Sladdlös dammsugare (Bäst i test) – Så väljer du rätt sladdlös dammsugare

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Till den här artikeln har vi gått igenom olika tester av sladdlösa dammsugare. För att du ska få en enkel överblick över marknaden presenterar vi här ett antal sladdlösa dammsugare från olika tillverkare.

Alla dammsugare har granskats och recenserats av olika expertkällor, till exempel Trustedreviews.com och Tek.no. Dessa experter förklarar vad man bör tänka på och går igenom både för- och nackdelar med de olika modellerna.

Längre ner i artikeln berättar vi bland annat vad en sladdlös dammsugare egentligen är för något, hur du håller huset dammfritt och vad du bör tänka på när du köper en ny dammsugare.

Den här artikeln om sladdlösa dammsugare innehåller:

🔸 Genomgång av sladdlösa dammsugare
🔸 Information om sladdlösa dammsugare och hur de testas
🔸 Guide till ett väldoftande hem
🔸 Guide till ett bättre inomhusklimat
🔸 Information om damm samt tips för att bli av med både damm och kvalster
🔸 Goda råd inför köpet av en ny dammsugare
🔸 Information om energimärkningen av dammsugare
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att den här artikeln är baserad på recensioner från andra expertkällor och att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. På Konsumentmagasinet samlar vi istället resultaten från olika granskningar för att du enkelt ska kunna få en överblick över marknadens bästa produkter.


Miele Triflex HX1 Pro – för alla typer av golv

Bästa sladdlösa dammsugare i test

 • 4.3 Google Shopping
 • 4.5 Realhomes.com
 • 4.5 Techadvisor.com

Miele Triflex HX1 Pro

Den här sladdlösa dammsugaren erbjuder hygienisk Hepa AirClean-filtrering, vilket säkerställer att ditt hem är rent och fritt från allergener och andra partiklar. Detta gör den idealisk för dem som lider av allergier eller astma, samt för alla som vill ha ett rent och hälsosamt hem.

 • 3 dammsugarfunktioner
 • Extra bred elektrisk borste
 • Hygieniskt Hepa AirClean-filter

 

Vad är viktigt att tänka på innan du köper Miele Triflex HX1 Pro?

Den sladdlösa dammsugaren Miele Triflex HX1 Pro är ett toppalternativ för dig som söker en kraftfull och mångsidig skaftdammsugare. Den erbjuder tre olika dammsugarfunktioner för större valfrihet. Den bästa egenskapen hos den här modellen är 120 minuters drifttid, vilket är betydligt längre än många andra sladdlösa alternativ på marknaden. Detta innebär att du kan rengöra hela ditt hem utan att behöva ladda dammsugaren flera gånger.

Den har också Vortex-teknik, vilket bidrar till att skapa ett kraftfullt sug som kan lyfta även den mest envisa smuts och skräp. Den extra breda elborsten tillsammans med BrilliantLight-funktionen på munstycket gör det lätt att se vad du städar, även i trånga utrymmen.

Vad säger kunder och experter om Miele Triflex HX1 Pro?

Experterna har gett denna modell betyget 4,5 på Techadvisor.com och Realhomes.com och sagt att den har en fantastisk sugkraft och djupgående rengöringsprestanda och att den är byggd för att hålla länge. 

Fördelar

 • Utmärkt rengöring på alla golvtyper
 • Bekvämt att hålla i handen
 • Bra sugkraft
 • 120 minuters användning på en enda laddning
Nackdelar

 • Lite tung
 • Högre prisklass

Bedömning

I vår research fick vi reda på att den här modellen är lätt att flytta runt och rengöra varje hörn och skrymsle – även under möbler. Sugkraften är utmärkt, liksom batteritiden. Den är lite tung men det är ett mindre klagomål jämfört med allt annat som denna sladdlösa dammsugare har att erbjuda. Även om den är något dyrare än liknande sladdlösa dammsugare på marknaden gör dess funktioner den värd investeringen.

Specifikationer
Påsvolym: 0,5 L
Effekt: 170 W
Batteritid: 120 min
Laddningstid: 240 min
Mått (BxDxH): 28x26x129,7 cm
Vikt: 3,64 kg


Makita DCL180Z – bra lättviktsmodell

Bästa sladdlösa dammsugare i lättviktsmodell

 • 4.5 Amazon
 • 4.5 Google Shopping

Makita DCL180Z

Den här modellen från Makita är perfekt för dig som vill ha en dammsugare som arbetar tyst och effektivt på arbetsplatser och i bostadsområden. Den enkla designen gör den lätt att manövrera, medan den sladdlösa funktionen gör att du kan städa var som helst utan att behöva oroa dig för att sladdarna kommer i vägen.

 • Optimal form för golvrengöring
 • Gummibaserat mjukt grepp
 • Enkel design

Vad är viktigt att tänka på innan köper en Makita DCL180Z?

Makitas sladdlösa dammsugare är ett tungt verktyg som är perfekt för rengöring av mattor och bilar samt för hemmet. Det gummerade mjuka greppet ger extra komfort, medan T-munstycket med förbättrad rörlighet gör att du enkelt kan nå trånga utrymmen. Det 2-stegs tygfiltreringssystemet säkerställer att din dammsugare håller längre och presterar bättre. Den har en låg ljudnivå, vilket gör den optimal för att användas i tysta miljöer. Detta säkerställer att du kan arbeta utan att störa din omgivning, vilket gör den perfekt för både industriella och kommersiella tillämpningar.

Den har en stor dammkapacitet, vilket gör den till det perfekta verktyget för att snabbt städa upp stora områden. Effekten på 30 W är lite lägre än vissa andra modeller på marknaden, men med tanke på priset och de övergripande funktionerna är den tillräcklig för genomsnittliga hushållsrengöringskrav. Med sitt lägre pris är den ett bra budgetval. Jämfört med liknande produkter på marknaden är den här sladdlösa dammsugaren ett bra värde för priset och en av de lättaste modellerna med en vikt på endast 1,2 kg. Det är en kraftfull och hållbar sladdlös dammsugare som är perfekt för storskaliga städprojekt.

Detta säger användarna och experterna om Makita DCL180Z

Den fick 4,5 poäng baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner där användarna säger att det är en lättviktsmodell som har bra sugkraft.

Fördelar

 • Låg ljudnivå
 • Perfekt för rengöring av fordon
 • Lätt att tömma
 • Lättviktig
Nackdelar

 • Dammbehållaren är inte särskilt stor, så den behöver tömmas regelbundet.

Bedömning

Detta är ett bra budgetval med låg ljudnivå. Den enda nackdelen är att dammbehållaren inte är särskilt stor, så du måste tömma den regelbundet. På det hela taget tycker vi att den här modellen erbjuder riktigt bra funktioner för sin prisklass.

Specifikationer
Påsvolym: 0,65 L
Effekt: 30 W
Batteritid: 22 min
Laddningstid: 22 min
Mått (BxDxH): 11,4×15,2×99,9 cm
Vikt: 1,2 kg


Dyson V8 Absolute

Bästa sladdlösa dammsugare med kraftfull prestanda

Dyson V8 Absolute

.

Effektiv dammsugare med cyklonteknik

Dammsugaren har en sugeffekt på 115 watt och en motor som roterar med upp till 110 000 varv per minut. Det höga varvtalet innebär att modellen har en kraftigare sugeffekt än många andra sladdlösa dammsugare.

Dyson V8 Absolute är utrustad med ett system som bygger på en unik cyklonteknik. Denna teknik ökar luftcirkulationen med hjälp av 15 cykloner som arbetar parallellt i två skikt.

Cyklontekniken gör det lättare att dammsuga upp både damm och skräp, och i kombination med de fyra specialmunstyckena blir dammsugningen ännu effektivare. Man kan dessutom aktivera ett maxläge vid mer besvärlig dammsugning.

Dammsugaren levereras med ett Direct Drive-munstycke för mattor, ett Combination Tool-munstycke för fint damm, ett Soft Roller-munstycke för hårda golv samt ett motordrivet miniverktyg för trappor.

Dyson V8 Absolute är en effektiv, lätthanterlig och påslös dammsugare som samlar upp dammet i en behållare som rymmer 0,54 liter.

Allergivänlig och batteridriven modell

Dyson V8 Absolute är dock inte bara påslös utan även sladdlös, och den här dammsugaren är därmed batteridriven. Batteritiden beror på hur hög effekt man använder, men på dammsugarens normalläge räcker batteriet ungefär 40 minuter. När batteriet tar slut laddar man upp dammsugaren från ett eluttag.

Dyson V8 Absolute har även en funktion som gör det möjligt att använda dammsugaren som en handdammsugare. Eftersom att modellen är utrustad med ett tvättbart förfilter och ett HEPA-filter är den dessutom perfekt för konsumenter som lider av astma eller allergier.

Flexibel lättviktare

Eftersom att Dyson V8 Absolute är en sladdlös dammsugare är det viktigt att den är lätt att hantera, och tack vare en relativt låg vikt på 2,63 kg är det inte några problem att manövrera den här modellen.

Man kan även ändra utformningen på dammsugaren så att den kan användas för att städa högt upp, vilket till exempel underlättar hanteringen när man vill få bort spindelväv från taket.

Tack vare de ledade munstyckena är det dessutom enkelt att komma åt att dammsuga i alla hörn, skrymslen och vrår.

Specifikationer för Dyson V8 Absolute – mått
🔴 Höjd: 25 centimeter
🔴 Bredd: 22 centimeter
🔴 Djup: 124 centimeter
🔴 Vikt: 2,63 kilo

Fördelar med Dyson V8 Absolute:
40 minuters batteritid
Flera munstycken med olika funktioner
Dammsugare med tvättbart förfilter och HEPA-filter
Inbyggd handdammsugare
Väger bara 2,63 kg
Kraftfull motor med cyklonteknik

Här kan du se en kort video för Dyson V8 Absolute. Videon är gjord av Dyson:


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Bästa sladdlösa dammsugare med smarta tillbehör

Toppbetyg hos Aftonbladet
 Toppbetyg hos det norska teknikmagasinet Tek.no

Bosch BCH6ZOOO

.
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en sladdlös dammsugare som får mycket beröm av experterna. Modellen har till exempel fått toppbetyg hos både Aftonbladet och det norska teknikmagasinet Tek.no, och där får den särskilt mycket beröm för sin förmåga att avlägsna djurhår.

Tack vare olika tekniker och munstycken med olika funktioner kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO dammsuga hemmet otroligt effektivt.

Munstyckena är bra när man dammsuger både möbler, tyg och djurhår, och man kan dessutom välja mellan tre olika effektlägen beroende på hur smutsig ytan som ska rengöras är. Dammsugaren har även indikatorer som ger användaren en överblick över batterinivån och visar när filtret ska rengöras.

Anpassad för djurhår

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en lämplig sladdlös dammsugare för dig som vill dammsuga upp djurhår. Den har bland annat ett munstycke med kraftiga roterande borstar som är utformade för att få bort just hår.

Den här modellen levereras dessutom med tillbehörskitet ProAnimal, som är perfekt för att avlägsna djurhår. Tillbehörskitet innehåller en mängd olika tillbehör i form av munstycken, en förlängningsslang och en axelrem. Dessa tillbehör kan till exempel användas på trappor, tyg och möbler.

Modellen har inte något laddningsställ, men Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO kan i gengäld stå upp utan något stöd.

Uppladdningsbara batterier som håller länge

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO har uppladdningsbara litiumjonbatterier som är både kraftfulla och hållbara. Dammsugaren har ungefär 60 minuters batteritid.

Det tar dessutom inte särskilt länge att ladda batterierna igen, och efter tre timmars laddning har dammsugaren en batterinivå på 80 %. För att komma upp i 100 % måste den däremot laddas i sex timmar.

Det finns även en indikator på dammsugaren som visar hur lång tid som återstår av laddningen.

Enkel hantering och rymlig dammbehållare

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en behändig dammsugare som bara väger 3 kg, och den är därför lätt att både hantera och förvara.

Den här modellen har ett EasyClean-system som ser till att rengöringen av cylindern går både snabbt och enkelt. Dammsugaren har dessutom ett hygieniskt filter som ger en renare utblåsluft.

Den har även en lättåtkomlig dammbehållare som snabbt och enkelt kan tas lös och tömmas. Behållaren har en kapacitet på 0,9 liter.

Specifikationer för Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – mått:
🔴 Höjd: 116 cm
🔴 Bredd: 28,5 cm
🔴 Djup: 18,5 cm
🔴 Vikt: 3 kg

Fördelar med Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO:
Dammbehållare som rymmer 0,9 liter
60 minuters batteritid
Passar bra i hem med djur
Levereras med tillbehörskit
Tre olika nivåer för sugstyrkan
Indikator för laddning och rengöring

Här kan du se en kort video för Bosch Athlet Zoo´o BCH6ZOOO. Videon är gjord av Bosch:


Xiaomi Mi Vacuum G10 – med effektivt energisparläge

Bästa sladdlösa dammsugare med energisparläge

 • 4,6 Google Shopping
 • God recension på Digitalphablet.com

Xiaomi Mi Vacuum G10

Den sladdlösa dammsugaren från Xiaomi erbjuder upp till 65 minuters drifttid, vilket gör den till en bra modell för småföretagare eller upptagna familjer som vill hålla hemmet rent utan att behöva ägna timmar åt att dammsuga varje dag.

 • Upp till 65 minuters drifttid
 • Smart golvborste med högt vridmoment
 • 4 sugkraftslägen

Vad är viktigt att tänka på innan du köper Xiaomi Mi Vacuum G10?

Den här modellen är utrustad med några av de mest imponerande specifikationerna. Den har en smart golvborste med högt vridmoment som är perfekt för rengöring av mattor och andra ytor. Den har ett trestegsfiltreringssystem som fångar upp 99,97 % av alla partiklar och har ett kraftfullt uppladdningsbart batteri på 3000 mAh. Den kan anpassa både sugkraft och huvudborste till de ytor som dammsugs. Detta gör den till ett mycket effektivt verktyg för rengöring av olika ytor, oavsett om det är kakel eller trägolv. Den väger 3,7 kg vilket är ett genomsnittligt antal för en sladdlös dammsugare. 

Xiaomi dammsugaren har en unik inbyggd moppfunktion som gör att du enkelt kan rengöra dina golv utan att behöva använda andra verktyg. Den är perfekt för att snabbt städa upp spill eller kladd. Sugkraften hos denna sladdlösa dammsugare är 150AW, vilket är 25 % mer kraftfullt än sina föregångare och den är mycket effektiv, särskilt i Eco-läget som hjälper dig att spara på elräkningarna. Tack vare den digitala TFT-skärmen på den här modellen kan du enkelt se hur mycket batteritid som återstår, vilken hastighet dammsugaren för närvarande har, när filtret behöver bytas och annan användbar information. Detta gör det enkelt att hålla koll på din dammsugare och se till att den alltid fungerar på bästa sätt.

Vad säger användare och experter om Xiaomi Mi Vacuum G10?

Denna skaftdammsugare har generellt sett fått positiva omdömen från experter och användare. Enligt digitalphablet.com har den “utmärkt autonomi och konkurrenskraftigt pris”. Den fick ett betyg på 4,4 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner från olika butiker där de flesta berömde materialkvaliteten och den generellt sett robusta konstruktionen.

Fördelar

 • Stor sugkraft i Eco-läget
 • Lätt att flytta runt
 • Lätt att tömma med en enkel knapptryckning
 • Kraftfullt uppladdningsbart batteri på 3000 mAh
 • Digital skärm med användbar information
Nackdelar

 • Borsten kunde ha varit bredare
 • Batteritiden vid maximal effekt hade kunnat vara bättre

Bedömning

Med sin högkvalitativa konstruktion och imponerande funktioner är detta en modell som definitivt är värd att överväga. Med en vikt på drygt 3,5 kg är den dessutom mycket lätt att bära runt i hemmet. Även om vi upptäckte att batteritiden vid högsta hastighet kunde vara bättre förändrade det inte vårt övergripande goda intryck.

Specifikationer
Väskans volym: 0,6 L
Effekt: 350 W
Batteritid: 65 min
Laddningstid: 210 min
Mått (BxDxH): 32x11x128,6 cm
Vikt: 3,7 kg


Electrolux PQ91-ANIMS – för mångsidig rengöring

Lättviktig och kraftfull modell

 • 4.4 Google Shopping 

Electrolux PQ91-ANIMS

Electrolux sladdlösa dammsugare är perfekt för dem som vill ha full prestanda under hela städningen, även när dammbehållaren är fylld. Den levereras med en avtagbar handhållen del som gör det enkelt att rengöra trånga utrymmen och hörn.

 • LED-ljus och tvättbart filter
 • Avtagbar handhållen del
 • Magnetisk montering i laddningsstationen

Vad är viktigt att tänka på innan du köper Electrolux PQ91-ANIMS?

Jämfört med liknande modeller på marknaden är denna skaftdammsugare från Electrolux ett bra alternativ för dig som letar efter en kraftfull, smidig och lättanvänd dammsugare. Den har alla standardfunktioner du kan förvänta dig av en sladdlös dammsugare, plus några extrafunktioner som LED-ljus och en praktisk BrushRollClean-funktion som hjälper till att avlägsna djurhår och annat skräp från dina golv. Med en vikt på endast 2,7 kg är den en av de lättaste modellerna på marknaden och med en drifttid på 55 minuter är den gjord för att uppfylla de flesta städbehov.

Den har ett tvättbart filter som enkelt kan tas bort och tvättas under rinnande vatten, vilket gör det till ett enkelt sätt att hålla din dammsugare ren och smidig. Detta skyddar också dina golv från smuts och skräp som kan samlas upp. Dessutom står den upprätt av sig själv, vilket gör det enkelt att lämna den där den är under rengöring vilket ger dig flexibilitet när du tar dig runt i huset, eftersom du inte behöver oroa dig för sladdlängd eller uttag.

Detta säger konsumenter och experter om Electrolux PQ91-ANIMS

Denna skaftdammsugare har fått ett bra allmänt betyg på 4,4 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner. Tidigare kunder har upplevt att den är mycket användbar för rengöring av trånga utrymmen och för dess förmåga att suga upp både stort och litet skräp.

Fördelar

 • Lätt men kraftfull design
 • Med magnetisk laddningsstation
 • Utformad med maximal ljudreduktion
 • Jämnt luftflöde och tyst avgasutsläpp
 • Avtagbar dammbehållare
Nackdelar

 • Batteriet håller mindre vid hög effekt
 • Lite svårt att komma åt under lägre möbler

Bedömning

En av de största fördelarna med den här modellen är en magnetisk laddningsstation som gör det enkelt att ladda och hålla dammsugaren på plats på ett säkert. Den avtagbara dammbehållaren gör dammsugaren lätt att rengöra. Den enda nackdelen är att det kan vara lite knepigt att få in den under lägre möbler och använda den länge på högre effektnivå, men på det stora hela tycker vi att specifikationerna och funktionerna väger upp.

Specifikationer
Väskans volym: 0,3 L
Effekt: 30 W
Batteritid: 55 min
Laddningstid: 240 min
Mått (BxDxH): 131,6×256,1×1101,5 cm
Vikt: 2,7 kg


Bosch Athlet BBH52550 

 Bra användarrecensioner

Bosch Athlet BBH52550

.
Bosch Athlet BBH52550 er en klar favorit hos brugerne, da de har givet modellen flere rosende ord med på vejen. Forbrugerne er især vilde med, at støvsugeren er så nem at betjene. 

Desuden forklarer flere forbrugere, at modellens funktioner er brugbare samt, at batteritiden er ’helt perfekt’.

Der er ikke mange, der har noget dårligt at sige om denne model. Det eneste, som et par forbrugere bemærker, er, at der ikke medfølger noget tilbehør i form af mundstykker.

Effektiv støvsuger med lang driftstid 

Ved køb af Bosch Athlet BBH52550 får man en effektiv støvsuger med en ekstra lang driftstid. Driftstiden er nemlig på omkring 50 minutter, når den er fuldt opladt, hvorfor man har rig mulighed for at støvsuge hele huset grundigt op til flere gange.

Opladningen tager cirka 6 timer. Hvis man har brug for at støvsuge en hurtig omgang, så bliver batteriet opladt til 80 % på blot 3 timer. Der er derfor mulighed for at tage støvsugeren i brug, selvom den endnu ikke har stået i opladeren i 6 timer.

Støvsugeren kommer desuden med en LongLife-motor, der er med til at sikre en effektiv støvsugning samt, at modellen er holdbar og har en lang levetid.

Elektrisk mundstykke og sensorkontrol 

Bosch Athlet BBH52550 kommer med et elektrisk mundstykke, der arbejder med 5.000 omdrejninger i minutter. Støvsugeren er derfor velegnet til flere overflader såsom hårde gulve, gulvtæpper eller noget helt tredje.

Med støvsugerens sensorkontrol bliver modellens rengøringsydelse løbende overvåget, hvorfor man er sikret en optimal ydeevne. Da støvsugeren altid yder sit optimale, vil behovet for rengøring blive mindre.

Takket være modellens lave vægt og EasyClean-systemet er Bosch Athlet BBH52550 nem at opbevare, anvende samt rengøre. Modellen vejer ikke særlig meget og er fritstående, hvorfor man nemt kan finde en plads til den i skabet eller i hjørnet. Desuden sørger EasyClean-systemet for, at man nemt og hurtigt kan rense filtret, mens det sidder i beholderen.

Beholderkapaciteten er desuden på 0,9 liter.

Model med tre forskellige hastigheder 

Bosch Athlet BBH52550 er forsynet med i alt tre forskellige hastigheder. Disse hastigheder kan vælges afhængig af behov. Hvor niveau 1 er ideelt til en lettere rengøring, så er niveau 2 ideel til en middel rengøring. Derudover egner niveau 3 sig til en mere krævende og vanskeligere rengøring.

På grund af Bosch Athlet BBH52550 tre forskellige hastigheder, er der derfor mulighed for at vælge den hastighed, der passer bedst til overfladen samt niveauet af snavs.

Bosch Athlet BBH52550 kommer desuden med et Soft Touch-håndtag, der gør det bekvemt og komfortabelt at støvsuge med modellen – selv i længere tid af gangen.

Specifikationer ved Bosch Athlet BBH52550 – mål
🔴 Højde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 18,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Fordele ved Bosch Athlet BBH52550:
EasyClean-funktion
Tre forskellige hastigheder/niveauer
Sensorkontrol
Elektrisk mundstykke
LongLife-motor
50 minutters driftstid


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


Dyson V7 Motorhead 

Dyson V7 Motorhead

 

Batteridriven 2-i-1-dammsugare

Dyson V7 Motorhead är som sagt en 2-i-1-dammsugare som både kan användas som en helt vanlig dammsugare och som en handdammsugare. Man kan därför välja vad som passar bäst vid olika tillfällen.

Eftersom att Dyson V7 Motorhead är sladdlös går dammsugaren på batteri, och modellen har en batteritid på ungefär 30 minuter. Man kan även aktivera ett maxläge för att få en högre effekt i upp till sex minuter.

När batteriet tar slut måste det laddas i ungefär tre timmar innan dammsugaren kan användas igen.

Flera munstycken med olika funktioner

Dyson V7 Motorhead levereras med flera olika munstycken som har olika funktioner, nämligen ett Direct Drive-munstycke, ett Soft roller-munstycke och ett motordrivet miniverktyg.

Med Direct Drive-munstycket fångar dammsugaren upp envist skräp och hår med hjälp av små roterande borstar. Detta munstycke pressar ner borststråna i mattan och blir därför upp till 75 % effektivare.

Soft Roller-munstycket är utformat för en skonsam rengöring av hårda golv. Det här munstycket är klätt med nylon och kan därför fånga upp mindre dammpartiklar.

Det motordrivna miniverktyget är slutligen ett mindre munstycke som till exempel är bra när man vill få bort hår från stoppade möbler. Tack vare munstyckets storlek är det dessutom väldigt effektivt på ställen som är svåra att komma åt med andra munstycken.

Bra sugeffekt och 15 cykloner

Dyson V7 Motorhead har en kraftfull och effektiv motor med en bra sugeffekt på 100 watt. Eftersom att motorn roterar med upp till 110 000 varv per minut har den här dammsugaren en bättre sugeffekt än andra modeller.

Den här modellen är utrustad med 15 cykloner som skapar kraftiga centrifugalkrafter, och tack vare dessa kan dammsugaren fånga upp även de minsta dammpartiklarna.

Man kan dessutom välja mellan två olika effektlägen för att anpassa prestandan till hur smutsig ytan som ska rengöras är.

Dyson V7 Motorhead har även en hygienisk tömningsanordning som gör att man bara behöver trycka på en knapp för att tömma dammbehållaren.

Specifikationer för Dyson V7 Motorhead – mått:
🔴 Höjd: 24,8 cm
🔴 Bredd: 22,3 cm
🔴 Djup: 124 cm
🔴 Vikt: 3 kg

Fördelar med Dyson V7 Motorhead:
2-i-1-dammsugare
Flera olika munstycken
Hygienisk tömning
Cyklonteknik och kraftig sugeffekt
30 minuters batteritid
Fungerar bra för att avlägsna hår och päls

Här kan du se en kort video för Dyson V7 Motorhead. Videon är gjord av Dyson:

https://www.youtube.com/watch?v=VTa7iiKpp5w


Electrolux EER77SSM Ergorapido 

 Bra användarrecensioner

Electrolux EER77SSM Ergorapido

Dammsugarmodellen Electrolux EER77SSM Ergorapido har fått flera positiva recensioner av användarna. I recensionerna skriver användarna framförallt om att modellen lever upp till deras förväntningar och att den är lätt att hantera.

Användarna tycker bäst om är att den här dammsugaren är praktisk och att den har många användbara funktioner. Flera av recensionerna påpekar dock att modellens sugeffekt inte är tillräckligt kraftfull för lite besvärligare uppgifter, men detta är även det enda som användarna inte är riktigt nöjda med.

Fungerar bra på både mattor och hårda golv

När man köper Electrolux EER77SSM Ergorapido får man en dammsugare som fungerar på både mattor och hårda golv. Tack vare den handhållna enheten kan modellen dessutom användas på till exempel möbler, hyllor och i taket.

Electrolux EER77SSM Ergorapido är nämligen en 2-i-1-dammsugare, vilket innebär att den både kan användas som en vanlig dammsugare och som en handdammsugare. Med handdammsugaren kommer man in i alla skrymslen och vrår, och med hjälp av den kan man snabbt och enkelt rengöra lådor och liknande.

Dammsugaren har även en BrushRoll-teknik som gör att man bara behöver trycka på en pedal för att skära av hår och fibrer som sitter fast i borsten. Därefter suger dammsugaren helt enkelt upp skräpet.

TurboPower litiumbatteri och LED-belysning

Electrolux EER77SSM Ergorapido är utrustad med ett TurboPower litiumbatteri som har en högre prestanda än till exempel nickelbatterier. Dammsugaren har en batteritid på upp till 45 minuter på normal effekt och 16 minuter på hög effekt. Det finns dessutom en indikator som visar när det är dags att ladda batteriet.

När man har dammsugit färdigt eller måste ladda batteriet ställer man helt enkelt undan dammsugaren i laddstationen. Det tar ungefär 240 minuter att ladda batteriet. Man kan även montera laddstationen på väggen, och tillbehör som vanligtvis förvaras i laddstationen kan även placeras på baksidan av handtaget.

Tack vare LED-belysningen på dammsugarens munstycke märker man snabbt om man har missat något skräp på golvet. Lamporna lyser direkt ner på golvet och gör att man alltid kan se vad man gör samt om man har missat något.

Lättmanövrerad modell med EasyClean-funktion

Electrolux EER77SSM Ergorapido är en lättmanövrerad dammsugare som är utrustad med funktionen 180° EasySteer. Modellen har två stora bakhjul som gör det enkelt att hantera och manövrera dammsugaren, även när man ska in i hörn och skrymslen.

Electrolux EER77SSM Ergorapido har även ett tvättbart filter som kan användas om och om igen. Filtret har ett snabbfäste som gör att man kan rengöra det både snabbt och enkelt medan det sitter i behållaren. Dammbehållaren har en kapacitet på 0,5 liter.

Med den här dammsugaren kan man dessutom välja mellan tre olika lägen på sugstyrkan beroende på hur smutsig ytan är samt vad som passar bäst på det aktuella underlaget.

Specifikationer för Electrolux EER77SSM Ergorapido – mått:
🔴 Höjd: 114,5 cm
🔴 Bredd: 26,5 cm
🔴 Djup: 14,5 cm
🔴 Vikt: 2,46 kg

Fördelar med Electrolux EER77SSM Ergorapido:
EasyClean-funktion
Munstycke med LED-belysning
Bra användarrecensioner
2-i-1-dammsugare
BrushRoll-teknik
Fungerar bra på flera olika underlag

Här kan du se en kort video för Electrolux EER77SSM Ergorapido. Videon är gjord av Electrolux:


Vad är en sladdlös dammsugare? 

Dyson V7 MotorheadEn sladdlös dammsugare ska förstås inte kopplas in i något eluttag när man använder den, för precis som namnet antyder har dammsugaren inte någon sladd. En sladdlös dammsugare har nämligen ett batteri istället för en sladd som ska kopplas in i ett eluttag. De flesta modeller levereras även med en laddstation där man kan ladda upp dammsugarens batterier mellan användningarna.

De flesta sladdlösa dammsugare väger dessutom inte särskilt mycket och är därför ganska lätta att hantera och manövrera. Sladdlösa dammsugare är även påslösa, och man behöver därför inte komma ihåg att byta några dammsugarpåsar. Dammet hamnar istället direkt i en behållare som man sedan tömmer i sopkorgen.

Många tycker att fördelen med sladdlösa dammsugare är att det inte finns någon lång sladd att hålla koll på när man dammsuger. Man får därför inte några problem med att sladden virar sig runt bordsben eller trasslar in sig i själva dammsugaren.


Hur testas sladdlösa dammsugare?

testDet kan vara svårt att veta hur bra en sladdlös dammsugare egentligen är, och därför måste man många gånger testa modellen. Det finns dock många experter som gör detta åt dig, men du kanske undrar hur experterna egentligen går tillväga när de provar en sladdlös dammsugare? I så fall bör du fortsätta läsa här nedanför.

Hur flexibel och lätthanterlig är dammsugaren?
Först och främst undersöker experterna hur användarvänlig dammsugaren är. När det gäller sladdlösa dammsugare ska de helst vara lätta att gå runt med, och dammsugaren ska heller inte väga för mycket. En användarvänlig dammsugare ska vara både flexibel och lätt att hantera.

Har dammsugaren en bra sugeffekt?
Sugeffekten är en annan viktig punkt som experterna undersöker när de testar sladdlösa dammsugare. Denna punkt är med på listan eftersom att man givetvis måste prova att dammsuga med dammsugaren när man granskar den.

Här är det viktigt att ta reda på hur effektiv dammsugaren är på olika typer av skräp och smuts samt på olika underlag, till exempel mattor och hårda golv. Om det ingår flera olika munstycken testas även dessa.

støjÄr dammsugaren tystgående?
De flesta experter undersöker även hur mycket dammsugaren väsnas, och eftersom att sladdlösa dammsugare är kända för att leva om mycket är detta extra viktigt i just den här kategorin. Experterna mäter ljudnivån med hjälp av en ljudmätare för att få ett så korrekt resultat som möjligt.

Är dammsugaren en eltjuv?
Även om det här inte är lika relevant för sladdlösa dammsugare brukar experterna alltid undersöka energiförbrukningen när de provar dammsugare. När de undersöker energiförbrukningen mäter de hur mycket ström dammsugaren använder när den används och när den är i standbyläge.

batteriLång eller kort batteritid?
Experterna undersöker givetvis även batteriet hos sladdlösa dammsugare för att få en uppfattning om hur lång eller kort batteritid en modell har. De provar därför hur länge man kan använda dammsugaren på en laddning, hur länge den kan bibehålla en optimal sugeffekt samt när sugstyrkan börjar avta.

De noterar dessutom när dammsugaren får slut batteri.

Vad är viktigast?
När man testar och recenserar sladdlösa dammsugare är de flesta testpunkterna viktiga. Hur bra modellen faktiskt dammsuger är förstås viktigast, men användarvänligheten och batteritiden är också viktiga punkter.


Sprid en härlig doft i hemmet

De flesta förknippar nog inte dammsugaren med något som kan få hemmet att lukta gott, men med det här enkla knepet kan du faktiskt få dammsugaren att sprida härliga dofter hemma hos dig. Det finns därför ingen anledning att spendera pengar på alla möjliga produkter som utlovar en fantastiskt doft i hemmet. Det enda du behöver är din dammsugare och lite vaniljsocker.

vaniljesukkerVaniljsocker absorberar alla dåliga lukter och sprider samtidigt en god lukt i hemmet. Tänk dock på att den här metoden bara fungerar med helt vanliga dammsugare.

Om du vill prova det här knepet börjar du med att hälla några teskedar vaniljsocker på golvet. Därefter behöver du inte göra mer än att dammsuga upp vaniljsockret för att en doft av vanilj ska sprida sig i hemmet när du sedan fortsätter dammsuga som vanligt.

Om du inte tycker om lukten av vanilj kan du även prova samma metod med andra ingredienser. Testa till exempel väldoftande kryddor eller torkade blommor.

Om du vill veta mer om hur det här tricket får ditt hem att lukta gott kan du klicka här.

Läs även: Fönstertvätt (Bäst i test)


Förbättra ditt inomhusklimat

indeklima

Det finns ganska mycket som man själv kan göra för att förbättra sitt inomhusklimat. Här har vi samlat några tips och tricks som du kan ta hjälp av om du vill ha en bättre luftkvalitet hemma.

1: Kontrollera ventilationen

Stillastående luft gör att fukt, damm och andra partiklar samlas i ditt hem. Kontrollera därför ventilationen regelbundet och se till att ventilerna är öppna och att filtren inte har dammat igen. Om du är osäker på din ventilation kan du även kontakta en ventilationstekniker och boka in en kontroll.

2: Damma ofta

Eftersom att damm kan vara riktigt irriterande för luftvägarna är det bra att skaka av sängkläder och mattor ofta. Gör detta utomhus för att bli av med damm och skräp som har samlats i tyget.

3: Undvik sprayprodukter och kemikalier som “renar luften”

Produkter som säger sig rengöra luften med diverse kemikalier försämrar i själva verket luftkvaliteten. Detsamma gäller för sprayprodukter för städning och styling. Eftersom att dessa produkter sprayas direkt ut i luften andas du även in dem, vilket självklart inte är bra. En bättre metod för att rena luften är att vädra.

4: Ha ett bra dammsugarfilter

Det är filtret i dammsugaren som fångar upp alla små partiklar och gör städningen mer effektiv, och det är därför viktigt att man har ett högkvalitativt filter. På så vis blir det även mer värt att dammsuga trots att det inte är särskilt roligt.

5: Var försiktig med ljus och kaminer

Även om det kan vara trevligt att tända doftljus och rökelse är det inte särskilt bra för luftkvaliteten inomhus. Om du ändå vill tända ljus eller rökelse hemma bör du därför vädra ordentligt efteråt för att byta ut luften.

Om man har en kamin hemma är det även lätt hänt att man bara eldar det som finns nära tillhands. Vissa saker kan dock frigöra giftiga partiklar i luften, och du bör till exempel undvika att elda målat virke och plast.

Dessa fem tips kan hjälpa dig att förbättra ditt inomhusklimat. Om du vill veta mer om hur du får en bättre luftkvalitet inomhus hittar du fler tips och tricks här.


Var kommer dammet ifrån?

støv i hjemmet

Efter att man har städat lägger sig dammet sakta men säkert överallt igen, men hur kommer det sig? Och var kommer dammet ifrån? Det kan du läsa mer om här nedanför.

Damm kommer framförallt från oss själva, och i en artikel från danska Videnskab.dk berättar forskaren Vivi Shlünssen att damm bland annat kan innehålla hudrester, sandkorn och djurhår.

När vi dammsuger avlägsnar vi allt från hudceller till sandkorn, och eftersom att vi fortsätter att spendera tid hemma bildas det snabbt nytt damm som vi måste göra oss av med.

Våra sovrum är till exempel ofta fulla av hudceller, och enligt Vivi Shlünssen gör detta att det bildas mer damm i sovrummet än i andra rum. Örngott och påslakan är dessutom utmärkta hem för dammkvalster och bör därför tvättas ofta. Vivi Shlünssen rekommenderar även att man inte har för mycket möbler i sovrummet.

Elektriska laddningar skapar också ett paradis för damm, och eftersom att dessa drar till sig dammet kommer det oftast att samlas mer damm på din tv än din bokhylla.

Även om damm inte direkt är farligt för människor rekommenderas vi fortfarande att städa och dammsuga med jämna mellanrum. Dammet kan nämligen försämra vår hälsa, och vissa forskare menar även att det är direkt ohälsosamt för människor att leva i en alltför dammig miljö.


Var kommer dammet ifrån?

støv

Om vill vinna över dammet hemma hos dig får du här fem tips på vad du bör undvika när du städar. Genom att ta hjälp av dessa råd kan du se till att ditt hus blir så dammfritt som bara möjligt.

1. Rengör filtret i dammsugaren
Dammfilter är gjorda för att fånga upp alla mindre dammpartiklar och se till att luften som skickas tillbaka ut i rummet är renare än när den sögs in. Om filtret blir tilltäppt kan det däremot inte fånga upp dammet, och då kan det faktiskt till och med skicka ut mer damm i luften igen. Det är därför otroligt viktigt att du antingen byter eller rengör dammsugarens filter med jämna mellanrum.

2. Skippa dammvippan
Mange benytter sig stadig af en fjerkost, når det kommer til at støve af i hjemmet. Men dette er slet ikke en god idé. Den kan nemlig være med til at forværre støvet i dit hus. Med en fjerkost vil du blot fjerne støvet fra et sted og hen til et andet, hvorfor det overhovedet ikke vil hjælpe. Det er derfor bedre at gøre brug af eksempelvis klude, der kan holde på støvet.

3. Husk at støve alle ventilationssystemer af
Många använder fortfarande en dammvippa för att få bort damm i hemmet. Detta är dock inte någon bra idé. En dammvippa flyttar nämligen bara dammet från ett ställe till ett annat, och istället för att hjälpa kan den därför skapa ännu mer dammproblem hemma. Det är därför bättre att använda en trasa som faktiskt håller kvar dammet när du dammtorkar.

4. Glöm inte att rengöra ventilationssystemet
Dessa osynliga galler på väggar och tak är gömda dammagneter. Om du inte rengör dem regelbundet kommer de att fyllas med damm och därmed även fylla rummet med damm. All luft som skulle vara ren blir alltså full av damm om du glömmer bort att rengöra ventilationen.

5: Fukta dammtrasan
Det är svårare att få bort allt damm med en torr trasa, så se till att fukta trasan när du dammtorkar. En mikrofiberduk fungerar dessutom bäst för just dammtorkning.

6: Spraya inte rengöringsmedel direkt på möblerna
Om du gör detta kan det skapas en hinna på ytan som sedan drar till sig mer damm och är svår att få bort. Sätt istället rengöringsmedel på trasan och torka försiktigt av möblerna.

Klicka här om du vill läsa mer om vad du kan göra för att slippa damm hemma.


Minska förekomsten av kvalster

husstøvmider

Dammkvalster är mikroskopiska spindeldjur som trivs i varma miljöer där de kan leva på fukt, svett och hudavlagringar. Kvalster trivs därför bäst i sängen, och i genomsnitt finns det 1,5 miljoner kvalster i varje säng.

Det finns dock en del förebyggande åtgärder som kan hålla nere mängden kvalster:

🌀 Luft ud 2 gange om dagen og sørg for, at der kommer gennemtræk
🌀 Undgå at tørre vasketøj indenfor
🌀 Vask dyner og puder ved 60 grader ca. hver 3 måned
🌀 Vask sengetøj ved 60 grader og sørg for at skifte det 2 til 4 gange hver måned
🌀 Vask rullemadrassen ved 60 grader hver eller hver anden måned
🌀 Sørg for, at placere møbler m.m., så det er nemt at gøre rent og fjerne støv
🌀 Vask bamser ved 60 grader regelmæssigt
🌀 Undgå at ryge indendørs, men gør det altid udenfor
🌀 Varm alle rum op til minimum 20 grader
🌀 Gør rent minimum 1 gang om ugen og støvsug gerne flere gange om ugen (husk at lufte ud, mens du gør rent)

Ønsker du at læse om flere gode råd til, hvordan du bliver fri fra husstøvmider i dit hjem, så kan du klikke ind her eller her.


Gode råd når du skal købe ny støvsuger

StøvsugerHvis du har brug for en ny støvsuger, så skal du huske at overveje forskellige faktorer. Det kan nemlig være svært at vælge den helt rette støvsuger, når du blot kigger rundt på internettet efter en ny model. Du skal ikke altid gå efter en støvsuger, der bliver kaldt for enten den bedste eller nyeste på markedet, da det kan ende med at være den helt forkerte model for dig.

Vi har derfor sørget for at finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Med hjælp fra vores gode råd, kan du nemmere få et overblik over, hvad du skal overveje ved køb af en ny støvsuger.

Hårde gulve, gulvtæpper eller begge dele?
En af de faktorer, som du skal være mest opmærksom på, er, hvorvidt du har hårde gulve, gulvtæpper eller en god blanding derhjemme. Dette kan nemlig hjælpe dig med at vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Med hjælp fra støvsugerens energimærkning kan du se, hvor effektiv den specifikke støvsuger er, når det kommer til støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Hvis du eksempelvis har mange rum med gulvtæppe derhjemme, så anbefales det, at du vælger en støvsuger, der er god til at rengøre tæpper.

Skal støvsugeren have få eller mange funktioner?
Mens nogle støvsugere er udstyret med et hav af funktioner, så kan der også findes støvsugere, der blot er udstyret med et par funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har behov for, når det kommer til ekstra funktioner. Jo flere ekstra funktioner støvsugeren har, jo dyrere er den som regel også.

Dyson DC33c Pro stoevbeholderSkal støvsugeren være poseløs?
Endnu en faktor, som du skal overveje er, om du ønsker en støvsuger med eller uden pose. I dag kan du finde mange støvsugere, hvor du ikke behøver at købe en støvsugerpose, da støvet blot vil blive ført hen til en beholder, som du kan tømme direkte i skraldespanden.

Tjek lydniveauet
Udover at vise energiklassen samt rengøringsevnen, så viser energimærket også støvsugerens lydniveau. Lydniveauet kan for nogle være en altafgørende faktor, hvis de ønsker en støjsvag støvsuger. Normalt er en støvsugers lydniveau på omkring 65 til 85 dB. Dog kan der findes støvsugere med et højere eller lavere lydniveau.

Dyr eller billig støvsuger?
Naturligvis er prisen også en faktor, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste model, som du skal have fat på. Prisen er dog ikke altsigende, da en billigere støvsuger kan være bedre end en lidt dyrere støvsuger, når prisen kommer op over et par tusinde.

HEPAAllergivenlig støvsuger
Hvis du selv eller nogen i husstanden lider af astma eller allergi, så er det en fordel at købe en allergivenlig støvsuger. At købe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle forbrugere, da sådan et filter generelt kan være med til at forbedre dit indeklima derhjemme.

Støvsugerens størrelse
Har du meget plads til at opbevare en støvsuger, eller ønsker du en støvsuger, der ikke optager meget plads? Så skal du på udkig efter en pladsbesparende støvsuger. Dette kan du gøre ved at finde en mindre støvsuger, der eventuelt kan foldes sammen. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige støvsugeres størrelser, hvorfor du skal holde øje med dette, hvis du har et ønske til størrelsen. 

Støvsugerens elforbrug
De fleste af os ønsker ikke en støvsuger, der har et alt for højt elforbrug. Hvis du har det på denne måde, så skal du købe en energivenlig støvsuger. Det er klart en fordel med en strømbesparende støvsuger, da dette kan have en betydning for din elregning. Dog er de fleste støvsugere i dag forsynet med en god energimærkning, hvorfor udvalget stadig vil være stort, selvom dette er en af de vigtigste parametre for dig.

Du skal derfor især kigge efter følgende, når du leder efter en ny støvsuger:

Gode råd1. Køb en støvsuger med en god rengøringsevne samt energimærkning

2. Vælg en støvsuger, der er velegnet til de typer af gulv, du har i hjemmet

3. Kig efter en støvsuger med en lav støvemission. Du skal helst gå efter en støvsuger med enten støvemission A eller B afhængig af, om der findes astmatikere eller allergikere i hjemmet. Støvemission A er selvfølgelig at foretrække, men støvemission B er for de fleste et fint valg.

4. Tjek støvsugerens lydniveau – er det højt eller lavt, og hvad kan du gå med til? 

Generelt er det en fordel, at vælge en støvsuger afhængig af enten rengøringsevne eller energiklasse. Disse faktorer er nemlig vigtigere i forhold til effekten. Ved at vælge på baggrund af støvsugerens rengøringsevne og energiklasse, er du sikret en støvsuger med en høj ydeevne samt effektiv rengøring, der ikke bruger for meget el.

Når du har taget et kig på hvilke faktorer, som du skal overveje og være opmærksom på, så bliver det nemmere for dig at udelukke de støvsugere, som du ikke skal kigge nærmere på. Disse råd kan også hjælpe dig med at købe den rigtige støvsuger fra starten af, der kan opfylde både dine ønsker og dine behov.

Vil du se, hvad du ellers kan være opmærksom på, hvis din gamle støvsuger er gået i stykker, og det er tid til en ny, så kan du læse mere her eller her.


Energimærkning af støvsugere – Dette skal du vide

Ifølge EU skal alle støvsugere i dag have en energimærkning. Dette er en fordel for dig, da du på denne måde får nemmere ved at vælge den rette støvsuger til dine behov.

energimærkningEnergimærkningen er udviklet af EU og gør, at det er nemmere at sammenligne de forskellige støvsugere (samt andre produkter med en energimærkning). En energimærkning beskriver produktets forskellige egenskaber såsom energiforbrug, lydniveau og kapacitet. Disse tre faktorer er alle altafgørende egenskaber, når det kommer til at tage beslutningen om, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden støvsuger.

Når du kigger på en energimærkning, så har du mulighed for at se energiklassen i toppen. Energiklassen beskriver, hvor højt støvsugerens energiforbrug er. En støvsugers energiklasse går fra A til G, men der kan også findes produkter, hvor energimærkningen går fra A+++ til G. A er den bedste energimærkning, hvorimod G er den værste energimærkning.

Med hjælp fra energiklassen kan du derfor vurdere, hvor meget produktet årligt forbruger af energi. Det skal dog bemærkes, at det ikke er en præcis måling, men det giver en god indikation på, hvor meget du kan forvente, at produktet bruger af el hvert år.

Da en støvsuger har en lang levetid, er det en fordel at holde øje med energimærkningen, da du herved ikke behøver at udskifte støvsugeren, fordi du finder ud af, at den forbruger alt for meget el hvert år. Vælg derfor en støvsuger, der er placeret i en god energiklasse, hvis du ønsker en model, der både er en fordel for din pengepung samt for miljøet.

Læs mere om støvsugeres energimærkning her.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka sladdlösa dammsugare har fått bäst omdömen i tester?

Dyson V8 Absolute, Dyson V7 Motorhead och Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

🤓 Hur testas de sladdlösa dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Man testar även batteritiden genom att undersöka hur länge batteriet räcker och hur snabbt sugeffekten försämras. Slutligen bedöms dammsugarnas energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny sladdlös dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Gennemgang af testkilder

Aftonbladet 🇸🇪 
Den svenske avis Aftonbladet er en af de mest populære og læste aviser i Sverige. Avisen leverer både nyheder og underholdningsartikler hver dag. Desuden laver Aftonbladet også tests og anmeldelser af diverse forbrugerprodukter såsom støvsugere. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse hele testen her. Vær opmærksom på, at du skal betale for at læse hele testen.


Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasin Cnet.com beskæftiger sig med alt, hvad der har med teknologi at gøre. De skriver både nyheder, artikler, guides samt tests og anmeldelser af teknologiprodukter. De har blandt andet testet den ledningsfrie støvsuger Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Husmoderen.dk 🇩🇰 
Den danske blog Husmoderen.dk skriver om alt, hvad der har med hjemmet og husholdningen at gøre. Derudover anmelder og tester bloggen diverse produkter såsom støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Tek.no 🇳🇴 
Det norske teknikmagasin Tek.no skriver om alt, hvad der handler om teknologi og elektronik. Udover at skrive nyheder og guides, så tester og anmelder Tek.no også adskillige produkter heriblandt støvsugere. De har blandt andet testet Bosch BBHMOVE1N og Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan læse de to tests her og her.


Toptenreviews.com 🇺🇸 
Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com tester og anmelder et hav af forbrugerprodukter. De anmelder alt lige fra tørretumblere til køleskabe og støvsugere. Eksperterne fra Toptenreviews.com har blandt andet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.


Trustedreviews.com 🇬🇧 
Den britiske testside Turstedreviews.com tester mange forskellige produkter, hvor de herefter videregiver resultaterne af alle tests til forbrugerne. De har blandt andet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan læse hele testen her.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta