Påslös dammsugare testoversikt – De bästa påslösa dammsugarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tittar Konsumentmagasinet närmare på en rad modeller av påslösa dammsugare. Utifrån resultaten från experternas olika tester går vi igenom dammsugarna var för sig för att komma fram till vad det är som gör varje modell till ett bra köp. Om du vill läsa mer hittar du en lista med de länkar som vi hänvisar till längst sist i artikeln.

I den här artikeln får du:

Överblick över de bästa påslösa dammsugarna på marknaden
Vad betyder de nya EU-kraven gällande energikrävande produkter som dammsugare?
Guide: Påslös dammsugare eller traditionell dammsugare
Guide: Så håller du lättast ditt hem fritt från damm
 Genomgång av de test som vi har undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva utan samlar in resultaten från olika test så att du lätt kan få en överblick över marknadens bästa produkter.


Electrolux Pure C9 PC91 GREEN – Allergivänlig påslös dammsugare

Konsumentmagasinet rekommenderar

Bra betyg hos Råd & Rön

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN 

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN har varit med i experttester hos Råd & Rön.

I dessa undersökningar har experterna provat en mängd olika dammsugarmodeller och bedömt dem baserat på förutbestämda testpunkter, till exempel sugeffekt, rengöringsförmåga, användarvänlighet, funktioner och användbarhet.

Den här dammsugarmodellen från Electrolux klarar sig bra i granskningarna och får därför bra betyg hos källorna.

Stark sugeffekt med Pure Flow

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN är gjord för att kunna rengöra både hårda golv och mattor. Den här dammsugaren har därför en kraftfull motor på 650 watt som skapar ett ordentligt sug. Det är dock inte bara motoreffekten som avgör hur bra dammsugaren presterar – munstycken och teknik har också ett finger med i spelet.

Den här modellen har ett så kallat Pure Flow-system som skapar ett bättre luftflöde genom hela maskinen.

Systemet fokuserar även på filtrering och ser därmed till att dammsugaren släpper ut så få skadliga partiklar som möjligt i luften.

Det finns även ett effektivt Pure Advantage D11-filter som dessutom är tvättbart. Så länge filtret tvättas regelbundet fångar det upp osunda partiklar.

Unika munstycken

För att dammsugaren ska städa så effektivt som möjligt levereras den med fyra olika munstycken: ett Flow Motion kombimunstycke, ett parkettmunstycke, ett fogmunstycke och ett möbelmunstycke.

Flow Motion-munstycket är specialdesignat för att fungera på alla ytor medan de tre övriga munstyckena utgör ett komplement.

Munstyckena monteras enkelt på änden av slangen. Eftersom att dammsugaren har ett teleskoprör kan man dessutom anpassa den till sin egen längd för att skona ryggen.

Dammsugaren har även ett ergonomiskt Aero Pro Ergo-handtag samt en reglerbar sugstyrka.

Den här modellen är dessutom ett miljövänligt alternativ. Dammsugaren är nämligen tillverkad av 60 % återvunnet material.

Modell utan påse

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN är en av marknadens påslösa dammsugare och har alltså ingen påse som måste bytas när den blir full. Den här modellen har istället en dammbehållare som rymmer upp till 1,6 liter, vilket är ganska mycket.

En av fördelarna med en dammbehållare är att den inte försämrar dammsugarens sugeffekt när den börjar bli full på samma sätt som påsar gör. Det är dessutom enkelt att tömma behållaren i sopkorgen när den är full. Med en påslös dammsugare slipper man därför köpa nya påsar titt som tätt.

Det här är en klassisk dammsugare med en strömsladd. För att man inte ska behöva flytta kontakten mellan olika eluttag hela tiden har modellen en lång sladd. Electrolux Pure C9 PC91 GREEN har närmare bestämt en räckvidd på 12 meter.

Dammsugaren har dessutom en ljudnivå på 72 dB och väsnas därmed inte lika mycket som vissa andra modeller. Den här modellen stör alltså inte särskilt mycket under dammsugningen. 

Specifikationer – Electrolux Pure C9 PC91 GREEN
Typ: Påslös dammsugare
Märke: Electrolux
Motoreffekt: 650 watt
Ljudnivå: 72 dB
Sladd: Ja
Påse: Nej
Kapacitet, dammbehållare: 1,6 liter
Aktionsradie: 12 meter
Vikt: 7,5 kg 

Fördelar med Electrolux Pure C9 PC91 GREEN
Pure Flow-system
Fyra munstycken, bland annat ett Flow Motion kombimunstycke
Påslös dammsugare med en behållare för damm
Miljövänlig och tillverkad av återvunnet material
Allergivänlig


Dyson V15 Detect Absolute – påslös dammsugare med smart laserfunktion som upptäcker osynligt damm

Bästa påslösa dammsugare enligt tester

✅ 5/5 på Techradar.com
✅ 4/5 på Expertreviews.co.uk
✅ 4/5 på Pcmag.com
✅ 5/5 på T3.com
✅ 5/5 på Trustedreviews.com
4,5/5 på Amazon.com
✅ 98/100 på Moderncastle.com
✅ 8,3/10 på Rtings.com

Dyson V15 Detect Absolute påslös dammsugare är utrustad med en smart laserfunktion som upptäcker osynligt damm så att de allra minsta partiklarna fångas upp. Detta är perfekt för dig som vill uppnå en riktigt djupgående städning.

 • Smart laser för osynligt damm
 • Avancerad digital display
 • Åtta olika verktyg ingår

Recension: En detaljerad recension av Dyson V15 Detect Absolute

Mångsidiga verktyg
Dyson V15 Detect Absolute levereras med en rad olika verktyg, bland annat digital motorbar och ett mjukt Laser Slim-munstycke, hårskruvsverktyg, kombinationsverktyg, spaltverktyg, mjuk dammborste och smart förvaringsklämma. Laser Slim-munstycket är särskilt utformat för att rengöra hårda golv utan att repa några ytor. Munstycket med högt vridmoment är utformat för att justera kraften för att passa olika typer av golv. Det har 56 tänder i polykarbonat som strimlar håstrån i små sektioner, vilket förhindrar att hårstråna trasslar in sig i munstycket. Ett av de mest innovativa verktygen som följer med V15 Detect Absolute är ett särskilt munstycke för hår. Det här munstycket har borsttofsar som är vinklade i 45 grader vilket säkerställer att både husdjurs- och människohår automatiskt flyttas mot verktygets smalare ände, där de sugs in i dammbehållaren. Dyson levererar bra prestanda på kort- och långhåriga mattor och levereras med fler verktyg och tillbehör än Miele Triflex HX2.

LCD-display
Till skillnad från V10 har Dyson V15 Detect Absolute en LCD-display med unik information. Tack vare piezo-sensorn kan dammsugaren upptäcka och mäta nivåer av partiklar, inklusive damm, och med hjälp av skärmen kan du få en tydlig visuell representation av de partiklar som sugs upp. Displayen visar även återstående batteritid i realtid, med nedräkning i minuter. 

Rengöringsprestanda
Batteritiden hos denna dammsugare kan nå upp till 60 minuter på den lägsta effektinställningen, men batteritiden minskar till 15 minuter när den används på högsta effekt. Dessutom är batteriet utbytbart och kan ersättas med ett fulladdat batteri för att minska avbrotten under städningen. Tack vare det förbättrade HEPA-filtret kan Dyson V15 Detect Absolute dammsugaren fånga upp mikroskopiska partiklar så små som 0,1 mikrometer. Jämfört med sin föregångare har V15 Detect Absolute genomgått uppgraderingar, bland annat en motor som producerar 230 luftwatt, vilket ökar sugkraften med 24 % jämfört med V11-serien. 

Vad säger användare och experter om Dyson V15 Detect Absolute?

Dyson V15 Detect fick betyget 4,5 av mer än 720 användare på Amazon.com. Användarna var mestadels nöjda med dess effekt, LED-display och dess laser. En av användarna skriver: “Den här modellen har ett LED-belyst munstycke som ser varenda liten smuts- eller dammspridning på golvet. Munstycket för hårda träslag är inte i borstform utan utformad som en roller. Den är mjuk och torkar bokstavligen golvet, vilket ger en långt överlägsen rengöring än ett borstmunstycke. I kombination med LED-lasern gör det stor skillnad för hårda trägolv.”

Techradar.com och T3.com gillade särskilt att lasern lyfter fram damm på hårda golv som det mänskliga ögat inte kan se, samtidigt som den till och med räknar dammpartiklarna. Expertreview.co.uk skriver: “Den här sladdlösa stavdammsugaren tacklade allt vi testade den på, med en rengöringseffekt som är lika bra som tidigare modeller, tillsammans med en mängd nya och värdefulla funktioner”. Pcmag.com, Trustedreviews.com, Moderncastle.com och Rtings.com skriver att den levererar starkare sugkraft än någon av sina föregångare. 

Fördelar

 • HEPA-filtrering
 • Lätt vikt
 • Smart automatiskt läge
 • Batteritid upp till 60 minuter
Nackdelar

 • Lite dyrt

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är Dyson V15 Detect Absolute ett utmärkt val för dig som söker en högpresterande påslös dammsugare för perfekta resultat varje gång. Med funktioner som HEPA-filtrering, en lättviktsdesign och ett smart automatiskt läge är den här dammsugaren både kraftfull och effektiv. Batteritiden på upp till 60 minuter gör att du kan dammsuga under längre stunder utan att behöva ta pauser för uppladdning. En smart laserfunktion som lyfter fram damm, tillsammans med LCD-displayen och åtta medföljande verktyg gör städningen till en barnlek. Denna påslösa dammsugare har alla bra funktioner som gör priset dyrare, men med tanke på kvaliteten tycker vi att den är värd investeringen.

Specifikationer
 Volym: 0,77 L
Motoreffekt: 660W
Ljudnivå: 76 dB
Mått (BxDxH): 25 x 26,6 x 126 cm
Vikt: 3,1 kg
HEPA-filter: Ja


Miele Triflex HX2 Pro – påslös dammsugare med två batterier

Bästa påslösa dammsugare med lång batteritid

✅ 4/5 på Amazon
✅ 4/5 på Google Shopping
✅ 4,5/5 på Trustedreviews.com
✅ 4/5 på Techradar.com

Miele Triflex HX2 Pro är en mångsidig påslös dammsugare med bra rengöringsprestanda. Den är utrustad med två litiumjonbatterier som ger långvarig kraft, vilket gör den till ett bra val när du vill städa större ytor utan att behöva oroa dig för att ladda den ofta.

 • Tre olika driftlägen
 • 2 litiumjonbatterier
 • Upptäckt av ytan

Recension: En detaljerad recension av Miele Triflex HX2 Pro

Olika driftlägen
Miele Triflex HX2 Pro kommer med tre olika konfigurationslägen för fler alternativ. Komfortläget liknar en sladdlös skaftdammsugare, med dammsugarens huvudvikt närmare golvet. Reach-läget gör modellen till en traditionell skaftdammsugare med slangen fäst vid den handhållna enheten, vilket är extra praktiskt när du vill komma åt under möbler. I det handhållna läget kan tillbehören klickas fast direkt i huvuddammsugaren, och handtaget är placerat högst upp i både Reach- och handhållet läge. Dessutom finns det tre effektlägen att välja mellan: Min, Eco och Max.

Maximal räckvidd
Du kan både dammsuga under soffan och ta bort damm eller spindelväv från taket – med PowerUnit placerad högst upp på dammsugarröret på Triflex HX2 får du maximal flexibilitet. Tack vare de smarta inställningarna kan du enkelt nå under sängar och skåp.

Prestanda
Golvdammsugaren som ingår i Triflex HX2 Pro har vissa likheter med Dysons dammsugare, eftersom den kan identifiera golvtyp och sänka rotationshastigheten när den används på hårda golv för att spara energi och förlänga batteriets livslängd. Triflex HX2 Pro kan skryta med en 60 % ökad effekt jämfört med föregångaren Triflex HX1. Denna förbättrade prestanda tillskrivs den senaste Digital Efficiency-motorn, som samarbetar med Mieles Vortex-teknik (med en monocyklonkonstruktion) och Multi-Floor XXL-elektroborste och ger en enastående rengöringsförmåga. 

Vad säger användare och experter om Miele Triflex HX2 Pro?

Mer än 340 användare på Amazon.de gav dammsugaren betyget 4. De var nöjda med dammsugarens sugkraft på djurhår, användarvänligheten och de medföljande två batterierna. En användare skriver: ”’ Miele Triflex HX1 är ett bra val för mitt hem eftersom den är speciellt utformad för att hantera djurhår. Den har ett minimotoriserat redskap som kan ta bort djurhår från olika ytor”. På Google.com gav mer än 220 användare helhetsbetyget 4. De var nöjda med dammsugarens led-lampor och batteri och skrev: “Supernöjd med vår dammsugare. Den har ett ljus där man kan se varje enskilt hundhår. Batteriet håller länge”.

Techradar.com gav betyget 4 där de gillade modellens funktion för automatisk golvdetektering: “Miele Triflex HX2 Pro är tillverkarens allra mest kraftfulla dammsugare. Detta är en solid städutrustning som är lätt att manövrera och som även har förmågan att upptäcka när du övergår från matta till hårt golv”. Dammsugaren fick betyget 4,5 av Trustedrevies.com där de skrev “Det är lite krångligt att konvertera mellan dammsugarens olika lägen, men möjligheten att växla mellan stående, stick- och handhållna lägen gör Miele Triflex HX2 Pro till en mycket flexibel dammsugare”. 

Fördelar

 • Lättviktsdesign
 • Batteritid upp till 120 minuter
 • Digital effektivitetsmotor
 • Bärbar laddningsstation
Nackdelar

 • Mindre dammbehållare

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis erbjuder Miele Triflex HX2 Pro en bra rengöringsprestanda och maximal bekvämlighet. Dess lätta design, långa batteritid på upp till 120 minuter och Digital Efficiency-motorn gör städningen både enkel och effektiv. Tack vare det smarta ytdetekteringssystemet och tre olika driftlägen kan användarna uppnå optimala resultat på alla typer av golv. Dessutom levereras Triflex HX2 Pro med en bärbar laddningsstation och två Li-Ion-batterier, vilket säkerställer att den alltid är redo för städning. Vissa användare tyckte dock att dammbehållaren var lite liten, vilket kan vara opraktiskt för dig som ofta städar hemma eller bor på stora ytor. Detta motverkas dock av att dammsugarens mindre storlek gör den smidigare och lättare att manövrera i trånga utrymmen. Baserat på alla dessa bra egenskaper tycker vi att detta är en dammsugare som är värd att kolla in.

Specifikationer
Volym: 0,5 L
Motoreffekt: 272 W
Ljudnivå: 70,2 dB
Mått (BxDxH): 26 x 129 x 28 cm
Vikt: 3,6 kg
HEPA-filter: Ja


Kärcher VC 3 – dammsugare utan påse med teleskoprör

Bästa påslösa dammsugare för priset

Bra betyg hos Råd & Rön 
Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de

Kärcher VC 3 

Kärcher VC 3 har testats av tre olika expertkällor: Råd & Rön och det tyska testmagasinet Testberichte.de.

Experterna har bland annat undersökt dammsugarens rengöringsförmåga, sugstyrka, funktioner och användbarhet. Baserat på dessa testpunkter delade de sedan ut ett totalbetyg. Kärcher VC 3 fick bra betyg i alla tre granskningarna.

Multi-cyklonteknik

Kärcher VC 3 är en stark och kraftfull dammsugare som är designad för att rengöra både mattor och hårda golv.

Modellen har en kraftfull motor på 700 watt och en unik multi-cyklonteknik som gör att man får en djupgående rengöring vid varje dammsugning.

Den sista delen i ledet är även en av de viktigaste för dammsugningen: munstycket. Med den här dammsugarmodellen kan man välja mellan ett golvmunstycke, ett fogmunstycke och en möbelborste.

Kärcher VC 3 är dessutom en allergivänlig produkt som är försedd med ett HEPA-filter. Detta är ett av marknadens bästa filter och det kan fånga upp över 99,9 % av de skadliga partiklar som finns i damm och smuts.

Dammsugaren har mer specifikt ett HEPA12-filter. Detta finns på en skala där bara de allra bästa filtren ligger över HEPA14. Filtren som ligger högst i skalan är ofta speciellt utvecklade för allergiker.

Den här dammsugaren är därmed bra om man bor i ett hushåll med allergiker.

Behållare för damm

Kärcher VC 3 har en behållare för damm istället för en påse. Behållaren har en kapacitet på 0,9 liter och rymmer därmed ganska mycket.

Behållaren försämrar dessutom inte dammsugarens prestanda när den blir full. En annan fördel med påslösa dammsugare är att man inte behöver köpa nya påsar hela tiden. När behållaren är full kan man nämligen tömma den direkt i sopkorgen.

Den här maskinen har en söt design som påminner lite om en robot från en tecknad serie. Kärcher VC 3 är därför mer visuellt intressant än den traditionella dammsugaren.

Dammsugaren har även en lång sladd som ger en bra räckvidd på 7,5 meter. Man behöver därför inte byta eluttag så ofta när man dammsuger.

Modellen har en fin ljudnivå på 76 dB och en förhållandevis låg vikt på 6 kg. Utan tillbehör väger dammsugaren faktiskt bara 4,4 kg.

Det finns även ett teleskoprör som kan justeras efter individuella behov för att man ska få en mer ergonomisk arbetsställning när man dammsuger. Dammsugaren har även en parkeringsfunktion och automatisk sladdupprullning.

Experterna: Dammsugare med många fördelar

Kärcher VC 3 har testats av tyska experter från Testberichte.de och får där mycket beröm.

Experterna därifrån framhäver att priset är riktigt bra med tanke på hur mycket kvalitet man får för pengarna. De påpekar bland annat att dammsugaren inte väger särskilt mycket och att den därför är väldigt lätthanterlig. Tyvärr anmärker de även på att dammsugaren har en tendens att välta just på grund av den låga vikten.

Testberichte.de förklarar att produkten imponerar med en riktigt starkt sugeffekt som lämnar väldigt rena ytor efter sig.

Ljudnivån är dessutom ganska låg. Den här dammsugaren stör därför inte särskilt mycket när man använder den.

Experterna berömmer även storleken på dammbehållaren och berättar att den är enkel att öppna och tömma utan att dammet virvlar upp i luften.

Slutsatsen från Testberichte.de blir att man får bra prestanda för ett bra pris med den här apparaten.

Specifikationer – Kärcher VC 3
Typ: Påslös dammsugare
Märke: Kärcher
Motoreffekt: 700 watt
Ljudnivå: 76 dB
Sladd: Ja
Påse: Nej
Kapacitet, dammbehållare: 0,9 liter
Aktionsradie: 7,5 meter
Vikt: 5,9 kg 

Fördelar med Kärcher VC 3
Arbetar med multi-cyklonteknik
Flera munstycken
Bra filter
Påslös modell
Teleskoprör


Philips FC9331/09 – dammsugare utan påse i energiklass A

Bästa påslösa dammsugare i energisnål modell

Rekommenderad av expertreviews.co.uk
4,5 av 5 stjärnor av amazon.de

Philips FC9331-09

Philips FC9331/09 är påslös och använder istället en cyklonteknologi när den arbetar. Det innebär att dammsugaren nyttjar centrifugalkraft för att separera dammet från luften inne i cylindern, på samma sätt som flera andra påslösa modeller gör.

Enligt Philips själva är deras PowerCyclone 5-teknologi särskilt effektiv eftersom den maximerar både luftflödet och effektiviteten genom att omedelbart separera damm och luft via tre effektiva steg:

1) Luften sugs in snabbt.
2) En välvd luftpassage ser till att luften snabbt förs igenom cyklonkammaren där dammet skiljs från luften.
3) Speciella urladdningslameller drar till sig dammet och i cyklonen och leder ner det i dammbehållaren.

Enligt Expert Reviews är Philips FC9331/09 en av de dammsugare på marknaden som har den bästa och mest kraftfulla sugförmågan.

Det är nästan så att sugeffekten är för bra eftersom Expert Reviews påpekar att den är så effektiv att den kan vara lite av ett hinder för manövreringen. Dock påpekar de samtidigt att dammsugaren generellt sett är en enastående maskin med genomtänkt funktion och som är lätt att använda.

Lämplig till hushåll med allergiker

Philips FC9331-09 stoevbeholder Modellen är lämplig för hem där det finns allergiker eftersom den har ett luftrenande filtersystem som samlar upp 99,9 % av de fina dammpartiklarna, dammkvalster, djurhår och pollen inkluderat. Dammbehållaren har en kapacitet på 1,5 liter och den töms enkelt och hygieniskt utan att man behöver komma i kontakt med innehållet.

Dammsugaren har rengöringsförmåga A på hårt golv, rengöringsförmåga C på golvmattor och partikelutsläpp A. Samtliga skalor går från A-G där A är det bästa och betyder att dammsugaren samlar upp 100 % av dammet. Ett C på golvmattor är ett bra resultat i skalans övre halva eftersom golvmattor är svårare att dammsuga än hårda golv.

Motorn har en effekt på 650 W och under användningen ligger dammsugarens ljudnivå på 79 dB(A). Philips FC9331/09 ligger i energiklass A som är den högsta och bästa klassen som kan nås. Det är ovanligt att påslösa modeller får en så bra energimärkning.

Det har också lagt vikt på användningen när dammsugaren formgavs och utvecklades. Den har en räckvidd på nio meter vilket räcker bra i de allra flesta hem. Dammsugaren levereras med ett praktiskt teleskoprör som smidigt går att anpassa till användarens längd.

Dammsugaren väger 6,1 kilo och den är utrustad med fyra extra stora gummihjul som bidrar till att dammsugaren rullar lätt på golvet utan att repa det. Dessutom är en mjuk borste integrerad i handtaget vilket gör att dammsugaren alltid är redo att användas på till exempel möbler, fönsterbrädor och kuddar.

Det medföljer också ett TriActive-munstycke som möjliggör en 3-vägs rengöringsprocedur som är särskilt lämplig för mattor eftersom munstycket öppnar mattruggen och dammsugningen blir mer djuprengörande. Utöver det medföljer även ett munstycke till hårda golv.

Specifikationer för Philips FC9331/09:
Energiklass: A
Partikelutsläpp: A
️ Rengöringsförmåga på golvmattor: C
️ Rengöringsförmåga på hårt golv: A
⚙️ Motoreffekt: 650 watt
Aktionsradie: 9 meter
️ Volym dammbehållare: 1,5 liter
Filter: Allergifilter
⚖️ Vikt: 6,1 kilo
Ljudnivå: 79 dB(A)


Sladd- och påslösa dammsugare 

Här ovan har vi gått igenom några av de mest populära och testvinnande påslösa dammsugare som finns på marknaden. Om du vill ha en påslös dammsugare och samtidigt full rörelsefrihet i sin städning eller om du har behov av en dammsugare i trånga utrymmen, kan du överväga att investera i en sladdlös dammsugare.

Tills nyligen har sladdlösa dammsugare bara funnits i mindre versioner som inte varit tänkta som ett alternativ till den traditionella dammsugaren med sladd. Detta har dock ändrat sig och Bosch, Philips och Dyson har alla tillverkat och introducerat effektiva och kraftfulla sladdlösa dammsugare, som dessutom är påslösa.


Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022

Bästa sladd- och påslösa dammsugare

Sladdlös dammsugare med cykloner och filtrering

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022 är utrustad med 14 cykloner som genererar en kraft på över 79 000 G. Detta innebär att sugeffekten är så kraftfull att dammsugaren kan fånga upp även mikroskopiska partiklar.

Tack vare ett förseglat filtersystem kan dammsugaren dessutom hålla kvar 99,97 % av allt damm och all smuts i dammbehållaren. Den här dammsugaren blåser alltså inte ut alla bakterier och orenheter i luften igen.

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022 är dessutom otroligt effektiv eftersom att dammbehållaren, cyklonerna och motorn sitter i en rak linje. Detta innebär att luften sugs in genom dammsugarens munstycke och sedan kan åka rakt genom de 14 cyklonerna.

2-i-1-modell med ett effektivt batteri

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022 är en 2-i-1-dammsugare som har en handdammsugare inbyggd i skaftet. Med handdammsugaren är det till exempel lättare att dammsuga bort spindelväv från taket samt rengöra i skrymslen, vrår och under möbler. Den här dammsugaren är därför flexibel oavsett var man ska dammsuga. Dammsugaren kan användas i upp till 60 minuter per laddning och måste sedan laddas i 3,5 timme för att batteriet ska bli fullt igen.

Flera effektlägen och lättömd dammbehållare

Eftersom att Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022 är en påslös dammsugare slipper man tänka på dammsugarpåsar. Den här modellen har istället en dammbehållare som rymmer 0,77 liter.

När man har dammsugit färdigt kan man tömma dammbehållaren på ett hygieniskt sätt direkt ner i sopkorgen. Behållaren har nämligen en mekanism som automatiskt tömmer ut allt damm med en enda rörelse.

Den här dammsugaren har tre olika effektlägen som gör att man kan anpassa sugeffekten till både underlaget och mängden damm. Med Direct Drive-munstycket är dammsugaren dessutom effektiv när det kommer till att samla upp damm från mattor.

Utöver detta munstycke ingår det även ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke, ett munstycke med mjuka valsar, en mjuk dammborste samt ett motordrivet minimunstycke.

Specifikationer för Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022:
 Batterispänning: 25,2 V
Maximal arbetstid: 60 minuter
Laddningstid för fulladdat batteri: 3,5 timme
Aktionsradie: Obegränsad
Volym dammbehållare: 0,77 liter
Filter: Tvättbart filter
⚖ Vikt: 2,67 kg
⚙ 2-i-1-modell: Ja


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Kärcher VC5 Premium

3,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
73 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Kärcher VC5 Premium

Kärcher VC5 Premium har granskats av Trustedreviews.com och Good Housekeeping Institute. Alla tre expertkällor tycker väldigt bra om den här modellen och ger den därför fina betyg.

Experterna från Good Housekeeping Institute tycker bäst om att dammsugaren är kompakt och lätt att förvara. De skriver dessutom att dammsugaren väger relativt lite och att man därför kan dammsuga olika typer av golv och inuti skrymslen och vrår. Trustedreviews.com verkar hålla med om detta och tillägger även att dammsugaren har en kraftfull sugeffekt och att den framförallt är effektiv på mattor.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Kärcher VC5 Premium.

Kompakt dammsugare med trippelt teleskopsystem

Kärcher VC5 Premium är en kompakt dammsugare som kan användas på flera olika typer av golv. Den mindre storleken innebär dock inte att den här dammsugaren är mindre effektiv.

Dammsugaren har dessutom ett patenterat trippelt teleskopsystem som gör att enheten kan fällas ihop till halva sin storlek. Allt man behöver göra är att trycka på en knapp och sedan skjuta ihop dammsugaren till den storlek man vill ha den i.

Eftersom att Kärcher VC5 Premium är en påslös dammsugare behöver man dessutom inte köpa några dammsugarpåsar. Dammsugaren har istället en dammbehållare med en kapacitet på 0,2 liter. Den är även utrustad med HEPA-filter som rengörs automatiskt när man öppnar luckan, och man behöver alltså inte tänka på att rengöra filtren.

Energisnål dammsugare med lång räckvidd

Dammsugarmodellen Kärcher VC5 Premium har en lång räckvidd på totalt 10 meter. Med den här modellen kan man därför dammsuga flera rum innan man måste flytta sladden till ett annat eluttag.

Kärcher VC5 Premium är dessutom en energieffektiv dammsugare som tillhör energiklass A. Eftersom att detta innebär att dammsugaren inte förbrukar särskilt mycket energi per år är modellen både miljövänlig och energisnål.

Det är dessutom enkelt att använda den här dammsugaren på flera olika typer av golv. Kärcher VC5 Premium har nämligen olika inställningar för hårda golv och golvmattor.

Fyra effektlägen och två sladdkrokar

Kärcher VC5 Premium är en praktisk dammsugare med flera flexibla och användbara funktioner. Dammsugaren har till exempel fyra olika effektlägen som gör att man snabbt kan anpassa sugstyrkan till den aktuella uppgiften.

Dammsugaren har dessutom två sladdkrokar som gör att sladden kan förvaras på baksidan av dammsugaren. Tack vare en snabbkopplingsfunktion behöver man sedan bara vrida på en av krokarna för att ta lös sladden.

När man köper Kärcher VC5 Premium ingår det flera olika tillbehör, nämligen ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke och en möbelborste.

Specifikationer för Kärcher VC5 Premium:
 Energiklass: A
Partikelutsläppsklass: A
Dammupptagning på mattor: C
Dammupptagning på hårt golv: A
Aktionsradie: 10 meter
Volym dammbehållare: 0,2 liter
Filter: HEPA-filter
⚖ Vikt: 3,2 kg
Ljudnivå: 77 dB(A)

I den här videon från CT Hardware kan du se en presentation av Kärcher VC5 Premium:


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

Bosch BGS5335

Bosch BGS5335 är den dammsugare utan påse som får bäst placering i Råd och Röns tester. Modellen är särskilt lämplig för hem med allergiker eller till hushåll med pälsdjur, eftersom det följer med ett munstycke speciellt anpassat för uppsamling av djurhår.

Dammsugaren har rengöringsförmåga A på hårt golv, rengöringsförmåga C på golvmattor och partikelutsläpp A. Partikelutsläppet anger hur bra dammsugaren är på att hålla utblåsningsluften fri från damm. Finns det medlemmar i hushållet som har dammallergi, bör man koncentrera sig på dammsugarmodeller med partikelutsläpp A.

Dammsugaren är särskilt lämplig för allergiker eftersom det ingår ett ProAnimal-munstycke med roterande borstar, speciellt utvecklade för att avlägsna djurhår. Munstycket är dessutom utvecklat för grundlig rengöring av klinker- och parkettgolv där det kan finnas små sprickor och djupare repor som samlar upp damm och djurhår.

Utöver munstycket har dammsugaren även Boschs AirTurbo System som ger en extra hög luftgenomströmning och extra effekt.

Stor dammbehållare och självrengörande filtersystem
Bosch BGS5335 stoevbeholder

Dammbehållaren på Bosch BGS5335 har en volym och kapacitet på tre liter vilket är mycket jämfört med andra påslösa modeller. Dammsugaren har en arbetsradie på 11 meter och väger 6,7 kilo.

Modellen har minimalt underhållsbehov och förutom att det inte behövs någon dammsugarpåse är dammsugaren utrustad med ett självrengörande filtersystem. Systemet känner av när filtret är i behov av rengöring.

En inbyggd sensor övervakar löpande dammsugarens prestanda och om den minskar aktiverar sensorerna automatiskt rengöringssystemet så att dammsugaren kommer upp i full kapacitet igen. Filtret och dammbehållaren går att tvätta ur om det behovet skulle uppstå.

Dammsugaren är utrustad med ett hygienisk HEPA 13 filter som filtrerar bort alla allergena partiklar från luften så att luften i hemmet blir renare efter dammsugning.Ett HEPA 13 filter är tvättbart och den användare som vill ha minimalt med dammpartiklar i luften vid dammsugning, rekommenderas att tvätta filtret.

HEPA skalan går från 10 till 14, där 14 är det bästa filtret. Ett HEPA 13 filter filtrerar således bort 99,95 % av alla partiklar.Motorn har en effekt på 800 W och sugkraften regleras enkelt med hjälp av ett dragreglage.

Under användning ligger ljudnivån på 74 dB(A) och dammsugaren har energimärkning C, vilket är ganska rimligt för den här typen av påslös dammsugare.

De påslösa modellerna är ofta mer energiförbrukande än de traditionella dammsugarna. Den årliga förbrukningen för Bosch BGS5335 är beräknad till 40 kWh.

Utöver munstycket till djurhår och det vanliga kombinationsmunstycket, medföljer det även ett listmunstycke, ett möbelmunstycke och ett munstycke för olika typer av klädsel.

Bosch BGS5335 är dessutom utrustad med ett praktiskt teleskåprör som gör att du kan justera rörets längd efter behov. Det gör att dammsugaren är allsidig och kan användas till rengöring i hela hemmet.

Specifikationer för Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
Energiklass: C
Partikelutsläpp: A
️ Rengöringsförmåga på golvmattor: C
️ Rengöringsförmåga på hårt golv: A
⚙️ Motoreffekt: 800 watt
Aktionsradie: 11 meter
️ Volym dammbehållare: 3 liter
Filter: Tvättbart HEPA 13-filter
⚖️ Vikt: 10,53 kilo
Ljudnivå: 74 dB(A)

Nedan kan du se en kort demonstration av Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:

Nedan kan du se hur dammbehållaren på BGS5335 Zoo’o ProAnimal töms:


Bosch Athlet BBH52550

✅ Testvinnare hos TU.no – Norges Tekniske Ugeblad

Bosch Athlet BBH52550

Denna modell från Bosch är inte bara påslös utan även sladdlös. Tills ganska nyligen har sladdlösa dammsugare bara funnits i mindre varianter och inte varit tänkte som ett alternativ till den vanliga dammsugaren med sladd.

Dock är Athlet dammsugaren från Bosch lika effektfull som en vanlig dammsugare. Därmed får du samma effektivitet som med den vanliga dammsugaren fast med en större flexibilitet.

Dammsugaren är utrustad med Litium-Ion batteri och kan användas i 50 minuter på en full laddning. När batteriet är tomt tar det sex timmar att ladda det fullt igen.

Har du behov av en snabb dammsugning är batteriet uppladdat till 80 % efter bara tre timmar. En liten lampa på dammsugaren indikerar när batteriet behöver laddas.

Dammsugaren klarar av alla slags golv och är särskilt lämplig för rengöring i hem där det kan vara svårt att komma runt eller där det är långt mellan eluttagen. Flexibiliteten och manövreringen kan inte bli mycket bättre och även munstycket är extra rörligt, vilket optimerar flexibiliteten ytterligare. Munstycket är dessutom elektriskt och passar både till golvmattor och hårda golv.

Automatisk övervakning av filter och tre hastighetsinställningar

Dammbehållare har en kapacitet på 0,9 liter och är väsentligt mindre än många av de andra produkterna i artikeln. Dock är själva dammsugaren också betydligt mindre så den kompakta designen gäller både dammsugare och behållare.

bosch athlet tilbehoer Dammsugaren har tre olika hastighetsinställningar vilket gör det möjligt att ställa in sugkraften till den aktuella rengöringssituationen. Steg 1 är för lätt rengöring och har den längsta driftstiden. Steg 2 är för normal rengöring och steg 3 är till mer krävande städning vilket gör att batteritiden inte är särskilt lång i det här läget.

Det är också möjligt att köpa till ett tilläggspaket till dammsugaren, hos några av återförsäljarna ingår det, som gör det möjligt att ta dammsugaren på ryggen om man ska dammsuga i riktigt trånga utrymmen.

En sensor kontrollerar löpande dammsugarens rengöringsbehov och om filtret behöver rengöras, tänds en lampa. Med Bosch Athlet BBH52550 är det även möjligt att montera på ett riktigt bra dammfilter som rengör dammsugarens utblåsningsluft nästan lika effektivt som de allergivänliga HEPA-filter traditionella dammsugare ofta är utrustade med.

Förvaringsmässigt utmärker BBH52550 sig genom att den kan stå utan stöd och väger mycket lite, endast tre kilo. Det betyder att det är fullt möjligt att den stående framme eller i garderoben. Det går dessutom att köpa till ett tillbehörsset till bilen.

Specifikationer för Bosch Athlet BBH52550:
Batterispänning: 25,2 volt
⏱️ Maximal arbetstid: 50 minuter
⏱️ Laddningstid för fulladdat batteri: 360 minuter
Aktionsradie: obegränsad
️ Volym dammbehållare: 0,9 liter
Filter: ja, ospecificerat
⚖️ Vikt: 3 kilo
⚙️ 2-i-1-modell: nej


Nya EU-krav på energikrävande produkter

Sedan 1 september 2017 gäller nya EU-regler för bland annat dammsugare. Detta beror bland annat på att EU har infört en rad nya krav på energikrävande produkter som dammsugare, glödlampor, kaffemaskiner och varmvattenberedare. De nya EU-reglerna ökar särskilt kraven på dammsugarnas sugstyrka, ljudnivå och motorstorlek.

Det betyder till exempel att från 1 september 2017 måste alla dammsugare som säljs i butiker och på internet ha en maximal motoreffekt på 900 W, tidigare gick var kravet 1600 W. Därför kommer nyare modeller ha en lägre motoreffekt än vad vi är vana vid att se.

Som tur är har dammsugarens motoreffekt bara en begränsad påverkan för sugkraften. Hur bra sugkraften är handlar snarare om hur bra dammsugaren nyttjar kraften i motorn och hur tät konstruktionen är. På så sätt kan en liten motor vara mycket effektiv om dammsugaren är bra konstruerad.

Påslös dammsugare eller traditionell dammsugare – vad ska jag välja?

Det finns både för- och nackdelar med både påslösa och traditionella dammsugare och huruvida man ska investera i den ena eller andra varianten är ofta en smakfråga.

Fördelar med påslösa dammsugare

Den största fördelen med de påslösa dammsugarna är nästan självklart, det behövs inga dammsugarpåsar. Dammet samlas istället upp i en dammbehållare i själva dammsugaren och du behöver därför inte köpa några dammsugarpåsar, något som är bra både för din ekonomi och miljön.

En annan fördel med de påslösa modellerna är dammsugaren sugkraft. Ofta upplevs det att sugkraften minskar i takt med att dammsugarpåsen blir full. I motsats till de traditionella dammsugarna tappar de påslösa modellerna inte sugkraft när dammbehållaren börjar bli full. Tvärtom har man samma effektivitet och styrka som när dammbehållaren är tom.

Behållaren till dammat är ofta genomskinlig vilket först och främst betyder att du lätt kan se när det är dags att tömma den. Den största fördelen är kanske att om du dammsuger upp något av misstag, kan du lätt hitta och plocka ut föremålet igen.

Nackdelar med påslösa dammsugare

Den största fördelen med de påslösa dammsugarna är också den största nackdelen. Även om det är smart med en dammbehållare som samlar upp dammet istället för en dammsugarpåse som ska bytas, är kapaciteten i behållarnas volym i regel bara hälften av en traditionell dammsugarpåse.

Om du har en kraftig dammallerig kan tömningen av behållaren också vara ett problem. De flesta tillverkarna har utvecklat och använder en smart tömningsmekanism som gör att dammet och smutsen faller rakt ner i sophinken, men risken att komma i kontakt med dammet kvarstår fortfarande.

De påslösa dammsugarna har dessutom en tendens att ha en högre ljudnivå än de traditionella modellerna.

Fördelar med traditionella dammsugare

Den traditionella dammsugaren är tveklöst den mest hygieniska när det gäller risken att komma i kontakt med dammet som hamnar i dammsugarpåsen. Dessutom har traditionella dammsugare ofta en bättre luftgenomströmning är de påslösa modellerna.

Nackdelar med traditionella dammsugare

Precis som med de påslösa modellerna är den största fördelen också den största nackdelen. För även om dammsugarpåsar innebär att du inte riskerar att komma i kontakt med dammet, innebär det även så länge du har din dammsugare har du också utgifter för nya dammsugarpåsar.


Håll hemmet så dammfritt som möjligt

Det är alltid härligt att ha ett rent och dammfritt hem. Är man är dammallergiker är det inte bara härligt utan även nödvändigt.

Det senaste resultatet från en vetenskaplig undersökning gjord i Danmark visar att 7,1 % av de danska invånarna över 16 år lider av allergi mot dammkvalster. Undersökningen gjordes dock 1998 och idag vet man att resultat inte längre är rättvisande. Hur hög siffran är i dag vet man inte, vad man däremot vet är att allergierna har ökat markant. En person som är allergisk mot dammkvalster kan det också ge symtom i form av hösnuva och astma.

Politiken har skrivit en grundlig guide om hur man på bästa sätt får ett dammfritt hem. Det kan vid första anblicken kanske verka mycket men om man vill vara helt säker på att bli av med allt damm är det viktigt att följa alla stegen och hur man går till väga. Vilket material dammtrasan har och vilket rengöringsmedel man använder kan också påverka slutresultatet.

Ett HEPA-filter är nämligen det som är mest effektivt när det gäller att fånga upp de små partiklarna som kemikalierna kan binda sig till. Har man ett dåligt eller utslitet filter i sin dammsugare riskerar man att de skadliga partiklarna blir dammsugs upp följer med dammsugarens utblåsluft ut igen.

Dammkvalster livnär sig bland annat av hår och hudflagor från människor och djur vilket gör att säng och sängkläder är ett särskilt utsatt område. En människa avger 0,5–1 gram hudflagor om dagen vilket är tillräckligt för att hålla liv i flera tusen dammkvalster i ett års tid.

Det är alltså ingen större chans att lyckas svälta ut dammkvalster. Som tur är finns det många effektiva sätt att ta död på dammkvalster. Det är viktigt att tvätta sängkläderna ofta och på rätt sätt, precis som det är viktigt att tvätta både kuddar och madrasser med jämna mellanrum.

Sängkläderna och kuddarna bör tvättas i minst 60° eftersom man annars riskerar att dammkvalstren överlever turen i tvättmaskinen.

På det hela taget är det viktigt att fokusera på att ha en bra inomhusmiljö och då är husdamm bara en liten del av det stora hela.

Rengöringsmedel kan innehålla skadliga kemikalier och stearinljus avger sotpartiklar. Som vi tidigare nämnt kan elektronik också avge farliga kemikalier.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka påslösa dammsugare är bäst i test?

Bosch Athlet BBH52550, Philips FC9331/09 och Dyson V10 Absolute

Hur testas dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Påslös dammsugare test – dessa källor har vi använt

T3.com 
T3.com är ett av Storbritanniens ledande online magasin inom gadgets. Magasinet har gjort ett grundligt test av Dyson Cinetic Big Ball, som du kan läsa här.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute.

Recensionen är senast uppdaterad 06/07/2021.

Tek.no 
Det norska online-magasinet Tek.no har fokus på teknik och gadgets och erbjuder relevanta tester, guider och diskussionsforum. Magasinet offentliggjorde i april 2017 ett test med 13 olika sladdlösa dammsugare. Testet är gratis att läsa och du hittar det här.

Tek.no har även granskat Dyson V10 Absolute. Du kan läsa hela undersökningen här.

Teknisk Ukeblad (TU.no) 
Teknisk Ukeblad ger ut en rad olika tryckta och online medier inom teknikområdet i Norge, bland annat det ofta citerade digi.no. Huvudmediet Teknisk Ukeblad har flera gånger testat sladdlösa dammsugare och särskilt fokuserat på om de har blivit så bra att de kan användas som den enda dammsugaren. Du kan läsa testet här.

Pcmag.com

PCMag.com är en teknikwebbplats som tillhandahåller expertrecensioner, analyser och nyheter om de senaste teknikprodukterna och trenderna. Webbplatsens team av expertgranskare består av erfarna journalister och teknikentusiaster som har en passion för att testa och analysera de senaste teknikprodukterna.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute.

Recensionen uppdaterades senast 24/06/2021.

Råd & Rön 
Råd & Rön är Sveriges största oberoende testmagasin som både finns i tryckt- och online-version. Råd & Rön har testat inte mindre än 92 olika dammsugare, både med och utan påse. Du kan läsa hela testet här. Observerat att det krävs en prenumeration eller betalning för att få tillgång till hela artikeln.

Expertreviews.co.uk 
Det britiske onlinemagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig primært med nyheder, tests og anmeldelser af forbrugerelektronik, og magasinet udmærker sig ved at være gå i dybden og behandle emnet grundigt. Det gælder også deres anmeldelser og test af Philips FC9331/09 og Dyson V6.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute.

Recensionen uppdaterades senast 29/11/2022.

Amazon.com

Amazon.com är en av världens största detaljhandlare på nätet och är känd för sitt stora utbud av produkter, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Under årens lopp har företaget utökat sitt utbud till att omfatta ett brett utbud av produkter, inklusive elektronik, kläder, hemvaror och matvaror. Amazon erbjuder också sitt eget sortiment av produkter, till exempel Kindle-läsare, Fire-tabletter och Echo-smarthögtalare.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute.

Se recensionen av Miele Triflex HX2 Pro.

Google.com

Google Shopping är en produktsökmotor som gör det möjligt för användare att söka efter produkter och jämföra priser hos olika återförsäljare. Den är en del av Google Ads-plattformen och gör det möjligt för återförsäljare att annonsera sina produkter till användare som söker efter specifika artiklar. 

Se recensionen av Miele Triflex HX2 Pro.

Trustedreviews.com 
Det engelska magasinet Trustedreviews.com har specialiserat sig på test och recensioner av elektronikprodukter. De har testat en rad dammsugare och du kan, gratis, läsa deras recension av Dyson V6 och Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro.

Trustedreviews.com har även provat Dyson V10 Absolute och Kärcher VC5 Premium. Du kan läsa undersökningarna här och här.

Goodhousekeeping.co.uk 
Denna brittiska sida både testar och skriver om olika produkter, som har med hus och trädgård att göra. Det är inte tal om ett verkligt test och sammanställning av ett stort antal produkter på en gång, utan snarare en grundlig genomgång av olika produkter som testas och värderas utifrån olika parametrar.

Därefter ges det ett betyg på en skala mellan 1 och 100. Du kan läa deras genomgång av Dyson V6 här.

Good Housekeeping Institute har även provat Dyson V10 Absolute och Kärcher VC5 Premium. Du kan läsa undersökningarna här och här.

Techgearlab.com 
Techgearlab är ett online konsumentmagasin, som har en enkel vision: att ge ut världens bästa recensioner av tekniska produkter. Sajten testar allt från Hoverboard till dammsugare och du kan kostnadsfritt läsa deras recension av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro här.

Toptenreviews.com 
Det brittiska magasinet Toptenreviews.com är ett online-magasin, som hjälper konsumenterna att hitta bland olika produkter via recensioner och tester. Magasinet har bland annat testat  Dyson Big Ball Animal Pro och Electrolux Ultraflex ZUFPARKETT.

Moderncastle.com

ModernCastle.com är en webbplats som fokuserar på att tillhandahålla expertrecensioner och köpguider för olika hushållsapparater och hushållsprodukter. Webbplatsen täcker ett brett utbud av produkter, inklusive dammsugare, luftrenare, madrasser med mera. ModernCastle.com har som mål att hjälpa konsumenter att fatta välgrundade köpbeslut genom att tillhandahålla djupgående analyser, tester och rekommendationer.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute. 

Recensionen är senast uppdaterad 10/02/2023.

Rtings.com

Rtings.com är en populär webbplats som ger opartiska och detaljerade recensioner av olika konsumentelektronikprodukter som TV-apparater, hörlurar, monitorer och högtalare.

Webbplatsen använder en omfattande testmetodik för att utvärdera produkter och ger dem ett betyg baserat på deras prestanda i olika kategorier som bildkvalitet, ljudkvalitet och funktioner.

Se recensionen av Dyson V15 Detect Absolute. 

Recensionen uppdaterades senast den 17/11/2022.

Techradar.com 
Techradar.com är en stort brittisk webbplats för teknologinyheter och teknologirecensioner. Läs deras recension av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro här.

Gizmodo.co.uk 
Gizmodo är en brittisk online-plattform, som ger ut artiklar inom digitale nyheter, vetenskap och politik. På sajten finns också artiklar som recenserar elektriska produkter Gizmodo.com har testat och recenserat Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro och du kan läsa recensionen här.

Techcrunch.com 
TechCrunch är ett online-magasin som kritisk granskar och testar Internetprodukter och hemelektronik. Du kan läsa deras test av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro kostnadsfritt här.

Dinside.no 
Dinside.no är en norsk konsumentsajt som skriver brett om konsumentprodukter, huvudsakligen koncentrerar de sig på bostad, datorer, mobiler och motorer samt diverse test av konsumentprodukter. Dinside.no har bland annat testat Dyson V6 och du kan läse recensionen här.

Digitaltrends.com 
Den amerikanske online plattformen Digitaltrends.com ger ut nyheter, recensioner och guider till olika elektronikprodukter. Digitaltrends.com har bland annat testat och recenserat Dyson V6 och du kan kostnadsfritt läsa hela recensionen här.

Testberichte.de
Testberichte.de är ett tyskt testmagasin som samlar och analyserar resultaten från olika tyska tester och användarrecensioner. De har bland annat granskat Kärcher VC 3. Du kan läsa mer om undersökningen hos Testberichte.de.

Konsumentrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Marknaden för dammsugare är stor så det är bara utvalda modeller som kommer med i de olika testerna. Det betyder dock inte att de modeller som inte blir testade är sämre, de har helt enkelt bara inte blivit testade än.

I vår värdering av de olika dammsugarna har Konsumentmagasinet även tittat på tillverkarnas egna recensioner, bland annat på Whiteway och Amazon. Vi har undersökt vad vanliga konsumenter tycker om produkterna både för att hitta konsumenternas favoriter och för att komplettera experternas åsikter.


Övriga relevanta tester 

Utöver ovanstående artikel har Konsumentmagasinet även sammanställt en rad andra test av dammsugare, till exempel med fokus på specifika märken och specifika typer av dammsugare.

Vi har tillexempel sammanställt ett Miele dammsugare test, där vi har fokuserat helt på de Miele dammsugare, som experterna har utsett till de bästa på marknaden. Utöver det har vi också ett Electrolux dammsugare test och ett Nilfisk dammsugare test.

Vill du läsa mer generella artiklar om de bästa dammsugarmodellerna på marknaden, oavsett märke, rekommenderar vi vårt dammsugartest av traditionella dammsugare.

Har du mer specifika önskemål om din dammsugare, att den till exempel ska vara av handhållen eller klara av dammsugningen själv, har Konsumentmagasinet också sammanställt ett detaljerat robotdammsugare test samt ett handdammsugare test. I samtliga artiklar får du självklart även en prissammanställning över de olika produkterna så att du lätt kan få en överblick över vilka återförsäljare i Sverige som är billigast.

Läs ocksa: Här är marknadens bästa AC-enheter och Avfuktare test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta