Kylskåp Test 2021 och prisjämförelse – Se alla ”Bäst i Test” kylskåp här

Senest opdateret den 0

Generellt visar diverse granskningar att moderna kylskåp är både strömeffektiva och tysta, men det finns fortfarande ganska stora skillnader på hur mycket du får för pengarna.

I denna artikel tittar vi närmare på några av de mest populära kylskåpsmodellerna. Vi tar utgångspunkt i offentliggjorda granskningar och talar om diverse onlinemagasin samt konsumentrådets egna upplevelser av produkterna. Sist i artikeln länkar vi till de viktigaste källor, så att du själv har möjlighet att undersöka dessa närmare, om du så önskar.

Detta kylskåps-test är alltså baserat på en samling testvinnare från externa källor. Vi har gått igenom granskningar från hela Skandinavien.

I denna artikel får du:

🔸 En grundlig genomgång av de bästa och mest testvinnande kylskåpen på marknaden just nu
🔸 Generella tips för inköp och bruk av kylskåp
🔸 Så underhåller du ditt kylskåp
🔸 En genomgång av de källor och test vi har använt till denna artikel

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Liebherr SK 4260

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Liebherr SK 4260

Butik Pris Totalpris Läs mer
9.499,00 9.499,00 Läs mer

.
Liebherr SK 4260 har været med i det danske forbrugerråd Tænks omfattende test af køleskabe, hvor hver enkel model er blevet vurderet og afprøvet på forskellige parametre. Også Liebherr SK 4260 er blevet gennemtestet, og eksperterne er begejstrede for modellen, som får en rigtig flot placering som topscorer i testen.

Dette køleskab fra Liebherr har flere aspekter, hvor modellen udmærker sig. Først og fremmest er her tale om et stort køleskab med en rummelig kapacitet, der ligger på 381 liter. Det vil passe til en større husholdning på 5-6 personer. Selv om køleskabet har en rummelig kapacitet, så er indretningen stadig fleksibel og overskuelig, så al plads kan udnyttes. Her findes både hylder og skuffer, således at der er plads til alle typer af madvarer.

Derfor er denne model topscorer

Udover Liebherr SK 4260’s store rummelighed og gode indretning så har modellen også en god LED-belysning, som fremmer overskueligheden yderligere. Liebherr SK 4260 er endvidere et miljøvenligt køleskab i energiklasse A++, som er en af de bedste miljøklasser på markedet. Både forbruger og miljøet vil derfor kunne drage fordel af dette køleskab.

Eftersom her er tale om et rummeligt køleskab, vil man som forbruger måske benytte det til at købe ind til flere dage ad gangen. Derfor er det vigtigt med en jævn og velfungerende temperatur, og til det formål har Liebherr SK 4260 en ventileret køling, som sikrer, at temperaturen er ens på alle hylder. Temperaturstyringen er elektronisk, hvilket giver mulighed for at indstille en helt nøjagtig temperatur.

Liebherr SK 4260 er udformet i en flot hvid farve.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Electrolux ERF4114AOX

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux ERF4114AOX

 

.
Electrolux ERF4114AOX har været testet hos de danske eksperter hos forbrugerrådet Tænk i en omfattende test af køleskabe. Modeller fra forskellige mærker og prisklasser har været medtaget i testen, men Electrolux ERF4114AOX skiller sig positivt ud fra mængden og udmærker sig specielt.

Derfor kårer Tænk Electrolux ERF4114AOX til testvinder. Læg mærke til at Electrolux ERF4114AOX blev testet i en ældre test fra 2015 hos Tænk, som ikke er tilgængelig længere.

Dette køleskab hører til blandt de rummelige køleskabe på markedet, for modellen har en kapacitet på 387 liter, hvilket er passende til en stor familie på omkring 5-6 personer. For at udnytte pladsen maksimalt findes der 5 hylder samt flaskehylde, så der altid er styr på de bevægelige flasker. De fleste af hylderne er justerbare, og dertil kommer også skuffer til opbevaring.

Derfor er denne model testvinder

Electrolux ERF4114AOX har mange gode egenskaber, og udover den fleksible indretning så er modellen meget temperaturstabil samt har flere gode funktioner, som sikrer en optimal temperatur for fødevarerne. Det inkluderer blandt andet ventileret køl med FreeStore, som betyder, at der sikres en ensartet temperatur i hele køleskabet samt funktionen SuperKøl, som man kan aktivere for at sænke temperaturen i en periode, hvis man lige har sat nye fødevarer ind, som ikke er kolde.

Electrolux ERF4114AOX er dertil også et selvafrimende køleskab, plus det har en ferie-funktion, som sætter modellen i hvile under ferien, så man slipper for eventuel mug samtidig med, at langtidsholdbare fødevarer som grøntsager stadig kan holdes friskes.

Electrolux ERF4114AOX er dertil også et miljøvenligt køleskab i energiklasse A++, som er i den absolutte top.

Electrolux ERF4114AOX er lavet i rustfrit stål.


Electrolux ERF4114AOW

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
Testvinnare hos danska Tænk.dk

Electrolux ERF4114AOW

.
Kylskåpsmodellen Electrolux ERF4114AOW har granskats av det danska konsumentrådet Tænk, där den blev testvinnare i en stor granskning av 20 olika kylskåpsmodeller. Kring samma tidpunkt genomförde det svenska konsumentrådet Råd & Rön också en granskning där modellen ingick, och här blev den också testvinnare i ett test innefattande 10 utvalda kylskåp.

Trots dess höga resultat, så pratar vi inte om ett dyrt kylskåp här. Electrolux ERF4114AOW befinner sig i bägge granskningarna i mitten prismässigt. Bägge testpaneler är eniga i bedömningen av kylskåpets egenskaper, där den klarar sig väldigt bra på i stort sätt alla bedömda parametrar.

Därför är Electrolux ERF4114AOW en testvinnare:

Detta kylskåp får toppbetyg för dess användarvänlighet samt mycket tyst drift. Modellen utmärker sig också med låg strömförbrukning som också framgår utav A++ märkningen.

En stor fördel med Electrolux ERF4114AOW är dessutom dess kapacitet på hela 395 liter som ligger något över genomsnittet för motsvarande kylskåp av samma prisklass. Trots den stora kapaciteten och den låga strömförbrukningsnivån, så kyler modellen väldigt effektivt.

Det enda nackdelen som nämns vid de olika granskningarna av denna modell är inställningen av temperaturen inne i kylen. Här får skåpet mittenbetyg, vilket trots allt fortfarande är godkänt, när man jämför den med andra skåp ute på marknaden.


Outlet section for .dk

 

Generella tips inför inköp och bruk av kylskåp ❄️

Det kan finnas många parametrar som spelar roll när man ska välja ett kylskåp. Har du specifika krav om utformning, storlek, färg och liknande, kan detta begränsa möjligheterna oerhört. Det är klart att designen ska matcha resten av köket och det valda kylskåpet ska självklart också helst kunna vara på önskad plats. Här är det mest höjden som är avgörande, eftersom de flesta kylskåp håller sig till standardbredden på 60 cm.

Om du vill ha det bästa kylskåpet för pengarna, betalar det sig dock att ha ett flexibelt förhållningssätt i frågan om design och utformning. Självklart kan det finnas särskilda krav och preferenser som helst skall uppfyllas, och det är en bra idé att skriva ner dessa – eventuellt i prioritetsgrad – innan sökningen efter det nya skåpet påbörjas.

💡Välj ett kylskåp i passande storlek

Ju större kylskåpet är, desto mer ström förbrukar den. Det betalar sig därför att välja en storlek som passar dina egna behov. Ett kylskåp på 150-200 liter passar generellt till normalt bruk för en familj med 3-4 personer. Är du ensam i hushållet kan du med fördel välja ett mindre kylskåp, medan större familjer lätt kan behöva 200-400 liter. I denna artikel har vi främst kikat på de större modellerna.

💡Undvik en stängd och varm placering för kylskåpet

Kylskåpet är alltid utrustad med kylflänsar på baksidan, där överskottsvärmen leds bort. Det är därför viktigt att det finns något utrymme för luftströmningen kring flänsarna, eftersom kylskåpet kommer att behöva extra ström för att kyla ner. Således ska det helst finnas en aning avstånd till väggen, liksom en spalt över kylskåpet kommer kunna hjälpa den varma luften att komma ut. Om kylskåpet placeras tätt intill ett element, i direkt solljus eller på annat sätt vid någon värmekälla kommer detta att medföra högre strömförbrukning.

💡Avväg behovet för extern inställning av avläsning

Många nyare kylskåp är utrustade med display och styrning i en panel på yttersidan av kylskåpsdörren. Detta är mycket bekvämt, men för det mesta spelar det en väldig liten roll. Problemet är att du betalar extra för denna egenskap. Önskar du således bästa kylskåp för pengarna, kan du välja att nedprioritera denna extra funktion.

💡Håll kylskåpet stängt och utnyttja eventuell den extra kylfunktion

Speciellt i barnfamiljer kan det finnas en tendens till att kylskåpsdörren står öppen under längre tid och detta motverkar självklart syftet. Ett kylskåp värms väldigt snabbt upp när dörren är öppen och detta går ut både över de nedkylda matvaror och strömförbrukningen. Flera av de granskade kylskåpen kan spela ljudalarm om dörren är öppen en längre stund, något som kan vara en smart påminnelse-funktion om den öppna dörren är ett problem i familjen.

Om du sätter in varm mat eller större mängder icke nerkylda matvaror i kylskåpet, så påverkar detta på samma sätt som en öppen dörr. De nya matvarorna kyls långsammare ner och temperaturen i kylen stiger under en längre period.

Om detta ofta är fallet, kan du välja ett kylskåp med extra kylfunktion som temporärt kan kopplas på. Producenterna har olika namn för denna funktion, men det kommer normalt sett att vara tydligt med vad som menas.

💡Välj ett strömsparande kylskåp utifrån energimärkningen

Idag finns det krav om att alla kylskåp ska vara energimärkta. De mest strömbesparande kylskåpen har energimärkningen A++ eller t.o.m. A+++, och de flesta av de nyaste modeller befinner sig där. Som ett grovt tumregel kan du räkna med att vid användning av ett stort kylskåp kan du spara 30-50 kronor om året per märkning. Ett stort A+++ kylskåp ger alltså en årlig minskning av elfakturan på runt 100-150 kr, jämfört med ett A-märkt kylskåp, eller ännu mer, om du byter från ett äldre kylskåp.

Å andra sidan spelar det inte någon avgörande roll ifall det efter A:et finns ett eller tre plustecken. Skillnaden på 30-50 kr om året rättfärdigar inte en stor investering. Så här kan du eventuellt låta andra faktorer avgöra valet av kylskåp.

💡Maten har det bäst vid kalla temperaturer

Många har sitt kylskåp inställd på en temperatur mellan 6-8 grader, något som enligt experterna är alldeles för högt. Vanan kanske fortfarande sitter från äldre tiders kylskåp, där strömförbrukningen berodde på den inställda temperaturen. Detta har inte samma betydelse längre med nyare kylskåp, så du kan lugnt vrida ned till 3-4 grader. Detta ger bättre hållbarhet för maten och kostar inte nämnvärt mer.

Några av de granskade kylskåp utmärker sig med mycket precisa inbyggda termometer men inte alla kylskåp är lika bra på detta. Om du vill ha en precis mätning på matens faktiska temperatur kan du ställa ett glas vatten mitt i kylskåpet och mäta vattnets temperatur efter några timmar.


Undvik bakterier i ditt kylskåp

För att upprätthålla en god hygien i kylskåpet, är det viktigt att man både håller sitt kylskåp rent och ser till att det håller rätt temperatur. Var i kylskåpet du placerar dina matvaror har också betydelse.

Rengöringen är särskilt viktig, då det finns många gömställen för bakterier i ditt kylskåp. Gömställen som är lätt att glömma, även vid rengöring av kylskåpet. Bakterierna stortrivs särskilt i kylskåpets avfrostningshål och rännan som leder till det, som sitter längst bak i kylskåpet. Här finns nämligen både vätska och matrester, vilket ger otroligt gynnsamma villkor för bakterierna, som lätt växer under dessa förutsättningar. Om du placerar matvaror längst in i kylskåpet, mot dräneringsrännan, kan bakterierna lätt överföras till maten. Enligt flera undersökningar, så kan avfrostningshålet i kylskåpet vara en av de smutsigaste platserna i ditt hem, just för att det är så lätt att glömma, och att många därför inte rengör det. Så det är viktigt att du kommer ihåg att rengöra hålet och rännan, för bakterier frodas i dess fuktiga miljöer.

Slarvar du med rengöringen av ditt kylskåp, kan det i värsta fall bildas en grogrund för mögel. Mögel ses ofta i små sprickor eller lister, som exempelvis dräneringsrännan, så se efter noga, och rengör ordentligt. Är kylskåpet angripet av mögel, så ser du det ofta på grå och svarta beläggningar. Om dessa beläggningar är synliga är det viktigt med en grundlig rengöring av hela kylskåpet – inte bara där du kan se möglet.

Bakterier i dina matvaror

Jord på grönsaker är en stor källa till bakterier i kylskåpet. Bakterier från jordrester kan nämligen lätt överföras till annan mat i kylen, så det är viktigt att eventuella jordrester tvättas bort från grönsaker innan de hamnar i kylskåpet. Dessutom är det viktigt att grönsaker förvaras åtskilt från kött, så de två typerna av livsmedel inte kommer i kontakt med varandra.

Rått kött och färsk fisk bör också hanteras med försiktighet, och ska förvaras i slutna behållare. Båda två är nämligen en bra grogrund för bakterier, och bör därför skyddas på bästa möjliga sätt. Färskt kött och fisk bör därför förvaras åtskilda från andra matvaror i kylen, och på det kallaste stället i kylskåpet. Beroende på vilken modell av kylskåp man har, är detta ofta längst ner i kylskåpet – dock inte i grönsakslådan.

Det är heller inte obetydligt var i kylskåpet du placerar mjölken. Mjölk är nämligen mycket känsligt för temperaturförändringar, och även om den passar perfekt i kylskåpsdörren, så är detta faktiskt inte den bästa placeringen för den. Mjölken bör förvaras på den kallaste platsen i kylen, och på grund av de stora temperaturväxlingarna som kan förekomma i dörren, så är det bäst att placera mjölken längst ner i kylen på en hylla. Förutom en hög känslighet för temperaturer, bör man även hålla mjölk åtskilt från starkt doftande livsmedel som lök, purjolök, och selleri. Deras doft kan nämligen smitta av sig, så att mjölken får en märklig smak – även om den inte är öppnad ännu. Mjölkkartonger är nämligen vätsketäta, men inte lufttäta.

Man kan på det stora hela uppnå mycket, om man sorterar sina matvaror i kylskåpet, och håller olika typer av livsmedel åtskilda. Därmed kan bakterier och lukt inte förflytta sig från en typ av mat till en annan, och man kommer ofta även att uppleva att matvarorna håller både bättre och längre.

Håll ett öga på temperaturen

Det är också synnerligen viktigt att du ser till att temperaturen i ditt kylskåp är rätt. Några livsmedel är särskilt temperaturkänsliga, som färsk fisk och kött. Varje år åker allt fler människor in på sjukhuset med matförgiftning och enligt studier, så beror förgiftningarna ofta på att maten har förvarats för varmt i det egna kylskåpet, eller inte har kylts ner tillräckligt snabbt.

Som tumregel bör det enligt det danska konsumentrådet Tænk högst vara 5oC på de ställen i kylskåpet där du förvarar känsliga livsmedel, som fisk, kött, och mjölk. Går temperaturen över 5oC så krävs det inte mycket för att maten i kylskåpet ska skadas. Redan mellan 7°C och 8°C börjar bakterier att växa och bilda toxiner. Vid 10oC kan stafylokocker börja producera toxiner i mjuk ost, och även Salmonella-bakterier trivs i temperaturer över 5oC. Du kan läsa mer om vilka bakterier som finns i olika livsmedel, och vilka temperaturer de helst ska förvaras i hos det danska livsmedelsverket.

Vill du spara rester från middagen, så är det viktigt att maten snabbt kommer in i kylskåpet. Bakterier frodas nämligen mellan 20°C och 40°C och inom loppet av endast tre timmar, kan en bakterie bli till tusen.


Så underhåller du ditt kylskåp

Håller du efter ditt kylskåp bra, blir strömförbrukningen lägre och livslängden längre.

Dåligt underhåll av vitvaror, som exempelvis kylskåp, kan enligt danska Bolius, Husägarnas Kunskapscenter, ge en en energiförbrukning som är 20 % högre än den skulle ha varit vid regelbundet underhåll. Om du till exempel kommer ihåg att damma av flänsarna på baksidan av kylskåpet en gång om året, så sliter du mindre på kondensatorn i kylskåpet. Flänsarna hjälper nämligen kylskåpet att göra sig av med värme, och är de dammiga är det onödigt svårt för kylskåpet att bli av med värmen, vilket innebär att kondensatorn arbetar onödigt mycket, och att din elräkning i sin tur blir onödigt hög. Enligt danska Samvirke, så bör du rengöra flänsarna minst en gång om året, och därigenom både minska slitaget på kylskåpets kondensator, och sänka din elräkning.

Sørger du for at holde dit køleskab pænt og rent indvendigt, så vil dette også have betydning for køleskabets levetid og energiforbrug. Sørger du eksempelvis for at smide game madvarer ud, så vil dette både komme hygiejnen og strømforbruget til gavn. Jo flere madvarer du har i køleskabet, desto mere energi skal køleskabet selvsagt bruge på at køle, ligesom madvarer der er for gamle også kan risikere at fordærve dine friske varer.

Så håller ditt kylskåp längre
Om du vill förlänga livslängden på ditt kylskåp, så är det bästa du kan göra att se till att flänsarna på baksidan av kylskåpet dammas av. För den mest effektiva rengöringen rekommenderas det, att du först dammsuger flänsarna och därefter torkar av dem med varmt vatten och såpa. Bolius har tre konkreta rekommendationer, som ditt kylskåp och dess livslängd kommer att gynnas av:

1) Damma av kylflänsarna och kompressorn, om den är tillgänglig
2) Rengör tätningslisten med jämna mellanrum, och kontrollera att den sluter tätt
3) Se till att hålla dräneringsrännan och -hålet rent, så att fukt kan rinna ut

Som utgångsläge bör du rengöra ditt kylskåp varannan månad eller vid behov. Behandlar du ditt kylskåp rätt, och ser till att det får regelbundet underhåll, så säkrar detta även dina rättigheter under reklamationsperioden. Det är därför alltid en bra idé att läsa bruksanvisningen som följer med kylskåpet, då det där ofta finns råd om hur du underhåller just det gällande kylskåpet på bästa sätt.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka kylskåp är bäst i test?

Electrolux ERF4114AOX och Electrolux ERF4114AOW

🤓 Hur testas kylskåpen?

Kylskåp bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Kylskåp Test – Källor vi har använd i denna artikel 🔎 

I denna artikel har vi gått igenom en rad tester från skandinaviska testlaboratorier, sett på olika mediereportage och också låtit användarna själva komma till ord via kommentarer på kända webbshoppar. Nedanför kan du se en kort översikt över de använda källorna:

Tænk.dk 🇩🇰
Konsumentmagasinet har täta relationer till danska Forbrugerstyrelsen (Konsumentrådet) och är därför en pålitlig källa som delvis drivs av privata användare, men som är mycket citerad i både danska såväl som utländska medier.

I denna artikel refererar vi till Tænk:s omfattande kylskåpstest från oktober 2015, där hela 20 kylskåp granskades. Granskningen är indelad i Funktion, Energiförbrukning, Användarvänlighet, Ljudnivå och Kvalitetsintryck, och de flesta områdena är i sin tur uppdelade i flera parametrar.

Granskningen mynnar ut i en samlad bedömning och en något mer subjektiv sammanfattning, och det är tillsvidare möjligt att få en komplett lista med specifikationer för varje enskild modell. Du kan själv läsa kylskåps-testen här, men för full tillgång krävs det dock betalt abonnemang. Alternativt är det möjligt att köpa tillgång till specifika artiklar/granskningar.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är Sveriges kanske mest ansedda konsumentmagasin och här testade man i oktober 2015 tio av de mest populära kylskåpen. Liksom testen hos Tænk.dk så är Råd & Röns test också indelat i områden Funktion, Energiförbrukning, Användarvänlighet, Ljudnivå och Kvalitetsintryck med passande underrubriker.

Råd & Rön skriver en samlad bedömning på varje punkt som granskats och summerar dessa till en samlad bedömning för varje modell. Resultaten är praktiskt uppställda i en interaktiv tabell där du kan filtrera och sortera allt efter dina önskemål. Konsumentmagasinet.se har dock inte kunnat tolka resultaten och värderar produkterna subjektivt, så du får själv läsa igenom och dra egna slutsatser. Testen är tillgänglig online här, men för full tillgång krävs det betalt abonnemang.

Test.se 🇸🇪
Den svenska konsumentportalen Test.se har specialiserat sig i att samla in och jämföra offentliggjorda tester från svenska expertpaneler. Portalen tolkar resultaten och drar egna slutsatser och ger rekommendationer. De ger generellt en specifik rekommendation för varje produktkategori och det är främst den rekommenderade produkten som lyfts fram. Portalen har offentliggjort sin granskning av kylskåp i maj 2016, och bedömningen är fritt tillgänglig här.

24.no 🇳🇴
Den norska shoppingportalen 24.no är en del av Mediehuset Nettavisen A/S som specialiserar sig på alla former av shopping. I sektionen för vitvaror ger de en specifik rekommendation för varje typ av vitvara. Artikeln om vitvaror är från Oktober 2014 och du kan fritt läsa den här.

Konsumentrecensioner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Officiella och oberoende testresultat är utmärkta, men problemet kan vid några tillfällen vara att produkterna testas i en konstig miljö och över en relativt kort tidsperiod. Därför är konsumenternas egna kommentarer också en särskild användbar källa vid bedömning av kylskåp.

De flesta större nätbutiker tillåter att konsumenterna fritt kan uttrycka tillfredställelse och/eller otillfredsställelse med produkterna. Som regel kommer inte alla konsumenter vara eniga, men om det finns många kommentarer, så kommer ett genomsnitt vara en bra ledtråd. Vi har bland annat kikat på konsumentrecensioner hos www.whiteaway.se och www.tretti.se.

Andra relevanta tester 🔎

Förutom det här allmänna kylskåpstestet har vi även ett antal andra relaterade artiklar som kan vara användbara i din jakt på ett nytt kylskåp.

Vi har sammanställt ett antal artiklar som fokuserar på kylskåp från olika populära märken. I dessa artiklar har vi samlat testvinnande kylskåp från de olika märkena samt ett par alternativa testvinnare från andra framstående varumärken. Du kan till exempel läsa vårt Electrolux kylskåp test, där vi har samlat de bästa kylskåpen från Electrolux.
Vi har även tagit fram ett test av Liebherr kylskåp där du också hittar en stor samling av testvinnande kylskåp. Artiklarna innehåller givetvis även prisjämförelser för de olika modellerna.

Om du inte har så mycket utrymme i ditt hus eller lägenhet, eller om du helt enkelt är ute efter ett mindre kylskåp till sommarstugan, kanske du vill läsa vårt kompakta kylskåp test. Där har vi samlat marknadens bästa små kylskåp och går igenom testvinnare från bland annat Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Om du å andra sidan är ute efter ett större kylskåp kan du med fördel läsa vårt side-by-side kylskåp test.

Om du vill kyla ner dina viner kanske du vill läsa vårt stora vinkyl test. I den här artikeln hittar du även goda råd kring den optimala temperaturen för ditt vin, hur du dekanterar ditt vin på bästa sätt och mycket mer.