Slow Juicer Test 2019: Hitta de bästa slow juicerna – Bäst i Test guide

0

I denna Slow Juicer test tittar vi närmare på vilka slowjuice-apparater som har blivit korad till testvinnare. Apparaterna bedömdes på juicekvalitet, användarvänlighet, tidsförbruk och rengöringsvänlighet. Nedanför kan du snabbt och enkelt få en överblick över vilken slowjuice-apparat som experterna rekommenderar.

Vi har genomgått både svenska och skandinaviska tester och längst ner på sidan hittar du länkarna och källorna till de olika testerna.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av slowjuicers som har utnämnts till testvinnare i olika tester
🔸 Tips på hur man gör färsk juice med en slowjuicer
🔸 Genomgång av alla testkällor vi har använt i den här artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Kenwood JMP800

Rekommenderas av norska Tek.no

Kenwood JMP800 slow juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 906,00 Kr. 0,00 Kr. 2 906,00 Kr. Läs mer
3 354,00 Kr. 0,00 Kr. 3 354,00 Kr. Läs mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Läs mer
3 685,00 Kr. 0,00 Kr. 3 685,00 Kr. Läs mer
3 685,00 Kr. 0,00 Kr. 3 685,00 Kr. Läs mer
3 795,00 Kr. 0,00 Kr. 3 795,00 Kr. Läs mer

 

Slowjuicern Kenwood JMP800 har provats av norska tek.no i ett test av ett antal olika modeller. Efter granskningen står det klart att Kenwood JMP800 har klarat sig riktigt bra, och experterna är inte missnöjd med den på något testområde. De framhäver särskilt modellens robusthet, utformning och låga ljudnivå.

Det här är en stor modell som väger 7 kg och den kräver därför lite utrymme. I gengäld ser modellen dock fin ut på köksbänken.

Använd hela frukter

Ett av nyckelorden för Kenwood JMP800 är enkelhet för användaren. Modellen har därför ett dubbelt matarrör som dessutom är så stort att man inte behöver dela ingredienserna i förväg – man kan helt enkelt sätta i dem hela.

Experterna har dock undersökt detta och kommenterar att man fortfarande kan behöva dela större frukter innan man sätter ner dem.

Motorn är på 280 W och både stark och snabb, vilket innebär att man kan få drickfärdig juice på bara ett par sekunder. Man använder samma hastighetsläge för alla ingredienser, vilket helt enkelt beror på att det bara finns ett läge.

Modellen kan även hantera hårda grönsaker och uppmuntrar användaren att pröva sig fram med egna recept.

Mycket juice från ingredienserna

Kenwood JMP800 utvinner mycket juice från ingredienserna. I experternas granskning mättes juicemängden upp till precis under 70 %, vilket är en bra utdelning från ingredienserna.

Eftersom att det här är en slowjuicer bevaras även näringsämnena väl i juicen, vilket gör att den blir så hälsosam som möjligt.

En annan viktig aspekt som experterna lyfter fram med Kenwood JMP800 är ljudnivån. Modellen har nämligen en ljudnivån på bara 39 dB, vilket är så lågt att det inte stör. Det är inte heller tillräckligt för att väcka hela huset en tidig morgon.

Många möjligheter

Det ingår lite olika delar till Kenwood JMP800 som underlättar användningen. Man får bland annat med två olika kannor, vilket gör det möjligt att till exempel ha juice i kylskåpet i den ena och använda den andra. Storleken på kannorna är 1,5 liter.

Det ingår även en behållare samlar upp fruktkött och avfall när man använder maskinen, och för att förenkla rengöringen får man med en rengöringsborste för alla delar. Modellen har dessutom en droppstopp-funktion som ser till att man inte spiller juicen.

Utvalda fördelar med Kenwood JMP800:
🔵 Stor och robust slowjuicer med en snygg design
🔵 Dubbelt matarrör som rymmer hela frukter
🔵 Utvinner 70 % juice från ingredienserna
🔵 Låg ljudnivå på 39 dB
🔵 Två kannor, behållare för fruktkött samt rengöringsborste ingår

Här kan du se Kenwoods egna presentationsvideo för modellen:

https://www.youtube.com/watch?v=F5kX27d7CFI

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer

✅ Testvinnare hos danska Berlingske Tidende 
Testvinnare hos TV2 Norge

Witt-by-Kuvings-C9600-slow-juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 995,00 Kr. 0,00 Kr. 4 995,00 Kr. Läs mer
6 043,00 Kr. 0,00 Kr. 6 043,00 Kr. Läs mer
6 043,00 Kr. 0,00 Kr. 6 043,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer har testats av både den danska tidningen Berlingske Tidende och TV2 Norge. Den här modellen imponerar på experterna och får fina betyg på båda ställena.

Både TV2 Norge och Berlingske Tidende utser Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer till testvinnare. De har granskat modellen utifrån olika testpunkter, och den presterade då bättre än de andra modellerna i undersökningarna.

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer är en enkel maskin med flera olika funktioner och en modern design i grått och svart. Modellen har blivit väldigt populär tack vare den stilrena designen och maskinens förmåga att pressa hela frukter.

Den här juicepressen är dessutom designad för att passa in i de flesta kök, oavsett om den ska stå framme på bänken eller ställas undan i ett skåp

Kan pressa hela frukter och grönsaker

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer har en motoreffekt på 240 watt och ett matningsrör med en diameter på 75 mm. Den här modellen kan pressa både hårda och mjuka frukter och grönsaker, och man behöver dessutom inte skära ingredienserna i bitar först. Tack vare det stora matningsröret kan den här modellen nämligen pressa hela frukter och grönsaker.

Eftersom att man inte behöver dela ingredienserna blir det dessutom lättare för maskinen att bevara näringsämnena.

När man pressar juice med Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer hamnar allt fruktkött i en behållare. Denna behållare rymmer en liter, och man kan även pressa upp till en liter juice utan att behöva tömma fruktköttsbehållaren.

Tack vare det genomskinliga matningsröret går det att se när juicen pressas, och man kan därför följa med i en stor del av processen.

Experterna från Berlingske Tidende och TV2 Norge är imponerade av den här modellen och tycker extra bra om det stora matningsröret.

Båda experterna är dessutom väldigt nöjda med maskinens användarvänlighet, prestanda och funktioner. Den enda nackdelen de nämner är att maskinen stannade några gånger när de pressade juice av lite hårdare grönsaker.

Smart lock, låga varvtal och ett optimerat kvarnsystem 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer pressar ingredienserna med låga varvtal, för den här maskinen jobbar nämligen med 50 varv/minut. Detta minskar risken för att juicen ska oxidera, vilket är en fördel när man vill bevara mineraler och vitaminer.

Den här modellen har ett optimerat kvarnsystem med en fördjupning längst ner som samlar upp alla fibrer. Kvarnen är uppbyggd på ett lite annorlunda sätt jämfört med andra modeller, och den här modellen har istället ett allt-i-ett-system som är lättare att rengöra.  

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer har även ett smart lock som håller pipen stängd när man pressar juice. Man kan därför enkelt blanda juicen samtidigt som man pressar den. Locket ser dessutom till att det inte droppar någon juice på bänken när man är klar, och det fungerar därmed även som en typ av droppskydd.

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicerspecifikationer:
🔴 Hastighetslägen: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kanna: 1 liter
🔴 Fruktköttsbehållare: 1 liter
🔴 Varvtal: 50 varv/minut
🔴 Matningsrör: 75 mm
🔴 Vikt: 6,9 kg

Fördelar med Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer:
🔵 Stort matningsrör som rymmer hela frukter och grönsaker
🔵 Optimerat kvarnsystem
🔵 Smart lock
🔵 Allt-i-ett-system som är enkelt att rengöra
🔵 Kan pressa både hårda och mjuka grönsaker


Wilfa JuiceMaster Sj-150a

✅ Testvinnare hos danska Politiken.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 835,00 Kr. 0,00 Kr. 1 835,00 Kr. Läs mer
1 985,00 Kr. 0,00 Kr. 1 985,00 Kr. Läs mer
1 985,00 Kr. 0,00 Kr. 1 985,00 Kr. Läs mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Wilfa JuiceMaster Sj-150a är en kompakt juicepress med en klassisk och stilren design i svart och grått. Maskinen passar in i de flesta kök och kan antingen stå framme eller ställas undan i ett skåp.

Den här modellen har granskats av danska Politiken.dk, och experterna därifrån blir så imponerade av maskinen att de utser den till testvinnare. Politiken.dk skriver bland annat att den här modellen gör bäst juice av alla juicepressar på marknaden.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a kan pressa juice till hela familjen. Den här modellen är även billig jämfört med andra slowjuicers, och den är därför ganska populär bland konsumenter som vill ha ett alternativ till de dyra maskinerna på marknaden.

Keramisk kvarn med låga varvtal 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a har en motor på 150 watt och ett lite mindre matningsrör. I den här maskinen krossas ingredienserna av en keramisk kvarn som effektivt maler både frukt och grönsaker.

Juicepressen arbetar med 75 varv/minut för att långsamt pressa saften ur frukt och grönsaker, vilket gör att fler näringsämnen bevaras i den pressade juicen. Eftersom att modellen varken centrifugerar eller pressar fruktköttet får den ut så mycket som möjligt ur ingredienserna. Den här maskinen får dessutom beröm av experterna från Politiken.dk för att den arbetar relativt tyst.

Trots att maskinen bara har en motoreffekt på 150 watt är motorn tillräckligt hållbar och kraftfull för att pressa både mjuka och hårda grönsaker.

Politiken.dk skriver att den färskpressade juicen inte innehåller särskilt mycket fruktkött, och den enda nackdelen de nämner är att matningsröret inte är särskilt stort. Man måste därför skära frukt och grönsaker i mindre bitar innan man börjar pressa sin juice.

Användarvänlig och barnvänlig maskin som tar vara på 50 % mer saft

Wilfa JuiceMaster Sj-150a är inte bara användarvänlig, den är även barnvänlig. Maskinen är nämligen utformad utan några vassa kanter och kan därmed användas av både vuxna och barn. Eftersom att maskinens löstagbara delar tål maskindisk kan även rengöringen skötas av såväl stora som små.

Modellen Wilfa JuiceMaster Sj-150a tar vara på 50 % mer saft från frukt och grönsaker än andra modeller på marknaden. Med den här maskinen minskar man alltså matsvinnet samtidigt som man får fler glas juice ur varje omgång ingredienser.

Den här modellen har en fruktköttsbehållare på 550 ml , och om man vill minska matsvinnet ännu mer kan man använda fruktköttet som hamnar här i till exempel kakor, bullar, grytor eller havregrynsgröt. Kannan till den här maskinen rymmer 800 ml, och man kan därför utan problem göra ett par glas frukt- eller grönsaksjuice åt gången.

Wilfa JuiceMaster Sj-150aspecifikationer:
🔴 Hastighetslägen: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kanna: 800 ml
🔴 Fruktköttsbehållare: 550 ml
🔴 Varvtal: 75 varv/minut
🔴 Vikt: 2,5 kg

Fördelar med Wilfa JuiceMaster Sj-150a:
🔵 Användarvänlig och barnvänlig maskin
🔵 Keramisk kvarn
🔵 Utrustad med fruktköttsbehållare
🔵 Alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen
🔵 Kan pressa 50 % mer saft ur frukt och grönsaker

https://www.youtube.com/watch?v=u9oS8X9l9_8

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer

✅ Populär bland konsumenterna

witt-by_kuvings-B6100

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 445,00 Kr. 0,00 Kr. 3 445,00 Kr. Läs mer
3 445,00 Kr. 0,00 Kr. 3 445,00 Kr. Läs mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer benämns ofta som en lyxmaskin för att den är bra på att bevara näringsämnen, vitaminer och mineraler från frukt och grönsaker. Maskinen kan pressa ingredienserna hela, och det här är därmed en av de få modeller på marknaden som äntligen ger många konsumenter vad de har drömt om.

Eftersom att modellen har de egenskaper och funktioner som efterfrågas är den även väldigt populär bland konsumenterna. När man kan sätta ner hela frukter och grönsaker i maskinen behöver man ju inte slösa någon tid på att skära ingredienserna i bitar. Detta gör dessutom att näringsämnena bevaras bättre.

Matningsrör för hela frukter och grönsaker

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer har ett stort matningsrör med en diameter på 75 mm, och man kan därför pressa hela frukter och grönsaker utan några förberedelser. Detta gör att man slipper gå miste om frukt- och grönsakssaft samt viktiga mineraler och vitaminer.

Den här maskinen arbetar med 50 varv/minut. Eftersom att ingredienserna pressas så pass långsamt slipper man oxidering av juicen, och ingredienserna tillreds alltså med optimala metoder. Dessa två faktorer säkerställer att den färskpressade juicen bibehåller sina näringsämnen så bra som möjligt.

På insidan av matningsröret sitter det en liten kniv som delar alla ingredienser innan de kommer fram till kvarnen.

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer har en kanna som rymmer en liter. Det ingår dessutom en fruktköttsbehållare som samlar upp allt fruktkött, och även denna har en kapacitet på en liter.

Smart lock och upp till 35 % mer juice 

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer har en motoreffekt på 240 watt. Med den här modellen kan man därför pressa både mjuka och hårda grönsaker och frukter.

Modellen gör det möjligt att utvinna upp till 35 % mer juice ur ingredienserna än i en traditionell råsaftcentrifug. Den här maskinen tar dessutom bort allt skum och motverkar oxidering, vilket innebär att den färskpressade juicen kan hålla sig fräsch flera dagar i kylskåpet.

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer har även ett smart lock som gör att man kan blanda olika juicer och smaker. Locket hindrar dessutom juicen från att droppa ner på köksbänken och underlättar därmed även rengöringen.

När man köper den här modellen ingår det även en rengöringsborste som kan användas för att diska maskinen när juicen är färdig.

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicerspecifikationer:
🔴 Hastighetslägen: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kanna: 1 liter
🔴 Fruktköttsbehållare: 1 liter
🔴 Varvtal: 50 varv/minut
🔴 Vikt: 6,4 kg

Fördelar med Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer: 
🔵 Stort matningsrör som rymmer hela frukter och grönsaker
🔵 Bevarar vitaminer och näringsämnen
🔵 Rengöringsborste ingår
🔵 Smart lock
🔵 Kan pressa både mjuka och hårda frukter och grönsaker

https://www.youtube.com/watch?v=fCzMA9JR6Y0

Witt Smoothie Juicepresso

✅ 5 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

Witt Smoothie Juicepresso

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 995,00 Kr. 0,00 Kr. 2 995,00 Kr. Läs mer
3 455,00 Kr. 0,00 Kr. 3 455,00 Kr. Läs mer
3 455,00 Kr. 0,00 Kr. 3 455,00 Kr. Läs mer

 

Slowjuicern Witt Smoothie Juicepresso har granskats av både danska gastromand.dk och den internationella sajten trustedreviews.com.

Både de danska och de internationella experterna är förtjusta i modellen och den imponerar både med sin framställning, rengöring och pris.

En effektiv liten maskin

I sin recension av Witt Smoothie Juicepresso skriver experterna från gastromand.dk att man bör välja modellens storebror, Witt by Kuvings, om man är en riktig slowjuicer-entusiast som verkligen vill ha det bästa och smartaste.

Är man däremot ny på området och vill ha en nybörjarmodell är Witt Smoothie Juicepresso ett utmärkt alternativ. Modellen är liten och kompakt men fortfarande effektiv, och den får ut mycket juice från ingredienserna.

Med Witt Smoothie Juicepresso kan man faktiskt få ut upp till 50 % mer juice än om man hade använt en traditionell råsaftcentrifug.

Även för hårda grönsaker och nötter

Ofta kommer man att använda mycket mjuka frukter i sin juice, men med Witt Smoothie Juicepresso behöver man inte begränsa sig till bara det.

Den specialutformade DC-motorn är nämligen så kraftfull att modellen kan hantera även hårda grönsaker, och den kan utan problem pressa exempelvis morötter. Motorn är även tillräckligt stark för att göra juice med nötter och baljväxter.

Med en hög precision ser motorn dessutom till att framställa juice utan fruktkött.

Bevarar näringsämnen

Tack vare motorns effektivitet och modellens malningsteknik garanterar Witt Smoothie Juicepresso att konsumenterna får så mycket vitaminer och mineraler som möjligt i juicen. Eftersom att det är en slowjuicer har modellen en låg rotationshastighet, vilket gör att det bildas mindre värme och syre i juicen. På så vis bevarar Witt Smoothie Juicepresso upp till 68 % av näringsämnena, och som en extra bonus får juicen även en längre hållbarhet.

Rengöringen är ofta ett av de största problemen med slowjuicers, men experterna är imponerade av hur enkelt det är att rengöra Witt Smoothie Juicepresso. Detta är verkligen en fördel som är värd att uppmärksamma, för det finns många ställen där fruktavfallet kan fastna.

Som en extra bonus kan modellen även köras i diskmaskinen

Utvalda fördelar med Witt Smoothie Juicepresso:
🔵 Liten, kompakt och effektiv slowjuicer
🔵 Ett bra val för nybörjaren
🔵 Får ut 50 % mer juice än en traditionell råsaftcentrifug
🔵 Kraftfull DC-motor som även klarar av nötter och andra hårda ingredienser
🔵 Bevarar upp till 68 % av näringsämnena

Här kan du se Juicepressos egna presentationsvideo för modellen:

https://www.youtube.com/watch?v=9hJCdcJwHm0

KitchenAid Slow Juicer

4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
58 av 100 poäng hos Which.co.uk

kitchenaid-111ems slowjuicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 561,00 Kr. 0,00 Kr. 4 561,00 Kr. Läs mer
5 507,00 Kr. 0,00 Kr. 5 507,00 Kr. Läs mer
5 865,00 Kr. 0,00 Kr. 5 865,00 Kr. Läs mer

 

KitchenAid Slow Juicer har testats av trustedreviews.com. De tycker om modellen och ger den ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Den har dock även granskats av which.co.uk, och de är inte lika imponerade.

Eftersom att märket KitchenAid har ett rykte om att tillverka oerhört bra och innovativa köksredskap, varav många redan har blivit stilikoner, hade experterna nämligen förväntat sig mer av KitchenAid Slow Juicer.

Kraftfull och läcker slowjuicer

Man kan inte bortse från att KitchenAid Slow Juicer, med sin majestätiska form, kommer att se riktigt snygg ut på köksbänken.

Modellen är mycket stor och därmed även mycket tung. KitchenAid Slow Juicer väger nämligen över 10 kg. Fördelen med det är dock att modellen är robust och står stadigt.

Något annat som är högt på KitchenAid Slow Juicer är priset, vilket även är fallet med många andra KitchenAid-produkter.

Särskilt bra för frukt

KitchenAid Slow Juicer är ett bra alternativ för konsumenten som främst vill juica frukter med ett högt saft- och vatteninnehåll. Det är nämligen där modellen presterar bäst och den kraftfulla motorn på 230 W framställer klumpfri och drickfärdig juice.

En funktion hos KitchenAid Slow Juicer som ökar komforten betydligt är att den själv kan skära frukt och grönsaker i mindre bitar innan den juicar dem. På så vis slipper man undan från en stor del av arbetet, och detta är dessutom en unik funktion som inte ses på särskilt många andra ställen.

Tyst modell

KitchenAid Slow Juicer arbetar nästintill ljudlöst, vilket är en stor fördel om man tänker använda slowjuicern tidigt på morgonen. Det ingår även en del tillbehör till modellen som öppnar upp för en mer mångsidig användning. Man får bland annat med tre olika filter som gör att man kan välja hur tjock eller fin juicen ska vara, och för att säkerställa att juicen inte blir full av skum från processen ingår det även ett skumfilter.

Modellen har sju delar som ska tas isär när den ska rengöras, vilket kan vara lite bökigt.

Alla delar kan dock köras i diskmaskinen, och det följer dessutom med en rengöringsborste som kan göra det lättare att få bort allt fruktavfall från filtren.

Utvalda fördelar med KitchenAid Slow Juicer:
🔵 Stor och tung slowjuicer med en vikt på över 10 kg och en fin design
🔵 Särskilt bra på att juica frukt
🔵 Har en integrerad funktion som skär frukt och grönsaker i bitar
🔵 Tyst modell
🔵 Många tillbehör, bland annat olika filter


Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution

✅ Bäst i test hos Råd & Rön

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 350,00 Kr. 0,00 Kr. 2 350,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution har testats av Råd & Rön. Deras experter är imponerade av modellen och ger den ett bra betyg.

Råd & Rön granskade flera maskiner utifrån olika testpunkter, och Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution var överlag bättre än de andra modellerna. Experterna tycker särskilt bra om maskinens prestanda, och i slutändan blev den här modellen Bäst i test.

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution är en rund, enkel och kompakt slowjuicer som enkelt kan ställas undan i ett köksskåp. Om man använder juicepressen ofta är det dock lättare att ha den stående framme på bänken.

Tack vare den stilrena och moderna designen är det dessutom inga problem att ha maskinen stående på köksbänken. Dess runda form kombinerat med en antingen svart eller grå färg gör att modellen passar in i de flesta kök, oavsett färgval.

Tre matningsrör och två rostfria stålfilter

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution har en motor på 300 watt och tre olika matningsrör med en diameter på 41 mm vardera. Den här modellen kan pressa både mjuka och hårda frukter och grönsaker.

Med de tre matningsrören kan man blanda smaker genom att pressa olika ingredienser samtidigt. Den här modellen har även två olika filter av rostfritt stål, ett orange filter för juice och smoothies samt ett rosa för coulis och såser.

När man pressar juice med Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution hamnar allt fruktkött i en speciell behållare. Denna behållare rymmer en liter, och man kan även pressa upp till en liter juice utan att behöva tömma fruktköttsbehållaren.

Den här juicepressen levereras med en receptbok som innehåller mängder av idéer och recept på olika juicer som kan göras till frukost, middag eller kvällsmål.

Pressar långsamt och bevarar fler näringsämnen

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution har en långsam rotationsmekanism som använder ett mjukt tryck för att pressa saften ur varenda ingrediens. Med hjälp av ett lätt tryck utvinner denna mekanism det bästa ur alla sorters frukter, grönsaker och till och med färska örter.

Tack vare den långsamma pressningen är den här modellen även ganska tyst, och maskinen kommer därför inte att störa hela huset så fort man pressar juice.

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution bevarar även mer näringsämnen. Maskinens juiceteknik utvinner nämligen 35 % mer saft, 30 % mer C-vitamin och 75 % fler antioxidanter än en traditionell råsaftcentrifug.

Den här modellen arbetar med 80 varv/minut, och tillsammans med maskinens teknik bevarar de låga varvtalen mer av vitaminerna, mineralerna och antioxidanterna som finns i frukt och grönsaker.

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution är även försedd med en skumfördelare och droppskydd. Skumfördelaren tar bort allt skum och säkerställer att det enda som hamnar i glaset är juice. Droppskyddet ser istället till att ingen juice droppar på köksbänken när man är färdig och har tagit bort kannan från pipen.

Alla löstagbara delar tål maskindisk, och den här slowjuicern är därför enkel att rengöra.

Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolutionspecifikationer:
🔴 Hastighetslägen: 1
🔴 Motoreffekt: 300 Watt
🔴 Kanna: 1 liter
🔴 Fruktköttsbehållare: 1 liter
🔴 Varvtal: 80 varv/minut

Fördelar med Tefal – ZC500H38 Infiny Press Revolution:
🔵 Försedd med en långsam rotationsmekanism
🔵 Två rostfria stålfilter för olika ändamål
🔵 Tre olika matningsrör
🔵 Alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen
🔵 Stilren och modern design


Gör en hälsosam och färsk juice med en slowjuice-apparat.

halsosam slow juice

De senaste åren så har det blivit väldigt populärt att göra olika sorters juice. Genom att pressa egen juice så kan du på ett enkelt sätt få i dig ditt dagliga behov av vitaminer från både frukt och grönt. Det är speciellt viktigt att komma ihåg grönsakerna i juicen då saften från dessa innehåller ett hav av nyttiga näringsämnen.

Det finns många olika former av juicemaskiner och ofta kan det vara svårt att se fördelarna och nackdelarna vid maskinerna.

Centrifugjuice-apparater är de vanligaste juicemaskinerna och de är ofta mycket billigare än slowjuice-apparaterna. Centrifugjuice-modellerna är ofta snabba och effektiva då de använder centrifugalkraft till att producera juicen och slungar saften ur frukt och grönsaker. Många menar dock att nackdelen vid centrifugjuice-apparaterna är att processen går för snabbt så att saften inte blir pressad ordentligt. Processen anklagas också för att förstöra en del av näringsämnena.

När man använder en slowjuice-apparat så pressas juicen långsammare vilket betyder att man pressar juicen på samma sätt som om man hade pressat den för hand. Detta gör att slowjuice-apparaten får mer juice än en centrifug och du får en juice som innehåller fler vitaminer och näringsämnen.

En annan stor fördel vid slowjuice-apparaterna är att dessa är mycket enklare att rengöra jämfört med centrifugmaskinerna. För många så är rengöringen mycket avgörande om man ska pressa någon juice eller inte. När det är snabbt och enkelt att rengöra sin juicemaskin så ökar chansen avsevärt för att du ska göra egen juice.

Det finns många olika meningar om vilken juicemaskin som pressar den bästa juicen och varför. Den danska tv-kanalen TV2 har gjort ett program som fokuserar på just detta. Du kan se programmet här.


Goda och enkla juicerecept

Goda och enkla juicerecept

På senare tid har det blivit väldigt populärt att dricka frukt- och grönsaksjuice, men det räcker tyvärr inte att dricka en standardjuice från mataffären. Dessa är fulla med socker och innehåller inte särskilt mycket näringsämnen, och faktum är att juicen från mataffären ofta innehåller mer socker än vanlig läsk.

Om du har en slowjuicer hemma kan du istället blanda goda frukter och grönsaker precis när du vill. Eftersom att du gör juicen själv kan du då vara säker på att den inte innehåller några onyttiga tillsatser, och tekniken i slowjuicern utvinner alla fördelaktiga vitaminer och mineraler från frukten och grönsakerna.

En annan fördel är att en slowjuicer inte bildar särskilt mycket värme, vilket innebär att fler näringsämnen och enzymer hålls intakta i juicen. Här vill vi först och främst visa några nyttiga, snabba och enkla juicerecept som du kan prova.


Grön juice med en twist

Grön juice med en twistDet här är ett klassiskt grönt juicerecept för dig som vill ha en energiboost. Grönsaksjuice kan dock vara lite svår att vänja sig vid till en början, och därför blir du nog glad över att det här receptet även innehåller en aning sötma.

Den här juicen är rik på bioflavonoider, järn, A-vitamin och C-vitamin. Receptet räcker till ungefär 1 liter juice.

Ingredienser
20 gram färsk ingefära
3 citroner
500 gram spenat eller grönkål
250 gram selleri
5 äpplen

Gör så här
1. Kör alla ingredienser i din juicepress.
2. Servera juicen kall.


Kryddig apelsinjuice 

Kryddig apelsinjuiceOm du istället vill ha något sött och kryddigt kan det här vara den perfekta juicen för dig. Den innehåller massor av antioxidanter och är även bra för att förbättra immunförsvaret. Juicen är rik på både A-vitamin och C-vitamin. Receptet räcker till 1 liter juice.

Ingredienser
15 gram arganolja
15 gram färsk ingefära
30 gram gurkmeja
200 gram fänkål
300 gram apelsiner
400 gram morötter

Gör så här
1. Kör alla ingredienser förutom arganoljan i din juicepress.
2. Tillsätt arganoljan i juicen när den är färdigpressad.
3. Servera juicen kall.


En uppiggande juice 

En uppiggande juiceDet här är ett lite annorlunda perspektiv på att göra juice, men om du har en slowjuicer hemma är det här läckra receptet definitivt värt att prova. Den här juicen är uppiggande och kan ersätta ditt kaffe på morgonen. Receptet räcker till 1 liter juice.

Ingredienser
1 liter kokosvatten
3 droppar vaniljextrakt
1 nypa havssalt
5 urkärnade dadlar
120 gram mandlar
1 liten kopp espresso

Gör så här
1. Kör alla ingredienser förutom kaffet i din juicepress.
2. Tillsätt kaffet i den färdigpressade juicen.
3. Servera juicen kall eller ljummen.


En hälsosam juice 

En hälsosam juiceDet här juicereceptet innehåller några av världens bästa “superfoods”, bland annat selleri, äpplen och rödbetor, och juicen gör att du känner dig frisk och hälsosam när du behöver det som mest. Receptet räcker till ungefär 1 liter juice.

Ingredienser
1 handfull spenat
1 rödbeta
2 selleri
1-2 citroner (beroende på hur syrlig du vill ha juicen)
1 äpple 

Gör så här
1. Kör alla ingredienser i din juicepress.
2. Servera juicen kall.


Juice med spenat, äpple och ingefära 

Juice med spenat, äpple och ingefära Spenatjuice innehåller väldigt lite kalorier, men du får dock i dig massor av flavonoider från spenat. I flera studier har detta visat sig bromsa utvecklingen av cancerceller, och både spenat och ingefära innehåller dessutom en mängd olika näringsämnen som är viktiga för kroppen.

Ingredienser
50-75 gram spenat
1 tskriven ingefära
1-2 äpplen
1 tsklinfröolja

Gör så här
1.Kör alla ingredienser förutom linfröoljan i din juicepress.
2. TIllsätt linfröoljan i den färdigpressade juicen.
3. Servera juicen kall och tillsätt eventuellt isbitar.


Hur mycket frukt och grönt ska man äta varje dag?

Hur mycket frukt och grönt ska man äta varje dag

Det är hälsofrämjande och bra för kroppen att äta frukt och grönsaker varje dag. Med frukt och grönt är det dessutom lättare att upprätthålla en välbalanserad diet och en aktiv livsstil, för frukt och grönsaker är fulla av vitaminer och mineraler som är bra för såväl kroppen som hälsan. Kroppen behöver nämligen massor av näringsämnen i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och enzymer, och dessa finns i alla sorters frukter och grönsaker.

Men hur mycket frukt och grönt ska man äta per dag? Livsmedelsverket rekommenderar att man får i sig minst 500 gram frukt och grönsaker varje dag. De beskriver även mängden som fem knytnävsstora portioner, och många har nog även hört  att man bör äta “fem om dan” när det gäller frukt och grönsaker. Rekommendationen på 500 gram gäller för alla vuxna och barn över 10 år. Barn under 10 år ska istället äta 400 gram frukt och grönsaker varje dag.

frukt och gröntOm du inte är särskilt förtjust i varken frukt eller grönsaker kan det vara en bra idé att börja göra juice av en del av dagsransonen. På så vis blir det lättare att få i sig alla näringsämnen varje dag, och du slipper slösa en massa tid på att laga mat med stora mängder grönsaker eller frukt. Många tycker att det blir lättare att faktiskt få i sig 500 gram frukt och grönt per dag om de dricker en del av mängden som juice.

Du bör dock inte bara äta frukt. Det ska vara en blandning av både frukt och grönsaker, och hälften av dagsransonen på 500 gram bör bestå av grönsaker. Frukt är inte direkt onyttigt, men det innehåller mycket fruktsocker och fler kalorier än grönsaker. Även om du gör egen juice måste du därför se till att förbränna fruktsockret för att inte gå upp i vikt.

Tänk även på att Livsmedelsverket rekommenderar att hälften av grönsakerna ska vara grova grönsaker som morötter, broccoli och vitkål.


Bevaras näringsämnena i juicen?

Bevaras näringsämnena i juicenNär man pressar juice tar man färska frukter och grönsaker och kör dem genom en juicepress, och från denna juice vill man då få i sig så många näringsämnen som möjligt från frukten och grönsakerna. Juicens kvalitet och näringsvärde beror på vad du använder för typ av juicepress.

Ett kallt glas juice kan vara uppfriskande när man inte känner för att tugga i sig en massa frukt och grönsaker. Men bevaras näringsämnena i juicen, eller är det bättre att äta frukten och grönsakerna som de är för att få i sig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver?

Det råder delade meningar om huruvida näringsämnena bevaras när man pressar egen juice hemma eller inte. När man mixar frukt och grönsaker försvinner till exempel en del vitaminer och mineraler. Detta beror på att blendern skär sönder frukten och grönsakerna, och detta gör att vitaminerna och mineralerna blir mer utsatta för bland annat oxidering, vilket inte hade skett om frukten eller grönsaken hade varit hel.

När frukt och grönsaker delas i mindre bitar tappar de alltså vissa vitaminer och mineraler. Ett intresse av att pressa juice hemma och bevara näringsämnena i frukten och grönsakerna är dock inte enbart en nackdel.

När man äter en frukt eller grönsak kommer många av dess vitaminer och mineraler helt enkelt inte att tas upp av kroppen. Det kan nämligen vara svårt för kroppen att ta upp näringsämnen från frukt och grönsaker som inte har bearbetats i förväg, och mycket av vitaminerna och mineralerna kommer då att åka rakt genom systemet utan att gynna kroppen alls.

När du gör juice av frukt och grönsaker förstörs vanligtvis cellväggarna, och det blir därför betydligt lättare för kroppen att ta tillvara på näringsämnena. Eftersom att frukten och grönsakerna finfördelas och utsätts för bland annat oxidering försvinner dock vissa näringsämnen i processen.

pressar sin egen juiceOm man pressar sin egen juice kan vitaminer och mineraler tas upp snabbare i kroppen, och vissa kan till exempel absorberas redan i munhålan. Eftersom att näringsämnena snabbt kommer in i systemet får man alltså en stor effekt av de olika frukterna och grönsakerna i juicen.

Mineraler kan också bli mer lättillgängliga om man kör frukt och grönsaker genom en juicepress, för till skillnad från vitaminer tappar mineraler inte någon näring när de skärs i bitar eller kommer i kontakt med luft.

De flesta experter verkar därför överens om att det kan vara bra att pressa sin egen juice hemma, för man får då enkelt tillgång till alla bra näringsämnen som finns i frukt och grönsaker.

Så länge du tänker på att man inte ska få i sig hela dagsbehovet av frukt och grönsaker genom att dricka juice är det helt klart ett snabbt och enkelt sätt att få i sig mycket vitaminer och mineraler.

Tänk även på att både juicen och fruktköttet som blir över har ett näringsvärde, så använd båda delarna.


Tips och tricks när du pressar egen juice

Juice - Tips och tricksTips och tricks är ovärderliga om man vill lära sig att göra en så bra juice som möjligt, och det är många saker som är bra att tänka på. Här har vi valt ut det som är viktigast att komma ihåg när du börjar pressa egen juice.

1. Drick juicen så snart som möjligt efter att du har pressat den. Juicen tappar mer näring ju längre den står, och när den oxiderar kan den även få en tråkig färg, särskilt om den innehåller äpplen.

Det bästa är att dricka juicen inom ett dygn, men den kan även stå upp till två dagar i kylskåpet. Kom ihåg att färskpressad juice inte innehåller samma tillsatser och konserveringsmedel som många juicer från mataffären, och den håller därför inte lika länge.

2. Förbered frukt och grönsaker i förväg. Om du gärna vill ha färskpressad juice till frukosten är det enklast att göra i ordning alla ingredienser i förväg. Förvara de färdiga ingredienserna i en lufttät behållare i kylskåpet och plocka sedan fram dem när du vill pressa juicen.

Tänk på att frukten och grönsakerna kan börja tappa näringsämnen när man skär i dem, så det bästa är alltid att skära ingredienserna precis innan de ska användas. Om du måste spara tid kan det dock vara smart med förberedelser.

3. Dela ingredienserna innan du pressar dem för att försäkra dig om att de går ner i din slowjuicer. Om du inte gör detta måste du stanna upp mitt i processen, och detta tar bara längre tid i slutändan. Du behöver dock inte tänka på detta om du har en juicepress som rymmer hela frukter och grönsaker.

4. Gör det till en vana att diska juicepressen direkt när du har använt den. Om du väntar med rengöringen blir både fruktköttet och juicen klibbig, och det blir då ännu svårare att diska maskinen.

5. Fruktköttet kan användas till annat. Gör till exempel grytor, bullar, kakor, smoothies eller gröt med fruktköttet istället för att slänga det.

6. Förvara den färdigpressade juicen i en glasbehållare eller annan lufttät behållare. Så länge du kommer ihåg att ställa in juicen i kylskåpet gör detta att den håller längre.

7. Det kan verka som en bra idé att blanda många olika ingredienser, för i affären ser vi ju många goda juiceprodukter som innehåller en mängd olika frukter och grönsaker.

Vanligtvis blir dock resultatet bäst om man använder max fyra till sex olika ingredienser, och detta är därför vad som rekommenderas.

Wilfa JuiceMaster8. Ha tålamod och fyll inte juicepressen för mycket. Ibland tar det tid, och du kan förstöra juicepressen om du inte tar det långsamt.

9. Ingefära innehåller mängder av vitaminer och mineraler, och det är därför ett fantastiskt tillskott i så gott som alla juicer. Tänk dock på att ingefära även kan vara starkt, så smaka av juicen innan du sätter i för mycket.

10. Kör juicepressen några sekunder när juicen är färdig för att få ut de sista dropparna. Detta är inte nödvändigt, men det kan ändå vara en bra idé.

11. Sätt isbitar i den färskpressade juicen för att kyla ned den snabbt och göra juicen ännu mer uppfriskande.

Med dessa 11 tips kan du snabbt och enkelt komma igång med att pressa din egen juice, för nu vet du redan vad du ska göra. Så länge du använder ingredienser som du tycker om kan det inte gå fel när du ska göra både goda och nyttiga färskpressade juicer.


Vad innehåller frukt och grönsaker? 

Vad innehåller frukt och grönsakerFrukt och grönsaker bör vara en viktig del av din dagliga kost. De är naturligt nyttiga och innehåller vitaminer och mineraler som är bra för hälsan och välbefinnandet, och de kan även skydda mot vissa sjukdomar.

De flesta mår bra av att äta mer frukt och grönt som en del av en välbalanserad kost och en hälsosam och aktiv livsstil. Det finns många olika frukter och grönsaker att välja mellan, och många olika sätt att använda dem på.

Vitaminer och mineraler i frukt och grönsaker 

Frukt och grönsaker innehåller många vitaminer och mineraler som är bra för hälsan, till exempel vitamin A (betakaroten), C ochEsamt magnesium, zink, fosfor, järnochfolsyra. Folsyra kan sänka nivån av homocystein i blodet, ett ämne som kan vara en riskfaktor för till exempel hjärt- och kärlsjukdomar.

Frukt och grönsaker har en låg fett-, salt- och sockerhalt och är en bra källa till kostfibrer. Som en del av en välbalanserad kost och en aktiv livsstil kan mycket frukt och grönsaker hjälpa dig att:

🌀 Går ner i vikt och upprätthålla en hälsosam vikt
🌀 Sänka ditt kolesterolvärde
🌀 Sänka ditt blodtryck

Grönsaker och frukt innehållerfytokemikalier, som även kallas växtkemikalier. Dessa aktiva biologiska ämnen kan hjälpa till att skydda mot vissa sjukdomar, och om du regelbundet äter mycket frukt och grönsaker har vetenskapliga studier visat att du löper mindre risk för att drabbas av:

🌀 Typ 2-diabetes
🌀 Hjärtklappning
🌀 Hjärtsjukdomar
🌀 Vissa typer av cancer senare i livet
🌀 Högt blodtryck (hypertoni)

Olika sorters frukter
Frukten är den söta, köttiga och ätbara delen av en växt, och den innehåller vanligtvis frön. Vi äter oftast frukter råa, men vissa typer kan kokas. Frukt finns i många olika färger, former och smaker, och här under listar vi lättillgängliga frukter som de flesta känner till.

💠 Äpplen och päron
💠 Citrusfrukter (- apelsin, grapefrukt, mandarin och lime)
💠 Stenfrukter (- nektarin, aprikos, persika, plommon och avokado)
💠 Tropiska och exotiska frukter (- banan och mango)
💠 Meloner (- vattenmelon, nätmelon och honungsmelon)
💠 Bär (- jordgubbar, hallon, blåbär, kiwi, passionsfrukt och tomat. (Botaniker håller fast vid att tomaten är ett bär, och eftersom att bär är frukter är tomaten en frukt))

Olika sorters grönsaker
Det finns många olika sorters grönsaker, och de kan klassificeras i olika biologiska grupper:

💠 Sallad, spenat och grönkål
💠 Kål, blomkål, spetskål och broccoli
💠 Pumpa, gurka och zucchini
💠 Potatis och sötpotatis
💠 Selleri och sparris
💠 Lök, vitlök och salladslök

Att välja frukt och grönsaker
För att maximera näringen är det bra att använda olika typer av frukt och grönsaker. Prova att köpa frukt och grönsaker som det är säsong för och välj sådant som du tycker om.
Du bör:

 Prova något nytt – prova nya recept och köp nya frukter och grönsaker som en del av din veckohandling.
 Äta med årstiderna – detta är naturens sätt att se till att våra kroppar får en hälsosam blandning av näringsämnen, vitaminer och mineraler.
 Låta färgerna leda dig – skapa olika kombinationer av näringsämnen genom att sätta ihop en “regnbåge” av färger på tallriken eller i juicepressen, och här kan du använda gröna, vita, gul-orange, blå-lila samt röda frukter och grönsaker.

Vitaminer och mineraler i olika frukter och grönsaker

Röda frukter och grönsaker: Röda frukter och grönsaker är rika på C-vitamin och antocyaniner. En av dessa, lykopen, finns i många röda ätbara växter och har bland annat förknippats med förebyggelse av prostatacancer. Här listar vi några röda frukter och grönsaker:

 Körsbär
 Röda vindruvor
 Tomat
 Jordgubbar
 Hallon
 Röda äpplen
 Rödkål
 Röd paprika
 Vattenmelon
 Chili

Blå och lila frukter och grönsaker: Blå och lila grönsaker och frukter innehåller fenoler och antocyaniner, som båda två fungerar som antioxidanter.

Dessa färger förknippas även med frukter och grönsaker som innehåller mycket C-vitamin, och i den här kategorin hittar man bland annat:

 Aubergine
 Plommon
 Björnbär
 Blåbär
 Rödbetor
 Katrinplommon

Orange och gula frukter och grönsaker: Dessa frukter och grönsaker innehåller karotenoider som är viktiga för synen, och enligt vissa studier kan de även minska risken för cancer. De är även en perfekt källa till bioflavonoider, som kan minska risken för hjärtsjukdomar.

Vissa gula och orange frukter och grönsaker innehåller även mycket kalium samt vitamin A och C. I denna grupp av frukter och grönsaker hittar vi bland annat:

 Aprikoser
 Honungsmelon
 Morötter
 Lime
 Citron
 Apelsin
 Mango
 Nektariner
 Persikor
 Ananas
 Pumpa
 Papaya 

Grönafrukter och grönsaker: Gröna frukter och grönsaker innehållerlutein, zeaxantin ochindoler. Dessa fytokemikalier hjälper till att minska risken för cancer, och gröna frukter och grönsaker är även rika på K-vitamin och kalium. K-vitamin är mest känt för att det hjälper blodet att koagulera, men det är även viktigt för skeletthälsan. Många gröna frukter och grönsaker innehåller även järn. I den här gruppen hittar vi bland annat:

 Grönkål
 Spenat
 Selleri
 Broccoli
 Kiwi
 Gurka
 Gröna äpplen
 Avokado

Vitafrukter och grönsaker: Dessa grönsaker innehåller allicin, vilket framför allt hjälper till att sänka kolesterolnivån. Ingefära innehåller dessutom många olika vitaminer, till exempelA-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, kisel, järn, natrium, kalcium, zink ochbetakaroten.
Ingefära kan även hjälpa mot sjösjuka och ömma muskler. När vi talar om vita grönsaker handlar det huvudsakligen om:

 Ingefära
 Vitlök
 Lök
 Purjolök

Vissa av dessa frukter och grönsaker passar bättre i juice än andra.I slutändan handlar det dock om personliga preferenser, för du ska alltid välja frukter och grönsaker som du själv tycker om.

En blandning av frukter och grönsaker i regnbågens alla färger ger en juice som innehåller en mängd olika viktiga mineraler och vitaminer.


Färska eller frysta frukter och grönsaker? 

Färska eller frysta frukterGenerellt sett bevaras näringen i frukt och grönsaker bättre om man fryser in dem, men vissa näringsämnen börjar brytas ner om de förvaras i frysen längre än ett år.

Mest näringsämnen försvinner dock under förvällningen som sker innan man fryser in grönsakerna. Förvällning innebär att man kokar något en kort stund, vanligtvis några minuter, och detta dödar eventuellt skadliga bakterier och motverkar en försämring av smak, färg och konsistens. Det resulterar dock även i en förlust av vattenlösliga näringsämnen, till exempel B-vitamin och C-vitamin.

Hur mycket näring som försvinner vid förvällningen varierar beroende på vad som förvälls och hur länge det kokas. Generellt sett varierar förlusten mellan 10 och 80 %, med ett genomsnitt på ungefär 50 %. Frukt förvälls däremot inte innan man fryser in den, så detta gäller inte för fryst frukt.

Många studier tyder dock på att infrysning kan bevara näringsvärdet och att näringsinnehållet är ungefär likvärdigt i färska och frysta produkter. När studier rapporterar att näringsmängden sjunker i vissa frysvaror handlar det dessutom oftast om väldigt små mängder.

Nivåerna avA-vitamin, karotenoider, E-vitamin, mineraler ochfibrer påverkas i allmänhet inte av förvällning, och dessa är därmed lika höga i frysta produkter som i färska.

Under förvällningen försvinner alltså antioxidanter, B-vitamin ochC-vitamin, men näringsvärdena förblir ganska stabila efter infrysning. Det har därmed inte någon större betydelse om du pressar juice av färska eller frysta frukter och grönsaker.

Färska frukter och grönsaker från din egen gård eller trädgård har förstås bäst kvalitet. Om du däremot shoppar i mataffären kan frysta produkter vara precis lika näringsrika som färska, och ibland är de frysta till och med bättre.

Fryst frukt och grönsaker är därmed ett praktiskt och kostnadseffektivt alternativ till färska varor. Det bästa är att välja en blandning av färska och frysta produkter, för även om du gör juice av dem säkerställer detta att du får i dig det bästa urvalet av alla viktiga näringsämnen.


Slowjuicer test – Dessa tester har vi gått igenom

Politiken.dk 🇩🇰
Den danska tidningen Politiken utgav den 19 januari 2015 ett test på sin hemsida där de gick igenom en lång rad juicemaskiner. Lene Vitz , som är kock och konditor var överdomare för testet. Själva testpanelen bestod av 13 kockar, dietister och andra från hälsobranschen.

I testet så fokuserade man på juicekvalitet, användarvänlighet, tidsförbruk och rengöringsvänlighet. Wilfa JuiceMaster Sj-150a blev korad vinnare och vann på grund av sin juicekvalitet. Juicepressaren Magimix Duo Plus XL 18045 blev korad som vinnare i testet för användarvänlighet. Du kan läsa hela testet på politiken.dk genom att klicka här.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & rön har testat 8 olika slowjuice-apparater. De blev alla testade på sin förmåga att hantera både hårda frukter och grönsaker- som rödbetor och morötter- precis som de också testades på förmågan att göra juice av mjuka frukter som jordgubbar och vattenmelon. Testets solklara vinnare blev Tefal Infiny Press Revolution. Du kan läsa hela testet här. Var uppmärksam på att det kostar pengar för att läsa testet hos Råd & Rön.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk är Danmarks största online community om gastronomi och köksgrejer för män. På Gastromand härskar det ett stort intresse och passion för gastronomi och deras mission är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Ibland så testar Gastromand.dk olika produkter, vilket var tillfället när de testade Hurom HU 700. Den fick betyget 5 utav 6 gastromän. Du kan läsa hela recensionen här.

Gastromand har även provat slowjuicern Juicepresso, och den får 5 av 6 stjärnor. Du kan läsa testet här.


Trustedreviews.com 🇬🇧

En av världens största testsajter heter Trustedreviews.com. De provar många olika konsumentprodukter och har bland annat testat ett stort antal slowjuicers.

I vår artikel hänvisar vi till deras undersökning av Kitchenaid Slow Juicer, som av dem får 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa testet här.

De har även provat Witt Smoothie Juicepresso, som även den får 4,5 av 5 stjärnor. Klicka på den här länken för att komma till den undersökningen.


Which.co.uk 🇬🇧

Det stora engelska konsumentmagasinet Which.co.uk har provat Kitchenaid Slow Juicer, men testpanelen blev inte direkt imponerad av modellen.

Du kan läsa hela testet på deras hemsida. Observera dock att man måste betala för att få tillgång till hela undersökningen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse