Siemens Tvättmaskiner Test – Hitta de bästa testvinnarna här

0

I den här artikeln kommer du att få en överblick över de Siemens tvättmaskiner som anses vara de bästa på marknaden just nu. Med övergången till borstlösa motorer, har Siemens tvättmaskiner fått en lägre ljudnivå, en lägre strömförbrukning och en betydligt längre livslängd än de tidigare modellerna. Detta gör Siemens nyaste modeller av tvättmaskiner till en ännu bättre investering än tidigare.

Konsumentmagasinet har gått igenom oberoende tester av Siemens tvättmaskiner från det danska konsumentrådet Tænk och svenska Råd & Rön. Vi har även tittat närmare på hur de olika modellerna bedöms av kunderna hos nätets många vitvarubutiker.

Vi har också tittat närmare på testvinnande tvättmaskiner från andra tillverkare, så att du lätt kan jämföra Siemens tvättmaskiner med motsvarande modeller från de tillverkare, som också klarat sig bra i olika tvättmaskinstest på nätet.


Siemens WM14W447DN 

✅  Testvinnare hos Råd & Rön
✅  Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅  Bra recensioner från konsumenterna

Siemens-WM14W447DN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Siemens WM14W447DN är korad till testvinnare av både Råd & Rön och av det danska konsumentrådet Tænk. Samtidigt har den också fått bra recensioner av konsumenterna och har 4,8 stjärnor av 5 möjliga, baserat på 65 kundomdömen hos danska Skousen. Maskinen kan hantera upp till 8 kg tvätt per omgång, vilket gör att den är lämplig för familjer med 3 till 6 personer i hushållet, t.ex. 2 vuxna, och 4 barn.

Klarar sig bra på alla parametrar
Hos både Råd & Rön och danska Tænk klarar sig tvättmaskinen bra på alla parametrar, där särskilt energiförbrukning, centrifugering, tvättförmåga och användarvänlighet framhävs. Det beror delvis på en bra tvättförmåga för alla program och dels en hög centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut, vilket förkortar torktiden avsevärt. Enligt specifikationerna har Siemens WM14W447DN en tvättförmåga i klass A och en centrifugeringsförmåga i klass B.

Användarvänlig med intressanta funktioner
Både Råd & Röd och Tænk bedömer att maskinen är mycket användarvänlig och lätt att använda. Bruksanvisningen är lätt att förstå, ger en bra överblick över maskinens många funktioner och möjliggör därmed en optimal användning av maskinen.

Förutom den vanliga standardtvätten, har Siemens WM14W447DN ett stort antal specialprogram. Bland annat för ull, handtvätt, fintvätt och blandade textilprogram, som alla kan väljas med hjälp av en knapp på fronten. Du kan även ställa in maskinen på enbart centrifugering eller sköljning, utan att behöva köra ett fullt tvättprogram.

Bästa energimärkning och låg vattenförbrukning
Siemens WM14W447DN har en energimärkning på A+++ -30%. Det innebär att maskinen tvättar med 30 % lägre energiförbrukning än vad kravet för energiklass A+++ ligger på. Tvättmaskinens årliga energiförbrukning är beräknad till blygsamma 122 kWh och vattenförbrukningen till enbart 8.800 liter.

Maskinen bjuder också på flera andra besparande funktioner, exempelvis är det möjligt att ställa in en tvättning upp till 24 timmar i förväg. På så vis kan du ställa in maskinen att tvätta om natten, när strömmen eventuellt är billigare eller ställa in den så att tvätten är färdig och redo för upphängning när du kommer hem från jobbet.

Med de två funktionerna “mängdautomatik” och “waterPerfectPlus”, anpassar maskinen själv energi- och vattenmängd för varje tvätt, beroende på hur mycket som skall tvättas. Det bidrar till att göra maskinen ännu mer miljövänlig.

Borstlös, underhållsfri motor och låg ljudnivå
Siemens WM14W447DN har en borstlös motor, som är mycket mindre benägen att gå sönder än traditionella tvättmaskinsmotorer. Motorns längre livslängd medför att Siemens erbjuder en 10 års motorgaranti på denna maskin.

En annan fördel med den borstlösa motorn, är att tvättmaskinen blir tystare i drift. I själva verket är ljudnivån för Siemens WM14W447DN uppmätt till endast 49 dB(A) under tvätt, vilket motsvarar lågt tal eller en viskning. Under centrifugering uppgår ljudnivån till 71 dB(A), vilket motsvarar lite högre tal. Den är dock fortfarande betydligt tystare än många andra tvättmaskiner på marknaden.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Bra kvalitet
🔵  Mycket energivänlig
🔵  Bra centrifugeringsförmåga
🔵  Låg ljudnivå
🔵  Enkel att använda
🔵  Många program


Siemens WM14B262DN  

✅  Prisvärd favorit

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 495,00 Kr. 0,00 Kr. 3 495,00 Kr. Läs mer
3 495,00 Kr. 0,00 Kr. 3 495,00 Kr. Läs mer

 

Siemens WM14B262DN har ännu inte genomgått några tester, men har däremot fått många positiva kundrecensioner hos vitvaruportaler. Hos WhiteAway har användarna i genomsnitt gett maskinen 4,5 av 5 stjärnor. Det, i kombination med ett lågt pris, gjorde att vi valde att inkludera maskinen i denna artikel.

Tvättmaskinen rymmer upp till 6 kg tvätt och är därför perfekt för det mindre hushållet. Tvättförmågan ligger i klass A och centrifugeringshastigheten går upp till 1400 varv per minut, därmed ligger centrifugeringsförmågan i klass B, vilket är i nivå med många av de betydligt dyrare modellerna.

En bra allround-maskin med alla nödvändiga funktioner
Maskinen har en digital display, som är mycket informativ och gör maskinen lätt att använda och där kan du även se hur lång tid som återstår av tvättningen.

Siemens WM14B262DN har alla de vanliga tvättprogrammen för olika typer av tvätt, t.ex. ull, syntet och liknande. Är du i behov av en snabb tvätt, så erbjuder Siemens WM14B262DN också ett snabbprogram, som tvättar, sköljer, och centrifugerar på endast 15 minuter.

Miljövänlig med många besparande funktioner
Siemens WM14B262DN är märkt med energiklass A+++, som bara ges till de mest energi- och resurssnåla tvättmaskinerna på marknaden. Den årliga energiförbrukningen är beräknad till 153 kWh och vattenförbrukningen till 10.560 liter.

Maskinen har också ett antal energi- och resurssparande funktioner. T.ex. kan den, liksom många andra tvättmaskiner idag, skjuta upp en tvätt i upp till 24 timmar. Därför kan du välja att starta en tvätt på natten, när strömmen kan vara billigare, utan att behöva kliva upp och göra det manuellt.

VarioPerfect är ett speciellt energi- och resursprogram som du kan välja på displayen. Här kan du prioritera tvättid mot energiförbrukning och spara 40 % respektive 10 % på dessa parametrar. Så du kan alltid anpassa tvätten till dina aktuella förutsättningar, och har du inte bråttom, kan du spara på både miljön och plånboken.

Siemens WM14B262DN är också utrustad med en särskild mängdautomatik – waterPerfect. Den anpassar energiförbrukningen beroende på om du tvättar en full maskin eller inte, vilket avgörs genom att maskinen väger tvätten. Därefter anpassas vattenmängden och längden på det valda programmet. Detta ger dig en lägre vattenräkning och en mindre miljöpåverkan.

En centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut, gör att tvätten har en låg nivå kvarvarande fukt när tvättningen är färdig. Därmed kräver tvätten mindre tid för torkning, vilket bidrar ytterligare till att minimera maskinens miljöpåverkan.

Traditionell motor ger billigare tvättmaskin
Denna Siemens tvättmaskin är utrustad med en traditionell motor istället för en borstlös, som de nyaste tvättmaskinerna från Siemens är utrustade med. Det innebär att ljudnivån är något högre för denna maskin.

Å andra sidan ligger modellen i den lägre änden av prisskalan, och då den samtidigt är lika energi- och miljövänlig som många av Siemens dyra maskiner, så är den ett mycket bra val. Det bekräftas även av de många positiva användarrecensioner och betyg som Siemens WM14B262DN fått av köparna.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Kundbetyg på 4,5 av 5 stjärnor hos WhiteAway och danska Skousen
🔵  Låg energiförbrukning med A+++ energimärkning
🔵  Lika miljövänlig och ekonomisk i drift som många dyrare Siemens modeller
🔵  Perfekt till mindre hushåll
🔵  VarioPerfect funktion
🔵  Möjlighet att skjuta upp tvättstart


Siemens WM14P467DN 

✅  Toppbetyg av användare

Siemens WM14P467DN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 485,00 Kr. 0,00 Kr. 6 485,00 Kr. Läs mer
6 535,00 Kr. 0,00 Kr. 6 535,00 Kr. Läs mer

 

Siemens WM14P467DN är en annan tvättmaskin från Siemens, som ännu inte deltagit i några av de test som utförts av någon av de stora konsumentorganisationerna eller av andra nätmedier. Modellen har dock kommit nära ett toppbetyg av användarna, med 4,8 av 5 stjärnor hos WhiteAway och danska Skousen. Därför har vi valt att ta med även Siemens WM14P467DN i denna genomgång.

Maskinen lämpar sig väl till den mindre barnfamiljen, då den har en maximal kapacitet på 7 kg. En familj med två vuxna och två-tre barn kan lätt få sina tvättbehov täckta, utan att maskinen för den delen måste vara fylld till bristningsgränsen var gång.

Siemens WM14P467DN hamnar i klass A för tvättförmåga, och placerar sig, med en maximal centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut, i klass B när det gäller centrifugeringsförmåga.

Enkel styrning och användarvänliga funktioner
Siemens WM14P467DN styrs via en stor display på framsidan av maskinen. Det gör det mycket lätt att ställa in maskinen, samtidigt som du bland annat också kan följa med i programförloppet och läsa av temperaturen på displayen under tvättning.

Förutom den traditionella standardtvätten, har Siemens WM14P467DN en rad specialprogram för strykfritt, ull och silke, samt program för underkläder och outdoor. Slutligen har maskinen en särskild tvätt för skjortor och möjlighet att välja skonsam centrifugering.

Tvättmaskinen kan ställas in att fördröja starten av tvättningen, så att maskinen kan köras på natten, när elen eventuellt är billigare eller så kan du köra maskinen så att tvätten är färdig lagom till att du kliver upp eller kommer hem från jobbet.

Slutligen har maskinen en särskilt skrynkelfri funktion, som t.ex. kan användas för skjortor och andra plagg, som lätt skrynklas under tvätten.

Bättre än A+++ och med många energi- och resurssparande funktioner
Siemens WM14P467DN klassificeras som A+++ – 20 %. Alltså förbrukar den 20 % mindre energi, än vad som krävs för att hamna i klass A+++. Modellen har en energiförbrukning på 139 kWh per år och en vattenförbrukning på 9.240 liter per år.

En centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut betyder att tvätten har en mycket låg nivå kvarvarande fukt efter tvätt och därför torkar snabbare, oavsett om du väljer att hänga den på tvättlina eller köra den i torktumlaren.

Tvättmaskinens mängdautomatik gör att den själv anpassar energiförbrukningen till den mängd tvätt du lägger i. På så sätt kan du köra en halvfull maskin, utan att slösa någon energi. Slutligen har maskinen ett antal funktioner som kan hjälpa till att sänka energi- och vattenförbrukningen ytterligare.

Borstlös, tyst motor
Siemens WM14P467DN är utrustad med en borstfri motor, som har en längre levnadslängd än traditionella motorer. Därför ger tillverkaren dig en 10 års motorgaranti på köpet. Samtidigt innebär användningen av borstlös motor att denna maskin väsnas betydligt mindre än tvättmaskiner med traditionell motor.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Bra energimärkning
🔵  10 års motorgaranti
🔵  Låg ljudnivå
🔵  Enkel kontroll
🔵  Borstfri motor
🔵  Mängdautomatik
🔵  Skrynkelfri funktion


Alternativ till Siemens tvättmaskiner

Förutom ovanstående Siemens tvättmaskiner, har vi också valt ut några bra alternativ, som även de hamnat bland topplaceringarna i de test där Siemens tvättmaskiner deltagit. Det handlar om tre tvättmaskiner från andra populära tillverkare, som vi tittar närmare på här nedan.


Bosch WAT283L8SN  

✅  Toppbetyg hos Råd & Rön
✅  Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅  Bra recensioner från användare

Bosch WAT283L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Läs mer
4 089,00 Kr. 0,00 Kr. 4 089,00 Kr. Läs mer
4 390,00 Kr. 0,00 Kr. 4 390,00 Kr. Läs mer

 

Bosch WAT283L8SN tillverkas i samma fabrik som tillverkar Siemens tvättmaskiner, nämligen den Bosch-ägda BSH. Fabriken tillverkar Siemens hushållsmaskiner, samt vitvaror av ett stort antal andra europeiska märken, som Bosch äger rättigheterna till. Det betyder att de flesta av Bosch och Siemens modeller delar både specifikationer och funktioner med varandra.

Bosch WAT283L8SN får toppbetyg av både danska konsumentrådet Tænk och svenska Råd & Rön. Dessutom får den i genomsnitt 4,7 av 5 stjärnor hos webbshoppen WhiteAway och får många bra recensioner av användarna hos danska Skousen.dk.

Maskinen har en kapacitet på 8 kg tvätt, vilket gör den lämplig för ett större hushåll, där det ofta måste tvättas extra mycket.

Utmärkt användarvänlighet
Användarvänligheten är en av de parametrar som Bosch WAT283L8SN fått särskilt bra betyg för – både hos Råd & Rön och Tænk. Den stora digitala LED-displayen ger en god överblick över bland annat programval och återstående tid, vilket gör det lätt för dig att planera din tid.

Tvättförmågan ligger i klass A, medan centrifugeringshastigheten på 1400 varv per minut placerar maskinen i klass B för centrifugeringsförmåga.

Smart tvättmedelsfack och överdoseringslarm
En speciell egenskap hos Bosch WAT283L8SN är det självrengörande tvättmedelsfacket. Samtidigt indikerar maskinen om du har hällt för mycket tvätt- eller sköljmedel i facket, vilket gör maskinen extra användar- och miljövänlig, då du därmed undviker att belasta miljön med onödigt mycket tvättmedelsrester och andra kemikalier.

Maskinen erbjuder förutom standardtvätt också specialprogram för tvätt av skjortor, sportkläder, silke och en så kallad hygientvätt. Dessutom finns möjlighet att välja ett kort program på 15 eller 30 minuter, när det finns behov av en snabb tvätt.

Du har också möjligheten att använda den så kallade VarioPerfect-funktionen, som optimerar energi- och tidsförbrukning och ger dig det bästa tvättresultatet utifrån dina preferenser. Har du bråttom kan du få tvätten gjord snabbt, men mindre energieffektivt. Har du gott om tid kan du istället välja en långsam, mer energieffektiv tvätt, och därmed inte belasta miljön mer än nödvändigt.

Överstiger de strängaste kraven med 30 %
Maskinen har energimärkning A+++ – 30 %, vilket betyder att tvättmaskinen förbrukar 30 % mindre energi än vad som krävs för bästa energiklassen A+++. Detta visar sig i en energiförbrukning på 137 kWh per år och en årlig vattenförbrukning på 9900 liter.

Samtidigt ger centrifugeringshastigheten på 1400 varv per minut en låg nivå kvarvarande fukt i tvätten, så den kan hänga kortare tid på tvättlinan, och kräver inte lika mycket ström om torkning sker i torktumlare. Det besparar dig alltså både tid och energi i vardagen.

Det är även möjligt att ställa in Bosch WAT283L8SN att tvätta på natten eller ställa in att tvätten blir klar för upphängning när du kliver upp eller kommer hem från jobbet. Det går att fylla på maskinen med mer tvätt ända tills den startar och du kan även avbryta timern och starta maskinen på en gång, om det skulle behövas. Det ger dig flexibilitet och ser till att du inte är låst till dina första val.

Slutligen är Bosch WAT283L8SN utrustad med funktionen ActiveWater™ Plus, som utifrån tvättmängden och det valda programmet, anpassar hur mycket vatten som krävs för tvätten och därmed besparar dig en onödigt stor vattenförbrukning.

Borstlös, EcoSilence motor
Motorn har EcoSilenceDrive och använder samma borstfria motor som vi nämnt att Siemens maskinerna använder. Det gör den både energibesparande och förhållandevis tyst. Vid vanlig tvätt är vi nere på 49 dB(A), vilket motsvarar en viskning. Vid centrifugering toppar ljudnivån på 74 dB(A), vilket motsvarar normalt vägtrafikbuller.

Då den borstfria motorn är praktiskt taget underhållsfri, har den även en längre livslängd än traditionella motorer. Därför ingår en 10 års motorgaranti i priset.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Bra energimärkning
🔵  10 års motorgaranti
🔵  Enkel att använda
🔵  Anpassar automatiskt vattenmängd
🔵  Hög kapacitet
🔵  Kan optimera energi- och tidsförbrukning
🔵  Borstfri motor
🔵  Möjlighet till uppskjuten tvätt


Miele WDA 111 

✅  Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Miele-WDA111 vaskemaskine test

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Miele WDA 111 är testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk. Maskinen har en kapacitet på 7 kg och kan därför lätt täcka tvättbehovet hos en familj med två vuxna och två-tre barn. Tvättförmågan är inte klassificerad, men centrifugeringshastigheten på 1400 varv per minut, innebär att centrifugeringsförmågan har klass B.

Tvättar rent vid endast 20 grader
Hos danska Tænk blir maskinens tvättförmåga särskilt framhävd och modellen får toppbetyg på nästan alla tvättprogram. Även efter programmet med en temperatur på bara 20°C, bedömer danska konsumentrådet Tænks testpanel att tvätten blivit helt ren.

Lätt att använda och bra bruksanvisning
På den elektroniska LED-displayen är det lätt att avläsa den återstående tiden för tvätten, och följa med i programförloppet. Allmänt bedöms maskinen vara lätt att använda och omtalas även positivt för möjligheten att få information om tvättmaskinens hygien.

Dessutom har manualen till Miele WDA 111 fått en särskilt positiv bedömning av Tænk och de understryker i synnerhet hur bra användningen av maskinen förklaras. En annan viktig detalj är modellens AutoClean-tvättmedelsfack, som ser till att inga tvättmedelsrester blir kvar i facket.

Maskinen är utrustad med ett standardprogram för kulörtvätt, samt specialprogram för exempelvis bomull och ull. Det finns även ett skrynkelfritt program för skjortor. Snabbtvätten på 20 minuter är bra för att fräscha upp tvätt som har legat länge i maskinen efter en tvätt, om du har en mindre mängd tvätt eller om du akut behöver tvätta något.

Bra energimärkning med sparfunktioner
Liksom alla andra moderna tvättmaskiner, ligger energieffektivitet i fokus hos Miele. Denna maskin tillhör energiklass A+++ och uppges ha en energiförbrukning på 171 kWh per år och en vattenförbrukning på 10560 liter per år.

Med sparfunktionen Flowmeter kan vattentillförseln till maskinen doseras mycket noggrant, vilket leder till besparingar på vattenräkningen och maskinen är en av de få på marknaden som kan tvätta med “kallt vatten” på endast 20 grader. Maskinens centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut minimerar torktiden och enligt det danska konsumentrådet Tænk, blir särskilt torktiden för bomull och syntetmaterial avsevärt kortare.

Traditionell motor och skonsam tvättrumma
Tvättrumman på Miele WDA 111 är utformad så att tvätten inte vidrör trumman. Istället glider den över en tunn vattenfilm som lägger sig på insidan av trumman, vilket leder till en mycket mer skonsam behandling av tvätten.

Maskinen är utrustad med en traditionell motor. Det har emellertid ingen effekt på energimärkningen, men det innebär att maskinen inte är riktigt lika tyst som modellerna med borstfri motor och den kan heller inte förväntas hålla lika länge.

Ljudnivån för Miele WDA 111 är dock med 52 dB(A) fortfarande bara i nivå med vanligt tal och centrifugeringen på 76 dB(A) låter inte mycket högre än hos maskiner med borstfri motor.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Exceptionellt bra tvättförmåga
🔵  Energimärkning A+++
🔵  Kapacitet på 7 kilo
🔵  Watercontrol-system
🔵  SoftCare-trumma
🔵  Sparar energi genom tvätt på låga temperaturer
🔵  AutoClean-tvättmedelsfack
🔵  Mängdautomatik som anpassar förbrukning av vatten och ström


LG F1496TDA3 

✅  Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅  300+ positiva kundomdömen hos WhiteAway

LG F1496TDA3 bedste vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 282,00 Kr. 0,00 Kr. 6 282,00 Kr. Läs mer
6 282,00 Kr. 0,00 Kr. 6 282,00 Kr. Läs mer

 

LG F1496TDA3 blev testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk, i deras test av tvättmaskiner i december 2014. Sedan dess har maskinen fått över 300 positiva recensioner från de kunder som köpt den från WhiteAway och danska Skousen. På båda sidorna har tvättmaskinen fått i genomsnitt 4,7 av 5 stjärnor.

Med en kapacitet på 8 kg är den lämplig för den större familjen. Modellen hamnar i klass A vad gäller både tvättförmåga och centrifugeringsförmåga. Detta trots att maximala antalet varv per minut ligger på 1400, som vanligtvis skulle leda till en placering i klass B för centrifugeringsförmåga, men med en kvarvarande fukthalt på bara 44 %, hamnar den istället i klass A.

Bra tvättförmåga och centrifugering
Just tvättförmåga och centrifugering är de egenskaper som Tænk framhäver i deras test av maskinen. Bomullsprogrammet och programmet för syntettvätt anses vara särskilt bra, medan maskinen får betyget “mycket bra” för både centrifugering av bomull och syntettvätt, samt centrifugering av en halvfull maskin.

13 olika tvättprogram
LG F1496TDA3 erbjuder möjligheten att ställa in vilken tid en tvätt ska vara färdig upp till 24 timmar i förväg, så att du kan tvätta under natten, då elen kan vara billigare eller ha tvätten färdig tills du kommer hem från jobbet.

Maskinen har hela 13 olika tvättprogram, exempelvis ekonomitvätt av bomull och en 30 minuters snabbtvätt. Ett särskilt intensivt program på 60 minuter säkerställer att t.ex. sängkläder, underkläder och handdukar är helt bakteriefria efter tvätten.

Du ställer in maskinen med ett vred för programval, samt ett antal knappar under maskinens LCD-display, som visar hur lång tid programmen tar. Dessutom finns det indikatorer för olika tillval för tvättprogrammen.

30 % bättre än energiklass A+++
Även om LG F1496TDA3 har några år på nacken, ligger den i energiklass A+++ -30 %. Alltså har den en energiförbrukning som ligger 30 % under kravet för energiklass A+++, med en energiförbrukning på 137 kWh och 10500 liter vatten per år.

Den låga kvarvarande fuktnivån på endast 44 % gör att tvätten är billigare att torka i torktumlaren och förkortar torktiden på tvättlinan. Samtidigt behöver du inte vänta med att tvätta tills du har en full maskin för att tvätta ekonomiskt, du kan nämligen ställa in tvättmaskinen till att anpassa vattenmängd och programlängd efter tvättmängd. Därmed kan maskinen även användas i mindre hushåll, utan att det leder till onödigt slöseri av vatten eller ström.

En av de första maskinerna med borstlös motor
Trots dess ålder är LG F1496TDA3 utrustad med en borstlös motor och LG erbjuder en 10 års motorgaranti – i likhet med både Siemens och andra tvättmaskinstillverkare som använder borstlös motor i sina tvättmaskiner.

LG utmärker sig genom att ha en så kallad Direct Drive-motor. Det innebär att motorn sitter direkt på trumman, vilket ger en mer exakt hastighet och färre rörliga delar i tvättmaskinen. Samtidigt kan maskinen lätt optimera och anpassa rörelserna till olika typer av tvätt, så att dina kläder behandlas skonsamt.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵  Energieffektiv A+++ tvättmaskin
🔵  10 års motorgaranti
🔵  Får beröm för tvätt- och centrifugeringsförmåga
🔵  Enkel styrning via en LED-display
🔵  Viktregistrering anpassar tvättprogrammet till tvättmängden
🔵  Direct Drive-motor
🔵  13 olika tvättprogram


Om Siemens

Det tyska konglomeratet Siemens grundades av Werner Von Siemens 1847, efter att han uppfunnit den så kallade visartelegrafen. Med utgångspunkt i den tidigare kommunikationsindustrin utvecklades Siemens sedan, i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, till ett företag som producerade en mängd olika elektriska apparater, för såväl industri som hushåll.
På hushållsfronten har Siemens i många år drivit ett partnerskap med ett annat stort tyskt konglomerat, nämligen Bosch. Sedan början av 1960-talen har de två företagen således tillverkat alla typer av hushållsmaskiner på deras gemensamma fabrik BSH med huvudkontor i München.
Sedan 2014 äger dock Bosch ensamt fabriken, men tillverkar fortfarande hushållsmaskiner för Siemens. Dessutom tillverkar de andra hushållsmaskiner under ett antal andra Bosch-ägda varumärken, som främst är lokalt kända i olika länder runt om i världen. Det är därför inte ovanligt att hitta tvätt- och hushållsmaskiner från andra, mer okända märken, som delar specifikationer, funktionalitet och teknologi med både Siemens och Boschs kända produkter. Du kan läsa mer om Siemens här.


Siemens tvättmaskinstest – Dessa tester har vi gått igenom

Det danska konsumentrådet Tænk 🇩🇰
Konsumentrådet Tænk har genomfört ett test av 69 tvättmaskiner, där de testade en mängd olika parametrar såsom tvättförmåga, sköljförmåga, centrifugeringsförmåga, vatten- och strömförbrukning, användarvänlighet, tvättid och ljudnivå.
Samtliga maskiner testades grundligt, där både ett bomullsprogram och ett syntetprogram på 40°C testades. Därefter utsåg Tænks experter de bästa tvättmaskinerna.

Du kan läsa hela testet på Tænks hemsida. Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få tillgång till testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön har testat inte mindre än 89 tvättmaskiner. I testet har man bland annat bedömt maskinernas förmåga att rengöra tvätten, om tvättmedlet är helt ursköljt ur kläderna, hur mycket fukt som är kvar i tvätten efter centrifugering, användarvänlighet, vatten- och strömförbrukning, samt tvättid.

Du kan läsa hela testet på deras hemsida här. Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få tillgång till testet. Alternativt köpa tillgång till det enskilda testet.