Råsaftcentrifug Test – Hitta de bästa råsaftcentrifug maskiner här

0

I denna artikel hittar du en samling av marknadens bästa råsaftcentrifugmaskiner. Konsumentmagasinet.se har gått igenom en rad skandinaviska test, där olika experter har jämfört och testad råsaftcentrifuger.

Vi har samlat de bästa testvinnarna i denna artikel, så att du på ett enkelt och bekvämt sätt kan få en överblick över vilka testat råsaftcentrifugmaskiner som har utmärkt sig och varför.

Vi har gått igenom det ansedda danska konsumentrådet Tænk:s tester av råsaftcentrifuger som har testats. Vi har också kikat närmare på det välkända svenska testmagasinet Råd & Rön:s granskning av 26 olika maskiner och vilka de rekommenderar som bästa råsaftcentrifuger.

TV-kanalerna TV2 Norge och TV2 Danmark har också gjort tv-reportage där de testar olika råsaftcentrifuger och den stora norska webbsajten Dinside.no har även de testat olika råsaftcentrifuger – dessa ingår också här i Konsumentmagasinet.se:s genomgång av råsaftcentrifuger. Längre ner i artikeln kan du självklart hitta länkarna till de olika källor vi refererar till.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Philips HR1869

Toppbetyg  hos danska Tænk.dk
Toppbetyg hos Råd & Rön

philips hr1869 juicemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 489,00 Kr. 0,00 Kr. 1 489,00 Kr. Läs mer
1 565,00 Kr. 0,00 Kr. 1 565,00 Kr. Läs mer
1 590,00 Kr. 0,00 Kr. 1 590,00 Kr. Läs mer

 

Modellen HR1869 är ännu en kvalitets råsaftcentrifug-maskin från Phillips.

Det danska konsumentrådet Tænk.dk skriver att HR1869 klarar bra i test.
Det stora påfyllningsröret (80mm) innebär att maskinen kan ta hela frukter och grönsaker. Därmed undviker du att behöva skära frukten eller grönsakerna i skivor innan du stoppar in dem i maskinen.

Producenten skriver att motorn inte bör vara igång i mer än 60 sekunder åt gången, men detta räcker väl för att göra ca 1 liter juice. Ger man motorn en liten paus kan den börja om igen, om du vill göra mer juice.

Det innovativa juicepressystemet med omvänt såll hjälper till att pressa varje enskild droppe av frukten eller grönsaken och bildar en juicefontän. Med detta system kan du pressa upp till 10% juice av frukterna och grönsakerna i jämförelse med många andra råsaftcentrifugmaskiner.

Maskinen är enkel att rengöra, då alla delarna kan plockas isär och diskas i diskmaskinen. Den är också utrustad med ett polerat QuickClean-såll som gör att du enkelt kan borsta bort kött- eller fiberrester från frukt och grönsaker med en vanlig diskborste. Därmed kan du rengöra hela råsaftcentrifugmaskinen på 1 minut. Detta är en stor fördel, då många håller sig borta från att göra juice på grund av maskinens rengöring. Med denna råsaftcentrifug är rengöringen lyckligtvis inte något problem.

Maskinen är dessutom utrustad med Dropp-Stop funktion, som gör att den inte står och droppar juice på bordet efter användning.

Maskinen har 2 olika hastigheter, vilket är en fördel då du kan ställa in hastigheten beroende på om du har frukt eller grönsaker i maskinen – eftersom dessa kräver olika behandlingar.

Det medföljer också en stor juicekanna, med plats för 1,5 liter.


Bosch MES25A0

✅ Toppbetyg  hos Råd & Rön
”Smart köp” hos Tænk.dk

Bosch-MES25A0 juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
849,00 Kr. 0,00 Kr. 849,00 Kr. Läs mer
908,00 Kr. 0,00 Kr. 908,00 Kr. Läs mer
990,00 Kr. 0,00 Kr. 990,00 Kr. Läs mer
990,00 Kr. 0,00 Kr. 990,00 Kr. Läs mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Läs mer

 

Maskinen från Bosch har lägre motorkraft än de andra testvinnarna i denna artikel. Den är dock riktigt bra byggd, vilket toppar dess lägre motorkraft. Maskinens bra juicekvalitet är bland annat något som experterna gärna hyllar hos denna maskin.

Även här får du en maskin med bra funktioner, som hyllas i de olika granskningarna. Maskinen är liksom de andra lätt att rengöra, då alla delarna kan plockas isär och diskas i diskmaskinen.
Här får du också ett brett påfyllningsrör, som gör det enkelt att fylla på med hela frukter och grönsaker i maskinen.

Råsaftcentrifugmaskinen har droppstopp och kan köras på 2 olika hastigheter. Till detta medföljer 1 juicekanna på 1,25 liter med skumskiljare och 1 borste för rengöring.


Braun Multiquick 5 J500

Testvinnare hos danska Tænk.dk

Braun Multiquick 5 J500

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
993,00 Kr. 0,00 Kr. 993,00 Kr. Läs mer

 

Denna råsaftcentrifug-maskin från Braun är en snygg och väldesignad maskin med en motor på 900W. Maskinen hyllas för att vara tyst (68 dB) och samtidigt göra bra juice både snabbt och effektivt.

Även här kan alla delar tvättas i diskmaskinen. Maskinen är utrustad med Anti-Dropp funktion, så den inte droppar juice på bordet när du har använt den.

En av fördelarna med denna modell är dess förmåga att snabbt göra juice. Maskinen är utrustad med en turbofunktion som gör att den arbetar högeffektivt. Saftcentrifugen kan göra ett glas frisk fruktjuice på bara 15 sekunder. Den kan producera upp till 1 liter juice på under en minut, vilket gör den till en av marknadens snabbaste råsaftcentrifuger.

Råsaftcentrifug-maskinen har två hastigheter, ett rostfritt stålfilter och en kanna som rymmer 1,25 liter. Maskinen är lätt att rengöra och det medföljer en praktisk borste, som gör det enkelt att ta bort fruktrester.

Denna modell har också ett brett påfyllningsrör på 75 mm, så du enkelt kan fylla på med hela frukter och grönsaker i maskinen.


Philips Avance Collection HR1871

Testvinnare hos danska Tænk.dk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos TV2 Norge
✅ Testvinnare hos TV2 Danmark
✅ 6 stjärnor hos norska Dinside.no

juicer test

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Läs mer
2 285,00 Kr. 0,00 Kr. 2 285,00 Kr. Läs mer

 

Denna råsaftcentrifug-maskin från Phillips är en fantastisk testvinnare. Alla testerna som Konsumentmagasinet har genomgått har bedömt just denna modell som marknadens bästa.

Några av sakerna som maskinen utmärker sig med vid de olika testerna är att utöver sin primära uppgift – att göra bra juice – så är den mycket enkel att rengöra, då alla delarna kan stoppas i diskmaskinen.

Samtidigt väger den endast 5 kg, vilket gör den till en av de lättaste modeller på marknaden. Trots att maskinen är en lättviktare, så har den en av marknadens kraftigaste motorer på 1000W som ger maskinen så mycket kraft att den effektivt pressar mest möjliga saft utav frukter och grönsaker.

En annan fördel är det stora påfyllningsröret som gör det mycket enkelt att fylla på hela frukter och grönsaker, utan att behöva först skära dem i mindre stycken.

Phillips har utvecklat ett nytt innovativt juice-pressystem med ett omvänt såll, som ger möjlighet att få 10% extra juice i jämförelse med andra råsaftcentrifug-maskiner. Beroende på typen av frukt eller grönsak man pressar så är det fullt möjligt att göra upp till 2,5 liter juice per omgång – utan att tömma fruktbehållaren.

Maskinens QuickClean design gör att du på ett enkelt sätt kan rengöra maskinen bara genom att skölja de olika delarna under vattenkranen. Den är också utrustat med Anti-Droppfunktion, så att maskinen inte droppar juice på bordet.

Med denna råsaftcentrifugmaskin från Phillips får du en absolut testfavorit.


Råsaftcentrifug Test – Dessa tests har vi undersökt

Tænk.dk
Det danska konsumentrådet Tænk.dk har granskat 20 olika råsaftcentrifuger, där de har gjort samma sorts juice i dem alla och därefter jämfört kvaliteten. Råsaftcentrifug-maskinerna värderades på sin förmåga att producera juice, hur enkel användningen var samt hur enkelt det var att rengöra efteråt.

Domarna har också mätt och värderat kvaliteten av materialen i de olika maskinerna. Speciellt maskinernas förmåga till att göra bra juice har varit en central del av undersökningen. Du kan läsa hela testen här på Tænk:s hemsida. Var dock uppmärksamma på att det krävs ett abonnemang till tjänsten för att få tillgång till granskningen

Råd & Rön
Sveriges största testmagasin Råd & Rön har undersökt 18 olika råsaftcentrifugmaskiner och värderat dem utifrån en rad olika aspekter. Alla råsaftcentrifug-maskiner har gjort 5 olika typer av juice och experterna har därmed kunnat testa maskinernas förmåga till att göra juice utifrån en rad parametrar.

Man har i detta test också kikat närmare på faktorer som ljudnivå, materialkvalitet och rengöringsvänlighet. Du kan läsa hela testen här. Var dock uppmärksamma på att det krävs ett abonnemang för att få tillgång till testen

TV2 Norge
Den norska tv-kanalen TV2 har gjort ett videoinslag där de undersöker en rad råsaftcentrifugmaskiner. Testen genomfördes av två juiceexperter som testade maskinernas förmåga att göra bra juice. Totalt testades 4 olika modeller. Du kan se videon på TV2:s hemsida här.

TV2 Danmark
Den danska tv-kanalen TV2 har undersökt en rad råsaftcentrifug-maskiner, där de gjorde juice på 5 olika frukter. Det är den kända journalisten Morten Spieglehauer som är programmets värd. I testen undersöktes det bland annat hur mycket saft de olika råsaftcentrifugerna kunde får ur frukten.

Du kan se det 5 minuter långa inslaget på TV2:s hemsida. Du kan också läsa en rad goda råd som du bör överväga innan du skaffar dig en råsaftcentrifugmaskin. Du kan se inslaget genom att klicka här.

Dinside.no
Den norska sajten dinside.no har testat Phillips Avance Collection Juicer och skrivit en lång och komplett granskning av produkten på sin hemsida, där de både granskar för- och nackdelar med denna maskin.

Om du överväger att skaffa dig denna modell, så rekommenderas det att du läser igenom detta test först, så att du kan avgöra huruvida den passar dig. Du kan läsa hela granskningen här.

Forbrukerrådet.no
Tvivlar du om du bör välja en allmän råsaftcentrifug eller en saktare sådan? Det norska konsumentrådet Forbrukerrådet har skrivit en längre artikel kring ämnet, där de granskar några av de saker som du bör överväga.

I sin artikel tar de utgångspunkt i svenska Råd & Röns test av råsaftcentrifugmaskiner. Du kan läsa hela artikeln på forbrukerrådets webbsajt här.