Kenwood Chef XL (Bäst i test) – Experternas omdömen & prisjämförelser

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om köksmaskiner från Kenwoods serie Kenwood Chef XL. Vi har gått igenom flera granskningar för att se vad experterna säger om funktionerna och specifikationerna hos olika modeller.

Undersökningarna kommer från  Which.co.uk, Tek.no, Gastromand.dk och Fratelliaifornelli.it.

Om du vill läsa mer om testerna hittar du en lista över länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller: 
Genomgång av köksmaskiner från serien Kenwood Chef XL 
Information om Kenwood 
Tips för dig som ska köpa en ny köksmaskin 
Olika typer av recept 
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Kenwood Chef XL Test 2023 – Här är experternas favoritmodeller 

Här hittar du en genomgång av marknadens bästa köksmaskiner från serien Kenwood Chef XL. Vi har analyserat ett antal expertundersökningar och samlat de modeller med bäst recensioner i den här artikeln. I genomgången hittar du även en prisjämförelse för varje produkt som visar vilken återförsäljare som är billigast.


Kenwood Chef XL KVL4100S

Bästa Kenwood Chef XL i test

Kenwood Chef XL KVL4100S

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.

Stor köksmaskin med enkla kontroller

Kenwood Chef XL KVL4100S är en stor och kraftfull köksmaskin med en stilren och elegant design. Den här maskinen har nämligen en industriell och kantig design som är kännetecknande för många av Kenwoods köksmaskiner.

Maskinen är dessutom enkel att använda och har ett kontrollvred som används för att justera hastigheten. Tänk dock på att Kenwood Chef XL KVL4100S är en stor modell som tar upp en hel del plats på köksbänken.

Kraftfull motor och tre medföljande tillbehör

Kenwood Chef XL KVL4100S är gjord för att kunna bearbeta både lätta och tunga ingredienser och blandningar. Den här modellen har därför en stark motor med en effekt på 1200 watt. Detta innebär till exempel att köksmaskinen klarar av att knåda tunga degar. För detta ändamål ingår det en degkrok när man köper den här modellen.

Utöver degkroken ingår det även en visp och en K-visp. Med dessa tillbehör kan man vispa både grädde och äggvitor samt blanda ihop smet och andra blandningar. Det finns dessutom 20 olika tillbehör som kan köpas separat. Tack vare dessa tillbehör kan den här maskinen användas till det mesta.

För att minimera risken för spill går det även att justera höjden på det monterade skålverktyget. Detta görs med hjälp av en nyckel som ingår när man köper maskinen.

Den här köksmaskinen har en steglös hastighetskontroll som ger användaren full kontroll över såväl låga som höga hastigheter. Den steglösa justeringen gör det även lättare att undvika stänk på köksbänken när man använder maskinen. Den här modellen har dessutom en turbofunktion som kan komma till nytta när man bearbetar hårda eller tunga ingredienser.

Stor skål och stänkskydd

Även om hastighetskontrollen på Kenwood Chef XL KVL4100S är gjord för att minska stänk är det svårt att undvika helt och hållet. Den här maskinen har därför även ett stänkskydd som säkerställer att innehållet i skålen inte stänker ut över hela bänken.

Kenwood Chef XL KVL4100S har dessutom en stor skål med en kapacitet på 6,7 liter. Den här modellen rymmer därmed mer än många andra köksmaskiner och kan arbeta med stora mängder ingredienser på en gång. Skålen är tillverkad av rostfritt stål och kommer därför att hålla i många år framöver.

Sist men inte minst är det här en flexibel maskin som har tre olika uttag för tillbehör.

Specifikationer för Kenwood Chef XL KVL4100S:
Höjd: 34,5 cm
Bredd: 38,5 cm
Djup: 28 cm
Vikt: 9,4 kg
Motoreffekt: 1 200 Watt
Skålkapacitet: 6,7 liter
Hastighetslägen: Steglös justering

Fördelar med Kenwood Chef XL KVL4100S:
Kraftfull motor med en effekt på 1 200 watt
Steglös hastighetskontroll och turbofunktion
Stor skål med en kapacitet på 6,7 liter
Levereras med flera olika tillbehör
Stänkskydd

Här kan du se en unboxing-video av Kenwood Chef XL KVL4100S. Videon är gjord av den danska återförsäljaren WhiteAway.com: 


Om Kenwood

kenwood logo
Kenwood är ett brittiskt företag som grundades 1947 av Kenneth Wood. Företaget är framförallt kända för sina köksmaskiner men tillverkar även stavmixrar, brödrostar, vattenkokare och andra produkter för köket.

Kenwood etablerades som sagt 1947. Företaget startades i staden Woking i England när Kenneth Wood började bygga olika hushållsprodukter hemma i sitt garage.

Målet var att tillverka produkter som kunde hjälpa de brittiska hemmafruarna i vardagen. Företaget växte sakta men säkert och flyttade till slut produktionen till fabriker i Havant år 1962. Kenwood har än idag sin produktion i denna stad.

Idag är Kenwood mest kända för sina köksmaskiner, men på 40-talet började allt faktiskt med en brödrost. Kenneth Wood uppfann nämligen en maskin som kunde rosta bröd och släppte den på marknaden år 1947. Efter framgången med brödrosten blev sortimentet större, och 1950 lanserades den första Kenwood Chef-köksmaskinen. Den här maskinen blev också en stor framgång, och under 60-talet växte Kenwood snabbt till ett världsberömt företag.

Kenwood ägs idag av det italienska företaget DeLonghi, som framförallt är kända för sin tillverkning av kaffemaskiner.


Tips för dig som ska köpa en ny köksmaskin

Tips för dig som ska köpa en ny köksmaskin

När du är på jakt efter en köksmaskin bör du inte köpa första bästa modell du hittar. Det finns nämligen många olika maskiner på marknaden som skiljer sig åt på vissa viktiga punkter. Här nedanför kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du köper en ny köksmaskin.

Dina behov
Börja med att fundera på vad du ska använda köksmaskinen till. Försök komma fram till vad för typer av recept du vill göra samt hur stora mängder du kommer att arbeta med. När du har kommit fram till detta vet du vad köksmaskinen ska kunna göra och hur hög kapacitet den måste ha. Med den här informationen blir det enklare att avgränsa din sökning.

Pris
pris Eftersom att köksmaskiner finns i alla möjliga prisklasser bör du även fundera på hur mycket pengar du vill lägga på en ny maskin. I regel blir en köksmaskin dyrare ju fler funktioner och egenskaper den har. Det är därför viktigt att ta fram en realistisk budget.

Hastighetslägen
Olika typer av ingredienser ska bearbetas i olika hastigheter. Även om de flesta köksmaskiner har flera hastighetslägen finns det även vissa som inte går att justera särskilt mycket alls. Det är alltid bäst att köpa en maskin som ger dig full kontroll över hastigheten. När du både kan höja och sänka hastigheten efter behov blir det nämligen lättare för maskinen att hantera tyngre och mer krävande blandningar.

Tillbehör
De flesta köksmaskiner levereras med tre standardtillbehör: en degkrok, en visp och en K-visp. Med dessa verktyg kan man använda köksmaskinen till ett par olika uppgifter i köket. Vissa modeller har dock betydligt fler tillbehör som till exempel gör det möjligt att pressa juice och mixa olika ingredienser. Dessa tillbehör kan ibland ingå i priset för köksmaskinen men måste oftast köpas separat.

Ljudnivå
LjudnivåKöksmaskiner måste givetvis väsnas lite grann för att fungera optimalt. Det är dock stor skillnad på en maskin som lever om lite grann och en maskin som väsnas väldigt mycket. Om du vill undvika högljudda köksmaskiner är det därför bäst att sikta på de modeller som är kända för att vara tystgående.

Design
Du kan antingen köpa en simpel köksmaskin eller välja en modell som ger lite färg till köket. Oavsett vilket du föredrar bör du dock inte ha några problem med att hitta massor av alternativ i olika färger. Det kommer alltså inte att vara särskilt svårt att hitta en köksmaskin som passar bra ihop med inredningen i ditt kök.

Rengöring
De flesta vill nog ha en köksmaskin som går lätt och snabbt att rengöra. För att ta reda på hur enkel rengöringen är hos en viss modell kan du bland annat undersöka om tillbehören och de löstagbara delarna går att köra i diskmaskinen eller inte.

Vikt
Vikt En annan viktig punkt att ta hänsyn till är hur mycket köksmaskinen väger. Fördelen med en tyngre maskin är ett den står stabilt på köksbänken när man använder den. En maskin som inte väger så mycket kan däremot röra sig på bänken under användningen, vilket inte är helt optimalt. Om du inte vill ha maskinen stående framme på bänken kan dock en mindre modell vara ett bättre alternativ. Dessa maskiner är nämligen lättare att flytta in och ut ur skåpet.

Om du vill ha fler goda råd inför köpet av en köksmaskin kan du läsa  den här från Learn.Compactappliance.com.


Fyra läckra recept


Kanelbullar med dadelfyllning

Kanelbullar med dadelfyllning Ingredienser

Dadelfyllning:
16 dadlar
¼ tsk salt
50 gram osaltat smör
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk kanel

Deg:
25 gram jäst (½ paket)
50 gram smör
3 dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
1 ägg och pärlsocker för pensling

Gör så här

Dadelfyllning:
1. Häll dadlar, salt och 1-2 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen så att blandningen sjuder. Rör om med jämna mellanrum.

2. När dadlarna faller isär och vattnet är borta är blandningen färdig. Fyllningen ska vara ganska tjock.

3. Låt fyllningen svalna och rör sedan ner smör, kanel och apelsinskal.

Deg:
1. Smula sönder jästen i skålen till köksmaskinen.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Värm tills degvätskan är fingervarm (37 grader).

3. Häll lite av den fingervarma degvätskan över jästen och rör om tills all jäst har löst upp sig.

4. Tillsätt sedan resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjöl. Starta köksmaskinen och låt den knåda ihop degen tills den släpper från kanterna på skålen. Låt degen jäsa i ungefär 30 minuter.

5. Ta upp degen och knåda in resten av vetemjölet. Kavla sedan ut degen till en rektangel och sprid ut fyllningen på degplattan. Rulla ihop plattan från långsidan och skär rullen i 2 cm breda skivor.

6. Placera skivorna liggande på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ungefär 20 minuter.

7. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med detta innan du strör lite pärlsocker över dem. Värm ugnen till 250 grader och grädda bullarna mitt i ugnen i ungefär 8 minuter. Låt de färdiga bullarna svalna under bakduk.


Chokladkaka med mandel

Chokladkaka med mandel Ingredienser
1 dl kokosolja
2 msk osötat kakaopulver
50 gram sötmandel
200 gram choklad
1 tsk salt
2 msk riven kokos
6 stora ägg
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljpulver

Gör så här 

1. Sätt in en bakplåt mitt i ugnen och förvärm ugnen till 180grader. Smörj en bakform med olja. Sätt in mandlarna i ugnen och rosta dem i 8 till 10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 160 grader.

2. Smält choklad och olja över vattenbad. Detta innebär att du sätter chokladen och oljan i en skål över en kastrull med hett vatten. Se till att skålen inte tar i vattnet. Rör ofta och ta bort skålen från värmen när chokladen har smält.

3. Häll mandlar, salt och kakaopulver i en köksmaskin och kör maskinen tills mandlarna är finhackade. Tillsätt sedan riven kokos och starta maskinen igen.

4. Häll äggen i köksmaskinen och tillsätt sedan socker och vanilj tills smeten tjocknar.

5. När smeten är tjock är det dags att tillsätta chokladblandningen lite i taget. När allt har blandats kan du hälla över smeten i bakformen.

6. Grädda kakan i 35 till 45 minuter och låt den sedan svalna ungefär en kvart innanservering.


Mandelmaränger med anis

Mandelmaränger med anisIngredienser
1 tsk anisfrön
4 stora ägg
2 dl socker
2 dl florsocker
1 dl sötmandel

Gör så här 

1. Förvärm ugnen till 200 grader. Rosta anisfröna i en liten stekpanna på medelvärme i 2 minuter. Rör om under hela rostningen och låt sedan fröna svalna.

2. Använd en köksmaskin för att vispa äggen på hög hastighet i ungefär en minut. Låt sedan maskinen vara igång medan du tillsätter socker och vispar i ungefär 8 till 10 minuter till. Tillsätt därefter florsocker och blanda i ytterligare 5 minuter. Slutligen är det dags att hälla i de rostade anisfröna.

3. Klicka ut maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Toppa marängerna med mandlar och mer anisfrön och grädda tills de är torra. Detta tar ungefär 2 till 2,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt den svalna.


Kryddig italiensk korv

Kryddig italiensk korv Ingredienser
1-3 kg fläskkött (beroende på hur många portioner du vill göra)
30 gram salt
1 tsk fänkålsfrön
Lite peppar
2 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
3 tsk rödvin

Gör så här

1. Skär köttet i mindre bitar och mal dessa i en köksmaskin. Hur fin- eller grovmalen färsen ska vara beror helt på dina egna preferenser. Använd sedan köksmaskinen för att röra ner resten av ingredienserna i köttfärsen. Tillsätt kryddorna lite i taget och rör om med jämna mellanrum.

2. Stoppa färsen i korvskinn och vrid dem för att forma korvar. Du väljer själv hur stora korvarna ska vara. Korvarna ska sedan torka i ett dygn. Lägg dem på ett fat med folie över och låt dem torka i kylskåpet.

3. När korvarna är torra kan de värmas i ugnen. Kör dem på 90 till 100 grader i en timme. Efter tillagningen kan det vara bra att låta korvarna svalna lite.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Bästa Kenwood Chef XL

✅ 69 av 100 poäng hos den brittiska testsajten Which.co.uk
✅ Rekommenderas av norska Tek.no med ett betyg på 8,5 av 10 stjärnor
✅ 5 av 5 stjärnor hos italienska Fratelliaifornelli.it

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

 

.
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har granskats av tre olika expertkällor: Which.co.uk, Tek.no och Fratelliaifornelli.it. I dessa tester har modellen fått betyg på 69 av 100 poäng, 8,5 av 10 stjärnor samt 5 av 5 stjärnor.

Samtliga experter tycker bra om den här modellen eftersom att den klarade sig fint på alla testpunkter. Experterna undersökte till exempel prestanda, tillredning och användarvänlighet. Flera av expertkällorna nämner dock att Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är en stor köksmaskin som tar upp mycket plats. Tek.no skriver även att maskinen har en tråkig design.

Kraftfull köksmaskin med en rymlig skål

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har en enkel och industriell design som är typisk för Kenwood. Den här maskinen har en motoreffekt på 1700 watt och är därmed gjord för att kunna hantera både lätta och tunga blandningar. Den kan därför knåda tunga bröddegar utan några problem.

Skålen till den här köksmaskinen har en kapacitet på 6,7 liter och rymmer därmed riktigt mycket. Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kan alltså hantera stora mängder ingredienser på en gång.

Mångsidig maskin med flera hastighetslägen och pulsfunktion

Den här modellen är mångsidig och har flera olika användningsområden. Maskinen levereras nämligen med ett par olika skålverktyg, närmare bestämt en degkrok, en K-visp, en ballongvisp och en flexivisp. Alla tillbehör kommer från SystemPro-serien och håller därmed en hög kvalitet. Detta innebär även att de kan diskas i diskmaskinen.

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har två hastighetslägen som passar till olika ingredienser och behov. Maskinen har även en pulsfunktion.

När man köper den här modellen ingår det ett stänkskydd som minskar eventuella stänk och ser till att köksmaskinen inte grisar ner hela köket. Maskinen har dessutom en LED-belysning som gör att man alltid kan få en bra överblick över blandningsprocessen.

För att alla ingredienser i skålen ska blandas ihop ordentligt varje gång kan man även höja och sänka de olika skålverktygen vid behov.

Experterna: Effektiv köksmaskin som är bra till tung deg

Den här köksmaskinen från Kenwood har testats av tre olika expertkällor och blir väl omtyckt av alla tre. Fratelliaifornelli.it skriver till exempel att det här är en kraftfull maskin som kan hantera även den mest krävande degen. De rekommenderar därför maskinen till alla som älskar att laga mat.

De italienska experterna förklarar även att priset för tillbehören är den enda nackdelen med den här modellen. De anser nämligen att själva maskinen har ett rimligt pris men att tillbehören är ganska dyra.

Experterna från Which.co.uk har också provat Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. De framhäver i första hand att maskinen är tystgående samt att den är fantastisk när det kommer till att blanda ingredienser och knåda deg så optimalt som möjligt. Experterna är dock inte lika förtjusta i vispningen av grädde och påpekar även att maskinen är ganska stor och tung.

Tek.no tycker också otroligt bra om Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Experterna därifrån är mest positiva till kvaliteten och skriver att den här maskinen kommer att främja användarens bakglädje i många år framöver. De tycker dock mindre bra om maskinens design och skriver att den mest av allt liknar ett cementblock.

Specifikationer för Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Höjd: 35,6 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 10,4 kg
Motoreffekt: 1 700 Watt
Skålkapacitet: 6,7 liter
Hastighetslägen: 2

Fördelar med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Kraftfull motor
Skålkapacitet på 6,7 liter
Två hastighetslägen och en pulsfunktion
LED-belysning
Justerbara skålverktyg

I den här videon kan du se hur man bakar en spektakulär bröllopstårta med hjälp av en Kenwood Chef XL-maskin. Videon är gjord av Kenwood:


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

✅ 69 av 100 poäng hos den brittiska testsajten Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

.
Kenwood Chef Titanium KVC7300S har granskats av testmagasinet Which.co.uk och får där ett betyg på 69 av 100 poäng.

Experterna från Which.co.uk blev förtjusta i den här modellen efter att ha undersökt ett antal olika testpunkter, till exempel användarvänlighet, design och hantering av ingredienser.

Which.co.uk är dock mindre positiva till maskinens pris. De menar nämligen att den är ganska dyr.

Kraftfull motor och en skål på 4,6 liter

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är gjord för att kunna hjälpa till med en mängd olika uppgifter i köket. Maskinen kan därför både knåda, blanda, vispa och röra. Den här modellen har dessutom en kraftfull motor på 1500 watt. Detta innebär att maskinen även klarar av tunga och mer besvärliga blandningar.

När man köper Kenwood Chef Titanium KVC7300S ingår det en skål som rymmer 4,6 liter. Med den här maskinen kan man därmed göra ganska stora portioner på en gång. Tänk dock på att det finns andra modeller som rymmer mer.

Lättanvänd köksmaskin

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är utrustad med flera olika tillbehör som är utformade för olika ändamål. Man får bland annat en visp, en degkrok och en K-visp. Utöver dessa ingår det även en flexivisp och ett mousseverktyg.

Den här köksmaskinen styrs via ett kontrollvred som sitter på sidan av maskinen. Här kan man även styra hastigheten. Kenwood Chef Titanium KVC7300S är dessutom försedd med en LED-belysning som gör det enkelt att få en överblick över blandningen i skålen.

Experterna: Effektiv men dyr köksmaskin

Kenwood Chef Titanium KVC7300S blir omtyckt hos Which.co.uk och får en bra recension av experterna. I recensionen förklarar de att maskinen klarar av alla uppgifter galant. De skriver dock att maskinen fungerar extra bra när man vispar grädde eller äggvitor.

Experterna framhäver även användarvänligheten hos Kenwood Chef Titanium KVC7300S. Eftersom att maskinen bara har ett kontrollvred finns det nämligen inte en massa knappar att hålla reda på. Experterna är dessutom glada över att maskinen inte väsnas särskilt mycket när man använder den.

Slutligen skriver de att den här modellen är lätt att rengöra eftersom att de löstagbara delarna tål maskindisk. På det stora hela tycker experterna alltså bra om den här maskinen. De anser dock att priset är lite väl högt.

Specifikationer för Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Höjd: 30,5 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 9,2 kg
Motoreffekt: 1 500 Watt
Skålkapacitet: 4,6 liter
Hastighetslägen: 2

Fördelar med Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Motoreffekt på 1 500 watt
Levereras med flera olika tillbehör
Enkla kontroller
LED-belysning
Skålkapacitet på 4,6 liter

I den här videon från Kenwood kan du se hur man gör surdegsbröd med Kenwood Chef Titanium:


Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S

Kenwood KVL8320S

.

Kraftfull köksmaskin med flera användningsområden

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S är en kraftfull köksmaskin med en motoreffekt på 1700 watt. Den här maskinen kan därför användas till både lätta och mer krävande blandningar och ingredienser.

Det finns dessutom flera olika användningsområden för Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S. Eftersom att det ingår både en degkrok, en visp och en K-visp kan maskinen både knåda, blanda och vispa. Man måste bara välja rätt verktyg för den aktuella uppgiften.

Det finns dock mer än 20 olika tillbehör till den här maskinen. De flesta av dessa måste köpas separat och ingår alltså inte när man köper köksmaskinen.

Stor köksmaskin

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S är en stor köksmaskin som väger 10,5 kg. Den kan därför vara lite tung att flytta runt på. Maskinen har dock en enkel och stilren design och skålverktyg av rostfritt stål.

Skålen är också tillverkad av rostfritt stål och har en kapacitet på 6,7 liter. Den här modellen har dessutom en skålbelysning som gör att man alltid kan få en bra överblick över hur blandningen går.

Intelligent hastighetskontroll

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S är utrustad med ett kontrollvred som används för att styra hastigheten. Maskinen har variabla hastigheter som både kan ökas och minskas för att hitta en nivå som passar bra till den aktuella blandningen. Eftersom att användaren därmed kan välja hur hög eller låg hastigheten ska vara har man alltid full kontroll över arbetet. Den här maskinen har dessutom en pulsfunktion.

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S levereras även med ett stänkskydd som ser till att innehållet hålls kvar i skålen. Stänkskyddet säkerställer därmed att man inte behöver torka bort stänk och klet från hela köksbänken när man är färdig med köksmaskinen.

Specifikationer för Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S:
Höjd: 38 cm
Bredd: 35,6 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 10,5 kg
Motoreffekt: 1 700 Watt
Skålkapacitet: 6,7 liter
Hastighetslägen: Variabel hastighet

Fördelar med Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S:
Motoreffekt på 1 700 Watt
Intelligent hastighetskontroll
Skålkapacitet på 6,7 liter
Flera olika användningsområden
Stänkskydd

I den här videon från Kenwood berättar näringsexperten och kocken Zoe hur hon använder sin Kenwood Chef XL-maskin i köket:


Kenwood Chef XL KVL8470S

✅ 6 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk

Kenwood Chef XL KVL8470

 

.
Kenwood Chef XL KVL8470S har testats och recenserats av det danska magasinet Gastromand.dk. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Gastromand.dk menar nämligen att den här maskinen är både effektiv och kraftfull.

Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med Kenwood Chef XL KVL8470S. De verkar dock inte speciellt positiva till att det finns så många extra tillägg på maskinen utöver vad den är gjord för.

Experterna: Stark och effektiv köksmaskin

Enligt experterna från Gastromand.dk är Kenwood Chef XL KVL8470S en “tämligen awesome” köksmaskin. De skriver även att de har svårt att hitta några nackdelar alls med den här modellen. Om de måste nämna något är det dock att maskinen har en väldig massa extra tillbehör. De föredrar nämligen att ha olika maskiner för olika ändamål.

Eftersom att experterna bara har en punkt att anmärka på kan de fortfarande rekommendera den här maskinen till alla och envar. De framhäver även att priset är rimligt och att maskinen känns fulländad. Slutligen nämner de även att den här köksmaskinen är “stark som bara fan”.

Kraftfull motor och en skål på 6,7 liter

Med Kenwood Chef XL KVL8470S får man en medhjälpare i köket som kan användas till en mängd olika uppgifter. Tack vare alla tillbehör kan maskinen nämligen både blanda, röra, vispa, skära, mixa, knåda, hacka, mala och göra juice. Det ingår fem SystemPro-verktyg när man köper den här modellen: en K-visp, en ballongvisp, en spiralformad degkrok, ett mousseverktyg och en flexivisp. Alla verktyg tål maskindisk.

Om skålverktyget sitter för högt går det även att justera höjden med hjälp av en nyckel som ingår med maskinen.

Kenwood Chef XL KVL8470S har dessutom en kraftfull motor med en effekt på 1700 watt. Den här maskinen kan därför hantera allt från lätta blandningar till tjocka och tunga degar.

Skålen har en kapacitet på 6,7 liter och rymmer därmed stora mängder ingredienser. Om det behövs kan man alltså förbereda stora portioner på en gång med den här maskinen.

Hastighetskontroll, stänkskydd och LED-belysning

Kenwood Chef XL KVL8470S har två olika hastighetslägen och en elektronisk hastighetskontroll. Man kan därför anpassa hastigheten till den aktuella blandningen. Den här maskinen har dessutom både en pulsfunktion och en Start/Stopp-knapp som ger användaren full kontroll över hastigheten.

Den här modellen har även ett stänkskydd som hindrar innehållet i skålen från att sprätta ut över hela bänken. Tack vare detta blir det lättare att städa i köket när man är färdig med maskinen.

Maskinen har även en inbyggd LED-belysning som gör det enkelt att få en överblick över blandningen i skålen.

Specifikationer för Kenwood Chef XL KVL8470S:
Höjd: 35,6 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 10,4 kg
Motoreffekt: 1 700 Watt
Skålkapacitet: 6,7 liter
Hastighetslägen: 2

Fördelar med Kenwood Chef XL KVL8470S:
 Skålkapacitet på 6,7 liter
Kan användas till en mängd olika ändamål
Två hastighetslägen och elektronisk hastighetskontroll
Levereras med fem SystemPro-verktyg
LED-belysning

I den här videon kan du se hur man gör churros med chokladsås i en Kenwood Chef XL-köksmaskin. Videon är gjord av Kenwood:


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Kenwood Chef XL köksmaskiner är bäst i test?

Kenwood Chef XL KVL4100S, Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S och Kenwood Chef XL KVL8470S

Hur har man testat köksmaskinerna från Kenwood?

Köksmaskinerna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även titta på motoreffekt, funktioner och tillbehör.


Genomgång av testkällor 

Fratelliaifornelli.it 
Fratelliaifornelli.it är en hemsida med mängder av recept som är inspirerade av resor runt om i världen. Hemsidan testar och recenserar dock även många olika produkter, till exempel köksmaskiner. Experterna har bland annat provat köksmaskinen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen här.

Gastromand.dk 
Det danska magasinet Gastromand.dk riktar sig till män och fokuserar på allt som har med gastronomi att göra. De skriver bland annat om mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksutrustning. Gastromand.dk testar även produkter och har bland annat provat köksmaskinen Kenwood Chef XL KVL8470S. Du hittar hela deras recension här.

Tek.no 
Det norska teknikmagasinet Tek.no skriver om allt som har med teknik och elektronik att göra. Hos Tek.no kan man därför hitta både nyheter, guider, tester och recensioner av olika produkter. De har till exempel testat köksmaskinerna Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S och Kenwood Chef XL Elite KVL6300S. Du hittar dessa recensioner här och här.

Which.co.uk 
Which.co.uk är Englands största konsument- och testmagasin. De testar och recenserar olika produkter för att hjälpa konsumenterna att hitta rätt produkt för deras behov. Which.co.uk genomför därför regelbundna granskningar av konsumentprodukter. De har bland annat provat de två köksmaskinerna Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S och Kenwood Chef Titanium KVC7300S.

Du kan läsa recensionerna här och här. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock ha ett betalt medlemskap hos Which.co.uk.


Alternativa tester och artiklar

Om du fortfarande inte har bestämt dig för att köpa en köksmaskin från Kenwoods Chef XL-serie har Konsumentmagasinet även flera andra artiklar som kan vara av intresse för dig.

Vi har till exempel en mer generell artikel, Köksmaskin test, där du hittar köksmaskiner från flera olika märken. Alla maskiner i den artikeln har klarat sig bra i diverse expertgranskningar. Där finns även prisjämförelser som visar vilka återförsäljare som är billigast på marknaden.

När det kommer till köksmaskiner hamnar Kenwoods kvalitetsprodukter ofta bland marknadens konsumentfavoriter. Vi har därför skrivit flera olika artiklar om produkter från Kenwood: Till att börja med kanske du vill läsa den lite bredare artikeln Kenwood köksmaskin test.

Om du mestadels använder din köksmaskin för att röra ihop bröddeg kanske du även är intresserad av artikeln Bakmaskin test. I den artikeln hittar du en genomgång av de bakmaskiner som är bäst på marknaden enligt olika experttester. Som vanligt finns det även prisjämförelser för varje produkt som visar vilka återförsäljare som är billigast.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta