Bäddmadrass 180×200 – Vår guide om bäddmadrasser i storleken 180×200

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här guiden kommer du att kunna läsa om vad som är viktigt att tänka på när du köper en bäddmadrass 180×200. Vi ger dig även några förslag på bra bäddmadrasser på 180×200 centimeter som vi kan rekommendera.

Ny bäddmadrass 180×200: Vad ska jag tänka på?

När du ska välja en ny bäddmadrass 180×200 finns det några grundläggande saker att ta ställning till. Det finns en mängd olika bäddmadrasser i storleken 180 x 200 centimeter på marknaden.

Vilken madrass du bör välja beror till stor del på dina egna personliga preferenser.

Om du är ute efter en bäddmadrass 180×200 som verkligen gör skillnad för din sömn rekommenderar vi att du väljer en madrass som är tillverkad av antingen latex eller memoryskum.

Båda dessa bäddmadrasser är väldigt bekväma, men de är även väldigt olika.

En bäddmadrass 180×200 av latex är bra för dig som tycker om att ligga på fasta underlag. Latex har en fast yta som ger en bra stabilitet.

En latexmadrass 180×200 är dessutom väldigt andningsbar och är därför otroligt bra under varma nätter.

Om du föredrar att ligga mjukt är en bäddmadrass 180×200 av memoryskum att föredra. Det här materialet gör nämligen att du sjunker ner bekvämt i madrassen när du lägger dig på den.

En madrass 180×200 av memoryskum använder din kroppsvärme för att forma sig efter din kropp, och sedan ligger du nästan i en låst position.


Emma Bäddmadrass 180×200 – För optimalt stöd och stabilitet

Bästa bäddmadrass enligt konsumenter

✅ Bäst i test – Testfakta 2021
✅ 100 nätters provsömn + 10 års garanti
✅ Använd koden “ASNRL5” för 5 % rabatt

Emma Topmadras – Den optimale støtte og stabilitet

Emma bäddmadrass 180×200 har fått ett betyg på 4,73 av 5 stjärnor på Emma hemsida, så det är en populär madrass. 

Här får du en vändbar bäddmadrass som är utformad för att tillfredsställa så många kunder som möjligt. Om du ligger bäst på en hårdare madrass med ett bra stöd ska du ha sidan med HRX-skum vänd uppåt. Om du föredrar en mjukare madrass bör du däremot ligga på sidan med Airgocell-skum. Om du är osäker kan du dessutom vara helt lugn. Du kan nämligen prova madrassen riskfritt i 100 dagar innan du måste göra ett slutligt val och vända madrassen för sista gången.

Tack vare det speciella HRX-skummet får du en väldigt speciell komfort och ett optimalt stöd för kroppen med den här bäddmadrassen. Den formar sig efter din kropp och kan användas av alla kroppstyper.

Bäddmadrassen är dock inte bara bekväm, den är även praktisk. Överdraget till madrassen är tillverkat av ett speciellt, fuktreglerande material. Detta säkerställer att du får en sval och bekväm sömn även när nätterna är som varmast. Överdraget kan dessutom tas av och tvättas vid behov.

Anledningar att välja den här madrassen

Kan användas av alla
Stark, stödjande och stabil
100 dagars riskfri provperiod
Fri frakt och retur med full återbetalning

Emma Bäddmadrass vs. Marknaden

Detta är en av marknadens mest populära bäddmadrasser. Den smarta och bekväma designen gör att madrassen skiljer sig från många andra populära bäddmadrasser på marknaden. Det är framförallt det speciella HRX-skummet samt att madrassen är vändbar som gör den här bäddmadrassen till något alldeles unikt.

Läs hela vår artikel om Emma Madrass här.


Emma Diamond Bäddmadrass 180×200

Bästa bäddmadrass i test

✅ Bäst i test – Testfakta 2021
✅ 100 nätters provsömn + 10 års garanti
✅ Använd koden “ASNRL5” för 5 % rabatt

Emma Diamond Bäddmadrass är en 9 cm tjock madrass i temperaturreglerande material som finns att välja i en av hela sju olika storlekar. Hos Emma.se ligger kundbetyget för närvarande på 4,7 av 5.

 

Madrassen och dess struktur

Det nedre skumlagret hos Emma Diamond Bäddmadrass bidrar till utmärkt tryckavlastning tillsammans med bra luftcirkulation. Ovanpå detta har du ytterligare ett lager skum vars grafitpartiklar ser till så att madrassen reglerar temperaturen väl och förser dig med en sval sömnupplevelse. Därtill är det väl värt att nämna det andningsbara fodralet som kan tas av och köras i tvättmaskin så att det alltid hålls rent.

Storlekar

Emma Diamond Bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

80 x 200
90 x 200
100 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Fördelar

  • Reglerar temperaturen väl
  • Fodral som kan maskintvättas
  • Lång provperiod
  • Hjälper till att lindra ryggsmärtor
Nackdelar

  • Högre prisklass när den inte är på rea

Därför rekommenderar vi Emma Diamond Bäddmadrass

Vi vill påstå att det finns mycket att tycka om hos Emma Diamond Bäddmadrass. Med en 9 cm tjocklek har du gott om stöd under dig, och materialen som har använts vid tillverkningen är både tryckavlastande samt temperaturreglerande. Bäddmadrassen fungerar väl till enkelsängar och dubbelsängar då det finns sju storlekar att välja mellan.


Tempur 2-side Topper Bäddmadrass 180×200

Bästa bäddmadrass i allround-modell

Tempur 2-side Topper Bäddmadrass 

 

Gör din säng komplett genom att lägga vantarna på en skön bäddmadrass som bjuder på det där extra stödet för en fulländad sömnupplevelse. Den 7 cm tjocka Tempur 2-side Topper Bäddmadrassen följer din kropp för att ge ett skräddarsytt stöd alla dagar i veckan, så missa inte chansen att få testa på den!

Madrassen och dess struktur
Tempur 2-side Topper Bäddmadrass görs upp av viskoelastiskt Tempurmaterial som har en utmärkt förmåga att reglera temperaturen. Du kan med andra ord förvänta dig att få njuta av en högkvalitativ madrass som gör sitt jobb väl, och detta gäller oavsett om du har en enkelsäng eller dubbelsäng. Bäddmadrassen kan nämligen beställas i en av 13 olika storlekar med varianter som passar både lite mindre och lite större sängar.

Hur mjuk föredrar du att din bäddmadrass ska vara? Tempur 2-side Topper Bäddmadrass kan köpas i antingen en medium eller fast modell så att du får en sömnupplevelse som lever upp till dina krav och önskemål.

Vem madrassen rekommenderas till
Tempur 2-side Topper Bäddmadrass passar alla som vill ha en mångsidig bäddmadrass i hög kvalitet. Det tvåsidiga överdraget är ett stort plus där den ena sidan är gjord i velour medan den andra är gjord i dubbel jersey. Du får därför en skön och sval känsla som bidrar till en god natts sömn.

Storlekar och fastheten

Tempur 2-side Topper Bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
160 x 200
160 x 210
180 x 200
180 x 210

Tempur 2-side Topper Bäddmadrass är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

Medium
Fast


Mille Notti Featherbed Bäddmadrass 180×200

Bästa bäddmadrass med hög komfort

Mille Notti Dun Bäddmadrass

 

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass ger dig härliga och bekväma nätter till ett konkurrenskraftigt pris. Att du har den rätta bäddmadrassen är av yttersta vikt för att kunna få den optimala sömnen, och Mille Notti Featherbed Bäddmadrass kommer utan tvekan att leva upp till alla dina förväntningar.

Madrassen och dess struktur
För en riktigt mjuk känsla som nästan påminner om att sväva på moln är det Mille Notti Featherbed Bäddmadrass som du bör kika närmare på. Madrassen är fylld med fjädrar och dun – mer specifikt 90 % gåsfjädrar och 10 % gåsdun.

Du kommer att få stor nytta av den här sköna madrassen oavsett årstid, och som ett extra plus omges madrassen av ett kanalsytt tyg av duntät bomullstwill. Mille Notti Featherbed Bäddmadrass uppmäter 8 cm på höjden så att du har ordentligt med underlag att sjunka ner i. Kom ihåg att ett madrasskydd kan sitta på sin plats för att säkerställa att madrassen håller sig ren under en längre tid, så överväg att beställa detta separat.

Vem madrassen rekommenderas till
För både dig som har ett stort sovrum och för dig som har begränsat med utrymme blir Mille Notti Featherbed Bäddmadrass ett ypperligt val. Du har hela sju storlekar att välja mellan, så bäddmadrassen kan användas till antingen en liten enkelsäng eller en stor dubbelsäng. Just därför finns det en stor chans att Mille Notti Featherbed Bäddmadrass passar just din säng utan problem.

Storlekar och fastheten

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

90 x 200
105 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
210 x 200

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

Mjuk


Hästens BJX Bäddmadrass 180×200

Bästa bäddmadrass i premiumklassen

Hästens BJX Bäddmadrass

 

Nästa bäddmadrass på vår topplista har inte bara en känsla av lyx, utan är dessutom tillverkad av imponerande material för att ge dig den perfekta blandningen av komfort och stabilitet. Hästens BJX Bäddmadrass passar de flesta sängarna, och med flera färger att välja mellan kan du matcha din säng och sovrum med den här äkta lyxmadrassen. 

Madrassen och dess struktur
Tack vare bomull och ull bjuder Hästens BJX Bäddmadrass på en skön känsla, och som om detta inte vore nog är det specifikt de starkaste och längsta tagelstråna som dras nytta av för att ta fram en bäddmadrass som har uppskattad spänst.

Som grädden på moset specialbehandlas stoppningsmaterialet för att undvika allergener till en så hög grad som möjligt. Alla dessa designval ser tillsammans till så att Hästens BJX Bäddmadrass blir en ypperlig produkt som ger dig allt du kan önskas vilja ha från en lyxig premiummadrass.

Vem madrassen rekommenderas till
Hästens BJX Bäddmadrass rekommenderas till alla som drömmer om äkta kvalitet utan några kompromisser. Välj mellan sex olika färger såsom Blue Check, Solid Pearl Check, Black Check och mer därtill för att matcha bäddmadrassen med resten av ditt sovrum.

Samtidigt ser de 16 olika storlekarna till så att det blir lätt att få tag på en bäddmadrass som får plats i just din säng. Införskaffa dig en Hästens BJX Bäddmadrass och få en produkt som gör varje natt bättre.

Storlekar och fastheten

Hästens BJX Bäddmadrass är tillgänglig i följande storlekar:

80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
140 x 200
140 x 210
160 x 200
160 x 210
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210

Hästens BJX Bäddmadrass är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

Mjuk


VidaXL bäddmadrass 180×200

✅ Ventilerande material som kan sänka belastningen på kroppens tryckpunkter

VidaXL bäddmadrass

VidaXL bäddmadrass 180×200 är en mycket komfortabel madrass från varumärket VidaXL, och här kan man utan tvekan lita på att få komfort, andningsbarhet och en lång livslängd. Insidan av kallskum har en så kallad öppen cellstruktur, och på så sätt är materialet ventilerande för att kunna leda bort fukt och garantera att man behåller optimal temperatur. Då madrassen är hela 6 cm tjock blir den ett perfekt komplement ovanpå exempelvis en resårmadrass för att fullända ens säng.

VidaXL bäddmadrass erbjuds för närvarande hos bland annat VidaXL där man kan få storlek 180 x 200 för så lite som 1 289 kronor. Därtill får man tillgång till fri frakt, så när allt kommer till kritan är madrassen utomordentligt prisvärd.

Madrassen och dess struktur
VidaXL bäddmadrass 180×200 är en vändbar madrass för att garantera ett jämt slitage. Dess skumfyllning gör madrassen mycket mjuk och härlig att sova på samtidigt som dess 100 % polyestertyg som pryder utsidan av madrassen bjuder på ett fräckt utseende. Tyget är temperaturreglerande och ser till så att fukt leds bort på samma gång som underlaget aldrig blir för kallt. Det avtagbara tyget som avlägsnas med hjälp av en dragkedja är tvättbart i upp till 60 °C för renlighetens skull.

Vem madrassen rekommenderas till
Det finns många storlekar att välja mellan, så oavsett om man behöver en bäddmadrass till en liten 80 x 200 säng eller en 180 x 200 dubbelsäng finns VidaXL bäddmadrass där för en i vått och torrt. Hela ytan består av komfortzoner, så när man ligger på den här madrassen slipper man att skifta mellan olika sovlägen lika ofta som man kanske annars hade gjort.

Bra att veta om madrassen
Med hjälp av en VidaXL bäddmadrass sänks belastningen på kroppens tryckpunkter, och resultatet blir att kroppen verkligen får vila samt återhämta sig för att vara redo inför nästa dag. Tack vare att madrassen anpassar sig och formar sig efter ens kropp får man en optimal upplevelse, men trots detta rekommenderas det att beställa ett lakan separat för hygienens skull. VidaXL bäddmadrass är en passande lösning för både enkelsängar och dubbelsängar, så det är värt att slå till redan idag!

Storlekar och fastheten

VidaXL bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:

 80 x 200
 90 x 200
 100 x 200
 120 x 200
 140 x 200
 160 x 200
 180 x 200

VidaXL bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:

 Mjuk


KARUP Comfort Futon bäddmadrass 180×200

Tjock och mjuk bäddmadrass som passar i alla sovrum

KARUP Comfort Futon bäddmadrass

Med komfort och hållbarhet som sitt primära fokus är KARUP Comfort Futon bäddmadrass ett mycket högkvalitativt underlag från varumärket KARUP Design. Det är möjligt att välja mellan en beige och en svart färg, och vad man får är en riktigt härlig bäddmadrass som anpassar sig efter ens kropp för att kunna bjuda på det optimala stödet varje natt.

Madrassen är ganska tjock med sina 15 cm, och därför behöver man aldrig oroa sig för att bäddmadrassen ska kännas för tung. Dess insida av bomull och skum hjälper även till att erbjuda en skön känsla varje gång man lägger sig ner, så en mer komfortabel madrass får man allt leta länge efter. KARUP Comfort Futon bäddmadrass kan för närvarande beställas hos Furniturebox där dess pris för storlek 180 x 200 är 3 599 kronor. Med schyssta villkor och hemleverans kan man inom kort ha den fantastiska bäddmadrassen vid ens sida.

Madrassen och dess struktur
KARUP Comfort Futon bäddmadrassen har en ganska enkel men effektiv insida av bomull och skum som förser en med utomordentlig komfort i alla lägen. Man glider ner i madrassen på ett riktigt skönt sätt medan underlaget formar sig efter ens kropp för att ge en det bästa stödet.

Vem madrassen rekommenderas till
KARUP Comfort Futon bäddmadrass rekommenderas till de som vill fullända sin säng i storlek 140 x 200, 160 x 200 eller 180 x 200. Madrassens fasthet ligger på ”medium”, och detta brukar ses som standarfastheten som passar de flesta. Den är dock primärt anpassad för personer som väger under 80 kg medan de över 80 kg kan gynnas mer av en madrass med fastheten ”fast”.

Bra att veta om madrassen
KARUP Comfort Futon bäddmadrass må vara tjockare än de traditionella japanska futonbäddarna, men trots detta ser man liknande fördelar hos dem båda. Med insidan av bomull och skum tillsammans med den imponerande höjden bjuder Karup Comfort Futon bäddmadrass på ett härligt mjukt underlag som bland annat kan placeras på en resårmadrass för att få den ultimata sängen för optimal sömn.

Storlekar och fastheten

KARUP Comfort Futon bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:

140 x 200
160 x 200
180 x 200

KARUP Comfort Futon bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:

Medium


Tempur Cloud Breeze bäddmadrass 180×200

Tjock, prisvärd och behaglig bäddmadrass

Tempur Cloud Breeze bäddmadrass

Från märket Tempur kommer här den härliga Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen. Få den kvalitetssömnen som du alltid har drömt om tack vare den komfortabla madrassen som passar i de flesta sängarna. Tempur Cloud Breeze bäddmadrass kommer i ett imponerande antal olika storlekar, så oberoende av om man är på jakt efter en bäddmadrass till ens enkelsäng eller dubbelsäng blir detta en passande produkt.

Med sin tjocklek på 9 cm är Tempur Cloud Breeze bäddmadrass ett ganska tjockt underlag som formar sig efter kroppen och ger mer än nog med stöd alla dagar i veckan. Materialet är samtidigt allergivänligt så att alla ska kunna känna sig trygga att ta del av produkten. Beställ madrassen hos Sängvaruhuset där dess pris har reducerats med 15 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 15 717 kronor, nedsatt från 18 490 kronor. Ytterligare fördelar är den fria frakten tillsammans med de räntefria avbetalningarna som erbjuds.

Madrassen och dess struktur
Tempur Cloud Breeze bäddmadrass kan skryta med sin tryckavlastande komfort samt stödet som har ett 3D-fodral med funktionsmaterial. Om man ofta svettas eller blir varm är detta en utomordentlig lösning då materialet leder bort fukt så att man förblir sval varje natt. Mer härligt än så kan det knappast bli.

Vem madrassen rekommenderas till
Då Tempur Cloud Breeze bäddmadrass säljs i ett förbluffande antal storlekar rekommenderas madrassen till en oavsett om man har en enkelsäng eller en dubbelsäng. Dess mjuka, härliga och följsamma material ger det rätta stödet för kroppen så att man aldrig behöver oroa sig för smärta eller obehag.

Bra att veta om madrassen
Ytterst har Tempur Cloud Breeze bäddmadrass ett avtagbart tyg, och visst för detta med sig en rad fördelar, framförallt möjligheten att tvätta tyget så att ens madrass förblir ren i alla lägen. Det är dock alltid rekommenderat att köpa ett lakan separat som ett extra skydd så att bäddmadrassen håller under en längre tid.

Storlekar och fastheten

Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:

80 x 200
 80 x 210
 90 x 200
 90 x 210
 105 x 200
 105 x 210
 120 x 200
 120 x 210
 140 x 200
 160 x 200
 160 x 210
 180 x 200
 180 x 210

Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:

 Medium


Tempur Topper

tempur_topper_topmadras

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Tempur Topper. Detta är en tryckavlastande bäddmadrass med ett fast stöd och en optimal liggkomfort. Med den här modellen får du därför en bäddmadrass som bidrar till sängens stöd och avlastning.

Tempur Topper har ett avtagbart och tvättbart överdrag som gör det enkelt att bibehålla en ren och fräsch sovmiljö. Överdraget går därför att maskintvätta i 60 grader. Bäddmadrassen har en total tjocklek på ungefär sju centimeter.

Tempur Topper är tillverkad av Tempurs speciella material med en unik formula. Detta material utvecklades från början av NASA för att ge astronauter ett optimalt stöd under uppskjutningar. Du kan därför lugnt räkna med att du får ett optimalt stöd och en optimal liggkomfort om du köper Tempur Topper. Bäddmadrassen består bland annat av viskoelastiska celler som aktivt formar och anpassar sig till kroppens konturer och rörelser.

När du köper Tempur Topper får du en bäddmadrass med 15 års garanti. Bäddmadrassen består av Tempur-material med en tjocklek på sju centimeter. Detta formar sig efter kroppens temperatur och ger ett unikt och individanpassat stöd samt en bra komfort.


Läs också: Bästa sängen, ställbar säng och kontinentalsäng.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Wonderland Superior bäddmadrass 180×200

Wonderland Superior topmadras

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Wonderland Superior. När det gäller bäddmadrasser är det viktigt att madrassen har en optimal tryckavlastning och en bra liggkomfort. Eftersom att Wonderland Superior bäddmadrass är tillverkad av Pulse latex får man just detta med den här modellen. Det här är en mjuk och flexibel typ av latex som anpassar sig till kroppens konturer.

Pulse latex är dessutom ett hållbart material med en optimal ventilation och andningsbarhet. Detta innebär att du får en bäddmadrass som bidrar till en ren och fräsch sovmiljö. Wonderland Superior har dessutom ett temperaturreglerande tyg som anpassar sig till kroppens temperatur och håller den på rätt nivå.

Wonderland Superior bäddmadrass har en kärntjocklek på fem centimeter. Detta är en fördel eftersom att en genomsnittlig bäddmadrass brukar ha en kärna på ungefär fyra centimeter. Det går även att tvätta bäddmadrassen i tvättmaskinen på 60 grader. Bäddmadrassen har en total tjocklek på åtta centimeter.


Tempur Original bäddmadrass 180×200

✅ Tempurs mest populära och sålda bäddmadrass

Tempur Original bäddmadrass

För en utomordentligt bekväm bäddmadrass som fulländar varje säng är det väl värt att kika lite extra på Tempur Original bäddmadrass. Detta blir det perfekta valet för de som uppskattar en god natts sömn utan nack- eller ryggsmärtor där madrassen formar sig efter ens kropp för att ge det bästa möjliga stödet. Just den här bäddmadrassen har kommit att bli Tempurs mest populära samt sålda tryckavlastande bäddmadrass, och det är enkelt att se varför. Detta är utan tvekan det ultimata valet för att få en fantastisk viktlös känsla.

Tempur Original bäddmadrass kan beställas hos exempelvis Sängvaruhuset där priset har reducerats med omkring 27 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 9 590 kronor, nedsatt från 13 190 kr. Möjligheten till räntefria avbetalningar är också en stor fördel.

Madrassen och dess struktur
Tempur Original bäddmadrass är hela 7 cm tjock, och med dess mjuka fasthet glider man skönt ner i madrassen medan den anpassar sig efter ens kropp. Den sköna fyllningen av memoryskum är ett stort plus för att få bäddmadrassen att kännas ännu mer bekväm, och tyget av sammet känns silkeslent mot huden. Kom även ihåg att tyget är avtagbart så att man har möjligheten att med jämna mellanrum rengöra det.

Vem madrassen rekommenderas till
Tempur Original bäddmadrass kommer i fastheten ”mjuk”. Vanligtvis rekommenderas ”medium” till de som väger mindre än 80 kg medan ”fast” rekommenderas till de över 80 kg, så Tempur Original bäddmadrass är perfekt för de som eftersöker någonting extra mjukt. Den är därtill passande för både enkelsängar i den mindre storleken 80 x 200 enda upp till dubbelsängar i storleken 180 x 200.

Bra att veta om madrassen
Tempur Original bäddmadrass kan bland annat placeras ovanpå en resårmadrass för bekvämlighetens skull, men kom ihåg att det är en god idé att beställa ett madrasskydd separat för att säkerställa att bäddmadrassen håller under en längre tid. Även Tempurs lakan kan komma väl tillhands för att bjuda på lite extra komfort och en riktigt snygg look.

Storlekar och fastheten

Tempur Original bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:

80 x 200
90 x 200
 105 x 200
 120 x 200
 140 x 200
 160 x 200
 180 x 200

Tempur Original bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:

 Mjuk


Maximera komforten: Bäddmadrass 180×200 för alla madrassstorlekar

I jakten på en god natts sömn är valet av madrass avgörande, men det finns en annan hjälte i sömnekvationen – bäddmadrassen (bäddmadrass). I det här avsnittet ska vi utforska hur bäddmadrass 180×200 kan förhöja din sömnupplevelse samtidigt som vi tar hänsyn till dess kompatibilitet med olika madrassstorlekar, inklusive 140×200- och 160×200-madrasserna.

Bäddmadrass 180×200: En uppgradering av komforten

Med måtten 180 centimeter i bredd och 200 centimeter i längd är bäddmadrass 180×200 särskilt utformad för king size-madrasser. Dess primära syfte är att förbättra din sömnkomfort. Här är hur den åstadkommer det:

  • Förbättrad komfort: Bäddmadrass 180×200 lägger till ett extra lager av plysch till din madrass. Den anpassar sig efter kroppens konturer, minskar tryckpunkter och främjar avslappning.
  • Temperaturreglering: Vissa bäddmadrasser har kylfunktioner som hjälper till att bibehålla en optimal sömntemperatur, vilket är särskilt fördelaktigt om du har en tendens att sova varmt.
  • Bevara din madrass: Utöver komforten fungerar bäddmadrasser som skyddande barriärer för din madrass. De skyddar den mot damm, allergener och fläckar, vilket effektivt förlänger madrassens livslängd.

Kompatibilitet med 140×200 och 160×200 madrasser

Även om vi främst fokuserar på bäddmadrass 180×200 är det viktigt att notera att dessa bäddmadrasser finns i olika storlekar för att passa olika madrassmått, inklusive de populära storlekarna madrass 140×200 och 160×200.

Bäddmadrass 180×200 är ett mångsidigt val som passar madrasser i olika storlekar. Oavsett om du har en 140×200- eller 160×200-madrass kan bäddmadrass 180×200 vara ett lämpligt komplement för att förbättra din sömnupplevelse. Dess anpassningsförmåga gör den till ett värdefullt val för dem som vill uppgradera sin sömnkomfort utan att oroa sig för specifik storlekskompatibilitet.

Sammanfattningsvis kan bäddmadrass 180×200 vara en praktisk lösning för att förbättra komforten och livslängden på din madrass, oavsett om den är 140×200, 160×200 eller någon annan storlek. Dess förmåga att tillgodose olika madrassstorlekar gör den till ett mångsidigt och bekvämt tillskott till din sovinställning, vilket i slutändan bidrar till en bättre natts sömn.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka bäddmadrasser på 180 x 200 cm rekommenderas?

Emma bäddmaddras, Wonderland Superior, Wonderland Premium, Tempur Topper och Nocturne Sleep Ultimate

Vad är en latexmadrass?

Om en bäddmadrass är tillverkad av latex kommer den att ha en ganska jämn och fast yta. Detta innebär att du inte sjunker ner i en latexmadrass, vilket kan vara en fördel under sommaren eller om du brukar sova varmt i allmänhet.

Vad är en memoryskum-madrass?

En madrass som är tillverkad av memoryskum formar sig efter din kropp och blir mjukare när materialet värms upp av din kroppsvärme. Memoryskummet ger en känsla av att du sjunker ner i madrassen och gör att du får en väldigt rogivande sömn.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta