Kenwood Matberedare Test – Dessa modeller rekommenderas av experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om de bästa matberedarna från Kenwood. Vi har valt ut modellerna baserat på recensioner och testresultat från olika oberoende tester och analyser, och vi har undersökt både svenska och utländska källor.

Syftet med artikeln är att du ska få en tydlig överblick över vilka matberedare från Kenwood som klarar sig bäst i olika granskningar. Här har vi sammanställt alla resultat, och du slipper därmed leta efter recensioner själv.

Den här artikeln om Kenwood-matberedare innehåller:

Överblick över marknadens bästa matberedare från Kenwood 
Testvinnande alternativ till Kenwood-modellerna 
Historien om Kenwood 
Rengöringstips för matberedaren 
Genomgång av alla testkällor som vi har använt i artikeln

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


KENWOOD KAH647PL – sparar både på utrymme och resurser

KENWOOD KAH647PL – sparar både på utrymme och resurser

.
KENWOOD KAH647PL är ett tillbehör från märket Kenwood som kan dras nytta av tillsammans med antingen Major Köksmaskin eller Kenwood Chef. Den agerar som ett ypperligt tillskott till köket och har många positiva recensioner att visa upp. Hos Amazon har produkten fått ett kundbetyg på 4,8 av 5, och även hos uafhængige testpaneler har den fått rikligt med beröm.

Bra att veta om KENWOOD KAH647PL

KENWOOD KAH647PL agerar som en matberedare och fästs på antingen Major köksmaskin eller Kenwood Chef. Tack vare materialet av tritan plast får matberedaren en lång livslängd då den håller sin form och smidigt kan köras i diskmaskinen utan att du behöver oroa dig för att skålen ska slitas ut. Knivbladens rostfria stål skär enkelt igenom ingredienserna för en effektiv matberedare som gör sitt jobb väl.

KENWOOD KAH647PL vs. marknaden

Vad är det som just KENWOOD KAH647PL kan skryta med i jämförelse med resten av de liknande produkterna på marknaden? En mycket positiv aspekt är att du kan skifta mellan hela sex medföljande plattor vars mönster varierar, och vilken du väljer att använda beror på hur finskurna du vill att ingredienserna ska vara. Då den kan köras i diskmaskinen slipper du samtidigt en stor mängd handdisk. Sist men inte minst är det väl värt att nämna hur KENWOOD KAH647PL har en arbetskapacitet på hela 1,25 liter, så missa inte chansen att ta del av denne effektiva produkt.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:
Välbyggd
Diskmaskinsäkert material
1,2 liter arbetskapacitet
Mycket enkelanvänd

Nackdelar:
Ganska dyr

Specifikationer
Vikt på 2,9 kg
Höjd på 27,6 cm
Bredd på 24,8 cm
Längd på 29,5 cm


Kenwood FPM810 Multipro Sense

✅ Utsedd till ”Best Buy” av Englands största testmagasin – Which.co.uk 
✅ Bäst på marknaden enligt brittiska BBC

Kenwood FPM810

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Matberedaren Kenwood FPM810 Multipro Sense har granskats av experter från både Which.co.uk och BBC. Det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk och brittiska BBC är båda förtjusta i den här modellen och ger den därför fina bedömningar.

Båda experterna är imponerade av den här modellen. Which.co.uk har utsett Kenwood FPM810 Multipro Sense till ”Best Buy”, vilket innebär att de rekommenderar den här matberedaren till konsumenterna, och BBC har korat modellen till marknadens bästa matberedare.

När man köper den här modellen får man en matberedare med många funktioner som är gjord för att vara en hjälpande hand i köket. Modellen har dessutom en modern och stilren design som passar bra in hemma hos de allra flesta, oavsett vad man har för inredning i köket.

Mångsidig köksmaskin med automatisk och manuell hastighetskontroll

Kenwood FPM810 Multipro Sense är en mångsidig köksmaskin som kan användas till en mängd olika ändamål. Den här matberedaren kan nämligen både skiva, pressa, hacka, vispa och mycket mer.

Modellen Kenwood FPM810 Multipro Sense har dessutom en motoreffekt på 1 000 watt och klarar därför av både lättare och tuffare uppgifter.

Maskinen är även försedd med ett patenterat dubbelt drivsystem, Multipro, som ger en optimal prestanda för både blendern och matberedaren. Den automatiska hastighetsfunktionen ser även till att maskinen använder bästa möjliga hastighet för den aktuella blandningen.

Den här matberedaren har dessutom åtta olika manuella hastighetslägen samt en pulsfunktion som ger användaren full kontroll över maskinen.

Om man är osäker på vilket hastighetsläge som är bäst kan dock Kenwood FPM810 Multipro Sense även välja hastighet själv. Which.co.uk är förtjusta i de olika hastighetslägena och skriver att dessa gör det möjligt att förbereda maten precis som man vill ha den.

Ny teknik, inbyggd våg och ekoläge

Matberedaren Kenwood FPM810 Multipro Sense är utrustad med en ny teknik som gör det möjligt att arbeta med både kalla och varma blandningar utan risk för att skada materialet.

Skålen är tillverkad av Tritan-plast och har en kapacitet på 3,5 liter. Det ingår även en miniskål som rymmer 1,5 liter, och båda dessa skålar är BPA-fria.

Blendern som ingår är tillverkad av värmetåligt glas och kan därför användas för att mixa såväl varma som kalla blandningar.

Kenwood FPM810 Multipro Sense har även en inbyggd våg, vilket innebär att man kan väga och dosera ingredienserna direkt i matberedaren istället för att behöva plocka fram köksvågen. Detta sparar inte bara tid utan gör det även enklare att följa recept.

Kenwood FPM810 Multipro Sense har även ett ekoläge som aktiveras om man inte har använt maskinen på 30 minuter. Ekoläget minskar strömförbrukningen med upp till 50 % och är därför bra för både plånboken och miljön.

Experterna från BBC älskar att den här modellen har så många inställningar och skriver att detta gör att matberedaren kan användas till en mängd olika ändamål. De har inte direkt något att anmärka på hos den här modellen, och den enda nackdelen de nämner är att matberedaren skivar och hackar lite långsammare än andra modeller med en lika kraftfull motor.

Kenwood FPM810 Multipro Sense specifikationer:
Antal hastighetslägen: 8 + pulsfunktion
Motoreffekt: 1000 watt
Kapacitet: 3,5 liter
Höjd: 40 cm
Djup: 23 cm
Bredd: 23 cm
Vikt: 12,6 kg

Fördelar med Kenwood FPM810 Multipro Sense:
Åtta hastighetslägen samt en pulsfunktion
Kraftfull motor på 1000 watt
Kapacitet på 3,5 liter
Blenderkanna ingår
Ekoläge minskar strömförbrukningen

Här kan du se en presentationsvideo av matberedaren Kenwood FPM810 Multipro Sense:

 


Två alternativ till Kenwood-matberedare


Om Kenwood

kenwood logo

Kenwood finns i över 40 olika länder och är en av världens ledande tillverkare av köksmaskiner. Märket ägs av De’Longhi Group och har sina rötter i Storbritannien. Kenwood är kända för att sälja, tillverka och designa en mängd olika köksmaskiner, till exempel vattenkokare, matberedare, blendrar, brödrostar och kaffebryggare.

Allting började 1947 när Kenneth Wood grundade företaget Kenwood. Då började han med att göra om designen på den elektriska brödrosten så att brödet rostades på båda sidorna samtidigt. Det tog sedan inte mer än tre år innan Kenneth Wood lanserade Kenwood Chef år 1950, och den produkten ändrade hela marknaden för köksmaskiner. Kenwood Chef blev mycket populär bland konsumenterna och sålde snabbt slut på många ställen.

År 1956 hade Kenwood brett ut sig till fler ställen i världen och uppnått en internationell framgång. De hade nu en omsättning på över 1 miljon pund och flera hundra anställda, och företaget designade nu även köksmaskiner som blendrar och elvispar.

De följande åren gick det bra för Kenwood och företaget växte sig bara större och större. Under 70-talet blev Kenwood den första tillverkaren som införde en elektronisk hastighetskontroll, och 1979 lanserade Kenwood därför sin första matberedare.

År 2001 togs Kenwood över av De’Longhi och koncernen blev då ännu större. Företaget firade sedan 60-årsjubileum år 2007 och tillverkade då över 200 olika modeller av köksmaskiner.

Kenwoods principer handlar om design, kvalitet och innovation, och dessa principer är än idag grunden för hela företaget. Köksmaskiner från Kenwood säljs därför på många ställen i världen, och Kenwood själva skriver att de säljer en produkt var tredje sekund världen över.

Du kan läsa mer om Kenwood på deras hemsida.


Tänk på detta när du köper en ny matberedare 

För många är matberedaren en oumbärlig hjälpreda i köket. Eftersom att det finns så många olika modeller på marknaden kan det dock vara svårt att veta vilken man ska välja. Här hittar du lite goda råd och tips på saker som du bör tänka på när du köper en ny matberedare.

Kenwood FHM155SI  1. Storlek: 
Om du har en obegränsad budget är det bäst att köpa en så stor matberedare som möjligt. En stor matberedare är förstås dyrare än mindre modeller.

Vilken storlek som passar bäst beror givetvis även på hur mycket mat du brukar laga. Om du bara gör små portioner kan du nog utan problem köpa en mindre modell istället.

2. Ljudnivå:
Vissa matberedare är väldigt tysta medan andra väsnas en hel del. Om du har möjlighet är det alltid bra att undersöka hur mycket olika modeller låter. På så vis kan du säkerställa att du köper en modell som inte stör hela huset när du använder den.

3. Motor:
Motorn har också en stor betydelse. Du bör försöka hitta en matberedare som utan problem kan skära och hacka allt från hårda nötter till mer krävande grönsaker.

Välj därför en matberedare med en kraftfull motor och hög prestanda. Detta säkerställer att matberedaren kan göra jobbet ordentligt och att du slipper begränsas av en maskin som inte klarar av vissa ingredienser.

4. Knivblad: 
Mer hållbara knivblad är alltid bättre för användaren. Ta därför reda på vilken typ av knivblad som ingår till matberedaren du tittar på. Blad av rostfritt stål är kända för att vara både hållbara och slitstarka och är därför det bästa valet.

matberedar tillbehör 5. Tillbehör:
Undersök vad du får för tillbehör med olika matberedare. Om du vill baka bröd bör du till exempel säkerställa att det ingår en degkrok till maskinen som du köper.

Det kan dock röra sig om andra typer av tillbehör också, till exempel rivskivor, en citruspress, en visp eller en förvaringslåda. Det är nämligen inte alltid särskilt billigt att köpa extra tillbehör till matberedaren.

6. Rengöring:
Det är givetvis en fördel om matberedaren är enkel att rengöra. Detta gör nämligen att du slipper slösa en massa tid på rengöring när du är färdig. Ta därför reda på hur man rengör de modeller du tittar på. Vissa matberedare har till exempel tillbehör som kan köras i diskmaskinen.

7. Funktioner:
Vad ska du använda matberedaren till? Innan du väljer modell är det bäst att fundera noga på vilka ingredienser du använder mest.

Innan du köper en matberedare bör du kontrollera att de tillbehör du behöver ingår eller åtminstone kan köpas separat. Det är inte roligt att i efterhand upptäcka att matberedaren inte klarar av de uppgifter du vill använda den till. Vissa har till och med inbyggda matvågar.

8. Bas:
När det kommer till matberedare är stabilitet otroligt viktigt. Välj därför en modell med en gedigen bas. En bred bas ger en bättre stabilitet och hindrar matberedaren från att hoppa runt på köksbänken när du använder den.

matberedar skål 9. Skål:
Skålen på en matberedare är oftast tillverkad av polykarbonatplast. Detta material är lätt att rengöra och kan köras i diskmaskinen. Det är dessutom en fördel om skålen är BPA-fri.

10. Kontroller och hastigheter:
De flesta matberedare på marknaden har bara tre lägen: av, på och puls. I de flesta fall är detta mer än tillräckligt.

Det finns dock vissa saker som kan kräva fler hastighetsinställningar. Olika typer av deg kan till exempel behöva bearbetas med olika hastigheter. Innan du lägger pengar på en viss matberedare bör du därför se till att hastigheterna och kontrollerna duger för det du vill använda den till.

11. Lock och påfyllningsrör:
Det är viktigt att locket sitter fast ordentligt när du använder matberedaren. Om locket sitter löst kan det nämligen sluta med att allt innehåll i skålen åker ut. Om det finns ett påfyllningsrör ska detta helst vara så brett som möjligt. Med smala påfyllningsrör måste man skära ingredienserna i bitar först och dessa innebär därmed mer förarbete.

Kom ihåg att matberedare är designade för att hantera fasta råvaror medan en blender fungerar bättre med vätskor. Om målet är att göra nyttiga smoothies på morgonen är det därför bättre att köpa en blender.

Om du vill läsa mer om vad du bör tänka på när du köper en matberedare kan du läsa den här artikeln från Medium.com eller den här från Thespruceeats.com.


Rengöringstips

Rengöringstips De flesta av oss vet nog inte riktigt vad vi skulle ta oss till utan vår matberedare. Vi skulle förstås behöva spendera mer tid i köket för att hacka, skära, skiva, knåda, mixa, blanda, vispa och så vidare.

Lyckligtvis kan matberedaren sköta alla dessa uppgifter åt oss. Detta gör verkligen våra liv betydligt lättare, särskilt om man både älskar att laga mat och har en hektisk vardag där man inte vill spendera så mycket tid i köket.

Rengöringen av denna behändiga köksapparat är dock inte alltid så enkel. Eftersom att rengöringen kan ta ganska lång tid är det många som inte använder matberedaren särskilt ofta, just för att de inte känner att de har tid.

Det kan dessutom vara svårt att veta hur man kommer åt överallt i matberedaren och om man ska rengöra utsidan av själva maskinen eller inte. Det kan finnas många olika frågor när det kommer till rengöring av matberedare, och här vill vi därför förklara hur du rengör din matberedare på enklast möjliga vis.

Så rengör du matberedaren Så rengör du matberedaren

Du behöver: 
Diskho
Varmt vatten
Milt diskmedel
Mjuk disksvamp eller trasa
Smal diskborste
Ättika
Torra diskhanddukar

Gör så här:

1. Börja med att ta isär matberedaren. Ta lös skålen från basen och ta lös alla delar. Nu kan du diska både skålen, locket, bladen och knivarna.

2. Lägg ner alla delar (förutom basen med motorn förstås) i en diskho med varmt vatten och diskmedel. Använd sedan en mjuk trasa eller svamp för att rengöra delarna, men se till att inte använda en slipande svamp eller trasa för att undvika repor på plasten. Titta ordentligt i alla hörn och vrår i matberedaren, särskilt vid bladen och handtaget. Detta är nämligen områden som är svåra att komma åt med en ytlig rengöring, så här måste du vara mer noggrann.

3. Använd en liten diskborste och skrubba insidan av bladet samt inuti handtaget och andra små bortglömda punkter. Det går i regel att få bort all smuts med vanligt diskmedel, men om du behöver något starkare kan du även använda lite ättika för att få bort allt. Var särskilt noggrann vid springor på handtaget, vid låsmekanismen och inuti själva skärbladen.

4. Skölj slutligen alla delar ordentligt i rent vatten och torka dem sedan noggrant med en diskhandduk.

Rengör även basen emellanåt 
Torka av utsidan av matberedaren ungefär varannan gång du använder den eller när du spiller någon mat eller vätska på själva basen. Använd en fuktig trasa med lite diskmedel eller ättika för att rengöra utsidan och torka bort eventuella fläckar. Trasan får inte vara för blöt eftersom att detta kan skada matberedaren. Torka helt enkelt av den med en fuktig trasa och torka den sedan torr med en torr diskhandduk.

Bakpulver Rengöringstips för matberedaren
En grundlig rengöring är nödvändig om du upptäcker en dålig lukt från matberedaren eller misstänker att det växer mögel eller liknande på den. Rengör skålen och knivarna i en blandning av bakpulver och varmt vatten i 10 till 15 minuter. Bakpulvret tar då bort lukten. Skölj sedan av delarna noggrant och torka av dem ordentligt innan du sätter ihop matberedaren igen. Du kan rengöra nästan allt med bakpulver.


Goda recept för matberedaren


Lökpaj 

Lökpaj Ingredienser 
Pajdeg (färdigköpt eller hemmagjord)
2 medelstora lökar i tunna skivor
2 msk olivolja
3 stora ägg
1,5 dl smulad fetaost
1/2 tsk salt
1/4 tsk grovmalen peppar
1/4 tsk malen muskotnöt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk Dijonsenap
6 stjälkar salladslök
2 msk hackad gräslök
1 dl riven parmesanost

Gör så här
1. Klä en pajform med pajdeg och grädda degen cirka 8 minuter i 200 grader.

2. Värm olja i en liten stekpanna och stek löken tills den är gyllenbrun. Kör sedan ägg, fetaost, salt, peppar och muskot i en matberedare tills allt är ordentligt blandat.

3. Tillsätt grädde och mjölk lite i taget och kör sedan matberedaren tills allt är mixat.

4. Sätt senap på pajskalet och sprid sedan ut salladslöken, gräslöken och den stekta löken på skorpan. Häll försiktigt äggstanningen över löken och toppa med parmesanost.

5. Grädda pajen i 200 grader i 30-40 minuter.


Glaserade skinkbullar 

Glaserade skinkbullar Ingredienser 
1/2 kg tärnad skinka
1/2 kg fläskfärs
1,5 dl mjölk
1,5 dl krossade cornflakes
1 stort ägg
1 dl farinsocker
1 msk senap
1/2 tsk salt

Glasyr:
2 dl farinsocker
1/2 dl vinäger
1 msk senap

Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Häll skinktärningarna i en matberedare, lite åt gången, och kör matberedaren tills köttet är finhackat.

3. Tillsätt de följande sju ingredienserna i matberedaren tillsammans med skinkan. Blanda ihop allt ordentligt och forma sedan blandningen till mindre bollar.

4. Lägg bollarna på en bakplåt.

5. Rör ihop ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Värm glasyren över medelhög värme tills sockret har smält.

6. Häll glasyren över skinkbullarna.

7. Tillaga i ugnen i ungefär 30-35 minuter. Skinkbullarna är färdiga när de har börjat bli bruna.


Kycklingnuggets med sötpotatispanering 

Kycklingnuggets med sötpotatispanering  Ingredienser
Olja till fritering
1-2 paket sötpotatischips
1 dl mjöl (alla mjölsorter fungerar)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen peppar
1/4 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
1/2 kilo strimlad kyckling

Gör så här
1. Använd en elektrisk stekgryta eller fritös och värm oljan till 175 grader. Sätt sötpotatischips, mjöl, ½ tsk salt, peppar och bakpulver i en matberedare och kör maskinen tills allt är ordentligt blandat. Häll sedan över blandningen i en skål.

2. Blanda majsstärkelse och salt och täck kycklingen med detta. Därefter ska blandningen från matberedaren också sättas på kycklingen.

3. Fritera några nuggets åt gången tills de är gyllenbruna. Detta tar ungefär 2-3 minuter. Låt bitarna rinna av på hushållspapper om du vill få bort lite olja.


Cappuccino-cheesecake med salt karamelltopping

Cappuccino-cheesecake med salt karamelltopping Ingredienser 
1 paket kakor med chokladsmak
1-2 dl chokladknappar
½ dl socker
2 msk espressopulver
1/4 tsk muskotnöt
½ dl smält smör

Fyllning:
3 paket färskost
1 dl farinsocker
1/2 dl creme fraiche
1 dl Kahlua
2 msk mjöl (alla mjölsorter fungerar)
2 msk espressopulver
4 stora ägg

Topping:
1/2 kopp varm karamellsås
1/2 tsk grovt havsalt

Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en bakform eller klä den med bakplåtspapper.

2. Kör de första fem ingredienserna i en matberedare tills allt är mixat. Tillsätt smöret lite i taget och blanda ordentligt. Tryck ut degen i bakformen.

3. Blanda färskost och farinsocker i en stor skål till en slät blandning. Vispa ner creme fraiche, Kahlua, mjöl och espressopulver i blandningen och tillsätt slutligen ägg. Häll ner smeten i bakformen.

4. Grädda kakan i ungefär 55-65 minuter eller tills mitten har stelnat.

5. Låt kakan svalna i ungefär 10 minuter och ställ sedan in den i kylskåpet över natten. Kom ihåg att täcka den med folie eller en duk när den har svalnat helt.

6. Häll karamellsåsen över kakan och låt den sedan stå i kylen minst 15 minuter. Strö havssalt på toppen precis innan servering.


Shortbread citronpaj 

Shortbread citronpaj  Ingredienser 
3 stora ägg
2 dl socker
½ dl citronsaft
1 msk rivet apelsinskal
1 dl smält smör

Pajskal:
2 dl mjöl (alla mjölsorter kan användas)
1 dl socker
1 dl malda mandlar
1 tsk rivet citronskal
1 tsk rivet apelsinskal
1 dl kallt smör
Florsocker, valfritt
Färska hallon, valfritt

Gör så här
1. Låt äggen stå i rumstemperatur i 30 minuter.

2. Värm ugnen till 200 grader. Vispa ihop ägg, socker, citronsaft och apelsinskal. Vispa ner smör i smeten och ställ skålen åt sidan.

3. Kör de första sex ingredienserna till pajdegen i en matberedare tills de formar en klump. Tryck ut degen i en smord bakform.

4. Häll citronsmeten i pajskalet och grädda tills mitten nästan har stelnat. Detta tar ungefär 25-30 minuter.

5. Låt pajen svalna. Toppa den eventuellt med florsocker och färska hallon innan servering.

 


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

BBC

BBC finns i Storbritannien och har både nationella och internationella tv- och radiokanaler. Hos BBC kan man hitta allt från dagens nyheter, politik, sport och underhållning till guider och recensioner. De testar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter och har till exempel provat matberedaren Kenwood FPM810 Multipro Sense. Du kan läsa hela undersökningen här.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en brittisk hemsida som framförallt fokuserar på tester av elektroniska konsumentprodukter. De granskar bland annat datorer, tv-apparater, mobiltelefoner och blendrar. Den brittiska testsajten recenserar dock även matberedare och har bland annat provat Kenwood FDP643WH Multipro Home. Du kan läsa testet här.

Uafhængige testpaneler

Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler testar och recenserar olika konsumentprodukter. De gör en bedömning av diverse produkter och gör sedan testresultaten tillgängliga för konsumenterna. Uafhængige testpaneler har bland annat provat de två matberedarna KitchenAid 5Kfp1335 och OBH Nordica 6765 First Kitchen. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

Observera att du måste ha en betald prenumeration för att kunna läsa hela granskningen.

Råd & Rön

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön testar och recenserar olika produkter för konsumenternas räkning. De recenserar en mängd olika produkter för att göra det enklare för konsumenterna att ta reda på vad för produkter de bör investera i. Råd & Rön har bland annat granskat olika matberedare, till exempel KitchenAid 5KFP1335 och OBH Nordica 6795 First Kitchen. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

Observera att du behöver en betald prenumeration för att kunna läsa de olika granskningarna.

The Independent 

Den brittiska tidningen Independent.co.uk skriver om både in- och utrikesnyheter, politik, underhållning, sport och mycket annat. De utför även tester och skriver recensioner av olika konsumentprodukter, och de har bland annat provat matberedaren Kenwood Multipro. Du kan läsa recensionen här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en testsajt som provar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter. De presenterar sedan fakta och information om de olika produkterna för konsumenterna för att det ska bli lättare för dem att komma fram till om de ska köpa en viss produkt eller inte. Trustedreviews.com har bland annat testat Kenwood FDM790 Multipro Classic. Du kan läsa hela granskningen här.

Which.co.uk 

Den brittiska hemsidan Which.co.uk informerar konsumenterna om olika konsumentprodukter. De provar en mängd olika produkter, till exempel blendrar, högtalare och juicepressar. De granskar även matberedare och har bland annat testat Kenwood FPM810 Multipro Sense. Du kan läsa hela undersökningen här.

Observera att du måste ha ett betalt medlemskap för att få full tillgång till undersökningen och testresultaten.

 


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


OBH Nordica 6795 First Kitchen

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

OBH Nordica 6795

 

.OBH Nordica 6795 First Kitchen är en av marknadens mindre matberedare som kan användas till flera olika ändamål. Den här modellen har granskats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, och båda expertkällorna tycker om att matberedaren har flera användningsområden.

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler är imponerade av den här modellen, och båda har även utsett den till testvinnare. Båda expertpanelerna skriver även i sina respektive undersökningar att den här modellen är ett bra alternativ för familjer som behöver en hjälpande hand i köket. De framhäver framförallt maskinens budgetvänliga pris samt dess smarta och användbara funktioner.

OBH Nordica 6795 First Kitchen har en enkel och modern design som går bra ihop med inredningen i de flesta kök. Den här maskinen kommer alltså inte att störa inredningen, och den kan därför antingen stå framme eller ställas undan i ett skåp.

Köksmaskin med flera funktioner

OBH Nordica 6795 First Kitchen är en köksmaskin som kan förbereda ingredienser på flera olika sätt. Modellen kan nämligen både hacka, skiva, knåda och göra mycket annat som kan behövas när man lagar mat eller bakar bröd.

Den här modellen har en motor på 750 watt, och även om det här inte är den kraftigaste maskinen på marknaden kan den fortfarande användas till en mängd olika ändamål.

Modellen har även en blenderkanna som gör det möjligt att mixa olika ingredienser, och eftersom att man därför kan göra både smoothie och soppor i den här matberedaren behöver man inte investera i en separat blender. Blenderkannan är tillverkad av okrossbar plast och är därför både säker och hållbar.

Kannan tål dessutom varma innehåll, vilket är en fördel om man vill kunna mixa soppor. Den rymmer totalt 1,8 liter, och blenderknivarna klarar av att mixa de flesta typer av ingredienser – till och med isbitar.

När man köper den här matberedaren ingår det en skål med en kapacitet på 3,5 liter. Detta är tillräckligt för att man ska kunna förbereda större mängder mat åt gången, och den här modellen kan därför användas i ett lite större hushåll. Om man använder flytande ingredienser ryms det dock bara 2 liter. Den här matberedaren har dessutom en 2-i-1-tratt.

Praktisk matberedare med termostat och integrerad förvaring 

Om man investerar i OBH Nordica 6795 First Kitchen behöver man inte ödsla en massa tid på rengöring. Alla löstagbara delar kan nämligen köras i diskmaskinen, och man slipper alltså diska dem för hand.

Man kan även ställa in och justera hastigheten efter behov, och den här matberedaren har två olika hastighetslägen samt en pulsfunktion att välja mellan. Man kan därmed alltid välja den hastighet som passar bäst.

OBH Nordica 6795 First Kitchen har dessutom en termostat som ser till att maskinen inte överhettas, vilket gör matberedaren säkrare för användaren. Den här modellen har totalt fem olika skär- och rivskivor som kan användas för alla möjliga ingredienser, och man kan helt enkelt välja den skiva som passar bäst för de specifika ingredienserna.

Om man inte vill att tillbehören ska försvinna är det bra att använda matberedarens inbyggda förvaring. I den här förvaringslådan kan man nämligen samla alla tillbehör på ett och samma ställe, vilket minskar risken för att tillbehören ska försvinna på bänken eller i ett skåp.

OBH Nordica 6795 First Kitchen specifikationer:
Antal hastighetslägen: 2 + pulsfunktion
Motoreffekt: 700 watt
Kapacitet: 3,5 liter
Höjd: 46 cm
Djup: 47 cm
Bredd: 28 cm
Vikt: 5,25 kg

Fördelar med OBH Nordica 6795 First Kitchen:
Kan användas för att mixa
Enkel rengöring med löstagbara delar
Termostat som skyddar mot överhettning
Inbyggd förvaring för tillbehören
Två olika hastighetslägen
2-i-1-tratt för enklare påfyllning


Kenwood Multipro

✅ ”En av de bästa på marknaden” enligt den brittiska tidningen The Independent

Kenwood Multipro

Matberedaren Kenwood Multipro har granskats av den brittiska tidningen The Independent. Den här modellen är en mångsidig och funktionell köksmaskin som kan användas till en mängd olika ändamål i köket.

Modellen får ett bra betyg av experterna från The Independent, som skriver att det här är en av marknadens bästa matberedare jämfört med andra modeller. De tycker om den här modellen och skriver bland annat att den har alla funktioner man behöver i köket.

Modellen kan till exempel hjälpa till med att blanda olika ingredienser och hacka både frukt och grönsaker, och man slipper därmed gör dessa uppgifter för hand.

Den här matberedaren har dessutom andra funktioner som kan vara till nytta i köket, oavsett om man har en hektisk vardag eller helt enkelt vill lägga mindre tid på matlagning.

Elegant matberedare med en kraftfull motor och åtta hastighetslägen 

När man köper Kenwood Multipro får man en kraftfull köksmaskin med en motor på hela 1 000 watt. Den här modellen kan därför även krossa is och hacka nötter och andra hårda ingredienser om det skulle behövas.

Den här modellen har dessutom åtta olika hastighetslägen som gör det möjligt att justera maskinens hastighet när man använder den. Man kan alltså både höja och sänka hastigheten efter behov, och Kenwood Multipro har även en pulsfunktion. Experterna från The Independent tycker särskilt bra om precisionen hos maskinens olika hastighetslägen och skriver att detta gör maskinen lättare att ställa in.

Kenwood Multipro är en modern och stilren matberedare med en elegant design i borstad metall. Den är tillverkad av aluminium och har en utformning som gör att den passar bra in i de flesta kök utan att störa inredningen.

Bra kapacitet, blender och tillbehör

Matberedaren Kenwood Multipro levereras med en blender och kan därför även användas för att mixa allt från milkshakes och smoothies till soppor.

Den här modellen har en skål med en kapacitet på 3 liter, vilket innebär att man kan bearbeta både större och mindre portioner i den här matberedaren.

Kenwood Multipro är varken minst eller störst på marknaden. Den väger bara 5,4 kg och är därför lätt att flytta runt på. Detta innebär att modellen både kan lämnas framme på köksbänken och ställas undan i ett skåp utan några problem.

Matberedaren Kenwood Multipro levereras dessutom med massor av tillbehör, och man får bland annat med en skärskiva, visp och degredskap. Experterna från The Independent tycker dock att det är tråkigt att det inte ingår någon förvaringslåda för alla tillbehör.

Kenwood Multipro specifikationer:
Antal hastighetslägen: 8 + pulsfunktion
Motoreffekt: 1000 watt
Kapacitet: 3 liter
Höjd: 21,9 cm
Djup: 24,8 cm
Bredd: 21,4 cm
Vikt: 5,4 kg

Fördelar med Kenwood Multipro:
Väger inte särskilt mycket
Åtta hastighetslägen
Kraftfull motor på 1 000 watt
Kapacitet på 3 liter
Levereras med en blender
Kan till exempel bearbeta, skiva och hacka

Här kan du se en kort presentationsvideo för modellen. Videon är gjord av Kenwood:


Kenwood FDM790 Multipro Classic

✅ 4 av 5 stjärnor hos det stora brittiska testmagasinet Trustedreviews.com

Kenwood FDM790

.
Matberedaren Kenwood FDM790 Multipro Classic har granskats av det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com, och där får modellen mycket beröm och en bra bedömning.

Trustedreviews.com tycker så bra om just den här modellen att de ger den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De beskriver matberedaren som funktionell och skriver att den hanterar alla uppgifter perfekt.

Experterna från Trustedreviews.com tycker särskilt bra om den rena designen, som enligt dem gör att matberedaren kan passa in i så gott som alla hushåll. Kenwood FDM790 Multipro Classic har nämligen en stilren och neutral rostfri design, och själva matberedaren är tillverkad av aluminium.

Kraftfull motor med ställbar hastighet 

När man köper Kenwood FDM790 Multipro Classic får man en köksmaskin med en motoreffekt på 1 000 watt. Motorn är därmed både kraftfull och effektiv, och den här matberedaren klarar därför av det mesta.

Den här maskinen kan användas till flera olika ändamål och kan till exempel hacka, riva, vispa, och skiva. Den har en skål på 3 liter och en blenderkanna på 1,5 liter, och man kan därför även göra smoothie, milkshake och soppa med den här modellen.

Blendern kan användas till både varma och kalla ingredienser. Eftersom att den här matberedaren har en blender får man dessutom både en skål och en blender som kan användas på samma bas.

Man kan även justera hastigheten på Kenwood FDM790 Multipro Classic, och modellen har totalt åtta olika hastighetslägen samt en pulsfunktion. Detta ger användaren kontroll över processen och ser till att man får jämna resultat varje gång.

Många tillbehör och inbyggd våg 

Kenwood FDM790 Multipro Classic är en praktisk köksmaskin som kan användas till de flesta uppgifterna i köket. Modellen har bland annat en inbyggd våg som kan användas för att väga ingredienser när det behövs, och man behöver alltså inte leta fram köksvågen när man följer ett recept med viktangivelser.

Rengöringen av den här matberedaren går både snabbt och enkelt eftersom att man inte behöver diska den för hand. De flesta löstagbara delarna tål nämligen maskindisk, och själva basen ska bara torkas av med en fuktig trasa.

När man köper den här matberedaren ingår det dessutom en mängd olika tillbehör. Kenwood FDM790 Multipro Classic levereras bland annat med redskap för att skiva och riva, en blenderkanna och en skål. Det följer även med en miniskål som är bra om man vill göra mindre portioner.

Experterna från Trustedreviews.com saknar dock en förvaringslåda, för som det ser ut nu finns det ingenting att förvara alla tillbehör i.

Kenwood FDM790 Multipro Classic specifikationer:
Antal hastighetslägen: 8 + pulsfunktion
Motoreffekt: 1000 watt
Kapacitet: 3 liter
Höjd: 21,3 cm
Djup: 38,7 cm
Bredd: 21,9 cm
Vikt: 5 kg

Fördelar med Kenwood FDM790 Multipro Classic:
Mindre storlek
Åtta hastighetslägen samt en pulsfunktion
Kraftfull motor på 1000 watt
Kapacitet på 3 liter
Blenderkanna ingår
Inbyggd våg


Kenwood FDP643WH Multipro Home

✅ Utsedd till “Bästa budgetval” hos brittiska Expertreviews.co.uk

Kenwood FDP643WH

.
Matberedaren Kenwood FDP643WH Multipro Home har recenserats av den brittiska hemsidan Expertreviews.co.uk. De tycker riktigt bra om den här modellen och ger den därför ett bra betyg.

Experterna från Expertreviews.co.uk utser nämligen den här modellen till den bästa matberedaren för en mindre budget. De tycker alltså att Kenwood FDP643WH Multipro Home ger användaren mycket valuta för pengarna.

Den här modellen har en enkel design och är tillverkad av plast. Tack vare den simpla designen kan den här matberedaren passa bra in i de flesta kök, oavsett vad man har för inredning.

Kraftfull motor och medföljande blender

Matberedaren Kenwood FDP643WH Multipro Home har en kraftfull motor med en effekt på 1 000 watt. Motorn är dessutom utrustad med det patenterade systemet “Dual Drive” som ger modellen en optimal prestanda.

Kenwood FDP643WH Multipro Home levereras även med en blender, och man kan därmed mixa ingredienser med den här maskinen.

Det går dock givetvis även att vispa, hacka, skiva och skära ingredienser med den här modellen. Blenderkannan har en kapacitet på 1,5 liter och kan användas när man gör såser, soppor och smoothies.

Skålen till Kenwood FDP643WH Multipro Home har en kapacitet på 3 liter, vilket innebär att man kan förbereda stora mängder mat som räcker till hela familjen i den här matberedaren.

Eftersom att skålen och blenderkannan kan köras på samma bas sparar man dessutom utrymme i köket med den här modellen.

Flera hastighetslägen och hållbara knivar 

Eftersom att Kenwood FDP643WH Multipro Home har några olika hastighetslägen har användaren möjlighet att justera och ställa in hastigheten. Modellen har totalt tre olika lägen och man kan därmed anpassa hastigheten efter de aktuella ingredienserna.

Utöver dessa har maskinen även en pulsfunktion som gör att man kan uppnå precis rätt konsistens.

Kenwood FDP643WH Multipro Home har även knivar av rostfritt stål, och tillsammans med de olika hastighetslägena gör dessa att den här matberedaren klarar av det mesta. Knivarna är väldigt hållbara och fungerar bra för att hacka både kött och grönsaker.

Expertreviews.co.uk tycker extra bra om knivarna i den här matberedaren, och de skriver till exempel att knivarna är hållbara och att de därför tål “lite av varje”.

Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med den här modellen utan menar att den är en bra matberedare för mindre kök.

Det ingår även ett juicetillbehör till den här modellen, och matberedaren kan alltså användas för att göra juice också. När man köper Kenwood FDP643WH Multipro Home får man dessutom med en degkrok, en visp, en spatel och lite andra tillbehör.

Kenwood FDP643WH Multipro Home specifikationer:
Antal hastighetslägen: 3 + pulsfunktion
Motoreffekt: 1000 watt
Kapacitet: 3 liter
Höjd: 40 cm
Djup: 21 cm
Bredd: 22 cm
Vikt: 3,4 kg

Fördelar med Kenwood FDP643WH Multipro Home:
Tre hastighetslägen samt en pulsfunktion
Kraftfull motor på 1000 watt
Kapacitet på 3 liter
Hållbara knivar i rostfritt stål
Kan bland annat mixa, pressa juice, vispa, hacka och skiva


Kenwood FHM155SI 

Kenwood FHM155SI 

 

.
Matberedaren Kenwood FHM155SI är en av de mer populära modellerna på marknaden. Vi har inte lyckats hitta några officiella tester av just den här modellen, men vi har valt att ändå ha med modellen och berätta lite om dess funktioner.

Med den här modellen använder man samma bas till både matberedare, blender och blandarskål. Man kan därmed köpa en maskin som klarar av de flesta uppgifterna i köket istället för att investera i flera olika köksmaskiner.

Kenwood FHM155SI har en modern, stilren och elegant design, vilket innebär att man utan problem kan ha maskinen stående framme på köksbänken. Man behöver alltså inte ställa undan den här modellen i ett köksskåp hela tiden om man använder den regelbundet.

Mångsidig köksmaskin med inbyggd våg 

Kenwood FHM155SI är en mångsidig matberedare som kan hantera en mängd olika uppgifter. Själva matberedaren kan användas för att hacka och skiva olika frukter och grönsaker, och i blandarskålen kan man istället knåda deg och röra ihop smet till bröd och kakor. Blandarskålen har en kapacitet på 1,5 liter medan skålen till matberedaren rymmer 3 liter.

Kenwood FHM155SI har dessutom en blender som kan användas för att mixa både smoothies, såser, soppor och milkshake. Blenderkannan har också en kapacitet på 1,5 liter.

Eftersom att den här modellen har en inbyggd våg behöver man dessutom inte använda någon vanlig köksvåg. Kenwood FHM155SI väger helt enkelt ingredienserna som finns i skålen, och modellen meddelar även när det inte ryms mer i skålen.

Den här matberedaren är enkel att hantera och använda. Hastigheten är ställbar och modellen har även en pulsfunktion.

Kraftfull motor och inbyggd timer

Kenwood FHM155SI är en kraftfull matberedare med en motoreffekt på 1 000 watt, och den här modellen kan därför användas till de flesta uppgifterna i köket.

Den här maskinen har dessutom en inbyggd timer som kan användas vid behov, och denna gör att man alltid kan vara säker på att resultatet blir som man vill ha det.

När man köper Kenwood FHM155SI ingår det lite olika tillbehör som kan användas i köket. Man får bland annat med en flexivisp, en ballongvisp, en degkrok och fem skärskivor. Det ingår givetvis även en blandarskål, en skål till matberedaren och en blenderkanna.

Kenwood FHM155SI specifikationer:
Antal hastighetslägen: Ställbar + pulsfunktion
Motoreffekt: 1000 watt
Kapacitet: 3 liter
Höjd: 27 cm
Djup: 23,8 cm
Bredd: 30,6 cm
Vikt: 8,7 kg

Fördelar med Kenwood FHM155SI:
Ställbar hastighet samt pulsfunktion
Kraftfull motor på 1000 watt
Samma bas kan användas med olika tillbehör
Integrerad våg
Inbyggd timer
Lättanvänd matberedare


KitchenAid 5KFP1335

✅ Testvinnare hos Råd & Rön 
✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

KitchenAid 5KFP1335

 

.
Matberedaren KitchenAid 5KFP1335 har granskats av både svenska och danska experter. Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler tycker dessutom så bra om den här modellen att de inte har annat än beröm att komma med.

Både Råd & Rön och uafhængige testpaneler har nämligen korat KitchenAid 5KFP1335 till testvinnare i sina respektive granskningar, och detta motiveras med att den här matberedaren har bättre användarvänlighet, hanterbarhet, funktioner, prestanda och säkerhet än andra matberedare på marknaden. Båda expertkällorna verkar överens om att den här modellen är ett bra alternativ för dig som är ute efter en köksmaskin som kan användas till flera olika ändamål.

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön tycker bäst om modellens funktioner och hållbarhet, och experterna skriver att maskinen är otroligt tålig och har alla funktioner som en matberedare ska ha.

Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler tycker framförallt bra om den här modellen för att alla funktioner klarar av sina specifika uppgifter med toppbetyg.

Båda expertkällorna verkar även eniga om att KitchenAid 5KFP1335 har en design som passar in hemma hos de allra flesta. Modellen har nämligen en enkel design som inte drar fokus från köksinredningen. Eftersom att maskinen finns i flera olika färger kan man dessutom välja den färg som passar bäst med den stil man har hemma.

Funktionell köksmaskin med många användningsområden 

KitchenAid 5KFP1335 klarar av många olika uppgifter, och om man köper den här matberedaren behöver man därför inte investera i flera olika köksmaskiner.

KitchenAid 5KFP1335 kan bland annat hacka och skiva grönsaker, knåda bröddeg och blanda kaksmet. Det enda man inte kan göra med den här modellen är att krossa is, vilket gör experterna lite besvikna. De har dock inte hittat några andra nackdelar med den här matberedaren.

På KitchenAid 5KFP1335 kan man själv ställa in hur tjocka skivorna ska bli, och det finns då sex olika lägen att välja mellan. Den tunnaste inställningen är 1 mm och den tjockaste är 6 mm.

Matberedaren har alltså ett exakt skärsystem som gör det möjligt att kontrollera och precisera tjockleken på skivorna. Man kan dessutom ändra skivtjockleken under användning utan att behöva pausa arbetet.

KitchenAid 5KFP1335 har två olika hastighetslägen samt en pulsfunktion, och eftersom att knivbladen arbetar både horisontellt och vertikalt sönderdelas ingredienserna från alla håll.

Den här modellen är dessutom enkel att rengöra eftersom att de löstagbara delarna inte behöver diskas för hand. Alla dessa delar kan istället köras i diskmaskinen när man är klar med maten.

Matberedaren levereras med två BPA-fria skålar som rymmer 3,1 liter respektive 950 ml.

Stabil matberedare med silikontätning 

KitchenAid 5KFP1335 har en energieffektiv motor med en effekt på 350 watt. Den här motorn är alltså inte den mest kraftfulla, men den använder energin på ett sätt som gör att maskinen fortfarande klarar av de flesta uppgifterna i köket.

Den här köksmaskinen har dessutom en halksäker bas som ser till att maskinen alltid står stadigt och robust på köksbänken. Maskinen är enkel att använda och har ett sidohandtag som gör att man lätt kan ställa in matberedaren efter önskemål och behov.

Den tättslutande silikontätningen ser till att innehållet inte stänker ut ur maskinen. Både locket och knivarna är försedda med denna silikontätning och allt är därmed ordentligt förslutet.

När man köper KitchenAid 5KFP1335 ingår det en mängd olika tillbehör, till exempel en visp, en spatel och en förvaringslåda.

KitchenAid 5KFP1335 specifikationer:
Antal hastighetslägen: 2 + pulsfunktion
Motoreffekt: 350 watt
Kapacitet: 3,1 liter
Höjd: 41,5 cm
Djup: 26 cm
Bredd: 28 cm
Vikt: 7,8 kg

Fördelar med KitchenAid 5KFP1335:
 Justerbar skivtjocklek
Flera hastighetslägen samt en pulsfunktion
Tättslutande silikontätning på både lock och knivar
Snabb och enkel rengöring
Kan bland annat knåda, hacka och skiva
Robust och halksäker bas

Här kan du se en presentation av KitchenAid 5KFP1335: 

 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Kenwood matberedare är bäst i test?

Kenwood FPM810 Multipro Sense

Hur har man testat matberedarna från Kenwood?

Matberedarna har bedömts baserat på deras förmåga att utföra olika uppgifter, till exempel rivning, skivning, vispning och knådning. Man har dessutom lagt stor vikt vid saker som användarvänlighet, byggkvalitet, ljudnivå och energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar bra till just dina behov bör du ta med ett par olika faktorer i beräkningen, till exempel storlek, kapacitet, motoreffekt, funktioner och medföljande tillbehör.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta