Köksvåg Test 2019 – Se alla ”Bäst i Test” vinnare här

0

En bra köksvåg är det perfekta redskapet i köket när du behöver vara noggrann med mängderna.

I denna artikel har vi kikat på vilka köksvågar som klarar sig bäst i test. Vi har gått igenom en lång rad tester av köksvågar från det danska konsumentrådet Tænk och Råd & Rön.

Nedanför kan du se fördelarna hos de olika testvinnarna och längst ner kan du hitta länkar och källor till testerna vi tittat på. Genom att gå igenom olika tester har vi hittat 3 olika köksvågar som experterna var speciellt nöjda med.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Beurer KS52

Populär bland användare

Beurer KS52

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Läs mer
435,00 Kr. 0,00 Kr. 435,00 Kr. Läs mer
458,00 Kr. 0,00 Kr. 458,00 Kr. Läs mer
458,00 Kr. 0,00 Kr. 458,00 Kr. Läs mer

 

Köksvågen Beurer KS52 har inte ingått i några officiella tester än men den är mycket populär bland konsumenterna. Många framhäver särskilt vågens lite annorlunda design och den får även beröm för sin användarvänlighet och sina inställningar.

Till skillnad från de flesta andra köksvågar på marknaden är den här vägghängd. Denna modell är därför ett riktigt bra val om man har ont om plats i köket eller ofta behöver en köksvåg inom räckhåll. Beurer har tagit hänsyn till att vågen ska hänga framme när de designade den, och vågen har därför ett väldigt enkelt och neutralt utseende. När vågen inte används fälls den lätt upp mot väggen så att den knappt tar någon plats alls. Köksvågen mäter 22,5 x 16 x 5,3 cm.

Beurer KS52 väger med ett intervall på bara ett gram och har en maxkapacitet på 5 kg. Man kan själv ställa in vilken viktenhet man vill använda och kan enkelt byta mellan de olika enheterna: g/lb/ml/fl.oz. Vågen har en extra stor display och det är därmed enkelt att läsa av vikten. När vågen är uppfälld visar displayen datum och tid.

Vågen har även en inbyggd timer och automatisk avstängning som träder i kraft om man glömmer bort att stänga av vågen. Beurer ger dessutom fem års garanti på vågen, vilket talar för att köksvågen håller en riktigt hög kvalitet.

Beurer KS52 använder 2 X 1,5V AA-batterier som ingår vid köp


Beurer KS51

✅ Testvinnare hos danska Tænk.dk
Testvinnare hos Råd & Rön

Beurer KS51 - Køkkenvægt test

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
264,00 Kr. 0,00 Kr. 264,00 Kr. Läs mer
271,00 Kr. 0,00 Kr. 271,00 Kr. Läs mer
279,00 Kr. 0,00 Kr. 279,00 Kr. Läs mer
354,00 Kr. 0,00 Kr. 354,00 Kr. Läs mer
354,00 Kr. 0,00 Kr. 354,00 Kr. Läs mer
355,00 Kr. 0,00 Kr. 355,00 Kr. Läs mer

 

Denna köksvåg är testvinnare hos både Tænk.dk och Råd & Rön. Den står ut genom att den väger exakt varje gång och är enkel att använda.

Köksvågen är endast 15 mm hög och tillverkad i rostfritt stål vilket ger den en läcker och stilfull design med anti-fingertryckyta som gör vågen enkel att rengöra. Den har automatisk avstängningsfunktion vilket säkerställer att den inte använder mer batteri än nödvändigt om du glömmer att stänga av den.

Köksvågen är elektronisk och har en LCDdisplay som visar hur många gram du har på vågen.

Köksvågen har en maxkapacitet på 5 kg och väger med ett viktintervall på 1 gram. Den kan väga i gram, oz eller ml.


OBH 9837 – 5000 Balance

 Testvinnare hos danska Tænk.dk
✅ Rekommenderad av Råd & Rön

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
339,00 Kr. 0,00 Kr. 339,00 Kr. Läs mer
388,00 Kr. 0,00 Kr. 388,00 Kr. Läs mer
388,00 Kr. 0,00 Kr. 388,00 Kr. Läs mer

 

Denna elektroniska köksvåg är endast 14 mm hög och tillverkad i rostfritt stål vilket ger den en tidlös look. Beläggningen av rostfritt stål beskyddar även mot fingeravtryck. Du kan enkelt väga flera olika ingredienser i samma skål då det är möjligt att nollställa mellan vägningarna.

OBH 9837 har även en stor LCD-display som gör den enkel att använda för alla.

Den väger med 1 grams intervall och maxkapaciteten är 5 kg. Den är även utrustad med en strömsparande funktion, vilken gör att den automatiskt stänger av sig själv efter 60 sekunder.

OBH 9837 är allt som allt ett riktigt bra köp och både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk.dk rekommenderar köksvågen som en av deras favoriter på marknaden.


OBH Nordica 9807 Attraction Piano Black

✅ Toppbetyg hos danska Tænk.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Läs mer
328,00 Kr. 0,00 Kr. 328,00 Kr. Läs mer
328,00 Kr. 0,00 Kr. 328,00 Kr. Läs mer

 

Om du önskar en elegant köksvåg som ser bra ut på köksbordet så är denna OBH Nordica 9807 det perfekta valet.

Med denna får du även en tunn köksvåg med en totalhöjd på endast 17 mm vilket gör den perfekt om man har brist på plats i köksskåpen.

Även denna modell har en total kapacitet på 5 kg och väger med 1 grams intervall, vilket gör den mycket precis.

Köksvågen är också utrustad med en strömsparande funktion så att den automatiskt stänger av sig själv efter 60 sekunder.

Köksvågens yta är av glas med målad insida vilket ger den en mycket elegant look. Den har också, som de andra modellerna, en stor LCD display som gör den enkel att använda.

Denna modell skiljer sig lite från de andra då den är svart och de andra är tillverkade av stål. Vår erfarenhet är att den är precis lika bra som de två ovanstående testvinnare.


Soehnle Easy Solar

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos svenska Råd & Rön

Soehnle Easy Solar

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
540,00 Kr. 0,00 Kr. 469,00 Kr. Läs mer
479,00 Kr. 0,00 Kr. 479,00 Kr. Läs mer
540,00 Kr. 0,00 Kr. 540,00 Kr. Läs mer

 

Företaget bakom Soehnle Easy Solar påstår själva att den här köksvågen är en av de mest exakta på marknaden, och om man tittar på vågens resultat i olika tester verkar det faktiskt stämma.

Easy Solar får toppbetyg i tester för sin noggranna vägning samt sin kvalitet och användarvänlighet. Vågplattan kan till exempel tas lös och köras i diskmaskinen, vilket underlättar när man väger matvaror som kan grisa ner lite. Det är dessutom otroligt enkelt att läsa av vikten på köksvågens extra stora display.

Batterier är överflödiga eftersom vågen, som namnet antyder, har små solceller och därmed använder ljus som energikälla. Cellerna är så känsliga att köksvågen fungerar även i dåliga ljusförhållanden. Den här modellen är ett mycket bra val om man vill ta hänsyn till miljön och använda mindre batterier.

Easy Solar anger vikt med ett intervall på bara ett gram, vilket gör att du får en mycket exakt vägning av dina matvaror. Maxvikten är 5 kg och vågens tare-funktion gör det möjligt att nollställa vågen under användning. Skulle man sedan glömma bort att stänga av vågen så gör den det själv. Soehnle ger dessutom fem års garanti på vågen, vilket talar för den höga kvaliteten.


Test av köksvågar – Dessa tester har vi genomgått: 

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk testade i februari 2016 14 olika köksvågar.

Köksvågarna blev bland annat testade för deras precision, känslighet, användarvänlighet, möjlighet för inställning av enheter, kvalitet samt ett falltest för att se vad som hände med köksvågen om man råkade slå ner den från köksbänken. Testet visar att några köksvågar inte väger speciellt precist medan de ovanstående klarar sig riktigt bra i testet. Du kan läsa hela texten genom att klicka här. Var uppmärksam på att det krävs ett betalt medlemskap för att läsa testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön testade 16 olika köksvågar i 2015. De testade bland annat hur precist köksvågarna väger, hur känsliga de är samt hur enkla de är att använda. Precis som Tænk.dk så testade de vågarna med ett falltest.

Testvinnaren blev Beurer KS51. Du kan läsa hela testet genom att klicka här. Var uppmärksam på att det krävs ett betalt medlemskap för att kunna läsa testet.

Kundomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Marknaden för köksvågar är stor och bara utvalda modeller tas med i olika tester. Det betyder inte att de köksvågar som inte är provade är sämre, de har helt enkelt bara inte granskats ännu. I vår bedömning av köksvågar har vi på Konsumentmagasinet därför även tittat på konsumenternas egna recensioner, bland annat hos www.whiteaway.se. Fördelen med dessa omdömen är att de vanligtvis baseras på en längre användningsperiod hos en “vanlig” familj. Nackdelen med de officiella testerna är att de i regel görs under en kort tidsperiod. De testar oftast bara inställningar och funktioner, och inte nödvändigtvis köksvågens egenskaper och användning över en längre tid.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse