Wilfa blender test och prisjämförelse – Läs experternas bedömning – Guide över testvinnare

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om de Wilfa-blenders som finns på marknaden och syftet med artikeln är att ge bästa möjliga översikt av utbudet. Här handlar det om en Wilfa blender, som har blivit utvärderad i officiella tester av en dansk matexpert och två norska tidningar, Dinside.no och Tu.no, och tre Wilfa blenders som inte har blivit testade än. Det betyder inte att de tre maskinerna har sämre kvalitet, de har helt enkelt inte hunnit bli testade eftersom det bara är ett fåtal modeller som väljs ut till varje test. I artikeln hittar du även en prisjämförelse av de olika modellerna.

Vi har dessutom tagit med en rad alternativ till Wilfa för att du ska kunna få en bra överblick över de olika modellerna på marknaden. De blenders som vi har tagit med har alla blivit testade av expertpaneler.

Om du vill läsa mer om de olika testen och testpanelerna som har utfört dem, finns det en lista med länkar till de undersökningar vi har använt oss av, sist i artikeln.

Detta Wilfa blender test innehåller:

🔸 Överblick över Wilfa blender som har fått bra omdömen av experterna
🔸 Prisjämförelse av de olika Wilfa blenders
🔸 Presentation av bra alternativ till Wilfa
🔸 Goda smoothie-recept som är lätta att göra med en blender
🔸 Information om Wilfa
🔸 Genomgång av de test vi har gått igenom och länkar till mer information om produkterna

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkterna utan samlar in resultaten av olika tester för att ge dig som konsument en överblick över marknadens bästa produkter. 


Alternativ till Wilfa blender

I det föregående avsnittet har vi gått igenom fyra olika Wilfa blenders. I det här stycket kommer vi gå igenom fem andra blenders för att visa vad mer marknaden har att erbjuda i form av andra bra modeller.  

Vi går igenom de fem olika alternativen på samma sätt och villkor som modellerna från Wilfa. Här handlar det om blenders från Braun, Magimix, Kenwood, Kitchenaid och Blendtec. 


Braun JB 3060

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Braun JB 3060 blender

 

.
Braun JB 3060 blev testad av en expertpanel från det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler. Experterna testade blender på flera olika områden till exempel design, stryka, förmåga att tillreda ingredienser, användarvänlighet och rengöring och jämförde med en rad andra blenders. Braun JB 3060 tilltalade experterna som utsåg Braun JB 3060 till vinnare i testen just på grund av modellens utmärkta resultat och egenskaper.

Bra och enkel blender

Braun JB 3060 ligger i den lägre delen av prisskalan men modellen visar att även om priset är lågt är funktionaliteten hög, något som förstärks av att modellen har blivit utsedd till testvinnare av danska konsumentrådet uafhængige testpaneler i deras stora test av blenders.

Braun JB 3060 har en motor på 800 watt, som kanske inte är den högsta effekten på marknaden, men modellen är ändå stark nog för att kunna klara daglig tillredning av ingredienser utan problem.

Fem hastigheter

Braun JB 3060 är utrustad med en avtagbar kniv i rostfritt stål. Kniven, i kombination med motorns 800 watt, klarar av att bearbeta även hårdare ingredienser.

Braun JB 3060 kan göra en krämig och genuin smoothi eller en len soppa, och eftersom modellen har fem olika hastighetssteg, kan man själv bestämma farten.

Utöver detta har modellen även en puls- och en turbofunktion så att man kan ha full kontroll på hastigheten och processen när man mixar.

Bra kapacitet

Braun JB 3060 har en klassisk design med kontrollpanelen nederst och glaskannan överst. Kontrollpanelen består av ett användarvänligt vred som gör det lätt att hantera blendern.

Glaskanna på modellen är på 1,75 liter, vilket betyder att man både kan göra en enkel smoothie eller soppa till flera dagar. När man har mixat färdigt är det lätt att rengöra modellen eftersom som det är mycket lite fruktkött som fastnar.

Utvalda fördelar med Braun JB 3060:
 Billig testvinnare
 Motor på 800 watt
 Fem olika hastighetssteg
 Även puls- och turbofunktioner
 Rymlig glaskanna på 1,75 liter

Här kan du se en liten videopresentation av modellen:


Blendtec Designer 625

✅ 6 av 6 stjärnor från Gastromand.dk
 4 av 5 stjärnor av det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com

Blendtec Designer 625

 

.
Två olika testpaneler har testat och utvärderat blendern Blendtec Designer 625 och alla experter är begeistrade i modellen. Här handlar det om den danska matsidan för män, Gastromand.dk, och det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com.

Blendtec Designer 625 testades på åtskilliga parametrar och modellen får uteslutande toppbetyg. Gastromand.dk skriver att modellen klarar av att mixa ”allt som stoppas i den”.

Kan mixa allt

Blendtec Designer 625 är designad för att kunna hantera alla ingredienser som man kan önska mixa, och experterna bekräftar att det faktiskt stämmer.

Blendtec Designer 625 har en motor på 1550 watt, vilket är väldigt hög effekt, och utöver det är modellen utrustad med kniv och hammare som bearbetar ingredienserna och gör dem till flytande föda. Modellen klarar mycket hårda frukter och grönsaker samt nötter och frö.

Experterna är mycket imponerade över Blendtec Designer 625s insats och slutresultatet blir riktigt gott och krämigt. Man kan med fördel använda Blendtec Designer 625 för att göra smoothies, soppor eller för att krossa is. Modellen klara nämligen av att hantera både kalla och varma ingredienser.

Fyra programinställningar

För att kunna motsvara ett så allsidigt bruk som möjligt har Blendtec Designer 625 fyra olika inställningar som man kan använda för att tillaga olika typer av flytande kost. Den är också mycket användarvänlig och man behöver bara lägga ner de olika ingredienserna och därefter trycka på den sorts tillagning man vill ha, soppa, is, juice eller smoothie. Därefter börjar maskinen själv tillreda ingredienserna.

Blendtec Designer 625 har en slät touchdisplay som styr maskinen och om det skulle komma kladd på displayen kan man lätt torka av den med en trasa. Förutom de fyra programinställningarna kan man även själv välja hastighet och det finns sex olika hastighetssteg att välja mellan, plus en pulsfunktion.

Snabb och enkel rengöring

Experterna konstaterar också att Blendtec Designer 625 är en riktigt snabb blender som på kort tid att tillaga en dryck med bra konsistens. De lägger märke till att det bara tar några få sekunder att krossa iskuber och att en smoothie mixas till på under 20 sekunder.

Experterna påpekar också att Blendtec Designer 625 är enkel att använda och touchdisplayen är mycket användarvänlig och överskådlig eftersom man bara behöver använda några få knappar. Kannan är för övrigt mycket stor och har en kapacitet på upp till 2,7 liter. Den är dessutom tillverkad i BPA-fri plast och är av den anledningen miljövänlig. Experterna har på det stora hela inga större nackdelar att ta upp rörande Blendtec Designer 625, men påpekar att den tar ganska stor plats och är med sin vikt på fyra kilo, inte helt lätt flytta runt. Till det kommer att modellen väsnas en del när den arbetar.

Utvalda fördelar med Blendtec Designer 625:
 Motor på 1550 watt
 Kan, enligt experterna, hantera alla ingredienser
 Fyra olika program
 Sex hastigheter
 Snabb och stor modell 

Här kan du se en kort presentationsvideo av blendern:


Magimix Le Blender / 11610

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Testvinnare hos den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön

Magimix le blender

.
Magimix Le Blender / 11610 har blivit testad av två olika testpaneler från Danmark og Sverige. Här handlar det om det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler och den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, som har testat modellen på flera parametrar tillsammans med andra blenders från olika tillverkare.

Magimix Le Blender / 11610 utmärker sig särskilt och båda expertpanelerna är begeistrade över modellen, något som inte minst märks genom att både uafhængige testpaneler och Råd & Rön ger Magimix Le Blender / 11610 stämpeln som testvinnare i deras respektive test.

Kraftig blender på 1200 watt

Magimix Le Blender / 11610 ser i mångt och mycket ut som en traditionell standardblender men under det snygga designskalet döljer sig en riktigt kraftfull och allsidig blender.

Magimix Le Blender / 11610 har nämligen en mycket kraftig motor på hela 1200 watt och det gör att modellen kan arbeta snabbt och klarar även att hantera hårdare ingredienser vilket betyder att man inte behöver står och hacka ner ingredienserna innan de läggs ner i blendern.

Fyra hastigheter

Magimix Le Blender / 11610 är designad för att kunna tillreda flera olika former av rätter. Modellen kan assistera vid tilllagningen av middaten där den kan skiva grönsaker eller mixa ingredienser till en god soppa eller sås.

Men den kan även användas till frukosten eller vid mellanmålet på eftermiddagen eftersom den kan användas för att göra smoothie eller juice. Det finns fyra olika hastighetsinställningar som var för sig passar till olika typer av ingredienser.

Stor kapacitet

Magimix Le Blender / 11610 har en glaskanna som har en kapacitet på 1,8 liter. Det betyder att man kan göra flera portioner åt gången men även välja att bara göra en enkel smoothie. Ett stort plus är att modellen är mycket snygg och har en stilren design samt att den inte väsnas särskilt mycket. Det sistnämnda är särskilt bra om man vill göra smoothies eller juice till frukosten innan resten av hushållet har vaknat.

Utvalda fördelar med Magimix Le Blender / 11610:
 Hög effekt på 1200 W
 Allsidig blender som kan göra smoothies, juice, soppa och sås
 Fyra hastigheter
 Snygg design
 Tystgående modell

Du kan se en kort videopresentation av Magimix Le Blender här:


Kitchenaid Artisan 5KSB5553

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553


Kitchenaid Artisan 5KSB5553 har blivit testad av den danska tidningen Politiken i deras lördagsbilaga Lørdagsliv. Modellen blev testad ihop med nio andra modeller och på flera olika områden för att experterna skulle kunna komma fram till vilken modell som utan tvekan var den bästa av de nio som valts ut till testet.

Efter testet fick Kitchenaid Artisan 5KSB5553 titeln testvinnare av den enkla anledningen att modellen presterade bäst.

Fantastisk blender enligt experter

Med sin förstaplats i Politikens test, bevisar Kitchenaid Artisan 5KSB5553 att en blender inte behöver ha den starkaste motorn för att prestera bra vid mixning.

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 har ”bara” en motor med en effekt på 550 watt, någon som är långt under flera av de andra modellerna som finns på marknaden. När det kommer till generell prestation drar den svagare motorn, enligt experterna, inte ner totalbetyget utan testpanelen är så nöjda med modellen att de kallar den för en ”sublim drömmaskin”.

Hög kvalitet

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 är inte en billig blender men experterna från Politiken skriver att om man vill ha en blender som kan göra mer än bara lite soppa eller en smoothie, så stiger också priset. Experterna menar dock att Kitchenaid Artisan 5KSB5553 är värd pengarna eftersom den enkelt klarar alla krav och testområden med höga betyg.

Tillsammans med övriga blenders har modellen testats på områden som pestotillredning, mixa soppa och krossa is, och expertpanelen anser att Kitchenaid Artisan 5KSB5553 klarar alla uppgifter galant. Experterna påpekar särskilt hur bra modellen är på att krossa is.

Om man önskar kan Kitchenaid Artisan 5KSB5553 även producera s.k. slush ice.

Fem hastigheder

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 har en förhållandevis låg ljudnivå och det gäller för all tillredning. För att man ska kunna ha full kontroll över processen är Kitchenaid Artisan 5KSB5553 utrustad med fem olika hastigheter och en pulsfunktion. Modellen är även mycket stabil och den står stadigt på bordet tack vare anti-halkfötter. Det medföljer även ett tättslutande locka med hällpip och själva kannan har en kapacitet på 1,5 liter. För en ökad säkerhet har modellen även elektroniska sensorer.

Om man är intresserad av design kan man glädjas åt att det i det här fallet handlar om en riktigt snygg och stilren blender som kan matchas med andra köksmaskiner från Kitchenaid Artisan-serien. Experterna tar inte upp många nackdelar med Kitchenaid Artisan 5KSB5553, en av de få är att de tycker att den manuella rengöringen kan vara lite krånglig då det lätt fastnar mycket matrester omkring och på knivarna.

Utvalda fördelar med Kitchenaid Artisan 5KSB5553:
 Testvinnare med en motor på 550 watt
 Klarar alla testområden felfritt
 Bra på att tillreda smoothie, soppa, pesto och att krossa is
 Kan göra slush ice
 Fem olika hastigheter

Här kan du se en video om blendern från Kitchenaid: 


Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender 

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender

.
Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har ännu inte blivit provad och utvärderad av experter men det handlar om en solid blender i klassisk design som klarar av riktigt mycket. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har fått sitt namn utifrån att den är särskilt bra att använda för att krossa is. Den här modellen återfinns i mitten av prisskalan.

1200 watts motor

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender är utvecklad för att kunna klara alla de vardagsrätter som användaren kan tänkas tillaga. Av den anledningen är modellen utrustad med en kraftig motor på 1200 watt som gör att blendern även klarar av hårda ingredienser, exempelvis nötter till en smoothie. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har olika hastighetssteg och pulsfunktion, vilket innebär att man själv kan bestämma hur fort något ska mixas.

Särskilt bra på att krossa is

Även om Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender marknadsförs för att vara särskilt bra på att krossa is, kan modellen göra betydligt mer än så. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender är utrustad med specialdesignade knivar som tillsammans med 1200 watt säkerställer att alla ingredienser kan köras i blendern.

Knivarna är utvecklade med avseende på att krossa is men de är även utmärkta på att tillreda exempelvis ingredienser till smoothies, soppor och såser.

En stor fördel är att man inte behöver lägga i alla ingredienser på en gång eftersom Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender är utrustad med ett praktiskt påfyllningshål i locket så att man kan lägga till fler och/eller nya ingredienser efter hand.

Stor kanna – eller to go-flaska

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har en stor kanna på 1,8 liter. Det gör att man kan göra stora portioner varje gång och att man kan göra mer än bara en enkel dryck. Det betyder även att man kan göra till exempel en smoothie att ta med sig i farten. Man kan nämligen köpa till en Wilfas 2GO-flaska till sin Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender.

Som en extra bonus är Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender mycket enkel att diska eftersom både kanna och lock klarar maskindisk.

Utvalda fördelar med Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender:
 Kraftig blender som är specialdesignad för att krossa is
 Motor på 1200 watt
 Olika hastighetsteg och pulsfunktion
 Till iskrossning, smoothies, soppor och såser
 Påfyllningshål i locket 


Goda smoothie-recept, som är lätta att göra med en Wilfa blender

Blåbär/apelsin-smoothieBlabar-apelsin-smoothie

Ingredienser – 2 personer:

 300 gram frusna blåbär som inte är sötade med socker
 1 ½ deciliter grekisk yoghurt
 1 ½ deciliter apelsinjuice

Denna smoothie är fettsnål och lätt att göra. Mixa bara ihop ingredienserna tills blåbären är finfördelade. Mixa helst blåbären när de är lite upptinade men fortfarande iskalla.

Om man inte har blåbär kan men ersätta dem med andra bär, till exempel svarta vinbär eller fläderbär.

Du kan läsa hela receptet här.


Orange-Mango-SmoothieMango/apelsin-smoothie

Ingredienser – 2 personer

 200 gram frusen mango
 ½ banan
 2 deciliter apelsinjuice
 1 deciliter grekisk yoghurt

Denna smoothie är fettsnål och går fort att göra. Låt mangon tina upp lite, så att det går att mixa den, men den ska fortfarande vara riktigt kall. Lägg alla ingredienserna i blendern och mixa dem till en krämig smoothie. Din smoothie är klar när frukten är finfördelad.

Du kan läsa hela receptet här.


ananas-mynte-smoothieAnanas/mynta-smoothie

Ingredienser – 4 personer

 1 ananas
 1 gurka
 3 teskedar. färsk mynta
 2 deciliter vatten
 1 handfull isbitar

Det här recept är också fettsnålt. Börja med att skala ananas och gurka samt dela dem i stora bitar/skivor. Lägg i alla ingredienserna i blendern och mixa tills smoothien börjar skumma. Den här smoothien är laktosfri och är därför lämplig för laktosintoleranta.

Du kan läsa mer om receptet här.


morgen-smoothieFrukost-smoothie

Ingredienser – 1 person

 1 mogen banan
 140 gram frusna blåbär
 ½ deciliter ofiltrerad äppeljuice
 ½ tsk. Honung

Den här smoothien passer perfekt en tidig morgon och går snabbt att göra. Börja med att dela bananen i bitar och mixa sedan alla ingredienser i blendern. Smoothien är klar efter någon minut. Hvis man ikke har blåbær eller foretrækker andre bær, kan de også sagtens anvendes som erstatning.

Du kan läsa hela receptet här.


Grøn kokos-smoothieGrön kokos-smoothie

Ingredienser – 2 personer

 1 apelsin
 1 mango
 2 deciliter kokossaft
 40 gram bladspenat
 5 myntablad

Den här smoothien är uppfriskande och perfekt efter ett träningspass. Skala och skär frukterna i mindre bitar och mixa alla ingredienserna i blendern. Servera och njut av en smoothie med vacker grön färg. Som en bonus är den här smoothien perfekt för laktosintoleranta eftersom den inte innehåller mjölkprodukter.

Du kan läsa hela receptet här.


Banan med grönt-smoothie

banan-Kiwi-smoothieIngredienser – 2 personer

 2 bananer
 2 kiwifrukter
 1 handfull blå vindruvor, kärnfria
 2 deciliter äppeljuice
 4 istärningar

Den här smoothien blir krämig av bananerna och syrlig av kiwifrukterna. Dessutom får den en riktigt härlig färg. Den är enkelt att göra eftersom man bara behöver skära bananerna i mindre bitar och skala kiwifrukterna, innan man stoppar ner alla ingredienserna i blendern och mixar dem.

Du kan läsa hela receptet här.


Om Wilfa

wilfa logo

Wilfa är ett norskt företag som startade 1948. Sedan starten har Wilfa haft fokus på mindre elektriska produkter till hemmet där design, innovation och kvalitet går hand i hand. Sedan etableringen 1948 har Wilfa haft stadiga framgångar med sina produkter och i dag är Wilfa en av de ledande producenterna av elektriska produkter till hem i hela Norden.

Wilfa har, traditionellt sett, haft fokus på vardagskonsumtion och de produkter som konsumenterna använder dagligen. Företaget utvecklar hela tiden nya produkter som kan underlätta vardagen för konsumenterna samtidigt som produkterna har en tilltalande design och innehåller den senaste teknologin. För att vara helt säkra på att produkterna har en hög kvalitet har alla Wilfa-produkter fem års garanti, så att ingen konsument ska känna sig lurad om ett fabrikationsfel uppstår.

De senaste åren har Wilfa haft mycket fokus på köket och traditionella köksapparater, vilket har lett till att de traditionella köksmaskinerna har förbättrats och utvecklats för att klara av den moderna och digitala tidsåldern.

Bland annat har Wilfas haft kaffemaskiner som ett nytt huvudområde och utvecklat samt producerat innovativa kaffemaskiner och andra kafferelaterade produkter, som dagens konsumenter förväntar sig. Wilfa har ett avtal med Nescafé och distribuerar de världskända Nescafé Dolce Gusto kaffemaskiner med kapslar.

Wilfa ingår också i samarbeten med olika producenter och experter för att ligga i framkant när det kommer till utveckling. Av den anledningen har även det norska företaget ingått ett samarbete med Jordan för att utveckla en serie elektriska tandborstar.

Vill du veta mer om Wilfa kan du läsa mer på deras hemsida.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken blender modell från Wilfa har fått bäst betyg i tester?

Wilfa OBLB-1200S

🤓 Hur testas Wilfas blendrar?

Blendrarna har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.

🤔 Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


Wilfa blender test – använda källor och länkar

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin, som tar upp en brett spektra inom den teknologiska sfären. Det kan handla om nyheter, guider, artiklar, test, forum och videor. Här Cnet.com testat blendern Blendtec Designer 625. Vill du läsa mer kan du klicka på den här länken. 


Bt.no 🇳🇴
Bt.no är en förkortning för den norska dagstidningen Bergens Tidende, som grundades 1868 och är en av Norges äldsta tidningar. Bt.no levererar nyhetsstoff från när och fjärran till de norska läsarna i och runt Bergen. Bergens Tidende tar också upp ämnen som kultur och livsstil och i det här fallet har tidningens experter testat blendern Kenwood kMix BLX50. Vill du läsa mer kan du besöka BTs hemsida här.


Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är en norsk tidning som skriver om konsumentrelaterade ämnen. Dinside.no tar upp vitt skilda ämnen som rör allt från konsumentprodukter till bil och boende och skriver dessutom om fritid, resor och ekonomi. Dinside.no har dessutom en testavdelning och här har tidningen testat blendern Wilfa Raw Fuel. Du kan läsa hele artikeln här.


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är ett danskt mansmagasin med fokus på allt i gastronomivärlden sett genom en mans ögon. Det innebär mattrender, recept, restauranger, kokböcker, köksprodukter med mera. Gastromand har testat blendern Blendtec Designer 625.Om du vill läsa mer, kan du klicka på den här länken.


Konsumentrådet uafhængige testpaneler 🇩🇰
Konsumentrådet uafhængige testpaneler tar upp alla tänkbara aspekter av danskt konsumentliv coh det inkluderar grundliga test av olika konsumentprodukter från vitt skilda områden. I det här fallet handlar det om ett test av 20 olika blenders.

Vill du läsa mer kan du besöka Uafhængige testpanelers hemsida här. Observera dock att för att få full tillgång till testens specifika resultat krävs det att du är abonnent. Om du bara vill se resultatet av ett enskilt test går det att köpa sig tillgång till respektive test.


Politiken.dk 🇩🇰
Politiken är en dansk tidning som grundades 1884. Tillsammans med Jyllands-Posten och Berlingske Tidende är Politiken en av de tre största morgontidningarna i Danmark, och Politiken ges ut dagligen. Politiken har även en online-utgåva där man publicerar nationella och internationella nyheter, politik, debatt och kultur.

Tidningen har också sidor som rör konsumentområden och här har Politiken.dk testat blendern Kitchenaid Artisan 5KSB5553 tillsammans med nio andra blenders. Vill du läsa mer kan du gå in på den här länken.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön tar upp det mesta som rör svenska konsumenter och det inkluderar även olika test av konsumentprodukter. Råd & Rön har här testat 22 olika blenders.

Om du vill läsa mer kan du klicka här. Lägg dock märke till att för att få full tillgång till testets specifika resultat, krävs det ett abonnemang. Vill du läsa resultatet av ett enskilt test, går det att köpa ett tillfälligt abonnemang.


Teknisk Ukeblad 🇳🇴
Teknisk Ukeblad är en norsk tidning som är landets främsta inom teknologi- och ingeniörföretagande. Teknisk Ukeblad grundades 1883 och kommer ut en gång i veckan. Teknisk Ukeblad har även en online portal Tu.no. Teknisk Ukeblad ger konsumenterna en grundlig inblick i nyheter och trender inom teknologi i allmänhet, elbilar, industri, fartygsindustri, IT, klimat och mycket mer. Teknisk Ukeblad gör då och då olika tester och här har de norska experterna testat blendern Wilfa Raw Fuel. Du hittar hela artikeln här.


Umahro Cadogan 🇩🇰
Umahro Cadogan är en dansk matexpert som är särskilt känd för att skriva kokböcker med recept som kan hjälpa till att förebygga och lindra hälsoproblem.  Umahro Cadogan har i samband med sin matlagning testat blendern Wilfa Raw Fuel.  


Klikk.no 🇳🇴
Det norska magasinet Klikk.no skriver om en mängd olika ämnen. De publicerar varje dag nya artiklar om bland annat streaming och bostad. Klikk.no recenserar även olika produkter och har till exempel genomfört ett test av flera olika blendrar. I detta test ingick bland annat modellen Wilfa WBL-1200S, som i slutändan fick ett betyg på 3 av 6 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen av Wilfa WBL-1200S hittar du den hos Klikk.no.


Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Utöver experttesterna här ovanför har vi även läst användarrecensioner från kunderna hos Skousen.dk och WhiteAway.com. Vi har undersökt kundomdömen för blendermodellen Wilfa OBLB-1200S. Om du vill veta mer om vad användarna har att säga kan du läsa deras recensioner hos Whiteaway.com och Skousen.dk.


Andra relevanta test

Du kan även läsa vårt generella blender test. I detta test har vi samlat testvinnarna från ett stort antal olika producenter. Samtliga blenders i testet är utvalda från externa test där experter från olika magasin, dags- och veckotidningar har testat olika blenders. I artikeln hittar du även en prisjämförelse av de olika modellerna så att du enkelt kan hitta bästa möjliga pris på nätet.

Om du är särskilt intresserad av att göra smoothies kan du läsa vårt test av smoothie mixers där vi har samlat ihop de modeller som har fått högst betyg och bäst omdömen i olika test. Artikeln har naturligtvis även en prisjämförelse av de olika produkterna. I artikeln hittar du också fler recept på nyttiga och välsmakande smoothies. Föredrar du att göra juice framför smoothies bör du läsa vårt juicepress test. Här har vi samlat ihop en rad olika test och omdömen av olika juicepressar så att du enkelt kan få en uppfattning om vilken juicepress som experterna anser är den bästa. Du kan också läsa vårt slow juicer test, om du vill slow-pressa din juice. Några experter hävdar att man bibehåller fler näringsämnen med den här metoden jämfört med en traditionell juicepress. I artikeln hittar du naturligtvis även en prisjämförelse av alla produkterna så att du kan hitta det bästa priset på nätet.

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

Wilfa OBLB-1200S

✅ Bra användarrecensioner hos Skousen.dk
✅ Bra användarrecensioner hos WhiteAway.com

  Wilfa OBLB-1200S

 

.
Wilfa OBLB-1200S har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här modellen är däremot populär bland kunderna hos både Skousen.dk och WhiteAway.com. Blendern har nämligen fått bra kundomdömen hos båda dessa återförsäljare.

Användarna skriver till exempel att kvaliteten är fantastisk och att Wilfa OBLB-1200S är lätt att rengöra. De anmärker dock på att blendern kan vara lite klen med vissa ingredienser.

Användarna: Fantastisk blender som är lätt att rengöra

Enligt användarna är Wilfa OBLB-1200S en lämplig blender för de flesta familjer. I en recension kan vi till exempel läsa att blendern är perfekt eftersom att den klarar av det mesta i köket.

En person beskriver kvaliteten hos Wilfa OBLB-1200S som “fantastisk”. Till skillnad från tidigare modeller har användaren nämligen inte upplevt några problem med den här blendern.

Sist men inte minst skriver en användare att Wilfa OBLB-1200S är superenkel att rengöra och att rengöringen går snabbt. Man bör dock vara lite uppmärksam på vilka ingredienser man använder samt se till att knivdelen sitter fast ordentligt innan man startar blendern.

Värmetålig blender med rengöringsprogram

Wilfa OBLB-1200S har en glaskanna på 1,8 liter. Kannan är tillverkad av borosilikatglas som tål temperaturer på upp till 90 grader. Detta är till exempel praktiskt om man vill använda blendern för att mixa soppa.

Wilfa OBLB-1200S har dessutom ett rengöringsprogram som snabbt och enkelt får bort all smuts från knivarna. Detta program kan även användas för att krossa is.

Blendern är försedd med gummifötter för att den ska stå stadigt på köksbänken när man använder den. Den är dessutom enkel att använda eftersom att kontrollvredet sitter på fronten.

Kraftfull och effektiv motor

Wilfa OBLB-1200S har en kraftfull och effektiv motor med en effekt på 1200 watt. Detta innebär att blendern klarar av de flesta uppgifterna i köket. Den kan till exempel användas för att göra juice, hacka nötter, krossa is och mixa grönsaker.

Hastigheten justeras steglöst på den här modellen. Man kan därför själv bestämma vilken hastighet man vill använda och anpassa hastigheten till ingredienserna. Om man vill tillsätta något i kannan när blendern är igång finns det dessutom en öppning i locket som täcks av en måttbägare.

Utvalda fördelar med Wilfa OBLB-1200S:
 Löstagbart lock med en måttbägare i påfyllningshålet
 Steglös hastighetsjustering
 Blenderkanna på 1,8 liter som tål upp till 90 grader
 Effektiv motor på 1200 Watt
 Program för rengöring och iskrossning


Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta