Philips Dammsugare Test – Här är de bästa dammsugarna från Philips – Bäst i Test

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln går vi igenom ett antal olika dammsugare från märket Philips. Alla modeller i artikeln har granskats av experter från Råd & Rön.

Dessa expertgrupper har provat en mängd olika dammsugare och testat alla modeller på specifika testpunkter.

I genomgången av varje modell korrigerade vi först kort vad experterna sa om dammsugaren i fråga. Efter detta går vi igenom vad dammsugaren kan och vilka funktioner den har.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av Philips bästa dammsugarmodeller
Guide som hjälper dig att välja rätt dammsugare
Information om hur experterna går tillväga när de testar dammsugare
Information om Philips
Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Philips Dammsugare Test 2023 – Här är experternas åtta favoritmodeller

Bäst i Test 2021: Här nedanför hittar du en genomgång av de dammsugarmodeller från Philips som har klarat sig bäst i olika tester. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat undersökningar från både svenska och danska experter och presenterar här de modeller som har fått bäst recensioner.

I genomgången av varje dammsugare finns det även en prisjämförelse. Tack vare detta kan du snabbt och enkelt få en överblick över vilka återförsäljare som är billigast.


Philips FC8244/09

✅ Bra betyg hos Råd & Rön

Philips FC8244/09

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Dammsugarmodellen Philips FC8244/09 har varit med i undersökningar hos  expertkällor: Råd & Rön har testat ett stort antal dammsugare samtidigt.

Alla produkter granskades mot samma testpunkter och experterna gav sedan ett slutbetyg. Eftersom Råd & Rön tycker att Philips FC8244/09 presterar riktigt bra, får modellen goda omdömen.

Motoreffekt på 750 watt

Philips FC8244/09 har en motoreffekt på 750 watt och tillhör därmed marknadens mer kraftfulla dammsugare. Detta innebär att dammsugaren har en hög prestanda och att den kan suga upp även små partiklar.

Den här dammsugarmodellen har även en PowerGo-teknik som förstärker kraften och förbättrar uppsugningen av damm och skräp ytterligare.

Dammsugaren levereras med ett universalmunstycke för både mattor och hårda golv. Det ingår även ett fog- och möbelmunstycke som ökar mångsidigheten.

Miljövänlig dammsugare

Philips FC8244/09 tillhör energiklass A+++ och är därmed en av marknadens mest miljövänliga dammsugare. Detta är nämligen den bästa energiklassen för dammsugare.

Den här produkten går på ström och ska anslutas till ett eluttag i väggen. Sladden till dammsugaren är dock ganska lång och ger användaren en räckvidd på 9 meter när man städar.

Med den här modellen har Philips även fokuserat på allergivänlighet. Dammsugaren är därför utrustad med ett bra allergifilter som fångar upp över 99 % av alla mikropartiklar.

Dammet samlas upp i en traditionell dammsugarpåse som har en kapacitet på 3 liter. Den här dammsugaren använder enkla S-påsar som räcker upp till 50 % längre och har en unik stängningsmekanism.

Bra pris

Philips FC8244/09 är inte marknadens mest avancerade dammsugare. Detta innebär dock även att den är relativt billig. Den här modellen är därför ett bra alternativ för dig med en begränsad budget.

Dammsugaren har dock ändå ett smart teleskoprör som kan justeras efter längden på användaren.

Specifikationer – Philips FC8244/09
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 750 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass D
Ljudnivå: 77 dB
Energiklass: A+++
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 3 liter
Räckvidd: 9 meter
Vikt: 5 kg

Fördelar med Philips FC8244/09
Hög motoreffekt
PowerGo-teknik
Bra energiklass
Allergivänlig dammsugare
Överkomligt pris


Philips FC8780/09

✅ Bra betyg hos Råd & Rön

Philips FC8780/09

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Både Råd & Rön har genomfört ett stort test av dammsugare där de provade modeller från flera olika märken. Alla dammsugare granskades utifrån samma testpunkter, till exempel städresultat, användarvänlighet, hållbarhet och miljövänlighet.

Experterna gav sedan varje modell ett slutbetyg. Eftersom att Philips FC8780/09 klarar sig riktigt bra i undersökningen får den här dammsugaren fina betyg hos Råd & Rön.

Extra bra på hårda golv

Philips FC8780/09 har en motoreffekt på 650 watt och har därför en stark sugeffekt. Denna kompletteras dessutom av optimerade luftkanaler som förbättrar prestandan ytterligare.

Munstyckena påverkar också hur bra dammsugaren kan suga upp damm och skräp. När man köper den här dammsugarmodellen ingår det två olika munstycken: ett parkettmunstycke och ett möbelmunstycke.

Parkettmunstycket har mjuka borststrån som skyddar golven samtidigt som det rengör dem noggrant. Med det här munstycket behöver man alltså inte oroa sig för repor på parkettgolvet.

Möbelmunstycket gör det enklare att komma åt ordentligt mellan dynorna och underlättar därmed när man städar möbler.

Tystgående dammsugare

En av de största fördelarna med Philips FC8780/09 är dess låga ljudnivå. Med en ljudnivå på 66 dB sticker den här modellen verkligen ut från mängden. De flesta andra dammsugare brukar nämligen ha en ljudnivå på ungefär 75 till 80 dB. 66 dB är därför väldigt lågt. Som jämförelse brukar en normal samtalston ha en ljudnivå på 60 dB.

Det här är dessutom en miljövänlig dammsugare som tillhör energiklass A+. Detta är en riktigt bra klass som innebär att dammsugaren har låga driftkostnader.

Teleskoprör ger en bättre arbetsställning

Philips FC8780/09 är en av marknadens traditionella dammsugare som har både sladd och dammsugarpåse. Den måste alltså anslutas till ett eluttag. Eftersom att dammsugaren har en räckvidd på 12 meter får man dock ändå en riktigt bra rörelsefrihet med den här modellen. Den långa sladden innebär även att man inte behöver byta eluttag lika ofta.

Dammsugaren har dessutom en dammsugarpåse på 4 liter, ett bra allergifilter och ett teleskoprör. Man kan justera längden på teleskopröret för att anpassa arbetshöjden och skona ryggen. Rätt inställning ger även en bättre rörlighet.

Specifikationer – Philips FC8780/09
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 650 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass B
Ljudnivå: 66 dB
Energiklass: A+
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 4 liter
Räckvidd: 12 meter
Vikt: 8,9 kg

Fördelar med Philips FC8780/09
Motoreffekt på 650 watt som kompletteras av optimerade luftkanaler
Parkettmunstycke med mjuka borstar
Tystgående dammsugare med en ljudnivå på 66 dB
Lång räckvidd
Teleskoprör


Philips FC8241/09

Philips FC8241/09

 

PowerGo-dammsugare

Philips FC8241/09 är en kraftfull dammsugare med en hög motoreffekt på 750 watt. Detta ger upphov till en bra sugstyrka, och sugstyrkan förbättras dessutom ytterligare av den unika PowerGo-tekniken som höjer effektiviteten ännu mer.

Dammsugaren levereras med ett modernt universalmunstycke som är utformat för att avlägsna damm från både mjuka och hårda underlag. Den här modellen fungerar därför både på golvmattor och på parkettgolv, trägolv, linoleum, klinker och plattor.

För att öka mångsidigheten ingår det även ett fogmunstycke som är praktiskt när man vill dammsuga springor, hyllor, fönsterbrädor eller mellan dynor.

Bra filter

Philips FC8241/09 har ett unikt filtersystem som fångar upp mer än 99,9 % av alla skadliga partiklar. Detta inkluderar både pollen, päls och dammkvalster.

Filtersystemet är certifierat som allergivänligt enligt europeisk standard. Den här dammsugaren är därför ett bra alternativ för familjer där någon är allergisk.

Den här modellen är dessutom ett bra val om man har andra hälsoproblem när man dammsuger. Röret är nämligen ett tvådelat teleskoprör som kan ställas in på rätt längd för användaren.

Traditionell dammsugare med bra räckvidd

Philips FC8241/09 är en av marknadens traditionella dammsugare som har både en dammsugarpåse och en sladd. För att man ska kunna röra sig så fritt som möjligt med dammsugaren har den dock en lång sladd som ger en räckvidd på 9 meter.

Den här dammsugaren samlar upp dammet i enkla S-påsar. Dessa påsar har en unik förslutning som ser till att det inte virvlar upp något damm när man byter påse.

Påsarna är dessutom designade för att räcka 50 % längre. Den här typen av påsar försämrar nämligen inte dammsugarens effektivitet lika mycket som andra påsar när de börjar bli fulla. Dammsugarpåsarna till den här modellen har en kapacitet på 3 liter.

Specifikationer – Philips FC8241/09
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 750 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass D
Ljudnivå: 77 dB
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 3 liter
Räckvidd: 9 meter
Vikt: 4,3 kg

Fördelar med Philips FC8241/09
PowerGo-teknik
Universalmunstycke för alla underlag
Unikt filtersystem
Certifierad som allergivänlig
S-påsar som räcker längre


Philips FC8575

✅ Medelbetyg hos Råd & Rön

Philips FC8575

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Philips FC8575 har tagits med i undersökningen där modellen har granskats av experter från Råd & Rön.

Experterna har testat flera olika modeller och betygsatt dem utifrån rengöringsprestanda, användarvänlighet, filtrering och hållbarhet. Alla dammsugare i undersökningarna fick sedan ett helhetsbetyg av experterna.

Råd & Rön drar slutsatsen att Philips FC8575 presterar ganska bra.

Bäst på hårda golv

Philips FC8575 är ett bra alternativ för dig som har mest hårda golv hemma, till exempel parkettgolv, trägolv, klinker, kakel eller linoleum. Den här dammsugaren hamnar nämligen i klass A för sin dammupptagning på hårda golv. Den noggranna rengöringen beror på ett samarbete mellan motorn på 650 watt och den unika AirFlowMax-tekniken.

Dammsugaren levereras dessutom med ett specialdesignat munstycke som kallas för TriActivePlus. Detta munstycke är utformat för att avlägsna damm från både hårda och mjuka underlag utan att lämna kvar skräp längs väggar eller kanter. På mjuka underlag lyfter munstycket upp mattans fibrer för en djupare rengöring. Det sitter även ett par sidoborstar på munstycket som ser till att dammsugaren får upp damm och skräp längs väggar också.

Bra energiklass

Philips FC8575 är en av marknadens traditionella dammsugare som har både en sladd och en dammsugarpåse. Man måste alltså ansluta den här modellen till ett eluttag. Eftersom att sladden är tillräckligt lång för att ge en räckvidd på 9 meter behöver man dock inte byta eluttag särskilt ofta.

Även om dammsugaren använder ström tär den inte särskilt mycket på elräkningen. Den här modellen tillhör nämligen energiklass A och hamnar därför högt upp på energiskalan.

Dammsugaren samlar som sagt upp dammet i en påse. Just den här modellen använder S-påsar som rymmer 4 liter. Den här typen av påsar är utformade för att förlänga drifttiden genom att se till att det uppsamlade dammet inte påverkar motorkraften lika mycket. I motorn sitter det dessutom både ett allergifilter och ett mikrofilter.

Justerbar sugstyrka

Med Philips FC8575 kan man dessutom justera flera aspekter av dammsugningen. Det finns bland annat ett teleskoprör som kan förlängas eller kortas ner för att ändra arbetshöjden för användaren. Man kan dessutom reglera sugstyrkan manuellt.

Dammsugaren levereras även med flera olika munstycken. Utöver TriActivePlus-munstycket får man nämligen både ett extra munstycke för hårda golv, ett fogmunstycke och en borste.

Borsten är inbyggd i handtaget på dammsugaren och är alltså inte ett extra verktyg som ska bäras runt när man dammsuger.

Specifikationer – Philips FC8575
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 650 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass D
Ljudnivå: 79 dB
Energiklass: A
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 4 liter
Räckvidd: 9 meter
Vikt: 5,2 kg

Fördelar med Philips FC8575
AirFlowMax-teknik
TriActivePlus-munstycke
Framförallt bra på hårda golv
Bra filter
Justerbar sugstyrka

Här kan du se en kort presentationsvideo för Philips FC8575. Videon är gjord av Philips:


Philips FC9742/09

✅ Medelbetyg hos Råd & Rön

Philips FC9742/09

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Råd & Rön har genomfört stora tester där de har granskat flera olika dammsugare samtidigt. Philips FC9742/09 bedömdes därför på samma testpunkter som alla andra modeller.

Experterna drar slutsatsen att Philips FC9742/09 presterar någorlunda bra och ger i slutändan modellen ett genomsnittligt betyg.

Dammbehållare istället för en påse

En sak som skiljer Philips FC9742/09 från många andra dammsugarmodeller från Philips är att att den samlar upp dammet i en behållare. Många traditionella dammsugare brukar istället samla upp dammet i en dammsugarpåse.

Behållaren innebär att man inte behöver köpa nya dammsugarpåsar hela tiden. Istället för att byta påse ska man helt enkelt tömma behållaren i sopkorgen och sedan sätta tillbaka den igen. Dammbehållaren har en kapacitet på 2 liter och rymmer därmed lite mindre än påsarna.

PowerCyclone-teknik

Philips FC9742/09 är utformad för att kunna avlägsna damm från både hårda och mjuka underlag. Dammsugaren har därför en motoreffekt på 650 watt och en innovativ PowerCyclone-teknik. Denna teknik använder en modern cyklonmetod och arbetar tillsammans med motorn för att suga upp allt skräp.

Det är dock inte bara teknik och motoreffekt som står bakom den effektiva dammsugningen. TriActivePlus-munstycket som ingår när man köper dammsugaren bidrar nämligen också till en noggrann städning.

Detta munstycke arbetar i tre steg: Det börjar med att lyfta upp dammet för att sedan suga in det i en större öppning. Samtidigt som detta sker säkerställer sidoborstarna att dammsugaren kommer åt ett större område på en gång.

Utöver detta munstycke ingår det även ett speciellt parkettmunstycke och ett möbelmunstycke.

Allergivänlig dammsugare

Philips FC9742/09 är en av marknadens allergivänliga dammsugare som filtrerar bort så gott som alla skadliga partiklar från luften.

Filtreringen sker på flera nivåer. Partiklar skiljs till exempel från luften redan i PowerCyclone-tekniken. Efter detta finns det ett effektivt allergifilter som fångar upp 99,9 % av alla mikropartiklar. Slutligen sitter det ett så kallat allergilås vid dammbehållaren som håller kvar partiklarna i behållaren.

Philips FC9742/09 är en traditionell dammsugare med sladd. Den har en lång räckvidd på 10 meter och ett praktiskt teleskoprör. Eftersom att man kan justera längden på teleskopröret kan man få en bekväm arbetshöjd oavsett hur lång man är.

Specifikationer – Philips FC9742/09
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 650 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Dammupptagning på mattor: Klass C
Ljudnivå: 76 dB
Sladd: Ja
Påse: Nej, behållare
Dammbehållare, kapacitet: 2 liter
Räckvidd: 10 meter
Vikt: 8 kg

Fördelar med Philips FC9742/09
Dammbehållare istället för påse
PowerCyclone-teknik
TriActivePlus-munstycke
Allergivänlig dammsugare
Lång räckvidd på 10 meter

Här kan du se en presentationsvideo för Philips FC9742/09. Videon är gjord av Philips:


Philips FC8371/09

✅ Medelbetyg hos Råd & Rön

Philips FC8371/09

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.

Philips FC8371/09 har tagits med i den svenska expertundersökningen. Denna undersökning genomfördes av Råd & Rön.

Expertkällan testade flera olika dammsugare och gav sedan varje modell ett helhetsbetyg. Alla experter verkar vara överens om att Philips FC8371/09 presterar ganska bra.

Överkomligt pris och bra sugstyrka

Philips FC8371/09 är ett av marknadens mer budgetvänliga alternativ när man tittar på traditionella dammsugare. Detta innebär dock inte att kvaliteten är sämre hos den här modellen.

Det här är alltså en traditionell dammsugare som ska anslutas till ett eluttag och som samlar upp dammet i en dammsugarpåse. Tack vare ett stort fokus på miljövänlighet tillhör den här modellen energiklass A. Detta är en riktigt bra energiklass som innebär att dammsugaren inte påverkar elräkningen särskilt mycket.

Den här dammsugaren har dessutom en bra sugeffekt. Detta beror både på motoreffekten på 750 watt och på den kompletterande AirFlowMax-tekniken. Denna teknik ger ett starkare luftflöde och gör därmed att dammsugaren får en kraftigare sugstyrka.

TriActive-munstycke

Philips FC8371/09 har även ett TriActive-munstycke som är utformat för att komma åt på djupet när man dammsuger mattor.

Detta munstycke städar nämligen på flera olika nivåer och har en större öppning som ger en kraftigare sugeffekt. Utformningen innebär även att munstycket lyfter upp mattans fibrer för att få upp damm och smuts som gömmer sig längre ner.

När man köper den här dammsugaren ingår det även ett munstycke som är specialdesignat för hårda golv samt ett fogmunstycke. Fogmunstycket är till exempel praktiskt när man dammsuger i springor, mellan dynor, på hyllor och på fönsterbrädor.

Fokus på filtrering

Philips FC8371/09 samlar upp allt damm i en påse som har en kapacitet på 3 liter. Både påsen och filtren i dammsugaren präglas dessutom av ett fokus på allergivänlighet. Den här produkten är därför försedd med ett SuperClean-luftfilter som fångar upp 99 % av alla skadliga partiklar. Dammsugarpåsen har dessutom en speciell stängning som också bidrar till att hålla kvar dammet.

Dammsugaren har även ett smart teleskoprör med justerbar längd samt en inbyggd borste i handtaget.

Specifikationer – Philips FC8371/09
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 750 watt
Dammupptagning på hårt golv: Klass A
Ljudnivå: 81 dB
Energiklass: A
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 3 liter
Räckvidd: 8 meter
Vikt: 4,2 kg

Fördelar med Philips FC8371/09
Överkomligt pris
Bra energiklass
AirFlowMax-teknik och hög motoreffekt
TriActive-munstycke
SuperClean-luftfilter och allergivänlig stängning på påsen


Philips FC8373

✅ Medelbetyg hos Råd & Rön

Philips FC8373

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Philips FC8373 har varit med i ett test där konsumentorganisationen Råd & Rön provade flera olika dammsugare på en gång.

I undersökningen granskade experterna städresultatet, funktionerna, användarvänligheten och filtreringen hos alla dammsugare. De delade sedan ut ett totalbetyg till varje modell.

Efter granskningen kommer experterna fram till att Philips FC8373 presterar helt okej. Den här modellen får därför ett medelbetyg hos Råd & Rön.

AirFlowMax-teknik

Philips FC8373 har en motoreffekt på 750 watt och är därmed en av marknadens mer kraftfulla dammsugare. Det är dock inte bara motoreffekten som avgör hur effektiv dammsugaren är. Den här modellen har därför en så kallad AirFlowMax-teknik som ser till att sugstyrkan håller en hög och jämnt nivå under en längre tid.

Den här tekniken gör även att dammsugarpåsen kan utnyttjas upp till 50 % mer än vanligt. Påsarna till den här modellen har för övrigt en kapacitet på 3 liter.

Flera munstycken

Hur bra resultatet blir när man dammsuger beror även på vad för munstycke man använder. När man köper Philips FC8373 ingår det därför olika munstycken för olika uppgifter, till exempel ett parkettmunstycke för hårda golv och ett TriActive-munstycke som bland annat fungerar på mattor. Utöver dessa får man även ett fogmunstycke och en borste.

Både borsten och fogmunstycket är integrerade i dammsugaren så att man alltid har dem nära till hands. Fogmunstycket finns i ett förvaringsfack medan borsten sitter fast på handtaget.

Bra räckvidd

Philips FC8373 är en traditionell dammsugare med en sladd som ska kopplas in i ett eluttag. För att förbättra rörelsefriheten har den här modellen en lång sladd som ger en räckvidd på hela 9 meter.

Den här dammsugarmodellen har dessutom ett effektivt allergifilter som fångar upp med än 99,9 % av alla skadliga partiklar. Modellen är även certifierad som allergivänlig enligt höga europeiska standarder.

Specifikationer – Philips FC8373
Typ: Dammsugare
Motoreffekt: 750 watt
Ljudnivå: 78 dB
Sladd: Ja
Påse: Ja, kapacitet på 3 liter
Räckvidd: 9 meter
Vikt: 4,2 kg

Fördelar med Philips FC8373
AirFlowMax-teknik
Parkettmunstycke, fogmunstycke och TriActive-munstycke ingår
Integrerade verktyg
Tar tillvara på utrymmet i påsen
Certifierad som allergivänlig

test


Om Philips

Philips logo
Philips är ett nederländskt företag som tillverkar olika elektroniska produkter, till exempel dammsugare, tv-apparater, glödlampor, rakapparater, skönhetsprodukter, uppspelningsmaskiner och köksapparater.

Nederländsk gigant 

Företagets huvudkontor ligger i Eindhoven i Nederländerna. Philips är dock verksamma över hela världen och har mer än 120 000 anställda fördelat på fler än 100 olika länder.

Philips grundades 1891 av Anton och Gerard Philips. Företaget fokuserade i början på produktionen av glödlampor och uppnådde då en stor framgång. Philips blev faktiskt den största arbetsplatsen i hela Nederländerna redan 1910. Exporten till utlandet var en av anledningarna till företagets snabba tillväxt.

Fokus på radioapparater

När Philips etablerade ett eget laboratorium expanderade de sitt fokusområde till att innefatta både röntgenrör och radioteknik. Det gick framförallt bra för radiotekniken och år 1932 var Philips världens största tillverkare av radioapparater. Phillips försökte sedan vidareutveckla radion och skapa en TV, och deras första utställningsmodell visades upp 1938.

CD- och DVD-skivor

Om vi tittar lite längre fram i historien fokuserar Philips fortfarande mycket på underhållning. År 1963 uppfann Philips till exempel kassettbandet, och 20 år sedan lanserade de en CD-skiva. Tillverkningen av den här typen av produkter vidareutvecklades tillsammans med Sony. År 1997 utvecklade de till exempel en DVD-skiva som sakta började ersätta VHS-banden.

Förbättrar vardagen

Målet med företaget har ända sedan starten varit att uppfinna saker som kan förbättra vardagen för konsumenterna. Detta gör de med innovation, teknik och hållbarhet.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Philips dammsugare har fått bäst omdömen?

Philips FC8244/09, Philips FC8780/09 och Philips FC8241/09

Hur testas Philips dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Philips Dammsugare – använda källor och länkar

Råd & Rön
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. Detta inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har till exempel genomfört en undersökning av olika dammsugare.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. Observera att du behöver en prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Om du bara är intresserad av resultatet från ett test går det även att köpa tillgång till enbart den undersökningen.


Alternativa tester och artiklar

Om du inte är säker på att en dammsugare från Philips är rätt val för dig har vi på Konsumentmagasinet även ett flertal andra artiklar som kan vara av intresse.

I våra mer allmänna artiklar Dammsugare test och Påslös dammsugare test kan du till exempel få en överblick över andra testvinnande dammsugare på marknaden. I dessa artiklar hittar du en mängd dammsugare från flera olika tillverkare. Alla dessa modeller har också fått bra recensioner av experterna.

Om du är extra intresserad av ett visst märke har vi även flera artiklar som fokuserar på specifika tillverkare: Bosch dammsugare test, Nilfisk dammsugare test, Miele dammsugare test, AEG dammsugare testElectrolux dammsugare test och Dyson dammsugare test.

Dammsugarmodellerna i dessa artiklar har valts ut baserat på resultaten i olika expertundersökningar. Det finns även en prisjämförelse för varje modell som visar vilken återförsäljare som har bäst pris.

Ett alternativ till den klassiska dammsugaren är en praktisk sladdlös dammsugare. I vår artikel Handdammsugare test får du en överblick över marknadens bästa modeller.

Vi har även några artiklar där vi fokuserar på sladdlösa dammsugare från specifika tillverkare. Om du är intresserad kanske du vill läsa någon av följande artiklar: Dyson V10 test och Dyson V8 test.

Slutligen vill vi även framhäva en artikel som vi kallar för Robotdammsugare test. I den artikeln hittar du både en genomgång av marknadens bästa modeller och en del spännande och användbar information om robotdammsugare.

Du kanske även vill läsa någon av våra märkesspecifika artiklar om robotdammsugare: iRobot Roomba Robotdammsugare test. Dessa artiklar innehåller en genomgång av testvinnande robotdammsugare.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta