Cosori Premium: Detaljerad recension av airfryern Cosori Premium

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 7, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Cosori Premium: Detaljerad recension av airfryern Cosori Premium

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Airfryers har tagit den kulinariska världen med storm som ett hälsosammare alternativ till traditionella fritöser, utan att kompromissa med varken smak eller konsistens. Bland de många olika modeller som finns på marknaden sticker airfryern Cosori Premium ut från mängden med sina avancerade funktioner och sin eleganta design. I den här artikeln tar vi en grundlig titt på Cosori Premium Airfryer och ger dig en omfattande analys av dess funktioner, inställningar och design. 

För att säkerställa att vår analys är opartisk har vi samlat in expertutlåtanden från olika testsidor och inkluderat tidigare användares åsikter i vår utvärdering. Vårt mål är att förse dig med den information du behöver för att kunna fatta ett beslut om huruvida Cosori Premium Airfryer är rätt val för dig. 

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Cosori Premium Airfryer - En mångsidig och användarvänlig köksapparat

 • check 4,5/5 RealHomes.com
 • check 4,5/5 BBCGoodFood.com
 • check Reddot Design Award in 2019
 • check 4,7/5 Amazon
 • check 4,7/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Premium Airfryer:

 • 11 förprogrammerade inställningar
 • AirCrisp-teknik kräver 85 % mindre fett
 • Användarvänlig LED-pekskärm

Konsumentmagasinets omdöme

På det hela taget erbjuder Cosori Premium Airfryer flera funktioner som gör att den sticker ut från mängden. Dess stora kapacitet gör att du kan tillaga en mängd olika maträtter för en hel familj eller en större grupp, vilket sparar tid och krångel i köket. Enhetens AirCrisp-teknik säkerställer att maten tillagas jämnt och snabbt, utan krav på stora mängder olja eller fett. Enheten är enkel att förstå och att styra, med en tydlig digital display, vilket bidrar till känslan att nyttiga måltider inte behöver vara en tidskrävande process att få till. 

En mindre nackdel med Cosori Premium Airfryer är att ingen text visas under ikonerna på displayen, men vi anser att airfryerns övriga funktioner mer än väl kompenserar upp detta mindre problem. Ikonbilderna visar tydligt vilket program de åsyftar, så det är fortfarande tydligt och enkelt att hitta rätt program. För dig som vill effektivisera din matlagningsprocess och njuta av nyttigare och godare måltider hemma, anser vi att Cosori Premium Airfryer är en investering som är väl värd pengarna.

Fördelar

 • Lätt att rengöra tack vare non stick och diskmaskinsäker frityrkorg
 • Stor kapacitet som fungerar för upp till 4-6 personer
 • Förvärmnings-, och värme- och skakfunktion
 • Automatisk avstängning
 • Innehåller ett häfte med 100 recept

Nackdelar

 • Ej appstyrd
 • Texten visas inte under ikonerna

Cosori Premium Airfryer utmärker sig som toppmodellen hos Storbritanniens ledande tillverkare av airfyrers. Fritösen kombinerar avancerad teknik med användarvänlig design, vilket garanterar en matlagningsupplevelse som kan anpassas efter användare med olika förkunskapsnivå. Enheten är utrustad med 11 förprogrammerade inställningar för att underlätta din matlagning, och genom endast ett knapptryck justerar du automatiskt airfryerns temperatur och tillagningstid, anpassat efter olika typer av mat. Förinställningarna inkluderar: stek, kyckling, skaldjur, räkor, bacon, fryst livsmedel, pommes frites, grönsaker, rotfrukter, bröd och desserter.

En detaljerad recension av Cosori Premium Airfryer

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,5 L
 • Effekt: 1700 W
 • Mått: 32x30x30
 • Vikt: 5,4 kg
 • Manuell/digital: Digitalt
 • WiFi-kompatibilitet: Nej
 • Timer: Ja
 • Automatisk avstängning: Ja

Användarvänligt system och innovativ design
Cosori Premium Airfryer är utrustad med en pekskärm försatt med enkla ikoner som gör det enkelt att styra enheten under matlagningsprocessen. Den vinklade digitala LED-displayen ger full överblick över processen och informerar dig om temperatur, tid och vald förinställning. Detta är särskilt användbart för dig som kanske är ny till airfryers eller som uppskattar tydlighet och enkelhet. Cosori Premium Airfryers fyrkantiga frityrkorg gör att du kan tillaga större mängder mat jämfört med runda modeller, eftersom formen tillåter optimal användning av enhetens utrymme, vilket gör att maten kan spridas ut mer jämnt. Oavsett om du tillagar mat som en hel kyckling, ett antal biffar eller ett stort parti pommes frites, möjliggör den fyrkantiga designen för bättre och effektivare tillagning. Dessutom är frityrkorgen konstruerad med ‘non-stick’-yta, fungerar för många olika typer av mat och är diskmaskinssäker.

Stor kapacitet: Perfekt för ett sällskap eller familj på 4-6 personer
Cosori Premium Airfryer kan skryta med en stor kapacitet på 5,5 liter, som tillsammans med den innovativa designen gör att enheten klarar av att tillaga 4-6 portioner på en gång. Den stora kapaciteten gör att du kan få plats med en mängd olika maträtter som andra airfryers kanske inte klarar av, exempelvis två stekar, 15 kycklingvingar, en kyckling på 2,2 kilo eller till och med en pizza med en diameter på 20 centimeter. Det fungerar utmärkt att tillaga hela rätter och måltider endast med hjälp av Cosori Premium Airfryer, vilket gör den till ett lämpligt val för både hemmakockar som gillar avancerad matlagning eller som uppskattar en lugnare, mer bekväm matlagningsprocess.

Den större kapaciteten i airfryern fungerar också väl för måltidsplanering och för att förbereda matlådor inför veckan, eftersom den är stor nog att kunna tillaga många portioner samtidigt. Detta kan vara särskilt användbart för dig som vill spara tid under veckan eller som har dietkrav som kräver förberedelser i förväg. 

Genom att tillaga större portioner på en gång kan Cosori Premium Airfryer dessutom fungera mer effektivt, vilket drar mindre energi jämfört med att laga mat i flera mindre omgångar eller jämfört med att använda flera apparater. 

Nyttigare matlagning med AirCrisp-teknik och justerbara termostat
Cosori Premium Airfryers är utrustad med AirCrisp-teknik, vilket bidrar till nyttiga måltider. Jämfört med en traditionell fritös gör AirCrisp-tekninken att airfryern kräver 85 % mindre fett för att få till en krispig yta på maten, men med samma goda resultat. AirCrisp-tekniken fungerar genom att apparaten låter varmluft cirkulerar runt maten i hög hastighet, vilket skapar en konvektionseffekt som tillagar maten jämnt och ger den en krispig yta. Denna process kräver väldigt lite eller ingen olja alls, vilket kan resultera i ett betydligt lägre fettinnehåll i maten jämfört med vid traditionell frityr. Detta är särskilt fördelaktigt för dig som är extra hälsomedveten, som håller koll på ditt kaloriintag eller som lider av hälsoproblem som kräver en fettsnål diet.

Vissa känsliga eller temperaturkänsliga ingredienser som skaldjur, grönsaker eller desserter kan kräva exakt noggrannhet i temperatur för att se till att maten blir ordentligt klar utan att bli för vällagad. Med hjälp av Cosori Premium Airfryers justerbara termostat med ett intervall på 77° till 205°C, får du bättre kontroll över matlagningsprocessen. De justerbara termostaten gör att du kan tillaga ett bredare utbud av rätter. Du kan exempelvis använda lägre temperaturer för att torka frukt eller grönsaker, medan högre temperaturer kan användas för att ugnsrosta eller baka olika rätter.

Brett användningsområde och praktiska funktioner
Förutom Cosori Premium Airfryers förprogrammerade inställningar för olika typer av mat erbjuder enheter praktiska funktioner som förvärmning, vilket säkerställer önskad tillagningstemperatur, en varmhållningsfunktion som bevarar matens värme i upp till 60 minuter och en skakfunktion som varnar dig när det är dags att skaka eller vända maten för att få en jämn tillagning. Airfryern stänger också av sig själv automatiskt för ökad säkerhet, vilket även hjälper till att spara energi genom att se till att apparaten inte är igång i onödan.

Airfryern levereras med en lista på över 100 recept, vilket ger dig som användare ett brett sortiment av rätter att utforska. Recepten erbjuder inspiration och vägledning för både nybörjare och erfarna kockar, vilket förhoppningsvis kan vidga dina kulinariska horisonter. Med det här omfattande receptutbudet kan du enkelt upptäcka nya matidéer och utforska airfryerns fulla potential. 

Vad säger användare och experter om Cosori Premium Airfryer?

Cosori Premium har fått mycket beröm av både användare och experter. År 2019 vann den det prestigefyllda Reddot Design Award för världens bästa airfryerdesig, ett styrkebevis på dess eleganta och moderna utformning.

Airfryern har blivit korad till Amazons rekommendation och är den mest sålda modellen på deras plattform och har över 20 000 recensioner, en stark indikation på dess popularitet och kvalitet. Enligt Googles sammanställning av användarrecensioner i olika webbutiker erhåller Cosori Premium ett betyg på 4,7/5, vilket också är högt. Användarna har rapporterat att de är mycket nöjda med airfryerns förmåga att tillaga en mängd olika livsmedel, inklusive hamburgare, kycklingvingar, korv, bacon och grönsaker, samt dess effektivitet när det gäller att värma matrester. De uppskattar särskilt bekvämligheten med de förprogrammerade knapparna som underlättar matlagningen och garanterar ett konsekvent resultat.

På RealHomes.com och BBCGoodFood.com har modellen 4,5/5 betyg, vilket visar att även experter uppskattar dess prestanda och funktioner. Enheten testades på RealHomes.com genom att tillaga kycklingvingar, ‘buffalo cauliflower bites’ och nachos med hemlagad guacamole. Resultatet rapporterades som mycket bra med mat som blev ”krispig och jämnt genomstekt”.

Mer om Cosori Premium Airfryer

Så jämför sig Cosori Premium Airfryer med marknaden

Jämfört med Cosori Original erbjuder Cosori Premium, till ett bara något högre pris, en digital pekskärm i stället manuella ratt- och knappkontroller. Med det sagt har Cosori även en annan airfryermodell, Cosori Smart, som kan styras från en mobilapp. I appen kan du skapa egna recept och spara dem tillsammans med egna inställningar. Dessutom är Cosori Smart röststyrd via Google Home eller Alexa, men befinner sig i en något högre prisklass än Cosori Premium. 

Med ett pris på cirka 2 500 kronor är Cosori Premium Airfyrer inte marknadens billigaste alternativ, men vi anser att den är mer prisvärd än airfryers från konkurrenter som Philips, samtidigt som Cosoris airfryers endast är något dyrare än modeller från Ninja Foodie.

Tester och recensioner av cosori premium som används i artikeln

Expert- och testkällor

RealHomes.com

RealHomes.com är en brittisk webbplats för heminredning och livsstil som tillhandahåller produktrecensioner och köpguider för olika hemrelaterade produkter, inklusive airfryers. De testar airfryers genom att utvärdera deras design, kapacitet, användarvänlighet och matlagningsprestanda, bland annat genom att testa Cosori Premium Airfryer. 

BBCGoodFood.com

BBCGoodFood.com är en populär webbplats för mat och matlagning som erbjuder ett brett utbud av recept, matlagningstips och recensioner av köksutrustning och apparater. När de testar airfryers utvärderar de vanligtvis flera nyckelfaktorer som till exempel matlagningsprestanda, användarvänlighet, byggkvalitet och värde för pengarna. De jämför också olika modeller och märken för att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut. En av deras testade modeller är Cosori Premium Airfryer, som enligt dem förtjänar status som “multicooker”.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en onlineförsäljningsplattform som gör det möjligt för användare att köpa en mängd olika varor och tjänster från tredjepartsförsäljare. Amazon har också ett robust recensionssystem som gör det möjligt för användare att lämna feedback och betyg på produkter, vilket kan hjälpa andra potentiella köpare att fatta välgrundade beslut innan de köper.

Cosori Premium recensioner

Google Shopping

Google Shopping är en marknadsplats online som gör det möjligt för användare att söka och jämföra produkter från olika återförsäljare. Här finns också recensioner och betyg från andra användare, vilket kan hjälpa köpare att fatta välgrundade köpbeslut genom att ge dem insikter om kvaliteten och prestandan hos de produkter de är intresserade av.

Cosori Premium recensioner

FAQ

Är Cosoris airfryers bra?
Ja, Cosoris aifryers anses generellt sett hålla hög kvalitet och får höga betyg bland kunder. De flesta Cosori Airfryers är förprogrammerade med olika inställningar och är konstruerade med AirCrisp-teknik som ger krispiga och jämnt tillagade rätter som kräver lite eller ingen olja alls.
Ja, en airfryer kan vara värd att skaffa om du tycker om krispig, friterad mat men vill ha ett nyttigare alternativ till traditionell frityr som kräver mindre olja. Airfryers är lättanvända och mångsidiga apparater som kan användas för att tillaga en mängd olika rätter.
Är mat tillagad i en airfryer nyttig?
Mat tillagad i en airfryer är oftast nyttigare än om den hade varit tillagad genom traditionella frityrnetoder, eftersom en airfryer kräver mindre olja för att få till en krispig yta, vilket kan minska kaloriintaget med 70-80 %. Nyttigheten i maten beror dock i slutändan på de ingredienser du använder.
Drar airfryers mycket ström?
Airfryers har vanligtvis en effekt runt 800-1500 watt, vilket är jämförbart med en brödrost eller en mikrovågsugn, vilket är betydligt mindre än en vanlig ugn. Mängden ström som krävs kan dock variera beroende på airfryerns storlek och modell.

Så fungerar en airfryer

En airfryer tillagar mat genom att låta varmluft cirkulerar runt maten i hög hastighet. Detta sker med hjälp av ett värmeelement och en fläkt som blåser den varma luften runt maten och skapar en konvektionseffekt. Den heta luften tillagar snabbt maten ser till att den blir knaprig, på samma sätt som vid traditionell frityr. Många airfyrers är utrustade med en frityrkorg eller en bricka som gör att överflödig olja och fett kan rinna bort från maten under tiden den tillagas, vilket ger nyttigare måltider med mindre fett och färre kalorier. 

När du använder en airfryer bör du förvärma apparaten till önskad temperatur, vanligtvis mellan 150 och 205°C. Maten placeras sedan i frityrkorgen eller på frityrbrickan och du ställer in din önskade tillagningstid. Vissa airfryers är utrustade med förprogrammerade inställningar för specifika livsmedel, som exempelvis kyckling, fisk eller frysta livsmedel vilket gör matlagningen ännu enklare. Under tiden maten tillagas kan du behöva skaka korgen eller brickan för att säkerställa jämn tillagning och för att förhindra att maten fastnar. När tillagningstiden är slut kan du ta ut maten ur airfryern och åtnjuta den direkt. 

Är en airfryer bättre än en vanlig ugn?

Huruvida en airfryer är bättre än en vanlig ugn beror på vad för mat du lagar och på dina personliga preferenser. Här är några jämförande faktorer som kan vara intressanta att fundera över: 

 • Tillagningstid: Att laga mat i en airfryer går vanligtvis snabbare än att laga mat i en vanlig ugn, tack vare dess kompakta storlek och kraftfulla värmeelement. 
 • Energieffektivitet: Airfryers drar mindre ström än vanliga ugnar, vilket gör airfryers mer kostnadseffektiva. Detta gäller särskilt om du lagar små mängder mat, eftersom en ugn kan ta längre tid att värma upp.
 • Hälsofördelar: Airfryers lyfts ofta fram som ett nyttigare alternativ till traditionella matlagningsmetoder, eftersom de kräver lite eller ingen olja för att tillaga mat än exempelvis i en ugn eller i en stekpanna. Det är dock värt att notera att inte alla livsmedel kan tillagas i en airfyrer. 
 • Mångsidighet: En ugn är generellt sett mer mångsidig än en airfryer, eftersom den kan användas för bland annat bakning, ugnsrostning och grillning. Även om airfryers kan tillaga en mängd olika livsmedel är de bäst lämpade för att laga krispiga rätter som pommes frites, kycklingvingar och stekt fisk.

Sammanfattningsvis kan en airfryer vara bättre än en vanlig ugn för vissa typer av matlagning. En ugn kan dock tillaga större mängder mat, vilket gör den till ett bättre alternativ för många recept. I slutändan kommer valet an på personliga preferenser och behov.

Vad kan inte tillagas i en airfryer?

Även om airfryers är mångsidiga köksapparater som klarar av att tillaga en mängd olika typer av mat, finns det rätter som inte lämpar sig för en airfryer:

 • Rätter med vätskebas: Soppor, grytor och andra rätter med vätskebas kan inte tillagas i en airfryer eftersom de kräver en gryta eller en kastrull med lock för att kunna sjuda och tillagas jämnt. Eftersom airfryers är utformade för att cirkulera varm luft runt maten kan de inte hantera vätska utan att orsaka spill. 
 • Livsmedel som måste tillagas under omrörning: Vissa recept, som risotto eller havregrynsgröt, kräver ständig omrörning för att förhindra att de fastnar eller bränns vid. Airfryers är inte konstruerade för den här typen av matlagning, eftersom öppnande och stängande av airfryern kan påverka temperaturen och tillagningstiden.
 • Mat baserad på en smet: Airfryers lämpar sig inte för rätter som kräver en smet, eftersom smeten lätt kan fastna i frityrkorgen och vara svår att få bort. 
 • Stora stekar: Airfryers lämpar sig bäst för tillagning av mat i mindre bitar, som kycklingvingar eller biffar. Mat som stekar eller hela kycklingar får inte alltid plats i airfryers, och även om de får plats kan det vara svårt att se till att de tillagas jämnt.

Är det dåligt att använda en airfryer varje dag?

Att använda en airfryer varje dag är inte nödvändigtvis dåligt för din hälsa, men det är viktigt att vara medveten om vissa risker.

Airfryers gör det enkelt att tillaga krispig och god mat utan fet och kaloririk traditionell frityr. Men om du använder din airfryer varje dag för att laga onyttig mat, till exempel friterad kyckling eller pommes frites, kan det leda till att du går upp i vikt och till andra hälsoproblem.

Dessutom använder airfryers en ‘non-stick’-beläggning som kallas polytetrafluoreten (PTFE), som kan avge skadliga ångor om den upphettas till höga temperaturer. Även om detta vanligtvis inte är något problem när du använder en airfryer vid normal tillagningstemperatur, kan daglig användningen öka risken att exponeras för dessa ångor, särskilt om ‘non-stick’-beläggningen börjar slitas ned.

På det hela taget kan en airfryer dock vara ett nyttigt och bekvämt matlagningsalternativ om den används med måtta och med försiktighet. Det är viktigt att du varierar din kost och ser till att du inte äter för många onyttiga livsmedel, och att du är uppmärksam på potentiella säkerhetsrisker i samband med frekvent användning av din airfryer.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta