Ångmopp Test – De bästa produkterna för golvrengöring – Se experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln börjar vi med en genomgång av olika ångmoppar och liknande produkter för golvrengöring som har fått bra betyg i olika tester. Vi har gått igenom betrodda undersökningar från både Danmark, Norge, Tyskland, England och USA, och sedan har vi sammanställt testresultaten här på sidan. 

Vi beskriver i artikeln vad de olika modellerna kan göra samt vad de fungerar extra bra till.

Här finns även prisjämförelser för de olika produkterna, så du kan enkelt hitta den billigaste återförsäljaren.

Efter genomgången av de olika produkterna hittar du en guide med lite tips och tricks för golvrengöring, och längst ner i artikeln finns en genomgång av olika testkällor som vi har använt i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Genomgång av marknadens bästa ångmoppar 
🔸 Genomgång av tre gammaldags golvmoppar 
🔸 Tips och tricks för rengöring av olika golvtyper 
🔸 Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi sammanställer däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Kärcher SC 4 Easy Fix 

✅ Testvinnare hos Råd & Rön 
✅ Utsedd till “Best Buy” hos det brittiska testmagasinet Which.co.uk 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de 
✅ 4 av 5 stjärnor hos det internationella testmagasinet Trustedreviews.com

Karcher SC 4

 

Kärcher SC 4 Easy Fix har testats av fyra olika expertkällor, närmare bestämt testmagasinen Which.co.uk, Testberichte.de och Trustedreviews.com samt konsumentorganisationen Råd & Rön.

Efter att ha granskat modellens rengöringsförmåga, funktioner, användbarhet och användarvänlighet är samtliga experter nöjda med den här ångtvätten. Den får därför fina recensioner hos alla källor.

Arbetsyta på upp till 100 kvadratmeter

Kärcher SC 4 Easy Fix är utformad för kontorsstädning och för konsumenter som har flera hårda golv hemma.

Den här ångtvätten har en bra kapacitet och är dessutom oerhört effektiv. Vattentanken har närmare bestämt en kapacitet på 0,8 liter, vilket räcker till en yta på upp till 100 kvadratmeter. Därefter måste man värma upp en ny tank med vatten.

Kärcher SC 4 Easy Fix värmer dock upp vattnet snabbt och är redo att användas igen efter bara sex minuter. Tack vare ett 2-tanksystem går det även att fylla på mer vatten i tanken medan man städar.

Den här maskinen kräver en strömanslutning och har en effekt på 2000 watt. Den är alltså väldigt kraftfull och kan därför rengöra golven oavsett hur skitiga de är. Eftersom att ångmoppen går på ström är den försedd med en fyra meter lång sladd.

Den här maskinen är perfekt för kök och badrum. Där kan den både rengöra och avlägsna kalk helt utan kemikalier. Den är dessutom väldigt hygienisk och dödar mer än 99,9 procent av alla bakterier.

Experterna: Skinande rent hus

Kärcher SC 4 Easy Fix har testats av det brittiska testmagasinet Which.co.uk. Experterna blev väldigt imponerade av den här produkten och menar att den är ett bra val för alla som vill ha skinande rena golv hemma. De förklarar att ångtvätten har en bra konstruktion och att den är enkel att använda. Det ingår även ett antal tillbehör som underlättar arbetet och öppnar upp för fler användningsområden.

Which.co.uk förklarar dessutom att den här ångtvätten är ganska stor jämfört med märkets tidigare modeller. Detta innebär dock även att den är dyrare. Produkten är tillverkad av robusta och hållbara material och kommer därför att hålla länge. Vattentanken är dessutom löstagbar.

Ångtvätten värmer upp snabbt och kan rengöra golven även om de är mycket skitiga. Experterna påpekar dock att golven fortfarande är lite fuktiga när man är färdig med städningen.

Experterna: Användarvänlig produkt

Kärcher SC 4 Easy Fix har även granskats av testmagasinen Testberichte.de och Trustedreviews.com. Experterna därifrån tycker också väldigt bra om den här produkten.

Testberichte.de förklarar till exempel att det här är en otroligt användarvänlig modell med enkla kontroller. Den är lätt att använda och är därför tillgänglig för alla typer av konsumenter.

Experterna framhäver även att den löstagbara vattentanken bidrar till en bättre användarvänlighet. De menar dessutom att det är smart att produkten kan användas på en gång när vattnet har värmts upp. Detta gör nämligen att man snabbt och enkelt kan komma igång med städningen.

Det nämns dock att den fyra meter långa sladden känns lite väl kort och att man därför kan behöva en förlängningssladd.

Specifikationer för Kärcher SC 4 Easy Fix:
🔴 Typ: Ångtvätt
🔴 Märke: Kärcher
🔴 Vattentank: 800 ml
🔴 Arbetsyta: Upp till 100 m2 per tank
🔴 Batteridriven: Nej
🔴 Med strömsladd: Ja
🔴 Effekt: 2 000 watt
🔴 Sladdlängd: 4 meter
🔴 Höjd: 27,3 cm
🔴 Bredd: 25,1 cm
🔴 Längd: 38,0 cm
🔴 Vikt: 5,6 kg

Utvalda fördelar med Kärcher SC 4 Easy Fix:
Strömförsörjning via sladd
Stor vattentank
Kan rengöra stora ytor
Värmer upp snabbt
2-tanksystem

I den här videon får du veta mer om Kärcher SC 4 Easy Fix: 


iRobot Braava Jet M6

✅ Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Techhive.com 
✅ Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com 
✅ 4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcworld.com 
✅ 3 av 5 stjärnor hos det svenska teknikmagasinet M3.se

iRobot Braava Jet M6

 

iRobot Braava Jet M6 har testats av fyra olika expertkällor: Techhive.com, Pcmag.com, Pcworld.com och M3.se. Alla dessa källor är teknikmagasin som bland annat testar olika teknikprodukter för att hjälpa sina läsare.

Experterna kom i slutändan fram till att det här är en riktigt välfungerande modell. Den fick därför fina betyg på alla punkter.

Robotgolvmopp

iRobot Braava Jet M6 är en robotgolvmopp och skiljer sig därmed från många traditionella modeller. Detta innebär att den i praktiken fungerar ungefär som en robotgräsklippare eller -dammsugare.

Man behöver därför bara ställa in hur moppen ska utföra arbetet och sedan sköter den städningen själv.

Först ställer man in var den ska städa. Man kan då välja ett avgränsat område om det finns ställen där roboten inte ska köra in. Därefter väljer man helt enkelt när den ska utföra städningen.

Med hjälp av det patenterade navigationssystemet iAdapt hittar roboten automatiskt den bästa rutten. Detta system säkerställer att moppen inte missar något område.

Den kan dessutom navigera runt möbler och föremål för att undvika kollisioner. iRobot Braava Jet M6 går på batteri och har en drifttid på ungefär 160 minuter.

Roboten känner själv av när batterinivån börjar vara låg och återvänder då till den inkluderade laddningsstationen. Där stannar den sedan tills batteriet är fulladdat igen. Om städningen inte blev klar under första rundan fortsätter den därefter automatiskt där den slutade.

Den här modellen är något av en multiprodukt. Den har nämligen en inbyggd precisionsjetsprej som snabbt löser upp skit och smuts samt en rengöringstrasa som både sopar och skurar.

Apparaten kan dessutom anslutas till wifi och styras med hjälp av en app.

Experterna: Modern och effektiv produkt

iRobot Braava Jet M6 har testats av flera olika expertkällor, till exempel teknikmagasinet Pcmag.com. Experterna därifrån blev väldigt imponerade av den här modellen.

Magasinet förklarar bland annat att moppen fungerar bra på flera olika områden. Eftersom att den är både liten och tystgående kan den till exempel utan problem städa medan man är hemma. Den kompakta storleken gör dessutom att roboten kommer åt bättre i hörn och längs kanter.

Experterna berättar även att moppen har en gedigen navigationsförmåga som gör att den klarar av att skura golven helt själv.

Pcmag.com påpekar dessutom att iRobot Braava Jet M6 är väldigt effektiv och att den inte slutar förrän golven är skinande rena. Som en extra bonus är det här en högteknologisk produkt som till exempel kan styras med röstkommandon.

Experterna nämner dock även ett par nackdelar med den här modellen. De berättar bland annat att priset är lite väl högt samt att man fortfarande måste gå in manuellt om golven är väldigt skitiga.

Experterna: Dyr men välfungerande

iRobot Braava Jet M6 har även testats av Techhive.com, Pcworld.com och M3.se, och produkten imponerade i slutändan på alla dessa experter. Techhive.com uppmärksammar att priset är högt men förklarar även att man får väldigt mycket golvmopp för pengarna.

Produkten kan på många sätt kännas som en stor investering. Den får framförallt beröm för sina justerbara inställningar och smarta funktioner samt det fantastiska navigationssystemet. De menar dessutom att den här robotmoppen är ett särskilt bra alternativ om man har många hårda golv hemma.

De andra experterna har också mycket fint att säga om den här maskinen. Pcworld.com beskriver den till exempel som självgående, effektiv och pålitlig. De förklarar att moppen sköter så gott som allt själv och att man därför inte behöver göra särskilt mycket manuellt. Det är dessutom enkelt att fylla på vatten i tanken.

Experterna nämner dock ett par nackdelar också. De berättar till exempel att det kan uppstå problem med planeringen när man vill att moppen ska städa två sammanhängande rum. Roboten kan även fastna emellanåt när den skurar trägolv.

Specifikationer för iRobot Braava Jet M6:
🔴 Typ: Robotgolvmopp
🔴 Märke: iRobot
🔴 Arbetsyta: upp till 250 m2
🔴 Batteridriven: Ja
🔴 Batteritid per laddning: Upp till 160 minuter
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Höjd: 8,9 cm
🔴 Bredd: 27,0 cm
🔴 Djup: 25,4 cm
🔴 Vikt: 2,6 kg

Utvalda fördelar med iRobot Braava Jet M6:
Robotgolvmopp som sköter jobbet själv
Minimalt behov för manuell städning
Lång batteritid
Unikt navigationssystem
Högteknologisk produkt med tillhörande app

I den här videon får du veta mer om iRobot Braava Jet M6: 


Leifheit CleanTenso

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos tyska Testberichte.de baserat på 26 omdömen

Leifheit Cleantenso

 

Leifheit CleanTenso lanserades i januari 2018. Det här är alltså en helt ny modell, och produkten riktar sig till alla konsumenter som värdesätter en intensiv och hygienisk rengöring.

Leifheit CleanTenso har totalt sex olika munstycken, och med hjälp av en mikrofiberduk fördelar munstyckena ångan jämnt över det område som ska rengöras.

Den tyska testsajten Testberichte.de är särskilt imponerade av modellens justerbara ångvolym, eftersom att detta gör att man kan använda moppen så gott som överallt. Den högsta nivån passar bäst på klinker och stengolv medan en lägre nivå är perfekt för till exempel laminatgolv. Den här modellen har alltså ånginställningar som passar flera olika golvtyper.

Många funktioner och bekväm användning 

Leifheit CleanTenso har mängder av funktioner, och med den här modellen behöver man inte oroa sig för långa uppvärmningstider. Moppen värms nämligen upp på bara 30 sekunder, och när LED-lampan lyser betyder det att den är redo för användning.

Modellens inbyggda vattentank på 550 ml kan producera ånga i upp till 40 minuter. Detta gäller dock för den lägsta ångvolymen, och om man använder en högre inställning räcker vattnet därför inte lika länge. När vattentanken är tom går det dock snabbt och enkelt att fylla på den igen.

Testberichte.de är inte bara förtjusta i hur användbar Leifheit CleanTenso är, utan de tycker även mycket om sladdlängden på 6,5 meter. Om man ska städa ett större utrymme är det nämligen en stor fördel om sladden når hela utrymmet utan att man ska behöva byta eluttag hela tiden.

Miljövänlig ångmopp som är lätt att förvara 

Leifheit CleanTenso rengör hemmet utan några giftiga kemikalier. Ångmoppen använder sig nämligen bara av rent vatten, och det innebär även att den är otroligt miljövänlig. Enligt tillverkaren kan den här ångmoppen dessutom döda upp till 99,9 % av alla bakterier om man använder den när man städar hemma.

Det är ett rent nöje att sedan ställa undan modellen, eftersom att den inte tar särskilt mycket plats. Tack vare det fällbara skaftet kan man nämligen utan problem förvara Leifheit CleanTenso i ett skåp eller i andra små utrymmen, och vid nästa användning är skaftet enkelt att fälla ut igen.

Utvalda fördelar med Leifheit CleanTenso: 
Stor vattentank på 550 ml
Enkel förvaring
Miljövänlig
Snabb uppvärmning
Justerbar ångvolym
Lång sladd


Kärcher FC 5

✅ 4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4,2 av 5 stjärnor hos Amazon.co.uk baserat på 235 omdömen

Kärcher FC 5

 

.
Med Kärcher FC 5 går städningen snabbt och enkelt, för här behöver man inte slösa någon tid på dammsugning innan man skurar golvet. Golvtvättens mikrofibervalsar löser nämligen upp intorkad smuts och torkar upp den. Därefter sugs all smuts och skräp upp, och golvet blir rent och fint igen. Den här smarta 2-i-1-funktionen hyllas av bland annat Trustedreviews.com, som är förtjusta i det faktum att man inte behöver dammsuga innan man skurar golvet.

Den här modellen har även en självrengöringsfunktion som ser till att mikrofibervalsarna hålls rena. Med Kärcher FC 5 använder man dessutom mindre vatten, och modellen kan därför användas på många olika ytor.

Flexibel golvtvätt med 2-tanksystem 

Kärcher FC 5Kärcher FC 5 är en golvtvätt med ett 2-tanksystem som enkelt fylls på under vattenkranen. Vid påfyllning tar man helt enkelt lös vattentanken och fyller den med vatten, och själva löstagningen sker dessutom på ett hygieniskt sätt. Detta gäller även när man ska tömma det skitiga vattnet från smutsvattenbehållaren.

Den här modellen är även flexibel. Själva rengöringshuvudet har nämligen en flexibel led som gör att man enkelt kommer in i alla mörka skrymslen och vrår. Tack vare detta rengöringshuvud kan man utan problem städa ända in mot kanter och hörn samt under möbler utan att behöva böja eller sträcka för mycket på ryggen.

Bra användarrecensioner 

Kunderna hos Amazon.co.uk har skrivit många positiva recensioner om Kärcher FC 5, och detta är av stor betydelse när man själv ska välja vad för produkt man ska köpa. Recensioner från konsumenter kan nämligen berätta mycket om huruvida en produkt är värd att köpa eller inte, och kunderna hos Amazon.co.uk har gett den här modellen ett samlat betyg på 4,2 av 5 stjärnor.

Det är dock inte bara konsumenterna som tycker om den här modellen. Testsajten Trustedreviews.com har nämligen också provat och recenserat Kärcher FC 5, och den får massor av beröm av dem också.

En av de största nackdelarna med den här golvtvätten är att den väger lite mer än andra modeller, men enligt experterna från Trustedreviews.com har inte det så stor betydelse. De förklarar nämligen att modellen är extremt effektiv på många olika ytor och ger ett perfekt och fläckfritt resultat.

Utvalda fördelar med Kärcher FC 5:
Kan användas på olika ytor
Golvet blir inte vått
Flexibel led på rengöringshuvudet
2-tanksystem
Dammsuger och skurar golvet
Bra användarrecensioner

 


Kärcher SC3

✅ 4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com

Kärcher SC3

 

.
Om du är ute efter en pålitlig ångtvätt som är enkel att använda skulle många konsumenter, och faktiskt även experter från Trustedreviews, säga att du ska ta en titt på den här modellen från Kärcher.

Den här 1900W cylindriska ångtvätten har två olika ångfunktioner. Den värms upp på bara 30-60 sekunder och väger 3,2 kg när den är full, men den känns varken stor eller besvärlig att använda. Den har nämligen en otroligt kompakt design, och sladden på 4 meter gör att man kan ta sig långt i städningen utan att behöva byta eluttag.

Den här ångtvätten levereras med ett antal tillbehör, nämligen två förlängningsrör, ett manuellt munstycke, ett detaljmunstycke, en rundborste, en golvduk, ett handverktyg samt ett golvrengöringssats.

Snabb och enkel påfyllning av vattentanken 

Kärcher SC3Modellen Kärcher SC3 har en stor och rymlig vattentank på hela 1 liter, och man kan alltså fylla vattentanken ordentligt. Man kan även använda ångtvätten ett bra tag utan att behöva fylla på mer vatten, men när det väl är dags för påfyllning är processen inte särskilt besvärlig. Påfyllningen är nämligen enkel, och man behöver inte ens stänga av maskinen för att fylla på vatten.

Vattentanken är dock inte löstagbar, och därför måste man lyfta hela aggregatet över diskhon när den ska tömmas. På den här modellen kan man även ställa in vattenhårdhet, och man kan välja prestanda och effektivitet beroende på vilket golv som ska rengöras.

Enkel design och användbara funktioner 

Kärcher SC3 är en kompakt ångtvätt med en enkel design. Maskinen är gul, vilket har blivit en kännetecknande färg för Kärcher, och den har en stor vattentank på 1 liter som kan fyllas på utan att man behöver stänga av maskinen. Både den stora vattentanken och den snabba uppvärmningen på 30 sekunder gör att experterna från Trustedreviews.com beskriver den här modellen som en “imponerande ångtvätt”.

Enligt Trustedreviews.com är den enda nackdelen med den här modellen att det inte följer med särskilt mycket extra tillbehör. Man får nämligen bara två olika redskap – ett handmunstycke med en duk samt en liten borste.

Man kan förvara dessa två verktyg på själv maskinen, och eftersom att det faktiskt finns utrymme för fyra tillbehör finns det även plats över om man sedan köper fler redskap.

Utvalda fördelar med Kärcher SC3:
Enkelt att fylla på vattentanken utan att stänga av maskinen
Stor vattentank på 1 liter
Två ångfunktioner
Justerbar vattenhårdhet
Lång sladd
Enkel design


Leifheit Profi Compact

Leifheit Profi Compact

.
Med moppen Profi Compact från Leifheit slipper man både böja sig ner och doppa händerna i det skitiga skurvattnet. Leifheit Profi Compact har nämligen en hink med en inbyggd urvridare som man använder för att pressa vattnet ur moppen, och hinken rymmer 8 liter. Det finns därmed gott om plats för både vatten och rengöringsmedel, och när man fyllt hinken är det bara att börja skura golvet i hela huset.

Praktisk och flexibel golvmopp 

Den här moppen från Leifheit är otroligt flexibel, och det är praktiskt att inte behöva böja sig ner varje gång man ska doppa moppen i vattnet. Eftersom att man kan stå upprätt hela tiden när man skurar golvet med den här moppen slipper man alltså böja, bända och sträcka på ryggen när man städar. Hinken har även ett praktiskt handtag som gör att det är enkelt att flytta runt den i huset när man skurar.

Komplett golvrengöringsset 

Om man köper Profi Compact från Leifheit får man ett helt golvrengöringsset på köpet, vilket inkluderar både hink och mopp. Själva moppen har ett mikroduo-cover, och eftersom att den rengör både skonsamt och effektivt passar den här moppen bra till de flesta golvtyper.

Utvalda fördelar med Leifheit Profi Compact:
Komplett golvrengöringsset
Mikroduo-cover
Hink som rymmer 8 liter
Praktisk och flexibel
Städa upprätt


Leifheit Combi Disc Mop

Leifheit Combi Disc Mop

 

.
Leifheit Combi Disc Mop skiljer sig en del från andra moppar på marknaden, eftersom att den här modellen är något av en blandning mellan en rund mopp och en flatmopp. Moppen har därför en rund plattform som kan pressas ner mot golvet på samma sätt som en flatmopp.

Moppen har även mikrofiberremsor som rengör golvet skonsamt och effektivt, och mopphuvudet kan klickas lös och tvättas i 60 grader i tvättmaskinen. När man köper Leifheit Combi Disc Mop får man ett helt rengöringsset med golvmopp, urvridare och en 12-liters hink.

Effektiv mopp med vridbart mopphuvud 

Leifheit Combi Disc MopDen här modellen är lätt att vrida ur, och allt man behöver göra är att pressa ner moppen i urvridaren för att få bort både vattnet och smutsen. Man behöver heller inte ta i särskilt mycket för att få ur vattnet ur mopphuvudet.

Mopphuvudet är dessutom ganska flexibelt och kan vridas 360 grader. Detta innebär att man kommer åt lättare i alla skrymslen och vrår för att få bort smutsen, och ett vridbart mopphuvud underlättar även städningen på lång sikt.

Click-system 

Leifheit Combi Disc Mop gör att man varken behöver böja sig ner eller doppa händerna i vattnet. Man klickar helt enkelt fast urvridaren på hinken, och sedan behöver man inte röra vid varken mopphuvudet eller vattnet när man städar. Urvridaren kan dessutom klickas av och på så många gånger man vill. Om man vill använda moppskaftet till annat kan man även klicka lös mopphuvudet, och sedan kan skaftet användas till många andra produkter från Leifheit.

Utvalda fördelar med Leifheit Combi Disc Mop:
Komplett golvrengöringsset
Click-system
360 grader vridbart mopphuvud
12-liters hink
Kombination av flatmopp och en rund mopp
Mopphuvud av mikrofiber


Produkter som både dammsuger och skurar

Här hittar du en genomgång av produkter som både dammsuger och skurar dina golv. Detta skiljer dem från övriga produkter i den här artikeln eftersom att de andra modellerna inte har någon dammsugarfunktion.

Vi presenterar här flera olika modeller med båda funktionerna. Vi går igenom dessa produkter på samma sätt som de andra i artikeln och fokuserar därmed på experternas tester och recensioner.


Xiaomi Roborock S5 Max 

✅ Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Techhive.com 
✅ 8.6 av 10 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Zdnet.com 
✅ 4.5 av 5 stjärnor hos det internationella testmagasinet Trustereviews.com 
✅ 4 av 5 stjärnor hos gadgetsajten Pocket-lint.com 
✅ 4 av 5 stjärnor hos det svenska teknikmagasinet M3.se 
✅ 2.5  av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Tomsguide.com

Xiaomi Roborock S5 Max

 

.
Xiaomi Roborock S5 Max har testats av sex olika expertkällor: teknikmagasinen Techhive.com, Zdnet.com, M3.se och Tomsguide.com, gadgetsajten Pocket-lint.com och testmagasinet Trustedreviews.com.

Experterna har bedömt modellen baserat på specifika testpunkter som sedan låg till grund för det slutliga betyget. De granskade bland annat robotens städförmåga, användbarhet, användarvänlighet och funktioner.

Kan både dammsuga och skura golvet

Xiaomi Roborock S5 Max är en kombinerad multiprodukt som kan utföra flera olika uppgifter. Den här modellen kan nämligen både skura golven med den inbyggda moppen och avlägsna löst skräp som en dammsugare.

Moppen ser till att golv som inte är mattbelagda blir rena. Man behöver dock inte oroa sig för att maskinen ska köra in på mattorna och blöta ner dem. Det går nämligen att avgränsa vilka områden den ska städa.

Roboten är dessutom väldigt enkel att använda. Allt man behöver göra är att justera några inställningar, sedan kan den både sopa och skura golven utan att man behöver göra något mer manuellt.

Den här maskinen går på batteri och har en drifttid på upp till 120 minuter. Om batteriet tar slut under städningen kör roboten automatiskt tillbaka till laddningsstationen för att ladda upp igen.

Det tar ungefär fyra timmar för batteriet att laddas helt fullt. Den här modellen är dock så smart att den bara laddar tillräckligt mycket för att slutföra den påbörjade städrundan. Maskinen sparar därmed ström samtidigt som den förkortar väntetiden.

Den här städroboten är utrustad med en vattentank som rymmer 290 milliliter vatten. Den använder dessutom aldrig mer vatten än nödvändigt.

Xiaomi Roborock S5 Max använder ett unikt navigationssystem för att planera in en så bra rutt som möjligt. Detta system säkerställer att roboten varken stöter in i hinder eller rengör samma ställe flera gånger.

Det här är dessutom en högteknologisk apparat som kan kontrolleras från telefonen med hjälp av en tillhörande app.

Experterna: En komplett städmaskin

Xiaomi Roborock S5 Max har testats av flera olika expertkällor, bland annat teknikmagasinet Techhive.com. Experterna därifrån är väldigt imponerade och beskriver den här modellen som en komplett städmaskin. Detta beror på att maskinen erbjuder en kraftfull sugeffekt och nya skuralternativ. Den har dessutom en betydligt större vattentank än sina föregångare, något som också framhävs som en stor fördel.

Experterna förklarar även att maskinen har väldigt sofistikerade förmågor när det kommer till att skura golv. Användaren kan till exempel bestämma exakt hur mycket vatten som ska användas samt ställa in hur roboten ska städa i specifika rum.

Xiaomi Roborock S5 Max har dessutom ett välfungerande navigationssystem och smarta röstkommandon.

Experterna förklarar att maskinen städar väldigt effektivt och att golven blir otroligt rena. De nämner även att det är smart att man har möjlighet att avgränsa städområdet. Techhive.com anmärker däremot på att städroboten är ganska dyr samt att den inte kan ersätta den manuella städningen helt och hållet.

Experterna: Utmärkt navigationssystem

Xiaomi Roborock S5 Max har även testats av teknikmagasinet Tomsguide.com och fick då både ris och ros från experterna.

Vad gäller fördelar framhäver de att maskinen har en fin design och att den kan göra lite av varje.

Den här modellen har även ett par unika funktioner som gör att den skiljer sig från mängden. Det är till exempel smart att maskinen kan både skura och dammsuga samtidigt. Som en bonus kan man dessutom dela upp hemmet i olika städzoner.

Experterna påpekar även att navigationssystemet fungerar riktigt bra. Städroboten kommer dessutom igång med arbetet snabbt och använder röstmeddelanden för att förklara vad som sker.

Även om Tomsguide.com skriver att roboten kan göra lite av varje anmärker de på att uppgifterna inte utförs perfekt. Men får nämligen inte något fantastiskt resultat med varken dammsugningen eller skurningen. Experterna menar dessutom att den tillhörande appen inte är särskilt intuitiv att använda.

De andra experterna har dock en mer positiv inställning till den här produkten. Trustedreviews.com skriver till exempel att det här är en smart kombinerad dammsugare och golvmopp som har ett överkomligt pris. Experterna berömmer framförallt det utmärkta navigationssystemet. De berättar dock även att roboten avlägsnar damm och smuts väldigt effektivt.

Specifikationer för Xiaomi Roborock S5 Max:
🔴 Typ: Städrobot
🔴 Märke: Xiaomi
🔴 Vattentank: 290 ml
🔴 Arbetsyta: upp till 200 m2
🔴 Batteridriven: Ja
🔴 Batteritid per laddning: Upp till 120 minuter
🔴 Laddningstid: 240 minuter
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Höjd: 9,8 cm
🔴 Bredd: 35,3 cm
🔴 Vikt: 3,5 kg

Utvalda fördelar med Xiaomi Roborock S5 Max:
Multifunktionell robot
Kan båda sopa och skura golven
Planerar en egen rutt
Bra navigationssystem
Kan styras via en app

I den här videon får du veta mer om Xiaomi Roborock S5 Max: 


Golvrengöring: tips och tricks för städning av golv

I det här avsnittet går vi igenom några användbara tips och tricks för golvrengöring. När man städar och skurar golv bör man göra det ordentligt så att det ser rent och fint ut när man är färdig, men hur gör man egentligen det? Och är det någon skillnad på olika typer av golv?

Här har vi samlat alla råd du behöver för att kunna rengöra dina golv på precis rätt sätt.

I allmänhet ska man tänka på vad man rengör golvet med, och vad man ska använda beror alltid på golvtypen. Man kan alltså inte bara använda vilken produkt som helst, eftersom att detta faktiskt kan göra mer skada än nytta.

Rekommendationen är att skura golvet ungefär en gång i veckan om man har barn eller djur hemma, men om man inte har det behöver man inte skura riktigt lika ofta.

Här är ett par enkla grundregler för att få golvet skinande rent:

1. Börja alltid med att dammsuga. Detta avlägsnar nämligen skräp och smuts som är svår att få bort när man skurar golvet.

2. Tänk på vilken typ av golv du har. Hur man ska rengöra ett golv varierar beroende på vad det är för golvtyp, och därför är det viktigt att man tänker på detta.

3. Avsluta med en helt torr trasa. Detta tar bort återstående fukt och de sista smutsresterna från golvet.


Så här rengör du dina trägolv – behandlade och obehandlade

Om du har trägolv hemma ska de i regel rengöras med följande:

1. Vatten
2. Såpa

trägolvVad för typ av såpa som ska användas beror dock på vilken sorts trägolv du har. Oftast fungerar vanlig såpa bra, men oljebehandlade trägolv ska istället skuras med en speciell återfettande golvsåpa med en fetthalt på 20-30 %. Trägolv utan någon ytbehandling ska å andra sidan rengöras med enbart rent vatten – alltså helt utan produkter. Om golvet är mycket smutsigt kan man dock använda en liten mängd såpa även på obehandlade trägolv.

Den bästa rengöringen av trägolv sker regelbundet, och genom att städa med jämna mellanrum slipper man smutsansamlingar och svåra fläckar. Oavsett vad man har för typ av trägolv är det även viktigt att vara sparsam med vattnet, eftersom att för mycket fukt kan göra att virket böjer sig.

Om du har ett nytt trägolv eller ska använda ett nytt rengöringsmedel kan det vara bra att prova på en liten yta först för att säkerställa att golvet inte skadas. Prova gärna på ett område som inte syns särskilt bra.


Så här rengör du dina laminatgolv

Om du har laminatgolv hemma kan du använda följande produkter:

1. Vatten
2. Allrengöringsmedel

laminatgolvLaminatgolv ska i första hand rengöras med torra metoder, men någon gång ibland krävs även en ordentlig rengöring. Till detta kan man använda ljummet vatten och allrengöringsmedel, och eftersom att laminatgolv inte mår bra av vatten ska man se till att moppen bara är fuktig och inte blöt.


Så här rengör du dina klinkergolv

1. Vatten
2. Allrengöringsmedel

klinkergolvKlinker är tåligt och oftast underhållsfritt, och alla slags keramiska plattor kan rengöras med vatten och allrengöring. Oglaserat golvklinker och natursten ska man dock även behandla med en olja som tränger in i porerna för att golvet ska bli mer lättstädat. Avsluta städningen med att skura golvet en sista gång med rent vatten för att få bort rengöringsmedlet.


Så här rengör du dina betonggolv

Om du har betonggolv hemma bör du använda följande produkter för att rengöra dem:

betonggolv1. Vatten
2. Betongrengöringsmedel

För att rengöra betonggolv använder man vatten och lite rengöringsmedel för betong, vilket finns att köpa på närmaste järnhandel, och sedan skurar man metodiskt golvet med en mopp. Arbeta från ett hörn mot utgången och byt vatten i hinken när det blir för smutsigt. Golv av polerad betong behöver även slipas ibland.


Så här rengör du dina linoleumgolv

Linoleumgolv ska också rengöras på ett visst sätt, nämligen med följande produkter:

1. Vatten
2. Milt golvrengöringsmedel

linoleumgolvLinoleumgolv är inte svåra att rengöra, men man bör göra det varje vecka för att golvet ska hålla sig snyggt. Den här golvtypen ska skuras med ljummet vatten och ett milt golvrengöringsmedel, och man kan gnugga extra där det finns fläckar. Skölj sedan ur moppen och skura golvet med nytt och fräscht vatten, och denna “sköljning” av golvet bör faktiskt upprepas två gånger.

När man skurar golven hemma kan man använda en helt vanlig mopp, men man kan även använda sig av en robotgolvmopp, en ångmopp eller något helt annat. Vad du väljer beror dels på personliga preferenser och vad just du känner för, men tänk även på att metoden ska fungera på den aktuella golvtypen. Det viktigaste vid golvrengöring är nämligen att man utgår från vilken sorts golv man har. Så länge man tänker på detta och använder rätt produkter kommer golvet hela tiden att vara fint och skinande rent.

Om du vill veta mer om hur man rengör olika typer av golv kan du ta en titt på de olika artiklarna på Cleanipedia.com samt läsa den här artikeln från Expressen.

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

iRobot Braava 390

✅ 5 av 6 stjärnor hos den norska nättidningen Klikk.no

irobot_braava_390t

Den norska nättidningen Klikk.no har recenserat en äldre modell från iRobot, och den fick där ett betyg på 5 stjärnor. I den här artikeln skriver vi dock om modellen 390, som är en nyare modell, och den kan man därför läsa mer om här.

Företaget iRobot är kända för sin tillverkning av välutvecklad robotteknik. iRobots golvmoppningsrobotar har en motor, två hjul samt ett antal sensorer som gör att maskinerna kan navigera i hemmet medan de rengör och skurar golvet.

Två funktioner i en maskin 

iRobot Bravaa 390iRobot Braava 390 kan städa alla typer av hårda och släta golv, och den är designad för att först avlägsna damm, smuts och djurhår med en mikrofiberduk innan den skurar golvet med en annan duk. Man måste därför byta duk om man vill att maskinen ska “dammsuga” och skura golvet direkt efter varandra. Den här modellen har alltså två olika funktioner, och man behöver därför inte plocka fram dammsugaren innan man låter maskinen skura golvet.

Enkel installation och tyst städning 

Installationen av iRobot Braava 390 går snabbt och enkelt, och maskinen levereras med en liten plastkub som behövs för att GPS-systemet ska fungera. Kuben ska placeras en bit ovanför golvet och ha en klar utsikt över taket. Robotgolvmoppen tar sedan hjälp av kuben för att navigera i utrymmet, och modellen upptäcker själv hinder och möbler och kör utan problem runt dessa.

När robotgolvmoppen har startat behöver man inte oroa sig för att den ska störa lugnet, eftersom att det här är en otroligt tyst modell. Den låter därför inte särskilt mycket när den åker runt och städar golven, och det enda man kan höra är faktiskt ett svagt svepande ljud. När roboten har städat färdigt vänder den automatiskt tillbaka till sin startpunkt och stänger av.

Utvalda fördelar med iRobot Braava 390:
Lätt att använda
Otroligt tyst
Kompakt design
Två funktioner i en maskin
Enkel installation
GPS-system

 

Leifheit Clean Twist Active

Leifheit Clean Twist Active

 

Leifheit Clean Twist Active är ett komplett golvrengöringsset som kan vara till hjälp vid städningen i hemmet, och i setet ingår både en 15-liters hink och en mopp med ett centrifugeringssystem. Den här moppen är väldigt skonsam och passar särskilt bra till trägolv, och eftersom att centrifugeringssystemet slungar bort alla hårda korn behöver man inte oroa sig för att moppen ska repa golvet.

Specialdesignat urvridningssystem 

Leifheit Clean Twist ActiveLeifheit Clean Twist Active fungerar inte riktigt som andra golvmoppar. Den har nämligen ett specialdesignat och unikt system för att vrida ur vattnet, och detta system innebär att vattnet centrifugeras bort från moppen tillsammans med all smuts och skräp. Smutsen blir alltså inte kvar på moppen, och därför blir golvet heller inte repigt av att man skurar det.

Centrifugeringssystemet finns i skaftet på moppen, och det är därför inte ens ansträngande att vrida ur vattnet. Man håller helt enkelt i skaftet och trycker det neråt några gånger för att slunga ur vattnet, och eftersom att man inte behöver doppa händerna i vattnet blir de varken våta eller smutsiga.

Mopp för trägolv i alla hushåll 

Leifheit Clean Twist Active passar särskilt bra för användning på trägolv, eftersom att den här moppen är utformad för att vara både skonsam och effektiv med ett mopphuvud av mikrofiber.

Eftersom att mopphuvudet är tillverkat av mikrofiber håller det inte lika mycket vatten, och det är även specialdesignat för just trägolv. Den här modellen kan användas i alla hushåll, både stora och små, och eftersom att hinken rymmer 15 liter kan man skura stora delar av golvet på en gång.

Utvalda fördelar med Leifheit Clean Twist Active: 
 Hink som rymmer 15 liter vatten
Centrifugeringssystem
Skonsam och effektiv
Bra för trägolv
Komplett golvrengöringsset


iRobot Braava Jet

✅ Rekommenderas av danska Roboteksperten

irobot braava jet

.
Det kan vara bra att städa oftare eftersom att man då håller damm och smuts borta ut hemmet, och om man städar ofta tar det heller inte lika lång tid som om man skulle storstäda varje gång. Om du har ont om tid för städning kan därför robotteknik vara något som passar för dig och din vardag.

Robotgolvmoppen iRobot Braava Jet finns till för alla som vill att städningen sköter sig själv. Den här robotgolvmoppen kan nämligen ta bort smuts från golvet utan att man behöver göra något alls själv.

Kompakt och flexibel robotgolvmopp 

iRobot Braava JetiRobot Braava Jet är en kompakt och flexibel robotgolvmopp som kan skura golven i hemmet. Den har en oerhört kompakt design, vilket är perfekt för att den ska kunna ta sig runt alla möbler och in i hörn.

Modellen använder dessutom olika rengöringsmetoder beroende på vilken duk man sätter på innan den startar, och som användare behöver man därför inte göra mer än att fylla på vatten och välja vilken rengöringsduk som ska användas.

När robotgolvmoppen har skurat golvet färdigt hittar den själv tillbaka till utgångspunkten. Den navigerar och planerar dessutom rutten automatiskt, och man behöver därför varken hålla koll på den eller hjälpa den med rutten.

Tyst och effektiv städning 

iRobot Braava Jet är en väldigt tyst robotgolvmopp, och därför kan man utan problem äta middag, lyssna musik eller titta på film under tiden som den städar. Om man har en produkt från iRobot är det även en bra idé att ladda ner deras app till sin smartphone. Med hjälp av appen kan man nämligen bland annat justera vattenmängden och aktivera moppen direkt från sin telefon.

Den här modellen kan hantera upp till 25 kvadratmeter, vilket är ganska mycket om man är i behov av en snabb rengöring. Danska Roboteksperten tycker i varje fall väldigt bra om iRobot Braava Jet, och de berättar att de är stora fans av den här lilla golvmoppen.

Utvalda fördelar med iRobot Braava Jet:
 Otroligt tyst i drift
Stor arbetsyta
Kompakt och flexibel modell
Helautomatisk robotteknik
Lätt att installera och förbereda
Kan styras med hjälp av en app från iRobot

I den här videon får du veta mer om iRobot Braava Jet: 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka ångmoppar har fått bäst omdömen i tester?

Kärcher SC 4 Easy Fix, iRobot Braava Jet M6, Xiaomi Roborock S5 Max, Kärcher FC 5, iRobot Braava 390 och Kärcher SC3

🤓 Hur har man testat ångmopparna?

Ångmopparna har bedömts baserat på hur effektivt de avlägsnar smuts samt hur användarvänliga de är.

🤔 Hur ofta ska man skura golven?

Hur ofta du bör skura dina golv beror både på vilken typ av golv det är och hur många personer som går på det. Om det bara finns ett fåtal personer i hushållet räcker det att skura golven en gång i månaden. I ett hus som är fullt av barn och husdjur måste du däremot skura lite oftare.


Genomgång av testkällor 

I den här artikeln har vi använt flera källor för att ta reda på mer om produkterna, och även för att se hur de har klarat sig i olika tester och granskningar. För att du enkelt ska kunna få en överblick över källorna har vi här sammanställt alla testkällor och experter som vi har använt oss av i den här artikeln. Om du vill läsa hela recensionen av en specifik produkt finns här även länkar till alla recensioner och tester.

Amazon 🇺🇸
Hos Amazon.co.uk kan man hitta och köpa allt, men utöver att köpa produkter kan man även läsa mängder av recensioner från andra konsumenter som har köpt samma produkt. För att ta reda på vad vanliga konsumenter tycker om olika produkter har vi därför tagit en närmare titt på kundomdömen hos Amazon.co.uk. Kunderna hos Amazon.co.uk har bland annat provat och recenserat ångmopparna Morphy Richards och Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 samt golvtvätten Kärcher FC 5. Du kan läsa användarrecensionerna här, här och här.

Klikk.no 🇳🇴 
Klikk.no är ett norskt magasin som behandlar många olika ämnen som är populära bland konsumenterna. Klikk.no genomför bland annat tester och skriver recensioner av olika produkter, och det kan vara allt från vattenkokare till robotgolvmoppar. Den norska sajten har till exempel recenserat en äldre modell av robotgolvmoppen iRobot Braava 390, och den fick hela 5 stjärnor av experterna. Om du vill läsa hela recensionen av produkten hittar du artikeln här.

Roboteksperten 🇩🇰 
Hos danska Roboteksperten kan man köpa många olika hushållsrobotar, men de har även en blogg där de provar och recenserar produkter. Roboteksperten har bland annat testat iRobot Braava Jet, och den får en bra recension av experterna. Klicka på den här länken för att läsa hela deras recension.

Skousen 🇩🇰
Danska Skousen säljer en mängd olika vitvaror och köksprodukter, och där kan man även hitta användarrecensioner för produkterna. Om en konsument har köpt en produkt hos Skousen och valt att skriva en recension kan man alltså se vad de har skrivit, och på så vis kan man enkelt ta reda på om man kommer att få användning för en viss produkt. Kunderna hos Skousen har bland annat recenserat våtdammsugaren Philips AquaTrio Pro och ångtvätten Nilfisk Steamtec 312. Klicka här eller här för att läsa användarnas recensioner av dessa produkter.

Testberichte.de 🇩🇪 
Det tyska magasinet Testberichte.de specialiserar sig på olika recensioner och tester. De sammanställer olika testresultat, användarrecensioner och annan information för att kunna ta fram ett slutgiltigt resultat och betyg som de sedan delar med sina läsare. Testberichte.de jämför en mängd olika produkter, och de har bland annat undersökt ångmoppen Leifheit CleanTenso. Den får ett bra totalbetyg, och om du vill läsa hela recensionen kan du besöka deras hemsida här.

Testberichte.de har även genomfört ett test av ångtvätten Kärcher SC 4 Easy Fix. Du kan läsa undersökningen i sin helhet genom att klicka på den här länken.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den internationella testsajten Trustedreviews.com undersöker, testar och granskar en mängd olika konsumentprodukter, och här kan man hitta recensioner av tusentals produkter. Man kan alltså snabbt och enkelt ta reda på om en produkt är värd att lägga pengar på eller inte, och Trustedreviews.com har bland annat testat olika golv- och ångtvättar – till exempel Kärcher FC 5, Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 och Kärcher SC 3. Klicka här, här eller här för att läsa recensionerna av dessa produkter.

Trustedreviews.com har även testat och recenserat Roborock S5. Du kan läsa hela undersökningen här.

Experterna har dessutom testat ytterligare två produkter:

Du kan läsa hela testet av Kärcher SC 4 Easy Fix här.

Du kan läsa hela testet av Xiaomi Roborock S5 Max här.

Which.co.uk 🇬🇧 
Den engelska sajten Which.co.uk är ett konsumentmagasin som förser hela Storbritannien med tester och recensioner av en mängd olika konsumentprodukter. De har hundratusentals medlemmar som varje dag har möjlighet att få mer information om tusentals olika produkter. De testar massvis av produkter, så om man funderar på att köpa något ur en viss produktkategori är det mycket troligt att Which har granskat produkter inom just den kategorin. Which har bland annat provat och recenserat Morphy Richards 9 i 1. Den får ett bra betyg av experterna, och om du vill läsa hela deras recension hittar du testet här.

Which.co.uk har även testat ångtvätten Kärcher SC 4 Easy Fix. Du hittar hela undersökningen här.

Observera att du måste ha ett betalt medlemskap för att få full tillgång till de specifika testresultaten. Om man inte är redo att binda upp sig på ett abonnemang kan man dock även börja med en provperiod på en månad.

Drkoch.dk 🇩🇰
Den danska bloggen Drkoch.dk drivs av Lars Koch Hansen. Bloggen skriver om alla bra saker i vardagen och tillhandahåller bland annat recept, guider och tester av olika produkter. Drkoch.dk har till exempel provat och recenserat Xiaomi Roborock Mi S50 och gett modellen ett betyg på 4,7 av 5 stjärnor. Du hittar hela undersökningen här.

Gearbest.com 🇺🇸
Gearbest.com är en amerikansk hemsida som säljer en mängd olika elektroniska produkter. Utöver försäljningen skriver de även artiklar, guider och recensioner av diverse produkter. De har till exempel testat Xiaomi Roborock S55 och skrivit en positiv recension av dammsugaren. Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Pcmag.com 🇬🇧
Pcmag.com är ett brittiskt datormagasin som tillhandahåller nyheter, artiklar, guider och tester av olika produkter inom deras område. De har till exempel provat Roborock S5 och gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa mer hittar du hela deras granskning här.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com är en amerikansk tekniksajt som skriver recensioner av olika teknikprodukter och konsumentelektronik. De provar produkterna och presenterar sedan resultaten för sina läsare. Den här gången rör det sig om ett test av Xiaomi Roborock Mi S50 som slutar med att dammsugaren får utmärkelsen ”Editor’s choice”. Du kan läsa hela undersökningen här.

Techhive.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Techhive.com skriver om de senaste nyheterna och tar även fram analyser om elektronik och teknik. De skriver om allt från lampor till larmsystem och har till exempel provat robotdammsugaren Roborock S5. Den modellen får i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor av experterna. Om du vill veta mer kan du läsa hela testet här. 

Techradar.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Techradar.com publicerar nyheter, guider och tester av olika elektroniska produkter. Här rör det sig till exempel om en granskning av Roborock S5 där dammsugaren i slutändan fick ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

Tek.no 🇳🇴 
Tek.no är ett norskt teknikmagasin som skriver om allt som har med teknik och elektronik att göra. Hos dem hittar man både nyheter, guider, tester och recensioner av olika produkter. Tek.no har till exempel provat och recenserat Xiaomi Roborock Mi S50 och gett robotdammsugaren ett betyg på 9 av 10 stjärnor. Du hittar hela testet här.

M3.se 🇸🇪
M3.se är ett svenskt teknikmagasin som fokuserar på teknikrelaterade nyheter, guider, videor och tester. M3.se har till exempel provat ett par olika städrobotar:

Klicka på den här länken för att läsa hela testet av iRobot Braava Jet M6.

Klicka på den här länken för att läsa hela testet av Xiaomi Roborock S5 Max.

PCmag.com 🇺🇸
Pcmag.com är ett internationellt teknik- och datormagasin som skriver om allt som händer inom den branschen. Deras innehåll kan därför handla om allt från nyheter och utveckling till spel och konsoler. Utöver detta genomför de även tester. Pcmag.com har till exempel testat iRobot Braava Jet M6. Du kan läsa hela testet hos Pcmag.com.

PCworld.com 🇺🇸
Pcworld.com är ett internationellt datormagasin som skriver om allt som har med datorer och teknik att göra. Detta inkluderar bland annat artiklar, nyheter, information, tester och guider. Här har Pcworld.com granskat robotgolvmoppen iRobot Braava Jet M6. Du hittar hela testet hos Pcworld.com.

Pocket-lint.com 🇺🇸
Pocket-lint.com är ett nätmagasin som fokuserar på gadgets och teknik. Deras experter genomför en mängd tester av olika elektroniska produkter och har bland annat granskat städroboten Xiaomi Roborock S5 Max. Om du vill läsa hela testet i detalj hittar du undersökningen hos Pocket-lint.com.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av svenskarnas konsumentliv. Detta inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har bland annat genomfört ett test av flera olika ångtvättar.

Om du vill läsa mer kan du klicka här. För att få full tillgång till artikeln måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Techhive.com 🇺🇸
Techhive.com är ett amerikanskt teknikmagasin som skriver om de senaste nyheterna inom teknikens värld. Detta inkluderar även tester av olika produkter. De har bland annat provat olika städrobotar:

Om du vill läsa mer om testet av iRobot Braava Jet M6 hittar du det här.

Om du vill läsa mer om testet av Xiaomi Roborock S5 Max hittar du det här.

Tomsguide.com 🇺🇸
Tomsguide.com är ett amerikanskt teknikmagasin som hjälper sina läsare att göra bättre val när de ska köpa nya teknikprylar. De testar därför en mängd olika produkter och skriver sedan recensioner av dessa. Tomsguide.com har till exempel provat städroboten Xiaomi Roborock S5 Max. Du kan läsa undersökningen här.

Zdnet.com 🇺🇸
Zdnet.com är en amerikansk nättidning som i första hand fokuserar på nyheter inom affärsteknik. Tidningen skriver artiklar om nyheter och de senaste tendenserna inom tekniken. Någon gång emellanåt genomför de även tester. Zdnet.com har till exempel provat städroboten Xiaomi Roborock S5 Max. Du kan läsa mer om undersökningen hos Zdnet.com.


Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på ett flertal av marknadens bästa ångmoppar och relaterade produkter. Om du ändå inte har hittat rätt kan du leta vidare i någon av våra många andra tester.

Du kan till exempel läsa vår stora artikel våtdammsugare test. Där hittar du ett urval av marknaden bästa våtdammsugare samt flera tips på hur man håller golven rena på enklast möjliga vis.

Om du vill vara säker på att bakterierna verkligen försvinner när du skurar golven kanske du borde skaffa en ångtvätt. På grund av den höga temperaturen i ångan förstörs upp till 99,99 % av alla bakterier när man rengör golven på detta sätt. Du kan läsa mer om experternas favoritmodeller i ångtvätt test.

För att bygga vidare på artikeln om robotgolvmoppar vill vi även framhäva vår stora artikel robotdammsugare test. Med en robotdammsugare kan du hålla dammet i schack utan att behöva ödsla tid på långtråkig städning.

Om du är intresserad av en robotdammsugare kanske du även vill läsa våra märkesspecifika artiklar inom den kategorin: Miele Scout RX1 test och iRobot Roomba test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnare robotdammsugare.

Slutligen vill vi understryka vikten av ett bra inomhusklimat. Det första steget för att uppnå detta är givetvis att städa och vädra regelbundet. Om du har allergiproblem är det dock inte säkert att detta räcker. I så fall kan det vara värt att investera i en luftrenare.

Om du störs av en hög luftfuktighet eller helt enkelt har för mycket fukt i hemmet kan det löna sig att skaffa en avfuktare. Luftavfuktare avlägsnar fukt från luften och kan på så vis hjälpa dig att få inomhusklimatet på rätt köl igen.

Om inomhusklimatet är för torrt kan du istället investera i en luftfuktare. Ett torrt klimat kan till exempel leda till problem med torra ögon samt irriterade slemhinnor och luftvägar. Du kan läsa mer om marknadens bästa modeller i vår artikel luftfuktare guide.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta