrymme eller med färre lådor för att spara pengar. Att köpa en säng på rea eller under en kampanj kan också vara ett bra sätt att spara pengar på en ny säng. Det är viktigt att komma ihåg att en bekväm och stödjande madrass är lika viktig som sängens ram, så se till att du väljer en madrass som passar dina behov och budget.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Sängram i metall ”Art” med ribbotten

✅ Tjusig sängram i robust konstruktion

Sängram i metall ”Art” med ribbotten

 

En snygg och högkvalitativ sängram är mycket viktig för att både se till så att ens sovrum blir tjusigare samt att man får ett robust och bekvämt underlag att sova på. Utan en god natts sömn har man inte nog med energi för att fånga dagen, så ta tjuren vid hornen och satsa redan nu på sängram i metall ”Art” med ribbotten för en hållbar sängram som samtidigt gör sovrummet vackert.

Välj en vit eller svart färg och beställ sängramen hos Tectake till schyssta villkor. Man kan få storlek 180 x 200 för bara 1 225 kronor, och det är möjligt att köpa via faktura samt avbetalning om man så föredrar. Även fri frakt är ett stort plus för de som älskar generösa erbjudanden.

Sängramen och dess struktur

Sängramen är tillverkad i metall, och resultatet av detta blir en mycket robust konstruktion som håller i vått och torrt. Den stilrena designen ser till så att sängramen blir passande i både moderna samt mer klassiska hem, och med den inbyggda ribbottnen i fjädrande poppelträ ser man även här prov på den höga kvaliteten.

Vem sängramen rekommenderas till

Sängramen i metall blir passande för de som är ute efter en säng som antingen har storleken 140 x 200 eller 180 x 200. Med en tjusig tidlös design ser sängen även vacker ut i de flesta sovrummen, så vem man än är kommer man utan tvekan att uppskatta allt det som sängramen har att bjuda på.

Bra att veta om sängramen

Med en robust och slitstark konstruktion får man här en säng som är mycket lätt att montera och därför ganska omedelbart kan börja användas. Metall går absolut inte sönder i det första taget, så dess stöttåliga design säkerställer lång livslängd. Som om detta inte vore nog är sängramen lätt som en plätt att rengöra samtidigt som inget allt för krävande underhåll behövs.

Storlekar

Sängramen i metall med ribbotten är tillgänglig i följande storlekar:
140 x 200
180 x 200


Smögen Ribb Divan sängram

✅ Härlig sängram i en snygg klassisk stil

Smögen Ribb Divan sängram


.
Smögen Ribb Divan sängram kommer från märket Mavis och har en vacker klassisk stil till sig. Den blir passande i de flesta sovrummen och tillför utan tvekan en härlig look till ens inredning. Med en stilren design och hållbara material kan man vara säker på att Smögen Ribb Divan sängram finns där för en under många år, så visst blir det här den perfekta basen för att inom kort fullända ens säng.

För närvarande kan Smögen Ribb Divan sängram beställas i mörkgrå lack hos Solhem Inredning. Här kostar sängramen inte mer än 7 795 kronor, och man kan förvänta sig hemleverans oavsett om man föredrar att detta äger rum under dagen eller på kvällen. Med inbärning och fri frakt kan man bara luta sig tillbaka och vänta på ens vackra sängram.

Sängramen och dess struktur

Smögen Ribb Divan sängram är tillverkad i hållbart massivt trä för att garantera hållbarhet under en lång tid framöver. Man kan förvänta sig materialet MDF i långsidor och gavelfyllningar medan man finner massiv björk i benen och topplisterna. Sängramen uppmäter 24 cm från golvet upp till underkanten av madrassen.

Vem sängramen rekommenderas till

Smögen Ribb Divan sängram är framställd för att användas som en dubbelsäng på 180 cm i bredd. Om man älskar en mer klassisk och stilren look är den här sängramen en smart lösning, och då den både fungerar väl med kontinental- samt resårbotten gynnas de flesta sovrum av en ypperlig sängram som den här.

Bra att veta om sängramen

Det är väl värt att komma ihåg hur Smögen Ribb Divan sängramen är menad att användas till en dubbelsäng, och vissa komponenter behöver sedan köpas separat för att fullända sängen. Exempelvis en madrass, bäddmadrass, lakan, kuddar, täcke och dylikt beställs separat för att användas tillsammans med sängramen. På så vis får man en komplett säng som aldrig sviker en.

Storlekar

Smögen Ribb Divan sängramen är tillgänglig i följande storlek:

 180 x 200


Säng Trondheim

✅ Smidig enkelsäng med bokhylla och förvaringslådor

Säng Trondheim

 

 

Säng Trondheim är den gulliga enkelsängen som man inte vill missa om man är ute efter tjusig design. Sängen passar perfekt i hus eller lägenheter med begränsad yta då säng Trondheim inte endast agerar som en möbel att sova i, utan även som ett förvaringsutrymme. Den smala enkelsängen har både bokhylla och förvaringslådor undertill för att hjälpa till att bygga upp ett komplett sovrum.

Säng Trondheim kommer från varumärket Mavis och kan beställas hos Solhem Inredning för så lite som 9 180 kronor. Sängen har en storlek på 90 x 200, och vid beställning hos Solhem Inredning kan man räkna med hemleverans tillsammans med inbärning. Det är upp till en själv om denne leverans ska ske på kvällen eller under dagen.

Sängen och dess struktur

Säng Trondheim har bäddmåtten 90 x 200 cm med yttermått på 98 x 83 x 208 cm. Från golvet upp till underkanten av madrassen är det 46,5 cm i höjd, så det är enkelt att både lägga sig i sängen samt att ta sig upp igen. Under själva sängen finner man en bokhylla med måtten 67 x 47 x 40 cm samt två stycken förvaringslådor med måtten 67 x 47 x 40 cm.

Vem sängen rekommenderas till

Säng Trondheim rekommenderas primärt till de som bor på lite mindre ytor och därför vill planera sovrummet på ett så smart sätt som möjligt. Inte nog med att enkelsängen tar upp ett ganska litet utrymme med sin storlek på 90 x 200, utan sängen kommer också utrustad med en bokhylla samt förvaringslådor som man finner under sängen.

Bra att veta om sängen

I en stilren vit design kommer den tjusiga sängen Trondheim att förgylla ens dag och fullända sovrummet. En mer händig och smidig säng är svår att hitta då man har många förvaringsmöjligheter under sängen. Ha i åtanke att madrass, lakan, kudde osv. köps separat.

Storlekar

Sängen Trondheim är tillgänglig i följande storlek:
 90 x 200


Emma Träsäng

✅ Inga testresultat tillgängliga för närvarande

Emma Träsäng har en snygg, minimalistisk design som tillverkats av FSC-certifierad europeisk ek. Tack vare leveransen i byggsatsform samt sängens väl genomtänkta konstruktion tar det omkring en kvart att bygga ihop sängen med hjälp av den enkla bruksanvisningen. Du väljer själv mellan fyra olika storlekar som alla tillverkats i tidlöst ekträ.

  • Minimalistisk design som passar perfekt i de flesta hem
  • FSC-certifierad europeisk ek
  • Stark och hållbar konstruktion

Att tänka på innan du köper Emma Träsäng

Smidig montering
Emma Träsäng har tillverkats med en smidig konstruktion som inte kräver mer än femton minuter för att monteras. Trots den snabba monteringen är materialen mycket robusta och stabila, däribland FSC-certifierad europeisk ek. På så vis kan du vara trygg med att din säng håller under många år framöver.

Lång provperiod
Det är svårt att få en känsla av huruvida en säng är rätt eller inte förrän du själv testat den. Därför har Emma Träsäng en provperiod på 100 nätter. Du kan alltså sova i sängen i upp till 100 nätter och ändå få pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Med sina FSC-certifierade material, minimalistisk design, 100 nätters provsömn och allt detta till ett rimligt pris passar Emma Träsäng in i de flesta hem. Du slipper dessutom flera timmars montering eftersom du enkelt kan bygga ihop sängen på bara en kvart. 

Fördelar
  • Hög komfort
  • Lätt att underhålla
  • God stabilitet
  • Enkel att montera
Nackdelar
  • Finns i enbart en färg

Konsumentmagasinets bedömning

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar Emma Träsäng till dig som söker en högkvalitativ sängram som ändå har en snygg design. Denna säng består av ett ekfanerlager tillsammans med ett inre lager av spånskiva, samt ett innersta lager av ekträ. Emma Träsäng kommer med fyra ben med en tjocklek på 20 cm, och du placerar din madrass på 12 mm tjocka ribbor av björkträ. Kort och gott får du alltså en säng av kvalitetsmaterial till ett överkomligt pris.

Specifikationer
Från märket Emma
Tillverkad i FSC-certifierad europeisk ek
Monterbar på 15 minuter
Finns i fyra olika storlekar
100 dagars provsömn
20 cm höga ben


Andra relevanta källor och tester


FAQ – Vanliga frågor

Vilka sängramar rekommenderas?

Senza, Emmaboda, Storlekar med flera

Har höjden på sängramen någon betydelse?

Det korta svaret är ja. När du köper en ny sängram är det viktigt att du tar med höjden i beräkningen. Om ramen är för låg blir det svårare att komma i och ur sängen, vilket leder till en onödig belastning på kroppen. Även om detta inte är ett problem för tillfället kan den extra belastningen kännas av senare i livet när du kanske har svårare att röra på dig.

Hur hög ska sängen vara?

När du köper en ny sängram rekommenderar vi att du väljer en modell där du kan svinga benen över kanten på sängen och ta i golvet utan att behöva böja benen. På så vis belastas nämligen kroppen så lite som möjligt när du ska i och ur sängen.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta