Robotdammsugare - Bäst i test: Guide till de bästa robotdammsugarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 31, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Robotdammsugare - Bäst i test: Guide till de bästa robotdammsugarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Har du en fullspäckad vardag och behöver därför tidsbesparande hjälpmedel i hemmet? Då har du förmodligen redan övervägt att skaffa dig en robotdammsugare.

Robotdammsugaren har blivit en allt mer populär apparat att ha i sitt hushåll, men marknaden är stor och det kan därför kännas överväldigande att veta vilken modell du ska välja. Det finns såklart stora skillnader på både pris och kvalitet mellan de olika varianterna, men med utgångspunkt i en rad oberoende tester av robotdammsugare, hjälper vi dig i denna artikel att få en bättre överblick av den stora marknaden för att du ska kunna hitta en modell som passar dig.

Vi har gått igenom en rad olika tester av robotdammsugare utförda runt om i hela Skandinavien för att kunna samla de bästa alternativen. Vi har även gått igenom granskningar från skandinaviska konsumentråd samt internationella tidningar och magasin, där olika experter har granskat robotdammsugare och betygsatt dem utifrån varierande faktorer – bland annat kvalitet och pris.

Senast ändrad: 26. juli 2023

Vi har ägnat början av år 2023 åt att se över och uppdatera vår guide om robotdammsugare. Våra nya undersökningar, baserade på uppdaterade tester och användarrecensioner, har använts för att uppdatera alla våra rekommendationer efter den aktuella marknaden.

Noterbara omnämnanden: iRobot Roomba S9+ är numera utsedd till bästa robotdammsugare i premiumklassen.

28. mars 2023

Vi har lagt till robotdammsugaren Roborock S7 i vår lista över marknadens bästa robotdammsugare.

Roborock S7 är utsedd till “Bästa robotdammsugaren i sin prisklass” och har även blivit korad till “Bästa robotdammsugare med mopphybridteknik” av både TheVerge.com och GoodHouseKeeping.com. 

26. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av robotdammsugare i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 8 bästa robotdammsugare i test-guiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda robotdammsugare

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper robotdammsugare

 • Filtrering

  De flesta moderna robotdammsugare är utrustade med högkvalitativa filter som fångar upp damm, pollen och andra allergener, men det finns även modeller med sämre filter med lägre effektivitet som låter vissa artiklar passera igenom. HEPA-filter fångar upp 99,97 % av partiklar med en storlek på 0,3 mikrometer eller större, och är därför ett smart val för allergiker, astmatiker och personer med luftvägsproblem.

  Du bör vara medveten om vilken typ av filter din robotdammsugare har och hur lätt det är att rengöra: vissa robotdammsugare har avtagbara filter som kan tvättas i diskmaskinen, medan andra har engångsfilter som måste bytas ut regelbundet.

 • Batteri

  De flesta robotdammsugare använder litiumjonbatterier, som är kända för att få försämrad kvalitet med tiden. Det är därför viktigt att välja en dammsugare med ett batteri av hög kvalitet som kommer att hålla i lång tid framöver.

  Generellt sett håller en robotdammsugares batteri i ungefär en timme, men det finns även modeller vars batterier kan hålla i upp till två timmar. Du bör också vara medveten om hur lång tid det tar att ladda batteriet: vissa robotdammsugare har batterier som kan fulladdas på endast två timmar, medan andra kräver åtta timmar.

 • Ytterligare funktioner

  En av flera viktiga funktioner att ta hänsyn till är en robotdammsugares förmåga att rengöra ytor runt kanter och väggar, speciellt om ditt hem framförallt består av trägolv, eftersom du vill vara säker på att dammsugaren rengör effektivt även vid golvlister och väggar.

  En annan faktor att tänka på är robotdammsugarens ljudnivå. Om du har små barn eller känsliga husdjur bör du välja en tyst modell som inte skapar en bullrig miljö i hemmet.

  Utöver de funktioner vi redan nämnt, är det också viktigt att överväga vilka andra tilläggsfunktioner som du kan dra nytta av. Vissa robotdammsugare har till exempel en självtömmande dammbehållare eller är kompatibla med smarta assistenter som Amazon Alexa eller Google Home.

 • Pris

  Generellt sett varierar robotdammsugare i pris från cirka 1 000 till 15 000 kronor. Vi rekommenderar att du försöker balansera ett pris du är villiga att betala, med de funktioner som krävs för att uppfyll dina behov. Modeller som har är försedda med kartläggningsteknik samt förmåga att undvika hinder tenderar att ligga i en högre prisklass.

  Tänk dock på att vissa funktioner kan förbättra dammsugarens prestanda avsevärt, och kan därför vara värda den extra investeringen. Detta gäller särskilt modeller med längre batteritid och starkare sugkraft.

 • Användar- och expertrecensioner

  Vi har inkluderat både användar- och expertrecensioner i vår artikel för att göra det lättare för dig att välja en robotdammsugare som uppfyller dina behov. Användarrecensioner ger dig en uppfattning om hur en viss dammsugare fungerar i praktiken, medan expertrecensioner erbjuder mer detaljerad information om exempelvis dess funktioner och allmänna prestanda.

arrow-more

iRobot Roomba J7+ - självtömmande robotdammsugare för husdjursägare

Robotdammsugare bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på GoodHouseKeeping.com, TrustedReviews.com och TechHive.com
 • check Utsedd till bästa alternativ för djurägare på PCmag.com
 • check Utnämnd till bästa alternativ för upptagna familjer på Independent.co.uk
 • check 4,5/5 stjärnor på TomsGuide.com och TechRadar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på iRobot Roomba J7+ :

 • Dubbla gummiborstar för optimal rengöring av olika typer av ytor
 • Försedd med en unik P.O.O.P-funktion
 • Avlägsnar smuts automatiskt

Konsumentmagasinets omdöme

För att sammanfatta Roomba J7+ är det en mycket effektiv och välfungerande robotdammsugare som erbjuder många fördelar för djurägare, men även för dig som bara vill ha ett ordentligt rengjort hem. Med hjälp av sin fantastiska kartläggningskapacitet, förmåga att definiera rum och no-go zoner, samt automatisk tömning och laddning, kommer Roomba J7+ med en rad användbara funktioner.

Även om batterinivån inte visas på roboten kan den enligt TechRadar.com rengöra ett hus med två våningarna och tre sovrum på en enda laddning. Kort sagt anser vi att den förtjänar en plats på vår lista eftersom det är en testvinnande produkt som utmärker sig med dess rengöringsprestanda, smarta navigering, användarvänliga app samt att den generellt sett är mångsidig och mycket användbar.

Fördelar

 • Handsfree röstkontroll
 • Automatiskt tömning och uppladdning
 • Undviker garanterat djuravföring
 • Goda möjligheter för kartläggning då den definierar rum och no-go-zoner
 • Enkel installationsprocess

Nackdelar

 • Batterinivån visas inte
 • Kan vara något högljudd när den tömmer sin dammbehållare

Roomba J7+ från iRobot är utrustad med en speciell P.O.O.P-funktion (Pet Owner Official Promise), som gör att dammsugaren undviker avföring från husdjur, och utgör därför ett utmärkt alternativ för familjer med håriga medlemmar då de med hjälp av denna funktion kan hålla koll på eventuella oönskade olyckor.

Tillsammans med avancerad navigering och förmågan att undvika hinder kommer den här robotdammsugaren inte bara att samla in husdjurens päls och andra allergener, utan även på ett säkert sätt detektera allt från leksaker och sladdar till väggar och möbler, så att ditt hus behålls fräscht, rent och utan skador.

Recension: En detaljerad recension av iRobot Roomba J7+

Specifikationer

 • Driftstid: 75 min
 • Laddningstid: 1480 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 L
 • Sugkraft: 2200 Pa
 • Mått (BxDxH): 31 x 33,8 x 40,1 cm
 • Vikt: 7,5 kg
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Flexibel rengöring med smarta funktioner
För att förstå flexibiliteten hos robotdammsugaren Romba J7+ är det viktigt att ha koll på dess dubbla gummiborstar, som är avsedda för att kunna rengöra flera olika typer av ytor, och som enligt iRobot själva böjer sig för att anpassa sig efter golvet samt för att se till att inget hår trasslar in sig runt dem.

Förutom dessa gummiborstar har robotdammsugaren även en trearmad sidoborste för rengöring av svåråtkomliga kanter och vrår som tillsammans med Imprint Smart Mapping-tekniken, som låter dig styra och schemalägga vilka rum som ska rengöras och när, underlättar apparatens rengöring av hela ditt hem.

Stor dammbehållare som är enkel att tömma
Dammbehållaren på Roomba J7+ har en volym på 0,4 liter och är därmed tillräckligt stor för att städa stora ytor utan att den behöver tömmas mitt under en session. Den har dessutom automatisk tömning, vilket är fördelaktigt om du bor i ett stort hus med stora golvytor eftersom det möjliggör en mer effektivt rengöring då du inte behöver tömma den manuellt flera gånger per körning.

Om du värdesätter avancerade tekniska funktioner bör du även vara medveten om att modellen kan styras handsfree med hjälp av en smart röstassistent.

Stark och anpassningsbar sugkraft
iRobot anger inte sugkraften för sina robotdammsugare i pascal, men man brukar säga att Roomba J7+ är tio gånger starkare än den första modellen i serien, det vill säga Roomba 600, eftersom det är standarden för de flesta andra tillverkare. Förutom kartläggning, sensorer och en inbyggd kamera som gör det möjligt för modellen att ta sig runt ditt hem, ökar J7+ automatiskt kraften om den identifierar ett särskilt smutsigt område på golvet.

Den angivna batteritiden är upp till 75 minuter, vilket låter dig använda den i över 40 minuter utan varning för lågt batteri. Robotdammsugaren kommer dessutom automatiskt att återvända till sin laddningsstation om den inte har tillräckligt med batteri kvar för att slutföra en rengöring.

Observera: Om du är intresserad av att köpa en modell från samma serie som även är försedd med moppfunktion, bör du kolla in iRobot Combo J7+ som lanserades i oktober 2022 och erbjuder en mjuk övergång mellan mattor och hårda golv. Den kan dessutom dammsuga, moppa och tömmas under en och samma körning.

Läs även vår analys av iRobot robotdammsugare.

Vad säger användare och experter om iRobot Roomba J7+?

Efter att ha läst recensionerna av iRobot Roomba J7+ drog vi slutsatsen att de flesta användarna är imponerade av Roomba J7+ då den fick ett betyg på 4,5/5 stjärnor baserat på en sammanställning av användarrecensioner från Google Shopping och Amazon. En av dessa användare uppgav att han kunde ersätta två av hans gamla dammsugare tack vare den bekvämlighet och effektivitet som denna modell erbjuder.

Modellen har även hyllats av experter och blev testvinnare på GoodHouseKeeping.com, TrustedReviews.com och TechHive.com. De viktigaste punkterna från de tester som sidorna genomförde är robotdammsugarens effektiva uppsugning av både stort och litet smuts, att den på ett bra sätt undviker sladdar, husdjursavföring och andra föremål samt dess smidiga övergång mellan olika rum. Independent.co.uk uppmärksammade även den automatiska tömningen av dammbehållaren och konstaterade att den ”skyddar dig mot eventuella dammallergier”.

Dessutom gav både TomsGuide.com och TechRadar.com robotdammsugaren ett betyg på 4,5/5 stjärnor och var överens om att den smidigt undviker hinder och har bra sugförmåga även på hårda golv. De noterade dock att den tenderar att vara något högljudd när den tömmer sin dammbehållare.

Slutligen gav PCmag.com iRobot Roomba J7+ deras “Editor’s choice”-utmärkelse där de uppgav att robotdammsugaren är utformad för stökiga hem med husdjur. De nämnde även att tillverkaren erbjuder dig en ny robotdammsugare gratis om den inte lyckas undvika husdjursavföring inom ett år efter inköpet.

Mer om iRobot Roomba J7+

Specifikationer

 • Driftstid: 75 min
 • Laddningstid: 1480 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 L
 • Sugkraft: 2200 Pa
 • Mått (BxDxH): 31 x 33,8 x 40,1 cm
 • Vikt: 7,5 kg
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Ecovacs Deebot N8 Pro - robotdammsugare med våtmoppning

Mest multifunktionella robotdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ecovacs Deebot N8 Pro:

 • TrueDetect 3D med millimeterprecision vid hinder
 • Automatiska sensorer för mattor
 • OZMO-moppning för optimal rengöring

Konsumentmagasinets omdöme

Kort sagt är Ecovacs Deebot N8 Pro en effektiv hybrid-robotdammsugare som både moppar och dammsuger samt använder sig av digital kartläggningsteknik med Truedetect 3D-sensor. Filtreringsystemet som består av tre lager avlägsnar på ett säkert sätt allergener från ditt hem, och den starka sugkraften på 2600 pascal gör det enkelt för robotdammsugaren att fånga upp alla möjliga sorters smuts – även djurhår. Vissa kunder har dock noterat att Deebot N8 Pro har något sämre prestanda när det gäller rengöring av mattor, men att den på hårda golvytor, som laminat, PVC, parkett och kakel, presterar felfritt. Sammantaget anser vi att fördelarna hos denna modell väger tyngre än nackdelarna, och därför bedömer vi att Deebot N8 Pro är en bra apparat som du bör kika närmre på om du är på jakt efter en välfungerande robotdammsugare. 

Fördelar

 • Avancerad digital kartläggning med no-go-zoner för optimal rengöring
 • Enkelt att tömma dammbehållaren
 • Stark sugkraft på 2600 pascal
 • Filtreringsystem med tre lager som avlägsnar 99 % av allergener
 • Många användbara funktioner och inställningsmöjligheter

Nackdelar

 • Något sämre rengöringsförmåga på mattor
 • Moppfunktionen har svårt att avlägsna envisa fläckar

Med avancerad, automatisk teknik för detektering av mattor navigerar Deebot N8 Pro smidigt mellan hårda och mjuka ytor vilket garanterar grundlig rengöring av hela ditt hus. När sensorerna upptäcker en matta byter robotdammsugaren automatiskt rengöringsläge för att säkerställa ordentlig rengöring och samtidigt förhindra skador på dina olika golvytor, vilket är särskilt fördelaktigt för dig som är djurägare, stressad föräldrar eller som helt enkelt bara vill njuta av ett rent hem utan att ständigt behöva justera apparaten manuellt.

Recension: En detaljerad recension av Ecovacs Deebot N8 Pro

Specifikationer

 • Driftstid: 110 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 l
 • Sugkraft: 2600 Pa
 • Mått (BxDxH): 35,3 x 35,3 x 9,3 cm
 • Vikt: 5 kg
 • Moppfunktion
 • Kartläggning av hemmet
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Batteri som tillåter rengöring av större ytor
Ecovacs Deebot N8 Pro är en robotdammsugare som utlovar smidig och effektiv städning; med en drifttid på 110 minuter och en uppladdningstid på 240 minuter står sig modellens batterikapactiet väl jämfört med andra hybridmodeller på marknaden. Den klarar alltså av sina städuppgifter utan att du behöver oroa dig om att batteritet ska ta slut, och om det mot förmodan skulle ske laddar robotdammsugaren automatiskt upp batteriet igen innan den återupptar städningen där den slutade. 

Observera: Deebot N8 Pro finns tillgänglig med en självtömmande dammbehållare integrerad i laddstationen, vilket innebär att robotdammsugaren själv kan tömma denna vid behov och sedan fortsätta med sin städning. Denna praktiska dammbehållare måste dock köpas separat och finns i färgerna grå och pärlemor. 

Volymen på robotdammsugarens dammbehållare ligger inom marknadens genomsnitt då den är på 0,42 liter, och den klarar sig länge utan att behöva tömmas. Vattenbehållaren på 0,24 liter är monterad på robotdammsugarens baksida och är konstruerad med en innovativ elektrisk vattenpump som applicerar vatten jämnt under tiden att apparaten moppar. Tillsammans med Deebot N8 Pro:s starka sugkraft och OZMO-moppteknik är det en apparat som rengör riktigt grundligt. 

Stark sugkraft
En av de viktigaste egenskaperna hos N8 Pro är den starka sugkraften på 2600 pascal, vilket är en ökning med 73 % jämfört med dess föregångare, OZMO 950 Care, som är tillräckligt stark för att suga upp både envis smuts och djurhår. I kombination med TrueDetect 3D-teknik undviker Deebot N8 Pro med millimeterprecision olika hinder, vilket gör att dammsugaren fungerar i även svårnavigerade miljöer. Den är dessutom utrustad med digital kartläggning, vilket gör att du kan programmera hur olika rum ser ut och ställa in specifika områden som roboten ska städa eller undvika. Tack vare ECOVACS-appen kan du också dela upp eller sammankoppla olika rum, ställa in städsekvenser, välja dammsugareffekt samt ställa in vattenflödeshastighet för olika områden.

Personanpassad städning
Robotdammsugaren Deebot N8 Pro är utrustad med ett mycket bra filtreringssystem som består av tre lager HEPA-filter, som är ett slags filter som är konstruerat för att vara extra effektivt och klarar därför av att avlägsna 99 % av alla mikropartiklar och allergener från ditt hem. Det första filtreringslagret fångar upp stora partiklar, som hår och damm, det andra lagret fångar upp mindre partiklar, som pollen och djurhår, och det tredje och sista lagret är utrustat med HEPA-filtret som fångar upp små mikropartiklar och säkerställer att de inte kommer ut i luften igen.

Vad säger tidigare kunder och experter om robotdammsugaren Ecovacs Deebot N8 Pro?

Både användare och experter har berömt Ecovacs Deebot N8 Pro för dess imponerande funktioner och städprestanda. Robotobzor.com gav robotdammsugaren ett betyg på 73/100 och var särskilt imponerade av dess effektiva hindersensorer, simultana dammsugning och moppfunktion samt dess starka sugkraft. De nämner dock att moppfunktionen har vissa svårigheter när det kommer till envisare fläckar, men att robotdammsugaren fungerar utmärkt för vardaglig städning – som enklare våttorkning och dammsugning

Gadgets360.com gav robotdammsugaren Deebot n8 Pro ett betyg på 8/10 stjärnor och berömde främst dess tillhörande app, goda navigeringsförmåga och långa drifttid. I deras test tog det cirka 40 minuter att städa 80 kvadratmeter, och när den kördes i två omgångar med både dammsugning och moppfunktion tog det cirka två timmar totalt.

Robotdammsugaren Deebot N8 Pro:s tidigare användare har också gett den höga betyg: 4,4/5 på Google Shopping och 4,3/5 på Amazon. På Google Shopping uppskattade användarna dammsugarens rengöringsprestanda, användarvänlighet och tysta drift, och på Amazon berömdes den främst för dess effektivitet när det kommer till att plocka upp djurhår och förmåga att navigera runt möbler.

Mer om Ecovacs Deebot N8 Pro

Specifikationer

 • Driftstid: 110 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 l
 • Sugkraft: 2600 Pa
 • Mått (BxDxH): 35,3 x 35,3 x 9,3 cm
 • Vikt: 5 kg
 • Moppfunktion
 • Kartläggning av hemmet
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

iRobot Roomba® i7 - robotdammsugare utan mopp med praktiska funktioner

Mest anpassningsbara robotdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Rekommenderas av TechRadar som gav den ett betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check "Bäst för upptagna familjer" enligt Independent som gav den 4/5 stjärnor
 • check 4,6/5 stjärnor på Google
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på iRobot Roomba® i7:

 • Toppmodern kartläggning och smart navigering
 • Tre-stegs-rengöring med dubbla gummiborstar som anpassar dammsugningen
 • Hypoallergeniskt HEPA-filter

Konsumentmagasinets omdöme

Det avancerade tre-stegs-rengöringssystemet den här modellen är försedd med gör den särskilt lämpad för hem med husdjur då den utan problem kan duga upp djurhår. Den innovativa tömningen av dammbehållaren, som dammsugaren sköter själv i laddningsstationen, gör att du dessutom inte behöver tömma den lika ofta. Den memorerar även din planlösning och justerar därefter sitt munstycke beroende på vilken typ av yta den kör på – en mycket praktisk funktion för dig vars hem består av flera olika typer av golv.

Det är dock viktigt att notera att roboten inte kan ta sig över hinder eller dörrtrösklar som är över två centimeter höga, och att det, trots dess mycket funktionella app som möjliggör schemaläggning för olika zoner och rum, enligt användarna kan ta flera timmar och rengöringsrundor innan roboten är färdig med att kartlägga hela ditt hem. Sammantaget anser vi dock att den här högkvalitativa modellen, som kommer från ett ledande globalt företag inom hushållsrobotar, förtjänar en plats på vår lista tack vare dess unika funktioner och höga anpassningsförmåga för dina specifika rengöringsbehov i hemmet.

Fördelar

 • Smart tillhörande app
 • Tvättbar dammbehållare
 • Bra alternativ för dammsugning av djurhår
 • Bra kartläggningsförmåga
 • En laddning räcker för att rengöra större delen av huset

Nackdelar

 • Har svårt att tackla höga trösklar och andra liknande hinder
 • Kampen om kablar

Robotdammsugaren iRobot Roomba® i7 är en effektiv apparat mot damm och djurhår. Den har fått positiva recensioner från både användare och experter som påstår att du får stort värde för pengarna. Den har dessutom en tillhörande praktisk app som kommer ihåg och kartlägger ditt hem så att du kan dammsuga ett specifikt område, planera städningen samt se historik dammsugningen.

Vad säger användare och experter om iRobot Roomba® i7?

iRobot Roomba® i7 är populär bland både användare och experter, varav användarna uppskattar att modellen är enkel att installera samtidigt som appen är mycket praktisk och användarvänlig. Baserat på samlade recensioner från olika nätbutiker och Amazon har Roomba i7 fått ett användarbetyg på 4,4/5 där de bland annat uppgav att den suger upp djurhår utan problem, har en användarvänlig app och tar cirka en timme och 20 minuter att rengöra 60 kvadratmeter trägolv. En användare nämnde dock att den ibland tappar internetanslutningen, men att den alltid kopplas tillbaka inom en timme.

Expertkällan Independent.co.uk menar att produkten är både noggrann och smart, och även fast den är något dyr anser de att den är värd investeringen. Testpanelen nämner också att den rengör ordentligt även under soffor och på andra undanskymda ställen i huset tack vare den svepande borsten som sopar kanterna ordentligt.

Mer om iRobot Roomba® i7

Specifikationer

 • Driftstid: 75 min
 • Laddningstid: 90 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 L
 • Sugkraft: 1800 Pa
 • Mått (BxDxH): 11,3 x 35,1 x 9,2 cm
 • Vikt: 11,3 kg
 • Moppfunktion
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Denna robotdammsugare från iRobot är designad för att kunna köras på både hårda golv och mjuka mattor tack vare dess tre-stegs-rengöringssystem som säkerställer grundlig rengöring på alla ytor. iRobot tillhandahåller dessutom en tillhörande app för dammsugaren där du får möjlighet att styra apparaten, planera dammsugningen samt ta del av historik för tidigare sessioner.

Robotdammsugaren kartlägger alla rum i ditt hem och skapar på så sätt en smart karta över hela hushållet; på så sätt kan du välja vilka rum som ska dammsugas samt skapa speciella zoner där det behöver göras extra rent eller där robotdammsugaren inte får köra. En ‘stopper’ medföljer även på köpet, som du ställa vid hundens matskål eller vid ingången till ett rum.

iRobot Roomba® i7 har en avtagbar dammbehållare som är enkel att rengöra och som är kompatibel med iRobots externa dammbehållare. Observera dock att du måste köpa till denna separat om du vill att dammsugaren ska tömma sin dammbehållare av sig själv.

Roborock S7 - robotdammsugare med inbyggd moppfunktion och automatisk mattsensor

Bästa robotdammsugaren i sin prisklass

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa robotdammsugare med moppfunktion enligt TheVerge.com och GoodHouseKeeping.com
 • check 5/5 stjärnor på T3.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Techradar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Roborock S7:

 • Tre timmar batteritid och appstyrning
 • Automatisk matt-sensor
 • Justerbar sugkraft på 2500 Pa

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Roborock S7 en fantastisk robotdammsugare som erbjuder en rad olika fördelar: dess långa drifttid, avancerade kartläggningsförmåga och separata vattentank med avtagbar moppduk är bara några av dem som gör den till en bekväm och effektiv apparat. Den sex timmar långa uppladdningstiden är enkel att hantera genom att ladda robotdammsugaren på natten, och även om Roborock S7 inte är marknadens billigaste modell, anser vi att den är väl värd sitt pris eftersom den låter dig hålla ditt hus i toppskick med minimal ansträngning. Moppfunktionen är mycket effektiv och dess smarta sensorer för att upptäcka mattor och användarvänliga app är egenskaper som du vanligtvis endast hittar på robotdammsugare i de dyraste prisklasserna.

Fördelar

 • Bra på att dammsuga upp smuts i olika storlekar
 • Moppsystemet är mycket effektivt mot bland annat kaffefläckar
 • Separat vattenbehållare på 300 milliliter
 • Enkel och smidig installation
 • Snabb kartläggning

Nackdelar

 • Förmågan att dammsuga tjockare mattor kan förbättras
 • Relativt lång uppladdningstid

Roborock S7 är tillverkarens senaste tillskott och en av de mest avancerade robotdammsugare som Roborock någonsin har producerat. Dammsugaren kommer med en stark sugkraft på 2500 pascal och fullt anpassningsbar effekt utifrån dina behov, samt låter dig ställa in och anpassa sugkraft och effekt efter olika rum. Om du har ett hushåll med stora ytor passar hybrid-robotdammsugaren Roborock S7 perfekt, eftersom det låter modellen använda både sina mopp- och dammsugarfärdigheter till fullo.

Recension: En detaljerad recension av Roborock S7

Specifikationer

 • Driftstid: 180 min.
 • Laddningstid: 360 min.
 • Dammbehållarens volym: 0,5 L
 • Sugkraft: 2500 Pa
 • Mått (BxDxH): 35x35,3x9,6 cm
 • Vikt: 4,7 kg
 • Moppfunktion
 • Kartläggning av hemmet
 • Detektering av hinder

Lång batteritid ger lång räckvidd
En av de mest unika egenskaperna hos Roborock S7 är dess långa drifttid – med dess effektiva batteri på 5200 mAh kan den nämligen köras i upp till 180 minuter. Det är tillräckligt för att städa ett hem på över 300 kvadratmeter på en enda laddning, vilket innebär att du kan städa hela ditt hus utan att behöva avbryta sessionen för att ladda dammsugaren. Roborock S7 är även utrustad med avancerad kartläggningsteknik, vilket gör att den effektivt kan navigera sig runt ditt hem och rengöra i varje hörn och vrå, och en moppfunktion, som moppar med upp till 3 000 varv per minut för att få bort intorkad smuts och envisa fläckar. 

Smarta rengöringsmönster
Xiaomi Roborock S7:s moppfunktion är en imponerande funktion som skiljer Roborock S7 från andra robotdammsugare. Dammsugaren har en separat vattentank med en volym på 300 milliliter och kommer med en avtagbar moppduk för att förenkla både rengöringen och underhållet. För att kunna beräkna hur robotdammsugaren bäst ska ta sig an rengöringen i ditt hem skannar den av ytorna med hjälp av Lidar laserteknik och utför de beräkningarna som krävs, sedan delar den in ditt hem i ett rutmönster och börjar rengöra i raka linjer för att ta sig runt hela huset. Modellen kan dessutom programmeras med upp till tio olika ‘moppfria zoner’ för att robotdammsugaren ska kunna undvika att moppa exempelvis mattor eller känsligt trä.

Förbättrad konstruktion
Roborock S7 kan numera själv upptäcka när den kör på en matta och lyfter då automatiskt upp mopphuvudet, medan det på tillverkarens tidigare modeller krävdes att du tog bort mopphuvudet när du ville använda moppsystemet på golv delvis täckta av mattor. En annan ny funktion är att Roborock har ökat kapaciteten i vattentanken från 140 till 300 milliliter för att du ska slippa fylla på tanken lika frekvent. 

OBS: Dammsugarfiltret i Roborock S7 är inte HEPA-certifierat, men det går att tvätta och är enkelt att plocka ut ur maskinens dammbehållare.

Fjärrstyrning – oavsett var du befinner dig
Robotdammsugaren kan styras med röstkommando via digitala assistenter, som Amazon Alexa, Google Home och Siri, vilket innebär att du kan starta, stoppa eller justera enhetens inställningar utan att någonsin behöva röra den. Med mobilappen kan du dessutom anpassa apparatens inställningar för rengöring och moppning, skapa scheman och se över dess rengöringshistorik. Denna funktion erbjuder dig som användare ytterligare bekvämlighet, vilket kan vara fördelaktigt om du bjudit hem gäster spontant och kanske inte är hemma, eller om du vill komma hem till ett rent hem när du är på väg hem från sommarstugan.

Vad säger användare och experter om Roborock S7?

Enligt TheVerge.com och GoodHouseKeeping.com är Roborock S7 marknadens bästa robotdammsugare med inbyggd moppfunktion, tack vare dess huvudborste i gummi som enkelt tacklar alla sorters ytor. Experterna tyckte att det var enkelt att ställa in enheten och har också utmärkt den till den bästa robotdammsugaren i en rimlig prisklass som även klarar av att moppa ordentligt.

På T3.com fick apparaten högsta möjliga betyg, det vill säga 5/5, och experterna berömde dess intuitiva och logiska design. De hyllade även modellens funktion för kartläggning, informativa röstmeddelanden och förmåga att dammsuga och moppa hela huset samtidigt som den undviker att blöta ned mattor. TechRadar.com gav Roborock S7 ett betyg på 4,5/5 och var imponerade av dess rengöringskvalitet. De nämnde dock att enheten inte kommer åt all smuts i tjockare mattor, men tycker ändå att den är ett bra alternativ som markant minskar ditt behov av en vanlig dammsugare. 

Användare av robotdammsugaren Roborock S7 har också lämnat positiva recensioner, och har gett den ett betyg på 4,7/5 baserat på olika webbutiker och 4,5/5 på Amazon. Många har berömt apparatens systematiska navigering som drar ned på städtiden, medan andra har lyft fram robotdammsugarens batteritid som är tillräcklig för att dammsuga, moppa och djuprengöra ett helt hus på full effekt, och fortfarande ha cirka 57 % av batteriet kvar.

Mer om Roborock S7

Specifikationer

 • Driftstid: 180 min.
 • Laddningstid: 360 min.
 • Dammbehållarens volym: 0,5 L
 • Sugkraft: 2500 Pa
 • Mått (BxDxH): 35x35,3x9,6 cm
 • Vikt: 4,7 kg
 • Moppfunktion
 • Kartläggning av hemmet
 • Detektering av hinder

Ecovacs Deebot X1 Omni - tyst robotdammsugare med moppfunktion

Bästa robotdammsugare med moppfunktion

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på PCmag.com och Smart-home-fox.co.uk
 • check Bästa moppfunktionen enligt TrustedReviews.com och Wired.com
 • check Rekommenderas av ExpertReviews som gav den ett högt betyg 5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ecovacs Deebot X1 Omni:

 • Överlägsen sugkraft på 5 000 pascal
 • Maximal täckning tack vare TrueMapping
 • AIVI 3D-teknik för att identifiera hinder

Konsumentmagasinets omdöme

På det stora hela anser vi att Ecovacs Deebot X1 Omni är en av de mest avancerade robotdammsugarna på marknaden som dessutom erbjuder många automatiska program, kraftfull sugning på flera olika typer av ytor, lång batteritid och framför allt en enastående moppfunktion med roterande rörelser med två microfiberdukar.

Även om dess premiumfunktioner som automatisk rengöring, torkning och påfyllning innebär en något större laddningsstation och ett dyrare pris, tycker vi att denna apparat är en bra investering om du är ute efter en allt-i-ett-modell som kan ta hand om flera olika rengöringssysslor åt dig.

Fördelar

 • Självrengörande moppfunktion
 • Automatiskt underhåll
 • Speciella sensorer för rengöring av mattor
 • Bra drifttid
 • Ljudlös i drift
 • Inbyggd röstassistent

Nackdelar

 • Skrymmande laddningsstation
 • På grund av dess många funktioner tillhör den en något högre prisklass

Deebot X1 Omni robotdammsugare erbjuder en överlägsen sugkraft på 5 000 pascal, om man jämför med marknadens genomsnitt som brukar vara på ungefär 2000 pascal, vilket innebär att den effektivt suger upp smuts från både hårda golv och mattor, vilket i sin tur innebär att den är ett bra alternativ för djuprengöring av hela ditt hushåll.

När du dammsuger kan du dessutom höra hur dess sugkraft ökar så fort den rör sig över en matta tack vare robotdammsugarens sensorer som säkerställer att varje centimeter av ditt hem hålls skinande rent.

Recension: En detaljerad recension av Deebot X1 Omni

Specifikationer

 • Driftstid: 100 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Dammbehållarens volym: 0,35 L
 • Sugkraft: 1200 pa
 • Mått (BxDxH): 35,3 x 35,3 x 8,3 cm
 • Vikt: 3,5 kg
 • Moppfunktion
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Enastående djuprengöring samt moppfunktioner
Förutom den kraftfulla sugförmågan och de avancerade sensorerna har Deebot X1 Omni OZMO ett så kallat Turbo Spin Mop System som arbetar hårt för att avlägsna tuffa fläckar och smuts, för att lämna golvet skinande rent.

Även om det finns många robotdammsugare med moppfunktioner på marknaden sticker den här modellen ut genom dess förmåga att undvika mattor helt och hållet samt att den moppar nära kanter men ändå aldrig på mattan. De flesta robotdammsugare med moppfunktioner kräver att du manuellt anger no-mop-zoner, men den här noterar det själv och med sina dubbla mikrofiberdukar skurar den bort smuts från golvet utan problem.

Avancerad automatisk design
Den här modellens angivna drifttid är 140 minuter, vilket normalt sett täcker ett mindre hus eller en specifik yta med som kräver en djupgående dammsugning och skurning. Ecovacs anger dessutom att den kan köras i 260 minuter om den körs på den lägsta effektinställningen – dock enbart i dammsugarläge.

När robotdammsugaren är färdig med rengöringen kör den automatiskt tillbaka till sin uppladdningsstation som inte bara laddar upp och tömmer dammbehållaren i en påse, utan även fyller på vattenbehållaren och rengör de smutsiga moppdukarna som också torkas med hjälp av värme.

Modellen har AIVI 3D-teknik som automatiskt identifierar, upptäcker och undviker hinder – även i mörker. För dem som önskar ytterligare kontroll tar den inbyggda YIKO-röstassistenten styrningen av den här apparaten till nästa nivå.

Maximal täckning med laserbaserat navigationssystem
Med TrueMapping, ett nytt och mycket avancerat laserbaserat navigationssystem, skannar DEEBOT ditt hem för att skapa de snabbaste och mest effektiva rengöringsrundorna för att samtidigt uppnå maximal täckning. Dess enastående precision i kartläggning och navigering resulterar i en metodisk täckning med endast ett fåtal missade ställen.

En annan sak som säkerställer den användarvänliga hanteringen är behållaren på 400 milliliter och påsen som rymmer 2,5 liter smuts. Tack vare dessa rymliga volymer bör du kunna städa i cirka 30 dagar innan du behöver byta ut dammsugarpåsen, med hänsyn till storleken på ditt hem och hur smutsigt det är såklart.

Vad säger användare och experter om Ecovacs Deebot X1 Omni?

Bland expertrecensionerna lyfts ofta denna modells moppfunktion fram, vilken även är anledningen till att TrustedReviews.com och Wired.com utnämnde produkten till “bästa robotmoppen”. Den utmärkte sig speciellt i ett test där den sög upp mjöl från både hårda golv och mattor, samtidigt som den effektivt skurade bort djupt intorkade fläckar.

Modellen var även en testvinnare på PCmag.com och Smart-home-fox.co.uk där båda webbplatserna var nöjda med den smidiga designen som gör rengöringsprocessen för våta golv nästan helt oberoende, så att du kan luta dig tillbaka och slappna av. ExpertReviews.com betygsatte Deebot X1 Omni med 5/5 stjärnor och konstaterade att den erbjuder en utmärkt sugförmåga i alla tester av svåråtkomliga kanter och vrår, samt att den till och med tar sig an tuffa och intorkade fläckar. Dock tyckte de att alla eventuella köpare bör vara medvetna om att modellens laddningsstation är något skrymmande och tar större plats än vissa andra modellers sådana.

Användarna är också generellt sett nöjda med denna modell och betygsätter produkten med 4,4/5 stjärnor enligt Googles sammanställning av användarrecensioner. En konsument hävdade att det är den “smartaste smarta apparaten” i deras hem som dessutom körs tyst och ger dem ungefär tre till fyra ordentliga rengöringar per dammbehållare.

Mer om Ecovacs Deebot X1 Omni

Specifikationer

 • Driftstid: 100 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Dammbehållarens volym: 0,35 L
 • Sugkraft: 1200 pa
 • Mått (BxDxH): 35,3 x 35,3 x 8,3 cm
 • Vikt: 3,5 kg
 • Moppfunktion
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

iRobot Roomba S9+ - robotdammsugare för dig som har husdjur

Bästa högkvalitativa robotdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Goodhousekeeping och Tomsguide
 • check Tredje bäst i test på Techradar
 • check Bästa premium-robotdammsugare på Engadget
 • check Bäst för rengöring av husdjurshår Independent.co.uk
 • check 9/10 på Digitaltrends
 • check 99% på Moderncastle

Dagens bästa priser och erbjudanden på iRobot Roomba S9+:

 • Avancerad rengöring med iRobots PerfectEdge-teknik
 • Automatisk tömning av dammbehållaren
 • Modern, halvcirkelformad konstruktion med hög prestanda

Konsumentmagasinets omdöme

Den här modellen har en självtömmande dammbehållare, smart navigering och superstark sugkraft – det vill säga avancerade egenskaper som alla bidrar till det något högre priset, men som enligt Tomsguide är väl värd investeringen. På flera tester som vi har tagit del av uppges det dock att modellen är något högljudd, särskilt när den kör på trägolv.

Trots det bestämde vi oss för att ta med denna högkvalitativa och omtyckta modell på vår lista eftersom den fått bra resultat i flera tester på nätet samt tack vare dess många användarvänliga funktioner, varav några av dessa är möjligheten att se de kartor den skapar, ställa in ett schema för städning när du inte är hemma, no-go zoner och fantastiska röststyrningsfunktioner.

Fördelar

 • Bra batteritid 
 • Funkar bra även för större ytor 
 • Användarvänlig app 
 • Bra alternativ för husdjursägare 
 • Tömmer dammbehållaren själv

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Ansågs vara något högljudd i ett flertal tester på internet

iRobot Roomba S9+ är en robotdammsugare för dig som har ett stort hus eller pälsdjur som tenderar att fälla en del. Modellen är dessutom tidsbesparande eftersom den tömmer sin dammbehållare själv, och tack vare den tillhörande appen som gör det möjligt för dig att styra din dammsugare även när du inte är hemma.

Recension: En detaljerad recension av iRobot Roomba S9+ 

Specifikationer

 • Driftstid: 120 min
 • Laddningstid: 90 min
 • Dammbehållarens volym: 0,5 L
 • Sugkraft: 2200 pa
 • Mått (BxDxH): 31,1 x 38,45 x 9 cm
 • Vikt: 4,1
 • Moppfunktion
 • Automatisk laddning

Effektivt filter
iRobot Roomba S9+ har ett effektivt filter som gör att allergener, såsom pollen och mögel, inte släpps tillbaka ut i luften – något många dammsugare annars tenderar att göra. Detta filter fångar dessutom upp totalt 99% av alla dess partiklar.

Användarvänlig app och navigeringsteknik
iRobot Roomba S9+ har en tillhörande app som gör att du själv kan styra när du vill att städningen ska ske, förslagsvis när du är på jobbet för att du ska slippa höra de ljud som en dammsugning för med sig. Den har även en mycket funktionell navigeringsteknik som gör det möjligt för den att skapa sin egen karta över ditt hem så att rengöringen alltid genomförs ordentligt utan missade ytor.

Vad säger användare och experter om iRobot Roomba S9+?

Roomba S9 Plus är utnämnd till testvinnare på Goodhousekeeping och Tomsguide, som båda var överens om att den är en av de smartaste och mest noggranna robotdammsugare som finns på marknaden idag. I testet på Goodhousekeeping lyckades den suga upp 99 % av torrt havregryn, sand, bakpulver, nötter och skruvar från golvet.

Modellen fick även bra recensioner från andra expertsajter, till exempel fick den en tredjeplacering i Techradars test, som verkligen uppskattade apparatens Power Boost-funktion som ökar sugförmågan på mattor. De var också imponerade över dammsugarens förmåga att suga upp allt fint damm samt alla kaksmulor och havregryn, som var några av de moment de bedömde i deras test.

Moderncastle testade iRobot Roomba S9 Plus sugkraft på hårda träslag och korta- och långhåriga mattor och konstaterade att den har ökat sugkraften 40 gånger jämfört med Roomba 600-serien. Den har även fått många positiva omdömen från dess användare, som har gett den ett samlat betyg på 4,3/5 stjärnor. De nöjda användarna betonar dammsugarens förmåga att suga upp djurhår utan problem och det faktum att den kan styras både via en app eller med hjälp av röstkommandon via Google Home eller Alexa.

Mer om iRobot Roomba S9+

Specifikationer

 • Driftstid: 120 min
 • Laddningstid: 90 min
 • Dammbehållarens volym: 0,5 L
 • Sugkraft: 2200 pa
 • Mått (BxDxH): 31,1 x 38,45 x 9 cm
 • Vikt: 4,1
 • Moppfunktion
 • Automatisk laddning

Severin RB7025 Chill - billig robotdammsuagre med inbyggd trappsensor

Bästa billiga robotdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Severin RB7025 Chill:

 • Sensorclean LED-rengöringsindikator
 • Rengöringsprogram i flera steg
 • Praktisk design för alla typer av ytor

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Severin Chill RB7025 ett bra alternativ för upptagna hushåll som söker ett effektivt sätt att dammsuga sina golv och mattor då den är enkel att använda, erbjuder en grundlig rengöring – även av kanter – och arbetar tyst.

Några nackdelar som vi dock noterat är dess något längre laddningstid, brist på vissa mer avancerade styrningsfunktioner och det faktum att vissa användare på Roboteksperten rapporterade om att apparaten blivit blockerad av husdjurshår. Vi anser dock fortfarande att Severin Chill RB7025 är ett bra budgetvänligt alternativ för dem som vill ha en enkel modell att utföra sina städuppgifter med.

Fördelar

 • Lämplig för hårda golv och korthåriga mattor
 • Bra drifttid på 90 minuter
 • Inbyggd trappsensor
 • Tystgående
 • Extra långa sidoborstar

Nackdelar

 • Lång laddningstid
 • Begränsade styrningsalternativ

Om du är ute efter en simpel och billig robotdammsugare kan denna modell vara något för dig; den är nämligen betydligt billigare än många andra modeller på marknaden, vilket främst beror på dess märke, Severin, som tenderar att vara relativt billigt samt dess enkla funktionalitet.

Mer om Severin RB7025 Chill

Specifikationer

 • Driftstid: 90 min
 • Laddningstid: 410 min
 • Dammbehållarens volym: 0,35 L
 • Sugkraft: 3000 pa
 • Mått (BxDxH): 28,5 x 28,5 x 7 cm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Detektering av hinder

En av de främsta faktorerna som gör denna robotdammsugare till en bra investering är naturligtvis dess pris, som är så pass lågt att det gör det möjligt för vem som helst att äga en självgående dammsugare.

Samtidigt är den otroligt enkel att använda; många av de dyrare modellerna på marknaden har ett stort antal smarta funktioner, vilket Severin RB 7025 inte har – men den kräver i gengäld bara att du trycker på startknappen för att den ska börja arbeta. Den kan rengöra ett utrymme på upp till 100 kvadratmeter, och den kör normalt i cirka 90 minuter på en enda laddning. När batteriet är tomt är det hur enkelt som helst att koppla den till sin laddare för att återigen ladda upp batteriet.

Robotdammsugaren är försedd med gummilister på sidorna, så att den inte skadar din inredning, och två roterande sidoborstar, som effektivt fångar upp allt smuts och skräp den möter på vägen. Severin RB 7025 är dessutom mycket tystlåten, vilket är något som dess tillverkare har jobbat hårt för att optimera under de senaste åren. Idag är de flesta robotdammsugare av bra kvalitet väldigt tysta, och denna modell är alltså inget undantag.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele Scout RX3:

 • 3D navigation 
 • AirClean Plus Filter
 • Fyra städprogram

Konsumentmagasinets omdöme

Om du också har möbler eller mattor som du är rädd om så är Miele Scout RX3 en robotdammsugare att titta närmare på, då den har en navigationsteknik som gör att den inte behöver krocka med dina möbler och vi har sett att den heller inte trasslar in sig i mattor.

Miele Scout RX3 är för dig som letar efter en robotdammsugare som är allsidig men som samtidigt prisvänlig. Med sin förstklassiga dammupptagning behöver du aldrig oroa dig för smutsigt golv igen, och detta tillsammans med ett AirClean Plus Filter gör att du inte behöver oroa dig för att damm-partiklarna ska fly din Miele Scout RX3. Du får alltså både bra luft och ett rent hem.

Recension: En detaljerad recension av Miele Scout RX3

Specifikationer

 • Driftstid: 60 min
 • Laddningstid: 150 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 l
 • Sugkraft: 3000 Pa
 • Mått (BxDxH): 35,4 x 35,4 x 8,5 cm
 • Vikt: 3,2 kg
 • hemkartering *
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

60 minuters städning non-stop
Miele Scout RX3 har en batteritid på 60 minuter när den kör non-stop, om dammsugningen inte skulle vara klar tills dess så åker den till sin laddstation, laddar fullt för att sen åka tillbaka och börja där den avslutade – helt automatiskt.

Prisvänlig robotdammsugare som gör jobbet
Miele Scout RX3 är, fastän sitt bra pris, en robotdammsugare som gör det jobb den lovar och lite till tack vare dess två hörnborstar som ser till att inga ytor förblir dammiga. Detta tillsammans med Quattro Cleaning Power-teknologin som sopar, borstar och dammsuger gör att ditt hem alltid lämnas skinande.

Vad säger användare och experter om Miele Scout RX3? 

På google shopping har Miele Scout RX3 ett snittbetyg på 4 av 5 stjärnor, användare tycker att det är en robotdammsugare som är noggrann och försiktig med dina möbler.

Mer om Miele Scout RX3

Specifikationer

 • Driftstid: 60 min
 • Laddningstid: 150 min
 • Dammbehållarens volym: 0,4 l
 • Sugkraft: 3000 Pa
 • Mått (BxDxH): 35,4 x 35,4 x 8,5 cm
 • Vikt: 3,2 kg
 • hemkartering *
 • Detektering av hinder
 • Automatisk laddning

Tester och recensioner av robotdammsugare som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Det svenska konsumentrådet Råd & Rön publicerade år 2015 den hittills kanske största granskning av robotdammsugare som bestod av hela 25 olika modeller. Granskningen är helt objektiv eftersom att de inte medtagit beskrivning av enklare modeller, utan endast resultaten av de parametrar som granskades. Dammsugarna bedömdes på deras generella rengöringsförmåga, batteri, hållbarhet, dammbehållare samt ljudnivå, varav varje en av dessa dessutom har flera, lite mer specifika, underparametrar, för att du ska kunna ta del av en mycket detaljerad bedömning.

Du kan läsa hela Råd & Rön:s test här.

Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få full tillgång till artikeln.

Dinside.no

Dinside.no är en norskt internettidning som ägnar sig åt tidsaktuella ämnen med ett anvädarperspektiv. Tidningen testar med jämna mellanrum olika produkter – till exempel iRobot Roomba 880 som testades i december 2014 och som nu är tillgänglig att läsa om helt gratis. Testerna Dinside.no utför skiljer sig ifrån andra granskningar eftersom att de inte jämför olika produkter med varandra, vilket ger en djupare analys för själva granskningen, men besvärar eventuella jämförelser.

Tidningen har även granskat andra robotdammsugare på samma sätt, och du kan ta del av detta här.

TV2.no

TV2.no är webbplatsen för Norges TV2 och har bland annat granskat sex olika robotdammsugare i en artikel från november 2014. Du kan  läsa testet här – det är helt gratis.

Till skillnad från de övriga testerna, har detta ett öppet kommentarsfält som erbjuder ytterligare information eftersom kritiska läsare kan ställa frågor om själva testet, till exempel om de bestämda testkriterierna.

Independent.co.uk

Du kan se deras test av de bästa robotdammsugarna här.

M3.se

Magasinet M3.se är en del av det svenska IT-nätverket IDG och har vid flera tillfällen granskat robotdammsugare. De är särskilt uppmärksamma på att tekniken hela tiden utvecklas och förbättras, och uppdaterar därför ständigt deras granskningar. Senaste gången de granskade robotdammsugare var i november 2015 som bestod av sex olika modeller, och det utfördes av Andreas Bergsman.

I granskningen värderades robotdammsugarna på en skala från 1-10, och alla modeller som ingick i testet fick relativt höga betyg. Denna artikel är gratis att ta del av för alla, men var uppmärksam på att den innehåller flera länkarna som kan vara något svåra att upptäcka bland det övriga innehållet.

Tek.no

Det norska onlinemagasinet Tek.no publicerar innehåll som främst fokuserar på teknik och olika apparater, och erbjuder både relevanta granskningar, guider samt diskussionsforum. Magasinet har i april 2016 publicerat en granskning av de bästa modellerna från de fem största tillverkarna av robotdammsugare, som du kan ta del av gratis här.

Artikeln är skriven av den erfarna IT- och teknologijournalist Kurt Lekanger, och skiljer sig från de övriga granskningarna genom att uteslutande fokusera sig på producenternas toppmodeller. Artikeln följdes av en intressant debatt där författaren själv diskuterar med läsarna om sina slutsatser. Var uppmärksam på att granskningen är flera sidor lång och att länkarna till efterföljande sidorna finns vid artikelns slut.

Alt om Data

Danska Alt om Data har i mars 2017 genomfört ett test av robotdammsugaren Severin Chill. Testpanelen var särskilt förtjusta i modellens användarvänlighet, prestandan, och förmånliga pris. Tidningen har gjort en djupgående granskning av apparatens styrkor och svagheter, där de bland annat tittade närmare på dess förmåga att samla upp husdjurshår från mattor. Testet är gratis att läsa, och du kan ta del av det genom att klicka här.

Trustedreviews

Trustedreviews.com är en internationell hemsida som genomför många olika expertundersökningar och tester av de senaste elektronikprodukterna för vardagligt bruk. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina läsare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Trustedreviews.com har bland annat testat och bedömt Dyson 360 Eye, som du kan läs mer om här.

Här kan du läsa deras test av Neato Botvac Connected.

Här kan du läsa deras test av iRobot Roomba 875.

Här kan du se deras test av de bästa robotdammsugarna.

Techradar.com

Techradar.com är en internationell tekniksida som publicera innehåll om de senaste nyheterna inom teknikvärlden samt recensioner av olika elektronikprodukter för hemmet, till exempel kan Dyson 360 Eye som du kan läsa mer om här.

Du kan se deras test av iRobot Roomba S9 Plus här.
Testad: 18/08/2021

Du kan se deras test av Neato Botvac D7 Connected här.
Testad: 17/07/2018

Du kan se deras test av iRobot Roomba J7+ här.
Testad: 09/08/2022

Du kan se deras test av Roborock S7 här.
Testad: 02/07/2021

T3

T3.com är en populär hemsida som recenserar teknik och apparater som täcker ett stort antal produkter, bland annat just robotdammsugare. Webbplatsen tillhandahåller expertgranskningar, jämförelser och köpguider för att hjälpa dig som konsument att fatta välgrundade köpbeslut. När de testar robotdammsugare utvärderar de enhetens batteritid, ljudnivå och användarvänlighet samt dess inställningar och eventuella app.

Du kan se deras test av Roborock S7 här.
Uppdaterat: 12/10/2021

Gadgetsajten T3.com skriver kontinuerligt om olika hushållsapparater, tekniknyheter och recensioner, och de har förutom robotdammsugare även granskat Dyson 360 Eye som du kan läsa mer om här.

The Guardian

The Guardian är en av Storbritanniens största tidningar och den behandlar allt från nyheter och sport till ekonomi och affärer. Tidningen skriver även om vardagliga konsumentprodukter och har bland annat testat Dyson 360 Eye som du kan läsa mer om här.

Techcrunch.com

Techcrunch är ett ledande teknikmagasin som bland annat fokuserar på recensioner av nya teknikprodukter och nyheter inom teknikbranschen. Magasinet har bland annat granskat Dyson 360 Eye som du kan läsa mer om här.

Which

Which? är Englands största konsumenttidning, med nästan 700 000 prenumeranter, och testar regelbundet olika hushållsprodukter. De har bland annat testat Dyson 360 Eye som du kan läsa mer om här, Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få full tillgång till testet.

The Verge

TheVerge.com är en populär hemsida för tekniknyheter och media, och täcker ett stort antal produkter, bland annat just dammsugare. De förser sina läsare med en lista över de högst rankade modellerna som ett team av deras experter har utsett utifrån en rad kriterier, bland annat produkternas pris, batteritid, funktioner och allmänna rengöringsprestanda.

Här är deras lista över marknadens bästa robotdammsugare.

Här kan du läsa deras granskning av Dyson 360 Eye.

Chip.de

Chip är en tysk internettidning som huvudsakligen behandlar teknik, datorer, telefoner och kommunikation. Tidningen testar även utvalda produkter och har bland annat granskat Dyson 360 Eye – du kan läsa mer om det här.

Gearbrain.com

Gearbrain.com är en tekniksida som fokuserar på olika apparater och teknik. De har bland annat testat robotdammsugaren iRobot Roomba 616, som du kan läsa mer om här.

Stuff.tv

Stuff.tv är en onlineversion av den brittiska herrtidningen Stuff som publicerar innehåll allmänt om teknik och digitala trender. Tidningen publicerar även tester och recensioner av konsumentprodukter och har bland annat granskat Dyson 360 Eye – läs mer om det här.

The Independent

Tidningen är en av Storbritanniens största och de skriver främst om nyheter, sport, politik och utland, men även om konsumentämnen. I ett test har de provat Dyson 360 Eye – läs mer om det här.

Engadget

Engadget.com är en teknikblogg och nyhetssida som erbjuder dess läsare det senaste inom konsumentelektronik, apparater, spel, underhållning och mycket mer.

Du kan se deras test av de bästa robotdammsugarna här.

Digitaltrends

Digitaltrends.com är en nättidning som har skapats för att erbjuda dess läsare detaljerad information om teknikprodukter, digitala nyheter, tekniska trender och innovativa prylar. Målet med Digitaltrends.com är att informera människor om de senaste framstegen inom teknikindustrin samt sätta en standard för tekniska recensioner genom att producera högkvalitativt innehåll som passar för både teknikentusiaster och vardaglig media.

Du kan läsa deras recension av iRobot Roomba s9 Plus här.
Testad: 18/10/2019

Goodhousekeeping

Good Housekeeping är en webbplats som erbjuder allt från recept till produktrecensioner och inspiration för heminredning.

Du kan se deras test av de bästa robotdammsugarna här.

Techgearlab

Techgearlab är en webbplats som granskar de senaste och bästa apparaterna och teknikprodukterna. Det är en heltäckande källa till forskning om teknikprodukter som erbjuder exklusiva expertrecensioner och opartiska rekommendationer från redaktionen. Med otaliga timmar av noggranna tester utvärderar Techgearlab de senaste produkternas funktioner, pris och prestanda för att erbjuda sina läsare information av högsta kvalitet.

Du kan se deras test av iRobot Roomba 980 här.
Testad: 13/06/2018

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en brittisk testsida som huvudsakligen granskar elektroniska produkter för vardaglig användning i hemmet. De fokuserar främst på tv-apparater, datorer och mobiltelefoner, men även köksprodukter. Expertreviews.co.uk har bland annat testat en iRobot Roomba-dammsugare – läs mer om det här.

Neato Botvac D7 Connected
Du kan se testet här.
Testad: 02/10/2018

Ecovacs Deebot X1 Omni
Du kan se testet här.
Testad: 15/09/2022

Testfakta.se

Testtakta.se är en svensk testsida som genomför bedömningar av olika konsumentprodukter för hemmet. Testtakta.se utför sina tester i ett laboratorium för att få så exakta mätningar som möjligt, och har bland annat granskat sju olika robotdammsugare. Om du vill läsa mer om detta hittar du hela recensionen här.

Dinside.no har provat en robotdammsugare från Electrolux – läs mer om det här.

M3.se har dessutom utfört ett annat test av robotdammsugare, som bl.a. inkluderar Neato Botvac Connected och Electrolux Pure i9. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Wired

Wired.com är en tidning som erbjuder sina läsare de senaste nyheterna om teknik, digital kultur och vetenskap. De rapporterar om viktiga framsteg och trender inom var och en av dessa genrer som är väl värda att läsa om.

Du kan ta del av deras test av de bästa robotdammsugarna här.

Techhive.com

TechHive är en webbplats som publicerar nyheter och recensioner med fokus på konsumentteknik och andra tekniska apparater. De erbjuder nyheter, recensioner och djupgående analyser av tekniska produkter och trender samt tips och råd för att läsarna ska få ut det mesta av sin teknik.

Du kan ta del av deras test av de bästa robotdammsugarna här.

Pcmag

PCMag.com är en teknikrelaterad webbplats som erbjuder recensioner, nyheter och analyser av tekniska produkter och tjänster för konsumenter. Webbplatsen omfattar ämnen som stationära och bärbara datorer, smartphones, hushållsapparater samt ger djupgående recensioner och jämförelser för att hjälpa läsarna att fatta medvetna beslut.

Du kan ta del av deras lista av de bästa robotdammsugarna här.

Youtube

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett internationellt teknikföretag från Seattle, Washington, USA som grundades år 1994 av Jeff Bezos. Det startades ursprungligen som en internetbokhandel, men har idag utvecklats till ett stort imperium som erbjuder ett stort utbud av produkter och tjänster, däribland e-handel, molntjänster, digital streaming och artificiell intelligens. Användarna kan söka efter produkter efter namn eller varumärke samt lämna recensioner för att hjälpa framtida konsumenter.

Du kan läsa användarrecensionerna av iRobot Roomba J7+ här.

Du kan läsa användarrecensionerna av iRobot Roomba® i7 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Roborock S7 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ecovacs Deebot N8 Pro här

 

Google Shopping

Du kan läsa användarrecensionerna av Roborock S7 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ecovacs Deebot N8 Pro här.

Robotobzor.com

Robotobzor.com är en webbplats som erbjuder expertrecensioner och tester av robotdammsugare. De granskar olika modeller för att utvärdera apparaternas allmänna prestanda och utför sedan objektiva bedömningar. När Robotobzor.com testar robotdammsugare bedömer de flera faktorer, bland annat sugkraft, batteritid, rengöringseffektivitet, ljudnivå och användarvänlighet.

Ecovacs Deebot N8 Pro
Du kan se testet här.
Testad: 05/03/2022

Gadgets360.com

Gadgets360.com är en webbplats som publicerar nyheter om teknik och recensioner om många olika sorters produkter – bland annat just robotdammsugare. De tillhandahåller expertrecensioner och betygsätter produkter för att hjälpa dig som konsument att fatta ett välgrundat köpbeslut. Genom att utvärdera sugkraft, batteritid, ljudnivå, rengöringsprestanda, app-baserade styraalternativ och specialfunktioner ger de kunderna en djupgående förståelse av vad de får för dammsugare för priset.

Ecovacs Deebot N8 Pro
Du kan se testet här.
Testad: 05/03/2022

Youtube

FAQ

Vilken robotdammsugare är bäst?
Vi har utsett iRobot Roomba J7+, Ecovacs Deebot X1 Omni, iRobot Roomba® i7 och iRobot Roomba S9+ som bäst i vårt test av robotdammsugare.
Hur testas robotdammsugarna?
Man bedömer robotdammsugarna baserat på deras förmåga att suga upp damm, smuts och djurhår på olika typer av underlag, längs paneler samt runt bords- och stolsben. Man undersöker även deras navigeringsförmåga, energiförbrukning, uppladdnings- och drifttid samt användarvänlighet.
Vad ska jag tänka på när jag ska välja robotdammsugare?
Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du har att dammsuga, om du har mest hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom välja en modell som tillhör åtminstone energiklass A.

Vad är en robotdammsugare?

En robotdammsugare är en självgående städmaskin som är utformad för att rengöra golv och mattor. Den drivs av en motor och är utrustad med olika sensorer som gör att den kan navigera runt i rummet och undvika hinder, samtidigt som den suger upp smuts och damm från golvet.

Robotdammsugare kan programmeras att städa vid specifika tider på dagen eller på begäran, och de är vanligtvis utrustade med en uppladdningsbar batteri som gör att de kan arbeta i upp till flera timmar på en enda laddning. När batteriet börjar ta slut, återvänder robotdammsugaren automatiskt till sin laddningsstation för att ladda upp sig själv.

Många dammsugarrobot är utrustade med smarta funktioner, som till exempel styrning via en mobilapp eller röstkommandon med hjälp av en smart högtalare. Vissa modeller kan även memorera särskilt smutsiga områden och koncentrera sig på att städa dessa grundligt.

Robotdammsugare har blivit allt mer populära de senaste åren då de är ett bekvämt och tidsbesparande alternativ till traditionell dammsugning.

Några tips när du ska köpa robotdammsugare

I samband med att robotdammsugare har blivit en allt mer populär hushållsapparat, tillkommer det tyvärr även en del modeller som inte är pengarna värda. Enligt våra egna undersökningar är det möjligt att hitta robotdammsugare för så lite som 500 kronor, och trots att det låga priset kan kännas lockande är problemet med dessa billiga modeller att de har allmänt dålig prestanda.

Vi rekommenderar att du väljer en robotdammsugare från en välrenommerad tillverkare, och att du inte är allt för sparsam med investeringen. Om du känner att du inte är redo att lägga en större summa på en dammsugare, bör du förmodligen inte köpa en dammsugarrobot utan snarare en traditionell modell.

Med en budget på 3 000 till 5 000 kronor kan du få tag på en utmärkt robotdammsugare med bra rengöringsförmåga, och får då riktigt mycket för pengarna. Det finns även dyrare modeller, för cirka 8 000 till 12 000 kronor, som är försedd med de senaste funktionerna och tekniken för att öka rengöringsprestandan ytterligare. Observera dock att modellerna i denna prisklass oftast är dyrare på grund av att de är de senaste lanserade produkterna av deras tillverkare, snarare än att deras prestanda är fantastiskt mycket bättre än de något billigare varianterna.

Robotdammsugare och trösklar
När det gäller användning av en dammsugarrobot i hemmet är en av de vanligaste funderingarna om de kan ta sig över trösklar eller ej; svaret på den frågan varierar, eftersom det beror på vilken robotdammsugare man har samt trösklarnas höjd.

De flesta moderna robotdammsugare kan ta sig över lägre trösklar med en höjd på max 1,5 centimeter, men om tröskeln är högre än så kan det vara problematiskt.

Om ditt hem har många högre trösklar som en standardmodell inte kommer kunna ta sig över, bör du överväga att investera i en robotdammsugare med högre markfrigång eller som har speciella hjul eller andra funktioner som gör att den kan ta sig över högre hinder.

En annan lösning är att använda en ramp eller annan typ av plattform för att göra det enklare för robotdammsugaren att ta sig över tröskeln. Det är också viktigt att se till att robotdammsugaren har rätt placering i rummet för att undvika att den fastnar eller stöter på andra eventuella hinder.

Kort sagt kan alltså de flesta robotdammsugare ta sig över lägre trösklar utan problem, men högre sådana kan kräva särskilda åtgärder eller lösningar för att möjliggöra optimal drift för apparaten.

Hur fungerar en robotdammsugare?

En robotdammsugare är en självgående dammsugare som samlar upp smuts och skräp från mattor och hårda golv. De flesta av dem är utrustade med en eller två snurrande borstar tillsammans med en eller flera rullande borstar som arbetar tillsammans för att samla ihop smutsen för att dammsugaren sedan ska kunna suga upp det i sin dammbehållare.

När dammbehållaren är full behöver du vanligtvis tömma den själv – ungefär någon gång varje vecka, ibland med bara några dagars mellanrum. Dyrare modeller har däremot laddningsstationer med automatisk tömning som endast kräver att man tömmer denna, och inte själva dammsugaren. Fördelen med dessa robotdammsugare är att de sköter i princip allt på egen hand.

Robotdammsugare är försedda med sensorer som gör att de kan manövrera runt föremål som utgör hinder i dess körning, till exempel möbler, dörröppningar och trappor. Medan billigare modeller kartlägger golvet med hjälp av fysiska gränsremsor, använder dyrare modeller infraröd laser. Robotdammsugare kan med hjälp av sensorer identifiera nya områden att rengöra, uppskatta hur långt de har färdats samt upptäcka hinder. De enklaste modellerna kan programmeras för att köras enligt ett schema med hjälp av kontroller på enheten, medan smarta modeller kan styras via appar i din telefon.

Hur höga trösklar kan robotdammsugare köra över?

Även om dammsugarrobot är till hjälp har de några begränsningar, till exempel har de tendens att lämna vissa ställen smutsiga, särskilt i områden där dess konstruktion inte passar, till exempel i trånga hörn eller under möbler.

En annan begränsning för robotdammsugare är trösklar. Trots att de flesta robotdammsugare inte har några problem med att köra över lägre trösklar, kan de som är något högre vara problematiska för apparaterna. Den genomsnittliga tröskeln är 1,27 centimeter, och den genomsnittliga robotdammsugaren kan köra över en på 1,77 centimeter.

Trösklar med en höjd på två till tre centimeter är ganska vanliga, särskilt i gamla byggnader, och det är alltså inte alla dammsugarrobot som kan ta sig över dem. Du som vet med dig att trösklarna i ditt hem är något högre än genomsnittet bör därför överväga en modell som klara av att tackla dem.

Läs också: marknadens bästa AC-enheter och avfuktare testöversikt.

Hur mycket el drar en robotdammsugare?

En typisk robotdammsugare förbrukar mellan 30 och 90 watt per laddning som möjliggör en drifttid på 60 minuter i normalt läge, och cirka 90 minuter i ECO-läge. Det är dock viktigt att notera att olika modeller har olika lång batteritid.

De flesta dammsugarrobot har en drifttid på minst 60 minuter, vilket är tillräckligt för att städa ett mindre hus eller en lägenhet. Om du har ett större hem bör du däremot leta efter en modell med en drifttid på minst 90 minuter för att den ska hinna rengöra alla rum innan den behöver laddas upp igen.

För att beräkna hur mycket el din robotdammsugare förbrukar måste du känna till dess effekt – de flesta enheter har en etikett där detta anges. Du kan använda en enkel formel för att beräkna din robotdammsugares strömförbrukning:

 • E = P (W) x T (h) [kWh].
 • Exempel: Om du har du en dammsugare på 50 W som körs i 2 timmar per dag:
  • E = 0,05 (kW) x 2 (h) = 0,10 kWh per dag.
 • Om du vill se din elförbrukning per månad multiplicerar du bara apparatens kWh per dag med antalet dagar enligt följande:
  • E = 0,10 x 30 (dagar) = 3 kWh per månad.
 • Slutligen multiplicerar du antalet kWh per månad med elpriset per kWh, så får du fram hur mycket din dammsugarrobot kostar dig i el per månad.
  • E = 3 (kWh) x pris per kWh (SEK) = X (SEK)

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

iRobot Roomba 980 - robotdammsugare med HEPA-filter

Neato Botvac D7 Connected - effektiv och tystgående robotdammsugare som är enkel att styra

iRobot Roomba 875 robotdammsugare

iRobot Roomba 966

Electrolux dammsugare Pure i9

 iRobot Roomba 896

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta