Kylskåp (Test och prisjämförelse) – Se alla “Bäst i Test” kylskåp här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Generellt visar diverse granskningar att moderna kylskåp är både strömeffektiva och tysta, men det finns fortfarande ganska stora skillnader på hur mycket du får för pengarna.

I denna artikel tittar vi närmare på några av de mest populära kylskåpsmodellerna. Vi tar utgångspunkt i offentliggjorda granskningar och talar om diverse onlinemagasin samt konsumentrådets egna upplevelser av produkterna. Sist i artikeln länkar vi till de viktigaste källor, så att du själv har möjlighet att undersöka dessa närmare, om du så önskar.

Detta kylskåps-test är alltså baserat på en samling testvinnare från externa källor. Vi har gått igenom granskningar från hela Skandinavien.

I denna artikel får du:

green-elmEn grundlig genomgång av de bästa och mest testvinnande kylskåpen på marknaden just nu
green-elmGenerella tips för inköp och bruk av kylskåp
green-elmSå underhåller du ditt kylskåp
green-elmEn genomgång av de källor och test vi har använt till denna artikel

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Samsung RR40M7165WW/EE – ett energisnålt och rymligt kylskåp

Redaktionens val

Samsung RR40M7165WW-EE

Samsung RR40M7165WW/EE är ett funktionellt kylskåp med gott om plats till all din mat. Detta kylskåp från tillverkaren Samsung har bland annat utsetts till Bäst i Test hos Råd och Rön. Kylskåpet har även fått ett betyg på hela 4,3/5 stjärnor på Google Shopping, baserat på mer än 70 globala kundomdömen.

Effektivt och rymligt

Metallplattan som sitter på insidan av dörren i kylskåpet hjälper till med nedkylningen av livsmedlen. Denna platta ser till att värmeförlusten hålls på en minimal nivå, även om du öppnar och stänger dörren många gånger per dag.

Det här Samsung-kylskåpet har en Power Cool-funktion som låter dig kyla ner din mat eller dina drycker extra fort när du väl behöver det. Detta kan vara smart när du till exempel vill kyla drinkar till festen eller bara vill kyla ner dina matvaror extra fort efter att du har storhandlat. 

Energisnållt kylskåp med WiFi-funktion

Samsung RR40M7165WW/EE har en digital inverter-kompressor. Denna typ av kompressor har fler lägen än en normal kompressor, vilket gör den mer energieffektiv. När du väljer detta kylskåp över andra, får du alltså ett mer energisnålt skåp.

Detta kylskåp är WiFi-kompatibelt, vilket ger dig möjligheten att styra och ställa in det från din telefon genom den tillhörande appen. Detta är en smart extrafunktion som få andra kylskåp kan erbjuda. För att kunna använda denna funktion behövs en WiFi-Dongle.

En av de få nackdelarna med detta kylskåp är dess höga ljudnivå. Samsung RR40M7165WW/EE har nämligen en högre ljudnivå än andra kylskåp på marknaden. 

Fördelar

 • Stor kapacitet
 • Energisparande
 • Fuktkontroll
 • WiFi-funktion
 • Digital inverter-kompressor
Nackdelar

 • Mer högljudd än andra modeller

Specifikationer

 Volym: 385 liter
Antal hyllor: 7st
Dörröppning: Höger
Höjd: 185,3cm
Färg: Vit


Miele FN 28262 ws – med NoFrost-funktion och flexibelt frysrum

Bäst till priset

Miele FN 28262 ws

Miele FN 28262 ws är ett fristående frysskåp fyllt av smarta funktioner. Frysskåpet har även fått 4,7/5 stjärnor på Google Shopping, baserat på mer än 70 globala kundomdömen.

Håller frosten borta

Miele FN 28262 ws har en smart NoFrost-funktion som ser till att frost inte bildas inuti frysskåpet. Många andra frysar måste frostas av då och då, vilket är ganska jobbigt och tråkigt. Om du vill slippa frosta av din frys, skulle en Miele FN 28262 ws därför passa dig och ditt kök riktigt bra. 

Gott om plats

Frysskåpet Miele FN 28262 ws är rymligt och ger dig gott om plats att frysa in dina matvaror. Med detta frysskåp kan du frysa in hela 20kg per dygn, vilket är en ganska stor mängd. Om du ofta storhandlar, skulle därför detta frysskåp passa dig utmärkt. Totalt har detta skåp en kapacitet på upp till 253 liter. Frysrummet är mycket flexibelt och kan anpassas efter det du vill frysa in.

Den digitala displayen låter dig se temperaturen inuti skåpet, samt ställa in det efter behov.

Miele FN 28262 ws är tyvärr inte utrustad med teleskopiska hyllor som många andra frysskåp. En annan nackdel är att detta skåp endast har en LED-lampa som belysning. 

Fördelar

 • NoFrost-funktion
 • Flexibelt frysrum
 • Kapacitet på 253 liter
 • Infrysningskapacitet på 20kg per dygn
 • Digital display med temperaturvisning och inställning
 • Alarm vid för hög temperatur
Nackdelar

 • Hyllorna är inte teleskopiska
 • Endast en LED-lampa

Specifikationer

 Kapacitet: 253 liter
SoftClose-funktion
Omhängningsbar dörr
Ljudnivå: 41 dB
Automatisk avfrostning
Färg: Vit


Liebherr SGN3036 – med kapacitet på 257 liter och elektronisk display

Bästa premiumval

Liebherr SGN3036

Den fristående frysen Liebherr SGN3036 har blivit utsedd till Bäst i Test hos Råd och Rön i deras test av frysar. Experterna och konsumenterna älskar denna frys på grund av sin låga energiförbrukning, samt sin stora volym. 

Sparar på elen

Denna frys från Liebherr är riktigt energisnål jämfört med många andra frysar av samma storlek. Med energiklassen A++ är denna frys otroligt energieffektiv. Om du är ute efter en frys som är billig i drift, skulle en Liebherr SGN3036 kunna vara ett bra val för dig.

Liebherr SGN3036 har automatisk avfrostning, vilket underlättar underhållet av frysen enormt mycket. Att frosta av frysen är något som kan kräva mycket tid och energi, så att slippa denna börda är ett stort plus. 

Perfekt för större familjer

Liebherr SGN3036 är ett utmärkt val för den lite större familjen på fyra till fem personer. Frysen har en kapacitet på 257 liter, vilket ger dig och din familj gott om utrymme till att frysa in alla era matvaror och eventuella middagsrester.

Denna fristående frys saknar tyvärr SoftClose-funktionen. Det betyder att dörren inte är lika lätt att stänga och öppna som på frysar med denna funktion. Liebherr SGN3036 är dock trots detta en riktigt bra premiumfrys av hög kvalitet. 

Fördelar

 • Kapacitet på 257 liter
 • Passar fyra till fem personer
 • Energiklass A++
 • Automatisk avfrostning
 • Elektronisk temperaturstyrning
 • Elektronisk display och invändig LED-belysning
Nackdelar

 • Utan SoftClose-funktion

Specifikationer

Automatisk avfrostning
Kapacitet: 257 liter
Höjd: 185cm
Färg: Vit
Ljudnivå: 41 dB


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Liebherr SK4260-21057 køleskab – elektronisk temperaturkontroll

Liebherr SK 4260

.

Detta kylskåp från Liebherr briljerar på flera parametrar. Först och främst så är det ett stort och rymligt kylskåp med en kapacitet på 381 liter, vilket gör att det passar större sällskap på 5-6 personer.
Även fast kylen är rymlig så är inredningen ändå flexibel och justerbar, så att allt utrymme kan utnyttjas. Det finns både hyllor och lådor så att det finns plats för all typ av mat. 

Därför är detta kylskåp i toppen 

Förutom Liebherr SK4260-21057:s rymlighet och bra interiör så har den också LED-belysning, något som ytterligare främjar tydligheten.
Eftersom att det är ett så pass rymligt kylskåp så kan du som användare välja att storhandla utan att vara rädd att det inte finns någon plats för alla kylvaror. 

Det är också då viktigt att det är en jämn och väl fungerande temperatur, för det ändamålet så har Liebherr SK4260-21057 en ventilerad kyla som ser till att det är samma temperatur på alla hyllor.
Temperaturkontrollen är elektronisk vilket gör det möjligt att ställa in en helt exakt temperatur. 

Liebherr SK2460-21057 är designad i en fin vit färg som är väldigt klassisk. Du får sex hyllor och tre grönsakslådor, så att det alltid finns gott om plats när du gör större inköp. 

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Super-Cool Funktion
 • Elektronisk temperaturstyrning
Ulemper

 • Energiklass: F

Specifikationer:

 • Energiklass: F
 • Kapacitet: 386 liter
 • Årlig energiförbrukning: 151 kWh
 • Ljudnivå: 33 dB

Electrolux LRS2DF39X køleskab – till den stora familjen

Utvald av Konsumentmagasinet

Electrolux ERF4114AOX

 

.

Detta kylskåp är ett av de rymligaste på marknaden med sin kapacitet på hela 390 liter, vilket gör det till ett kylskåp för en större familj på 5-6 personer. För att få ut det mesta av utrymmet så finns det fem hyllor och en flaskhylla så att du alltid kan ha kontroll på de annars rörliga flaskorna.
De flesta av hyllorna är justerbara och det finns även lådor för förvaring. 

Bra egenskaper och en flexibel inredning 

Electrolux LRS2DF39X har många bra funktioner och förutom den smidiga designen så är kylskåpet mycket temperaturstabil och har flera funktioner som säkerställer en optimal temperatur på din mat. Detta inkluderar bland annat ventilerad kyla med med FreeStore, vilket gör att en enhetlig temperatur kan säkerställas i hela kylen eftersom att DynamicAir-tekniken låter luften cirkulera runt i hela kylen.
Dessutom har den funktionen SuperCool som du kan aktivera för att sänka temperaturen under en period om du precis har lagt i ny mat som inte är kall. 

Electrolux LRS2DF39X har även ett själv-upptinande kylskåp, plus så har den en semesterfunktion som gör att den kan vila under din semester. Detta gör att du slipper mögel samtidigt som långvarig mat såsom grönsaker fortfarande hålls fräscha.
Electrolux LRS2DF39X är tillverkad i rostfritt stål vilket ger den en stilren design som ser ren och klinisk ut i köket. Du behöver inte oroa dig för att dina eller barnens fingrar ska synas på dörren eftersom att den är belagd med Anti-FingerPrint just för att fingeravtryck inte ska fastna.
Du ställer in temperaturen via en touchpanel och kan se aktuell temperatur på en lättavläst LCD-skärm.

Fordele

 • Bra pris
 • Stor kapacitet
 • Flexibel inredning
 • Kyl-ventilation
Ulemper

 • Energiklass: F

Specifikationer:

 • Energiklass: F
 • Årlig energiförbrukning: 152 kWh
 • Kapacitet: 390 liter
 • Ljudnivå: 38 dB

 

Generella tips inför inköp och bruk av kylskåp ❄️

Det kan finnas många parametrar som spelar roll när man ska välja ett kylskåp. Har du specifika krav om utformning, storlek, färg och liknande, kan detta begränsa möjligheterna oerhört. Det är klart att designen ska matcha resten av köket och det valda kylskåpet ska självklart också helst kunna vara på önskad plats. Här är det mest höjden som är avgörande, eftersom de flesta kylskåp håller sig till standardbredden på 60 cm.

Om du vill ha det bästa kylskåpet för pengarna, betalar det sig dock att ha ett flexibelt förhållningssätt i frågan om design och utformning. Självklart kan det finnas särskilda krav och preferenser som helst skall uppfyllas, och det är en bra idé att skriva ner dessa – eventuellt i prioritetsgrad – innan sökningen efter det nya skåpet påbörjas.

💡Välj ett kylskåp i passande storlek

Ju större kylskåpet är, desto mer ström förbrukar den. Det betalar sig därför att välja en storlek som passar dina egna behov. Ett kylskåp på 150-200 liter passar generellt till normalt bruk för en familj med 3-4 personer. Är du ensam i hushållet kan du med fördel välja ett mindre kylskåp, medan större familjer lätt kan behöva 200-400 liter. I denna artikel har vi främst kikat på de större modellerna.

💡Undvik en stängd och varm placering för kylskåpet

Kylskåpet är alltid utrustad med kylflänsar på baksidan, där överskottsvärmen leds bort. Det är därför viktigt att det finns något utrymme för luftströmningen kring flänsarna, eftersom kylskåpet kommer att behöva extra ström för att kyla ner. Således ska det helst finnas en aning avstånd till väggen, liksom en spalt över kylskåpet kommer kunna hjälpa den varma luften att komma ut. Om kylskåpet placeras tätt intill ett element, i direkt solljus eller på annat sätt vid någon värmekälla kommer detta att medföra högre strömförbrukning.

💡Avväg behovet för extern inställning av avläsning

Många nyare kylskåp är utrustade med display och styrning i en panel på yttersidan av kylskåpsdörren. Detta är mycket bekvämt, men för det mesta spelar det en väldig liten roll. Problemet är att du betalar extra för denna egenskap. Önskar du således bästa kylskåp för pengarna, kan du välja att nedprioritera denna extra funktion.

💡Håll kylskåpet stängt och utnyttja eventuell den extra kylfunktion

Speciellt i barnfamiljer kan det finnas en tendens till att kylskåpsdörren står öppen under längre tid och detta motverkar självklart syftet. Ett kylskåp värms väldigt snabbt upp när dörren är öppen och detta går ut både över de nedkylda matvaror och strömförbrukningen. Flera av de granskade kylskåpen kan spela ljudalarm om dörren är öppen en längre stund, något som kan vara en smart påminnelse-funktion om den öppna dörren är ett problem i familjen.

Om du sätter in varm mat eller större mängder icke nerkylda matvaror i kylskåpet, så påverkar detta på samma sätt som en öppen dörr. De nya matvarorna kyls långsammare ner och temperaturen i kylen stiger under en längre period.

Om detta ofta är fallet, kan du välja ett kylskåp med extra kylfunktion som temporärt kan kopplas på. Producenterna har olika namn för denna funktion, men det kommer normalt sett att vara tydligt med vad som menas.

💡Välj ett strömsparande kylskåp utifrån energimärkningen

Idag finns det krav om att alla kylskåp ska vara energimärkta. De mest strömbesparande kylskåpen har energimärkningen A++ eller t.o.m. A+++, och de flesta av de nyaste modeller befinner sig där. Som ett grovt tumregel kan du räkna med att vid användning av ett stort kylskåp kan du spara 30-50 kronor om året per märkning. Ett stort A+++ kylskåp ger alltså en årlig minskning av elfakturan på runt 100-150 kr, jämfört med ett A-märkt kylskåp, eller ännu mer, om du byter från ett äldre kylskåp.

Å andra sidan spelar det inte någon avgörande roll ifall det efter A:et finns ett eller tre plustecken. Skillnaden på 30-50 kr om året rättfärdigar inte en stor investering. Så här kan du eventuellt låta andra faktorer avgöra valet av kylskåp.

💡Maten har det bäst vid kalla temperaturer

Många har sitt kylskåp inställd på en temperatur mellan 6-8 grader, något som enligt experterna är alldeles för högt. Vanan kanske fortfarande sitter från äldre tiders kylskåp, där strömförbrukningen berodde på den inställda temperaturen. Detta har inte samma betydelse längre med nyare kylskåp, så du kan lugnt vrida ned till 3-4 grader. Detta ger bättre hållbarhet för maten och kostar inte nämnvärt mer.

Några av de granskade kylskåp utmärker sig med mycket precisa inbyggda termometer men inte alla kylskåp är lika bra på detta. Om du vill ha en precis mätning på matens faktiska temperatur kan du ställa ett glas vatten mitt i kylskåpet och mäta vattnets temperatur efter några timmar.


Undvik bakterier i ditt kylskåp

För att upprätthålla en god hygien i kylskåpet, är det viktigt att man både håller sitt kylskåp rent och ser till att det håller rätt temperatur. Var i kylskåpet du placerar dina matvaror har också betydelse.

Rengöringen är särskilt viktig, då det finns många gömställen för bakterier i ditt kylskåp. Gömställen som är lätt att glömma, även vid rengöring av kylskåpet. Bakterierna stortrivs särskilt i kylskåpets avfrostningshål och rännan som leder till det, som sitter längst bak i kylskåpet. Här finns nämligen både vätska och matrester, vilket ger otroligt gynnsamma villkor för bakterierna, som lätt växer under dessa förutsättningar. Om du placerar matvaror längst in i kylskåpet, mot dräneringsrännan, kan bakterierna lätt överföras till maten. Enligt flera undersökningar, så kan avfrostningshålet i kylskåpet vara en av de smutsigaste platserna i ditt hem, just för att det är så lätt att glömma, och att många därför inte rengör det. Så det är viktigt att du kommer ihåg att rengöra hålet och rännan, för bakterier frodas i dess fuktiga miljöer.

Slarvar du med rengöringen av ditt kylskåp, kan det i värsta fall bildas en grogrund för mögel. Mögel ses ofta i små sprickor eller lister, som exempelvis dräneringsrännan, så se efter noga, och rengör ordentligt. Är kylskåpet angripet av mögel, så ser du det ofta på grå och svarta beläggningar. Om dessa beläggningar är synliga är det viktigt med en grundlig rengöring av hela kylskåpet – inte bara där du kan se möglet.

Bakterier i dina matvaror

Jord på grönsaker är en stor källa till bakterier i kylskåpet. Bakterier från jordrester kan nämligen lätt överföras till annan mat i kylen, så det är viktigt att eventuella jordrester tvättas bort från grönsaker innan de hamnar i kylskåpet. Dessutom är det viktigt att grönsaker förvaras åtskilt från kött, så de två typerna av livsmedel inte kommer i kontakt med varandra.

Rått kött och färsk fisk bör också hanteras med försiktighet, och ska förvaras i slutna behållare. Båda två är nämligen en bra grogrund för bakterier, och bör därför skyddas på bästa möjliga sätt. Färskt kött och fisk bör därför förvaras åtskilda från andra matvaror i kylen, och på det kallaste stället i kylskåpet. Beroende på vilken modell av kylskåp man har, är detta ofta längst ner i kylskåpet – dock inte i grönsakslådan.

Det är heller inte obetydligt var i kylskåpet du placerar mjölken. Mjölk är nämligen mycket känsligt för temperaturförändringar, och även om den passar perfekt i kylskåpsdörren, så är detta faktiskt inte den bästa placeringen för den. Mjölken bör förvaras på den kallaste platsen i kylen, och på grund av de stora temperaturväxlingarna som kan förekomma i dörren, så är det bäst att placera mjölken längst ner i kylen på en hylla. Förutom en hög känslighet för temperaturer, bör man även hålla mjölk åtskilt från starkt doftande livsmedel som lök, purjolök, och selleri. Deras doft kan nämligen smitta av sig, så att mjölken får en märklig smak – även om den inte är öppnad ännu. Mjölkkartonger är nämligen vätsketäta, men inte lufttäta.

Man kan på det stora hela uppnå mycket, om man sorterar sina matvaror i kylskåpet, och håller olika typer av livsmedel åtskilda. Därmed kan bakterier och lukt inte förflytta sig från en typ av mat till en annan, och man kommer ofta även att uppleva att matvarorna håller både bättre och längre.

Håll ett öga på temperaturen

Det är också synnerligen viktigt att du ser till att temperaturen i ditt kylskåp är rätt. Några livsmedel är särskilt temperaturkänsliga, som färsk fisk och kött. Varje år åker allt fler människor in på sjukhuset med matförgiftning och enligt studier, så beror förgiftningarna ofta på att maten har förvarats för varmt i det egna kylskåpet, eller inte har kylts ner tillräckligt snabbt.

Går temperaturen över 5oC så krävs det inte mycket för att maten i kylskåpet ska skadas. Redan mellan 7°C och 8°C börjar bakterier att växa och bilda toxiner. Vid 10oC kan stafylokocker börja producera toxiner i mjuk ost, och även Salmonella-bakterier trivs i temperaturer över 5oC. Du kan läsa mer om vilka bakterier som finns i olika livsmedel, och vilka temperaturer de helst ska förvaras i hos det danska livsmedelsverket.

Vill du spara rester från middagen, så är det viktigt att maten snabbt kommer in i kylskåpet. Bakterier frodas nämligen mellan 20°C och 40°C och inom loppet av endast tre timmar, kan en bakterie bli till tusen.


Så underhåller du ditt kylskåp

Håller du efter ditt kylskåp bra, blir strömförbrukningen lägre och livslängden längre.

Dåligt underhåll av vitvaror, som exempelvis kylskåp, kan enligt danska Bolius, Husägarnas Kunskapscenter, ge en en energiförbrukning som är 20 % högre än den skulle ha varit vid regelbundet underhåll. Om du till exempel kommer ihåg att damma av flänsarna på baksidan av kylskåpet en gång om året, så sliter du mindre på kondensatorn i kylskåpet. Flänsarna hjälper nämligen kylskåpet att göra sig av med värme, och är de dammiga är det onödigt svårt för kylskåpet att bli av med värmen, vilket innebär att kondensatorn arbetar onödigt mycket, och att din elräkning i sin tur blir onödigt hög. Enligt danska Samvirke, så bör du rengöra flänsarna minst en gång om året, och därigenom både minska slitaget på kylskåpets kondensator, och sänka din elräkning.

Sørger du for at holde dit køleskab pænt og rent indvendigt, så vil dette også have betydning for køleskabets levetid og energiforbrug. Sørger du eksempelvis for at smide game madvarer ud, så vil dette både komme hygiejnen og strømforbruget til gavn. Jo flere madvarer du har i køleskabet, desto mere energi skal køleskabet selvsagt bruge på at køle, ligesom madvarer der er for gamle også kan risikere at fordærve dine friske varer.

Så håller ditt kylskåp längre
Om du vill förlänga livslängden på ditt kylskåp, så är det bästa du kan göra att se till att flänsarna på baksidan av kylskåpet dammas av. För den mest effektiva rengöringen rekommenderas det, att du först dammsuger flänsarna och därefter torkar av dem med varmt vatten och såpa. Bolius har tre konkreta rekommendationer, som ditt kylskåp och dess livslängd kommer att gynnas av:

1) Damma av kylflänsarna och kompressorn, om den är tillgänglig
2) Rengör tätningslisten med jämna mellanrum, och kontrollera att den sluter tätt
3) Se till att hålla dräneringsrännan och -hålet rent, så att fukt kan rinna ut

Som utgångsläge bör du rengöra ditt kylskåp varannan månad eller vid behov. Behandlar du ditt kylskåp rätt, och ser till att det får regelbundet underhåll, så säkrar detta även dina rättigheter under reklamationsperioden. Det är därför alltid en bra idé att läsa bruksanvisningen som följer med kylskåpet, då det där ofta finns råd om hur du underhåller just det gällande kylskåpet på bästa sätt.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka kylskåp är bäst i test?

Electrolux LRS2DF39X och Electrolux LRS2DF39W

🤓 Hur testas kylskåpen?

Kylskåp bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Kylskåp Test – Källor vi har använd i denna artikel 🔎 

I denna artikel har vi gått igenom en rad tester från skandinaviska testlaboratorier, sett på olika mediereportage och också låtit användarna själva komma till ord via kommentarer på kända webbshoppar. Nedanför kan du se en kort översikt över de använda källorna:
Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön är Sveriges kanske mest ansedda konsumentmagasin och här testade man i oktober 2015 tio av de mest populära kylskåpen. Råd & Röns test också indelat i områden Funktion, Energiförbrukning, Användarvänlighet, Ljudnivå och Kvalitetsintryck med passande underrubriker.

Råd & Rön skriver en samlad bedömning på varje punkt som granskats och summerar dessa till en samlad bedömning för varje modell. Resultaten är praktiskt uppställda i en interaktiv tabell där du kan filtrera och sortera allt efter dina önskemål. Konsumentmagasinet.se har dock inte kunnat tolka resultaten och värderar produkterna subjektivt, så du får själv läsa igenom och dra egna slutsatser. Testen är tillgänglig online här, men för full tillgång krävs det betalt abonnemang.

Test.se 🇸🇪
Den svenska konsumentportalen Test.se har specialiserat sig i att samla in och jämföra offentliggjorda tester från svenska expertpaneler. Portalen tolkar resultaten och drar egna slutsatser och ger rekommendationer. De ger generellt en specifik rekommendation för varje produktkategori och det är främst den rekommenderade produkten som lyfts fram. Portalen har offentliggjort sin granskning av kylskåp i maj 2016, och bedömningen är fritt tillgänglig här.
24.no 🇳🇴
Den norska shoppingportalen 24.no är en del av Mediehuset Nettavisen A/S som specialiserar sig på alla former av shopping. I sektionen för vitvaror ger de en specifik rekommendation för varje typ av vitvara. Artikeln om vitvaror är från Oktober 2014 och du kan fritt läsa den här.
Konsumentrecensioner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Officiella och oberoende testresultat är utmärkta, men problemet kan vid några tillfällen vara att produkterna testas i en konstig miljö och över en relativt kort tidsperiod. Därför är konsumenternas egna kommentarer också en särskild användbar källa vid bedömning av kylskåp.

De flesta större nätbutiker tillåter att konsumenterna fritt kan uttrycka tillfredställelse och/eller otillfredsställelse med produkterna. Som regel kommer inte alla konsumenter vara eniga, men om det finns många kommentarer, så kommer ett genomsnitt vara en bra ledtråd. Vi har bland annat kikat på konsumentrecensioner hos www.whiteaway.se och www.tretti.se.

Google Shopping 🇺🇸

Är ett verktyg där du kan jämföra olika produkter och priser med varandra. På denna sajt kan du även läsa konsumentkommentarer om olika produkter. Vi har använt oss av konsumentomdömen om Samsung RR40M7165WW/EE och Miele FN 28262 ws på Google Shopping för att se vad konsumenterna tycker och tänker om produkterna.

Läs omdömena om Samsung RR40M7165WW/EE här
Läs omdömena om Miele FN 28262 ws här

Andra relevanta tester 🔎

Förutom det här allmänna kylskåpstestet har vi även ett antal andra relaterade artiklar som kan vara användbara i din jakt på ett nytt kylskåp.

Vi har sammanställt ett antal artiklar som fokuserar på kylskåp från olika populära märken. I dessa artiklar har vi samlat testvinnande kylskåp från de olika märkena samt ett par alternativa testvinnare från andra framstående varumärken. Du kan till exempel läsa vårt Electrolux kylskåp test, där vi har samlat de bästa kylskåpen från Electrolux. Läs även vårt Bosch kylskåp test för att upptäcka några av de bästa kylskåpen från Bosch.

Vi har även tagit fram ett test av Liebherr kylskåp där du också hittar en stor samling av testvinnande kylskåp. Artiklarna innehåller givetvis även prisjämförelser för de olika modellerna.

Om du inte har så mycket utrymme i ditt hus eller lägenhet, eller om du helt enkelt är ute efter ett mindre kylskåp till sommarstugan, kanske du vill läsa vårt kompakta kylskåp test. Där har vi samlat marknadens bästa små kylskåp och går igenom testvinnare från bland annat Råd & Rön.

Om du å andra sidan är ute efter ett större kylskåp kan du med fördel läsa vårt side-by-side kylskåp test.

Om du vill kyla ner dina viner kanske du vill läsa vårt stora vinkyl test. I den här artikeln hittar du även goda råd kring den optimala temperaturen för ditt vin, hur du dekanterar ditt vin på bästa sätt och mycket mer.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta