Bosch handdammsugare – Bäst i Test: Här är experternas favoritmodeller

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln presenterar vi skaftdammsugare och handdammsugare från Bosch som har klarat sig bra i olika experttester. Vi går även igenom ett par modeller som har fått bra recensioner av konsumenterna.

Efter genomgången av dammsugarna hittar du en lista över saker du bör tänka på när du ska köpa en ny handdammsugare. Därefter får du även lite goda råd kring dammsugning och information om hur du uppnår ett bra inomhusklimat.

Om du vill läsa mer om de olika experttesterna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.


Köpguide: Tänk på detta när du köper en ny handdammsugare

Bosch Athlet BCH7ATH32KNär du ska köpa en ny handdammsugare är det aldrig bra att välja första bästa modell som du hittar.

Det finns nämligen en mängd olika handdammsugare på marknaden, och varje sort har sina egna för- och nackdelar.

Det är därför bäst att komma fram till en del saker innan du väljer vilken typ av handdammsugare du ska köpa. Här nedanför hittar du lite goda råd och tips på vad du bör tänka på. Vi baserar dessa tips på artiklar från Which.co.uk och Sparenergi.dk.

Hur bra sugeffekt har dammsugaren?
Dammsugarens effekt anges i watt och visar hur kraftfull dammsugaren är. Beroende på vad du vill använda dammsugaren till kan det vara bra att ta reda på hur stark sugeffekt dammsugaren har.

Tänk dock på att det inte bara är effekten i watt som visar hur effektivt modellen städar. Sugstyrkan påverkas även av andra faktorer, till exempel munstycken, teknik och dammupptagning.

Hur högljudd är dammsugaren?
Alla dammsugare väsnas en del. Det kan dock vara stor skillnad på ljudnivån mellan olika modeller.

Om du vill ha en mer tystgående handdammsugare bör du ta reda på ljudnivån hos de modeller du tittar på. Ljudnivån anges i decibel – ju högre decibel, desto mer oväsen för dammsugaren.

Hur stor får handdammsugaren vara?
Idag finns det många olika handdammsugare på marknaden, och många av dessa väger inte särskilt mycket alls. Eftersom att det är enklare att hantera en lätt dammsugare är just vikten i många fall en avgörande faktor. Om dammsugaren väger lite blir det till exempel lättare att gå runt med den och att dammsuga taket.

Ju lägre vikt dammsugaren har, desto bättre är det för dig. Detta innebär nämligen att du slipper släpa runt på en massa extra vikt.

Vad för behov har du?
När du är på jakt efter en ny handdammsugare bör du alltid utgå från dina egna behov. Om du har många golvmattor hemma bör du till exempel välja en dammsugare som fungerar bra på mattor. Du bör å andra sidan välja en modell som fungerar bäst på hårda golv om det är den typen av underlag du har hemma.

Det finns även dammsugare som är extra effektiva mot djurhår, vilket är en klar fördel för dig som har husdjur.

Hur mycket får dammsugaren kosta?
PrisetAtt en dammsugare är dyr behöver inte nödvändigtvis innebära att den har en bra prestanda. Det är nämligen inte alltid priset som avgör hur effektiv eller avancerad dammsugaren är.

Priset representerar alltså inte alltid kvaliteten. Det kan dock vara en indikation på vad dammsugaren kan och inte kan göra. Genom att skapa en budget blir det lättare att hålla dig till att titta på modeller som ligger inom din prisklass.

Hur funktionell och flexibel är dammsugaren?
När du använder en handdammsugare vill du säkert ha en modell som är både funktionell och flexibel. Med detta menar vi att det ska vara enkelt att komma åt att dammsuga i alla hörn, skrymslen och vrår. Det är till exempel bra om man enkelt kan dammsuga fönsterbrädor, trappsteg, i taket och på andra ställen där det är svårt att komma åt med en vanlig dammsugare.


Dammsuger du på rätt sätt?

Dammsuger du på rätt sättKänner du att du inte får några resultat när du dammsuger? Brukar du behöva dammsuga redan nästa dag för att det helt enkelt inte märks att du dammsög dagen innan?

Det kan vara något av en konstform att dammsuga på ett effektivt sätt. Här hittar du lite goda råd som hjälper dig att få ett rent resultat när du städar. Tipsen baseras på en artikel från Housebeautiful.com.

Dammsug i flera riktningar
Om du bara dammsuger i en riktning får du inte bort allt damm. En del av smutsen kan till exempel gömma sig under fibrerna i mattor. Genom att dammsuga i alla riktningar – nord, syd, öst och väst – kan du få bort all skit ur dina mattor.

Fyll inte dammsugarpåsen
Om du har en dammsugare med påse bär du inte vänta tills påsen är helt full innan du byter ut den.

När påsen fylls mer än två tredjedelar påverkar detta effekten hos dammsugaren. En full påse försämrar alltså dammsugarens städförmåga, vilket innebär att du inte får ett optimalt resultat.

Dammsug inte för snabbt
Det är bäst att ta god tid på sig när man dammsuger. När du dammsuger långsamt får dammsugaren möjlighet att samla upp mer skräp och damm från golvet. I slutändan leder detta till att dina golv och mattor blir betydligt renare än om du rör dammsugaren snabbt.

En långsam dammsugning gör alltså att borsten hinner rengöra golv och mattor ordentligt och verkligen få bort all skit.

Vänta inte tills golvet ser smutsigt ut
Skjut inte upp dammsugningen tills du ser att golvet är dammigt. I regel finns det nämligen damm och smuts på golvet långt innan du kan se det. På grund av detta är det bäst att dammsuga regelbundet även om det inte ser så skitigt ut.

Dammtorka innan du dammsuger
Innan du ens plockar fram dammsugaren ska du dammtorka alla ytor.

När du torkar bort dammet med en trasa är det omöjligt att fånga upp precis allt damm. En del av det hamnar därför i regel på golvet och på mattorna. Om du dammtorkar efter att du har dammsugit kommer det alltså bara sluta med att du ändå har damm på golvet när du har städat färdigt.

Använd rätt tillbehör
Titta vilka munstycken som ingår när du köper dammsugaren. De flesta dammsugare levereras med ett par olika munstycken för olika ändamål. Det är naturligtvis bäst att använda det munstycke som är gjort för den typ av dammsugning som du tänker utföra.


Skapa ett bra inomhusklimat

inomhusklimat

Ett dåligt inomhusklimat hemma kan leda till att det blir ohälsosamt för dig att spendera tid i huset. Om du vill veta vad du kan göra för att förbättra ditt inomhusklimat hittar du här ett antal tips och goda råd som kan vara till hjälp.

Vädra varje dag
Först och främst är det viktigt att vädra dagligen. Gör detta ett par gånger om dagen och låt fönstren stå öppna i fem till tio minuter varje gång. Detta släpper in ren och frisk luft och förbättrar även luftfuktigheten inomhus.

Dammsug varje vecka
Eftersom att det finns mängder av skadliga ämnen och kvalster i smuts och damm är det viktigt att du får bort dammet ur hemmet. Detta löser du enkelt genom att dammsuga minst en gång i veckan, gärna oftare om du har husdjur, barn eller annat hemma.

Torka inte tvätten inomhus
När du tvättar kläder bör du inte torka dem inomhus eftersom att detta försämrar inomhusklimatet. Det är bättre att torka kläderna på en torkställning eller tvättlina utomhus. Du kan även använda en torktumlare.

Det är naturligtvis mest energieffektivt att torka kläderna utomhus, men detta är inte alltid möjligt under årets kallare månader. Under vintern kan det därför vara bättre att använda en torktumlare.

Tvätta alla täcken och kuddar
Dina täcken och kuddar kan vara hem till mängder av kvalster. Det är därför viktigt att tvätta dessa med jämna mellanrum. Vi rekommenderar att du tvättar alla täcken och kuddar var tredje månad.

Stäng av all elektronik
Detta låter kanske underligt, men elektronik kan faktiskt frigöra skadlig kemi i hemmet. Det är därför bäst att stänga av all elektronisk utrustning när du inte använder den. Detta gäller allt från datorer och tv-apparater till köksmaskiner.

Om du vill ha fler tips på hur du skapar ett hälsosamt inomhusklimat kan du läsa den här artikeln från det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


Bosch BBS1114 handdammsugare 

4 av 5 stjärnor hos danska Inputmag.dk
Bra betyg hos tyska Testberichte.de

Bosch BBS1114

.
Bosch BBS1114 har testats och recenserats av två olika expertkällor: Inputmag.dk och Testberichte.de. Båda källorna tycker bra om den här dammsugaren och ger den därför ett bra betyg respektive ett betyg på 4 av 5 stjärnor.

Experterna motiverar de fina betygen med att dammsugaren är lätt att hantera och att den har ett hållbart batteri. Även om experterna överlag är förtjusta i Bosch BBS1114 nämner de dock att det kan vara lite svårt att tömma dammbehållaren.

Experterna: Genial dammsugare

Enligt Testberichte.de och Inputmag.dk är Bosch BBS1114 en utmärkt dammsugare med en genial batterilösning.

Experterna är förtjusta i den här modellen och berättar att den är både flexibel och lätthanterlig. Inputmag.dk förklarar dock även att dammsugaren kan ha problem i hörn och vid element. Detta är därför något som man bör ta med i beräkningen.

Testberichte.de nämner att Bosch BBS1114 fungerar på de flesta typer av golv och att dammsugaren dessutom är bra för allergiker.

Experterna framhäver även att Bosch BBS1114 fungerar optimalt mot djurhår. De är väldigt glada över detta eftersom att många dammsugare har problem med just djurhår.

2-i-1-dammsugare med dammbehållare och lång batteritid

Bosch BBS1114 kan beskrivas som en 2-i-1-dammsugare. Den här modellen består nämligen av en handdammsugare och ett praktiskt stativ som gör att den även fungerar som en vanlig skaftdammsugare.

Med den här modellen slipper man dessutom köpa dammsugarpåsar. Bosch BBS1114 är nämligen en påslös handdammsugare.

Dammsugaren har istället en inbyggd dammbehållare som kan tas lös och tömmas när den här full. Behållaren har en kapacitet på 0,4 liter.

Bosch BBS1114 har en batteritid på 60 minuter och måste sedan laddas i ungefär fem timmar för att batteriet ska bli fullt igen.

AllFloor HighPower-munstycke och DigitalSpin-motor

Bosch BBS1114 är utrustad med ett AllFloor HighPower-munstycke som gör att man kan använda dammsugaren på alla typer av golv. Den här modellen har dessutom en DigitalSpin-motor med en hög prestanda och lång livslängd.

Tack vare RotationClean är det enkelt att rengöra filtret på den här dammsugaren. Så länge man kommer ihåg att rengöra filtret med jämna mellanrum behöver man dessutom aldrig tvätta eller byta ut det. Dammsugaren har även ett EasyClean-system som underlättar rengöringen av cylindern.

Specifikationer för Bosch BBS1114 – mått:
🌀 Höjd: 127,7 cm
🌀 Bredd: 21,1 cm
🌀 Djup: 25,2 cm
🌀 Vikt: 2,9 kg

Specifikationer för Bosch BBS1114 – basfakta:
🔴 Typ: Sladdlös handdammsugare
🔴 Tillverkare: Bosch
🔴 Batteritid: 60 minuter
🔴 Laddningstid: 5 timmar
🔴 Dammbehållare: 0,4 liter

Fördelar

 • DigitalSpin-motor
 • AllFloor HighPower-munstycke
 • Fungerar på alla golv
 • 2-i-1-dammsugare
 • RotationClean och EasyClean-system
Nackdelar

Här kan du se en presentationsvideo för Bosch Unlimited-serien som Bosch BBS1114 tillhör. Videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BCH625LTD

5 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Whiteaway.se

Bosch Athlet BCH625LTD 

Bosch Athlet BCH625LTD har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här modellen har däremot recenserats av flera kunder hos återförsäljaren Whiteaway.se och fått ett genomsnittligt omdöme på 5 av 5 stjärnor.

Användarna är väldigt positiva och verkar framförallt nöjda med att dammsugaren fungerar bra på både mattor och hårda golv.

Sensorteknik och flexibelt munstycke

Bosch Athlet BCH625LTD är en sladdlös och påslös dammsugarmodell som städar med hjälp av sensortekniken SensorBagless.

Denna teknik använder sensorer för att garantera en hög prestanda samt en effektiv registrering och uppsamling av damm och skräp.

Dammsugaren har även en teknik som kallas för SensorControl. Denna består av en sensor som övervakar rengöringsprestandan och gör att dammsugaren alltid arbetar så effektivt som möjligt.

Bosch Athlet BCH625LTD har dessutom ett AllFloor HighPower-munstycke som också bidrar till den effektiva dammsugningen. Detta munstycke är försett med förbättrade och unika borstar som gör att det fungerar på alla typer av golv.

Lång batteritid och stor dammbehållare

Bosch Athlet BCH625LTD är en batteridriven dammsugare som samlar upp allt damm och skräp i en dammbehållare. Behållaren har en kapacitet på 0,9 liter och rymmer därmed en hel del. Behållaren är dessutom löstagbar och kan tömmas direkt i sopkorgen när den är full.

Dammsugaren har ett Bosch Lithium-Ion-batteri som ger en lång batteritid på upp till 60 minuter. När dammsugaren sedan ska laddas tar det ungefär sex timmar innan batteriet är fulladdat.

Den här modellen har tre prestandanivåer och ett tvättbart filter. Den har även ett EasyClean-system som underlättar rengöringen samt ett SoftTouch-handtag som förenklar hanteringen.

Användarna: Fantastisk dammsugare

Bosch Athlet BCH625LTD har som sagt inte granskats av några experter. Dammsugaren har däremot recenserats av konsumenter och då fått mycket beröm.

Användarna skriver till exempel att dammsugaren fungerar bra på både hårda golv och mattor samt att den tar hand om allt hår som hamnat på golvet.

En användare förklarar dessutom att Bosch Athlet BCH625LTD nästan har ersatt deras centraldammsugare helt eftersom att den fungerar så bra.

Alla användare verkar eniga om Bosch Athlet BCH625LTD är en bra dammsugare. Det är faktiskt ingen som nämner några nackdelar med den här modellen i sin recension.

Specifikationer för Bosch Athlet BCH625LTD – mått:
🌀 Höjd: 116 cm
🌀 Bredd: 28,5 cm
🌀 Djup: 18,5 cm
🌀 Vikt: 3,3 kg

Specifikationer för Bosch Athlet BCH625LTD – basfakta:
🔴 Typ: Sladdlös handdammsugare
🔴 Tillverkare: Bosch
🔴 Batteritid: 60 minuter
🔴 Laddningstid: 6 timmar
🔴 Dammbehållare: 0,9 liter

Fördelar

 • Bra användarrecensioner
 • Lång batteritid
 • Rymlig dammbehållare
 • Sensorteknik
 • Flexibelt munstycke
 • Ändrat från Skousen.dk
Nackdelar

Bosch Athlet BBH52550

Testvinnare hos norska TU.no
4.5 av 5 stjärnor baserat på 42 kundomdömen hos WhiteAway.se
4.4 av 5 stjärnor baserat på 29 kundomdömen hos  Tretti.se

Bosch Athlet BBH52550

Bosch Athlet BBH52550 har recenserats av både experter och konsumenter. Den här dammsugarmodellen har nämligen granskats av den norska tidningen TU.no samt av kunderna hos de två återförsäljarna WhiteAway.se och Tretti.se.

Både experterna och konsumenterna tycker bra om Bosch Athlet BBH52550. Modellen utses därför till testvinnare av experterna och får ett genomsnittligt betyg på 4,5 respektive 4,4 av 5 stjärnor av användarna. Varken användarna eller TU.no hittar särskilt många nackdelar med den här dammsugaren. De nämner dock att priset är högt och att dammsugaren inte har något HEPA-filter.

Handdammsugare med LongLife-motor

Bosch Athlet BBH52550 är en sladdlös dammsugare med en motor som Bosch kallar för LongLife. Denna motor ger dammsugaren en bättre prestanda och gör att den håller längre.

Dammsugaren är dessutom effektiv. Utöver LongLife-motorn har den nämligen två sensortekniker som kallas för SensorControl och SensorBagless.

Bosch Athlet BBH52550 går på batteri och har en batteritid på ungefär 50 minuter. Laddningen tar sedan runt sex timmar om batteriet ska bli helt fullt igen. Den här dammsugaren är dessutom påslös och har istället en dammbehållare med en kapacitet på 0,9 liter.

Flexibel och mångsidig dammsugare med tre prestandanivåer

Bosch Athlet BBH52550 är en flexibel dammsugare. Den har till exempel ett SoftTouch-handtag som ger användaren ett bra grepp och väger dessutom inte särskilt mycket. Dammsugaren har även en funktion som gör att den kan stå fritt. Man kan därför utan problem släppa dammsugaren om man till exempel måste flytta något från golvet.

Den här dammsugarmodellen har även ett AllFloor HighPower-munstycke. Detta elektriska munstycke arbetar med ett högt varvtal och fungerar därför på alla typer av golv, till exempel golvmattor, klinker och trägolv.

Med Bosch Athlet BBH52550 kan man välja mellan tre olika prestandanivåer. Vilken av dessa nivåer man ska använda beror på om det rör sig om lätt, normal eller mer utmanande städning.

Experter och användare: Effektiv handdammsugare

Experterna och konsumenterna verkar hålla med varandra om att Bosch Athlet BBH52550 är en effektiv handdammsugare som får bort det mesta.

Experterna från TU.no skriver till exempel att de tycker otroligt bra om den här modellen även om den är dyr. De förklarar nämligen att man får mycket valuta för pengarna.

TU.no skriver även att Bosch Athlet BBH52550 är nästan lika effektiv som en dammsugare med sladd, något som flera användare också påpekar. Användarna framhäver dessutom den enkla hanteringen, den kraftfulla sugeffekten och filtreringen. Det är dock flera som tycker att det är synd att dammsugaren inte har något HEPA-filter.

Specifikationer för Bosch Athlet BBH52550 – mått:
🌀 Höjd: 116 cm
🌀 Bredd: 28,5 cm
🌀 Djup: 18,5 cm
🌀 Vikt: 3,63 kg

Specifikationer för Bosch Athlet BBH52550 – basfakta:
🔴 Typ: Sladdlös handdammsugare
🔴 Tillverkare: Bosch
🔴 Batteritid: 50 minuter
🔴 Laddningstid: 6 timmar
🔴 Dammbehållare: 0,9 liter

Fördelar med Bosch Athlet BBH52550:
LongLife-motor
Fungerar bra på alla typer av golv
Dammbehållare på 0,9 liter
Tre prestandanivåer
SoftTouch-handtag

Här kan du se en allmän presentationsvideo för hela Bosch Athlet-serien. Videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BBH6PZOO

4.6 av 5 stjärnor hos den tyska testsajten ETM-testmagazin.de

Bosch Athlet BBH6PZOO

 

.
Bosch Athlet BBH6PZOO har testats och recenserats av den tyska testsajten ETM-testmagazin.de. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här dammsugaren och ger den därför ett betyg på 4,6 av 5 stjärnor.

ETM-testmagazin.de motiverar det höga betyget med att dammsugaren har en kraftfull sugeffekt och att det ingår flera olika munstycken. Experterna är dock inte lika nöjda med dammsugarens flexibilitet.

Lång batteritid och stor dammbehållare

Bosch Athlet BBH6PZOO är en sladdlös dammsugare som istället går på batteri. Den samlar dessutom upp allt skräp i en dammbehållare istället för i en dammsugarpåse.

Eftersom att man slipper sladden får man här en flexibel dammsugare som man kan röra sig fritt med.

Batteriet räcker dessutom i ungefär 60 minuter innan dammsugaren måste laddas igen. Laddningen tar sedan sex timmar om batteriet ska bli helt fulladdat.

Den här dammsugarmodellen har en löstagbar dammbehållare som gör det möjligt att tömma allt skräp och damm direkt i sopkorgen. Behållaren rymmer 0,9 liter och behöver därför inte tömmas särskilt ofta.

ProAnimal-borste och SensorControl

Bosch Athlet BBH6PZOO är utrustad med en sensorteknik som kallas för SensorControl. Denna teknik håller löpande koll på dammsugarens rengöringsprestanda och ser till att den alltid dammsuger så effektivt som möjligt.

Den här dammsugarmodellen har dessutom ett elektriskt munstycke som kallas för ProAnimal. Detta munstycke fungerar bra mot djurhår och är därför perfekt för hushåll med sällskapsdjur.

Experterna: Stark och effektiv dammsugare med bra sugeffekt

Enligt experterna från tyska ETM-testmagazin.de är Bosch Athlet BBH6PZOO en utmärkt dammsugare. De skriver till exempel att dammsugaren håller en hög kvalitet och att den har en stark och kraftfull sugeffekt.

Experterna förklarar att dammsugaren därmed bidrar till att städningen går både snabbt och enkelt.

De tyska experterna framhäver även den stora dammbehållaren och det praktiska EasyClean-systemet. Detta system gör det nämligen enklare att rengöra dammsugaren.

Sist men inte minst skriver experterna att munstycket för djurhår är en av deras favoritegenskaper hos den här dammsugaren. De påpekar dock att Bosch Athlet BBH6PZOO inte är lika flexibel som många andra dammsugare på marknaden.

Specifikationer för Bosch Athlet BBH6PZOO – mått:
🌀 Höjd: 116 cm
🌀 Bredd: 18,5 cm
🌀 Djup: 25,2 cm
🌀 Vikt: 3,6 kg

Specifikationer för Bosch Athlet BBH6PZOO – basfakta:
🔴 Typ: Sladdlös handdammsugare
🔴 Tillverkare: Bosch
🔴 Batteritid: 60 minuter
🔴 Laddningstid: 6 timmar
🔴 Dammbehållare: 0,9 liter

Fördelar med Bosch Athlet BBH6PZOO:
Levereras med ProAnimal-munstycke
Utrustad med sensortekniken SensorControl
Dammbehållare på 0,9 liter
Batteritid på 60 minuter
Låg vikt

Här kan du se en kort reklamfilm som visar upp flexibiliteten hos Bosch Athlet BBH6PZOO. Videon är gjord av Bosch:


Bosch Athlet BCH6ZOOO

Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Toppbetyg hos den tyska testsajten ETM-testmagazin.de
Toppbetyg hos den norska tekniksajten Tek.no

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

 

Den sladdlösa handdammsugaren Bosch Athlet BCH6ZOOO har testats och recenserats av tre olika expertkällor: det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, Tek.no och ETM-testmagazin.de.

Dammsugaren får fina recensioner på alla ställen och får till exempel toppbetyg hos både Tek.no och ETM-testmagazin.de. Experterna är framförallt förtjusta i dammsugarens förmåga att få bort djurhår.

Även om experterna generellt sett tycker riktigt bra om Bosch Athlet BCH6ZOOO nämner de också att dammsugaren är ganska dyr. Priset är alltså något som kan vara värt att ta med i beräkningen.

Experterna: Effektiv mot djurhår

Enligt experterna fungerar Bosch Athlet BCH6ZOOO riktigt bra mot djurhår. Den här modellen har nämligen ett ProAnimal-munstycke som samlar upp allt hår med hjälp av kraftiga roterande borstar.

I recensionerna förklarar experterna även att dammsugaren är flexibel och att den kan användas på både trappor, hårda golv och mattor. Den har dessutom en stor dammbehållare som inte behöver tömmas titt som tätt.

Experterna påpekar dock även att axelremmen som ingår i ProAnimal-tillbehörskitet kan vara lite störande.

Lång batteritid

Bosch Athlet BCH6ZOOO har ett återuppladdningsbart litiumjonbatteri. Detta batteri är hållbart och ger dammsugaren en drifttid på ungefär 60 minuter.

Det tar sedan tre timmar att ladda batteriet till 80 % och sex timmar för att det ska nå ända upp till 100 %.

Dammsugaren har även en indikator som visar när batteriet måste laddas samt hur lång tid som återstår av laddningen.

Sugstyrkan på Bosch Athlet BCH6ZOOO kan ställas in i tre olika lägen. Vilket läge man ska välja beror både på vad för yta man dammsuger och på mängden damm och smuts.

Flexibel dammsugare med stor dammbehållare

Bosch Athlet BCH6ZOOO är en flexibel handdammsugare som väger ungefär 3 kg. Detta gör det till exempel lättare att dammsuga. Det underlättar dock även förvaringen eftersom att dammsugaren inte tar särskilt stor plats.

Den här dammsugaren är försedd med två sensorbaserade funktioner som kallas för SensorControl och SensorBagless. Kombinationen av dessa gör att dammsugaren kan användas på de flesta underlag samt att prestandan alltid är så bra som möjligt.

Den här modellen har även ett EasyClean-system som underlättar rengöringen av själva dammsugaren. Tack vare detta är det enkelt att rengöra både cylindern och det hygieniska filtret så att utblåsluften alltid är ren och fräsch.

Det är dessutom enkelt att tömma dammsugarens dammbehållare. Behållaren har en kapacitet på 0,9 liter och kan snabbt och enkelt tas lös och sättas tillbaka.

Specifikationer för Bosch Athlet BCH6ZOOO – mått:
🌀 Höjd: 116 cm
🌀 Bredd: 28,5 cm
🌀 Djup: 18,5 cm
🌀 Vikt: 3 kg

Specifikationer för Bosch Athlet BCH6ZOOO – basfakta:
🔴 Typ: Sladdlös handdammsugare
🔴 Tillverkare: Bosch
🔴 Batteritid: 60 minuter
🔴 Laddningstid: 6 timmar
🔴 Dammbehållare: 0,9 liter

Fördelar med Bosch Athlet BCH6ZOOO:
 Stor dammbehållare på 0,9 liter
Effektiv mot djurhår tack vare ProAnimal
Snabb laddning
Batteritid på ungefär 60 minuter
Tre olika prestandanivåer för sugstyrkan

Här kan du se en rolig reklamfilm för Bosch Athlet BCH6ZOOO. Videon är gjord av Bosch:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Bosch handdammsugare är bäst i test?

Bosch Athlet BBH52550

🤓 Hur testas Bosch handdammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Man testar även batteritiden genom att undersöka hur länge batteriet räcker och hur snabbt sugeffekten försämras. Slutligen bedöms dammsugarnas energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny handdammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.

 


Genomgång av testkällor

ETM-testmagazin.de 🇩🇪
Den tyska testsajten ETM-testmagazin.de granskar produkter och testar bland annat ett brett utbud av konsumentprodukter för hemmet. De tyska experterna har bland annat provat två olika handdammsugare:

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BCH6ZOOO här.

Du hittar hela testet av Bosch Athlet BBH6PZOO här.

Uafhængige testpaneler 🇩🇰
Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler arbetar med alla aspekter av konsumentlivet i Danmark. De tillhandahåller bland annat artiklar, guider, goda råd och tester av olika konsumentprodukter. Den här gången rör det sig om en granskning av olika handdammsugare där experterna bland annat provade modellen Bosch Athlet BCH6ZOOO.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testet måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Inputmag.dk 🇩🇰
Den danska hemsidan Inputmag.dk är ett stort gadgetmagasin som älskar att skriva om allt som har med gadgets att göra. Hos Inputmag.dk kan man därför hitta både artiklar, nyheter, guider och tester av olika produkter. De har bland annat recenserat Bosch BBS1114 i ett test av totalt åtta sladdlösa dammsugare. Du hittar hela undersökningen här.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar svenskarnas konsumentliv och genomför till exempel tester av olika konsumentprodukter. Här rör det sig om en granskning av handdammsugare och skaftdammsugare där experterna bland annat provade modellen Bosch Athlet BCH7ATH32K.

Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testet måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no är en norsk tekniksajt som skriver om allt som har med konsumentteknik att göra. De tillhandahåller både nyheter, artiklar, guider och tester. Tek.no har till exempel genomfört ett test av olika dammsugare där de bland annat provade modellen Bosch Athlet BCH6ZOOO. Du hittar hela undersökningen här.

Testberichte.de 🇩🇪
Den tyska testsajten Testberichte.de har specialiserat sig på recensioner och tester av en mängd olika produkter. Testberichte.de analyserar testresultat och användarrecensioner från olika källor och skapar sedan ett omdöme för den aktuella produkten. Konsumenterna kan därefter läsa deras resultat. Här rör det sig om en granskning av dammsugarmodellen Bosch BBS1114, en modell som i slutändan får ett bra betyg av Testberichte.de. Du kan läsa hela testet här.

TU.no 🇳🇴
TU.no är en norsk tidning som är ledande inom teknikområdet. De ger läsarna en inblick i diverse nyheter och tekniktrender och genomför även tester av olika teknikprodukter. Här rör det sig om en granskning av dammsugare där modellen Bosch Athlet BBH52550 utsågs till testvinnare. Du hittar hela undersökningen hos TU.no.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du fortfarande inte har kommit fram till vilken dammsugare som är rätt för dig har vi på Konsumentmagasinet flera andra artiklar som kan vara av intresse.

I vår artikel om Bosch Athlet kan du till exempel läsa mer om praktiska sladdlösa dammsugare från Bosch.

Om du vill ha en bredare överblick över utbudet på marknaden kanske du vill läsa våra mer allmänna artiklar om Handdammsugare.

När man talar om sladdlösa dammsugare får Dyson extra mycket beröm av experterna. Vi på Konsumentmagasinet har därför ett flertal djupgående artiklar om Dysons olika dammsugarmodeller. Om du är intresserad av en dammsugare från Dyson kanske du vill läsa våra artiklar om Dyson V10, Dyson V8 och Dyson V6.

Vi kan även hjälpa dig som är intresserad av en traditionell dammsugare. Du kan till exempel läsa våra mer allmänna artiklar Dammsugare test och Påslös dammsugare test. I dessa artiklar får du en överblick över marknadens bästa modeller.

Om du är intresserad av ett specifikt märke har vi även flera artiklar som fokuserar på en viss tillverkare. I så fall kanske du vill läsa någon av följande artiklar: Bosch dammsugare test, Nilfisk dammsugare test, Miele dammsugare test, Electrolux dammsugare test, AEG dammsugare testPhilips dammsugare test eller Dyson dammsugare test.

Om du är allergisk mot damm eller helt enkelt vill slippa dammsuga kanske det kan vara värt att överväga en robotdammsugare. I vår breda artikel om Robotdammsugare kan du läsa om några av marknadens bästa modeller. Där hittar du även information om vad du bör tänka på innan du väljer vilken modell du ska köpa.

Du kanske även vill läsa någon av våra märkesspecifika artiklar om robotdammsugare: iRobot Roomba Robotdammsugare test, eller Miele Scout RX1 test. Alla dessa artiklar innehåller en översikt över testvinnande robotdammsugare.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta