Köttkvarn bäst i test – Marknadens bästa köttkvarnar

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över de sex bästa köttkvarnarna på marknaden.

Dessa sex modeller hamnar bland experternas favoriter. Fem av de sex utvalda köttkvarnarna är elektriska. Om du vill ha en gammaldags köttkvarn har vi även inkluderat en enkel maskin som tillgodoser det behovet.

I den här testartikeln om köttkvarnar går vi igenom modellerna var för sig. Till att börja med berättar vi om både positiva och negativa kommentarer från experterna. Därefter beskriver vi hur den aktuella produkten fungerar.

Efter genomgången av modellerna i den här testartikeln hittar du en lista över alla expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som kanske också kan vara av intresse 

Den här artikeln innehåller:

🔸 Överblick över marknadens sex bästa köttkvarnar – fem elektriska och en gammaldags köttkvarn
🔸 Genomgång av vad experterna anser om varje modell
🔸 Ytterligare information om vad de olika apparaterna kan göra
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Köttkvarn test 2023 – Dessa är bäst enligt experterna

Här nedanför hittar du en genomgång av sex av marknadens bästa köttkvarnar. För att skapa en större variation har vi inkluderat både konsumentfavoriter och modeller som har fått höga betyg av experterna. Det finns något för alla, oavsett smak och budget. Vi har dessutom inkluderat både moderna elektriska modeller och en gammaldags köttkvarn.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad experterna framhäver hos varje modell. Du hittar även en prisjämförelse för varje maskin. Denna jämförelse gör det enkelt att se var du får bäst pris på de olika modellerna.


Bosch MFW68660 Köttkvarn

Bästa köttkvarn för priset

Toppbetyg hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com
Utsedd till ”Bästa val” hos det brittiska testmagasinet Bestadvisers.co.uk
Snittbetyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon

Bosch MFW 68660 Kødhakker

Bosch MFW68660 Köttkvarn är en favorit bland både experter och konsumenter. Den här modellen har nämligen varit med i experttester hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com och det brittiska testmagasinet Bestadvisers.co.uk. Köttkvarnen fick toppbetyg i en av undersökningarna och utsågs till “Bästa val” i den andra. Den har dessutom fått ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon.

I köttkvarnstestet hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com fick Bosch MFW68660 Köttkvarn toppbetyg av experterna. Detta motiveras med att modellen har riktigt många funktioner och tillbehör samt att motorn är väldigt stark. Köttkvarnen får även beröm för att den har inbyggda förvaringsutrymmen för både sladden och tillbehören. Test-vergleiche.com summerar upplevelsen på följande sätt: ”Stable powerful device with many accessories”. 

Bestadvisers.co.uk har utnämnt Bosch MFW68660 Köttkvarn till “Bästa val” i deras test av köttkvarnar. De blev väldigt imponerade av modellen och framhäver i synnerhet att tratten har ett väldigt stort matarbord. Detta innebär att man får plats med mycket kött på matarbordet när det ska malas. Man behöver alltså inte stanna upp hela tiden för att lasta upp nytt kött i kvarnen. Experterna framhäver även att kvarnen är kraftfull och att den kan bearbeta många olika typer av råvaror – den kan till och med göra juice. De noterar faktiskt bara en enda nackdel, nämligen att maskinen väsnas en del.

Hög kapacitet

Bosch MFW68660 Köttkvarn är ett bra val om du inte vill ha en gammaldags köttkvarn utan hellre använder en elektrisk. Den här modellen går nämligen på ström. Den har dessutom en hög prestanda med en effekt på upp till 2200 watt, vilket gör maskinen både snabb, kraftfull och stark. Detta underlättar arbetet och gör att man kan bli klar snabbare.

I praktiken kan kvarnen bearbeta upp till 4,3 kilo råvaror per minut. Apparaten är i storlek 8 och levereras med tre hålskivor som bidrar till en större mångsidighet. Dessa har en storlek på 3,0; 4,8 respektive 8,0 millimeter. Man kan därför själv välja hur fint man vill mala köttet. 

Med många tillbehör

Med Bosch MFW68660 Köttkvarn får man inte bara en köttkvarn utan snarare en hel köksmaskin. Den här modellen kan nämligen utföra många uppgifter utöver att mala kött. Apparaten har till exempel en smart matberedarfunktion, och det ingår även en mängd olika tillbehör: Man får bland annat en grönsaksskärare som både kan riva och strimla, ett korvhorn, en kebbetillsats och en fruktpress. 

Det ingår även en matartratt och en påmatare. Det här är dessutom en riktigt fin maskin med en kraftig och robust design som är gjord för att hålla länge. Det finns även fokus på säkerheten, och maskinen har därför en säkerhetsbrytare och stabila gummifötter som håller den på plats under arbetet. Utöver detta har köttkvarnen ett inbyggt förvaringsutrymme för tillbehören. Den tar därför upp så lite utrymme som möjligt i köksskåpet.

Specifikationer för Bosch MFW68660 Köttkvarn – basfakta
🌀 Tillverkare: Bosch
🌀 Typ: Elektrisk köttkvarn
🌀 Effekt: Upp till 2 200 watt
🌀 Kapacitet: 4,3 kg per minut
🌀 Antal hålskivor: 3
🌀 Storlek på hålskivor: 3,0; 4,8 och 8,0 millimeter
🌀 Matberedarfunktion: Ja
🌀 Med rivtrumma: Ja
🌀 Med strimlingstrumma: Ja
🌀 Med korvhorn: Ja
🌀 Med kebbetillsats: Ja
🌀 Med fruktpress: Ja
🌀 Med hålskivor för köttfärs: Ja
🌀 Med matartratt: Ja
🌀 Vikt: 7,2 kg

Fördelar med Bosch MFW68660 Köttkvarn
🔴 Toppbetyg i köttkvarnstest
🔴 Hög kapacitet
🔴 Mångsidig maskin – kan användas till många olika uppgifter
🔴 Fin och robust
🔴 Fokus på säkerhet


Kenwood MG700

Bästa köttkvarn i test

Utsedd till ”Bästa rekommendation” hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com
Snittbetyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon
2 000 watt och två hastigheter

Kenwood MG 700

Kenwood MG700 har varit med i ett test av köttkvarnar hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com. Modellen utsågs då till “Bästa rekommendation” av experterna. Det här är dessutom en konsumentfavorit som har fått ett snittbetyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon.

Test-vergleiche.com förklarar att Kenwood MG 700 klarade sig otroligt bra i deras köttkvarnstest – faktiskt så bra att de utsåg den till “Bästa rekommendation”. Detta motiveras med att maskinen är väldigt mångsidig och funktionell. Den kan hantera både kött, fisk, kebbe och korv. Kvarnen har dessutom en bra och gedigen metallskruv samt två hastigheter att välja mellan.

En annan fördel är att köttkvarnen har en stor tratt och att den inte väsnas så mycket. Modellen får även beröm för sina smarta säkerhetsfunktioner och för sin solida konstruktion. Den samlade upplevelsen beskrivs i slutändan på följande sätt: ”Very sturdy device in all-metal design and practically at two speeds.”

Fint konstverk

Kenwood MG700 är ett bra alternativ för dig som inte vill ha en gammaldags köttkvarn utan föredrar en modern, fin och elektrisk maskin med fokus på stil och design. Den här modellen har nämligen ett väldigt elegant och exklusivt utseende med snygga former och detaljer. Maskinen har till och med tilldelats det prestigefyllda designpriset Red Dot Award.

Det här är dessutom en kraftfull apparat som kan bearbeta flera typer av råvaror. Huvudfokuset ligger dock på malning av kött, och maskinen kan klara av upp till tre kilo kött per minut. Detta är möjligt eftersom att kvarnen har en kraftfull motor med en effekt på 2000 watt. Den har även en väldigt robust konstruktion som gör att den kan användas i många år framöver.

Två hastigheter

Kenwood MG700 är försedd med två hastighetslägen. Detta gör det lättare att hitta en hastighet som passar bra till den aktuella uppgiften och användarens föredragna tempo. Köttkvarnen levereras med tre hålskivor, ett korvhorn och en kebbetillsats. Detta skapar en bra mångsidighet som gör att man kan använda maskinen till flera olika ändamål.

Utöver funktionalitet och styrka har tillverkaren även fokuserat på säkerheten. Det finns därför ett inbyggt överhettningsskydd som motverkar olyckor och gör att apparaten håller bättre. Maskinen väger 7,3 kilo. Detta är tillräckligt för att den ska stå stabilt när den arbetar hårt, men maskinen är fortfarande inte alltför tung att lyfta in och ut ur köksskåpet.

Specifikationer för Kenwood MG700 – basfakta
🌀 Tillverkare: Kenwood
🌀 Typ: Elektrisk köttkvarn
🌀 Effekt: Upp till 2 000 watt
🌀 Kapacitet: 3 kg per minut
🌀 Antal hålskivor: 3
🌀 Med korvhorn: Ja, 2 stycken
🌀 Med kebbetillsats: Ja
🌀 Med matartratt: Ja
🌀 Vikt: 7,3 kg

Fördelar med Kenwood MG700
🔴 Testvinnare i köttkvarnstest
🔴 Tilldelad ett prestigefyllt designpris
🔴 Stark motor
🔴 Tre hålskivor ingår
🔴 Med överhettningsskydd


Westmark Köttkvarn No. 8

Bästa köttkvarn med traditionell design

Toppbetyg hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com
Gammaldags köttkvarn
Enkel att använda

Westmark Kødhakker No. 8

Westmark Köttkvarn No. 8 har bedömts i ett köttkvarnstest hos det tyska testmagasinet Test-vergleiche.com. Modellen fick då toppbetyg av experterna. Detta är en gammaldags köttkvarn med manuell drift. Man måste därför själv veva på ett handtag för att mala köttet.

Anledningen till att modellen har fått en så fin placering är att Test-vergleiche.com menar att den fungerar väldigt bra. Om du föredrar en gammaldags köttkvarn är den här modellen därför ett bra alternativ. Experterna förklarar att den huvudsakligen fungerar bra till kött och nötter. Modellen är därför en bra investering för hemmakockar som tycker om att både laga mat och baka. Eftersom att det här är en gammaldags handvevad köttkvarn passar den bäst när man vill mala mindre mängder kött.

Experterna kommenterar att kvarnen har ett gediget knivsystem och en hålskiva med en storlek på 4,5 millimeter. Om man vill ha fler hålskivor kan dessa köpas separat, vilket de påpekar är smart eftersom att det ökar mångsidigheten. Modellen får även beröm för sitt solida trähandtag samt den välfungerande skruvanordningen som används för att fästa kvarnen på bänken. Det finns till och med ett inbyggt skydd som gör att den inte förstör bänkskivan. Test-vergleiche.com sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Good for small quantities and painting bakery ingredients”. 

Gammaldags köttkvarn

Om du föredrar köttkvarnar av äldre stil bör du ta en närmare titt på Westmark Köttkvarn No. 8. Den här modellen utstrålar klass och elegans från svunna tider och för tankarna till mormors kök. Man ska dock inte låta sig luras. Även om den här modellen drivs av handkraft istället för el rör det sig ändå om en produkt av högsta kvalitet.

Köttkvarnen har en solid och robust konstruktion och är tillverkad av tungt gjutjärn. Det här är därmed en kraftig kvarn som tål en hårdhänt hantering. Gjutjärnet ger även en stor pondus, vilket är nödvändigt när man ska sätta igång med det krävande manuella arbetet.

Med trähandtag

Eftersom att Westmark Köttkvarn No. 8 är en gammaldags köttkvarn måste man utföra malningen själv. Kvarnen drivs av en vev med ett handtag av trä. Man ska helt enkelt sätta köttet i tratten och vrida på vevhandtaget. Köttet mals då till färs som kommer ut genom den inkluderade hålskivan.

Om man vill ha mer variation går det även att köpa till fler hålskivor som ger antingen finare eller grövre köttfärs. Om du vill göra egna vaniljkransar eller andra småkakor går det även att köpa en kaksprits till den här kvarnen.

Specifikationer för Westmark Köttkvarn No. 8 – basfakta
🌀 Tillverkare: Westmark
🌀 Typ: Gammaldags köttkvarn (manuell)
🌀 Antal hålskivor: 1
🌀 Storlek på hålskiva: 4,5 millimeter
🌀 Vikt: 2 kg

Fördelar med Westmark Köttkvarn No. 8
🔴 Toppbetyg i köttkvarnstest
🔴 Gammaldags köttkvarn
🔴 Perfekt för både bakning och matlagning
🔴 Enkel och manuell kvarn
🔴 Extra tillbehör kan köpas separat


Kenwood MG510

Bästa köttkvarn med bra kapacitet

4,5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Bestreviews.co.uk
Bland de bästa hos det brittiska testmagasinet Review10Best.com
Snittbetyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon

Kenwood MG 510

Kenwood MG510 har varit med i två olika experttester av köttkvarnar, närmare bestämt hos de två brittiska testmagasinen Bestreviews.co.uk och Review10Best.com. Båda dessa källor blev imponerade av den här modellen. Det här är dessutom en konsumentfavorit som har fått ett snittbetyg på 4,5 av 5 stjärnor av kunder hos Amazon.

Bestreviews.co.uk har gett Kenwood MG 510 ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor i sitt test av köttkvarnar. I undersökningen berättar de bland annat att Kenwood generellt sett kommer ut med riktigt bra köksprodukter. De motiverar det höga betyget med att kvarnen är välbyggd och att den har en riktigt elegant design. Maskinen ser väldigt professionell ut, och experterna påpekar att den känns otroligt robust och hållbar.

De förklarar även att kvarnen arbetar riktigt snabbt och att den kommer med bra verktyg. Köttet fastnar dessutom nästan inte alls. Bestreviews.co.uk nämner bara en enda nackdel, nämligen att kvarnen är lite väl högljudd. Upplevelsen summeras på följande sätt: ”For a high quality meat mincer from a very reputable brand, you can’t really go wrong with this one”.

Elegant och effektiv

Kenwood MG510 är ett perfekt val om man inte vill ha en gammaldags köttkvarn. Den här modellen går nämligen på ström och har en fin prestanda. Maskinen har en maximal effekt på 1600 watt, vilket ger bra kraft när man maler kött. Den här modellen har dessutom en riktigt elegant och stilren design som kommer att se fin ut på köksbänken. Maskinen är även robust och stabil, och den kan bearbeta många olika typer av kött.

För att kvarnen ska hålla länge är både kroppen och skruvarna tillverkade av hållbar metall. Den arbetar effektivt och är därför perfekt om man planerar att använda köttkvarnen ofta och för stora mängder kött. Den kan bearbeta 125 kilo kött i timmen.

Med bred tratt

Eftersom att Kenwood MG510 är gjord för att hantera stora mängder kött har den en bred tratt med gott om plats för kött som väntar på att malas. På matarbordet till tratten kan man placera stora mängder kött, vilket gör det lättare för användaren att helt enkelt knuffa ner det i tratten när det finns plats. Man behöver därför inte stanna upp titt som tätt för att lyfta in mer kött från köksbänken. Det ingår även en lång och praktisk påmatare som ser till att man får ner köttet genom hela tratten.

Den här maskinen är dessutom väldigt mångsidig. Den levereras med tre olika hålskivor samt tillbehör för att göra både korv och kebbe. Detta ökar möjligheterna och gör modellen användbar för flera ändamål. Maskinen väger 5,3 kilo och är därmed relativt tung. Detta kan givetvis göra den lite svårflyttad, med i gengäld får man en bättre stabilitet. Tyngden gör nämligen att köttkvarnen inte rör sig under arbetet.

Specifikationer för Kenwood MG510 – basfakta
🌀 Tillverkare: Kenwood
🌀 Typ: Elektrisk köttkvarn
🌀 Effekt: Upp till 1 600 watt
🌀 Kapacitet: 125 kg per timme
🌀 Antal hålskivor: 3
🌀 Med korvhorn: Ja, 2 stycken
🌀 Med kebbetillsats: Ja
🌀 Vikt: 5,3 kg

Fördelar med Kenwood MG510
🔴 Toppbetyg i köttkvarnstest
🔴 Bra styrka
🔴 Snygg design
🔴 Kan bearbeta 125 kilo kött i timmen
🔴 Bred tratt med stort matarbord


Emerio Köttkvarn

Bästa köttkvarn med enkel rengöring

 

Snittbetyg på 4,3 av 5 stjärnor av kunderna hos Bagarenochkocken.se
Delarna tål maskindisk
Enkel design i vitt och stål

Emerio Kødhakker

Emerio Köttkvarn är en av kundfavoriterna hos Bagarenochkocken.se. Där har den nämligen fått ett genomsnittligt betyg på 4,3 av 5 stjärnor. Detta är ett riktigt bra betyg, vilket vittnar om att användarna är väldigt imponerade av den här modellen.

Gedigen köttkvarn med ett bra pris

Emerio Köttkvarn är en modern och eldriven modell som är ett bra val om man vill ha en välfungerande köttkvarn som inte kostar skjortan. Den sköter jobbet som den ska och sätter funktion över finess. Den här produkten tillhör nämligen en mer budgetvänlig prisklass. Den är dock ändå fin och praktisk. Köttkvarnen har en enkel vit design och är uppbyggd av både plast och stål.

Maskinen levereras med de grundläggande tillbehör som krävs för en varierad användning. Det rör sig bland annat om tre hålskivor i olika storlekar som maler köttet grovt, medelgrovt eller fint. Utöver dessa finns det även ett korvhorn, som kan användas för att göra hemlagad korv, samt en praktisk påmatare. Denna ser till att man kan trycka ner köttet helt och hållet i tratten. På så vis får man en mer effektiv process och minsta möjliga spill.

Tål maskindisk

Som en extra bonus har produkten flera löstagbara delar. Dessa är lättare att rengöra, och de tål även maskindisk. Tack vare detta kan man rengöra kvarnen riktigt ordentligt, vilket är viktigt när man arbetar med rått kött. Även om priset är lägre än hos många andra modeller får man ändå en väldigt effektiv maskin. Den här köttkvarnen har nämligen en effekt på 1200 watt.

Produkten väger 3,8 kg och är därmed ganska tung. Detta kan göra det svårt att flytta maskinen från skåpet till bänken och tillbaka, men i gengäld skapar tyngden en bättre stabilitet. Detta innebär att maskinen står stabilt på bänken när den arbetar. Man får därför både ett mer optimalt resultat och en högre säkerhet.

Specifikationer för Emerio Köttkvarn – basfakta
🌀 Tillverkare: Emerio
🌀 Typ: Elektrisk köttkvarn
🌀 Effekt: Upp till 1 200 watt
🌀 Kapacitet: 3 kg per minut
🌀 Antal hålskivor: 3
🌀 Med korvhorn: Ja
🌀 Vikt: 3,8 kg

Fördelar med Emerio Köttkvarn
🔴 Konsumentfavorit bland köttkvarnar
🔴 Överkomligt pris
🔴 Enkel och simpel modell
🔴 Hög effekt
🔴 Löstagbara delar tål maskindisk


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Gastroback Design Advanced Köttkvarn

Exklusivt val
Blad av rostfritt stål

Gastroback Design Advanced Kødhakker

 

Gastroback Design Advanced Köttkvarn har inte varit med i några professionella tester där den granskats av experter. Vi har dock valt att inkludera den här modellen ändå eftersom att den har en stor slagkraft och hög kvalitet.

Det exklusiva valet

Om du inte vill ha en gammaldags köttkvarn utan föredrar en modern, skarp och effektiv variant bör du ta en titt på Gastroback Design Advanced Köttkvarn. Det här är en riktig konstpjäs som håller högsta kvalitet. Detta gör modellen till ett exklusivt val, vilket givetvis även återspeglas i priset.

Det är i synnerhet knivarna som har en särskild finess. Dessa är nämligen tillverkade av rostfritt stål, vilket gör att de är väldigt hållbara. Man kan därför lugnt räkna med att köttkvarnen kan användas i många år framöver. Den har dessutom en kraftfull effekt på upp till 1500 watt, och detta märks helt klart när man maler sitt kött.

Med skärm

Gastroback Design Advanced Köttkvarn levererar en hög kvalitet inom flera olika områden. Maskinen har till exempel en LCD-skärm som ger en bättre översikt. Det finns även tre hålskivor som ökar mångsidigheten och gör det möjligt att mala  köttet på flera olika sätt. Hålskivorna kommer i tre olika storlekar: en för finmalen köttfärs, en för medelgrov köttfärs och en för grovmalen köttfärs. Storleken på skivorna är 2; 4,5 och 8 millimeter.

Utöver detta levereras Gastroback Design Advanced Köttkvarn med en bred tratt och ett tillhörande matarbord. Där kan man placera köttet innan det mals. På så vis behöver man inte stanna till och hämta upp mer kött från köksbänken hela tiden. Istället kan man hitta ett bra flow och fortsätta malningen utan avbrott. Observera att den här maskinen har en hög vikt på 8 kilo. Detta är mer än de flesta konkurrenter, och tyngden gör att maskinen står väldigt stabilt.

Specifikationer för Gastroback Design Advanced Köttkvarn – basfakta
🌀 Tillverkare: Gastroback
🌀 Typ: Elektrisk köttkvarn
🌀 Effekt: Upp till 1 500 watt
🌀 Antal hålskivor: 3
🌀 Storlek på hålskivorna: 2; 4,5 och 8 millimeter
🌀 Vikt: 8 kg

Fördelar med Gastroback Design Advanced Köttkvarn
🔴 Det exklusiva valet
🔴 Knivar av rostfritt stål
🔴 Tre hålskivor i olika storlekar
🔴 Bred tratt med stort matarbord
🔴 Hög vikt och lika hög stabilitet


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken köttkvarn är bäst?

Det finns många bra köttkvarnar på marknaden som har fått mycket beröm i olika experttester. När det gäller eldrivna köttkvarnar har modellerna Bosch MFW68660 Köttkvarn, Kenwood MG700 och Kenwood MG510 fått fina recensioner. Om du hellre vill ha en gammaldags köttkvarn blev experterna till exempel imponerade av modellen Westmark Köttkvarn No. 8. Om du är ute efter en exklusiv maskin kan du överväga Gastroback Design Advanced Köttkvarn. Emerio Köttkvarn är å andra sidan ett perfekt alternativ om du har en snävare budget.

🤓 Vad ska jag välja – en elektrisk eller gammaldags köttkvarn?

Huruvida du bör investera i en elektrisk maskin eller en gammaldags köttkvarn beror helt och hållet på din egen smak och dina behov. Fördelarna med en elektrisk modell är att arbetet går snabbare och mer effektivt. Du behöver dessutom inte göra så mycket av det hårda jobbet själv. Med en gammaldags köttkvarn får du emellertid lite mer känsla i processen – även om det krävs mer manuellt arbete och tar längre tid.

🤔 Vad bedömer experterna i tester av köttkvarnar?

Experterna granskar flera olika aspekter när de bedömer en köttkvarn. Det rör sig framförallt om material, byggkonstruktion, styrka, säkerhet och förmåga att mala kött till köttfärs. De tittar även på tillbehör och effektivitet samt hanterbarhet, pris, rengöring och användarvänlighet. Om du vill veta vad experterna har skrivit i sina tester av köttkvarnar hittar du länkar och information om detta i nästa avsnitt.


Köttkvarn Test 2020: Dessa källor har vi använt

Användarrecensioner

För några av modellerna i den här genomgången av köttkvarnar har vi även inkluderat användarrecensioner. Vi har närmare bestämt tittat vad kunderna hos antingen Amazon eller Bagarenochkocken.se tycker om följande produkter:

Bosch MFW68660 Köttkvarn – läs användarnas recensioner här.

Kenwood MG700 K – läs användarnas recensioner här.

Kenwood MG510 – läs användarnas recensioner här.

Emerio Köttkvarn – läs användarnas recensioner här.

Bestadvisers.co.uk 🇬🇧

Bestadvisers.co.uk är ett brittiskt test- och konsumentmagasin som fokuserar på tester av konsumentprodukter. Magasinet genomför experttester av ett brett utbud av produkter. De förser även sina läsare med guider, artiklar och allmän information. Här har Bestadvisers.co.uk genomfört ett köttkvarnstest där de bland annat provade modellen Bosch MFW68660. Läs testet i sin helhet hos Bestadvisers.co.uk.

Bestreviews.co.uk 🇬🇧

Bestreviews.co.uk är ett brittiskt testmagasin och ett affiliateprogram från Amazon. De fokuserar på att testa och informera om de bästa konsumentprodukterna för det brittiska folket. Här har Bestreviews.co.uk genomfört ett köttkvarnstest där de bland annat inkluderade modellen Kenwood MG510. Läs mer om testet hos Bestreviews.co.uk.

Review10Best.com 🇬🇧

Review10Best.com är ett brittiskt test- och konsumentmagasin som fokuserar på att hitta de bästa produkterna inom olika kategorier. Syftet är att hjälpa konsumenterna. Hos dem kan man hitta både utförliga guider och topp 10-listor. Här gäller det ett test av köttkvarnar där de inkluderade modellen Kenwood MG510. Läs hela testet hos Review10Best.com.

Test-vergleiche.com 🇩🇪

Test-vergleiche.com är ett tyskt test- och konsumentmagasin som fokuserar på tester av konsumentprodukter. Syftet är att ge konsumenterna den bästa möjliga informationen inför olika inköp. Här har de tyska experterna genomfört ett köttkvarnstest där de inkluderade modellerna Bosch MFW68660 Köttkvarn, Kenwood MG700 och Westmark Köttkvarn No. 8. Du kan läsa mer om testet och produkterna hos Test-vergleiche.com.


Andra relevanta tester och artiklar

I den här testartikeln om köttkvarnar har vi presenterat fem elektriska köttkvarnar och en manuell.

Om du älskar att stå i köket och experimentera med olika ingredienser och recept kanske du vill ha lite mer inspiration och tips på nya redskap och verktyg:

I så fall kan du till exempel läsa vår stora artikel matberedare test för att hitta maskiner som underlättar det manuella arbetet. Om du har fastnat mer för idén att skaffa en köksmaskin, som också kan utföra många av dessa  uppgifter, kan vi istället tipsa om vår stora artikel köksmaskin test. Där kan du bli klokare på dessa maskiner och få vägledning inför köpet.

Det kan förstås även hända att du är ute efter något mer specifikt, som ett elektriskt rivjärn. I så fall kan vi rekommendera testartikeln elektriskt rivjärn test. Där kan du hitta de bästa modellerna för dina behov.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta