Bosch sladdlös dammsugare Test och Prisjämförelse – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om sladdlösa dammsugare från märket Bosch. Vi kommer här att presentera ett antal expertfavoriter samt ett par konsumentfavoriter.

Vi har valt ut de modeller som experterna anser vara bäst bland Boschs sladdlösa dammsugare och börjar med att berätta vad varje modell kan göra. Vi går även igenom vad experterna eller användarna egentligen har att säga om modellen.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller: 
Överblick över Boschs bästa sladdlösa dammsugare 
Guide till att välja rätt dammsugare 
Tips på hur du optimerar dammsugningen 
Information om varför det är viktigt att dammsuga regelbundet 
Goda råd som hjälper dig att skapa ett bra inomhusklimat 
Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Bosch sladdlös dammsugare Test 2023 – Här är marknadens 3 bästa modeller

I det här avsnittet hittar du en genomgång av Boschs bästa sladdlösa dammsugare. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat ett flertal oberoende tester och användarrecensioner för att kunna visa dig vilka modeller som får bäst omdömen.


Bosch Athlet BBH52550

Testvinnare hos det norska teknikmagasinet Tu.no 
4,6 av 5 stjärnor baserat på 60 kundomdömen hos Whiteaway.com 
4,6 av 5 stjärnor baserat på 43 kundomdömen hos Skousen.dk

Bosch Athlet BBH52550

 

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 

.
Bosch Athlet BBH52550 har granskats av det norska teknikmagasinet Tu.no i ett test av flera olika dammsugare. I undersökningen bedömde experterna dammsugarna utifrån testpunkter som städresultat, användarvänlighet och funktionalitet. Tu.no blev väldigt imponerade av den här modellen och utsåg den därför till testvinnare. Bosch Athlet BBH52550 är även en konsumentfavorit. 

Modern sensorteknik

Bosch Athlet BBH52550 är designad för att vara lätt att använda och är därför både sladd- och påslös. Den här modellen går istället på batteri och kan användas i upp till 50 minuter på en laddning. Eftersom att dammsugaren inte har någon påse samlar den upp allt damm i en behållare istället. Dammbehållaren rymmer 0,9 liter och är därmed ganska stor för en påslös modell. 

Den här produkten är utrustad med en så kallad LongLife-motor som har en hög prestanda. Motorn kombineras dessutom med två sensortekniker, SensorControl och SensorBagless, som förbättrar effekten ytterligare. 

Tre prestandanivåer

För att man ska kunna dammsuga extra noggrant på riktigt smutsiga ställen har Bosch Athlet BBH52550 tre olika prestandanivåer: lätt, normal och turbo. Turboläget är väldigt effektivt men drar även en hel del batteri. 

Den här modellen har även en gedigen utformning med ett ergonomiskt SoftTouch-handtag och en låg vikt på 3,6 kg. Dammsugaren har dessutom ett fristående läge och är enkel att underhålla. 

Experterna: Otroligt effektiv modell

Bosch Athlet BBH52550 har granskats av norska Tu.no och blir där väldigt omtyckt av experterna. 

De norska experterna förklarar att den här produkten har en riktigt hög sugeffekt och att den därför städar väldigt effektivt. De skriver faktiskt att sugstyrkan är nästan lika kraftfull som hos en traditionell dammsugare med sladd. 

Experterna framhäver även att maskinen är enkel att hantera och lätt att plocka fram om man vill dammsuga något snabbt. Filtreringssystemet får också beröm trots att det inte finns något HEPA-filter i dammsugaren. Sammanfattningsvis berättar Tu.no att Bosch Athlet BBH52550 förvisso är ganska dyr men att man även får mycket valuta för pengarna. 

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Ljudnivå: 79 dB 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 50 minuter 
Laddningstid: 360 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,9 liter 
Vikt: 3,63 kg 

Fördelar med Bosch Athlet BBH52550: 
LongLife-motor 
SensorControl 
Batteritid på 50 minuter 
Stor dammbehållare 
Tre prestandanivåer

Här kan du se en presentationsvideo för hela Bosch Athlet-serien. Videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BCH6ZOOO


Toppbetyg hos det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de 
Toppbetyg hos det norska teknikmagasinet Tek.no

Bosch Athlet BCH6ZOOO 

 

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 

.
Bosch Athlet BCH6ZOOO har testats av olika expertkällor: det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de och det norska teknikmagasinet Tek.no. Alla experter verkar överens om att det här är en bra dammsugare och den får därför fina betyg på alla håll. 

Modern sensorteknik

Bosch Athlet BCH6ZOOO är en modern dammsugare utan påse och sladd. Det finns istället en behållare för allt damm och skräp som rymmer 0,9 liter. Detta är en ganska stor dammbehållare om man jämför med andra påslösa dammsugare. 

Istället för en elkabel har dammsugaren ett batteri som använder Bosch Lithium-Ion-teknik. Detta är ett återuppladdningsbart batteri med en maximal drifttid på 60 minuter. Därefter tar det ungefär sex timmar att ladda batteriet fullt igen. 

Bosch Athlet BCH6ZOOO är dessutom utrustad med modern sensorteknik i form av både SensorControl och SensorBagless. Dessa teknologier kombinerat med en stark sugkraft gör dammsugaren väldigt effektiv. 

Bra dammsugare för dig med husdjur

För att man ska kunna anpassa dammsugningen till mer eller mindre smutsiga ytor finns det tre prestandanivåer att välja mellan. Turboläget är till exempel bra på väldigt skitiga ytor eller där det finns mycket djurhår. 

Just päls är faktiskt en av produktens specialkompetenser. Den här dammsugaren är nämligen designad för hem med antingen husdjur eller allergiker. Modellen levereras därför med ett ProAnimal-munstycke som är speciellt utformat för djurhår. 

Dammsugaren har även ett hygieniskt tvättbart filter och en indikator som visar när filtret måste tvättas. Filtret håller luften ren och säkerställer på så vis att inomhusklimatet blir så bra som möjligt. Ett bra inomhusklimat är extra viktigt om det finns allergiker i hushållet. 

Experterna: Hög sugeffekt

Bosch Athlet BCH6ZOOO har testats av flera olika expertpaneler. Tyska ETM-testmagazin.de framhäver till exempel den höga sugeffekten och kvaliteten hos den här modellen. De berömmer även dammsugarens förmåga att avlägsna djurhår. De tyska experterna kommenterar dock även att användningen inte är särskilt flexibel. 

Norska Tek.no har också provat den här modellen och även de nämner att den är effektiv mot djurhår. De framhäver även att munstyckena fungerar riktigt bra. 

De norska experterna påpekar dessutom att modellen har en smart slang som gör att den även kan användas som handdammsugare. 

Trots allt beröm berättar Tek.no även om ett par nackdelar. De skriver till exempel att priset är lite väl högt och att dammsugaren inte presterar så bra på hårda golv. 

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Ljudnivå: 71 dB 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 60 minuter 
Laddningstid: 360 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,9 liter 
Vikt: 4,51 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH6ZOOO: 
SensorControl och SensorBagless 
Tre prestandanivåer 
Batteritid på 60 minuter 
Bra till djurhår 
Lämplig för allergiker

Här kan du se en rolig reklamsnutt för Bosch Athlet BCH6ZOOO. Videon är gjord av Bosch:


Köpguide: Välj rätt dammsugare för dig

Bosch Athlet BCH6ATH18 Numera finns det många olika sladdlösa dammsugare att välja mellan på marknaden. Baserat på expertinformation från Which.co.uk vill vi därför berätta vad du bör tänka på när du ska köpa en ny dammsugare.

Typ: Först och främst måste du bestämma om du vill ha en traditionell dammsugare med sladd eller en sladdlös modell. Sladdlösa dammsugare är ofta dyrare, men då slipper du även den irriterande sladden och behöver heller inte leta efter nya eluttag hela tiden. Dessa dammsugare går nämligen på batteri istället. Eftersom att batteritiden varierar mellan olika modeller bör du se till att välja en modell som låter dig dammsuga hela hemmet på en laddning. 

Pris: Sladdlösa dammsugare brukar som sagt vara dyrare än traditionella modeller och kan kosta ett par tusen kronor, framförallt om det rör sig om ett välkänt märke som Bosch. Experterna förklarar dessutom att det är svårt att hitta en billig sladdlös dammsugare som är riktigt bra. Om du vill ha en sladdlös modell bör du därför vara beredd på att betala lite extra. 

Batteri: Ta reda på hur länge du kan dammsuga på en laddning samt hur lång tid det sedan tar att ladda batteriet. Vissa dammsugare kan användas 10-15 minuter medan andra har en drifttid på upp till en timme eller ännu mer. Tänk på att batteriet dräneras snabbare om du använder turbofunktioner. 

Laddningstiden kan också variera en hel del, från ett par timmar till större delen av ett dygn. Vissa modeller har ett extra batteri, vilket kan vara en stor fördel. Somliga Bosch-modeller är dessutom kompatibla med batterier från andra Bosch-produkter. 

Kapacitet: Sladdlösa dammsugare brukar ha en lite mindre behållare för dammet istället för en gammaldags dammsugarpåse. Dammbehållaren rymmer ofta mellan 0,4 och 1 liter medan påsar brukar vara på flera liter. Välj en dammsugarmodell med en lagom stor dammbehållare för dina behov. Kontrollera även att behållaren är enkel att ta lös och sätta tillbaka igen. 

Vikt: Sladdlösa dammsugare är betydligt lättare än traditionella modeller. Experterna räknar med att genomsnittet är 3 kg för sladdlösa modeller och 6,4 kg för traditionella dammsugare. Detta innebär att de sladdlösa dammsugarna är mer mångsidiga och lättare att hantera.


Optimera din dammsugning

Optimera din dammsugning I och med att de allra flesta av oss inte direkt längtar efter dammsugningen vill vi oftast få det överstökat så snabbt som möjligt. Här berättar Housebeautiful.com och Cleanmama.com vad du kan göra för att dammsuga mer effektivt:

Flera riktningar 
Du får inte med allt damm och skräp om du bara för dammsugaren fram och tillbaka. Dammsug därför i flera riktningar och utgå gärna från väderstrecken – först syd till nord och därefter väst till öst. 

Ha inte för bråttom 
Tänk på att inte dammsuga för snabbt även om du vill bli klar snabbare. Om du rör dammsugaren för fort får den nämligen inte med all smuts. Använd istället lugna och långsamma rörelser när du dammsuger. 

Munstycken 
Munstycken Om det ingår flera munstycken är det bra att använda dem till deras specifika ändamål. Tänk framförallt på att fogmunstycket är väldigt praktiskt i hörn, vid kanter och i möbler. På vissa dammsugare ska man även justera höjden på munstycket när man flyttar från ett underlag till ett annat för att få upp så mycket damm som möjligt. 

Dammsug regelbundet 
Vänta inte tills mattan ser skitig ut innan du dammsuger. Dammpartiklar kan nämligen gömma sig länge i mattans fibrer, och om de bosätter sig permanent kan de vara både skadliga för hälsan och svåra att få bort med en vanlig dammsugare.

Dammtorka först 
Dammtorka alla möbler innan du dammsuger för att undvika att dammet ramlar ner på golvet under eller efter dammsugningen. Om du skippar detta steg behöver ju golvet dammsugas igen på en gång.

Fyll inte dammsugarpåsen helt 
Om du har en dammsugare med påse istället för en behållare försämras effekten när påsen fylls mer än två tredjedelar. Detta gäller dock inte dammbehållare.


Varför är det viktigt att dammsuga?

Varför är det viktigt att dammsuga?

Dammsugning är en viktig del av underhållet i hemmet och bidrar till ett bra inomhusklimat för de boende. Damm kan nämligen innehålla skadliga partiklar som kan orsaka allergier och obehag i allmänhet. Man bör därför dammsuga hemma minst en gång i veckan. Spotlessvacuum.co.uk och Vacuumsguide.com förklarar här varför: 

Miljontals hudceller: Varje människa släpper flera miljoner hudceller varje dag, och just hudceller är en av favoriträtterna för kvalster och andra mikroorganismer. Det är sedan spillningen från kvalstren som kan orsaka allergier. Genom att dammsuga med jämna mellanrum får du bort de hudceller som hamnar på golvet. Eftersom att många hudceller hamnar på möblerna är det viktigt att dammsuga dessa också. En genomsnittlig person tappar dessutom mellan 50 och 100 hårstrån varje dag. 

5 sek Skippa 5-sekundersregeln: Enligt femsekundersregeln kan man gott äta mat som tappats på golvet så länge den inte har legat där i mer än fem sekunder. Detta är dock en myt. Experterna förklarar att maten blir kontaminerad av bakterier så fort den tar i golvet och att du då kan bli sjuk av den. Genom att dammsuga ofta kan du dock minska risken. 

Mattor är fina boplatser: Utöver kvalster trivs både mal, löss, loppor och andra smådjur bra bland mattans fibrer. När du dammsuger ofta avlägsnar du även dessa smådjur. 

Allergi: Även om du för närvarande inte lider av varken astma eller allergi kan du utveckla sådana problem om du andas in för mycket skadliga partiklar under en längre period. Detta kan bland annat handla om pollen, latex, damm, kvalster, svampsporer och djurhår. Dessa försvinner om du dammsuger med täta mellanrum. 

RökningRökning: Rökpartiklar kan sätta sig i mattor och möbler och öka risken för att du ska utveckla cancer. Dammsugning minskar risken. 

Vädra nya mattor: Eftersom att det kan finnas skadliga kemikalier i nya möbler och mattor bör du vädra dem och dammsuga dem ordentligt innan du använder dem. De skadliga kemikalierna kan annars fastna på dammet och sedan andas in av dig och andra personer i hushållet tillsammans med dammet. 

Husdjur: Om du har hund, katt eller andra bepälsade sällskapsdjur hemma bör du dammsuga oftare än en gång i veckan. Ta då en runda med dammsugaren två eller tre gånger i veckan istället.


Skapa ett bra inomhusklimat

inomhusklimat

 

Dammsug regelbundet 
Dammsug hela hemmet med jämna mellanrum för att få bukt med både kvalster och kemikaliepartiklar som kan ha fastnat på dammet. Kemikalierna kan komma från allt möjligt i hemmet och är därmed svåra att undvika helt. Regelbunden dammsugning är dock en av de bästa metoderna för att bli av med dem. 

Vädra 
Vädring är ett annat bra sätt att avlägsna skadliga partiklar. Vädra gärna några gånger om dagen och låt då fönstren stå öppna i 5-10 minuter, helst med korsdrag. Det är extra viktigt att vädra i samband med matlagning och dusch samt efter att du har dammsugit.

Tänk på elektroniken 
Elektroniska produkter ger ifrån sig kemiska partiklar, framförallt när de är igång. Se därför till att stänga av tv-apparater, datorer, telefoner, kaffebryggare och andra apparater när du inte använder dem. Du bör heller inte ha någon tv i sovrummet.

Stearinljus är mysigt, men… 
Både stearinljus och kaminer ger ifrån sig sotpartiklar. Vädra därför ordentligt efter användning. 

Var försiktig med sprayflaskor 
Sprayflaskor med till exempel hårspray, deodorant, impregnering eller målarfärg efterlämnar skadliga ämnen i luften. Spraya därför helst utomhus eller åtminstone i ett rum med god ventilation. Impregneringsspray bör endast användas utomhus.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Bosch Athlet BCH625LTD

5 av 5 stjärnor av kunderna hos Skousen.dk

Bosch Athlet BCH625LTD 

 

.
Ett par av de sladdlösa dammsugarna i den här artikeln har inte varit med i några experttester. Modellen Bosch Athlet BCH625LTD har till exempel inte granskats av experter. Vi väljer att presentera den här modellen ändå eftersom att den är en konsumentfavorit som har fått höga betyg av användarna.

SensorBagless-teknik

Bosch Athlet BCH625LTD är utformad för att effektivt ta sig an den dagliga städningen av både hårda och mjuka ytor. 

Den här modellen har därför ett All Floor-munstycke. Tillverkaren har dessutom uppgraderat munstycket så att det är ännu effektivare på både mattor och hårda golv.

För att öka effektiviteten ännu mer använder den här sladdlösa och påslösa dammsugare även en unik SensorBagless-teknik. Dammsugaren har därför en hög prestanda och sensorer som kan registrera damm och skräp under städningen. 

En timmes batteritid

Bosch Athlet BCH625LTD är som sagt både pås- och sladdlös. Den här modellen går istället på batteri och samlar upp dammet i en behållare. 

Dammbehållaren har en kapacitet på 0,9 liter och är därmed större än genomsnittet för påslösa dammsugare. Batteriet är ett så kallat Bosch Lithium-Ion-batteri som räcker för upp till en timmes dammsugning. 

Det finns dessutom tre prestandanivåer och ett tvättbart filter. LED-skärmen visar när filtret måste rengöras. Ett SoftTouch-handtag bidrar till en bättre komfort, och tack vare dammsugarens EasyClean-system är den enkel att rengöra.

Användarna: Fantastisk dammsugare

Bosch Athlet BCH625LTD har som sagt inte testats av några experter. Det här är däremot en konsumentfavorit som får beröm för flera olika saker. 

Användarna skriver bland annat att modellen fungerar bra på både mattor och hårda golv. Den är dessutom väldigt lätt att använda. 

Dammsugaren får höga betyg på alla punkter, från kvalitet och användarvänlighet till funktioner. En användare skriver till exempel att det här är den bästa dammsugare de någonsin har haft. Samma person berättar även att dammsugaren suger riktigt bra och att den kommer åt ända in mot kanten. I en annan recension kan vi läsa att Bosch Athlet BCH625LTD suger riktigt bra på både släta golv och mattor.

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 60 minuter 
Laddningstid: 360 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,9 liter 
Vikt: 3,5 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH625LTD: 
SensorBagless-teknik 
All Floor-munstycke för alla slags underlag 
Batteritid på upp till en timme 
Tre prestandanivåer 
SoftTouch-handtag


Bosch Athlet BCH6ATH18

Bra användarrecensioner

Bosch Athlet BCH6ATH18

 

.
Bosch Athlet BCH6ATH18 är en av dammsugarna som inte har testats av några expertkällor. Eftersom att det här är en populär konsumentfavorit har vi dock valt att presentera modellen här ändå. 

Bosch Lithium-Ion-batteri

Bosch Athlet BCH6ATH18 har varken sladd eller dammsugarpåse. Den går istället på batteri och har en behållare för det uppsamlade dammet. För att batteriet ska räcka så länge som möjligt är det utrustat med Boschs Lithium-Ion-teknik. Dammsugaren har därför en drifttid på upp till 40 minuter, vilket dock är något lägre än många konkurrerande modeller. 

Istället för en gammaldags dammsugarpåse har den här modellen en smart behållare på 0,9 liter. När dammbehållaren är full kan den enkelt klickas lös, tömmas och sättas tillbaka igen. Kapaciteten på 0,9 liter ligger dessutom över genomsnittet för påslösa dammsugare. 

Hög sugeffekt och bra universalmunstycke

Bosch Athlet BCH6ATH18 är utformad för att dammsuga både mattor och golv lika effektivt som en vanlig elansluten dammsugare. Sugstyrkan motsvarar nämligen den hos en traditionell dammsugare med en effekt på 2400 watt. Detta beror på att dammsugaren har en stark motor och en SensorBagless-teknik. 

Den här produkten har dessutom ett universalmunstycke för både mattor och hårda golv, närmare bestämt det förbättrade All Floor High Power-munstycket. Detta munstycke är dessutom flexibelt utformat för att man enkelt ska komma åt att dammsuga under möbler, element och liknande.

Dammsugaren har en låg vikt på bara 3,43 kg.

Användarna: Stark sugeffekt och lång batteritid

Användarna är väldigt imponerade av vad Bosch Athlet BCH6ATH18 kan prestera, och i recensionerna framhäver de flera olika fördelar med den här produkten. Några punkter som återkommer ofta är dock den starka sugeffekten, den långa batteritiden, den enkla hanteringen och den låga ljudnivån. 

En användare skriver till exempel att sugeffekten är bra och att dammsugaren väsnas väldigt lite. Samma person berättar även att dammsugaren är lätt att manövrera och använda samt att de fortfarande inte har varit med om att batteriet tar slut. 

I en annan recension kan vi läsa att dammsugaren är väldigt praktisk och lätt att använda. Den personen skriver även att dammsugaren inte har några problem på varken golv eller mattor samt att den här modellen är perfekt om man har ryggproblem. 

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 40 minuter 
Laddningstid: 360 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,9 liter 
Vikt: 3,43 kg

Fördelar med Bosch Athlet BCH6ATH18: 
Bosch-Lithium-Ion-teknik 
40 minuters batteritid 
Hög sugeffekt 
All Floor High Power-munstycke 
Låg vikt


Bosch Unlimited BBS1114

7 av 10 stjärnor hos det svenska teknikmagasinet M3.se 
Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de 
4 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet Staubsauger.kuchehaushalts.de 
4 av 5 stjärnor hos det danska teknikmagasinet Inputmag.dk

Bosch BBS1114

 

.
Bosch Unlimited BBS1114 har testats av fyra olika expertkällor: svenska M3.se, tyska Testberichte.de och Staubsauger.kuchehaushalts.de samt danska Inputmag.dk. 

Experterna tittade på flera olika aspekter när de testade dammsugaren och bedömde bland annat städresultatet, användarvänligheten, batteriet och hanterbarheten. I slutändan var alla fyra expertkällor väldigt imponerade av den här produkten. 

2-i-1-modell utan sladd

Bosch Unlimited BBS1114 är en sladdlös dammsugare som går på batteri. Den här modellen använder ett Power for ALL-system som ger en batteritid på upp till 60 minuter per laddning. Därefter tar det 300 minuter för batteriet att laddas fullt igen. 

Det finns dessutom tre prestandanivåer som gör det möjligt att ta i med hårdhandskarna på ställen där det krävs extra rengöring. 

Bosch Unlimited BBS1114 är en så kallad 2-i-1-dammsugare som även kan användas som handdammsugare. Detta förbättrar hanterbarheten och gör dammsugaren betydligt mer mångsidig. 

All Floor High Power-munstycke

Effektiviteten hos Bosch Unlimited BBS1114 stärks ytterligare av ett All Floor High Power-munstycke och en Digital Spin-motor. Munstycket passar alla ytor och underlag medan motorn ger en hög och stabil prestanda. Motorn har även en lång livslängd. 

Den här dammsugaren är påslös och samlar istället upp allt damm och skräp i en dammbehållare. Det finns även ett Easy Clean-system som gör det enkelt att ta lös behållaren utan att virvla upp allt damm. Detta system förbättrar samtidigt användarvänligheten. 

Bosch Unlimited BBS1114 är dessutom försedd med ett evighetsfilter som inte behöver bytas. Dammsugaren har istället ett Rotation Clean-system som rengör filtret automatiskt. 

Experterna: Dammsugare med många bra egenskaper

Bosch Unlimited BBS1114 har testats av flera olika expertpaneler och får mycket beröm i alla tester. De tyska experterna förklarar till exempel att det är smart med ett batteri som kan bytas ut och som även är kompatibelt med andra enheter från Bosch. 

Dammsugaren får även beröm för sin flexibla design, höga stabilitet och turbofunktion. De tyska experterna tycker däremot att dammsugaren väger lite för mycket. De är heller inte lika imponerade av den korta batteritiden i turboläget. 

Danska Inputmag.dk har också provat Bosch Unlimited BBS1114 och framhäver flera olika aspekter hos dammsugaren i sin recension. De skriver bland annat att ljudnivån är väldigt låg och berömmer även den smarta batterilösningen som innebär att nyare Bosch-batterier är kompatibla med varandra. Experterna framhäver även det utmärkta städresultatet på både mattor och hårda golv. 

Inputmag.dk nämner dock ett par nackdelar också. De berättar till exempel att dammbehållaren är svår att tömma och att det är besvärligt att komma åt ordentligt med dammsugaren under element och i hörn.

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 60 minuter 
Laddningstid: 300 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,4 liter 
Vikt: 3,87 kg

Fördelar med Bosch Unlimited BBS1114: 
Sladdlös dammsugare med en batteritid på upp till 60 minuter 
Tre prestandanivåer 
2-i-1-modell 
Munstycke för alla slags golv 
Filter som aldrig behöver bytas

Här kan du se en presentationsvideo för produktserien som Bosch Unlimited BBS1114 tillhör. Serien heter Bosch Unlimited och videon är gjord av Bosch:


Bosch Unlimited BCS1ALL

96 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute 
4 av 5 stjärnor hos det brittiska teknikmagasinet Trustedreviews.com 
Rekommenderas av det amerikanska teknikmagasinet T3.com 
Toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph

Bosch Unlimited BCS1ALL

 

.
Bosch Unlimited BCS1ALL har testats av fyra olika expertkällor, närmare bestämt det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute, den internationella testsajten Trustedreviews.com, det amerikanska teknikmagasinet T3.com och den brittiska tidningen The Telegraph. 

Experterna har granskat modellens sugeffekt, användarvänlighet och batteri samt tittat på hur bra dammsugaren fungerar överlag. I slutändan tycker samtliga experter otroligt bra om den här produkten. 

Sladd- och påslös dammsugare

För att underlätta dammsugningen för användaren har Bosch Unlimited BCS1ALL varken sladd eller dammsugarpåse. 

Med den här modellen behöver man alltså inte leta efter nya eluttag eller reda ut besvärligt trassel i sladden. Bosch Unlimited BCS1ALL drivs istället av ett återuppladdningsbart batteri. 

Dammsugaren kan arbeta i upp till 60 minuter på en laddning. Därefter måste den laddas i 300 minuter för att batteriet ska bli fulladdat igen. 

Eftersom att dammsugaren även är påslös samlar den upp allt damm och skräp i en behållare. Dammbehållaren rymmer 0,4 liter och kan enkelt tömmas i sopkorgen när den är full. 

Flera inställningar

Bosch Unlimited BCS1ALL levereras med ett All Floor High Power-munstycke som är utformat för dammsugning av alla slags ytor och underlag. Med den här modellen kan man även välja mellan tre olika prestandanivåer på sugstyrkan. 

Det här är även en av marknadens mer allergivänliga och hygienfokuserade dammsugare. Modellen är nämligen försedd med innovativa filter som aldrig behöver bytas ut. Dammsugaren har istället en inbyggd rengöringsfunktion för filtren som Bosch kallar för Rotation Clean. 

Bosch Unlimited BCS1ALL är dessutom en förhållandevis lätt dammsugare som väger precis under 4 kg. Den låga vikten gör dammsugaren enklare att hantera. Hanterbarheten förbättras dessutom ytterligare av att det här är en så kallad 2-1-dammsugare, vilket innebär att modellen även kan användas som en handdammsugare. 

Experterna: Välfungerande dammsugare

Bosch Unlimited BCS1ALL har testats av flera olika experter. Good Housekeeping Institute skriver bland annat att produkten klarar av dammsugningen galant på både hårda golv och mattor samt att modellen är enkel att använda. Dammsugaren får även beröm för sitt utseende. 

Experterna anmärker dock på att dammbehållaren är svår att jobba med och att det fastnar hår i munstycket. De upplevde även en del svårigheter med att dammsuga trappor. 

T3.com har också testat den här dammsugarmodellen och verkar hålla med om att den städar riktigt bra. De menar dock att priset är lite väl högt. 

The Telegraph berömmer den här modellen och framhäver framförallt designen och prestandan. De skriver dock att dammbehållaren är svår att hantera och är därmed inte lika positivt inställda till den.

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 60 minuter 
Laddningstid: 300 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,4 liter 
Vikt: 3,91 kg

Fördelar med Bosch Unlimited BCS1ALL: 
Går på batteri istället för att ha en sladd 
Dammbehållare istället för en gammaldags dammsugarpåse 
Batteritid på upp till 60 minuter 
All Floor High Power-munstycke 
Tre inställningar för sugstyrka

Här kan du se en presentationsvideo för produktserien som Bosch Unlimited BCS1ALL tillhör. Serien heter Bosch Unlimited och videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BBH6PZOO

4,6 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de

Bosch Athlet BBH6PZOO

Bosch Athlet BBH6PZOO har granskats av det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de i ett test av tre olika dammsugare. Experterna bedömde dammsugarna var för sig och jämförde dem även med varandra. De tyckte i slutändan riktigt bra om den här modellen och gav den därför ett fint betyg på 4,6 av 5 stjärnor.

Hållbart batteri och stor dammbehållare

Bosch Athlet BBH6PZOO är en av marknadens moderna dammsugare som varken har någon sladd eller dammsugarpåse. Dammsugaren har istället en återuppladdningsbart batteri och en behållare för damm. 

Man slipper därför den irriterande sladden och får istället en total rörelsefrihet med batteriet. Dammsugaren kan användas i upp till en timme innan batteriet måste laddas igen. Dammbehållaren som ersätter påsen har en kapacitet på 0,9 liter. Behållaren ska helt enkelt tömmas när den är full och kan sedan användas igen. 

Bra för dig med husdjur

Om du har bepälsade sällskapsdjur hemma är det viktigt att du kan få bort hår och hudceller som djuren släpper. Dessa kan nämligen orsaka allergier om de ligger kvar. Bosch Athlet BBH6PZOO är specialdesignad för hem med husdjur och har därför ett särskilt munstycke för djurhår. 

Tack vare ett smart Easy Clean-system är det dessutom enkelt att rengöra själva dammsugaren och hålla maskinen så hygienisk som möjligt. 

Experterna: Väldigt kraftfull sugeffekt

Det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de har provat Bosch Athlet BBH6PZOO tillsammans med två andra dammsugare. Experterna tycker riktigt bra om den här modellen och framhäver bland annat den höga kvaliteten och den starka sugeffekten.

De tyska experterna berömmer även den stora dammbehållaren, Easy Clean-systemet och specialmunstycket för djurhår. De nämner dock ett par nackdelar också och tycker till exempel inte att dammsugaren är tillräckligt flexibel överlag. 

Specifikationer: 
Typ: Sladdlös 
Sladd eller batteri: Batteri 
Batteritid: 60 minuter 
Laddningstid: 360 minuter 
Med påse: Nej, dammbehållare på 0,9 liter 
Vikt: 4,63 kg

Fördelar med Bosch Athlet BBH6PZOO:
Utan sladd och påse 
Lång batteritid 
Stor dammbehållare 
Specialmunstycke för djurhår 
Enkel rengöring med EasyClean 

Här kan du se en kort reklamfilm som berättar om flexibiliteten hos Bosch Athlet BBH6PZOO är. Videon är gjord av Bosch: 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Bosch sladdlösa dammsugare är bäst i test?

Bosch Unlimited BCS1ALL och Bosch Athlet BBH52550

Hur testas de sladdlösa dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Man testar även batteritiden genom att undersöka hur länge batteriet räcker och hur snabbt sugeffekten försämras. Slutligen bedöms dammsugarnas energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny sladdlös dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Bosch sladdlös dammsugare test – Källor och länkar

ETM-testmagazin.de  
ETM-testmagazin.de är ett tyskt testmagasin som granskat ett brett utbud av konsumentprodukter för hushållet. ETM har till exempel provat olika dammsugare: 

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BCH6ZOOO här.

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BBH6PZOO här.

Goodhousekeeping.com  
Det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute förser sina läsare med både information och bedömningar av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.com har bland annat testat Bosch Unlimited BCS1ALL. Du kan läsa hela recensionen hos Goodhousekeeping.com

Inputmag.dk  
Inputmag.dk är ett danskt magasin som fokuserar på teknik och den teknologiska utvecklingen. De genomför även tester av olika elektroniska produkter och har bland annat granskat Bosch Unlimited BBS1114. Du hittar hela testet på deras hemsida

M3.se  
M3.se är ett svenskt teknikmagasin som förser sina läsare med teknikrelaterade nyheter, guider, videor och tester. M3.se har till exempel provat dammsugarmodellen Bosch Unlimited BBS1114. Du kan läsa mer hos M3.se

Staubsauger.kuchehaushalts.de  
Staubsauger.kuchehaushalts.de är ett tyskt testmagasin som fokuserar på produkter för köket och hemmet i allmänhet. De tyska experterna har bland annat granskat dammsugarmodellen Bosch Unlimited BBS1114. Du kan läsa testet i sin helhet hos Staubsauger.kuchehaushalts.de.

Tek.no  
Tek.no är ett norskt teknikmagasin med fokus på konsumentteknik. I magasinet hittar man både nyheter, artiklar, guider och tester som har med teknik att göra. Tek.no har till exempel genomfört ett test av olika dammsugare där de bland annat provade modellen Bosch Athlet BCH6ZOOO. Du kan läsa hela undersökningen hos Tek.no

Teknisk Ukeblad (Tu.no)  
Det norska veckobladet Teknisk Ukeblad (Tu.no) är ledande inom teknik och ingenjörsangelägenheter. Tu.no ger sina läsare en inblick i nyheter och trender inom teknik. De genomför även tester och har bland annat provat Bosch Athlet BBH52550. Du hittar hela testet hos Tu.no

Telegraph.co.uk  
The Telegraph är en av Storbritanniens stora tidningar som skriver om både nyheter, sport, underhållning, kultur och affärer. Tidningen fokuserar även på konsumentliv och har i det sammanhanget testat marknadens bästa sladdlösa dammsugare. I denna undersökning ingick bland annat modellen Bosch Unlimited BCS1ALL. Du hittar hela testet hos Telegraph.co.uk

Testberichte.de  
Testberichte.de är ett tyskt testmagasin som fokuserar på tester av konsumentprodukter för hemmet. Här rör det sig till exempel om en granskning av dammsugarmodellen Bosch Unlimited BBS1114. Du hittar hela testet på deras hemsida.

Trustedreviews.com  
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför ett stort antal expertundersökningar av marknadens senaste elektroniska konsumentprodukter. Trustedreviews.com har bland annat provat Bosch Unlimited BCS1ALL. Du kan läsa recensionen i sin helhet på deras hemsida.

T3.com  
T3.com är ett amerikanskt teknikmagasin som skriver artiklar om nyheter och trender inom teknikens värld. De testar även olika elektroniska produkter och har bland annat provat dammsugarmodellen Bosch Unlimited BCS1ALL. Du hittar hela recensionen hos T3.com.


Alternativa tester och artiklar

Om du inte fann vad du sökte efter i den här artikeln har vi på Konsumentmagasinet även ett flertal andra artiklar som kanske kan vara av intresse.

Du kan till exempel läsa någon av våra mer allmänna artiklar: Handdammsugare test och Sladdlös dammsugare test. I dessa artiklar hittar du en genomgång av marknadens bästa dammsugare från olika tillverkare. 

När man talar om sladdlösa dammsugare är det omöjligt att utelämna Dyson, vars dammsugare får strålande omdömen av experterna. På grund av detta har vi på Konsumentmagasinet ett flertal djupgående artiklar om olika modeller från Dyson. Om du är intresserad av en dammsugare från Dyson kan du läsa följande artiklar: Dyson V10 test och Dyson V8 test.

Vi kan även hjälpa dig som hellre vill ha en traditionell dammsugare. Du kan till exempel läsa våra allmänna artiklar Dammsugare test och Påslös dammsugare test för att få en överblick över marknaden. I dessa artiklar går vi igenom en mängd dammsugare från olika tillverkare som antingen har vunnit tester eller fått bra recensioner. 

I den här kategorin har vi också ett antal märkesspecifika tester. Om du är intresserad av en viss tillverkare kan du därför läsa någon av följande artiklar: Bosch dammsugare test, Nilfisk dammsugare test, Miele dammsugare test, Electrolux dammsugare test, AEG dammsugare test, Philips dammsugare test och Dyson dammsugare test

Slutligen vill vi även framhäva artikeln Robotdammsugare test. En robotdammsugare kan vara en perfekt lösning för dig som är allergisk mot damm eller helt enkelt vill slippa dammsuga. 

I så fall kanske du även vill läsa några av dessa märkesspecifika artiklar om robotdammsugare: iRobot Roomba robotdammsugare test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnande robotdammsugare. 

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta