Bosch Dammsugare Test – De bästa dammsugarna från Bosch – Experternas Betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test guide: Den här artikeln handlar om granskningar av dammsugare från märket Bosch. Baserat på expertbedömningar i olika undersökningar går vi här igenom dammsugarna var för sig för att reda ut vilka modeller som är bäst.

I den här artikeln hittar du därför en genomgång av fyra olika dammsugare från Bosch, och vi berättar både vad de olika modellerna kan göra och vad experterna tycker om dammsugarna. För att kunna göra detta har vi undersökt granskningar från Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln. Du kan även läsa vårt allmänna dammsugartest där vi har samlat testvinnande modeller från ett antal olika tillverkare.

Den här artikeln om Bosch-dammsugare innehåller:

🔸 Överblick över de bästa dammsugarna från märket Bosch 
🔸 Genomgång av saker som är bra att tänka på när du köper en ny dammsugare 
🔸 Guide till hur du skapar ett bra inomhusklimat 
🔸 Tips på hur du dammsuger så effektivt som möjligt 
🔸 Information om HEPA-filter 
🔸 Fakta om olika dammsugarmunstycken 
🔸 Information om Bosch 
🔸 Genomgång av alla test som vi har undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Senaste uppdateringarna

Den 27/06/2023 lade vi till Bosch Advanced Vac 20, Bosch BGC05AAA2, Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1, Bosch BGLS4HYG2 och Bosch BGBS4POW1 i vår artikel om de bästa Bosch-dammsugarna.

Bosch Advanced Vac 20 är den mest prisvärda våt- och torrdammsugaren då den erbjuder en kapacitet på 20 liter, en universaladapter och en antistatisk slang.


Bosch Advanced Vac 20 – mångsidig och högpresterande dammsugare

Bästa våt- och torrdammsugaren för priset

 • 4,5/5 stjärnor på TrustedReviews.com
 • 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • 4,3/5 stjärnor på Google Shopping

Bosch AdvancedVac 20 kan mycket smidigt växla mellan torr och våt rengöring och är därmed ett otroligt mångsidigt verktyg för rengöring av såväl hushåll som arbetsplatser. Dammsugaren är dessutom robust och kan hantera upp till 13,5 liter vätska utan att överbelastas. AdvancedVac 20 är perfekt för upptagna hushåll, hängivna hemmafixare och professionella hantverkare då den skapar en ren och hälsosam inomhusmiljö – oavsett vilken utmaning som väntar. 

 • Anti-statisk slang
 • Våt och torr rengöring
 • Universaladapter

Recension: En detaljerad recension av Bosch Advanced Vac 20

Smart och användarvänlig design
Bosch Advanced Vac 20 tar, tack vare sina unika funktioner, rengöringen till en ny nivå. Dammsugare gör inte bara rent utan kan även integreras med dina Bosch Green elverktyg med hjälp av universaladaptern. När ditt elverktyg startar går dammsugaren igång automatiskt, vilket innebär att du kan arbeta i en ren och hälsosam miljö. Den antistatiska sugslangen förhindrar statisk laddning och skyddar dig mot elektriska urladdningar, medan den slagtåliga behållaren är korrosionsbeständig. Bosch Advanced Vac 20 är inte bara kraftfull, den är alltså även robust och hållbar.

Mångsidighet och bekvämlighet i en och samma apparat
I utformningen av Bosch Advanced Vac 20 har anpassningsförmågan varit i fokus. Den är inte begränsad till att enbart användas i en verkstad, utan är tillräckligt mångsidig för att klara både torr- och våtrengöring i hemmet. En utmärkande egenskap är möjligheten att växla mellan dessa rengöringstillämpningar utan att behöva byta filter. Detta är möjligt tack vare patronfiltret. Golvmunstycket har dessutom ett vått och ett torrt läge för att kunna hantera all typ av smuts. Dammsugaren är också användarvänlig och har ett ergonomiskt handtag för enkel transport och praktiska förvaringsalternativ för slang, sladd och tillbehör.

Kraftfull prestanda och enkelt underhåll
För att beskriva denna dammsugare är kraftfull en underdrift – dess motor på 1200 watt överträffar andra dammsugare med över 400 watt och omvandlar rejäl effekt till enastående sugkraft. Samtidigt lyckas den hålla ljudnivån på behagliga 78 dB. Dammsugaren har en användarvänlig utloppsventil för tömning av stora mängder vatten. De medföljande tillbehören, inklusive den en anti-statiska slangen samt golv- och borstmunstycket, understryker dammsugarens syfte att tillhandahålla en heltäckande rengöringslösning. 

Vad säger användare och experter om Bosch Advanced Vac 20?

Både experter och användare har lovordat Bosch Advanced Vac 20 för dess prestanda, mångsidighet och prisvärdhet.

Den välrenommerade plattformen TrustedReviews.com har utfört en omfattande analys av dammsugaren och menar att den presterar exceptionellt på torra golv och lämnar mattor, parkett och kakelplattor fläckfria. De skriver vidare att rengöringen av våt smuts är “utmärkt” och att inga ytterligare kommentarer behövs på grund av den enastående prestandan. När det gäller rengöring av kanter menade TrustedReviews.com att den gjorde mycket bra ifrån sig – särskilt på parkettgolv – även om en minimal mängd testpulver lämnades kvar nära kanten. När dammsugaren testades i en verkstadsmiljö bevisade den sin robusta karaktär genom att utan problem hantera grus och träspån. Även det automatiskt tillkopplade eluttaget fick mycket beröm.

Användarna håller i stort sett med experternas bedömning. En användare nämnde att Advanced Vac 20 fungerade utmärkt som en DIY-dammsugare då den hanterade sågspån, småskräp och bråte utan problem. Samma användare berömde även funktionen hos slavkontakten. En annan användare berömde dammsugarens övergripande kvalitet och sugkraft i det torra läget, och menade att apparaten var anmärkningsvärd med tanke på dess överkomliga pris. Användaren skrev vidare att utblåsningsfunktionen var praktisk och lovordade dess universella användbarhet efter att effektivt ha rengjort mattor och kombinerat enheten med en kapsåg.

Trots sin vikt på 7,6 kilogram, vilket kan tyckas vara på den tyngre sidan, anser användarna att dammsugarens robusthet och rengöringsförmåga är värd investeringen. Vikten är ett bevis på dess hållbarhet och kvalitet, då den är utformad för att kunna användas konsekvent även vid krävande rengöringsuppgifter.

Fördelar

 • Hög absorptionsförmåga
 • Enkel att hantera tack vare det ergonomiska handtaget
 • Smidig tömning
 • Bra uppsamling av vätska
 • Praktiskt fästsystem
Nackdelar

 • Relativt tung
 • Kort sladd

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Sammantaget är Bosch Advanced Vac 20 en mångsidig, högpresterande och robust dammsugare som utan problem kan hantera både torra och våta rengöringsuppgifter. Den smidiga integrationen med Bosch Green elverktyg och den automatiska driftsfunktionen gör den praktisk i såväl verkstäder som hemmiljöer. Enhetens robusta behållare, ergonomiska design och praktiska förvaringslösningar bidrar till dess användbarhet och hållbarhet. En potentiell nackdel, som vissa användare har uppmärksammat, är den relativt korta sladden. Detta kan dock enkelt åtgärdas med hjälp av en förlängningskabel, vilket möjliggör större räckvidder så att användaren kan röra sig fritt i större utrymmen. Den något kortare sladden minskar inte heller dammsugarens övergripande prestanda, som levererar avancerad funktionalitet och robusthet till ett konkurrenskraftigt pris. Vi anser att denna dammsugare är en värdefull investering för dem som söker en omfattande och effektiv rengöringslösning.

Specifikationer
Med eller utan påse: Med
Volym: 20 L
Motoreffekt: 1200 W
Ljudnivå: 78 dB
Mått: 39,5 x 53 x 36 cm
Vikt: 7,6 kg
HEPA-filter: Nej


Bosch BGC05AAA2 – lämplig dammsugare för allergiker

Utmärkt påslös dammsugare

 • 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • 4,3/5 stjärnor på Amazon

Bosch BGC05AAA2 är utrustad med AirCycle-teknik och utnyttjar centrifugalkraft för att uppnå hög rengöringsprestanda. Oavsett om du hanterar svår smuts eller lättare damm säkerställer denna kraftfulla dammsugare en fläckfri rengöring. 

 • AirCycle-teknik
 • Hygieniskt filtersystem (HEPA H-12)
 • Kraftfull HiSpin-motor

Recension: En detaljerad recension av Bosch BGC05AAA2 

Funktionell design
Bosch BGC05AAA2 har en effektiv HiSpin-motor på 700 watt som garanterar en imponerande sugkraft. Dammsugaren är särskilt utformad för att vara påslös och har istället en avtagbar dammbehållare som rymmer upp till 1,5 liter. Detta eliminerar behovet av att ständigt byta dammsugarpåsar, vilket dessutom är kostnadseffektivt och bekvämt. De aerodynamiska bladen och det perfekt kalibrerade luftflödet bidrar till utmärkta rengöringsresultat samtidigt som de sparar ström. Dammsugaren utmärker sig med sin imponerande arbetsradie på nio meter, vilket är särskilt fördelaktigt för större hushåll eftersom det minskar behovet av att ständigt behöva flytta enheten. Detta minskar i sin tur potentiell belastning och förbättrar den totala rengöringen.

Enkel manövrerbarhet
Den lätta och kompakta designen gör dammsugaren enkel att manövrera och förvara, medan det praktiska teleskopröret kan justeras för att passa din kroppslängd och förhindra obehag vid långvarig användning. Den elektroniska effektregulatorn gör att rengöringsprestandan kan anpassas till olika golvtyper, vilket säkerställer att dammsugaren är lika effektiv på ömtåliga ytor som på grövre. Dammsugaren levereras med borstar som är särskilt utformade för känsliga golv och utökar därmed dess användningsområde ytterligare.

Hygienisk och allergivänlig
Bosch BGC05AAA2 är utrustad med ett tvättbart HEPA-H12-hygienfilter och är särskilt lämpad för hushåll med allergiker. Detta avancerade filtersystem säkerställer maximal reduktion av allergener i utloppsluften, vilket bidrar till en renare och hälsosammare inomhusmiljö. 

Vad säger användare om Bosch BGC05AAA2?

Användare har varit väldigt positiva till Bosch BGC05AAA2 och nämnt en mängd olika funktioner som har haft en positiv inverkan på deras rengöringsrutiner. De menar bland annat att dammsugarens medelstora huvud är perfekt lämpat för medelstora utrymmen och att dammsugaren passar utmärkt i en lägenhet på 70 kvadratmeter. Vidare skriver användarna att dammsugaren effektivt rengör alla ytor utan att kompromissa med manövrerbarheten, vilket gör den idealisk för både små och stora hushåll.

Ytterligare en funktion som har fått mycket beröm är de justerbara effektinställningarna. Användarna har lovordat denna flexibilitet och menar att det gör att de enkelt kan anpassa dammsugarens effekt efter rengöringsbehoven – oavsett om det handlar om några smulor på golvet eller envisa hundhår på en matta. 

Användarna har också lovordat den kostnadseffektiva aspekten av denna Bosch-dammsugare; eftersom den är påslös behöver man inte frekvent köpa nya dammsugarpåsar, vilket har upplevts som mycket positivt.

Fördelar

 • Lätt och enkel att förvara tack vare den kompakta storleken
 • Tvättbart filter
 • Kan anpassas till olika typer av golv
 • Lång sladd på nio meter
 • Håller en låg ljudnivå
 • Det är mycket enkelt att ta bort och tömma dammbehållaren
Nackdelar

 • Brist på tillbehör för mångsidig användning

 

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis erbjuder Bosch BGC05AAA2 en heltäckande rengöringslösning som kombinerar prestanda, bekvämlighet och hygien. Den effektiva HiSpin-motorn på 700 watt, den rymliga dammbehållaren på 1,5 liter och räckvidden på nio meter säkerställer en robust rengöringsprestanda i alla hushåll. Användarna uppskattar de justerbara effektinställningarna som möjliggör anpassad användning baserat på rengöringsbehoven. Samtidigt är designen genomtänkt, med ett medelstort huvud och ett höjdjusterbart teleskoprör. Det tvättbara HEPA-H12-hygienfiltret gör den dessutom till ett lämpligt val för allergiker då det bidrar till ett renare och hälsosammare hem. Trots att några användare saknade flerfunktionella tillbehör, däribland ett munstycke för soffor, väger dammsugarens kostnadseffektivitet och användarvänliga funktioner upp för detta. Den kraftfulla sugförmågan och det skonsamma borstmunstycket gör det dessutom möjligt att hantera ett brett spektrum av ytor, vilket mycket väl kan tillgodose behoven i många hem utan ett behov av ytterligare tillbehör. 

Specifikationer
Med eller utan påse: Utan
Volym: 1,5 L
Motoreffekt: 700 W
Ljudnivå: 78 dB
Mått: 26,8 x 31,41 x 38,1 cm
Vikt: 6 kg
HEPA-filter: Ja


Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1 – utmärkt dammsugare för alla typer av golv

Bästa dammsugaren för husdjursägare

 • 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

 

Dammsugaren Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1 briljerar med sitt PowerProtect-system som säkerställer konsekvent rengöring även när påsen nästan är full. Detta innebär färre påsbyten och lägre förbrukningskostnader vilket innebär optimal prestanda för investeringen. När dammsugaren används med PowerProtect-dammsugarpåsar får den dessutom upp till 60 % bättre sugeffekt jämfört med standardvarianter.

 • AirTurbo Plus-munstycke 
 • Konsekvent prestanda med PowerProtect-systemet
 • Räckvidd på tolv meter

Recension: En detaljerad recension av Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1

Exceptionell förmåga att avlägsna päls
Bosch ProAnimal BGL6PET1 skiljer sig från konkurrerande dammsugare genom den anmärkningsvärda prestandan vid hantering av djurhår — en kvalitet som är mycket uppskattad av husdjursägare. AirTurbo-munstycket ger upp till 30 % snabbare rengöring och suger effektivt upp djurhår från alla typer av golv. Samtidigt förbättrar den innovativa, fotmanövrerade rengöringsfunktionen på munstycket användbarheten då den gör att du slipper böja dig i onödan. Detta skapar en imponerande och användarvänlig rengöringsupplevelse.

Mycket hygienisk med tvättbart HEPA-filter och AirFresh-påsar
Hälsomedvetna konsumenter kommer att uppskatta Bosch ProAnimal BGL6PET1:s tvättbara HEPA-filter, som är en viktig komponent för att fånga upp allergener. Detta gör även modellen till ett lämpligt val för allergiker. Filtret är enkelt att tvätta enligt de medföljande instruktionerna, vilket dessutom eliminerar behovet av frekventa byten. AirFresh-dammsugarpåsen arbetar också flitigt med att neutralisera odörer, för att säkerställa en renare utloppsluft och en fräschare hemmiljö.

En integrerad indikation för påsbyte förhindrar att påsen överfylls och bibehåller högsta prestanda. Den generösa kapaciteten på fyra liter – betydligt större än vad många konkurrenter erbjuder – gör att du är väl förberedd för såväl stora som små rengöringar.

Användarvänlig design och överlägsen hantering
Slutligen erbjuder BGL6PET1 en mängd konstruktionsdetaljer som underlättar din rengöring. Den har bland annat en integrerad multiborste och levereras med ett fogmunstycke, ett möbelmunstycke och ett parkettmunstycke med mjuka borstar för ömtåliga golv. Dammsugarens teleskoprör, fyra styrhjul och automatiska sladdförvaring, i kombination med fjärrkontrollen på handtaget för enkel reglering av styrkan, gör det enkelt att manövrera dammsugaren. 

Dammsugaren levereras med en trygg motorgaranti på tio år, vilket återspeglar Boschs förtroende för sina produkters hållbarhet.

Vad säger användare om Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1?

Många nöjda konsumenter har lovordat Bosch ProAnimal BGL6PET1 som en mångsidig rengöringskamrat och menar att det är en “riktig sugmaskin för alla typer av golv”. Användarna har lyft fram dess imponerande prestanda på en rad olika golvtyper, och hur den utan problem kan användas på parkett, mattor och kakel. Den smidiga rörligheten runt möbler och hörn har också varit en återkommande kommentar i användarnas feedback.

Användare har även påpekat att ProAnimal BGL6PET1 erbjuder ett imponerande värde för priset. Den effektiva hanteringen av päls och andra dammpartiklar understryker detta och tillhandahåller en rengöringsprestanda som i många fall överträffar dyrare modeller.

Flera kunder har blivit positivt överraskade av dammsugarens kraft. En användare noterade att dammsugaren är så kraftfull att “den nästan förblir fastspikad på marken” när den arbetar med maximal effekt – ett bevis på dess överlägsna sugförmåga.

Medan vissa användare tyckte att slangen är något kort, var de flesta överens om att denna mindre nackdel kompenseras av dammsugarens övergripande prestanda och funktionalitet. Det teleskopiska röret ger tillräcklig räckvidd för de flesta rengöringsuppgifter i ett normalstort hushåll.

Fördelar

 • Tvättbart HEPA-filter
 • Extra munstycken medföljer
 • Tio års garanti på motorn
 • Reglage med LED-ljus
 • Utmärkt sugförmåga på alla typer av golv
Nackdelar

 • Ingen knapp för förvaring av sladden 
 • Något kort slang

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Dammsugaren Bosch ProAnimal BGL6PET1 utmärker sig med sin kraftfulla och effektiva rengöringsförmåga. Det innovativa AirTurbo-munstycket och PowerProtect-systemet ger utmärkt prestanda på alla underlag, vilket gör den till ett perfekt val för husdjursägare och hushåll med olika typer av golv. Bekvämligheten med det tvättbara HEPA-filtret är en stor fördel för allergiker, samtidigt som den stora kapaciteten minskar behovet av frekventa byten av dammsugarpåsar.

Även om dammsugaren saknar en separat knapp för förvaringen av sladden – en funktion som återfinns i många andra modeller – kompenserar dammsugaren detta med dess starka sugkraft och mångsidighet. Den tioåriga garantin på motorn ger även en utökad trygghet. Sammantaget anser vi att detta är en hållbar, högpresterande och kostnadseffektiv dammsugare. 

Specifikationer
Med eller utan påse: Med
Volym: 4 L
Motoreffekt: 700 W
Ljudnivå: 74 dB
Mått: 30 x 26,5 x 45 cm
Vikt: 6 kg
HEPA-filter: Ja


Bosch BGLS4HYG2 – dammsugare med AirFresh-dammsugarpåsar

Utmärkt dammsugare för allergiker

 • 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dammsugaren Bosch BGLS4HYG2 är utformad med innovativa AirFresh-dammsugarpåsar som inte bara tar hand om smuts och damm, utan även effektivt eliminerar otrevliga odörer. Du kommer att uppskatta den anmärkningsvärt rena utloppsluften som gör att ditt hem känns fräscht och rent. Modellen BGLS4HYG2 ingår i Boschs ProHygienic-serie och är därför ett utmärkt alternativ för allergiker. Det kraftfulla HEPA 15-filtret avlägsnar 99,995 % av dammpartiklarna och minskar drastiskt mängden allergener i din inomhusmiljö. Detta, i kombination med AirFresh-påsarnas luftrenande egenskaper, bidrar till ett hälsosamt och allergenfritt boende.

 • AirFresh-dammsugarpåsar
 • HEPA 15-filter
 • PowerProtect-system

Recension: En detaljerad recension av Bosch BGLS4HYG2

Lämplig för allergiker
Bosch BGLS4HYG2 är en revolution för dammkänsliga användare tack vare sitt avancerade HEPA 15-filter. Detta tekniska underverk eliminerar anmärkningsvärda 99,995 % av alla dammpartiklar och garanterar överlägsen rengöring. Ditt hem kommer alltså inte bara att glänsa, utan du kommer också att kunna andas lättare när du vet att dammsugaren i stort sett har eliminerat damm och allergener helt och hållet. Du kommer även att uppskatta den omvälvande effekt som dammsugaren har – särskilt om du eller någon av dina familjemedlemmar lider av dammallergi.

Mångsidiga tillbehör
Dammsugaren är framtagen med användarens behov i åtanke och levereras därför med flera tillbehör för att hantera alla möjliga rengöringsuppgifter. Borsten med mjuka strån är perfekt för hårda golv och rengör dem noggrant utan att lämna en repa – perfekt för ömtåliga parkettgolv. Det särskilda madrassmunstycket ger en grundlig rengöring av din sovmiljö, medan det extra långa fogmunstycket tar hand om svåråtkomliga ytor. Med fyra mjuka, oberoende, svängbara hjul och en omkopplingsbar rullborste blir det en barnlek att navigera dammsugaren i hemmet. Teleskopröret och det bekväma, ergonomiska handtaget gör städningen av ditt hem ännu smidigare, och du kommer inte längre uppleva dammsugning som en ansträngande uppgift.

Robust prestanda och hög kostnadseffektivitet
Bosch BGLS4HYG2 använder PowerProtect-påsar som säkerställer hög dammsugningseffektivitet, även när påsen nästan är full. Dessa påsar förbättrar inte bara dammsugarens sugkraft med upp till 60 % när påsen är halvfull, utan minskar även antalet påsbyten tack vare kapaciteten på fyra liter. Det innebär i sin tur även minskade driftskostnader över tid. Som pricken över i:et får du en tioårig garanti på dammsugarens motor. Detta garanterar hållbarhet och långvarig hög prestanda på den tysktillverkade Bosch-motortekniken. 

Vad säger användare om Bosch BGLS4HYG2?

Användarna lovordar dammsugaren Bosch BGLS4HYG2, och det är inte svårt att förstå varför. Den fantastiska designen ger en perfekt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet, samtidigt som apparaten har en imponerande tyst drift. Användarna menar att dammsugaren håller en låg ljudnivå även på den högsta inställningen, vilket garanterar en behaglig användning.

Det som framkommer tydligast i användarnas recensioner är dammsugarens felfria designdetaljer. De menar att det är enkelt att byta påse och att rengöra filtret, vilket underlättar apparatens underhåll. Dammsugarens smidiga rörlighet i alla riktningar, tack vare de mjuka, roterbara hjulen, är också något som användarna värdesätter.

En nöjd konsument som nyligen införskaffat sig en Bosch BGLS4HYG2-dammsugare lämnade följande kommentar: “Jag är mycket nöjd – det är utan tvekan en utmärkt och prisvärd dammsugare. Det mest imponerande var sugkraften och den låga ljudnivån.” 

Fördelar

 • Indikator för byte av dammsugarpåse
 • Enkla byten av tillbehör
 • Utmärkt sugkraft
 • Relativt tystgående
Nackdelar

 • Inget förvaringsutrymme för tillbehören

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Bosch BGLS4HYG2 har ett avancerat HEPA 15-filtersystem och en rad olika borstar och munstycken som möjliggör grundlig rengöring av olika ytor. Dess PowerProtect-dammsugarpåsar säkerställer inte bara effektiv rengöring – även när de är nästan fulla – utan minskar också driftskostnaderna tack vare deras större kapacitet. Trots att dammsugaren inte har ett förvaringsutrymme för tillbehör, kompenserar enheten med sina högkvalitativa, praktiska verktyg som underlättar alla tänkbara rengöringsuppgifter. Du kan behöva vara kreativ för att förvara dessa tillbehör, men deras effektivitet och användarvänlighet gör detta till ett mindre besvär. Vi anser att Bosch BGLS4HYG2 är en lämplig dammsugare för dem som vill lindra allergier och få ett fräschare hem. Det är en högkvalitativ modell som kombinerar prestanda, bekvämlighet och värde i ett elegant format.

Specifikationer
Med eller utan påse: Med
Volym: 4 L
Motoreffekt: 700 W
Ljudnivå: 69 dB
Mått: 32 x 26,5 x 41 cm
Vikt: 6 kg
HEPA-filter: Ja


Bosch BGBS4POW1 – utmärkt dammsugare för svår smuts

Mycket kraftfull dammsugare

 • 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dammsugaren Bosch BGBS4POW1 är framtagen för dig som söker en oslagbar rengöringsprestanda. Modellen har en ProPower-motor på 850 watt som ger dig möjlighet att ta itu med alla typer av smuts – oavsett om det är djurhår, skräp från utsidan eller damm som har samlats under möblerna. Bosch BGBS4POW1 är ett perfekt val för familjer och husdjursägare, eller för dem som helt enkelt bara vill ha ett fläckfritt hem.

 • Kraftfull ProPower-motor
 • Roterbara hjul i flera riktningar
 • AirTurbo Plus-borste

Recension: En detaljerad recension av Bosch BGBS4POW1

Innovativt filtreringssystem
Bosch BGBS4POW1 sticker ut från mängden med sitt exceptionella tvätt- och återanvändbara HEPA-filter. Detta säkerställer högkvalitativ filtrering och ger dig renare utloppsluft varje gång du använder dammsugaren. Det är dessutom inte bara allergivänligt, utan sparar också kostnader relaterade till filterbyten. Detta gör apparaten till ett utmärkt val för dem som är måna om luftkvaliteten i sina hem.

Imponerande räckvidd och rörlighet
Om du prioriterar rörlighet och bekvämlighet kommer den här dammsugaren inte att göra dig besviken. Med sina fyra roterbara hjul, generösa sladd på sju meter och teleskoprör med stativ ger BGBS4POW1 en räckvidd på upp till tio meter. Detta gör att du kan röra dig smidigt och nå även de yttersta hörnen i ditt hem utan att konstant behöva byta eluttag.

Smidig rengöring av djurhår
Alla som delar sitt hem med lurviga vänner kommer att uppskatta den kraftfulla AirTurbo Plus-borsten som Bosch BGBS4POW1 är utrustad med. Borsten, med automatisk effektreglering, avlägsnar effektivt djurhår utan att du behöver anstränga dig något extra. Med denna dammsugare blir det enkelt att upprätthålla en djurvänlig, men hårfri, miljö.

Vad säger användare om Bosch BGBS4POW1?

Bosch BGBS4POW1 har imponerat stort på användarna, i synnerhet på dem som har testat den i krävande rengöringssituationer. Användarna har berömt den fantastiska prestandan vid rengöring efter byggarbeten samt dess kraft och flexibilitet när det gäller att anpassa sig till olika typer av golv. De menar att den kan användas för att återställa ett rent och dammfritt hem.

Dammsugarens praktiska funktioner är också mycket uppskattade; flera användare har noterat hur enkel enheten är att bära upp och ner för trappor tack vare det robusta och väldesignade bärhandtaget. 

Användarna skriver vidare att dammsugaren är kraftfull och robust, men ändå tystgående. De två medföljande borstarna, som är anpassade för olika typer av golv, har gjort dammsugaren till ett populärt och mångsidigt val för många husägare. 

Fördelar

 • Väger endast 4,5 kilogram
 • Inbyggd display med indikation för byte av filter
 • Bra förhållande mellan pris och kvalitet
 • Mycket lättmanövrerad
Nackdelar

 • Turboborsten är något högljudd 

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Med en imponerande ProPower-motor på 850 watt och återanvändbara HEPA-filter är Bosch BGBS4POW1 den perfekta lösningen för dem som vill hålla luftkvaliteten och renheten på topp. Användarna uppskattar särskilt den lätta konstruktionen, den långa sladden och den enkla transporten – även i trappor. AirTurbo Plus-borsten tenderar att vara något mer högljudd än förväntat, men det är viktigt att tänka på dess funktionalitet snarare än dess ljudnivå. Den något högre ljudnivån kommer nämligen med oöverträffad effektivitet när det gäller att avlägsna envisa djurhår och djupt ingrodd smuts. Om du vill ha en kraftfull, mångsidig dammsugare som utan problem kan hantera en mängd olika rengöringsuppgifter, är Bosch BGBS4POW1 väl värd att överväga.

Specifikationer
Med eller utan påse: Med
Volym: 4 L
Motoreffekt: 850 W
Ljudnivå: 76 dB
Mått: 29,5 x 26,5 x 41 cm
Vikt: 6 kg
HEPA-filter: Ja


Tänk på detta när du köper en ny dammsugare

Bosch BSGL5400  Det finns många olika dammsugare på marknaden, och det kan därför vara svårt att komma fram till vilken modell man ska välja. Baserat på information från norska Abcnyheder.no och danska Sparenergi.dk berättar vi här vad du bör titta efter när du ska köpa en ny dammsugare.

Filter: Du bör välja en dammsugare med ett bra filter som ser till att inga små dammpartiklar slipper ut i rummet igen när du har dammsugit färdigt. Detta är extra viktigt om någon familjemedlem är allergisk. Välj gärna en dammsugare med ett HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter), då dessa är mest effektiva.

Partikelutsläpp: Titta vilken partikelutsläppsklass som står angiven på energimärkningen. Låga partikelutsläpp ger ett bättre inomhusklimat.

Sugeffekt: Ta reda på hur kraftfull modellen är och hur effektivt den suger. Detta är framförallt viktigt när man dammsuger hål och sprickor samt när man städar upp djurhår. Kom dock ihåg att en dammsugare med fler watt inte nödvändigtvis är bättre än en med färre. Munstycken och teknik påverkar nämligen också, och det kan därför vara en bra idé att undersöka experternas granskningar av olika dammsugarmodeller.

Energiförbrukning: Titta vilken energiklass dammsugaren tillhör innan du köper den. A+++ är bäst och mest miljövänlig, och denna klass är mest skonsam mot både miljön och din ekonomi. Det är dock svårt att hitta dammsugare i den här klassen, men en modell i klass A är också ett bra alternativ.

Påse eller dammbehållare: Vissa dammsugarmodeller har en påse för dammet medan andra har en dammbehållare. Om det rör sig om en dammsugare med påse är det viktigt att ta reda på hur stor dammsugarpåsen är. Redan när påsen är full till två tredjedelar börjar den nämligen försämra dammsugarens effekt. Undersök även hur lätt eller svårt det är att ta lös påsen eller dammbehållaren.

Batteri eller sladd: Många moderna dammsugare har idag ett batteri istället för en sladd. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, och vad just du föredrar är en fråga om tycke och smak.

Räckvidd: Om du väljer en dammsugarmodell med sladd är det viktigt att ta reda på hur lång sladden är. Detta avgör nämligen dammsugarens räckvidd, och en lång sladd besparar dig därför besväret med att behöva byta eluttag hela tiden.

Rörlighet: Undersök dammsugarens rörlighet. Kontrollera hur bra hjulen rör på sig och ta reda på hur lätt eller svårt det är att rulla dammsugaren över trösklar och hinder.

LjudnivåLjudnivå: Vissa dammsugare väsnas en hel del medan andra är mer tystgående. Du kan se ljudnivån angiven i decibel på energimärkningen för varje modell. Som jämförelse brukar en normal konversation mellan två människor ha en ljudnivå på ungefär 65 decibel medan ett rop är på 80 decibel. De allra tystaste dammsugarna har en ljudnivå på 60-65 decibel, men dammsugare med en ljudnivå på runt 70 decibel är inte heller öronbedövande.

Husdjur: Om du har husdjur med päls hemma är det svårt att hålla djurhåret borta från golv, mattor och soffan. Välj därför en dammsugare som är specialdesignad för hem med husdjur och har specifika munstycken för just djurhår.

Golv eller mattor: Fundera på om du har mest hårda golv eller mattor hemma. Vissa dammsugare fungerar bra på båda underlagen medan andra fungerar betydligt bättre på det ena än det andra.

Extrautrustning: Undersök vad för tillbehör och munstycken som ingår. Rätt munstycken gör det enklare att städa både mattor och hårda golv, men även hyllor, springor, hörn och möbler.


Guide: Optimera ditt inomhusklimat och förebygg allergi

inomhusklimat

Om du vill ha ett så bra inomhusklimat som möjligt är dammsugningen bara en del av den nödvändiga städningen. En ordentlig städning kan förebygga dammallergi, och om någon i hemmet redan är allergisk är det extra viktigt att man städar noggrant.

Baserat på en artikeln från danska Politiken.dk berättar vi här hur du skapar bästa möjliga inomhusklimat:

Steg 1: Dammtorka

Det första du ska göra när du städar är att dammtorka. Damm kan lätt gömma sig på både möbler, kuddar och mattor, och dessa ytor brukar finnas i de flesta rum.

Dammet lägger sig även på hyllor, lampskärmar, tavlor, bord och fönsterbrädor. Börja med att torka av alla släta ytor med en mikrofibertrasa och skaka av kuddar och mattor utomhus. Glöm inte bort att även skaka av dammtrasan utomhus, för om du gör det inomhus kommer dammet bara att spridas ut i rummet igen.

Steg 2: Dammsug 

Det andra steget i städningen är dammsugningen, och både golv, mattor, möbler och andra ytor ska dammsugas. Glöm heller inte bort väggarna som ska dammsugas uppifrån och ner, och ha gärna fönstret öppet när du dammsuger. Du kan läsa mer om hur du dammsuger så effektivt som möjligt längre ner i artikeln. Du bör dammsuga en gång i veckan, och ännu oftare om du har husdjur med päls.

Steg 3: Våttorka alla ytor 

Våttorka alla ytorNär du har dammsugit färdigt ska du fukta en trasa i vatten med lite såpa eller universalrengöringsmedel. Se till att vrida ur trasan ordentligt så att det inte droppar vatten från den. Torka därefter av alla ytor, både paneler, dörrar, handtag, hyllor, fönsterbrädor, bord, element och så vidare.

Tänk även på att växter kan samla på sig mycket damm på bladen, så ta gärna in dem i badrummet och duscha av dem snabbt med kallt vatten. Detta avlägsnar effektivt dammet från bladen, men se till att inte använda för kallt vatten. Vänta sedan tills växten har torkat innan du ställer tillbaka den i rummet.

Steg 4: Rengör alla fönster 

Gardiner samlar också på sig en hel del damm och bör därför tvättas med jämna mellanrum. Fönsterrutorna ska också rengöras, och till dessa kan du använda en blandning av vatten och universalrengöring. Använd sedan en skrapa för att få bort vattnet och slippa fula ränder på rutan. Torka slutligen av rutan med en torr diskhandduk för att få bort alla vattenrester.

Kontrollera även om det finns mögel på fönsterkarmarna. Om det finns mögel kan du se svarta fläckar eller beläggningar längs kanten på fönstret.

Glöm inte bort att vädra 

Glöm inte bort att vädraFör att uppnå ett bra inomhusklimat och förebygga allergier måste du även vädra ordentligt hemma. Gör gärna detta 15 minuter två-tre gånger om dagen, och vädra då helst med korsdrag. Detta bidrar till att hålla luftfuktigheten i schack och försämrar därmed levnadsvillkoren för dammkvalster.

Luftfuktigheten blir dessutom otroligt hög när man lufttorkar tvätt inomhus, så torka därför alltid tvätten utomhus eller i torktumlare. Dammkvalster bor ofta i sängkläderna, och dessa bör därför bytas varannan vecka och tvättas i 60 grader för att alla kvalster ska dö.


Dammsug så effektivt som möjligt

Dammsug så effektivt som möjligt

Att dammsuga är lite av en konstform om man vill göra det så effektivt som möjligt och få bort så mycket damm, skräp och smuts som det går. Baserat på expertråd från norska Side2.no berättar vi här hur man dammsuger så effektivt som bara möjligt.

Flera riktningar: Du måste dammsuga i flera riktningar för att få upp allt damm. Dammsug därför inte bara fram och tillbaka, utan för gärna dammsugarmunstycket i formen av ett M eller W. Om du föredrar att bara föra munstycket fram och tillbaka bör du även dammsuga lite kors och tvärs.

Använd olika munstycken: Många använder bara standardmunstycket när de dammsuger, men det finns faktiskt en anledning till att dammsugaren har fler än ett munstycke. Det ingår ofta specialmunstycken för till exempel mattor, hårda golv och möbler. Du kan läsa mer om olika typer av munstycken längre ner i artikeln.

Flytta möbler och andra föremål innan du dammsuger: För att kunna dammsuga så effektivt som möjligt är det bra att först ta bort både möbler och till exempel leksaker, blommor och vaser. Detta gör att man kan komma åt allt damm, och mindre föremål som leksaker kan dessutom förstöra dammsugaren om man suger upp dem.

Glöm inte att byta påse: Om du har en dammsugare med påse bör du se till att byta dammsugarpåse när den är full till två tredjedelar. Om påsen blir för full försämrar den nämligen maskinens sugeffekt och gör att du inte får ett lika bra resultat när du dammsuger.


Ska man dammsuga med öppna eller stängda fönster?

Enligt danska Bolius.dk är många osäkra på om fönstren ska stå på vid gavel när man dammsuger eller om man ska vänta med att vädra tills man är färdig med dammsugningen. På detta svarar experterna att det faktiskt är bra att göra båda delarna.

Ett bra filter är inte alltid tillräckligt 

Idag lägger man mycket fokus på allergi, och nästan alla dammsugare har därför kraftiga filter som ska hindra dammpartiklar från att komma ut i luften igen när man väl har dammsugit upp dem. Detta är en bra start, men Bolius.dk skriver att det fortfarande är svårt att komma undan helt från dammet som virvlar upp i luften när man drar dammsugaren över golvet och pressar rör och munstycken mot golv och andra ytor. Därför är det bra att även ha öppna fönster när man dammsuger.

Korsdrag är bäst 

Den bästa metoden för att få bort dammet som har virvlats upp i luften är att öppna flera fönster och skapa ett korsdrag. Korsdraget tar då med sig dammet ut, vilket inte sker om man bara öppnar ett fönster. Anledningen till att det är så viktigt att få ut dammet är att det innehåller levande organismer, till exempel kvalster, samt partiklar som kan orsaka mögel. Båda dessa kan dessutom både orsaka och förvärra allergier.

När du har dammsugit färdigt bör du lämna fönstren öppna i ytterligare 10-15 minuter för att så mycket damm som möjligt ska försvinna.


Få ett bra inomhusklimat med HEPA-filter

Ett bra filter på dammsugaren är ett bra första steg till ett bra inomhusklimat. Luften inomhus är viktig för hälsan och välbefinnandet hos de som bor i den, och ett dåligt klimat kan orsaka besvär som huvudvärk, trötthet och irritation i ögon, näsa och hals. Dessa besvär kan med tiden utvecklas till allergier.

Vad gör ett HEPA-filter? 

HEPA HEPA är en specifik typ av filter för dammsugare, och namnet står för High Efficiency Particulate Air. Det finns dessutom fem filtreringsklasser inom HEPA, och skalan går från 10 till 14.

Ju högre siffra desto bättre, så välj gärna HEPA 13 eller HEPA 14. Dessa kan nämligen fånga upp även mikroskopiska partiklar från till exempel rök och kvalster, som ofta är orsaken till allergier. HEPA 14-filter är faktiskt så effektiva att de avlägsnar 99,99 % av alla partiklar.

Hur fungerar filtret i dammsugaren? 

När du startar dammsugaren drar den in damm och luft genom röret och ner i påsen. Dammet och skräpet ska sedan stanna i påsen medan luften måste ut igen, och den åker då ut genom fläkten på dammsugarens “kropp”.

Inuti dammsugaren sitter det ett dammsugarfilter, till exempel ett HEPA-filter, som ser till att luften som skickas tillbaka ut ur dammsugaren är så ren som möjligt.


Olika typer av dammsugarmunstycken

När man skaffar en ny dammsugare ingår det ofta ett par olika munstycken. Även om dessa kan likna varandra är varje munstycke gjort för ett specifikt ändamål, och syftet är att göra dammsugningen mer effektiv. Baserat på en artikel från Tretti.seberättar vi här vilka olika typer av munstycken som finns.

Munstycken för hårda golvMunstycken för hårda golv: Man får ofta med ett parkettmunstycke till dammsugaren, och detta är den bästa lösningen när du ska dammsuga hårda underlag som klinker och parkettgolv. Detta munstycke har styva borststrån på undersidan som gör att det rengör extra bra på just den här typen av underlag.

Munstycken för mattor: När du ska dammsuga mattor finns det faktiskt två olika munstycken som fungerar bra för ändamålet, nämligen ett turbomunstycke och ett motoriserat munstycke. Turbomunstycket har roterande borstar som effektivt samlar upp damm och skräp som har fastnat i mattan. Det motoriserade munstycket har istället en inbyggd motor i själva munstycket. Motorn gör att det här munstycket får en extra kraftfull sugeffekt och effektiviserar på så vis städningen. Båda dessa munstycken fungerar även bra om du har pälsdjur hemma.

Kombimunstycket Kombimunstycket: Ett kombimunstycke är också försett med styva borststrån, och precis som namnet antyder kan det här munstycket användas till flera olika ändamål. Det fungerar alltså både på hårda golv och på mattor, och det fina med det här munstycket är att du kan höja och sänka borststråna efter behov genom att trycka på en knapp på ovansidan.

Fogmunstycket: Ofta ingår det även ett fogmunstycke som är utformat för rengöring av springor, sprickor och i möbler. Munstycket är långt och smalt, och med hjälp av detta kan du effektivt dammsuga där de andra munstyckena inte kommer åt.


Om Bosch

bosch logo
Bosch är ett tyskt företag som startades 1886 av grundaren Robert Bosch. Bosch fokuserade från början på produkter inom industriteknik och hantverk, men idag är de framförallt kända för sin tillverkning av produkter för hushållet samt för sina verktyg. Bosch tillverkar bland annat vitvaror som kylskåp, frysar och diskmaskiner, men även köksredskap, dammsugare och hårvårdsprodukter.

Fler hushållsprodukter under 60-talet

Fokuset på köksprodukter växte ordentligt på 60-talet när kvinnorna kom in på arbetsmarknaden. Nu fanns det nämligen inte längre lika mycket tid för husmodern att varken stå i köket eller tvätta kläder. Det var därför nödvändigt att förbättra komforten och produktiviteten i både köket och tvättstugan, och Bosch ökade då sin produktion av såväl köksprodukter som tvättprodukter.

Fokus på teknik 

Under 90-talet skiftade fokuset mer till lyx och flexibilitet, och nu fick tekniken en viktig roll.

En av grundvärderingarna hos Bosch är att alltid prestera bäst och ligga i framkant inom både den teknologiska utvecklingen och allmänna samhällstrender. De satsade därför tidigt på den moderna tekniken och använde den för att underlätta i hushållen. De allra senaste initiativen består av appbaserade vitvaror som låter användaren övervaka och kontrollera vitvarorna från telefonen, oavsett om man är hemma eller inte.

Andra värderingar hos Bosch handlar om framtid och resultat, ansvar och hållbarhet, initiativ, öppenhet och förtroende, pålitlighet och trovärdighet samt mångfald.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Bosch BSGL5333:02 Zoo'o ProAnimal

Dammsugarmodellen Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal har varit med i en stor undersökning av en mängd olika dammsugare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

uafhængige testpaneler har valt ut dammsugare från olika märken och prisklasser och undersökt hur de presterar på olika testpunkter, till exempel sugeffekt, användarvänlighet, miljö, funktion och användbarhet. Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal klarar sig rätt bra genom hela granskningen och får därför ett bra betyg hos det danska konsumentrådet.

Gjord för bostäder med många hårda golv 

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal är en fin traditionell dammsugare med en klassisk design. Den är dock även försedd med ett smart kontrollvred som gör det lättare att anpassa dammsugningen. Den här dammsugaren från Bosch har en kompakt utformning och tar därför inte särskilt mycket plats.

Den här modellen är gjord för dig som har många hårda golv hemma. Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal hamnar nämligen i klass A för sin dammupptagning på hårda golv, och dammsugaren är som sagt även gjord för just detta ändamål. De hårda golven kan till exempel vara plattor eller parkettgolv.

Fungerar även bra i hem med husdjur 

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal har även andra styrkor, och en av dessa är dammsugarens förmåga att suga upp damm och skräp ur sprickor och springor i till exempel trägolv.

Modellen är dessutom specialdesignad för dig som har pälsdjur hemma, till exempel hund eller katt, och det ingår därför tillbehör som gör att dammsugaren kan avlägsna djurhår mer effektivt. Man får till exempel en ProAnimal turboborste med TwinBrush. Denna borste arbetar i två steg och fokuserar på att få bort både damm och djurhår på en gång.

Air Turbo-system 

Den här dammsugarmodellen har dessutom ett så kallat Air Turbo-system som ökar luftgenomströmningen och ger en bättre sugeffekt. Dammsugarpåsen har en kapacitet på 4,5 liter och rymmer därmed mycket, och dammsugaren meddelar själv när det är dags att byta påse.

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal är gjord för att vara lättmanövrerad, och utöver den kompakta designen har modellen därför fyra flexibla hjul. Den har även ett AirBumper-system som skyddar både dammsugaren, väggar och möbler vid eventuella kollisioner.

Specifikationer för Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årlig energiförbrukning: 40 kWh
🔴 Vikt: 5,3 kg
🔴 Dammupptagningsklass på hårda golv: A
🔴 Dammupptagningsklass på mattor: B
🔴 Energiklass: C
🔴 Ljudnivå: 74 dB
🔴 Påse eller dammbehållare: Påse
🔴 Sladd eller batteri: Sladd
🔴 Räckvidd med sladd: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Utvalda fördelar med Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal
 Klassisk dammsugare med en kompakt design
Hög dammupptagningsklass på hårda golv
Specialutrustad för att avlägsna djurhår
Försedd med ett Air Turbo-system
Stor dammsugarpåse


Bosch BGS5335

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch BGS5335

Dammsugarmodellen Bosch BGS5335 har granskats av två olika expertkällor, nämligen den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

Båda expertkällorna har genomfört test av flera olika modeller på en gång och sedan delat ut ett totalbetyg till varje modell. Både Råd & Rön och uafhængige testpaneler verkar även tycka att Bosch BGS5335 är en välfungerande dammsugare som presterar riktigt bra i undersökningarna.

Modell med dammbehållare 

Bosch BGS5335 är på många sätt och vis en traditionell dammsugare, men till skillnad från helt traditionella dammsugare har den här modellen inte någon dammpåse som måste bytas när den blir full.

Bosch BGS5335 har istället en dammbehållare som rymmer 3 liter, och det finns faktiskt många fördelar med en påslös dammsugare. Man behöver till exempel inte lägga pengar på nya dammsugarpåsar, och en behållare är både enkel att tömma och kommer inte att minska sugeffekten lika mycket som en påse när den börjar bli full.

Fungerar bra på hårda golv 

Den här dammsugaren från Bosch hamnar i klass A för sin dammupptagning på hårda golv, till exempel klinker och trägolv, och det är alltså dessa golv som är modellens starka sida.

Modellen tillhör energiklass C, och även om detta inte är en av de bättre energiklasserna är den fortfarande ganska vanlig bland dammsugare. Jämfört med andra dammsugarmodeller har Bosch BGS5335 alltså en ganska bra energiklass.

Den här dammsugaren är dessutom designad för att vara flexibel och lättmanövrerad. Det är därför enkelt att komma åt att dammsuga överallt, även på mer svårtillgängliga ställen.

Allergivänlig modell 

Bosch BGS5335 är ett bra alternativ om någon familjemedlem är allergisk och inte tål damm. Den här modellen är nämligen försedd med ett HEPA-filter, som är ett av marknadens bästa när det kommer till att fånga upp så många dammpartiklar som möjligt. Modellen har en räckvidd på 11 meter, och man behöver därmed inte byta eluttag särskilt ofta. Dammsugaren har även ett teleskoprör som gör att man kan dammsuga i en ställning som är skonsam för ryggen.

När man köper Bosch BGS5335 ingår det dessutom flera olika munstycken som passar för olika ändamål.

Specifikationer för Bosch BGS5335
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årlig energiförbrukning: 40 kWh
🔴 Vikt: 10,53 kg
🔴 Dammupptagningsklass på hårda golv: A
🔴 Energiklass: C
🔴 Ljudnivå: 74 dB
🔴 Påse eller dammbehållare: Behållare
🔴 Sladd eller batteri: Sladd
🔴 Räckvidd med sladd: 11 meter
🔴 Filter: HEPA

Utvalda fördelar med Bosch BGS5335
 Påslös modell med dammbehållare
Dammbehållare på 3 liter
Fungerar extra bra på hårda golv
Modell med HEPA-filter
Utformad för att vara flexibel och ha en hög rörlighe


Bosch BGL8ZOON ProAnimal

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Bosch BGL8ZOON ProAnimal

 

.
Dammsugarmodellen Bosch BGL8ZOON ProAnimal har varit med i ett konsumenttest där det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler provade flera olika dammsugare. I undersökningen granskades dammsugarna utifrån olika testpunkter och fick sedan ett totalbetyg.

De danska experterna anser att Bosch BGL8ZOON ProAnimal klarar sig riktigt bra på de olika testpunkterna, och den här modellen får därför en bra recension av uafhængige testpaneler.

Energieffektiv modell 

Bosch BGL8ZOON ProAnimal är ett bra alternativ för dig som är ute efter en dammsugare med en bra sugeffekt som även är bra för miljön. Bosch BGL8ZOON ProAnimal tillhör nämligen energiklass A och placerar sig därmed i den bättre delen av skalan som toppas av energiklass A+++.

Många dammsugare hamnar i den sämre delen av skalan, och en modell i energiklass A är därför ett väldigt miljövänligt val.

Bosch BGL8ZOON ProAnimal har även ett PowerProtect-system som effektiviserar dammsugningen. Detta system förbättrar luftgenomströmningen och gör därmed att dammsugaren får en kraftigare sugeffekt.

Specialdesignad för hem med husdjur 

Bosch BGL8ZOON ProAnimal är en bra dammsugare som faktiskt fungerar bra på alla ytor och underlag.

Den här dammsugaren hamnar i dammupptagningsklass A på hårda golv och B på mattor, och modellen är därför bra på att avlägsna damm, skräp och smuts på båda dessa underlag. Det är svårare för dammsugare att få bort skräp från en matta än ett hårt golv, och att den här modellen hamnar i klass B på mattor innebär därför att den klarar av uppgiften riktigt bra.

Den här modellen är dessutom specialdesignad för att få bort djurhår från hemmet. Dammsugaren har därför en speciell borste som är framtagen specifikt för att avlägsna hår, som ofta kan fastna ordentligt och sitta fast extra hårt i mattor.

Väsnas inte särskilt mycket 

Bosch BGL8ZOON ProAnimal har en relativt låg ljudnivå på 70 dB, och med den här modellen är ljudet därför inte något stort problem. Dammsugaren har även ett smart teleskoprör, och eftersom att detta kan förlängas efter behov slipper man få ont i ryggen när man dammsuger.

Den här dammsugaren är dessutom bra för allergiker. Bosch BGL8ZOON ProAnimal har nämligen ett kraftfullt HEPA-filter som fångar upp även mikroskopiska partiklar och ser till att de inte slipper ut i luften igen.

Specifikationer för Bosch BGL8ZOON ProAnimal
🔴 Effekt: 650 watt
🔴 Årlig energiförbrukning: 28 kWh
🔴 Vikt: 9,14 kg
🔴 Dammupptagningsklass på hårda golv: A
🔴 Dammupptagningsklass på mattor: B
🔴 Energiklass: A
🔴 Ljudnivå: 70 dB
🔴 Påse eller dammbehållare: Påse
🔴 Sladd eller batteri: Sladd
🔴 Räckvidd med sladd: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Utvalda fördelar med Bosch BGL8ZOON ProAnimal
 Traditionell dammsugare med påse och sladd
PowerProtect-system
Energieffektiv modell
Fungerar bra på både hårda golv och mattor
Specialdesignad för hem med husdjur


Bosch BSGL5400

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Bosch BSGL5400 

 

.
Dammsugarmodellen Bosch BSGL5400 har ingått i ett test där det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler granskade flera olika dammsugare på en gång.

Tillsammans med de andra modellerna har Bosch BSGL5400 granskats utifrån olika testpunkter för att experterna ska kunna reda ut vilka för- och nackdelar varje modell har. Bosch BSGL5400 klarar sig bra i undersökningen och får därför ett bra betyg hos uafhængige testpaneler.

Bra energiklass 

Något som är utmärkande för Bosch BSGL5400 är att modellen tillhör en bra energiklass. Dammsugaren finns nämligen i energiklass A och hamnar därför i den bättre delen av skalan. Eftersom att dammsugare ofta tillhör lite sämre energiklasser innebär detta att den här modellen har en betydligt lägre energiförbrukning än de flesta. Den har nämligen en årlig förbrukning på 28 kWh medan många andra modeller utan problem kommer upp i 40 kWh per år.

Fungerar bra på hårda golv och mattor 

Bosch BSGL5400 är designad för att vara en bra allround-dammsugare som ska kunna användas på alla slags ytor. Den här modellen hamnar därför i klass A för sin dammupptagning på hårda golv och i klass B på mattor.

Båda dessa klasser är riktigt bra, vilket gör att dammsugningen ger ett jämnt resultat i hela huset. Det ingår dessutom olika specialdesignade munstycken som är bra för olika ändamål. Ljudnivån på 74 dB är inte heller särskilt störande.

Modell med HEPA-filter 

Bosch BSGL5400 är dessutom utrustad med ett HEPA-filter och är därför ett bra alternativ för allergiker. Detta filter fångar effektivt upp dammpartiklar och ser till att luften blir ren och fri från allergiframkallande partiklar.

Bosch BSGL5400 är dessutom gjord för att vara enkel att använda. Modellen har därför en lång räckvidd på 15 meter, fyra flexibla hjul samt ett AirBumper-system som fungerar som ett slags stötskydd. Detta system skyddar både dammsugaren, väggar och möbler vid en kollision.

Specifikationer för Bosch BSGL5400
🔴 Effekt: 700 watt
🔴 Årlig energiförbrukning: 28 kWh
🔴 Vikt: 6,8 kg
🔴 Dammupptagningsklass på hårda golv: A
🔴 Dammupptagningsklass på mattor: B
🔴 Energiklass: A
🔴 Ljudnivå: 74 dB
🔴 Påse eller dammbehållare: Påse
🔴 Sladd eller batteri: Sladd
🔴 Räckvidd med sladd: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Utvalda fördelar med Bosch BSGL5400
 Bra energiklass
Fungerar bra på både hårda golv och mattor
Med HEPA-filter
Flexibla hjul
Inbyggt stötskydd


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Bosch dammsugare har fått bäst omdömen?

Bosch BGS5335 och Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal

🤓 Hur testas Bosch dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Bosch dammsugare test – dessa källor har vi använt 

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform där användare kan söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare. Plattformen ger användarna tillgång till ett brett utbud av produkter och gör det möjligt för dem att se omdömen från tidigare konsumenter för att kunna fatta välinformerade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch Advanced Vac 20 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGC05AAA2 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch Serie | 6 ProAnimal BGL6PET1 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGLS4HYG2 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGBS4POW1 här. 


Amazon

Amazon är en e-handelsplattform som erbjuder ett stort urval av produkter från olika återförsäljare. Amazon tillhandahåller en bekväm och pålitlig shoppingupplevelse, med bland annat användarrecensioner som hjälper användarna att läsa om tidigare konsumenters erfarenheter av produkterna för att själva kunna fatta välinformerade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGC05AAA2 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch Advanced Vac 20 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGLS4HYG2 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bosch BGBS4POW1 här.


TrustedReviews.com

TrustedReviews.com är en webbplats som ägnar sig åt att utföra tester och tillhandahålla recensioner av olika dammsugare. Webbplatsen är användbar för konsumenter genom att erbjuda detaljerad och opartisk information om produkternas prestanda, funktionalitet och tillförlitlighet, vilket kan hjälpa dem i sitt beslutsfattande när de ska köpa en dammsugare.

Du kan läsa deras recension av Bosch Advanced Vac 20 här.
Testad den: 21/09/2019


Andra relevanta test:

Här på Konsumentmagasinet har vi även skrivit en mängd andra artiklar om olika testvinnande dammsugare. Om du till exempel vill veta mer om vilka dammsugarmodeller från Nilfisk som är bäst på marknaden kan du få en komplett översikt över dessa i artikeln Nilfisk dammsugare test.

I artikeln Electrolux dammsugare test får du istället en fullständig överblick över vilka Electrolux-dammsugare som är bäst på marknaden enligt experter som har provat dammsugarna.

Ett annat populärt alternativ är Miele, vars dammsugare är kända för sin höga kvalitet och kraftiga sugeffekt. I artikeln Miele dammsugare test ger vi dig en överblick över de modeller som presterar bäst i test.

Om du å andra sidan funderar på hur du kan komma undan dammsugningen helt och hållet kanske du vill läsa artikeln robotdammsugare test. Där går vi igenom de robotdammsugare som har klarat sig bäst i olika undersökningar, och du får givetvis även en källhänvisning med länkar till alla granskningar som vi har undersökt. På så vis kan du själv läsa igenom testen innan du bestämmer dig för vilken modell som är bäst för dig.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta