Luftfuktare (Bäst i test) – Guide till marknadens bästa luftfuktare

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Med hjälp av en luftfuktare kan du enkelt förbättra inomhusklimatet hemma. Den kan dessutom effektivt eliminera virus och lindra besvär hos exempelvis pollenallergiker. En luftfuktare producerar ånga som absorberas av luften, och med rätt modell kan du få effektiva resultat mot bland annat sömnbesvär, svidande ögon, torr hud och torra slemhinnor.

Olika luftfuktare har olika fördelar och nackdelar och det är viktigt att du väljer rätt modell för just dig. Vi har samlat några av de bästa luftfuktarna på marknaden i en praktisk testguide som bygger på recensioner från både experter och konsumenter. 

Att tänka på innan du väljer din luftfuktare

 • Räckvidd. Beroende på vilken modell du väljer kan den passa olika bra för olika rumsstorlekar, så du bör delvis välja din luftfuktare baserat på hur stort rummet är. Medan vissa modeller lämpar sig för rum på högst 20 m2 kan andra klara av utrymmen på 50 m2 eller mer.
 • Pris. En luftfuktare kan kosta allt från några hundralappar till tusentals kronor beroende på vilka funktioner den har, såsom räckvidd och prestanda. Lägg hellre fokus på vilka egenskaper du söker hos din luftfuktare snarare än att stirra dig blind på priset.
 • Recensioner och tester. Expertrecensenter har stor produktkännedom samtidigt som konsumenter ofta kan dela med sig av egna erfarenheter. Innan du köper din luftfuktare kan det därför vara en bra idé att vända sig till externa åsikter och produktomdömen.
 • Olika sorters luftfuktare. När det gäller luftfuktare med kall ånga finns tre olika varianter att välja mellan: avdunstning, ultraljud och impeller. Se till att du väljer en modell som möter dina krav och behov.
 • Funktioner och egenskaper. Helst bör du satsa på en luftfuktare med flera olika inställningar. Kolla gärna efter en luftfuktare som är utrustad med ett nattläge. En sådan inställning ser till så att luftfuktaren är mer tystlåten under natten samtidigt som ljudet stängs av.

arrow-more


Philips AC0819 Luftfuktare – kompakt modell för rum upp till 49 m2 med ultratyst drift

Bästa luftfuktare i test

 • Betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 4,3 av 5 hos Amazon

 

Philips AC0819

Philips AC0819 Luftfuktare ser till att ditt hem fylls med härligt fräsch luft samtidigt som den motverkar skadliga partiklar och eliminerar 99,9 % av virus i luften. Den kompakta maskinen har utrustats med ett auto- och viloläge, ett smidigt HEPA-filter och körs med ultratyst drift.

 • Ultratyst drift med dämpat ljus i viloläge
 • HEPA-filter
 • Rengör rum upp till 49 m²

Konsumentmagasinets bedömning

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar Philips AC0819 Luftfuktare till dig som vill förbättra inomhusklimatet i rum med en storlek på upp till 49 m2. Den är även ett smart val för dig som söker en allergivänlig luftfuktare med en praktisk digital färgdisplay. Med sin kompakta storlek passar den smidigt in i de flesta utrymmen.

Fördelar

 • Automatiskt läge
 • 2 manuella hastighetsnivåer
 • Digital färgdisplay
 • Kompakt storlek
 • Smart filterindikator
Nackdelar

 • Saknar timer för programmering av driften

Att tänka på innan du köper Philips AC0819 Luftfuktare

Storlek och kapacitet
Philips AC0819 Luftfuktare har en kompakt konstruktion med en bredd och ett djup på så lite som 25 cm samt en vikt på endast 2,4 kg. Låt dig dock inte luras av den nätta storleken – denna luftfuktare kan göra under även i större rum på upp till 49 m2.

Ljudnivå och effektivitet
Philips AC0819 Luftfuktare kan stoltsera med en ultratyst drift som skapar en lugn och avkopplande miljö hemma, utan störande ljud. Tack vare sitt HEPA-filter och sin smarta konstruktion kan denna modell eliminera upp till 99,9% av aerosoler och virus som annars kan finnas i ditt hem.

Vad säger konsumenter och experter om Philips AC0819 Luftfuktare?

Kunder hos både Amazon och Google Shopping gillar prestandan hos Philips AC0819 Luftfuktare. Med ett bra betyg på 4,3 av 5 hos Amazon samt ett utmärkt betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping lyfter konsumenterna särskilt fram den underbart tysta driften samt upplevda lindrade besvär från bland annat pollenallergi. Ett stort plus är även färgindikationen som utvärderar luftkvaliteten i fyra steg.

Specifikationer:
Från märket Philips
Maximal rekommenderad rumsstorlek: 49 m²
Mått: 25 x 25 x 36,7 cm
Vikt: 2,4 kg
Två års garanti
Två manuella hastighetsnivåer


Levoit Core 600S – Luftrenare för stora, öppna utrymmen

En av marknadens bästa luftrenare för större rum

 • 96/100 ModernCastle.com
 • 4,7/5 Google Shopping
 • 4,7/5 Amazon

Levoit Core 600S är en luftrenare utformad för att säkerställa hög luftkvalitet. Enheten är konstruerad med ett automatiskt läge som anpassar enhetens fläkt och indikatorlampa efter nivå av luftföroreningar. Med hjälp av automatiskt läge garanterar luftrenaren en trygg inomhusmiljön, utan manuellt ingripande. Detta gör Levoit Core 600S till ett bra val för dig som är känslig för allergier, har husdjur eller är mån om ditt välbefinnande.

 • Programmerbar timer
 • Automatiskt läge
 • VortexAir 3.0-teknik – perfekt för större, öppna utrymmen

En detaljerad recension av Levoit Core 600S 

Högeffektiv filtrering för optimal luftkvalitet
Core 600S har ett luftfiltreringssystem som verkar i tre steg, och som består av ett H13 True HEPA-filter förstärkt med HEPA Smart-teknik. Detta banbrytande filter har förmågan att fånga upp minst 99,97 % av luftburna föroreningar så små som 0,3 mikrometer, vilket långt överträffar prestandan hos vanliga HEPA-filter. Luftrenarens filtreringsförmåga ger riktigt god luftkvalitet i rum upp till storleken 147 m².

Innovativ AirSight Plus-teknik och smart anslutning
Levoits distinkta AirSight Plus-teknik skiljer Core 600S från andra luftrenare, på grund av dess förmåga att hantera luftpartiklar så små som 0,3 mikrometer, vilket är två gånger så smått som en infraröd laser klarar av. Enheten är även kompatibel med den kostnadsfria appen VeSync, som gör att du enkelt kan läsa av och följa förändringar i luftkvaliteten från varhelst du befinner dig. Dessutom kan enheten styras med röstkommando genom Amazon Alexa och Google Assistant. 

QuietPerformance
Levoit Core 600S är konstruerad med QuietKEAP-teknik som gör att den kan verkar vid en ljudnivå så låg som 26 dB, vilket ger en tyst och lugn miljö. Dessutom överstiger luftrenarens energiförbrukning inte 49 Watt, vilket gör den mer energieffektiv än de flesta andra luftrenare anpassade för större utrymmen. Enheten är dessutom utrustad med en ljussensor som stänger av displayens lampa i mörkret, för att du ska kunna sova ostört. 

Anpassningsbar och underhållsfri design
Luftrenaren har tre olika effektinställningar och en programmerbar timer som gör att du kan schemalägga efter förutbestämda intervaller mellan en och tolv timmar. Dessutom är luftrenaren utrustad med underhållsfria filter och meddelandar automatiskt när det är dags att byta ut filtren. 

Vad säger användare och experter om Levoit Core 600S?

I ett omfattande test utfört av ModernCastle.com ansågs Levoit Core 600S vara mycket prisvärd, med hög prestanda och bred täckning. Under testet på en timme eliminerade 600S 89,4 % av alla luftpartiklarn och reducerade PM2,5-nivåerna med 87,1 %. Dessa resultat visar på hur kraftfull enheten som verktyg för att upprätthålla ren inomhusluft. Testpanelen tyckte att enheten var enkel att underhålla genom att endast kräva snabb avtorkning av sensorer och filterbyten.

Levoit Core 600S har fått mycket goda recensioner från användare, som har berömt enheten för att vara enkel att installera, ha en elegant design, vara bärbar och intuitiv. Dessa funktioner har gjort luftrenaren till ett eftertraktat val bland konsumenter som letar efter en pålitlig och effektiv luftrenare, vilket framgår av dess imponerande 4,7/5 poäng på Amazon.

Det är värt att notera att även om HEPA-filtren är i en dyrare prisklass, behöver de bara bytas ut var sjätte till var tolfte månad, vilket bidrar till produktens totala värde.

Fördelar

 • Trestegsfiltrering (HEPA)
 • Filterindikator
 • Tre olika effektnivåer
 • Röststyrning
 • Låga underhållskrav
Nackdelar

 • Lite bullrig vid högre effekt
 • Hög kostnad för filter

Konsumentmagasinets bedömning

Allt som allt har Levoit Core 600S en rad imponerande funktioner som hjälper dig att uppnå ren och hälsosam inomhusluft. Med sitt banbrytande filtreringssystem i tre steg, innovativa AirSight Plus-teknik och automatiskt läge är luftrenaren ett pålitligt medel för att upprätthålla optimal luftkvalitet i stora rum. På lägsta effekt är enheten relativt tystgående, men kan vara mer bullrig vid högre effekt. Vi anser dock detta vara en mindre kompromiss för en så effektiv apparat och den luftkvalitet den klarar av att leverera. På det hela taget är Levoit Core 600S en riktigt effektiv luftrenare för rum så stora som 147 m², och garanterar god luftkvalitet för dig och din familj.

Specifikationer
Rekommenderad rumsstorlek: 147 m²
Ljudnivå: 55 dB
Effektnivåer: 3
Mått (B x H x D): 31,3 x 60 x 31,3 cm
WiFi: Ja
HEPA-filter: Ja


Beurer LB 37 Luftfuktare – låg energiförbrukning, ultraljudsteknik och praktiskt nattläge

Bästa luftfuktare med smarta funktioner

 • Betyg på 4,4 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 3,9 av 5 hos Amazon

Beurer LB 37

 

Beurer LB 37 Luftfuktare ger effektiva resultat till ett lågt pris. Den bidrar till ett optimalt inomhusklimat tack vare sin ultrasonic-teknologi. Vatten används för effektiv ultraljudsfördelning, och om du väljer att använda din luftfuktare tillsammans med aromadynor får du dessutom innemiljöer som doftar ljuvligt. För extra lugn och ro under natten kan du välja nattläget.

 • Ultraljudsteknik
 • 2 justerbara hastigheter
 • Låg energiförbrukning på endast 20 watt

Konsumentmagasinets bedömning

Till dig som vill uppnå ett optimalt klimat hemma kan vi rekommendera Beurer LB 37 Luftfuktare. Denna produkt passar för lite mindre rum med en storlek på upp till 20 m2 och behållaren rymmer två liter vatten. När tanken är tom stängs maskinen av automatiskt, och dess energiförbrukning ligger på enbart 20 watt. Aromadynor och rengöringsborste ingår i priset.

Fördelar

 • Avtagbar vattentank
 • Automatisk avstängning
 • Doftfunktion
 • Nattläge (tyst och utan ljus)
 • Extremt tystgående
Nackdelar

 • Saknar display

Att tänka på innan du köper Beurer LB 37 Luftfuktare

Smidigt nattläge
När du ska sova vill du givetvis ha extra lugn och ro omkring dig, vilket Beurer LB 37 Luftfuktare tar hänsyn till. Denna modell är utrustad med ett nattläge som gör maskinen extra tystlåten och ser till att den inte avger något störande ljus.

Praktiska tillbehör på köpet
När du beställer Beurer LB 37 Luftfuktare får du en samling aromadynor på köpet. Dessa sprider en behaglig doft i rummet för dig som föredrar det. Även en rengöringsborste ingår så att du lätt kan hålla din luftfuktare ren och fräsch.

Vad säger konsumenter och experter om Beurer LB 37 Luftfuktare?

Det genomsnittliga kundbetyget på 3,9 av 5 hos Amazon och 4,4 av 5 hos Google Shopping talar för att Beurer LB 37 Luftfuktare är omtyckt hos konsumenterna. Modellen har fått hundratals recensioner, där en kund hos Google Shopping säger följande om produkten:

”Jag är så nöjd med denna. Fin nätt design som dessutom är tystgående, och det extra facket för eteriska oljor är ett stort plus (jag använder lavendel på natten och mandarin på dagen). Lätt att fylla på vatten i överdelen. 5 av 5.”

Specifikationer:
Från märket Beurer
Maximal rekommenderad rumsstorlek: 20 m2
Kapacitet för vattenbehållare: 2 liter
Energiförbrukning: 20 watt
Automatisk avstängning när behållaren är tom
Valbart nattläge


Levoit Core 200 S – Luftrenare med spännande funktioner för sin prisklass

Effektiv luftrenare för medelstora rum

 • 9,4/10 AirPurifierFirst.com
 • 95/100 ModernCastle.com
 • 4,8/5 Google Shopping

Levoit Core 200S är tillverkad för moderna hushåll och är en elegant och effektiv luftrenare. Dess användarvänliga pekskärm ser till att du enkelt kan styra enheten, och ger tillgång till en rad funktioner. Med ett enkelt knapptryck kan du slå på enheten, justera fläkthastigheten eller ställa in enhetens timer. Dessutom kan luftrenaren kopplas till appen VeSync, Amazon Alexa eller Google Assistant för enkel, handsfree styrning.

 • Display med pekskärm
 • Allergivänligt HEPA-filter
 • Ozonfri med UV-C-ljus

En detaljerad recension av Levoit Core 200 S

Filtreringssystem i tre steg
Levoit Core 200S luftrenare är utrustad med ett omfattande filtreringssystem i tre steg som är utformat för att fånga upp stora partiklar, obehagliga lukter och hela 99,97 % av luftburna föroreningar. Förfiltret i nylon fångar upp större partiklar, huvudfiltret är ett HEPA-filter som fångar upp även de minsta luftburna föroreningarna, och det sista kolfiltret neutraliserar obehagliga lukter. Enhetens tre effektnivåerna gör det enkelt att justera luftrenaren fläkthastighet, vilket gör den perfekt för vardagligt bruk, såväl som för att ta itu med svårare problem med luftkvalitet.

För att säkerställa optimal prestanda är enheten utrustad med en kontrollampa för att meddela dig när det är dags att byta ut filtret. Att byta ut filtret är en enkel process:

 • Koppla bort enheten och ta bort locket på undersidan.
 • Ta bort det gamla filtret.
 • Sanera insidan av enheten med en dammsugare eller en mikrofiberduk.
 • Sätt in det nya filtret och säkra locket genom att skruva fast det igen.

OBS: Levoit rekommenderar att förfiltret rengörs var andra tinn var fjärde vecka beroende på användning och miljö och att det byts ut var sjätte till var åttonde månad.

Praktiska timer och låg ljudnivå
Förutom det kraftfulla filtreringssystemet erbjuder Core 200S luftrenare en rad anpassningsbara funktioner, inklusive en timerfunktion som kan ställas in på två, fyra eller åtta timmar. På så sätt kan du skräddarsy luftrenarens efter dina behov, oavsett om du bara behöver den i ett par timmar eller över natten. Dessutom arbetar enheten tyst och producerar en ljudnivå från 24 dB till 48 dB, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som föredrar en lugn miljö. Faktum är att ljudintervallet till och med är lägre än för 600S (26-55 dB). Dessutom är luftrenaren utrustad med en Display Off-knapp så att enheten inte ska störa din sömn.

Anpassad efter rum upp till 35 m2
Core 200S luftrenare är en kompakt och bärbar enhet som är unikt utformad för att rena luft, med hjälp av sin 360°-design. Luftrenare är avsedd att användas i medelstora rum på upp till 35 m², men dess lätta och kompakta konstruktion gör den enkel att flytta till olika rum efter behov. Genom VeSync-appen kan du dessutom programmera anpassade scheman eller timers för att se till att du alltid har frisk luft när det behövs.

Levoit Core 200S är inte bara en smart och intuitiv luftrenare. Enheten är utformad för att vara ozonfri, vilket garanterar att inga skadliga biprodukter från ozon avges under reningsprocessen. Dessutom använder den UV-C-ljusteknik som effektivt eliminerar bakterier och virus, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som lider av andningsbesvär eller husdjur.

Vad säger användare och experter om Levoit Core 200 S?

Under tester som utfördes av ModernCastle.com förbättrade 200S märkbart luftkvaliteten inomhus, genom att minska antalet partiklar med 91,7 % och förbättra PM 2,5 med 90,9 %. PM är en farlig luftförorening som innebär hälsorisker vid höga nivåer.

Även användare har berömt enhetens användarvänliga design och appanslutning, och har givit luftrenaren ett imponerande betyg på 4,7/5 totalt sett. De har kommenterat apparatens kompakta storlek som gör att den passar på ett nattduksbord, en bänkskiva eller en bokhylla. De har också lyft fram dess tysta drift i viloläge och dess enkla underhåll.

Fördelar

 • Hög effektivitet som fångar upp till 99,97 % av luftburna föroreningar.
 • Uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna för rengöringsapparater anpassade till inomhusbruk
 • Tyst drift
 • Möjlighet att ställa in timern på två, fyra eller åtta timmar.
 • App och röststyrning
Nackdelar

 • Inte lämplig för rum större än 35 m2
 • Inget automatiskt läge

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är Levoit Core 200S ett riktigt bra val av luftrenare för medelstora utrymmen, och använder VortexAir-teknik för att att generera potent luftcirkulation som renar 100 % av luften på bara 30 minuter. Dess avancerade filtreringssystem har en effektivitet på 99,97 % när det kommer till att fånga upp luftburna föroreningar, vilket betyder att enheten garanterar att du andas in fräschare och renare luft. Med sin eleganta design, intuitiva pekskärm och anpassningsbara alternativ sticker enheten ut bland konkurrenter och erbjuder imponerande prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Även om den saknar Auto Mode som finns i Core 600S, erbjuder Levoit Core 200S fortfarande en imponerande uppsättning funktioner till ett bra pris.

Specifikationer
Rekommenderad rumsstorlek: 35 m²
Ljudnivå: 48 dB
Effektnivåer: 3
Mått (B x H x D): 20,5 x 32 x 20,5 cm
WiFi: Ja
HEPA-filter: Ja


Philips HU3916 – Stor luftfuktare med NanoCloud-teknik, 360 graders diffusor och välfungerande i rum upp till 45 m2

Bästa luftfuktare i premiumklassen

 • Betyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 4,1 av 5 hos Amazon

 

Philips HU3916 Luftfuktare arbetar effektivt i rum på upp till 45 m2. Den har tre hastigheter att välja mellan tillsammans med automatiska inställningar. Luften fördelas med hjälp av en 360 graders diffusor, och tack vare smart NanoCloud-teknik kan du förvänta dig upp till 99 % mindre bakterier.

 • Avlägsnar 99 % av bakterier
 • 3 hastigheter
 • Optimal för rum upp till 45 m²

Konsumentmagasinets bedömning

Vill du ha en ren och hälsosam hemmiljö? Nöjer du dig bara med det allra bästa? Då kan vi hos Konsumentmagasinet rekommendera Philips HU3916 Luftfuktare. Denna premiumprodukt justerar automatiskt luftfuktigheten utifrån önskad nivå. Under natten kan du slå på viloläget för tystlåten drift, och tack vare den rymliga vattenbehållaren kan maskinen vara igång under flera timmar utan att du behöver fylla på med vatten.

Fördelar

 • Automatisk detektering
 • Digital display med feedback i realtid
 • Inget vitt damm eller våta golv
 • Viloläge
 • Låg energiförbrukning
Nackdelar

 • En aning högljudd på högsta driftsnivån

Att tänka på innan du köper Philips HU3916 Luftfuktare

Stor vattentank
Ju större vattenbehållaren är desto mer sällan behöver du fylla på med vatten. Philips HU3916 Luftfuktare har en kapacitet på hela tre liter, så att du får flera timmars drift utan att du behöver fylla på den.

Automatiskt läge
Du ställer själv in önskad luftfuktighet beroende på vad du föredrar: 40 %, 50 % eller 60 %. Därefter håller maskinen själv koll på luftfuktigheten i rummet med hjälp av en fuktsensor som sköter justeringen automatiskt.

Vad säger konsumenter och experter om Philips HU3916 Luftfuktare?

Efter hundratals recensioner har Philips HU3916 Luftfuktare fått ett genomsnittligt kundbetyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping och 4,1 av 5 hos Amazon. En av recensionerna lyder:

”Vi har just nu valt en luftfuktighet på 50 % och vi mår så mycket bättre! Huden känns smidig, ögon/näsa/hals irriterar inte länge och luften känns mycket fräschare. Till och med blommorna ser ut att må mycket bättre. Produkten har fått en liten kylande effekt på inomhusklimatet vilket också är trevligt.”

Specifikationer:
Från märket Philips
Vattentankskapacitet: 3 liter
Maximal rekommenderad rumsstorlek: 45 m2
NanoCloud-teknik
360 graders diffusor 
Automatisk justering av luftfuktigheten


Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare – tre luftfuktighetslägen, smart display, viloläge och NanoCloud-teknik

Bästa luftfuktare med bra design

 • Betyg på 4,3 av 5 hos Google Shopping

Philips Series 2000 HU4813

Nästa produkt på topplistan är Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare. Denna lilla maskin har en kompakt, stilren och diskret design och har samtidigt en luftfuktningsgrad på 300 ml/h. Återfuktad luft fördelas i hemmet med en 360 graders diffusor och du kan välja mellan tre olika lägen för luftfuktighet: 40 %, 50 % eller 60 %.

 • NanoCloud-teknik
 • Automatisk luftfuktning med 3 inställningar
 • Optimal för rum upp till 44 m²

Konsumentmagasinets bedömning

Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare är en högpresterande produkt som vi rekommenderar till alla som drömmer om ett fantastiskt inomhusklimat i rum på upp till 44 m2. Luftfuktaren använder en så kallad NanoCloud-teknik där inga joner, kemikalier eller ozon används, utan endast naturlig avdunstning.

Fördelar

 • Behållare som enkelt fylls på
 • Automatiska luftfuktighetsinställningar
 • Smart kontroll
 • Viloläge
 • Timer
Nackdelar

 • Vissa besväras av det blå LED-ljuset under natten

Att tänka på innan du köper Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare

Praktisk digital display
För att du enkelt ska kunna kontrollera luftfuktigheten har Philips Series 2000 HU4813 en digital display på ovansidan. Den gör det enkelt att hålla koll på timer, valt läge och vattennivå.

Osynlig ånga tack vare NanoCloud
Vissa luftfuktare lämnar fuktiga ytor efter sig, men inte Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare. Denna maskin använder NanoCloud-teknik som bland annat säkerställer att inga vattenfläckar uppstår.

Vad säger konsumenter och experter om Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare?

Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare har för närvarande ett betyg på 4,3 av 5 hos Google Shopping efter strax under 1 000 kundbetyg. Det går därför att konstatera att denna produkt är omtyckt av de allra flesta. Den fungerar optimalt i rum upp till 44 m2 och är utrustad med smart NanoCloud-teknik.

Specifikationer:
Från märket Philips
Optimal för rum upp till 44 m2
Smart NanoCloud-teknik
Utrustad med display
Viloläge för tystlåten drift under natten
Timer 


Wilfa HU-4W liten luftfuktare – ultrasonic-teknik, justerbar luftfuktighet och lättviktig design

Bästa luftfuktare med doftfunktion

 • Betyg på 4,3 av 5 hos Google Shopping

Wilfa HU 4W

För en liten och tyst luftfuktare som är hälsofrämjande på flera plan kan Wilfa HU-4W Luftfuktare vara ett ypperligt val. Du kan både använda den som luftfuktare i sovrum eller placera den i andra mindre utrymmen som gynnas av en högre luftfuktighet. Denna modell avger 150 ml vatten i timmen, i form av ånga som hjälper dig att motverka torrhet i luften. Du justerar själv ångan, och tack vare en ultrasonic-teknik kan du spara mer än 90 % mer ström jämfört med traditionella sätt att skapa ånga.

 • Justerbar luftfuktighetsnivå
 • Optimal för rum upp till 20 m2
 • Vattentankens kapacitet: 2 liter

Konsumentmagasinets bedömning

Wilfa HU-4W Luftfuktare passar främst dig som vill fräscha upp mindre rum och utrymmen, då den särskilt utformats för rum upp till 20 m2. Du slipper större underhåll och med sin tystgående drift skapar den lugn och ro i hemmet. Tack vare den rymliga behållaren med plats för 2 liter vatten kan din luftfuktare vara igång i upp till 13 timmar innan du behöver fylla på den.\

Fördelar

 • Tystgående
 • Indikator för påfyllning
 • Barnsäker
 • Ultraljud
 • Doftfunktion
Nackdelar

 • Vattenbehållaren är aningen svår att rengöra

Att tänka på innan du köper Wilfa HU-4W Luftfuktare

Ljuvlig doftfunktion
Wilfa HU-4W Luftfuktare har utrustats med en doftfunktion. Det innebär att du kan välja att tillföra några droppar eterisk olja i din luftfuktare för att en ljuvlig doft ska sprida sig i rummet. 

Utmärkt garantipolicy
Du vill givetvis kunna använda din luftfuktare under en så lång tid som möjligt. Wilfa HU-4W Luftfuktare har en garanti på fem år, så att du kan lita på att din luftfuktare fungerar som den ska i många år framöver.

Vad säger konsumenter och experter om Wilfa HU-4W Luftfuktare?

Hos Google Shopping har kunderna delat med sig av sina åsikter kring Wilfa HU-4W Luftfuktare. Det genomsnittliga kundbetyget ligger för närvarande på 4,3 av 5, där en nöjd kund beskrev produkten på följande vis:

”Eftersom jag har problem med stress har jag även blivit nässelallergiker, och luften har påverkat min dagliga sömn något oerhört. Den här luftfuktaren har fått mig att må mycket bättre, den gör också att jag känner mig mer avslappnad i kroppen och kan vila upp mig snabbare. Därför vill jag ge den högsta betyg.”

Specifikationer:
Från märket Wilfa
Optimal för rum upp till 20 m2
Vattenbehållare med en kapacitet på 2 liter
Ultrasonic-teknik
Avger 150 ml vatten per timme
Vikt på 1 kg


Wilfa HUE-6B Luftfuktare – producerar varm eller kall ånga i rum upp till 40 m2

Bäst kapacitet

 • Betyg på 3,8 av 5 hos Google Shopping

Wilfa HUE-6B

I en stilren och modern design kommer Wilfa HUE-6B snygg luftfuktare. Den har en praktisk, digital display för enkel justering av funktioner och fuktnivåer. Denna luftfuktare kan passa in i princip var som helst tack vare sin kompakta design, och maskinen kan avge 300 ml kall samt 400 ml varm ånga i timmen. Tack vare indikatorn kan du enkelt hålla koll på när tanken är tom, och modellen har dessutom en smidig timerfunktion.

 • Optimal för rum upp till 40 m²
 • Inbyggd hygrostat
 • Maximal luftfuktighetskapacitet på 400 ml/h

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar Wilfa HUE-6B Luftfuktare till dig som vill öka luftfuktigheten i rummet med antingen sval eller varm ånga. Modellen har både funktioner såsom luftfuktande samt luftjonisering, och är optimal för rum med en rumsstorlek på högst 40 m2.

Luftfuktaren har en barnsäker konstruktion och en timerfunktion från 1 till 12 timmar. En indikator visar när vattenbehållaren är tom, och utan vatten stängs maskinen av automatiskt.

Fördelar

 • Ultraljud
 • Touchskärm
 • Indikator för tom vattentank
 • Barnsäker
 • Snygg luftfuktare
Nackdelar

 • Utrustad med jonisator
 • Displayen är lite för ljus

Att tänka på innan du köper Wilfa HUE-6B Luftfuktare

Tydlig och praktisk display
En stor fördel med Wilfa HUE-6B Luftfuktare är den praktiska displayen. Med den kan du enkelt du justera ångfunktionen, hålla koll på hur mycket vatten det finns i behållaren, ställa in en timer och välja mellan kall eller varm ånga. Den enda nackdelen är att vissa personer upplever att displayen är lite för ljus.

Smart design
Inte nog med att designen är modern och elegant, utan denna luftfuktare är dessutom utrustad med flera smarta funktioner. Den har en barnsäker konstruktion och automatisk avstängning när tanken är tom, tillsammans med en lysande indikator som påminner dig när det är dags att fylla på med vatten.

Vad säger konsumenter och experter om Wilfa HUE-6B Luftfuktare?

Konsumenterna har gett Wilfa HUE-6B Luftfuktare ett genomsnittligt betyg på 3,8 av 5 hos Google Shopping efter 170+ omdömen, och några av de positiva egenskaperna som tas upp är den snygga designen, den stora kapaciteten tillsammans med möjligheten att använda maskinen i rum på upp till 40 m2. Den klara och tydliga digitala displayen är dessutom ett stort plus.

Specifikationer:
Från märket Wilfa
Rekommenderad maximal rumsstorlek: 40 m2
Justerbar fuktkontroll
Barnsäker konstruktion
Digital display
Varm eller kall ånga


Beurer LB 55 tyst luftfuktare – sex liters vattentank, två inställningsnivåer och passar rum upp till 50 m2

Bästa valet för hälsosam luft

 • Betyg på 4,4 av 5 hos Google Shopping
 • Betyg på 4 av 5 hos Amazon

Beurer LB 55

Beurer LB 55 Luftfuktare har måtten 31 cm x 23 cm x 35 cm och är utrustad med två olika inställningsnivåer. Det finns ett flertal fördelar hos denna luftfuktare, men några som uppskattas lite extra är den stora vattentanken på sex liter som kräver att du sällan fyller på. Luftfuktaren kan dessutom användas i större rum och utrymmen på upp till 50 m2.

 • Hygienisk och motverkar bakterier
 • Lämplig för rum upp till 50 m2
 • Antikalk-kuddar

Konsumentmagasinets bedömning

Beurer LB 55 Luftfuktare rekommenderas till dig som vill har en tystgående luftfuktare som hjälper dig med torra ögon och irriterade luftrör. Med en stor kapacitet för rumsstorlek, rymlig vattentank och automatisk avstängning har denna modell många praktiska egenskaper. Här får du en smart luftfuktare som du dessutom kan ta med dig överallt.

Fördelar

 • LED-indikator
 • Avtagbar vattentank
 • Automatisk avstängning
 • Hög vattentankkapacitet
 • Tyst drift
 • Två nivåinställningar
Nackdelar

 • Saknar display

Att tänka på innan du köper Beurer LB 55 Luftfuktare

Passar större rum
Beurer LB 55 Luftfuktare är inte bara effektiv i små rum, utan även i större utrymmen. Med en rekommenderad maximal rumsstorlek på 50 m2 behöver du aldrig känna dig begränsad.

Rymli vattentank
En större vattentank innebär att du inte behöver fylla på med vatten lika ofta, och när du satsar på en Beurer LB 55 Luftfuktare får du verkligen en effektiv produkt. Vattentanken rymmer sex liter vilket gör att du sällan behöver fylla på med vatten.

Vad säger konsumenter och experter om Beurer LB 55 Luftfuktare?

Efter över 70 kundomdömen hos Google Shopping samt nästintill 700 omdömen hos Amazon har Beurer LB 55 Luftfuktare fått lovande genomsnittsbetyg. Tidigare kunder gillade särskilt den rymliga vattentanken tillsammans med möjligheten att använda maskinen i större rum.

Specifikationer:
Från märket Beurer
Sex liters vattentank
Rekommenderad maximal rumsstorlek: 50 m2
Automatisk avstängning
LED-indikator
Två nivåinställningar


Vilken luftfuktare ska jag välja?

När du väljer din optimala luftfuktare bör du först fundera över hur stort rummet är där du tänkt använda den. Medan vissa maskiner klarar av rum på över 50 m2 har andra en rekommenderad maximal rumsstorlek på 20 m2. En annan fördel är en vattentank med hög kapacitet så att du slipper att ofta fylla på med vatten.

Andra egenskaper att leta efter hos en luftfuktare är tydlig display, praktiska funktioner samt ett nattläge för tystare drift medan du sover. För att göra ditt val lättare för att skapa en optimal och hälsosam innemiljö i ditt hem kan du läsa vår topplista över några av de bästa luftavfuktarna eller högkvalitativa luftrenare.

Vad gör en luftfuktare?

En luftfuktare har en vattenbehållare som du fyller på. Efter att maskinen startas avger den antingen varm eller kall ånga i rummet vilket ökar luftfuktigheten. Detta hjälper särskilt dig som lider av torra ögon eller luftrör, och det kan dessutom vara bra för växter i hemmet som kräver en högre luftfuktighet.

Det finns även luftfuktare specifikt för element, som fylls på med vatten och hängs på elementet. På grund av värmen från elementet avdunstar vattnet och luftfuktighet sprids i rummet. Vill du se till så att ditt hem blir extra fräscht? Kanske vill du matcha din luftfuktare med en ångmopp som gör susen i alla rum.

Är luftfuktare bra eller dåligt?

Då alla sorters produkter har sina positiva och negativa aspekter är det viktigt att överväga både nackdelar och fördelar hos en luftfuktare. Anledningen till att så många drar nytta av luftfuktare är att luftfuktigheten i många hem är alldeles för låg. Det resulterar i torra ögon, torra luftvägar och helt enkelt en ohälsosam miljö, vilket en luftfuktare kan hjälpa till att motverka. Vissa personer vittnar dessutom om att deras luftfuktare har hjälpt dem med bland annat pollenallergibesvär.

Den främsta nackdelen med luftfuktare är att de i vissa fall kan orsaka fuktskador på möbler och väggar, vilket du enkelt kan undvika genom att placera din luftfuktare på en öppen plats istället för precis framför en möbel eller vägg. Du kan även motverka överflödig fukt genom att hålla koll på fuktighetsnivån i rummet, vilket luftfuktarens display ofta kan hjälpa dig med.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Google Shopping har tagit världen med storm tack vare sin effektiva tjänst för produktjämförelser. Hos Google Shopping kan du snabbt söka efter en viss vara och enkelt jämföra olika återförsäljare för att hitta bästa möjliga erbjudande. Produktkategorierna är nästintill oändliga, och oavsett vad du söker kan du sannolikt hitta det hos Google Shopping.

Läs samtliga recensioner av Philips AC0819 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Beurer LB 37 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Philips HU3916 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Philips Series 2000 HU4813 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Wilfa HU-4W Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Wilfa HUE-6B Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Beurer LB 55 Luftfuktare här
Levoit Core 200 Smart – Du kan se recensionerna här.
Levoit Core 200 Smart – Du kan se recensionerna här.

Amazon

Amazon är e-handelstjänsten som spridit sig över hela världen. På den här sajten kan du beställa varor inom de flesta kategorier, oavsett om du är ute efter ett fordon, kontorsprylar, kläder, bebissaker, trädgårdsverktyg eller någonting helt annat.

Läs samtliga recensioner av Philips AC0819 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Beurer LB 37 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Philips HU3916 Luftfuktare här
Läs samtliga recensioner av Beurer LB 55 Luftfuktare här
Levoit Core – Du kan se recensionerna här.

ModernCastle.com

Moderncastle.com är en webbplats som ägnar sig åt recensioner av hushållsapparater, främst med fokus på dammsugare, luftrenare och möbler. De testade Levoit Core 200 S och 600 S utifrån design, prestanda, kvalitet, användbarhet och värde.

Core 200 S 

Testad den: 21/06/2021

Se recensionen här

Core 600 S 

Uppdaterad den: 16/12/2022

Se recensionen här

AirPurifierFirst.com

AirPurifierFirst.com är en webbplats som tillhandahåller guider vid köp av luftrenare, samt recensioner av de bästa modellerna för olika typer av hem. Testteamet har undersökt luftrenaren Levoit Core 200 Smart, som de betygsatt utifrån installation, design, kontrollpanel och funktioner.

Testad på: 14/05/2022

Se recensionen här.

YouTube

Levoit Core 200 S

https://www.youtube.com/watch?v=WE3chBVp0XY

Levoit Core 600 S

https://www.youtube.com/watch?v=mh2oK2HKCtg


Frågor och svar

Vilken luftfuktare är bäst?
En optimal luftfuktare är en modell som har en lämplig räckvidd för just ditt hem. Den bör inte ge ifrån sig några fuktfläckar, och helst ska olika funktioner såsom viloläge ingå. I vår topplista kan du sannerligen hitta en luftfuktare som passar ditt hem.
Vad bör jag tänka på innan jag köper en luftfuktare?
Alla luftfuktare har en maximal kapacitet. Medan vissa modeller klarar av en rumsstorlek på 50 m2 eller mer har andra en kapacitet på upp till 20 m2. Du kan även satsa på en kombinerad luftfuktare och luftrenare eller en aroma diffuser luftfuktare. Den sistnämnda agerar som en luftfuktare med doft.
Hur fungerar en luftfuktare?
Luftfuktare höjer luftfuktigheten i rummet genom att producera ånga som luften därefter absorberar. Dessa används flitigt i hem som lider av en torr miljö, och det finns många olika modeller att välja mellan.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta