Siemens Tvättmaskin Test 2020 – Bäst i Test Guide & Prisjämförelse

0

I den här artikeln kommer du att få en överblick över de Siemens tvättmaskiner som anses vara de bästa på marknaden just nu. Med övergången till borstlösa motorer, har Siemens tvättmaskiner fått en lägre ljudnivå, en lägre strömförbrukning och en betydligt längre livslängd än de tidigare modellerna. Detta gör Siemens nyaste modeller av tvättmaskiner till en ännu bättre investering än tidigare. 

Den här artikeln innehåller: 

🔸 Genomgång av de bästa tvättmaskinerna från Siemens
🔸 Alternativ till Siemens tvättmaskiner
🔸 Genomgång av alla undersökningar vi har använt till artikeln

Konsumentmagasinet har gått igenom oberoende tester av Siemens tvättmaskiner från det danska konsumentrådet Tænk och svenska Råd & Rön. Vi har även tittat närmare på hur de olika modellerna bedöms av kunderna hos nätets många vitvarubutiker.

Vi har också tittat närmare på testvinnande tvättmaskiner från andra tillverkare, så att du lätt kan jämföra Siemens tvättmaskiner med motsvarande modeller från de tillverkare, som också klarat sig bra i olika tvättmaskinstest på nätet.


Siemens WU14Q4L7DN

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Bra betyg hos Råd & Rön

Siemens WU14Q4L7DN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

Siemens WU14Q4L7DN har testats och recenserats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Den här tvättmaskinsmodellen får i slutändan fina betyg hos båda dessa expertkällor.

Experterna framhäver bland annat att tvättningen och centrifugeringen fungerar bra i den här tvättmaskinen. De är dock inte lika nöjda med sköljningen utan skriver att maskinen inte alltid sköljer riktigt ordentligt.

Siemens WU14Q4L7DN är en tvättmaskinsmodell som ska byggas in i inredningen. Tänk därför på att kontrollera att maskinen har rätt mått för utrymmet innan du köper den här modellen.

Energisnål tvättmaskin med borstlös motor

Siemens WU14Q4L7DN har en kapacitet på 7 kg och är därför lagom stor för en familj på fyra eller fem personer.

När tvätten är klar har kläderna en restfukt på 52 %. Detta innebär att de torkar relativt snabbt.

Motorn i den här tvättmaskinen är en borstlös iQdrive-motor som både väsnas mindre och håller längre. Motorn kommer dessutom med 10 års garanti.

Tvättmaskinen har en AntiVibration-design som också bidrar till den låga ljudnivån. Siemens WU14Q4L7DN har därför en ljudnivå på bara 51 dB vid tvätt och 76 dB vid centrifugering. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Med en tvättmaskin som tillhör energiklass A+++ kan man dessutom lita på att maskinen inte förbrukar särskilt mycket energi per år.

Flera specialprogram

Siemens WU14Q4L7DN har både vanliga tvättprogram och ett antal specialprogram.

Man kan till exempel välja mellan följande program: Underkläder, powerWash 60, Outdoor, Skjortor, Mix, Hygien, Ylle och Fintvätt samt Super 15 min och Super 30 min. Tvättmaskinen har en LED-display där man kan hitta och välja alla program.

Det finns dessutom en varioSpeed-funktion som gör att tvätten blir klar upp till 65 % snabbare än vanligt.

Man kan även välja programmet Super 15 för att maskinen ska bli klar med både tvätt, sköljning och centrifugering på bara 15 minuter.

Tvättmaskinen har även en timerfunktion som gör att man kan schemalägga tvättstarten till en tid som passar.

Skonsam trumma och sensorstyrt program

Trumman i Siemens WU14Q4L7DN kallas för waveDrum och har en vågformad struktur. Detta ser till att tvättningen blir skonsam och att tvättmaskinen inte skadar kläderna.

Siemens WU14Q4L7DN har dessutom ett sensorstyrt tvättprogram som optimerar vattenförbrukningen. Detta program heter waterPerfect och fungerar oavsett om man tvättar stora eller små mängder kläder.

Sist men inte minst har den här tvättmaskinen en elektronisk barnspärr. När denna spärr är aktiverad kan barnen varken ändra program eller öppna luckan.

Siemens WU14Q4L7DN – mått 
🌀 Höjd: 84,8 cm
🌀 Bredd: 59,8 cm
🌀 Djup: 55 cm
🌀 Nettovikt: 66 kg

Siemens WU14Q4L7DN basfakta 
🔴 Typ: Frontmatad tvättmaskin
🔴 Kapacitet: 7 kg
🔴 Energiklass: A+++
🔴 Årlig energiförbrukning: 122 kWh/år
🔴 Årlig vattenförbrukning: 8800 liter
🔴 Centrifugeringshastighet: 1397 varv/minut
🔴 Ljudnivå, tvätt: 51 dB
🔴 Ljudnivå, centrifugering: 76 dB

Utvalda fördelar med Siemens WU14Q4L7DN:
🔵 Timerfunktion
🔵 Borstlösmotor
🔵 Skonsam tvätt
🔵 Sensorstyrt tvättprogram
🔵 Flera specialprogram


Siemens WM14W4L7DN

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Bra betyg hos Råd & Rön

Siemens WM14W4L7DN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 599,00 Kr. 0,00 Kr. 7 599,00 Kr. Läs mer
9 647,00 Kr. 0,00 Kr. 9 647,00 Kr. Läs mer
9 648,00 Kr. 0,00 Kr. 9 648,00 Kr. Läs mer

Siemens WM14W4L7DN har testats och recenserats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Båda expertkällorna ger den här modellen ett bra betyg. De berömmer framförallt maskinens förmåga att tvätta och centrifugera.

Experterna tycker generellt sett bra om Siemens WM14W4L7DN. Det danska konsumentrådet Tænk nämner dock även att de inte är särskilt imponerade av sköljningen.

Energisnål tvättmaskin med iQdrive-motor

Siemens WM14W4L7DN har en kapacitet på 7 kg och är därför lagom stor för en familj på ungefär fyra eller fem personer. Restfukten efter en avslutad tvätt ligger på 53 %.

Den här modellen har en borstlös iQdrive-motor som är både hållbar och tystgående. Motorn har dessutom 10 års garanti.

Maskinen har även en AntiVibration-design som också håller nere ljudnivån.

Siemens WM14W4L7DN har därför en ljudnivå på 49 dB vid tvätt och 71 dB vid centrifugering. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Den här tvättmaskinen tillhör energiklass A+++ och förbrukar därför inte mycket energi per år.

Flera tvättprogram

Siemens WM14W4L7DN har flera vanliga tvättprogram och specialprogram.

Dessa program inkluderar bland annat följande: Outdoor, Skjortor, Mix, Hygien, Täcken, Ylle, Urpumpning och Supersnabb 15. Med Supersnabb 15 blir tvätten klar på bara 15 minuter.

Den här tvättmaskinen har dessutom en funktion som kallas för varioPerfect. Denna funktion optimerar tidsåtgången och energiförbrukningen för tvättprogrammet och ger ett perfekt resultat. Det finns även en varioSpeed-funktion som ger ett effektivt resultat upp till 65 % snabbare.

Alla funktioner och program kan hittas på en stor och lättöverskådlig LED-display som sitter på fronten av tvättmaskinen.

Flera praktiska funktioner

När man köper Siemens WM14W4L7DN får man en tvättmaskin med flera praktiska funktioner.

Den här tvättmaskinsmodellen har bland annat en timerfunktion. Tack vare denna kan man schemalägga starttiden för ett tvättprogram till en tid som passar bra in i dagens schema.

Siemens WM14W4L7DN har dessutom en skonsam och effektiv trumma med en waveDrum-struktur. Tack vare detta behandlas kläderna alltid mjukt och skonsamt när de tvättas.

Sist men inte minst är Siemens WM14W4L7DN utrustad med ett sensorstyrt tvättprogram samt en säkerhetsfunktion som kallas för aquaStop.

Det sensorstyrda programmet optimerar vattenförbrukningen oavsett hur mycket tvätt som finns i maskinen.

Siemens WM14W4L7DN – mått 
🌀 Höjd: 84,8 cm
🌀 Bredd: 59,8 cm
🌀 Djup: 59 cm
🌀 Nettovikt: 73,6 kg

Siemens WM14W4L7DN basfakta 
🔴 Typ: Frontmatad tvättmaskin
🔴 Kapacitet: 7 kg
🔴 Energiklass: A+++
🔴 Årlig energiförbrukning: 122 kWh/år
🔴 Årlig vattenförbrukning: 8800 liter
🔴 Centrifugeringshastighet: 1384 varv/minut
🔴 Ljudnivå, tvätt: 49 dB
🔴 Ljudnivå, centrifugering: 71 dB

Utvalda fördelar med Siemens WU14Q4L7DN:
🔵 Flera praktiska funktioner, till exempel ett sensorstyrt program och waveDrum
🔵 Timerfunktion
🔵 varioSpeed ochvarioPerfect
🔵 AntiVibration-design
🔵 Energiklass A+++


Siemens WM14N0L7DN

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Siemens WM14N0L7DN vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 479,00 Kr. 0,00 Kr. 5 479,00 Kr. Läs mer
5 499,00 Kr. 0,00 Kr. 5 499,00 Kr. Läs mer
6 492,00 Kr. 0,00 Kr. 6 492,00 Kr. Läs mer
7 006,00 Kr. 0,00 Kr. 7 006,00 Kr. Läs mer

Det danska konsumentrådet Tænk har utfört ett omfattande test av tvättmaskiner där de granskade maskinerna utifrån flera testpunkter. De provade bland annat modellen Siemens WM14N0L7DN, som överlag klarar sig bra i undersökningen och får ett riktigt bra betyg av de danska experterna.

Den här tvättmaskinsmodellen har en normal storlek och passar därför bra in i ett medelstort hushåll.

Bra storlek

Med en kapacitet på 7 kg är Siemens WM14N0L7DN en medelstor tvättmaskin som kan tvätta ungefär sju eller åtta uppsättningar kläder åt gången.

Maskinen är utformad för att vara effektiv, och den har därför en centrifugeringshastighet på upp till 1400 varv per minut. Vid höga centrifugeringshastigheter slungas vattnet nämligen ur kläderna snabbare, vilket resulterar i en lägre kvarvarande restfukt.

Siemens WM14N0L7DN lämnar 53 % restfukt efter centrifugeringen och hamnar därmed på den bättre änden av skalan. Trots att modellen är kraftfull är den dock fortfarande miljövänlig. Den tillhör nämligen marknadens bästa energiklass, A+++, vilket garanterar en så låg vatten- och strömförbrukning som möjligt.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N0L7DN är kanske inte lika avancerad som andra tvättmaskiner på marknaden, men den har de funktioner som de flesta använder i vardagen – dels de vanliga alternativen för val av temperatur och typ av textil, men även specialprogram som är utformade för att fungera optimalt för ett specifikt material.

Maskinen har specialprogram för ylle, handtvätt, fintvätt, siden, mix, mörk tvätt och extra sköljning. Tvättmaskinen har dessutom en VarioPerfect-teknik som optimerar både tids- och energiförbrukning utifrån en analys av program och tvättmängd.

Borstlös motor

Tack vare motortekniken iQdrive är tvättmaskinsmodellen Siemens WM14N0L7DN både stark och tyst. Motorn är dessutom borstlös, vilket också bidrar till att modellen blir tystare. Den borstlösa motorn innebär även att tvättmaskinen håller längre och Siemens ger därför tio års motorgaranti på den här modellen.

Tvättmaskinen har en enkel och neutral design, och den användarvänliga kontrollpanelen med touch control-knappar sitter ovanför trumman. På kontrollpanelen kan man starta och pausa, anpassa centrifugeringen samt ställa in timern för senarelagd tvättstart – en funktion som är väldigt smart om man vill kunna planera i förväg när tvätten ska startas och vara färdig.

Siemens WM14N0L7DN mäter 86 cm (h) x 60 cm (b) x 60 cm (d).

Därför rekommenderas Siemens WM14N0L7DN:
🔵 Bra kapacitet på 7 kg
🔵 Höga centrifugeringshastigheter och låg restfukt
🔵 Energieffektiv modell i klass A+++
🔵 Bra specialprogram
🔵 VarioPerfect-teknik ger ett optimalt resultat
🔵 Tyst, borstlös motor med iQdrive-teknik


Siemens WM14Y748DN

Många positiva kundomdömen

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
9 599,00 Kr. 0,00 Kr. 9 599,00 Kr. Läs mer
10 663,00 Kr. 0,00 Kr. 10 663,00 Kr. Läs mer
10 663,00 Kr. 0,00 Kr. 10 663,00 Kr. Läs mer
13 459,00 Kr. 0,00 Kr. 13 459,00 Kr. Läs mer

Tvättmaskinsmodellen Siemens WM14Y748DN har inte ingått i några officiella experttester, men eftersom att användarna tycker riktigt bra om maskinen har vi valt att ändå ta med modellen i vår artikel.

Användarna kan nämligen berätta om hur de upplever tvättmaskinen ur ett vardagsperspektiv, och hos den danska återförsäljaren Skousen.dk finns många positiva användarrecensioner av Siemens WM14Y748DN.

Recensionerna framhäver många positiva aspekter med Siemens WM14Y748DN, men användarna berättar mest om att modellen tvättar riktigt rent, är enkel att använda och har många bra program.

Stor men miljövänlig modell

Med en kapacitet på 8 kg hör den här modellen hemma bland de lite större tvättmaskinerna, och kapaciteten motsvarar ungefär behovet hos ett hushåll på fem personer. Den här tvättmaskinen från Siemens är dessutom ett bra alternativ för den miljömedvetna konsumenten. Modellen finns nämligen i den bästa energiklassen på marknaden, A+++, och tar därmed hänsyn till både miljön och konsumentens ekonomi.

Siemens WM14Y748DN har en borstlös motor, vilket medför två viktiga fördelar: för det första arbetar tvättmaskinen tystare, och för det andra håller en borstlös motor längre.

Specialprogram för så gott som alla tyger

Siemens WM14Y748DN är designad för att kunna tillgodose alla konsumentens tvättbehov och kan därmed tvätta alla tänkbara tyger – även de som kräver en lite skonsammare behandling. Modellen har därför en mängd specialprogram, bland annat för strykfritt, underkläder, outdoor, skjortor, mix, hygien, täcke, tyst, ylle, handtvätt, fintvätt och siden. Tvättmaskinen har dessutom ett snabbprogram på bara 15 minuter som fräschar upp kläderna.

Den här modellen har även en annan funktion, som nog blir extra omtyckt i barnfamiljer – nämligen automatisk fläckborttagning med hela 16 olika fläckprogram.

Utöver de många programmen är Siemens WM14Y748DN även utrustad med VarioPerfekt – en funktion som optimerar tidsåtgången och energiförbrukningen i programmen och ger bästa möjliga tvättresultat. Tvättmaskinen har även funktionen WaterPerfect, som automatiskt anpassar vattenmängden utifrån programval och mängden tvätt.

Många valmöjligheter på skärmen

Siemens WM14Y748DN har även många andra inställningar, vilka man hittar på den tydliga och användarvänliga TFT-displayen. Skärmen visar dock först och främst status för pågående tvättprogram, resterande tid samt vilket program som körs.

Man kan även välja till en mängd extrafunktioner, till exempel senarelagd start – en funktion som gör att man i förväg kan ställa in vilken tid man vill att tvättprogrammet ska starta. På skärmen finns även on/off, extra centrifugering och sköljning, start, paus samt fläckval.

Överskådligheten hos Siemens WM14Y748DN sträcker sig även till trumman, som har en bra och kraftig belysning samt en lucka som kan öppnas 180 grader.

Siemens WM14Y748DN mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 63,2 cm (d).

Därför rekommenderas Siemens WM14Y748DN:
🔵 Användarfavorit med en kapacitet på 8 kg
🔵 Miljövänlig tvättmaskin i energiklass A+++
🔵 Många specialprogram samt 16 fläckprogram
🔵 VarioPerfect och WaterPerfect garanterar optimala tvättresultat
🔵 Tydlig TFT-display med många inställningar och funktioner


Siemens WM14B262DN  

✅ Prisvärd favorit

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 789,00 Kr. 0,00 Kr. 3 789,00 Kr. Läs mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Läs mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Läs mer
4 858,00 Kr. 0,00 Kr. 4 858,00 Kr. Läs mer

Siemens WM14B262DN har ännu inte genomgått några tester, men har däremot fått många positiva kundrecensioner hos vitvaruportaler. Hos WhiteAway har användarna i genomsnitt gett maskinen 4,5 av 5 stjärnor. Det, i kombination med ett lågt pris, gjorde att vi valde att inkludera maskinen i denna artikel.

Tvättmaskinen rymmer upp till 6 kg tvätt och är därför perfekt för det mindre hushållet. Tvättförmågan ligger i klass A och centrifugeringshastigheten går upp till 1400 varv per minut, därmed ligger centrifugeringsförmågan i klass B, vilket är i nivå med många av de betydligt dyrare modellerna.

En bra allround-maskin med alla nödvändiga funktioner

Maskinen har en digital display, som är mycket informativ och gör maskinen lätt att använda och där kan du även se hur lång tid som återstår av tvättningen.

Siemens WM14B262DN har alla de vanliga tvättprogrammen för olika typer av tvätt, t.ex. ull, syntet och liknande. Är du i behov av en snabb tvätt, så erbjuder Siemens WM14B262DN också ett snabbprogram, som tvättar, sköljer, och centrifugerar på endast 15 minuter.

Miljövänlig med många besparande funktioner

Siemens WM14B262DN är märkt med energiklass A+++, som bara ges till de mest energi- och resurssnåla tvättmaskinerna på marknaden. Den årliga energiförbrukningen är beräknad till 153 kWh och vattenförbrukningen till 10.560 liter.

Maskinen har också ett antal energi- och resurssparande funktioner. T.ex. kan den, liksom många andra tvättmaskiner idag, skjuta upp en tvätt i upp till 24 timmar. Därför kan du välja att starta en tvätt på natten, när strömmen kan vara billigare, utan att behöva kliva upp och göra det manuellt.

VarioPerfect är ett speciellt energi- och resursprogram som du kan välja på displayen. Här kan du prioritera tvättid mot energiförbrukning och spara 40 % respektive 10 % på dessa parametrar. Så du kan alltid anpassa tvätten till dina aktuella förutsättningar, och har du inte bråttom, kan du spara på både miljön och plånboken.

Siemens WM14B262DN är också utrustad med en särskild mängdautomatik – waterPerfect. Den anpassar energiförbrukningen beroende på om du tvättar en full maskin eller inte, vilket avgörs genom att maskinen väger tvätten. Därefter anpassas vattenmängden och längden på det valda programmet. Detta ger dig en lägre vattenräkning och en mindre miljöpåverkan.

En centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut, gör att tvätten har en låg nivå kvarvarande fukt när tvättningen är färdig. Därmed kräver tvätten mindre tid för torkning, vilket bidrar ytterligare till att minimera maskinens miljöpåverkan.

Traditionell motor ger billigare tvättmaskin

Denna Siemens tvättmaskin är utrustad med en traditionell motor istället för en borstlös, som de nyaste tvättmaskinerna från Siemens är utrustade med. Det innebär att ljudnivån är något högre för denna maskin.

Å andra sidan ligger modellen i den lägre änden av prisskalan, och då den samtidigt är lika energi- och miljövänlig som många av Siemens dyra maskiner, så är den ett mycket bra val. Det bekräftas även av de många positiva användarrecensioner och betyg som Siemens WM14B262DN fått av köparna.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵  Kundbetyg på 4,5 av 5 stjärnor hos WhiteAway och danska Skousen
🔵  Låg energiförbrukning med A+++ energimärkning
🔵  Lika miljövänlig och ekonomisk i drift som många dyrare Siemens modeller
🔵  Perfekt till mindre hushåll
🔵  VarioPerfect funktion
🔵  Möjlighet att skjuta upp tvättstart


Siemens WM14P467DN 

✅  Toppbetyg av användare

Siemens WM14P467DN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

Siemens WM14P467DN är en annan tvättmaskin från Siemens, som ännu inte deltagit i några av de test som utförts av någon av de stora konsumentorganisationerna eller av andra nätmedier. Modellen har dock kommit nära ett toppbetyg av användarna, med 4,8 av 5 stjärnor hos WhiteAway och danska Skousen. Därför har vi valt att ta med även Siemens WM14P467DN i denna genomgång.

Maskinen lämpar sig väl till den mindre barnfamiljen, då den har en maximal kapacitet på 7 kg. En familj med två vuxna och två-tre barn kan lätt få sina tvättbehov täckta, utan att maskinen för den delen måste vara fylld till bristningsgränsen var gång.

Siemens WM14P467DN hamnar i klass A för tvättförmåga, och placerar sig, med en maximal centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut, i klass B när det gäller centrifugeringsförmåga.

Enkel styrning och användarvänliga funktioner

Siemens WM14P467DN styrs via en stor display på framsidan av maskinen. Det gör det mycket lätt att ställa in maskinen, samtidigt som du bland annat också kan följa med i programförloppet och läsa av temperaturen på displayen under tvättning.

Förutom den traditionella standardtvätten, har Siemens WM14P467DN en rad specialprogram för strykfritt, ull och silke, samt program för underkläder och outdoor. Slutligen har maskinen en särskild tvätt för skjortor och möjlighet att välja skonsam centrifugering.

Tvättmaskinen kan ställas in att fördröja starten av tvättningen, så att maskinen kan köras på natten, när elen eventuellt är billigare eller så kan du köra maskinen så att tvätten är färdig lagom till att du kliver upp eller kommer hem från jobbet.

Slutligen har maskinen en särskilt skrynkelfri funktion, som t.ex. kan användas för skjortor och andra plagg, som lätt skrynklas under tvätten.

Bättre än A+++ och med många energi- och resurssparande funktioner

Siemens WM14P467DN klassificeras som A+++ – 20 %. Alltså förbrukar den 20 % mindre energi, än vad som krävs för att hamna i klass A+++. Modellen har en energiförbrukning på 139 kWh per år och en vattenförbrukning på 9.240 liter per år.

En centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut betyder att tvätten har en mycket låg nivå kvarvarande fukt efter tvätt och därför torkar snabbare, oavsett om du väljer att hänga den på tvättlina eller köra den i torktumlaren.

Tvättmaskinens mängdautomatik gör att den själv anpassar energiförbrukningen till den mängd tvätt du lägger i. På så sätt kan du köra en halvfull maskin, utan att slösa någon energi. Slutligen har maskinen ett antal funktioner som kan hjälpa till att sänka energi- och vattenförbrukningen ytterligare.

Borstlös, tyst motor

Siemens WM14P467DN är utrustad med en borstfri motor, som har en längre levnadslängd än traditionella motorer. Därför ger tillverkaren dig en 10 års motorgaranti på köpet. Samtidigt innebär användningen av borstlös motor att denna maskin väsnas betydligt mindre än tvättmaskiner med traditionell motor.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵  Bra energimärkning
🔵  10 års motorgaranti
🔵  Låg ljudnivå
🔵  Enkel kontroll
🔵  Borstfri motor
🔵  Mängdautomatik
🔵  Skrynkelfri funktion


Alternativ till Siemens tvättmaskiner

Förutom ovanstående Siemens tvättmaskiner, har vi också valt ut några bra alternativ, som även de hamnat bland topplaceringarna i de test där Siemens tvättmaskiner deltagit. Det handlar om tvättmaskiner från andra populära tillverkare, som vi tittar närmare på här nedan.


LG FH495BDS2

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

LG FH495BDS2 vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 999,00 Kr. 0,00 Kr. 8 999,00 Kr. Läs mer
9 946,00 Kr. 0,00 Kr. 9 946,00 Kr. Läs mer
9 947,00 Kr. 0,00 Kr. 9 947,00 Kr. Läs mer

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön har genomfört ett omfattande test av tvättmaskiner från många olika märken och prisklasser.

I undersökningen granskade de bland annat modellen LG FH495BDS2 utifrån en mängd olika testpunkter, och Råd & Rön kunde konstatera att modellen presterar så pass bra att den bör utnämnas till testvinnare

Kapacitet på 12 kg

LG FH495BDS2 är en väldigt stor tvättmaskin med en mycket hög kapacitet. Maskinen rymmer hela 12 kg tvätt och passar därför in i ett stort hushåll på sex eller fler personer. Trumman är alltså extra stor, och kapaciteten motsvarar ungefär 11-12 uppsättningar kläder som kan tvättas samtidigt.

Den här tvättmaskinen är gjord för att ge ett intensivt tvättresultat och samtidigt behandla kläderna varsamt, vilket uppnås med hjälp av modellens 6 Motion Direct Drive-teknik. Denna teknik arbetar med sex olika trumrörelser och anpassar sig efter vilken typ av tyg som tvättas.

LG FH495BDS2 är en mycket modern och teknikbaserad tvättmaskin, och modellen kan därför kontrolleras med en app som laddas ner till mobilen. I appen kan man dock inte bara fjärrstyra maskinen – man kan även ladda ner nya program till tvättmaskinen.

14 specialprogram

Man kan alltså ladda ner fler program till LG FH495BDS2, men modellen kommer ändå med 14 förprogrammerade specialprogram. Det finns därför alltid ett passande program för vad man vill tvätta, och maskinen har bland annat program för bomull, syntet, fintvätt, handtvätt, ylle, mörk tvätt, outdoor, stortvätt och snabbtvätt. Snabbtvätten, som bara tar en halvtimma, är särskilt smart när man har kläder som bara är lite smutsiga.

LG FH495BDS2 har dessutom en unik ångfunktion som gör att ånga tränger in i tygets fibrer och effektivt avlägsnar all smuts. Tvättmaskinen har även en Turbo Wash-funktion, vilken förkortar ett vanligt tvättprogram till ungefär en timma.

Allergivänlig

Utöver dess stora storlek och många program är den här tvättmaskinsmodellen även ett bra alternativ för hushållet som tänker på miljön och allergier. LG FH495BDS2 finns nämligen i energiklass A+++, som är marknadens bästa, och maskinen är dessutom utrustad med tre-i-ett-lösningen True Steam, som avlägsnar 99,9 % av alla allergener från tvätten. Det tillsätts dessutom ett mycket hygieniskt sköljmedel som är perfekt för barn och personer med känslig hud.

Användning

LG FH495BDS2 kontrolleras via en skärm och ett vred som sitter på fronten av tvättmaskinen. Skärmen visar status för det aktuella tvättprogrammet, och där kan man även välja och justera program, tillval och inställningar

Skärmen har även en barnspärr, som gör tvättmaskinen säkrare, samt paus och en del andra funktioner. Pausfunktionen är väldigt smart när man glömmer bort enstaka klädesplagg – då kan man helt enkelt pausa tvättprogrammet, vänta tre sekunder för att kunna öppna luckan och sedan lägga in de bortglömda kläderna.

LG FH495BDS2 mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 64 cm (d).

Därför rekommenderas LG FH495BDS2:
🔵 Mycket hög kapacitet på 12 kg
🔵 Tillhörande app för fjärrstyrning av maskinen samt nedladdning av fler tvättprogram
🔵 14 förinställda specialprogram
🔵 Med Turbo Wash, snabbprogram samt ångfunktion
🔵 True Steam avlägsnar 99,9 % allergener från kläderna


Om Siemens

siemens logo

Det tyska konglomeratet Siemens grundades av Werner Von Siemens 1847, efter att han uppfunnit den så kallade visartelegrafen. Med utgångspunkt i den tidigare kommunikationsindustrin utvecklades Siemens sedan, i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, till ett företag som producerade en mängd olika elektriska apparater, för såväl industri som hushåll.

På hushållsfronten har Siemens i många år drivit ett partnerskap med ett annat stort tyskt konglomerat, nämligen Bosch. Sedan början av 1960-talen har de två företagen således tillverkat alla typer av hushållsmaskiner på deras gemensamma fabrik BSH med huvudkontor i München.

Sedan 2014 äger dock Bosch ensamt fabriken, men tillverkar fortfarande hushållsmaskiner för Siemens. Dessutom tillverkar de andra hushållsmaskiner under ett antal andra Bosch-ägda varumärken, som främst är lokalt kända i olika länder runt om i världen. Det är därför inte ovanligt att hitta tvätt- och hushållsmaskiner från andra, mer okända märken, som delar specifikationer, funktionalitet och teknologi med både Siemens och Boschs kända produkter. Du kan läsa mer om Siemens här.


Siemens tvättmaskinstest – Dessa tester har vi gått igenom

Det danska konsumentrådet Tænk 🇩🇰
Konsumentrådet Tænk har genomfört ett test av 69 tvättmaskiner, där de testade en mängd olika parametrar såsom tvättförmåga, sköljförmåga, centrifugeringsförmåga, vatten- och strömförbrukning, användarvänlighet, tvättid och ljudnivå.
Samtliga maskiner testades grundligt, där både ett bomullsprogram och ett syntetprogram på 40°C testades. Därefter utsåg Tænks experter de bästa tvättmaskinerna.

Du kan läsa hela testet på Tænks hemsida.

Det danska konsumentrådet Tænk har även testat och recenserat Siemens WU14Q4L7DN och Siemens WM14W4L7DN. Om du vill läsa mer hittar du båda recensionerna här. Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få tillgång till testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön har testat inte mindre än 89 tvättmaskiner. I testet har man bland annat bedömt maskinernas förmåga att rengöra tvätten, om tvättmedlet är helt ursköljt ur kläderna, hur mycket fukt som är kvar i tvätten efter centrifugering, användarvänlighet, vatten- och strömförbrukning, samt tvättid.

Du kan läsa hela testet på deras hemsida här.

Råd & Rön har även testat och recenserat Siemens WU14Q4L7DN och Siemens WM14W4L7DN. Du hittar båda dessa recensioner härObservera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få tillgång till testet. Alternativt köpa tillgång till det enskilda testet.

Klikk.no 🇳🇴
Den norska konsumentsajten Klikk.no genomför hundratals konsumenttester varje år, och de granskar allt från bostad och bil till mode, hälsa och teknik. I den här undersökningen har de provat en tvättmaskin från Samsung. Du kan läsa mer här.

M3 🇸🇪
En svensk testsajt som huvudsakligen fokuserar på att prova och bedöma de senaste teknikprodukterna. Här har de testat tvättmaskinsmodellen Samsung WW9000 och bedömt maskinen utifrån dess tvättresultat, användbarhet, design, pris och ljud. Du kan läsa mer här.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse