Recension av Minidiskmaskinen Bob

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 22, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Recension av Minidiskmaskinen Bob

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I det moderna samhället har effektivitet och bekvämlighet aldrig varit viktigare. Vi letar ständigt efter smarta lösningar som kan integreras i våra hem för att minimera röran och maximera funktionaliteten. Detta gäller särskilt i utrymmen som vanligtvis är trånga och har begränsat med plats – inte minst våra kök. Tänk om vi kunde återuppfinna en av de mest skrymmande apparaterna i detta utrymme, och istället återskapa den som en kompakt och användarvänlig följeslagare? Möt Minidiskmaskinen Bob – en mycket lovande kandidat som är redo att utmana den traditionella synen på diskning. Frågan är: kommer den att uppfylla våra moderna krav? Läs vidare för att ta del av vår granskning av Minidiskmaskinen Bob.

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Minidiskmaskinen Bob:

Minidiskmaskinen Bob är en ultrakompakt diskmaskin som är tillräckligt liten för att placeras på din köksbänk. Tack vare dess lätta vikt på endast 10,9 kilogram kan den dessutom titulera sig som världens minsta diskmaskin. Låt dig dock inte luras av dess storlek – Bob har en imponerande kapacitet för tallrikar med en diameter på upp till 28 centimeter, vilket är unikt för en diskmaskin i sitt slag. Bob har dessutom en integrerad vattentank på 3,9 liter, vilket eliminerar behovet av en direkt vattenanslutning. Den anpassar sig alltså efter olika förhållanden och erbjuder samtidigt anpassningsbara diskalternativ, däribland en effektiv 20-minuterscykel för vardaglig diskning. Bobs effektiva design förbrukar dessutom upp till fem gånger mindre vatten än om man skulle diska för hand.

Produktanalys av Minidiskmaskinen Bob

Kompakt men kraftfull
När man tänker på en diskmaskin tänker man på en stor och klumpig vitvara som tar upp mycket plats, men så är inte fallet med Bob. Minidiskmaskinen Bob är nämligen nästan lika liten som en mikrovågsugn och passar därför utmärkt på köksbänken; med en bredd på bara 34 centimeter kan den stolt titulera sig som världens minsta diskmaskin. Tack vare sin lätta vikt på endast 10,9 kilogram och sina integrerade handtag är Bob dessutom mycket enkel att förflytta vid behov. Trots sin kompakta storlek rymmer Bob tallrikar med en diameter på upp till 28 centimeter, vilket är unikt för minidiskmaskiner. Vi blev personligen förvånade över hur lätt Bob var och hur enkel den var att förflytta eftersom detta annars är relativt ovanligt för en diskmaskin. En annan detalj som vi verkligen uppskattade med Bob var att den inte upplevdes lika skrymmande som andra minidiskmaskiner.

Fristående vattentank minidiskmaskin bob
Till skillnad från traditionella diskmaskiner, som kräver en direkt vattenanslutning, är Bob fristående och utrustad med en integrerad vattentank på 3,9 liter. Detta gör det möjligt för maskinen att arbeta självständigt, vilket är särskilt användbart när den placeras i ett skåp. Diskmaskinens konstruktion, där man fyller på vattentanken från enhetens ovansida, ökar bekvämligheten ytterligare. Bob kan dock anslutas direkt till en vattenkälla för dem som föredrar traditionell funktionalitet.

Det var väldigt enkelt att fylla Bob med vatten genom hålet på maskinens ovansida. Vi uppskattade även signalen som indikerade att vattentanken var tillräckligt påfylld, vilket säkerställer att den inte blir överfull. Om du väljer att fylla Bob själv måste du ha lite tålamod eftersom vattentanken inte är särskilt stor. Vi upplevde att man måste fylla på vattentanken efter ungefär varannan cykel. Ett tips är att hålla dörren öppen när du fyller Bob, eftersom vår granskning visar att vattnet av någon anledning sugs in snabbare när dörren är öppen.

 

Anpassningsbar och effektiv

minidiskmaskin bob

Bob har inspirerats av kommersiella diskmaskiner och har en flexibel korg som kan anpassas efter olika disklaster – oavsett om du vill diska 16 glas på 15 minuter till kontoret, eller om du vill utföra en daglig diskning på 20 minuter. Vi kunde fylla Bob med sex glas och sex tallrikar med en diameter på 28 centimeter, vilket vi anser gör maskinen lämplig för ett mindre hushåll med maximalt två till tre medlemmar. För större hushåll är Minidiskmaskinen Bob förmodligen inte det mest praktiska valet.

 

Avancerad teknologi

minidiskmaskin bob

Bob är utrustad med avancerade tekniska detaljer som förbättrar maskinens funktionalitet och användarvänlighet. Den innehåller bland annat innovativa element som annars är ovanliga i traditionella diskmaskiner. Bob har till exempel en unik lucköppning som gör att användarna enkelt kan trycka på luckan för att öppna den, vilket ger enkel åtkomst till disken. Luckan öppnas dessutom automatiskt i slutet av varje diskcykel för en effektiv och ekonomisk torkning av artiklarna.

En annan bra funktion med Bob är den LED-teknik som används i ljuspanelen för att belysa maskinens insida och innehåll under drift. Detta ger inte bara användaren en insikt under processen, utan bidrar även till den övergripande miljön i köket.

Bob sätter nya standarder i branschen genom att integrera ett banbrytande inbyggt UV-C-program. På bara 20 minuter kan detta program effektivt eliminera upp till 99 % av alla bakterier och virus. Dess användningsområde sträcker sig bortom diskning och kan även desinficera föremål som munskydd, plånböcker, nycklar, leksaker och mycket annat. Med denna innovativa funktion säkerställs en hygienisk miljö för både köksredskap och personliga föremål.

Bob är dessutom utrustad med Wi-Fi, vilket möjliggör trådlösa uppdateringar av operativsystemet och diagnostisering av eventuella problem som uppstår. Detta tillåter även framtida utvecklingar och förbättrade funktioner genom programuppdateringar – något som inte heller är vanligt hos traditionella diskmaskiner där man ofta bara får programvaran som den är när man får den. Vi ser detta som en stor fördel hos Minidiskmaskinen Bob.

 

Användarvänlig drift

mini diskmaskin bob

Att använda Bob är hur enkelt som helst tack vare det internutvecklade operativsystemet BobOS. Med tre knappar och tydlig en LCD-skärm på 320 pixlar styrs Bob direkt via det upplysta färggränssnittet.

Bob har dessutom ett mycket innovativt distributionssystem för diskmedel, som tillverkarna kallar “Bob Cassette”. Systemet består av en kassett som innehåller diskmedel för upp till 30 diskcykler som placeras i diskmaskinen. Väl i drift applicerar Bob sedan automatiskt den mängd diskmedel som behövs för respektive cykel. Vi uppskattade verkligen användarvänligheten med detta system eftersom man med det inte behöver oroa sig över att glömma att fylla på diskmedel vid varje användning. Om man inte vill använda Bobs diskmedelskassetter kan man dock även använda vanliga diskmedelstabletter.

Förprogrammerade cykler

Diskmaskinen Bob erbjuder en rad olika diskprogram – var och ett utformat för olika typer av köksredskap och användarbehov. Till skillnad från andra diskmaskiner kan Bob, tack vare sin tekniskt avancerade design och programmering, leverera samma skinande rena resultat med kortare cykler, vilket sparar både tid och vatten.

Glasprogram: Bobs glasprogram är perfekt för att diska ömtåliga glas som kräver skonsam rengöring. Programmet tar bara 15 minuter och använder endast 1,9 liter vatten med en temperatur på 65 °C. Det är noggrant utvecklat för att skydda ömtåliga föremål och samtidigt avlägsna fingeravtryck, fläckar och lätt smuts. Programmet ger skinande och fläckfria glas efter varje cykel.

Snabbdiskprogram: Programmet för snabbdisk är perfekt för en snabb sköljning, eller när disken inte är särskilt smutsig. Det är anmärkningsvärt snabbt och tar bara 20 minuter. Trots den korta cykeln använder Bob 2,9 liter vatten med en temperatur på 65 °C, vilket ger en rengöringsgrad som är jämförbar med längre cykler hos andra diskmaskiner.

Vardagligt program: För vardagliga diskningar ger Bobs “Daily Cycle” en omfattande rengöring på endast 50 minuter. Programmet förbrukar 3,8 liter vatten vid en optimal temperatur på 68 °C. Det vardagliga programmet är lämpligt för vardaglig diskning och ger samma fläckfria resultat som längre cykler hos traditionella diskmaskiner.

Intensivt program: Har du problem med envis smuts och fastbrända livsmedel? Då bör du testa Bobs intensiva program! Trots att programmet tar 90 minuter är det effektivt och använder samma mängd vatten som den vardagliga cykeln, det vill säga 3,8 liter. Vattnet värms dock upp till en högre temperatur på 70 °C för att avlägsna även svårlösliga rester och lämna disken skinande ren.

Eko-program: Om du vill minimera energi- och vattenförbrukningen är Bobs “Eco Cycle” det perfekta programmet. Även om detta program är den längsta och tar 180 minuter, använder det 3,8 liter vatten vid en lägre temperatur på 50 °C. Detta främjar energieffektiviteten utan att kompromissa med resultatet som blir skinande rent.

Innovationen stannar inte där: Bob erbjuder även möjligheten att skapa egna program. Detta gör det möjligt för användaren att anpassa diskcykler efter varierande behov. Med Bob är diskning alltså inte längre en uppgift som passar alla, utan ett individuellt tillvägagångssätt som kan anpassas efter varierande livsstilar och krav.

Vi testade standardprogrammet på en tallrik med havregryn som stått i diskhon i 24 timmar. Detta är en relativt svår artikel att diska, och kan vara besvärlig för många diskmaskiner att hantera. Med Minidiskmaskinen Bob upplevde vi dock att tallriken blev helt ren, vilket gjorde oss positivt överraskade.

Engagemang för återanvändning

Diskmaskinen Bob är tillverkad av 50 % återvunnen plast och alla diskmedelskassetter är återanvändbara. Även förpackningarna är av återvunnen kartong för att minimera plastanvändningen.

Installation

Bob var mycket enkel att installera direkt från förpackningen, vilket vi ser som en fördel. Det enda man behöver göra är att koppla in strömsladden och avloppsslangen, vilket inte ens tar två minuter. Det finns även ett hål för en vatteninloppsslang, men den måste man köpa till separat och kostar cirka 240 kronor.

Reparerbarhet och varaktighet

Bob är inte bara konstruerad för moderna behov, utan även för framtiden. Maskinen är utformad för att hålla i minst tio år, med stort fokus på reparerbarhet och enkla byten av komponenter.

Fördelar med Minidiskmaskinen Bob:

 • Kompakt storlek: Tack vare Bobs kompakta storlek får den plats på bänkskivan eller i ett köksskåp. Detta sparar värdefullt utrymme i köket jämfört med traditionella diskmaskiner.
 • Oberoende av vatten: Den integrerade vattentanken eliminerar behovet av en direkt vattenanslutning, vilket erbjuder flexibilitet i placeringen. Detta gör den även lämplig för utrymmen utan direkt vattenanslutning.
 • Anpassningsbara diskalternativ: Bob erbjuder anpassningsbara diskprogram, vilket gör det möjligt för användaren att justera cyklerna efter särskilda behov.
 • Effektiv drift: Bobs konstruktion är vatten- och energibesparande jämfört med handtvätt.
 • Avancerad teknik: Bob är utrustad med flera funktioner, bland annat ett UV-C-desinfektionsprogram, Wi-Fi och automatisk dörröppning, som förbättrar funktionaliteten och användarupplevelsen.
 • Enkel användning: Bobs användarvänliga gränssnitt och förenklade kontroller gör maskinen enkel att använda och installera – även för dem som inte är vana vid diskmaskiner.
 • Rymmer olika tallriksstorlekar: Trots sin kompakta storlek rymmer Bob tallrikar med en diameter på upp till 28 centimeter, vilket är relativt ovanligt för minidiskmaskiner.
 • LED-belysning: Den invändiga LED-belysningen förbättrar insikten av diskningen och bidrar även till den övergripande miljön i köket.
 • Reparerbarhet och varaktighet: Bob är utformad med fokus på reparerbarhet och varaktighet. Man erbjuder till exempel utbyte av olika komponenter, vilket ökar maskinens varaktighet samt minskar onödigt avfall.
 • Konstruktion: Bob är tillverkad av 50% återvunnen plast och använder återanvändbara diskmedelskassetter.

Nackdelar med Minidiskmaskinen Bob:

 • Begränsad kapacitet: På grund av sin kompakta storlek är Bob eventuellt inte lämplig för större hushåll eller de som har mer omfattande diskbehov.
 • Vattentankens kapacitet: Eftersom vattentanken endast rymmer 3,9 liter behöver man fylla på den relativt ofta – särskilt vid flera på varandra följande cykler.
 • Vatteninloppsslang ingår inte: Vatteninloppsslangen ingår inte med Bob utan måste köpas till separat.
 • Längre cykeltider: Trots att Bob erbjuder kortare cykler jämfört med traditionella diskmaskiner, anser vissa användare att de längre drifttiderna för vissa cykler, däribland eko-cykeln, är en nackdel.
 • Initial investering: De avancerade funktionerna i kombination med den kompakta designen gör Bob något dyrare jämfört med andra minidiskmaskiner.

Specifikationer

 • Automatisk dörröppning i slutet av cykeln som skapar optimal konvektionstorkning
 • 3,2″ LCD-display med BobOS 7
 • 5 tvättprogram: “Glass”, “Express”, “Daily”, “Intensive”, “Eco”
 • Möjlighet till UV-C-desinfektion (tillval)
 • Wi-Fi
 • Anpassningsbara diskprogram
 • Valfri bakgrundsbild
 • Inbyggd vattentank på 3,9 liter som fylls på ovanifrån
 • Maximal tallriksdiameter: 29 cm
 • Mått: 34 x 49 x 49 cm (BxHxD)
 • Vikt: 10,9 kg
 • Energiförbrukning för standardcykel (“Eco”): 0,37 kWh
 • Strömförsörjning: 220-240 V~ / 50 Hz
 • Elektrisk effekt: 1000W
 • Nominell ström: 10 A

Slutsats

Minidiskmaskinen Bob är ett innovativt och nytänkande alternativ till traditionella diskmaskiner. Dess kompakta storlek och anpassningsbara program gör den till ett praktiskt alternativ för mindre kök och hushåll. Bobs förmåga att hantera tallrikar med en diameter på upp till 28 centimeter är imponerande för en diskmaskin av den här storleken, och betonar mångsidigheten när det gäller diskstorlek. Tack vare den integrerade vattentanken är Bob dessutom oberoende av en direkt vattenanslutning, vilket erbjuder flexibilitet när det gäller placering. Samtidigt förbättrar de avancerade tekniska funktionerna, inklusive UV-C-programmet, Wi-Fi-anslutningen och den automatiska dörröppningen, funktionaliteten och användarupplevelsen.

Den användarvänliga driften och de tydliga kontrollerna gör det enkelt att använda Bob, även för dem som inte är vana vid diskmaskiner. Samtidigt förenklar det smarta systemet med diskmedelskasseter användningen av diskmedel och säkerställer problemfri rengöring – något som vi verkligen uppskattade. De förprogrammerade cyklerna, inklusive ett för glas och ett för mycket smutsig disk, ger skinande rena resultat som är jämförbara med större diskmaskiner, men på kortare tid. De sparar dessutom både tid och vatten. Möjligheten att skapa anpassade program tillför en personlig touch till varje hushålls diskning och skiljer diskmaskinen från andra minidiskmaskiner i samma prisklass

Det är dock viktigt att notera att Bobs begränsade kapacitet kanske inte är lämplig för större hushåll med mer omfattande diskbehov. Vattentanken på 3,9 liter kan behöva fyllas på ofta, särskilt under flera på varandra följande diskcykler. De längre drifttiderna för vissa program, däribland eko-programmet, kan dessutom vara en nackdel för dem som vill diska på kortare tid.

Sammantaget håller Minidiskmaskinen Bob sitt löfte om kompakthet, effektivitet och avancerad teknik. Det är ett utmärkt alternativ för privatpersoner och mindre hushåll som letar efter en utrymmesbesparande diskmaskin med anpassningsmöjligheter.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta