Juicepress - Bäst i test: Guide till de bästa juicepressarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 20, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Juicepress - Bäst i test: Guide till de bästa juicepressarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Bosch Juicer MES25A0 har blivit utvald som juicepress bäst i test hos enligt svensk oberoende testpanel.

I den här artikeln undersöker vi marknaden av juicepressar. Vi går igenom både råsaftscentrifuger och slowjuicers. Syftet med artikeln är att ge en tydlig överblick av utbudet som finns inom båda kategorierna.

Vi har analyserat en rad olika tester där varierande expertpaneler har granskat juicepressar för att bedöma vilka modeller som är bäst. Testerna vi tagit del av kommer bland annat från TV2 Danmark och TV2 Norge samt testsidorna which.co.uk, trustedreviews.com och dinside.no. Vi har även använt oss av de danska tidskrifterna Berlingske Tidende, Politiken och Gastromand.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna vi har använt oss av har vi inkluderat en lista med länkar till de undersökningar vi hänvisar till i slutet av artikeln.

Senast ändrad:

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 8 bästa juicepressarna i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper

 • Kapacitet och storlek

  Att välja en juicepress med lämplig storlek och kapacitet är avgörande för att den ska uppfylla dina juicebehov och passa in i ditt kök. Juicepressar finns vanligtvis i tre storlekar: små modeller för personligt bruk och enstaka serveringar, medelstora för ytterligare några serveringar och stora för familjer och flertal serveringar.

  • För den som bor ensam eller i ett litet hushåll passar det utmärkt med en juicemaskin med kapacitet på 500 milliliter till en liter. Dessa modeller, som är avsedda för enstaka serveringar, är kompakta och lätta, vilket gör dem perfekta för begränsade köksutrymmen.
  • Medelstora juicepressar erbjuder ett mellanting mellan kapacitet och utrymmesbehov, med en kapacitet som varierar från en till 1,5 liter. Dessa modeller är lämpliga för små till medelstora hushåll som behöver flera juiceserveringar. De är ett populärt val för dem som frekvent pressar juice eftersom de tillgodoser flera serveringar utan att har en alltför skrymmande konstruktion.
  • För stora familjer eller för de som ofta har gäster är stora juicepressar med en kapacitet på över 1,5 liter det optimala valet. Dessa modeller tillgodoser behoven hos flertalet personer samtidigt, vilket minskar behovet av täta påfyllningar. Samtidigt kräver de mer köksutrymme på grund av deras större dimensioner.

  När du har bestämt dig för den kapacitet som passar dig och dina behov bör du ta hänsyn till aspekter som ditt hushålls storlek, hur ofta du pressar juice, ditt tillgängliga köksutrymme samt din personlig smak. Försök att hitta en balans mellan kapacitet och bekvämlighet. På så sätt säkerställer du att du inte blir väljer en för stor eller otymplig enhet samtidigt som den uppfyller dina behov.

 • Antal hastigheter

  Det ideala antalet hastighetsinställningar i en juicepress varierar beroende på individuella behov och smakpreferenser. Att ha minst två hastigheter, det vill säga en låg och en hög, bör dock vara ett minimikrav för att få en funktionell enhet. Detta underlättar grundläggande anpassningsförmåga, vilket gör den lämplig för en mängd olika frukter och grönsaker. Mer sofistikerade modeller kan erbjuda ytterligare hastighetsinställningar för mer exakt kontroll.

  I huvudsak innebär förekomsten av flera hastighetsalternativ överlägsen kontroll, anpassningsförmåga och effektivitet vid juicering av olika ingredienser. Det möjliggör optimal juiceutvinning, undviker blockeringar eller överbelastning och ger anpassning för att anpassa sig till personlig smak. När du ska välja juicepress är det viktigt att överväga antalet hastighetsinställningar för att säkerställa att en viss modell kommer att uppfylla dina behov och förbättra din totala juicepressning.

 • Funktioner

  När du är på jakt efter en juicepress finns det flera viktiga funktioner att hålla utkik efter som kan förbättra din användning avsevärt. En modell med automatisk utmatning av fruktkött kan göra pressningen mer bekväm, samtidigt som en skumavskiljare är bra för att uppnå jämnare konsistenser och en droppstopp-funktion för att hålla ditt kök rent genom att förhindra spill.

  Kompatibilitet med appar är en annan anmärkningsvärd funktion som erbjuder en mängd juicerecept och gör användningen av din maskin mer personlig. En Quick Clean-funktion förenklar rengöringen, medan komponenter som tål maskindisk gör underhållet till en barnlek.

  Alla nämnda funktioner i kombination kan underlätta en smidig och behaglig juicepressning, erbjuda bekvämlighet, anpassningsförmåga och användarvänlig drift. Med dessa egenskaper i åtanke kan användare hitta en juicepress som matchar deras specifika behov och preferenser, vilket förbättrar deras totala juiceupplevelse.

 • Pris

  De billigaste juicepressarna på marknaden kostar från 500 till 1 000 kronor och har vanligtvis grundläggande funktioner. Det kan till exempel vara en hastighetsinställning, enkel utmatning av fruktkött samt ett relativt litet inmatningsrör. De tenderar att ha en simpel design och konstruktion, med mindre fokus på sofistikerad teknik och material.

  Mer högkvalitativa modeller kostar däremot runt 2 500 kronor, eller mer, och erbjuder ett omfattande utbud av funktioner och kvaliteter. De tenderar att ha flera hastighetsinställningar, avancerade system för utmatning av avfall, större inmatningsrör samt en tystare drift. De är dessutom tillverkade av robusta material och har ytterligare funktioner som skumavskiljning, appintegrering och snabbrengöring. Avancerade modeller har ofta en snygg design och överlägsen konstruktion, vilket leder till förbättrad hållbarhet och prestanda.

  Medan kostnadseffektiva modeller kan tillgodose grundläggande juicepressning, ger premiummodeller en mer omfattande och avancerad juicepressning tack vare sina avancerade funktioner och högkvalitativa element.

 • Användar- och expertrecensioner

  Recensioner från såväl användare som experter kan vara till stor hjälp för att identifiera den lämpligaste produkten för dina behov. Användarrecensioner ger perspektiv från personer som har köpt och använt produkten, vilket ger förstahandsupplevelser och synpunkter. Dessa betonar ofta produktens funktionalitet, livslängd, användarvänlighet och eventuella negativa aspekter.

  Expertrecensioner kommer däremot från trovärdiga källor som grundligt har undersökt och bedömt produkten utifrån olika parametrar. De erbjuder detaljerade analyser, jämförelser och tekniska data som kan informera dina köpbeslut. För att underlätta ditt val har vi inkluderat tillgängliga recensioner för att du ska kunna dra nytta av erfarenheter och insikter från både användare och experter för att hitta en enhet som uppfyller just dina krav.

arrow-more

Bosch Juicer MES25A0 - juicepress bäst i test

Juicepress bäst i test hos enligt svensk oberoende testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Juicer MES25A0:

 • Två hastighetsinställningar för hårda och mjuka ingredienser
 • Automatisk tömning av avfall
 • SafetyStop-funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch Juicer MES25A0 är kåret juicepress bäst i test hos enligt svensk oberoende testpanel. Bosch MES25A0 juicepress utmärker sig med sina intelligenta funktioner och eleganta design. Den har två hastighetsinställningar för juicepressning av både hårda och mjuka ingredienser, vilket säkerställer anpassningsbara resultat. Den automatiska tömningen av fruktköttet erbjuder extra bekvämlighet, medan SafetyStop-funktionen förbättrar användarsäkerheten. Juicepressens design är enkel att rengöra tack vare de löstagbara komponenterna som tål maskindisk, vilket minskar besväret med underhåll. Det breda inmatningsröret gör det dessutom enkelt att pressa hela frukter och grönsaker, vilket eliminerar behovet av tidskrävande förberedelser.

Även om maskinen har en lägre motoreffekt jämfört med vissa konkurrenter, kompenserar dess utmärkta design och högkvalitativa funktionalitet mer än väl för det. Därför anser vi att Bosch MES25A0 är ett utmärkt val för de som prioriterar kvalitet och smart design vid deras juicepressning.

Fördelar

 • Integrerad sladdförvaring
 • Skumavskiljare
 • Stort matarrör på 73 millimeter
 • Säkrad mot läckage och skador
 • Utrustad med sugfötter av gummi

Nackdelar

 • Lägre motoreffekt jämfört med andra modeller

Råd & Rön har genomfört en granskning av 26 olika juicepressar, där man testade både traditionella råsaftcentrifuger och slowjuicers. I denna granskning ingick modellen Bosch MES25A0.

Mer om Bosch Juicer MES25A0

Bosch MES25A0 är en traditionell råsaftcentrifug. För att få ut så mycket juice som möjligt har modellen två olika inställningar: en för frukt och en för grönsaker. Modellen har ett extra stort matarrör på 73 millimeter som gör att användaren kan tillsätta hela frukter i röret utan att behöva dela dem först, vilket gör hela processen snabbare. Bosch MES25A0 levereras med en juicekanna på 1,25 liter och en behållare för fruktkött på två liter.

Man kan demontera Bosch MES25A0:s komponenter för att sedan välja att diska dem för hand eller köra dem i diskmaskinen. Apparaten är alltså otroligt enkel att rengöra. När juicepressen är i drift skiljs avfallet och fruktköttet automatiskt från juicen och hamnar i en separat behållare som är enkel att tömma och som även den kan diskas i diskmaskin. Det ingår dessutom en borste för rengöringen.

Bosch MES25A0 är en mycket säker juicepress som skyddar mot såväl läckage som skador; en aluminiumpackning motverkar eventuella läckage, och motorn är konstruerad för att inte fungera om inte alla delar är korrekt monterade. Motorn stänger dessutom av sig själv om maskinen skulle öppnas under drift. Slutligen har modellen en inbyggd förvaring för sladden och en två års garanti.

Philips Juicer HR1855 - bra juicepress med bra recensioner

Mest praktiska juicepress

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Juicer HR1855:

 • Hög kapacitet – två liter juice på en användning
 • Transparent behållare för avfall
 • Praktisk juicekanna på 800 milliliter

Konsumentmagasinets omdöme

Philips HR1855/70 råsaftcentrifug är ett praktiskt val för juiceentusiaster som värdesätter bekvämlighet. Den stora juicekapaciteten på två liter är särskilt lämplig för större familjer eller de som önskar en omfattande juiceproduktion. Rengöringen underlättas av den genomskinliga fruktköttsbehållaren, medan QuickClean-silen minskar rengöringstiden avsevärt. Den medföljande juicekannan på 800 milliliter bidrar ytterligare till den användarvänliga helhetsupplevelsen, samtidigt som inmatningsröret på 75 millimeter gör det möjligt att tillsätta stora frukter och grönsaker utan att behöva hacka dem vilket sparar tid åt användaren. Sist, men inte minst, säkerställer den kraftfulla motorn på 700 watt effektiv juicepressning.

Även om några användare har påpekat att det instruktionerna behöver tydliggöras och att juicepressen tenderar att ha problem med hårdare grönsaker, är detta enligt vår åsikt relativt små olägenheter. Med tanke på juicepressens smidiga hantering av de flesta frukter och grönsaker och dess tidsbesparande design, anser vi att Philips HR1855/70 är ett utmärkt val för dem som söker en problemfri juicepressning.

Fördelar

 • Tystgående motor
 • Stort inmatningsrör med en bredd på 75 millimeter
 • Tar inte upp mycket plats
 • QuickClean-teknik
 • Mycket enkel att använda

Nackdelar

 • Sämre prestanda vid hantering av hårda grönsaker
 • Instruktionerna kunde ha varit tydligare

Philips HR1855 har testats av svenska Råd & Rön, danska Tænk och engelska Which, varav alla tre lovordar modellen och kommer med positiva utlåtanden.

Mer om Philips Juicer HR1855

Philips HR1855 är framställd för att vara effektiv och producera så mycket juice som möjligt, med så lite besvär som möjligt. Effektiviteten hos Philips HR1855 märks tydligt under användning och modellen kan göra upp till två liter juice åt gången, vilket är mer än genomsnittet. Motorn har en effekt på 700 watt och ett stort inmatningsrör på 75 millimeter som gör att man inte behöver skära frukten eller grönsakerna innan man tillsätter dem. Man får dessutom en tydlig överblick på fruktköttet i den genomskinliga avfallsbehållaren.

Rengöringen är en annan aspekt som har fått stort fokus hos Philips HR1855. För att underlätta den enformiga och tråkiga rengöringen har Philips HR1855 en rengöringsfunktion som sköljer bort fruktkött och fibrer som har fastnat under pressningen. Modellen har även en QuickClean-teknik som gör att rengöringen bara tar ungefär en minut. Det ingår dessutom en QuickClean-sil som skiljer skummet och fruktköttet från juicen, och slutligen är enheten försedd med släta ytor som är enkla att rengöra.

Philips HR1855 är på alla tänkbara sätt mycket enkel att använda. Förutom det stora inmatningsröret och de praktiska rengöringsfunktionerna, är alla komponenter utformade för enkel montering. Philips HR1855 har dessutom glidsäkra gummitassar som gör att maskinen står stabilt under hela användningstiden.

Witt by Kuvings C9600W Juicer - Bästa juicepress i flera olika tester

Bästa juicepress i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Witt by Kuvings C9600W Juicer:

 • Exakt juicepressning med stort inmatningsrör
 • Långsam pressning för bevaring av näringsinnehållet
 • Smart lock och droppfri design

Konsumentmagasinets omdöme

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer har hyllats av såväl experter som användare och har gjort sig förtjänt av sitt rykte som en högpresterande och väldesignad juicepress. Med de imponerande funktionerna, den höga prestandan och tilltalande designen har den utsetts till testvinnare i flera granskningar.

En av Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer:s utmärkande egenskaper är dess förmåga att pressa hela frukter och grönsaker, vilket är ett tidsbesparande tillägg. Samtidigt ger den snygga och eleganta designen en sofistikerad touch till alla köksbänkar. Modell utmärker sig även i juicepressning då den producerar mer juice och 30% mindre avfall jämfört med andra enheter. Den långsamma juicemekanismen, som arbetar med 50 varv per minut, säkerställer att viktiga näringsämnen bevaras och minimerar oxidation, vilket resulterar i färsk och smakrik juice som kan förvaras i kylen under längre perioder.

Även om Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer tillhör en något högre prisklass är vi övertygade om att den exceptionella prestanda och de funktioner som modellen erbjuder gör den till en värdefull investering för dem som verkligen brinner för att pressa juice.

Fördelar

 • Kan pressa upp till en liter juice i en enda användning
 • Stort inmatningsrör som kan hantera hela frukter och grönsaker
 • Väsnas inte särskilt mycket
 • Utvinner effektivt juicen från frukten och grönsakerna
 • Erbjuder längre hållbarhet på juicen

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Modellen Witt by Kuvings C9600W har testats av både danska Berlingske Tidende och norska TV2. Experterna har undersökt hur bra modellen pressar juice, hur enkel den är att rengöra, hur mycket den låter samt hur användarvänlig den är. Witt by Kuvings C9600W presterade utmärkt i dessa aspekter och utsågs därför till testvinnare i respektive granskning.

Mer om Witt by Kuvings C9600W Juicer

Witt by Kuvings C9600W är en slowjuicer, vilket innebär att maskinen maler ingredienserna för att garantera att deras näringsinnehåll bevaras. Witt by Kuvings C9600W har ett stort inmatningsrör, vilket ökar komforten för användaren som då inte behöver skära frukterna och grönsakerna i mindre bitar – de kan faktiskt tillsättas som hela.

Experterna berättar att det stora inmatningsröret fungerar riktigt bra och att maskinen har en tyst motor som gör modellen betydligt mer tystlåten än andra modeller. Användarvänligheten är även den av toppklass då maskinen styrs med bara några få knappar.

Experter har noterat att det i princip är omöjligt att hitta en juicepress, oavsett om det är en slowjuicer eller råsaftcentrifug, och räkna med en minimal rengöring. Med Witt by Kuvings C9600W har tillverkarna dock haft detta i åtanke för att säkerställa att den besvärliga rengöringen inte blir en anledning till att konsumenten inte använder maskinen. Modellen kan därför demonteras för enklare rengöring – dessutom är dess komponenter utformade för att det inte ska fastna mycket fruktrester på dem.

Experterna menar att Witt by Kuvings C9600W är mycket effektiv och producerar mer juice än andra juicepressar. Ingredienserna utnyttjas därmed maximalt, vilket innebär man kan göra hälsosammare juicer och safter eftersom att malningen bevarar så mycket vitaminer och mineraler som möjligt.

En annan fördel med en juicepress av slowjuice-modell är att den färdiga produktens hållbarhet är längre; en juice pressad med Witt by Kuvings C9600W kan stå upp till tre dygn i en lufttät behållare i kylskåpet. Witt by Kuvings C9600W är en gedigen och robust enhet, vilket dessutom garanteras av tillverkaren som tillovar en fem års motorgaranti.

Wilfa JuiceMaster - testvinnande juicepress i danska medier

Bästa juicepress i budgetklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa JuiceMaster:

Konsumentmagasinets omdöme

Wilfa JuiceMaster är en effektiv slow juicer med en unik design som varsamt maler ingredienserna och producerar en högkvalitativ juice samtidigt som den sparar energi. Den är mångsidig och klarar både frukt- och grönsakskombinationer eller rena grönsaksjuicer, med en extra funktion för att mala frysta bär till sorbet. JuiceMaster är inte den snabbaste på marknaden, men kompenserar med renare juice, mindre fruktkött och en långsammare process som bevarar näringsämnena. Den genomtänkta designen, utan vassa hörn och med lätt avtagbara delar, förenklar rengöringen och ökar användarsäkerheten. Trots att den är relativt prisvärd är den robust och hållbar, vilket ger ett utmärkt värde. Ett recepthäfte medföljer, ett praktiskt verktyg för både nybörjare och erfarna användare. Även med en långsammare juiceringsprocess anser vi att Wilfa JuiceMaster är ett prisvärt val för dem som söker en mångsidig, effektiv och användarvänlig juicepress.

Fördelar

 • Pressar ingredienser med endast 75 varv per minut
 • Kan pressa många olika drycker och produkter, bland annat sorbet
 • Filtrerar effektivt bort fruktkött
 • Enkel rengöring utan några vassa kanter eller blad

Nackdelar

 • Inte den snabbaste juicepressen

Den danska tidningen Politiken har testat ett urval av juicepressar och där imponerar Wilfa JuiceMaster på experterna. Wilfa JuiceMaster vinner testet eftersom att kvaliteten på juicen är mycket hög och juicen både ser bra ut och har en bra konsistens.

Mer om Wilfa JuiceMaster

Wilfa JuiceMaster är en slowjuicer som maler ingredienserna i stället för att slunga dem i höga hastigheter. Wilfa JuiceMaster arbetar därför bara med 150 watt och 75 varv per minut, vilket innebär en varsam behandling av såväl ingredienserna som elräkningen. Juicen pressas alltså ut långsamt och det gör att mer vitaminer och mineraler bevaras. Man kan med fördel kombinera frukt och grönsaker i Wilfa JuiceMaster, men man kan även gärna juica enbart grönsaker.

En bonus är att man dessutom kan mala frysta bär i modellen och på så vis göra sorbet. Experterna nämner att Wilfa JuiceMaster inte är den snabbaste slowjuicern på marknaden, men i gengäld ger den en renare juice utan så mycket fruktkött.

Man har sett till att Wilfa JuiceMaster inte har några vassa hörn, kanter eller knivblad, och därmed är den enklare att hantera vid rengöringen. De olika delarna kan tas lös och rengöras separat, och utformningen gör även att delarna är lätta att komma åt och att det inte fastnar särskilt mycket fruktrester på dem.

Wilfa JuiceMaster kan göra mycket mer än bara juice och därför följer det med ett recepthäfte till modellen, som antingen kan hjälpa en nybörjare att komma igång eller hjälpa en erfaren användare att bli mer kreativ. Modellen hör dessutom till de billigare på marknaden, men kvaliteten är ändå mycket hög och modellen är både robust och hållbar.

Sage Nutri Juicer - erkänd juicepress med kraftfull motor

Juicepress med enklast rengöring

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage Nutri Juicer:

Konsumentmagasinets omdöme

Sage Nutri Juicer uppskattas av experter för sin robusta prestanda, snabba juiceutvinning och eleganta design. Apparaten använder Cold Spin-teknik och titanblad, vilket bevarar en betydande del av näringen från ingredienserna, vilket gör den till ett prisvärt val för hälsomedvetna individer. Den har ett extra stort matarrör för hela frukter och grönsaker och två hastighetslägen för att hantera olika ingredienshårdhet. Även om den kan vara mer högljudd än andra modeller, anser vi att den högkvalitativa, klara juice den levererar uppväger denna mindre olägenhet. Även om den är lite tyngre, tyder dess konstruktion av högkvalitativt stål och pressgjuten legering på hållbarhet och en längre hållbarhet för juicen. Bekvämligheten med diskmaskinssäkra avtagbara delar höjer dess överklagande ytterligare. Enligt vår uppfattning är Sage Nutri Juicer ett värdigt val för dem som prioriterar effektivitet, näringsretention och användarvänlighet i sina juicerutiner.

Fördelar

 • Kan pressa hela frukter och grönsaker
 • Två hastighetslägen
 • Knivblad av titan
 • Behållare med en kapacitet på en liter
 • Motoreffekt på 1 250 watt

Nackdelar

 • Något bullrig i drift

Sage Nutri Juicer har testats av tre brittiska expertkällor: The Telegraph, The Independent och Good Housekeeping Institute. Alla tre tycker bra om den här maskinen och den får därför två rekommendationer och ett betyg på 71 av 100 poäng.

Experterna verkar överens om att den här modellen är både effektiv och robust samt att den snabbt och enkelt kan pressa juice till hela familjen. De skriver dessutom att Sage Nutri Juicer har en stilren design. De nämner dock även att maskinen är ganska högljudd, vilket kan vara värt att överväga innan man väljer att investera i den här juicepressen.

Recension: En detaljerad recension av Sage Nutri Juicer

Cold Spin-teknik och titanblad
När man gör juice med Sage Nutri Juicer bevaras det mesta av näringen från ingredienserna. Detta beror både på maskinens Cold Spin-teknik och dess skärblad i titan, och maskinen utvinner i genomsnitt 70 % av alla näringsämnen.

Med Sage Nutri Juicer får juicen dessutom en längre hållbarhet eftersom att maskinen är tillverkad av högkvalitativt stål och har en formgjuten legering. När man använder den här juicepressen kan man därför njuta av sin juice längre. När man är färdig med juicen går det även snabbt att rengöra maskinen. Alla löstagbara delar kan nämligen köras i diskmaskinen och behöver därmed inte diskas för hand.

Extra stort matarrör och två hastighetslägen
Tack vare matarröret med en bredd på 8,5 cm kan Sage Nutri Juicer pressa juice av hela frukter och grönsaker. Man kan alltså sätta ner hela ingredienser i maskinen och behöver därmed inte slösa tid på att skära dem i mindre bitar.

Sage Nutri Juicer har även två olika hastighetslägen som passar till olika typer av ingredienser. De olika hastighetslägena i kombination med maskinens titanförstärkta skärblad gör att man kan köra både mjuka och hårda frukter och grönsaker i maskinen.

Effektiv motor och filtersystem
Sage Nutri Juicer har en motoreffekt på 1250 watt och kan därför pressa juice av de allra flesta ingredienser. Med den här maskinen kan man därmed få juicen precis som man vill ha den. Maskinen är dessutom utrustad med ett effektivt filtersystem som ser till att den färdiga juicen är både ren och klar.

Sage Nutri Juicer har en behållare som rymmer 1 liter. När man köper modellen ingår det även en fruktköttsbehållare på 3 liter och en serveringskanna med lock som rymmer 2 liter.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dagens bästa priser och erbjudanden på Smeg Retro Style Citrus Juicer:

Konsumentmagasinets omdöme

Smeg Retro Style Citrus Juicer är ett värdefullt alternativ för dem som värdesätter en balans mellan estetik, enkelhet och hälsomedveten design i sina köksapparater. Dess användarvänlighet, i kombination med genomtänkta designöverväganden som BPA-fria material och en halkfri bas, gör den till ett pålitligt val för regelbundna juiceringsuppgifter. Även om det praktiska handhavandet och den något otympliga storleken kan innebära mindre olägenheter, anser vi att dessa kompenseras av juicepressens praktiska funktioner som automatisk funktion, enkel förvaring och enkel rengöringsprocess. Sammantaget är denna juicepress ett bra alternativ för personer som regelbundet njuter av färska citrusjuicer och som prioriterar användarvänlighet och säkerhet när det gäller köksapparater.

Fördelar

 • Pip med droppstopp-funktion
 • Automatisk start- och stoppfunktion
 • Enkel rengöring
 • Integrerad sladdförvaring
 • Glidsäkra gummitassar

Nackdelar

 • Något skrymmande konstruktion

Smeg Retro Style Citrus Juicer rekommenderas av de två brittiska expertkällorna The Independent och The Telegraph. I sina recensioner av modellen skriver de att den har en fin design samt att maskinen är lätt att både använda och rengöra. De är dessutom förtjusta i droppstoppsfunktionen hos den här modellen.

Ingen av experterna nämner särskilt många nackdelar med den här maskinen. The Independent påpekar dock att Smeg Retro Style Citrus Juicer inte är den mest praktiska juicepressen eftersom att användaren själv måste hålla i de olika ingredienserna. Man får därför räkna med att man har klibbiga händer när man är klar med juicen.

Recension: En detaljerad recension av Smeg Retro Style Citrus Juicer

Praktisk citruspress med hällpip och gummitassar
Smeg Retro Style Citrus Juicer är en praktisk citruspress utan knappar. Eftersom att man därmed inte behöver lära sig en massa inställningar går det både snabbt och enkelt att komma igång och använda den här maskinen.

Maskinen har även halksäkra gummitassar som gör att juicepressen står stadigt på bänken. Man behöver därför inte oroa sig för att maskinen ska glida runt när man använder den. Hällpipen på den här maskinen går dessutom att fälla upp och ner för att man ska kunna undvika att spilla juice på bänken när man använder juicepressen.

BPA-fri Tritan och automatisk start- och stoppfunktion
Smeg Retro Style Citrus Juicer har en automatisk start- och stoppfunktion som gör att maskinen automatiskt aktiveras när man börjar pressa citrusfrukterna. När man pressar frukterna kommer de bara i kontakt med BPA-fri och stöttålig Tritan och rostfritt stål. Detta är både gynnsamt för användarens hälsa och en fördel för själva juicen.

Smeg Retro Style Citrus Juicer har dessutom en inbyggd sladdvinda som gör att det går snabbt och enkelt att packa ihop maskinen när man har använt den. Man kan förstås även låta juicepressen stå framme på köksbänken hela tiden om man hellre vill det.

Enkel rengöring och effektiv motor
Smeg Retro Style Citrus Juicer är enkel att rengöra eftersom att alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen. Man behöver alltså inte diska den här juicepressen för hand.

Maskinen har en motoreffekt på 70 watt, och även om detta kan verka vara ganska lite är det fortfarande tillräckligt för vad den här maskinen ska klara av. Med den här motoreffekten kan man nämligen pressa de flesta olika typer av citrusfrukter. Sist men inte minst har Smeg Retro Style Citrus Juicer en Tritan-behållare med en pip i rostfritt stål. Pipen är även försedd med droppstopp som ser till att man inte spiller juice på bänken.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Juicepress HR1889:

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår uppfattning är Philips HR1889 ett pålitligt val för dem som letar efter en blandning av effektivitet, enkel rengöring och raffinerad design i en juicepress. Med en 150-wattsmotor kan den här maskinen effektivt hantera en mängd olika ingredienser, och det stora matarröret minimerar förberedelsetiden avsevärt. Den kostnadsfria appen för receptinspiration är en extra bonus för användarna. Även om maskinens prestanda med hårdare ingredienser skulle kunna förbättras något, anser vi att detta kompenseras av att modellen är lätt att rengöra, med alla löstagbara delar som tål maskindisk, och den användbara droppstoppsfunktionen. Massabehållaren kan dock verka liten för vissa, men dess kompakthet bidrar till enhetens övergripande eleganta design. Sammantaget anser vi att Philips HR1889 är ett bra alternativ för dem som vill ha en balans mellan funktion och design i sina köksapparater.

Fördelar

 • Inmatningsrör på 70 millimeter
 • Effektiv prestanda
 • Enkel rengöring
 • Hällpip med droppstopp-funktion
 • Tillhörande app med recept och inspiration

Nackdelar

 • Sämre prestanda med hårda grönsaker

Philips HR1889 har testats och recenserats av både BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk och Which.co.uk.

Den här modellen har fått goda vitsord från alla fem expertkällor och får bland annat beröm för sin effektivitet och fina design. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Philips HR1889 påpekar de även att den inte fungerar riktigt optimalt med hårdare ingredienser.

Recension: En detaljerad recension av Philips HR1889

Effektiv juicepress med stort matarrör
Philips HR1889 är en effektiv juicepress med en motoreffekt på 150 watt. Den här maskinen kan därför hantera både mjuka och hårda ingredienser.

Den har dessutom ett stort matarrör med en diameter på 70 millimeter. Tack vare detta slipper man slösa tid på att skära de olika ingredienserna i mindre bitar. Om man vill hitta inspiration till olika juicer kan man dessutom ladda ner en kostnadsfri app.

Enkel rengöring
Med Philips HR1889 får man en juicepress som är enkel att rengöra. Eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk behöver man nämligen inte diska dem för hand under kranen. Juicepressen har en juicekanna på en liter och en fruktköttsbehållare som rymmer upp till 0,75 liter.

Eftersom att den här modellen är försedd med droppstopp kommer juicen dessutom inte att rinna ut på bänken när man tar bort kannan från basenheten.

Vad säger experter om Philips HR1889?

Experterna berättar att Philips HR1889 är en bra juicepress, och Good Housekeeping Institute skriver till exempel att den här modellen skulle passa fint i de flesta kök. Anledningen till detta är att maskinen har en effektiv prestanda samtidigt som designen är både kompakt och elegant.

Dessa åsikter backas upp av flera andra expertkällor också. BBCgoodfood.com och Trustedreviews.com framhäver dock även att juicepressen är utrustad med ett stort matarrör. De menar att detta är en stor fördel eftersom att man därmed inte behöver skära frukter och grönsaker i mindre bitar.

Experterna från den brittiska tidningen Mirror.co.uk betonar dessutom att den här maskinen är enkel att rengöra. Vissa av experterna påpekar dock att behållaren för fruktkött gärna hade fått vara större.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Severin Juicer ES3571:

Konsumentmagasinets omdöme

Severin ES3571 är ett mångsidigt alternativ för dig som letar efter mer än bara en juicepress. Med möjlighet att tillreda juice, sylt och sorbet utmärker den sig för sin multifunktionella användning. Enknappsfunktionerna förenklar processen och tilltalar användare på alla nivåer. Den drivs av en 150-watts växelströmsmotor som arbetar med 45 varv per minut och extraherar juice effektivt. Rengöringen är bekväm, med löstagbara delar som tål diskmaskin och en basenhet som bara behöver torkas av. Även om matningsröret kan vara ett problem anser vi att juicebehållaren på en liter och massabehållaren på 1,3 liter kompenserar för det och ger gott om utrymme för ingredienser. Severin ES3571 har lovordats av experter för sin effektivitet, användarvänlighet och tysta drift, och vi tycker att den är ett bra alternativ för daglig användning, särskilt för dem som söker en balans mellan funktionalitet och användarvänlighet i sina köksapparater.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Tystgående växelströmsmotor
 • Mångsidig maskin
 • Enkel användning
 • Låga varvtal

Nackdelar

 • Inmatningsrörets design är inte optimal

Severin ES3571 har testats och recenserats av både Coffeeness.de, Saftland.com och Testberichte.de. Den här juicepressen går hem hos alla expertkällor och får i slutändan fina betyg. I recensionerna skriver experterna att de är särskilt förtjusta i maskinens goda juice och höga effektivitet. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Severin ES3571 nämner de även att modellen är ganska dyr.

Recension: En detaljerad recension av Severin ES3571

Mångsidig juicepress
Severin ES3571 är en mångsidig juicepress med flera olika användningsområden. Den kan nämligen användas för att göra både juice, sylt och sorbet. Maskinen är dessutom enkel att använda eftersom att man bara behöver trycka på en enda knapp för att starta den.

Severin ES3571 är försedd med en växelströmsmotor och har en motoreffekt på 150 watt. Juicepressen arbetar dessutom med en hastighet på 45 varv per minut för att utvinna så mycket saft som möjligt ur ingredienserna.

Lättrengjord juicepress
Med Severin ES3571 får man en juicepress som är enkel att rengöra. Eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk behöver man nämligen inte slösa tid på att diska dessa för hand. Basenheten ska dessutom bara torkas av med en trasa.

Sist men inte minst har Severin ES3571 en juicebehållare på en liter och en fruktköttsbehållare med en kapacitet på 1,3 liter.

Vad säger experter om Severin ES3571?

Experterna berättar att Severin ES3571 är en effektiv och bra maskin som kan täcka behoven för de flesta. Coffeeness.de skriver till exempel att maskinen är ett fantastiskt tillägg i ett kök eftersom att den gör riktigt god juice.

Dessa åsikter backas upp av flera andra experter. Saftland.com lägger dock mest vikt vid att Severin ES3571 är både användarvänlig och enkel att rengöra. De förklarar därför att man utan problem kan använda modellen varje dag.

Testberichte.de framhäver även att Severin ES3571 inte väsnas särskilt mycket när man använder den och att maskinen därför inte stör hela hushållet. Detta menar de är en stor fördel om man till exempel vill använda juicepressen tidigt på morgonen när resten av familjen sover. Experterna är dock inte så nöjda med matarröret.

Tester och recensioner av juicepressarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Berlingske Tidende

Berlingske Tidende är Danmarks äldsta tidning. Den grundades år 1749 och publiceras än idag dagligen. Berlingske Tidende har huvudsektioner om bland annat in- och utrikesnyheter, affärer, sport, kultur och debatt. Tidningen har även en välkänd hemsida med fokus på bland annat konsumentliv och livsstil där de vid ett tillfälle har granskat juicepressar. Du kan läsa hela testet här.

Dinside.no

Dinside.no är en norsk konsumentsajt som publicerar allmänt innehåll om konsumentämnen. Dinside.no behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter för bil och bostad, men även av fritid, resor och ekonomi. Dinside.no har dessutom en testsektion och har bland annat granskat juicepressen Philips Avance Collection HR1871. Du kan läsa hela testet här.

Foodrepublic.com

Foodrepublic.com är en amerikansk webbplats som utforskar världens matkultur genom en mängd intervjuer, reportage, upplevelser, recept och tester. Foodrepublic.com har granskat juicepressen Novis Vita Juicer. Du kan läsa hela testet här.

Gastromand.dk

Gastromand är en dansk tidning som fokuserar på allt inom gastronomi, sett ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt från mattrender och recept till restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har granskat Novis Vita Juicer. Du kan läsa hela testet här.

Good Housekeeping Institute

På brittiska Good Housekeeping Institute kan man hitta information, fakta och recensioner av olika produkter för hemmet. Good Housekeeping Institute har bland annat recenserat juicepressar, däribland modellen Sage Nutri Juicer. Du kan läsa hela recensionen här.

Good Housekeeping Institute har även granskat Philips HR1889. Du kan läsa hela testet här.

Metro.se

Metro.se är en svensk tidning som skriver brett om ämnen som berör svenskar och våra aktuella intressen. De publicerar både in- och utrikesnyheter som informerar, engagerar och berör läsarna; de har även ett stort fokus på livsstil och debatt där de skriver om konsumentliv och trender. Metro.se har de provat fem olika juicepressar, bland annat OBH 6749 Prestige. Du kan läsa hela testet här.

Politiken

Politiken är en traditionell dansk tidning. Den grundades redan år 1884 och är än idag en av Danmarks mest lästa tidningar. Politiken publicerar dagligen in- och utrikesnyheter, men har ett särskilt fokus på kultur och debatt. Som en kulturtidning behandlar Politiken även ämnen gällande konsumentliv och utför därmed olika produktgranskningar. De har bland annat testat en rad olika juicepressar. Du kan läsa hela testet här.

Råd & Rön

Råd & Rön är ett svenskt konsumentråd som jobbar för att säkerställa ett ordentligt konsumentliv i hela landet. Råd & Rön behandlar ett flertal aspekter av befolkningens konsumentliv, vilket även inkluderar tester av olika aktuella produkter.

Råd & Rön har granskat 26 olika juicepressar, både traditionella råsaftcentrifuger och slowjuicers. Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få full tillgång till innehållet, alternativt köpa tillgång till den enskilda undersökningen.

The Independent

Den välkända brittiska tidningen The Independent publicerar dagligen innehåll gällande både in- och utrikesnyheter, politik och sport. Utöver detta recenserar de även olika produkter, och har till exempel granskat elva juicepressar. I testet ingick bland annat modellerna Sage Nutri Juicer och Smeg Retro Style Citrus Juicer. Du kan läsa hela testet här.

The Telegraph

Den brittiska tidningen The Telegraph behandlar nyheter från hela världen, och granska utöver det även olika konsumentprodukter. De har till exempel genomfört ett test av fem olika juicepressar, där bland annat Sage Nutri Juicer och Smeg Retro Style Citrus Juicer ingick. Du kan läsa hela testet här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en brittisk hemsida som genomför en mängd expertundersökningar och tester av de senaste elektronikprodukterna för privat bruk. Trustedreviews.com jobbar för att förse sina läsare med den senaste och bästa faktan om diverse produkter för att säkerställa att de genomför välinformerade köpbeslut.

Trustedreviews.com har granskat juicepressen Novis Vita Juicer. Du kan läsa hela testet här. De har även granskat Philips HR1946 och Philips HR1889; du kan läsa testerna för respektive modell här och här.

TV2 Danmark

TV2 är Danmarks största kommersiella tv-kanal som förser de danska tv-tittarna med underhållning och kunskap. TV2 har även en rad underkanaler som riktar sig till specifika målgrupper, till exempel TV2 Zulu för de yngre, TV2 Charlie för de äldre och TV2 News för de nyhetsintresserade. TV2 har även en välbesökt hemsida där de behandlar ämnen relaterade till livsstil och konsumentliv.

TV2 har de genomfört en granskning av juicepressar där bland annat modellen Philips Avance Collection HR1871 ingick. Du kan läsa hela testet här.

TV2 Norge

TV2 Norge är Norges största kommersiella tv-kanal och de fokuserar på allt från utbildning och kunskap till aktuella intressen och ämnen. Man hittar alltså både nyheter, film, serier, sport och livsstil hos TV2 Norge som dessutom har en stor hemsida.

TV2 Norge har testat flera olika juicepressar, bland annat Witt by Kuvings C9600W. Du kan läsa hela testet här.

Which.co.uk

Which har över en halv miljon prenumeranter, vilket gör den till Englands största konsumenttidning. Which strävar efter att vara konsumentens förlängda arm som underlättar vardagen och ser till att konsumenten är väl pålästa innan de genomför några köpbeslut.

Which testar kontinuerligt ett stort utbud av konsumentprodukter, däribland även juicepressar. Observera dock att du måste vara betalande prenumerant för att få full tillgång till innehållet,

Which.co.uk har även testat Philips HR1889. Du kan läsa hela testet här.

BBCgoodfood.com

Den brittiska nättidningen BBCgoodfood.com skriver om allt som har med mat att göra. På deras hemsida kan man därför hitta allt från recept och guider till tester och recensioner av olika köksprodukter. De har bland annat granskat juicepressen Philips HR1889 som de gav ett betyg på 4,5/5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Mirror.co.uk

Den brittiska tidningen Mirror.co.uk behandlar både in- och utrikesnyheter. Utöver detta testar och recenserar de även ett brett utbud av konsumentprodukter. Mirror.co.uk har till exempel granskat flera av marknadens bästa juicemaskiner, däribland Philips HR1889. Du kan läsa hela recensionen här.

Saftland.com

Den tyska nättidningen Saftland.com fokuserar huvudsakligen på juicemaskiner och blendrar. De har till exempel granskat Severin ES3571 och gett den ett betyg på 4,5/5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Testberichte.de

Testberichte.de är en tysk testsida som sammanställer och analyserar olika tester och användarrecensioner. Experterna formar sedan en egen åsikt om den aktuella produkten och delar slutligen ut ett totalbetyg.

Testberichte.de har granskat Severin ES3571 och gett maskinen ett betyg på 4/5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

FAQ

Vilka juicepressar är bäst i test?
Vi på Konsumentmagasinet anser att Bosch MES25A0, OBH 6749 Prestige, Novis Vita Juicer, Philips HR1855, Witt by Kuvings C9600W och Wilfa JuiceMaster är bäst i test.
Hur testas juicepressarna?
Juicepressarna har främst bedömts baserat på deras förmåga att pressa juice. Man har även tittat på hur enkla maskinerna är att använda samt hur mycket de väsnas.
Hur väljer jag rätt juicepress?
När du ska välja en lämplig juicepress bör du överväga följande frågor: Hur stora är de inbyggda behållarna för juice och fruktkött? Finns det ett skumfilter? Hur enkel är apparaten att rengöra?

Här hittar du de viktigaste vitaminerna och mineralerna

Med en juicepress blir det både roligare och enklare att få i sig vitaminer och mineraler som återfinns i frukt och grönt – men vilka frukter och grönsaker är egentligen bäst? Nedan följer en genomgång om vilka vitaminer och mineraler som är viktigast samt vilka livsmedel du ska konsumera för att få i dig dem.

A-vitamin

Enligt Netdoktor.dk är A-vitamin bra för flera av kroppens funktioner. Först och främst stärker det kroppens immunförsvar genom att skydda mot infektioner och inflammation. Detta gör kroppen starkare och mer motståndskraftig mot sjukdomar och andra åkommor.

A-vitamin är dessutom bra för synen och stärker både näthinnan och ögonen. Det ger även näring till håret, stärker naglarna och skyddar mot finnar och eksem.

A-vitamin gynnar dessutom fosterutvecklingen och är därför särskilt viktigt om du är gravid. A-vitamin finns i kött, ägg och mejeriprodukter, men även i mörkgröna och orange grönsaker som morötter, tomater, broccoli, kål och spenat.

B-vitamin

Det finns väldigt många olika sorters B-vitaminer, varav alla gynnar olika delar av kroppen olika. Det finns vitamin B1, B2, B3, B6, B8, B9 och B12, och hur de olika varianterna påverkar kroppen varierar kraftigt. B-vitaminer finns främst i spannmål, kärnor, nötter, kött och mjölkprodukter, vilket innebär att det kan vara svårt att få tillräckligt med B-vitaminer från bara grönsaker. Sundhed.dk skriver att det är svårast att få i sig B1, B2 och B12 om man inte äter kött. Om man vill få ett intag av B-vitaminer genom sitt juiceintag kan man tillsätta mjölk eller nötter i sin.

Danska Livsstil TV2 understryker att B1 främjar matsmältningen och är en nödvändig vitamin för välfungerande muskler, hjärna och hjärta. B1 finns i den gröna världen i baljväxter och linser. Livsstil TV2 påpekar även att B2 är särskilt viktigt för ett välvårdat yttre. B2 stärker nämligen hår, hud, naglar, syn och allmän tillväxt samt hjälper mot utslag och eksem. B2 finns i gröna blad- och baljväxter.

B3 och B6 är viktiga vitaminer som hjälper kroppen att omvandla protein, kolhydrater och fett till energi för kroppen. B3 och B6 finns i baljväxter.

B8 stärker immunförsvaret och stabiliserar blodsockervärdet. Det hjälper även vid syresättning av celler och produktion av antikroppar. B8 finns i bönor, grönkål och champinjoner.

B9 är viktigt om man är gravid eftersom att det gynnar fostertillväxten. B9 spelar även roll för immunförsvaret och produktionen av röda och vita blodkroppar. Det kan även skydda mot vissa cancerformer. B9 finns i gröna grönsaker, baljväxter och frukt.

B12 påverkar dig på många sätt och är viktigt för både hjärna och kropp. B12 ingår i tillverkningen av serotonin och dopamin i hjärnan, vilka hjälper dig att hålla humöret uppe samtidigt som de minskar risken för demens. B12 är dessutom avgörande för skelettet. B12 finns nästan inte alls i frukt och grönsaker, och därför är det lämpligt att tillsätta mjölk i din smoothie eller juice; mjölkprodukter innehåller nämligen gott om B12.

C-vitamin

Du har säkert hört sen barnsben att “om man vill slippa att bli förkyld bör man äta mycket C-vitamin”. Detta välbekanta uttalande är inte helt vattentätt, men det stämmer ändå att C-vitamin bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och skydda mot virus och bakterier. C-vitamin hjälper även till med att reglera kolesterolnivån samt bevara styrkan hos hjärta och blodkärl. C-vitamin finns främst i frukt och grönsaker, särskilt i färska apelsiner, citroner och bär samt grönsaker som tomater, blomkål, paprika, gröna bladgrönsaker och potatis.

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för kroppens skelett. Det är nämligen D-vitamin som ser till att benen och tänderna får tillräckligt med kalcium och fosfat. D-vitamin påverkar även upptaget av kalcium i tarmsystemet. Brist på D-vitamin kan leda till benskörhet och sköra tänder. Vitaminen finns främst i kött, ägg, fet fisk, feta mjölkprodukter samt solsken; den finns alltså nästan inte alls i frukt och grönsaker, med undantag för avokado. Använd därför gärna mjölk i din bladning för att även inkludera D-vitamin i din juicepressning.

E-vitamin

E-vitamin skyddar kroppens celler från att brytas ned, hjälper till vid skapandet av blodkärl samt skyddar mot åderförkalkning och blodproppar. Detta gör att E-vitamin främst är viktigt för hjärtat och blodomloppet, men det är även viktigt för fortplantningen. E-vitamin finns huvudsakligen i spannmål, vegetabiliska oljor, mjölkprodukter och ägg, men även i gröna grönsaker, som kål, samt i nötter. Nötter och mandlar kan med fördel användas i en smoothie, gärna tillsammans med mjölk.

K-vitamin

K-vitamin är viktigt för blodet och dess förmåga att koagulera samt produktionen av viktiga proteiner. Menstruerande kvinnor bör tänka på att få i sig tillräckligt med K-vitamin. K-vitamin finns i spannmål, mjölkprodukter, kött och lever samt i gröna grönsaker som avokado, kål, broccoli och spenat, baljväxter och vindruvor.

Kalcium

Enligt Sundhed.dk är kalcium, precis som D-vitamin, viktigt för uppbyggnad och underhåll av skelettet. Får man inte tillräckligt mycket kalcium kan man i värsta fall drabbas av benskörhet. Kalcium finns huvudsakligen i mjölk- och mejeriprodukter samt frön, kärnor, nötter och grönsaker som grönkål och spenat. Det bör dock nämnas att det är svårt att få i sig tillräckligt mycket kalcium om man inte konsumerar mjölkprodukter.

Järn

Järn är ett viktigt mineral för kroppen eftersom att det hjälper de röda blodkropparna att transportera syre i kroppen. Det är främst menstruerande kvinnor som riskerar att drabbas av järnbrist, vilket försvagar immunförsvaret och kan leda till blodbrist. Järn finns huvudsakligen i spannmål, potatis, kött, fisk och ägg samt grönsaker som blomkål, broccoli och bönor.

Folsyra

Folsyra gynnar de röda blodkropparna och hjälper celldelningen. Folsyra finns i både spannmål och mjölkprodukter samt baljväxter, gröna grönsaker och frukt.

Pantotensyra

Pantotensyra är viktigt för nervsystemet och hormonproduktionen, och den hjälper dessutom till med att omvandla mat till energi i kroppen. Pantotensyra finns i både kött, mjölkprodukter och ägg, men även i baljväxter, broccoli och bönor.

Zink

Zink är ett mineral som stärker immunförsvaret och kroppens läkningsförmåga. Zink finns främst i kött, mjölkprodukter och ägg, men även i nötter, fröer och kärnor. Frukt och grönsaker innehåller mycket lite zink.

Fett

Även om det skrivs för fullt om att vi ska dra ner på fettmängden är fettet nödvändigt för att vårt upptag av vitaminer och mineraler. Använd gärna nyttiga fetter, till exempel vegetabiliska oljor.

Rätt maskin för dig

Att göra olika typer av färsk juice har blivit otroligt populärt de senaste åren. Genom att juica din egen juice kan du enkelt få i dig en vitaminkick varje dag och både frukt och grönsaker är lämpliga att juica. Det är särskilt bra att tänka på grönsakerna när du juicar, eftersom deras juice innehåller en mängd näringsämnen.

Det finns många olika typer av juicepressar och det kan ofta vara svårt att förstå fördelarna och nackdelarna med de olika maskinerna.

Råsaftcentrifug är de vanligaste juicemaskinerna och är ofta ett billigare alternativ till slowjuicers. Centrifugaljuicers är ofta snabba och effektiva eftersom de utnyttjar centrifugalkraften för att producera juicen och därmed “kastar ut” juicen från frukt och grönsaker. Många anser att nackdelen med centrifugalpressar är att processen är för snabb, så att juicen från frukt och grönsaker inte pressas ut ordentligt. Processen anklagas också för att förstöra en del av näringsämnena.

När du använder en slowjuicer pressas juicen långsammare, vilket innebär att du pressar juicen på samma sätt som om du använde en handpress. Det innebär att slow juicern utnyttjar juicen bättre än en centrifug och du får en juice med fler vitaminer och näringsämnen.

Om du gillar smoothies behöver du en mixer som mixar hela frukten så att du även får i dig fibrerna. Du kan använda en vanlig mixer, en smoothieblender eller en stavmixer beroende på dina behov.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

OBH 6749 Prestige

Novis Vita Juicer

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta