Bästa Hästens säng 2021 – Här är 3 inspirerande Hästens-sängar

Senest opdateret den 0

Den här artikeln handlar om de bästa Hästens-sängarna på marknaden.

Hästens är ett svenskt sängföretag som är känt för sitt exklusiva sortiment och absoluta lyxklass.

Vi har valt ut tre av de mest moderna och populära sängarna för att kunna erbjuda dig den bästa sängen från Hästens. Dessa sängmodeller har en optimal komfort och kan hjälpa dig att sova bättre.

Vi går igenom de olika modellerna var för sig och berättar vad som kännetecknar deras konstruktion, kvalitet och struktur. Här finns totalt två kontinentalsängar och en ställbar säng.

Efter genomgången av de olika modellerna hittar du även information om hur du kan optimera din sömn.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Överblick över marknadens tre mest inspirerande sängar från Hästens
🔸 Information om hur du väljer rätt säng
🔸 Genomgång av hur inredningen i sovrummet kan påverka sömnen
🔸 Information om hur belysningen i sovrummet påverkar din sömn
🔸 Länkar till andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa modellerna på marknaden.

Bästa Hästens säng – Här är de 3 mest inspirerande modellerna

Här hittar du en genomgång av marknadens tre bästa Hästens-sängar. Dessa är några av märkets absoluta lyxprodukter vad gäller både komfort och konstruktion. I genomgången av varje säng från Hästens berättar vi vad som kännetecknar just den modellen och varför den är ett bra val.

I de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad som är framträdande hos varje Hästens-säng. För att visa ett mer varierat utbud har vi inkluderat olika typer av sängar.

Det finns även en prisjämförelse för varje modell som gör det enkelt att se var du får bäst pris på Hästens sängar. Vi visar de aktuella priserna för att du ska kunna slå till snabbare om du hittar ett bra Hästens-erbjudande.


Hästens 2000T Kontinentalsäng

Det exklusiva valet – elegant, bekväm, innovativ och 100 % handgjord av Hästens mästarhantverkare

 Hästens 2000 T Kontinentalseng

Butik Pris

Annoncer

209.900,00 Läs mer
214.600,00 Läs mer
Om man vill ha lyx i sovrummet får man det med Hästens 2000T Kontinentalsäng. Det här är helt enkelt en säng i världsklass. Detta återspeglas givetvis även i priset, som är väldigt högt. Om du vill ha en mer budgetvänlig Hästens-säng kan du titta närmare på någon av de andra modellerna i den här artikeln.

Den här modellen har hela paketet: En lyxig känsla med en elegant design och en hög komfort med stöd för hela kroppen. Här får du en 100 procent handgjord Hästens-säng som är tillverkad av företagets mästarhantverkare.

En säng som står över alla andra

Hästens 2000T Kontinentalsäng utstrålar lyx från topp till tå. Det här är en kontinentalsäng med tre lager: en ramsäng, en resårmadrass och en bäddmadrass. Ramsängen ligger i en solid fururam som skapar en stabil grund. Man kan välja om man vill ha sängben eller inte, och det går även att välja en gavel mot en extra kostnad.

Det finns även en resårmadrass, som tillsammans med ramsängen skapar ett innovativt och unikt stöd för kroppen. Sängen låter nämligen kroppens tryckpunkter sjunka ner i madrassen för att man ska få ett ergonomiskt korrekt stöd. Detta skapar en bättre liggkomfort och gör att man sover bättre.

Högst upp ligger bäddmadrassen, och du kan här välja mellan fyra olika modeller. Alla dessa är tillverkade av naturmaterial med hög andningsbarhet. Beroende på vilken modell du väljer får du olika sammansättningar av bomull, ull och tagel. 

Många valmöjligheter

Den här Hästens-sängen finns i många olika utföranden och kan därför vara till glädje för alla. Man kan till exempel välja mellan två olika fastheter och fyra olika bäddmadrasser. Sängen finns nämligen i fast och medium, och utöver detta finns det även möjlighet att välja en kombinerad fasthet.

Det finns även valmöjligheter vad gäller både längd och bredd. Sängen finns i längder på 200 och 210 centimeter, och bredden är 80 till 210 centimeter. Den här modellen finns alltså både som enkelsäng och dubbelsäng.

Specifikationer för Hästens 2000 T Kontinentalsäng – basfakta
🌀 Tillverkare: Hästens
🌀 Typ: Kontinentalsäng
🌀 Material, klädsel: Bomull
🌀 Material, ram: Furu
🌀 Med gavel: Nej
🌀 Med ben: Ja
🌀 Bäddmadrass: Välj mellan 4 olika typer
🌀 Fasthet: Välj mellan fast och medium

Specifikationer för Hästens 2000 T Kontinentalsäng – mått
🔴 Bredd: 80 till 210 centimeter
🔴 Längd: 200 till 210 centimeter
🔴 Höjd: 55 centimeter (utan ben)

Fördelar med Hästens 2000 T Kontinentalsäng
Absolut lyxklass
För konsumenter med en hög budget
Består av tre madrasser
Naturmaterial
Valbar fasthet, längd, bredd och bäddmadrass


Hästens Maranga Kontinentalsäng

Den budgetvänliga – fast, minimalistisk, elegant och handgjord i Sverige

Hästens Herlewing Kontinentalseng

Butik Pris

Annoncer

129.800,00 Läs mer
137.200,00 Läs mer
Det finns inte direkt några billiga Hästens-sängar, men med Hästens Maranga Kontinentalsäng får du ett av deras bättre erbjudanden. Den här modellen är nämligen inte lika dyr som många andra. Kvaliteten är dock fortfarande fantastisk, och sängen är tillverkad för hand i Sverige.

Produkten har en större fasthet som ger stöd på längden, och detta märks snabbt när man lägger sig på sängen. Den anpassar sig nämligen till kroppen på en gång och på ett helt unikt sätt.

Naturmaterial och unikt fjädersystem

Precis som de dyrare sängarna från Hästens är det här en lyxig säng. Den består av tre handgjorda madrasser som är tillverkade av naturmaterial. Dessa är hållbara och skapar ett bra klimat.

Madrasserna är uppbyggda av lager, och tillsammans med det unika fjädersystemet ger produkten ett riktigt bra stöd som fångar upp kroppen. Sängen är tillräckligt intelligent för att veta var den ska ge mest stöd, och de mest utsatta tryckpunkterna på kroppen får därför mest omsorg.

Ömsint mot kroppen

Det översta lagret på den här Hästens-sängen är bäddmadrassen. Du kan välja mellan fyra olika typer av bäddmadrasser. Alla dessa är tillverkade av naturmaterial som bomull, ull och tagel, och detta skapar en hög andningsbarhet. Bäddmadrassen reglerar klimatet och skapar en optimal sovtemperatur.

Utöver bäddmadrassen får man även fler valmöjligheter med den här sängen, nämligen sängben, gavel (tillval), längd (200-210 centimeter), bredd (80-210 centimeter), och fasthet. Fastheten är avgörande för komfort och stöd, och man kan här välja mellan fast och medium. Det finns även en kombinerad fasthet om du köper en dubbelsäng.

Specifikationer för Hästens Maranga Kontinentalsäng – basfakta

🌀 Tillverkare: Hästens
🌀 Typ: Kontinentalsäng
🌀 Material, klädsel: Bomull
🌀 Material, ram: Furu
🌀 Med gavel: Nej
🌀 Med ben: Ja
🌀 Bäddmadrass: Välj mellan 4 olika typer
🌀 Fasthet: Välj mellan fast och medium

Specifikationer för Hästens Maranga Kontinentalsäng – mått
🔴 Bredd: 80 till 210 centimeter
🔴 Längd: 200 till 210 centimeter
🔴 Höjd: 40 centimeter (utan ben)

Fördelar med Hästens Maranga Kontinentalsäng
Den budgetvänliga Hästens-sängen
Fantastisk kvalitet
Högre fasthet
Handtillverkad
Många valmöjligheter


Hästens Novoria Ställbar

Premiumvalet – mjuk och stödjande ställbar säng med tjocka lager av andningsbara material

Haestens Novoria Staellbar Saeng

Butik Pris

Annoncer

120.900,00 Läs mer

Hästens Novoria Ställbar är en modell för dig som vill ha en ställbar säng och samtidigt ta del av Hästens berömda kvalitet. Det här är kanske inte direkt ett erbjudande, men sängen är definitivt ett bra premiumval om du är på jakt efter en ställbar modell.

En av de stora fördelarna med den här sängen är att den har samma byggkvalitet som Hästens kontinentalsängar vad gäller både mjukhet, smidighet och stöd. Den består nämligen också av lager av bomull, tagel, ull och lin.

Med motor

Eftersom att Hästens Novoria är en ställbar säng har den även en motor som kan höja och sänka både huvud- och fotändan. Detta gör det enklare att justera formen för ett mer individanpassat stöd. Med en ställbar säng är det dessutom lättare att sitta upp och läsa i sängen. På grund av justerbarheten är den här typen av säng med motor perfekt för personer med cirkulationsproblem.

Motorn är stark och robust och kontrolleras med hjälp av en fjärrkontroll. Denna är trådlös för att ge användaren en större flexibilitet. Det ingår sängben när man köper den här sängen. Om du vill ha en gavel måste den däremot köpas separat.

Hög kvalitet – mycket för pengarna

Priset är som sagt inte direkt lågt. Man får dock riktigt mycket för pengarna – inte minst ställbarhetsmodulen, som ofta kan kosta mer. Sängen består av tre madrasser, precis som en kontinentalsäng. Dessa arbetar tillsammans för att ge ett så bra stöd som möjligt. Även här kan du välja mellan fyra olika bäddmadrasser.

Specifikationer för Hästens Novoria Ställbar – basfakta
🌀 Tillverkare: Hästens
🌀 Typ: Ställbar säng 
🌀 Material, klädsel: Bomull
🌀 Material, ram: Plywood och massivt stål
🌀 Med gavel: Nej
🌀 Med ben: Ja
🌀 Bäddmadrass: Välj mellan 4 olika typer
🌀 Fasthet: Välj mellan fast och medium

Specifikationer för Hästens Novoria Ställbar – mått
🔴 Bredd: 105 till 140 centimeter
🔴 Längd: 200 till 210 centimeter
🔴 Höjd: 37 centimeter (utan ben)

Fördelar med Hästens Novoria Ställbar
Ställbar premiumsäng
Mycket valuta för pengarna
Stark motor
Trådlös fjärrkontroll
Klassisk Hästens-komfort


Information: Så här väljer du rätt säng

Sängen är avgörande för din hälsa eftersom att det är där kroppen återhämtar sig efter dagens utmaningar. Som utgångspunkt bör du välja en modell som stöttar kroppen där det behövs. På så vis kan du vakna utvilad och slippa smärtor i till exempel nacke, axlar, rygg och länd.

Det kan dock vara något av en konstform att hitta en säng som passar perfekt till just din kropp och dina individuella behov. Baserat på expertinformation från Iform.dk och Sn.dk berättar vi här hur du ska göra:

Dina individuella behov

Det viktigaste är att sängen passar till just din kropp. Om du har några problem, speciella behov eller vanor som påverkar din sömn bör du därför ta hänsyn till dessa när du väljer en ny säng.

Typ av säng

Det finns olika typer av sängar, och två av dessa har vi gått igenom i den här inspirationsartikeln om marknadens bästa sängar från Hästens: kontinentalsängen och den ställbara sängen. Vissa väljer dock istället att sova på enbart en resårmadrass eller en ramsäng:

Resårmadrassen räknas ofta som ”huvudmadrassen” eftersom att den är tjock och utgör den centrala delen i en säng. Den brukar bestå av fjädrar och skum som arbetar tillsammans för att skapa en bra fjädring och ett bra stöd. En resårmadrass kan användas ensam eller med andra madrasser.

Ramsängen är en resårmadrass i en ram. Den här typen av madrass kan användas som den är eller i kombination med andra madrasser. Du kan läsa mer om detta här nedanför under kontinentalsängen.

Kontinentalsängen består av tre lager: ramsängen, resårmadrassen och bäddmadrassen. Den här typen av säng anses ofta vara den som ger bäst stöd. Kombinationen av de olika madrasserna gör nämligen att man får bästa möjliga komfort och ett optimalt sovklimat.

Den ställbara sängen har en motor och en justerbar sängbotten. Detta innebär att man kan höja och sänka huvud- och fotändan på sängen efter behov. Den här typen av säng är ofta ganska dyr. Den är dock väldigt fördelaktig om du har några problem med kroppen, framförallt vid ryggproblem eller cirkulationsproblem.

Bäddmadrassen är en tunnare madrass som är gjord för att ligga ovanpå en resårmadrass. Den är för tunn för att användas som den är men fördelaktig tillsammans med andra madrasser. Bäddmadrassen förlänger sängens livslängd, bidrar till en bättre komfort och kan även skapa ett varmare eller kallare sovklimat beroende på vilket material den är gjord av.


Fasthet

Fastheten är avgörande för hur du ligger, oavsett om du väljer en Hästens-säng eller ett annat märke. Detta anger hur hård eller mjuk madrassen känns. Ofta kommer madrasser i medium, fast och extra fast, och i regel ska man välja fasthet utifrån hur mycket man väger.

Ju högre vikt, desto högre bör fastheten vara.

Det är viktigt att man väljer rätt fasthet så att ryggraden och skelettet kan ligga jämnt. Om man sjunker ner för mycket i en alltför mjuk säng kommer även ryggraden att följa med. Om man ligger på en för hård säng leder det istället till att kroppens tryckpunkter inte får tillräckligt mycket stöd och avlastning. Båda dessa kommer att leda till smärtor och obehag.


Guide: Så här påverkas sömnen av sovrummets inredning

Om man sover de rekommenderade åtta timmarna varje natt kommer man att tillbringa en tredjedel av livet i sovrummet. Hur sovrummet är inrett är därför långt ifrån betydelselöst. Baserat på expertinformation från Alt.dk och Bobedre.dk berättar vi här hur en bättre inredning kan göra att du sover bättre.

🔹 Rum: Vilket rum du väljer att använda som sovrum kan ha stor betydelse. Om möjligt är det bäst att välja det rum med minst oväsen, bra ventilation och minst solljus. På sommaren när solen går upp tidigt kan soluppgången mycket väl störa sömnen. Undvik helst att placera sängen mot en yttervägg. Där kan det nämligen vara både mer fukt och mer oväsen utifrån.

🔹 Stämning: Om du känner dig bekväm och nöjd blir det lättare att slappna av, och en avslappnad kropp somnar lättare. Inred därför sovrummet i en stil som du tycker bra om. Det ska helt enkelt vara trevligt för dig att vara i sovrummet.

🔹 Färger: Precis som den allmänna stämningen påverkar ditt sinne påverkas du även av färger. Skrikiga färger har en uppiggande och stimulerande effekt på hjärnan. Dessa motverkar därför lusten att sova. En alltför mörk färg kan dock vara lite väl dyster, så välj gärna någon ljus och neutral färg i sovrummet.

🔹 Ingen elektronik: Det kan vara trevligt att titta på tv eller surfa lite på nätet innan sängdags, men det blåa ljuset från skärmen kan då manipulera din hjärna. Detta ljus får hjärnan att tro att det är dag och dämpar därför sömnigheten. Lägg undan skärmarna en timme innan du ska sova och låt helst tv:n stanna kvar i vardagsrummet.

🔹 Lampor: Tycker du om att läsa innan sängdags? Detta är en utmärkt idé och ett bra sätt att varva ner. Se dock till att använda en läslampa som inte har ett alltför starkt ljus.

🔹 Användning: Använd bara sovrummet till sömn. Detta stimulerar hjärnan och får den att associera det rummet med sovdags.

🔹 Klimat: Inomhusklimatet och städningen i sovrummet har en stor betydelse för din sömnkvalitet. Kom ihåg att dammsuga minst en gång i veckan för att minska risken för allergier. Vädra även morgon och kväll, och byt sängkläder varje vecka.


Tips: Så påverkas sömnrytmen av ljuset i sovrummet

Ljus har en stor inverkan på hjärnan och dess sömnighet. Belysningen i sovrummet kommer därför att avgöra om din sömn blir oavbruten och sammanhängande eller inte. Bobedre.dk och Videnskab.dk förklarar här vad du ska tänka på när det kommer till belysningen:

Mjuk belysning på kvällen: Om man sitter med skärmar som utstrålar blått och skarpt ljus innan sängdags kommer hjärnan att känna sig mer vaken och bli mindre benägen att somna. Det är som sagt bäst att stänga av skärmarna en timme innan sängdags. Tänd istället en mjuk belysning med gult och varmt ljus i sovrummet. Detta får hjärnan att slappna av.

Gardiner: Gardiner har förmågan att hålla ljus inne eller stänga det ute. På sommaren kan det behövas tjocka gardiner eller mörkläggningsgardiner för att stänga ute ljuset när solen går upp tidigt. Om du är väldigt ljuskänslig kan du annars riskera att vakna klocka fyra på natten eftersom att ljuset utifrån får hjärnan att tro att det är morgon.

Vakna med ljuset: Hjärnan reagerar på ljus eftersom att den associerar ljus med att vara vaken. Under vintern kan det dock dröja tills förmiddagen innan det blir ljust, och det är därför ofta becksvart när väckarklockan ringer. Detta kan göra det svårare att stiga upp. Man kan därför byta till lättare vintergardiner som stänger inne det lilla ljus som finns. Ett annat alternativ är att skaffa en lampa med soluppgångseffekt. Dessa finns i många olika utföranden och använder en gradvis ökande ljusstyrka för att kroppen ska vakna på ett mer naturligt sätt.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Hästens-sängar är bäst?

Det finns flera bra Hästens-sängar på marknaden. Alla dessa håller en hög kvalitet, och med den här tillverkaren är du därför alltid garanterad en lyxig säng. Det finns dock några olika modeller. Om du är ute efter ett exklusivt val kan du till exempel välja Hästens 2000T Kontinentalsäng. Om du istället är ute efter ett bra Hästens-erbjudande kan du se i prisjämförelsen vilka butiker som är billigast. Du kan då med fördel överväga modellen Hästens Maranga Kontinentalsäng.

🤔 Vad ska jag titta efter för att få den bästa Hästens-sängen?

Kontrollera konstruktionen av både ramen och madrassen på din Hästens-säng. Titta vilket material ramen är tillverkad av – både furu och stål är till exempel väldigt hållbart. När det gäller madrasserna kan du ta reda på vilka material de är gjorda av, vad de har för fjädrar och hur de stöttar kroppen. Välj gärna en ventilerande och andningsbar bäddmadrass.

🤓 Hur hittar jag det bästa erbjudandet på min Hästens-säng?

I den här artikeln kan du se butikernas pris för varje modell. Där kan du alltså hitta det erbjudande som är bäst för dina individuella behov.


Andra relevanta tester och artiklar

Alla sängar i den här artikel kommer från Hästens. Om du vill se ett bredare utbud kan du med fördel läsa vår artikel om madrasser. Där kan du se vad mer marknaden har att erbjuda och hitta inspiration och priser för olika modeller som inte är Hästens.

Om du är ute efter något mer specifikt och redan vet att du vill ha en ny ramsäng har vi även skrivit en artikel om ramsängar. Där kan du hitta de bästa modellerna från olika tillverkare. Du får även mer information om vad du ska tänka på för att hitta den bästa modellen för dig.

Om du redan har en basmadrass kanske du är ute efter en bäddmadrass för att förlänga sängens livslängd, öka komforten och förbättra sovklimatet. I så fall kan du hitta inspiration till ditt nästa köp i vår artikel om marknadens bästa bäddmadrasser. Vi har närmare bestämt en artikel om bäddmadrasser med en bredd på 180 centimeter.