Bäddmadrass 160×200 – Bäst i test: De bästa bäddmadrasser i storleken 160×200

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En bra bäddmadrass är en viktig faktor för att du ska få en god nattsömn då den erbjuder komfort och stöd samt förbättrar din hållning och förebygga ryggsmärtor. När du väljer en bäddmadrass är det viktigt att du tar hänsyn till dina behov och preferenser eftersom det finns många olika typer av madrasser på marknaden. Se därför till att läsa om dina olika alternativ och deras egenskaper innan du tar ett beslut.

Observera att vi inte har lyckats hitta några oberoende tester i detta ämne, och har därför främst analyserat tidigare konsumenters utvärderingar av produkten i fråga i form av kundrecensioner, och jämfört dem med produktdata och pris.


Bedre Nætter Mayan Pulse – Prisvärd bäddmadrass 160×200 centimeter

Mest prisvärda alternativet

Bedre Nætters bäddmadrasser är Svanenmärkta eftersom de är tillverkade av 100 % naturlatex.

 • OEKO-TEX-certifierat överdrag
 • 100 dagars provperiod
 • Snabb och kostnadsfri leverans

Analys av Bedre Nætter Mayan Pulse bäddmadrass 160×200:

SonoCore-metoden
Bäddmadrassen Mayan Pulse är FSC-certifierad och konstruerad med SonoCore-metoden som stärker och ger flexibilitet åt den redan hållbara latexstrukturen. Detta gör att bäddmadrassen sticker ut jämfört med andra alternativ på marknaden. 

Fri från skadliga ämnen
OEKO TEX 100-certifieringen innebär att madrassöverdraget har testats och bedömts vara fritt från skadliga ämnen. Mayan Pulse är alltså inte bara en högkvalitativ och bekväm bäddmadrass, utan även skonsam mot hälsan.

Svanenmärkt
Bäddmadrassen är tillverkad av 100 % naturlatex utvunnen från gummiträdet Hevea Brasiliensis. Som ett resultat av detta får du en unik produkt med allergivänliga egenskaper. Bäddmadrassen är dessutom Svanenmärkt och har en provperiod på 100 dagar samt levereras snabbt och utan extra kostnad.

Fördelar

 • Gratis och snabb leverans
 • Provperiod i över 99 dagar
 • Svanenmärkt
 • SonoCore-metoden används vid tillverkningen
Nackdelar

 • Går inte att vända på som man kan med andra toppmadrasser

Konsumentmagasinets utvärdering

Bäddmadrassen Bedre Nætters Mayan Pulse 160×200 har många egenskaper som gör den till ett utmärkt komplement till din säng och är dessutom tillverkad av 100 % naturlatex, vilket gör den både hållbar och allergivänlig. Bäddmadrassen är även Svanenmärkt och OKO-TEX-certifierad, vilket garanterar att inga skadliga ämnen har använts vid tillverkningen av madrassen.

Förutom det vi redan nämnt har du även möjligheten att testa madrassens komfort och kvalitet innan du köper den då Bedre Nætter erbjuder en provperiod på 100 dagar. 

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Emma Flip – bäddmadrass 160×200 med två fastheter

Bästa mångsidiga bäddmadrass

Emmas bäddmadrass är unik eftersom den har två olika hårdheter, något som är möjligt tack vare två mycket speciella typer av skum som inte kan hittas någon annanstans.

 • OEKO-TEX 100-certifierad
 • Airgocell-skum
 • Två fastheter i en bäddmadrass

Analys av Emmas Flip bäddmadrass 160×200

Bäddmadrass med en hård och en mjuk sida
Med en sida med grått HRX-skum och en med blått Airgocell-skum, kan du vända på bäddmadrassen för att uppnå den fasthet som passar dig och dina behov bäst.

HRX-skummet ger en solid bas, medan det mjukare Airgocell-skummet med dess ökade elasticitet erbjuder en mjukare känsla. Airgocell-skummet, som även finns i andra Emma-madrasser, ger punktelastisk komfort samtidigt som luften kan cirkulera ordentligt tack vare de öppna luftporerna som håller madrassen sval.

HRX-skum i den övre madrassen
Madrassens översta lager är tillverkat av det speciella HRX-skummet, som är utformat för att fördela trycket av din kroppsvikt jämnt, vilket bidrar till en bättre sömn. Om du föredrar en fast madrass är detta alltså perfekt för dig.

Allergivänligt överdrag
Det översta madrassöverdraget med OEKO-TEX 100-certifiering håller dig sval även under varma sommarnätter med sina fuktreglerande fibrer. Materialet anpassar sig också efter din kropp för att ge dig extra stöd och komfort. Det allergivänliga överdraget uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna, vilket innebär att madrassen passar även för allergiker.

Fördelar

 • Bäddmadrassen har två fastheter
 • Innehåller både HRX- och airgocell-skum
 • Överdraget är OEKO-TEX-certifierat
Nackdelar

 • En av de dyrare toppmadrasserna på marknaden

Konsumentmagasinets bedömning

Bäddmadrassen Emma 160×200 är helt unik tack vare sina två olika fastheter som möjliggörs av HRX- och airgocell-skummen som inte erbjuds i någon annan madrass på marknaden. Den här madrassen har en mjuk och en hård sida, vilket innebär att du kan välja den fasthet som passar dig bäst.

HRX-skummet, som är grått, är för dem som vill ha ett fast underlag, medan Airgocell-skummet, som är blått, är mjukare och mer elastiskt. Madrassöverdraget är certifierat enligt OEKO-TEX 100, vilket betyder att det är allergivänligt och uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna.

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
70 x 200 cm
80 x 200 cm
90 x 200 cm
100 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
200 x 200 cm


Bäddmadrass 160×200

En god nattsömn är avgörande för hur mycket energi du får dagen därpå och därför är det viktigt att se till att du har de bästa förutsättningarna för att sova gott. En bra bäddmadrass 140×200 kan förbättra ditt sömnmönster enormt mycket, och du kommer snabbt att känna skillnaden när du hittar rätt madrass för dig.

Fördelar och nackdelar med en bäddmadrass 160×200

Fördelar med en bäddmadrass 160×200:

 • Förbättrad komfort: En bäddmadrass tillför extra mjukhet och stöd till din säng, vilket leder till en bekvämare nattsömn för dig.
 • Förlänger sängens hållbarhet: Genom att lägga till ett extra lager till din säng i form av en bäddmadrass kan du förlänga hela sängens hållbarhet.
 • Skräddarsytt stöd: Bäddmadrasser finns i flera olika material och hårdheter, vilket innebär att du kan välja den som bäst passar dina personliga behov.

Nackdelar med en bäddmadrass160×200:

 • Utrymme mellan säng och madrass: Bäddmadrasser tenderar att skapa ett utrymme mellan madrassen och sängen, vilket kan medföra en obekväm känsla av att man sjunker ner i sängen.
 • Högre total kostnad: Bäddmadrasser kan vara relativt dyra, vilket ökar hela det totala priset för din säng.
 • Vikt: Bäddmadrasser kan vara tunga och besvärliga att flytta runt när du byter sängkläder eller andra tillbehör.

Det viktigt att överväga både för- och nackdelar med en bäddmadrass 160×200 innan du fattar ett avgörande beslut. Valet ska vara rätt för dig, och det kan därför vara en bra idé att besöka en återförsäljare där du kan prova de olika toppmadrasserna för att känna efter vad som passar dig. Återförsäljarna är också experter på sin sak och kan därmed vägleda dig till att hitta en bäddmadrass som passar dina behov.

Om 160×200 centimeter inte är rätt storlek för din säng har vi även samlat några av de bästa bäddmadrasserna i storleken 140×200, och madrasserna 180×200 där vi också går igenom för- och nackdelar med de olika modellerna.

Hur mycket kostar en bäddmadrass 160×200?

Bäddmadrasser kan variera i pris beroende på material och specifikationer, men du bör räkna med att betala mellan 1 500 och 10 000 kronor för en bäddmadrass av god kvalitet.

Bäddmadrasser av högkvalitativt skum eller latex ligger vanligtvis i den övre delen av prisintervallet, medan madrasser tillverkade av enklare material naturligtvis är billigare.

Det är dock viktigt att komma ihåg att en dyrare madrass inte nödvändigtvis är den bästa madrassen för dig eftersom den kan ha andra egenskaper än vad du letar efter. Du bör alltså välja en madrass som passar dina personliga behov och preferenser då denna investering ska hålla i många år och bidra till en ökad sömnkvalitet.

Jämför olika bäddmadrasser

Att jämföra bäddmadrasser är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att hitta det bästa alternativet som passar dina personliga behov. Vi har valt ut ett antal faktorer att ta hänsyn till, däribland pris, rekommendationer och återförsäljare.

Priset på en bäddmadrass kan variera mycket beroende på materialets kvalitet samt hur den har tillverkats. Det är viktigt att kontrollera om det höga priset på en toppmadrass verkligen återspeglar högre kvalitet, eller om det bara är en fråga om varumärke.

Rekommendationer från tidigare konsumenter och experter kan också vara användbara, eftersom de kan ge dig en uppfattning om hur en viss bäddmadrass har fungerat för andra personer med liknande sömnbehov.

Det är alltid en bra idé att undersöka olika återförsäljare, eftersom vissa erbjuder bättre kundservice, till exempel gratis transport och leverans, och garantier än andra. 

Sammanfattningsvis finns det alltså ett antal faktorer som du bör ta hänsyn till för att hitta rätt bäddmadrass för dig. En dyr bäddmadrass med tio års garanti kan på lång sikt vara ett bättre alternativ än en billigare modell med endast två års garanti. Det är inte lätt att välja rätt bäddmadrass, och därför bör du vara medveten om dina behov och preferenser när du tar ett beslut.


FAQ

Vilken bäddmadrass ska man välja?
Vilken typ av bäddmadrass man ska välja beror på ens personliga preferenser och sömnbehov, eftersom det finns madrasser i olika material och fastheter på marknaden. Läs gärna vår artikel där vi fördjupar oss i just detta.
Är en latex- eller minnesskum-madrass bäst?
Det finns inget enkelt svar på denna fråga, eftersom det beror på individuella preferenser och sömnbehov. Generellt sett är latexmadrasser fastare och mer responsiva, medan minnesskum-madrasser erbjuder mer tryckavlastning samt formar sig bättre efter användaren.
Vilken madrass är bäst för en dålig rygg?
Den bästa madrassen för en dålig rygg beror på personliga preferenser och individuella behov, men normalt sett rekommenderas en medelfast madrass med bra stöd för ryggraden eller en minnesskum-madrass som anpassar sig efter användarens kropp.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta