Portabel AC: Så väljer du rätt AC för hemmet

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 11, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Portabel AC: Så väljer du rätt AC för hemmet

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Visste du att en av de första byggnaderna som använde moderna AC var biografer och teatrar, vilket var starten för trenden med stora blockbusterfilmer? Denna typ av teknikutveckling har fört med sig många fördelar. I vissa områden som drabbas av kraftiga värmeböljor skulle det vara omöjligt att leva om det inte fanns luftkonditionering.

En bärbar luftkonditionering erbjuder en flexibel lösning för att undvika värmen under varmare årstider. Den fungerar genom att dra in rummets varma luft, kyla den genom ett köldmedium och sedan släppa tillbaka den kylda luften. Om du är på jakt efter en AC för ditt hem eller din arbetsplats kommer den här artikeln att vägleda dig till ett alternativ som passar dina behov. Dessutom har vi lyft fram viktiga överväganden som kan vara till hjälp i ditt köpbeslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 4 bästa portabel ac i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper

 • Kylkapacitet och rummets storlek

  När du väljer en portabel luftkonditionering är det viktigt att tänka på dess kylkapacitet och storleken på det rum du har tänkt använda den i. BTU-värdet (British Thermal Unit), som anger kylstyrkan, avgör hur pass lämplig en modell är för olika rumsstorlek. Större utrymmen behöver högre BTU-värden för effektiv kylning: rum upp till 20 m² behöver en 8 000-BTU-enhet, 20-30 m² kräver en 10 000-BTU-enhet, över 30 m² kräver en 12 000-BTU-modell, medan områden över 90 m² bör välja en 13 000-BTU-enhet. Kom ihåg att detta är grova uppskattningar och att vissa enheter kan fungera annorlunda. Kontrollera även luftflödet (m³/h); ett högre värde innebär bättre effektivitet, vilket garanterar bästa möjliga kylresultat.

 • Ljudnivå

  Ljudnivåns betydelse kan inte överskattas när du ska välja vilken AC du ska köpa. En tystare enhet bidrar till en betydligt mer bekväm miljö, särskilt under sömn eller lugnare aktiviteter. Att välja en modell med lägre decibelvärde garanterar minimala störningar i de dagliga rutinerna och främjar en lugn atmosfär. Dessutom är det mindre sannolikt att en tystare luftkonditionering stör grannarna om den används i gemensamma utrymmen eller lägenheter. Genom att prioritera en lägre ljudnivå ökar du din allmänna komfort och bibehåller en lugn atmosfär samtidigt som du får effektiv kylning.

 • Ytterligare funktioner

  Vissa enheter är utrustade med en inbyggd avfuktningsfunktion som effektivt reglerar luftfuktigheten för ökad komfort och förhindrar alltför torr luft. För extra bekvämlighet har vissa modeller fjärrkontroller, så att du kan hantera temperaturinställningarna på avstånd. Sleep Mode-funktioner minskar störande ljud under nattanvändning, vilket garanterar en ostörd och vilsam sömn. Programmerbara starttider, luftkonditioneringscykler och ventilationslägen förbättrar anpassningen och effektiviteten ytterligare. För att fatta ett välgrundat köpbeslut bör du överväga vilka funktioner som passar dina behov och det avsedda utrymmet, så att du kan optimera både komfort och användbarhet.

 • Pris

  En dyrare AC kan kosta mellan 8 000 och 10 000 SEK – ibland över 12 000 SEK. Dessa modeller erbjuder vanligtvis förbättrad kylkapacitet (BTU) och ett bredare urval av kompletterande funktioner jämfört med mer budgetvänliga alternativ. I den lägre delen av spektrumet varierar priserna från 500 till 1 000 SEK. Även om dessa alternativ är mer kompakta har de lägre effekt och kylkapacitet. Att välja en medelhög till dyrare modell rekommenderas för frekvent luftkonditionering eller kylning av större områden. Mindre, budgetvänliga modeller är lämpliga för mer sporadiska kylbehov i mindre rum eller arbetsutrymmen.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner hjälper dig att identifiera potentiella problem med luftkonditioneringen. Dessa recensioner belyser användarvänlighet och underhåll. Samtidigt ger expertrecensioner viktiga insikter om energieffektivitet och kylprestanda. Om specifika funktioner som fjärrkontroll eller timerfunktioner är en prioritet kan expertrecensioner hjälpa till att hitta lämpliga modeller. Vår guide innehåller både användar- och expertrecensioner för att underlätta ett välinformerat köpbeslut baserat på dina specifika krav.

arrow-more

Electrolux EXP26U558HW - en bärbar luftkonditionering som utmärker sig i sina enkla funktioner

Bra praktiskt val

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,3 på Google shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux EXP26U558HW:

 • Med dammfilter och antibakteriellt filter
 • Tillval för fjärrkontroll
 • Fönsterkit ingår

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis tycker vi att Electrolux EXP26U558HW är ett utmärkt val värt att utforska för dig som prioriterar tyst effektivitet, användarvänlighet och en elegant design.

Fördelar

 • Tyst
 • Enkel att installera
 • Lätt att navigera
 • Diskret, minimalistisk design

Nackdelar

 • Infraröd fjärrkontroll

Electrolux EXP26U558HW har enligt vår uppfattning träffat rätt balans mellan prestanda och praktiska egenskaper. Med en kraftfull kapacitet på 2300W tror vi att denna modell är ett utmärkt val för dem som önskar effektiv kylning i små till medelstora rum. Oavsett om du vill sänka temperaturen i sovrummet, arbetsrummet eller vardagsrummet ger den här enheten en pålitlig kylning i kombination med filtreringsfördelar.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EXP26U558HW

Specifikationer

 • Effekt: 2300 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 40 m2
 • Ljudnivå: 61 dB
 • Kyleffekt: 11123 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Tyst och miljövänlig kyllösning

Enheten betonar miljömedvetenhet genom att använda den hållbara R290-gasen. Jämfört med den traditionella R410a-gasen minskar R290 den totala globala uppvärmningspotentialen med hela 99,8%. Och om du någonsin har störts av bullriga maskiner kommer du att uppskatta dess ljudnivå på endast 61 dB, vilket är relativt lågt i denna kategori av luftkonditionering. Detta gör att du kan läsa, arbeta eller helt enkelt vila utan att bli störd.

Funktioner skräddarsydda för bekvämlighet

Modellen är utrustad med elektroniska kontroller som kompletteras med en digital temperaturdisplay, så att justera till önskad inställning blir en bris, mer så med sin medföljande infraröda fjärrkontroll. Funktioner som den justerbara termostaten, variabla effektalternativ och en 24-timmars timer säkerställer att du har kontroll över dess funktioner som är skräddarsydda efter ditt schema och dina behov. Dessutom har enheten en avfuktningskapacitet på imponerande 1,2 l/h, vilket bidrar till att upprätthålla en behaglig rumsatmosfär.

Vad säger användare om Electrolux EXP26U558HW?

För dig som är på jakt efter en pålitlig bärbar luftkonditionering får Electrolux EXP26U558HW positiv dragkraft bland användarna. På Google har Electrolux-enheten ett uppmuntrande 4,3/5 stjärnbetyg. Användare lyfter konsekvent fram dess enkelhet, som med tanke på dess överkomliga pris levererar imponerande. Många användare understryker hur modellen skapar en balans mellan praktisk och tyst drift. En användare berättar: “Vi har nyligen köpt den här luftkonditioneringen, och även om vi ännu inte har testat den i en värmebölja verkar den redan lovande och lever upp till våra förväntningar.” Denna feedback stämmer väl överens med vår uppfattning om att bra kvalitet inte alltid behöver vara det dyraste.

Mer om Electrolux EXP26U558HW

Specifikationer

 • Effekt: 2300 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 40 m2
 • Ljudnivå: 61 dB
 • Kyleffekt: 11123 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Whirlpool PACW212CO - En bärbar luftkonditionering optimerad för snabb kylning

Budgetalternativ för mindre lägenheter

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,2 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Whirlpool PACW212CO:

 • Temperatursensor
 • AutoClean-funktion
 • Viloläge

Konsumentmagasinets omdöme

Samtidigt finns det några saker som är bra att överväga med denna modell. Vissa användare nämner att den relativt starka belysningen kan vara distraherande i dunkla miljöer. Dessutom kan den vara lite högljudd när den körs på högsta effekt. Men när man väger samman för- och nackdelar med övergripande prestanda och funktioner konstaterar vi fortfarande att Whirlpool PACW212CO är ett utmärkt val. Om du letar efter effektiv kylning utan att tumma på komfort och bekvämlighet, är vår slutsats att denna luftkonditionering utan tvekan är värd att överväga.

Fördelar

 • Avtagbart och tvättbart filter
 • Lätt att justera
 • Ekonomisk i användning
 • Lätt att installera
 • Enkel att flytta

Nackdelar

 • Lampor på kontrollpanelen lite för starka
 • Lite högljudd vid full effekt

Whirlpool PACW212CO framstår som en solid bärbar luftkonditionering, utrustad med utmärkande element som en temperatursensor. Enligt vår bedömning är det det bästa valet för personer som värdesätter precision och handsfree-temperaturhantering i sina bostadsutrymmen.

Recension: En detaljerad recension av Whirlpool PACW212CO

Specifikationer

 • Effekt: 3500 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 30 m2
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kyleffekt: 12000 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Kraftfull kylning för ett bekvämt liv

Whirlpool PACW212CO är en pålitlig bärbar luftkonditionering som levererar enastående kylprestanda. Med en imponerande effekt på 3500 W och 12000 BTU/h har den här enheten kapacitet att effektivt reglera temperaturen i rum på upp till 30 m2. Detta gör den perfekt för sovrum, vardagsrum eller till och med mindre kontorsutrymmen. När sommartemperaturerna stiger tror vi att PACW212CO kommer att ge dig den kylning du söker, och se till att utrymmena förblir bekväma och inbjudande.

Förbättrade funktioner för användarvänlighet

Utöver sin kylförmåga har PACW212CO en mängd funktioner som är skräddarsydda för att förhöja användarupplevelsen. En höjdpunkt är den relativt tysta driften, som genererar en ljudnivå på 64 dB. Det innebär att oavsett om du sover eller fokuserar på ditt arbete kommer enheten inte att vara en källa till distraktion. Den utrustade fjärrkontrollen och timerfunktionen ger dig som användare absolut kontroll, så att du kan ställa in kylscheman som passar in i dina rutiner. Dessutom är temperatursensorn en väldigt praktisk funktion, eftersom den kontinuerligt mäter rummets förhållanden och gör nödvändiga justeringar för att säkerställa att atmosfären förblir konsekvent.

Självrengörande funktion

Whirlpool har utrustat PACW212CO med en AutoClean-funktion. Denna funktion förhindrar aktivt ansamling av damm i interna delar, vilket säkerställer att enheten förblir ren och fungerar optimalt. Detta gör inte bara underhållet enklare utan bidrar dessutom till den totala livslängden.

Vad säger användare om Whirlpool PACW212CO?

Whirlpool PACW212CO har gjort succé på luftkonditioneringsmarknaden och har fått mycket bra feedback från både kunder och proffs. På Amazon har enheten fått ett betyg på 4,2 stjärnor. En användare beskrev den som “solid och lätt att implementera” och berömde särskilt den smarta temperaturkontrollfunktionen. En annan anmärkningsvärd punkt från recensionen var den praktiska nattfunktionen som dämpar AC-enhetens ljus och minskar störande ljud för att säkerställa en ostörd sömn. Detta dubbla beröm från både konsumenter och experter stärker enhetens ställning på marknaden.

Mer om Whirlpool PACW212CO

Specifikationer

 • Effekt: 3500 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 30 m2
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kyleffekt: 12000 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW - bärbar luftkonditionering som passar för större utrymmen

Bra alternativ för medelstora till stora utrymmen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Pricerunner
 • check 4,4 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW:

 • Passar rum på upp till 50 m²
 • Värmare ingår
 • Dammfilter för frisk luft

Konsumentmagasinets omdöme

När du överväger att köpa en bärbar luftkonditionering förtjänar Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW verkligen uppmärksamhet. För det första säkerställer dess robusta kylfunktioner i kombination med kontinuerlig temperaturhantering att du behåller komforten även under de hetaste dagarna. Utöver den rena funktionen smälter dess moderna design sömlöst in i alla typer av inredning. På den negativa sidan är det externa utloppsröret en aning kort, och kräver närhet till fönstret, så du bör se till att du kan placera det korrekt med tanke på dina speciella förhållanden. Dock tycker vi att denna lilla nackdel vägs upp av den kraftfulla prestandan i kombination med en elegant estetik. När vi väger dess fördelar och nackdelar konstaterar vi att ChillFlex Pro är ett bra val för dig som är ute efter en pålitlig bärbar luftkonditionering.

Fördelar

 • Kyler effektivt ner rummet
 • Enkel programmering
 • Bra temperaturfördelning i hela rummet
 • Mycket låg ljudnivå från driften
 • Estetisk och modern design

Nackdelar

 • Utloppsröret är lite kort

Electrolux ChillFlex Pro är en avancerad variant av luftkonditionering för rum, och enligt vår uppfattning håller den verkligen vad den lovar; den hittar rätt balans mellan snabb effektivitet och täckning. Med kapacitet att kyla så stora utrymmen som 50 kvadratmeter är den ett perfekt val för dig som vill ha snabb kylning av stora områden. Dessutom ser den inbyggda värmaren till att hemmet förblir ombonat och inbjudande under de kallare årstiderna.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW

Specifikationer

 • Effekt: 4000 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 50 m2
 • Ljudnivå: 40 dB
 • Kyleffekt: 1380 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Effektiv prestanda och användarvänlig design

ChillFlex Pro utmärker sig med sin väldetaljerade design, som syftar till att ge ren, dammfri luft tack vare sitt kraftfulla dammfilter. Med lägen som sträcker sig från auto och kylning till torkning och ventilation, säkerställer denna enhet adaptiv kylning skräddarsydd för olika krav. En funktion som vi tycker är särskilt prisvärd är den 24-timmars relativa timern, som gör det möjligt för användare att programmera sina önskade kylcykler i förväg. Medan enheten visar upp en skicklig automatisk vertikal svängning för omfattande luftfördelning, utelämnar den horisontell svängning, vilket är en aspekt som kan vara bra att överväga.

Bekväm kontroll

Den här enheten handlar inte bara om prestanda utan är också mycket enkel att använda. Den tydliga LED-displayen på enheten, tillsammans med en fjärrkontroll som har en egen LCD-display, säkerställer att alla funktioner är lättillgängliga. Fjärrkontrollen erbjuder en mängd funktioner, inklusive ekonomiläge, viloläge, fläkthastighetsjusteringar och ännu mer nyanserade kontroller. För dig som letar efter en blandning av funktionalitet och miljöhänsyn anser vi att ChillFlex Pro är ett övertygande val.

Proffstips

När du använder Electrolux ChillFlex bör du tänka på att säkerställa korrekt ventilation. Att hålla fönstren lite på glänt, om det är möjligt, kan förbättra luftflödet och balansera rumstemperaturen, vilket ger dig en konsekvent bekväm miljö.

Vad säger användare och experter om Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW?

Baserat på feedback från användare framstår Electrolux ChillFlex Pro luftkonditionering som ett pålitligt alternativ för dig som söker effektiva kyllösningar. Pricerunner karaktäriserar denna AC som enkel och användarvänlig, även om de erkänner dess små brister. Samtidigt berömmer Google Shopping-användare dess prestanda och betonar särskilt dess isolerade avgasslang och kraftfulla kylkapacitet. Sammanfattningsvis får Electrolux ChillFlex Pro positiva omdömen från majoriteten av sina användare, vilket gör den till ett värdigt val för dig som letar efter en effektiv och lättanvänd luftkonditionering.

Mer om Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW

Specifikationer

 • Effekt: 4000 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 50 m2
 • Ljudnivå: 40 dB
 • Kyleffekt: 1380 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Whirlpool PACW29COL - i princip ljudlös bärbar luftkonditionering

Högkvalitativt, praktiskt val

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Whirlpool PACW29COL:

 • Låg ljudnivå tack vare Silent Mode
 • Inbyggd avfuktningsfunktion
 • 6th SENSE-teknik för optimal temperaturreglering

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget anser vi att dessa mindre problem inte överskuggar modellens positiva egenskaper. Med snabb kylning och enkel förflyttning tack vare hjulen är Whirlpool PACW29COL fortfarande en stark utmanare på luftkonditioneringsmarknaden, där funktionalitet blandas med estetik.

Fördelar

 • Avtagbart och tvättbart filter
 • Lätt att justera
 • Ekonomisk användning
 • Lätt att installera
 • Kan enkelt flyttas

Nackdelar

 • Energiförbrukning över genomsnittet
 • Svagt bakgrundsbelyst fjärrdisplay

Whirlpools luftkonditionering har en inbyggd avfuktningsfunktion som hjälper till att avlägsna överflödig fukt från luften, vilket kan bidra till att förbättra luftkvaliteten i ditt rum. Den är utformad för att kyla rum med en storlek på mellan 20 och 30 kvadratmeter. För dig som undviker AC eftersom de torkar ut luften kan den här modellen vara bra för dig att prova.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW

Specifikationer

 • Effekt: 3500 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 30 m2
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kyleffekt: 12000 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Användarcentrerad teknik

PACW29COL är utformad med användarens komfort i åtanke och har smarta funktioner som 6th SENSE-tekniken. Denna unika funktion känner av rummets temperatur och väljer automatiskt det lämpligaste driftläget, vilket optimerar komforten utan ständig manuell justering. Vi tycker att denna intuitiva teknik gör temperaturregleringen i ditt utrymme till en barnlek. Det är som om enheten är inställd på din personliga komfort och ser till att miljön alltid är precis rätt. Dessutom är den här funktionen mycket strömbesparande och energieffektiv, vilket gör underverk för att minska dina elräkningar.

Effektivitet och hälsofördelar

När det gäller hälsa och luftkvalitet får vi inte glömma bort HEPA-filtret. Det är riktigt imponerande hur det kan filtrera bort upp till 99,9 % av allergener och partiklar, vilket är särskilt fördelaktigt för allergiker och astmatiker. Med en kylkapacitet på 9000 BTU är denna modell dessutom lämplig för rum på mellan 14,5 och 17 m2. Vi anser att blandningen av funktionalitet och hälsomedvetna funktioner gör att den här enheten sticker ut. Det tysta läget garanterar en lugn atmosfär, och den låga ljudnivån på 47 dB innebär att du kan njuta av svalka utan det typiska brummandet från luftkonditioneringen.

Design och bärbarhet

Denna enhet är inte bara estetiskt tilltalande, utan dess kompakta design tillsammans med hjulen gör den enkel att flytta mellan olika rum. Det innebär att du får kyla där du behöver den, när du behöver den. Vi gillar också “Around U”-funktionen, där temperatursensorn i fjärrkontrollen ställer in den perfekta temperaturen runt din plats, vilket ökar den personliga komforten och förenklar användningen ytterligare. Slutligen tillför fjärrkontrollen ett extra lager av bekvämlighet, vilket gör att användarna kan aktivera funktioner utan ansträngning. I slutändan konstaterar vi att när det gäller att förena design och funktionalitet så är denna luftkonditionering en fullträff.

Vad säger användare om Whirlpool PACW29COL?

På Amazon har enheten fått ett respektabelt 4,4-stjärnigt betyg. Användarna gav särskilt beröm till dess kyleffektivitet, även om vissa uttrycker en önskan om en lägre temperaturgräns. Fönsteradapterns begränsade kompatibilitet och problem med fjärrkontrollen nämndes också som mindre nackdelar. Trots detta är det uppmuntrande att notera att även med sina mindre nackdelar har denna luftkonditionerings ljudnivå och funktionalitet inte utgjort några betydande problem för användarna.

Mer om Whirlpool PACW29COL

Specifikationer

 • Effekt: 3500 W
 • Kapacitet för rumsstorlek: 30 m2
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kyleffekt: 12000 BTU/h
 • Fjärrkontroll: Ja
 • Timer: Ja

Tester och recensioner av portabel ac som används i artikeln

Expert- och testkällor

Pricerunner.dk

PriceRunner.dk är en ledande prisjämförelsesajt i Danmark som hjälper konsumenter att hitta de bästa priserna på en rad olika produkter. Genom att erbjuda recensioner, produktspecifikationer och återförsäljarbetyg ger webbplatsen kunderna möjlighet att fatta välgrundade köpbeslut. Genom att samla erbjudanden från olika butiker säkerställer PriceRunner.dk att användarna får valuta för sina pengar, vilket gör det till ett viktigt verktyg för kunniga shoppare på den danska marknaden.

 

Användarrecensioner av Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW kan hittas här.

Användarrecensionerna för DeLonghi PAC EX100 Silent hittar du här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping, en tjänst från Google, gör det möjligt för användare att söka efter, jämföra och köpa produkter online. Tjänsten lanserades 2002 som “Froogle” och har utvecklats till en plattform som är integrerad med Google Ads och hjälper återförsäljare att visa upp sina produkter direkt i sökresultaten, vilket effektiviserar shoppingupplevelsen online. Det har blivit en betydande konkurrent i e-handelslandskapet.

 

Google Shopping-användarrecensionerna för Whirlpool PACW212CO finns här.

Google shopping-användarrecensioner av Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW kan hittas här.

Användarrecensioner från Google Shopping av Electrolux EXP26U558HW hittar du här.

Amazon

Amazon är en global e-handelsjätte som grundades av Jeff Bezos 1994. Företaget var ursprungligen en onlinebokhandel, men har sedan dess utökat sitt produktutbud till att omfatta elektronik, kläder och olika tjänster som Amazon Prime och AWS. Med sitt stora distributionsnät och kundfokuserade strategi är det ett av världens mest värdefulla företag, som i hög grad påverkar trenderna för online-shopping.

Amazons användarrecensioner av Whirlpool PACW212CO finns här.

Amazons användarrecensioner av Whirlpool PACW29COL kan hittas här.

Amazons användarrecensioner av DeLonghi PAC EX100 Silent kan hittas här.

Hur fungerar en bärbar AC?

 En bärbar luftkonditionering fungerar enligt samma grundläggande princip som en inbyggd AC: den kyler rummet genom att avlägsna värme från inomhusluften och leda ut den. Här är en enkel beskrivning av processen:

 • Intag: Den bärbara AC-enheten drar in varm luft från rummet till enheten.
 • Kylning: Den varma luften strömmar över kalla förångarslingor, där den kyls och avfuktas. Köldmediet i slingorna absorberar värmen från luften.
 • Avgas: Det nu uppvärmda köldmediet pumpas till kompressorn och sedan till kondensorn, där det avger den absorberade värmen. Den varma luften släpps ut från enheten via en avgasslang.
 • Luftcirkulation: Den kylda och avfuktade luften cirkuleras sedan tillbaka in i rummet, vilket sänker den totala rumstemperaturen.

Hur installerar man en bärbar AC?

Installationen av en bärbar AC är vanligtvis enkel och kräver inga specialverktyg. Här är en grundläggande steg-för-steg-guide:

 • Positionering: Placera den portabla AC-enheten nära ett fönster. Se till att den är placerad tillräckligt nära för att avgasslangen ska kunna nå fönstret utan för mycket sträckning.
 • Installation av fönsterkit: De flesta bärbara AC-enheter levereras med en fönstersats som är utformad för att passa en mängd olika fönstertyper. Skjut eller justera fönstersatsen så att den passar fönstrets bredd eller höjd.
 • Anslut avgasslangen: Anslut ena änden av avgasslangen till AC-enheten och den andra änden till fönstersatsen. Se till att anslutningarna sitter ordentligt.
 • Täta fönstret: När avgasslangen är på plats stänger du fönstret så att kitet sitter ordentligt fast. Detta förhindrar att varm luft kommer in i rummet ifgen.
 • Slå på strömmen: Anslut AC-enheten och slå på den. Se till att det finns utrymme runt enheten så att luften kan flöda ordentligt.

Hur ofta ska man tömma en bärbar AC-enhet?

 • Självdränerande enheter: Många moderna bärbara AC-enheter är konstruerade för att själv avdunsta det mesta av den fukt de samlar upp, vilket minskar behovet av frekvent dränering.
 • Förhållanden med hög luftfuktighet: I områden eller under säsonger med hög luftfuktighet kan enheten samla på sig vatten snabbare, vilket kräver tätare tömning.
 • Funktion för kontinuerlig dränering: Vissa enheter har en funktion för kontinuerlig dränering, så att du kan ansluta en slang och låta fukten rinna ut kontinuerligt till en lämplig plats.
 • Vanliga enheter: Utan funktioner för självdränering eller kontinuerlig dränering kan du behöva tömma enheten var 8:e timme eller när den interna vattenuppsamlingstanken är full.

 

Det är bra att regelbundet kontrollera vattenuppsamlingstanken, särskilt under dagar med hög luftfuktighet, för att säkerställa att den inte svämmar över.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta