Bänksdiskmaskin Test – Hitta de bästa modellerna här

0

Behöver du en mindre diskmaskin, så är en bänksdiskmaskin det bästa valet – som är dessutom betydligt bättre än att behöva diska för hand. I detta bänksdiskmaskins test tittar vi närmare på de bästa modellerna som har vunnit i olika kända testmagasiner.

Vi har gått igenom många tester, så du kan nöja dig med att bara läsa den här artikeln:

Vi har hittat de bästa modellerna genom att utgå ifrån olika oberoende tester i både Sverige och Danmark, hos bl.a. konsumentmagasinerna Råd & Rön respektive Tænk.dk. Det är främst Bosch och Siemens som dominerar hos de vanliga diskmaskinerna, och samma mönster gör sig gällande med bänksdiskmaskinerna. Electrolux är även med i artikeln, med en riktigt bra modell.

I följande artikeln kommer vi att gå igenom de bästa modellerna. Avslutningsvis länkar vi till de testerna vi har baserad våra värderingar på, så att du eventuellt själv kan undersöka saken närmare.

Denna artikel innehåller således:

1) En genomgång av testvinnande bänksdiskmaskiner
2) En genomgång av alla de testerna vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux ESF2400OW

Testvinnare hos svenska Råd & Rön
Testvinnare hos danska Tænk.dk

electrolux-esf2400ow

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 590,00 Kr. 0,00 Kr. 3 590,00 Kr. Läs mer
3 690,00 Kr. 0,00 Kr. 3 690,00 Kr. Läs mer
3 690,00 Kr. 0,00 Kr. 3 690,00 Kr. Läs mer

 

Bosch och Siemens är riktigt stora aktörer på marknaden när det gäller bänksdiskmaskiner, men med ESF2400OW blandar sig svenska Electrolux i toppen med dessa två giganter. Denna modell vinner faktiskt över alla övriga banksdiskmaskinerna, både hos svenska- och danska tester. För sanningens skull bör det sägas att det bara är några små skillnader mellan de olika testade modellerna, så att placeringen bör inte vara den enda faktorn, när du tar ditt beslut.

En av de detaljerna som skiljer denna modell från de flesta andra modellerna är toppstyrningen. De flesta bänksdiskmaskinerna har sin kontrollpanel- och display längst ner på maskinens front. Här hos Electrolux ESF2400OW är dessa placerade längst upp. Detta är en stor fördel om maskinen är placerad på bordhöjd, eftersom läsningen och kontrollen kommer därmed direkt i ögonhöjd.

Toppbetyg för bland annat torkningsförmågan

En av anledningarna till varför denna modell hyllas bland de olika testpanelerna, är maskinens torkningsförmågan. Detta är sant, speciellt i eko-programmet, där den får absolut toppbetyg. Modellen bjuder även på ett riktigt stort urval av andra program, med bl.a. 20-minuters Party-program, 40-graders snabbprogram, GlassCare-program, Intensivt 70 graders program och flera andra.

Användarvänligheten värderas även hos både det svenska- och det danska testpanelet som varande riktigt hög, och maskinen får toppbetyg för bl.a. arbetsflödet, med påfyllning- och tömningen av maskinen. Det värderas för övrigt att de inbyggda sprinklare fungerar helt optimalt, och maskinen får generellt toppbetyg för hantverksmässigt utförande.

Många praktiska funktioner

Trots maskinens blygsamma dimensioner på 44 x 55 x 50 centimeter (höjd x bredd x djup), finns det plats för sex kuvert i maskinen. Tallriksstället kan även fällas ner om det behövs diskas större köksredksap, såsom t.ex. grytor eller stekpannor. Modellen presterar även utmärkt energimässigt, eftersom det årliga energiförbrukningen mäts till 174 kWh och berättigar därmed en snygg A+ energimärkning.

Electrolux EFS2400OW bjuder på många av de smarta funktionerna man kan förväntaa sig hos större diskmaskiner. Det finns bl.a. indikatorer på för låg halt diskmedel, salt, och det är även möjligt att starta diskmaskinen med en fördröjning på upp till 24 timmar. Detta är en ganska praktisk funktion, för även om ljudnivån med 50 dB(A) inte är alarmerande, så kommer driften ändå att tydligt höras när apparaten kör igång. Med denna funktion kan diskningen köras igång när du inte är hemma.

Fördelar med Electrolux ESF2400OW:

🔵 Praktisk toppstyrning, överst på lockens front
🔵 Riktigt bra torkningsförmåga
🔵 Många program att välja ifrån
🔵 Bra hantverksmässigt utförande
🔵 Strömsparande: A+-energimärkning
🔵 Möjlighet för tidsfördröjd start


Bosch SKS62E22EU

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk.dk

bosch-sks62e22eu

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 989,00 Kr. 0,00 Kr. 2 989,00 Kr. Läs mer
3 790,00 Kr. 0,00 Kr. 3 790,00 Kr. Läs mer
3 790,00 Kr. 0,00 Kr. 3 790,00 Kr. Läs mer
3 790,00 Kr. 0,00 Kr. 3 790,00 Kr. Läs mer

 

Som tidigare nämnt, så är Bosch bland de märkena som traditionellt dominerar diskmaskinsfronten, och Bosch SKS62E22EU är inget undantag. I de testerna vi har gått igenom, ligger den högt placerat bland bänksdiskmaskinerna. Denna testade modell har ett vitt front, men kan även skaffas i stålfront.

En av de parametrarna som imponerar experterna mest är användarvänligheten. Dels får manualen absolut toppbetyg, men även för dagligdags värderas modellen helt i topp. Den får även toppbetyg för hanteringen av saltbehållaren- och för den smarta självrengöringsfunktionen. Den generellt värderas att ha en hantverksmässigt utförande i absolut toppklass.

Tittar man på konsumenternas egna upplevelser med produkten, via recensioner på nätet, finns det även där stort tillfredsställelse. I alla de recensionerna vi har kunna hitta, rekommenderar konsumenterna köpet av denna modell, och ger genomsnittligen 4,7 utav 5 möjliga stjärnor i sina bedömningar.

Energivänlig utgåva med bra torkningsförmåga

Bosch SKS62E22EU är generellt energivänlig i drift, och är således märkt med A+-energimärkning. Tester visar på att den renaste disken uppnås via autoprogrammet, som förbrukar lite mer energi och vatten än genomsnittet. I praktik är det dock bara tal om enstaka kronor på årsbasis. Så det behöver inte nödvändigtvis vara en negativ faktor inför ditt val. Oavsett vilket program det är som används, så är experterna eniga om att torkningsförmågan är här helt utmärkt. Maskinen får då även A-märkning på torkning utefter de nya EU-standarderna, vilket är den högsta märkningen.

Ljudnivån i drift hos Bosch SKS62E22EU är mätt till 48 dB(A), vilket är utmärkt för en bänksdiskmaskin, och är på linjen med många betydligt dyrare, traditionella diskmaskiner. För jämförelsens skull, räknar man med att ett vanligt samtal man har når upp till 60 dB(A). Eftersom modellen står fritt, kommer ljudet att kunna höras, så att du med fördel kan utnyttja möjligheten för tidsfördröjningen, som kan starta maskinen när du sover eller är utanför hemmet.

Bra kapacitet och praktiska extrafunktioner

Kapaciteten för Bosch SKS62E22EU är mätt till 6 standardkuvert, men det är möjligt att packa ännu mer i en diskning om man inte är helt nöjd med fördelningen. Modellen utmärker sig för övrigt med att ha både en vanlig bestickslåda, samt ytterligare en besticksbräda. Tallriksstället kan även fällas ner, om det behövs plats för större enheter.

I motsättning till många andra bänksdiskmaskiner, har Bosch SKS62E22EU möjlighet att skölja disken. Detta är en stor fördel om disken är extra smutsigt eller har kanske stått en längre tid med torkad smuts. Modellen bjuder för övrigt på hela 6 olika diskprogram och har en smart mängdsensor som värderar fyllnadsnivån, samt hur smutsigt disken är.

Fördelar med Bosch SKS62E22EU:

🔵 Användarvänlig modell med bra manual
🔵 A+- energimärkt, bra torkningsförmåga
🔵 Relativt låg ljudnivå i drift, har möjlighet för tidsfördröjd start
🔵 Bra med plats med både låda- och bräda för bestick
🔵 Möjlighet för sköljning av disken
🔵 Många program och smart sensorteknologi


Bosch SKS50E32EU

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk.dk

bosch-sks50e32eu

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 995,00 Kr. 0,00 Kr. 2 995,00 Kr. Läs mer
2 995,00 Kr. 0,00 Kr. 2 995,00 Kr. Läs mer
2 995,00 Kr. 0,00 Kr. 2 995,00 Kr. Läs mer
2 995,00 Kr. 0,00 Kr. 2 995,00 Kr. Läs mer

 

Modellen SKS50E32EU från Bosch är den näst billigaste bänksdiskmaskin i denna genomgång, och sett i det ljuset får du faktiskt riktigt mycket för pengarna. Denna modell matchar nämligen de dyrare modellerna i många områden. Är du ute efter det billigaste priset, finns det dock en enkel sak du måste kompromissa med. Bosch SKS50E32EU bullrar nämligen i drift högre än genomsnittet, konstaterar både svenska- och danska testpanelet.

Ljudnivån är i testet från Tænk.dk mätt till 59 dB(A), vilket trots allt motsvarar inte mer än ljudnivån från ett vanligt samtal. Bosch uppger själva att ljudnivån ligger på bara 54 dB(A), vilket är något lägre  (skalan är logaritmiskt). Så kanske är det bara det att Tænk.dk har haft otur med den testade modellen.

I praktik är ljudet i varje fall inget problem om man ska tro konsumenternas egna recensioner, vid de olika nätbutikerna. Några finner ljudet ganska svagt, medan andra betecknar den som obetydlig. Det finns inte sådär överväldigande många konsumentrecensioner om just denna modell, men alla dem vi har kunnat hitta ger toppbetyg till denna bänksdiskmaskin, med genomsnittligt 4,8 utav 5 möjliga stjärnor.

Är du ljudkänslig, så kan du överväga en av de andra modellerna i genomgången, om din bugdet tillåter det. Alternativt kan problement lösas genom att använda sig av den inbyggda timern, som låter dig bestämma när maskinen ska köras igång. Du kan således låta diskmaskinen köra under natten eller när du är på jobbet, och på så sätt tappar ljudet sin betydelse i praktik.

Användarvänliga funktioner lyfter recensionen upp

En av de sakerna med Bosch SKS5032EU som på riktigt imponerar experterna är användarvänligheten. Exempelvis ger det danska konsumentmagasinet Tænk.dk det snygga genomsnittsbetyget ”bra” för användarvänligheten, som täcker tester på en lång rad olika parametrar. På många av de individuella testpunkterna får maskinen absolut toppbetyg på användarvänligheten. Detta gäller exempelvis centrala saker som påfyllning- och tömning av maskinen, manualens användbarhet, samt den generella användarvänligheten i daglidags. Men även detaljer som hantering av saltbehållaren och den effektiva självrengöringsfunktionen får absolut toppbetyg.

Maskinen får toppbetyg från både svenska- och danska recensioner när det kommer till den mekaniska konstruktionen. I gengäld menar experterna att energiförbrukningen ligger uppe, i den högra halvan. Men icke desto mindre får maskinen en snygg A+- energimärkning. Så det är alltså tal om marginaler, som inte påverkar elräkningen nämnvärdigt.

Extra vattenisolering och många program- och funktioner

Bosch SKS50E32EU är utrustad med extra vattenisolering, så du tappar risken för översvämning i köket, om maskinen mot förmodan skulle gå sönder. Med denna modell får du även tillgång till fem olika tvättprogram. Testpanelerna tycker att auto-programmet fungerar riktigt bra. Det hänger naturligtvis ihop med den inbyggda mängdsensoren, som själv räknar antalet köksredksap som finns i maskinen, samt hur smutsiga dessa är.

Maskinen avkalkar sig automatiskt, och elektroniska indikatorer ger dig besked om det saknas salt eller annat medel. Själva inställningen av tvättprogram sker med roterande väljare, som även har inbyggd startknapp. Modellen är också utrustad med Bosch IQ-drive-motorteknologi, som reducerar ljud- och energiförbrukningen till det lägsta möjliga.

Fördelar med Bosch SKS50E32EU:

🔵 Attraktivt pris och hög kosumenttillfredställelse
🔵 Mycket användarvänlig bänksdiskmaskin
🔵 Energivänlig med A+- energimärkning
🔵 Inbyggd vattenisolering
🔵 Autoprogram med mängdsensor
🔵 Bosch IQ-drive motorteknologi


Bosch SKS62E28EU

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk.dk

bosch-sks62e28eu

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 223,00 Kr. 0,00 Kr. 4 223,00 Kr. Läs mer
4 223,00 Kr. 0,00 Kr. 4 223,00 Kr. Läs mer
4 223,00 Kr. 0,00 Kr. 4 223,00 Kr. Läs mer

 

Har du efter ett kök i rostfritt stål, bör du överväga den populära Bosch SKS62E28EU. Den är mycket populär hos konsumenterna, om man ska tro recensionerna runt om på nätet. Ett genomsnittsbetyg på 4,7 av 5 möjliga stjärnor talar sitt klara språk, och många av konsumenterna skriver även kommenterar som exempelvis ”härlig liten grej” eller ”skön liten maskin”.

Modellen är fint placerad i testplaceringen hos både svenska Råd & Rön och danska Tænk.dk. Här är man bl.a. imponerade över den hantverksmässigt solida utföringen som får absolut toppbetyg. Bosch är såklart kända för bra hantverk, så inga överraskningar här. Experterna menar att ljudnivån på 48 dB(A) i drift är lite högt, men konsumenterna i praktik finner modellen till att vara mycket tyst, om man läser olika recensioner. 48 dB(A) är bättre än många motsvarande maskiner av samma klass, och i jämförelse beräknas ett vanligt samtal nå en ljudnivå på 60 dB(A).

Snygg energimärkning och hög kapacitet

Bosch SKS62E28EU är dimensionerad för att kunna klara 6 genomsnittskuvert, vilket anses vara en passande kapacitet för ett litet hushåll på 1-2 personer. I praktik beror kapaciteten dock i hög grad på hur effektivt du lastar maskinen, och med lite övning kan det vara riktigt mycket. I motsättning till många andra modeller, har denna både en vanlig bestickslåda, och ytterligare en till bräda för besticken.

Bosch SKS62E28EU når till en snygg A+-energimärkning, vilket lätt kan räknas som godkänt. Strömförbrukningen beror naturligtvis på det valda tvättprogrammet, eftersom tvätt vig högre temperatur självklart förbrukar extra ström. I dagligdags kommer du lätt kunna nöja dig med det smarta autoprogrammet, som via sensorer mäter maskinens fyllnadsnivån- och diskens smutsnivå, och tvätta därefter. Modellen utmärker sig också med ett vanligt tvättprogram, som kan t.ex. användas om smutsen är intorkad. Det finns allt som allt 6 olika tvättprogram.

Användarvänlig maskin med hög torkningsförmåga

Självklart ska disken vara ren efter tvätten, men det blir lättare om det också är helt tort. Så blir det med Bosch SKS62E28EU, som får högt betyg i både testerna på torkningen. Bosch upplyser även att torkningsförmågan är av högsta A-klass, utefter officiel EU-standard.

I det hela taget värderar experterna denna maskin som mycket användarvänlig. Manualen får absolut toppbetyg, och detsamma gäller för flera av de förekommande funktionerna, som t.ex. påfyllning av salt. Det är så klart positivt att maskinen är självrengörande. Allt i allt får maskinen riktigt fina betyg för daglig användning.

Fördelar med Bosch SKS62E28EU:

🔵 Snygg design med rostfritt stål
🔵 Bra recensioner hos konsumenterna
🔵 Hög kvalitet genom hela testet
🔵 A+-energimärkning och A-klass i torkningsförmåga
🔵 Autoprogram med fyllnadsensor
🔵 Mycket användarvänlig på alla områden


Siemens SK25E203EU

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk.dk

siemens-sk25e203eu

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 979,00 Kr. 0,00 Kr. 2 979,00 Kr. Läs mer
2 979,00 Kr. 0,00 Kr. 2 979,00 Kr. Läs mer
2 979,00 Kr. 0,00 Kr. 2 979,00 Kr. Läs mer
2 990,00 Kr. 0,00 Kr. 2 990,00 Kr. Läs mer

 

Är priset en avgörande faktor för dig, så bör du kanske titta närmare på Siemens SK25E203EU, som hör till de billigaste bänksdiskmaskinerna vid denna genomgång. Med denna maskin får du överraskande mycket för pengarna, och de konsumenterna som redan har köpt modellen är väldigt tillfredsställda. I varje fall om man tar utgångspunkt i recensionerna runt om på nätet. Här får modellen hela 4,8 utav 5 möjliga stjärnor på nätet, baserad dock på relativt få recensioner.

Även hos konsumentmagasinerna, som svenska Råd & Rön, eller danska Tænk.dk, får modellen Siemens SK25E203EU höga betyg, och värderas att vara en mycket användarvänlig bänksdiskmaskin. Testpanelerna har bl.a. kommit fram till att det är lätt att fylla på- och tömma diskmaskinen, fylla på saltet, och styra maskinen i allmänhet. Många av funktionerna får absolut toppbetyg. Detta gäller även för vägledningen, som hjälper både med installationen- och användningen.

Robust konstruktion och energivänlig drift

Från testpanelerna finns det toppbetyg att hämta i frågan om byggkvaliteten, samt den hantverksmässiga utförningen av Siemens SK25E203EU. Något måttligare är värderingen av energiförbrukningen, som ligger en aning högre än genomsnittet.

Energiförbrukningen är dock inte mycket högre, eftersom Siemens SK25E203EU når ändå till den snygga A+-energimärkningen, och ligger därmed på linjen med andra betydligt dyrare modeller. När priset av denna modell tas samtidigt i beräkningen, bör inte en såhär minimal skillnad – på endast få kronor –  i elräkningen vara en stor faktor inför ditt val.

Väljer du det automatiska tvättprogrammet hos Siemens SK25E203EU, så går det att spara ytterligare pengar, eftersom en inbyggd sensor mäter på smutsnivån. På så sätt används det inte mer vatten- eller högre temperatur än nödvändigt, och det är ganska smart. Oftast är behovet bara den av en lätt tvätt. Maskinen har dock också en rad andra program, som du manuellt kan välja ifrån. Detta händer via en knapp på fronten, som också har inbyggd startknapp.

Självrengörande funktioner och måttlig ljudnivå

Siemens upplyser sjäva att ljudnivån är 54 dB(A), vilket är lite högre än mellanmåttet för bänksdiskmaskiner. Testpanelet hos danska Tænk.dk menar att denna siffra ligger under det som mäts i laboratoriet. Det är emellanåt inte vad konsumenterna själva upplever, om man läser de olika recensionerna på nätet. Här värderas Siemens SK25E203EU av flera konsumenter att vara speciellt tyst i drift.

Upplever man ljudnivån som generande, kan man lätt komma kring problemet genom att låta maskinen tvätta medan man är någon annanstans. Starten kan nämligen tidsfördröjas med upp till 24 timmar. Siemens SK25E203EU bjuder även på en rad andra smarta funktioner. En av dessa funktioner, som speciellt hyllas av experterna, är den självrengörande funktionen, som löpande rensar- och avkalkar automatiskt.

Fördelar med Siemens SK25E2013EU:

🔵 Kvalitets bänksdiskmaskin till lågt pris
🔵 Solid och genomarbetat byggkvalitet
🔵 Användarvänlig, enkel att påfylla- och tömma
🔵 Många program, bl.a. automatisk sensorsstyrt program
🔵 Möjlighet för tidsfördröjd start
🔵 Självrengörande funktioner


Siemens SK26E221EU

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk.dk

siemens-sk26e221eu

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 204,00 Kr. 0,00 Kr. 4 204,00 Kr. Läs mer
4 258,00 Kr. 0,00 Kr. 4 258,00 Kr. Läs mer
4 635,00 Kr. 0,00 Kr. 4 635,00 Kr. Läs mer

 

Med Siemens SK26E221EU får du en gedigen bänksdiskmaskin i klassisk vit finish, som med sina  ca. 45 x 55 x 52 cm (höjd x bredd x djup) kommer kunna anpassas nästan var som helst. Byggkvaliteten är i sedvanlig Siemens-kvalitet, och den får då även absolut toppbetyg från experterna hos både svenska Råd & Rön- och danska Tænk.dk.

Modellen är utrustad med både bestickslåda och extra besticksbräda, och tallriksstället i botten kan fällas ned, om större köksredskap behöver passa in. Är man duktig, kan man skaffa plats åt lite mer än de sex kuvert som är sagda att finnas plats till, som maximum kapacitet. Siemens SK26E221EU är därmed ett perfekt val för en mindre familj med begränsad plats i köket.

Försköljning och andra funktionella program

Utöver de mer allmänna program, erbjuder Siemens SK26E221EU även möjligheten att förskölja disken, om den är extra smutsig. Detta kan vara mycket praktiskt, om disken har stått länge och smutsen har hunnit intorkas. I det dagliga kommer det vara autoprogrammet som används mest. Här ser inbyggda sensorer nämligen till att det diskas utefter smutsnivån, med både ström- och vattenbesparing som följd.

Laboratoriemätningarna indikerar enligt testpanelerna en strömförbrukning som ligger lite ovanför medelmåttet, men trots detta uppnår Siemens SK26221EU en snygg A+-energimärkning, utefter de senaste standarderna. Så merförbrukningen är minimal. Experterna är i gengäld imponerade över maskinens förmåga att leverera torra köksredskap efter avslutad disk. Modellen får då den högsta A-märkning när torkningsförmåga mäts, utefter EU-standarderna.

Användarvänlig bänksdiskmaskin med måttlig bullernivå

Testpanelerna är en aning reserverade över maskinens bullernivå, som med sina 48 dB(A) ligger dock helt i normalnivå för bänksdiskmaskiner. Tittar man på diverse konsumentrecensioner på nätet, är den genomsnittliga upplevelsen den att Siemens SK26E221EU i vardagen upplevs som varande mycket tyst. I det hela taget är de konsumenterna som redan har skaffat sig modellen mycket tillfredsställda. Genomsnittsbetyget är hela 4,7 av 5 möjliga stjärnor.

Här är ret tal om en särskild användarvänlig maskin, vilket framgår av värderingen hos såväl svenska- som danska experterna. Den får toppbetyg för både manualen och funktionaliteten i dagliga användningen, där även saker som påfyllning av salt- och glansmedel är testade. Även självrengöringsfunktionen lättar den dagliga användningen och får toppbetyg.

Fördelar med Siemens SK26E221EU:

🔵 Hög kvalitet- och kapacitet
🔵 Många tvättprogram, med bl.a. försköljning
🔵 Autoprogram med sensorer som mäter hur smutsigt disken är
🔵 A+- energimärkning och bra torkningsförmåga
🔵 Användarvänlig maskin med bra manual
🔵 Inbyggd självrengöringsfunktion


Bänksdiskmaskiner Test – Använda källor i artikeln

I vår genomgång av bänksdiskmaskiner, stödjer vi oss först och främst på externa, oberoende tester, med stort fokus på svenska och danska konsumentorganisationer. Dessa presenteras kort nedanför, där vi även länkar direkt till källorna, så att du eventuellt själv kan gräva djupare.

Tænk.dk
Från svenskt håll har vi hämtat testresultater från det ansedda testmagasinet Råd & Rön, med resultater som i mångt och mycket liknar de som kom fram hos dess danska motsvarighet,  Tænk.dk. Här testade man under våren 2016 hela 98 diskmaskiner, både bänksdiskmaskiner- och vanliga diskmaskiner. Hela testet kan läsas här, men för full tillgång förutsätts det dock att du köper abonnemang hos Råd & Rön.

Diskmaskinerna är listade på en interaktiv tabell, där du med olika sorteringsmöjligheter kan få resultatet visat såsom du önskar. Du kan därmed exempelvis bara utsortera efter bänksdiskmaskiner, så att det bara är dessa som visas. När du klickar på önskade modellen, kan du se betygssättningen på de olika testade parametrarna.

Råd & Rön
Det välkända danska konsumentmagasinet Tænk.dk. är väldigt kända både i grannlandet Danmark men även hemma i Sverige. De har axlat en stor roll när det gäller att testa produkter åt konsumenternas vägnar. Tænk har väldigt tät sammarbete med den danska konsumentmyndigheten Forbrugerstyrelsen, något som naturligtvis ökar deras trovärdighet.

I denna artikel har vi bl.a. läst magasinets test av diskmaskiner, som omfattar både vanliga- såväl som bänksmodeller. Du kan läsa hela testet här, men var uppmärksam på dock att full tillgång förutsätter betalt abonnemang. Har inte du något abonnemang där, så är det även möjligt at köpa speciell tillgång till testet för en mindre belopp.