Bäddmadrass 180 × 200 – Läs vår guide om bäddmadrasser i storleken 180 × 200 centimeter

Senest opdateret den 0

I den här guiden kommer du att kunna läsa om vad som är viktigt att tänka på när du köper en bäddmadrass. Vi ger dig även några förslag på bra bäddmadrasser på 180 x 200 centimeter som vi kan rekommendera.

Ny bäddmadrass: Vad ska jag tänka på?

När du ska välja en ny bäddmadrass finns det några grundläggande saker att ta ställning till. Det finns en mängd olika bäddmadrasser i storleken 180 x 200 centimeter på marknaden.

Vilken madrass du bör välja beror till stor del på dina egna personliga preferenser.

Om du är ute efter en bäddmadrass som verkligen gör skillnad för din sömn rekommenderar vi att du väljer en madrass som är tillverkad av antingen latex eller memoryskum.

Båda dessa bäddmadrasser är väldigt bekväma, men de är även väldigt olika.

En bäddmadrass av latex är bra för dig som tycker om att ligga på fasta underlag. Latex har en fast yta som ger en bra stabilitet.

En latexmadrass är dessutom väldigt andningsbar och är därför otroligt bra under varma nätter.

Om du föredrar att ligga mjukt är en bäddmadrass av memoryskum att föredra. Det här materialet gör nämligen att du sjunker ner bekvämt i madrassen när du lägger dig på den.

En bäddmadrass av memoryskum använder din kroppsvärme för att forma sig efter din kropp, och sedan ligger du nästan i en låst position.

Emma Bäddmadrass – För optimalt stöd och stabilitet

Emma Topmadras – Den optimale støtte og stabilitet

Butik Pris

Annoncer

4.799,00 Läs mer

Emma bäddmadrass har testats och recenserats av över 300 personer, och vet du vad de säger? De älskar den!

Sammantaget har madrassen fått ett betyg på 4,59 av 5 stjärnor. Dick, som är en verifierad köpare, skriver till exempel följande i sin recension: ”Köpte bäddmadrassen till min son, men tyckte själv om den så köpte en till mig också.”

Här får du en vändbar bäddmadrass som är utformad för att tillfredsställa så många kunder som möjligt. Om du ligger bäst på en hårdare madrass med ett bra stöd ska du ha sidan med HRX-skum vänd uppåt. Om du föredrar en mjukare madrass bör du däremot ligga på sidan med Airgocell-skum. Om du är osäker kan du dessutom vara helt lugn. Du kan nämligen prova madrassen riskfritt i 100 dagar innan du måste göra ett slutligt val och vända madrassen för sista gången.

Tack vare det speciella HRX-skummet får du en väldigt speciell komfort och ett optimalt stöd för kroppen med den här bäddmadrassen. Den formar sig efter din kropp och kan användas av alla kroppstyper.

Bäddmadrassen är dock inte bara bekväm, den är även praktisk! Överdraget till madrassen är tillverkat av ett speciellt, fuktreglerande material. Detta säkerställer att du får en sval och bekväm sömn även när nätterna är som varmast. Överdraget kan dessutom tas av och tvättas vid behov.

Anledningar att välja den här madrassen

🔴Kan användas av alla
🔴Stark, stödjande och stabil
🔴100 dagars riskfri provperiod
🔴Fri frakt och retur med full återbetalning

Emma Bäddmadrass vs. Marknaden

Detta är en av marknadens mest populära bäddmadrasser. Den smarta och bekväma designen gör att madrassen skiljer sig från många andra populära bäddmadrasser på marknaden. Det är framförallt det speciella HRX-skummet samt att madrassen är vändbar som gör den här bäddmadrassen till något alldeles unikt.

Tempur Original bäddmadrass

✅ Tempurs mest populära och sålda bäddmadrass

Tempur Original bäddmadrass

i samarbete med PriceRunner

För en utomordentligt bekväm bäddmadrass som fulländar varje säng är det väl värt att kika lite extra på Tempur Original bäddmadrass. Detta blir det perfekta valet för de som uppskattar en god natts sömn utan nack- eller ryggsmärtor där madrassen formar sig efter ens kropp för att ge det bästa möjliga stödet. Just den här bäddmadrassen har kommit att bli Tempurs mest populära samt sålda tryckavlastande bäddmadrass, och det är enkelt att se varför. Detta är utan tvekan det ultimata valet för att få en fantastisk viktlös känsla.

Tempur Original bäddmadrass kan beställas hos exempelvis Sängvaruhuset där priset har reducerats med omkring 27 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 9 590 kronor, nedsatt från 13 190 kr. Möjligheten till räntefria avbetalningar är också en stor fördel.

Madrassen och dess struktur

Tempur Original bäddmadrass är hela 7 cm tjock, och med dess mjuka fasthet glider man skönt ner i madrassen medan den anpassar sig efter ens kropp. Den sköna fyllningen av memoryskum är ett stort plus för att få bäddmadrassen att kännas ännu mer bekväm, och tyget av sammet känns silkeslent mot huden. Kom även ihåg att tyget är avtagbart så att man har möjligheten att med jämna mellanrum rengöra det.

Vem madrassen rekommenderas till

Tempur Original bäddmadrass kommer i fastheten ”mjuk”. Vanligtvis rekommenderas ”medium” till de som väger mindre än 80 kg medan ”fast” rekommenderas till de över 80 kg, så Tempur Original bäddmadrass är perfekt för de som eftersöker någonting extra mjukt. Den är därtill passande för både enkelsängar i den mindre storleken 80 x 200 enda upp till dubbelsängar i storleken 180 x 200.

Bra att veta om madrassen

Tempur Original bäddmadrass kan bland annat placeras ovanpå en resårmadrass för bekvämlighetens skull, men kom ihåg att det är en god idé att beställa ett madrasskydd separat för att säkerställa att bäddmadrassen håller under en längre tid. Även Tempurs lakan kan komma väl tillhands för att bjuda på lite extra komfort och en riktigt snygg look.

Storlekar och fastheten

Tempur Original bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:
🔴 80 x 200
🔴 90 x 200
🔴 105 x 200
🔴 120 x 200
🔴 140 x 200
🔴 160 x 200
🔴 180 x 200

Tempur Original bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:
🔴 Mjuk

VidaXL bäddmadrass

✅ Ventilerande material som kan sänka belastningen på kroppens tryckpunkter

VidaXL bäddmadrass

i samarbete med PriceRunner

VidaXL bäddmadrass är en mycket komfortabel madrass från varumärket VidaXL, och här kan man utan tvekan lita på att få komfort, andningsbarhet och en lång livslängd. Insidan av kallskum har en så kallad öppen cellstruktur, och på så sätt är materialet ventilerande för att kunna leda bort fukt och garantera att man behåller optimal temperatur. Då madrassen är hela 6 cm tjock blir den ett perfekt komplement ovanpå exempelvis en resårmadrass för att fullända ens säng.

VidaXL bäddmadrass erbjuds för närvarande hos bland annat VidaXL där man kan få storlek 180 x 200 för så lite som 1 289 kronor. Därtill får man tillgång till fri frakt, så när allt kommer till kritan är madrassen utomordentligt prisvärd.

Madrassen och dess struktur

VidaXL bäddmadrass är en vändbar madrass för att garantera ett jämt slitage. Dess skumfyllning gör madrassen mycket mjuk och härlig att sova på samtidigt som dess 100 % polyestertyg som pryder utsidan av madrassen bjuder på ett fräckt utseende. Tyget är temperaturreglerande och ser till så att fukt leds bort på samma gång som underlaget aldrig blir för kallt. Det avtagbara tyget som avlägsnas med hjälp av en dragkedja är tvättbart i upp till 60 °C för renlighetens skull.

Vem madrassen rekommenderas till

Det finns många storlekar att välja mellan, så oavsett om man behöver en bäddmadrass till en liten 80 x 200 säng eller en 180 x 200 dubbelsäng finns VidaXL bäddmadrass där för en i vått och torrt. Hela ytan består av komfortzoner, så när man ligger på den här madrassen slipper man att skifta mellan olika sovlägen lika ofta som man kanske annars hade gjort.

Bra att veta om madrassen

Med hjälp av en VidaXL bäddmadrass sänks belastningen på kroppens tryckpunkter, och resultatet blir att kroppen verkligen får vila samt återhämta sig för att vara redo inför nästa dag. Tack vare att madrassen anpassar sig och formar sig efter ens kropp får man en optimal upplevelse, men trots detta rekommenderas det att beställa ett lakan separat för hygienens skull. VidaXL bäddmadrass är en passande lösning för både enkelsängar och dubbelsängar, så det är värt att slå till redan idag!

Storlekar och fastheten

VidaXL bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:
🔴 80 x 200
🔴 90 x 200
🔴 100 x 200
🔴 120 x 200
🔴 140 x 200
🔴 160 x 200
🔴 180 x 200

VidaXL bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:
🔴 Mjuk

KARUP Comfort Futon bäddmadrass

Tjock och mjuk bäddmadrass som passar i alla sovrum

KARUP Comfort Futon bäddmadrass

i samarbete med PriceRunner

Med komfort och hållbarhet som sitt primära fokus är KARUP Comfort Futon bäddmadrass ett mycket högkvalitativt underlag från varumärket KARUP Design. Det är möjligt att välja mellan en beige och en svart färg, och vad man får är en riktigt härlig bäddmadrass som anpassar sig efter ens kropp för att kunna bjuda på det optimala stödet varje natt.

Madrassen är ganska tjock med sina 15 cm, och därför behöver man aldrig oroa sig för att bäddmadrassen ska kännas för tung. Dess insida av bomull och skum hjälper även till att erbjuda en skön känsla varje gång man lägger sig ner, så en mer komfortabel madrass får man allt leta länge efter. KARUP Comfort Futon bäddmadrass kan för närvarande beställas hos Furniturebox där dess pris för storlek 180 x 200 är 3 599 kronor. Med schyssta villkor och hemleverans kan man inom kort ha den fantastiska bäddmadrassen vid ens sida.

Madrassen och dess struktur

KARUP Comfort Futon bäddmadrassen har en ganska enkel men effektiv insida av bomull och skum som förser en med utomordentlig komfort i alla lägen. Man glider ner i madrassen på ett riktigt skönt sätt medan underlaget formar sig efter ens kropp för att ge en det bästa stödet.

Vem madrassen rekommenderas till

KARUP Comfort Futon bäddmadrass rekommenderas till de som vill fullända sin säng i storlek 140 x 200, 160 x 200 eller 180 x 200. Madrassens fasthet ligger på ”medium”, och detta brukar ses som standarfastheten som passar de flesta. Den är dock primärt anpassad för personer som väger under 80 kg medan de över 80 kg kan gynnas mer av en madrass med fastheten ”fast”.

Bra att veta om madrassen

KARUP Comfort Futon bäddmadrass må vara tjockare än de traditionella japanska futonbäddarna, men trots detta ser man liknande fördelar hos dem båda. Med insidan av bomull och skum tillsammans med den imponerande höjden bjuder Karup Comfort Futon bäddmadrass på ett härligt mjukt underlag som bland annat kan placeras på en resårmadrass för att få den ultimata sängen för optimal sömn.

Storlekar och fastheten

KARUP Comfort Futon bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:
🔴 140 x 200
🔴 160 x 200
🔴 180 x 200

KARUP Comfort Futon bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:
🔴 Medium

Tempur Cloud Breeze bäddmadrass

Tjock, prisvärd och behaglig bäddmadrass

Tempur Cloud Breeze bäddmadrass

i samarbete med PriceRunner

Från märket Tempur kommer här den härliga Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen. Få den kvalitetssömnen som du alltid har drömt om tack vare den komfortabla madrassen som passar i de flesta sängarna. Tempur Cloud Breeze bäddmadrass kommer i ett imponerande antal olika storlekar, så oberoende av om man är på jakt efter en bäddmadrass till ens enkelsäng eller dubbelsäng blir detta en passande produkt.

Med sin tjocklek på 9 cm är Tempur Cloud Breeze bäddmadrass ett ganska tjockt underlag som formar sig efter kroppen och ger mer än nog med stöd alla dagar i veckan. Materialet är samtidigt allergivänligt så att alla ska kunna känna sig trygga att ta del av produkten. Beställ madrassen hos Sängvaruhuset där dess pris har reducerats med 15 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 15 717 kronor, nedsatt från 18 490 kronor. Ytterligare fördelar är den fria frakten tillsammans med de räntefria avbetalningarna som erbjuds.

Madrassen och dess struktur

Tempur Cloud Breeze bäddmadrass kan skryta med sin tryckavlastande komfort samt stödet som har ett 3D-fodral med funktionsmaterial. Om man ofta svettas eller blir varm är detta en utomordentlig lösning då materialet leder bort fukt så att man förblir sval varje natt. Mer härligt än så kan det knappast bli.

Vem madrassen rekommenderas till

Då Tempur Cloud Breeze bäddmadrass säljs i ett förbluffande antal storlekar rekommenderas madrassen till en oavsett om man har en enkelsäng eller en dubbelsäng. Dess mjuka, härliga och följsamma material ger det rätta stödet för kroppen så att man aldrig behöver oroa sig för smärta eller obehag.

Bra att veta om madrassen

Ytterst har Tempur Cloud Breeze bäddmadrass ett avtagbart tyg, och visst för detta med sig en rad fördelar, framförallt möjligheten att tvätta tyget så att ens madrass förblir ren i alla lägen. Det är dock alltid rekommenderat att köpa ett lakan separat som ett extra skydd så att bäddmadrassen håller under en längre tid.

Storlekar och fastheten

Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen är tillgänglig i följande storlekar:
🔴 80 x 200
🔴 80 x 210
🔴 90 x 200
🔴 90 x 210
🔴 105 x 200
🔴 105 x 210
🔴 120 x 200
🔴 120 x 210
🔴 140 x 200
🔴 160 x 200
🔴 160 x 210
🔴 180 x 200
🔴 180 x 210

Tempur Cloud Breeze bäddmadrassen är tillgänglig i följande fasthetsvariant:
🔴 Medium

 

Wonderland Superior bäddmadrass

Wonderland Superior topmadras

Läs mer om Wonderland Superior bäddmadrass här.

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Wonderland Superior. När det gäller bäddmadrasser är det viktigt att madrassen har en optimal tryckavlastning och en bra liggkomfort. Eftersom att Wonderland Superior bäddmadrass är tillverkad av Pulse latex får man just detta med den här modellen. Det här är en mjuk och flexibel typ av latex som anpassar sig till kroppens konturer.

Pulse latex är dessutom ett hållbart material med en optimal ventilation och andningsbarhet. Detta innebär att du får en bäddmadrass som bidrar till en ren och fräsch sovmiljö. Wonderland Superior har dessutom ett temperaturreglerande tyg som anpassar sig till kroppens temperatur och håller den på rätt nivå.

Wonderland Superior bäddmadrass har en kärntjocklek på fem centimeter. Detta är en fördel eftersom att en genomsnittlig bäddmadrass brukar ha en kärna på ungefär fyra centimeter. Det går även att tvätta bäddmadrassen i tvättmaskinen på 60 grader. Bäddmadrassen har en total tjocklek på åtta centimeter.

Tempur Topper

tempur_topper_topmadras

Butik Pris

Annoncer

8.995,00 Läs mer

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Tempur Topper. Detta är en tryckavlastande bäddmadrass med ett fast stöd och en optimal liggkomfort. Med den här modellen får du därför en bäddmadrass som bidrar till sängens stöd och avlastning.

Tempur Topper har ett avtagbart och tvättbart överdrag som gör det enkelt att bibehålla en ren och fräsch sovmiljö. Överdraget går därför att maskintvätta i 60 grader. Bäddmadrassen har en total tjocklek på ungefär sju centimeter.

Tempur Topper är tillverkad av Tempurs speciella material med en unik formula. Detta material utvecklades från början av NASA för att ge astronauter ett optimalt stöd under uppskjutningar. Du kan därför lugnt räkna med att du får ett optimalt stöd och en optimal liggkomfort om du köper Tempur Topper. Bäddmadrassen består bland annat av viskoelastiska celler som aktivt formar och anpassar sig till kroppens konturer och rörelser.

När du köper Tempur Topper får du en bäddmadrass med 15 års garanti. Bäddmadrassen består av Tempur-material med en tjocklek på sju centimeter. Detta formar sig efter kroppens temperatur och ger ett unikt och individanpassat stöd samt en bra komfort.

Nocturne Sleep Ultimate

Nocturne Sleep Ultimate topmadras 180x200Läs mer om bäddmadrassen Nocturne Sleep Ultimate här.

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Nocturne Sleep Ultimate. Namnet antyder att du kommer att få en bra nattsömn, vilket även är fallet med den här bäddmadrassen. Nocturne Sleep Ultimate har nämligen utvecklats för att bidra till sängens liggkomfort på ett så optimalt sätt som möjligt.

Med Nocturne Sleep Ultimate får du en bäddmadrass som är tillverkad av memoryskum. Den här typen av skum är lämplig om du brukar frysa om nätterna. Eftersom att skummet är mjukt och tryckavlastande får du dessutom en optimal liggkomfort och ett bra stöd. Madrassen har en kärntjocklek på fem centimeter, vilket är mer än genomsnittet på fyra centimeter.

Nocturne Sleep Ultimate har ett avtagbart och tvättbart överdrag. Du kan därför köra överdraget till madrassen i tvättmaskinen på 40 grader. Detta gör det enklare att upprätthålla en ren och fräsch sovmiljö hela tiden. Bäddmadrassen är ungefär åtta centimeter tjock.

Wonderland Premium bäddmadrass

Wonderland Premium topmadras

Läs mer om Wonderland Premium bäddmadrass här.

Den här bäddmadrassen på 180 x 200 centimeter heter Wonderland Premium. Bäddmadrassen kan maskintvättas i 60 grader, vilket gör det möjligt att hålla madrassen ren och fräsch. Madrassen har en kärntjocklek på fyra centimeter.

Wonderland Premium bäddmadrass är gjord av det mjuka och flexibla materialet Pulse latex. Detta material anpassar sig perfekt till kroppens konturer på ett sätt som bidrar till ett optimalt stöd och avlastning. Pulse latex är dessutom ett hållbart material som hjälper till att ge madrassen en längre livslängd.

Den här bäddmadrassen är både andningsbar och ventilerande. Den leder därför snabbt bort svett, fukt och värme från kroppen. Wonderland Premium bäddmadrass är därför ett bra alternativ för dig som brukar bli för varm under natten. Wonderland Premium är även försedd med en Rapid Dry-textil. Tillsammans med latexen bidrar detta till en extra bra fukttransport som håller dig torr hela natten. Bäddmadrassen är ungefär sju centimeter tjock.

FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka bäddmadrasser på 180 x 200 cm rekommenderas?

Emma bäddmaddras, Wonderland Superior, Wonderland Premium, Tempur Topper och Nocturne Sleep Ultimate

🤓 Vad är en latexmadrass?

Om en bäddmadrass är tillverkad av latex kommer den att ha en ganska jämn och fast yta. Detta innebär att du inte sjunker ner i en latexmadrass, vilket kan vara en fördel under sommaren eller om du brukar sova varmt i allmänhet.

🤔 Vad är en memoryskum-madrass?

En madrass som är tillverkad av memoryskum formar sig efter din kropp och blir mjukare när materialet värms upp av din kroppsvärme. Memoryskummet ger en känsla av att du sjunker ner i madrassen och gör att du får en väldigt rogivande sömn.