Våtdammsugare (Bäst i test) – Guide till de bästa våtdammsugarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I denna artikel får du en genomgång av ett antal våtdammsugare, som är bland de bästa och mest effektiva på marknaden.

Vi tar en närmare titt på vad de olika modellerna utmärker sig på. Det är nämligen stor skillnad på de olika modellerna på marknaden. Efter att ha läst denna artikel kommer du att ha tillräcklig kunskap för att kunna välja ut den bästa våtdammsugaren till dina behov.

Sist i guiden hittar du en rad tips och tricks för hur du bäst rengör olika typer av släta golv, samt en bedömning av vilka våtdammsugare som lämpar sig bäst för uppgiften.

Denna artikel innehåller:

 Genomgång av några av marknadens bästa våtdammsugare
 Guide till rätt rengöring av dina golv 


Leifheit Clean Tenso

4 av 5 stjärnor hos tyska Testberichte.de
”Bra köp” enligt Testfamilien.dk

Leifheit Cleantenso

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

 

.
Ångmoppen Leifheit Clean Tenso har granskats av två olika testkällor. Den har bland annat fått ett fint betyg av tyska Testberichte.de, en hemsida som samlar information från andra undersökningar för att sedan ge produkterna ett samlat betyg. Ångmoppen har även granskats av den danska hemsidan Testfamilien.dk som fokuserar på familjeliv, livsstil och konsumentliv.

Båda expertkällorna tycker bra om Leifheit Clean Tenso och ger därför modellen mycket beröm.

Effektiv mot bakterier
Leifheit Clean Tenso är gjord för att döda hela 99,9 % av alla bakterier som finns på golvet. Den här ångmoppen arbetar nämligen vid väldigt höga temperaturer som gör det lättare att få bukt med bakterierna.

Den här modellen använder inga kemikalier, men eftersom att moppen arbetar med ånga kommer temperaturen upp i ungefär 100 grader. Som jämförelse rengör många andra modeller golvet vid 60-80 grader. De flesta bakterier dör dock även i det temperaturspannet.

Med den här moppen kan man justera ångvolymen för att anpassa rengöringen till golvtypen. Leifheit Clean Tenso har även en stor vattentank på 550 ml som dessutom är löstagbar.

Allergivänlig modell och snabb uppvärmning
Leifheit Clean Tenso är ett bra alternativ för dig som antingen är allergisk eller vill förebygga allergi. Utöver bakterier dödar den här ångmoppen nämligen även andra mikroorganismer som ofta är orsaken till allergier, till exempel mögel och dammkvalster.

Leifheit Clean Tenso samlar upp alla partiklar på en mikrofiberduk, och eftersom att ångan håller dem kvar där kommer de inte att virvla upp i luften igen.

Den här ångmoppen blir även varm snabbt, och man kan därför börja städa redan efter 30 sekunder. Produkten levereras dessutom med sex olika munstycken som gör att man kan anpassa städningen till olika behov. Tack vare detta blir rengöringen både jämnare och går snabbare.

Experternas kommentar: Bra kvalitet för priset
Leifheit Clean Tenso imponerar på experterna och får därför en hel del beröm. De framhäver till exempel att ångmoppen är otroligt mångsidig eftersom att den är effektiv och lämnar ett riktigt bra städresultat på flera olika typer av golv.

Den här produkten är dessutom väldigt tystgående, och det faktum att den rengör effektivt utan vare sig rengöringsmedel eller kemikalier är både smart och miljövänligt.

Experterna förklarar även att Leifheit Clean Tenso har ett riktigt bra pris och att man får en otroligt hög kvalitet för pengarna. De påpekar dock även att sladden kan vara lite i vägen när man städar samt att ångmoppen kan kännas ganska tung ibland.

Leifheit Clean Tenso – basfakta:
Typ: Ångmopp
Vattentank, kapacitet: 550 ml
Rengöringstid per tank: 40 minuter
Effekt: 1200 watt
Sladdlängd: 6,5 meter 

Fördelar med Leifheit Clean Tenso:
Rengör golvet med ånga
Dödar 99,9 % av alla bakterier
Stor vattentank
Allergivänlig modell
Sex olika munstycken ingår


Kärcher FC 5

4 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 270 kundomdömen
4,4 av 5 stjärnor hos Johnlewis.com baserat på 298 kundomdömen

Kärcher FC 5

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

 

.
Golvtvätten Kärcher FC 5 har både granskats av experter och recenserats av kunderna hos två olika återförsäljare online.

Modellen får toppbetyg hos den internationella testsajten Trustedreviews.com, som har granskat produkten utifrån till exempel prestation, användarvänlighet, hanterbarhet och design. Golvtvätten har även provats av kunder hos både Amazon.co.uk och Johnlewis.com, och baserat på allt beröm verkar Kärcher FC 5 vara lika omtyckt hos både experter och konsumenter.

2-i-1-modell
Kärcher FC 5 är en lite dyrare golvtvätt, men då rör det sig även om en smart 2 i 1-produkt som kan utföra två typer av städning på samma gång. Man kan nämligen både dammsuga och skura golvet samtidigt med Kärcher FC 5, vilket helt klart kan spara tid i ett hushåll.

Den här golvtvätten har ett unikt Smart Roller-system som börjar med att ta bort skräp och smuts för att därefter skura golvet. Om man vill att golven ska lukta gott efter städningen kan man även tillsätta ett parfymerat rengöringsmedel.

Lätt att hantera
Kärcher FC 5 är designad för att städningen ska bli så enkel och smidig som möjligt. Modellen har därför en låg vikt och en kompakt utformning som gör att man enkelt tar sig runt på golven, även på ställen där det inte finns så mycket utrymme.

Kärcher FC 5 har dessutom ett smart 2-tanksystem och två rengöringsvalsar. Vattentanken kan diskas i diskmaskinen och valsarna kan köras i tvättmaskinen.

Experternas kommentar: Effektiv rengöring
Kärcher FC 5 får mycket beröm av både experter och konsumenter. Testsajten Trustedreviews.com förklarar till exempel att Kärcher FC 5 rengör hårda golv otroligt bra och kan användas på en mängd olika underlag och ytor. Efter städningen är golvet dessutom inte dyngsurt utan bara lätt fuktigt, vilket helt klart är en fördel.

Experterna berömmer även modellen för hur effektiv den är när det kommer till att få bort intorkad smuts och lera utan att lämna några synliga spår på golvet.

Experterna hittar dock även ett par nackdelar med den här golvtvätten och skriver bland annat att den kan vara lite svår att hantera. De påpekar även att den kan kännas rätt tung när man har använt den en längre stund och att smutsvattenbehållaren är lite väl liten. Enligt experterna är det dessutom en nackdel att städhuvudet inte är vridbart.

Kärcher FC 5 – basfakta:
Typ: 2-i-1-modell
Vattentank, kapacitet: 400 ml
Rengöringsyta per tank: 60 kvadratmeter
Effekt: 460 watt
Sladdlängd: 7 meter
Vikt: 4,6 kg

Fördelar med Kärcher FC 5:
Smart golvtvätt som utför två uppgifter på en gång
Smart Roller-system
Kan användas med rengöringsmedel
Lättviktsdesign
Kommer med två rengöringsvalsar

I denna video kan du se hur Kärcher FC 5 fungerar:


Våtdammsugare guide: Tips för rengöring av olika typer av golv

Släta golv kännetecknas generellt av att vara relativt lätta att hålla rena. Det finns dock en del olika golvtyper, som var och en måste behandlas med mer eller mindre omtanke. Det gäller oavsett om du använder den lätta lösningen med en av de våtdammsugare vi har gått igenom här i guiden, eller om du väljer en mer traditionell rengöring. I följande avsnitt går vi kortfattat igenom de vanligaste golvtyperna, och kommenterar lite där det är relevant.

Obehandlade trägolv – den svåraste golvtypen

ubehandlet traegulv

De obehandlade trägolven är inte så utbredda, eftersom att de är rätt opraktiska och besvärliga att underhålla. I gengäld ger dessa golv massor av atmosfär, och ger också en varm stämning i rummet. Har du obehandlade trägolv, kommer det vara svårt att dra nytta av ovan nämnda våtdammsugare. I varje fall är ångrengöring uteslutet. Är golven tillräckligt släta, kan du möjligtvis använda robotgolvmopparna, eller den skonsamma AquaTrio Pro från Philips, men det beror mycket på träsorten på det aktuella golvet.

Annars kan du få en del hjälp av denna artikel från grysinge.com, där du får en steg för steg guide över hur du såpskurar ett obehandlat trägolv, och tips för lättare städning mellan såpskurningarna. Här skriver de bland annat att du ska skura i brädornas längdriktning, och komma ihåg att inte låta skurvattnet torka in i golvet, och att det därför är bäst att bara ta några brädor åt gången.

Har det uppstått kraftiga fettfläckar på det obehandlade trägolvet, finns dock ingen väg runt att behöva använda kraftigare rengöringsmedel. Även denna process gås igenom i ovanstående länk.

Lackerade trägolv och laminatgolv – undvik för mycket vatten

lakeret traegulv Lackerade trägolv är något mer robusta än obearbetade golv, då lacken skyddar bra mot både fukt och smuts. Ångtvätten kommer i vissa fall vara lite hård på lacken, så här kan du eventuellt höra med en fackman, om det går bra att använda till just ditt golv. Alla de övriga nämnda våtdammsugarna är dock ett bra val här. De behandlar ytan milt, och använder sig av minimala mängder vatten.

Om du behöver vaska golvet manuellt, bör du vara extra uppmärksam på att det ska snålas med vattnet. Eventuella repor i lacken kan nämligen göra att vattnet kommer åt det underliggande träet. Det kan bli helt galet om det är tal om laminat med ett tunt lager äkta trä, som är limmat på spån- eller mdf-skiva. Om vattnet tränger ner i detta material, kan golvet nämligen bukta upp och bli helt förstört.

Oljebehandlade trägolv – ganska robusta med rätt underhåll

Ett oljebehandlat trägolv kräver en del underhåll, i och med att det ska oljas rätt ofta, och dessutom rengöras med specialsåpa. I gengäld framhävs träets snygga struktur och värme, även om skyddet är betydligt bättre än hos ett obehandlat trägolv. Även här kan du använda de flesta våtdammsugare, men undvik ångtvätten.

Linoleum – ett hållbart och robust naturmaterial

Linoleum gulv Även om linoleum är ett naturmaterial, är det extremt robust. Nya linoleumgolv kan dessutom vara ytbehandlade med ämnen som ytterligare stärker och förseglar. I vart fall kan du använda både ångtvätt och alla andra typer av våtdammsugare utan risk för skador på golvet.

Finns det behov av att använda tvål, oavsett om du vaskar manuellt, eller med rengöringsmaskin, bör du använda ett universalrengöringsmedel. Tvålflingor och annan såpa brukar anses vara mest skonsamt, men linoleum kan inte ta upp de vårdande ingredienserna, och såpa kommer därför bara att efterlämna ett fett lager ovanpå linoleumet.

Kakel och klinker – den robusta och tåliga ytan

flisegulv Kakel och klinker ger bland de mest robusta ytorna, och här kan du tryggt använda alla typer av våtdammsugare. Vanligtvis finns det fogar mellan kakel eller klinker, och dessa kan i vissa fall vara något av en utmaning om du är noga med hygien. Här kan ångtvätten vara det bästa valet, om du vill komma åt ända i botten, men även AquaTrio Pro från Philips är ganska effektiv när det gäller att komma ner i sprickor och skrevor. För den dagliga, lättare rengöringen är även de nämnda robotarna utmärkta.

Om du vill, kan du här hos sydsvenskan läsa en kort översikt över vilka rengöringsmetoder, och vilka rengöringsmedel, som passar ihop med vilka typer av golv.


Tips för en effektiv golvrengöring    

  Gode raad til gulvvasken Oavsett vad för typ av golv du har hemma kan du få dem helt rena och fria från smuts med hjälp av ett par goda råd. Detta gäller både om du har en avancerad ångmopp eller golvtvätt och om du skurar golven manuellt. Baserat på information från experterna hos danska Basicclean.dk berättar vi här hur du rengör golven på bästa sätt.

Innan du skurar

Experterna förklarar att en perfekt golvstädning börjar redan innan du häller upp vatten och rengöringsmedel. Först och främst ska du ta bort allt från golvet. Flytta på bord, stolar och andra stora föremål samt mindre saker som blomkrukor, leksaker och sladdar.

När golvet väl är framkomligt får du bäst resultat om du börjar med att dammsuga för att få bort allt skräp och damm som ligger löst.

Beroende på vilket typ av golvtvätt eller mopp du har ska du sedan ta fram lite olika saker. Experterna rekommenderar att man åtminstone har en mopp med teleskopskaft, två moppdukar, ett universalrengöringsmedel för alla golvtyper samt en skurhink. Skurhinken ska gärna har ett tillbehör som gör att man kan vrida ur moppen innan användning. Du bör även tänka på att vissa golv kan ha särskilda krav vad gäller rengöringsmedel.

Om du har en golvtvätt eller ångmopp sköter den däremot det mesta själv.

Så här skurar du golvet – steg för steg:

Om du inte har någon elektrisk golvtvätt bör du skura golvet enligt följande steg när du har plockat fram allt som du behöver:

Börja med att dosera rengöringsmedlet i vattnet enligt bruksanvisningen på förpackningen.

Ställ in moppens teleskopskaft så att det når dig till hakan. Detta gör att du får en så bra arbetsställning som möjligt.

Fäst en moppduk på moppen och sänk ner den i vattnet. Använd hinkens urvridare för att avlägsna överflödigt vatten.

För att skura golvet så effektivt som möjligt utan att sprida ut smutsen är det bäst att föra moppen över golvet i formen av en åtta.

Ta av den blöta moppduken och sätt istället på den torra duken. Torka sedan golvet genom att återigen föra moppen i formen av en åtta.

Gå vidare till nästa område och upprepa steg 3-5 tills alla golv är rena.

Varför blir golvet inte rent?

gulvvask Om golven inte blir riktigt rena när du skurar kan det hända att du gör något fel. Experterna förklarar att det finns tre vanliga misstag som kan leda till ett sämre resultat:

För mycket rengöringsmedel: Precis som när man tvättar kläder kan det vara något av en konstform att dosera rengöringsmedlet rätt när man skurar. Om du använder för mycket medel kan golvet få en fet, klibbig eller matt hinna, så se till att följa bruksanvisningen för doseringen noggrant.

Smutsigt vatten: Om golven är väldigt skitiga kommer smutsen att föras över till skurvattnet, och om skurvattnet blir för smutsigt kan inte golven bli rena. Byt ut vattnet mitt i städningen för att slippa detta problem. Ibland kan du även behöva byta till en ren moppduk.

Du sprider ut smutsen: Det är som sagt bäst att föra moppen i formen av en åtta när man skurar. Om du för moppen fram och tillbaka eller runt omkring kommer du istället att sprida ut smutsen över golvet. Se därför till att alltid skura i en åtta.

Läs även: Fönstertvätt (Bäst i test) 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka våtdammsugare har fått bäst omdömen i tester?

Leifheit Clean Tenso och Kärcher FC 5

Hur har man testat våtdammsugarna?

Våtdammsugarna har bedömts baserat på hur effektivt de avlägsnar smuts samt hur användarvänliga de är.

Hur ofta ska man skura golven?

Hur ofta du bör skura dina golv beror både på vilken typ av golv det är och hur många personer som går på det. Om det bara finns ett fåtal personer i hushållet räcker det att skura golven en gång i månaden. I ett hus som är fullt av barn och husdjur måste du däremot skura lite oftare.


Test av dammsugare – Dessa tester har vi gått igenom

Användarrecensioner

Vi har läst användarrecensioner av flera av produkterna för att ta reda på vad vanliga konsumenter tycker om dem:

Klicka här för att läsa recensionerna av Kärcher FC 5 hos Amazon.co.uk.

Klicka här för att läsa recensionerna av Kärcher FC 5 hos Johnlewis.com.

Klicka här för att läsa recensionerna av Nilfisk Steamtec 312 hos Whiteaway.com.


Testberichte.de
Testberichte.de är en tysk hemsida som sammanställer resultaten från olika granskningar och användarrecensioner. De analyserar sedan resultaten för att bilda en egen bedömning och delar slutligen ut ett totalbetyg till den aktuella produkten. Här har Testberichte.de tagit en titt på ångmoppen Leifheit Clean Tenso. Du kan läsa hela recensionen här.


Testfamilien.dk
Testfamilien.dk är en dansk hemsida som handlar om konsumentliv och livsstil. De testar därför även olika produkter som konsumenter använder i vardagen. Målgruppen är i första hand barnfamiljer, och här har Testfamilien.dk provat ångmoppen Leifheit Clean Tenso. Du kan läsa hela artikeln från Testfamilien.dk här.


Trustedreviews.com
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika undersökningar och tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com strävar efter att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat olika golvtvättar och ångmoppar:

Du kan klicka här om du vill läsa mer om granskningen av Kärcher FC 5.

Klicka på den här länken för att läsa mer om granskningen av Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1.

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

iRobot Braava 390T – Effektiv robotgolvmopp med hög kapacitet

irobot_braava_390t

Om du har lite erfarenhet av rengöring, vet du förmodligen att det handlar om att hålla ner smutsnivån på en daglig basis, eller åtminstone ganska ofta. Frekvent rengöring gör att rengöringen är avklarad på ett ögonblick, och den fruktade vårstädningen är därmed nästan aldrig nödvändig.

Hör du till de många, som har en hektisk vardag, finns naturligtvis hjälp att få av modern robotteknologi. iRobot Braava 390T kan nämligen helt av sig själv få bort dammet från alla dina släta golv, och den är mycket effektivare än de flesta kanske förväntar sig.

Mikrofiber och statisk elektricitet rengör effektivt och ljudlöst
På senare år har mikrofiberdukarna på allvar tagit sig in i städbranschen, och det beror på materialets oöverträffade förmåga att suga till sig damm, smuts, och hår som en magnet. Den principen utnyttjar iRobot Braava 390T, när den enkelt dammar av golvet med mikrofiber.

gulvrenser test Det är mycket effektivt, och en stor fördel är också att det kan utföras förvånansvärt tyst. Den högljudda dammsugarmotorn är ersatt av små tystgående precisionsmotorer, och de är så tysta att du lätt kan se på TV, eller ta en tupplur utan att märka av robotens ljudlösa färd över golvet.

Frånvaron av en strömslukande dammsugarmotor, säkerställer även en mycket låg energiförbrukning, som inte på något vis belastar elräkningen. Mikrofiberprincipen är också en positiv nyhet för allergiker, för det virvlas inte upp något damm, som det annars brukar göra med traditionell dammsugning. Det finns inget utblås som måste filtreras, och även de minsta dammpartiklar och allergener fastnar effektivt på mikrofiber-materialet.

iRobot Braava 390T bemästrar även våtrengöring
Torr mikrofiber-avtorkning är perfekt för torrt damm och smuts, men är golvet fettigt eller klibbigt, behövs det vatten. Det klarar lyckligtvis iRobot Braava 390T också av. Maskinen är nämligen försedd med en vattenbehållare som kan fyllas med rent vatten, eller eventuellt vatten med ett milt rengöringsmedel. Väljer du våtrengöring kommer roboten löpande att tillföra lite vatten. Golvet kommer inte vid något tillfälle att vara dränkt, men trasan kommer hela tiden att vara tillräckligt fuktig för att även mer envis smuts ska tas bort.

Den något grundligare våtrengöringen reducerar dock robotens rengöringskapacitet till 33 kvadratmeter per laddning. Använder du den till vanlig torrengöring, klarar den hela 93 kvadratmeter på en laddning. Efter en rengöring kör den själv tillbaka till utgångspunkten, och efter ett par timmars laddning, är iRobot Braava 390T återigen redo för nya utmaningar.

Utvalda fördelar med iRobot Braava 390T:
 Mycket låg ljudnivå under drift
Låg strömförbrukning
Allergivänlig rengöring
Lång räckvidd
Möjlighet till både damning och våtrengöring
Helautomatisk robotteknik

Du kan här se en video som visar hur iRobot Braava 390 T fungerar:


iRobot Braava Jet 240 – Minirobot för särskilt smutsiga golv

irobot braava jet 240 gulvrenser

I likhet med tidigare nämnda iRobot Braava 390T är iRobot Braava Jet 240 en helautomatisk rengöringsrobot för golvrengöring. Medan den tidigare nämnda modellen är avsedd för mer allmän rengöring, är iRobot Braava Jet 240 utvecklad med särskilt fokus på extra smutsiga golv, som normalt återfinns i badrummet eller köket. Här krävs det lite “hårdare tag”, och det får du med denna modell. Den är lätt att använda, och kan lätt styras från din smartphone via en app.
Golven i badrum och kök är i regel begränsade i sin storlek, och därför är denna robot gjord extra kompakt med ett lite mindre batteri. Det gör den lätt att flytta runt, men samtidigt blir roboten även relativt billig jämfört med de flesta universalrengörings-robotar.

Jetstråle och vibrerande rengöringsdyna
En av de saker som skiljer iRobot Braava Jet 240 från de flesta andra våtdammsugare, är en frontmonterad jetspray, som mycket exakt lägger ut ett ultratunt lager av vatten framför maskinen. Funktionen hjälper till att lossa särskilt envisa fläckar, före den egentliga rengöringen sker. Själva roboten är försedd med en rengöringsdyna, som med försiktiga vibrationer skrubbar golvet helt rent. Trots den effektiva rengöringen, är roboten mycket tyst.

iRobot Braava Jet 240 iRobot Braava Jet 240 kan dock också utföra en vanlig torrmoppning av golvet, om det inte finns något behov för den ordentliga turen, och det går även att välja en kombinationslösning. Det följer med olika mopp-typer till maskinen, och fler kan naturligtvis köpas efter behov. Roboten märker själv vilken mopp som monteras, och därmed även vilket rengöringsprogram som ska köras. Det enda du behöver göra, är att trycka på rengöringsknappen, och sedan sköter roboten resten helt själv.

Flexibelt system med många möjligheter

iRobot Braava Jet 240 är extremt flexibel, och kommer med tre typer av moppar. De blå mopparna indikerar golvtvätt, och monterar du en blå variant, får du den mest grundliga golvrengöringen. Det sprutas vatten på golvet, och roboten rengör i ett mönster som liknar det du själv skulle ha använt. Den kör lite fram och ut mot ena sidan, backar lite och kör fram igen, men denna gången till den motsatta sidan – och så fortsätter den tills hela golvet är rengjort.

Väljer du istället en orange mopp, går rengöringen snabbare, i och med att sidorörelserna hoppas över. Roboten kör dock fortfarande med fram- och tillbakagående rörelser, så golvet skuras ordentligt, och vattensprutan används fortfarande.

Väljer du däremot en vit mopp, kommer iRobot Braava Jet 240 inte att använda något vatten, utan istället nöja sig med en torrengöring. Det tar bort löst damm, smuts, och hår efter människor och djur. Här kör roboten bara framåt.

Vilken typ av mopp du väljer upptäcks, som tidigare nämnt, helt automatiskt av roboten. Alla moppar finns i både tvättbara, och engångsversioner. De tvättbara är naturligtvis billigast att använda i längden, men engångsmopparna har i sin tur fördelen att hygienen är på topp. När moppen är smutsig kan du genom att trycka på en knapp lösgöra moppen, och slänga den i papperskorgen utan att behöva röra vid de smutsiga delarna.

Utvalda fördelar med iRobot Braava Jet 240:
 Klarar lätt av extra smutsiga golv
Fritt val mellan tre olika typer av rengöring
Mycket tyst drift
Möjlighet att använda både tvättbara-, och engångsmoppar
Relativt kompakt och attraktivt prissatt
Kan lätt styras via en app på din telefon

I denna video kan lära dig mer om iRobot Braava Jet 240:


Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta