Ångmopp Test 2020 – De bästa produkterna för golvrengöring – Se experternas favoriter

0

I den här artikeln börjar vi med en genomgång av olika ångmoppar och liknande produkter för golvrengöring som har fått bra betyg i olika tester. Vi har gått igenom betrodda undersökningar från både Danmark, Norge, Tyskland, England och USA, och sedan har vi sammanställt testresultaten här på sidan. 

Vi beskriver i artikeln vad de olika modellerna kan göra samt vad de fungerar extra bra till.

Här finns även prisjämförelser för de olika produkterna, så du kan enkelt hitta den billigaste återförsäljaren.

Efter genomgången av de olika produkterna hittar du en guide med lite tips och tricks för golvrengöring, och längst ner i artikeln finns en genomgång av olika testkällor som vi har använt i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Genomgång av marknadens bästa ångmoppar 
🔸 Genomgång av tre gammaldags golvmoppar 
🔸 Tips och tricks för rengöring av olika golvtyper 
🔸 Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi sammanställer däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Morphy Richards 9 i 1

✅ 4 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 1797 omdömen
✅ Bra betyg hos det brittiska testmagasinet Which.co.uk

Morphy Richards 9i1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Morphy Richards 9 i 1 är både en ångtvätt och en ångmopp. Det här är en universalmodell som kan användas till många olika ändamål, och den ser ut som en helt vanlig ångmopp med en slags inbyggd dammsugare. Ångan gör det lättare att få bort smuts från golvet, och man behöver därför inte ta i för att gnugga bort den.

Om man behöver en mindre ångmopp till något måste man heller inte köpa fler produkter om man redan har en Morphy Richards 9 i 1.

Fördelen med den här modellen är nämligen att man enkelt kan ta lös ångaggregatet från skaftet, och då får man en mindre och mer lätthanterlig enhet som gör de enklare att komma åt i små skrymslen och vrår. När man sedan vill rengöra större delar av golvet sätter man helt enkelt tillbaka den handhållna enheten på skaftet.

Smart ångmopp med bra användarrecensioner 

Morphy Richards 9i1 - Smart ångmoppOm du inte är säker på om den här modellen är rätt för dig kan det hjälpa att läsa olika användarrecensioner om produkten. Morphy Richards 9 i 1 har fått många bra recensioner av kunderna hos Amazon, och de berömmer allt från den enkla påfyllningen till dess förmåga att verkligen göra golven skinande rena.

Modellen har recenserats av 1797 kunder hos Amazon.co.uk, och där får den ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 stjärnor.

Det är dock inte bara vanliga konsumenter som tycker om Morphy Richards 9 i 1. Englands största konsumentmagasin, Which, har nämligen också recenserat den här modellen, och de var bland annat imponerade över hur bra moppen fick bort veck och smuts från olika sorters tyger.

Låg energiförbrukning och rymlig vattentank 

Jämfört med många andra ångmoppar har Morphy Richards 9 i 1 en relativt låg energiförbrukning, men detta innebär inte att man måste vänta en evighet på att moppen ska bli varm. Efter att man har startat den här ångmoppen tar det nämligen inte mer än ungefär 30 sekunder innan den är klar att användas, och detta är helt klart en fördel om man vill skura golvet snabbt, ta bort en fläck eller bara inte vill vänta en halvtimma på att moppen ska bli varm.

Utöver den låga strömförbrukningen har Morphy Richards 9 i 1 även en rymlig vattentank på 400 ml, och man kan därför använda ångmoppen utan avbrott i ungefär 14 minuter.

Oftast tar man dock pauser lite här och var, och därför kan moppen vanligtvis användas längre innan vattnet tar slut. När moppen sedan måste fyllas på klickar man helt enkelt lös vattentanken och fyller på den innan man sätter tillbaka den på sin plats igen.

Utvalda fördelar med Morphy Richards 9 i 1: 
🔵 Universalmodell som kan användas till många olika ändamål
🔵 Låg strömförbrukning
🔵 Rymlig vattentank
🔵 Snabb uppvärmning
🔵 Ångaggregat som enkelt tas lös
🔵 Snabb och enkel påfyllning
🔵 Bra användarrecensioner


Leifheit CleanTenso

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos tyska Testberichte.de baserat på 26 omdömen

Leifheit Cleantenso

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Leifheit CleanTenso lanserades i januari 2018. Det här är alltså en helt ny modell, och produkten riktar sig till alla konsumenter som värdesätter en intensiv och hygienisk rengöring.

Leifheit CleanTenso har totalt sex olika munstycken, och med hjälp av en mikrofiberduk fördelar munstyckena ångan jämnt över det område som ska rengöras.

Den tyska testsajten Testberichte.de är särskilt imponerade av modellens justerbara ångvolym, eftersom att detta gör att man kan använda moppen så gott som överallt. Den högsta nivån passar bäst på klinker och stengolv medan en lägre nivå är perfekt för till exempel laminatgolv. Den här modellen har alltså ånginställningar som passar flera olika golvtyper.

Många funktioner och bekväm användning 

Leifheit CleanTenso har mängder av funktioner, och med den här modellen behöver man inte oroa sig för långa uppvärmningstider. Moppen värms nämligen upp på bara 30 sekunder, och när LED-lampan lyser betyder det att den är redo för användning.

Modellens inbyggda vattentank på 550 ml kan producera ånga i upp till 40 minuter. Detta gäller dock för den lägsta ångvolymen, och om man använder en högre inställning räcker vattnet därför inte lika länge. När vattentanken är tom går det dock snabbt och enkelt att fylla på den igen.

Testberichte.de är inte bara förtjusta i hur användbar Leifheit CleanTenso är, utan de tycker även mycket om sladdlängden på 6,5 meter. Om man ska städa ett större utrymme är det nämligen en stor fördel om sladden når hela utrymmet utan att man ska behöva byta eluttag hela tiden.

Miljövänlig ångmopp som är lätt att förvara 

Leifheit CleanTenso rengör hemmet utan några giftiga kemikalier. Ångmoppen använder sig nämligen bara av rent vatten, och det innebär även att den är otroligt miljövänlig. Enligt tillverkaren kan den här ångmoppen dessutom döda upp till 99,9 % av alla bakterier om man använder den när man städar hemma.

Det är ett rent nöje att sedan ställa undan modellen, eftersom att den inte tar särskilt mycket plats. Tack vare det fällbara skaftet kan man nämligen utan problem förvara Leifheit CleanTenso i ett skåp eller i andra små utrymmen, och vid nästa användning är skaftet enkelt att fälla ut igen.

Utvalda fördelar med Leifheit CleanTenso: 
🔵 Stor vattentank på 550 ml
🔵 Enkel förvaring
🔵 Miljövänlig
🔵 Snabb uppvärmning
🔵 Justerbar ångvolym
🔵 Lång sladd


Kärcher FC 5

✅ 4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4,2 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 235 omdömen

Kärcher FC 5

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 231,00 Kr. 0,00 Kr. 2 231,00 Kr. Läs mer
2 239,00 Kr. 0,00 Kr. 2 239,00 Kr. Läs mer
2 445,00 Kr. 0,00 Kr. 2 445,00 Kr. Läs mer
2 495,00 Kr. 0,00 Kr. 2 495,00 Kr. Läs mer
2 699,00 Kr. 0,00 Kr. 2 699,00 Kr. Läs mer

 

Med Kärcher FC 5 går städningen snabbt och enkelt, för här behöver man inte slösa någon tid på dammsugning innan man skurar golvet. Golvtvättens mikrofibervalsar löser nämligen upp intorkad smuts och torkar upp den. Därefter sugs all smuts och skräp upp, och golvet blir rent och fint igen. Den här smarta 2-i-1-funktionen hyllas av bland annat Trustedreviews.com, som är förtjusta i det faktum att man inte behöver dammsuga innan man skurar golvet.

Den här modellen har även en självrengöringsfunktion som ser till att mikrofibervalsarna hålls rena. Med Kärcher FC 5 använder man dessutom mindre vatten, och modellen kan därför användas på många olika ytor.

Flexibel golvtvätt med 2-tanksystem 

Kärcher FC 5Kärcher FC 5 är en golvtvätt med ett 2-tanksystem som enkelt fylls på under vattenkranen. Vid påfyllning tar man helt enkelt lös vattentanken och fyller den med vatten, och själva löstagningen sker dessutom på ett hygieniskt sätt. Detta gäller även när man ska tömma det skitiga vattnet från smutsvattenbehållaren.

Den här modellen är även flexibel. Själva rengöringshuvudet har nämligen en flexibel led som gör att man enkelt kommer in i alla mörka skrymslen och vrår. Tack vare detta rengöringshuvud kan man utan problem städa ända in mot kanter och hörn samt under möbler utan att behöva böja eller sträcka för mycket på ryggen.

Bra användarrecensioner 

Kunderna hos Amazon.co.uk har skrivit många positiva recensioner om Kärcher FC 5, och detta är av stor betydelse när man själv ska välja vad för produkt man ska köpa. Recensioner från konsumenter kan nämligen berätta mycket om huruvida en produkt är värd att köpa eller inte, och kunderna hos Amazon.co.uk har gett den här modellen ett samlat betyg på 4,2 av 5 stjärnor.

Det är dock inte bara konsumenterna som tycker om den här modellen. Testsajten Trustedreviews.com har nämligen också provat och recenserat Kärcher FC 5, och den får massor av beröm av dem också.

En av de största nackdelarna med den här golvtvätten är att den väger lite mer än andra modeller, men enligt experterna från Trustedreviews.com har inte det så stor betydelse. De förklarar nämligen att modellen är extremt effektiv på många olika ytor och ger ett perfekt och fläckfritt resultat.

Utvalda fördelar med Kärcher FC 5:
🔵 Kan användas på olika ytor
🔵 Golvet blir inte vått
🔵 Flexibel led på rengöringshuvudet
🔵 2-tanksystem
🔵 Dammsuger och skurar golvet
🔵 Bra användarrecensioner


iRobot Braava Jet

✅ Rekommenderas av danska Roboteksperten

irobot braava jet

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 199,00 Kr. 0,00 Kr. 2 199,00 Kr. Läs mer

 

Det kan vara bra att städa oftare eftersom att man då håller damm och smuts borta ut hemmet, och om man städar ofta tar det heller inte lika lång tid som om man skulle storstäda varje gång. Om du har ont om tid för städning kan därför robotteknik vara något som passar för dig och din vardag.

Robotgolvmoppen iRobot Braava Jet finns till för alla som vill att städningen sköter sig själv. Den här robotgolvmoppen kan nämligen ta bort smuts från golvet utan att man behöver göra något alls själv.

Kompakt och flexibel robotgolvmopp 

iRobot Braava JetiRobot Braava Jet är en kompakt och flexibel robotgolvmopp som kan skura golven i hemmet. Den har en oerhört kompakt design, vilket är perfekt för att den ska kunna ta sig runt alla möbler och in i hörn.

Modellen använder dessutom olika rengöringsmetoder beroende på vilken duk man sätter på innan den startar, och som användare behöver man därför inte göra mer än att fylla på vatten och välja vilken rengöringsduk som ska användas.

När robotgolvmoppen har skurat golvet färdigt hittar den själv tillbaka till utgångspunkten. Den navigerar och planerar dessutom rutten automatiskt, och man behöver därför varken hålla koll på den eller hjälpa den med rutten.

Tyst och effektiv städning 

iRobot Braava Jet är en väldigt tyst robotgolvmopp, och därför kan man utan problem äta middag, lyssna musik eller titta på film under tiden som den städar. Om man har en produkt från iRobot är det även en bra idé att ladda ner deras app till sin smartphone. Med hjälp av appen kan man nämligen bland annat justera vattenmängden och aktivera moppen direkt från sin telefon.

Den här modellen kan hantera upp till 25 kvadratmeter, vilket är ganska mycket om man är i behov av en snabb rengöring. Danska Roboteksperten tycker i varje fall väldigt bra om iRobot Braava Jet, och de berättar att de är stora fans av den här lilla golvmoppen.

Utvalda fördelar med iRobot Braava Jet:
🔵 Otroligt tyst i drift
🔵 Stor arbetsyta
🔵 Kompakt och flexibel modell
🔵 Helautomatisk robotteknik
🔵 Lätt att installera och förbereda
🔵 Kan styras med hjälp av en app från iRobot

I den här videon får du veta mer om iRobot Braava Jet: 

https://www.youtube.com/watch?v=WzXIqLrQq9U

iRobot Braava 390

✅ 5 av 6 stjärnor hos den norska nättidningen Klikk.no

irobot_braava_390t

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 474,00 Kr. 0,00 Kr. 2 474,00 Kr. Läs mer
2 527,00 Kr. 0,00 Kr. 2 527,00 Kr. Läs mer
2 699,00 Kr. 0,00 Kr. 2 699,00 Kr. Läs mer
2 746,00 Kr. 0,00 Kr. 2 746,00 Kr. Läs mer
2 746,00 Kr. 0,00 Kr. 2 746,00 Kr. Läs mer
2 746,00 Kr. 0,00 Kr. 2 746,00 Kr. Läs mer

 

Den norska nättidningen Klikk.no har recenserat en äldre modell från iRobot, och den fick där ett betyg på 5 stjärnor. I den här artikeln skriver vi dock om modellen 390, som är en nyare modell, och den kan man därför läsa mer om här.

Företaget iRobot är kända för sin tillverkning av välutvecklad robotteknik. iRobots golvmoppningsrobotar har en motor, två hjul samt ett antal sensorer som gör att maskinerna kan navigera i hemmet medan de rengör och skurar golvet.

Två funktioner i en maskin 

iRobot Bravaa 390iRobot Braava 390 kan städa alla typer av hårda och släta golv, och den är designad för att först avlägsna damm, smuts och djurhår med en mikrofiberduk innan den skurar golvet med en annan duk. Man måste därför byta duk om man vill att maskinen ska “dammsuga” och skura golvet direkt efter varandra. Den här modellen har alltså två olika funktioner, och man behöver därför inte plocka fram dammsugaren innan man låter maskinen skura golvet.

Enkel installation och tyst städning 

Installationen av iRobot Braava 390 går snabbt och enkelt, och maskinen levereras med en liten plastkub som behövs för att GPS-systemet ska fungera. Kuben ska placeras en bit ovanför golvet och ha en klar utsikt över taket. Robotgolvmoppen tar sedan hjälp av kuben för att navigera i utrymmet, och modellen upptäcker själv hinder och möbler och kör utan problem runt dessa.

När robotgolvmoppen har startat behöver man inte oroa sig för att den ska störa lugnet, eftersom att det här är en otroligt tyst modell. Den låter därför inte särskilt mycket när den åker runt och städar golven, och det enda man kan höra är faktiskt ett svagt svepande ljud. När roboten har städat färdigt vänder den automatiskt tillbaka till sin startpunkt och stänger av.

Utvalda fördelar med iRobot Braava 390:
🔵 Lätt att använda
🔵 Otroligt tyst
🔵 Kompakt design
🔵 Två funktioner i en maskin
🔵 Enkel installation
🔵 GPS-system


Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1

✅ 3 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 1797 omdömen

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 är en ångtvätt som fungerar som en rengöringsprodukt för hemmet. Den har ett trekantigt rengöringshuvud som gör det enklare att komma åt i hörn och skrymslen, och detta är något som experterna från Trustedreviews.com berömmer modellen för. Det följer dessutom med ett brett utbud av redskap till den här modellen.

Design och funktioner 

Morphy Richards har en enkel design som gör att den kan används till golvrengöring och samtidigt fungera som ett slags dammsugare. På den här modellen kan man inte justera ångnivån, eftersom att den istället har en enkel mekanisk aktiveringsknapp på handtaget.

Fördelen med Morphy Richards är att den levereras med ett bra utbud av redskap, och den har sju små verktyg – ett koncentrerat munstycke, ett vinklat munstycke, en spatel, två borstar, en mässingsborste och en fogborste. Den har även ett stort rengöringshuvud för golvrengöring samt två mindre rengöringshuvuden.

Trustedreviews.com verkar tycka om att sladden lätt kan förvaras på själva ångtvätten. De förklarar att sladden enkelt viras mellan krokarna på skaftet, och att den därför varken tar plats eller far runt när maskinen inte används. Ångtvätten kan stå upprätt av sig själv, och därför kan den utan problem förvaras i städskrubben.

Lätt att montera 

När man packar upp ångtvätten för första gången ska man använda en skruvmejsel för att skruva fast handtaget med två skruvar. Detta tar inte mer än ett par minuter, så det går verkligen snabbt att sätta ihop modellen och komma igång med ångrengöringen.

Modellen värms upp snabbt och är klar att användas inom några minuter, men det finns däremot ingen lampa som indikerar när den är redo.

Rymlig vattentank och lång sladd 

Morphy Richards Steam Cleaner är en handhållen rengöringsapparat som kan användas för städning i hemmet. Den har en rymlig vattentank på 400 ml, vilket innebär att man kan använda maskinen ett bra tag innan man måste fylla på den med nytt vatten. Påfyllningen går förvisso snabbt och enkelt, men det är ju ändå trevligt att kunna använda maskinen ett tag innan den behöver fyllas på med mer vatten.

Sladden är dessutom 5 meter lång, och därför kan man utan problem använda den här maskinen i ett stort utrymme utan att behöva byta eluttag hela tiden. Detta gör att städningen kan gå lite snabbare om man har bråttom.

Utvalda fördelar med Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1: 
🔵 Bra utbud av tillbehör
🔵 Kan stå upprätt av sig själv
🔵 Rymlig vattentank
🔵 Lång sladd
🔵 Lätt att sätta ihop
🔵 Enkel design


Kärcher SC3

✅ 4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com

Kärcher SC3

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 586,00 Kr. 0,00 Kr. 1 586,00 Kr. Läs mer
1 592,00 Kr. 0,00 Kr. 1 592,00 Kr. Läs mer
1 592,00 Kr. 0,00 Kr. 1 592,00 Kr. Läs mer
1 891,00 Kr. 0,00 Kr. 1 891,00 Kr. Läs mer

 

Om du är ute efter en pålitlig ångtvätt som är enkel att använda skulle många konsumenter, och faktiskt även experter från Trustedreviews, säga att du ska ta en titt på den här modellen från Kärcher.

Den här 1900W cylindriska ångtvätten har två olika ångfunktioner. Den värms upp på bara 30-60 sekunder och väger 3,2 kg när den är full, men den känns varken stor eller besvärlig att använda. Den har nämligen en otroligt kompakt design, och sladden på 4 meter gör att man kan ta sig långt i städningen utan att behöva byta eluttag.

Den här ångtvätten levereras med ett antal tillbehör, nämligen två förlängningsrör, ett manuellt munstycke, ett detaljmunstycke, en rundborste, en golvduk, ett handverktyg samt ett golvrengöringssats.

Snabb och enkel påfyllning av vattentanken 

Kärcher SC3Modellen Kärcher SC3 har en stor och rymlig vattentank på hela 1 liter, och man kan alltså fylla vattentanken ordentligt. Man kan även använda ångtvätten ett bra tag utan att behöva fylla på mer vatten, men när det väl är dags för påfyllning är processen inte särskilt besvärlig. Påfyllningen är nämligen enkel, och man behöver inte ens stänga av maskinen för att fylla på vatten.

Vattentanken är dock inte löstagbar, och därför måste man lyfta hela aggregatet över diskhon när den ska tömmas. På den här modellen kan man även ställa in vattenhårdhet, och man kan välja prestanda och effektivitet beroende på vilket golv som ska rengöras.

Enkel design och användbara funktioner 

Kärcher SC3 är en kompakt ångtvätt med en enkel design. Maskinen är gul, vilket har blivit en kännetecknande färg för Kärcher, och den har en stor vattentank på 1 liter som kan fyllas på utan att man behöver stänga av maskinen. Både den stora vattentanken och den snabba uppvärmningen på 30 sekunder gör att experterna från Trustedreviews.com beskriver den här modellen som en “imponerande ångtvätt”.

Enligt Trustedreviews.com är den enda nackdelen med den här modellen att det inte följer med särskilt mycket extra tillbehör. Man får nämligen bara två olika redskap – ett handmunstycke med en duk samt en liten borste.

Man kan förvara dessa två verktyg på själv maskinen, och eftersom att det faktiskt finns utrymme för fyra tillbehör finns det även plats över om man sedan köper fler redskap.

Utvalda fördelar med Kärcher SC3:
🔵 Enkelt att fylla på vattentanken utan att stänga av maskinen
🔵 Stor vattentank på 1 liter
🔵 Två ångfunktioner
🔵 Justerbar vattenhårdhet
🔵 Lång sladd
🔵 Enkel design


Philips AquaTrio Pro

✅ 4,3 av 5 stjärnor hos danska Skousen – baserat på 6 omdömen

Philips AquaTrio Pro

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Philips AquaTrio Pro gör det möjligt att skura, dammsuga och torka golvet med en och samma maskin, och den kallas därför även för 3-i-1.

Den här modellen har en Aqua Cyclone-dammsugare som avlägsnar damm och skräp, och dess mikrofiberborstar löser upp smuts och skickar den vidare ner i en tank. Maskinen kan även torka golvet tack vare att borstarna skapar en slags luftström, och när hela processen är färdig är golvet nästan torrt.

Två vattentankar och självrengörande borstar 

Philips AquaTrio ProPhilips AquaTrio Pro har två olika tankar – en för rent vatten och en för smutsigt vatten. På så vis ser maskinen till att rengöringen alltid sker med rent vatten och att all smuts samlas i en separat behållare.

Philips AquaTrio Pro har även självrengörande borstar. Tack vare centrifugalkraften slungas nämligen allt vatten och smuts från borstarna, och därmed rengör de sig själva under städningen. Även om borstarna är självrengörande rekommenderas man dock att byta ut dem två gånger per år.

Miljö- och allergivänlig våtdammsugare med bra användarrecensioner 

Det här är en miljövänlig modell, och den förbrukar upp till 50 % mindre energi än en vanlig dammsugare. Det krävs dessutom mindre vatten än när man skurar med en gammaldags mopp, och här kan det röra sig om en 70 % lägre vattenförbrukning.

AquaTrio Pro kan avlägsna upp till 99 % av alla bakterier, och modellen är även allergivänlig och certifierad av European Centre for Allergy Research Foundation.

Den här modellen har fått bra kundomdömen hos danska Skousen, och konsumenterna är särskilt nöjda med städresultatet den ger. De skriver även att det är roligt att kunna dammsuga och skura samtidigt med en och samma maskin.

Utvalda fördelar med Philips AquaTrio Pro: 
🔵 Miljövänlig
🔵 Allergivänlig
🔵 Två separata tankar
🔵 Självrengörande borstar
🔵 Kan även torka golvet
🔵 Bra användarrecensioner


Nilfisk Steamtec 312

✅ 4,1 av 5 stjärnor hos danska Skousen – baserat på 8 omdömen

Nilfisk Steamtec 312

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Ångtvätten Steamtec 312 från Nilfisk är en kraftfull modell som värmer upp snabbt. Den har en panna i rostfritt stål och ett högt ångtryck, vilket gör den väldigt effektiv.

Ångtvätten har fått bra recensioner av kunderna hos danska Skousen, och de fokuserar framför allt på produktens effektivitet. Många recensioner skriver även att den här ångtvätten är bra när man vill komma åt ordentligt i skrymslen och vrår, och att den verkligen tar bort all smuts.

Ångtvätt i rostfritt stål med en hög kapacitet 

Nilfisk Steamtec 312Ångtvätten Steamtec 312 tillverkas av det danska företaget Nilfisk, och jämfört med andra maskiner på marknaden är den här otroligt kraftfull. Stålpannan har en kapacitet på 1,2 liter, och den rymmer alltså även en hel del vatten.

Den här modellen kan därför användas ett bra tag innan den behöver fyllas på med mer vatten. Maskinen är dessutom oerhört kompakt och robust, och den väger 3,2 kg. Detta betyder dock inte att det är något fel på strömförbrukningen.

Energiförbrukningen på 1450 watt är nämligen ganska låg med tanke på maskinens storlek, och på grund av den lägre förbrukningen tar det hela sex minuter att värma upp maskinen när den är helt full.

Även om detta kan kännas som en lång tid är modellen oerhört effektiv och presterar optimalt när den är ordentligt uppvärmd.

Optimal prestanda till ett bra pris 

Med tanke på prestandan hos Nilfisk Steamtec 312 har den ett rätt bra pris, och det blir ännu bättre när man även får reda på att den har utmärkta tillbehör. Det ingår nämligen både ett förlängningsrör, olika munstycken och ett golvmunstycke. Sladden är 4 meter lång, och därför kan man städa även större rum utan att behöva byta eluttag hela tiden.

Utvalda fördelar med Nilfisk Steamtec 312:
🔵 Stor och rymlig vattentank – rostfri stålpanna på 1,2 liter
🔵 Låg strömförbrukning
🔵 Kraftfull prestanda
🔵 Lång sladd på 4 meter
🔵 Bra pris
🔵 Bra användarrecensioner


Leifheit Clean Twist Active

Leifheit Clean Twist Active

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Läs mer
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Läs mer
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Läs mer
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Läs mer

 

Leifheit Clean Twist Active är ett komplett golvrengöringsset som kan vara till hjälp vid städningen i hemmet, och i setet ingår både en 15-liters hink och en mopp med ett centrifugeringssystem. Den här moppen är väldigt skonsam och passar särskilt bra till trägolv, och eftersom att centrifugeringssystemet slungar bort alla hårda korn behöver man inte oroa sig för att moppen ska repa golvet.

Specialdesignat urvridningssystem 

Leifheit Clean Twist ActiveLeifheit Clean Twist Active fungerar inte riktigt som andra golvmoppar. Den har nämligen ett specialdesignat och unikt system för att vrida ur vattnet, och detta system innebär att vattnet centrifugeras bort från moppen tillsammans med all smuts och skräp. Smutsen blir alltså inte kvar på moppen, och därför blir golvet heller inte repigt av att man skurar det.

Centrifugeringssystemet finns i skaftet på moppen, och det är därför inte ens ansträngande att vrida ur vattnet. Man håller helt enkelt i skaftet och trycker det neråt några gånger för att slunga ur vattnet, och eftersom att man inte behöver doppa händerna i vattnet blir de varken våta eller smutsiga.

Mopp för trägolv i alla hushåll 

Leifheit Clean Twist Active passar särskilt bra för användning på trägolv, eftersom att den här moppen är utformad för att vara både skonsam och effektiv med ett mopphuvud av mikrofiber.

Eftersom att mopphuvudet är tillverkat av mikrofiber håller det inte lika mycket vatten, och det är även specialdesignat för just trägolv. Den här modellen kan användas i alla hushåll, både stora och små, och eftersom att hinken rymmer 15 liter kan man skura stora delar av golvet på en gång.

Utvalda fördelar med Leifheit Clean Twist Active: 
🔵 Hink som rymmer 15 liter vatten
🔵 Centrifugeringssystem
🔵 Skonsam och effektiv
🔵 Bra för trägolv
🔵 Komplett golvrengöringsset


Leifheit Profi Compact

Leifheit Profi Compact

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
919,00 Kr. 0,00 Kr. 919,00 Kr. Läs mer
1 375,00 Kr. 0,00 Kr. 1 375,00 Kr. Läs mer
1 375,00 Kr. 0,00 Kr. 1 375,00 Kr. Läs mer

 

Med moppen Profi Compact från Leifheit slipper man både böja sig ner och doppa händerna i det skitiga skurvattnet. Leifheit Profi Compact har nämligen en hink med en inbyggd urvridare som man använder för att pressa vattnet ur moppen, och hinken rymmer 8 liter. Det finns därmed gott om plats för både vatten och rengöringsmedel, och när man fyllt hinken är det bara att börja skura golvet i hela huset.

Praktisk och flexibel golvmopp 

Den här moppen från Leifheit är otroligt flexibel, och det är praktiskt att inte behöva böja sig ner varje gång man ska doppa moppen i vattnet. Eftersom att man kan stå upprätt hela tiden när man skurar golvet med den här moppen slipper man alltså böja, bända och sträcka på ryggen när man städar. Hinken har även ett praktiskt handtag som gör att det är enkelt att flytta runt den i huset när man skurar.

Komplett golvrengöringsset 

Om man köper Profi Compact från Leifheit får man ett helt golvrengöringsset på köpet, vilket inkluderar både hink och mopp. Själva moppen har ett mikroduo-cover, och eftersom att den rengör både skonsamt och effektivt passar den här moppen bra till de flesta golvtyper.

Utvalda fördelar med Leifheit Profi Compact:
🔵 Komplett golvrengöringsset
🔵 Mikroduo-cover
🔵 Hink som rymmer 8 liter
🔵 Praktisk och flexibel
🔵 Städa upprätt


Leifheit Combi Disc Mop

Leifheit Combi Disc Mop

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
529,00 Kr. 0,00 Kr. 529,00 Kr. Läs mer
529,00 Kr. 0,00 Kr. 529,00 Kr. Läs mer
529,00 Kr. 0,00 Kr. 529,00 Kr. Läs mer

 

Leifheit Combi Disc Mop skiljer sig en del från andra moppar på marknaden, eftersom att den här modellen är något av en blandning mellan en rund mopp och en flatmopp. Moppen har därför en rund plattform som kan pressas ner mot golvet på samma sätt som en flatmopp.

Moppen har även mikrofiberremsor som rengör golvet skonsamt och effektivt, och mopphuvudet kan klickas lös och tvättas i 60 grader i tvättmaskinen. När man köper Leifheit Combi Disc Mop får man ett helt rengöringsset med golvmopp, urvridare och en 12-liters hink.

Effektiv mopp med vridbart mopphuvud 

Leifheit Combi Disc MopDen här modellen är lätt att vrida ur, och allt man behöver göra är att pressa ner moppen i urvridaren för att få bort både vattnet och smutsen. Man behöver heller inte ta i särskilt mycket för att få ur vattnet ur mopphuvudet.

Mopphuvudet är dessutom ganska flexibelt och kan vridas 360 grader. Detta innebär att man kommer åt lättare i alla skrymslen och vrår för att få bort smutsen, och ett vridbart mopphuvud underlättar även städningen på lång sikt.

Click-system 

Leifheit Combi Disc Mop gör att man varken behöver böja sig ner eller doppa händerna i vattnet. Man klickar helt enkelt fast urvridaren på hinken, och sedan behöver man inte röra vid varken mopphuvudet eller vattnet när man städar. Urvridaren kan dessutom klickas av och på så många gånger man vill. Om man vill använda moppskaftet till annat kan man även klicka lös mopphuvudet, och sedan kan skaftet användas till många andra produkter från Leifheit.

Utvalda fördelar med Leifheit Combi Disc Mop:
🔵 Komplett golvrengöringsset
🔵 Click-system
🔵 360 grader vridbart mopphuvud
🔵 12-liters hink
🔵 Kombination av flatmopp och en rund mopp
🔵 Mopphuvud av mikrofiber


Produkter som både dammsuger och skurar

Här hittar du en genomgång av produkter som både dammsuger och skurar dina golv. Detta skiljer dem från övriga produkter i den här artikeln eftersom att de andra modellerna inte har någon dammsugarfunktion.

Vi presenterar här flera olika modeller med båda funktionerna. Vi går igenom dessa produkter på samma sätt som de andra i artikeln och fokuserar därmed på experternas tester och recensioner.


Roborock S5

✅ 3.5 av 5 stjärnor hos det brittiska teknikmagasinet Pcmag.com
✅ 4.5 av 5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Techradar.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Techhive.com

Xiaomi Roborock Mi S50

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 889,00 Kr. 0,00 Kr. 4 889,00 Kr. Läs mer

 

Roborock S5 har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: Pcmag.com, Trustedreviews.com, Techradar.com och Techhive.com. Den här modellen går hem hos alla experter och får därför fina betyg i samtliga undersökningar.

Experterna från Pcmag.com och Trustedreviews.com tycker bäst om modellens kraftfulla sugeffekt och det faktum att den både kan dammsuga och skura golvet. De två andra expertkällorna, Techradar.com och Techhive.com, är däremot mest imponerade av det attraktiva priset.

Trots att experterna överlag är förtjusta i Roborock S5 hittar de fortfarande ett par nackdelar med modellen. De nämner till exempel att den inte skurar riktigt optimalt och att appen kan tjorva ibland.

Experterna: Kraftfull modell med lång batteritid

Alla fyra expertkällor verkar eniga om att Roborock S5 är en kraftfull modell med en utmärkt sugeffekt. De förklarar även att den här modellen är en bra hjälpreda eftersom att den både kan dammsuga och skura hemmet.

Flera av experterna nämner även att Roborock S5 är bra på att samla upp skit och damm och att navigationen fungerar fantastiskt. Både Trustedreviews.com och Pcmag.com framhäver även batteritiden och förklarar att batteriet räcker ganska länge på en laddning.

Techradar.com och Techhive.com verkar också hålla med om detta. De framhäver även modellens funktioner och skriver att de fungerar precis som de ska. Techradar.com nämner dock att skurfunktionen inte verkar så genomtänkt och förklarar att den inte alltid fungerar optimalt.

Två städfunktioner

Roborock S5 har två olika funktioner: den börjar med att dammsuga eller sopa golvet och fungerar sedan som en mopp. Tack vare en inbyggd tank absorberar den dessutom vatten samtidigt som den städar.

Den här robotdammsugaren använder sig av ett laseravståndssystem för att navigera runt olika hinder. Detta system innebär en 360 graders övervakning av omgivningen. Systemet gör därmed att dammsugaren själv kan se var den kan och inte kan köra.

Den här modellen har ett litiumbatteri på 5200 mAh och en batteritid på ungefär 2,5 timmar. Detta räcker till en yta på runt 250 kvadratmeter.

Tystgående modell med appstyrning

Med Roborock S5 kan man ladda ner en app till sin telefon och styra robotdammsugaren från appen. Där kan man bland annat välja när dammsugaren ska starta och vad den ska göra.

Eftersom att den här modellen klarar av både mattor och höga trösklar på upp till två centimeter behöver man dessutom inte bry sig om dessa. Dammsugaren kör helt enkelt över hindren om det är nödvändigt under städningen.

Roborock S5 är en tystgående modell som inte stör hela huset när den är igång. Den har nämligen en ljudnivå på 62 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Sist men inte minst är Roborock S5 försedd med tvättbara och återanvändbara filter. Tack vare detta kan man använda samma filter om och om igen istället för att köpa nya hela tiden.

Utvalda fördelar med Roborock S5:
🔵 Kan bådedammsuga och skura golven
🔵 Tystgående modell
🔵 Tvättbara och återanvändbara filter
🔵 Kan styrasvia en app
🔵 Batteritid på 2,5 timmar
🔵 Laseravståndssystem


Xiaomi Roborock S55

✅ Bra betyg hos amerikanska Gearbest.com

Xiaomi Roborock S55

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Den amerikanska hemsidan Gearbest.com har testat och recenserat robotdammsugaren Xiaomi Roborock S55. Experterna skriver en positiv recension av modellen och framhäver bland annat den kraftfulla sugeffekten. De skriver även att appen gör dammsugaren enkel att använda.

I recensionen kan man läsa att experterna inte kan hitta några specifika nackdelar med Xiaomi Roborock S55. De nämner dock att den kostar mer än andra modeller som kan göra i stort sett samma saker.

Experterna: Smart modell med appstyrning och kraftfull sugeffekt

Enligt experterna från Gearbest.com är Xiaomi Roborock S55 en produkt som kommer att göra städningen betydligt enklare där hemma.

De skriver att dammsugaren enkelt kan kontrolleras via en app och att den kraftfulla sugeffekten tar bort det mesta av smutsen utan att man behöver göra något alls själv.

I recensionen förklarar experterna att Xiaomi Roborock S55 kan användas till flera olika ändamål, något som de är väldigt glada över.

Den här modellen kan nämligen både dammsuga och skura golvet. Den sköter alltså två uppgifter på en gång.

Experterna påpekar även att Xiaomi Roborock S55 har en klassisk design och en robust konstruktion som gör att den håller för lite av varje.

Kraftfull modell med inbyggd skurfunktion

Xiaomi Roborock S55 har en stark sugkraft på 2000 Pa. I kombination med den inbyggda skurfunktionen innebär detta att man är garanterad en optimal städning av hemmet.

Den här modellen har en batteritid på 150 minuter och kan därför städa stora ytor innan den måste laddas igen.

När batterinivån når 20 % återvänder robotdammsugaren automatiskt till laddstationen för laddning. Det tar ungefär fyra timmar innan batteriet är fulladdat igen. Efter laddningen kör dammsugaren tillbaka och återupptar städningen från samma ställe.

Om man väljer att skura golvet med Xiaomi Roborock S55 har den en batteritid på 45 till 60 minuter. Behållaren rymmer 0,5 liter.

Den här modellen har en ljudnivå på 60 dB och kommer därför inte att störa hela huset när den arbetar. Som jämförelse har en normal samtalston också en ljudnivå på 60 dB.

Navigationssystem och Mi Home-app

Xiaomi Roborock S55 är utrustad med ett navigationssystem som arbetar med en laser. Denna laser sitter på toppen av dammsugaren och skapar en bild av hemmet och inredningen. Dammsugaren kan sedan utgå från denna bild för att kunna navigera runt i hemmet på bästa möjliga vis.

Samma teknik gör även att dammsugaren kan köra runt i mörker.

Från Mi Home-appen kan man styra robotdammsugaren och ändra inställningarna. Man kan både fjärrstyra dammsugaren, ändra rengöringsläge och ändra schemat. Appen har dessutom stöd för Google Assistent och Amazon Alexa.

Xiaomi Roborock S55 fungerar även om man har mattor eller trösklar hemma. Den här robotdammsugaren klarar nämligen av hinder på upp till två centimeter utan några problem.

Utvalda fördelar med Xiaomi Roborock S55:
🔵 Skurfunktion
🔵 Kan fjärrstyras från Mi Home-appen
🔵 Navigationssystem
🔵 Batteritid på upp till150 minuter
🔵 Låg ljudnivå
🔵 Kraftfull sugeffekt

Här kan du se en presentation av Xiaomi Roborock S55:

https://www.youtube.com/watch?v=lB_VioC4xWA

Xiaomi Roborock Mi S50

✅ 9 av 10 stjärnor hos det norska teknikmagasinet Tek.no
✅ 4.7 av 5 stjärnor hos den danska bloggen Drkoch.dk
✅ Utsedd till “Editors choice” hos den amerikanska tekniksajten Techgearlab.com

Xiaomi Roborock Mi S50

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 918,00 Kr. 0,00 Kr. 4 918,00 Kr. Läs mer

 

Xiaomi Roborock Mi S50 har testats och recenserats av de tre expertkällorna Tek.no, Drkoch.dk och Techgearlab.com.

Alla experter tycker riktigt bra om den här modellen och ger den betyg på 9 av 10 stjärnor, 4.7 av 5 stjärnor respektive en utmärkelse till ”Editor’s choice”.

Experterna motiverar de fina betygen med att dammsugaren är både kraftfull och effektiv samt att den har ett överkomligt pris.

De är dock inte lika positivt inställda till skurfunktionen och påpekar att den inte fungerar optimalt på större fläckar.

Experterna: Otroligt bra robotdammsugare och mopp för ett bra pris

Alla tre expertkällor tycker överlag bra om Xiaomi Roborock Mi S50. De menar nämligen att det här är en utmärkt robotdammsugare och mopp.

Tek.no skriver till exempel att Xiaomi Roborock Mi S50 är en otroligt bra robotdammsugare med ett riktigt bra pris. De påpekar dock att det kan vara lite svårt att få tag i den hos återförsäljarna.

Experterna från Drkoch.dk är förtjusta i Xiaomi Roborock Mi S50 och framhäver till exempel batteritiden och sugstyrkan. De avslutar därför sin recension med att skriva att de varmt kan rekommendera den här modellen.

Techgearlab.com har också testat Xiaomi Roborock Mi S50. I deras recension kan man bland annat läsa att den här modellen navigerar fantastiskt bra. De skriver även att den täcker hela hemmet och att den erbjuder en optimal städning. Experterna påpekar dock att dammsugaren inte är särskilt bra på att samla upp djurhår från golvet.

Dammsugare med inbyggd skurfunktion

Xiaomi Roborock Mi S50 fungerar både som en dammsugare och en mopp. Den kan därmed användas för en komplett städning av hemmet.

Dammsugaren har en sugkraft på 2000 Pa och samlar därför effektivt upp både smuts och skräp från golvet.

Tack vare en batteritid på 150 minuter har den här modellen dessutom inga problem med att städa stora ytor.

När batterinivån går ner till 20 % kör dammsugaren automatiskt tillbaka till laddstationen. Den fortsätter sedan städningen från samma ställe när batteriet väl är fulladdat igen. Om man väljer att skura golvet med Xiaomi Roborock Mi S50 räcker batteriet i 45 till 60 minuter.

Den här modellen kan täcka en yta på 250 kvadratmeter och har sedan en laddningstid på fyra timmar. När man startar dammsugaren kan man alltså lita på att den städar så gott som hela huset.

Kan kontrolleras via en app

Xiaomi Roborock Mi S50 kan kontrolleras från Mi Home-appen. I denna app kan man göra allt från att ändra schemat till att byta rengöringsläge.

Eftersom att man kan justera de olika inställningarna direkt från mobilen behöver man alltså inte alltid vara precis bredvid dammsugaren för att göra detta.

På toppen av Xiaomi Roborock Mi S50 sitter det en laser som skapar en bild av inredningen i hemmet. Detta gör att dammsugaren kan undvika hinder och ta fram en rutt att följa. Den kan dessutom köra över mattor och trösklar på upp till två centimeter utan några svårigheter.

Den här modellen har en ljudnivå på 60 dB och väsnas därmed inte särskilt mycket när den städar. Som jämförelse har en normal samtalston också en ljudnivå på 60 dB.

Behållaren på Xiaomi Roborock Mi S50 har en kapacitet på 0,5 liter.

Utvalda fördelar med Xiaomi Roborock Mi S50:
🔵 Kan både dammsuga och skura golven
🔵 Kan kontrolleras via Mi Home-appen
🔵 Ljudnivåpå 60 dB
🔵 Kan navigera runt i hemmet och undvika hinder
🔵 Täcker en yta på upp till 250 kvadratmeter
🔵 Batteritidpå 150 minuter

Här kan du se en presentation av Xiaomi Roborock Mi S50:

https://www.youtube.com/watch?v=DQSm7KYp1H0

Golvrengöring: tips och tricks för städning av golv

I det här avsnittet går vi igenom några användbara tips och tricks för golvrengöring. När man städar och skurar golv bör man göra det ordentligt så att det ser rent och fint ut när man är färdig, men hur gör man egentligen det? Och är det någon skillnad på olika typer av golv?

Här har vi samlat alla råd du behöver för att kunna rengöra dina golv på precis rätt sätt.

I allmänhet ska man tänka på vad man rengör golvet med, och vad man ska använda beror alltid på golvtypen. Man kan alltså inte bara använda vilken produkt som helst, eftersom att detta faktiskt kan göra mer skada än nytta.

Rekommendationen är att skura golvet ungefär en gång i veckan om man har barn eller djur hemma, men om man inte har det behöver man inte skura riktigt lika ofta.

Här är ett par enkla grundregler för att få golvet skinande rent:

1. Börja alltid med att dammsuga. Detta avlägsnar nämligen skräp och smuts som är svår att få bort när man skurar golvet.

2. Tänk på vilken typ av golv du har. Hur man ska rengöra ett golv varierar beroende på vad det är för golvtyp, och därför är det viktigt att man tänker på detta.

3. Avsluta med en helt torr trasa. Detta tar bort återstående fukt och de sista smutsresterna från golvet.


Så här rengör du dina trägolv – behandlade och obehandlade

Om du har trägolv hemma ska de i regel rengöras med följande:

1. Vatten
2. Såpa

trägolvVad för typ av såpa som ska användas beror dock på vilken sorts trägolv du har. Oftast fungerar vanlig såpa bra, men oljebehandlade trägolv ska istället skuras med en speciell återfettande golvsåpa med en fetthalt på 20-30 %. Trägolv utan någon ytbehandling ska å andra sidan rengöras med enbart rent vatten – alltså helt utan produkter. Om golvet är mycket smutsigt kan man dock använda en liten mängd såpa även på obehandlade trägolv.

Den bästa rengöringen av trägolv sker regelbundet, och genom att städa med jämna mellanrum slipper man smutsansamlingar och svåra fläckar. Oavsett vad man har för typ av trägolv är det även viktigt att vara sparsam med vattnet, eftersom att för mycket fukt kan göra att virket böjer sig.

Om du har ett nytt trägolv eller ska använda ett nytt rengöringsmedel kan det vara bra att prova på en liten yta först för att säkerställa att golvet inte skadas. Prova gärna på ett område som inte syns särskilt bra.


Så här rengör du dina laminatgolv

Om du har laminatgolv hemma kan du använda följande produkter:

1. Vatten
2. Allrengöringsmedel

laminatgolvLaminatgolv ska i första hand rengöras med torra metoder, men någon gång ibland krävs även en ordentlig rengöring. Till detta kan man använda ljummet vatten och allrengöringsmedel, och eftersom att laminatgolv inte mår bra av vatten ska man se till att moppen bara är fuktig och inte blöt.


Så här rengör du dina klinkergolv

1. Vatten
2. Allrengöringsmedel

klinkergolvKlinker är tåligt och oftast underhållsfritt, och alla slags keramiska plattor kan rengöras med vatten och allrengöring. Oglaserat golvklinker och natursten ska man dock även behandla med en olja som tränger in i porerna för att golvet ska bli mer lättstädat. Avsluta städningen med att skura golvet en sista gång med rent vatten för att få bort rengöringsmedlet.


Så här rengör du dina betonggolv

Om du har betonggolv hemma bör du använda följande produkter för att rengöra dem:

betonggolv1. Vatten
2. Betongrengöringsmedel

För att rengöra betonggolv använder man vatten och lite rengöringsmedel för betong, vilket finns att köpa på närmaste järnhandel, och sedan skurar man metodiskt golvet med en mopp. Arbeta från ett hörn mot utgången och byt vatten i hinken när det blir för smutsigt. Golv av polerad betong behöver även slipas ibland.


Så här rengör du dina linoleumgolv

Linoleumgolv ska också rengöras på ett visst sätt, nämligen med följande produkter:

1. Vatten
2. Milt golvrengöringsmedel

linoleumgolvLinoleumgolv är inte svåra att rengöra, men man bör göra det varje vecka för att golvet ska hålla sig snyggt. Den här golvtypen ska skuras med ljummet vatten och ett milt golvrengöringsmedel, och man kan gnugga extra där det finns fläckar. Skölj sedan ur moppen och skura golvet med nytt och fräscht vatten, och denna “sköljning” av golvet bör faktiskt upprepas två gånger.

När man skurar golven hemma kan man använda en helt vanlig mopp, men man kan även använda sig av en robotgolvmopp, en ångmopp eller något helt annat. Vad du väljer beror dels på personliga preferenser och vad just du känner för, men tänk även på att metoden ska fungera på den aktuella golvtypen. Det viktigaste vid golvrengöring är nämligen att man utgår från vilken sorts golv man har. Så länge man tänker på detta och använder rätt produkter kommer golvet hela tiden att vara fint och skinande rent.

Om du vill veta mer om hur man rengör olika typer av golv kan du ta en titt på de olika artiklarna på Cleanipedia.com samt läsa den här artikeln från Expressen.


Genomgång av testkällor 

I den här artikeln har vi använt flera källor för att ta reda på mer om produkterna, och även för att se hur de har klarat sig i olika tester och granskningar. För att du enkelt ska kunna få en överblick över källorna har vi här sammanställt alla testkällor och experter som vi har använt oss av i den här artikeln. Om du vill läsa hela recensionen av en specifik produkt finns här även länkar till alla recensioner och tester.

Amazon 🇺🇸
Hos Amazon.co.uk kan man hitta och köpa allt, men utöver att köpa produkter kan man även läsa mängder av recensioner från andra konsumenter som har köpt samma produkt. För att ta reda på vad vanliga konsumenter tycker om olika produkter har vi därför tagit en närmare titt på kundomdömen hos Amazon.co.uk. Kunderna hos Amazon.co.uk har bland annat provat och recenserat ångmopparna Morphy Richards och Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 samt golvtvätten Kärcher FC 5. Du kan läsa användarrecensionerna här, här och här.


Klikk.no 🇳🇴 
Klikk.no är ett norskt magasin som behandlar många olika ämnen som är populära bland konsumenterna. Klikk.no genomför bland annat tester och skriver recensioner av olika produkter, och det kan vara allt från vattenkokare till robotgolvmoppar. Den norska sajten har till exempel recenserat en äldre modell av robotgolvmoppen iRobot Braava 390, och den fick hela 5 stjärnor av experterna. Om du vill läsa hela recensionen av produkten hittar du artikeln här.


Roboteksperten 🇩🇰 
Hos danska Roboteksperten kan man köpa många olika hushållsrobotar, men de har även en blogg där de provar och recenserar produkter. Roboteksperten har bland annat testat iRobot Braava Jet, och den får en bra recension av experterna. Klicka på den här länken för att läsa hela deras recension.


Skousen 🇩🇰
Danska Skousen säljer en mängd olika vitvaror och köksprodukter, och där kan man även hitta användarrecensioner för produkterna. Om en konsument har köpt en produkt hos Skousen och valt att skriva en recension kan man alltså se vad de har skrivit, och på så vis kan man enkelt ta reda på om man kommer att få användning för en viss produkt. Kunderna hos Skousen har bland annat recenserat våtdammsugaren Philips AquaTrio Pro och ångtvätten Nilfisk Steamtec 312. Klicka här eller här för att läsa användarnas recensioner av dessa produkter.


Testberichte.de 🇩🇪 
Det tyska magasinet Testberichte.de specialiserar sig på olika recensioner och tester. De sammanställer olika testresultat, användarrecensioner och annan information för att kunna ta fram ett slutgiltigt resultat och betyg som de sedan delar med sina läsare. Testberichte.de jämför en mängd olika produkter, och de har bland annat undersökt ångmoppen Leifheit CleanTenso. Den får ett bra totalbetyg, och om du vill läsa hela recensionen kan du besöka deras hemsida här.


Trustedreviews.com 🇺🇸 
Den internationella testsajten Trustedreviews.com undersöker, testar och granskar en mängd olika konsumentprodukter, och här kan man hitta recensioner av tusentals produkter. Man kan alltså snabbt och enkelt ta reda på om en produkt är värd att lägga pengar på eller inte, och Trustedreviews.com har bland annat testat olika golv- och ångtvättar – till exempel Kärcher FC 5, Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 och Kärcher SC 3. Klicka här, här eller här för att läsa recensionerna av dessa produkter.

Trustedreviews.com har även testat och recenserat Roborock S5. Du kan läsa hela undersökningen här.


Which 🇬🇧 
Den engelska sajten Which.co.uk är ett konsumentmagasin som förser hela Storbritannien med tester och recensioner av en mängd olika konsumentprodukter. De har hundratusentals medlemmar som varje dag har möjlighet att få mer information om tusentals olika produkter. De testar massvis av produkter, så om man funderar på att köpa något ur en viss produktkategori är det mycket troligt att Which har granskat produkter inom just den kategorin. Which har bland annat provat och recenserat Morphy Richards 9 i 1. Den får ett bra betyg av experterna, och om du vill läsa hela deras recension hittar du testet här.

Observera att du måste ha ett betalt medlemskap för att få full tillgång till de specifika testresultaten. Om man inte är redo att binda upp sig på ett abonnemang kan man dock även börja med en provperiod på en månad.


Drkoch.dk 🇩🇰
Den danska bloggen Drkoch.dk drivs av Lars Koch Hansen. Bloggen skriver om alla bra saker i vardagen och tillhandahåller bland annat recept, guider och tester av olika produkter. Drkoch.dk har till exempel provat och recenserat Xiaomi Roborock Mi S50 och gett modellen ett betyg på 4,7 av 5 stjärnor. Du hittar hela undersökningen här.


Gearbest.com 🇺🇸
Gearbest.com är en amerikansk hemsida som säljer en mängd olika elektroniska produkter. Utöver försäljningen skriver de även artiklar, guider och recensioner av diverse produkter. De har till exempel testat Xiaomi Roborock S55 och skrivit en positiv recension av dammsugaren. Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida.


Pcmag.com 🇬🇧
Pcmag.com är ett brittiskt datormagasin som tillhandahåller nyheter, artiklar, guider och tester av olika produkter inom deras område. De har till exempel provat Roborock S5 och gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa mer hittar du hela deras granskning här.


Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com är en amerikansk tekniksajt som skriver recensioner av olika teknikprodukter och konsumentelektronik. De provar produkterna och presenterar sedan resultaten för sina läsare. Den här gången rör det sig om ett test av Xiaomi Roborock Mi S50 som slutar med att dammsugaren får utmärkelsen ”Editor’s choice”. Du kan läsa hela undersökningen här.


Techhive.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Techhive.com skriver om de senaste nyheterna och tar även fram analyser om elektronik och teknik. De skriver om allt från lampor till larmsystem och har till exempel provat robotdammsugaren Roborock S5. Den modellen får i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor av experterna. Om du vill veta mer kan du läsa hela testet här. 


Techradar.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Techradar.com publicerar nyheter, guider och tester av olika elektroniska produkter. Här rör det sig till exempel om en granskning av Roborock S5 där dammsugaren i slutändan fick ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.


Tek.no 🇳🇴 
Tek.no är ett norskt teknikmagasin som skriver om allt som har med teknik och elektronik att göra. Hos dem hittar man både nyheter, guider, tester och recensioner av olika produkter. Tek.no har till exempel provat och recenserat Xiaomi Roborock Mi S50 och gett robotdammsugaren ett betyg på 9 av 10 stjärnor. Du hittar hela testet här.


Andra relevanta tester 
I den här artikeln om ångmoppar har vi tagit en närmare titt på några av marknadens bästa produkter för golvrengöring, men här på Konsumentmagasinet.se kan du även läsa andra tester. Här nedanför berättar vi om andra artiklar som kan vara av intresse för dig som fann den här artikeln intressant.

Du kan till exempel läsa vår artikel om våtdammsugare. Där går vi igenom en mängd populära våtdammsugare, och där ingår även många av de produkter som är med i den här artikeln. Du hittar dock även nya produkter samt fler tips på enkla sätt att hålla golvet rent.

Du kan även läsa vårt robotdammsugare test. Där går vi igenom de robotdammsugare som har fått mest beröm i de recensioner vi har tittat på, och vi skriver om dammsugarmodeller från många olika tillverkare. I artikeln om robotdammsugare har vi undersökt testkällor från bland annat Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England och USA

Vi har även skrivit en artikel som enbart fokuserar på den mest populära robotdammsugaren, nämligen iRobot Roomba. I den artikeln kan du läsa vad olika experter tycker om iRobot Roomba, och du kan även jämföra priserna för de olika modellerna hos olika återförsäljare.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse