Siemens ugn Test – Hitta de bästa Siemens-ugnar – Bäst i Test Guide

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test guide 2021: I den här artikeln tittar vi närmare på olika test av ugnar från tillverkaren Siemens. Experterna har gått igenom ugnarna en och en för att kunna bedöma vilka modeller som är de bästa.

Vi har även tagit med andra testvinnande ugnar från andra tillverkare för att visa och ge dig en överblick över olika alternativ som är värda att överväga. Det handlar främst om ugnar från Bosch och Electrolux.

Modellerna är av olika typer, bland annat inbyggnadsugnar, spisar, ångugnar och pyrolysugnar. Vilken typ de handlar om står angivet vid varje ugnsmodell.

Vi går igenom olika tester för att kunna guida dig på vägen mot att hitta den ugn som passar dina behov bäst. Vi har tittat närmare på tester från svenska konsumentrådet Råd & Rön, och den svenska testsidan Testfakta.

Önskar du att läsa mer har vi sammanställt en lista med länkar till de olika undersökningarna som vi har använt oss av, sist i artikeln.

I den här artikeln finns:

Överblick över de bästa Siemens ugnar och några alternativa val
Tips för bästa möjliga rengöring av ugnen
Information om pyrolys
Historien om Siemens
Genomgång av diverse tester, som vi har undersökt och analyserat

Notera att Konsumentmagasinet inte själva testar några produkter utan samlar in resultaten från olika tester så att du lätt kan få en överblick över marknadens bästa produkter. 


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinnare hos svenska konsumentrådet Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

.
Siemens HB672GBS1S har testats av både den danska och svenska konsumentråden och modellen imponerar så stort att både konsumentråden utser modellen till testvinnare.

Modellen är särskilt fördelaktig för de konsumenter som har användning för en stor ugn och som gärna vill ha möjligheten att använda många olika funktioner.

Modellen är också utrustad med pyrolys och är en inbyggnadsugn, var därför extra observant på måtten.

Stor kapacitet och åtta ugnsfunktioner

Siemens HB672GBS1S har ett ugnsrum med en kapacitet på 71 liter vilket är mycket generöst tilltaget. I och med det finns det plats både för stora stekar och möjlighet att baka flera plåtar eller tillaga flera rätter samtidigt.

Modellen återfinns i energiklass A+ vilket är i den bästa delen av skalan och som innebär både miljövänlighet och minskad energiförbrukning. Dessutom är modellen utrustad med flera ekoprogram.

Ugnen har totalt åtta olika ugnsfunktioner: över-/undervärme, över-/undervärme eko, varmluft, pizzafunktion, 4D varmluft, grill, eko-varmluft och coolStart.

Intelligent och överskådlig ugn

Är man ny inom det experimentella köket Siemens HB672GBS1S en intelligent ugn som kommer med förslag på tillagningstemperatur och ugnen kan ställas in på temperaturer mellan 30 och 300 grader.

Har man bråttom kommer man uppskatta snabbuppvärmningsfunktionen som gör att ugnen blir varm på relativt få minuter.

Displayen ger en bra överblick och den aktuella temperaturen visas ihop med timern. Displayen är en 2,8 tums TFT-färgdisplay med touch-funktion och är placerad överst på ugnens front.

Flott design och pyrolys

Siemens HB672GBS1S har en snygg och stilren design och den dekorativa halogenbelysningen ger dessutom ett bra ljus så att man lätt kan följa tillagningsprocessen.

Den användarvänliga softClose-funktionen ger en dämpad stängning och öppning av luckan och förhindrar att ugnsluckan inte smäller upp. Det ger också en bättre säkerhet när barnen är med i köket. I övrigt är ugnen utrustad med ett elektroniskt lucklås, barnsäkring och säkerhetsbrytare, allt för maximal säkerhet.

Siemens HB672GBS1S är självrengörande i och med att den har ett pyrolys-program som tar hand om rengöringen. Det enda man behöver göra är att starta programmet och sedan bränner ugnen bort fett, smuts och matrester. Därefter torkar man ur ugnen med en trasa.

Siemens HB672GBS1S inbyggnadsmått ligger på 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d).

Utvalda fördelar med Siemens HB672GBS1S:
 Stort ugnsutrymme på 71 liter
Åtta olika ugnsfunktioner
 Med snabbuppvärmningsfunktion
 Färgdisplay med touch
 Med pyrolys


Siemens HR675GBS1S

Populär bland konsumenterna

Siemens ovn HR675GBS1S

.
Siemens HR675GBS1S har inte varit med i några nyare experttester. Modellen är däremot populär bland användarna.

Den här ugnen har en kapacitet på 71 liter och är därför perfekt för konsumenter som vill ha en stor ugn. Tack vare det stora ugnsutrymmet kan man tillaga stora mängder mat åt hela familjen och även till några extra gäster om det skulle behövas.

Eftersom att Siemens HR675GBS1S är en inbyggnadsugn måste man dock kontrollera noggrant att ugnen passar in i det utrymme man har i köket. Den här modellen har dessutom en inbyggd ångfunktion som kallas för pulseSteam. Denna funktion bevarar matens naturliga näringsämnen och är därför en fördel för konsumenten.

Energisnål ugn med pyrolysprogram

Siemens HR675GBS1S är en energisnål ugn som tillhör energiklass A+, vilken är en av marknadens bästa energiklasser för ugnar. Man kan därför räkna med att den här ugnen inte kommer att förbruka särskilt mycket energi per år.

Siemens HR675GBS1S är dessutom otroligt enkel att rengöra. Ugnen är nämligen utrustad med ett pyrolysprogram som bränner bort alla matrester, och man slipper därmed rengöra ugnen för hand. När pyrolysprogrammet är färdigt finns det bara kvar aska i ugnen som snabbt kan torkas bort med en trasa.

Flera ugnsfunktioner och 4D-varmluft

Den här ugnen har totalt 13 olika ugnsfunktioner, bland annat över-/undervärme, pizzaläge och lågtemperaturstekning.

Bland dessa 13 funktioner hittar man även 4D-varmluft och coolStart. När man använder 4D-varmluft fördelas värmen jämnt i hela ugnsutrymmet med hjälp av en fläkt. Med den här funktionen får man därmed ett jämnt resultat oavsett om man sätter in en eller flera plåtar samtidigt.

Med funktionen coolStart kan man tillaga fryst mat på nolltid. Den här funktionen använder nämligen en speciell uppvärmningsteknik som gör att man inte behöver förvärma ugnen innan man ställer in den frysta maten.

Praktisk och användarvänlig ugn

Siemens HR675GBS1S har även automatiska cookControl-program som automatiskt ser till att man får så bra resultat som möjligt. Med dessa behöver man bara ställa in maträtten i ugnen, ange vikten och sedan välja ett av de olika programmen. Ugnen tillagar då maten perfekt oavsett vilka typer av ingredienser man använder.

Den här ugnen är dessutom utrustad med softMove, coolGlass och halogenbelysning. SoftMove-dämpningen underlättar användningen av ugnen genom att se till att ugnsluckan både öppnas och stängs mjukt och tyst. Halogenbelysningen säkerställer samtidigt att man alltid kan få en bra överblick över vad som händer i ugnen.

Tekniken coolGlass ser däremot till att ingen kan bränna sig på ugnen när den är igång. Tack vare den här tekniken blir utsidan av ugnsluckan nämligen inte varmare än 40 grader.

Inbyggnadsmåtten för Siemens HR675GBS1S är 58,5 cm (h) x 56 cm (b) x 55 cm (d)

Utvalda fördelar med Siemens HR675GBS1S:
Pyrolysprogram
CookControl-program
13 olika ugnsfunktioner, bland annat 4D-varmluft och coolStart
Energisnål ugn
Inbyggd ångfunktion

I den här videon från WhiteAway.com kan du se en presentation av Siemens HR675GBS1S:


Siemens BF634LGW1 iQ700

Populär bland konsumenterna

Siemens BF634LGW1 iQ700

Siemens BF634LGW1 iQ700 är en effektiv mikrovågsugn som inte har granskats i några nyare experttester. Användarna tycker dock väldigt bra om den här modellen och talar gott om dess funktioner och specifikationer.

Mikron har en kapacitet på 21 liter och är därmed normalstor för en mikrovågsugn. I den här modellen kan man både laga mat och tina olika ingredienser om det behövs. Modellen tillhör dessutom energiklass A+ och är därmed energisnål.

Tänk på att den här mikrovågsugnen är gjord för inbyggnad och att den därför måste ha rätt mått för att passa in i köket. Modellen har dessutom en sidohängd lucka, vilket är en fördel när den ska byggas in i köksinredningen.

Fem effektlägen och roterande antenn

Siemens BF634LGW1 iQ700 har fem olika effektlägen som går från 90 till 900 watt. Modellen har även en inverterteknik som gör att man kan tina frysvaror upp till 30 % snabbare än på de två lägsta effektnivåerna. Mikrovågsugnen tillagar dessutom maten snabbare när man använder ett av de två högsta effektlägena.

Den här modellen är utrustad med en roterande antenn som minskar tidsåtgången och energiförbrukningen med upp till 30 %. Antennen fördelar nämligen mikrovågorna jämnare än den vanliga roterande bottenplattan som finns i många andra modeller.

Inbyggd kokbok och automatiska program

Siemens BF634LGW1 iQ700 är utrustad med en funktion som kallas för cookControl, en slags inbyggd kokbok med 70 olika maträtter att välja mellan. Med den här funktionen behöver man bara ställa in maten i mikron, ange vikten och välja rätt program för att mikron sedan ska tillaga maten perfekt.

Den här modellen har även olika bak- och matlagningsprogram som ger användaren en mer flexibel hjälp i matlagningen. Mikron har sju olika automatiska program som är utformade för olika typer av uppgifter.

TFT-display och LED-belysning

Siemens BF634LGW1 iQ700 är utrustad med en LED-belysning och en TFT-display.

Eftersom att TFT-displayen har en bättre kontrast och skärpa kan man tydligt se vad som står på skärmen, oavsett från vilken vinkel man tittar på den. Den effektiva och energisnåla LED-belysningen gör dessutom att att man snabbt kan få en överblick över vad som händer inuti mikron.

Mikrovågsugnen kontrolleras med hjälp av touchControl, och man behöver därmed bara röra vid de olika “knapparna” istället för att trycka på dem.

Inbyggnadsmåtten för Siemens BF634LGW1 iQ700 är 36,2 cm (h) x 56 cm (b) x 30 cm (d).

Utvalda fördelar med Siemens BF634LGW1 iQ700:
Fem effektlägen
TFT-display
CookControl-funktion
Kapacitet på 21 liter
Sju automatiska program


Siemens HM633GBS1S

Populär bland konsumenterna

Siemens HM633GBS1S

.
Siemens HM633GBS1S är en kombiugn, närmare bestämt en inbyggnadsugn med integrerad mikrovågsugn. Den här modellen har inte varit med i några experttester men är däremot väldigt populär bland konsumenterna.

Den har ett ugnsutrymme på 67 liter och rymmer därför tillräckligt mycket för att man ska kunna laga mat till hela familjen och några gäster.

Ugnen har en front av rostfritt stål och är därmed utformad i en tidlös och stilren design som passar in hemma hos de flesta. Modellen är dessutom energisnål och tillhör energiklass A+.

Tänk dock på att Siemens HM633GBS1S är en inbyggnadsugn och att den därför måste ha rätt mått för att passa in i köket.

2-i-1-ugn med automatiska program

Siemens HM633GBS1S har tio olika ugnsfunktioner, till exempel varmluft, grill och ett pizzaläge.

Det finns dessutom 14 automatiska bak- och matlagningsprogram som passar till olika typer av recept. Man bläddrar enkelt mellan de olika funktionerna med hjälp av touchcontrol på ugnens färgskärm.

De olika ugnsfunktionerna kan dessutom kombineras med ett mikrovågsläge som kan ställas in på olika nivåer. Med den här modellen får man alltså en slags 2-i-1-lösning med både mikrovågsugn och vanlig ugn i en och samma produkt.

Flera praktiska funktioner

Siemens HM633GBS1S har flera praktiska funktioner som kan vara till hjälp i köket.

Med funktionen coolStart går det till exempel snabbare att tillaga frysta matvaror tack vare en värmeteknik som gör att man kan tillaga maten utan att förvärma ugnen.

Siemens HM633GBS1S har dessutom en funktion som kallas för varioSpeed. Med denna funktion kan ugnen minska tillagningstiden med upp till 50 % utan att försämra resultatet.

Modellen är även utrustad med ugnsfunktionen 4D-varmluft som gör att man får samma resultat oavsett var i ugnen man placerar plåtarna. Detta beror på att ugnen har en fläkt som fördelar värmen jämnt i hela ugnsutrymmet.

Användarvänlig ugn med ecoClean Plus

När man köper Siemens HM633GBS1S får man en ugn som är lätt att både använda och rengöra.

Den här ugnen har till exempel en softMove-dämpning som gör att ugnsluckan alltid öppnas och stängs mjukt och tyst.

Tack vare ecoClean Plus är ugnen dessutom enkel att rengöra. Detta är nämligen en speciell ytbeläggning som gör att rengöringen går både snabbare och lättare.

När man köper den här ugnen ingår det ett grillgaller och en långpanna.

Inbyggnadsmåtten för Siemens HM633GBS1S är 59,5 cm (h) x 56 cm (b) x 55 cm (d).

Utvalda fördelar med Siemens HM633GBS1S:
Kombinerad ugn och mikrovågsugn
coolStart
varioSpeed
10 ugnsfunktioner
14 automatiska bak- och matlagningsprogram


Alternativ til Siemens ugnar

I den här artikeln har vi nu gått igenom flera av Siemens-inbyggnadsugnar, en Siemens spis och en Siemens ångugn, som alla har fått toppbetyg i olika experttest eller som är populära hos konsumenterna.

Utöver dessa finns det många andra bra modeller på marknaden och för att få en så nyanserad bild som möjligt kommer vi nu ta upp ugnar från andra tillverkare. Det handlar om fyra ugnar från Bosch och Electrolux, som också har fått höga betyg av experterna.


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinnare hos det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.
Modellen Bosch HBG672BS1 har testats och utvärderats av experterna på både det danska och svenska konsumentrådet. Experterna är eniga om modellens höga kvalitet och båda konsumentråden utser modellen till testvinnare.

Bosch HBG672BS1 har pyrolys-funktion och är en inbyggnadsugn, lägg därför märke till modellens mått.

Stor ugn med många funktioner

Bosch HBG672BS1 har en mycket stor ugnsvolym på 71 liter vilket gör att man med lätthet kan tillaga flera olika rätter på samma gång. Ugnen är dessutom utrustad med flera olika varmluftsfunktioner som ser till att temperaturen blir jämn och stabil i hela ugnen.

Resultatet blir bättre tillagad mat och det finns både 4D varmluft, varmluft-eko och kombinerad varmluft/grill.

Utöver detta har Bosch HBG672BS1 fem andra funktioner: över-/undervärme, undervärme, över-/undervärme eko, grill, upptining och pizza-funktion.

Totalt har HBG672BS1 åtta ugnsfunktioner att välja mellan.

Miljövänlig ugn

Utöver de åtta programmen är Bosch HBG672BS1 även en smart ugn som ger temperaturförslag och har tio olika automatiska bak- och matlagningsprogram som kan hjälpa till för att få bästa möjliga slutresultat.

Temperaturintervallet är dessutom stort och sträcker sig från 30 grader till 300 grader.

Tillverkaren har också tagit hänsyn till miljön när det kommer till Bosch HBG672BS1. Som tidigare nämnts har ugnen flera eko-program som kan användas för bättre energieffektivitet.

Dessutom återfinns ugnen i energiklass A+ som är en av de bästa klasserna på marknaden.

Lätt att använda

Bosch HBG672BS1 är utrustad med en TFT-display med tydliga siffror och touch control. Inställningarna görs på kontrollpanelen som är placerad i mitten av displayen. Här kan man också se den elektroniska klockan och hålla ett öga på tillagningstiden.

Ugnen är utrustad med en halogenlampa, som ökar insynen, i ugnstaket. Lampan går att släcka och för användarvänlighetens skull har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som ger en dämpad stängning och öppning av luckan.

Bosch HBG672BS1 är dessutom utrustad med pyrolys-funktion och både ugnsgaller och bakplåtar tål pyrolysen, varför rengöringsbehovet är minimalt och snabbt.

Bosch HBG672BS1 inbyggnadsmått är 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d).

Utvalda fördelar med Bosch HBG672BS1:
Stor ugnsvolym på 71 liter
Åtta ugnsfunktioner, bland annat tre varmluftsfunktioner
Ytterligare tio automatiska program
Miljövänlig modell i energiklass A+ och flera eko-program
Ugn, galler och plåtar tål pyrolys


Electrolux EOB100X

✅ Testvinnare hos det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Electrolux EOB100X

.
Svenska konsumentråden har testat Electrolux EOB100X tillsammans med en rad andra ugnar och hos konsumentråden hamnar modellen i toppen av testen.

Modellen är ett lämpligt val till större hushåll, som också är ekonomimedvetna, eftersom modellen ligger i den lägre delen av prisskalan. Electrolux EOB100X är en inbyggnadsugn så observera modellens mått.

Stor och prisvärd

Även om Electrolux EOB100X hör till den prisvänliga änden av skalan har modellen både hög kapacitet och flera funktioner. Ugnen är också mycket stor, men en ugnsvolym på hela 72 liter, vilket innebär att ugnen passar bra till stora familjer och klarar att tillaga flera rätter samtidigt.

Trots den stora storleken är ugnen inte dyr i drift, Electrolux EOB100X är nämligen märkt med energiklass A, som ligger i strax under toppklasserna A+ och A++ på energiförbrukningsskalan.

Många ugnsfunktioner

Electrolux EOB100X har många ugnsfunktioner, till exempel över-/undervärme, varmluft, stekningn på låg temperatur, intervallgrill och grill. Varje funktion med sitt speciella användningsområde. Varmluft ger en balanserad och jämn temperatur som är bra för att tillaga stek medan grill ser till att ytan blir spröd.

Pizza-funktionen är dessutom specialdesignad för att ge krispiga pizzabottnar. Ugnsutrymmet är formgivet så att hela kapaciteten ska kunna utnyttjas och är utrustat med UltraFan Plus, som ger en jämn värme i hela ugnen.

Manuell men enkel rengöring

Electrolux EOB100X är inte utrustad med pyrolys-funktion så rengöringen måste göras manuellt. Men tillverkaren har sett till att ugnen är så enkel som möjligt att rengöra, vilket innebär att värmeelementet är flyttbart och att man kan flytta upp det så det blir lätt att komma åt när det behöver rengöras. Dessutom går det att dela ugnsluckan utan verktyg och glasen kan tas bort var för sig.

Man kan också ta bort ugnsluckan helt vilket gör rengöringen betydligt enklare. Electrolux EOB100X har även användarvänliga vred och med hjälp Anti FingerPrint slipper man feta fingeravtryck på utsidan.

Så fort ugnen startas, startar även det systemet med aktiv kol som ser till att ugnen varken blir för varm att vidröra och att de elektroniska komponenterna inte blir överhettade.

Utöver det är ugnsluckan barnsäkrad så att man kan ha med barnen i köket utan att behöva oroa sig för brännskador.

Electrolux EOB100X har inbyggnadsmåtten 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d).

Utvalda fördelar med Electrolux EOB100X:
Stor kapacitet på 72 liter
Många ugnsfunktioner inklusive specialfunktion till pizza
UltraFan Plus ger en jämn fördelning av värmen
Flyttbart värmeelement och avtagbar ugnslucka
Anti FingerPrint skyddar mot feta fingeravtryck 


Rengöring av din ugn – det här ska du tänka på:

Använder du ugnen ofta kan du vara helt säker på att den blir smutsig. Den utsätts både för rök, os, fett och matrester och därför bör man rengöra ugnen grundligt ungefär varannan månad. Det går att göra rent ugnen på flera olika sätt och vi kommer gå igenom hur man enklast och på bästa sätt tar sig an ugnens olika delar.

rengøring af siemens ovn

 


Glasluckan

Var försiktigt med glasluckan som varken tål slag eller att bli utsatt för rengöringsmedel trots att de flesta glas är både tjocka och härdade. Glaset är det som fortast blir smutsigt men det finns flera bra metoder för att få glasluckan ren igen. Siemens-HM678G4S1B

Börja med att skarpa bort den värsta smutsen med ett rakblad och, om det är möjligt, kan man montera bort glasrutan. Lägg en trasa indränkt i vanligt diskmedel eller såpa på glaset i minst 30 minuter för att lösa upp smuts och fett. Sedan kan man bara torka av glaset med en fuktig tygtrasa.

Många glasrutor tål dessutom maskindisk.


Gallerna

Den norska testsajten klikk.no skriver att gallerna ofta utsätts för mat och fett som bränner fast och som kan vara svåra att få bort. Klikk.no noterar att man kan använda kemi för att klara utmaningen men själva föredrar de norska experterna det naturliga sättet som också är miljövänligt. Blanda bakpulver och vatten till en tjock massa och stryk på den i ett tjockt lager på gallerna och låt det sitta ett par timmar. ovnrist

Ett annat enkelt tips från klikk.no lyder att man helt enkelt kavlar upp ärmarna och skrubbar gallerna med vatten och stålull, Gallerna är nämligen härdade och klarar stålullen utan problem.

För att förhindra att fett och mat bränner fast på gallerna igen kan man använda bakplåtspapper och stekpåsar samt komma ihåg att torka av gallerna så fort de blir nersmutsade av fett och matrester.


Bakplåtarna

Norska dinside.no har flera olika trix för hur man kan få sina bakplåtar helt rena, om det inte räcker med vatten och såpa.

En av metoderna är helt enkelt bakpulver, som är en naturlig lösning utan skadliga kemiska ämnen. Blanda ett par matskedar bakpulver med vatten och smörj in plåten med blandningen. ovnplade

Bakpulver löser nämligen upp smutsen så att den lätt kan avlägsnas. Låt plåten stå över natten och diska den sedan som vanligt.

Ett annat trix är även det en naturlig lösning: Dela en citron och pressa ut saften över bakplåten. Gnid ut saften över plåten och det fastbrända fettet. Låt det sitta några minuter och skura med en disksvamp.

Se upp för den starka kemin

Utöver de naturliga metoder som vi har gått igenom här ovanför kan man även välja att använda starkare medel som ugnsrengöring och hushållsammoniak.

Experterna på norska dn.no skriver att resultatet givetvis kommer bli bra, eftersom medlen är effektiva, men de uppmanar även konsumenterna på att se upp med den farliga kemin.

Ofta är det nödvändigt med både skyddsutrustning och en grundlig utvädring om man väljer att ta till kemiska lösningar. Läs därför bruksanvisningen mycket noga innan du börjar.


Vad är pyrolys?

Pyrolys är en typ av självrengöring som många av dagens ugnar är tillverkade med.

Dinside.no skriver att pyrolys teknisk sett är en termisk process som innebär att sammansatt ämnen klyvs till mindre partiklar med hjälp av värme. Pyrolysprocesser återfinns bland annat på oljeraffinaderier och kemisk industri men nu även i hushållsugnar.

hvad er pyrolyse

Pyrolyse fungerar på så sätt at man först startar pyrolys-programmet. Eftersom temperaturen blir extremt hög inne i ugnen när programmet körs, har de flesta ugnar även låsningsfunktion som automatiskt slår till när rengöringsprogrammet startar.

Därefter går värmen upp till omkring 500 grader och den höga temperaturen bränner bort allt fett, vidbrända matrester och smuts som blir till aska. När programmet är färdigt kan luckan öppnas och askan kan lätt torkas bort med en trasa.

Var uppmärksam på att mycket höga temperaturer också kräver mycket energi och det kommer synas på elräkningen om man använder pyrolys-funktionen ofta.

Bolius.dk nämner här att energiförbrukningen uppgår till 4–7 kWh, när man använder pyrolys.

Det skiljer sig från ugn till ugn hur lång tid pyrolysen tar men en genomsnittlig rengöring tar mellan en halvtimma och tre timmar. Den långa tidsåtgången säkerställer att ugnen blir så grundligt rengjord som möjligt och de höga temperaturerna är nödvändigt för att allt fett och smuts ska förbrännas..

Kom också ihåg att ta ut allt ur ugnen innan pyrolys-funktionen startas. Det gäller både grytor och stekpannor såväl som ugnsgaller och bakplåtar, trots att de tål höga temperaturer.


Om Siemens

siemens logo

Siemens grundades 1847 av två tyskar, elektroingenjören Werner von Siemens och urmakaren Johann Georg Halske, och framgången började med uppfinningen av visartelegrafen.

Siemens hade från första början fokus på den teknologiska utvecklingen och verksamhetens tyngdpunkt lades särskilt på elektrotekniken och företaget började tidigt producera produkter till ljuskällor, hissar, spårvagnar, tåg, generatorer och telefoner.

Siemens produkter spred sig till utlandet bara några år efter företaget grundades och det startades dotterbolag i både St. Petersburg och London.

Werner von Siemens efterlämnade en verksamhet med 4500 anställda när han dog 1892. Ett företag som skulle komma att växa ytterligare under hela 1900-talet.

I dag har Siemens fokus på elektriska apparater som datorer, tv, telefoner och vitvaror, främst för konsumenter, men också ett flertal produkter inom miljö, energi, industri, information, trafik, byggnadsautomation, säkerhetsteknik och sjukvårdsutrustning.

Varje år gör företagets utvecklingscenter cirka 10 000 nya uppfinningar och har i dag mer än 62 000 patent. Globalt har företaget mer än 50 000 medarbetare.

Det finns tre grundvärderingar som utgör grunden för sättet som Siemens driver sin verksamhet på:

Det är ansvarstagande, mästerlighet och innovation:
Ansvarstagande som förpliktigar verksamheten att arbeta etiskt och hållbart, mästerlighet som ses i produkternas kvalitet oh innovation där fokus ligger på att utveckla innovativa lösningar som skapar mervärde för kunderna.

Dessutom fokuserar Siemens på att vara trovärdig som leverantör och att medarbetarna själva förstår och arbetar utifrån grundvärderingarna samt att Siemens är en etiskt ansvarstagande partner.

Utöver de tre grundvärderingarna säger Siemens att deras mission lyder: ”Making real what matters”.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Siemens ugnar är bäst i test?

Siemens HB672GBS1S

Hur testas Siemens ugnarna?

Ugnarna bedöms baserat på hur snabbt de blir varma, hur stabilt de håller temperaturen och hur hög energiförbrukning de har. Man tittar även på användarvänligheten och ljudnivån samt den elektriska och mekaniska säkerheten.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för ugnar går från A+++ i toppen till D i botten. Energimyndigheten berättar dock att man alltid bör jämföra den faktiska energiförbrukningen per användning istället för att bara titta på energiklasserna. En användning motsvarar tillagningen av en stek.


Siemens ugn test – dessa källor har vi använt:


Råd & Rön 

Råd & Rön är det svenska konsumentrådet. Råd & Rön har genomfört tre olika ugnstester. Det handlar om ett test av sju inbyggnadsugnar och ett test av sju ångugnar.

Du kan läsa mer om testen här, men full tillgång kräver dock abonnemang. Det är också möjligt att köpa enskilda test var för sig.


Testfakta.se 

Svensk testsida som har specialiserat sig på laboratorietest och utvärdering av konsumentprodukter. Här är det tal om ett test av sju olika varmluftsugnar där det har fokuserats på bak-/stekförmåga, självrengöring, energiförbrukning och helhetsintryck. Läs mer här.


Konsumentomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Förutom ovanstående test har vi även tittat på konsumentrecensioner hos flera vitvaruåterförsäljare på nätet. Vi har gått igenom recensioner från några de största återförsäljarna Power, Elgiganten, Tretti och Whiteaway. Vi har tittat närmare på ett par ugnar och undersökt vad de genomsnittliga konsumenterna anser om modellerna.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta