Bosch Athlet Test – Här är experternas favoritmodeller (Bäst i Test)

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I den här artikeln presenterar vi ett antal dammsugare ur Bosch Athlet-serien. Alla modeller i artikeln har fått fina betyg och kommentarer av olika expertkällor.

Vi kommer att gå igenom sex Bosch Athlet-dammsugare och berätta om deras förmågor och funktioner. Du får även veta vad experterna tycker om de olika modellerna.

Utöver dammsugarna från Bosch kommer vi även att presentera tre alternativa expertfavoriter från andra tillverkare.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av de sex bästa dammsugarna i Bosch Athlet-serien
Genomgång av tre alternativ från andra tillverkare
Guide som hjälper dig att välja rätt dammsugare
Information om vanliga misstag att undvika när du dammsuger
Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning
Förslag på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Bosch Athlet Test 2023 – Här är marknadens sex bästa modeller

I den här sektionen hittar du en genomgång av marknadens bästa Bosch Athlet-dammsugare. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat flera olika expertgranskningar och användarrecensioner för att kunna visa dig vilka modeller som får bäst betyg.

Det finns även prisjämförelser för alla modeller. Tack vare dessa kan du snabbt och enkelt få en överblick över vilka återförsäljare som är billigast. 


Bosch Athlet BBH52550

✅ Testvinnare hos det norska teknikmagasinet Tu.no
✅ 4,6 av 5 stjärnor baserat på 41 kundomdömen hos Whiteaway.se
✅ 4,6 av 5 stjärnor baserat på 43 kundomdömen hos Skousen.dk

Bosch Athlet BBH52550

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Bosch Athlet BBH52550 har granskats av det norska teknikmagasinet Tu.no. De provade flera olika dammsugare och utsåg i slutändan den här modellen till testvinnare. Bosch Athlet BBH52550 är dessutom en konsumentfavorit.

LongLife-motor

Bosch Athlet BBH52550 är både sladdlös och påslös och har en så kallad LongLife-motor med en hög prestanda. Motorn kombineras dessutom med sensorteknikerna SensorControl och SensorBagless för att dammsugaren ska arbeta ännu mer effektivt.

Den här dammsugarmodellen går alltså på batteri och behöver inte anslutas till något eluttag. Batteriet räcker i upp till 50 minuter. Dammsugaren är dessutom påslös och har istället en behållare för dammet. Denna behållare rymmer 0,9 liter och är därmed ganska stor.

Tre prestandanivåer

Bosch Athlet BBH52550 har tre olika prestandainställningar: ett läge för enklare dammsugning, ett läge för normal dammsugning samt ett turboläge.

Den här dammsugaren har dessutom en bra konstruktion med ett SoftTouch-handtag, en låg vikt, en fristående funktion och enkelt underhåll.

Experterna: Nästan lika effektiv som en traditionell dammsugare

Bosch Athlet BBH52550 har granskats av norska Tu.no och imponerar där på experterna. De påpekar till exempel att priset är högt men att man får mycket kvalitet för pengarna.

Tu.no skriver bland annat att den här modellen har en väldigt stark sugeffekt och att den är nästan lika effektiv som en dammsugare med sladd. Den är dessutom lätt att hantera och enkel att plocka fram när man vill dammsuga något snabbt. Även om den här dammsugaren inte har något HEPA-filter får den även beröm för sin filtrering.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Ljudnivå: 79 dB
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 50 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,9 liter
Vikt: 3,63 kg

Fördelar med Bosch Athlet BBH52550
LongLife-motor
SensorControl
Batteritid på 50 minuter
Stor dammbehållare
Tre olika prestandanivåer

Här kan du se en allmän presentationsvideo för Bosch Athlet-serien. Videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BCH6ZOOO

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos den tyska testsajten ETM-testmagazin.de
✅ Toppbetyg hos det norska teknikmagasinet Tek.no

Bosch Athlet BCH6ZOOO 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Bosch Athlet BCH6ZOOO har granskats av det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, testsajten ETM-testmagazin.de och teknikmagasinet Tek.no. Alla tre expertkällor tycker bra om den här dammsugarmodellen.

Sensorteknik

Bosch Athlet BCH6ZOOO arbetar med modern sensorteknik och är försedd med både SensorControl och SensorBagless. Dessa kombineras dessutom med en bra sugeffekt.

Den här dammsugarmodellen är både sladdlös och påslös. Den är därmed batteridriven och samlar upp dammet i en behållare. Batteriet har Boschs Lithium-Ion-teknik och ger en drifttid på upp till 60 minuter. Dammbehållaren är dessutom väldigt rymlig och har en kapacitet på 0,9 liter.

Tre prestandanivåer

Med Bosch Athlet BCH6ZOOO kan man välja mellan tre olika prestandanivåer beroende på hur smutsig ytan som ska dammsugas är.

Den här modellen är dessutom ett bra alternativ för dig som har husdjur eller är allergisk. Det ingår till exempel ett ProAnimal-munstycke som är speciellt framtaget för att ta bort djurhår. Dammsugaren har även ett hygieniskt och tvättbart filter samt en indikator som visar när filtret måste rengöras.

Experterna: Kraftfull sugeffekt

Bosch Athlet BCH6ZOOO har bland annat granskats av den tyska testsajten ETM-testmagazin.de. Dammsugaren får där mest beröm för sin starka sugeffekt, sin höga kvalitet och sin förmåga att avlägsna djurhår. Experterna påpekar dock att den här modellen inte är särskilt flexibel.

Norska Tek.no skriver att Bosch Athlet BCH6ZOOO överlag fungerar bra till djurhår. De framhäver dessutom att munstyckena är välfungerande.

Experterna påpekar även att dammsugaren har en smart slang som gör att den kan användas som en handdammsugare. Tek.no tycker dock att priset är lite väl högt och anmärker även på att dammsugaren inte är så effektiv på hårda golv.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Ljudnivå: 71 dB
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 60 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,9 liter
Vikt: 4,51 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH6ZOOO
Sensorteknik
SensorControl och SensorBagless
Tre prestandanivåer
Batteritid på 60 minuter
Lämplig för dig med husdjur

Här kan du se en rolig reklamsnutt för Bosch Athlet BCH6ZOOO. Videon är gjord av Bosch: 


Bosch Athlet BBH6PZOO

✅ 4,6 av 5 stjärnor hos den tyska testsajten ETM-testmagazin.de

Bosch Athlet BBH6PZOO

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Bosch Athlet BBH6PZOO har granskats av testsajten ETM-testmagazin.de och imponerar där på experterna. Den här modellen får därför ett högt betyg på 4,6 av 5 stjärnor i undersökningen.

Batteri och dammbehållare

Bosch Athlet BBH6PZOO är en modern dammsugare som går på batteri istället för att ha en sladd som ska anslutas till väggen. Den har även en dammbehållare istället för en påse.

Batteriet räcker i upp till 60 minuter, och avsaknaden av sladd gör att man kan röra sig helt fritt med dammsugaren.

Dammbehållaren rymmer 0,9 liter och kan helt enkelt tömmas när den blir full. Med den här modellen slipper man alltså byta dammsugarpåsar.

Stor rörelsefrihet

Med Bosch Athlet BBH6PZOO har man fokuserat mycket på flexibilitet och rörlighet. Eftersom att den här dammsugaren väger betydligt mindre än en traditionell variant är det till exempel lättare att flytta runt på den.

Bosch Athlet BBH6PZOO har ett smart EasyClean-system som gör det enkelt att rengöra själva dammsugaren. När man köper den här modellen ingår det även ett speciellt munstycke för djurhår.

Experterna: Kraftig sugeffekt

Bosch Athlet BBH6PZOO har testats av tyska ETM-testmagazin.de. Experterna blir imponerade av den här modellen och förklarar till exempel att dammsugaren håller en hög kvalitet och att den har en otroligt kraftfull sugeffekt.

Experterna framhäver även den stora dammbehållaren och berättar att EasyClean-systemet underlättar rengöringen. De är dessutom positiva till munstycket för djurhår som ingår när man köper dammsugaren.

ETM-testmagazin.de tycker dock inte att den här dammsugaren är tillräckligt flexibel.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 60 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,9 liter
Vikt: 4,63 kg

Fördelar med Bosch Athlet BBH6PZOO
Sladd- och påslös dammsugare
Lång batteritid
Stor dammbehållare
Bra rörelsefrihet
Lätt att flytta runt

Här kan du se en kort reklamfilm som visar hur flexibel Bosch Athlet BBH6PZOO är. Videon är gjord av Bosch:


Hyllade alternativ till Bosch Athlet

Här presenterar vi tre alternativa dammsugarmodeller från andra tillverkare. Vi går igenom dessa på samma sätt som Bosch Athlet-modellerna.


Electrolux Pure F9 PF91-4ST

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ 8 av 10 stjärnor hos den svenska tekniksajten M3

Electrolux Pure F9 PF91-4ST

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Electrolux Pure F9 PF91-4ST har granskats av två olika expertkällor: det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler och den svenska tekniksajten M3. Båda expertpanelerna blir i slutändan imponerade av den här dammsugarmodellen.

Batteri och dammbehållare

Electrolux Pure F9 PF91-4ST har varken sladd eller dammsugarpåse. Den här modellen är istället batteridriven och samlar upp dammet i en behållare som rymmer 0,7 liter. Dammsugaren har en batteritid på upp till 60 minuter och tre olika inställningar för sugstyrkan.

Det här är dessutom en allergivänlig dammsugarmodell med ett effektivt filter. Detta filter stoppar upp till 99 % av alla partiklar och går även att tvätta.

Flexibel dammsugare

Med den här modellen har Electrolux fokuserat mycket på flexibilitet. Electrolux Pure F9 PF91-4ST har nämligen en rörlig motorenhet som kan justeras för att ändra tyngdpunkten. Detta är till exempel praktiskt när man vill dammsuga under möbler, längs väggar eller tak och på andra svårtillgängliga ställen.

Dammsugaren levereras med ett 3-i-1-munstycke med en smart belysning. Det ingår även ett fogmunstycke.

Den här modellen har dessutom ett smart teleskoprör som gör det lättare att komma åt i hörn och skrymslen.

Experterna: Mångsidig dammsugare

Electrolux Pure F9 PF91-4ST har bland annat testats av den svenska tekniksajten M3. De förklarar i sin recension att det här är en väldigt mångsidig dammsugare. Experterna skriver även att modellen är både effektiv och kraftfull.

Dammsugaren får mycket beröm för sin flexibilitet och fina design samt för att den har en ergonomisk utformning.

Experterna kommenterar även att den här produkten underlättar svårare städuppgifter, till exempel dammsugning under möbler.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Ljudnivå: 82 dB
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: Upp till 60 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,7 liter
Vikt: 4,96 kg

Fördelar med Electrolux Pure F9 PF91-4ST
Batteritid på upp till 60 minuter
Dammbehållare
Tre inställningar för sugstyrkan
Tvättbart filter
Flexibel dammsugare

Här kan du se en presentationsvideo för Electrolux Pure F9 PF91-4ST. Videon är gjord av Electrolux:


Hur hittar jag rätt dammsugare för mig?

Bosch Athlet BCH6ATH18 Muchneeded.com berättar här vad du ska tänka på för att få med dig rätt dammsugarmodell hem. Var särskilt uppmärksam på följande punkter när du letar efter en ny dammsugare:

Golv eller mattor: De flesta dammsugare fungerar bra på parkettgolv, trägolv, klinker och andra hårda underlag. Det är dock inte alla modeller som är lika effektiva på mattor. Här är det bra att läsa vad experterna har kommit fram till i sina undersökningar.

Djur: Om du har bepälsade husdjur är det bäst att välja en dammsugare som är bra på att få bort djurhår. Ett alternativ är att välja en modell med ett specialmunstycke för just hår.

Allergi: Om någon i ditt hushåll är allergisk är filtreringen väldigt viktig. Välj då gärna en dammsugare med ett HEPA-filter som fångar upp mer än 99 % av alla skadliga partiklar.

Oväsen: Alla dammsugare lever om, men vissa modeller väsnas mer än andra. Tystgående dammsugarmodeller har en ljudnivå på ungefär 60-65 dB medan mer högljudda modeller kan komma upp i runt 80 dB. 

Vikt: En tung dammsugare kan vara jobbig att släpa runt på om du bort stort eller har många trappor i huset. Om vikten är ett irritationsmoment för dig är det bäst att välja en lättviktsmodell.

Påse eller behållare: Vissa dammsugarmodeller har en påse för dammet medan andra har en behållare. Påsen måste bytas ofta men kan vara ett rymligare och mer allergivänligt alternativ. Dammbehållare rymmer mindre men ska å andra sidan bara tömmas i sopkorgen när de är fulla.

Batteri: Handhållna dammsugare går på batteri. Batteritiden kan dock variera mycket mellan olika modeller.


Undvik dessa misstag när du dammsuger

Undvik dessa misstag när du dammsugerHär berättar Housebeautiful.com och Cleanmama.com vilka misstag du bör undvika när du dammsuger:

Riktning
Många dammsuger bara i en riktning: fram och tillbaka. För att få upp allt skräp och damm bör du dock dammsuga åt alla håll, både nord till syd och öst till väst.

Full påse
Om din dammsugare har en påse kommer dammsugarens effekt ofta att försämras i takt med att påsen fylls. På grund av detta kan det vara bra att byta ut dammsugarpåsen när den här halvfull.

Hastighet
För att få upp så mycket damm och skräp som möjligt är det bäst att dammsuga med lugna och långsamma rörelser. Försök alltså att inte röra dammsugaren för snabbt.

Munstycken
Använd rätt sorts munstycke och glöm inte bort att byta till fogmunstycket när du dammsuger kanter och hörn. Många använder bara standardmunstycket när det dammsuger.

Dammtorka först
Dammtorka alla möbler innan du börjar dammsuga för att slippa dammsuga en gång till. Om du inte dammtorkar i förväg kommer dammet att ramla ner på golvet antingen under eller efter dammsugningen.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Bosch Athlet dammsugare är bäst i test?

Bosch Athlet BBH52550

Hur testas de sladdlösa dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Man testar även batteritiden genom att undersöka hur länge batteriet räcker och hur snabbt sugeffekten försämras. Slutligen bedöms dammsugarnas energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny sladdlös dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Bosch Athlet Dammsugare – källor och länkar

ETM-testmagazin.de 
ETM-testmagazin.de är ett tyskt testmagasin som granskar ett brett utbud av konsumentprodukter för hushållet. ETM har till exempel provat olika dammsugare:

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BCH6ZOOO här.

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BBH6PZOO här.

Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter för hemmet. Här rör det sig om ett test av Dyson V8 Absolute. Du hittar hela undersökningen hos Expertreviews.co.uk.

Uafhængige testpaneler 
Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler arbetar med alla aspekter av det danska konsumentlivet. Detta innefattar bland annat tester av olika konsumentprodukter. Uafhængige testpaneler har till exempel genomfört en granskning av olika dammsugare.

Om du vill veta mer hittar du hela undersökningen här. För att få full tillgång måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till det specifika testet.

Goodhousekeeping.com 
Brittiska Good Housekeeping Institute förser konsumenterna med kunskap, information och bedömningar av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.com har till exempel provat dammsugarmodellen Philips FC6823/01. Du hittar hela undersökningen här.

M3.se 
M3.se är ett svenskt teknikmagasin som tillhandahåller både nyheter, guider, videor och tester inom teknikens värld. Här rör det sig om en granskning av dammsugarmodellen Electrolux Pure F9 PF91-4ST. Du kan läsa mer hos M3.se.

Råd & Rön
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med konsumentlivet i Sverige. Deras arbete inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter. Här rör det sig om en granskning av olika dammsugare.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till det specifika testet.

Techadvisor.co.uk 
Techadvisor.co.uk är en brittisk tekniksajt som skriver om teknologi- och teknikrelaterade ämnen. Den här gången har de brittiska experterna provat dammsugarmodellen Philips FC6823/01.

Om du vill läsa mer hittar du hela undersökningen här.

Tek.no 
Tek.no är ett norskt teknikmagasin som fokuserar på konsumentteknik. I magasinet hittar man både nyheter, artiklar, guider och tester som har med teknik att göra. Tek.no har till exempel testat olika dammsugare, bland annat modellen Bosch Athlet BCH6ZOOO. Du kan läsa hela undersökningen hos Tek.no.

Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika experttester av marknadens senaste elektroniska konsumentprodukter. Här rör det sig om en undersökning av Dyson V8 Absolute. Du kan läsa mer på deras hemsida.

Teknisk Ukeblad (Tu.no) 
Teknisk Ukeblad (Tu.no) är en norsk tidning som är ledande inom teknik- och ingenjörsområdet. Tu.no ger konsumenterna en inblick i nyheter och trender inom tekniken. De utför även tester och har bland annat provat dammsugarmodellen Bosch Athlet BBH52550. Du hittar hela undersökningen hos Tu.no.


Alternativa tester och artiklar

Den här artikeln handlar om dammsugare från Bosch Athlet-serien. Det finns dock betydligt fler modeller att välja mellan på marknaden. Om du vill se ett större utbud kan du med fördel läsa någon av våra andra artiklar om dammsugare.

I våra mer generella artikel Handdammsugare test får du till exempel en överblick över andra testvinnande dammsugare på marknaden.

Om du är intresserad av ett specifikt märke har vi även flera artiklar där vi fokuserar på en tillverkare. Du kan till exempel läsa någon av följande artiklar: Dyson V10 test och Dyson V8 test.

Om du hellre vill ha en traditionell dammsugare har vi några artiklar som kan vara intressanta för dig också. I de övergripande artiklarna Dammsugare test och Påslös dammsugare test hittar du en mängd testvinnande dammsugare från olika tillverkare. Det finns även en prisjämförelse för varje modell som visar var du kan köpa din nya dammsugare till bästa pris.

Du kan även läsa någon av våra märkesspecifika artiklar, till exempel Bosch dammsugare test, Nilfisk dammsugare test, Miele dammsugare test, Electrolux dammsugare test, AEG dammsugare test och Dyson dammsugare test. I dessa artiklar tittar vi närmare på de olika tillverkarna och visar vilka dammsugarmodeller som har fått bäst recensioner.

Ett annat alternativ som blir mer och mer populärt är de smarta robotdammsugarna. I vår stora artikel Robotdammsugare test hittar du en genomgång av de modeller som har klarat sig bäst i olika expertundersökningar. Där finns även relevant information om vad du bör tänka på innan du bestämmer dig.

Vi har även ett antal märkesspecifika artiklar om robotdammsugare. Om du är intresserad kan du läsa någon av följande artiklar: iRobot Roomba Robotdammsugare test . Alla dessa artiklar innehåller en översikt över testvinnande robotdammsugare.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Bosch Athlet BCH6ATH18

✅ Bra användarrecensioner

Bosch Athlet BCH6ATH18

 

.
Bosch Athlet BCH6ATH18 har inte granskats av några experter men är däremot en favorit bland konsumenterna. Vi har därför valt att ända presentera modellen i den här artikeln.

Kraftfullt Bosch Lithium-Ion-batteri

Bosch Athlet BCH6ATH18 har varken en sladd eller en utbytbar dammsugarpåse. Den här modellen går istället på batteri och samlar upp dammet i en behållare.

Batteriet är ett så kallat Bosch Lithium-Ion-batteri. Detta är ett hållbart batteri med en bra prestanda som gör att man kan dammsuga 40 minuter på en laddning.

Dammbehållaren rymmer 0,9 liter och är en smart lösning eftersom att den inte behöver bytas ut när den är full. Man ska helt enkelt tömma den istället.

Hög sugeffekt

Bosch Athlet BCH6ATH18 har en väldigt hög sugeffekt och suger faktiskt lika effektivt som en 2400 watts dammsugare med sladd.

Detta beror på den kraftfulla motorn och SensorBagless-tekniken. Dessa arbetar tillsammans för att skapa en kraftig sugstyrka och anpassa dammsugningen med hjälp av en sensorteknik.

Dammsugaren har dessutom ett AllFloorHighPower-munstycke som också bidrar till den effektiva dammsugningen. Detta munstycke arbetar nämligen med full sugeffekt på både mattor och hårda golv.

Munstycket är dessutom flexibelt och tar sig enkelt in under möbler. Dammsugaren väger för övrigt inte mer än 3,43 kg.

Användarna: Bra sugstyrka och batteritid

Bosch Athlet BCH6ATH18 har inte testats av några experter. Det här är däremot en klar konsumentfavorit. Användarna framhäver både den effektiva sugstyrkan, den långa batteritiden, den enkla hanteringen och den låga ljudnivån.

En användare skriver till exempel följande: “Sugstyrkan är bra och dammsugaren väsnas väldigt lite. Lätt att manövrera och använda. Jag har fortfarande inte varit med om att batteriet tar slut.”

En annan användare berättar att dammsugaren är väldigt praktisk och lätt att använda. De skriver även att varken golv eller mattor är några problem. I den recensionen kan man dessutom läsa att den här modellen är perfekt om man har problem med ryggen.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 40 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,9 liter
Vikt: 3,43 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH6ATH18
Bosch Lithium-Ion-batteri
Batteritid på 40 minuter
SensorBagless-teknik
AllFloorHighPower-munstycke
Låg vikt


Dyson V8 Absolute

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ 5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk

Dyson V8 Absolute

 

.
Dyson V8 Absolute har granskats av fyra olika expertkällor: Konsumentorganisationerna Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler samt testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk. Den här dammsugaren imponerar väldigt mycket på samtliga experter.

Cyklonteknik

Dyson V8 Absolute är en av marknadens mest högteknologiska dammsugare. Den kombinerar en unik cyklonteknik i uppsugningen med 15 Radial-cykloner som sitter i två parallella skikt för att optimera luftflödet.

Effekten förbättras dessutom ytterligare av munstyckena. DirectDrive-munstycket har till exempel en 150 % högre effekt än konkurrerande modeller. Det ingår även ett SoftRoller-munstycke som tar hand om hårda golv och efterlämnar dem rena och fria från repor.

Batteritid på 40 minuter

Dyson V8 Absolute är både sladdlös och påslös och går därmed på batteri. Batteriet räcker i upp till 40 minuter innan det måste laddas igen. Istället för en dammsugarpåse har den här modellen en dammbehållare som rymmer 0,54 liter.

Det här är en 2-i-1-dammsugare som även kan göras om till en handdammsugare. Det noggranna filtersystemet säkerställer dessutom att det bara är ren luft som skickas tillbaka ut i rummet.

Experterna: En av marknadens bästa dammsugare

Trustedreviews.com har provat Dyson V8 Absolute och förklarar att den här modellen är otroligt effektiv. Detta beror på den kraftiga sugeffekten, som faktiskt är starkare än hos flera traditionella dammsugare med sladd.

Experterna framhäver även att både luftfiltreringen och munstyckena fungerar bra. Dammsugaren får även beröm för den långa batteritiden och för att dammbehållaren är enkel att tömma. Trustedreviews.com påpekar dock att det här är ett väldigt dyrt alternativ.

Expertreviews.co.uk förklarar att Dyson V8 Absolute inte direkt är ny längre men att modellen fortfarande är en av marknadens bästa dammsugare. Priset är också fortsatt högt, men då får man även mycket kvalitet för pengarna.

Expertreviews.co.uk lägger stor vikt vid produktens mångsidighet och framhäver att den fungerar effektivt på alla underlag. De berömmer även den låga ljudnivån och den långa batteritiden.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Ljudnivå: 69 dB
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 40 minuter
Laddningstid: 300 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,54 liter
Vikt: 2,61 kg

Fördelar med Dyson V8 Absolute
Cyklonteknik med Radial-cykloner i två skikt
DirectDrive- och SoftRoller-munstycken
Batteritid på 40 minuter
Bra filter
Sladdlös och påslös

Här kan du se en presentationsvideo för Dyson V8 Absolute. Videon är gjord av Dyson:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU


Philips FC6823/01

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk
✅ 82 av 100 poäng hos Good Housekeeping Institute

Philips FC6823/01

.
Philips FC6823/01 har testats av tre olika expertkällor: Råd & Rön, Techadvisor.co.uk och Good Housekeeping Institute. Den här dammsugarmodellen går hem hos alla experter och får därför uteslutande toppbetyg.

PowerCyclone-teknik

Philips FC6823/01 är en sladdlös dammsugare med en unik PowerCyclone-teknik som garanterar en hög effektivitet. Denna teknik arbetar tillsammans med PowerBlade-motorn för att säkerställa att dammsugaren städar så grundligt som bara möjligt.

I och med att dammsugaren är sladdlös går den på batteri. Philips FC6823/01 har närmare bestämt ett litiumbatteri på 25,2 volt som ger en drifttid på upp till 65 minuter.

2-i-1-modell

Philips FC6823/01 är både sladdlös och påslös. Dammet samlas istället upp i en behållare som rymmer 0,6 liter och som sedan kan tömmas direkt i sopkorgen. Dammsugaren levereras med ett turbomunstycke som fungerar på alla underlag.

Det här är dessutom en 2-i-1-modell som kan omvandlas till en handdammsugare. Den har även en digital skärm som bland annat visar batteritiden.

Experterna: Välfungerande dammsugare av hög kvalitet

Goodhousekeeping.com förklarar att Philips FC6823/01 fungerar väldigt bra och att den städar effektivt på både golv och mattor.

Dammsugaren får bland annat beröm för sin smarta batteriindikator, LED-belysningen på munstycket samt en anordning som minskar spill när man tömmer dammbehållaren.

Experterna anser dock även att den här modellen är ganska tung och att den lätt blir skitig.

Techadvisor.co.uk har också provat Philips FC6823/01. De skriver att den här produkten håller en väldigt hög kvalitet och att den har en läcker design.

Experterna framhäver dessutom att dammsugaren är otroligt effektiv och att den har flera hastigheter. De skriver även att den har en lång batteritid och en smart digital skärm. Techadvisor.co.uk anmärker dock på att priset är lite väl högt.

Specifikationer
Typ: Sladdlös dammsugare
Ljudnivå: 84 dB
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 65 minuter
Laddningstid: 300 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,6 liter
Vikt: 5,4 kg

Fördelar med Philips FC6823/01
PowerCyclone-teknik
Batteritid på upp till 65 minuter
Kan omvandlas till en handdammsugare
Digital skärm
Pås- och sladdlös

Här kan du se en presentationsvideo för Philips FC6823/01. Videon är gjord av Philips:


Bosch Athlet BCH625LTD

✅ 5 av 5 stjärnor från kunderna hos hos Skousen.dk

Bosch Athlet BCH625LTD 

 

.
Bosch Athlet BCH625LTD har inte testats av några experter. Vi har dock valt att ändå presentera den här modellen eftersom att det istället rör sig om en konsumentfavorit.

Sensorteknik

Dammsugarmodellen Bosch Athlet BCH625LTD är både sladdlös och påslös. Den arbetar med en unik SensorBagless-teknik som garanterar en hög prestanda. Denna teknik innebär även att dammsugaren har sensorer som kan registrera hur mycket damm och smuts som finns på ytan.

Den höga prestandan förbättras dessutom ytterligare av AllFloor-munstycket som ingår när man köper dammsugaren. Detta munstycke har en förbättrad borste och kan därför rengöra både mattor och hårda golv.

Batteritid på 60 minuter

Bosch Athlet BCH625LTD är batteridriven och samlar upp allt damm i en behållare som rymmer 0,9 liter. Batteriet är ett så kallat Bosch Lithium-Ion-batteri. Med detta batteri kan man dammsuga i upp till 60 minuter på en laddning.

Dammsugaren har tre prestandanivåer och ett tvättbart filter. LED-skärmen visar när filtret måste rengöras. Den här modellen har även ett SoftTouch-handtag och ett EasyClean-system som underlättar rengöringen av själva dammsugaren.

Användarna: Fantastisk dammsugare

Bosch Athlet BCH625LTD har inte granskats av några experter. Modellen är däremot en klar konsumentfavorit.

Användarna menar att den här modellen är enkel att använda och att den fungerar bra på både mattor och hårda golv. I recensionerna berömmer de både kvaliteten, användarvänligheten och funktionerna hos Bosch Athlet BCH625LTD.

En användare skriver till exempel att det här är den bästa dammsugare de någonsin har haft. I samma recension kan man även läsa att dammsugaren verkligen är bra och att den suger ända ut till kanten. En annan användare berättar att Bosch Athlet BCH625LTD suger riktigt bra på både släta golv och mattor.

Specifikationer 
Typ: Sladdlös dammsugare
Sladd eller batteri: Batteri
Batteritid: 60 minuter
Laddningstid: 360 minuter
Påse eller dammbehållare: Behållare på 0,9 liter
Vikt: 3,5 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH625LTD
SensorBagless-teknik
AllFloor-munstycke
Batteritid på 60 minuter
Tre prestandanivåer
Lätt att rengöra dammsugaren

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta