Miele dammsugare (Bäst i test): Guide till de bästa Miele dammsugarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I denna artikel om Miele-dammsugare tittar vi närmare på vilka modeller som har korats till bäst i test. Dammsugarna har genomgått flera tester och efter noggranna beräkningar har experterna bedömt att just dessa dammsugare från Miele är de bästa.

För att skapa en bra överblick över marknaden för dammsugare tar vi även med ett par testvinnande dammsugare från andra märken. På så vis är det möjligt att hitta bra alternativ till Miele, om man skulle vilja det.

Vi går igenom de olika testerna för att kunna guida dig till att hitta den dammsugare som passar bäst till dina behov. Vi har tittat närmare på test från det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, Råd & Rön, den engelska konsumenttidningen Which, och Testfakta.
Om du vill läsa mer, finns en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

I denna artikel hittar du:
🔸Överblick över marknadens bästa Miele-dammsugare, samt ett par alternativa testvinnare
🔸Tips på vad du ska vara uppmärksam på när du köper en ny dammsugare
🔸Guide till dammsugarfilter
🔸 Information om elförbrukning och ljudnivå
🔸Bakgrund om Miele
🔸 En genomgång av de tester vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Bästa Miele dammsugare i test

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön 
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos det internationella testmagasinet Trustedreviews.com 
✅ 89 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute 
✅ 72 av 100 poäng Which.co.uk – Storbritanniens största testmagasin

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Dammsugarmodellen Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har testats av fem olika expertkällor, närmare bestämt Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, testmagasinen Trustedreviews.com och Which.co.uk samt brittiska Good Housekeeping Institute. Alla experter blev imponerade av den här modellen och gav den därför höga betyg i sina respektive undersökningar.

Specialdesignad för djurhår

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine är en traditionell dammsugarmodell med en påse för damm och en sladd som ska kopplas in i ett eluttag. Sladden är tolv meter lång och ger därmed dammsugaren en lång räckvidd. Den här modellen passar därför bra på kontoret eller i ett större hem.

Det här är dessutom en kraftfull dammsugarmodell med en motoreffekt på 890 watt. Den har även en stark sugeffekt som går att justera till sex olika prestandanivåer.

Detta gör att dammsugaren fungerar extra bra för att avlägsna svårtillgängligt damm och smuts. Den här modellen är dessutom specialdesignad för att suga upp djurhår från till exempel katter och hundar.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine levereras med flera olika munstycken, till exempel ett universalmunstycke för mattor och hårda golv samt ett turbomunstycke.

Dammsugaren har även ett praktiskt teleskoprör med ett ergonomiskt handtag. Eftersom att man kan justera längden på röret kan man anpassa dammsugaren så att man får en så bekväm arbetsställning som möjligt när man städar.

Det finns dessutom en överhettningsindikator som ser till att motorn inte brinner upp om den blir för varm. Om detta händer stänger dammsugaren istället av så att motorn kan svalna.

Lämplig för allergiker

Tack vare en HyClean-dammsugarpåse är Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine dessutom allergivänlig. Denna påse har ett speciellt stängningssystem, HyClose, som ser till att dammet inte virvlar tillbaka ut i luften. Påsen har en kapacitet på 4,5 liter och det finns även en smart indikatorlampa som visar när det är dags att byta till en ny påse. 

Den här dammsugaren har dessutom ett Active AirClean SF-AA50-filter som tar bort obehagliga lukter från luften. Detta är särskilt bra om man har husdjur hemma. Modellen har en ljudnivå på 76 dB och är därmed relativt tystgående.

Experterna: Presterar bra på alla underlag

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har bland annat granskats av testmagasinet Trustedreviews.com och fick då ett högt betyg av experterna.

I recensionen berömmer de framförallt den kraftfulla sugeffekten och förklarar att den fungerar riktigt bra på djurhår.

Experterna påpekar även att dammsugaren presterar bra på hårda underlag och att den väsnas väldigt lite.

Trustedreviews.com blev dock inte lika imponerade av turbomunstycket. De menar nämligen att munstycket är för stort för att användas på trappor. De skriver även att sladden till dammsugaren borde ha varit längre.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har även testats av brittiska Good Housekeeping Institute. Experterna därifrån tycker också bra om den här modellen och berömmer bland annat dammsugarens byggkvalitet. De framhäver även den starka sugeffekten och de självförslutande dammpåsarna.

Experterna förklarar dock att påsarna kan vara svåra att byta och att bruksanvisningen inte är särskilt lätt att förstå.

Testmagasinet Which.co.uk tillägger slutligen att dammsugaren fungerar bra på alla typer av underlag samt att allergifiltret är effektivt. Den enda nackdelen som de skriver om är att dammsugaren har svårt att suga upp större dammtussar. 

Specifikationer – Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine:
🔴 Typ: Dammsugare
🔴 Motoreffekt: 890 watt
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: C
🔴 Ljudnivå: 76 dB
🔴 Energiklass: C
🔴 Sladd: Ja
🔴 Påse: Ja, kapacitet på 4,5 liter
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Vikt: 8,2 kg 

Fördelar med Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine:
Kraftfull sugeffekt
Fungerar bra på djurhår
Turbomunstycke ingår
HyClean-dammuppsamling
Indikator för både påsbyte och överhettning


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline 

Bästa Miele dammsugare för priset

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

.
Dammsugarmodellen Complete C3 Black Diamond Ecoline från Miele har granskats av det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, och modellen presterade bra på de flesta testpunkterna i deras undersökning. Uafhængige testpaneler tycker därför bra om den här dammsugaren och utser den till testvinnare.

Den här modellen är bra på att dammsuga hårda underlag. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline hamnar nämligen i klass A för sin dammupptagning på hårda golv.

Den här dammsugaren från Miele har däremot en dammupptagning i klass D på mattor, och modellen är därför ett bra alternativ för dig som behöver en dammsugare som huvudsakligen ska användas på hårda golv.

Energieffektiv dammsugare med en Power Efficiency-motor 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline är en energieffektiv dammsugare i energiklass C, och den här modellen är därför bra för både plånboken och miljön på samma gång.

Modellen har en motoreffekt på 550 Watt, och tack vare dammsugarens Power Efficiency-motor har den en optimal sugstyrka. Motorn i den här dammsugaren är både effektiv och strömsnål på en och samma gång.

Utöver Power Efficiency-motorn har Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline även ett AirClean+ Filter som fångar upp alla små dammpartiklar från golvet. Den här dammsugaren har dock en ljudnivå på 76 dB och väsnas därmed lite mer än andra dammsugarmodeller på marknaden.

Det universella golvmunstycket på Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline gör att den här dammsugaren kan användas på flera olika ytor. Det ingår dessutom en sugpensel, ett fogmunstycke och ett möbelmunstycke, och alla dessa munstycken är dammfritt integrerade på dammsugaren.

Bra räckvidd och låssystem

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har en räckvidd på 12 meter och kan därför användas för att dammsuga större rum och ytor. Tack vare den långa räckvidden slipper man dessutom byta eluttag hela tiden när man dammsuger.

Dammsugaren har även en Comfort-kabelvinda med OneTouch-funktion, och denna gör att man bara behöver trycka på en knapp med foten för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats igen. Dammsugarpåsen har dessutom en kapacitet på 4,5 liter.

Modellen har ett praktiskt och flexibelt låssystem för dammsugarens olika delar. När man sätter ihop ett munstycke, röret och handtaget hörs ett klick när de fäster i varandra. Sedan kan de enkelt tas isär med en knapptryckning.

Precis som alla andra dammsugare från Miele har den här modellen även en liten metalltråd i handtaget. Tråden fungerar ungefär som en åskledare och förhindrar en statisk urladdning mellan dammsugaren och användaren. Det här är alltså en typ av säkerhetsfunktion.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett teleskoprör som kan justeras efter behov, och man kan därför ställa in dammsugaren efter sin egen längd. När man har låst teleskopröret i rätt läge kan man sedan dammsuga med en hållning som är så bekväm som möjligt för både ryggen och resten av kroppen.

Röret är dessutom gummibeklätt i ena änden och kan därför lutas mot till exempel soffan, väggen eller bordet utan att glida ner.

Skyddslist och överhettningsskydd 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecolineär försedd med ett överhettningsskydd som gör att dammsugaren stänger av automatiskt om luftflödet blockeras. När problemet är löst och allt är på plats kan dammsugaren startas om och användas igen.

Den här modellen har även en mjuk list som skyddar möblerna om man skulle råka stöta in i till exempel soffan, bordet eller något annat när man dammsuger.

Utan något skydd kan möblerna skadas av att dammsugaren stöter till dem, men tack vare stötskyddslisten på den här dammsugaren slipper man alltså oroa sig för detta. Listen är gjord av ett mjukt syntetmaterial och går hela vägen runt dammsugaren. Den ser därmed till att inga skador uppstår om man skulle råka stöta till möblerna med dammsugaren.

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mått:
🌀 Höjd: 23 cm
🌀 Bredd: 28 cm
🌀 Längd: 51,5 cm
🌀 Vikt: 7,26 kg 

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecolinebasfakta:
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: D
🔴 Årlig energiförbrukning: 20,3 kWh
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Ljudnivå: 76 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 4,5 liter

Fördelar med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
Bra räckvidd
Levereras med flera munstycken
Fungerar bra på hårda golv
Energieffektiv dammsugare
Överhettningsskydd
Stötskyddslist


Miele Complete C2 Powerline

Bästa Miele dammsugare i allround-modell

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ 4.5 av 5 stjärnor hos den stora testsajtenTrustedreviews.com 
✅ 89 av 100 poäng  hos den brittiska hemsidanGoodhousekeeping.co.uk

Miele Complete C2 Powerline

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Miele Complete C2 Powerlinehar en motor på 890 Watt, och den dammsuger energieffektivt oavsett vilken sugstyrka du använder.

Sugstyrkan justeras med ett elektroniskt vridreglage, och dammsugaren har en arbetsradie på 10 meter. Modellen får dessutom högsta betyg när det gäller rengöring av hårda golv, och därför är den här dammsugaren perfekt om du har trägolv, stengolv eller klinker hemma.

Bra rengöringsförmåga och lågt dammutsläpp

När det kommer till dammsugning av hårda golv är Miele Complete C2 Powerline klassad som en av marknadens bästa. Experterna från Trustedreviews.com berättar att dammsugaren rengör alla ytor helt fantastiskt bra, och de tycker därför riktigt bra om den här modellen från Miele.

Det brittiska konsumentmagasinetGoodhousekeeping.co.uk håller med om detta, och modellen tillhör faktiskt den högsta klassen för dammupptagning på hårt golv – nämligen A. Den här modellen är dock relativt effektiv på mattor också, och där får den betyget C. Vad gäller partikelutsläpp får den här dammsugaren ett B, vilket innebär att den här modellen klarar av att ta bort det mesta av dammet från utblåsluften.

Dammsugarens AirClean-filter filtrerar bort även de minsta dammpartiklarna, och luften som blåses tillbaka ut i rummet är därför så ren som möjligt.

Det danska konsumentrådetuafhængige testpaneler är också nöjda med dammsugarens nivå av dammutsläpp, och de tycker att det fungerar riktigt bra.

BrittiskaGoodhousekeeping.co.ukframhäver även dammsugarens förmåga att suga upp djurhår, och de skriver att modellen fungerar utmärkt till just detta.

Lätt och funktionell dammsugare med säkerhetsåtgärder 

Miele Complete C2 Powerline har en kapacitet på 4,5 liter och en arbetsradie på 10 meter, och man kan därmed använda den här modellen i stora utrymmen.

Dammsugaren är relativt liten och väger bara 8,8 kg, och det här är därmed en lätt och funktionell modell. Runt kanterna på dammsugaren sitter det även mjuka lister, och dessa skyddar föremålen som man kan råka stöta in i när man dammsuger.

Den här dammsugaren från Miele har dessutom ett praktiskt låssystem och teleskoprör, och den är därmed både flexibel och enkel att använda.

Experterna frånTrustedreviews.comskriver också att dammsugaren är lätt och enkel att använda, och när de provade den kunde de snabbt och enkelt både dammsuga och flytta runt på dammsugaren.

Miele Complete C2 Powerline har även en del säkerhetsåtgärder. Dammsugaren har till exempel ett överhettningsskydd, och motorn stänger därför automatiskt av om luftflödet blockeras.

Energimärkningen på den här modellen är dock inte den bästa på marknaden. Dammsugaren tillhör nämligen energiklass C, vilket är ganska mycket sämre än marknadens mest energieffektiva dammsugare. Använder man dock bara dammsugaren som vanligt kommer detta inte att påverka elräkningen nämnvärt, och anledningen till den höga förbrukningen är att den här modellen har en så pass kraftfull motor.

Ljudnivån på den här modellen är 80 dB. Detta är därmed inte den tystaste dammsugaren på marknaden, men den har ändå en acceptabel ljudnivå. Att den här dammsugaren lever om mer än många andra modeller på marknaden beror också på den kraftiga motorn. Det är helt enkelt inte tekniskt möjligt att sänka ljudnivån till 60 dB(A) när motorn är så kraftfull.

Utvalda fördelar med Miele Complete C2 Powerline:
Riktigt bra på att få bort skräp från hårda golv
AirClean-filter
Arbetsradie på 10 meter
Praktiskt låssystem
Lätt att använda och hantera
Högsta sugeffekt– 890 W


Andra testvinnande dammsugare

Här ovan har vi gått igenom ett antal dammsugare från Miele, som antingen är testvinnare och/eller har fått toppbetyg och beröm i olika tester.

Förutom Miele-dammsugarna finns det många andra bra dammsugare på marknaden, som också har utsetts till testvinnare i tester hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, och hos svenska Testfakta.


Nilfisk Elite WCL14P08A1 

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Nilfisk Elite WCL14P08A1

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Dammsugarmodellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 tillverkas av det välkända och populära märket Nilfisk. Nilfisk är framför allt känt för sin höga kvalitet, och den här modellen är inte något undantag. Experterna från det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler tycker bra om den här dammsugaren, och efter att ha granskat den utifrån olika testpunkter fick modellen ett bra totalbetyg.

Den här modellen får höga betyg för sin städförmåga på både hårda golv och mattor. Dammsugaren hamnar nämligen i dammupptagningsklass A på båda dessa ytor, och eftersom att den håller toppklass rakt igenom kan den här dammsugaren användas på många olika underlag.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 är dessutom en energieffektiv dammsugare i energiklass C. Modellen har därför en låg energiförbrukning, och den använder faktiskt upp till 50 % mindre ström än andra dammsugare i samma energiklass. Den här dammsugaren har däremot en ljudnivå på 73 dB och är därmed inte direkt den tystaste på marknaden.

Dammsugare med fjärrkontroll på handtaget och justerbar sugstyrka 

På dammsugarmodellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 har man fokuserat på praktiska detaljer. Man kan därför justera sugstyrkan på den här dammsugaren, och den har dessutom en fjärrkontroll på handtaget som kan användas för att styra olika funktioner.

På handtaget kan man både starta och stänga av dammsugaren om den är inkopplad i ett eluttag, och man behöver alltså inte trycka på knappen på själva dammsugaren. Man kan dessutom reglera sugstyrkan direkt från handtaget, och det är därmed enkelt att både öka och minska sugstyrkan efter behov.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har dessutom ett filtersystem som de kallar för Ultra+ Filtration. Detta system innebär att dammsugaren har en dammpåse av mikrofiber, ett HEPA 14-filter och en lufttät konstruktion. Med det här systemet förblir luften alltid ren och fräsch när man dammsuger, och den här dammsugaren är därför ett perfekt alternativ för dig som lider av antingen astma eller allergier.

Dammsugaren har en motoreffekt på 650 watt, och även om motorn inte är kraftigast på marknaden är den väldigt effektiv. Eftersom att man kan justera sugstyrkan både uppåt och neråt fungerar motorn nämligen optimalt.

Kan dammsuga större utrymmen 

Det kan vara irriterande att dammsuga om man måste leta efter nya eluttag hela tiden och dammsuga i etapper. Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 slipper man dock dela upp dammsugningen på det viset. Den här dammsugaren har nämligen en räckvidd på upp till 11,2 meter, och man kan därför utan problem dammsuga stora utrymmen på en gång.

När man har dammsugit färdigt kan man glädja sig åt att dammsugaren har en automatisk sladdupprullning. Detta innebär att man bara behöver trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats i dammsugaren helt av sig själv.

Dammsugarpåsen har en kapacitet på 3,2 liter, och det finns dessutom en indikator på dammsugaren som visar om påsen måste bytas eller inte.

Användarvänlig dammsugare

Nilfisk Elite WCL14P08A1 är en användarvänlig dammsugare, och här har tillverkaren tänkt på att man ska kunna ha en bekväm arbetsställning när man dammsuger. Dammsugaren har därför ett handtag som är både mjukt, bekvämt och ergonomiskt.

Det mjuka handtaget är böjt på ett sätt som gör att det ligger perfekt i handen och känns bekvämt att hålla i. Handtaget är alltså ergonomiskt utformat och ligger därför helt rätt i handen.

Man kan dessutom ställa in röret utifrån sin egen hållning och behov, och med den här dammsugaren går det därmed att få en så bekväm arbetsställning som möjligt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har slutligen ett användarvänligt fäste för dammsugarpåsen. När det är dags att byta påse är processen därför både ergonomisk, snabb och enkel.

Specifikationer för Nilfisk Elite WCL14P08A1– mått: 
🌀 Höjd: 31 cm
🌀 Bredd: 33 cm
🌀 Längd: 45 cm
🌀 Vikt: 7,2 kg 

Specifikationer för Nilfisk Elite WCL14P08A1– basfakta: 
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: A
🔴 Årlig energiförbrukning: 22 kWh
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Ljudnivå: 73 dB
🔴 Räckvidd: 11,2 meter
🔴 Påsstorlek: 3,2 liter

Fördelar med Nilfisk Elite WCL14P08A1:
Kan användas på både hårda golv och mattor
Justerbar sugstyrka
Fjärrkontroll på handtaget
Allergivänlig dammsugare
Användarvänlig dammsugare
Bra räckvidd


Electrolux EUO9GREEN 

✅ Testvinnare hos Råd & Rön 
✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 
✅ 4 av 5 stjärnor på Electrolux.dk– baserat på 18 omdömen

   Electrolux EUO9GREEN 

.
Modellen EUO9GREEN tillhör ElectroluxUltraOne-serie. Den här dammsugarmodellen har ett bra luftflöde och en effektiv sugförmåga.

Tack vare dammsugarensSilentAir-teknik har den här modellen en låg ljudnivå på 65 dB, och Electrolux EUO9GREEN är dessutom en miljövänlig modell. Dammsugaren består till hela 70 % av återvunnen plast, och man kan därför använda den här modellen med gott samvete. Den här dammsugaren har dessutom ett tvättbartAllergy Plus-filtersom är effektivt i hem där det bor allergiker.

Kunderna hos Electrolux.dk ger designen hos Electrolux EUO9GREEN ett betyg på 4 av 5 stjärnor, och de är även väldigt nöjda med dammsugarens användarvänlighet.

Låg ljudnivå och effektiv dammsugning

Electrolux EUO9GREEN har en låg ljudnivå, och dammsugaren lever alltså inte om särskilt mycket när man använder den. Man kan därför både föra samtal, lyssna musik och titta på TV samtidigt som någon dammsuger, och detta beror på dammsugarens SilentAir-teknik. Tillsammans med FlowMotion-munstycket gör den här tekniken nämligen att dammsugningen blir både tyst och effektiv.

Experterna från Råd & Rön bekräftar att ljudnivån är låg, och dammsugaren får därmed ett högt betyg av dem på den här punkten. Detta är även något som det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler håller med om.

Den här dammsugaren har även höga betyg överlag, och den hamnar i klass A när det kommer till både partikelutsläpp och dammupptagning på såväl hårda golv som mattor. Det här är därmed en dammsugare som kan användas i hela hemmet och på alla ytor.

Dammsugaren får även höga betyg hosRåd & Rön för sin förmåga att rengöra alla ytor. Experterna är dock särskilt nöjda över hur effektiv dammsugaren är på golvmattor, och där får den därför högsta betyg.

Modellen finns i energiklass A, vilket är en ganska bra energimärkning. Anledningen till att den här dammsugaren inte är märkt med till exempel A++ är att den har en ganska kraftfull motor på 850 watt, vilket gör att den förbrukar lite mer ström än modeller med svagare motorer.

Användarvänlig modell med en lång räckvidd

Den här modellen har tre hjul – två stora bakhjul samt ett litet noshjul – och den är därför lättare att dra runt. Alla hjul kan även snurra ett helt varv, och det blir därmed enklare att styra dammsugaren runt möbler och andra hinder.

Eftersom att dammsugaren har en lång räckvidd är den lätt att dra runt i hemmet. Arbetsradien är nämligen 12 meter, och därför kan man utan problem dammsuga större utrymmen utan att behöva byta eluttag hela tiden. Det är även lätt att justera sugstyrkan direkt på dammsugaren när man använder den.

Utvalda fördelar med Electrolux EUO9GREEN:
Allergy Plus-filter
Lång räckviddpå 12 meter
Tyst modell
Toppbetyg rakt igenom
Användarvänlig dammsugare
Miljövänligt val – tillverkad av 70%återvunnen plast


Nilfisk Elite RCL14E08A2

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Nilfisk Elite RCL14E08A2

.
Dammsugarmodellen Nilfisk Elite RCL14E08A2 har granskats av det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, och eftersom att experterna blev imponerade av dammsugarens effektivitet och energiförbrukning fick modellen ett bra betyg. Uafhængige testpaneler tycker dock inte att modellen fungerar särskilt bra för att dammsuga upp djurhår från golvmattor.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 tillhör energiklass B och är därmed en energisnål dammsugare. Man behöver alltså inte oroa sig för att den här dammsugaren ska dra för mycket ström.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har dessutom en dammupptagning i klass A på hårda golv och klass B på mattor.

Flexibel dammsugare

Den här dammsugaren har en räckvidd på 11,2 meter, vilket innebär att man inte behöver byta eluttag hela tiden när man dammsuger större utrymmen. Nilfisk Elite RCL14E08A2 har även en dammsugarpåse som rymmer 3,2 liter.

Slangen och röret på Nilfisk Elite RCL14E08A2 är totalt 3,2 meter långa, vilket innebär att dammsugaren håller sig lite mer i bakgrunden. Man slipper alltså snubbla över dammsugaren när man städar, och man kan även gå längre bort från dammsugaren innan den följer efter.

Justerbar sugstyrka och praktiskt handtag

På Nilfisk Elite RCL14E08A2 kontrollerar man det mesta direkt från handtaget. Man kan nämligen både starta och stänga av dammsugaren samt justera sugstyrkan med hjälp av knappar som sitter på handtaget.

Tack vare kontrollerna på handtaget kan man snabbt ändra inställningarna för dammsugaren. Man behöver dessutom varken gå fram till dammsugaren eller böja sig ner för att göra detta.

Handtaget är även ergonomiskt utformat för att det ska vara bekvämt att hantera dammsugaren.

Tystgående dammsugare för allergiker

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har en ljudnivå på 68 dB och väsnas därmed inte särskilt mycket när man dammsuger. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB, och dammsugaren låter alltså inte särskilt mycket högre än ett vanligt samtal. Modellen har dessutom en motoreffekt på 450 watt.

Den här dammsugaren är utrustad med en mikrofiberpåse, ett Ultra+ Filtration-system med en lufttät konstruktion samt ett HEPA 14-filter. Både dammsugarpåsen, systemet och filtret arbetar tillsammans för att se till att dammsugaren fångar upp alla dammpartiklar. Detta innebär även att Nilfisk Elite RCL14E08A2 är en lämplig modell för allergiker och astmatiker.

Specifikationer för Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mått: 
🌀 Höjd: 31 cm
🌀 Bredd: 33 cm
🌀 Längd: 45 cm
🌀 Vikt: 7,2 kg

Specifikationer för Nilfisk Elite RCL14E08A2 – basfakta:
🔴 Energiklass: B
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): B
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 15,8 kWh
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Ljudnivå: 68 dB
🔴 Räckvidd: 11,2 meter
🔴 Påsstorlek: 3,2 liter

Fördelar med Nilfisk Elite RCL14E08A2:
HEPA 14-filter, Ultra+ Filtration-system samt en dammsugarpåse av mikrofiber
Justerbar sugstyrka
Effektiv på hårda golv
Handtag med kontroller
Räckvidd på 11,2 meter
Ljudnivå på 68 dB

Här kan du se en video där återförsäljaren Whiteaway presenterar Nilfisk Elite RCL14E08A2:


Electrolux PureD9 – PD91-Green

Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Bra betyg hos Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Dammsugarmodellen Electrolux PureD9 – PD91-Green har granskats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, och båda framhäver att den här modellen är tystgående och effektiv på framförallt hårda golv. Experterna tycker dock inte att den fungerar särskilt bra för att dammsuga upp djurhår från golvmattor.

Dammsugaren tillhör energiklass A och drar därför inte särskilt mycket ström, vilket är en fördel för både miljön och plånboken. Electrolux PureD9 – PD91-Green har en motoreffekt på 350 watt, och vid behov kan man dessutom justera sugstyrkan direkt på själva dammsugaren.

Lång räckvidd och effektiv på hårda golv

När man köper Electrolux PureD9 – PD91-Green får man en dammsugare som är bra på hårda golv. Dammsugaren hamnar nämligen i klass A för sin dammupptagning på hårda golv medan den hamnar i klass C när det gäller dammupptagning på mattor.

Den här dammsugaren har dessutom en räckvidd på 12 meter, vilket innebär att man kan dammsuga stora utrymmen utan att behöva flytta sladden mellan olika eluttag.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har ett litet noshjul som kan rotera fritt samt två större bakhjul. Denna konstruktion gör dammsugaren lätt att hantera, och man behöver därför inte slita och dra i dammsugaren för att den ska följa efter när man går runt och dammsuger i hemmet.

S-bag-påse och PureAdvantage-filter

Electrolux PureD9 – PD91-Green är försedd med en S-bag-påse och ett PureAdvantage-filter. Påsen och filtret jobbar tillsammans med motorn för att avlägsna dammet effektivt och se till att utblåsluften är fri från damm och smuts.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har dessutom en hållare för dammsugarpåsen som gör att man kan byta påse på ett mer hygieniskt sätt. Påsen förseglar dammet så att det inte kommer ut igen, och med CleanLift-handtaget krävs det bara ett snabbt knyck för att man enkelt ska kunna ta ut påsen ur dammsugaren.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har en ljudnivå på 67 dB och väsnas därmed inte mycket mer än en normal konversation. En normal samtalston har nämligen en ljudnivå på 60 dB.

Miljövänlig modell med ett praktiskt munstycke

Electrolux PureD9 – PD91-Green är ett perfekt alternativ för dig som gärna vill ha en miljövänlig dammsugare. Den här modellen är nämligen tillverkad av 70 % återvunnen plast och kommer i en förpackning som är gjord av 100 % återvunna material.

Det ingår dessutom ett 3-i-1-munstycke som kan användas på olika typer av underlag. Munstycket är enkelt att montera och ta lös, och eftersom att det förvaras i dammsugaren är det inte särskilt troligt att man tappar bort det.

Dammsugarpåsen har en kapacitet på 5 liter och behöver därför inte bytas särskilt ofta. Det finns dessutom en indikator på dammsugaren som visar när påsen måste bytas.

Specifikationer för Electrolux PureD9 – PD91-Green – mått:
🌀 Höjd: 24 cm
🌀 Bredd: 30,5 cm
🌀 Längd: 51 cm
🌀 Vikt: 7,09 kg

Specifikationer för Electrolux PureD9 – PD91-Green – basfakta:
🔴 Energiklass: A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: C
🔴 Årlig energiförbrukning: 9,9 kWh
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Ljudnivå: 67 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 5 liter

Fördelar med Electrolux PureD9 – PD91-Green:
Lång räckvidd
Praktiskt munstycke som fungerar på olika ytor
Utblåsluften är lika ren som i naturen
Tillverkad av 70 % återvunnen plast
Använder S-bag-påsar
Effektiv på hårda golv

 


Detta bör du vara uppmärksam på när du köper en ny dammsugare

Det finns riktigt många dammsugare på marknaden, så det kan vara svårt att hitta den rätta. Baserat på artiklar från Sparenergi.dk, Astma-Allergi Danmark, Abcnyheter.no och Cleanipedia listar vi här faktorer som är bra att fundera på, och titta efter:

Watt och sugförmåga: En dammsugare med många watt är inte lika med en dammsugare med stark sugförmåga. Titta istället efter energiklass, och de klassificerade rengöringsförmågorna på etiketten.

Partikelutsläpp: Titta efter klassificeringen av partikelutsläpp (dammutsläpp) på etiketten. Ett lågt utsläpp ger ett bättre inomhusklimat.

Golv eller matta: Fundera över vad det finns mest av i ditt hem: Hårda golv eller golvmattor. Vissa dammsugare är bra för båda, medan andra har starka preferenser.

Ljud: De tystaste dammsugarna har en ljudnivå ner till ca 60-65 dB. Vid en ljudnivå över 75 dB kan man inte längre föra ett vanligt samtal eller höra telefonen ringa.

Filter: Köp gärna dammsugare med HEPA-filter. Filtret säkerställer att inte ens små dammpartiklar slipper ut igen. Detta är särskilt viktigt om det bor allergiker i hushållet.

Påse: Undersök hur stor dammpåsen är, och om den är lätt att byta.

Extrautrustning: Titta särskilt efter vilka munstycken som följer med. De rätta munstyckena gör det lättare att rengöra till exempel hyllor och möbler.

Hjul: Titta hur hjulen rör sig – både på hårt golv och på mattor.

Räckvidd: En lång sladd besparar dig en massa besvär. Ofta är räckvidden mellan 9 och 15 meter.

Husdjur: Det är inte alla dammsugare som är bra på att avlägsna djurhår. Titta gärna om det finns ett speciellt munstycke för djurhår. Elektroborstar är effektiva här.

Vikt: Fundera över om du har mycket trappor i hemmet som dammsugaren ska bäras upp och ner för. Kanske det då passar bäst med en lätt och smidig dammsugare.

Robotdammsugaren: Vanligtvis är det inte rekommenderat att köpa en robotdammsugare, men de kan användas som ett komplement.


De viktiga filtren

Dålig luft i bostaden bidrar till ett dåligt inomhusklimat, och faktorer som rök och damm kan resultera i att de boende utvecklar allergier. För att undvika onödigt damm i hemmet – särskilt om du redan är allergiker – är det en bra idé att investera i en dammsugare med ett bra filter. miele stoevsuger filter

Filtret är den komponent som ser till att den luft som skickas genom röret, sänds ren ut igen genom utblåset. Filtret filtrerar alltså bort damm och smuts, och ett bra filter släpper igenom så få partiklar som möjligt.

Hos Miele är filter en viktig del av dammsugaren, och alla Mieles dammsugare är utrustade med filter. Miele använder sig av 3 olika typer, som alla är försedda med en time-strip, som automatiskt meddelar användaren om när filtret ska bytas.

De tre typerna av filter kallas HEPA AirClean filter, Active AirClean filter och Miele AirClean filter.

HEPA AirClean filter filtrerar bort fint damm och allergener, vilket gör filtret optimalt för hem med allergiker. Active AirClean filter är skapat för att neutralisera obehagliga lukter, och rekommenderas till hem med husdjur och rökare. Miele AirClean filter är också ett kvalitetsfilter, som filtrerar bort mer än 99 % av dammpartiklarna.

Just HEPA-filtret är erkänt för sin miljöfrämjande funktion. HEPA står för High Efficiency Particulate Air, och det finns i olika filtreringsklasser. Satsa gärna på HEPA 13 eller HEPA 14, som är de bästa hos dammsugare, och de kan fånga upp även mikroskopiska partiklar från till exempel rök och dammkvalster. HEPA 14 är så effektivt att det klarar av 99,99 % av alla partiklar.


Ljudnivå och elförbrukning

Som en del av EU’s ekodesign- och energimärkningsdirektiv kom det 2014 nya energikrav på dammsugare, där det infördes att dammsugare maximalt får ha en effekt på 1600 watt. Den 1 september 2017 sänks kravet ytterligare till 900 watt. Dessutom tillkommer att dammsugarna ska vara energimärkta, och både filtreringskapacitet och ljudnivå ska vara utmärkta på etiketten.

Ljudnivån varierar mycket från dammsugare till dammsugare, men många dammsugare är idag relativt tysta. De flesta ligget någonstans mellan 65 och 75 dB. Som en jämförelse ligger ljudnivån på ca 65 dB för ett vanligt samtal, så nivån har med tiden sjunkit mycket. Väldigt tysta dammsugare kan ha en ljudnivå ner till ca 63 dB.

Dammsugare är också energimärkta, och energimärkningen ger en bra uppfattning om hur miljövänlig dammsugaren är. Det rekommenderas att välja en dammsugare i energiklass A, som är den bästa klassen.

Energimärkningen visar alltså hur mycket ström dammsugaren förbrukar per år, och det kan ses på etiketten. Där finns även upplysningar om klassificering av dammutsläpp och rengöringsförmågor. Energimyndigheten har en bra förklaring till hur du läser etiketten för dammsugare.

Kom också ihåg att det inte alltid är modellens watt som avgör om maskinen suger effektivt, för en bra sugförmåga beror lika mycket på munstyckets utformning, hur full dammpåsen är, och teknik. Titta därför efter energimärkning och rengöringsförmåga istället för watt


Om Miele
miele logo

Det tyska märket Miele grundades 1899 och tillverkar förutom dammsugare en hel rad med hushållsprodukter.

Mieles motto har alltid varit “immer besser”, vilket betyder att Miele strävar efter att vara bättre än både konkurrenterna och än den nivå de själva befinner sig på nu. Kunderna är i fokus, och Miele strävar efter att ge kunderna visshet om att de hos Miele får de bästa hushållsapparater som finns.

Teknologi och teknik är två områden där Miele hela tiden arbetar på att bli bättre än igår, och teknologin ger kunderna effektiva produkter, som både tänker på konsumenten och på miljön.

Det ska vara lätt för konsumenten att använda sig av Mieles produkter, men samtidigt finns det utrymme för att leka med tekniken och tillverka intelligenta produkter. Det är också fokus på design, och Miele siktar på att ge konsumenterna apparater med en elegant och tidlös design, som även passar till kundernas egna personliga stil.

Du kan se en mycket bra video om företaget här: 

 


Miele Dammsugare Test – Dessa källor har vi använt i artikeln: 

Uafhængige testpaneler 🇩🇰

Det danska konsumentrådet har genomfört ett test av 64 dammsugare med fokus på sugförmåga, avlägsnande av djurhår och smuts i springor. Dessutom tittas det på användarvänlighet, hållbarhet, ljudnivå, och energiförbrukning.

Du kan läsa mer om testet här, men full åtgång kräver dock en prenumeration. Det är också möjligt att köpa åtgång till enskilda test.


Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön har testat 92 olika dammsugare när det kommer till sugförmåga, användarvänlighet, ljudnivå, och energiförbrukning.

Du kan läsa mer om testet här, men full åtgång kräver dock en prenumeration. Det är också möjligt att köpa åtgång till enskilda test.


Testfakta.se 🇸🇪

Testfakta utför oberoende tester och forskning, och de har specialiserat sig på jämförande laboratorietester av konsumentprodukter. Det test som Testfakta gör här är ett laboratorietest av 7 olika dammsugare, där de testas på olika parametrar som sugförmåga, ljudnivå, användning, och hållbarhet. Läs mer här.


Which 🇬🇧

Englands största konsumenttidning med knappt 700.000 prenumeranter. Which? finns till för konsumenterna, och målet är att göra en skillnad för konsumenterna. Which? testar löpande olika hushållsprodukter, och här handlar det om dammsugare. Läs mer här.

Experterna har även genomfört ett test av dammsugarmodellen Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine. Du hittar hela undersökningen hos Which.co.uk.

För att få full tillgång till testet måste du dock ha ett betalt medlemskap.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute (Goodhousekeeping.com) kan man som konsument hitta både fakta, information och recensioner av olika produkter för hus, hem och trädgård. Experterna har bland annat testat dammsugaren Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine. Du kan läsa recensionen i sin helhet hos Good Housekeeping Institute.


Läs ocksa: Här är marknadens bästa AC-enheter, Robotdammsugare Test-översikt och Avfuktare test-översikt.


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


Electrolux ESP72DB Silent Performer 

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön 
✅ 8,55 av 10 poäng hos brittiska Toptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB

 

.
Dammsugarmodellen Electrolux ESP72DP Silent Performer imponerar på experterna, och den har granskats av både Råd & Rön, det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler och brittiska Toptenreviews.com.

Alla tre tycker väldigt bra om den här modellen, och den får i slutändan toppbetyg hos Råd & Rön, ett bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler samt ett betyg på 8,55 av 10 poäng hos Toptenreviews.com.

Electrolux ESP72DP Silent Performer fungerar extra bra på hårda golv och hamnar där i dammupptagningsklass A, vilket är den bästa möjliga klassen. Dammsugaren hamnar dock i klass B för sin dammupptagning på mattor, och den kan därför användas på andra ytor också.

Den här dammsugaren levereras med ett kombimunstycke som kallas för DustMagnet Silent, och detta munstycke är perfekt när man dammsuger flera olika ytor.

Den här modellen har en motoreffekt på 650 watt. Detta är lägre än vad många andra dammsugarmodeller har, men experterna verkar eniga om att den här dammsugaren ändå är effektiv. Man bör dock vara medveten om att den har en ljudnivå på 70 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på ungefär 60 dB.

Alla tre expertkällor tycker bra om Electrolux ESP72DP Silent Performer, och Toptenreviews.com skriver till exempel att den här modellen passar de flesta. Den har en bra prestanda och suger upp det mesta av smutsen och dammet från golvet. Den är dock lite långsammare än andra dammsugarmodeller, men detta är även det enda experterna från Toptenreviews.com har att anmärka på.

Energieffektiv dammsugare för stora utrymmen

Electrolux ESP72DP Silent Performer är en energieffektiv modell som kan dammsuga stora ytor åt gången. Den här modellen tillhör alltså både en bra energiklass och har en lång räckvidd.

Dammsugaren finns i energiklass A och har därmed en låg energiförbrukning. Modellen har dessutom en räckvidd på 12 meter, vilket innebär att man kan dammsuga stora utrymmen utan att behöva fundera över var det finns ett nytt eluttag för dammsugaren.

När man har dammsugit färdigt kan man dra nytta av dammsugarens automatiska sladdupprullning. Denna gör att man bara behöver trycka på en knapp för att sladden ska åka tillbaka till sin plats igen.

En rymlig dammsugarpåse är också bra att ha, och i Electrolux ESP72DP Silent Performer sitter det en påse som rymmer 3,5 liter. Detta är en ganska vanlig storlek, och påsen räcker därför rätt länge innan man måste byta till en ny. Det kan även finnas en display på dammsugaren som visar när det är dags att byta dammsugarpåse.

Komfort och flexibilitet i fokus 

Meddammsugarmodellen Electrolux ESP72DP Silent Performer har man fokuserat på både komfort och flexibilitet. Den här dammsugaren är därför utformad för att vara enkel att använda, kontrollera och styra.

Modellen har en 360oMotion-teknik som gör det enkelt att styra dammsugaren, och tack vare denna följer dammsugaren helt enkelt efter där man går. Hjulen gör samtidigt att man enkelt kommer åt med dammsugaren överallt, även på mer svåråtkomliga ställen.

När man dammsuger med Electrolux ESP72DP Silent Performer behöver man dessutom inte oroa sig för sina möbler. Dammsugaren har nämligen en mjuk stötfångare, ErgoShock, som ser till att möblerna inte skadas. Om man till exempel stöter in i soffan när man dammsuger kommer det därför inte att märkas något alls efteråt.

Justerbar sugstyrka och teleskoprör 

Electrolux ESP72DP Silent Performer har både ett teleskoprör och en justerbar sugstyrka. Teleskopröret är utformat på ett sätt som gör att man alltid kan ställa in det efter sin längd. Du kan alltså anpassa dammsugaren till vad som känns mest bekvämt för dig när du dammsuger.

Man kan dessutom justera sugstyrkan och på så vis anpassa dammsugningen till det aktuella underlaget. På Electrolux ESP72DP Silent Performer sitter det en knapp som används för att höja och sänka sugstyrkan.

Sist men inte minst har Electrolux ESP72DP Silent Performer ett hygienfilter som ser till att luften inte blir skitig. Filtret fångar upp dammpartiklarna innan de hinner tillbaka ut i rummet, och luften förblir därför ren och fräsch. En dammsugare med hygienfilter kan vara ett optimalt alternativ för dig som lider av allergier.

Specifikationer för Electrolux ESP72DP Silent Performer– mått: 
🌀 Höjd: 23,8 cm
🌀 Bredd: 29,3 cm
🌀 Längd: 44,1 cm
🌀 Vikt: 4,47 kg 

Specifikationer för Electrolux ESP72DP Silent Performer– basfakta: 
🔴 Energiklass: A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 21,4 kWh
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Ljudnivå: 70 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 3,5 liter

Fördelar med Electrolux ESP72DP Silent Performer:
Dammsugare med hygienfilter – bra för allergiker
Teleskoprör och justerbar sugstyrka
Bra räckvidd
Kan användas på flera olika underlag
Mjuk stötfångare
Enkel att manövrera


Miele Complete C3 Powerline

✅ Korad till ”Bästa köp” hos brittiska Which

Miele Complete C3 Powerline

.
Miele Complete C3 Powerline har blivit utsedd till “bästa köp” i konsumenttidningen Which?, som är Storbritanniens största konsumenttidning med över 680.000 tidningsprenumeranter, och 335.000 prenumeranter online. Which? är kända för att testa olika hushållsprodukter – allt från tvättmaskiner till digitalkameror – och tidningens uppdrag är att skapa en positiv skillnad för konsumenterna.

Bra allround-modell

Miele Complete C3 Powerline är en av de dammsugare som inte har tydliga preferenser för ett bestämt underlag. Denna modell är nämligen bra både på hårda golv och på mattor, och därför får man mycket kvalitet för pengarna. Motorn är mycket kraftig, vilket gör sugförmågan riktigt stark. Dammpåsen är väldigt rymlig med 4,5 liter, men kom ändå ihåg att byta påse när den är full till två tredjedelar, för att dammsugaren ska behålla sin optimala sugförmåga.

Fokus på komfort

Hos Miele Complete C3 Powerline har extra uppmärksamhet lagts på de många användarvänliga initiativen, med små, bra detaljer. För det första har modellen fokus på flexibilitet, då de tre hjulen på undersidan alla kan rotera 36o grader. Därmed blir “dammsugarkroppen” mycket lättare att köra runt med. Dessutom är Miele Complete C3 Powerline utrustad med ett teleskoprör, vilket gör att man kan justera rörlängden, och därmed höjden. Det motverkar att man måste böja sig ner och belasta ryggen onödigt.

Pedaler styr styrkan

Att Miele Complete C3 Powerline är konstruerad med användarens komfort i åtanke är tydligt. Det gäller även de två fotpedalerna, som man använder för att justera sugstyrkan med, så att man inte behöver böja sig ner för det. Det finns även ett inbyggt parkeringssystem för när man vill ta små pauser under dammsugningen.

Modellen låter lite mer än många av de andra testvinnarna, men även det har Miele tänkt på, med ett silence-system, där man kan slå på silence-nivån, om man vill har en tystare dammsugning.

Utvalda fördelar med Miele Complete C3 Powerline:
 Bra till både hårda golv och mattor
Flexibla hjul som kan rotera 360 grader
Teleskoprör, som kan justera rörlängden
Fotpedal för styrning av sugstyrkan
Silence-nivå kan väljas för en tystare dammsugning

Du kan här se en presentation av Mieles Powerline-dammsugare:


Electrolux ESP7GREEN

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Electrolux SP1GREEN

.
Electrolux är också ett av de märken som tillverkar riktigt många kvalitetsdammsugare, och Electrolux ESP7GREEN är just en av dessa. Modellen har utsetts till testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler. Särskilt funktionalitet och precision framhävs av experterna.

Bra modell till ett bra pris

Electrolux tillverkar dammsugare i olika prisklasser, och med Electrolux ESP7GREEN bevisar de att pris och kvalitet inte alltid behöver följas åt, för denna kvalitetsdammsugare ligger i den lägre änden av prisskalan.

Electrolux ESP7GREEN har testats på olika parametrar, och både på hårt golv och på mattor avlägsnar dammsugaren damm och smuts snabbt och effektivt, vilket gör denna modell till ett bra val, om man både har områden med och utan golvmattor i huset.

Når ut till små springor

Bara ett fåtal golv är helt utan mindre hål och springor, och därför är det omöjligt att undvika att damm och smuts hamnar här. Rester från hushållet eller barnens lek kan också sluta upp i springor och sprickor. En dammsugare med en bra sugförmåga är väsentligt här, och Electrolux ESP7GREEN visar i testet att den är mycket bra på detta, då den klarar av att rengöra även små sprickor.

Det står skrivet i namnet att Electrolux ESP7GREEN även är tillverkad med omtanke för miljön, och modellen är miljövänlig i energiklass A, och har ett mycket lågt partikelutsläpp, vilket främjas av bra filter, som hindrar de små dammpartiklarna att komma tillbaka ut i rummet.

Det är också möjligt att ta lös utblåsfiltret och tvätta det, vilket säkerställer att gammalt damm och smuts inte blir kvar i filtret.

Kvalitetsprodukt

Generellt bedömer experterna att Electrolux ESP7GREEN är en riktigt bra kvalitetsprodukt, som har en bra, lång hållbarhet, och en väl fungerande sladdupprullning. Modellens standardmunstycke är mycket effektivt, men för en mer mångsidig användning följer det med 4 munstycken med olika specialfunktioner. Bland annat ett möbelmunstycke, som är designat för att skona möblernas klädsel.

Maskinen väger 6 kg, vilket gör den till en relativt lätt dammsugare, och sladden har en lång räckvidd (ca 12 meter), vilket gör att man lättare kan ta sig omkring med dammsugaren utan att behöva byta eluttag.

Utvalda fördelar med Electrolux ESP7GREEN:
Bra pris
Effektiv till både hårda golv och mjuka underlag
Gör rent hål och springor med en stark sugförmåga
Miljövänlig med låga partikelutsläpp
Specialmunstycken för större mångsidighet

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Miele dammsugare är bäst i test?

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline och Miele Complete C3 Powerline

🤓 Hur testas Miele dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass C eller bättre.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta