Electrolux Kylskåp Test – Hitta de bästa Electrolux kylskåparna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I detta Electrolux-kylskåps test tittar vi närmare på de kylskåp från Electrolux som experterna har värderat till att vara de bästa på marknaden just nu. Vi har gått igenom en rad olika kända tester som har testat de alla och hittat de bästa Electrolux-kylskåpen.

Vår genomgång av testerna inkluderar bl.a. det välkända svenska magasinet Råd & Rön,  samt Europas största testmagasin, tyska Stiftung Warentest.

I denna artikel går vi igenom ytterligare en rad andra testvinnande kylskåp från andra märken, så att du får möjlighet att bygga din egen uppfattning över vilka alternativ som finns ute på marknaden. Du kan läsa en beskrivning av varje kylskåp och se varför och hur de olika kylskåpen utmärker sig i de olika testerna.

Nedan kommer vi gå igenom de olika fördelarna med dessa olika testvinnare. Längst ner i artikeln hittar du källorna till de tester vi refererar till.

I denna artikel får du:

🔸 En genomgång av de bästa testvinnande Electrolux-kylskåpen
🔸 En genomgång av alternativa testvinnare från andra märken
🔸 En genomgång av alla källor vi har använt i artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux LRS2DF39X kylskåp

electrolux-koeleskab-ERF3866AOX_open

 

 

.

Styrning
kylskap-electrolux-erf4114aox Det är mycket enkelt att styra temperaturen på LCD-displayen, något som betyder att det är ett kylskåp som i stort sett alla kan använda. Kylskåpet är utrustat med ett litet larm som startar om dörren inte har stängts korrekt.

En annan fördel med detta kylskåp är LED-ljusen inne i skåpet, som gör det enkelt att snabbt få en överblick av innehållet i kylen.

Funktioner
Denna modell utmärker sig bl.a. genom många nyttiga funktioner som den är utrustad med.

Ett par av dessa är värda att lyfta fram, som exempelvis den supereffektiva Superkylnings funktionen, där du har möjlighet att sätta igång kylen med att starta igång en extra kraftig nedkylning under en kortare tidpunkt.

Detta är en fördel när du t.ex. lägger in nya varor i kylen som snabbt behöver kylas ner. Med Superkylnings funktionen undviker du att kylningseffekten i allmänhet sänks i hela kylskåpet och de varor som redan ligger i kylen påverkas därmed inte av att kylen använder energi för att kyla ner de nya varorna.

Det finns även en Freestore funktion, vilket fungerar genom att ge ventilerad kylning. Fördelen med ventilerad kylning är att luften cirkulerar runt i kylskåpet och därmed ser till att alla varor håller samma temperatur. Kylskåpet är märkt med energiklass A++, vilket betyder att den är ett av de mest miljövänliga kylskåp ute på marknaden.

Electrolux har dessutom fixat en Semesterfunktion, vilket gör det möjligt att spara på elförbrukningen om du exempelvis är borta under några dagar. När du aktiverar Semesterfunktionen, kyls det lite mindre, men fortfarande tillräckligt för att alla varorna i kylen hålls vid rätt temperatur.

Fördelar

 • Inbyggd LED-belysning
 • Tyst i drift
 • Hög kylningsförmåga
 • Stilren design
 • Elektronisk temperaturstyrning via LCD-display
 • Ventilerad kylningsfunktion och Superkylnings funktion
Nackdelar

 • Energimärkt F

Storlek:
🔴 Höjd: 1854 mm
🔴 Bredd: 595 mm
🔴 Djup: 668 mm
🔴 Vikt: 63 kg

Utvalda specifikationer:

 • Energiklass F
 • Årlig energiförbrukning: 152 kWh/år
 • Kylkapacitet: 390 liter
 • Ljudnivå: 38 dB

Electrolux LTB1AF24W0 kombiskåp – billigt och energieffektivt kombiskåp

Electrolux LTB1AF24W0 kombiskåp

 

Electrolux LTB1AF24W0 är ett av de billigare alternativen när det kommer till kombiskåp. Detta kombiskåp från Electrolux har fått 4.5/5 stjärnor baserat på mer än 40 kundrecensioner på Elecrolux.se. Konsumenterna ger denna kyl/frys ett högt betyg eftersom den har en låg ljudnivå, har en god kyl- och frysförmåga och har en bra design. 

Mycket kyl för pengarna

Denna modell från Electrolux ger dig mycket kyl och frys för dina pengar. Det låga priset gör Electrolux LTB1AF24W0 mer åtkomlig för personer med lägre inkomst, vilket alltid är positivt. Detta är ett kombiskåp som inte kommer kosta dig skjortan. Det låga priset och den goda kapaciteten är bara några saker som konsumenterna älskar med detta kombiskåp. Om du är student eller bara har en lägre månadslön, skulle detta kombinerade skåp vara ett bra val för dig. 

Detta kombinerade skåp har en neutral och stilren design som passar nästan alla typer av kök. Det fås i färgen vit, vilket är en färg som fungerar bra med de flesta andra färger. Över lag smälter detta kombinerade skåp riktigt bra in i de flesta köksinredningar, oavsett vilken stil du har.

Smart förvaring och energisnåla lampor

Electrolux LTB1AF24W0 bjuder bland annat på smarta förvaringsmöjligheter och riktigt energisnåla LED-lampor. LED-lamporna ger ifrån sig ett bra ljus, samtidigt som de inte påverkar din elräkning speciellt mycket. Grönsakslådan i kylen är lika bred som resten av kylskåpet, vilket ger dig extra mycket plats att förvara frukt och grönt på. Frukter och grönsaker är mer känsliga än många andra typer av livsmedel, så att ha ett extra stort utrymme för denna typ av mat är riktigt trevligt. Med mer plats för frukt och grönt blir det lättare för dig att laga mer vegetarisk eller vegansk mat, något som de flesta borde bli bättre på. 

Frysfacket i detta skåp är placerat längst upp. Hos många andra modeller är detta fack placerat i botten av skåpet. Vart frysen är placerad spelar egentligen ingen större roll. Vilken placering som är smartast är helt enkelt en smaksak. Att ha frysen placerad i toppen kan vara riktigt smart för vissa användare.

Electrolux LTB1AF24W0 har tyvärr ett något opraktiskt handtag som i vissa fall kan vara lite svårt att få tag i. Detta är dock en ganska liten och obetydlig nackdel som inte påverkar resten av kyl/frysens förmåga och kapacitet.

Fördelar

 • LowFrost-system
 • Grönsakslåda med full bredd
 • Energieffektiva LED-lampor
 • Åtkomligt pris
Nackdelar

 • Opraktisk handtagsdesign

Specifikationer
🔴 Färg: Vit
🔴 LED-belysning
🔴 Fryskapacitet per dygn: 2kg
🔴 Dörr: Högerhängd
🔴 Dimensioner: 143,4 x 55 x 54,7 cm
🔴 Antifrostfunktion: LowFrost
🔴 Energiklass: F


Electrolux ENS8TE19S kombiskåp – automatisk avfrostning och många förvaringslösningar

Electrolux ENS8TE19S kombiskåp

 

Electrolux ENS8TE19S är ett mycket praktiskt och omtyckt kombiskåp från tillverkaren Electrolux. Electrolux ENS8TE19S har fått 4.4/5 stjärnor baserat på kundrecensioner på Electrolux.se. Det höga betyget är ett bevis på hur mycket konsumenterna tycker om detta kyl/frysskåp. 

Anpassningsbart och smidigt

Detta Electrolux-kombiskåp kan anpassas på en rad olika vis tack vare MultiSpace och CustomFlex®. De flesta av delarna inuti skåpet kan flyttas runt, vilket ger dig många förvaringsmöjligheter. Om något inte får plats, kan du alltid testa att flytta runt på delarna lite. Dörren har flyttbara fack i flera olika storlekar som kan flyttas runt och anpassas efter dina behov. Att kunna anpassa sin kyl och frys på detta vis är alltid trevligt. Electrolux ENS8TE19S ger dig möjligheten att göra ditt kyl/frysskåp mer personligt och anpassat efter dina egna behov.

Med hjälp av elektronisk dual touch control kan du snabbt och enkelt kontrollera eller ställa in kylskåpet. Med bara några få tryck kan du ändra både temperaturen och funktionerna. 

Electrolux ENS8TE19S har mer utrymme än standardmodellerna tack vare sin extra höga höjd. När du väljer denna modell får du alltså mer plats att förvara dina matvaror och drycker på. 

Ett kombiskåp som sköter sig självt

Detta kombinerade kyl- och frysskåp är utrustat med ett temperatur- och dörralarm som varnar vid för höga temperaturer eller när dörren inte är ordentligt stängd. Detta smarta larm hjälper dig om du skulle råka glömma dörren på glänt eller om temperaturen av någon anledning skulle råka stiga. Denna kyl/frys kan på egen hand hålla fuktigheten på rätt nivå, vilket leder till att matvarorna får en ännu längre hållbarhet. På så vis kan Electrolux ENS8TE19S hjälpa dig att undvika matspill och bli mer klimatsmart.

Electrolux ENS8TE19S är även utrustat med automatisk avfrostning i både kyl och frys. Du slipper alltså att frosta av skåpet själv. Att slippa denna extrasyssla i vardagen är alltid ett stort plus.

Electrolux ENS8TE19S är ett av de dyrare kombiskåpen på marknaden. Detta kan vara värt att fundera lite över innan du gör ditt val. Det extra utrymmet kan dock för vissa vara värt pengarna. 

Fördelar

 • Flera förvaringslösningar
 • Flyttbara delar
 • Automatisk avfrostning i både frys och kyl
 • Temperatur- och dörralarm
Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer
🔴 Färg: Vit
🔴 Volym kyl: 208l
🔴 Volym frys: 61l
🔴 Fryskapacitet per dygn: 10kg
🔴 Automatisk avfrostning: Ja
🔴 Dörr: Högerhängd, omhängningsbar
🔴 Dimensioner: 188,4 x 54,8 x 54,9 cm
🔴 Energiklass: E


Electrolux LRS1DF39W kylskåp – bra för 5-6 personer

✅ 4,4 stjärnor på Google

Electrolux ERF4115DOW

 

 

.
Modellen Electrolux LRS1DF39W har inte granskats av konsumentråd eller experter i några officiella tester, men eftersom att den har fått riktigt bra kundomdömen på Google tar vi ändå med den i den här artikeln.

Recensionerna visar att Electrolux LRS1DF39W är ett mycket bra och välfungerande kylskåp som utan problem lever upp till konsumenternas krav och önskemål. Electrolux LRS1DF39W är ett bra alternativ för konsumenten som behöver ett stort kylskåp.

Kort om Electrolux LRS1DF39W
Electrolux LRS1DF39W är ett stort kylskåp med en kapacitet på 390 liter, vilket täcker behovet för fem till sex personer.

Funktionen FreeStore säkerställer på ett intelligent sätt att kylningen är bra och jämn i hela kylskåpet. Funktionen minimerar temperaturskillnaderna i kylskåpet och ser till att alla hyllor, både högst upp och längst ner, håller samma temperatur. För användaren innebär detta att matvarorna håller samma temperatur oavsett var man placerar dem i kylen.

Electrolux LRS1DF39W har dessutom en LED-belysning som både sparar energi och ger konsumenten en bra översikt.

Vad säger konsumenterna?
Electrolux køleskab ERF4115DOW
Konsumenterna framhäver många olika aspekter med Electrolux LRS1DF39W. De skriver bland annat om kapaciteten och den enkla rengöringen som gör att modellen passar i även stora hushåll. Konsumenterna påpekar även att LED-belysningen verkligen förbättrar översikten.

Andra konsumenter berättar att det redan rymliga kylskåpet kan utnyttjas ännu bättre tack vare de extra djupa och långa hyllorna. Grönsakslådan har också en bra storlek och den glider dessutom på skenor, vilket gör att den är smidig att öppna och stänga.

I recensionerna framhävs även designen och det nämns att kylskåpets utsida är mycket elegant och har ett enkelt utseende.

Electrolux LRS1DF39W har en praktisk flaskhylla som gör det enkelt att förvara flaskor i kylskåpet utan att de tar särskilt mycket plats. Dörren på Electrolux LRS1DF39W är högerhängd, men den kan även vändas.

Fördelar

 • Stort kylskåp med en kapacitet på 387 liter
 • FreeStore-teknik som ger en jämn temperatur i hela kylskåpet
 • LED-belysning
 • Med praktisk flaskhylla
Nackdelar

 • Energiklass F

Storlek:
🔴 Höjd: 185 cm
🔴 Bredd: 59,5 cm
🔴 Djup: 66,8 cm (D)
🔴 Vikt: 62 kg

Utvalda Specifikationer:

 • Energiklass F
 • Årlig energiförbrukning: 152 kWh/år
 • Kylkapacitet: 390 liter
 • Ljudnivå: 38 dB

Electrolux LNT3LE31X1 kombiskåp – energieffektiv kyl med stor kapacitet

Electrolux LNT3LE31X1

Electrolux LNT3LE31X1 har inga konsumentrecensioner och har heller inte testats av experter ännu. Trots detta har vi ändå valt att ta med denna modell i vårt stora test av Electrolux-kylskåp. Vi tycker att Electrolux LNT3LE31X1 förtjänar en plats på listan, då den har ett flertal smarta funktioner, samt har en hög kapacitet. 

Riktigt låg ljudnivå

Electrolux LNT3LE31X1 har, jämfört med många andra liknande modeller på marknaden, en oroligt låg ljudnivå. När den står i ditt kök kommer du knappt att märka av den. Andra kylskåp tenderar att föra lite oväsen då och då, men det är inget problem för Electrolux LNT3LE31X1. Letar du efter ett tystare kombiskåp än det du redan har hemma i ditt kök, skulle denna modell kunna passa perfekt.

Detta kombinerade kyl/frysskåp har inte bara en låg ljudnivå, utan även en mycket stor kapacitet. Kylen rymmer hela 195l, medan frysen rymmer upp till 110l. Du får alltså gott om plats när du väljer att köpa detta kombiskåp till ditt kök. För att vara ett kombiskåp, har detta skåp en frys som är större än hos många andra modeller. Om du är ute efter en modell med så mycket fryskapacitet som möjligt, skulle en Electrolux LNT3LE31X1 kunna vara ett utmärkt val för dig och ditt kök. 

Detta är ett riktigt snyggt kombiskåp som kan fås i färgen rostfritt stål. Det rostfria stålet är inte bara neutralt och stilrent, utan även otroligt lätt att rengöra. 

Fyllt med smart teknologi

Electrolux LNT3LE31X1 är fyllt med smart teknologi. ColdSense-teknologin ser till att dina matvaror och drycker kyls ner upp till 40% snabbare än i andra kylskåp. Med denna teknologi kan kombiskåpet själv känna av temperaturförändringar och se till att hålla temperaturen på en jämn och konstant nivå.

Hyllorna är tillverkade av ett extra starkt glas som klarar av det mesta. Dessa hyllor är riktigt lätta att rengöra och kan snabbt torkas av med en trasa.

Lamporna i det här kombiskåpet är LED-lampor. Det betyder att du får ett skarpt ljus utan att det märks på dina elräkningar. LED-lampor tenderar även att ha en lägre livstid än andra typer av lampor.

Denna modell från Electrolux saknar automatisk avfrostning. Det betyder att du själv måste hålla koll på avfrostningen och utföra den när det är nödvändigt. Andra modeller kan erbjuda denna funktion, om du gärna vill slippa att frosta av kombiskåpet på egen hand. 

Fördelar

 • Hög fryskapacitet
 • Energieffektiv
 • Smart teknologi
 • Låg ljudnivå
 • LED-ljus
Nackdelar

 • Ingen automatisk avfrostning

Specifikationer
🔴 Färg: Rostfritt stål
🔴 Dimensioner: 175 x 59,5 x 64,7 cm
🔴 Vikt: 63,14kg
🔴 Kapacitet kyl: 195l
🔴 Kapacitet frys: 110l
🔴 Energiklass: E


Information om Electrolux

Electrolux-logo

I denna artikel har vi gått igenom de högst bedömda kylskåpen från Electrolux. Vi har också gått igenom en rad testvinnande alternativ från andra märken. Detta för att upplysa dig som konsument om de bästa möjligheterna på marknaden innan du tar steget och köper ett nytt kylskåp.

I denna sektion kan du läsa lite närmare om märket Electrolux och få inblick i deras värderingar.

Historien om Electrolux:
Electrolux är en svensk verksamhet, som är välkända för sin produktion av vitvaror, elektriska apparater till professionell användning och hushållsmaskiner.

Verksamheten är en av världens största inom denna bransch och är aktiv i mer än 150 länder.

Electrolux har också köpt en rad andra stora märken inom vitvarumarknaden, bl.a. AEG, Voss och Zanussi. Så är du ute efter ett Electrolux-kylskåp är det bra att veta att de andra märkena också ägs av Electrolux och levererar samma kvalitet.

Electrolux grundades 1910 och verksamheten har vuxit över de senaste 100 år. Idag har Electrolux mer än 50 fabriker i hela Europa. Du kan läsa mer om Electrolux:s historia genom att klicka här.

Du kan lära dig mer om Electrolux-kylskåpen genom att besöka deras officiella hemsida. Här kan du läsa mycket mer om alla de fördelar som kan finnas i att köpa ett Electrolux-kylskåp. Det finns också en lista över alla de olika kylskåp de säljer. Du kan besöka deras sida här.

Önskar du att läsa mer om deras vision som verksamhet, så kan du besöka deras internationella sida, där de skriver mycket mer om deras vision som verksamhet. Du kan läsa mer genom att klicka här.


I följande avsnitt kommer vi att gå igenom några tips och tricks som visar hur man tar hand om sitt kylskåp på bästa sätt för att förlänga livslängden och höja effektiviteten.

 


Sänk kylskåpets energiförbrukning

Danska sparenergi.dk berättar att man kan göra mycket för att spara energi när man köper en ny kyl eller frys, men det finns även åtgärder som kan göras i vardagen.

Här är en lista över vad du kan göra:

♻ Först och främst bör man välja ett kylskåp med en bra energimärkning, gärna A++ eller A+++.

♻ Köp kylskåp och frys separat.

♻ Välj modeller med digital termostat och display.

♻ Var medveten om vilket storlek du behöver i ditt hushåll.

♻ Håll temperaturen i kylskåpet mellan 3 och 5 grader.

♻ Håll temperaturen i frysen på -18 grader.

♻ Tina mat i kylskåpet.

♻ Se till att lämna utrymme för ventilation.

♻ Kontrollera tätningslisterna ibland.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Electrolux kylskåp är bäst i test?

Electrolux ERF4114AOX och Electrolux ERF4114AOW

🤓 Hur testas Electrolux kylskåpen?

Kylskåp bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Electrolux Kylskåp Test – Dessa källor har vi gått igenom 

Vi har gått igenom en lång rad tester av kylskåp. Många av de tester du hittar på nätet ska du vara riktigt kritisk mot. Anledningen är att många sajter gör ”tester” utan att faktiskt någonsin ha testat produkterna i verkligheten, utan bara genom att hävda att de har gjort så. Hos oss på Konsumentmagasinet.se använder vi oss därför bara av pålitliga källor, dvs från organisationer som på riktigt har testat produkterna. Vi har använt oss av följande källor i denna artikel:

 

Råd & Rön 🇸🇪
Det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest är ett av de mest kända testmagasin i Europa, med miljontals läsare.

I denna artikel refererar vi till deras test av kylfrysar, där de i ett laboratorium har testat 30 olika modeller i juni 2016. Återigen ligger fokus här på de viktigaste parametrarna som funktioner, styrning, energiförbrukning, överordnad kvalitet samt kylningsförmåga.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest är ett av de mest kända testmagasin i Europa, med miljontals läsare.

I denna artikel refererar vi till deras test av kylfrysar, där de i ett laboratorium har testat 30 olika modeller i juni 2016. Återigen ligger fokus här på de viktigaste parametrarna som funktioner, styrning, energiförbrukning, överordnad kvalitet samt kylningsförmåga.

Hela testet kan läsas här. Var uppmärksam på att även hos Stiftung Warentest krävs det betalt abonnemang för att kunna läsa testet.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Electrolux ERF4114AOW – välutrustat kylskåp

✅ Betygsatt 4,2 stjärnor på Google
✅ Förnyad modell av toppbetyg hos svenska konsumentorganisationen Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

.
Electrolux ERF4114AOW, som är den tidigare modellen av detta, har testats av både svenska Råd & Rön. I testet presterade detta fristående kylskåp från Electrolux riktigt bra. Modellen blev en av de högst rankade av Råd & Rön.

Konsumenter på Google ger kylskåpet 4,2 stjärnor för att det har en bra inredning och en snygg design

Styrning
Detta kylskåp hyllas för dess intuitiva och enkla styrning, som gör att i stort sett alla i familjen kan ställa in det på ett korrekt sätt.Electrolux ERF4114AOW koeleskab

Inställningarna styrs via en LCD-display, där du kan välja mellan de många funktionerna som kylskåpet kan bjuda på. Du kan läsa mer om dessa olika funktioner vidare.

En stor fördel med LCD-displayen är att du enkelt kan ställa in temperaturen på ett precist sätt, då den ställs in digitalt och inte via någon tryckknapp som fanns på de äldre modellerna.

Det finns också inbyggt LED-ljus i själva kylen, vilket snabbt ger en överblick samtidigt som modellen också sparar energi.

Funktioner
Några av de funktioner som är värda att lyfta fram är bl.a. Superkylnings funktionen, som gör det möjligt att kyla ner temperaturen i kylen extra kraftigt under en kortare tidpunkt. Detta är en stor fördel om du nyss är hemkommen med nya varor att lägga i kylen, som snabbt behöver kylas ner. Detta ser samtidigt till att de existerande varorna i kylen behåller den optimala temperaturen.

Kylskåpet är även utrustat med en ventileringsfunktion, som Electrolux kallar för Freestore. Denna funktion ser till att kall luft ventileras runt i kylskåpet och därmed säkrar att alla matvarorna behandlas med optimal temperatur. Kylskåpet tillhör bland de mest miljövänliga på marknaden och är således märkt med energimärkningen A++.

Det bör också nämnas att denna modell är utrustad med en så kallad Semesterfunktion, som kan aktiveras om du är borta i flera dagar. Därmed sänker kylskåpet energinivån och ser till att dina varor i kylen förvaras vid optimal temperatur.

Fördelar

 • Inbyggd LED-belysning
 • Tyst i drift
 • Hög kylningsförmåga
 • Stilren design
 • Elektronisk temperaturstyrning med LCD-display
 • Semesterfunktion
 • Ventilerad kylningsfunktion och superkylningsfunktion
Nackdelar

 • Energiklass F

Storlek:
🔴 Höjd: 1854 mm
🔴 Bredd: 595 mm
🔴 Djup: 668 mm
🔴 Vikt: 63 kg

Utvalda Specifikationer:

 • Energiklass F
 • Årlig energiförbrukning: 152 kWh/år
 • Kylkapacitet: 390 liter
 • Ljudnivå: 38 dB

Liebherr KB 4350

✅ Testvinnare hos konsumentorganisationen Råd & Rön

Liebherr KB 4350 

Modellen Liebherr KB 4350 har granskats av både svenska och danska experter från Råd & Rön. De har undersökt funktioner, användbarhet, energiförbrukning, användarvänlighet samt förmågan att hålla kylskåpet kallt.

Expertpanelerna är eniga om att Liebherr KB 4350 är ett utmärkt kylskåp och det belönas med en förstaplacering i båda testerna.

Kort om Liebherr KB 4350

Liebherr KB 4350 är ett bra val för konsumenten som vill ha ett stort och rymligt kylskåp.

Det här kylskåpet har nämligen en kapacitet på 367 liter, vilket är tillräckligt för ett större hushåll på fem eller sex personer. Eftersom att Liebherr KB 4350 tillhör energiklass A++, vilket är en riktigt bra miljömärkning, tar modellen dessutom hänsyn till både elräkningen och miljön.

Den årliga energiförbrukningen är därmed låg och ligger på 90 kWh/år.

Modellen är vit och har en enkel design för att den ska kunna passa in i alla typer av kök. Bakom dörren har den en TFT-färgskärm med touch på 2,4 tum.

Användning och funktioner

Liebherr KB 4350 har många bra funktioner som gör livet lite lättare för konsumenten. Modellen har till exempel en ventilerad kylning som gör att temperaturen hålls jämn i hela kylskåpet, vilket innebär att du inte längre behöver tänka på att vissa livsmedel ska förvaras vid en lägre temperatur än andra.

Liebherr KB 4350 har dessutom en elektronisk temperaturkontroll som ser till att temperaturen kan ställas in exakt som man vill ha den. Den elektroniska temperaturkontrollen skiljer sig från systemet på många äldre modeller som istället har ett vred utan specifika gradmarkeringar, vilket gör det svårt att hitta en exakt temperatur.

Modellen är även försedd med ytterligare åtgärder för att garantera en optimal temperatur som håller maten fräsch längre. Det handlar om PowerCooling med FreshAir samt BioFresh-lådor för grönsaker.

Andra fördelar

Liebherr KB 4350 har LED-lampor på flera ställen i kylskåpet för att ge en optimal belysning. LED-belysning med dimmer finns i taket, och det finns även LED-lampor i BioFresh-lådorna samt på den bakre väggen.

Liebherr KB 4350 har dessutom fyra GlassLine förvaringshyllor, varav en är delbar, och det finns även en flask- och förvaringshylla.

Storlek:
🔴 Höjd:185 cm
🔴 Bredd: 60 cm
🔴 Djup:71 cm
🔴 Vikt:76,4 kg

Fördelar med Liebherr KB 4350:
Stort kylskåp med en kapacitet på 367 liter
Ventilerad kylning garanterar en jämn temperatur i hela kylskåpet
Elektronisk temperaturkontroll
PowerCooling och BioFresh-lådor

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta