Robotdammsugare Test 2021 – Hitta de bästa robotdammsugare – Bäst i Test guide

Senest opdateret den Artikeln är en annons 0

Hör du till gruppen av de som har en fullpackad vardag och behöver tidssparande hjälpmedel, så har du säkert redan övervägd att skaffa dig en robotdammsugare.

Dessa dammsugare har blivit vädligt populära, men det finns såklart stora skillnader på pris och kvalitet. Med utgångspunkt i en rad oberoende robotdammsugare-granskningar hjälper vi dig till att skaffa en bättre överblick.

Vi har gått igenom en lång rad robotdammsugare-granskningar från hela Skandinavien och har samlat de bästa prisvinnare här. Vi har genomgått olika granskningar från konsumentråd i de olika skandinaviska länder, samt olika granskningar från tidningar och magasiner där experter granskar robotdammsugre och betygsätter dessa utifrån olika faktorer såsom kvalitet och pris.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Genomgång av testvinnande robotdammsugare
🔸 Några tips inför köpet av en ny robotdammsugare
🔸 Genomgång av källor som vi har använt i artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Severin RB7025 Chill

✅ Utsedd till “Bästa Köp” hos danska Altomdata.dk

Severin RB7025 Chill Robotdammsugare

i samarbete med PriceRunner

 

.
Denna prisvärda robotdammsugare blev 2017 korad till “Bästa Köp” av den danska tidskriften Altomdata.dk.

Om du är ute efter en simpel och billig robotdammsugare, kan denna modell vara ett riktigt bra val. Den är betydligt billigare än många andra modeller på marknaden, vilket beror på att märket Severin generellt är ett av de billigare märkena på marknaden, samt att modellen hör till de enklare.

Därför blir Severin RB 7025 Chill rekommenderad som ”Bästa Köp”

En av de främsta faktorerna som gör denna produkt till ett bra köp är naturligtvis priset. Det ligger på en nivå som gör det möjligt för vem som helst att äga en robotdammsugare.

Samtidigt utmärker den sig med att vara otroligt lätt att använda. Många av de dyrare modellerna har ett stort antal smarta funktioner. Det har inte Severin RB 7025, men den kräver i gengäld bara att du trycker på startknappen, för att den ska gå igång.

Den kan rengöra ett rum på upp till 100 m2, och den kör normalt ca 90 minuter på en laddning. När batteriet är tomt, kopplas den helt enkelt till laddaren, och batteriet kommer återigen att bli uppladdat.

Roboten har gummilister på sidorna, så att den inte skadar dina saker i hemmet. Den rengör genom sina två roterande sidoborstar, som effektivt fångar upp smuts och skräp.

Det bör också nämnas att denna modell är mycket tyst, vilket är något som tillverkarna generellt har varit bra på att optimera under de senaste åren. Idag är de flesta robotdammsugare av bra kvalitet väldigt tysta, och denna modell är alltså inget undantag.

Utvalda fördelar med Severin RB7025 Chill:
🌪️ Lämplig för hårda golv och korthåriga mattor
🌪️ Maximal batteritid på 90 minuter
🌪️ Inbyggd trappsensor
🌪️ Tystgående
🌪️ Extra långa sidoborstar

Du kan här se en kort video om produkten:

 


iRobot Roomba 980

Testvinnare hos norska Tek.no
Toppbetyg hos norska Dinside.no

iRobot Roomba 980

i samarbete med PriceRunner

.
Det norska magasinet Tek.no granskade i 2016 toppmodellerna från 5 olika robotdammsugares producenter, där iRobot Roomba 980 nådde en klar och tydlig första plats. Modellen är dock också väsentligt dyrare än de övriga modeller, men testpanelet tycker att prisskillnaden rättfärdigas i resultaterna, eftersom denna modell är överlägsen vid dammsugning av golvmattor – något som oftast skapar problem hos både robot- och vanliga dammsugare.

I granskningen hos Tek.no är iRobot Roomba 980 således den ända robotdammsugaren som konsekvent presterar bättre eller på samma nivå som de bästa modeller hos övriga producenter. Testpanelet hyllar denna modells funktionalitet och användarvänlighet. Ända nackdel här är ljudnivån, som är en aning högre än de mest tysta robotdammsugare. Detta betyder dock inte att den är så dålig, eftersom den ligger kring mitten i listan av jämförda dammsugare.

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 980:
🌪️ Maximal batteritid på 120 minuter
🌪️ “Virtuell vägg”-funktion som gör att robotdammsugaren håller sig inom ett visst område
🌪️ HEPA-filter
🌪️ Timer
🌪️ Rengöringssystem med tre steg samt en roterande sidoborste

 


iRobot Roomba 875

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

iRobot Roomba 875 robot

i samarbete med PriceRunner

 

.
Robotdammsugaren iRobot Roomba 875 har granskats och betygsatts av experter i två olika undersökningar. Ett test utfördes av den internationella testsajten Trustedreviews.com och det andra tog plats hos den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön.

iRobot Roomba 875 klarar sig riktigt bra i båda undersökningarna och får därför toppbetyg hos Råd & Rön och ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com.

Utrustad med AeroForce trestegsrengöring

Eftersom att iRobot Roomba 875 är gjord för att städa både golv och mattor effektivt har modellen en bra sugeffekt. Detta beror på rengöringssystemet AeroForce som arbetar i tre steg och är utformat för att avlägsna 50 % mer damm, små partiklar, skräp och hår från alla underlag.

Den här modellen fokuserar framförallt på att vara allergivänlig och kan därför avlägsna djurhår väldigt effektivt. Dammsugaren har dessutom ett allergivänligt HEPA-filter som håller kvar det uppsamlade dammet i dammbehållaren så att det inte kommer ut i rummet igen. iRobot Roomba 875 är därmed ett perfekt alternativ för allergiker.

Självständig robotdammsugare

iRobot Roomba 875 är en självständig modell som kan läsa av och reagera på sin omgivning. Om dammsugaren till exempel stöter på ett väldigt smutsigt område kommer den att rengöra detta extra noggrant. iRobot Roomba 875 har dessutom flera olika sensorer som gör att modellen kan upptäcka möbler, hinder och trappor och sedan ändra sin rutt baserat på dessa.

Den här robotdammsugaren kan arbeta ungefär en timma på varje laddning och återvänder sedan automatiskt till laddstationen. Modellen har dessutom en smart timer som gör att man kan schemalägga arbetet så att dammsugaren till exempel städar när man inte är hemma.

Experternas kommentar: Imponerande bra städning

iRobot Roomba 875 har bland annat granskats av den internationella testsajten Trustedreviews.com och får där ett riktigt högt betyg. Experterna motiverar betyget med att den här modellen ger ett imponerande bra städresultat, även på mer besvärliga ställen som vid kanter på hårda golv

Experterna skriver även att den här modellen samlar upp djurhår väldigt effektivt och att den är både tystgående och lätt att programmera.

Trots det höga betyget pekar Trustedreviews.com även ut ett par nackdelar med den här modellen. De nämner bland annat att robotdammsugaren inte är lika effektiv i hörn samt att den måste tömmas relativt ofta.

De påpekar även att iRobot Roomba 875 är rätt dyr samt att laddstationen är så lätt att den måste sättas fast för att inte välta.

Specifikationer för iRobot Roomba 875:
Höjd: 9,2 cm
Bredd: 35,3 cm i diameter
Vikt: 3,8 kg
Ljudnivå: 58 dB
Kapacitet, dammbehållare: 0,6 liter
Arbetsyta: Upp till 100 kvadratmeter
Drifttid på en laddning: 60 minuter
Laddningstid: 180 minuter
Kan styras via en app på telefonen: Nej

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 875:
🌪 Med det unika rengöringssystemet AeroForce
🌪 Allergivänlig modell med HEPA-filter
🌪 Registrerar om underlaget är extra smutsigt
🌪 Flera sensorer
🌪 Smart timer

 


Några tips när du ska köpa robotdammsugare 💡

Med tanken på robotdammsugarnas ökning i popularitet, så har det tyvärr kommit en hel del modeller som inte är pengarna värda. Våra egna granskningar visar på att det går att hitta robotdammsugare för låga priser, ibland hela vägen ner till 500 kronor. Problemet med dessa billiga modeller är ju att de presterar väldigt dåligt i olika granskningar.

Vi rekommenderar att du sticker med de kända märken och modeller och inte är allt för sparsam med investeringen. Annars är det bättre att hoppa över köpet av en robot och satsa på en traditionell dammsugare.

En budget på 3,000-5,000 kronor ger dig möjligheten att skaffa en utmärkt robotdammsugare med bra rengöringsförmåga. Här får du riktigt mycket för pengarna. De dyraste modeller kostar upp till 8,000-12,000 kronor. Här får du självklart alla de senaste tendenser och funktioner med, och dessa gör det självklart renare än de billigare. Men i den prisklass är priset oftast så hög därför att det är producentens ”sista utgåva”.


Robotdammsugare Test – Dessa tests har vi genomgått:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenska konsumentrådet Råd & Rön publicerade i 2015 den hittills kanske största granskning av robotdammsugare med ett urval på hela 25 olika modeller. Granskningen tycks vara mer objektiv än de flesta andra, med tanken på att de inte medtagit beskrivningen av de enklare modeller, utan bara resultaterna av de parametrar som granskades. Testparametrarna indelades i generell dammsugning, batteri, hållbarhet, dammbehållare samt ljudnivå. Varje huvudområde indelades ytterligare i en rad mer specifika underparametrar, där du kan välja att läsa varenda minsta värdering. Du kan läsa hela Råd & Rön:s granskning online här, dock måste du ha ett betalt abbonemang för detta.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är ett norskt onlinemagasin som ägnar sig åt tidsaktuella ämnen med ett anvädarperspektiv. Magasinet granskar med jämna mellanrum olika produkter – ett exempel är granskningen av iRobot Roomba 880 från december 2014 som nu är tillgänglig att läsa gratis. Granskningen åtskiljer sig ifrån övriga granskningar vi refererar till på så sätt att de inte jämför produkter med varandra. Detta ger en djupare analys för själva granskningen men tyvärr besvärliggör eventuella jämförelsen. Magasinet har dock också tidigare granskat andra robotdammsugare på samma sätt. Du kan läsa hela testet gratis här.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no är onlineplattformen för Norges TV2, som har här bl.a granskat 6 robotdammsugare i en artikel från november 2014. Testet kan läsas här och är helt tillgänglig. I motsättning till de övriga granskningarna så är kommentarsfältet öppet. Här finns det ytterligare informationer och erfarenheter att hämta. Kritiska läsare ställer också frågetecken ifrågan om de urvadla testkriterier, som i vissa fall kan tyckas vara något bristfälliga.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den norska tidningen Aftenposten.no gav ut i oktober 2015 en artikel där 6 olika robotdammsugare granskades. Robotdammsugarna granskades och värderades av Susanne Frennert som är doktorand i rehabiliteringsteknik vid Lunds Tekniska Högskola (i Sverige), där hon först och främst granskade maskinerna utifrån äldres perspektiv. Granskningen ger en mycket subjektiv värdering av de enklaste modeller (baserad på Susanne Frennerts expertis), men stöddes dock av beskrivningarna för bruk/hantering, kvalitet och kapacitet samt summering av de mest positiva parametrar vid berörda dammsugare. Artikeln finns tillgänglig att läsa på tidningens hemsida.

M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se är en del av det svenska IT-nätverket IDG och har i flera omgångar granskat robotdammsugare. Man är dock uppmärksamma på att tekniken hela tiden utvecklas och förbättras. Därför utgav magasinet i november 2015 en ny granskning med 6 nya modeller, granskad av Andreas Bergsman. I granskningen värderades robotdammsugarna på en skala från 1-10, och alla granskade modeller fick ganska höga betyg. Granskningen kan läsas gratis av alla. Var uppmärksam dock på att den finns flera sidor för artikeln och att länkarna till de efterföljande sidorna är en aning svåra att hitta bland det övriga innehållet.

Tek.no 🇳🇴
Det norska onlinemagasinet Tek.no har fokus på teknik och gadgets och erbjuder både relevanta granskningar, guides samt diskussionsfora. Magasinet har i april 2016 publicerat en granskning av toppmodellerna från de 5 största producenter av robotdammsugare och är gratis att läsa. Artikeln är skriven av den erfarna IT- och teknologijournalist Kurt Lekanger, och åtskiljer sig från de övriga granskningar genom att uteslutande fokusera sig på producenternas toppmodeller. Artikeln följdes av en intressant debatt där författaren själv diskuterar med läsarna om sina slutsatser. Var uppmärksam på att granskningen är flera sidor lång och att länkarna till efterföljande sidorna finns vid artikelns botten.

Alt om Data 🇩🇰
Danska Alt om Data har i mars 2017 genomfört ett test av robotdammsugaren Severin Chill. Testpanelen är särskilt förtjusta i användarvänligheten, prestandan, och priset. Tidskriften har gjort en djupgående granskning av robotens styrkor och svagheter, där de bland annat har tittat närmare på dess förmåga att samla upp katt- och hundhår från mattor. Hela testet är gratis att läsa, och du kommer till det genom att klicka här.

Trustedreviews 🇬🇧
Trustedreviews.com är en internationell sajt som genomför många olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

Trustedreviews.com har även testat Neato Botvac Connected – klicka på den här länken för att läsa mer.

Här kan du läsa mer om testet av iRobot Roomba 875.

Techradar.com 🇺🇸
Internationell tekniksajt som skriver om de senaste nyheterna inom teknikvärlden samt recensioner av olika elektriska produkter för hemmet. Du kan läsa deras test av Dyson 360 Eye här.

T3 🇬🇧
Gadgetsajten T3.com skriver kontinuerligt om olika gadgets, nyheter och recensioner, och de har bland annat granskat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

The Guardian 🇬🇧
The Guardian är en av Storbritanniens största tidningar och den behandlar allt från nyheter och sport till business. Tidningen skriver även om konsumentlivet och här har de testat Dyson 360 Eye. Läs mer här.

Techcrunch.com 🇺🇸
Techcrunch är ett ledande teknikmagasin som bland annat fokuserar på recensioner av nya teknikprodukter och nyheter inom teknikbranschen. Magasinet har bland annat granskat Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Which? 🇬🇧
Which? är Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter.  Which? testar regelbundet olika hushållsprodukter och här har de provat Dyson 360 Eye. Du kan läsa mer här, men observera att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till testerna. 

The Verge 🇺🇸
The Verge är en amerikansk nyhetssajt som behandlar både teknik, vetenskap, konst och kultur. De har bland annat genomfört en noggrann undersökning av Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Chip.de 🇩🇪
Chip är en tysk nättidning som huvudsakligen behandlar teknik, datorer, telefoner och kommunikation. Tidningen testar dessutom utvalda produkter och har bland annat gått igenom Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Gearbrain.com 🇺🇸
Gearbrain.com är en tekniksajt som fokuserar på gadgets, teknik och teknologi. Här har teknikexperterna testat robotdammsugaren iRobot Roomba 616. Du kan läsa mer här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Hos det danska konsumentrådet Tænk utförs omfattande tester och jämförelser av produkter som konsumenterna använder i vardagen, och här har Tænk provat 26 olika robotdammsugare. Du kan läsa mer om undersökningen här. För att få full tillgång till resultaten måste du dock antingen ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till det enskilda testet.

Stuff.tv 🇬🇧
Stuff.tv är en onlineversion av den brittiska manstidningen Stuff som skriver allmänt om teknik och digitala trender. Tidningen publicerar även tester och recensioner av konsumentprodukter och har bland annat provat Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

The Independent 🇬🇧
Tidningen är en av Storbritanniens största och de skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utland, men konsumentämnen har också en plats i tidningen. I det här testet har tidningen provat Dyson 360 Eye. Läs mer här. 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter som den vanliga konsumenten använder i hemmet. De fokuserar främst på TV, dator och mobiltelefoner, men även köksprodukter. Här har Expertreviews.co.uk provat en iRobot Roomba-dammsugare. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Testfakta.se 🇸🇪
Testtakta.se är en svensk testsajt som genomför bedömningar av olika konsumentprodukter för hemmet. Testtakta.se utför laboratorietester för att få så exakta mätningar som möjligt, och här har de granskat sju olika robotdammsugare. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen här.

Dinside.no har dessutom provat en robotdammsugare från Electrolux. Klicka på den här länken för att läsa mer.

M3.se har dessutom utfört ett annat test av robotdammsugare, som bl.a. inkluderar Neato Botvac Connected och Electrolux Pure i9. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

iRobot Roomba 966

✅ 4 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk

iRobot-Roomba-966-Electrolux-Anubis-ERV5210TG-Robotdammsugare

 

.
iRobot Roomba 966 har granskats av den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk, där experterna har provat hur bra iRobot Roomba 966 fungerar. De undersökte flera faktorer, till exempel pris, design, funktioner samt hur bra modellen dammsuger, och iRobot Roomba 966 visar upp sitt värde och får ett fint totalbetyg av experterna.

De framhäver bland annat modellens förmåga att inte fastna samt dess många bra funktioner.

Därför är den här modellen populär

Experterna från Expertreviews.co.uk förklarar att iRobot Roomba 966 gör precis vad man vill att en robotdammsugare ska göra – den arbetar noggrant och avlägsnar damm, den fastnar inte och den kör själv tillbaka till basen när den antingen arbetat färdigt eller håller på att få slut ström.

iRobot Roomba 966 har en rund design som ger en bättre rörlighet, och modellen har bara ett fåtal knappar på toppen som används för att styra och ställa in dammsugaren.irobot-roomba-966-robotstøvsuger

iRobot Roomba 966 är gjord för att sköta den besvärliga dammsugningen och se till att konsumenten inte behöver gå efter med en vanlig dammsugare. För att iRobot Roomba 966 ska städa så bra som möjligt är modellen utrustad med ett AeroForce-städhuvud med en Generation 2-motor. iRobot Roomba 966 har dessutom en borste på sidan som ger ett bättre resultat in mot kanter och hörn.

Eftersom att iRobot Roomba 966 har en arbetstid på max 75 minuter kan den användas i både stora och små hem.

Modellen tar sig långt på den tiden, och sedan tar det två timmar för batteriet att laddas upp igen. Konsumenten behöver dock inte aktivt hålla koll på dammsugarens arbete – när den är färdig med städningen vänder den nämligen automatiskt tillbaka till basen för laddning.

Om man har ett större hem kan man programmera en “virtuell vägg” för iRobot Roomba 966, vilket innebär att man själv avgränsar ett arbetsområde för robotdammsugaren.

Som konsument kan man även ställa in när man vill att iRobot Roomba 966 ska starta, och på så vis behöver man inte vara hemma när modellen städar. Man kan till exempel ställa in den att starta en och en halv timma innan man kommer hem.

iRobot Roomba 966 är dock tyst, med en ljudnivå på bara 58 dB, och man störs därmed inte särskilt mycket även om man är hemma när dammsugaren arbetar. När iRobot Roomba 966 dammsuger samlar den upp dammet i en behållare på 0,6 liter, och dammpartiklarna slipper inte ut igen.

iRobot Roomba 966 har även ett HEPA-filter, vilket ger den bästa möjliga filtreringen av dammpartiklar.

Kontrolleras via en app

iRobot Roomba 966 kan kontrolleras via WiFi med appen iRobot Home, vilket är särskilt praktiskt om man startar roboten när man inte är hemma. Via den här appen kan man både schemalägga och övervaka iRobot Roomba 966 när den arbetar, och man har därmed full kontroll över robotdammsugaren även om man inte är hemma.

iRobot Roomba 966 avlägsnar damm och skräp från både hårda golv och mattor samt ända in mot kanter och hörn.

Modellen är utrustad med en sensor som känner av hinder i närheten, och om den upptäcker ett hinder väljer modellen en annan väg. Detta är en av anledningarna till att iRobot Roomba 966 inte fastnar särskilt lätt.

Experterna från Expertreviews.co.uk anser till och med att iRobot Roomba 966 är marknadens bästa modell när det gäller att inte fastna.

iRobot Roomba 966 mäter 13,3 cm x 42 cm x 52 cm och väger 3,9 kg.

Ljudnivån är endast 58 dB.

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 966:
🌪️ AeroForce-städhuvud med en borste på sidan
🌪️ Kan arbeta 75 minuter på en laddning
🌪️ Timer-funktion
🌪️ Kan styras via appen iRobot Home
🌪️ Välfungerande sensorer

Här kan du se en reklamvideo där iRobot visar upp modellen: 


Electrolux Pure i9

✅ Testvinnare hos tekniktidningen M3
✅ 4 av 6 stjärnor hos den norska tidningen Dinside.no

Electrolux-Pure-i9-iRobot-Roomba-966-Electrolux-Anubis-ERV5210TG-Robotdammsugare

 

.
Electrolux Pure i9 har granskats av två skandinaviska expertgrupper – svenska experter från tekniktidningen M3 samt norska experter från tidningen Dinside.no.

Electrolux Pure i9 presterar mycket bra på flera testpunkter i båda undersökningarna, och därför får modellen utmärkelsen testvinnare hos M3 samt ett högt betyg hos Dinside.no.

Därför är den här modellen en testvinnare

Electrolux Pure i9 är inte någon billig robotdammsugare, men experterna menar att man här får en robotdammsugare som verkligen presterar och ger otroligt mycket kvalitet för pengarna.

Vid en första anblick ser Electrolux Pure i9 lite annorlunda ut jämfört med andra robotdammsugare. Den här modellen är nämligen trekantig för att enklare kunna komma åt ända in mot kanter, där runda robotar har lite blinda vinklar.

Electrolux Pure i9 är gjord med en avancerad teknik och är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha det bästa av det bästa.

Experterna anser även att Electrolux Pure i9 verkligen får bort damm och skräp, och formen gör att modellen fungerar bra in mot kanter och hörn.

Infraröd teknik med 3D Vision System

Electrolux Pure i9 har en infraröd teknik med 3D Vision System. Denna teknik delar in hemmet i zoner för att motverka att modellen stöter in i hinder, som bord eller stolar, längs vägen.

Den märker dessutom om det finns trappor eller skarpa kanter och undviker dessa, och man kan även sätta upp en virtuell vägg om man vill att modellen bara ska röra sig inom ett visst område.

Electrolux Pure i9 har en tillhörande app som kan laddas ner till mobilen, och från den kan man sedan styra modellen från telefonen och både schemalägga och övervaka städningen. Detta innebär dessutom att man kan ställa in modellen att dammsuga när man inte är hemma och på så vis slippa eventuellt oväsen och damm. Electrolux Pure i9 är förvisso utformad för att inga dammpartiklar ska komma ut i huset igen, men det kommer fortfarande alltid att röras upp lite damm i luften vid dammsugning.Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9 har ett batteri som gör att modellen kan arbeta i ungefär 40 minuter. Dammsugaren kommer dock inte att stanna mitt på golvet när tiden har gått – den registrerar nämligen själv när batteriet börjar ta slut och återvänder då automatiskt till laddstationen. Om modellen inte är färdig med arbetet vet den även själv vilka områden som är kvar, och efter laddningen fortsätter dammsugaren där den slutade.

Det tar 180 minuter för batteriet att laddas.

Den här robotdammsugaren har en ljudnivå på 75 dB och väger 3,32 kg.

Utvalda fördelar med Electrolux Pure i9:
🌪️ Trekantig utformning för en bättre dammupptagning
🌪️ Infraröd teknik med 3D Vision System
🌪️ Delar in hemmet i zoner
🌪️ Möjlighet att styra roboten via en app
🌪️ 40 minuters arbetstid

Här kan du se en video där tekniktidningen M3 testar robotdammsugaren: 

 

iRobot Roomba 896

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

iRobot Roomba 896

.
iRobot Roomba 896 har granskats i ett stort test av flera olika robotdammsugare hos konsumentorganisationen Råd & Rön

Tillsammans med de andra modellerna granskades den här robotdammsugaren på testpunkter som dammsugning, flexibilitet, användarvänlighet, funktioner och rörlighet. I undersökningen kom experterna fram till att iRobot Roomba 896 fungerar bra, och de belönade därför modellen med toppbetyg.

Mycket teknik

iRobot Roomba 896 är ett bra alternativ för dig som är ute efter en robotdammsugare med den senaste tekniken. Det finns nämligen en tillhörande app från iRobot som kan användas för att styra dammsugaren från telefonen, och i appen kan man både programmera och övervaka städningen oavsett om man är hemma eller inte.

iRobot Roomba 896 bjuder dessutom på ännu fler möjligheter eftersom att modellen även är utrustad med wifi. Den här robotdammsugaren är till och med så modern att den fungerar med röststyrning.

Teknik är nyckelordet

Teknik är nog det ord som bäst beskriver robotdammsugaren iRobot Roomba 896, för även rengöringssystemet i den här modellen är baserat på teknik.

iRobot Roomba 896 är nämligen utrustad med städsystemet AeroForce, ett trestegssystem som gör att dammsugaren samlar upp damm, skräp, partiklar och hår mer effektivt på alla slags underlag.

För att robotdammsugaren ska kunna städa så effektivt som möjligt är modellen dessutom försedd med det unika navigationssystemet iAdapt. Detta system börjar med att undersöka utrymmet för att sedan arbeta utifrån hur det specifika rummet ser ut.

Skyddande sensorsystem

iRobot Roomba 896 har många olika sensorer, till exempel en trappsensor som skyddar dammsugaren i närheten av trappor och andra avsatser.

När modellen kommer för nära en trappavsats eller liknande känner den därmed av detta. Dammsugaren vänder då om och lägger om rutten så att den inte skadas. iRobot Roomba 896 kan arbeta ungefär en timma på en laddning, och eftersom att modellen har en egen laddstation återvänder den automatiskt till denna när batteriet börjar ta slut.

Specifikationer för iRobot Roomba 896:
Höjd: 9,2 cm
Bredd: 35,3 cm i diameter
Vikt: 3,8 kg
Kapacitet, dammbehållare: 0,6 liter
Drifttid på en laddning: 60 minuter
Laddningstid: 120 minuter
Kan styras via en app på telefonen: Ja

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 896:
🌪 Väldigt modern och högteknologisk robotdammsugare
🌪 Kan styras via en app
🌪 Med röststyrning
🌪 AeroForce rengöringssystem
🌪 iAdapt navigationssystem

 

iRobot Roomba 866

Medelbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

 irobot-roomba-866

.
iRobot Roomba 866 har granskats i ett stort test av robotdammsugare hos det danska konsumentrådet Tænk.

I undersökningen granskade experterna alla modeller utifrån specifika testpunkter för att komma fram till vilka robotdammsugare som är bäst. Enligt experterna presterar iRobot Roomba 866 ganska bra i testet, och modellen får därför ett medelbetyg hos Tænk.

AeroForce-städning

iRobot Roomba 866 har en fin design med en helt rund utformning, och eftersom att dammsugaren är låg tar den sig dessutom in under möbler utan några problem. Modellen är utrustad med samma avancerade rengöringsteknik som finns i alla iRobot Roomba-modeller, nämligen trestegssystemet Aeroforce.

Detta system är designat med en extra kraftfull sugeffekt som ska avlägsna 50 % mer skräp. Modellen är dessutom gjord för att kunna rengöra alla typer av underlag, och utöver damm ska den även kunna suga upp smuts, skräp, mindre partiklar och djurhår.

Bra alternativ för allergiker

iRobot Roomba 866 är som sagt gjord för att kunna avlägsna djurhår, och den här modellen är därför ett perfekt alternativ för familjer med både husdjur och allergiker.

Eftersom att dammsugaren är gjord för att fånga upp mer än bara damm städar den här modellen otroligt noggrant. När den upptäcker extra smutsiga områden i hemmet kan den dessutom rengöra dessa med en högre intensitet.

iRobot Roomba 866 kör runt i hemmet med hjälp av ett unikt navigationssystem som gör att dammsugaren kan upptäcka både möbler, sladdar och andra hinder. Eftersom att modellen även kan upptäcka trappor är den dessutom skyddad mot fall som annars skulle kunna leda till att dammsugaren går sönder.

Enkel men smart modell

iRobot Roomba 866 är en av de enklare robotdammsugarna i iRobot Roomba-serien. Den här modellen kan därför inte styras via en app på telefonen utan kontrolleras istället direkt på själva dammsugaren.

Dammsugaren har dock en smart timerfunktion som gör att man kan schemalägga dammsugningen till en specifik tidpunkt, till exempel när man inte är hemma för att man ska slippa bli störd av robotdammsugaren.

iRobot Roomba 866 har dessutom en bra drifttid med ett batteri som räcker 60 minuter på en laddning. Därefter måste dammsugaren laddas i ungefär tre timmar för att batteriet ska bli fullt igen, vilket i stort sett är standard för alla iRobot Roomba-modeller.

Specifikationer för iRobot Roomba 866:
Höjd: 9,2 cm
Bredd: 35 cm i diameter
Vikt: 3,8 kg
Ljudnivå: 58 dB
Kapacitet, dammbehållare: 0,6 liter
Arbetsyta: Upp till 100 kvadratmeter
Drifttid på en laddning: 60 minuter
Laddningstid: 180 minuter
Kan styras via en app på telefonen: Nej

Utvalda fördelar med iRobot Roomba 866:
🌪 Simpel iRobot Roomba-model
🌪 AeroForce städsystem
🌪 Allergivänlig modell
🌪 Kan upptäcka smuts och skräp
🌪 Flera sensorer


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka robotdammsugare är bäst i test?

Severin RB7025 Chill, Electrolux Pure i9 och iRobot Roomba 980

🤓 Hur testas robotdammsugarna?

Man bedömer robotdammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag, längs paneler samt runt bords- och stolsben. Man granskar även dammsugarnas navigeringsförmåga, energiförbrukning, laddningstid och aktiva drifttid. Slutligen bedöms robotdammsugarnas användarvänlighet.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer robotdammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.