Kaminfläkt bäst i test – Så väljer du rätt fläkt till din kamin

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Kaminfläkt bäst i test – Så väljer du rätt fläkt till din kamin

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I pågående tider av energikriser funderar många på hur man kan dra ner på elräkningen – kanske kan en kaminfläkt vara lösningen för dig?

En kaminfläkt är en utrustning som kan monteras på en kamin för att sprida värmen som denna producerar för att på så sätt värma upp hemmet mer effektivt. Det är inte många som faktiskt känner till kaminfläktar, utan de flesta utnyttjar enbart den värme som kaminen producerar direkt.

Genom att använda en kaminfläkt kan du dra ner på dina värme- och elräkningar. Vi har sammanställt en artikel med de bästa kaminfläktarna för att hjälpa dig att välja rätt produkt för ditt hem.

Senast ändrad:

Den 17 november 2023 lade vi till en ny kaminfläkt i vår artikel – en effektiv sådan: Sunwind Neat 864.

Tidigare ändringar:

5. oktober 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av de inkluderade produkternas specifikationer och funktioner för att förse våra läsare med detaljerade jämförelser. Vi har därför även valt att utöka vår artikel med en jämförelsetabell som ger en djupgående överblick av viktiga produktfunktioner och specifikationer, samt användar- och expertrecensioner. Syftet med jämförelsetabellen är att ge våra läsare en grundlig och omfattande förståelse av non-stick-stekpannorna i vår artikel, för att de ska kunna fatta ett mer informerat och välgrundat köpbeslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 4 bästa kaminfläktarna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda kaminfläktarna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper fläkt för spis

 • Typ

  Det finns två huvudsakliga typer av kaminfläktar: självförsörjande och elektriska eller batteridrivna. Självförsörjande fläktar behöver, precis som namnet antyder, endast värmen från en spis eller kamin som energikälla. Värmen transporteras från Peltier-enhetens botten upp genom fläktens aluminiumbas när kaminfläkten placeras på en varm kamin. Peltieranordningen genererar energi genom en sida som är varm och en annan som är kallare, det vill säga via värmedifferens. Motorn, som driver kaminfläkten, drivs av denna energi.

  Självförsörjande kaminfläktar är energieffektiva på detta sätt eftersom de inte behöver någon extra ström. Vi rekommenderar självförsörjande kaminfläktar om du vill minska dina elkostnader eftersom de inte kräver ytterligare en energikälla.

 • Ljudnivå

  Många hushållsapparater är relativt högljudda, men så är faktiskt inte fallet för kaminfläktar. Fläkten låter i regel mindre ju fler blad den har, vilket beror på att enheter med färre blad måste arbeta med högre hastighet för att flytta samma luftvolym.

  Om man vill hålla en så låg ljudnivå som möjligt i sitt hem är det därför smart att välja en kaminfläkt med fem eller fyra blad framför en med bara två blad.

 • Storlek

  De flesta kaminfläktar är ungefär 20 centimeter höga; storleksskillnaderna är med andra ord inte så viktiga.

  Om du har en stor kamin bör de flesta kaminfläktar passa oavsett storlek. Det kan till och med vara fördelaktigt att använda två stycken. Observera dock att kaminfläkten måste placeras på en helt plan yta eftersom den måste vara stabil för att fungera.

  Fördelen med en något mindre kaminfläkt är att den är enklare att förvara när den inte används.

 • Pris

  En kaminfläkt kan kosta allt från 450 till 1 500 kronor. Vi har valt att fokusera på de modeller som ligger i mitten av denna prisskala eftersom de kombinerar de bästa egenskaperna från både budget- och premiummodellerna.

  En kaminfläkt som kostar mellan 600 och 1 000 kronor är vanligtvis av självförsörjande modell, håller en lågljudnivå, är energieffektiv samt har en användarvänlig design.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är smart att ta del av användar- och expertrecensioner innan du köper en kaminfläkt eftersom de ger dig en bättre uppfattning av produkten.

  I våra artiklar använder vi expertrecensioner och tester från välrenommerade källor för att våra läsare ska få ta del av pålitlig information om bland annat tekniska aspekter. Vidare anser vi att användarrecensioner erbjuder användbara insikter om hur kunder upplevt produkten i praktiken.

arrow-more

Sunwind Neat 864 - kraftfull kaminfläkt

Mest effektiva kaminfläkt

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sunwind Neat 864:

 • Kraftfull prestanda
 • Kompakt konstruktion
 • Starttid på 30 sekunder

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis anser vi att Sunwind Neat 864 är en praktisk kaminfläkt som kommer att förbättra din kamins värmedistribution. Fläktens främsta fördelar är dess kompatibilitet med ved-, diesel- och gasolkaminer samt att den är självförsörjande och därmed oberoende av externa strömkällor. Den tystgående driften och designen med fyra blad bidrar ytterligare till fläktens effektivitet. Det är emellertid viktigt att notera att modellen Neat 864, liksom de flesta kaminfläktar, kräver högre temperaturer för optimal prestanda. Detta är en vanlig företeelse bland kaminfläktar och bör beaktas när du utvärderar dess lämplighet för dina specifika behov.

Fördelar

 • Kompatibel med ved-, diesel- och gasolkaminer
 • Simel design
 • Tystgående

Nackdelar

 • Kräver höga temperaturer för optimal drift

Sunwind Neat 864 är, tack vare den snabba starttiden på 30 sekunder, ett utmärkt alternativ för dig som värdesätter effektivitet och som strävar efter snabb värmedistribution i ditt hem. Detta är särskilt viktiga aspekter om du ofta är upptagen och behöver omedelbar uppvärmning under tidiga morgnar eller efter långa dagar.

Recension: En detaljerad recension av Sunwind Neat 864

Specifikationer

 • Vikt: 0,9kg
 • Max. drifttemperatur: 340 °C
 • Antal fläktblad: 4
 • Luftflödesvolym: 250 CFM
 • Höjd: 13 cm
 • Bredd: 23 cm
 • Djup: 10,5

Utmärkt luftflödesvolym

Vi anser att Sunwind Neat 864 utmärker sig med dess imponerande luftflödesvolym på 250 CFM. Det är viktigt att vara medveten om att CFM-värdet anger hur mycket luft en kaminfläkt kan cirkulera och transportera under en minut, såväl som en indikation på hur effektivt fläkten sprider värme i det valda utrymmet. Den genomsnittliga luftflödesvolymen för kaminfläktar sträcker sig från 150 till 230 CFM, vilket innebär att Sunwind Neat 864, med sina 250 CFM, överträffar dessa standarder. Detta gör modellen till en högpresterande kaminfläkt – perfekt för dig som vill förbättra komforten och höja temperaturen i din bostad.

Driftsform

Kaminfläkten Sunwind Neat 864 har en innovativ design och är inte bara självförsörjande, utan även mångsidig och användarvänlig. Vi anser att dess kompatibilitet med ved-, diesel- och gasolkaminer gör den till en mycket anpassningsbar enhet för olika värmesystem. Fläkten drivs dessutom uteslutande av den värme som alstras av elden, vilket eliminerar behovet av en extern strömkälla. Vidare är installationen mycket enkel: det är bara att placera fläkten på kaminen och vänta tills temperaturen når 65 °C. Fläkten, som är utrustad med fyra blad, har en mycket tyst drift – något som vi menar gör den ännu mer tilltalande. Det tar dessutom endast 30 sekunder för fläkten att börja rotera när den lägsta driftstemperaturen är uppnådd.

Observera: För din egen säkerhet rekommenderar vi att du vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder när du hanterar kaminfläkten. Det är viktigt att bära handskar för att undvika olyckor – särskilt när fläkten är varm.

Mer om Sunwind Neat 864

Specifikationer

 • Vikt: 0,9kg
 • Max. drifttemperatur: 340 °C
 • Antal fläktblad: 4
 • Luftflödesvolym: 250 CFM
 • Höjd: 13 cm
 • Bredd: 23 cm
 • Djup: 10,5

VidaXL 51241 - prisvärd kaminfläkt med fyra blad

Mest prisvärda kaminfläkt

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på VidaXL 51241:

 • Tillverkad av anodiserad aluminium
 • Integrerat handtag för enklare användning
 • Konkurrenskraftigt pris

Konsumentmagasinets omdöme

VidaXL 51241 kaminfläkt är ett hållbart och effektivt val tillverkad av rostbeständigt anodiserat aluminium. Det integrerade handtaget och det konkurrenskraftiga priset ger ett bra värde, och den självförsörjande designen, som fungerar utan extern strömförsörjning, är både miljövänlig och kostnadseffektiv. En stor fördel är den låga starttemperaturen som gör att fläkten kan cirkulera varm luft snabbare än många konkurrenter. Även om fläkten har många förtjänster har den dock en begränsning när det gäller luftflödesvolym, möjligen på grund av att dess kompakta design prioriterar andra funktioner. Trots detta är VidaXL 51241 ett prisvärt alternativ för den som letar efter en prisvärd, hållbar och självförsörjande kaminfläkt.

Fördelar

 • Konstruktion av slitstarka material
 • Självförsörjande
 • Låg starttemperatur

Nackdelar

 • Inte optimal luftflödesvolym

Kaminfläkten VidaXL 51241 erbjuder en mycket fördelaktig drift till ett konkurrenskraftigt pris. Det är ett lämpligt val för alla som inte är säkra på om de faktiskt behöver en kaminfläkt, och som därmed inte vill betala skjortan för produkten.

Recension: En detaljerad recension av VidaXL 51241

Specifikationer

 • Höjd: 21,5 cm
 • Bredd: 18 cm
 • Djup: 11,5 cm
 • Max. drifttemperatur: 70-350° C
 • Antal fläktblad: 4
 • Vikt: ?

Tillverkad av anodiserad aluminium
VidaXL 51241 är utrustad med fyra robusta fläktblad. Att tillverka en tuff, hållbar beläggning för att skydda underliggande material kallas anodisering. Oxidskiktet som utvecklas ovanför aluminiumets yta har ett antal fördelaktiga egenskaper, bland annat utökad tålighet, korrosionsbeständighet och längre bevarande av materialets utseende.

Anodiserat aluminium ger en mer hållbar finish eftersom det är mer motståndskraftigt mot repor än obehandlat aluminium. Detta är avgörande för en produkt som kommer att utsättas för extremt höga temperaturer, däribland kaminfläktar.

Enkel att använda
VidaXL 51242 är en självförsörjande kaminfläkt som drivs enbart på den värmeenergi som spisen producerar. Spisfläkten behöver i princip ingen installation – det enda du behöver göra är att placera den på den övre plana ytan på din vedspis och vänta tills den når 70 °C. Tänk på att temperaturen bör vara högre för bästa effekt och att det rekommenderas att alltid vidta säkerhetsåtgärder för att undvika potentiella olyckor. Du bör till exempel använda handskar när du ska demontera enheten.

Mer om VidaXL 51241

Specifikationer

 • Höjd: 21,5 cm
 • Bredd: 18 cm
 • Djup: 11,5 cm
 • Max. drifttemperatur: 70-350° C
 • Antal fläktblad: 4
 • Vikt: ?

Twin fan - populär kaminfläkt med dubbla fläktar

Bra kaminfläkt med dubbla fläktar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Twin fan :

 • Två-i-ett-design
 • CE-märkt
 • Tillverkad av en förbättrad typ av aluminium

Konsumentmagasinets omdöme

Det var tack vare den dubbla fläktdesignen som vi bestämde oss för att placera Twin fan på vår topplista. Denna design gör den här kaminfläkten till den mest effektiva modellen av alla som vi har granskat.

Trots att kaminfläkten har två fläktar med totalt tio blad, anser vi att den är något liten. Den erbjuder emellertid en otroligt funktionell drift som kompenserar för denna mindre nackdel.

Fläkten är tillverkad av kvalitetsanodiserad aluminium som är ett väldigt hållbart material och därför lämpligt för spisfläktar.

Fördelar

 • Tillverkad av högkvalitativa material
 • Utrustad med totalt tio fläktblad
 • Utmärkt luftflödesvolym

Nackdelar

 • Något liten konstruktion

Twin fan är en av kaminfläktarna i denna artikel som är utrustad med dubbla fläktar. Produkten är tillverkad av högkvalitativa material enligt europeiska standarder för hälsa, säkerhet och miljöskydd.

Recension: En detaljerad recension av Twin fan

Specifikationer

 • Höjd: 16 cm
 • Bredd: 21 cm
 • Djup: 10 cm
 • Max. drifttemperatur: 55-345° C
 • Antal fläktblad: 10
 • Vikt: ?

Dubbel fläkt
Twin fan är en förbättrad version av en klassisk kaminfläkt tack vare dess smarta två-i-ett-design. Kaminfläkten är utrustad med tio blad och rör sig därmed mycket snabbt och kan hantera större luftvolym än många andra motsvarande kaminfläktar. Den värmer med andra ord upp rummet där den placeras snabbare. Fläktens optimala drifttemperatur är 200-300 °C, men den fungerar redan vid 55 °C.

CE-märkt
CE är en akronym för franska “Conformité Européenne”, vilket betyder “europeisk överensstämmelse”. Många produkter som säljs på Europeiska ekonomiska samarbetsområdets (EES) interna marknad har bokstäverna “CE” på sina etiketter. För många produkter är CE-märkningen nödvändig. Den visar att tillverkaren eller importören har bekräftat att dessa produkter uppfyller tillämpliga EU-standarder för säkerhet, hälsa och miljö.

Mer om Twin fan

Specifikationer

 • Höjd: 16 cm
 • Bredd: 21 cm
 • Djup: 10 cm
 • Max. drifttemperatur: 55-345° C
 • Antal fläktblad: 10
 • Vikt: ?

Out Native - tystgående och kompakt kaminfläkt

Kaminfläkt med lägst ljudnivå

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Out Native:

 • Mycket låg ljudnivå
 • Kompakt utformning
 • Utrustad med fem fläktblad

Konsumentmagasinets omdöme

Denna självförsörjande kaminfläkt från Out Native är utrustad med fem blad och aktiveras när vedspisens temperatur stiger. Fläkten drivs inte av ett batteri och kräver inte heller elektrisk energi för att fungera. Du kan med andra ord använda fläkten även på avlägsna platser eller vid händelse av ett strömavbrott.

En fläkt med fem blad rör sig långsammare vid högre temperaturer än en fläkt med flertalet blad. Vi anser emellertid att denna mindre nackdel kompenseras av modellens många fördelar. Medan det finns dyrare modeller i bättre kvalitet, får du för det överkomliga priset en mycket prisvärd fläkt i förhållande till dess funktionalitet.

Fördelar

 • Självförsörjande
 • Utmärkt värmecirkulerande förmåga
 • Nästan helt tystgående
 • Kan eventuellt minska din vedförbrukning

Nackdelar

 • Kaminen måste nå höga temperatur innan fläkten börjar rotera

Denna kaminfläkt från Out Native är den mest tystgående modellen i vår artikel. Det är ett utmärkt alternativ för dig som vill njuta av lugn och ro i vardagsrummet, samtidigt som värmen från kaminen sprids mer effektivt.

Specifikationer

 • Höjd: 19,3 cm
 • Bredd: 7,5 cm
 • Djup: 10 cm
 • Antal fläktblad: 5
 • Vikt: ?
 • Max. drifttemperatur: ?

Fem blad för en låg ljudnivå
Tack vare de fem specialdesignade bladen är denna kaminfläkt bland de tystaste på marknaden. Du kommer vanligtvis att uppleva att fläktar med fem eller fler blad är tystare än modeller med färre blad på grund av den högre frekvensen på vingslagen.

Efter att ha testat produkten är vår erfarenhet att den är så tyst att du knappt märker av den. De fem bladen bidrar inte bara till en tystare drift, utan genererar dessutom mer kraft, vilket gör att värmen fördelas snabbare och mer effektivt i rummet där enheten är placerad.

Kompakt kaminfläkt som passar kaminer i alla storlekar
Med sin höjd på 19 centimeter är detta en av de minsta kaminfläktarna på marknaden – särskilt bra för mindre vedspisar och kaminer. Ytterligare en fördel med den kompakta storleken är att fläkten är praktisk att förvara under sommaren när kaminen inte används.

Designen är, som alltid, en fråga om personlig smak, men vi vill ändå framhålla dess simpla utformning i en diskret svart färg eftersom den passar in i de flesta hem.

Fungerar utan ytterligare energikälla
Out Native:s kaminfläkt är självförsörjande, vilket innebär att den inte behöver strömförsörjas eller förses med batterier för att den ska distribuera värme. Kaminfläkten startar automatiskt när spisen värms upp vilket automatiskt får bladen att rotera.

En av fördelarna med detta är att de är mycket mer tillförlitliga och fungerar även om du inte har ström i rummet du befinner dig i. Å andra sidan måste själva kaminen nå relativt höga temperaturer för att fläkten ska börja rotera.

Observera att man kan se motorn och ledningarna på kaminfläktens baksida – något som eventuellt inte uppskattas av alla.

Mer om Out Native

Specifikationer

 • Höjd: 19,3 cm
 • Bredd: 7,5 cm
 • Djup: 10 cm
 • Antal fläktblad: 5
 • Vikt: ?
 • Max. drifttemperatur: ?

Tester och recensioner av kaminfläktarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Andra relevanta källor och tester

Läs även vårt test av värmefläktar om du vill ta del av de bästa värmefläktarna på marknaden just nu.

FAQ

Vilken kaminfläkt är bäst?
Vilken kaminfläkt som är bäst beror vilka funktioner man värdesätter samt vilka behov man har. Vid ett eventuellt inköp av en kaminfläkt måste du först och främst säkerställa att din kamin har en plan yta. Annars kan fläkten inte placeras stabilt, vilket rubbar dess drift. Därefter bör du fundera över vilken typ av kaminfläkt du vill ha, det vill säga en självförsörjande eller en batteri- eller strömburen. Ta även hänsyn till enhetens storlek, ljudnivå och pris. Vi rekommenderar att du läser igenom såväl användar- som expertrecensioner innan du genomför ett köp eftersom de erbjuder verklighetsbaserade erfarenheter av produkten.
Hur installerar man en kaminfläkt?
Kaminfläktar är relativt simpla apparater som inte kräver någon komplicerad installation. Normalt sett ska en kaminfläkt monteras nära baksidan av kaminen på en plan yta. Kaminfläkten bör placeras på baksidan av kaminen och vid sidan av kaminröret på vedeldade kaminer där rökkanalen sticker ut i toppen.
Är kaminfläktar effektiva?
Ja, en kaminfläkt effektiviserar en kamins uppvärmning av ett utrymme. Utan en kaminfläkt försvinner värmen från kaminen i första hand genom skorstenen och når endast ett mindre område i rummet. Med en kaminfläkt fångas istället värmen upp av fläktens blad, som riktar den mot alla delar av rummet. Tänk dock på att kaminfläktar är som mest effektiva i mindre till medelstora rum, och fungerar inte lika bra i större utrymmen.

Hur distribuerar man värmen från en kamin?

Ett sätt att distribuera värmen från en kamin är att använda en kaminfläkt. Denna anordning fungerar genom att aktivt flytta värme i utrymmet runt kaminen, vilket ger en effektiv värmefördelning. Kaminfläkten utnyttjar värmen från kaminen eller ytterligare en energikälla för att rotera fläktbladen med unika luftdeflektorer. Det är dessa som sprider värmen i hela rummet för att skapa en behaglig temperatur.

En kaminfläkt kan också sprida kall luft från golvet och cirkulera den tillsammans med varm luft från taket, vilket resulterar i en jämn värmefördelning i hela rummet. Eftersom kaminfläktar har blad som inte producerar värme fungerar de nästan helt tyst. Detta gör dem till utmärkta värmefördelande anordningar för energieffektiva hem eller byggnader.

Hur fungerar en kaminfläkt?

En kaminfläkt för en vedeldad kamin cirkulerar värmen från kaminen på ett väldigt effektivt sätt. Efter att ha värmts upp av den intensiva värmen från elden trycker kaminfläkten ut varm luft i det omgivande utrymmet. Varje kamin har en lägsta driftstemperatur som kaminen måste nå för att kaminfläkten ska fungera. Observera att en kaminfläkt fungerar bäst vid högre temperaturerer – var bara försiktig så att värmen inte är alltför hög.

En kaminfläkt reglerar rumstemperaturen och säkerställer en behaglig värme samtidigt som de reducerar elförbrukning jämfört med traditionell uppvärmning. Eftersom en kaminfläkt cirkulerar redan uppvärmd luft i stället för att generera den på nytt är den dessutom mycket kostnadseffektiv när det gäller att spara energi.

Du kan läsa mer om hur en kaminfläkt fungerar här.

Kräver kaminfläktar elektrisk energi för att fungera?

Medan kaminfläktar blir alltmer populära i privat hushåll är en vanligt förekommande fråga huruvida det krävs en elektrisk energikälla för att driva enheterna. Det korta svaret är att det beror på.

Vissa kaminfläktar kräver viss strömförsörjning från batterier, medan andra är helt självgående och drivs av värmen från kaminen. Många fläktmodeller kan också anslutas till en extern strömförsörjning, vilket ökar bekvämligheten och tillförlitligheten ytterligare.

Sammantaget utgör kaminfläktar en utmärkt utrustning för att öka värmeeffektiviteten i din kamin med minimal ansträngning – oavsett om du behöver elektrisk energi för att driva dem eller inte. Vi rekommenderar emellertid att du väljer en självförsörjande modell som drivs med värmen från kaminen eftersom de är mer energieffektiva och därmed billigare i drift.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Sunwind Airflow 928 - utmärkt två-i-ett-kaminfläkt

Termatech Heat Power - Med inbyggt överhettningsskydd

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta