Juicepress (Bäst i test) – Guide till de bästa juicepressarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 22, 2023.
Juicepress (Bäst i test) – Guide till de bästa juicepressarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln undersöker vi marknadens olika typer av juicepressar och vi går igenom både råsaftscentrifuger och slowjuicers. Syftet med artikeln är att ge en så bra översikt som möjligt över utbudet som finns inom båda kategorierna.

Vi har analyserat många experttester där olika experter har provat juicepressar och bedömt vilka modeller som är bäst. Testerna kommer från bland annat Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, TV2 Danmark och TV2 Norge, testsajterna which.co.uk, trustedreviews.com och dinside.no samt de danska tidningarna Berlingske Tidende, Politiken och Gastromand.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till i slutet av artikeln.

De 8 bästa juicepressarna i testguiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Bosch MES25A0

Bästa juicepress i test
 • check Testvinnare hos Råd & Rön

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch MES25A0:

Fördelar

 • Två olika inställningar: en för frukt och en för grönsaker
 • Kraftfull motor på 700 watt
 • Stort matarrör på 73 mm
 • Säkrad mot läckage och skador

Råd & Rön  har genomfört tester av ett stort urval av juicepressar, både klassiska råsaftcentrifuger och slowjuicers. Råd & Rön har provat 26 modeller.

Mer om Bosch MES25A0

Bosch MES25A0 är en traditionell råsaftcentrifug. För att få ut så mycket juice som möjligt har modellen två olika inställningar: en för frukt och en för grönsaker. Den kraftfulla motorn på 700 watt ser alltså till att slunga juicen ur både mjuka och hårda ingredienser med så lite svinn som möjligt.

Modellen har ett extra stort matarrör på 73 mm som gör att användaren kan sätta hela frukter i röret utan att behöva dela dem först, vilket gör att hela processen går snabbare. Bosch MES25A0 levereras med en juicekanna på 1,25 liter och behållaren för fruktkött har en kapacitet på 2 liter.

Man kan ta lös delarna på Bosch MES25A0 och antingen diska dem för hand under kranen eller köra dem i diskmaskinen, vilket gör att modellen är otroligt enkel att rengöra. När juicepressen körs skiljs avfallet och fruktköttet automatiskt från juicen och hamnar i en separat behållare som är lätt att tömma och som också kan köras i diskmaskinen. Det ingår dessutom en borste för rengöringen.

Bosch MES25A0 är en mycket säker juicepress som skyddar mot såväl läckage som skador. En aluminiumpackning motverkar eventuella läckage och motorn är konstruerad för att inte fungera om inte alla delar är korrekt monterade. Motorn stänger dessutom av om maskinen skulle öppnas under användningen. Slutligen har modellen en inbyggd förvaring för sladden och Bosch lämnar två års garanti på maskinen.

Philips HR1855

Bästa juicepress för priset
 • check Toppbetyg hos Råd & Rön
 • check ”Best Buy” hos engelska Which.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HR1855:

Fördelar

 • Kan pressa upp till 2 liter juice åt gången
 •  Stort matarrör på 75 mm
 •  Kraftfull motor på 700 watt
 • QuickClean-teknik

Philips HR1855 har testats av experter hos både Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk och den engelska konsumenttidningen Which. Alla tre källorna berömmer Philips HR1855 och kommer med positiva utlåtanden.

Mer om Philips HR1855

Philips HR1855 är gjord för att vara effektiv och ge så mycket juice som möjligt med så lite besvär som möjligt. Effektiviteten hos Philips HR1855 märks tydligt under användning och modellen kan göra upp till 2 liter juice åt gången, vilket är mer än andra bra juicepressar. Motorn är på 700 watt och det mycket stora matarröret på 75 mm gör att man inte behöver skära frukten eller grönsakerna innan man sätter ner dem. Det är dessutom enkelt att hålla koll på fruktköttet i den genomskinliga fruktköttsbehållaren.

Rengöringen är en annan aspekt som har fått stort fokus hos Philips HR1855. För att göra den enformiga och tråkiga rengöringen lättare har Philips HR1855 en rengöringsfunktion som sköljer bort fruktkött och fibrer som har fastnat under processen.

Modellen har även en QuickClean-teknik som gör att rengöringen bara tar ungefär en minut och det ingår dessutom en QuickClean-sil som skiljer skummet och fruktköttet från juicen. Slutligen har modellen släta ytor som är enkla att rengöra.

Philips HR1855 är på alla sätt och vis lätt att använda. Förutom det stora matarröret och rengöringsfunktionen är alla delar på modellen utformade för att vara enkla att montera. Philips HR1855 har dessutom halksäkra fötter som gör att maskinen står så stabilt som möjligt under juicningen.

Witt by Kuvings C9600W

Bästa juicepress med stilren design
 • check Testvinnare hos danska Berlingske Tidende
 • check Testvinnare hos TV2 Norge

Dagens bästa priser och erbjudanden på Witt by Kuvings C9600W:

Fördelar

 • Stort matarrör som rymmer hela frukter och grönsaker
 • Väsnas inte särskilt mycket
 • Utvinner effektivt juicen från frukten och grönsakerna
 • Längre hållbarhet på juicen

Modellen Witt by Kuvings C9600W har testats av både den danska tidningen Berlingske Tidende och norska TV2. Experterna har undersökt hur bra modellen pressar juice, hur lätt den är att rengöra, hur mycket den låter samt hur användarvänlig den är. Witt by Kuvings C9600W klarar sig så bra att den vinner båda testerna.

Mer om Witt by Kuvings C9600W

Witt by Kuvings C9600W är en slowjuicer och maler alltså frukter och grönsaker, vilket gör att mer vitaminer bevaras. Witt by Kuvings C9600W har ett stort matarrör, vilket ger en bättre komfort för användaren som då inte behöver skära frukterna och grönsakerna i mindre bitar – de kan faktiskt sättas i hela.

Experterna berättar att det stora matarröret fungerar riktigt bra och maskinen har en tyst motor som gör att modellen väsnas betydligt mindre än andra modeller. Användarvänligheten håller också toppklass och maskinen styrs med några få knappar.

Experter har noterat att det är omöjligt att skaffa en slowjuicer eller råsaftcentrifug och räkna med en minimal rengöring. På Witt by Kuvings C9600W har man dock tänkt på detta och sett till att en besvärlig rengöring inte blir en anledning till att konsumenten inte använder maskinen. Witt by Kuvings C9600W kan därför tas isär och delarna är utformade för att det inte ska fastna för mycket fruktrester på dem, vilket gör dem enklare att rengöra.

Experterna märker att Witt by Kuvings C9600W är mycket effektiv och producerar mer juice än andra modeller. Ingredienserna utnyttjas därmed maximalt och man kan göra hälsosammare juicer och safter eftersom att malningsprocessen bevarar så mycket vitaminer och mineraler som möjligt.

Hållbarheten blir även längre med en slowjuicer och juicen från Witt by Kuvings C9600W kan stå upp till tre dygn i en lufttät behållare i kylskåpet. Witt by Kuvings C9600W är en gedigen och robust slowjuicer, vilket tillverkaren backar upp genom att lämna en fem års motorgaranti på modellen.

Wilfa JuiceMaster

Bästa juicepress i budgetklassen
 • check Testvinnare hos danska Politiken

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa JuiceMaster:

Fördelar

 • Maler ingredienser med bara 75 varv per minut
 • Kan göra många olika drycker och produkter, bland annat sorbet
 • Filtrerar effektivt bort fruktköttet
 • Enkel rengöring utan några vassa kanter eller blad

Den danska tidningen Politiken har testat ett urval av juicepressar och där imponerar Wilfa JuiceMaster på experterna. Wilfa JuiceMaster vinner testet eftersom att kvaliteten på juicen är mycket hög och juicen både ser bra ut och har en bra konsistens.

Mer om Wilfa JuiceMaster

Wilfa JuiceMaster är en slowjuicer som maler ingredienserna i stället för att slunga dem i höga hastigheter. Wilfa JuiceMaster arbetar därför bara med 150 watt och 75 varv per minut, vilket innebär en varsam behandling av såväl ingredienserna som elräkningen. Juicen pressas alltså ut långsamt och det gör att mer vitaminer och mineraler bevaras. Man kan med fördel kombinera frukt och grönsaker i Wilfa JuiceMaster, men man kan även gärna juica enbart grönsaker.

En bonus är att man dessutom kan mala frysta bär i modellen och på så vis göra sorbet. Experterna nämner att Wilfa JuiceMaster inte är den snabbaste slowjuicern på marknaden, men i gengäld ger den en renare juice utan så mycket fruktkött.

Man har sett till att Wilfa JuiceMaster inte har några vassa hörn, kanter eller knivblad, och därmed är den enklare att hantera vid rengöringen. De olika delarna kan tas lös och rengöras separat, och utformningen gör även att delarna är lätta att komma åt och att det inte fastnar särskilt mycket fruktrester på dem.

Wilfa JuiceMaster kan göra mycket mer än bara juice och därför följer det med ett recepthäfte till modellen, som antingen kan hjälpa en nybörjare att komma igång eller hjälpa en erfaren användare att bli mer kreativ. Modellen hör dessutom till de billigare på marknaden, men kvaliteten är ändå mycket hög och modellen är både robust och hållbar.

Sage Nutri Juicer

Bästa juicepress med enkel rengöring
 • check Rekommenderas av den brittiska tidningen The Telegraph
 • check Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent
 • check 71/100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage Nutri Juicer:

Fördelar

 • Kan pressa hela frukter och grönsaker
 • Två hastighetslägen
 • Skärblad av titan
 • Behållare med en kapacitet på 1 liter
 • Motoreffekt på 1250 Watt

Sage Nutri Juicer har testats av tre brittiska expertkällor: The Telegraph, The Independent och Good Housekeeping Institute. Alla tre tycker bra om den här maskinen och den får därför två rekommendationer och ett betyg på 71 av 100 poäng.

Experterna verkar överens om att den här modellen är både effektiv och robust samt att den snabbt och enkelt kan pressa juice till hela familjen. De skriver dessutom att Sage Nutri Juicer har en stilren design. De nämner dock även att maskinen är ganska högljudd, vilket kan vara värt att överväga innan man väljer att investera i den här juicepressen.

Recension: En detaljerad recension av Sage Nutri Juicer

Cold Spin-teknik och titanblad
När man gör juice med Sage Nutri Juicer bevaras det mesta av näringen från ingredienserna. Detta beror både på maskinens Cold Spin-teknik och dess skärblad i titan, och maskinen utvinner i genomsnitt 70 % av alla näringsämnen.

Med Sage Nutri Juicer får juicen dessutom en längre hållbarhet eftersom att maskinen är tillverkad av högkvalitativt stål och har en formgjuten legering. När man använder den här juicepressen kan man därför njuta av sin juice längre. När man är färdig med juicen går det även snabbt att rengöra maskinen. Alla löstagbara delar kan nämligen köras i diskmaskinen och behöver därmed inte diskas för hand.

Extra stort matarrör och två hastighetslägen
Tack vare matarröret med en bredd på 8,5 cm kan Sage Nutri Juicer pressa juice av hela frukter och grönsaker. Man kan alltså sätta ner hela ingredienser i maskinen och behöver därmed inte slösa tid på att skära dem i mindre bitar.

Sage Nutri Juicer har även två olika hastighetslägen som passar till olika typer av ingredienser. De olika hastighetslägena i kombination med maskinens titanförstärkta skärblad gör att man kan köra både mjuka och hårda frukter och grönsaker i maskinen.

Effektiv motor och filtersystem
Sage Nutri Juicer har en motoreffekt på 1250 watt och kan därför pressa juice av de allra flesta ingredienser. Med den här maskinen kan man därmed få juicen precis som man vill ha den. Maskinen är dessutom utrustad med ett effektivt filtersystem som ser till att den färdiga juicen är både ren och klar.

Sage Nutri Juicer har en behållare som rymmer 1 liter. När man köper modellen ingår det även en fruktköttsbehållare på 3 liter och en serveringskanna med lock som rymmer 2 liter.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Smeg Retro Style Citrus Juicer

 • check Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent
 • check Rekommenderas av den brittiska tidningen The Telegraph

Dagens bästa priser och erbjudanden på Smeg Retro Style Citrus Juicer:

Fördelar

 • Pip med droppstopp
 • Automatisk start- och stoppfunktion
 • Enkel rengöring
 • Inbyggd sladdvinda
 • Halksäkra gummitassar

Smeg Retro Style Citrus Juicer rekommenderas av de två brittiska expertkällorna The Independent och The Telegraph. I sina recensioner av modellen skriver de att den har en fin design samt att maskinen är lätt att både använda och rengöra. De är dessutom förtjusta i droppstoppsfunktionen hos den här modellen.

Ingen av experterna nämner särskilt många nackdelar med den här maskinen. The Independent påpekar dock att Smeg Retro Style Citrus Juicer inte är den mest praktiska juicepressen eftersom att användaren själv måste hålla i de olika ingredienserna. Man får därför räkna med att man har klibbiga händer när man är klar med juicen.

Recension: En detaljerad recension av Smeg Retro Style Citrus Juicer

Praktisk citruspress med hällpip och gummitassar
Smeg Retro Style Citrus Juicer är en praktisk citruspress utan knappar. Eftersom att man därmed inte behöver lära sig en massa inställningar går det både snabbt och enkelt att komma igång och använda den här maskinen.

Maskinen har även halksäkra gummitassar som gör att juicepressen står stadigt på bänken. Man behöver därför inte oroa sig för att maskinen ska glida runt när man använder den. Hällpipen på den här maskinen går dessutom att fälla upp och ner för att man ska kunna undvika att spilla juice på bänken när man använder juicepressen.

BPA-fri Tritan och automatisk start- och stoppfunktion
Smeg Retro Style Citrus Juicer har en automatisk start- och stoppfunktion som gör att maskinen automatiskt aktiveras när man börjar pressa citrusfrukterna. När man pressar frukterna kommer de bara i kontakt med BPA-fri och stöttålig Tritan och rostfritt stål. Detta är både gynnsamt för användarens hälsa och en fördel för själva juicen.

Smeg Retro Style Citrus Juicer har dessutom en inbyggd sladdvinda som gör att det går snabbt och enkelt att packa ihop maskinen när man har använt den. Man kan förstås även låta juicepressen stå framme på köksbänken hela tiden om man hellre vill det.

Enkel rengöring och effektiv motor
Smeg Retro Style Citrus Juicer är enkel att rengöra eftersom att alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen. Man behöver alltså inte diska den här juicepressen för hand.

Maskinen har en motoreffekt på 70 watt, och även om detta kan verka vara ganska lite är det fortfarande tillräckligt för vad den här maskinen ska klara av. Med den här motoreffekten kan man nämligen pressa de flesta olika typer av citrusfrukter. Sist men inte minst har Smeg Retro Style Citrus Juicer en Tritan-behållare med en pip i rostfritt stål. Pipen är även försedd med droppstopp som ser till att man inte spiller juice på bänken.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Philips HR1889

 • check 4.5/5 stjärnor hos den brittiska nättidningen BBCgoodfood.com
 • check 4/ 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
 • check 71/100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute
 • check Rekommenderas av den brittiska tidningen Mirror.co.uk
 • check Bra betyg hos Which.co.uk - Englands största testmagasin

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HR1889:

Fördelar

 • Matarrör på 70 millimeter
 • Effektiv prestanda
 • Enkel rengöring
 • Inbyggt droppstopp
 • App med inspiration till recept

Philips HR1889 har testats och recenserats av både BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk och Which.co.uk.

Den här modellen har fått goda vitsord från alla fem expertkällor och får bland annat beröm för sin effektivitet och fina design. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Philips HR1889 påpekar de även att den inte fungerar riktigt optimalt med hårdare ingredienser.

Recension: En detaljerad recension av Philips HR1889

Effektiv juicepress med stort matarrör
Philips HR1889 är en effektiv juicepress med en motoreffekt på 150 watt. Den här maskinen kan därför hantera både mjuka och hårda ingredienser.

Den har dessutom ett stort matarrör med en diameter på 70 millimeter. Tack vare detta slipper man slösa tid på att skära de olika ingredienserna i mindre bitar. Om man vill hitta inspiration till olika juicer kan man dessutom ladda ner en kostnadsfri app.

Enkel rengöring
Med Philips HR1889 får man en juicepress som är enkel att rengöra. Eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk behöver man nämligen inte diska dem för hand under kranen. Juicepressen har en juicekanna på en liter och en fruktköttsbehållare som rymmer upp till 0,75 liter.

Eftersom att den här modellen är försedd med droppstopp kommer juicen dessutom inte att rinna ut på bänken när man tar bort kannan från basenheten.

Vad säger experter om Philips HR1889?

Experterna berättar att Philips HR1889 är en bra juicepress, och Good Housekeeping Institute skriver till exempel att den här modellen skulle passa fint i de flesta kök. Anledningen till detta är att maskinen har en effektiv prestanda samtidigt som designen är både kompakt och elegant.

Dessa åsikter backas upp av flera andra expertkällor också. BBCgoodfood.com och Trustedreviews.com framhäver dock även att juicepressen är utrustad med ett stort matarrör. De menar att detta är en stor fördel eftersom att man därmed inte behöver skära frukter och grönsaker i mindre bitar.

Experterna från den brittiska tidningen Mirror.co.uk betonar dessutom att den här maskinen är enkel att rengöra. Vissa av experterna påpekar dock att behållaren för fruktkött gärna hade fått vara större.

Severin ES3571

 • check 4.5/5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de
 • check 4.5/5 stjärnor hos den tyska nättidningen Saftland.com
 • check 4/5 stjärnor hos den tyska testsajten Testberichte.de

Dagens bästa priser och erbjudanden på Severin ES3571:

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Tystgående växelströmsmotor
 • Mångsidig maskin
 • Enkel användning
 • Låga varvtal

Severin ES3571 har testats och recenserats av både Coffeeness.de, Saftland.com och Testberichte.de. Den här juicepressen går hem hos alla expertkällor och får i slutändan fina betyg. I recensionerna skriver experterna att de är särskilt förtjusta i maskinens goda juice och höga effektivitet. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Severin ES3571 nämner de även att modellen är ganska dyr.

Recension: En detaljerad recension av Severin ES3571

Mångsidig juicepress
Severin ES3571 är en mångsidig juicepress med flera olika användningsområden. Den kan nämligen användas för att göra både juice, sylt och sorbet. Maskinen är dessutom enkel att använda eftersom att man bara behöver trycka på en enda knapp för att starta den.

Severin ES3571 är försedd med en växelströmsmotor och har en motoreffekt på 150 watt. Juicepressen arbetar dessutom med en hastighet på 45 varv per minut för att utvinna så mycket saft som möjligt ur ingredienserna.

Lättrengjord juicepress
Med Severin ES3571 får man en juicepress som är enkel att rengöra. Eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk behöver man nämligen inte slösa tid på att diska dessa för hand. Basenheten ska dessutom bara torkas av med en trasa.

Sist men inte minst har Severin ES3571 en juicebehållare på en liter och en fruktköttsbehållare med en kapacitet på 1,3 liter.

Vad säger experter om Severin ES3571?

Experterna berättar att Severin ES3571 är en effektiv och bra maskin som kan täcka behoven för de flesta. Coffeeness.de skriver till exempel att maskinen är ett fantastiskt tillägg i ett kök eftersom att den gör riktigt god juice.

Dessa åsikter backas upp av flera andra experter. Saftland.com lägger dock mest vikt vid att Severin ES3571 är både användarvänlig och enkel att rengöra. De förklarar därför att man utan problem kan använda modellen varje dag.

Testberichte.de framhäver även att Severin ES3571 inte väsnas särskilt mycket när man använder den och att maskinen därför inte stör hela hushållet. Detta menar de är en stor fördel om man till exempel vill använda juicepressen tidigt på morgonen när resten av familjen sover. Experterna är dock inte så nöjda med matarröret.

Tester och recensioner av juicepressarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Berlingske Tidende

Berlingske Tidende är Danmarks äldsta tidning som fortfarande finns kvar. Tidningen är från 1749 och publiceras fortfarande dagligen. Berlingske Tidende har huvudsektioner om bland annat in- och utrikesnyheter, affärer, sport, kultur och debatt. Tidningen har även en stor hemsida med fokus på bland annat konsumentliv och livsstil, och här har de testat slowjuicers. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Dinside.no

Dinside.no är en norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen. Dinside.no behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter för bil och bostad, och sajten skriver även om fritid, resor och ekonomi. Dinside.no har dessutom en testavdelning där de bland annat har provat juicepressen Philips Avance Collection HR1871. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Foodrepublic.com

Foodrepublic.com är en amerikansk hemsida som utforskar världens matkultur genom en mängd intervjuer, reportage, upplevelser, recept och tester. Här har foodrepublic.com provat juicepressen Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Gastromand.dk

Gastromand är en dansk tidning för män som fokuserar på allt inom gastronomi, sett ur ett manligt perspektiv. Det kan bland annat vara mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har här testat Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Good Housekeeping Institute

Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man hitta information, fakta och recensioner av olika produkter för hemmet. Good Housekeeping Institute recenserar bland annat juicepressar och har till exempel provat Sage Nutri Juicer. Du kan läsa hela recensionen här.

Good Housekeeping Institute har även testat Philips HR1889 och gett modellen ett betyg på 71 av 100 poäng. Du kan läsa hela undersökningen här.

Metro.se

Metro.se är en svensk tidning som skriver brett om ämnen som berör svenskarna och våra intressen. De publicerar både in- och utrikesnyheter som informerar, engagerar och berör läsarna och de har ett stort fokus på livsstil och debatt. Tidningen skriver även om konsumentliv och trender, och därför har de provat fem olika juicepressar, bland annat OBH 6749 Prestige. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Politiken

Politiken är en av de traditionella danska tidningarna och den grundades redan 1884. Politiken är fortfarande en av Danmarks mest lästa tidningar och de publicerar dagligen in- och utrikesnyheter, men har ett särskilt fokus på kultur och debatt. Som en kulturtidning behandlar Politiken även konsumentlivet och de har därför provat olika juicepressar. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Råd & Rön

Råd & Rön är Sveriges konsumentråd som jobbar för att säkerställa ett bra konsumentliv i landet. Råd & Rön behandlar ett flertal aspekter av befolkningens konsumentliv, vilket även inkluderar tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har provat 26 olika juicepressar, både vanliga råsaftcentrifuger och slowjuicers.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till resultaten, alternativt köpa tillgång till en enskild undersökning om man bara vill se resultatet av ett specifikt test.

The Independent

Den stora brittiska tidningen The Independent skriver dagligen om både in- och utrikesnyheter, politik och sport. Utöver detta recenserar de dock även olika produkter. De har till exempel genomfört ett test av 11 juicepressar där de bland annat provade modellerna Sage Nutri Juicer och Smeg Retro Style Citrus Juicer. Du kan läsa hela undersökningen här.

The Telegraph

Den brittiska tidningen The Telegraph skriver om nyheter från hela världen. Utöver detta granskar de dock även olika konsumentprodukter. De har till exempel genomfört ett test av fem olika juicepressar där de bland annat provade Sage Nutri Juicer och Smeg Retro Style Citrus Juicer. Du kan läsa recensionerna av de två maskinerna här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en brittisk hemsida som genomför en mängd expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com jobbar för att ge sina besökare den senaste och bästa kunskapen om produkter och se till att de är välinformerade om produkterna innan de köper dem. Här har trustedreviews.com granskat modellen Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Trustedreviews.com har även provat juicepressen Philips HR1946. Du kan läsa hela undersökningen här.

Trustedreviews.com har även testat Philips HR1889 och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

TV2 Danmark

TV2 är Danmarks största kommersiella TV-kanal med underhållning och kunskapsprogram för danskarna. TV2 har även flera underkanaler som riktar sig till specifika målgrupper, till exempel TV2 Zulu för de yngre, TV2 Charlie för de äldre och TV2 News för de nyhetsintresserade. TV2 har även en stor hemsida där de bland annat fokuserar på livsstil och konsumentliv, och här har TV2 Livsstil genomfört ett test av juicepressar där bland annat modellen Philips Avance Collection HR1871 ingick. Klicka på den här länken för att läsa mer.

TV2 Norge

TV2 Norge är Norges största kommersiella TV-kanal och de fokuserar på både utbildning, aktuella intressen och kunskap. Man hittar alltså både nyheter, film, serier, sport och livsstil hos TV2 Norge och de har även en stor hemsida. TV2 Norge har testat flera olika juicepressar, bland annat  Witt by Kuvings C9600W. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Which.co.uk

Which är Englands största konsumenttidning med över en halv miljon prenumeranter. Which strävar efter att vara konsumentens förlängda arm som underlättar vardagen och ser till att konsumenten får så bra koll som möjligt på produkter innan de köper dem. Which testar kontinuerligt ett stort utbud av konsumentprodukter och här handlar det om juicepressar, bland annat modellen Philips HR1855.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man behöver en prenumeration för att få tillgång till resultaten av undersökningen.

Which.co.uk har även testat Philips HR1889 och gett maskinen ett bra betyg. Du kan läsa hela undersökningen här.

BBCgoodfood.com

Den brittiska nättidningen BBCgoodfood.com skriver om allt som har med mat att göra. På deras hemsida kan man därför hitta allt från recept och guider till tester och recensioner av olika köksprodukter. De har bland annat testat Philips HR1889 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Coffeeness.de

Det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de drivs av Arne Preuß. Där hittar man allt från artiklar och guider tillrecensioner av kaffemaskiner och köksprodukter. Den här gången har Coffeeness.de testat Severin ES3571 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här. 

Mirror.co.uk

Den brittiska tidningen Mirror.co.uk behandlar både in- och utrikesnyheter. Utöver detta testar och recenserar de även ett brett utbud av konsumentprodukter. Mirror.co.uk har till exempel granskat flera av marknadens bästa juicemaskiner, bland annat Philips HR1889. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Saftland.com

Den tyska nättidningen Saftland.com fokuserar huvudsakligen på juicemaskiner och blendrar. Den här gången har de till exempel testat Severin ES3571 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Testberichte.de

Testberichte.de är en tysk testsajt som samlar och analyserar olika tester och användarrecensioner. Experterna formar sedan en egen åsikt om den aktuella produkten och delar slutligen ut ett totalbetyg. Här har de granskat Severin ES3571 och gett maskinen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt juicepress här kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Två bra alternativ till den här artikeln är till exempel råsaftcentrifug test och slow juicer test. I dessa generella artiklar hittar du både testvinnande produkter och användbar information om ämnet.

När man gör egen juice får man i sig en massa nyttiga vitaminer från de frukter och grönsaker man använder. Eftersom att mycket av vitaminerna sitter i skalet hamnar dock inte allt i juicen. Det kan därför vara bra att göra smoothies någon gång emellanåt också.

I vår artikel smoothiemixer test får du en bra överblick över marknadens bästa blendermodeller som är gjorda för just detta ändamål.

Du kan även läsa vår mer generella artikel blender/mixer test för att få en bredare överblick över de högst rankade produkterna.

Om du tycker extra mycket om ett visst märke har vi även ett antal artiklar där vi fokuserar på en specifik tillverkare.

Bland dessa hittar du bland annat Blendtec blender test, Raw blender test, KitchenAid blender test, Vitamix blender test och Wilfa blender test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnande och högt rankade modeller.

Om du har ont om plats eller helt enkelt inte behöver en blender kan en bra stavmixer också vara ett utmärkt verktyg för att göra läckra smoothies.

I den här kategorin har vi också flera märkesspecifika artiklar, till exempel Bamix stavmixer test och KitchenAid stavmixer test. Alla dessa ger dig en översikt över experternas favoritmodeller.

FAQ

Vilka juicepressar är bäst i test?
Bosch MES25A0, OBH 6749 Prestige, Novis Vita Juicer, Philips HR1855, Witt by Kuvings C9600W och Wilfa JuiceMaster
Hur testas juicepressarna?
Juicepressarna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att pressa juice. Man har även tittat på hur enkla maskinerna är att använda samt hur mycket de väsnas.
Hur väljer jag rätt juicepressar?
När du ska välja juicepressar är det bra att fundera på följande frågor: Hur stora är de inbyggda behållarna för juice och fruktkött? Finns det ett skumfilter? Och slutligen, hur enkel är modellen att rengöra?

Här hittar du de viktigaste vitaminerna och mineralerna

Med en juicepress kan det bli lite roligare och enklare att få i sig vitaminer och mineraler från frukt och grönt i flytande form, men vilka frukter och grönsaker är bäst? Här berättar vi vilka vitaminer och mineraler som är viktigast samt vilka livsmedel du ska äta för att få i dig dem.

A-vitamin

Enligt Netdoktor.dk är A-vitamin bra för flera av kroppens funktioner. Först och främst stärker det kroppens immunförsvar genom att skydda mot infektioner och inflammation, vilket gör att kroppen blir starkare och mer motståndskraftig mot sjukdomar.

A-vitamin är dessutom bra för synen och stärker både näthinnan och ögonen. Denna vitamin ger även liv åt håret, stärker naglarna och skyddar mot finnar och eksem, och därmed behöver även resten av ansiktet A-vitamin.

A-vitamin gynnar dessutom fosterutvecklingen och är därför särskilt viktigt om du är gravid. A-vitamin finns i kött, ägg och mejeriprodukter, men även i mörkgröna och orange grönsaker som morötter, tomater, broccoli, kål och spenat.

B-vitamin

Det finns väldigt många olika sorters B-vitamin och därför är det svårt att dra alla över en kam. Det finns både B1, B2, B3, B6, B8, B9 och B12, och hur de olika varianterna påverkar kroppen varierar kraftigt. B-vitamin finns främst i spannmål, kärnor, nötter, kött och mjölkprodukter så det kan vara svårt att få tillräckligt med B-vitamin från grönsaker. Sundhed.dk skriver att det främst kan vara svårt att få i sig B1, B2 och B12 om man inte äter kött. Om man vill få B-vitamin genom sin juicepress kan man tillsätta mjölk eller nötter i sin smoothie eller juice.

Danska Livsstil TV2 understryker att B1 främjar matsmältningen och är en nödvändig vitamin för välfungerande muskler, hjärna och hjärta. B1 finns i den gröna världen i baljväxter och linser. Livsstil TV2 påpekar även att B2 är särskilt viktigt för ett välvårdat yttre. B2 stärker nämligen hår, hud, naglar, syn och allmän tillväxt samt hjälper mot utslag och eksem. B2 finns i gröna blad och baljväxter.

B3 och B6 är viktiga vitaminer som hjälper kroppen att omvandla protein, kolhydrater och fett till energi för kroppen. B3 och B6 finns i baljväxter.

B8 stärker immunförsvaret och stabiliserar blodsockervärdet. Det hjälper även vid syresättning av celler och produktion av antikroppar. B8 finns i bönor, grönkål och champinjoner.

B9 är viktigt om man är gravid eftersom att det gynnar fostertillväxten. B9 spelar även roll för immunförsvaret och produktionen av röda och vita blodkroppar. Det kan även skydda mot vissa cancerformer. B9 finns i gröna grönsaker, baljväxter och frukt.

B12 påverkar dig på många sätt och är viktigt för både hjärna och kropp. B12 ingår i tillverkningen av serotonin och dopamin i hjärnan, vilka hjälper dig att hålla humöret uppe samtidigt som de minskar risken för demens. B12 är dessutom avgörande för skelettet. B12 finns nästan inte alls i frukt och grönsaker så använd gärna mycket mjölk i din smoothie eller juice. Mjölkprodukter innehåller nämligen gott om B12.

C-vitamin

Om man vill slippa bli förkyld bör man äta mycket C-vitamin. Detta välbekanta uttalande är inte helt vattentätt, men det stämmer att C-vitamin bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och skydda mot virus och bakterier. C-vitamin hjälper även till med att reglera kolesterolnivån samt bevara styrkan hos hjärta och blodkärl. C-vitamin finns främst i frukt och grönsaker, särskilt i färska apelsiner, citroner och bär samt grönsaker som tomater, blomkål, paprika, gröna bladgrönsaker och potatis.

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för kroppens skelett. Det är nämligen D-vitamin som ser till att benen och tänderna får tillräckligt med kalcium och fosfat, och D-vitamin påverkar även upptaget av kalcium i tarmsystemet. Brist på D-vitamin kan leda till benskörhet och sköra tänder, och D-vitamin finns främst i kött, ägg, fet fisk, feta mjölkprodukter samt solsken. D-vitamin finns därmed nästan inte alls i frukt och grönsaker, med undantag för avokado. Använd därför gärna mjölk i din dryck för att även kunna få i dig D-vitamin genom juicepressen.

E-vitamin

E-vitamin skyddar kroppens celler från att brytas ned, hjälper till vid skapandet av blodkärl samt skyddar mot åderförkalkning och blodproppar. Detta gör att E-vitamin främst är viktigt för hjärtat och blodomloppet, men det är även viktigt för fortplantningen. E-vitamin finns huvudsakligen i spannmål, vegetabiliska oljor, mjölkprodukter och ägg, men även i gröna grönsaker som kål samt i nötter. Nötter och mandlar kan med fördel användas i en smoothie, gärna tillsammans med mjölk.

K-vitamin

K-vitamin är viktigt för blodet och dess förmåga att koagulera samt produktionen av viktiga proteiner. Menstruerande kvinnor bör tänka på att få i sig tillräckligt med K-vitamin. K-vitamin finns i spannmål, mjölkprodukter, kött och lever samt i gröna grönsaker som avokado, kål, broccoli och spenat, baljväxter och vindruvor.

Kalcium

Enligt Sundhed.dk är kalcium (kalk), precis som D-vitamin, viktigt för uppbyggnad och underhåll av skelettet och får man inte tillräckligt mycket kalcium kan man i värsta fall drabbas av benskörhet. Kalcium finns huvudsakligen i mjölkprodukter (även ost) samt frön, kärnor, nötter och grönsaker som grönkål och spenat. Det bör dock nämnas att det är svårt att få i sig tillräckligt mycket kalcium om man inte äter mjölkprodukter.

Järn

Järn är ett viktigt mineral för kroppen eftersom att det hjälper de röda blodkropparna att transportera syre i kroppen. Det är främst menstruerande kvinnor som riskerar att drabbas av järnbrist, vilket försvagar immunförsvaret och kan leda till blodbrist. Järn finns huvudsakligen i spannmål, potatis, kött, fisk och ägg samt grönsaker som blomkål, broccoli och bönor.

Folsyra

Folsyra gynnar de röda blodkropparna och hjälper celldelningen. Folsyra finns i både spannmål och mjölkprodukter samt baljväxter, gröna grönsaker och frukt.

Pantotensyra

Pantotensyra är viktigt för nervsystemet och hormonproduktionen, och den hjälper dessutom till med att omvandla mat till energi i kroppen. Pantotensyra finns i både kött, mjölkprodukter och ägg, men även i baljväxter, broccoli och bönor.

Zink

Zink är ett mineral som stärker immunförsvaret och kroppens läkningsförmåga. Zink finns främst i kött, mjölkprodukter och ägg, men även i nötter, fröer och kärnor. Frukt och grönsaker innehåller mycket lite zink.

Fett

Även om det skrivs för fullt om att vi ska dra ner på fettmängden är fettet nödvändigt för att vi ska kunna ta upp vitaminer och mineraler. Använd gärna nyttiga fetter, till exempel vegetabiliska oljor.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

OBH 6749 Prestige

Novis Vita Juicer

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta