Siemens kombiugn – Här är användarnas favoritmodeller

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på olika kombiugnar från märket Siemens. En kombiugn är ett slags mellanting mellan en vanlig ugn och en mikrovågsugn.

Den är ofta utformad som en mikrovågsugn men har fler funktioner och valmöjligheter än en sådan. Det finns även kombiugnar som är utformade som en vanlig ugn med exempelvis en ångfunktion.

Vi kommer här att presentera fem olika kombiugnar. Den här gången utgår vi dock inte från expertundersökningar.

Vi har istället tagit reda på vad användarna har skrivit i sina recensioner av de olika ugnsmodellerna.

I genomgången av de olika modellerna kommer vi först att beskriva ugnarna och berätta vad de kan göra.

Därefter går vi igenom vad användarna har skrivit i sina recensioner hos olika nätbutiker, till exempel Whiteaway.se och Tretti.se.

Den här artikeln innehåller:
Överblick över tre kombiugnar från Siemens 
Överblick över två alternativ från andra tillverkare 
Information om vad en kombiugn är för något 
Genomgång av vad man bör tänka på när man köper en kombiugn

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester och användarrecensioner för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Siemens kombiugn test 2021 – Dessa tre modeller är bäst på marknaden

Här nedanför hittar du en genomgång av de tre bästa kombiugnarna från Siemens. Eftersom att dessa modeller inte har varit med i några officiella tester har vi istället analyserat ett stort antal användarrecensioner. Här presenterar vi därför användarnas favoriter.

Det finns även en prisjämförelse för varje modell för att du snabbt och enkelt ska kunna se vilken återförsäljare som är billigast.


Siemens CM633GBS1S

✅ 4,6 av 5 stjärnor av kunderna hos Whiteaway.se 
✅ 4,6 av 5 stjärnor av kunderna hos Tretti.se

Siemens CM633GBS1S

.
Siemens CM633GBS1S har testats och recenserats av kunderna hos Whiteaway.se och Tretti.se.

Den här modellen får mycket beröm i användarrecensionerna och har ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 stjärnor hos båda nätbutikerna. Du kan läsa mer om vad användarna tycker om den här ugnen efter produktbeskrivningen.

Lägg märke till att det här är en kombinerad mikrovågsugn och inbyggnadsugn. Den här modellen ska därför byggas in i köksinredningen och kan därmed inte placeras var som helst som en vanlig mikro.

Stort ugnsutrymme med en kapacitet på 45 liter

Siemens CM633GBS1S är ett bra alternativ om man inte har så mycket plats i köket. Det här är nämligen en mindre ugn som ändå är utrustad med många av de traditionella ugnsfunktionerna.

Ugnen har en kapacitet på 45 liter och är bara 45 centimeter hög. Som jämförelse brukar vanliga ugnar ha en kapacitet på ungefär 70 liter.

Det här är en kraftfull modell med en maximal effekt på 1 000 watt. Den har dessutom fem inställningar för mikrovågseffekt som sträcker sig från 1 000 watt högst upp till 90 watt på den lägsta inställningen.

Effektlägena däremellan ligger på 180, 360 respektive 600 watt. Effekten är dock hög på de lägsta inställningarna också. Eftersom att ugnen har en unik Inverterteknik går det nämligen 30 procent snabbare att tina frysvaror på både 90 och 180 watt.

Sex ugnsfunktioner inklusive både varmluft och grill

Eftersom att Siemens CM633GBS1S är mer än bara en mikrovågsugn har den även sex vanliga ugnsfunktioner. Detta ökar mångsidigheten avsevärt.

Man kan närmare bestämt välja mellan följande ugnsfunktioner: 4D-varmluft, eco varmluft, varmluftsgrill, stor grill och liten grill samt ett alternativ för förvärmning av tallrikar. Eftersom att det här är en kombiugn kan man även kombinera dessa funktioner med mikrovågor.

Siemens CM633GBS1S kan även komma med temperaturförslag och har både uppvärmningskontroll och Cook Control. Med den här ugnen kan man dessutom få unik assistans som underlättar matlagningen.

Det finns även 14 automatiska program som utgår från vikt och råvara för att räkna ut hur lång tid maten ska vara i ugnen samt vilken kombination av funktioner som ska användas.

Användarna: Bra kombiugn med många funktioner

Kunderna hos Whiteaway.se och Tretti.se är väldigt imponerade av Siemens CM633GBS1S. Den här modellen har därför fått mycket beröm och väldigt fina betyg.

Användarna lyfter fram flera olika egenskaper hos den här modellen. Det är till exempel många som berättar att kombiugnen fungerar bra samt att det är praktiskt att ha både ugn och mikro i en maskin.

En person skriver att det här är en bra kombiugn med många funktioner och att de är mycket nöjda med den. I recensionerna kan vi även läsa att kombiugnen har en snygg design och att den är välbyggd.

Avslutningsvis skriver en användare att det här är en fantastiskt bra ugn. Samma person tillägger även att de varit skeptiska mot kombinationsugnar men att den här modellen är “kanonbra”.

Siemens CM633GBS1S – specifikationer:
Märke: Siemens
Typ: Kombiugn
Kapacitet: 45 liter
Mikrovågseffekt: 1 000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Höjd: 45,5 cm
Bredd: 59,5 cm
Djup: 54,8 cm
Nettovikt: 36,03 kg
Bruttovikt: 38,3 kg

Utvalda fördelar med Siemens CM633GBS1S:
Kapacitet på 45 liter
Fem inställningar för mikrovågseffekt
Sex ugnsfunktioner
Kommer med temperaturförslag
14 automatiska program


Siemens HM633GBS1S

✅ 4,9 av 5 stjärnor av kunderna hos Whiteaway.se 
✅ 4,7 av 5 stjärnor av kunderna hos Tretti.se 
✅ 4,9 av 5 stjärnor av kunderna hos Enemo.se

Siemens HM633GBS1S

.
Siemens HM633GBS1S är en stor konsumentfavorit hos flera olika nätbutiker. Den här modellen har nämligen fått ett genomsnittligt kundomdöme på 4,9 av 5 stjärnor hos Whiteaway.se, 4,7 av 5 stjärnor hos Tretti.se och 4,9 av 5 stjärnor hos Enemo.se.

Du kan läsa mer om vad användarna tycker om den här ugnen efter produktbeskrivningen.

Kombinerad mikrovågsugn och inbyggnadsugn

Siemens HM633GBS1S är en av marknadens kombinerade mikrovågs- och inbyggnadsugnar som förenar mikrovågor med vanliga ugnsfunktioner.

Den här modellen har en kapacitet på 67 liter och är därmed betydligt större än vanliga kombiugnar.

Ugnen har en maximal mikrovågseffekt på 900 watt kommer med fem olika effektlägen. Utöver den högsta inställningen har den effektlägen på 90, 180, 360 och 600 watt.

Den här modellen använder dessutom den så kallade Invertertekniken för att höja effektiviteten hos mikrovågorna på ett skonsamt sätt.

Eftersom att det här är en kombinerad mikrovågsugn och inbyggnadsugn ska den byggas in i köksinredningen. Den här modellen kan därför inte placeras var som helst som en vanlig mikrovågsugn.

Tio ugnsfunktioner

Siemens HM633GBS1S kombinerar som sagt mikrovågor med vanliga ugnsfunktioner som grill och varmluft. ‘

Det finns totalt tio olika ugnsfunktioner: varmluftsfunktionerna 4D varmluft och eco varmluft, kombifunktionen varmluftsgrill, grillfunktionerna liten grill och stor grill samt över/undervärme, eco över/undervärme, undervärme, pizzaläge och cool start.

Den här modellen fungerar alltså som en traditionell ugn. Skillnaden är bara att man även har möjlighet att tillaga maten med mikrovågor.

Siemens HM633GBS1S är dessutom utrustad med 14 automatiska program. Med dessa behöver man bara ange vikt och typ av råvara, sedan kommer ugnen själv fram till rätt tillagningstid och -metod.

Man kontrollerar alla funktioner och inställningar på en 2,8 tums färgskärm med touchkontroller. Ugnen har även en LED-belysning samt en lucka som både öppnas och stängs mjukt.

Användarna: Smart med kombinerad ugn och mikro

Siemens HM633GBS1S har fått mycket beröm av kunder hos olika butiker. I recensionerna framhäver användarna flera olika aspekter hos produkten, till exempel användningen, mångsidigheten, användarvänligheten och kvaliteten.

En person som letade efter en fullstor ugn med mikro eftersom att de inte hade plats för allt i köket berättar till exempel att den här modellen fungerar utmärkt.

En annan användare går rakt på sak och skriver helt enkelt “Bra storlek, enkel styrning, generellt bra produkt”.

Siemens HM633GBS1S – specifikationer:
Märke: Siemens
Typ: Kombiugn
Kapacitet: 67 liter
Mikrovågseffekt: 900 watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Höjd: 59,5 cm
Bredd: 59,5 cm
Djup: 54,8 cm
Nettovikt: 40,42 kg
Bruttovikt: 42,80 kg

Utvalda fördelar med Siemens HM633GBS1S:
Stor kombiugn med en kapacitet på 67 liter
Mikrovågor med fem olika effektnivåer
Tio ugnsfunktioner
Kan köra både konventionell värme, varmluft, grill och mikrovågor
14 automatiska program


Siemens CM633GBW1

✅ 4,5 av 5 stjärnor av kunderna hos Whiteaway.se 
✅ 5 av 5 stjärnor av kunderna hos Enemo.se

Siemens CM633GBW1

Siemens CM633GBW1 har testats och recenserats av kunderna hos Whiteaway.se och Enemo.se.

Användarna verkar vara väldigt nöjda med den här modellen och ger den i slutändan genomsnittliga betyg på 4,5 respektive 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa mer om vad användarna tycker om den här ugnen efter produktbeskrivningen.

Lägg märke till att det här är en kombinerad mikrovågsugn och inbyggnadsugn. Den här modellen ska därför byggas in i köksinredningen och kan därmed inte ställas var som helst som en vanlig mikro.

Stort ugnsutrymme och fem effektlägen

Siemens CM633GBW1 har ett ugnsutrymme på 45 liter och är därmed ganska normalstor för att vara en kombiugn. Det här är en mikrovågsugn med flera traditionella ugnsfunktioner som ökar mångsidigheten.

Den här modellen har nämligen både en grillfunktion och en varmluftsfunktion. Den fungerar därför som en vanlig ugn även om den har en lägre kapacitet.

Siemens CM633GBW1 är en kraftfull ugn med en mikrovågseffekt på upp till 1 000 watt. Utöver maxläget på 1 000 watt finns det fyra olika effektlägen. Dessa ligger på 600, 360, 180 och 60 watt.

För att mikrovågorna ska fungera så effektivt som möjligt är ugnen även försedd med en Inverterteknik som gör att processen går snabbare.

På de lägre inställningarna kan modellen till exempel tina frysta matvaror upp till 30 procent snabbare än vanligt.

Sex ugnsfunktioner och 14 automatiska program

Siemens CM633GBW1 är ett bra alternativ om man vill ha många valmöjligheter och föredrar en kombiugn som kan sköta sig själv.

Utöver mikrovågseffekten finns det nämligen sex ugnsfunktioner. Dessa inkluderar bland annat 4D varmluft, eco varmluft, varmluftsgrill, liten grill och stor grill. Med den här modellen kan man alltså inte bara laga mat med mikrovågor.

Utöver dessa finns det även 14 automatiska program. När man använder dessa program behöver man bara mata in vilken typ av råvara man använder och hur mycket maten väger.

Baserat på detta kan ugnen sedan själv komma fram till en bra tillagningstid och -metod.

Modellen kontrolleras via en 2,8 tums färgskärm med touch och har även en mjukstängande lucka. Andra användbara egenskaper inkluderar temperaturförslag, uppvärmningskontroll och matlagningshjälp.

Användarna: Användarvänlig ugn som fungerar bra

Siemens CM633GBW1 har recenserats av kunder hos Whiteaway.se och Enemo.se. Modellen har fått fina omdömen hos båda dessa butiker.

Användarna framhäver flera olika fördelar med den här ugnen, till exempel att den har enkla kontroller, en låg ljudnivå och en välfungerande tillagning.

En person skriver att ugnen är lätt att programmera och förstå samt att den är både tyst och smidig.

I en annan recension beskrivs modellen som en “läcker kombiugn”, och användaren framhäver där att både ugnen och mikron fungerar riktigt bra.

Siemens CM633GBW1 – specifikationer:
Märke: Siemens
Typ: Kombiugn
Kapacitet: 45 liter
Mikrovågseffekt: 1 000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Höjd: 45,5 cm
Bredd: 59,5 cm
Djup: 54,8 cm
Nettovikt: 35,43 kg
Bruttovikt: 37,70 kg

Utvalda fördelar med Siemens CM633GBW1:
Ugnsutrymme på 45 liter
Har både mikrovågor, varmluft och grill
Mikrovågor med fem olika effektnivåer
Sex ugnsfunktioner för varmluft och grill
14 automatiska program


Alternativ

Här ovanför har vi nu gått igenom ett urval av kombiugnar från Siemens. Alla dessa har fått fina recensioner av konsumenterna. I nästa avsnitt kommer vi istället att presentera alternativ till kombiugnarna från Siemens. Det finns nämligen modeller från andra tillverkare som också är värda en rekommendation. Denna genomgång gör det lättare att få en överblick över andra alternativ och jämföra de olika ugnarna.


Bosch CMG633BS1

✅ 75 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Kagoo.co.uk 
✅ Medelbetyg hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Bosch CMG633BS1

Bosch CMG633BS1 har testats och recenserats av Which.co.uk och Kagoo.co.uk. Den här modellen fick i slutändan fina betyg hos båda dessa källor.

Experterna verkar framförallt positiva till ugnsfunktionerna och användarvänligheten hos den här modellen. De påpekar dock att priset är ganska högt om man jämfört med andra ugnar.

Eftersom att Bosch CMG633BS1 är en inbyggnadsmodell är det viktigt att kontrollera måtten innan man köper den här ugnen.

Experterna: Säker och effektiv ugnsmodell

Enligt de två expertkällorna är Bosch CMG633BS1 en effektiv och säker ugn som är väldigt lätt att komma igång med.

Modellen har enkla kontroller som fungerar optimalt. Tack vare detta kan man snabbt komma fram till vad man ska trycka på.

Experterna från Kagoo.co.uk framhäver dessutom att Bosch CMG633BS1 har ugnsfunktioner som gör det möjligt att laga mat på flera olika sätt. De uppmärksammar även att ugnen är säker att använda tack vare de olika säkerhetsfunktionerna.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Bosch CMG633BS1. De nämner dock att ugnen är ganska dyr.

Mångsidig och funktionell kombiugn

Bosch CMG633BS1 är en mångsidig och funktionell kombiugn som kan användas både som en mikrovågsugn och som en vanlig ugn. Den har en mikrovågseffekt på 1 000 watt och en grillfunktion på 2 800 watt.

Eftersom att det här är en kombiugn kan den tillaga maten på flera olika sätt. Det går till exempel att laga mat med en varmluftsfunktion. Ugnen har en kapacitet på 45 liter och har därmed en bra storlek.

Flera ugnsfunktioner

Bosch CMG633BS1 har sex ugnsfunktioner att välja mellan, närmare bestämt varmluft eco, varmluftsgrill, stor variogrill, liten grill, förvärmning av tallrikar och 4D-varmluft. Man kan därför välja program utifrån hur man vill tillaga maten.

Den här modellen har dessutom en AutoPilot-funktion med 70 olika matlagningsprogram. Med dessa program väljs en specifik ugnsfunktion baserat på den aktuella råvaran och hur mycket maten väger.

Praktiska egenskaper

Bosch CMG633BS1 är en praktisk och användarvänlig ugn med en TFT-skärm och ett kontrollvred på fronten. Dessa används för att ställa in ugnen och välja vilka funktioner man vill använda.

För att man alltid ska kunna se vad som händer med maten tänds dessutom en LED-belysning när man öppnar ugnsluckan.

Bosch CMG633BS1 har även en SoftClose-funktion som säkerställer att ugnsluckan aldrig smäller igen.

Den här funktionen gör nämligen att luckan både öppnas och stängs mjukt och försiktigt, något som helt klart är en fördel när man har händerna fulla med varma plåtar eller liknande.

Bosch CMG633BS1 – specifikationer:
Märke: Bosch
Typ: Kombiugn
Kapacitet: 45 liter
Mikrovågseffekt: 1 000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Höjd: 45,5 cm
Bredd: 59,4 cm
Djup: 54,8 cm
Nettovikt: 35,527 kg
Bruttovikt: 37,8 kg

Utvalda fördelar med Bosch CMG633BS1:
Sex ugnsfunktioner
Autopilotfunktion
Varmluftsfunktion
LED-belysning
SoftClose-funktion


Bosch CMG633BW1

✅ 70 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Kagoo.co.uk

Bosch CMG633BW1

.
Bosch CMG633BW1 har testats och recenserats av det brittiska magasinet Kagoo.co.uk och fick då en fin recension av experterna.

De skriver bland annat att de blev särskilt imponerade av ugnens effektiva tillagning och mikrovågseffekt. Experterna saknar dock vissa funktioner som finns hos många andra modeller.

Flexibel kombiugn

Eftersom att Bosch CMG633BW1 är en kombiugn kan den tillaga maten på flera olika sätt. Ugnen har en mikrovågseffekt på 1 000 watt och kan dessutom tillaga maten som en vanlig ugn, till exempel med varmluft.

Bosch CMG633BW1 har dessutom en inbyggd grillfunktion med en effekt på 2 800 watt. Detta innebär att man kan grilla maten direkt i ugnen och äta grillmat när som helst på året. Ugnen har en kapacitet på 45 liter.

Sex ugnsfunktioner inklusive 4D-varmluft

Bosch CMG633BW1 är utrustad med sex olika ugnsfunktioner, närmare bestämt varmluft eco, varmluftsgrill, stor variogrill, liten variogrill, förvärmning av tallrikar och 4D-varmluft.

4D-varmluft är ett varmluftssystem som säkerställer att luften fördelas jämnt över hela ugnsutrymmet. Med den här funktionen får man därför enhetliga resultat oavsett placering i ugnen. Man hittar alla funktioner och inställningar på ugnens TFT-skärm och kontrollvred.

Tyst kombiugn

Bosch CMG633BW1 är försedd med en EcoSilence Drive-motor och är därför tystgående. Eftersom att den här motorn saknar kolborstar får ugnen nämligen ett trevligare ljud. Motorn förlänger dessutom ugnens livslängd.

Sist men inte minst har Bosch CMG633BW1 en AutoPilot-funktion med 70 förinställda matlagningsprogram. Dessa program hjälper användaren att tillaga maten på bästa möjliga vis.

Allt man behöver göra är att välja program och mata in råvarornas vikt, därefter tar ugnen automatiskt hand om tillagningen från början till slut.

Bosch CMG633BW1 – specifikationer:
Märke: Bosch
Typ: Kombiugn
Kapacitet: 45 liter
Mikrovågseffekt: 1 000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Höjd: 45,5 cm
Bredd: 59,4 cm
Djup: 54,8 cm
Nettovikt: 35,527 kg
Bruttovikt: 37,8 kg

Utvalda fördelar med Bosch CMG633BS1:
Tyst ugn
Mikrovågseffekt
Grillfunktion
Autopilotfunktion
Användarvänlig


Vad är en kombiugn?

Siemens CM633GBS1S En kombiugn är en typ av ugn som kan användas till många olika uppgifter och ändamål. Det finns flera olika typer av kombiugnar.

Ofta rör det sig dock om en mikrovågsugn som kan göra mer än vad mikrovågsugnar vanligtvis brukar kunna.

Dessa kan till exempel ha en grill- och varmluftsfunktion. En annan vanlig typ av kombiugn är en konventionell ugn som även har en ångfunktion eller liknande.

Priset för kombiugnar kan därför variera en hel del.

Det brittiska konsumentmagasinet Which.co.uk skriver att det är vanligast med kombi-mikrovågsugnar. Tack vare kombifunktionen kan dessa ofta både baka, steka och grilla.

Med en bra kombi-mikrovågsugn har man därför så gott som samma möjligheter som med en vanlig ugn.

Jämfört med en vanlig mikrovågsugn får man alltså betydligt mer flexibilitet med en kombimodell. En kombiugn kombinerar mikrovågsenergin med grill och varmluft. Man kan därför både värma upp, steka, baka, bryna och gratinera maten precis som i en vanlig ugn.

Kombiugnar är ofta mindre än vanliga ugnar och har i regel en lägre kapacitet.

Detta kommer givetvis med sina egna utmaningar, men den mindre storleken gör även att ugnen blir varm snabbare. Med en kombiugn kan matlagningen därför gå smidigare.

Genom att kombinera olika matlagningsfunktioner kan man dessutom spara pengar. Man kan till exempel värma mat med mikrovågor och sedan köra grillfunktionen för att få en spröd yta.


Köpguide: Vad ska man tänka på?

Baserat på expertinformation från det brittiska konsumentmagasinet Which.co.uk berättar vi här vad du bör veta om du funderar på att köpa en kombiugn.

Bra ersättning
Experterna skriver att en kombiugn kan användas som ersättning för både en vanlig ugn och en mikrovågsugn.

Detta är en extra stor fördel om du har ont om utrymme i köket. En kombiugn kan dessutom vara bra om du behöver extra ugnsutrymme under högtider eller om du brukar laga väldigt stora måltider.

Experterna betonar dock att du bara borde investera i en kombiugn om du faktiskt tänker dra nytta av funktionerna. Om du bara vill värma upp lite mat eller poppa popcorn någon gång emellanåt kommer du att klara dig fint med en vanlig mikrovågsugn.

Om det skulle räcka för dig kan du med fördel läsa Konsumentmagasinets artikel om just mikrovågsugnar.

Pris
pris Which.co.uk skriver även att en kombiugn kostar mer än en mikrovågsugn och att priserna varierar från runt tusenlappen till flera tusen kronor.

Experterna menar dock att man utan problem kan hitta en bra kombiugn till ett överkomligt pris.

De allra dyraste modellerna kommer ofta från mer välkända märken och brukar även vara lika stora som en vanlig ugn. Dessa ugnar brukar dessutom ha flera smarta funktioner, till exempel tillagning med ånga.

Kapacitet
Kapaciteten hos en kombiugn anges alltid i liter. Vanliga ugnar har i regel en kapacitet på 60-70 liter medan kapaciteten hos kombiugnar brukar ligga på runt 45 liter.

Automatiska program
Automatiska program kan vara väldigt praktiska när man lagar mat. Dessa kan nämligen automatiskt komma fram till rätt tillagningstid och rätt kombination av mikrovågor, varmluft och grill. Du behöver bara ange vikt och typ av råvara, sedan sköter ugnen resten.

De flesta kombiugnar har åtminstone några automatiska program, och de mest avancerade modellerna kan ha upp till 30 eller till och med ännu fler.

Automatiska program

Flerstegsprogram
Flerstegsprogram gör det möjligt att programmera in olika tillagningsstadier efter varandra. Om man har en fryst paj kan man till exempel köra upptining, tillagning och slutligen grill för att ge pajen en spröd yta.

Tillbehör
Vissa kombiugnar levereras med tillbehör som gör användningen mer mångsidig. Det finns till exempel tillbehör för att ångkoka grönsaker och ris. Vissa modeller kommer även med en krispplatta som ser till att både paj och pizza får en krispig botten.


Kombiugn – fördelar och nackdelar

Which.co.uk listar följande för- och nackdelar med kombiugnar:

Fördelar:
Erbjuder fler matlagningsfunktioner än en vanlig mikrovågsugn.
Kan tillaga maten på samma sätt som en vanlig ugn.
Kan vara snabbare än en vanlig ugn, särskilt om man kombinerar olika matlagningsfunktioner.
Har ofta många automatiska funktioner.
Rymmer ofta mer än vanliga mikrovågsugnar.
Bra alternativ om du inte har plats för både en mikro och en vanlig ugn.

Nackdelar:
Kostar mer än vanliga mikrovågsugnar.
Mer svårhanterliga än mikrovågsugnar.
Kan vara onödiga om du inte använder alla funktioner.
Lägre kapacitet än en vanlig ugn.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka kombiugnar från Siemens har fått bäst omdömen?

Siemens HM633GBS1S och Siemens CM633GBS1S

Hur har kombiugnarna från Siemens testats?

Det finns inga officiella tester av kombiugnarna. Vi på Konsumentmagasinet har istället analyserat ett stort antal användarrecensioner för att kunna ge dig en överblick över de modeller med bäst omdömen.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för ugnar går från A i toppen till G i botten. Energimyndigheten berättar dock att man alltid bör jämföra den faktiska energiförbrukningen per användning istället för att bara titta på energiklasserna. En användning motsvarar tillagningen av en stek.


Genomgång av testkällor

Kagoo.co.uk
Det brittiska magasinet Kagoo.co.uk jämför olika konsumentprodukter för att hjälpa sina läsare att hitta de bästa produkterna på marknaden. Den här gången har de testat och recenserat de två kombiugnarna Bosch CMG633BS1 och Bosch CMG633BW1.

Du kan läsa hela recensionen av Bosch CMG633BS1 här.

Du kan läsa hela recensionen av Bosch CMG633BW1 här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du fortfarande inte är säker på att en kombiugn från Siemens är rätt för dig kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel läsa våra generella artiklar ugn test och varmluftsugn test. I dessa går vi igenom flera av marknadens expertfavoriter.

Om du vill ha en ugn från en specifik tillverkare kanske du även vill läsa någon av våra märkesspecifika artiklar. Bland dessa hittar du bland annat Siemens ugn test, Electrolux ugn test och Bosch ugn test.

I dessa artiklar hittar du en översikt över topscorer ugnar som har granskats av oberoende expertpaneler. För att du snabbt och enkelt ska kunna se vilken återförsäljare som är billigast finns det även prisjämförelser för de olika modellerna.

Vi kan även hjälpa dig som är ute efter en inbyggnadsugn. Till att börja med kan du skapa dig en överblick över utbudet på marknaden i vår allmänna artikel inbyggnadsugn test.

Precis som med de vanliga ugnarna har vi även här ett antal märkesspecifika artiklar, till exempel Siemens inbyggnadsugn test.

En annan sak som är smart att ta hänsyn till är ugnsrengöringen. I artiklarna självrengörande ugn test och pyrolysugn test hittar du en genomgång av marknadens bästa ugnar med självrengöringsprogram.

Slutligen vill vi framhäva de smarta ångugnarna. På grund av deras kulinariska egenskaper blir ångugnar bara mer och mer populära.

Genom att tillaga mat med ånga bevarar man både fukt, smak och mängder av vitaminer och mineraler som annars skulle gå förlorade.

Energiförbrukningen är dessutom lägre vid ångkokning än när man använder en vanlig ugn. Du kan läsa mer om allt detta i vår artikel ångugn test.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta