Testoversikt: Her finner du de bästa köksknivar set ifølge eksperter

Senest opdateret den 0

För att uppnå ett fulländat kök gäller det först av allt att du har de rätta köksredskapen så att du snabbt och enkelt kan börja tillaga den där drömrätten närhelst du vill låta kreativiteten flöda. Just knivar är mångsidiga, men visst finns det ändå specifika knivar som är mer eller mindre duktiga inom vissa användningsområden.

Med detta i åtanke är det därför gynnsamt att investera i ett helt knivset för att få tillgång till just den kniven som du är i behov av vid varje enskilt tillfälle. Vi kommer nedan att kika på 10 olika knivset med fina knivar för att hjälpa dig att hitta ditt favoritset. Oavsett om japanska knivar faller dig i smaken eller om du föredrar andra designs är ett bra köksknivar set för dig inte långt borta.

Detta bör du tänka på innan du väljer ett köksknivset

🔸 Budget
En av de stora fördelarna med att köpa ett knivset är att du ofta sparar pengar. Detta är dock inte alltid fallet, så du bör fortfarande vara medveten om vilka knivset som ger dig de största besparingarna. När du väl har räknat ut vad du vill betala för uppsättningen kan du lättare välja.

🔸 Syfte
Om du står i köket varje dag och vill utveckla dina färdigheter är kvalitet viktigt. Om ditt syfte å andra sidan bara är att ha några fina knivar som du kan använda då och då kan du välja en något billigare uppsättning.

🔸 Design och ergonomi
Om du lägger stor vikt på design och ergonomi bör det vara det första du letar efter. Eftersom du köper en hel uppsättning knivar och får använda samt titta på dem ofta är det viktigt. Ergonomiska knivar kan göra stor skillnad för kockar som använder knivarna varje dag.


ONYX komplett knivset – Bästa knivset for priset

✅ Få sex högkvalitativa knivar i ett smidigt paket
✅ Ergonomiska handtag som bjuder på komfort och balans
✅ Blad som har en stålkärna med titanplätering
ONYX komplett knivset

Introduktion

Riktig bra knivar är inte alltid enkla att stöta på, så när man väl hittar en äkta testvinnare är det läge att fånga ögonblicket. Den beskrivningen passar in på ONYX komplett knivset, ett paket som förser dig med hela sex olika högkvalitativa knivar från märket ONYX. Med en skalkniv, en allkniv, en kockkniv, en brödkniv, en förskärarkniv samt en santokukniv är du i goda händer när du satsar på det här smidiga paketet.

Några av de många positiva aspekterna som går att stöta på i detta köksknivar set är den patenterade hybridsammansättningen av stål och keramik, stålkärnan som bidrar till knivarnas hållbarhet samt ett anti-slip handtag som är ergonomiskt och därför vilar bekvämt i handen.

 • Få sex högkvalitativa knivar i ett smidigt paket
 • Ergonomiska handtag som bjuder på komfort och balans
 • Blad som har en stålkärna med titanplätering

Om ONYX komplett knivset

Alla de sex knivarna i detta händiga set är framställda i högkvalitativa material för att garantera att de håller under en lång tid framöver och klarar av de flesta uppgifterna i köket. Knivarnas egg är tillverkade med hjälp av hybridteknik i form av en sammansättning av stål och keramik. Detta betyder att du får positiva aspekter att njuta av från både stålprodukter och keramikprodukter, och dessa fördelar är bland annat skärpa under en lång tid framöver tillsammans med en imponerande livslängd.

Även knivbladen är väl värda att nämna då många imponerande punkter går att hitta här. Eggen har en stålkärna som förstärks med titanplätering. När detta sker smälts stål samt titan ihop och binds på atomnivå, så du kan på så sätt vara säker på att kniven inte kommer att slitas ut i första taget. Njut både av den robusta ytan som knivarna får tillsammans med det eleganta utseendet som gör knivarna till ett underbart tillskott i köket.

Hur ser då handtaget egentligen ut? Jo, varje kniv i detta set har ett glasfiberhandtag som håller hög standard i alla lägen. Vad du kan förvänta dig av det här är en optimal viktfördelning, vilket gör knivarna säkra att dra nytta av samtidigt som de blir lite extra bekväma att ha att göra med.

Sist men inte minst kanske du även undrar över vilka sorters knivar som ingår i detta köksknivar set, och visst är det ett komplett paket som gäller. Du får en skalkniv med ett blad på 9 cm, en allkniv med ett blad på 13 cm, en kockkniv med ett blad på 20 cm, en brödkniv med ett blad på 20 cm, en förskärarkniv med ett blad på 20 cm och till sist en santokukniv med ett blad på 18 cm. Du har med andra ord allt du behöver för att laga alla dina favoriträtter när du satsar på ett köksknivar set såsom ONYX komplett knivset.

Specifikationer
🔵 Sex olika knivar i ett set
🔵 Stålkärna med titanplätering
🔵 Lättviktigt glasfiberhandtag
🔵 Hybridteknik har använts vid tillverkningen av eggen
🔵 Knivarna har en hårdhet på 64 HRC
🔵 Den kortaste kniven har en längd på 9 cm medan den längsta ligger på 20 cm


Global knivset med 5 knivar

✅ Fem händiga knivar i ett köksknivar set
✅ Få möjligheten att använda de olika knivarna till olika användningsområden
✅ Tillverkade av hållbara material och kommer med en imponerande lång livslängd

Global knivset med 5 knivar

Butik Pris Totalpris Läs mer
3.495,00 3.495,00 Læs mere
5.295,00 5.295,00 Læs mere

Introduktion

Här är det inte bara en högkvalitativ kökskniv som gäller, utan ett helt köksknivar set med fem utomordentliga knivar som gör under i köket. De olika knivarna har alla tagits fram med olika användningsområden i åtanke, så oavsett vad du ska tillaga kommer du att ha en kniv som blir perfekt för jobbet. Vad du får i det här paketet från märket Global är en kockkniv med ett blad på 20 cm, en tandad brödkniv med ett blad på 22 cm, en grönsakskniv med ett blad på 14 cm, en allkniv med ett blad på 15 cm samt en liten skalkniv med en längd på 9 cm.

Global är ett märke som är känt för att ta fram knivar som uppskattas världen över. Deras knivar är uppdelade i serierna G, GS, GF samt GSF, och det som skiljer dem åt är för det mesta storlek och vikt. Om du tar en titt på namnet av de knivarna som ingår i det här paketet märker du snabbt att du får en härlig blandning av de olika serierna.

 • Fem händiga knivar i ett köksknivar set
 • Få möjligheten att använda de olika knivarna till olika användningsområden
 • Tillverkade av hållbara material och kommer med en imponerande lång livslängd

Om Global knivset med 5 knivar 

Global knivar är köksredskap som uppskattas av många världen över, och det är enkelt att se varför. De högkvalitativa materialen tillsammans med de bekväma och stabila handtagen gör knivarna till en riktig fröjd att dra nytta av. Det enda som du bör komma ihåg är att dessa knivar kan slitas ut om du kör dem i diskmaskinen, så det rekommenderas att handtvätta knivarna för att vara på den säkra sidan.

Med detta ur vägen återstår frågan kring vilka knivar du egentligen får i det händiga paketet. Den första är en så kallad kockkniv som har ett blad med en längd på 20 cm. Det här är grundkniven, och det är vanligt att många kunder först vänder sig till den här kniven innan andra varianter beställs. Kniven är framställd i Cromova 18, ett rostfritt stål som ser till så att kniven förblir hållbar och slitstark under en lång tid framöver.

Nästa kniv i paketet är en tandad brödkniv vars blad har en längd på 22 cm. Den tandade designen är A och O för att effektivt kunna skära upp bröd av alla storlekar och former utan att det blir ojämnheter. Inte får vi sen heller glömma den lite mindre grönsakskniven som har ett blad som är 14 cm långt. Den vassa kniven är helt enkelt perfekt att vända sig till när det är dags att skära och hacka grönsaker.

Det nästsista köksredskapet i paketet är den flexibla allkniven med sin bladlängd på 15 cm. Såsom namnet antyder är det här en kniv som klarar av det mesta inom världen av råvaror, så du kommer säkerligen att använda den här kniven flitigt. Sist men inte minst kommer den lilla skalkniven med sin bladlängd på 9 cm som är passande att använda för att skära upp småsakerna.

Specifikationer
🔵 Ett köksknivar set som innehåller fem olika knivar
🔵 Tillverkade i det rostfria stålet Cromova 18
🔵 Den minsta kniven är 9 cm lång medan den längsta är 22 cm lång
🔵 Setet har en kockkniv, brödkniv, grönsakskniv, allkniv och skalkniv
🔵 Knivarna kommer från märket Global
🔵 Globals knivar är uppdelade i kategorierna G, GS, GF och GSF


Yaxell Zen Knivset 3-delar

✅ Tre lyxiga knivar i ett set
✅ Vacker design som fulländar alla kök
✅ Har korats till Bäst i Test av Aftonbladet tre år i rad

Yaxell Zen Knivset 3-delar

Butik Pris Totalpris Läs mer
2.399,00 2.399,00 Læs mere
2.589,00 2.589,00 Læs mere

 

Introduktion

Om du är någon som eftersöker lyx och bara är nöjd när du har fått det allra bästa har du här ett premiumval som inte kommer att svika dig. Yaxell Zen Knivset 3-delar är ett paket med exklusiva knivar som både år 2016, 2017 och 2018 korades till Bäst i Test av Aftonbladet. Det är verkligen inte dåligt!

Knivarna har tre olika storlekar: en örtkniv med en bladlängd på 8 cm, en universalkniv med en bladlängd på 15 cm samt en kockkniv med en bladlängd på 20 cm. Det som alla de tre knivarna har gemensamt är den fräcka och unika designen som vi ska gå in på mer längre ner.

 • Tre lyxiga knivar i ett set
 • Vacker design som fulländar alla kök
 • Har korats till Bäst i Test av Aftonbladet tre år i rad

Om Yaxell Zen Knivset 3-delar 

Den unika designen hos Yaxell Zen Knivset 3-delar är sannerligen tilltalande och lyckas att föra med sig exklusivitet till ditt hem i form av högkvalitativa köksredskap. Knivarna i det här setet är tillverkade av japanskt rostfritt stål för att kunna hålla under en lång tid framöver samt behålla sin skärpa även efter regelbunden användning. Oavsett om du är en mästerkock eller endast en hobbymatlagningsentusiast så är det här ett perfekt set att ha i hemmet, och med olika knivar till olika användningsområden kan du vara säker på att du alltid har en kniv för jobbet oavsett vilka rätter du lagar.

Vilka knivar är det då som går att hitta i detta köksknivar set? Jo, den största kniven har en bladlängd på 20 cm och agerar som en kockkniv. Den lite mindre varianten med en bladlängd på 15 cm är en universalkniv medan den minsta med en bladlängd på 8 cm är en örtkniv. Alla knivarna i setet har ett skaft som är tillverkade av Mikarta, och vad detta resulterar i är att du alltid har utomordentligt hygieniska knivar tillhands.

Det är lätt att förstå varför dessa knivar har korats till Bäst i test tre år i rad. Trots sin höga kvalitet bör du dock inte glömma bort att knivarna kan slitas ut om du kör dem i diskmaskinen, så det är bäst att diska dem för hand.

Specifikationer
🔵 Tre händiga knivar i ett set
🔵 Få en kockkniv, en örtkniv och en universalkniv
🔵 Knivarnas skaft är tillverkade av svart Mikarta
🔵 Bladen är framställda i rostfritt stål
🔵 Knivarnas bladlängd ligger på 8 cm, 15 cm och 20 cm
🔵 Setet har korats till Bäst i Test tre år i rad


Pro Knivset 3 delar – ett passande set för nybörjarna

Pro Knivset 3 delar

Butik Pris Totalpris Läs mer
2.323,00 2.323,00 Læs mere
2.323,00 2.323,00 Læs mere

Introduktion

Har du nyligen fått upp intresset för matlagning och vill nu gärna ha ett set med billiga knivar i hög kvalitet som blir perfekt som ett nybörjarset? Då kan du sluta att leta, för här kommer en passande produkt från serien Pro av märket Mac. Inom det här paketet får du tillgång till en effektiv kockkniv, en smidig grönsakskniv samt ett keramiskt bryne.

Mac är ett japanskt företag som driver verksamhet i Seki-området, en plats som är känd för tillverkning av imponerande och uppskattade knivar. Likt alla de andra knivarna från Mac bjuder även Pro Knivset 3 delar på snygga och händiga köksredskap som passar perfekt i hobbykockens hem.

 • Perfekt som ett startkit därhemma
 • Få två knivar och ett keramiskt bryne
 • Tillverkade av det kända företaget Mac

Om Pro Knivset 3 delar 

Som nybörjare inom världen av matlagning är det viktigt att du hittar ett köksknivar set som blir rätt för dig. Det ska gärna inte vara för dyrt, och du kommer heller inte omedelbart att behöva en hel ocean av olika knivar. En bra plats att börja på är att satsa på Pro Knivset 3 delar där du får det grundläggande som hjälper dig att rivstarta dina matlagningsäventyr.

I detta kit får du en kockkniv vars blad har en längd på 21 cm, en grönsakskniv vars bladlängd ligger på 12,5 cm samt ett keramiskt bryne. Den förstnämnda kniven blir ett utmärkt val för att skära upp det mesta, oavsett om det är tal kring grönsaker, fisk eller kött.

Grönsakskniven, å andra sidan, är en mindre kniv som är perfekt för det lite mer pilliga arbetet med att skala eller rensa små grönsaker. Det sistnämnda keramiska brynet ser helt enkelt till så att underhåll av knivarna blir lätt som en plätt. Ge bort det här smarta setet som en present eller använd det själv om du är en nybörjare som är ute efter högkvalitativa grundläggande köksredskap.

Specifikationer
🔵 Ett set som är framtaget för nybörjare
🔵 Innehåller två knivar i form av en kockkniv och en grönsakskniv
🔵 Innehåller ett keramiskt bryne för underhåll av knivarna
🔵 Kockknivens blad har en längd på 21 cm
🔵 Grönsaksknivens blad har en längd på 12,5 cm
🔵 Knivarna är tillverkade av rostfria material


Victorinox Knivset 3 Delar – kockknivar med vackra polerade lönnträhandtag

Victorinox Knivset 3 Delar

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.149,00 1.149,00 Læs mere
1.149,00 1.149,00 Læs mere
1.149,00 1.149,00 Læs mere

 

Introduktion

Nästa händiga köksknivar set på listan innehåller tre kockknivar i olika storlekar. Den minsta har en längd på 12 cm, mellankniven har en längd på 19 cm och den största kniven uppmäter 22 cm i längd. Knivarna kommer från Victorinox Wood serien och har en stilren design tillsammans med vackra lönnträhandtag.

Träet som knivarna är tillverkade av är FSC-certifierat och odlas i Indien. Det ser till så att knivarnas handtag blir robusta och kan skydda sig själva mot fukt. Med ett blad i rostfritt stål kan du vara säker på att det är hög kvalitet som gäller alla dagar i veckan. Satsa på detta köksknivar set om du antingen är en oerfaren hobbykock eller en yrkesverksam matlagningsmästare som är på jakt efter hög kvalitet.

 • Tre händiga kockknivar i ett set
 • Vackra handtag som är tillverkade i lönnträ
 • Blad i rostfritt stål för hållbarhetens skull

Om Victorinox Knivset 3 Delar

Victorinox hade sin början redan år 1884, och deras fokus ligger på att förse vår värld med ljuvliga rostfria stålknivar. Det är inte ovanligt att man stöter på deras knivar i restauranger tack vare hur högkvalitativa de är, men trots att de håller hög standard kostar de ändå förvånansvärt lite.

Knivsetet består av tre kockknivar i olika storlekar. Den här typen av kniv är ganska mångsidig och kan dras nytta av till det mesta såsom att skära grönsaker, fisk och kött. Den minsta kniven som ingår i paketet har en bladlängd på 12 cm, den lite större har en bladlängd på 19 cm och den största kniven har en bladlängd på 22 cm.

Handtagen hos knivarna är den stora höjdpunkten för många. Dessa är tillverkade i vackert lönnträ som ger användaren ett stadigt grepp om kniven i alla lägen. Träet kommer från Indien och är FSC-certifierat. Det räknas som ett mycket robust material och gör inte bara kniven riktigt snygg att titta på, utan har också förmågan att stå emot fukt på ett utmärkt sätt.

Victorinox Knivset 3 Delar kan köras i tvättmaskinen då och då, men det är ingenting som rekommenderas regelbundet. Istället bör de tvättas för hand för att se till så att de håller under en lång tid framöver och behåller sin skärpa utan att slitas ut.

Specifikationer
🔵 Ett set med tre kockknivar
🔵 Knivarna har en bladlängd på 12 cm, 19 cm och 22 cm
🔵 Bladen är tillverkade av rostfritt stål
🔵 Handtagen är tillverkade av polerat lönnträ
🔵 Knivarna bör handdiskas
🔵 Knivarna fungerar väl för att skära grönsaker, fisk och kött


Fiskars All Steel Knivset – fem knivar och ett knivställ till ett billigt pris

Fiskars All Steel Knivset

Butik Pris Totalpris Läs mer
.
Introduction

Då var det dags för ett Fiskars knivset som inte bara innehåller fräcka knivar, utan även ett knivställ för enkel förvaring. Knivstället som du får har plats för exakt fem knivar, vilket råkar vara antalet som du får vid beställning av det här paketet. Materialet som har dragits nytta av för att ta fram knivarna är rostfritt stål, och deras vassa knivseggar gör dem till perfekta köksredskap för både de som har planer på att plocka upp en kockkniv för första gången och för de som har lång erfarenhet av matlagning.

Det vackra svarta knivstället har den eleganta Fiskars loggan synlig på framsidan, och stället förser dina Fiskars knivar med en perfekt förvaringsplats. På så sätt kommer du enkelt åt dina knivar när du behöver dem trots att de ligger dolda i stället på ett säkert sätt. 

 • Ett prisvärt paket som innehåller hela fem knivar
 • Få ett snyggt knivställ på köpet
 • Framställda i hållbart rostfritt stål

Om Fiskars All Steel Knivset

Om du väljer ett köksknivar set såsom Fiskars All Steel Knivset, vilka typer av knivar kan du förvänta dig att stöta på? Den minsta typen är en skalkniv med en bladlängd på 7 cm, och den här knivsorten är perfekt när du vill skala och hacka små grönsaker som inte gynnas av en stor och klumpig kniv. Nästa är en lite större tomatkniv som har en bladlängd på 12 cm tillsammans med en santokukniv som har ett blad som är 14 cm på längden.

Därefter kommer vi till de lite större knivarna. Den stora 19 cm långa kockkniven är det optimala valet när du både vill skära grönsaker, fisk och kött. Den är helt enkelt grundverktyget i köket som de flesta nyblivna matlagningsentusiasterna vänder sig till.

Sist men inte minst ingår en brödkniv som har en bladlängd på 21 cm. Den här typen av knivar är det perfekta valet när du på ett enkelt sätt ska skära upp bröd i olika storlekar. Det är just den tandade designen som gör brödkniven så effektiv, och du vill definitivt ha den nära tillhands nästa gång du skär upp en nybakad baguette eller kanske frukostlimpan.

Det svarta knivstället som du får i paketet är tillverkat i trä, men själva knivarna är gjorda av japanskt rostfritt stål. Tack vare det ergonomiska handtaget kommer knivarna att ligga lätt och bekvämt i din hand och ge det ultimata stödet som behövs för precision. När allt kommer till kritan är det här ett händigt paket till ett förvånansvärt billigt pris som bjuder dig på alla de olika knivarna som du kan tänkas behöva i köket.

Specifikationer
🔵 Ett set som innehåller fem knivar
🔵 Ett knivställ ingår
🔵 Knivarna är tillverkade i rostfritt stål
🔵 Knivstället är tillverkat i svart trä
🔵 Knivarna kommer utrustade med ergonomiska handtag
🔵 Knivarnas längd är 7 cm, 12 cm, 14 cm, 19 cm och 21 cm


Satake Houcho Knivset i Balsabox – sex knivar i en vacker dekorativ balsabox

Satake Houcho Knivset i Balsabox

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.499,00 1.499,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere
1.816,00 1.816,00 Læs mere

Introduktion

Satake Houcho Knivset i Balsabox ger dig allt och lite till som du behöver för att fullända ditt kök. Setet innehåller hela sex olika knivar som är framställda för att passa perfekt till olika användningsområden. Detta betyder att det alltid finns en passande kniv nära tillhands oavsett vilken maträtt du har planer på att laga.

En stor fördel med det här setet utöver knivarna är förvaringslådan i sig själv. Detta är en fräck balsabox i en japansk design som kommer att göra under i ditt kök. Det är lika mycket knivförvaring som en snygg inredningsdetalj. Även knivarna har en vacker design som du inte vill gå miste om, så ta tjuren vid hornen och satsa på ett köksknivar set som definitivt imponerar.

 • Ett set med hela sex olika knivar
 • Kommer i en vacker balsabox
 • Knivarna är tillverkade i robust karbonstål

Om Satake Houcho Knivset i Balsabox 

Det eleganta Satake Houcho Knivsetet är ett set som innehåller sex högkvalitativa knivar som kan användas av både de mer oerfarna kockarna och de tvättäkta mästerkockarna. Knivarna kommer från märket Satake och ingår i produktserien Houcho. De är framställda i karbonstål, ett material som garanterar en lång livslängd tillsammans med imponerande hållbarhet.

Vad du än ska tillaga därhemma finns det en kniv som passar just dig. En av knivarna i setet är exempelvis en brödkniv med en tandad design som tillåter kniven att skära igenom bröd utan några svårigheter. Du finner dessutom andra knivar som lämpar sig till grönsaker, kött och fisk. Med andra ord är det här ett komplett set som ger dig allt det du behöver för att fullända matlagningen.

Vi har tidigare nämnt att bladen är tillverkade av stål, men hur är det då med handtagen? Jo, alla de sex knivarna i setet har bekväma handtag i magnoliaträ, och resultatet blir en härlig rustik stil. Den ergonomiska utformningen av handtagen hjälper också till att bidra till komforten vid användning av knivarna.

Det är dock inte bara knivarna i sig själva som är imponerande, utan till och med förvaringslådan som knivarna kommer i är en utomordentligt vacker dekorativ balsabox. Denne behöver du inte gömma undan i något köksskåp, utan du kommer utan tvekan att vilja ha den här lådan på display. Se den som en vacker del av din inredning!

Specifikationer
🔵 Sex knivar i ett set
🔵 Knivarnas blad är tillverkade av karbonstål
🔵 Knivarnas handtag är tillverkade av magnoliaträ
🔵 Det finns olika knivar för olika användningsområden
🔵 Knivarna fås i en balsabox 
🔵 Knivarnas handtag har en ergonomisk utformning för bästa möjliga komfort


Four Star Knivset 5 delar samt block – få både knivar, knivställ och skärpstav

Four Star Knivset 5 delar samt block

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.499,00 1.499,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere

Introduktion

Att beställa ett helt köksknivar set utan någonstans att förvara dem kan visa sig vara problematiskt, men här kommer en produkt som har löst det problemet. Beställ det här setet med fyra knivar och få samtidigt ett knivställ som är särskilt framställt för att passa knivarna likt handen i handsken.

Setet innehåller fyra olika knivar tillsammans med en skärpstav, och allt detta från märket Zwilling. Det är upp till dig om du vill ha setet för att fullända ditt eget kök eller om du vill ge bort det i present till någon som du tycker om. Oavsett vad är det en mycket uppskattad produkt som sätter sprätt på vardagen och gör matlagning roligare än någonsin.

 • Högkvalitativa knivar i ett smidigt set
 • Knivställ ingår
 • En skärpstav ingår

Om Four Star Knivset 5 delar samt block 

Så, vilka knivar kommer du att få tillgång till om du beställer Four Star Knivset? Den minsta är en skalkniv som primärt används för att skala eller skära lite mindre grönsaker. Tack vare den mindre storleken är den enkel att arbeta med och kan ge dig den precisionen som du eftersöker.

Nästa kniv i setet är en så kallad allroundkniv, och dessa blir passande för det mesta. Skär grönsaker med den eller andra råvaror för att skapa din drömmåltid. Inte får vi sedan heller glömma kockkniven, den absolut grundläggande kniven i hemmet. När nyblivna hemmakockar ger sig ut för att hitta sin första kniv är det ofta just en kockkniv som de tillslut väljer, och det är lätt att förstå varför när man kikar närmare på just hur mångsidig och flexibel den här typen av kniv är.

Den sista kniven i setet kräver ingen lång introduktion. Det är helt enkelt en brödkniv som du säkerligen har stött på många gånger tidigare. Med sitt tandade knivsegg skär den genom de flesta brödtyper utan att du behöver applicera något större tryck. Njut sedan av fint skurna brödskivor till frukost, lunch eller middag! Sist men inte minst ingår det en skärpstav i detta köksknivar set, och den här staven används för underhåll av knivarna så att du kan säkerställa att de behåller sin skärpa.

Såsom vi tidigare har nämnt finns det många knivar som inte är särskilt glada över diskmaskinen, och detsamma gäller för Four Star Knivset. Det må vara möjligt att köra knivarna i diskmaskinen, men i längden kan de förlora sin skärpa, och det dröjer inte heller länge förrän de börjar slitas ut. Välj istället att diska knivarna för hand om du vill vara säker på att de förblir i toppskick.

Specifikationer
🔵 Fem knivar ingår i setet
🔵 En skärpstav ingår i setet
🔵 Ett knivställ ingår i setet
🔵 Knivarna består av en skalkniv, allroundkniv, kockkniv och brödkniv
🔵 Setet kommer från märket Zwilling
🔵 Knivarna bör inte diskas i diskmaskinen


Fiskars Functional Form 1014201 Knivset – stor valuta för pengarna

Fiskars Functional Form 1014201 Knivset

Butik Pris Totalpris Läs mer
574,00 574,00 Læs mere

Introduktion

Det nästsista köksknivar setet som vi ska titta lite närmare på är Fiskars Functional Form 1014201 Knivset. Trots dess komplicerade namn är setet ganska klart och tydligt: här är det fem olika knivar som du får till ett förvånansvärt lågt pris. Just därför är det här ett passande set att välja om du kanske inte har så lång erfarenhet av matlagning och är ute efter prisvärda knivar som gör sitt jobb väl.

Den stora valutan för pengarna gör även det här setet perfekt som en födelsedagsgåva eller julklapp. Med hela fem olika knivar att välja mellan finns det en typ som passar varje tillfälle. Det är nämligen inte alltid nog att köpa första bästa kniv som dyker upp, utan olika knivar har olika användningsområden, så just därför är ett set en sådan god idé. Då får du omedelbart alla knivarna som du kan tänkas behöva på en smidigt sätt.

 • Hela fem knivar i ett och samma set till ett förbluffande billigt pris
 • Bekvämt handtag som ger dig möjligheten att få ett bra grepp
 • Perfekt till matlagningsnybörjaren eller att ge bort som gåva

Om Fiskars Functional Form 1014201 Knivset 

Detta knivset innehåller fem olika knivar i olika storlekar. De är alla tillverkade i rostfritt stål för att enkelt kunna skära igenom råvaror och fortfarande behålla sin skärpa under en lång tid framöver. Stålet har en hårdhetsgrad på 53 HRC, och detta är utan tvekan kvalitet som du kan lita på. Skaftet har inte så mycket att skryta med: det är tillverkat av material. Formgivning har dock gjorts på ett smart vis för att säkerställa att du får ett bra och bekvämt grepp om skaftet.

Nu återstår bara frågan kring vilka knivar du får i detta köksknivar set. En av dessa är den så kallade grönsakskniven vars användningsområde talar för sig självt. Du kan dra nytta av den här kniven för att bland annat skära grönsaker och andra liknande råvaror. Även en tomatkniv ingår, vars användningsområde säkerligen är lika uppenbart. En annan typ av kniv i setet som ofta är en stor favorit är just kockkniven. Det här är nämligen en flexibel sorts kniv som kan dras nytta av till ganska mycket. Dra exempelvis nytta av den när du ska skära upp grönsaker, kött, fisk eller någonting helt annat. Detta är med andra ord baskniven som många matlagningsentusiaster väljer som sin första kniv.

Inte får vi heller glömma den älskade brödkniven. Denne kniv kan skära igenom baguetter, stora limpor eller andra brödtyper utan att du behöver använda din styrka. Kniven har nämligen en tandad egg som tillåter kniven att ta sig igenom brödet på ett elegant och smidigt sätt. Brödet förblir då intakt, och du kan njuta av perfekt skurna skivor!

Det här är ett köksknivar set som tål diskmaskintvätt, men om du vill ta det säkra före det osäkra kan du istället välja att diska knivarna för hand. Då vet du att de inte slits ut eller tappar sin skärpa på grund av det heta vattnet från diskmaskinen. Med allt detta i åtanke är det här köksknivar setet perfekt att antingen behålla själv för att få tillgång till otroligt prisvärda knivar eller att ge bort som en gåva till någon som du håller kär.

Specifikationer
🔵 Ett set med fem olika knivar
🔵 Bladen är tillverkade av rostfritt stål
🔵 Handtagen är tillverkade av plast
🔵 Skaften har en svart färg
🔵 Bladen har en silvrig färg
🔵 Tål att köras i diskmaskin, men det rekommenderas att handdiska knivarna


Fiskars Edge 978791 Knivset – prisvärt knivset med knivställ

Fiskars Edge 978791 Knivset

Butik Pris Totalpris Läs mer
954,00 954,00 Læs mere
954,00 954,00 Læs mere
1.130,00 1.130,00 Læs mere
1.136,00 1.136,00 Læs mere

Introduktion

Nu har vi kommit till det sista köksknivar setet på listan, och större valuta för pengarna än den här produkten får du allt leta länge efter. I paketet ingår fem olika högkvalitativa knivar som alla är tillverkade av japanskt rostfritt stål. Tillsammans med knivarna ingår ett knivställ som är framtaget för att passa knivarna perfekt. Det är upp till dig om du vill att stället ska stå upp eller om du hellre hänger det på väggen.

Det här setet innehåller knivar som kan köras i diskmaskinen, men du kan också rengöra dem för hand om du vill säkerställa minimalt slitage. Ha dessutom i åtanke att det kan vara en god idé att slipa knivarna en gång i månaden om du vill att de ska förbli i tipptopp skick.

 • Fem händiga knivar i ett och samma set
 • Medföljande matchande knivställ
 • Knivarna tål att köras i diskmaskinen

Om Fiskars Edge 978791 Knivset

Det sista köksknivar setet som vi ska kika lite på är ett paket som innehåller fem olika knivar tillsammans med ett händig och matchande knivställ där knivarna passar likt handen i handsken. Alla knivarna i setet är tillverkade i rostfritt stål och har bekväma handtag som bidrar till komfort. Som kronan på verket är knivarna också riktigt snygga och blir en härlig detalj i köket.

De olika knivarna som du får i paketet är en skalkniv, en tomatkniv, en brödkniv, en kockkniv och en santukukniv. Den förstnämnda skalkniven med ett blad på 8 cm i längd är en mycket liten kniv som erbjuder precision när du exempelvis skalar och hackar små grönsaker. Den 13 cm långa tomatkniven, å andra sidan, har en knivsegg som är en aning tandad för att lätt ta sig igenom det annars besvärliga tomatskinnet.

Utöver de ovannämnda knivarna får du också en brödkniv med en bladlängd på 23 cm. Den tandade knivseggen tillsammans med knivens imponerande storlek gör den passande för att skära de flesta typerna av bröd. Kockkniven på 20 cm i längd kan dras nytta av för att hacka eller skära grönsaker, fisk och kött medan santukukniven på 17 cm i längd fungerar till lite allt möjligt.

Setet är perfekt att antingen beställa till dig själv eller att ge bort som en generös gåva. Om du har fått upp intresset för matlagning är det av yttersta vikt att du har de rätta köksredskapen, och med tanke på hur många olika knivar det finns gäller det att du hittar rätt kniv för rätt användningsområde. Om du dock bara beställer det här setet får du alla de mest nödvändiga knivarna plus ett knivställ för enkel förvaring. Du kan därför börja med dina matlagningsprojekt omedelbart utan att behöva tänka på vilka individuella knivar som måste köpas in.

Specifikationer
🔵 Set som innehåller fem olika knivar
🔵 Ett matchande knivställ ingår
🔵 Knivarna tål att köras i diskmaskinen
🔵 Knivstället kan antingen placeras på köksbänken eller hängas på väggen
🔵 Knivarna är tillverkade av rostfritt stål
🔵 Setet kommer från det tyska märket Fiskars


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det finns mycket arbete bakom denna artikel. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför är vi beroende av både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner i både danska och internationella webbshopar. Vår forskargrupp har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande exportkällor och tester:

Aftonbladet

Aftonbladet lanserades för nästan 200 år sedan. De förmedlar nyheter och gör grundliga granskningar av olika produkter. De lever upp till alla journalistiska riktlinjer och kommer att vara Sveriges mest engagerande nyhetskälla. 

Vi har valt att lyfta fram Yaxell Zen. Det är en fantastisk knivset med exklusiva knivar som både år 2016, 2017 och 2018 korades till Bäst i Test av Aftonbladet. I testet har knivarna rapporterats tillsammans med 14 andra knivar.

Du kan se testet från 2018 här

Denne side er anmeldt af: Mille F. Skov Rating 5/5