Robotdammsugare Test – Hitta de bästa robotdammsugare här

0

Hör du till gruppen av de som har en fullpackad vardag och behöver tidssparande hjälpmedel, så har du säkert redan övervägd att skaffa dig en robotdammsugare.

Dessa dammsugare har blivit vädligt populära, men det finns såklart stora skillnader på pris och kvalitet. Med utgångspunkt i en rad oberoende robotdammsugare-granskningar hjälper vi dig till att skaffa en bättre överblick.

Vi har gått igenom en lång rad robotdammsugare-granskningar från hela Skandinavien och har samlat de bästa prisvinnare här. Vi har genomgått olika granskningar från konsumentråd i de olika skandinaviska länder, samt olika granskningar från tidningar och magasiner där experter granskar robotdammsugre och betygsätter dessa utifrån olika faktorer såsom kvalitet och pris.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Miele Scout RX1

Testvinnare hos norska aftenposten.no
Testvinnare hos norska tv2.no
Toppbetyg från svenska Råd & Rön
Testvinnare hos M3
Testvinnare hos aftonbladet.se

Miele Scout RX1

Miele Scout RX1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 190,00 Kr. 0,00 Kr. 4 190,00 Kr. Läs mer
4 190,00 Kr. 0,00 Kr. 4 190,00 Kr. Läs mer

 

Miele Scout RX1 har utnämts till testvinnare i en rad granskningar hos bl.a Aftenposten.no, TV2.no och magasinet M3.se, samt det svenska konsumentrådet Råd & Rön som gav toppbetyg till denna modell.

Miele Scout RX1 levereras med två magnetband som läggs ute på golvet och avgränsar dammsugarens rengöringsområde. Därmed kan du hålla dammsugaren ute från de delarna i huset som inte behöver rengöras.

Därför är en av marknadens bästa

Granskningarna är väldigt nöjda med bl.a dess låga vikt och inte minst dess låga höjd, vilket möjliggör för Miele Scout RX1 att kunna dammsuga under väldigt låga möbler. Rengöringsförmågan är också bra och granskningarna skriver att den är extra effektiv för samling av större orenheter.

Miele Scout RX1 har också lång batterilivslängd och kör upp till 2 timmar eller 150 m2 utan paus eller uppladdning. Detta beror på Lithium-ion batteriet som ger batteriet längre och högre kvalitet , samt längre livslängd. Maskinen har dessutom en sensor som undviker dina möbler medan den arbetar.

Robotdammsugaren hyllas också för snabb och mycket tyst rengöring. En inbyggd sensor undviker dina möbler medan dammsugaren arbetar. Sensoren märker var möblerna står och kan därmed undvika att slå dem.

Utvalda fördelar med Miele Scout RX1:
🌪️ Furniture Protection Technology skyddar möblerna
🌪️  Maximal batteritid på 120 minuter
🌪️ Fyra rengöringsprogram
🌪️ Inbyggd timer ger möjlighet att schemalägga dammsugningen
🌪️ Effektiv rengöring i hörn

Du kan se en liten intro-video om robotdammsugaren här:


LG VR62701LVMB

Testvinnare hos svenska Råd & Rön 
LG VR62701LVMB

LG VR62701LVMB

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Det svenska konsumentrådet Råd & Rön publicerade i 2015 den kanske mest omfattande granskningen av robotdammsugare hittills, där hela 25 olika modeller granskades. Robotdammsugaren LG VR62701LVMB blev granskningens vinnare, men vi snackar här om en av de dyraste modellerna på marknaden.

Därför är denna modell en testvinnare

Råd & Rön är bl.a imponerade av den tysta motoren hos LG VR62701LVMB, samt förmågan att komma fram till hörnen, med tanken på modellens fyrkantiga design. Den generella användarvänlighet och möjligheten för programmeringen är också en faktor som lyfter dess karaktär. Även om dammbehållaren inte har någon indikator för full behållare, så besitter den likväl en mycket snygg karaktär pga av filtreringen och dess relativt stora kapacitet på 0.4 liter.

Testpanelet uttrycker också tillfredsställelse med manualens utformning och robottens egenskaper till att klara dammsugningen på egen hand.

Batteriet i LG VR62701LVMB har en driftkapacitet och laddningstid på knappt två timmar. Med två timmars batterilivslängd kan dammsugaren enkelt klara hela dammsugningen på en gång och behöver inte – såsom modeller med kortare batterilivslängd – laddas upp mitt i en rengöringsomgång.

LG har gjort en animerade tecknad film om robottens egenskaper här:


iRobot Roomba 650

Testvinnare hos svenska Råd & Rön 
iRobot Roomba 650

iRobot Roomba 650

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 695,00 Kr. 0,00 Kr. 3 695,00 Kr. Läs mer
5 899,00 Kr. 0,00 Kr. 5 899,00 Kr. Läs mer

 

iRobot Roomba 650 har bl.a granskats av det svenska konsumentrådet Råd & Rön i 2015, där hela 25 robotdammsugare jämfördes. Även om denna modell befinner sig i den billigaste halvan om fältet, så klarar den sig generellt alldeles utmärkt och uppnår en topplacering i granskningen.

Därför är denna modell en testvinnare

En av de parameterar som väger tungt är batteriets stora kapacitet på nästan 3 timmars driftstid, samt att själva laddningen tar bara ca 2.5 timmar.

I granskningen värderades ljudnivån också till att ligga ganska i mitten. Robottens förmåga att arbeta självständigt hyllas också. Förmågan till att rengöra svåra golv och ta bort djurhår lyfts upp, medan rengöringsförmågan på golvmattor och i hörn får något lägre betyg.

Generellt kan man säga att iRobot Roomba 650 presterar med andra ord hyfsat bra, samt att den uppnår hög placering i granskningen med tanken på dess låga pris.

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 650:
🌪️ Avancerat rengöringshuvud med hållbara borst
🌪️ “Virtuell vägg”-funktion som gör att robotdammsugaren håller sig inom ett visst område
🌪️ Tystgående
🌪️ Över 40 anpassningsmöjligheter för olika typer av underlag
🌪️ Dammbehållare med en kapacitet på 0,5 liter


iRobot Roomba 980

Testvinnare hos norska Tek.no
Toppbetyg hos norska Dinside.no
iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 415,00 Kr. 0,00 Kr. 8 415,00 Kr. Läs mer
8 415,00 Kr. 0,00 Kr. 8 415,00 Kr. Läs mer

 

Det norska magasinet Tek.no granskade i 2016 toppmodellerna från 5 olika robotdammsugares producenter, där iRobot Roomba 980 nådde en klar och tydlig första plats. Modellen är dock också väsentligt dyrare än de övriga modeller, men testpanelet tycker att prisskillnaden rättfärdigas i resultaterna, eftersom denna modell är överlägsen vid dammsugning av golvmattor – något som oftast skapar problem hos både robot- och vanliga dammsugare.

I granskningen hos Tek.no är iRobot Roomba 980 således den ända robotdammsugaren som konsekvent presterar bättre eller på samma nivå som de bästa modeller hos övriga producenter. Testpanelet hyllar denna modells funktionalitet och användarvänlighet. Ända nackdel här är ljudnivån, som är en aning högre än de mest tysta robotdammsugare. Detta betyder dock inte att den är så dålig, eftersom den ligger kring mitten i listan av jämförda dammsugare.

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 980:
🌪️ Maximal batteritid på 120 minuter
🌪️ “Virtuell vägg”-funktion som gör att robotdammsugaren håller sig inom ett visst område
🌪️ HEPA-filter
🌪️ Timer
🌪️ Rengöringssystem med tre steg samt en roterande sidoborste


iRobot Roomba 880

Toppbetyg hos norska tv2.no
✅ 
5 stjärnor hos norska Dinside.no
✅ 
Bäst i test i norska Klikk.no
Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Testvinnare hos finska Helsingin Sanomat
Testvinnare hos T3 – internationell elektroniska magasin

iRobot Roomba 880

iRobot Roomba 880

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 499,00 Kr. 0,00 Kr. 6 499,00 Kr. Läs mer

 

Denna iRobot Roomba är en av marknadens absolut bästa robotdammsugare, vilket kan också ses på de många olika granskningar maskninen har vunnit. Exempelvis har det norska online-magasinet Dinside.no granskat iRobot Roomba 880 och granskningen resulterade i en samlade bedömning av 5 stjärnor utav 6 möjliga. Denna modell hör till de bästa robotdammsugare på marknaden och testpanelet var generellt väldigt imponerade med dess prestanda. Dammsugaren är kraftigt förbättrad på en rad områden i relation till tidigare modeller, och det pekas bland annat på den kraftiga motorn, tillsättningen av HEPA-filtret samt bättre batteri (upp till 2 timmars användning) som fantastiska egenskaper.

Därför är den av marknadens bästa

Testpanelet är också väldigt glada för de nya gummivalsar på iRobot Roomba 880 som ersätter borstvalsarna från tidigare modeller. Hår och tråd sätter sig inte så lätt fast i gummivalserna som också är lättare att rengöra. Generellt imponerar modellen med bra rengöring, även om ljudnivån anses vara mindre än motsvarande robotdammsugare i samma klass.

Producenten har utvecklat ett Nytt AeroForceTM rengöringssystem som har motsatsroterande tangle-free stoftavskiljare som med en förstärkt vakumeffekt effektivt tar bort damm och annat skit.

Det nya borstlösa design är nästan underhållsfritt, vilket gör det enkelt att använda denna robotdammsugare.

Generellt värderas iRobot Roomba 880 som väldigt användarvänlig, både i frågan om uppackning och driftsättning, samt under efterföljande drift.

iRobot Roomba 880 ingick också i en granskning hos norska TV2, där modellen fick 5 utav 6 möjliga stjärnor. TV2:s granskning är dock inte så djupgående, men ansluter sig generellt till de positiva värderingarna i frågan om rengöringsförmåga och batterilivslängd.

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 880:
🌪️ Fungerar på alla typer av golv
🌪️ HEPA-filter
🌪️ Upp till två timmars batteritid
🌪️ Rengör varje del av golvet flera gånger
🌪️ Undviker trappor, hinder och lösa sladdar

Du kan här se en kort video om produkten:


Severin RB7025 Chill

✅ Utsedd till “Bästa Köp” hos danska Altomdata.dk

Severin RB7025 Chill Robotdammsugare

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 320,00 Kr. 0,00 Kr. 1 320,00 Kr. Läs mer
1 320,00 Kr. 0,00 Kr. 1 320,00 Kr. Läs mer
1 320,00 Kr. 0,00 Kr. 1 320,00 Kr. Läs mer

 

Denna prisvärda robotdammsugare blev 2017 korad till “Bästa Köp” av den danska tidskriften Altomdata.dk.

Om du är ute efter en simpel och billig robotdammsugare, kan denna modell vara ett riktigt bra val. Den är betydligt billigare än många andra modeller på marknaden, vilket beror på att märket Severin generellt är ett av de billigare märkena på marknaden, samt att modellen hör till de enklare.

Därför blir Severin RB 7025 Chill rekommenderad som ”Bästa Köp”

En av de främsta faktorerna som gör denna produkt till ett bra köp är naturligtvis priset. Det ligger på en nivå som gör det möjligt för vem som helst att äga en robotdammsugare.

Samtidigt utmärker den sig med att vara otroligt lätt att använda. Många av de dyrare modellerna har ett stort antal smarta funktioner. Det har inte Severin RB 7025, men den kräver i gengäld bara att du trycker på startknappen, för att den ska gå igång.

Den kan rengöra ett rum på upp till 100 m2, och den kör normalt ca 90 minuter på en laddning. När batteriet är tomt, kopplas den helt enkelt till laddaren, och batteriet kommer återigen att bli uppladdat.

Roboten har gummilister på sidorna, så att den inte skadar dina saker i hemmet. Den rengör genom sina två roterande sidoborstar, som effektivt fångar upp smuts och skräp.

Det bör också nämnas att denna modell är mycket tyst, vilket är något som tillverkarna generellt har varit bra på att optimera under de senaste åren. Idag är de flesta robotdammsugare av bra kvalitet väldigt tysta, och denna modell är alltså inget undantag.

Utvalda fördelar med Severin RB7025 Chill:
🌪️ Lämplig för hårda golv och korthåriga mattor
🌪️ Maximal batteritid på 90 minuter
🌪️ Inbyggd trappsensor
🌪️ Tystgående
🌪️ Extra långa sidoborstar

Du kan här se en kort video om produkten:


Dyson 360 Eye

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
✅ 3,5 av 5 stjärnor hos T3.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos Theguardian.com
✅ ”Den bästa robotdammsugaren vi har provat” enligt Techcrunch.com
✅ 6 av 10 stjärnor hos M3.se
✅ ”Best buy” hos brittiska Which.co.uk
✅ ”Marknadens bästa robotdammsugare” enligt Theverge.com
✅ 81,8 av 100 poäng hos tyska Chip.de
✅ 5 av 5 stjärnor hos Stuff.tv
✅ ”Best buy” hos brittiska Independent.co.uk

 

Dyson 360 Eye robotstoevsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
9 190,00 Kr. 0,00 Kr. 9 190,00 Kr. Läs mer

 

Dyson 360 Eye tillhör de robotdammsugare som har genomgått flest granskningar, och den hör även hemma bland de modeller som har fått högst betyg. Robotdammsugare sägs ofta missa damm och vara mindre effektiva än traditionella dammsugare, men detta är långt ifrån sanningen när man talar om Dyson 360 Eye. Den får beröm för att vara otroligt effektiv och för att dammsuga minst lika bra, om inte bättre, än en traditionell dammsugare.

360 graders navigation

Dyson 360 Eye navigerar på ett väldigt speciellt sätt, vilket är något som imponerar på experterna. Modellen är nämligen försedd med ett 360° vision-system som innebär att dammsugaren kan se åt alla håll. Dammsugaren tar 30 bilder i sekunden och kan med dessa skapa en panoramabild av rummet den befinner sig i.

Från panoramabilden kan dammsugaren sedan identifiera detaljer i rummet som den hela tiden kan mäta avståndet till och på så vis veta var den har varit och vad som fortfarande är kvar att städa. Tekniken hjälper den även med att ta fram en rutt för städningen samt att undvika hinder som möbler och trappsteg. Man kan därmed lita på att Dyson 360 Eye inte hoppar över delar av ett rum eller skippar hörn och kanter, och experterna berömmer faktiskt modellen för att vara oerhört effektiv vid dammsugning av just hörn samt längs kanter och paneler.

Larvband och cyklonteknik

För att optimera rengöringen ännu mer är robotdammsugaren utrustad med larvband, vilket innebär att dammsugaren kan röra sig över alla typer av golv utan att slira och att den därför enkelt håller kursen. Den har två olika effektlägen för sugstyrkan, ett för daglig rengöring samt ett kraftigare läge för en noggrannare städning.

Dysons dammsugare är kända för att använda sig av en speciell och synnerligen effektiv cyklonteknik för att fånga upp dammet, och trots sin lilla storlek är Dyson 360 Eye utrustad med samma effektiva teknik som de större dammsugarmodellerna från Dyson. Cyklontekniken innebär i praktiken att roboten skapar starka centrifugalkrafter som klarar av att fånga upp mycket små partiklar, till exempel pollen och mögel. Den har dessutom ett HEPA-filter som ser till att hålla damm och andra allergener borta från utblåsluften.

Till skillnad från många andra robotdammsugare har modellen från Dyson samma teknik i munstycket som deras traditionella dammsugare. Det innebär att robotdammsugaren använder sig av styva nylonborst för mattor, och mjuka antistatiska kolfibertrådar för hårda golv. Dammsugaren nyttjar dessutom sugeffekten över maskinens fulla bredd, vilket ger en maximal täckning och en effektiv dammsugning.

Påslös och sladdlös

Dyson 360 Eye är dessutom både påslös och sladdlös. Dammsugarmodellens dammbehållare har en kapacitet på 0,33 liter och dammsugaren har en batteritid på 45 minuter på den kraftigare inställningen och 75 minuter på den svagare inställningen.

Man har inte snålat på tekniken i Dyson 360 Eye, och en väldigt speciell funktion är möjligheten att kontrollera dammsugaren med en app. Dyson-appen kan laddas ner till både iOS och Android  och genom den kan du starta, stoppa och pausa dammsugningen när du inte är hemma. Appen har även en schemaläggningsfunktion där du kan ställa in dammsugaren för återkommande eller enskilda städningar. Du kan även de hur långt dammsugaren har kommit i en planerad rengöring

Utvalda fördelar med Dyson 360 Eye:
🌪️ 360 graders navigation
🌪️ Batteritid på 45 minutter
🌪️ Larvband för optimal navigation
🌪️ Möjlighet att schemalägga automatisk dammsugning via Dysons app
🌪️ Effektivt munstycke och bred sugeffekt

Du kan här se en kort video om Dyson 360 Eye:


Några tips när du ska köpa robotdammsugare:

Med tanken på robotdammsugarnas ökning i popularitet, så har det tyvärr kommit en hel del modeller som inte är pengarna värda. Våra egna granskningar visar på att det går att hitta robotdammsugare för låga priser, ibland hela vägen ner till 500 kronor. Problemet med dessa billiga modeller är ju att de presterar väldigt dåligt i olika granskningar.

Vi rekommenderar att du sticker med de kända märken och modeller och inte är allt för sparsam med investeringen. Annars är det bättre att hoppa över köpet av en robot och satsa på en traditionell dammsugare.

En budget på 3,000-5,000 kronor ger dig möjligheten att skaffa en utmärkt robotdammsugare med bra rengöringsförmåga. Här får du riktigt mycket för pengarna. De dyraste modeller kostar upp till 8,000-12,000 kronor. Här får du självklart alla de senaste tendenser och funktioner med, och dessa gör det självklart renare än de billigare. Men i den prisklass är priset oftast så hög därför att det är producentens ”sista utgåva”.


Robotdammsugare Test – Dessa tests har vi genomgått:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenska konsumentrådet Råd & Rön publicerade i 2015 den hittills kanske största granskning av robotdammsugare med ett urval på hela 25 olika modeller. Granskningen tycks vara mer objektiv än de flesta andra, med tanken på att de inte medtagit beskrivningen av de enklare modeller, utan bara resultaterna av de parametrar som granskades. Testparametrarna indelades i generell dammsugning, batteri, hållbarhet, dammbehållare samt ljudnivå. Varje huvudområde indelades ytterligare i en rad mer specifika underparametrar, där du kan välja att läsa varenda minsta värdering. Du kan läsa hela Råd & Rön:s granskning online här, dock måste du ha ett betalt abbonemang för detta.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är ett norskt onlinemagasin som ägnar sig åt tidsaktuella ämnen med ett anvädarperspektiv. Magasinet granskar med jämna mellanrum olika produkter – ett exempel är granskningen av iRobot Roomba 880 från december 2014 som nu är tillgänglig att läsa gratis. Granskningen åtskiljer sig ifrån övriga granskningar vi refererar till på så sätt att de inte jämför produkter med varandra. Detta ger en djupare analys för själva granskningen men tyvärr besvärliggör eventuella jämförelsen. Magasinet har dock också tidigare granskat andra robotdammsugare på samma sätt. Du kan läsa hela testet gratis här.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no är onlineplattformen för Norges TV2, som har här bl.a granskat 6 robotdammsugare i en artikel från november 2014. Testet kan läsas här och är helt tillgänglig. I motsättning till de övriga granskningarna så är kommentarsfältet öppet. Här finns det ytterligare informationer och erfarenheter att hämta. Kritiska läsare ställer också frågetecken ifrågan om de urvadla testkriterier, som i vissa fall kan tyckas vara något bristfälliga.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den norska tidningen Aftenposten.no gav ut i oktober 2015 en artikel där 6 olika robotdammsugare granskades. Robotdammsugarna granskades och värderades av Susanne Frennert som är doktorand i rehabiliteringsteknik vid Lunds Tekniska Högskola (i Sverige), där hon först och främst granskade maskinerna utifrån äldres perspektiv. Granskningen ger en mycket subjektiv värdering av de enklaste modeller (baserad på Susanne Frennerts expertis), men stöddes dock av beskrivningarna för bruk/hantering, kvalitet och kapacitet samt summering av de mest positiva parametrar vid berörda dammsugare. Artikeln finns tillgänglig att läsa på tidningens hemsida.

M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se är en del av det svenska IT-nätverket IDG och har i flera omgångar granskat robotdammsugare. Man är dock uppmärksamma på att tekniken hela tiden utvecklas och förbättras. Därför utgav magasinet i november 2015 en ny granskning med 6 nya modeller, granskad av Andreas Bergsman. I granskningen värderades robotdammsugarna på en skala från 1-10, och alla granskade modeller fick ganska höga betyg. Granskningen kan läsas gratis av alla. Var uppmärksam dock på att den finns flera sidor för artikeln och att länkarna till de efterföljande sidorna är en aning svåra att hitta bland det övriga innehållet.

Tek.no 🇳🇴
Det norska onlinemagasinet Tek.no har fokus på teknik och gadgets och erbjuder både relevanta granskningar, guides samt diskussionsfora. Magasinet har i april 2016 publicerat en granskning av toppmodellerna från de 5 största producenter av robotdammsugare och är gratis att läsa. Artikeln är skriven av den erfarna IT- och teknologijournalist Kurt Lekanger, och åtskiljer sig från de övriga granskningar genom att uteslutande fokusera sig på producenternas toppmodeller. Artikeln följdes av en intressant debatt där författaren själv diskuterar med läsarna om sina slutsatser. Var uppmärksam på att granskningen är flera sidor lång och att länkarna till efterföljande sidorna finns vid artikelns botten.

Alt om Data 🇩🇰
Danska Alt om Data har i mars 2017 genomfört ett test av robotdammsugaren Severin Chill. Testpanelen är särskilt förtjusta i användarvänligheten, prestandan, och priset. Tidskriften har gjort en djupgående granskning av robotens styrkor och svagheter, där de bland annat har tittat närmare på dess förmåga att samla upp katt- och hundhår från mattor. Hela testet är gratis att läsa, och du kommer till det genom att klicka här.

Trustedreviews 🇬🇧

Hemsidan publicerar detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter varje dag och här har de testat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

Techradar.com 🇺🇸

Internationell tekniksajt som skriver om de senaste nyheterna inom teknikvärlden samt recensioner av olika elektriska produkter för hemmet. Du kan läsa deras test av Dyson 360 Eye här.

T3 🇬🇧

Gadgetsajten T3.com skriver kontinuerligt om olika gadgets, nyheter och recensioner, och de har bland annat granskat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

The Guardian 🇬🇧

The Guardian är en av Storbritanniens största tidningar och den behandlar allt från nyheter och sport till business. Tidningen skriver även om konsumentlivet och här har de testat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

Techcrunch.com 🇺🇸

Techcrunch är ett ledande teknikmagasin som bland annat fokuserar på recensioner av nya teknikprodukter och nyheter inom teknikbranschen. Magasinet har bland annat granskat Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Which? 🇬🇧

Which? är Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter.  Which? testar regelbundet olika hushållsprodukter och här har de provat Dyson 360 Eye. Du kan läsa mer här, men observera att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till testerna. 

The Verge 🇺🇸

The Verge är en amerikansk nyhetssajt som behandlar både teknik, vetenskap, konst och kultur. De har bland annat genomfört en noggrann undersökning av Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Chip.de 🇩🇪 

Chip är en tysk nättidning som huvudsakligen behandlar teknik, datorer, telefoner och kommunikation. Tidningen testar dessutom utvalda produkter och har bland annat gått igenom Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv är en onlineversion av den brittiska manstidningen Stuff som skriver allmänt om teknik och digitala trender. Tidningen publicerar även tester och recensioner av konsumentprodukter och har bland annat provat Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

The Independent 🇬🇧

Tidningen är en av Storbritanniens största och de skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utland, men konsumentämnen har också en plats i tidningen. I det här testet har tidningen provat Dyson 360 Eye. Läs mer här.