Bäddmadrass 140×200 – Läs guiden om bäddmadrasser på 140×200 centimeter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här guiden kommer vi att gå igenom på vad du bör tänka på när du köper en bäddmadrass i storleken 140×200 centimeter.

Detta ska du vara uppmärksam på när du köper en ny bäddmadrass 140x200:

Det är viktigt att du är medveten om vilken typ av bäddmadrass du vill köpa då det finns olika varianter på marknaden som har olika effekter på din kropp när du sover beroende på vilket material de är tillverkade i.

Två bra material till bäddmadrasser är latex– och minnesskum som erbjuder olika fördelar. Vilken typ av underlag du föredrar beror på dina egna preferenser och behov, och du kan läsa mer om dessa två här. Om du köper en bäddmadrass 140×200 i latex får du ett underlag med en relativt jämn yta, vilket innebär att du inte kommer att sjunka ner i madrassen. Detta är en fördel speciellt på sommaren då den blir behaglig att sova på jämfört med en bäddmadrass i minnesskum som istället formar sig efter din kropp och blir mjukare av din kroppsvärme.

Med en bäddmadrass i minnesskum kommer du att känna att du sjunker ner i madrassen,  speciellt på de ställen där kroppen belastar madrassen tyngst, vilket bidrar till en mycket avlsappnande sömnupplevelse.

arrow-more


Emma bäddmadrass 140×200 – Ger optimalt stöd och stabilitet

Trots att Emma bäddmadrass är en relativt ny produkt på marknaden har den redan fått mycket goda omdömen. Över 100 nöjda kunder har recenserat madrassen på Emmas hemsida där den har ett samlat betyg på 4,6/5 stjärnor.

Marie, som är en av de många nöjda kunderna, skriver bland annat att hon och hela hennes familj älskar bäddmadrassen samt att de kommer vända sig till Emma nästa gång de har behov av en ny säng.  

Info om Emma bäddmadrass

Emma bäddmadrass har många bra egenskaper, varav en av de bästa är att den har två olika fastheter som du kan byta mellan precis när du vill. Den ena sidan består av ett lager HRX-skum, som passar för dig som föredrar att sova på en fast madrass som erbjuder ett bra stöd. Den andra sidan består av ett lager Airgocell-skum, som passar för dig som föredrar att sova på ett mjukare underlag.

Förutom detta består bäddmadrassens överdrag dessutom av en speciell sorts fiber som är mjuk, svalkande och fuktreglerande, vilket garanterar en sval och behaglig nattsömn även under de varmaste sommardagarna.

Fördelar

 • Bäddmadrassen är vändbar
 • Det finns en provperiod på 100 dagar
 • Den är populär bland användarna
Nackdelar

 • Något dyr

Varför vi rekommenderar Emma Bäddmadrass

När man läser recensionerna av olika bäddmadrasser på marknaden framgår det tydligt att användarna är mycket nöjda med just den här bäddmadrassen från Emma. Kommentarerna och omdömena tyder på att produkten är av hög kvalitet samt erbjuder hög komfort. En speciellt fördelaktig egenskap som denna bäddmadrass har är att den är vändbar så att du kan välja vilken fasthet som passar dig och dina behov.

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
70 x 200 cm
80 x 200 cm
90 x 200 cm
100 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
200 x 200 cm


Bedre Nætter Mayan Pulse – En prisvärd bäddmadrass 140×200

Bästa alternativet för pengarna

Denna produkt är Svanenmärkt eftersom Bedre Nætter har valt att tillverka sina bäddmadrasser med 100 % naturlatex.

 • Överdraget är OEKO-TEX-certifierat
 • Bedre Nætter erbjuder en provperiod på 100 dagar
 • Snabb och kostnadsfri leverans

Analys av Bedre Nætters Mayan Pulse bäddmadrass 140×200:

SonoCore-metoden
Tack vare att denna redan mycket hållbara madrass är tillverkad med SonoCore-metoden är den extra stark och elastisk – en klar fördel jämfört med andra alternativ på marknaden. Mayan Pulse bäddmadrass är dessutom FSC-certifierad, vilket garanterar att du får en god nattsömn på ett underlag som är miljövänligt framtaget.

Fri från skadliga ämnen
OEKO-TEX 100-certifieringen garanterar dig attbäddmadrassens överdrag har testats på alla möjliga skadliga ämnen, och därmed bevisat sig vara fri från dessa. Om du letar efter en hälsosam, bekväm och högkvalitativ bäddmadrass är detta alltså ett perfekt alternativ .

Svanenmärkt
Denna bäddmadrass i storlek 140×200 centimeter från Bedre Nætter är tillverkad av 100 % naturlatex som utvinns från gummiträdet Hevea Brasiliensis, vilket resulterar i en unik bäddmadrass som inte bara är allergivänlig utan också miljövänlig. Som bevis på detta är den Svanenmärkt. Bedre Nætter erbjuder dessutom en 100-dagars provperiod samt snabb och gratis leverans.

Fördelar

 • Kostandsfri och snabb leverans
 • Bedre Nætter erbjuder en provperiod på 100 dagar
 • Bäddmadrassen är Svanenmärkt
 • Vid tillverkning av madrassen används SonoCore-metoden
Nackdelar

 • Har inte olika fastheter på respektive sida vilket andra bäddmadrasser på marknaden har

Varför vi rekommenderar Bedre Nætters Mayan Pulse bäddmadrass

Mayan Pulse bäddmadrass från Bedre Nætter är ett utmärkt val tack vare dess många fördelaktiga egenskaper, varav några av dessa är att den är tillverkad av 100 % naturlatex, allergivänlig och extremt hållbar. Som vi tidigare har nämnt är bäddmadrassen dessutom Svanenmärkt, eftersom Bedre Nætter har fokuserat på en miljövänlig tillverkning, och OEKO-TEX 100-certifierad, vilket garanterar att bäddmadrassen är fri från skadliga ämnen. Ytterligare en bonus när du köper denna madrass är att du får en provperiod på 100 dagar så att du kan testa madrassens kvalitet och komfort innan du fattar ett avgörande beslut.

Bäddmadrassen finns även i följande storlekar
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm


Bäddmadrass 140×200

En god nattsömn påverkar vår energinivå dagen efter, och därför är det viktigt att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att sova gott. En bäddmadrass är en viktig faktor för att man ska sova gott eftersom den har stor betydelse för ens sömnkvalitet. Du bör därför välja bäddmadrass som passar dina personliga behov och preferenser då den snabbt kan förbättra ens sömnrutiner och därmed visa sig vara en bra investering.

För-och nackdelar med en bäddmadrass 140×200

Den här storleken är ett populärt val för personer som sover själv eller för par som är ute efter en bekväm och tillräckligt stor sovyta. För att hjälpa dig att avgöra om denna storlek passar dig har vi sammanställt några för- och nackdelar.

Fördelar

 • Tar inte mycket plats: En 140×200 centimeter stor bäddmadrass är kompakt och tar inte upp för mycket plats sovrummet, vilket är fördelaktigt om man har begränsat utrymme.
 • Mångsidig: En bäddmadrass är utformad för att placeras på en befintlig sängram, vilket gör den till ett ekonomiskt och mångsidigt alternativ för att förbättra din säng.
 • Komfort: En bäddmadrass är utformad för att ge extra vaddering och stöd, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som har behov av en mer komfort i sängen.

Nackdelar

 • Begränsad hållbarhet: Bäddmadrasser har vanligtvis en kortare hållbarhet jämfört med traditionella bäddmadrasser eftersom de är tillverkade av ett tunnare material. De bidrar dock till att förlänga livslängden på din bäddmadrass genom att lägga till ett extra lager.
 • Minskat stöd: Även om de ger extra vaddering erbjuder bäddmadrasser inte samma stöd som en traditionell bäddmadrass. Detta beror dock på vilken bäddmadrass du har samt vilken bäddmadrass du har tänkt köpa.
 • Skötsel: Bäddmadrasser behöver vändas om relativt ofta för att behålla sin form och bekvämlighet.

En 140×200 centimeter stor bäddmadrass är alltså ett bra val för dem som vill ha en bekväm madrass som inte tar upp för mycket utrymme och som bidrar till en bättre nattsömn. Tänk dock på att den kräver mer underhåll än en traditionell bäddmadrass samt att den inte erbjuder samma stöd, beroende på vilken madrass du väljer. I grund och botten handlar det om att välja en bäddmadrass som passar dina behov och preferenser.

Om du inte tycker att en bäddmadrass i storleken 140×200 centimeter är tillräckligt stor har vi även sammanställt en artikel om några av de bästa bäddmadrasserna i storleken 160×200 centimeter och en artikel om några av de bästa bäddmadrasserna 180×200. I artikeln kan du läsa en komplett guide där vi lyfter fram för- och nackdelar med olika bäddmadrasser i den storleken samt vad du bör vara uppmärksam på innan du köper en produkt.

Olika typer av bäddmadrasser 140×200

Det finns som sagt olika typer av bäddmadrasser, var och en med sina för- och nackdelar. Vi har valt ut de tre mest populära i Danmark: Bäddmadrasser i vanligt skum, minnesskum och latex.

Bäddmadrasser i vanligt skum är tillverkade av vanligt skum och är normalt sett det mest budgetvänliga alternativet. De är bekväma, lätta och erbjuder ett mjuk underlag. De är dock vanligtvis inte lika hållbara eller stödjande som de andra två alternativen. 

Bäddmadrasser i minnesskum är tillverkade av en speciell skumtyp som formar sig efter din kropp och återgår till sin ursprungliga form när du reser dig upp. Detta ger en anpassad och bekväm yta som bidrar till att minska tryckpunkter, vilket kan vara fördelaktigt om det är något du lider av. De är ofta mer hållbara och stödjande än vanliga skummadrasser, men är samtidigt dyrare av samma anledning.

Bäddmadrasser i latex är tillverkade av naturlatex – ett material som är känt för sin hållbarhet och fasta stöd. De ger ett bekvämt och stödjande underlag och är dessutom mer andningsbara än de andra madrasserna tack vare sitt material. Detta innebär att de inte blir lika varma under natten, vilket skapar en mer behaglig sovmiljö för dig. Latexmadrasser tenderar dock att vara det dyraste alternativet, men har samtidigt en längre livslängd.

Det här är alltså de tre vanligaste bäddmadrasserna du kan välja mellan; var och en med sina egna för- och nackdelar. Det är viktigt att du är medveten om dina egna behov så att du kan välja rätt typ av bäddmadrass för dig – oavsett om du behöver extra stöd eller ett svalt underlag.

Hur mycket kostar en bäddmadrass 140×200?

Priset på en bäddmadrass kan variera beroende på flera faktorer: storlek, material, märke och kvalitet. Vi har valt att basera vår analys på de tre typer av bäddmadrasser som vi har skrivit om tidigare.

En vanlig bäddmadrass i skum kostar mellan 500 till 1 500 kronor, eller mer. Dessa typer av bäddmadrasser är budgetvänliga och ett bra val för den som vill lägga till ett extra lager i sin kontinentalsäng 140×200 utan att spendera för mycket pengar.

Om du letar efter en bäddmadrass av minnesskum ska du räkna med att betala mellan 1 500 och 4 000 kronor. Som vi tidigare har nämnt erbjuder denna sortens bäddmadrass anpassad komfort och tryckavlastning, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som behöver mer stöd när de sover.

Bäddmadrasser av latexskum är vanligtvis de dyraste på marknaden, med priser som varierar från cirka 3 000 till 6 000 kronor. Även om de är dyrare är de välkända för sin långa hållbarhet, vilket gör dem till en bra investering för dem som vill ha ett långvarigt och andningsbart tillägg i sin säng.

Kort sagt varierar priserna på bäddmadrasser mycket beroende på material, märke och egenskaper. Vi rekommenderar dig att hålla koll på eventuella erbjudanden, eftersom det ofta förekommer rea på dessa produkter.

Jämför alltid priser och rekommendationers

När du köper en bäddmadrass är det mycket viktigt att jämföra priser samt att läsa olika recensioner för varje produkt då detta hjälper dig att hitta den bästa bäddmadrassen för just dina behov till ett pris som dessutom passar din budget.

Genom att jämföra priser från olika återförsäljare får du en bättre uppfattning om genomsnittspriset på en bäddmadrass , och genom att läsa recensioner kan du ta del av de olika för- och nackdelarna med de olika återförsäljarna och modellerna.

Rekommendationer från närstående eller på nätet är också värdefulla eftersom de kan ge dig en bra uppfattning om hur bekväm och kvalitativ en viss bäddmadrass är.

Att investera i en bra bäddmadrass är mycket viktigt eftersom det kan ha stor påverkan på din sömnkvalitet och i sin tur på din allmänna hälsa. Se därför till att du tar dig tid att jämföra priser och läsa rekommendationer innan du fattar ett slutgiltigt beslut.


FAQ

Vilka bäddmadrasser på 140×200 centimeter är att rekommendera?
Några av de mest rekommenderade bäddmadrasserna i denna storlek är modellerna Snö, Emma och Fjäll. Dessa bäddmadrasser har fått bra resultat i många tester vilket tyder på att du säkert också kommer att gilla någon av dem.
Hur tjock bör en bäddmadrass vara?
En bäddmadrass är vanligtvis cirka fem centimeter tjock, men det kan variera beroende på vilken typ av bäddmadrass du behöver. Du kan läsa vidare här, där vi skriver om olika för- och nackdelar med bäddmadrasser.
Vad är bäddmadrass i minnesskum?
En bäddmadrass i minnesskum är en skummadrass som är tillverkad av en speciell typ av skum som kallas för just ”minnesskum” och är särskilt bra för personer som gillar att sjunka ner i madrassen när de ligger ner. Minnesskum är dessutom bra för att lindra tryckpunkter.
Hur många år håller en bäddmadrass?
Hur många år en bäddmadrass håller beror delvis på kvaliteten på produkten, men du ska räkna med att den håller i ungefär sju till tio år innan du behöver köpa en ny.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta