Madrass 180×200 – Bäst i test: Här är konsumenternas madrassfavoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Madrassen är en av de viktigaste möblerna i ditt hem då den har stort inflytande på din sömn och därmed allmänna mående. En bra madrass hjälper dig att få en god nattsömn, på samma sätt som en dålig kan leda till rastlösa nätter och försämrad hälsa. Innan du köper en madrass bör du därför se till att göra din research och hitta en som passar dig och dina behov bäst.

Observera att vi inte har lyckats hitta några oberoende tester i detta ämne, och har därför främst analyserat tidigare konsumenters utvärderingar av produkten i fråga i form av kundrecensioner, och jämfört dem med produktdata och pris.

Köpguide

 • Storlek
  När du köper en madrass är det viktigt att tänka på dess storlek för att säkerställa att den passar din säng och ditt sovrum. Här är två saker att tänka på gällande storleken på din madrass: För det första är det viktigt att noggrant mäta din säng innan du köper en madrass. Du bör mäta storleken på madrassutrymmet, höjden på din sängstomme samt det tillgängliga utrymmet i ditt sovrum. För det andra ska du fundera på om madrassen passar i din säng då den ska sitta bra och inte glida runt.
 • Material
  Materialet som madrassen är tillverkad av är en annan viktig faktor att ta hänsyn till då det påverkar produktens hållbarhet och komfort. Här är två saker att tänka på gällande materialet på din madrass:
  Hållbarhet: Se till att materialet som madrassen är tillverkad av är högkvalitativa och robusta. På så sätt kan du försäkra dig om att din madrass ger dig den komfort och det stöd du behöver i många år framöver.
  Underhåll: Det är viktigt att inte glömma hur smidig madrassen är att underhålla. Vissa material är mer resistenta mot smuts och fläckar än andra, vilket kan vara fördelaktigt om du har barn eller husdjur.
  Genom att ta hänsyn till de material madrassen är tillverkad av kan du säkerställa att du får en produkt som är både bekväm och hållbar och på så sätt få mer värde för pengarna samt se till att du kan njuta av en god nattsömn i många år framöver.
 • Komfort
  När du köper en madrass är det viktigt att tänka på komforten eftersom syftet med en madrass är att ge rätt stöd och komfort för att garantera behaglig sömn åt användaren. Här är några saker att tänka på när det gäller komfort:
  Om det är möjligt ska du testa madrassen i en butik eller ett visningsrum innan du köper den. På så sätt får du en bra uppfattning om hur bekväm den är och om den ger rätt stöd för dig. Om det däremot inte är möjligt bör du leta upp en återförsäljare som erbjuder madrasser med provperioder.
  Du kan också läsa recensioner på nätet för att få en uppfattning om hur bekväm madrassen har varit enligt tidigare användare. Fundera noga på vad de skriver och om de har samma behov och preferenser som du.
  Sist, men inte minst, är det viktigt att tänk på dina egna komfortbehov. Om du till exempel föredrar en hård eller mjuk fasthet måste du självklart välja den madrass som uppfyller dina behov.Se till att madrassen ger bra stöd för din rygg, nacke och höfter. Fundera även på vilken typ av madrass du har nu – ska det vara något liknande, eller är den egentligen dåligt anpassad för dig så att du behöver testa en modell med helt andra egenskaper. 
 • Pris
  Priset är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en madrass. Du måste vara säker på att du får valuta för pengarna samtidigt som den madrass du väljer passar din budget. Här är några saker som du kan tänka på när det gäller priset på en madrass:
  Bestäm en budget: Ta reda på hur mycket du är villig att spendera på en madrass innan du börjar utforska marknaden. Detta hjälper dig att begränsa dina alternativ så att du undviker att spendera för mycket tid och pengar.
  Jämför priser: Du bör alltid jämföra priserna på de olika alternativen som finns på marknaden. Ta hänsyn till både nätbutiker och fysiska butiker samt rabatter och utförsäljningar.
  Kvalitet kontra pris: Tänk på att det billigaste alternativet inte alltid har det bästa värdet; madrassens kvalitet och de material som används till dess tillverkning bör beaktas, så att du kan hitta rätt balans mellan kvalitet och pris.
  Långsiktig investering: Kom ihåg att en madrass är en långsiktig investering och att det därför kan vara värt att spendera lite mer än vad du egentligen hade planerat. Att investera i en bra och solid madrass kan göra stor skillnad för kvaliteten på din sömn, och därmed ditt allmänna mående.

arrow-more


Emma Original madrass 180×200  – En högkvalitativ madrass med flera olika lager

Bästa madrassen till priset

Emma Originalmadrass i storlek 180×200 är utformad för att anpassa sig efter din kroppsform, vikt och dina sömnvanor för att garantera behagliga och sömnrika nätter. Här tar vi en närmare titt på hur detta är möjligt och varför just den här madrassen är så populär bland dess många användare.

 • Stödjande och ergonomisk design för ryggen
 • Försedd med Airgocell-skum
 • Testfakta har utsett den till bäst i test både 2020 och 2021

Översikt och analys av Emma Original madrass 180×200

Tryckavlastande
Emma-madrassen är utformad för att fördela trycket av din vikt jämnt, vilket skapar optimal komfort för dig. Den har nämligen ett mellanlager i viskoelastiskt minnesskum som anpassar sig efter din kroppsform, samt ett lager i HRX-skum som ger stöd och avlastning oavsett vilken sovposition du har. Du behöver dessutom ingen toppmadrass om du skulle välja att köpa den här madrassen.

Kroppsanpassning
Madrassen ger unikt stöd och komfort genom att anpassa sig efter din kroppsform, vikt och sömnvanor tack vare lagret i minnesskum. Överdraget är fuktreglerande, elastiskt och dämpar dina rörelser, samtidigt som det är maskintvättbart för enkelt underhåll.

Andningsbart och svalkande
Överdraget är både snyggt och lätt att tvätta, samtidigt som det dämpar eventuella rörelser. Airgocell®-skummet bidrar till en bekväm sovupplevelse genom att forma sig efter din kropp utan att andra delar av madrassen berörs. Luftporerna i skummet gör madrassen andningsbar och ser till att den håller dig behagligt sval under hela natten.

Fördelar

 • Airgocell-skum
 • Goda testomdömen
 • Elastisk och fuktabsorberande
 • Gratis leverans
Nackdelar

 • Något dyr

Bedömning

Denna madrass är ett bra alternativ för de flesta då den har ett viskoelastiskt lager av minnesskum som anpassar sig efter din kroppsform, samt HRX-skum som garanterar stöd och tryckavlastning oavsett sovposition. Madrassen har också ett snyggt och tvättbart överdrag med Airgocell-skum som gör madrassen andningsbar och håller dig behagligt sval hela natten.


Mayan latexmadrass 180×200 –  Skummadrass från Bedre Nætter

 Bästa premiumvalet

Mayan Latexmadrass är tillverkad med den så kallade vulkaniseringsmetoden vilket ger madrassen en unik cellstruktur med hög elasticitet. Ett av materialen som madrassen består av är 100 % naturlatex som gör den allergivänlig och därmed idealisk för de allra flesta som vill ha en god nattsömn.

 • Tillverkad i 100 % naturlatex
 • Allergivänlig
 • Robusta material

Översikt och analys av Mayan latexmadrass 180×200

Fördelaktiga material
Den här skummadrassen är tillverkad i latex från Hevea Brasiliensis-träd som är skördade med respekt för de lokala samhällena och djurliven, vilket ger den en FSC-certifiering. Madrassens naturliga konstruktion kompletteras med ett överdrag av Poakea som är tillverkat av gräsfibrer från gräsfamiljen Poaceae, vilket garanterar optimala sömnförhållanden eftersom dessa typer av fibrer är naturligt fuktabsorberande.

Bra egenskaper
Bedre Nætter har använt en så kallad vulkaniseringsmetod vid tillverkningen av Mayan Latex madrass vilket ger den en unik cellstruktur som är mer elastisk än andra alternativ. Madrassen har också utmärkta fukttransporterande egenskaper, vilket gör den antibakteriell och robust. Mayan Latexmadrass är  behaglig att ligga på och är en utmärkt lösning för sömnrikare nätter i många år framöver.

Fördelar

 • Fördelaktiga material
 • Överdraget är tillverkat med fuktabsorberande fibrer
 • Gratis leverans
Nackdelar

 • Vissa kunder har beklagat sig över långa leveranstider
 • Madrassens kan anses vara något hård

Bedömning

Mayan latexmadrass från Bedre Nætter är ett bra val för din hälsa. Madrassens naturlika utseende kompletteras med ett överdrag av Poakea som är tillverkat av gräsfibrer från gräsfamiljen Poaceae, vilket garanterar optimala sömnförhållanden eftersom dessa fibrer är kända för att vara fuktabsorberande.

Man bör dock vara medveten om att det finns en del kunder som har klagat något på leveranstiden samt att madrassens är hårdare än vad den beskrivs vara på Bedre Nætter. Trots detta anser vi att madrassens positiva egenskaper väger tyngre vilket utgör denna modell till ett riktigt bra alternativ.


Madrass 180×200

En madrass i storleken 180×200 passar de flesta dubbelsängar då den erbjuder tillräckligt med utrymme för två personer, och är generellt sett ett populärt val. Det finns många olika typer av madrasser i den här storleken, och det är därför viktigt att göra research så att du väljer en som passar dina behov och preferenser för bästa möjliga komfort och stöd.

För- och nackdelar med en madrass 180×200

En madrass i denna populära storlek kommer förstås med en mängd fördelaktiga egenskaper, men det finns även en del nackdelar. Vi har försökt samla några av de mest relevanta för- och nackdelarna för dig här:

Fördelar med en madrass 180×200:

 • Gott om utrymme: En madrass i den här storleken ger plats för två personer att sova behagligt med personligt utrymme, utan att det känns trångt.
 • Större valfrihet: På grund av storlekens popularitet finns det många olika typer av madrasser i den här storleken, vilket gör det enklare för dig att hitta en som passar dina enskilda behov.
 • Standardstorlek: Som vi tidigare nämnt är måtten 180×200 en standardstorlek bland madrasser, vilket gör det enkelt att hitta sängkläder, sängöverdrag och andra tillbehör som passar.

Nackdelar med en madrass 180×200:

 • Tyngre: En större madrass är tyngre och svårare att hantera vid flytt eller tvätt. Däremot erbjuder många återförsäljare gratis leverans och montering.
 • Högre pris: En madrass i den här storleken är naturligtvis dyrare än en motsvarande modell i mindre storlek.
 • Större utrymmesbehov: En madrass i den här storleken tar mycket plats, så innan du köper en är det viktigt att se över om du faktiskt har tillräckligt med utrymme i sovrummet.

I slutändan handlar det nästan alltid om att definiera dina behov och krav på en säng för att sedan välja madrass och säng utifrån det. På så sätt kommer vissa för- och nackdelar att spela mindre roll för dig och därmed göra ditt beslut enklare. Om du vill hitta en säng 180×200 som en madrass i storleken 180×200 passar i har vi även samlat några av de bästa sängarna i en artikel.

Inredning i sovrummet med en madrass 180×200

Det är ganska enkelt att inreda ett sovrum med en madrass på 180×200 centimeter. Först och främst måste du mäta ditt rum för att se till att det finns tillräckligt med utrymme för madrassen och de andra möbler och detaljer du vill inkludera. När du har rätt mått kan du börja leta efter vilken typ av madrass du vill ha.

Nästa steg är att hitta det ett lakan som passar till din madrass – utgå gärna efter din personliga stil och inredning när det gäller färg och material. Välj ett lakan av hög kvalitet, eftersom det ger god komfort samtidigt som det hjälper dig att hålla rätt temperatur under hela natten. Glöm förstås inte heller bort kudde och täcke, och sängkläder till de båda, för att hålla dig varm på natten.

Avslutningsvis kan du välja att lägga till personliga detaljer till ditt sovrum för att ge det en hemtrevlig och personlig prägel. Hyllor är till exempelvis både snyggt och praktiskt för mindre inredning som ljusstakar, växter och bilder. En annan viktig detalj i ett sovrum är gardiner – ska de släppa in ljuset utifrån eller blockera det helt och hållet? Mattor är också populärt att inreda med i sitt sovrum då de är ljuddämpande och ger utrymmet lite extra karaktär.

De olika typerna av madrasser

Det finns många olika typer av madrasser, vilket gör att det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dig. Här har vi tittat på tre typer av madrasser som är några av de mest populära i Danmark.

Skummadrasser
Skummadrasser är ofta tillverkade med en stomme av fast polyskum omgiven av skum, och har förmågan att forma sig efter kroppen för att ge optimalt stöd. De är ett populärt alternativ på grund av sitt vanligtvis låga pris och lätta vikt, men tenderar att ha en kortare livslängd än andra varianter.

Minnesskum-madrasser
Minnesskum-madrasser är tillverkade med en kärna av en speciell formbar skum som “minns” din kroppsform, så att den anpassar sig exakt efter din kropp. De är vanligtvis dyrare än skummadrasser, men har också en längre livslängd och erbjuder högre komfort.

Latexmadrasser
Latexmadrasser är tillverkade av ett naturligt framtaget skum och är kända för sitt stöd samt sin komfort och andningsförmåga. De tenderar att vara dyrare än andra varianter, men har normalt sett lång livslängd och är ofta allergivänliga. Deras andningsförmåga bidrar till att hålla både dig och din säng sval under natten, så att du kan sova behagligt och ostört.

Varje typ av madrass har sina för- och nackdelar, och vilken som passar dig bäst beror främst på vad som passar din kropp bäst samt vilken budget du satt. Om du har några hälsoproblem rekommenderar vi alltid att du pratar med din läkare om vilken typ av madrass eller säng som de tror är bäst för dig och ditt tillstånd. Du kan också läsa vår artikel om ställbara sängar 140×200 centimeter, som har flera fördelaktiga egenskaper och som idag används av många som lider av olika skador och hälsoproblem.


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta