KitchenAid Blender (Bäst i test) – Här är de bästa blenders från KitchenAid

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Bäst i Test guide 2023: Den här artikeln handlar om marknadens bästa blendrar från märket KitchenAid. Syftet med artikeln är att ge konsumenterna en så bra överblick som möjligt över det utbud som finns. 

Här kommer vi därför att gå igenom ett antal olika blendermodeller från KitchenAid. Vi har undersökt vad olika experter tycker om modellerna och berättar här om både för- och nackdelar med varje modell.

Experttesten som vi har använt till den här artikeln har olika fokusområden. Vi har tittat på granskningar från konsumentorganisationerna Råd & Rön, testsajterna Trustedreviews.com och Toptenreviews.com, tekniksajterna Inputmag.dk, Cnet.com och Tu.no samt tidningarna Politiken.dk och Dinside.no.

Om du vill läsa mer om de olika undersökningarna och källorna finns det en lista med länkar till alla test som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om KitchenAid-blendrar innehåller:

Överblick över de bästa blendermodellerna från KitchenAid 
Överblick över två testvinnande alternativ från andra märken 
Information om KitchenAid 
Goda och enkla recept som kan göras i en blender 
Genomgång av alla test som vi har undersökt samt länkar för vidare läsning 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


KitchenAid 5KSB8270

✅ 4,3 av 5 stjärnor hos den danska tekniksajten Inputmag.dk

KitchenAid 5KSB8270

.

KitchenAid 5KSB8270 har ingått i experttester. Modellen har granskats av tekniksidan Inputmag.dk, som handlar om teknik och elektronik.

De har granskat KitchenAid 5KSB8270 utifrån olika testpunkter för att ta reda på vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Efter undersökningarna verkar expertkällan vara överens om att detta är en välfungerande blender.

Kraftfull blender med en traditionell KitchenAid-design 

De flesta av KitchenAids produkter har en lite speciell och rå stil med ett professionellt och modernt uttryck, och blendermodellen KitchenAid 5KSB8270 är inte något undantag.

Kontrollpanelen hos KitchenAid 5KSB8270 sitter på fronten och består av ett kontrollvred och två knappar, och här kan man ställa in både hastighet och program. Modellen har elva olika hastighetslägen samt en pulsfunktion. Det ingår även en så kallad tamper som kan användas för att trycka ner ingredienser som har hamnat för långt bort från knivarna.

Den här blendern är dessutom kraftfull och har en effekt på hela 1800 watt. Modellen arbetar därför snabbt, och den fungerar även riktigt bra om man vill krossa is eller mixa grönsaker, nötter och andra hårda ingredienser.

Bra för många olika ändamål 

KitchenAid 5KSB8270 är en bra modell för dig som vill kunna använda din blender till många olika ändamål.

Eftersom att modellen är så kraftfull klarar den av att mixa frysta ingredienser om man till exempel vill göra en krämig, kall smoothie. Blendern kan dock även användas för att göra bland annat soppor, såser, pesto och puré. En annan fördel med KitchenAid 5KSB8270 är att kannan har dubbla väggar, vilket innebär att modellen kan mixa både varma och kalla ingredienser utan att kannan blir för varm eller kall på utsidan.

KitchenAid 5KSB8270 har dessutom en stor kanna med en kapacitet på 1,65 liter, och man kan därför göra både stora och små portioner med den här modellen.

Mixar riktigt bra

KitchenAid 5KSB8270 har bland annat recenserats av den danska tekniksajten Inputmag.dk. Där får modellen nära nog ett toppbetyg på 4,3 av 5 stjärnor, och det fina betyget motiveras med att den här blendern är mångsidig och fungerar riktigt bra. De påpekar även att modellen är väldigt kraftfull och klarar av att mixa så gott som allt man kan tänkas vilja mixa.

Blendern krossar enkelt hårda ingredienser, men modellen fungerar även bra för lättare uppgifter och får till exempel mycket beröm för sin förmåga att mixa smoothies. Experterna är dessutom glada över att alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen. Vad gäller nackdelar anmärker experterna på att modellen väsnas en hel del och att den inte direkt är billig.

Specifikationer för KitchenAid 5KSB8270
Effekt: 1800 watt
Antal hastighetslägen: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 3
Kapacitet: 1,65 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KSB8270:
Kraftfull blender med en effekt på 1800 watt
Rå och läcker design i traditionell KitchenAid-anda
Många hastighetsinställningar
Kanna med dubbla väggar
Kan mixa både varma och kalla ingredienser

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid 5KSB8270. Videoen er produsert av KitchenAid:


Alternativ till KitchenAid

I det här avsnittet tar vi en närmare titt på två alternativ till KitchenAid i form av blendermodeller från märkena Magimix och Wilfa.

Vi inkluderar dessa alternativ för att ge dig en bättre överblick över marknadens olika blendrar, och för att göra det så enkelt som möjligt att jämföra olika modeller går vi igenom dessa två alternativ på samma sätt som blendermodellerna från KitchenAid.


Magimix Le Blender / 11610

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Magimix le blender

.
Alla blendermodeller, inklusive Magimix Le Blender / 11610, granskades på flera testpunkter, till exempel mixning, användarvänlighet och rengöring. Magimix Le Blender / 11610 sticker dock ut i undersökningarna och imponerar på expertpanelen. Råd & Rön belönar denna modell med en testvinnarplacering.

Kraftfull blender 

Vid en första anblick ser Magimix Le Blender / 11610 ut som en helt vanlig, traditionell blender som har en trevlig design med kontrollpanelen på fronten. På insidan döljer sig dock en kraftfull motor med en effekt på hela 1200 watt.

Den höga effekten gör att Magimix Le Blender / 11610 kan hantera väldigt hårda ingredienser, och blendern pulvriserar till exempel nötter helt och hållet.

Modellen kan även mixa stora bitar, vilket innebär att man inte behöver göra lika mycket manuellt förarbete. Den arbetar dessutom snabbt och gör färdigt soppan, smoothien eller såsen på nolltid.

Mångsidig blender med fyra hastighetslägen 

Den här blendern är designad för att kunna assistera vid flera olika köksuppgifter. Man kan till exempel använda modellen till middagen för att skära grönsaker eller göra soppa och såser. Man kan även använda Magimix Le Blender / 11610 för att juice till frukosten eller en smoothie att dricka efter träningen.

Blendern har fyra olika hastighetsinställningar att välja mellan, och tack vare de fyra hastigheterna går det snabbt att mixa såväl hårda som mjuka ingredienser.

Stor kanna 

Magimix Le Blender / 11610 har en stor glaskanna med en kapacitet på hela 1,8 liter, vilket är en hel del jämfört med andra blendermodeller. Man kan därför göra flera portioner samtidigt, men det går även att göra en mindre smoothie om man hellre vill det.

Den här modellen är dessutom utformad för att vara relativt tystgående, även på högre hastigheter. Detta är extra fördelaktigt om man till exempel vill mixa en smoothie eller juice till frukost när resten av familjen fortfarande sover.

Specifikationer för Magimix Le Blender / 11610
Effekt: 1200 watt
Antal hastighetslägen: 4
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 4
Kapacitet: 1,8 liter

Utvalda fördelar med Magimix Le Blender / 11610:
Kraftfull blender med en effekt på 1200 W
Mångsidig blender som kan mixa allt från smoothie och juice till soppa och såser
Fyra hastighetslägen att välja mellan
Kräver så lite manuellt arbete som möjligt
Tystgående blender

Her kan du se en presentasjonsvideo av Magimix Le Blender / 11610. Videoen er produsert av Magimix:


Tips till dig som ska köpa en blender

Tips till dig som ska köpa en blender

Eftersom att en modern blender kan användas till många olika uppgifter i köket kan man inte längre säga att en blender bara är en blender. Baserat på information från Konsumentmagasinets artikel Vitamix blender test berättar vi här vad du bör tänka på innan du köper en ny blender.

Vad kan man använda en blender till?

En modern blender kan som sagt användas till väldigt mycket i köket. Idag kan man därmed bearbeta en mängd olika ingredienser i en blender.

Utöver att mixa grönsaker kan en modern blender till exempel användas för att göra smoothies, soppor, pesto, dressing och såser.

Nyare modeller har dessutom ofta en funktion för att krossa is. Tack vare denna funktion kan man även göra kalla smoothies, glass och andra kalla rätter.

Även om designen kan variera mellan olika modeller har de flesta blendrar ungefär samma uppbyggnad. De har till att börja med en bas längst ner som döljer motorn och är försedd med en kontrollpanel. Ovanpå basen sitter sedan en kanna eller behållare med ett lock.

Inuti blendern finns det knivblad som sätter igång när man trycker på start. Dessa blad rör sig snabbt i olika mönster för att pulvrisera ingredienserna.

Kan en stavmixer vara ett alternativ?

Utöver vanliga blendrar finns det även stavmixrar. Dessa består av ett mixerhuvud med knivblad som sitter fast längst ner på en stav som man håller i. En stavmixer ska föras ner direkt i en skål eller kastrull som man måste köpa separat.

En stavmixer är i regel inte lika mångsidig som en vanlig blender. Det krävs dessutom mer tid och manuellt arbete för att mixa ihop ingredienserna med en stavmixer.

En vanlig blender är därför oumbärlig om du tycker väldigt mycket om smoothies, såser, soppor, juice eller glass.

Pris

pris När du är på jakt efter en blender lär du stöta på många olika sorter. Detta kan göra det svårt att veta vilken modell du ska välja. För de flesta är dock priset en av de viktigaste aspekterna, och priset kan variera otroligt mycket mellan olika modeller.

Vissa blendermodeller kostar flera tusen kronor medan andra bara kostar ett par hundralappar.

Även om pris och kvalitet ofta går hand i hand behöver inte den dyraste blendern vara bäst. Som konsument kan det dock vara svårt att veta hur bra en viss modell är om man inte har möjlighet att prova den först.

Det är därför bäst att ta hjälp av experter som testar dessa produkter just för att hjälpa konsumenterna att välja den modell som är bäst. Längst ner i den här artikeln har vi därför länkat till alla expertundersökningar som vi hänvisade till tidigare.

Tänk även på att det finns ett samband mellan pris och märke samt mellan pris och funktioner. Om du vill ha en blender som kan användas till många olika uppgifter kommer det i regel att kosta extra.

Storlek/kapacitet

En annan viktig punkt att fundera över när du ska köpa en blender är kannans kapacitet. Om du har en stor familj eller helt enkelt vill kunna mixa stora mängder är det bäst att skaffa en större blender. Du bör då satsa på en modell med en kapacitet på åtminstone 1,8 liter.

Det finns även blendermodeller som levereras med flera kannor i olika storlekar. Vissa av dessa är till och med utformade för att man ska kunna dricka direkt ur dem och ta med dem på språng.

En mindre blender kan dock vara fullt tillräcklig om du bara mixar ingredienser någon gång emellanåt. En modell med lägre kapacitet kostar dessutom oftast mindre.

Motor

En blender med en hög effekt i watt kommer ofta att leverera ett gediget arbete. Detta innebär dock inte nödvändigtvis att en blender är mer effektiv ju fler watt motorn har.

Knivsystemet är nämligen också väldigt viktigt. En blender med många watt är dock starkare och kommer därmed att ha lättare för att mixa grönsaker, frön, nötter och andra hårda ingredienser.

Detsamma gäller om du vill kunna krossa is. Om du försöker krossa is i en svagare blender  kan det hända att den inte orkar eller att den i värsta fall går sönder.

Knivsystem

Knivsystem Olika blendermodeller har olika typer av blad och knivsystem som arbetar på olika sätt. Hos vissa modeller kan rörelserna hos knivbladen faktiskt vara som en hel konstform.

Generellt sett är det bäst att välja en blender med stora, kraftiga och robusta knivblad. Dessa är oftast mest effektiva när det kommer till att mixa ingredienser utan att lämna några klumpar.

Funktioner

De flesta blendermodeller har olika hastighetsinställningar som passar olika typer av ingredienser. Det finns ofta ett läge för frukt och andra mjuka ingredienser samt en eller flera inställningar för hårda ingredienser som grönsaker och nötter.

Vissa modeller har dock över tio hastighetsinställningar medan andra bara har två. Hur många hastighetslägen du vill ha handlar om personligt tycke och smak. Det kan dock helt klart vara en fördel att kunna anpassa hastigheten till de ingredienser du använder.

Vissa modeller har en knapp för varje hastighet medan andra har en steglös justering. Hastigheten är en av de viktigaste funktionerna på en blender, och många modeller har faktiskt inte några andra funktioner.

Vissa avancerade modeller har dock flera funktioner och specialprogram för till exempel juice, smoothie, soppa och is. Här handlar det också om personliga preferenser och vilka funktioner just du behöver.

Rengöring

När man använder en blender får man räkna med en del rengöring efteråt.

Olika modeller har dock löst rengöringsproblemet på olika sätt. Här får du helt enkelt fundera på hur mycket du vill behöva rengöra för hand.

Vissa blendermodeller är utrustade med rengöringsprogram som sköter rengöringen automatiskt. Dessa modeller kräver därmed så lite manuellt arbete som möjligt.

Det finns dessutom både modeller som tål maskindisk och blendrar som måste diskas för hand.

Oavsett vilken rengöringsmetod du föredrar bör du dock tänka på att det lätt fastnar rester av frukt och grönsaker runt knivarna. Du bör därför rengöra knivsystemet extra noggrant för att säkerställa att blendern håller en så hög hygiennivå som möjligt.

Design

Om du är intresserad av estetik kan designen också vara en avgörande faktor. Vissa modeller tar stor plats och har en ganska kantig och klumpig design. Med andra modeller kan man dock se ett större fokus på utseendet. Detta stämmer ofta för blendrar från mer kända märken som KitchenAid. Eftersom att designen hos dessa ofta går i samma stil som märkets övriga köksprodukter kan man skapa en mer konsekvent och harmonisk känsla i köket.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid är ett amerikanskt företag som grundades 1919 i Michigan, USA. Företaget fokuserade redan från början på köksprodukter i kombination med den tillgängliga tekniken, och det tog inte länge innan företaget tillverkade världens första elektriska visp. Den här produkten innebar ett stort framsteg för effektiviteten i köket, och elvispen blev därför startskottet för en köksrevolution.

Företagsnamnet KitchenAid 

KitchenAid är ett lite lustigt namn, och det finns även en rolig historia bakom namnet. När den elektriska vispen hade tillverkats hade produkten ännu inget namn. En av testpersonerna, hustrun till en av företagscheferna, utbrast dock spontant att produkten var den bästa kökshjälpen (översatt från engelskans “kitchen aid”) hon någonsin hade haft. På så vis skapades namnet KitchenAid.

Fokus på design och stil 

Redan från starten satsade KitchenAid mycket på design och stil, men även på funktionalitet. KitchenAids produkter blev välkända inom kändiskretsar och ökade därefter drastiskt i popularitet. På 30-talet lanserade KitchenAid sin berömda K-modellserie, som idag har uppnått något av en kultstatus. Designen var faktiskt så banbrytande att man nu kan hitta originalmodeller på flera olika museum.

Färger och personlighet 

Fram till 50-talet var de flesta hushållsapparaterna vita och anonyma, men detta satte KitchenAid ett stopp för. Företaget bestämde sig för att göra sina produkter mer personliga och ge dem läckra och iögonfallande färger som ljusröd, ljusgul, ljusgrön och ljusblå. De fortsatte dock även att tillverka produkter i mer neutrala färger som svart, vitt, grått, mörkrött och mörkblått. Utbudet av färger har bara ökat genom åren, och idag finns KitchenAids produkter i upp till 20 olika färger.

Tv-kändis 

Idag tillverkar KitchenAid en mängd olika produkter för köket, och alla har de den lättigenkännliga KitchenAid-stilen med galna färger samt en lite rå och industriell look. I Europa slog KitchenAid igenom på allvar efter millennieskiftet, och idag känner de flesta till märket. Detta beror inte minst på att KitchenAid tagit sig tillbaka till kändiskretsarna, och deras olika köksmaskiner har till exempel använts i det brittiska tv-programmet Hela England bakar.


Några goda recept

När du skaffar en blender vill du förstås hitta lite bra recept att använda den till. Här har vi därför samlat några olika recept som ska göras i en blender och som visar hur mångsidig en blender kan vara. Här får du nämligen recept på både pannkakor, smoothie, guacamole och pesto. 

Pannkakor med bacon 

Pannkakor med bacon Ingredienser: 
140 gram bacon 
2 ägg 
1,5 dl vetemjöl 
3 dl mjölk 
2 krm salt 
2 msk flytande matfett

1. Skär baconet i tunna strimlor och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Häll ner ägg, mjöl, mjölk, salt och matfett i en blender och mixa ihop allt till en slät smet.

3. Rör slutligen ner det stekta baconet i smeten och grädda pannkakorna i en stekpanna på medelvärme.

4. Servera med till exempel lingonsylt, rivna morötter och rivet äpple.


Grön powersmoothie

Grön powersmoothieIngredienser: 
75 gram färsk babyspenat 
½ avokado 
1 banan 
1 kiwi 
2 myntakvistar 
2 dl mandelmjölk eller sojamjölk 
1 handfull isbitar

1. Skölj spenaten, skala kiwin och skär bananen i skivor. Lägg sedan dessa ingredienser i blendern tillsammans med fruktköttet från avokadon, mjölken, myntan och isbitarna. Du kan även använda fryst spenat och skippa isbitarna.

2. Mixa ingredienserna till en tjock och krämig smoothie. Om den blir för tjock kan du alltid tillsätta mer mjölk.

3. Servera smoothien på en gång.


Guacamoledip

Guacamole Ingredienser: 
2 mogna avokador 
1-2 tomater 
½ lök 
2 vitlöksklyftor 
1 tsk röd jalapeno 
1 msk färskpressad citronsaft 
1 tsk havssalt

1. Gröp ur fruktköttet från avokadorna och lägg det i blendern.

2. Skölj tomaterna och dela dem eventuellt i halvor innan du lägger dem i blendern.

3. Skala lök och vitlök och lägg ner det i blendern.

4. Finhacka jalapeno och tillsätt en tesked av detta i blendern.

5. Tillsätt slutligen citronsaft och salt och mixa allting till den konsistens du vill ha.


Pesto

Pesto Ingredienser: 
1 knippe färsk basilika 
50 gram riven parmesanost 
2 msk pinjenötter 
3 vitlöksklyftor 
1,75 dl jungfruolivolja 
En nypa salt

1. Skölj och torka av basilikan och riv av bladen.

2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

3. Hacka vitlöken grovt.

4. Mixa ihop basilikabladen, pinjenötterna och vitlöken med lite salt.

5. Stanna blendern och tillsätt olja och ost. Mixa sedan peston tills den får en tjock konsistens.

6. Servera peston eller förvara den i kylskåp. Den kan även värmas upp om du vill ha en varm pestosås.


Lätt smoothie med mandlar och bär

smoothie Ingredienser: 
2 mogna bananer 
175 gram bär (t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar eller björnbär) 
2 msk mandlar 
4 dl minimjölk

1. Skala bananerna och skär dem eventuellt i skivor.

2. Skölj bären.

3. Häll alla ingredienser i en blender och mixa till en tjock och krämig konsistens.Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


KitchenAid 5KSB1585EOB

✅ 7,9 av 10 poäng hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com

KitchenAid 5KSB1585EOB

 

.

Expertpanelerna granskade modellen på liknande punkter, till exempel användarvänlighet och rengöring samt hur bra den blandar.

Amerikanska experter gillar den här KitchenAid-mixern och ger den därför mycket beröm.

Mångsidig blender 

KitchenAid 5KSB1585EOB är gjord för att kunna användas till många olika ändamål och samtidigt vara så lättanvänd som möjligt. Modellen har därför en tydlig kontrollpanel med knappar som används för att ställa in både hastighet och typ av uppgift.

Den här blendern från KitchenAid har en effekt på 500 watt, vilket inte är lika mycket som hos många andra blendrar på marknaden. Den här modellen har dock ett unikt knivsystem som gör att den lägre effekten räcker för att blendern även ska klara av mer krävande uppgifter.

Man kan därför mixa både mjuka och hårda ingredienser med den här modellen, och den kan till exempel hantera is, nötter och grönsaker utan problem.

KitchenAid 5KSB1585EOB kan därmed användas för att göra bland annat soppa, pesto, mos, färs, smoothie och milkshake.

Mixa både varma och kalla ingredienser 

Den här blendern är ett bra alternativ för dig som både vill kunna mixa varma ingredienser till soppor och kalla ingredienser till smoothies. KitchenAid 5KSB1585EOB har nämligen en värmetålig kanna som kan hantera både höga och låga temperaturer.

Kannan är dessutom stor och har en kapacitet på 1,75 liter, vilket innebär att man kan göra stora portioner i den här blendern. Modellen har fem olika hastighetslägen samt en Soft Start-funktion som gör att motorn startar långsamt för att innehållet i kannan inte ska sprätta.

Stabil blender 

KitchenAid 5KSB1585EOB har bland annat granskats av det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com, och de ger modellen ett riktigt högt betyg. Experterna motiverar det höga betyget med att den här blendern har ett mycket överkomligt pris och ger användaren bra valuta för pengarna.

KitchenAid 5KSB1585EOB är nämligen både stabil och konsekvent, och man kan därför alltid vara säker på att uppnå goda resultat med den här modellen.

Experterna berömmer även modellen för dess mångsidighet och skriver att den här blendern kan användas till många olika ändamål.

Cnet.com hittar dock även ett par nackdelar med modellen. De skriver till exempel att blendern kan vara lite svag ibland och att den här modellen därför inte alltid är den snabbaste.

Specifikationer för KitchenAid 5KSB1585EOB
Effekt: 500 watt
Antal hastighetslägen: 5
Pulsfunktion: Ja
Kapacitet: 1,75 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KSB1585EOB:
Energibesparande modell med en effekt på 500 watt
Mångsidig blender
Fem hastighetslägen
Värmetålig kanna
Soft Start-funktion som förhindrar stänk

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid 5KSB1585EOB. Videoen er produsert av KitchenAid:


KitchenAid Diamond 5KSB1585

✅ 8,3 av 10 stjärnor hos den amerikanska testsajten Toptenreviews.com 
✅ 3,5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com 
✅ 4 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

KitchenAid Diamond 5KSB1585 

 

Blendermodellen KitchenAid Diamond 5KSB1585 har testats av tre olika expertkällor, nämligen de internationella testsajterna Toptenreviews.com och Trustedreviews.com samt teknikmagasinet Cnet.com.

Experterna har provat hur bra modellen mixar olika blandningar samt bedömt punkter som användarvänlighet och rengöring. Alla tre expertkällor kommer slutligen fram till att KitchenAid Diamond 5KSB1585 fungerar bra och ger modellen ett bra betyg.

Intelligent styrning 

KitchenAid Diamond 5KSB1585 har en klassisk KitchenAid-design och har därför en lite rå och industriell look. Modellen styrs från kontrollpanelen som sitter på fronten, och här använder man knappar för att välja vad man vill göra för något. Som vanligt med KitchenAid-produkter finns KitchenAid Diamond 5KSB1585 i flera olika färger som passar olika stilar och smaker.

Den här blendern arbetar med en intelligent styrning, Intelli-Speed, som gör att modellen anpassar sig till den aktuella uppgiften och använder den hastighet som passar bäst.

Trippla knivar 

KitchenAid Diamond 5KSB1585 är gjord för att vara mångsidig och kan därför hantera både kalla och varma ingredienser. Det finns till och med ett speciellt program för just varma ingredienser. Modellen bearbetar ingredienserna med trippla knivar av rostfritt stål och är därmed designad för att kunna mixa alla slags ingredienser. Med den här blendern kan man därför göra både tjocka såser, mjuk puré och krämiga smoothies, och man kan även använda modellen för att krossa is.

Den här blendern från KitchenAid har dessutom en smart Soft Start-funktion som gör att modellen startar långsamt och sedan försiktigt ökar hastigheten. Detta gör att blendern inte grisar så mycket, och funktionen ser även till att det inte fastnar lika mycket ingredienser vid knivbladen.

Bra på att multitaska 

Experterna tycker riktigt bra om KitchenAid Diamond 5KSB1585 och ger modellen höga betyg. Detta motiveras bland annat med att det här är en välfungerande blender med ett överkomligt pris.

Modellen är bra på att multitaska och utför många uppgifter otroligt väl, och experterna tycker även att det är smart att modellen har ett specialprogram för varma ingredienser. De förklarar dessutom att det här är en stabil och funktionell blender som är både pålitlig och robust.

Enligt experterna finns det dock även ett par nackdelar med KitchenAid Diamond 5KSB1585. Modellen kan till exempel leva om en hel del, och det här är inte direkt den snabbaste blendern på marknaden. Experterna saknar även ett recepthäfte.

Specifikationer för KitchenAid Diamond 5KSB1585
Effekt: 550 watt
Antal hastighetslägen: Ställbar
Pulsfunktion: Ja
Antal program: 5
Kapacitet: 1,75 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid Diamond 5KSB1585:
Enkel styrning med knappar
Intelli-speed-system
Kan hantera både varma och kalla ingredienser
Trippla knivar
Soft Start-funktion

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid Diamond 5KSB1585. Videoen er produsert av KitchenAid:


KitchenAid Artisan 5KSB5553

✅ Bra betyg hos Råd & Rön 
✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

.
Blendermodellen KitchenAid Artisan 5KSB5553 har granskats av olika expertpaneler, bland annat Råd & Rön.

Denna konsumentorganisation har genomfört omfattande tester av flera olika mixers, och denna modell har därför tagits med i den här studien.

Den danska tidningen Politiken.dk har också granskat KitchenAid Artisan 5KSB5553, och de har testat modellen i sammanlagt tio olika modeller. Politiken.dk förklarar den som testvinnare eftersom den helt enkelt presterar bäst i deras test.

Fin och högkvalitativ modell 

KitchenAid Artisan 5KSB5553 är en fin och stilren blender som bör falla den estetiskt lagda konsumenten i smaken. Den här modellen kan nämligen enkelt matchas med andra köksredskap från KitchenAid Artisan-serien.

Den här modellen tillhör också just Artisan-serien, som är en av märkets populäraste serier. Detta säkerställer en hög kvalitet och innebär att man kan använda maskinen till många olika ändamål.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 har ett unikt system som gör att modellen klarar av både lätta och mer krävande uppgifter trots att den bara har en effekt på 550 watt, vilket är lägre än hos många andra modeller.

Fem hastighetslägen 

Den här blendern från KitchenAid har fem olika hastighetslägen att välja mellan samt en pulsfunktion. Detta gör att man kan mixa både hårda och mjuka ingredienser.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 har dessutom halkfria fötter som gör att blendern står stabilt, även när man använder de högre hastigheterna.

Det ingår en kanna på 1,5 liter med ett hållbart lock. Med den här modellen har man dessutom fokuserat mycket på säkerheten, och det finns därför elektroniska sensorer som förhindrar skador.

Värd vartenda öre 

Den här blendern har bland annat testats av den danska tidningen Politiken.dk i en undersökning som även inkluderade nio andra modeller. KitchenAid Artisan 5KSB5553 imponerar där så mycket på experterna att de utser modellen till testvinnare.

Experterna skriver att den här modellen inte direkt är någon billig blender, men de anser även att KitchenAid Artisan 5KSB5553 är värd vartenda öre. Den klarar helt enkelt av alla uppgifter med glans, och de provade både att krossa is och mixa smoothie, pesto och soppa.

Experterna förklarar att KitchenAid Artisan 5KSB5553 klarade av uppgifterna utan att behöva jobba särskilt hårt, och de framhäver här att modellen fungerar otroligt bra för att krossa is.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 är dock inte helt perfekt, och experterna påpekar till exempel att den manuella rengöringen kan vara lite besvärlig eftersom att det fastnar en hel del ingredienser runt knivarna.

Specifikationer för KitchenAid Artisan 5KSB5553
Effekt: 550 watt
Antal hastighetslägen: 5
Pulsfunktion: Ja
Kapacitet: 1,5 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KSB5553:
Testvinnande modell med en energibesparande effekt på bara 550 watt
Läcker modell som tillhör den välkända Artisan-serien
Fem olika hastighetslägen
Halkfria fötter ger en bättre stabilitet
Fungerar bra till både smoothie, soppa, pesto och krossad is


KitchenAid Artisan High Performance Blender 

4 av 5 stjärnor hos det internationella testmagasinet Trustedreviews.com 
80 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan High Performance blender

.
KitchenAid Artisan High Performance Blender har testats av två olika källor och imponerar på experterna i båda undersökningarna. Blendern har närmare bestämt granskats av det internationella testmagasinet Trustedreviews.com och brittiska Good Housekeeping Institute.

I båda dessa tester har experterna undersökt hur modellen klarar av olika uppgifter samt bedömt dess funktioner, användarvänlighet, mångsidighet, pris och rengöring. Dessa punkter utgjorde sedan grunden för det slutliga omdömet.

Enligt experterna fick den här KitchenAid-produkten höga betyg i alla delar av undersökningen.

Enkel och klassisk KitchenAid-produkt

KitchenAid Artisan High Performance Blender är ett bra alternativ om man vill ha en enkel och kraftfull blender med en robust och gedigen utformning.

Den här modellen har en klassisk KitchenAid-design som gör att den skiljer sig från konkurrenternas produkter. Blendern är även utrustad med den högkvalitativa teknik som är kännetecknande för det här märket.

Modellen finns i flera olika färger och är uppbyggd av en basenhet med en kanna på toppen. Designen är förhållandevis enkel men har ändå KitchenAids tydliga igenkänningsfaktor.

Kontrollpanelen sitter på basen och består av ett kontrollvred och två knappar. Kontrollerna är därmed så pass enkla att vem som helst kan använda blendern – även totala nybörjare. En av knapparna styr pulsfunktionen medan den andra är en on/off-knapp. Kontrollvredet används för att styra hastigheten och har nio olika steg.

De högsta hastigheterna passar bäst till lätta ingredienser medan de långsammare inställningarna är tänkta för tyngre och kraftigare råvaror.

Det här är dessutom en robust maskin som tar plats på köksbänken. Detta gäller både den tilldragande designen och maskinens fysiska storlek. Blendern väger 8,9 kg och är alltså ganska tung. Den höga vikten ger dock en bättre stabilitet och säkerställer därmed att blendern står still på bänken när man använder den.

Blendern är 45 cm hög och 26,7 cm bred. Det går därför inte att missa den där den står på bänken.

Effekt på 1 800 watt

KitchenAid Artisan High Performance Blender är gjord för att kunna hantera både mjuka och hårda ingredienser. Den har därför en motor på 1800 watt. Tack vare den kraftfulla motorn kan modellen till exempel mixa frön, nötter, is och hårda grönsaker.

Detta ökar mångsidigheten och gör att blendern kan användas till många olika ändamål. Man kan bland annat göra juice till frukosten, en krämig smoothie till mellanmål, soppa till middag, mos som tillbehör och glass till efterrätt efter maten.

Den här blendermodellen skiljer sig dessutom från mängden på ytterligare en punkt. Medan vissa blendrar bara kan hantera kalla ingredienser kan KitchenAid Artisan High Performance Blender nämligen mixa både varma och kalla råvaror. Detta är också något som öppnar upp för fler användningsområden.

Den höga motoreffekten åtföljs även av en specialdesignad stålkniv. Denna kniv är gjord för att blanda och krossa ingredienser på ett sätt som inte efterlämnar några klumpar.

Hög kapacitet och enkel rengöring

Den här blendermodellen har en stor kanna med en kapacitet på 1,75 liter. Det är alltså inga problem att arbeta med mycket ingredienser på en gång.

För att blendern ska vara så miljö- och allergivänlig som möjligt är kannan gjord av ett material som är fritt från skadliga BPA-partiklar. Det finns även mängdmarkeringar på insidan som gör det enkelt att mäta upp flytande ingredienser. 

Locket till kannan sitter fast ordentligt och kommer inte att hoppa av under mixningen. Locket är dessutom utformat för att man enkelt ska kunna tillsätta mer ingredienser medan blendern arbetar.

Locket är helt förseglat under arbetet, men för att resultatet ska bli så bra som möjligt finns det fortfarande en ventilation.

När man mixar något kommer delarna till blendern oundvikligen att bli skitiga. KitchenAid har dock tänkt på rengöringen med den här modellen, och de flesta delarna kan därför helt enkelt tas lös och köras i diskmaskinen.

Experterna: Elegant och mångsidig blender

KitchenAid Artisan High Performance Blender har bland annat granskats av det internationella testmagasinet Trustedreviews.com. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen och förklarar bland annat att blendern är både elegant och kraftfull.

Den är dessutom väldigt mångsidig och kan användas till flera olika ändamål. Experterna påpekar även att det är smart att man kan ta isär maskinen och köra delarna i diskmaskinen.

Blendern får även beröm för att den klarar av väldigt hårda ingredienser och för att den arbetar snabbt.

Trustedreviews.com nämner bara ett fåtal nackdelar med den här modellen och anmärker framförallt på det höga priset. De skriver dock även att de gärna hade sett några förinställda program.

Experterna: Stark och kraftfull blender

KitchenAid Artisan High Performance Blender har även testats av brittiska Good Housekeeping Institute. Den här blendermodellen fick i slutändan 80 av 100 poäng av de brittiska experterna.

Det fina betyget motiveras bland annat med att blendern är väldigt kraftfull och att den levererar ett bra resultat på bara några sekunder.

Experterna framhäver även möjligheten att mixa både kalla och varma ingredienser. De berättar dessutom att blendern är enkel att rengöra eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk.

Good Housekeeping Institute förklarar att blendern klarade av deras tester bra och att både puré och majonnäs fick en fin och krämig konsistens.

Experterna nämner bara ett fåtal nackdelar med den här modellen. De påpekar bland annat att det fastnade ingredienser under knivbladen vid flera tillfällen och att priset är högt. De hade även lite problem med att hitta rätt hastighet.

Specifikationer för KitchenAid Artisan High Performance Blender
Effekt: 1 800 watt
Antal hastighetslägen: 9
Pulsfunktion: Ja
Höjd: 45 cm
Bredd: 26,7 cm
Vikt: 8,9 kg
Kapacitet: 1,75 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan High Performance Blender:
Kraftfull blender med en motoreffekt på 1 800 watt
Klassisk och elegant KitchenAid-produkt
Enkla kontroller
Tål maskindisk
Nio hastighetslägen

Här kan du se en kort presentationsvideo för KitchenAid Artisan High Performance Blender:

https://www.youtube.com/watch?v=TZLJ51q7LwY&feature=emb_logo


FAQ – Vanliga frågor

Vilka blender är bäst i test?

KitchenAid 5KSB8270

Hur testas blendrar?

Blendrarna har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.

Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


KitchenAid Blender Test
– använda källor samt länkar för vidare läsning

Cnet.com  
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som behandlar olika delar av den tekniska världen. Där kan man hitta både nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor, och här har Cnet.com provat två olika blendermodeller:

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av KitchenAid 5KSB1585EOB.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av KitchenAid Diamond 5KSB1585


Råd & Rön
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och detta innefattar även granskningar av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat ett antal olika blendrar.

Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Dinside.no
Dinside.no är en norsk tidning som skriver om olika ämnen som rör konsumenterna, till exempel om konsumentprodukter för bil och bostad, fritid, resor och ekonomi. Dinside.no har dessutom en testavdelning där de bland annat har provat blendermodellen Wilfa Raw Fuel. Du kan läsa hela artikeln här på deras hemsida.


Inputmag.dk  
Inputmag.dk är en dansk tekniksajt som fokuserar på teknologi, teknik och elektronik. Inputmag.dk utför även test av olika elektronikprodukter, och här har de till exempel granskat blendermodellen KitchenAid 5KSB8270. Klicka på den här länken för att läsa mer om deras undersökning.


Politiken.dk
Politiken är en dansk tidning som grundades 1884, och tillsammans med Jyllandsposten och Berlingske Tidende är Politiken en av Danmarks tre ledande morgontidningar. Politiken ges ut dagligen.

Politiken finns även på internet, och både den tryckta upplagan och hemsidan innehåller artiklar om in- och utrikesnyheter, politik, debatt och kultur. Tidningen skriver dock även om konsumentämnen, och här har Politiken.dk provat blendern KitchenAid Artisan 5KSB5553 i ett test med nio andra blendermodeller. Du kan läsa hela granskningen här.


Teknisk Ukeblad  
Teknisk Ukeblad är Norges ledande tidning inom teknik- och ingenjörsbranschen. Tidningen grundades 1883 och kommer fortfarande ut en gång i veckan, och den finns även online på Tu.no. Teknisk Ukeblad ger konsumenterna en ordentlig inblick i nyheter och trender inom teknologi i allmänhet, elbilar, energi, industri, fartyg, IT, klimat och mycket mer. Ibland genomför Teknisk Ukeblad även olika tester, och här har de norska experterna provat blendern Wilfa Raw Fuel. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Toptenreviews.com  
Toptenreviews.com agerar som en hjälpande hand och hjälper konsumenterna att välja olika elektronikprodukter för vardagen. Sajten forskar, undersöker och testar därför ett stort antal konsumentprodukter i sitt laboratorium, och därefter skriver de en bedömning av varje enskild produkt. Här har experterna provat blendermodellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Du kan läsa mer här.


Trustedreviews.com
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Om du vill läsa mer om undersökningen kan du besöka deras hemsida här.

Trustedreviews.com har även testat KitchenAid Artisan High Performance Blender. Du hittar hela testet hos Trustedreviews.com.


Umahro Cadogan
Umahro Cadogan är en dansk matexpert som framförallt är känd för sina kokböcker som handlar om att använda kosten för att förändra hälsoproblem och sjukdomar. Umahro Cadogan har  i samband med sin matlagning provat blendern Wilfa Raw Fuel.


Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute
Hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både fakta, information och recensioner av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.com har bland annat testat KitchenAid Artisan High Performance Blender. Du kan läsa hela recensionen hos Good Housekeeping Institute.


Andra relevanta test

test Du kanske även vill läsa vårt allmänna blendertest där vi inkluderar testvinnande blendrar från en mängd olika tillverkare. I den artikeln får du en överblick över hur de olika modellerna presterar i granskningar, och här fokuserar vi inte på något specifikt märke utan helt enkelt på alla modeller som får beröm av experterna.

Om du är ute efter en blender av högsta kvalitet och är villig att prova andra märken än KitchenAid rekommenderar vi att du tar en titt på vår artikel Vitamix blender test. Där har vi samlat de bästa modellerna från Vitamix, som är en av världens mest uppskattade tillverkare av blendrar. Vitamix används i professionella kök, barer och juicebarer över hela världen.

En annan populär tillverkare är Wilfa, och de tillverkar riktigt bra blendrar i en lite billigare prisklass än Vitamix. I artikeln Wilfa blender test har vi samlat de modeller som presterar bäst i test, och du kan därför enkelt få en överblick över vilka modeller som är populära bland experterna.

Om du framförallt vill göra smoothie med din blender kanske du även vill läsa vår artikel Smoothie mixer test. I den artikeln har vi samlat de smoothieblendrar, som även kan kallas smoothiemixrar, som klarar sig bäst i test. Fördelen med en smoothieblender är att den ofta tar mindre plats och är ganska mycket billigare än en traditionell blender.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta