Electrolux Kylskåp Test – Hitta de bästa Electrolux kylskåparna

0

I detta Electrolux-kylskåps test tittar vi närmare på de kylskåp från Electrolux som experterna har värderat till att vara de bästa på marknaden just nu. Vi har gått igenom en rad olika kända tester som har testat de alla och hittat de bästa Electrolux-kylskåpen.

Vår genomgång av testerna inkluderar bl.a. det välkända svenska magasinet Råd & Rön, dess danska motsvarighet Tænk, samt Europas största testmagasin, tyska Stiftung Warentest.

I denna artikel går vi igenom ytterligare en rad andra testvinnande kylskåp från andra märken, så att du får möjlighet att bygga din egen uppfattning över vilka alternativ som finns ute på marknaden. Du kan läsa en beskrivning av varje kylskåp och se varför och hur de olika kylskåpen utmärker sig i de olika testerna.

Nedan kommer vi gå igenom de olika fördelarna med dessa olika testvinnare. Längst ner i artikeln hittar du källorna till de tester vi refererar till.

I denna artikel får du:
🔸 En genomgång av de bästa testvinnande Electrolux-kylskåpen
🔸 En genomgång av alternativa testvinnare från andra märken
🔸 En genomgång av alla källor vi har använt i artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux ERF4114AOX

Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk

electrolux-koeleskab-ERF3866AOX_open

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 939,00 Kr. 0,00 Kr. 6 939,00 Kr. Läs mer
6 939,00 Kr. 0,00 Kr. 6 939,00 Kr. Läs mer

 

Det första Electrolux-kylskåpet på listan heter ERF4114AOX och detta fristående kylskåp blev testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk, i ett test bland 20 olika kylskåp.

I testet utmärkte sig detta kylskåp bl.a. på så sätt att experterna värderade att den klarade sig bra på samtliga parametrar den testades på. Här får du alltså ett kylskåp där du kan vara säker på att få hög kvalitet hela vägen.

Kylskåpet utmärker sig bl.a. genom att vara mycket enkel att använda. Användarvänligheten får toppbetyg och experterna kallar modellen för ett riktigt säkert val. En annan viktig faktor, som gör detta kylskåp från Electrolux till en testvinnare, är dess låga elförbrukning, samtidigt som modellen har en hög kylningskapacitet. Modellen värderas även till att vara riktigt tyst, vilket är en mycket behaglig egenskap. Några kylskåp har tendens till att låta ganska mycket under kylningsprocessen, vilket mycket väl kan irritera många. Med detta Electrolux ERF4114AOX får du alltså en av de mest tysta kylskåp ute på marknaden.

Styrning
kylskap-electrolux-erf4114aox
Experterna är mycket imponerade av den enkla styrningen av denna modell. Det är mycket enkelt att styra temperaturen på LCD-displayen, något som betyder att det är ett kylskåp som i stort sett alla kan använda. Kylskåpet är utrustat med ett litet larm som startar om dörren inte har stängts korrekt.

En annan fördel med detta kylskåp är LED-ljusen inne i skåpet, som gör det enkelt att snabbt få en överblick av innehållet i kylen.

Funktioner

Denna modell utmärker sig bl.a. genom många nyttiga funktioner som den är utrustad med.

Ett par av dessa är värda att lyfta fram, som exempelvis den supereffektiva Superkylnings funktionen, där du har möjlighet att sätta igång kylen med att starta igång en extra kraftig nedkylning under en kortare tidpunkt.

Detta är en fördel när du t.ex. lägger in nya varor i kylen som snabbt behöver kylas ner. Med Superkylnings funktionen undviker du att kylningseffekten i allmänhet sänks i hela kylskåpet och de varor som redan ligger i kylen påverkas därmed inte av att kylen använder energi för att kyla ner de nya varorna.

Det finns även en Freestore funktion, vilket fungerar genom att ge ventilerad kylning. Fördelen med ventilerad kylning är att luften cirkulerar runt i kylskåpet och därmed ser till att alla varor håller samma temperatur. Kylskåpet är märkt med energiklass A++, vilket betyder att den är ett av de mest miljövänliga kylskåp ute på marknaden.

Electrolux har dessutom fixat en Semesterfunktion, vilket gör det möjligt att spara på elförbrukningen om du exempelvis är borta under några dagar. När du aktiverar Semesterfunktionen, kyls det lite mindre, men fortfarande tillräckligt för att alla varorna i kylen hålls vid rätt temperatur.

Storlek:
Höjd: 1854 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 668 mm
Vikt: 63 kg

Fördelar med Electrolux ERF4114AOX: 
🔵 Energimärkt A++
🔵 Inbyggd LED-belysning
🔵 Tyst i drift
🔵 Låg elförbrukning
🔵 Hög kylningsförmåga
🔵 Stilren design
🔵 Elektronisk temperaturstyrning via LCD-display
🔵 Rymmer 395 liter
🔵 Semesterfunktion
🔵 Ventilerad kylningsfunktion och Superkylnings funktion


Electrolux ERF4114AOW

Toppbetyg hos svenska konsumentorganisationen Råd & Rön
Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk

Electrolux ERF4114AOW

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 497,00 Kr. 0,00 Kr. 5 497,00 Kr. Läs mer
5 499,00 Kr. 0,00 Kr. 5 499,00 Kr. Läs mer
5 499,00 Kr. 0,00 Kr. 5 499,00 Kr. Läs mer

 

Electrolux ERF4114AOW har testats av både svenska Råd & Rön och danska Tænk. I båda tester klarade sig detta fristående kylskåp från Electrolux riktigt bra. Modellen kröntes till testvinnare hos Tænk och blev en av de högst rankade hos Råd & Rön.

Detta kylskåp från Electrolux påminner mycket om en annan testvinnare från Electrolux, nämligen modellen ERF 4114AOX. Denna modell har också utnämnts till en av de absolut mest tysta i drift på marknaden. Samtidigt är kylningseffektiviteten helt i topp och elförbrukningen riktigt låg.

Modellen blev av experterna betecknad som ett riktigt bra val, där du är säker på att få ett kylskåp som fungerar riktigt bra på alla parametrar.

Styrning

I både tester hyllas detta kylskåp för dess intuitiva och enkla styrning, som gör att i stort sett alla i familjen kan ställa in det på ett korrekt sätt.Electrolux ERF4114AOW koeleskab

Inställningarna styrs via en LCD-display, där du kan välja mellan de många funktionerna som kylskåpet kan bjuda på. Du kan läsa mer om dessa olika funktioner vidare.

En stor fördel med LCD-displayen är att du enkelt kan ställa in temperaturen på ett precist sätt, då den ställs in digitalt och inte via någon tryckknapp som fanns på de äldre modellerna.

Det finns också inbyggt LED-ljus i själva kylen, vilket snabbt ger en överblick samtidigt som modellen också sparar energi.

Funktioner

Experterna är generellt mycket imponerade över funktionerna i detta kylskåp, vilket också är en av de största anledningar till att denna modell klarar sig riktigt bra i testerna.

Några av de funktioner som är värda att lyfta fram är bl.a. Superkylnings funktionen, som gör det möjligt att kyla ner temperaturen i kylen extra kraftigt under en kortare tidpunkt. Detta är en stor fördel om du nyss är hemkommen med nya varor att lägga i kylen, som snabbt behöver kylas ner. Detta ser samtidigt till att de existerande varorna i kylen behåller den optimala temperaturen.

Kylskåpet är även utrustat med en ventileringsfunktion, som Electrolux kallar för Freestore. Denna funktion ser till att kall luft ventileras runt i kylskåpet och därmed säkrar att alla matvarorna behandlas med optimal temperatur. Kylskåpet tillhör bland de mest miljövänliga på marknaden och är således märkt med energimärkningen A++.

Det bör också nämnas att denna modell är utrustad med en så kallad Semesterfunktion, som kan aktiveras om du är borta i flera dagar. Därmed sänker kylskåpet energinivån och ser till att dina varor i kylen förvaras vid optimal temperatur.

Storlek:
Höjd: 1854 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 668 mm
Vikt: 63 kg

Fördelar med Electrolux ERF4114AOX:
🔵 Energiklass A++
🔵 Inbyggd LED-belysning
🔵 Tyst i drift
🔵 Låg energiförbrukning
🔵 Hög kylningsförmåga
🔵 Stilren design
🔵 Elektronisk temperaturstyrning med LCD-display
🔵 Rymmer 395 liter
🔵 Semesterfunktion
🔵 Ventilerad kylningsfunktion och superkylningsfunktion


Electrolux ERF4115DOW

✅ Populär bland användarna

Electrolux ERF4115DOW

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 495,00 Kr. 0,00 Kr. 5 495,00 Kr. Läs mer
5 495,00 Kr. 0,00 Kr. 5 495,00 Kr. Läs mer
5 495,00 Kr. 0,00 Kr. 5 495,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Electrolux ERF4115DOW har inte granskats av konsumentråd eller experter i några officiella tester, men eftersom att den har fått riktigt bra kundomdömen på bland annat skousen.dk och whiteaway.com tar vi ändå med den i den här artikeln.

Recensionerna visar att Electrolux ERF4115DOW är ett mycket bra och välfungerande kylskåp som utan problem lever upp till konsumenternas krav och önskemål. Electrolux ERF4115DOW är ett bra alternativ för konsumenten som behöver ett stort kylskåp.

Kort om Electrolux ERF4115DOW

Electrolux ERF4115DOW är ett stort kylskåp med en kapacitet på 387 liter, vilket täcker behovet för fem till sex personer.

Funktionen FreeStore säkerställer på ett intelligent sätt att kylningen är bra och jämn i hela kylskåpet. Funktionen minimerar temperaturskillnaderna i kylskåpet och ser till att alla hyllor, både högst upp och längst ner, håller samma temperatur. För användaren innebär detta att matvarorna håller samma temperatur oavsett var man placerar dem i kylen.

Electrolux ERF4115DOW har dessutom en LED-belysning som både sparar energi och ger konsumenten en bra översikt.

Vad säger konsumenterna?
Electrolux køleskab ERF4115DOW
Konsumenterna framhäver många olika aspekter med Electrolux ERF4115DOW. De skriver bland annat om kapaciteten och den enkla rengöringen som gör att modellen passar i även stora hushåll. Konsumenterna påpekar även att LED-belysningen verkligen förbättrar översikten.

Andra konsumenter berättar att det redan rymliga kylskåpet kan utnyttjas ännu bättre tack vare de extra djupa och långa hyllorna. Grönsakslådan har också en bra storlek och den glider dessutom på skenor, vilket gör att den är smidig att öppna och stänga.

I recensionerna framhävs även designen och det nämns att kylskåpets utsida är mycket elegant och har ett enkelt utseende.

Andra fördelar

Electrolux ERF4115DOW är märkt med energiklass A+, vilket ligger mot den bättre änden av energiskalan. Detta skonar både miljö och konsument, och den årliga energiförbrukningen är 148 kWh/år.

Electrolux ERF4115DOW har en praktisk flaskhylla som gör det enkelt att förvara flaskor i kylskåpet utan att de tar särskilt mycket plats. Dörren på Electrolux ERF4115DOW är högerhängd, men den kan även vändas.

Storlek:
Höjd: 185 cm
Bredd: 59,5 cm
Djup: 66,8 cm (D)
Vikt: 62 kg

Fördelar med Electrolux ERF4115DOW: 
🔵 Stort kylskåp med en kapacitet på 387 liter
🔵 FreeStore-teknik som ger en jämn temperatur i hela kylskåpet
🔵 LED-belysning
🔵 Med praktisk flaskhylla


Andra testvinnare:

I detta avsnitt kikar vi närmare på en rad andra testvinnande kylskåp från andra märken. Syftet är att ge dig som konsument en överblick över vilka andra kylskåp som av experterna anses vara ett ”bra köp”. Därmed får du möjlighet att fundera om ett Electrolux-kylskåp är det rätta just för dig eller om du kanske kommer ha större glädje av något testvinnande kylskåp från något annat märke.

Liebherr K4310-20 001

Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk

Liebherr K4310-20 001

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
14 399,00 Kr. 0,00 Kr. 14 399,00 Kr. Läs mer
14 399,00 Kr. 0,00 Kr. 14 399,00 Kr. Läs mer

 

Liebherr är ett tyskt vitvarumärke som sedan 1949 har producerat vitvaror med tysk standard och kvalitet.

Liebherr klarar sig generellt riktigt bra i tester där man testar kylskåp. De är kända för att skapa vitvaror i absolut toppkvalitet, vilket också avspeglar sig i testresultaten.

I testet från danska konsumentrådet Tænk får detta kylskåp toppbetyg. Samtidigt bör det uppmärksammas att kylskåpet ligger i den dyrare halvan av prisskalan, men i gengäld får du också här ett kylskåp som får de bästa möjliga bedömningarna.

Något av det som experterna är extra imponerade av med denna modell är energimärkningen A+++, vilket bara få kylar på marknaden lyckas få. Du får alltså ett kylskåp där elförbrukningen är så låg som den kan bli. Detta betyder att du sparar en hel del på elräkningarna, samtidigt som miljön skonas.

Experterna värderar samtidigt detta kylskåp till att vara mycket rengöringsvänligt i jämförelse med många av de andra kylskåp i testet. Kylen är ganska stor, då den rymmer hela 390 liter. Det enda delen där denna modell får kritik är på bullernivån, som kunde ha varit bättre. Här klarar sig exempelvis de två Electrolux-kylskåpen ovan bättre.

Styrning
koeleskab test
Kylskåpet har elektronisk temperaturstyrning, vilket gör det enkelt att ställa in temperaturen till just den nivå man önskar. Styrningen är enkel och intuitiv och kan styras direkt från den 2.4 tummars TFT-touchdisplayen bakom dörren.

När du ska navigera runt bland varorna på hyllorna hjälps du av den inbyggda LED-belysningen, som är en bra funktion då den lyser upp insidan av kylen optimalt.

Funktioner

Liebherr-kylskåpet är utrustat med en PowerCooling-funktion med FreshAir kulfilter, något som betyder att temperaturen hålls konstant på en stabil nivå och därmed säkrar optimal kylning av dina matvaror.

En annan sak som är värd att uppmärksamma är att kylskåpet är utrustad med 2 st BioCool-lådor med teleskoparmar. Lådorna kan ställas in till antingen HydroSafe eller DrySafe.

Storlek:
Höjd: 1850 mm
Bredd: 600 mm
Djup: 665 mm
Vikt: 90 kg

Fördelar med Liebherr K4310-20 001
🔵 Energiklass A+++
🔵 Kapacitet på 390 liter
🔵 2.4-tummars TFT-display bakom dörren, touchscreen
🔵 Digital temperaturdisplay
🔵 SuperCool funktion
🔵 BioCool-lådor
🔵 Powercooling med FreshAir aktivt kulfilter
🔵 LED-belysning


Bosch KSV36BW30

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska konsumentrådet Tænk

 KSV36BW30

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
9 665,00 Kr. 0,00 Kr. 9 665,00 Kr. Läs mer
9 665,00 Kr. 0,00 Kr. 9 665,00 Kr. Läs mer

 

Detta kylskåp från Bosch klarar sig riktigt bra i bägge testerna från både svenska Råd & Rön och danska Tænk.

Konsumentrådet Tænk lyfter fram det faktum att detta kylskåp bland annat har krönts till det mest användarvänliga bland alla de kylskåp som de har testat. Kylskåpet rymmer 346 liter och passar därmed bra för en familj på 4-6 medlemmar.

Det hyllas för att ha låg energinivå och samtidigt en hög nedkylningskapacitet. Kylskåpet tilldelades energimärkningen A++, vilket betyder att den anses vara ett riktigt miljövänligt kylskåp, där elförbrukningen är relativt låg.

Enligt experterna så är denna Bosch-modell ett säkert val om du önskar ett kylskåp som levererar kvalitet hela vägen.

Den enda kritiken från experterna är att temperaturen i grönsakslådan skulle kunna vara bättre. Detta är dock i vanliga fall inte någon avgörande faktor för den överordnade kvaliteten.

Styrning
koeleskab

Detta kylskåp är bland de enklaste att styra på marknaden och blev således av danska Tænk utnämnt som det absolut enklaste skåpet att styra som magasinet har testat.

Du styr de olika funktionerna från LCD-displayen, som är en pekskärm. Därmed kan du snabbt och enkelt ändra de funktioner du önskar och det är enkelt att ställa in temperaturen precis som du önskar.

Funktioner

Bosch och Siemens har samma ägare, något som bl.a. betyder att deras vitvaror produceras på samma fabriker och i stort sett är identiska. Därför kommer du uppleva att vitvarorna från dessa två modeller har liknande set funktioner.

Bosch KSV36BW30 är utrustad med AirFresh-filter, som rensar luften i kylen och tar bort dålig lukt. Den är även utrustad med den smarta FreshSense-teknologin, som säkrar en jämn temperatur i hela kylskåpet. Därmed riskerar du inte att några områden i kylskåpet är varmare än andra.

Liksom Siemens, så har Bosch också utrustat sina nya kylskåp med en HyperFresh-låda med fuktighetsreglering, vilket ser till att frukt och grönsaker håller sig färska längre och bättre bibehåller vitaminerna. Producenten hävdar att frukt och grönsaker kan hålla sig upp till dubbelt så lång tid i en HyperFresh-låda.

Storlek:
Höjd: 1860 mm
Bredd: 600 mm
Djup: 650 mm
Vikt: 74 kg

Fördelar med Bosch KSV36BW30:
🔵 Krönt till det mest användarvänliga kylskåp
🔵 Smart FreshSense-teknologi
🔵 AirFresh filter tar bort dålig lukt i kylskåpet
🔵 LED-belysning inuti
🔵 LCD-pekskärm för styrningen av funktionerna
🔵 Dynamisk kylning
🔵 Dörralarm som säkrar att dörren är stängd som den ska
🔵 HydroFresh-lådor håller frukt- och grönsaker längre
🔵 A++ energimärke


Liebherr KB 4350

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos konsumentorganisationen Råd & Rön

Liebherr KB 4350 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
13 959,00 Kr. 0,00 Kr. 13 959,00 Kr. Läs mer
18 199,00 Kr. 0,00 Kr. 18 199,00 Kr. Läs mer
18 499,00 Kr. 0,00 Kr. 18 499,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Liebherr KB 4350 har granskats av både svenska och danska experter från Råd & Rön respektive konsumentrådet Tænk. De har undersökt funktioner, användbarhet, energiförbrukning, användarvänlighet samt förmågan att hålla kylskåpet kallt.

Expertpanelerna är eniga om att Liebherr KB 4350 är ett utmärkt kylskåp och det belönas med en förstaplacering i båda testerna.

Kort om Liebherr KB 4350

Liebherr KB 4350 är ett bra val för konsumenten som vill ha ett stort och rymligt kylskåp.

Det här kylskåpet har nämligen en kapacitet på 367 liter, vilket är tillräckligt för ett större hushåll på fem eller sex personer. Eftersom att Liebherr KB 4350 tillhör energiklass A++, vilket är en riktigt bra miljömärkning, tar modellen dessutom hänsyn till både elräkningen och miljön.

Den årliga energiförbrukningen är därmed låg och ligger på 90 kWh/år.

Modellen är vit och har en enkel design för att den ska kunna passa in i alla typer av kök. Bakom dörren har den en TFT-färgskärm med touch på 2,4 tum.

Användning och funktioner

Liebherr KB 4350 har många bra funktioner som gör livet lite lättare för konsumenten. Modellen har till exempel en ventilerad kylning som gör att temperaturen hålls jämn i hela kylskåpet, vilket innebär att du inte längre behöver tänka på att vissa livsmedel ska förvaras vid en lägre temperatur än andra.

Liebherr KB 4350 har dessutom en elektronisk temperaturkontroll som ser till att temperaturen kan ställas in exakt som man vill ha den. Den elektroniska temperaturkontrollen skiljer sig från systemet på många äldre modeller som istället har ett vred utan specifika gradmarkeringar, vilket gör det svårt att hitta en exakt temperatur.

Modellen är även försedd med ytterligare åtgärder för att garantera en optimal temperatur som håller maten fräsch längre. Det handlar om PowerCooling med FreshAir samt BioFresh-lådor för grönsaker.

Andra fördelar

Liebherr KB 4350 har LED-lampor på flera ställen i kylskåpet för att ge en optimal belysning. LED-belysning med dimmer finns i taket, och det finns även LED-lampor i BioFresh-lådorna samt på den bakre väggen.

Liebherr KB 4350 har dessutom fyra GlassLine förvaringshyllor, varav en är delbar, och det finns även en flask- och förvaringshylla.

Storlek:
Höjd:185 cm
Bredd: 60 cm
Djup:71 cm
Vikt:76,4 kg

Fördelar med Liebherr KB 4350:
🔵 Stort kylskåp med en kapacitet på 367 liter
🔵 Ventilerad kylning garanterar en jämn temperatur i hela kylskåpet
🔵 Elektronisk temperaturkontroll
🔵 PowerCooling och BioFresh-lådor


Information om Electrolux

Electrolux-logo

I denna artikel har vi gått igenom de högst bedömda kylskåpen från Electrolux. Vi har också gått igenom en rad testvinnande alternativ från andra märken. Detta för att upplysa dig som konsument om de bästa möjligheterna på marknaden innan du tar steget och köper ett nytt kylskåp.

I denna sektion kan du läsa lite närmare om märket Electrolux och få inblick i deras värderingar.

Historien om Electrolux:
Electrolux är en svensk verksamhet, som är välkända för sin produktion av vitvaror, elektriska apparater till professionell användning och hushållsmaskiner.

Verksamheten är en av världens största inom denna bransch och är aktiv i mer än 150 länder.

Electrolux har också köpt en rad andra stora märken inom vitvarumarknaden, bl.a. AEG, Voss och Zanussi. Så är du ute efter ett Electrolux-kylskåp är det bra att veta att de andra märkena också ägs av Electrolux och levererar samma kvalitet.

Electrolux grundades 1910 och verksamheten har vuxit över de senaste 100 år. Idag har Electrolux mer än 50 fabriker i hela Europa. Du kan läsa mer om Electrolux:s historia genom att klicka här.

Du kan lära dig mer om Electrolux-kylskåpen genom att besöka deras officiella hemsida. Här kan du läsa mycket mer om alla de fördelar som kan finnas i att köpa ett Electrolux-kylskåp. Det finns också en lista över alla de olika kylskåp de säljer. Du kan besöka deras sida här.

Önskar du att läsa mer om deras vision som verksamhet, så kan du besöka deras internationella sida, där de skriver mycket mer om deras vision som verksamhet. Du kan läsa mer genom att klicka här.


I följande avsnitt kommer vi att gå igenom några tips och tricks som visar hur man tar hand om sitt kylskåp på bästa sätt för att förlänga livslängden och höja effektiviteten.

Guide: Håll kylskåpet rent

Det danska konsumentrådet Tænk förklarar här hur man på ett enkelt men effektivt sätt rengör kylskåpet.

Det är nämligen viktigt att hålla kylskåpet rent för att undvika tillväxt av sjukdomsframkallande bakterier. Som tumregel bör man städa kylskåpet minst varannan månad.

Steg 1: Börja med att stänga av strömmen och tömma kylskåpet helt. Lägg värmekänsliga varor som mjölk och kött i en kylväska.

Steg 2: Blanda varmt vatten med diskmedel och tvätta av kylskåpet både in- och utvändigt. Skölj sedan med rent vatten. Danska bolius.dk berättar att man även kan blanda två delar ättika med tre delar vatten och lite diskmedel om man föredrar det. För hyllorna räcker det med vatten och diskmedel.

Steg 3: Ta en piprensare eller bomullspinne och rengör avrinningshålet i rännan som finns under kylelementen längst bak i kylskåpet.

Steg 4: Rännan kan vara full av vatten om hålet blockeras av gamla matrester. Ta då bort dem så att vattnet kan rinna undan.

Steg 5: Om det fanns is på kylelementet borde det ha tinat nu, men låt kylskåpsdörren stå öppen ett tag till om det inte är helt tinat ännu.

Steg 6: Stäng sedan dörren och kontrollera att kylskåpet är helt torrt innan du slår på strömmen igen.


Lös små kylskåpsproblem själv

Det danska konsumentrådet Tænk berättar att det kan uppstå många små problem i kylskåpet som man faktiskt kan lösa ganska enkelt själv. Det kan handla om att kylskåpet luktar, väsnas, inte kyler tillräckligt eller att man upplever att maten i kylskåpet blir våt. Fortsätt läsa för att se vad du själv kan göra åt problemen:

Problem: Kylskåpet luktar

Om kylskåpet luktar beror det ofta på att smältvatten från kylelementet rinner ner genom avrinningshålet och tar med sig små mängder matrester. Vattnet hamnar sedan i avrinningsskålen som sitter ovanpå kompressorn, och här värms matresterna upp och börjar lukta illa.

Så här löser du problemet:
Greppa kylskåpet och flytta ut det från väggen. Sedan kan du rengöra avrinningsskålen som sitter bakom kylskåpet.

Problem: Kylskåpet väsnas

Om kylskåpet står för nära väggen kan vibrationerna från kompressorn orsaka störande ljud.

Så här löser du problemet:
Placera kylskåpet lite längre från väggen. Experterna från norska viivilla.no berättar att man även bör se till att kylskåpet står på ett plant underlag eftersom att ett ojämnt underlag kan påverka cirkulationen i kylskåpet.

Tänk även på att kompressorn får arbeta hårdare för att upprätthålla en sval temperatur i kylskåpet om kylskåpsdörren inte sluter helt tätt. Kontrollera därför listerna noggrant. Se även till att kontrollera avrinningshålet i rännan under kylelementet längst bak i kylen om kylskåpet lever om. Där kan det ligga gamla matrester som spärrar.

Problem: Kylskåpet kyler inte tillräckligt

Temperaturen i kylskåpet varierar ofta från ställe till ställe och kylskåpet påverkas även av temperaturen utanför. Experterna från norska klikk.no berättar att temperaturen i kylskåpet kan variera ungefär 8 grader om man jämför temperaturer högst upp och längst ner. Den lägsta temperaturen hittar man i botten. Fläktar och glashyllor kan motverka den stora temperaturskillnaden, och som tumregel bör kylskåpet hålla en temperatur på 3-5 grader.

Så här löser du problemet:
För att komma fram till kylskåpets exakta temperatur kan man placera ett vattenglas i mitten, vänta fyra till sex timmar och sedan mäta vattnets temperatur. Justera därefter temperaturreglaget utifrån temperaturen du fick fram i vattnet.

Om man har ett kylskåp med ett vred som går från 1-6 påpekar experterna från klikk.no även att man ska komma ihåg att 6 är kallast och 1 är varmast. Intervallerna representerar alltså inte temperaturer.

Problem: Matvarorna blir våta

Maten i kylskåpet kan bli blöt om den vidrör den bakre väggen i kylskåpet. Där rinner nämligen smältvatten från is och frost.

Så här löser du problemet:
Placera matvarorna så att de inte rör vid den bakre väggen i kylskåpet.


Sänk kylskåpets energiförbrukning

Danska sparenergi.dk berättar att man kan göra mycket för att spara energi när man köper en ny kyl eller frys, men det finns även åtgärder som kan göras i vardagen.

Här är en lista över vad du kan göra:

♻ Först och främst bör man välja ett kylskåp med en bra energimärkning, gärna A++ eller A+++.

♻ Köp kylskåp och frys separat.

♻ Välj modeller med digital termostat och display.

♻ Var medveten om vilket storlek du behöver i ditt hushåll.

♻ Håll temperaturen i kylskåpet mellan 3 och 5 grader.

♻ Håll temperaturen i frysen på -18 grader.

♻ Tina mat i kylskåpet.

♻ Se till att lämna utrymme för ventilation.

♻ Kontrollera tätningslisterna ibland.


Electrolux Kylskåp Test – Dessa källor har vi gått igenom 

Vi har gått igenom en lång rad tester av kylskåp. Många av de tester du hittar på nätet ska du vara riktigt kritisk mot. Anledningen är att många sajter gör ”tester” utan att faktiskt någonsin ha testat produkterna i verkligheten, utan bara genom att hävda att de har gjort så. Hos oss på Konsumentmagasinet.se använder vi oss därför bara av pålitliga källor, dvs från organisationer som på riktigt har testat produkterna. Vi har använt oss av följande källor i denna artikel:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Den danska motsvarigheten till svenska Råd & Rön heter Tænk och är välkända för sina testartiklar i hela Norden. Hos Tænk testar man alla produkterna på ett laboratorium, vilket gör att standarden är väldigt hög och deras tester är mycket pålitliga.

Tænk:s test gick de igenom 28 olika kylskåp på marknaden. I denna artikel kan du läsa om de högst bedömda kylskåpen på marknaden just nu. I denna artikel kan du läsa om de bästa Electrolux-kylskåp, samt en rad andra testvinnare från andra märken.

Du kan läsa hela testet från Tænk genom att klicka här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest är ett av de mest kända testmagasin i Europa, med miljontals läsare.

I denna artikel refererar vi till deras test av kylfrysar, där de i ett laboratorium har testat 30 olika modeller i juni 2016. Återigen ligger fokus här på de viktigaste parametrarna som funktioner, styrning, energiförbrukning, överordnad kvalitet samt kylningsförmåga.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest är ett av de mest kända testmagasin i Europa, med miljontals läsare.

I denna artikel refererar vi till deras test av kylfrysar, där de i ett laboratorium har testat 30 olika modeller i juni 2016. Återigen ligger fokus här på de viktigaste parametrarna som funktioner, styrning, energiförbrukning, överordnad kvalitet samt kylningsförmåga.

Hela testet kan läsas här. Var uppmärksam på att även hos Stiftung Warentest krävs det betalt abonnemang för att kunna läsa testet.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse