Sladdlös dammsugare - Bäst i test: Så väljer du rätt

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 9, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Sladdlös dammsugare - Bäst i test: Så väljer du rätt

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Dyson Gen5 Detect Absolute är utsedd till “bäst i test” enligt telegraph.co.uk.

Till den här artikeln har vi gått igenom olika tester av sladdlösa dammsugare för att du ska få en tydlig överblick av marknadens bästa modeller från varierade tillverkare.

Alla dammsugare har granskats och recenserats av olika expertkällor, däribland Trustedreviews.com och Tek.no, som förklarar vad man bör tänka på när man ska köpa en ny dammsugare samt går igenom både för- och nackdelar med de olika modellerna.

Längre ner i artikeln redogör vi för vad en sladdlös dammsugare egentligen är, hur du håller huset dammfritt och vad du bör tänka på när du ska köpa en ny dammsugare.

Senast ändrad:

Den 06/02/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa sladdlösa dammsugare med Dyson Gen5 Detect Absolute som är en testvinnande modell och en av Dysons mest kraftfulla enheter.

Tidigare ändringar:

5. februari 2024

Den 05/02/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa sladdlösa dammsugare med Dyson V15 Detect Absolute och Roidmi R10. Den förstnämnda är en av marknadens bästa modeller just nu samt en gedigen testvinnare, medan den andra är perfekt för husdjursägare tack vare dess trasselfria rengöringshuvud.

9. maj 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av sladdlösa dammsugarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

4. maj 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Dammsugare Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda sladdlösa dammsugarna

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V15 Detect Absolute:

 • Optimerad sugeffekt med Dyson DLS-teknik
 • Flerstegsfiltrering
 • Digital Motorbar-rengöringshuvud utan trassel

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget framstår den sladdlösa dammsugaren V15 Detect Absolute som ett utmärkt alternativ för dig som kräver förstklassig rengöring. Den smarta justeringen av sugeffekten och batteritiden säkerställer en omfattande rengöring, medan kraften hos Hyperdymium-motorn och batteritiden på upp till 60 minuter, utan strömavbrott, garanterar effektiv rengöring.

Vi är medvetna om att V15 Detect Absolute är en relativt dyr sladdlösa dammsugare och att dess laserdetektering endast fungerar på hårda golv. Vi anser emellertid att dessa smärre olägenheter är obetydliga i jämförelse med dammsugarens högkvalitativa och avancerade prestanda. Med en kapacitet att identifiera damm, robust sugeffekt och intelligent funktionalitet framstår enheten som ett optimalt val för dig som är redo att investera i ett överlägset rengöringsverktyg. Kort sagt återspeglar dammsugarens design Dysons engagemang för innovation och kundernas behov.

Fördelar

 • Tre rengöringslägen optimerade för en mängd olika uppgifter
 • Kraftfull sugeffekt tack vare Dyson Hyperdymium-motorn
 • Energieffektivt batteri
 • Effektiva rengöringshuvuden utan trassel
 • Laser framhäver mikroskopiskt damm på hårda golv
 • Användbara tillbehör

Nackdelar

 • I en högre prisklass
 • Lasern fungerar endast på hårda golv
 • Något tyngre konstruktion

Om du är på jakt efter en sladdlös dammsugare som anpassar sig efter dina utrymmen och behov är Dysons V15 Detect Absolute kanske precis vad du letar efter. Den här sladdlösa dammsugaren är utrustad med en Piezo Sensor och smart Dyson DLS-teknik som mäter dammnivåer och golvtyper i realtid för att optimera sugeffekt och körtid. Detta innebär således att dammsugaren kan tackla såväl damm på trägolv som inbäddad smuts i mattor.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,76 l
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • Mått: 25 x 126 x 26 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • HEPA-filter

Kraftfull enhet för djuprengöring

Jämfört med tidigare Dyson-dammsugare, till exempel V12, är V15 bättre lämpad för mer krävande rengöring. Detta tack vare dess kraftfullare motor som bland annat underlättar rengöring av inbäddat smuts i heltäckningsmattor. V15-modellen har dessutom en större dammbehållare, vilket minskar antalet tömningar. V12 är emellertid betydligt lättare, vilket gör den mer portabel och bekväm att manövrera från rum till rum.

Den sladdlösa dammsugaren Dyson V15 Detect Absolute är utrustad med en Hyperdymium-motor som snurrar med 125 000 varv per minut. Detta genererar en kraft som suger upp även den mest envisa smutsen. Dammsugarens Click-in batterisystem ger upp till 60 minuters batteritid, vilket möjliggör en grundlig rengöring av ditt hem.

Observera: I autoläget kan du förvänta dig en batteritid på cirka 40 minuter.

Anpassas efter ditt hem

Dysons V15-damssugare är inte bara kraftfull, utan främjar även en hälsosam inomhusmiljö tack vare dess flerstegsfiltrering som fångar upp 99,99 % av allt damm. Du får dessutom tre optimerade rengöringslägen, vilket ger en perfekt balans mellan effekt och drifttid för alla uppgifter – från en snabb rengöring till en grundlig vårstädning.

Smart teknik

Vidare utmärker sig den sladdlösa dammsugaren Dyson V15 Detect Absolute med sin intelligenta realtidsrapportering. Den digitala displayen räknar ner drifttiden till exakt en sekund och erbjuder därutöver indikationer för underhåll.

Vad säger användare och experter om Dyson V15 Detect Absolute?

Den sladdlösa dammsugaren Dyson V15 Detect Absolute har blivit utsedd till testvinnare på många ansedda testsidor och har visat prov på enastående rengöringsförmåga. Den har bland annat testats på korthåriga mattor där den fångar upp 92 % av all smuts i ett enda svep på standardinställningen. Kör man i autoläget, vilket aktiveras med bara ett knapptryck, avlägsnas även de minsta partiklarna, till exempel mjöl, hela vägen ut till kanterna. Dammsugarens enkla tömning och oöverträffade sugeffekt har gjort att flera expertpaneler menar att det är den bästa dammsugare de någonsin använt.

Det finns en del kommentarer om dammsugarens tyngre vikt och skrymmande storlek. Detta verkar dock inte vara avgörande faktorer eftersom kritiken överskuggas av beundran för enhetens kraft och avancerade funktionalitet.

Mer om Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,76 l
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • Mått: 25 x 126 x 26 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • HEPA-filter

Roidmi R10 - sladdlös dammsugare med trasselfritt rengöringshuvud

Bästa sladdlösa dammsugare för husdjursägare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Roidmi R10:

 • Trippelfiltrering med HEPA-filter
 • Kraftfullt batteri på 2200 mAH
 • Rengöringshuvud utan trassel

Konsumentmagasinets omdöme

Den sladdlösa dammsugaren Roidmi R10 balanserar pris och prestanda, vilket ger den ett bra värde och konkurrerar med avancerade märken till en bråkdel av kostnaden. Vi anser att dammsugarens lätta design, böjda handtag och mångsidiga tillbehör gör den till ett flexibelt rengöringsverktyg. Vidare ger dammsugarens högteknologiska batteripaket upp till 40 minuters rengöring på en enda laddning. Vi uppskattar särskilt dess Anti-Tangle Brush, som är en riktig “game-changer” om du är en husdjursägare som vill förebygga trassel med hår runt borstvalsen.

En mindre nackdel med Roidmi R10 är tömningen av dess dammbehållare. För att tömma behållaren behöver du ta bort munstycket och tillbehören samt koppla bort behållaren från handtaget och huvudenheten. Efter detta öppnar du behållaren med ett knapptryck och matar ut smutsen. Vi anser emellertid att detta är en relativt obetydande olägenhet som inte påverkar R10:s övergripande prestanda och funktionalitet.

Fördelar

 • Lätt konstruktion – väger endast 2,4 kilogram
 • Batteritid på upp till 40 minuter
 • Laddningsstation med magnetiskt fäste
 • Flerstegsfiltrering utan igensättning
 • Snabb och enkel att montera
 • Mycket för pengarna

Nackdelar

 • Något högljudd på den högsta inställningen
 • Tömningen kunde ha varit enklare

Den sladdlösa dammsugaren Roidmi R10 är, tack vare sitt innovativa Anti-Tangle Brush Teeth-rengöringshuvud, lämplig för dig med långt hår eller husdjur. Dammsugarens smarta design gör att borstvalsen effektivt samlar upp och separerar långa hårstråm utan att de fastnar och trasslar in sig.

Recension: En detaljerad recension av Roidmi R10

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 l
 • Batteritid: 40 min
 • Uppladdningstid: 150 min
 • Vikt: 2,4 kg
 • Mått: 25,9 x 191,1 x 15,8 cm
 • Ljudnivå: 83 dB
 • HEPA-filter
 • Avtagbart handstycke

Lätt och prisvärd enhet

Den sladdlösa dammsugaren Roidmi R10, tidigare känd som Roidmi S1E, har revolutionerat rengöringen i hemmet genom att erbjuda en smidig drift till en bråkdel av kostnaden jämfört med sina konkurrenter. Dammsugaren är ett prisvärt alternativ till modeller från varumärken som Dyson och Miele. Den erbjuder samma lyx och effektivitet utan att kosta skjortan.

R10-modellen är Roidmis lättaste sladdlösa dammsugare då den endast väger 2,4 kilogram. Handtaget böjer sig runt basen, vilket garanterar en bekväm och mångsidig användning – oavsett om du suger upp spindelnät från höga hörn eller damm från golvet. Dammsugarens tillbehör, inklusive ett elektriskt madrassmunstycke, en multifunktionsborste och ett möbelmunstycke, garanterar grundlig rengöring.

Kraftfull motor och flerstegsfiltrering

Roidmi R10 drivs av ett högteknologiskt litiumbatteri på 2200 mAH, vilket ger pålitlig och robust prestanda. Detta premiumbatteri med sex celler ger en rengöringstid på upp till 40 minuter på en enda laddning, vilket är tillräckligt för de flesta hushåll. När dammsugaren används på sin högsta inställning klarar den sig i tio minuter, vilket är standard bland sladdlösa dammsugare.

Enhetens flerstegsfiltrering, som bland annat består av ett löstagbart HEPA-filter, säkerställer en ren och allergenfri miljö. Detta system fångar upp upp till 99 % av damm, pollen och allergener och lämnar ditt hem med fräschare och renare luft.

Observera: HEPA-filtret kan tas bort och rengöras med det medföljande rengöringsverktyget. Det är dock inte tvättbart och måste därför bytas ut var tredje månad.

Smart design för vardaglig bekvämlighet

R10-dammsugaren har ett magnetiskt väggfäste i nordisk design som möjliggör utrymmesbesparande förvaring. Det enda du behöver göra är att fästa dammsugaren på plats och koppla in laddaren, sedan är din Roidmi R10 redo för användning.

Vad säger användare och experter om Roidmi R10?

TechRadar.com berömmer den sladdlösa dammsugaren Roidmi R10 för dess prisvärda och lätta design såväl som för dess överlägsna prestanda på hårda golv. Experterna påpekar hur dammsugaren, på den högsta inställningen, effektiv suger upp fint damm, vilket de menar gör den till en mästare på rengöring av hårda golv.

Användarna instämmer med experternas utlåtanden. Många är dessutom nöjda med dammsugarens funktionalitet även på de lägre inställningarna. En användare noterar att R10 kan användas för att rengöra skåpluckor tack vare dess lätta design som gör den enkel att lyfta och manövrera.

Medan en del användare menar att dammsugare är något högljudd på den högsta inställningen, noterar de att detta är en rimlig kompensation för en enhet som suger upp varenda dammkorn i sin väg.

Mer om Roidmi R10

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,4 l
 • Batteritid: 40 min
 • Uppladdningstid: 150 min
 • Vikt: 2,4 kg
 • Mått: 25,9 x 191,1 x 15,8 cm
 • Ljudnivå: 83 dB
 • HEPA-filter
 • Avtagbart handstycke

Dyson Gen5 Detect Absolute - mest kraftfulla Dyson-dammsugare

“Bäst i test” enligt Telegraph.co.uk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson Gen5 Detect Absolute:

 • Brukstid på 70 minuter
 • Utrustad med den kraftfullaste Dyson-motorn
 • Strömkontroll med en knapp

Konsumentmagasinets omdöme

Det är uppenbart att Dyson Gen5 Detect Absolute framstår som en stark kandidat i kategorin för förstklassiga sladdlösa dammsugare. Dammsugarens exceptionella sugeffekt, som hyllats av såväl experter som användare, tar rengöringen till nya nivåer. Vidare ökar enhetens effektivitet avsevärt tack vare dess autoläge, som smart justerar sugkraften, samt dess breda rengöringshuvud och många olika tillbehör.

Trots att dammsugaren är relativt dyr, vilket till en början kan verka avskräckande, anser vi att dess rengöringsprestanda, mångsidighet och hållbarhet gör den till en värdefull investering.

Fördelar

 • Enkel att tömma tack vare ”Point and Shoot"-mekanismen
 • Anpassar sig efter olika golv
 • Displayen visar när golvet är rent
 • Brett rengöringshuvud för optimal täckning
 • Smart integrerat spaltverktyg

Nackdelar

 • I en högre prisklass
 • Något tyngre

Den sladdlösa dammsugaren Gen5 Detect Absolute har en anmärkningsvärd drifttid på 70 minuter efter endast 4,5 timmars laddning. Detta överträffar Dysons V15-modell med ytterligare 10 minuter. Den förlängda drifttiden kan vara avgörande för att uppnå en djupgående rengöring av stora utrymmen eller under de rengöringssessioner där tiden är av yttersta vikt. Vi ser den här dammsugaren som en perfekt enhet för aktiva hem som prioriterar att upprätthålla ett rent boende.

Recension: En detaljerad recension av Dyson Gen5 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,77 l
 • Batteritid: 70 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3,5 kg
 • Mått: 25 x 127,6 x 27,6 cm
 • HEPA-filter
 • Avtagbart handstycke
 • Ljudnivå: 76 dB

Omfattande rengöringslösning

Den sladdlösa dammsugaren Gen5 Detect Absolute levereras med ett genomtänkt urval av tillbehör som är utformade för att tackla de flesta rengöringsuppgifter. Vi uppskattar särskilt dammsugaren Digital Motorbar-borste, som effektivt fräschar upp mattor och polerar hårda golv, och Light-up Fluffy Optic-borste för grundlig rengöring. Det medföljande precisionsspaltverktyget, dammborsten och den kompakta väggmonterade laddningsstationen säkerställer en anpassad rengöring av varje utrymme.

Överlägsen rengöringsprestanda

Med den här modellen har Dyson ännu en gång revolutionerat marknaden för sladdlösa dammsugare. Med den mest effektiva motorn hittills, på 130 000 rpm, överträffar den V15 Detect Absolute:s hastighet. Detta innebär kraftfull sugeffekt, som förblir robust även när dammbehållaren fylls. Den lilla viktökningen på bara 0,5 kilogram jämfört med V15, är enkel att motivera med den överlägsna prestanda som dammsugaren erbjuder.

Smart och anpassningsbar rengöring

Dammsugaren Gen5 Detect Absolute förbättrar din rengöring med en uppdaterad LCD-skärm som ger omedelbar feedback om vilka typer och mängder av partiklar du plockar upp – något som säkerställer grundlig rengöring. Dammsugaren anpassar sig efter dina rengöringsbehov med inställningarna ”Automatic”, “Eco” och “Boost”, vilket möjliggör optimerad rengöring av olika ytor och spill.

Vad säger användare och experter om Dyson Gen5 Detect Absolute?

Den sladdlösa dammsugaren Dyson Gen5 Detect Absolute har blivit utnämnd till ”Bäst i test” på både GoodHouseKeeping.com och Telegraph.co.uk. Expertpanelerna hyllar framför allt dammsugarens kraftfulla sugeffekt.

TrustedReviews.com framhåller dammsugarens effektivitet i Auto-läget och noterar att ett enda svep vanligtvis räcker för att avlägsna allt damm. De menar att detta är ett bevis på enhetens kraftfulla rengöringsförmåga.

En del användare anser att dammsugaren, särskilt dess motor och dammbehållare, är något tung att hålla i en hand. De menar dock att detta inte har påverkat deras övergripande tillfredsställelse.

Mer om Dyson Gen5 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,77 l
 • Batteritid: 70 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3,5 kg
 • Mått: 25 x 127,6 x 27,6 cm
 • HEPA-filter
 • Avtagbart handstycke
 • Ljudnivå: 76 dB

Miele Triflex HX1 Pro - sladdlös dammsugare för alla typer av golv

Mest mångsidiga sladdlösa dammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele Triflex HX1 Pro:

 • Tre-i-ett-design med tre dammsugarfunktioner
 • Hygieniskt HEPA AirClean-filtrering
 • Extra bred elektrisk borste

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att den sladdlösa dammsugaren Miele Triflex HX1 Pro, tack vare dess mångsidighet och höga prestanda, är en stark utmanare på marknaden. Dammsugaren är utformad för att uppfylla varierande rengöringsbehov och ger användarna tre distinkta funktioner i en enda kompakt enhet. Den imponerande batteritiden på 120 minuter överträffar många andra sladdlösa alternativ, vilket möjliggör oavbrutna rengöringssessioner.

Vi uppskattar särkilt dammsugarens hygieniska HEPA AirClean-filtrering som gör den till ett utmärkt val för dig som är allergiker eller som bara vill åstadkomma en hälsosammare inomhusmiljö. Vidare säkerställer Vortex-tekniken kraftfull sugeffekt, medan BrilliantLight-funktionen hjälper till med precisionsrengöring även i svåråtkomliga utrymmen.

Trots att Miele Triflex HX1 Pro är en något dyrare och tyngre dammsugare, anser vi att den definitivt är värd att överväga om du uppskattar avancerad design och funktionalitet. Det är en sladdlös dammsugare med förlängd batteritid och exceptionell hållbarhet – något som även bekräftas av experter.

Fördelar

 • Utmärkt rengöring på alla golvtyper
 • Automatisk golvdetektering
 • Bekväm att hålla
 • Utmärkt sugkraft
 • 120 minuters användning på en enda laddning
 • Allergivänliga filter

Nackdelar

 • I en högre prisklass
 • Vissa användare uppger att den kan bli tung efter en längre tids användning

Miele Triflex HX1 Pro erbjuder hygienisk HEPA AirClean-filtrering, vilket säkerställer att ditt hem är rent och fritt från allergener och andra partiklar. Denna dammsugare är därför idealisk för allergiker och astmatiker, samt för alla som vill ha ett rent och hälsosamt hem.

Vad säger användare och experter om Miele Triflex HX1 Pro?

Experter har gett denna modell betyget 4,5/5 stjärnor på Techadvisor.com samt Realhomes.com där de skriver att dammsugaren har en fantastisk sugkraft och djupgående rengöringsprestanda. De menar även att den är konstruerad för att hålla länge.

Mer om Miele Triflex HX1 Pro

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,5 L
 • Batteritid: 120 min
 • Uppladdningstid: 240 min
 • Vikt: 3,64 kg
 • Ljudnivå: 80 dB
 • HEPA-filter
 • Mått: 28 x 26 x 129 cm

Den sladdlösa dammsugaren Miele Triflex HX1 Pro är ett utmärkt alternativ för dig som söker en kraftfull och mångsidig sladdlös dammsugare. Den erbjuder tre olika dammsugarfunktioner för större mångsidighet samt har en batteritid på 120 minuter, vilket är betydligt längre än många andra sladdlösa alternativ på marknaden. Tack vare detta kan du rengöra hela ditt hem i ett svep utan att behöva pausa för att ladda din enhet.

Miele Triflex HX1 Pro är dessutom utrustad med Vortex-teknik, vilket skapar ett kraftfullt sug som kan avlägsna även det mest envisa smuts och skräp. Den extra breda elborsten tillsammans med BrilliantLight-funktionen på munstycket gör det enkelt att se vad du städar – även i trånga utrymmen.

Makita DCL180Z - sladdlös dammsugare med låg ljudnivå

Bästa sladdlösa dammsugare för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Makita DCL180Z:

 • Tvåstegs filtreringssystem av tyg
 • Ergonomiskt utformad med mjukt grepp av gummi
 • Optimal design och praktisk manövrering för vardaglig rengöring

Konsumentmagasinets omdöme

Den sladdlösa dammsugaren Makita DCL180Z är ett framstående alternativ på vår lista tack vare dess praktiska design för daglig användning och överkomliga pris. Enligt oss är en av dammsugarens utmärkande funktioner dess tvåstegs-filtreringssystem som avsevärt förbättrar enhetens prestanda och hållbarhet.

Trots att Makita DCL180Z erbjuder färre funktioner jämfört med mer avancerade sladdlösa dammsugare, är dess överkomliga kostnad en betydande fördel som gör den otroligt prisvärd. Dammsugarens lätta design, på bara 1,2 kilogram, bidrar till dess praktiska användning, vilket vi menar gör den användbar för en rad olika rengöringsuppgifter.

Om du söker en enkel och kostnadseffektiv apparat för att upprätthålla en ren hemmiljö utan onödiga komplikationer är den här Makita-modellen verkligen värd att överväga.

Fördelar

 • Låg ljudnivå
 • Utmärkt för snabbrengöring
 • Praktisk för rengöring av fordon
 • Enkel att tömma
 • Lättviktig

Nackdelar

 • Mindre avancerade funktioner jämfört med andra modeller

Den här modellen från Makita är perfekt för dig som vill ha en dammsugare som arbetar tyst och effektivt – oavsett om det är på en arbetsplats eller i ett hushåll. Den praktiska designen gör den enkel att manövrera, samtidigt som den sladdlösa funktionen gör att du kan städa var som helst utan att behöva oroa dig för att sladdarna ska komma i vägen.

Vad säger användare och experter om Makita DCL180Z?

Den sladdlösa dammsugaren Makita DCL180Z har 4,5/5 stjärnor i Googles sammanställning av användarrecensioner. Användarna skriver att det är en lättviktsmodell med bra sugkraft.

Mer om Makita DCL180Z

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,65 L
 • Ljudnivå: 71 dB
 • Batteritid: 20 min
 • Uppladdningstid: 220 min
 • Vikt: 1,2 kg
 • Mått: 47,6 x 11,4 x 15,2 cm

Makita DCL180Z är en kraftfull sladdlös dammsugare som är perfekt för rengöring av såväl mattor och hem som bilar. Det mjuka greppet av gummi säkerställer optimal komfort, medan T-munstycket med förbättrad rörlighet gör att du enkelt kan nå trånga utrymmen. Samtidigt säkerställer tvåtegs filtreringssystemet att din dammsugare håller länge och presterar bättre.

Makita DCL180Z har en låg ljudnivå, vilket gör den optimal för att användas i tysta miljöer. Detta säkerställer att du kan dammsuga utan att störa din omgivning, vilket gör den perfekt för både industriella och kommersiella tillämpningar.

Dammsugaren har en rymlig dammbehållare, vilket gör den till det perfekta verktyget för att snabbt städa upp stora områden. Dess effekt på 30 watt är något lägre jämfört med vissa andra modeller på marknaden, men med tanke på priset och de övergripande funktionerna är det tillräcklig för de genomsnittliga vardagsbehoven.

Till ett överkomligt pirs är Makita DCL180Z ett utmärkt budgetval. Jämfört med liknande produkter på marknaden har den ett bra värde för pengarna samt är en av de lättaste modellerna med dess vikt på endast 1,2 kilogram. Det är en kraftfull och hållbar sladdlös dammsugare som är perfekt för storskaliga städprojekt.

Läs mer om Makita DCL180Z

Dyson V8 Absolute

Bästa sladdlösa dammsugare med kraftfull prestanda

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V8 Absolute:

Fördelar

 • 40 minuters batteritid
 • Flera munstycken med olika funktioner
 • Dammsugare med tvättbart förfilter och HEPA-filter
 • Inbyggd handdammsugare
 • Väger bara 2,63 kg
 • Kraftfull motor med cyklonteknik

Dammsugaren har en sugeffekt på 115 watt och en motor som roterar med upp till 110 000 varv per minut. Det höga varvtalet innebär att modellen har en kraftigare sugeffekt än många andra sladdlösa dammsugare.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,5 L
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Uppladdningstid: 300 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 22,4 x 25 x 124,4 cm

Effektiv dammsugare med cyklonteknik
Dyson V8 Absolute är utrustad med ett system som bygger på en unik cyklonteknik. Denna teknik ökar luftcirkulationen med hjälp av 15 cykloner som arbetar parallellt i två skikt.

Cyklontekniken gör det lättare att dammsuga upp både damm och skräp, och i kombination med de fyra specialmunstyckena blir dammsugningen ännu effektivare. Man kan dessutom aktivera ett maxläge vid mer besvärlig dammsugning.

Dammsugaren levereras med ett Direct Drive-munstycke för mattor, ett Combination Tool-munstycke för fint damm, ett Soft Roller-munstycke för hårda golv samt ett motordrivet miniverktyg för trappor. Dyson V8 Absolute är en effektiv, lätthanterlig och påslös dammsugare som samlar upp dammet i en behållare som rymmer 0,54 liter.

Allergivänlig och batteridriven modell
Dyson V8 Absolute är dock inte bara påslös utan även sladdlös, och den här dammsugaren är därmed batteridriven. Batteritiden beror på hur hög effekt man använder, men på dammsugarens normalläge räcker batteriet ungefär 40 minuter. När batteriet tar slut laddar man upp dammsugaren från ett eluttag.

Dyson V8 Absolute har även en funktion som gör det möjligt att använda dammsugaren som en handdammsugare. Eftersom att modellen är utrustad med ett tvättbart förfilter och ett HEPA-filter är den dessutom perfekt för konsumenter som lider av astma eller allergier.

Flexibel lättviktare
Eftersom att Dyson V8 Absolute är en sladdlös dammsugare är det viktigt att den är lätt att hantera, och tack vare en relativt låg vikt på 2,63 kg är det inte några problem att manövrera den här modellen. Man kan även ändra utformningen på dammsugaren så att den kan användas för att städa högt upp, vilket till exempel underlättar hanteringen när man vill få bort spindelväv från taket. Tack vare de ledade munstyckena är det dessutom enkelt att komma åt att dammsuga i alla hörn, skrymslen och vrår.

Mer om Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,5 L
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Uppladdningstid: 300 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 22,4 x 25 x 124,4 cm

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO - sladdlös dammsugare med specialutformat munstycke för rengöring av djurhår

Bästa sladdlösa dammsugare för djurägare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO:

 • Olika praktiska ProAnimal-tillbehör
 • Specialutformat munstycke för rengöring av djurhår
 • Slimmad och mångsidig konstruktion som inte tar upp mycket förvaringsutrymme

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOOO är en lovordad sladdlös dammsugare. Den hyllas för dess rengöringsprestanda på olika golvytor och unika design som bland annat består av en extra borstvals för effektiv borttagning av djurhår. Dammsugarens mångsidiga drift är dessutom inte begränsad till golv, utan fungerar även till rengöring av möbler och tyger. Den erbjuder tre distinkta effektlägen, skräddarsydda för olika smutsnivåer, vilket säkerställer optimal anpassning efter olika rengöringskrav. Slutligen har dammsugaren en dammbehållare med en kapacitet på 0,9 liter, vilket minskar behovet av frekvent tömning.

Trots att en del användare saknar en väggmonterad laddningsstation, anser vi att dammsugarens övergripande funktionalitet och husdjursvänliga funktioner gör den till ett utmärkt alternativ för att hålla hemmet rent och fritt från husdjurshår och annat smuts.

Fördelar

 • Dammbehållare som rymmer 0,9 liter
 • 60 minuters batteritid
 • Specialutformat munstycke för rengöring av djurhår
 • Mycket flexibel konstruktion
 • Indikatorer för laddning och rengöring

Nackdelar

 • Kan inte monteras upp på väggen

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en sladdlös dammsugare som har fått mycket beröm av experter. Modellen har till exempel fått toppbetyg av både Aftonbladet och det norska teknikmagasinet Tek.no, där den dessutom fått särskilt mycket beröm för sin förmåga att avlägsna djurhår.

Tack vare olika tekniker och munstycken med olika funktioner kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO dammsuga hemmet otroligt effektivt. Munstyckena är användbara när man dammsuger både möbler, tyg och djurhår, och man kan dessutom välja mellan tre olika effektlägen beroende på hur smutsig ytan är. Dammsugaren har även indikatorer som ger användaren en överblick av batterinivån samt visar när filtret ska rengöras.

Recension: En detaljerad recension av Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,9 L
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 360 min
 • Vikt: 4,5 kg
 • Ljudnivå: 72 dB
 • Mått: 18,5 x 11,6 x 28,5 cm

Anpassad för djurhår
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en lämplig sladdlös dammsugare för dig som vill har husdjur. Den har bland annat ett munstycke med kraftiga, roterande borstar som är speciellt utformade för att avlägsna just hår. Modellen levereras dessutom med tillbehörspaketet ProAnimal som är perfekt för rengöring av hem med husdjur. Paketet består av en mängd olika tillbehör i form av munstycken, en förlängningsslang och en axelrem, och kan användas på allt från trappor till tyg och möbler.

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO har inte något uppladdningsstation, men kan i gengäld stå upp utan något stöd.

Uppladdningsbara batterier som håller länge
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO har uppladdningsbara litiumjonbatterier som är både kraftfulla och hållbara samt möjliggör en drifttid på cirka 60 minuter. Det tar dessutom inte särskilt lång tid att ladda batterierna igen; efter bara tre timmar har dammsugaren en batterinivå på 80 % – för att komma upp i 100 % måste den däremot laddas i sex timmar. Det finns även en indikator på dammsugaren som visar hur lång tid som återstår av laddningen.

Enkel hantering och rymlig dammbehållare
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO är en praktisk dammsugare som endast väger tre kilogram, och den är därför enkel att både hantera och förvara. Den har ett EasyClean-system, som ser till att rengöringen av cylindern går både snabbt och enkelt, samt ett hygieniskt filter som skapar en renare utgående luft. Dammsugaren har även en lättåtkomlig dammbehållare som snabbt och enkelt kan demonteras för att tömmas. Behållaren har en kapacitet på 0,9 liter.

Mer om Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,9 L
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 360 min
 • Vikt: 4,5 kg
 • Ljudnivå: 72 dB
 • Mått: 18,5 x 11,6 x 28,5 cm

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Xiaomi Mi Vacuum G10 - släddlös dammsugare med effektivt energisparande läge

Bästa sladdlösa dammsugare med energisparande läge

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Xiaomi Mi Vacuum G10:

 • Upp till 65 minuters drifttid
 • Smart golvborste med högt vridmoment
 • Fyra kraftinställningar

Konsumentmagasinets omdöme

Xiaomi Mi Vacuum G10 har en rad mycket funktionella funktioner, till exempel fyra sugkraftlägen och en inbyggd moppfunktion, som ger en allt-i-ett-lösning för dina städbehov. Dess golvborste med högt vridmoment anpassar sig smart till olika golvtyper för optimal rengöring. Även om batteritiden vid maximal effekt kan vara undermålig, kompenserar enhetens upp till 65 minuters drifttid i lägre effektlägen mer än väl för detta, vilket ger en förlängd rengöringsperiod som bör täcka de flesta hem på en enda laddning. Dessutom, även om borsten skulle kunna vara bredare för snabbare rengöring, säkerställer den nuvarande utformningen precision och grundlighet i rengöringen, särskilt i trånga utrymmen.

Fördelar

 • Stark sugkraft i eko-läget
 • Enkel att manövrera
 • Enkel att tömma genom en enda knapptryckning
 • Kraftfullt, uppladdningsbart batteri på 3000 mAh
 • Digital skärm med användbar information

Nackdelar

 • Borsten kunde ha varit bredare
 • Batteritiden vid maximal effekt hade kunnat vara bättre

Den sladdlösa dammsugaren från Xiaomi erbjuder upp till 65 minuters drifttid, vilket gör den till en bra modell för småföretagare eller upptagna familjer som vill hålla hemmet rent utan att behöva ägna timmar åt att dammsuga varje dag.

 

Vad säger användare och experter om Xiaomi Mi Vacuum G10?

Denna skaftdammsugare har generellt sett fått positiva omdömen från experter och användare. Enligt digitalphablet.com har den “utmärkt autonomi och konkurrenskraftigt pris”. Den fick ett betyg på 4,4 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner från olika butiker där de flesta berömde materialkvaliteten och den generellt sett robusta konstruktionen.

Mer om Xiaomi Mi Vacuum G10

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,6 L
 • Ljudnivå: 79 dB
 • Batteritid: 65 min
 • Uppladdningstid: 210 min
 • Vikt: 3,7 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 128,6 x 21,4 x 25,6 cm

Den här modellen är utrustad med några av de mest imponerande specifikationerna. Den har en smart golvborste med högt vridmoment som är perfekt för rengöring av mattor och andra ytor. Den har ett trestegsfiltreringssystem som fångar upp 99,97 % av alla partiklar och har ett kraftfullt uppladdningsbart batteri på 3000 mAh.

Den kan anpassa både sugkraft och huvudborste till de ytor som dammsugs. Detta gör den till ett mycket effektivt verktyg för rengöring av olika ytor, oavsett om det är kakel eller trägolv. Den väger 3,7 kg vilket är ett genomsnittligt antal för en sladdlös dammsugare.

Xiaomi dammsugaren har en unik inbyggd moppfunktion som gör att du enkelt kan rengöra dina golv utan att behöva använda andra verktyg. Den är perfekt för att snabbt städa upp spill eller kladd. Sugkraften hos denna sladdlösa dammsugare är 150AW, vilket är 25 % mer kraftfullt än sina föregångare och den är mycket effektiv, särskilt i Eco-läget som hjälper dig att spara på elräkningarna.

Tack vare den digitala TFT-skärmen på den här modellen kan du enkelt se hur mycket batteritid som återstår, vilken hastighet dammsugaren för närvarande har, när filtret behöver bytas och annan användbar information. Detta gör det enkelt att hålla koll på din dammsugare och se till att den alltid fungerar på bästa sätt.

5 saker att tänka på innan du köper dammsugare

 • Batteritid

  För mindre hushåll och lägenheter räcker oftast en batteritid på 30-40 minuter, men om du har större ytor att rengöra bör du välja en modell som kan arbeta i minst 60 minuter. Längden på en dammsugning varierar, där den kortaste är under 10 minuter och den längsta över en timme. Kortare dammsugningar kan vara bra för att snabbt piffa upp ett rum, medan längre är nödvändiga när du vill rengöra hela huset grundligt i ett enda svep utan att behöva avbryta sessionen för att ladda dammsugaren. Se till att även kontrollera uppladdningstiden som avser hur lång tid apparaten tar för att bli fulladdad. Detta kan även påverka din damsugning eftersom du som sagt kan behöva ladda dammsugaren mitt i en session. Laddningstiden varierar från en till 16 timmar, beroende på modell.

 • Vikt

  Beroende på hur länge du städar kan din dammsugares vikt vara avgörande för huruvida du i slutändan väljer en viss modell framför en annan. Generellt sett är sladdlösa dammsugare betydligt lättare än vanliga dammsugare. De väger i genomsnitt cirka tre kilogram, medan en sladdansluten dammsugare väger 6,4 kilogram. Därför är en sladdlösa dammsugare ett utmärkt alternativ om du har problem med att släpa runt en vanlig sladdansluten dammsugare i huset. Om du har stora ytor att städa bör du definitivt välja en lättare modell för att garantera att dina händer och armar inte belastas för tungt.

 • Effekt

  De flesta sladdlösa dammsugare har sugmotorer med effekter från 50 till över 500 watt samt två eller flera sugnivåer för att du ska kunna välja bland flera intensitetsinställningar. De fungerar oftast med en medelhög sugnivå som balanserar sugstyrka och batteritid, varav det vanligaste intervallet ligger mellan 20 till 200 watt. Högre effekt erbjuder en kraftfullare och grundligare rengöring, vilket kan vara nödvändigt om du till exempel har långhåriga mattor eller husdjur.

 • Pris

  De dyraste sladdlösa dammsugarna kostar runt 9 000 kronor och är då tillverkade av robusta komponenter och utrustade med flera funktioner. Om du är ute efter en dammsugare för simpel städning kan ett budgetalternativ, som kostar cirka 350 kronor, däremot räcka gott och väl. Tillbehören på de flesta av de avancerade sladdlösa dammsugarna kan i vissa fall vara användbara, men är generellt sett överdrivna för genomsnittskonsumentens behov och bidrar därmed till en onödigt kostsam investering. Därför bör du alltid känna till dina städbehov och ditt användningsområde innan du väljer en specifik produkt.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner anger hur lång drift en sladdlös dammsugare har innan den behöver laddas upp, hur enkel den är att rengöra samt hur kraftfull sugstyrka den har. Expertrecensioner ger dig däremot en mer djupgående inblick på hur den sladdlösa dammsugaren står sig i jämförelse med sin föregångare eller liknande produkter på marknaden. De granska även eventuellt nya funktioner.

arrow-more

Tester och recensioner av sladdlösa dammsugarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Rtings.com

Rtings.com är en omfattande webbplats som erbjuder detaljerade och objektiva tester och analyser av konsumentelektronik och hushållsapparater. De hjälper sina läsare genom att utföra rigorösa granskningar av produkter för att utvärdera deras prestanda, funktionalitet och prisvärdhet. Rtings.com tillhandahåller betyg och rekommendationer som vägledning vid köpbeslut.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa deras recension här.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk erbjuder recensioner av produkter för hem och trädgård, inklusive sladdlösa dammsugare. Recensionerna innehåller praktiska råd och insikter och fokuserar vanligtvis på hur produkterna i fråga kan förbättra vardagen. De diskuterar även produkternas övergripande prisvärdhet. IdealHome.co.uk syftar till att hjälpa sina läsare att göra sina hem mer effektiva och bekväma med de bästa produkterna på marknaden.

NyMag.com

NyMag.com har en sektion med produktrecensioner som de kallar för “Strategist”. I denna sektion kan du hitta tester och rekommendationer av olika produkter, inklusive sladdlösa dammsugare. De inkluderar ofta återkoppling från verkliga användare och experter, vilket ger en heltäckande bild av varje produkt. NyMag.com är känd för sin engagerande skrivstil och för att fokusera på produkter som sticker ut på marknaden.

TechRadar.com

TechRadar.com är en webbplats som tillhandahåller omfattande information om de senaste tekniska produkterna och tekniktrenderna. Webbplatsen erbjuder detaljerade produktrecensioner och tester för att hjälpa sina läsare att fatta välgrundade beslut genom att jämföra funktioner, prestanda och priser. TechRadar.com erbjuder även köpguider och rådgivning för att främja genomtänkta köpbeslut.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa deras recension här.

Roidmi R10

Du kan läsa deras recension här.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk är en brittisk onlinepublikation som erbjuder grundliga recensioner och expertråd om ett brett utbud av konsumentprodukter, inklusive tekniska prylar och hushållsapparater. ExpertReviews.co.uk hjälper sina läsare genom att tillhandahålla djupgående analyser, testresultat och utvärderingar för att lyfta för- och nackdelar med varje produkt.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa deras recension här.

T3.com

T3.com är en webbplats som erbjuder expertrecensioner, nyheter och råd om tekniska prylar, teknikutrustning och konsumentteknik. De förser sina läsare med produktrecensioner och tester genom att tillhandahålla djupgående analyser, praktiska tester och jämförelser av de senaste tekniska produkterna. T3.com hjälper sina läsare att fatta bättre köpbeslut tack vare deras köpguider och topplistor med rekommenderade produkter.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa deras recension här.

Aftonbladet 

Den svenska tidningen Aftonbladet är en av de mest populära och lästa tidningarna i Sverige. Tidningen erbjuder både nyheter och underhållningsartiklar varje dag. Utöver detta genomför Aftonbladet även tester och recensioner av olika konsumentprodukter såsom dammsugare. De har bland annat testat den sladdlösa dammsugaren Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan läsa hela testet här – observera dock att du måste betala för att få full tillgång till innehållet.

Cnet.com 

Den amerikanska tekniktidningen Cnet.com täcker allt som rör teknik. De publicerar nyheter, artiklar, guider, tester och recensioner av teknikprodukter. De har bland annat testat den sladdlösa dammsugaren Dyson V6 Digital Slim. Du kan läsa hela testet här.

Husmoderen.dk

Den danska bloggen Husmoderen.dk skriver om allt som rör hem och hushåll. De recenserar och testar dessutom olika produkter, bland annat exempel dammsugaren Dyson V6 Digital Slim. Du kan läsa hela recensionen här.

Tek.no 

Den norska tekniktidningen Tek.no skriver om allt som rör teknik och elektronik. Förutom att publicera nyheter och guider testar och recenserar Tek.no även flera produkter, däribland just dammsugare. De har bland annat testat Bosch BBHMOVE1N och Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan läsa testerna här och här.

Toptenreviews.com 

Den amerikanska testtidningen Toptenreviews.com testar och recenserar ett brett spektrum av konsumentprodukter. De recenserar allt från torktumlare till kylskåp och dammsugare. Experterna från Toptenreviews.com har bland annat testat Dyson V6 Digital Slim dammsugare. Du kan läsa hela recensionen här.

Trustedreviews.com

Den brittiska testsidan Turstedreviews.com testar många olika produkter och förmedlar sedan resultaten av alla tester till deras läsare. De har bland annat testat och recenserat dammsugaren Dyson V6 Digital Slim. Du kan läsa hela recensionen här.

Du kan läsa deras recension här.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa deras recension här.

Real Homes

RealHomes är en webbplats som tillhandahåller information, inspiration och råd gällande hemförbättring, inredning och hushåll. De erbjuder recensioner på produkter och apparater som vanligtvis innefattar praktiska tester, expertutlåtanden och verklig användning. RealHomes strävar efter att ge omfattande insikter om prestanda, funktionalitet och användbarhet. De vill hjälpa husägare att fatta välgrundade beslut när det gäller att förbättra och försköna sina hushåll.

Du kan läsa deras recension av Miele Triflex HX1 Pro här.

T3.com

T3.com är en teknikfokuserad webbplats som tillhandahåller expertrecensioner, nyheter och rådgivning om prylar, utrustning och konsumentteknik. De hjälper sina besökare med produktrecensioner och tester genom att presentera djupgående analyser, praktiska tester och jämförelser av de senaste tekniska produkterna. T3.com hjälper konsumenter att fatta bättre köpbeslut med hjälp av sina köpguider och topplistor med rekommenderade produkter.

 Du kan läsa deras recension här.

Telegraph.co.uk

Telegraph.co.uk tillhandahåller recensioner av en mängd olika produkter, inklusive hushållsartiklar som sladdlösa dammsugare.

De har dessutom en sektion som heter “Telegraph Recommended” där de presenterar alla sina rekommendationer.

Telegraph.co.uk:s recensioner erbjuder vanligtvis en blandning av expertutlåtanden och praktiska tester, vilket säkerställer att deras läsare får informerade råd. De betonar hur väl produkterna fungerar i vardagssituationer, vilket främjar genomtänkta köpbeslut.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk erbjuder recensioner av produkter för hem och trädgård, inklusive sladdlösa dammsugare. Recensionerna erbjuder praktiska råd och insikter och fokuserar vanligtvis på hur produkterna förbättrar hemlivet och deras övergripande prisvärdhet. IdealHome.co.uk syftar till att hjälpa användare att göra sina hem mer effektiva och bekväma med de bästa produkterna på marknaden.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en global onlinemarknadsplats med ett enormt produktsortiment som sträcker sig från elektronik till livsmedel. På Amazon kan man alltså köpa i stort sett vad som helst. Amazon hjälper potentiella kunder genom att tillhandahålla användarrecensioner och betyg på sina produkter, vilket ger en inblick i tidigare köpares erfarenheter.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V15 Detect Absolute här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Roidmi R10 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Makita DCL180Z här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson Gen5 Detect Absolute här.

Google Shopping

Google Shopping är en digital marknadsplats som är integrerad i Googles sökmotor. På Google Shopping kan användare söka, se och jämföra produkter från olika återförsäljare.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V15 Detect Absolute här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Roidmi R10 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Miele Triflex HX1 Pro här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Makita DCL180Z här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO  här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Electrolux PQ91-ANIMS här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson Gen5 Detect Absolute här.

FAQ

Vilka sladdlösa dammsugare har fått bäst omdömen i tester?
De dammsugare som har fått bäst omdömen i tester är Dyson V15 Detect Absoluteoch Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO.
Hur testas de sladdlösa dammsugarna?
Man bedömer de sladdlösa dammsugarna baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Man testar även batteritiden genom att undersöka hur länge batteriet håller samt hur snabbt sugeffekten försämras. Slutligen bedöms apparaternas energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.
Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en ny sladdlös dammsugare?
Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A.

Vad är en sladdlös dammsugare?

En sladdlös dammsugare ska inte kopplas in i något eluttag när man använder den eftersom den, precis som namnet antyder, inte har någon sladd. En sladdlös dammsugare har istället ett batteri som ska laddas upp genom strömmen från ett eluttag. De flesta modeller levereras med en uppladdningsstation där man kan ladda upp dammsugarens batterier mellan användningarna.

Sladdlösa dammsugare väger inte särskilt mycket och är därför ganska enkla att hantera och manövrera. De är även påslösa, och man behöver därför inte komma ihåg att frekvent byta dammsugarpåsar. Dammet hamnar istället direkt i en behållare som man sedan tömmer i soptunnan.

Många tycker att fördelen med sladdlösa dammsugare är att det inte finns någon lång sladd att hålla koll på när man dammsuger. Man får därför inte några problem med att sladden virar sig runt bordsben eller trasslar in sig i själva dammsugaren.

Hur testas sladdlösa dammsugare?

Det kan vara svårt att veta hur bra sladdlösa dammsugare egentligen är, och därför granskas dem på flera testpunkter. Det är dock inget du behöver göra själv, då många experter redan har gjort det åt dig. Däremot är du kanske nyfiken på hur experterna egentligen går tillväga när de testar en sladdlös dammsugare? Nedan följer svaret på detta.

Hur flexibel och hanterbar är dammsugaren?

Först och främst undersöker experterna hur användarvänlig dammsugaren är. När det gäller sladdlösa dammsugare ska de helst vara smidiga att gå runt med och relativt lätta. En användarvänlig dammsugare ska vara både flexibel och enkel att hantera.

Har dammsugaren en bra sugeffekt?

Sugeffekten är en annan viktig aspekt som experterna undersöker när de testar sladdlösa dammsugare. Det är också viktigt att ta reda på hur effektiv dammsugaren är på olika typer av smuts samt på olika underlag, till exempel mattor och hårda golv. Om det ingår flera olika munstycken testas även dessa.

Är dammsugaren tystgående?

De flesta experter undersöker även hur mycket dammsugaren väsnas, och eftersom att sladdlösa dammsugare är kända för att vara relativt högljudda är detta extra viktigt i just den här kategorin. Experterna mäter ljudnivån med hjälp av en ljudmätare för att få ett så korrekt resultat som möjligt.

Är dammsugaren en eltjuv?

Även om det här inte är lika relevant för sladdlösa modeller brukar experterna alltid undersöka energiförbrukningen när de granskar dammsugare. När de undersöker energiförbrukningen mäter de hur mycket ström dammsugaren använder när den används samt när den är i standbyläge.

Lång eller kort batteritid?

Experterna undersöker givetvis även batteriet hos sladdlösa dammsugare för att få en uppfattning om hur lång eller kort sådan en viss modell har. De provar därför hur länge man kan använda dammsugaren på en laddning, hur länge den kan bibehålla en optimal sugeffekt samt när sugstyrkan börjar avta. De noterar även batteriets hållbarhet.

Vad är viktigast?

När man testar och recenserar sladdlösa dammsugare är i princip alla testpunkter viktiga. De som väger mest är dock modellens faktiska prestanda, följt av dess användarvänlighet och batteritid.

Sprid en härlig doft i hemmet

De flesta förknippar nog inte dammsugaren med något som kan få hemmet att lukta gott, men genom att följa detta enkla knep kan du faktiskt få apparaten att sprida härliga dofter i ditt hushåll. Det finns alltså ingen anledning att spendera pengar på alla möjliga produkter som utlovar fantastiska dofter – det enda du egentligen behöver är din dammsugare och lite vaniljsocker.

Vaniljsocker absorberar alla dåliga lukter och sprider samtidigt en god doft i hela ditt hem. Tänk dock på att den här metoden bara fungerar med helt vanliga dammsugare.

Gör såhär

Hälla några teskedar vaniljsocker på golvet och dammsuga sedan upp det. Efter detta kommer en varm doft av vanilj sprida sig i ditt hem när du sedan fortsätter dammsuga som vanligt.

Om du inte tycker om doften av vanilj kan du även prova samma metod med andra ingredienser. Testa till exempel väldoftande kryddor eller torkade blommor.

Om du vill veta mer om hur det här faktiskt fungerar kan du klicka här.

Förbättra ditt inomhusklimat

Det finns ganska mycket som man själv kan göra för att förbättra sitt inomhusklimat. Nedan följer några tips och tricks som du kan ta hjälp av om du vill ha en bättre luftkvalitet hemma.

 • Kontrollera ventilationen
  Stillastående luft gör att fukt, damm och andra partiklar samlas i ditt hem. Kontrollera därför ventilationen regelbundet och se till att ventilerna är öppna och att filterna inte har dammat igen. Om du är osäker på din ventilation kan du även kontakta en ventilationstekniker och boka in en kontroll.
 • Damma ofta
  Eftersom att damm kan vara riktigt irriterande för luftvägarna är det bra att vädra sängkläder och mattor ofta. Gör detta utomhus för att bli av med damm och skräp som har samlats i tyget.
 • Undvik sprayprodukter och kemikalier som “renar luften”
  Produkter som säger sig rengöra luften med diverse kemikalier försämrar i själva verket luftkvaliteten. Detsamma gäller även för rengörings- och stylingspray då dessa produkter sprayas direkt ut i luften vilket innebär att du kommer att andas in dem. Den bästa metoden för att rena luften är att vädra.
 • Ha ett bra dammsugarfilter
  Det är filtret i dammsugaren som fångar upp alla små partiklar och gör städningen mer effektiv. Det är därför viktigt att man har ett högkvalitativt dammsugarfilter. På så sätt blir det även mer värt att dammsuga trots att det inte är särskilt roligt.
 • Var försiktig med ljus och kaminer
  Även om det kan vara trevligt att tända doftljus och rökelse är det inte särskilt bra för luftkvaliteten inomhus. Om du ändå vill tända ljus eller rökelse bör du vädra ordentligt efteråt för att få ut den gamla luften och in med ny. Om man har en kamin hemma är det också vanligt att man eldar det som finns nära tillhands. Var dock uppmärksam då vissa artiklar kan frigöra giftiga partiklar i luften, och du bör till exempel undvika att elda målat virke och plast.

Dessa fem tips kan hjälpa dig att förbättra ditt inomhusklimat. Om du vill veta mer om hur du får en bättre luftkvalitet inomhus hittar du fler tips och tricks här.

Var kommer dammet ifrån?

Efter att man har städat lägger sig dammet sakta men säkert överallt igen – men, hur kommer det sig? Och vart kommer det ifrån? Nedan följer en beskrivning av detta fenomen.

Damm kommer framförallt från oss själva, och i en artikel från danska Videnskab.dk berättar forskaren Vivi Shlünssen att damm bland annat innehåller hudrester, sandkorn och djurhår.

När vi dammsuger avlägsnar vi allt från hudceller till sandkorn, och eftersom att vi fortsätter att spendera tid hemma bildas det snabbt nytt damm som vi måste göra oss av med.

Våra sovrum är till exempel ofta fulla av hudceller, och enligt Vivi Shlünssen gör detta att det bildas mer damm i sovrummet än i andra rum. Örngott och påslakan är dessutom utmärkta hem för dammkvalster och bör därför tvättas ofta. Vivi Shlünssen rekommenderar även att man inte har för mycket möbler i sovrummet.

Elektriska laddningar attraherar också damm; därför samlas det mer damm på din tv-appart än din bokhylla.

Även om damm inte direkt är farligt för människor rekommenderas vi fortfarande att städa och dammsuga med jämna mellanrum. Dammet kan nämligen försämra vår hälsa, och vissa forskare menar även att det är direkt ohälsosamt för människor att leva i en alltför dammig miljö.

Var kommer dammet ifrån?

Om du vill vinna över dammet hemma hos dig själv följer här nedan fem tips på vad du bör undvika när du städar. Genom att ta hjälp av dessa råd kan du se till att ditt hus blir så dammfritt som möjligt.

 • Rengör filtret i dammsugaren
  Dammfilter är gjorda för att fånga upp alla mindre dammpartiklar och se till att luften som skickas ut igen är renare än den var när den sögs in. Om filtret blir tilltäppt kan det däremot inte fånga upp dammet, och skickar istället i värsta fall ut mer damm i luften igen. Det är därför otroligt viktigt att du antingen byter eller rengör dammsugarens filter med jämna mellanrum.
 • Skippa dammvippan
  Många använder fortfarande en dammvippa när det gäller att damma av i hemmet – men det är ingen bra idé. Det kan till och med göra inomhusklimatet värre då man med en dammvippa bara flyttar dammet från en plats till en annan. Det är därför bättre att använda till exempel trasor som istället fångar dammet.
 • Glöm inte att rengöra ventilationssystemet
  Dessa osynliga galler på väggar och tak är gömda dammagneter. Om du inte rengör dem regelbundet kommer de att fyllas med damm och därmed även fylla rummet med damm. All luft som skulle vara ren blir alltså full av damm om du glömmer bort att rengöra ventilationen.
 • Fukta dammtrasan
  Det är svårare att få bort allt damm med en torr trasa och därför bör du se till att fukta trasan när du dammtorkar. En mikrofiberduk fungerar bäst för just dammtorkning.
 • Spraya inte rengöringsmedel på möblerna
  Om du gör detta kan det skapas en hinna på ytan som sedan drar till sig mer damm som är svårare att få bort. Applicera istället rengöringsmedel direkt på trasan och torka försiktigt av möblerna.

Klicka här om du vill läsa mer om vad du kan göra för att undvika damm hemma.

Minska förekomsten av kvalster

Dammkvalster är mikroskopiska spindeldjur som trivs i varma miljöer där de kan leva på fukt, svett och hudavlagringar. Kvalster trivs därför bäst i sängen, där det i genomsnitt bor 1,5 miljoner sådana.

Det finns dock en del förebyggande åtgärder som kan hålla nere mängden kvalster:

 • Vädra två gånger dagligen med drag.
 • Undvik att torka din tvätt inomhus.
 • Tvätta täcken och kuddar i 60 °C ungefär var tredje månad.
 • Tvätta sängkläder i 60 °C och se till att byta dem två till fyra gånger i månaden.
 • Tvätta bäddmadrassen i 60 °C varje eller varannan månad.
 • Placera möbler och annan inredning så att de är enkla att rengöra och avlägsna damm från.
 • Tvätta gosedjur i 60 °C regelbundet.
 • Rök inte inomhus.
 • Värm upp alla rum till minst 20 °C.
 • Städa grundligt minst en gång i veckan – men dammsug flera – och kom ihåg att vädra under städningen.

Om du vill läsa fler tips om hur du kan bli av med dammkvalster i ditt hem, klicka här eller här.

Tips inför köp av en ny dammsugare

Om du är på jakt efter en ny dammsugare finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det kan vara svårt att välja rätt modell genom att bara surfa runt på internet. Du bör inte heller alltid gå efter den dammsugare som är märkt som antingen ‘den bästa’ eller ‘den nyaste’ på marknaden då den inte nödvändigtvis är bäst för dig.

Därför har vi sammanställt en lista på vad du bör tänka på när du är på jakt efter en ny dammsugare. Med hjälp av dessa tips får du en överblick av vad du bör tänka på när du ska köpa en ny dammsugare.

Hårda golv, mattor eller både och?

En av de faktorer som du bör vara mest uppmärksam på är om du har hårda golv, mattor eller en blandning av båda i ditt hem. Det kan hjälpa dig att välja en dammsugare som passar dina behov. Med hjälp av dammsugarens energimärkning kan du se hur effektiv den specifika modellen är när det gäller att dammsuga både hårda golv och mattor. Om du till exempel har många rum med heltäckningsmattor i ditt hem rekommenderas att du väljer en dammsugare som är bra på att rengöra mattor.

Ska dammsugaren ha få eller många funktioner?

Samtidigt som vissa dammsugare är utrustade med en mängd funktioner, finns det också dammsugare som bara har ett fåtal. Därför måste du avgöra vad du faktiskt behöver när det gäller extrafunktioner. Ju fler extrafunktioner en dammsugaren har, desto dyrare tenderar den att vara.

Ska dammsugaren vara påslös?

En annan faktor att tänka på är om du vill ha en modell med eller utan påse. Idag är det allt mer vanligt med påslösa dammsugare där dammet istället leds till en behållare som du kan tömma direkt i soptunnan.

Kontrollera ljudnivån

Förutom att visa energiklass och rengöringsprestanda visar energimärkningen också dammsugarens ljudnivå. För vissa kan ljudnivån vara en avgörande faktor om de vill ha en tyst dammsugare. Normalt ligger denna för en dammsugare på mellan 65 och 85 dB – det kan dock finnas dammsugare med både högre och lägre.

Dyr eller billig dammsugare?

Naturligtvis är priset också en faktor att tänka på. Det är inte nödvändigtvis den billigaste eller dyraste modellen som du ska skaffa. Priset bör dock inte vara avgörande, eftersom en billigare dammsugare kan vara bättre än en dyrare när priserna överstiger ett par tusenlappar.

Allergivänlig dammsugare

Om du eller någon i ditt hushåll lider av astma eller allergier är det en bra idé att köpa en allergivänlig dammsugare. Att köpa en modell med HEPA-filter kan vara fördelaktigt för alla konsumenter, eftersom ett sådant filter i allmänhet kan bidra till att förbättra ditt hems inomhusklimat.

Storleken på dammsugaren

Har du mycket utrymme för att förvara en dammsugare eller vill du ha en dammsugare som inte tar upp mycket utrymme? Då behöver du leta efter en platsbesparande dammsugare, till exempel en modell som kan fällas ihop. Dammsugare kommer i mycket varierande storlekar, och därför är det viktigt att ha koll på hur pass stor modell du har plats till.

Dammsugarens elförbrukning

De flesta av oss vill inte ha en dammsugare som förbrukar för mycket el, och därför bör du även leta efter en energieffektiv modell. En energisnål dammsugare är definitivt en fördel, eftersom den kan avbelasta din elräkning. De flesta dammsugare idag har dock en bra energimärkning, vilket gör att urvalet fortfarande kommer att vara stort, fastän detta är en av de viktigaste parametrarna för dig.

Du bör titta efter följande när du letar efter en ny dammsugare:

 • Köp en dammsugare med bra rengöringsprestanda och energimärkning.
 • Välj en dammsugare som är lämplig för de typer av golv du har i ditt hem.
 • Leta efter en dammsugare med låga dammutsläpp. Helst ska du leta efter en modell med dammutsläpp A eftersom det främjar en optimal inomhusklimat samt är lämpligt för astmatiker och allergiker. Dammutsläpp B kan dock vara tillräckligt om man inte är känslig.
 • Kontrollera dammsugarens ljudnivå – är den högljudd eller tyst, och vad tål du?

Generellt sett är det en bra idé att välja dammsugare baserat på rengöringsprestanda eller energiklass då dessa faktorer är viktiga när det gäller apparatens övergripande kvalitet. Genom att välja utifrån dammsugarens städprestanda och energiklass kan du vara säker på att få en produkt av hög kvalitet som rengör effektivt men som samtidigt inte förbrukar för mycket el.

När du har tagit en titt på de faktorer du behöver ta hänsyn till och vara uppmärksam på blir det enklare för dig att utesluta de dammsugare du inte bör se närmare på. Dessa råd kan även hjälpa dig att köpa rätt dammsugare från början som uppfyller både dina önskemål och behov.

Klicka här eller här för att läsa mer om vad du bör tänka på när din gamla dammsugare går sönder och det är dags för en ny.

Energimärkning av dammsugare – detta måste du veta

Idag måste alla dammsugare enligt EU ha en energimärkning. Det är bra för dig som konsument eftersom det gör det enklare att välja rätt produkt för dina behov.

Energimärkningarna är framtagen av EU och gör det enklare att jämföra olika dammsugare (samt andra produkter med energimärkningar). En energimärkning beskriver produktens olika egenskaper, som energiförbrukning, ljudnivå och kapacitet, eftersom de är avgörande när man ska bestämma sig för om man ska välja en dammsugare eller en annan.

När du tittar på en energimärkning ser du energiklassen överst – denna beskriver hur hög energiförbrukning produkten har. Energiklassen för en dammsugare sträcker sig från A till G, men du kan också hitta produkter med de gamla energimärkningarna som gick från A+++ till G. A är idag den bästa energimärkningen, medan G är den sämsta.

Med hjälp av energiklassen kan du uppskatta hur mycket energi produkten förbrukar per år. Det bör dock noteras att detta inte är ett exakt mått, utan endast en indikation..

Eftersom en dammsugare har lång hållbarhet är det klokt att vara uppmärksam på produktens energimärkning. Detta för att du inte ska behöva byta ut dammsugaren bara för att du upptäcker att den förbrukar för mycket el varje år. Välj därför en dammsugare med bra energimärkning om du vill ha en modell som är bra för både plånboken och miljön.

Läs mer om dammsugares energimärkning här.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta