Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Luftfuktare - Bäst i test: De bästa luftfuktarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 10, 2024.

Luftfuktare - Bäst i test: De bästa luftfuktarna enligt experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Dyson Humidify+Cool Formaldehyde är utsedd till bäst i test hos telegraph.co.uk.

Med hjälp av en luftfuktare kan du enkelt förbättra inomhusklimatet i ditt hem. En luftfuktare producerar ånga som absorberas av luften, vilket i sin tur kan eliminera virus och lindra besvär hos exempelvis pollenallergiker. Med rätt modell kan du få effektiva resultat mot bland annat sömnbesvär, svidande ögon, torr hud och torra slemhinnor.

Olika luftfuktare kommer med en rad olika funktioner samt för- och nackdelar, och det är därför viktigt att välja en modell som passar ens specifika behov. Den här artikeln, som är baserad på recensioner och omdömen från såväl experter som användare, redogör för några av de bästa luftfuktarna på marknaden idag.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med Levoit LV600S Smart Hybrid som är en revolutionerande luftfuktare för att motverka torr luft. Luftfuktaren är utrustad med en exakt humidistat som möjliggör en optimalt fuktig miljö som främjar bättre nattsömn.

Tidigare ändringar:

7. februari 2024

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av luftfuktarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

24. januari 2024

Den 24/01/2024 lade vi till Dyson Humidify+Cool Formaldehyde i vår artikel om de bästa luftfuktarna på marknaden. Dyson Humidify+Cool Formaldehyde är en multifunktionell tre-i-ett-enhet som fungerar som luftrenare, luftfuktare och fläkt.

26. juli 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Luftfuktare Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda luftfuktarna

Levoit 600 Smart Hybrid - luftfuktare för stora utrymmen

Bästa luftfuktare i test på Wirecutter.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check “Bäst i test” enligt CheckThisTech
 • check “Bäst i test” enligt Wirecutter.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Levoit 600 Smart Hybrid:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Inbyggd humidistat
 • Funktion för varm ånga
 • Tyst drift

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att luftfuktaren Levoit LV600 Smart Hybrid representerar ett stort steg framåt inom tekniken för luftfuktning av bostäder. Vi uppskattar enhetens effektiva kapacitet att justera luftfuktigheten i ett utrymme, vilket främjar behagliga inomhusmiljöer på nolltid.

Medan enheten är något dyr, anser vi att dess kostnad motiveras av dess avancerade funktionalitet och robusta prestanda. Enligt oss betalar du för enhetens effektivitet, smarta funktioner och hälsoeffekter, vilket gör den till ett värdefullt tillskott för dig som vill förbättra luftkvaliteten och komforten i ditt hem. Sammantaget erbjuder luftfuktaren Levoit LV600 Smart Hybrid en imponerande kombination av funktionalitet, bekvämlighet och avancerad funktionalitet, vilket, enligt oss, vida uppväger dess högre kostnad.

Fördelar

 • Ökar luftfuktigheten i ett utrymme mycket effektivt
 • Kompatibel med större smarthem-system för röst- och appstyrning
 • Verkar med minimal ljudnivå
 • Stor vattentank

Nackdelar

 • I en högre prisklass

Det kan vara besvärligt att sova på natten om luften i ditt hushåll är för torr. Luftfuktaren Levoit LV600S Smart Hybrid säkerställer emellertid en optimalt fuktig miljö, vilket kan förbättra din sömnkvalitet. Enhetens exakta humidistat upprätthåller en perfekt luftfuktighet och ser till att varje natt är ett steg närmare optimal återhämtning och oöverträffad komfort.

Recension: En detaljerad recension av Levoit 600 Smart Hybrid

Specifikationer

 • Rekommenderad rumsstorlek: 70 m²
 • Vattentankens kapacitet: 6 l
 • Max. ljudnivå: 28 dB
 • Drifttid: 50 h
 • Dimensioner: 24 × 34 × 31 cm

Smartteknik möter hygienisk värme

Luftfuktaren Levoit LV600 Smart Hybrid utmärker sig med sin avancerade smart-funktionalitet. Enheten kan integreras med smarthemsystem, till exempel Alexa och Google Home, vilket gör att du kan styra den med röstkommandon. Detta innebär att du kan justera dess inställningar, slå på eller stänga av den och till och med ställa in tidsscheman utan att lyfta ett finger. Luftfuktaren påminner dig dessutom när det är dags att rengöra den för att säkerställa optimal prestanda och problemfri drift. Utöver dessa smarta funktioner har LV600-modellen en unik funktion för varm ånga.

Till skillnad från andra luftfuktare med ultraljudsteknik, kan Levoit LV600 Smart Hybrid producera varm ånga, vilket avsevärt förbättrar luftkvaliteten genom att reducera bakterier och virus. Luftfuktaren är dessutom tillräckligt intelligent för att automatiskt avsluta driften när rummet uppnår optimal luftfuktighet. Detta förhindrar den obehagliga och potentiellt skadliga “grumliga dimman” som kan uppstå vid överdriven användning.

Smidig kombination av komfort och ljudlöshet

Vad gäller praktiska aspekter är LV600 utrustad med en stor vattentank på sex liter som möjliggör konsekvent drift hela dagen. Vattentanken behöver inte heller fyllas på frekvent utan kan köras i över 50 timmar, vilket gör den lämplig för rum på upp till 70 kvadratmeter. Designen möjliggör dessutom enkelt underhåll och enkel rengöring. Det breda påfyllningshålet förenklar rengöringen ytterligare, vilket minskar det krångel som vanligtvis förknippas med underhåll av luftfuktare. Vidare uppskattar vi enhetens tysta drift; LV600 arbetar nästan ljudlöst, vilket gör den till en idealisk för sovrum eller andra utrymmen där det är viktigt att minimera buller. Denna genomtänkta designaspekt säkerställer att din sömn eller andra tysta aktiviteter förblir ostörda – något som, enligt oss, understryker luftfuktaren som en ledare i sin kategori.

Tips: För att maximera luftfuktarens hållbarhet och effektivitet bör du använda destillerat eller demineraliserat vatten. Detta är särskilt fördelaktigt om du bor i ett område med hårt vatten. På så sätt minskar uppbyggnaden av mineralavlagringar i luftfuktaren, vilket säkerställer att den arbetar med högsta möjliga effektivitet. Det förhindrar även att vitt damm frigörs, håller dina ytor rena och upprätthåller enhetens förmåga att producera en hälsosam, bakteriefri varm dimma.

Vad säger användare och experter om Levoit 600 Smart Hybrid?

Såväl användare som experter lovordar luftfuktaren Levoit LV600S Smart Hybrid för dess prestanda och innovativa funktionalitet. Användarna lyfter fram enhetens anmärkningsvärda effektivitet som snabbt höjer och bibehåller luftfuktighetsnivåerna inomhus. En användare skriver: ”Luftfuktigheten i min lägenhet gick från 15 till 55 % på bara 45 minuter”, vilket understryker LV600S:s effektivitet och högkvalitativa design jämfört med dess konkurrenter. Vidare berömmer användarna luftfuktarens tysta drift och användarvänliga appkontroll som tillåter exakt styrning av fläkthastigheten och önskad fuktnivå. De menar att detta skapar en nivå av bekvämlighet och komfort som överträffar dess föregångare.

Experter från ansedda webbplatser är inne på samma spår som användarna. De noterar bland annat luftfuktarens låga underhållsbehov, enkla rengöring och unika förmåga att förhindra överdriven luftfuktning, vilket gör att den skiljer sig från sina konkurrenter. Experterna poängterar att luftfuktarens integrering med smarthem-teknik för förbättrad kontroll och funktion för varm ånga för ytterligare hälsofördelar stärker dess ställning som ett förstahandsval på marknaden. Tack vare sin prestanda och användarvänliga design har Levoit 600 Smart Hybrid utsetts till ”Bäst i test” av flera expertpaneler, vilket gör den till en ledare inom sin kategori.

Mer om Levoit 600 Smart Hybrid

Specifikationer

 • Rekommenderad rumsstorlek: 70 m²
 • Vattentankens kapacitet: 6 l
 • Max. ljudnivå: 28 dB
 • Drifttid: 50 h
 • Dimensioner: 24 × 34 × 31 cm

Philips AC0819 - tyst och kompakt modell med en räckvidd på 49 kvadratmeter

Högkvalitativ luftrenare från Philips

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips AC0819:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ultratyst drift och med dämpat ljus i viloläget
 • HEPA-filter
 • Rengör utrymmen på maximalt 49 kvadratmeter

Konsumentmagasinets omdöme

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar luftfuktaren Philips AC0819 till dig som vill förbättra inomhusklimatet i rum på maximalt 49 kvadratmeter. Apparaten är även ett lämpligt alternativ för dig som söker en allergivänlig luftfuktare.

Även om det inte finns någon timer för full kontroll av driften, Philips AC0819 är utrustad med en praktisk digital display i färg och passar, tack vare den kompakta storleken, smidigt in i de flesta utrymmen.

Fördelar

 • Automatiskt läge
 • Två manuella hastighetsnivåer
 • Digital display i färg
 • Kompakt storlek
 • Smart filterindikator

Nackdelar

 • Saknar timer för full kontroll över driften

Luftfuktaren Philips AC0819 ser till att ditt hem fylls med fräsch luft genom att motverka skadliga partiklar – den eliminerar 99,9 % av virus i luften. Denna kompakta apparat erbjuder ett auto- och ett viloläge och är utrustad med ett praktiskt HEPA-filter. Vidare är apparaten nästintill ljudlös.

Recension: En detaljerad recension av Philips AC0819

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 4,6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 49 m²
 • Max. ljudnivå: 61 dB
 • Drifttid: 16 h
 • Dimensioner: 25 x 36,7 x 25 cm

Storlek och kapacitet
Luftfuktaren Philips AC0819 har en kompakt konstruktion med en diameter på endast 25 centimeter samt en vikt på endast 2,4 kilogram. Låt dig dock inte luras av den nätta storleken – apparaten kan göra under även i större rum tack vare dess räckvidd på 49 kvadratmeter.

Ljudnivå och effektivitet
Philips AC0819 tillhandahåller en ultratyst drift som bidrar till en lugn och avkopplande miljö utan störande ljud. Tack vare sitt HEPA-filter och sin smarta konstruktion kan apparaten eliminera upp till 99,9% av aerosoler och virus som annars kan uppstå i ditt hem.

Vad säger användare och experter om Philips AC0819?

Användarna på både Amazon och Google Shopping lovordar Philips AC0819:s prestanda. Luftfuktaren har fått utmärkta betyg på båda webbplatser: 4,3/5 stjärnor på Amazon samt 4,6/5 på Google Shopping. Användarna framhåller särskilt apparatens underbart tysta drift och menar att den har lindrat besvär orsakade av bland annat pollenallergi. Vidare visar man uppskattning för indikatorn som utvärderar luftkvaliteten i fyra färgsteg.

Mer om Philips AC0819

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 4,6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 49 m²
 • Max. ljudnivå: 61 dB
 • Drifttid: 16 h
 • Dimensioner: 25 x 36,7 x 25 cm
Läs mer om Philips AC0819

Levoit Core 200 S - prisvärd luftrenare med praktiska funktioner

Bästa luftfuktare för medelstora rum

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 9,4/10 stjärnor på AirPurifierFirst.com
 • check 95/100 poäng på ModernCastle.com
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Levoit Core 200 S:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Display med touch
 • Allergivänligt HEPA-filter
 • Ozonfri med UV-C-ljus

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget är Levoit Core 200S en riktigt bra luftrenare för medelstora utrymmen. Den använder VortexAir-teknik för att att generera potent luftcirkulation som renar 100 % av luften på bara 30 minuter. Dess avancerade filtreringssystem har en effektivitet på 99,97 % när det kommer till att fånga upp luftburna föroreningar, vilket betyder att enheten garanterar fräschare och renare luft.

Med sin eleganta design, intuitiva touchdisplay och anpassningsbara funktioner sticker enheten ut bland konkurrenter och erbjuder imponerande prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Även om den saknar Auto Mode, som återfinns i Core 600S, erbjuder Core 200S fortfarande en imponerande funktionalitet till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Hög effektivitet som fångar upp till 99,97 % av luftburna föroreningar
 • Uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna för rengöringsapparater anpassade till inomhusbruk
 • Tyst drift
 • Möjlighet att ställa in timern på två, fyra eller åtta timmar
 • App och röststyrning

Nackdelar

 • Inte lämplig för rum större än 35 kvadratmeter
 • Inget automatiskt läge

Levoit Core 200S är tillverkad för moderna hushåll. Det är en effektiv luftfuktare med en elegant design. Dess användarvänliga touchdisplay erbjuder enkel styrning av enheten och ger dessutom tillgång till en rad användbara funktioner.

Apparaten startas med ett enkelt knapptryck, och lika enkelt är det att justera fläkthastigheten eller ställa in timern. Luftrenaren kan dessutom kopplas till appen VeSync, Amazon Alexa eller Google Assistant för enkel och handsfree styrning.

Recension: En detaljerad recension av Levoit Core 200 S

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: ?
 • Rekommenderad rumsstorlek: 35 m²
 • Max. ljudnivå: 48 dB
 • Drifttid: 2/4/8 h
 • Dimensioner: 20,5 x 20,5 x 32 cm
 • Antal hastighetsinställningar: 4

Filtreringssystem i tre steg
Luftfuktaren Levoit Core 200S är utrustad med ett omfattande filtreringssystem beståend av tre skikt som är utformat för att fånga upp stora partiklar, obehagliga lukter och hela 99,97 % av luftburna föroreningar. Det första filtret i nylon fångar upp större partiklar, medan huvudfiltret, som är ett HEPA-filter, fångar upp även de minsta luftburna föroreningarna. Det sista filtret är ett kolfilter som neutraliserar obehagliga lukter.

Enhetens tre effektnivåerna gör det enkelt att justera luftrenaren fläkthastighet, vilket gör den perfekt för vardagligt bruk, såväl som för att ta itu med svårare problem med luftkvalitet. För att säkerställa optimal prestanda är enheten utrustad med en kontrollampa för att meddela dig när det är dags att byta ut filtret. Att byta ut filtret är en enkel process:

 • Koppla bort enheten och ta bort locket på undersidan.
 • Ta bort det gamla filtret.
 • Sanera insidan av enheten med en dammsugare eller en mikrofiberduk.
 • Sätt in det nya filtret och säkra locket genom att skruva fast det igen.

Observera: Levoit rekommenderar att förfiltret rengörs varannan till var fjärde vecka beroende på användning och miljö. De rekommenderar även att det byts ut var sjätte till var åttonde månad.

Praktiska timer och låg ljudnivå
Förutom det kraftfulla filtreringssystemet erbjuder Core 200S luftrenare en rad anpassningsbara funktioner, inklusive en timerfunktion som kan ställas in på två, fyra eller åtta timmar. På så sätt kan du skräddarsy luftrenarens efter dina behov, oavsett om du bara behöver den i ett par timmar eller över natten.

Dessutom arbetar enheten tyst och producerar en ljudnivå från 24 till 48 dB, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som föredrar en lugn inomhusmiljö. Faktum är att ljudintervallet till och med är lägre än för 600S (26-55 dB). Vidare är luftrenaren utrustad med en Display Off-knapp så att enhetens upplysta skärm inte stör din sömn.

Lämplig för rum upp till 35 kvadratmeter
Levoit Core 200S är en kompakt och bärbar luftrenare som är unikt utformad för att rena luft med hjälp av sin 360°-design. Luftrenare är avsedd att användas i medelstora rum på upp till 35 kvadratmeter, men dess lätta och kompakta konstruktion gör den enkel att flytta till olika rum efter behov. Genom VeSync-appen kan du dessutom programmera anpassade scheman eller timers för att se till att du alltid har frisk luft när det behövs.

Levoit Core 200S är inte bara en smart och intuitiv luftrenare, enheten är också utformad för att vara ozonfri. Detta garanterar att inga skadliga biprodukter från ozon avges under reningsprocessen. Den använder dessutom UV-C-ljusteknik som effektivt eliminerar bakterier och virus, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som lider av andningsbesvär eller har husdjur.

Vad säger användare och experter om Levoit Core 200 S?

Under tester som utfördes av ModernCastle.com förbättrade Levoit Core 200S märkbart luftkvaliteten genom att minska antalet partiklar med 91,7 % och förbättra PM 2,5 med 90,9 %. PM är en farlig luftförorening som innebär hälsorisker vid höga nivåer.

Även användare är nöjda med produkten och har bland annat berömt dess användarvänliga design och app-anslutning. På Google Shopping har Levoit Core 200S ett genomsnittligt betyg på 4,8/5 stjärnor och användarna lovordar apparatens kompakta storlek som de menar gör att den passar på ett nattduksbord, en bänkskiva eller en bokhylla. De har också lyft fram den tysta driften i viloläget och det enkla underhållet.

Mer om Levoit Core 200 S

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: ?
 • Rekommenderad rumsstorlek: 35 m²
 • Max. ljudnivå: 48 dB
 • Drifttid: 2/4/8 h
 • Dimensioner: 20,5 x 20,5 x 32 cm
 • Antal hastighetsinställningar: 4

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dyson Humidify+Cool Formaldehyde - luftrenare, luftfuktare och fläkt

Bäst i test hos Telegraph.co.uk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Telegraph.co.uk
 • check "Bästa köp" enligt TheSpruce.com
 • check 5/5 stjärnor på t3.com
 • check 4,8/5 stjärnor på HomesAndGardens.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TechAdvisor.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TrustedReviews.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson Humidify+Cool Formaldehyde:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Air Multiplier-teknik
 • Djuprengöring som aktiveras med bara ett knapptryck
 • Två olika luftflöden tack vare Jet Axis-styrning

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår granskning av Dyson Humidify+Cool Formaldehyde kan vi konstatera att det är en av de bästa multifunktionella luftfuktarna på marknaden, med kapacitet att förbättra ett utrymmes övergripande luftkvalitet. Vi har upptäckt att dess förmåga att effektivt rena, fukta och kyla luft är oöverträffad, vilket dessutom påvisas i experternas utmärkelser. Luftfuktarens avancerade funktioner, inklusive dess Air Multiplier-teknik, effektiva vattenhantering och HEPA-filtrering, är inte bara imponerande på papperet utan ger konkreta fördelar vid daglig användning.

Luftfuktaren upprätthåller på ett intelligent sätt den luftfuktighetsnivå som önskas, vilket skapar en anmärkningsvärt effektiv luftrening – även under utmanande förhållanden med rök och partiklar.

Medan vi är medvetna om att enheten tillhör en högre prisklass, anser vi att det är en investering som motiveras av dess mångsidighet och effektivitet. Med andra ord tycker vi att luftfuktarens högre kostnad kompenseras av dess högpresterande luftfuktning och innovativa design.

Fördelar

 • Enkelt filterbyte
 • Utrustat med ett HEPA-filter som upp 99,95 % av alla partiklar
 • Användarvänliga lägen för luftcirkulation
 • Upp till 36 timmars luftfuktning på den lägsta hastighetsinställningen
 • Kan styras med en app och röstassistenter

Nackdelar

 • Inte särskilt portabel
 • I en högre prisklass

Om du värdesätter en fräsch och hälsosam miljö i ditt hem är vi övertygade om att du kommer att gilla luftfuktaren Dyson Humidify+Cool Formaldehyde. Denna enhet erbjuder tre funktioner i ett format: en luftrenare, en luftfuktare och en fläkt. Det som verkligen utmärker apparaten är Dysons Air Multiplier-teknik som blandar och cirkulerar renad och fuktad luft i hela utrymmet. De integrerade sensorerna och den unika algoritmen ger dessutom avläsningar i realtid av luftkvaliteten på LCD-displayen, vilket är särskilt fördelaktigt för dig som lider av allergier eller älskar en nypa frisk luft.

Recension: En detaljerad recension av Dyson Humidify+Cool Formaldehyde

Specifikationer

 • Typ: Kombinerad luftfuktare, luftrenare och fläkt
 • Rekommenderad rumsstorlek: 37 m2
 • Vattentankens kapacitet: 5 l
 • Max. ljudnivå: 46 dB
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Drifttid: 36 h
 • Dimensioner: 21,3 x 92,3 x 20 cm

Förbättrad design med stor vattentank

Dysons HP04-modell inte är riktigt lika kompakt som deras Purifier HP09 Hot+Cool Formaldehyde, däremot har den en unik design med en klar vattentank i botten som är både estetiskt tilltalande och funktionell. Denna tank, som ökar enhetens höjd något, är en tydlig indikator på dess specialiserade fuktkapacitet och skiljer den från sin systermodell, HP09. Enhetens effektiva vattenhantering med en tank på fem liter ger upp till 36 timmars hygienisk luftfuktning. Detta innebär mindre frekvent påfyllning och mer tid att njuta av ren luft. Vi vill emellertid framhålla att de angivna timmarna avser enhetens drift på den lägsta hastigheten. De intelligenta påminnelserna om filterbyte ser till att du alltid har koll på att enheten håller bästa möjliga prestanda.

Smart kontroll och bekvämlighet

En annan uppgradering från tidigare Dyson-luftfuktare är den smarta styrningen med Dyson Link-appen. I den kan du övervaka och styra luftkvaliteten i ditt hem – var du än befinner dig. Bekvämligheten stannar inte där; röstkompatibilitet med Amazon Alexa, Siri och Google Assistant lägger till ett lager av modern bekvämlighet.

Adaptiva och användarvänliga lägen

En av de mest användarvänliga funktionerna med Dyson Humidify+Cool Formaldehyde är dess nattläge. Det är perfekt för dig som sover lätt eftersom det arbetar tyst med en nedtonad display. I Auto-läget justeras luftflödet hela tiden för att bibehålla en idealisk luftfuktighet. På varmare dagar är Breeze-läget perfekt eftersom det skapar ett mjukt, svalt luftflöde. När det är dags för en grundlig rengöring är djuprengöringscykeln enkel att aktivera med endast ett knapptryck, därefter guidas du genom alla steg. Diffuse-läget och Jet Axis-kontrollen ger flexibilitet i luftflödets riktning och intensitet, vilket tillgodoser olika preferenser och förutsättningar. Möjligheten att upptäcka gaser och ultrafina partiklar med HEPA-filtret försäkrar dig dessutom om att du och din familj får andas så ren luft som möjligt.

Vad säger experter om Dyson Humidify+Cool Formaldehyde?

Olika expertpaneler, inklusive T3.com:s, har lovordat Dyson Humidify+Cool Formaldehyde som den bästa av alla luftrenare och kylfläktar. Detta beröm tyder på att enheten inte bara har en förmåga, utan att den är en mångsidig ledare inom luftrening och kylning.

Det övergripande expertomdömet stärks ytterligare av TrustedReviews.com:s praktiska tester. De konstaterade att modellen effektivt kan föra ett rum till önskad luftfuktighetsnivå och bibehålla den exakt. Deras test, som involverade en rökpellet i ett slutet kontor, visade enhetens imponerande förmåga att rensa luften på drygt tio minuter – en hög prestation med tanke på de utmanande förhållandena. Samtidigt noterade experterna att enheten är relativt stor, vilket dock rättfärdigas av dess högpresterande drift under hela dagen.

Mer om Dyson Humidify+Cool Formaldehyde

Specifikationer

 • Typ: Kombinerad luftfuktare, luftrenare och fläkt
 • Rekommenderad rumsstorlek: 37 m2
 • Vattentankens kapacitet: 5 l
 • Max. ljudnivå: 46 dB
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Drifttid: 36 h
 • Dimensioner: 21,3 x 92,3 x 20 cm

Beurer LB 37 - energieffektiv luftfuktare med ultraljudsteknik och praktiskt nattläge

Luftfuktare med smartast funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer LB 37:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ultraljudsteknik
 • Två valbara hastigheter
 • Låg energiförbrukning på endast 20 Watt

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar luftfuktaren Beurer LB 37 till dig som vill uppnå ett hälsosamt inomhusklimat i ditt hem. Apparaten passar för mindre rum på maximalt 20 kvadratmeter och är utrustad med en behållare som rymmer två liter vatten. När vattenbehållaren är tom stängs maskinen av automatiskt, vilket garanterar en energisnål drift. Luftfuktarens energieffektivitet bekräftas ytterligare i dess strömförbrukning som ligger på 20 Watt.

Beurer LB 37 kanske bara lämpar sig för små utrymmen, men ingår aromadynor och en rengöringsborste i det överkomliga priset.

Fördelar

 • Avtagbar vattentank
 • Automatisk avstängning
 • Doftfunktion
 • Nattläge som är ljudlöst och utan ljus
 • Extremt tystgående

Nackdelar

 • Begränsad räckvidd – endast lämplig för mindre utrymmen

Luftfuktaren Beurer LB 37 är en prisvärd, men effektiv apparat. Den bidrar till ett hälsosamt inomhusklimat tack vare ultrasonic-tekniken som använder vatten för effektiv ultraljudsfördelning. För extra lugn och ro under natten kan du med fördel använda apparatens nattläge.

Om du väljer att använda din luftfuktare tillsammans med aromadynor får du dessutom en inomhusmiljö som doftar ljuvligt.

Recension: En detaljerad recension av Beurer LB 37

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 20 m²
 • Max. ljudnivå: 35 dB
 • Drifttid: 10 h
 • Dimensioner: 21 x 11 x 25,5 cm

Praktiskt nattläge
När det är dags att gå och lägga sig är det viktigt att finna lugn och ro – något luftfuktaren Beurer LB 37 tar hänsyn till. Apparaten är nämligen utrustad med ett nattläge som gör maskinen extra tystlåten och ser till att den inte avger något störande ljus.

Praktiska tillbehör på köpet
Vid ett köp av Beurer LB 37 medföljer en samling aromadynor. Genom att använda dessa tillsammans med luftfuktaren kan du inte bara uppnå optimal luftkvalitet, utan även sprida en ljuvlig doft i ditt hem.

Det medföljer även en rengöringsborste som underlättar underhållet av din enhet.

Vad säger användare och experter om Beurer LB 37?

Beurer LB 37 har ett genomsnittligt betyg på 3,9/5 stjärnor på Amazon samt 4,4/5 stjärnor på Google Shopping – något som talar för att luftfuktaren är omtyckt hos användarna. Modellen har fått hundratals recensioner, bland annat följande som lämnades av en kund på Google Shopping:

”Jag är så nöjd med denna apparat. Den har en fin och nätt design och är därutöver även tystgående. Jag uppskattar också extrafacket för eteriska oljor (jag använder lavendel på natten och mandarin på dagen). Det är enkelt att fylla på vatten i tanken. Fem av fem!”

Mer om Beurer LB 37

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 20 m²
 • Max. ljudnivå: 35 dB
 • Drifttid: 10 h
 • Dimensioner: 21 x 11 x 25,5 cm
Läs mer om Beurer LB 37

Levoit Core 600S - luftrenare för stora och öppna utrymmen

Bästa luftfuktaren för större rum

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 96/100 poäng på ModernCastle.com
 • check 4,7/5 stjärnor Google Shopping
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Levoit Core 600S:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Utrustad med en programmerbar timer
 • Automatiskt läge
 • VortexAir 3.0-teknik – perfekt för större och öppna utrymmen

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget erbjuder Levoit Core 600S en rad imponerande funktioner som bidrar till en ren och hälsosam inomhusmiljö. Med det banbrytande filtreringssystemet som består av tre lager, den innovativa AirSight Plus-tekniken och det automatiskt läget är luftrenaren en pålitlig apparat för att upprätthålla optimal luftkvalitet i stora rum.

På lägsta effekt är enheten relativt tystgående, medan den på högre tenderar att vara något bullrig. Vi anser dock att detta är en mindre olägenhet, då det annars är en mycket effektiv luftfuktare som har förmågan att avsevärt förbättra luftkvaliteten inomhus.

Sett på det stora hela är Levoit Core 600S en riktigt effektiv luftfuktare som garanterar god luftkvalitet för dig och din familj. Den är dessutom en av de apparater som har störst räckvidd – den kan hantera utrymmen på hela 147 kvadratmeter.

Fördelar

 • Automatisk justering av fläkthastigheten
 • Allergi- och husdjursvänlig
 • Energieffektiv för större utrymmen
 • Underhållsfria filter

Nackdelar

 • Något bullrig vid högre effekt

Levoit Core 600S är en luftfuktare som är framtagen för att säkerställa hög luftkvalitet. Enheten är konstruerad med ett automatiskt läge som anpassar enhetens fläkt och indikatorlampa efter nivå av luftföroreningar.

Med hjälp av det automatiska läget garanterar apparaten en hälsosam inomhusmiljön, utan manuellt ingripande. Detta gör Levoit Core 600S till ett utmärkt alternativ för dig som är allergiker, har husdjur eller är mån om ditt välbefinnande.

Recension: En detaljerad recension av Levoit Core 600S 

Specifikationer

 • Rekommenderad rumsstorlek: 147 m²
 • Dimensioner: 31,3 x 31,3 x 60 cm
 • Max. ljudnivå: 55 dB
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Vattentankens kapacitet: ?
 • Drifttid: ?

Högeffektiv filtrering för optimal luftkvalitet
Levoit Core 600S har ett filtreringssytem som verkar i tre steg. Det består bland annat av ett H13 True HEPA-filter som är förstärkt med HEPA Smart-teknik. Detta banbrytande filter har förmågan att fånga upp minst 99,97 % av luftburna föroreningar så små som 0,3 mikrometer, vilket överträffar prestandan hos vanliga HEPA-filter. Luftfuktarens filtrering bidrar till en riktigt god luftkvalitet i rum på maximalt 147 kvadratmeter.

Innovativ AirSight Plus-teknik och smart anslutning
Levoits distinkta AirSight Plus-teknik skiljer Core 600S från andra luftrenare tack vare dess förmåga att hantera luftpartiklar så små som 0,3 mikrometer. Detta är två gånger så smått som en infraröd laser klarar av.

Apparaten är kompatibel med den kostnadsfria appen VeSync, som gör att du enkelt kan läsa av och följa förändringar i luftkvaliteten var du än befinner dig. Enheten kan även styras med röstkommando genom Amazon Alexa och Google Assistant.

QuietPerformance
Levoit Core 600S är konstruerad med QuietKEAP-teknik som gör att den kan verkar vid en ljudnivå så låg som 26 dB. Den utgör alltså inget störmoment, utan bidrar snarare till en tyst och lugn miljö.

Vidare överstiger inte luftfuktarens energiförbrukning 49 Watt, vilket gör den mer energieffektiv än många andra modeller anpassade för större utrymmen. Enheten är dessutom utrustad med en ljussensor som stänger av displayens lampa i mörkret för att du ska kunna sova ostört.

Anpassningsbar och underhållsfri design
Levoit Core 600S har tre olika effektinställningar och en programmerbar timer som gör att du kan schemalägga efter förutbestämda intervaller mellan en och tolv timmar. Luftfuktaren är även utrustad med underhållsfria filter och meddelar automatiskt när det är dags att byta ut dessa.

Vad säger användare och experter om Levoit Core 600S?

I ett grundligt test utfört av ModernCastle.com ansågs Levoit Core 600S vara en mycket prisvärd luftfuktare med hög prestanda och räckvidd. Under testet, som varade i en timme, eliminerade apparaten 89,4 % av alla luftpartiklar och reducerade PM2,5-nivåerna med 87,1 %. Dessa resultat visar på hur effektiv enheten verkar för att upprätthålla ren inomhusluft. Testpanelen ansåg dessutom att apparaten var enkel att underhålla eftersom den endast kräver snabb avtorkning av sensorerna och regelbundna filterbyten.

Levoit Core 600S har även fått mycket goda recensioner från användare som har menar att enheten är enkel att installera, har en elegant design samt är bärbar och intuitiv. Dessa kvaliteter har gjort luftrenaren till ett eftertraktat val bland konsumenter som letar efter en pålitlig och effektiv luftrenare. På Amazon har Levoit Core 600S ett betyg på 4,7/5 stjärnor.

Mer om Levoit Core 600S

Specifikationer

 • Rekommenderad rumsstorlek: 147 m²
 • Dimensioner: 31,3 x 31,3 x 60 cm
 • Max. ljudnivå: 55 dB
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Vattentankens kapacitet: ?
 • Drifttid: ?

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Läs mer om Levoit Core 600S

Philips HU3916 - robust luftfuktare med NanoCloud-teknik och en 360°-diffusor som passar i rum på maximalt 45 kvadratmeter

Bästa luftfuktare i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,2/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HU3916:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Avlägsnar 99 % av luftburna bakterier
 • Tre valbara hastigheter
 • Optimal för rum på maximal 45 kvadratmeter

Konsumentmagasinets omdöme

Vill du uppnå en ren och hälsosam inomhusmiljö i ditt hem? Nöjer du dig bara med det allra bästa? Då kan vi på Konsumentmagasinet rekommendera luftfuktaren Philips HU3916.

Trots det högre prisintervallet, denna premiumprodukt justerar automatiskt luftfuktigheten utifrån önskad nivå. Den är användarvänlig även på natten tack vare viloläget som garanterar en mycket tystlåten drift. Apparaten är dessutom utrustad med en rymlig vattenbehållare som möjliggör långvarig drift – flera timmar om du vill – utan att du behöver fylla på den med vatten.

Fördelar

 • Automatisk detektering
 • Digital display med feedback i realtid
 • Orsakar inget vitt damm eller vattenläckage
 • Viloläge
 • Låg energiförbrukning

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Luftfuktaren Philips HU3916 arbetar effektivt i rum på upp till 45 kvadratmeter. Den erbjuder tre hastigheter att välja mellan tillsammans med en rad automatiska inställningar. Luften fördelas med hjälp av en 360°-diffusor, och tack vare smart NanoCloud-teknik kan du förvänta dig upp till 99 % mindre luftburna bakterier.

Vad säger användare om Philips HU3916?

En sak som flera användare nämner i sina recensioner av luftfuktaren Philips HU3916 är dess effektiva drift i Auto-läget. De är särskilt imponerade av hur snabbt enheten får rummet att uppnå önskad fuktighet – vanligtvis på bara ett par timmar. Användarna menar att luftfuktarens effektiva drift är märkbar direkt när man går in i rummet där enheten är placerad. De beskriver en känsla av att näsborrarna öppnas och att rummet känns fräschare, vilket främjar en idealisk miljö för god nattsömn.

En annan aspekt som användarna uppskattar med luftfuktaren Philips HU3916 är dess kompakta design. Enheten är liten och smal, vilket ses som en stor fördel eftersom den inte tar upp mycket plats. Användarna menar att luftfuktaren är ett bekvämt tillskott i alla rum utan att vara påträngande eller kräva betydande ommöblering.

Slutligen rapporterar en användare som tidigare led av obehag på grund av torr luft en markant förbättring av sitt tillstånd. Användaren skriver att denne tidigare vaknat med torra ögon – något som inte längre sker tack vare luftfuktare Philips 3916.

Mer om Philips HU3916

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 3 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 45 m²
 • Max. ljudnivå: 33 dB
 • Drifttid: 9 h
 • Dimensioner: 25 x 37,5 cm
Läs mer om Philips HU3916

Philips Series 2000 HU4813 - luftfuktare med tre inställningar, en smart display, ett viloläge och NanoCloud-teknik

Luftfuktare med bäst design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,3/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Series 2000 HU4813:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • NanoCloud-teknik
 • Automatisk luftfuktning med tre alternativ
 • Optimal för rum upp till 44 kvadratmeter

Konsumentmagasinets omdöme

Philips Series 2000 HU4813 är en högkvalitativ luftfuktare som vi rekommenderar till dig som har utrymmen på upp till 44 kvadratmeter där du vill främja ett hälsosammare inomhusklimat. Trots att det blå LED-ljuset kan upplevas som störande på natten, anser vi att den så kallade NanoCloud-tekniken överskuggar denna mindre nackdel. Tekniken säkerställer att inga joner, kemikalier eller ozon frigörs – endast naturlig avdunstning.

Fördelar

 • Vattenbehållaren är enkel att fylla på
 • Tre automatiska inställningar
 • Smart styrning
 • Viloläge
 • Timer

Nackdelar

 • Det blå LED-ljuset kan uppelvas som besvärligt under natten

Nästa luftfuktare på tur är Philips Series 2000 HU4813. Denna lilla apparat har en kompakt, stilren och simpel design samtidigt som den tillhandahåller luftfuktningsgrad på 300 ml/h. Den fuktiga luften fördelas i hemmet med en 360°-diffusor och du kan välja mellan tre olika lägen för luftfuktighet: 40, 50 eller 60 %.

Recension: En detaljerad recension av Philips Series 2000 HU4813

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 44 m²
 • Max. ljudnivå: 34 dB
 • Drifttid: 8 h
 • Dimensioner: 24,9 xx 33,9 x 24,9 cm
 • Antal hastighetsinställningar: 3

Praktisk digital display
För att du enkelt ska kunna kontrollera luftfuktigheten är Philips Series 2000 HU4813 utrustad med en digital display på dess ovansida. Denna underlättar kontrollen av timern samt valet av inställning och vattennivå.

Osynlig ånga tack vare NanoCloud-teknik
Vissa luftfuktare lämnar spår av vatten – något Philips Series 2000 HU4813 inte gör. Denna apparat använder NanoCloud-teknik som bland annat förebygger förekomsten av vattenfläckar.

Vad säger användare och experter om Philips Series 2000 HU4813?

Philips Series 2000 HU4813 har för närvarande ett betyg på 4,3/5 stjärnor på Google Shopping där strax under 1 000 konsumenter har lämnat en recension. Detta bevisar apparatens populäritet bland användarna som bland annat lovordar dess prestanda i rum på maximalt 44 kvadratmeter och smarta NanoCloud-teknik.

Mer om Philips Series 2000 HU4813

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 44 m²
 • Max. ljudnivå: 34 dB
 • Drifttid: 8 h
 • Dimensioner: 24,9 xx 33,9 x 24,9 cm
 • Antal hastighetsinställningar: 3

Wilfa HU-4W - lätt luftfuktare med ultrasonic-teknik och justerbara inställningar

Bästa luftfuktare med doftfunktion

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,3/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa HU-4W:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Justerbar luftfuktighetsnivå
 • Optimal för rum upp till 20 kvadratmeter
 • Vattenbehållaren rymmer två liter

Konsumentmagasinets omdöme

Wilfa HU-4W är en lämplig luftfuktare för dig som vill förbättra klimatet i mindre rum eftersom den är särskilt utformad för att användas i utrymmen på maximalt till 20 kvadratmeter. Enheten har inga större underhållskrav och skapar, tack vare sin tystgående drift, lugn och ro i hemmet.

Även om vattentanken är något svår att rengöra, luftfuktaren har en stor behållare som rymmer två liter vatten, vilket innebär att enheten kan vara igång i upp till 13 timmar innan du behöver fylla på den igen.

Fördelar

 • Tystgående drift
 • Indikator för påfyllning av vatten
 • Barnsäker
 • Ultrasonic-teknik
 • Doftfunktion

Nackdelar

 • Vattenbehållaren är något svår att rengöra

Är du på jakt efter en liten och tyst men samtidigt hälsofrämjande luftfuktare? Då är Wilfa HU-4W en apparat för dig! Enheten kan användas som en luftfuktare i sovrum eller i andra mindre utrymmen som gynnas av en högre luftfuktighet.

Wilfa HU-4W avger 150 milliliter vatten i timmen i form av ånga som motverkar torrhet i luften. Du kan själv justera ångan, och tack vare en ultrasonic-tekniken sparar du över 90 % ström jämfört med traditionella sätt att skapa ånga.

Recension: En detaljerad recension av Wilfa HU-4W

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 20 m²
 • Max. ljudnivå: 26 dB
 • Drifttid: 10 h
 • Dimensioner: 21 x 25,6 x 13 cm
 • Antal hastighetsinställningar: ?

Ljuvlig doftfunktion
Wilfa HU-4W är utrustad med en ljuvlig doftfunktion. Du tillför helt enkelt bara några droppar eterisk olja i apparaten för att en ljuvlig doft ska sprida sig i rummet. Observera att detta är valfritt och att apparaten givetvis kan användas även utan doft.

Utmärkt garantipolicy
När du väl har investerat i en luftfuktare vill du naturligtvis använda den så länge som möjligt; därför är det viktigt att vara uppmärksam på vilka garantier som medföljer ditt köp. Med Wilfa HU-4W är detta dock inget att oroa sig över då apparaten har en garanti på fem år. Du kan med andra ord vara säker på att din luftfuktare kommer att fungera som den ska i många år framöver.

Vad säger användare och experter om Wilfa HU-4W?

På Google Shopping har användarna delat med sig av sina varierade erfarenheter av Wilfa HU-4W. Det genomsnittliga betyget ligger för närvarande på 4,3/5 stjärnor. En nöjd användare beskrev apparaten enligt föjande:

”Till följd av stress har jag blivit nässelallergiker, vilket innebär att inomhusluften påverkar min dagliga sömn något oerhört. Den här luftfuktaren har fått mig att må mycket bättre, den gör också att jag känner mig mer avslappnad i kroppen och kan vila upp mig snabbare. Jag vill därför ge den högsta betyg.”

Mer om Wilfa HU-4W

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 20 m²
 • Max. ljudnivå: 26 dB
 • Drifttid: 10 h
 • Dimensioner: 21 x 25,6 x 13 cm
 • Antal hastighetsinställningar: ?
Läs mer om Wilfa HU-4W

Wilfa HUE-6B - luftfuktare som kan producera både varm och kall ånga i rum upp till 40 kvadratmeter

Luftfuktare med bäst kapacitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 3,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa HUE-6B:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Optimal för rum upp till 40 kvadratmeter
 • Inbyggd hygrostat
 • Maximal kapacitet på 400 ml/h

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar Wilfa HUE-6B till dig som vill öka luftfuktigheten i ditt hem, men som vill kunna välja mellan sval eller varm ånga.

Modellen erbjuder både luftfuktning och luftjonisering, och är optimal för rum med en maximal storlek på 40 kvadratmeter. Den har en barnsäker konstruktion och en timerfunktion som kan ställas in från en till tolv timmar. Apparaten är dessutom utrustad med en indikator som visar när vattenbehållaren är tom. Utan vatten stängs maskinen av automatiskt, vilket garanterar energismart drift.

Fördelar

 • Ultrasonic-teknik
 • Touchdisplay
 • Indikator för tom vattentank
 • Barnsäker
 • Snygg design
 • Utrustad med jonisator

Nackdelar

 • Displayen är väldigt ljus

Wilfa HUE-6B är en luftfuktare med en snygg och stilren design som är utrustad med en praktisk, digital display för enkel justering av inställningar och fuktnivåer.

Luftfuktaren kan placeras i princip var som helst tack vare sin kompakta design. Den kan avge 300 milliliter kall samt 400 milliliter varm ånga i timmen. Tack vare indikatorn kan du enkelt hålla koll på när tanken är tom samtidigt som timern erbjuder användarvänlig styrning.

Recension: En detaljerad recension av Wilfa HUE-6B

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 45 m²
 • Max. ljudnivå: 45 dB dB
 • Drifttid: 15 h
 • Dimensioner: 24,4 x 38 x 33,8 cm

Tydlig och praktisk display
En stor fördel med Wilfa HUE-6B är den praktiska displayen. Med denna kan du enkelt justera ångfunktionen, hålla koll på hur mycket vatten det finns i behållaren, ställa in timern och välja mellan kall eller varm ånga. Vi vill dock påpeka att vissa användare har noterat att skärmen är lite för ljus.

Smart design
Inte nog med att Wilfa HUE-6B är modern och elegant, den är dessutom utrustad med flera smarta funktioner. Den har bland annat en barnsäker konstruktion och automatisk avstängning när tanken är tom tillsammans med en lysande indikator som påminner dig när det är dags att fylla på med vatten.

Vad säger användare och experter om Wilfa HUE-6B?

Användarna på Google Shopping har gett Wilfa HUE-6B ett genomsnittligt betyg på 3,8/5 stjärnor. Detta betyg är baserat på över 17o recensioner, och i flera av dessa påpekar man den snygga designen, den stora kapaciteten samt möjligheten att använda apparaten i rum upp till 40 kvadratmeter. Vidare lovordas även den lättlästa och tydliga digitala displayen.

Mer om Wilfa HUE-6B

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 45 m²
 • Max. ljudnivå: 45 dB dB
 • Drifttid: 15 h
 • Dimensioner: 24,4 x 38 x 33,8 cm

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

https://www.youtube.com/@monachristianswedishvlogge6884/about
Läs mer om Wilfa HUE-6B

Beurer LB 55 - luftfuktare med en vattentank på sex liter och två inställningsnivåer

Bästa luftfuktaren för hälsosam luft

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer LB 55 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hygienisk och motverkar bakterier
 • Lämplig för rum upp till 50 kvadratmeter
 • Antikalk-kuddar

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar Beurer LB 55 till dig som vill ha en tystgående luftfuktare som kommer att hjälpa dig med torra ögon och irriterade luftrör. Med en bredd räckvidd, en rymlig vattentank och automatisk avstängning har denna modell många praktiska egenskaper. Trots att det inte finns någon display är det en smart luftfuktare som du dessutom kan ta med dig överallt.

Fördelar

 • LED-indikator
 • Avtagbar vattentank
 • Automatisk avstängning
 • Hög vattentankkapacitet
 • Tyst drift
 • Två inställningsnivåer

Nackdelar

 • Saknar display

Luftfuktaren Beurer LB 55 mäter 31 x 23 x 35 centimeter och erbjuder två olika inställningsnivåer. Denna modell kommer med ett flertal fördelaktiga funktioner, men något som har lovordats lite extra är vattentanken som rymmer sex liter vatten. Tack vare denna stora kapacitet behöver du inte ständigt fylla på apparaten. Luftfuktarens breda räckvidd har också uppskattats, eftersom denna möjliggör användning i större utrymmen upp till 50 kvadratmeter.

Recension: En detaljerad recension av Beurer LB 55

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 50 m²
 • Max. ljudnivå: 44 dB
 • Drifttid: 8 h
 • Dimensioner: 31 x 23 x 35 cm

Lämplig för större utrymmen
Beurer LB 55 är inte bara effektiv i små rum, utan även i större. Med en rekommenderad maximal rumsstorlek på 50 kvadratmeter behöver du aldrig känna dig begränsad.

Vattentank med hög kapacitet
En större vattentank innebär att du inte behöver fylla på apparaten med vatten lika ofta, vilket du verkligen kommer att uppleva med  Beurer LB 55. Det är en mycket effektiv luftfuktare tack vare vattentanken som rymmer sex liter.

Vad säger användare och experter om Beurer LB 55?

Baserat på över 70 recensioner på Google Shopping och nästan 700 på Amazon har Beurer LB 55 fått ett lovande genomsnittsbetyg. Användarna bakom dessa omdömen visar särskild uppskattning av den rymliga vattentanken samt möjligheten att använda maskinen i större rum.

Mer om Beurer LB 55

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 6 L
 • Rekommenderad rumsstorlek: 50 m²
 • Max. ljudnivå: 44 dB
 • Drifttid: 8 h
 • Dimensioner: 31 x 23 x 35 cm
Läs mer om Beurer LB 55

5 saker att tänka på innan du köper luftfuktare

 • Typ
  • Ultraljudsluftfuktare: Denna typ av luftfuktare använder ultraljudsvibrationer för att producera ånga. De är tysta, vilket gör dem lämpliga för sovrum. Du kan välja mellan modeller som producerar sval eller varm ånga, varav de sistnämnda är bäst för dig som bor i kallare klimat eftersom de tillför värme i det utrymme där de placeras.
  • Evaporativa luftfuktare: Denna typ av luftfuktare använder en fläkt för att blåsa luft genom en våt veke eller ett filter. De är självreglerande eftersom de reducerar ångproduktionen när luftfuktigheten ökar. Evaporativa luftfuktare är något mer bullriga än andra typer av luftfuktare.
  • Ångluftfuktare: Denna typ av luftfuktare värmer vatten för att skapa ånga som sedan kyls innan den lämnar maskinen. De är relativt billiga, men kan bli mycket varma. De är därför inte  rekommenderade för hem med barn eller husdjur.
  • Kombinerad luftfuktare och luftrenare: En kombinerad enhet kan vara ett kostnadseffektivt alternativ eftersom du inte behöver köpa två separata apparater. Förutom de fördelar som en luftfuktare erbjuder, hjälper de även mot allergier, inflammation, högt blodtryck och astma.

  Tips: Om du letar efter en enhet med låg ljudnivå, kanske för du vill placera den i ditt sovrum, rekommenderar vi att välja en ultraljudsluftfuktare. Om du däremot letar efter en självreglerande enhet rekommenderar vi en evaporativ modell.

 • Rumsstorlek och kapacitet

  En luftfuktares storlek baseras på flera faktorer, bland annat på storleken på vattentanken och storleken på det utrymme som den effektivt kan fukta.

  Det finns små modeller med en vattentank som rymmer upp till 0,4 liter. Dessa är tillräckligt små för att placeras på ett skrivbord och behöver endast en USB-kontakt för att strömförsörjas. Den genomsnittliga storleken på en luftfuktares vattentank är däremot något större: vanligtvis mellan 0,4 och 5 liter. Dessa enheter är tillräckliga för ett vanligt sovrum eller vardagsrum på maximalt 50 kvadratmeter. Det kan emellertid variera beroende på vattentankens exakta kapacitet.

  En luftfuktares kapacitet avgör även hur lång drifttiden är – ju större kapacitet, desto längre drifttid. De flesta enheter går automatiskt i ett standby-läge när tanken är tom och har en varningslampa som tänds när de behöver fyllas på.

  Observera: Det kan vara frestande att välja en luftfuktare med stor kapacitet, men det är inte alltid det bästa alternativet. Om luftfuktaren är för stor för rummet kommer det att bildas kondens på insidan av fönsterna, vilket i sin tur kan främja tillväxt av bakterier och mögel.

  För att hitta en optimal luftfuktare för ett specifikt rum måste du först mäta rummet. När du sedan börjar leta efter en enhet måste du kontrollera specifikationerna för att se att dess kapacitet är lämplig till ditt valda utrymme.

 • Ytterligare funktioner

  Oavsett om du vill ha en bordsmodell eller en golvmodell är det viktigt att du väljer en luftfuktare som är enkel att flytta och använda. Nedan följer några faktorer att tänka på när du funderar på hur luftfuktaren ska användas:

  • Medföljande humidistat – stänger av luftfuktaren när vattenbehållaren är tom eller när luften når lämplig luftfuktighet.
  • Flera hastigheter/utgångar – gör att du kan justera mängden fukt och tiden det tar att tillföra rätt mängd fukt till luften genom att ändra hastigheten på luftflödet.
  • Indikatorlampor – visar tydligt när maskinen är påslagen.
  • Digitala displayer – ger tydlig och användbar information om strömstatus, fuktnivå och fläktinställningar.
  • Timer med automatisk avstängning – om enheten inte har en medföljande humidistat ska du säkerställa att den har en timer. Med en timer blir det enklare att övervaka vattennivåerna i tanken
 • Pris

  Priset på en luftfuktare varierar främst beroende på enhetens funktionalitet, inklusive dess räckvidd och prestanda. Vi rekommenderar att du prioriterar de funktioner du söker i en luftfuktare, snarare än att fokusera enbart på priset.

  Budgetmodeller, som kostar runt 500 kronor, har enkla kontroller och erbjuder vanligtvis enbart några grundläggande funktioner. De är emellertid ett lämpligt alternativ om du inte behöver en mycket kraftfull enhet. I de högre prisklasserna hittar du modeller som kostar runt 1 000 kronor. Dessa luftfuktare har en bra balans mellan pris och kvalitet samt erbjuer en rad olika funktioner, till exempel smart styrning, digitala displayer och humidistater.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det kan var till stor hjälp att ta del av såväl användar- som expertrecensioner innan du genomför ett köp av en luftfuktare. Experter har omfattande kunskap om produkten, medan användare delar med sig av egna erfarenheter. Vi rekommenderar alltid att läsa igenom recensioner från experter och användare innan du köper nya produkter.

arrow-more

FAQ

Vilken luftfuktare är bäst?
Vilken luftfuktare som är bäst för dig beror på dina behov och krav. Först och främst bör du ta hänsyn till storleken på det utrymme där du vill placera luftfuktaren, och jämföra detta med apparatens räckvidd. Vidare bör du säkerställa att luftfuktaren inte ger ifrån sig några fuktfläckar. Den ska helst erbjuda användbara funktioner, till exempel ett viloläge. Genom att ta del av vår topplista kan du hitta en luftfuktare som passar ditt hem och dina behov.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en luftfuktare?
Det främsta du bör tänka på är luftfuktarens räckvidd. Medan vissa modeller fungerar effektivt utrymmen på över 50 kvadratmeter, är andra begränsade till 20 kvadratmeter. Du bör även överväga att investera i en kombinerad luftfuktare och luftrenare eller en så kallad aroma diffuser-luftfuktare. Den sistnämnda agerar som en luftfuktare med doft.
Hur fungerar en luftfuktare?
Luftfuktare höjer luftfuktigheten i rummet genom att producera ånga som luften därefter absorberar. Apparaterna används flitigt i hem som lider av en torr miljö, och det finns många olika modeller att välja mellan.

Vilken luftfuktare ska jag välja?

När du ska välja en luftfuktare som passar dig och dina behov bör du först och främst fundera över hur stort rummet är där du tänkt placera den. Medan vissa modeller kan fungera effektivt i utrymmen på över 50 kvadratmeter, är vissa begränsade till på 20 kvadratmeter. Därefter bör du ta reda på kapaciteten på luftfuktarens vattentank – ju högre desto bättre eftersom du då inte ständigt behöver fylla på den.

Ytterligare detaljer att leta efter hos en luftfuktare är en tydlig display, praktiska funktioner samt ett nattläge för tyst drift när du sover. För att underlätta ditt letande rekommenderar vi att du tar del av vårt test av luftfuktare och luftrenare.

Vad gör en luftfuktare?

En luftfuktare består av en vattenbehållare som användaren fyller på. När maskinen startar omvandlas vattnet i denna behållare till varm eller kall ånga som sedan sprids i rummet för att öka luftfuktigheten. Detta hjälper särskilt dig som lider av torra ögon eller luftrör, och det kan dessutom vara bra för växter i hemmet som kräver en högre luftfuktighet.

Det finns även luftfuktare som kan användas tillsammans med element. En sådan fylls helt enkelt på med vatten och hängs därefter på elementet. På grund av värmen från elementet avdunstar vattnet och den fuktiga luften sprids i rummet.

Vill du garantera att ditt hem alltid är så fräscht som möjligt? Då kanske du bör överväga att kombinera din luftfuktare med en ångmopp.

Är det egentligen fördelaktigt att använda en luftfuktare?

Alla produkter kommer med för- och nackdelar – även luftfuktare. Den främsta fördelen med luftfuktare är att de höjer luftfuktigheten i många hem där den annars är alldeles för låg. En torr inomhusmiljö resulterar i torra ögon och luftvägar – en ohälsosam miljö helt enkelt. Luftfuktare motverkar detta, och vissa menar att de dessutom underlättar besvär med bland annat pollenallergi.

Den främsta nackdelen med luftfuktare är att de i vissa fall kan orsaka fuktskador på möbler och väggar. Detta är emellertid enkelt att undvika genom att placera luftfuktaren på en öppen plats istället för precis framför en möbel eller vägg. Man kan även motverka överflödig fukt genom att hålla koll på fuktighetsnivån i rummet – något luftfuktarens display ofta kan hjälpa dig med.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta