Juicepress Test 2019 – Hitta de bästa juicepressarna här

0

Bäst i Test guide 2019: I den här artikeln undersöker vi marknadens olika typer av juicepressar och vi går igenom både råsaftscentrifuger och slowjuicers. Syftet med artikeln är att ge en så bra översikt som möjligt över utbudet som finns inom båda kategorierna.

Vi har analyserat många experttester där olika experter har provat juicepressar och bedömt vilka modeller som är bäst. Testerna kommer från bland annat Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, TV2 Danmark och TV2 Norge, testsajterna which.co.uk, trustedreviews.com och dinside.no samt de danska tidningarna Berlingske Tidende, Politiken och Gastromand.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till i slutet av artikeln.

I den här artikeln får du:
🔸Överblick över marknadens bästa juicepressar
🔸Guide: här hittar du de viktigaste vitaminerna och mineralerna
🔸 Genomgång av de tester vi har undersökt och länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att konsumenten lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Råsaftcentrifuger

I det här avsnittet går vi igenom sex juicepressar som är råsaftcentrifuger. Dessa produkter kännetecknas av att de använder sig av vanlig centrifugalkraft för att slunga ut juicen ur frukterna och grönsakerna. Detta skiljer råsaftcentrifuger från slowjuicers som istället långsamt maler ingredienserna.


Bosch MES25A0

✅ ”Bra köp” hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Bosch-MES25A0 juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
821,00 Kr. 0,00 Kr. 821,00 Kr. Läs mer
962,00 Kr. 0,00 Kr. 962,00 Kr. Läs mer
962,00 Kr. 0,00 Kr. 963,00 Kr. Läs mer
1 013,00 Kr. 0,00 Kr. 1 013,00 Kr. Läs mer
1 185,00 Kr. 0,00 Kr. 1 185,00 Kr. Läs mer
1 185,00 Kr. 0,00 Kr. 1 185,00 Kr. Läs mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Läs mer

 

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk har genomfört tester av ett stort urval av juicepressar, både klassiska råsaftcentrifuger och slowjuicers. Råd & Rön har provat 26 modeller och Tænk har provat 20 modeller. Båda konsumentråden har granskat modellen Bosch MES25A0 och den får en bra placering i båda undersökningarna.

Så här fungerar Bosch MES25A0

Bosch MES25A0 är en traditionell råsaftcentrifug. För att få ut så mycket juice som möjligt har modellen två olika inställningar: en för frukt och en för grönsaker. Den kraftfulla motorn på 700 watt ser alltså till att slunga juicen ur både mjuka och hårda ingredienser med så lite svinn som möjligt. Modellen har ett extra stort matarrör på 73 mm som gör att användaren kan sätta hela frukter i röret utan att behöva dela dem först, vilket gör att hela processen går snabbare. Bosch MES25A0 levereras med en juicekanna på 1,25 liter och behållaren för fruktkött har en kapacitet på 2 liter.

Rengöring

Man kan ta lös delarna på Bosch MES25A0 och antingen diska dem för hand under kranen eller köra dem i diskmaskinen, vilket gör att modellen är otroligt enkel att rengöra. När juicepressen körs skiljs avfallet och fruktköttet automatiskt från juicen och hamnar i en separat behållare som är lätt att tömma och som också kan köras i diskmaskinen. Det ingår dessutom en borste för rengöringen.

Andra fördelar

Bosch MES25A0 är en mycket säker juicepress som skyddar mot såväl läckage som skador. En aluminiumpackning motverkar eventuella läckage och motorn är konstruerad för att inte fungera om inte alla delar är korrekt monterade. Motorn stänger dessutom av om maskinen skulle öppnas under användningen. Slutligen har modellen en inbyggd förvaring för sladden och Bosch lämnar två års garanti på maskinen.

Utvalda fördelar med Bosch MES25A0:
🍋 Två olika inställningar: en för frukt och en för grönsaker
🍇 Kraftfull motor på 700 watt
🍏 Stort matarrör på 73 mm
🍊 Säkrad mot läckage och skador


OBH 6749 Prestige

✅ Testvinnare hos Metro.se

OBH 6749 Prestige juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
779,00 Kr. 0,00 Kr. 779,00 Kr. Läs mer
788,00 Kr. 0,00 Kr. 788,00 Kr. Läs mer
788,00 Kr. 0,00 Kr. 788,00 Kr. Läs mer
812,00 Kr. 0,00 Kr. 812,00 Kr. Läs mer
812,00 Kr. 0,00 Kr. 812,00 Kr. Läs mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Läs mer

 

Tidningen Metro har testat ett urval av juicepressar, bland annat modellen OBH 6749 Prestige som får mycket beröm av experterna. Modellen är nämligen både bra med en stark motor och mycket effektiv.

Så här fungerar OBH 6749 Prestige

OBH 6749 Prestige är gjord för att kunna göra både saft, juice, smoothies och grönsaksdrycker. Modellen är därmed en sorts multiprodukt, vilket även är anledningen till att den vinner i Metros granskning. Juicepressen har en motor på 800 watt och OBH 6749 Prestige är därför en ovanligt kraftfull modell som enkelt pressar även större bitar av hårda ingredienser. Modellen har därför även ett stort matarrör som gör att användaren inte behöver skära frukten och grönsakerna innan de sätts i maskinen. För att få ut så mycket saft som möjligt från olika sorters ingredienser har modellen två inställningar: en för hårda och en för mjuka ingredienser.

Rengöring

Alla delar på OBH 6749 Prestige är löstagbara och tål maskindisk, med undantag för rivfiltret. För bästa skydd och resultat rekommenderas det att man kör delarna i diskmaskinens överkorg. Det ingår även en rengöringsborste som kommer åt där svampar och trasor inte når. Delarna är dessutom både enkla att montera och ta isär, vilket även gäller fruktköttsbehållaren på 2 liter som är lätt att ta lös, tömma och diska.

Andra fördelar

För en mångsidig användning ingår det ett rivfilter och en juicekanna på 1,2 liter till OBH 6749 Prestige. Maskinen är gjord i stål, vilket gör att den är robust och har en lång livslängd, och för en säker juicepressning är modellen även försedd med en låsanordning. OBH 6749 Prestige är dessutom en av marknadens billigare juicepressar.

Utvalda fördelar med OBH 6749 Prestige:
🍋 Kan göra både saft, juice, smoothies och grönsaksdrycker
🍇 Kraftfull modell med 800 watt
🍏 Två inställningar och ett stort matarrör
🍊 Utrustad med en låsanordning


Magimix Duo XL

✅ Rekommenderas av danska Politiken

Magimix Duo XL juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 199,00 Kr. 0,00 Kr. 2 199,00 Kr. Läs mer
2 255,00 Kr. 0,00 Kr. 2 255,00 Kr. Läs mer
3 355,00 Kr. 0,00 Kr. 3 355,00 Kr. Läs mer

 

Den danska tidningen Politiken har testat ett urval av råsaftcentrifuger och slowjuicers vad gäller både resultat, juicekvalitet och användarvänlighet. Modellen Magimix Duo XL ingår i deras undersökning och Politikens experter kommer fram till att modellen vinner på sin användarvänlighet och starka motor. Politiken ger Magimix Duo XL sin kvalitetsstämpel och rekommenderar den varmt.

Så här fungerar Magimix Duo XL

Magimix Duo XL är en mycket kraftfull modell som kommer med flera olika tillbehör, vilket innebär att man kan göra både juice och smoothies med den här modellen. Magimix Duo XL har nämligen en patenterad smoothiemixer som snabbt förvandlar bär till en krämig smoothie. Modellen har även en XL-tratt som lovordas av experterna från Politiken. Det stora röret gör nämligen att maskinen snabbt och enkelt “sväljer” även stora frukt- och grönsaksbitar.

Rengöring

Alla delar på Magimix Duo XL – förutom motorn – kan köras i diskmaskinen, vilket underlättar rengöringen betydligt. Tillverkaren rekommenderar dock att fruktkött och fibrer sköljs bort först för att resultatet ska bli så bra och hygieniskt som möjligt.

Andra fördelar

Magimix Duo XL levereras dessutom med en citruspress som kan användas med frukter av två olika storlekar. Modellens starka motor roterar 1800 varv per minut, vilket gör att man får ut så mycket saft som möjligt ur både frukt, grönsaker och bär. Det höga varvtalet gör även att det blir mindre skum i den färdiga juicen. Man får dessutom en 20 års garanti på motorn samt en allmän garanti på 3 år.

Utvalda fördelar med Magimix Duo XL:
🍋 Patenterad smoothiemixer ingår
🍇 Stort matarrör och XL-tratt
🍏 Kraftfull modell som kan hantera även grova grönsaker
🍊 Minimal skummängd i juicen


Novis Vita Juicer

✅ 5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ Rekommenderas av Foodrepublic.com
✅ 5 av 6 stjärnor hos Gastromand.dk

Novis Vita Juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Läs mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Läs mer

 

Novis Vita Juicer har utvärderats av amerikanska Trusted Reviews och Food Republic samt danska Gastromand. Samtliga experter lovordar Novis Vita Juicer och de kommer fram till slutsatsen att modellen både är snabb, effektiv och mycket mångsidig.

Så här fungerar Novis Vita Juicer

Novis Vita Juicer är en mångsidig maskin, både vad gäller funktion och utseende, och modellen kommer i åtta olika färger. Man kan göra både juice, smoothies och saft i modellen, men även soppa och drinkar. För att få just den typ av produkt man vill ha kan modellen monteras på fyra olika sätt: utan mixern för hårda frukter och grönsaker, med mixern för mjukare frukter och grönsaker (vilket ger en puréaktig juice), med citruspressen för juice med fruktkött samt med centrifugen för klar juice. Experterna lovordar modellen för att vara enkel att använda, och det finns två inställningar som används för hårda respektive mjuka ingredienser. Modellen kommer med en bred tratt och ett stort matarrör och kan därför enkelt hantera stora frukt- och grönsaksbitar.

Rengöring

Man kan ta lös delarna på Novis Vita Juicer och de löstagbara delarna kan köras i diskmaskinen. För bäst resultat rekommenderas det att man börjar med att ta lös locket och silen innan man fortsätter med resten. Skölj dem under rinnande vatten för en snabbrengöring och sedan kan diskmaskinen sköta den noggrannare rengöringen. Experterna nämner även att Novis Vita Juicer skitar ner betydligt mindre än andra juicepressar.

 Andra fördelar

Novis Vita Juicer är mycket användarvänlig och kontrolleras med några få knappar. Modellen är snabb och ger mycket juice, vilket experterna är mycket imponerade av. De är även imponerade av smaken på juicen, som blir mindre sur, sötare och har mindre klumpar än den juice man köper på affären. Variationen får också mycket beröm och experterna gjorde lyckade försök att göra lemonad, drinken Strawberry Daquiri samt soppa.

Utvalda fördelar med Novis Vita Juicer:
🍋 Fyra olika användningssätt som är anpassade till olika typer av juice
🍇 Mångsidig modell som kan göra både saft, juice, puré, smoothies, drinkar och soppa
🍏 Stor tratt och matarrör
🍊 Snabb modell som får ut en maximal mängd juice från frukten och grönsakerna


Philips HR1855

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ ”Best Buy” hos engelska Which.co.uk

Philips HR1855

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
978,00 Kr. 0,00 Kr. 978,00 Kr. Läs mer
1 109,00 Kr. 0,00 Kr. 1 109,00 Kr. Läs mer

 

Philips HR1855 har testats av experter hos både Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk och den engelska konsumenttidningen Which. Alla tre källorna berömmer Philips HR1855 och kommer med positiva utlåtanden.

Så här fungerar Philips HR1855

Philips HR1855 är gjord för att vara effektiv och ge så mycket juice som möjligt med så lite besvär som möjligt. Effektiviteten hos Philips HR1855 märks tydligt under användning och modellen kan göra upp till 2 liter juice åt gången, vilket är mer än andra bra juicepressar. Motorn är på 700 watt och det mycket stora matarröret på 75 mm gör att man inte behöver skära frukten eller grönsakerna innan man sätter ner dem. Det är dessutom enkelt att hålla koll på fruktköttet i den genomskinliga fruktköttsbehållaren.

Rengöring

Rengöringen är en annan aspekt som har fått stort fokus hos Philips HR1855. För att göra den enformiga och tråkiga rengöringen lättare har Philips HR1855 en rengöringsfunktion som sköljer bort fruktkött och fibrer som har fastnat under processen. Modellen har även en QuickClean-teknik som gör att rengöringen bara tar ungefär en minut och det ingår dessutom en QuickClean-sil som skiljer skummet och fruktköttet från juicen. Slutligen har modellen släta ytor som är enkla att rengöra.

Andra fördelar

Philips HR1855 är på alla sätt och vis lätt att använda. Förutom det stora matarröret och rengöringsfunktionen är alla delar på modellen utformade för att vara enkla att montera. Philips HR1855 har dessutom halksäkra fötter som gör att maskinen står så stabilt som möjligt under juicningen.

Utvalda fördelar med Philips HR1855:
🍋 Kan pressa upp till 2 liter juice åt gången
🍇 Stort matarrör på 75 mm
🍏 Kraftfull motor på 700 watt
🍊 QuickClean-teknik


Slowjuicers

I följande avsnitt går vi igenom fyra modeller som är “slowjuicers”. Skillnaden mellan dessa och vanliga råsaftcentrifuger är att frukterna och grönsakerna mals i en slowjuicer istället för att slungas, vilket bevarar mer vitaminer och näringsämnen.


Witt by Kuvings C9600W

✅ Testvinnare hos danska Berlingske Tidende
✅ Testvinnare hos TV2 Norge

witt-by-kuvings-c9600w

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 995,00 Kr. 0,00 Kr. 4 995,00 Kr. Läs mer
6 043,00 Kr. 0,00 Kr. 6 043,00 Kr. Läs mer
6 043,00 Kr. 0,00 Kr. 6 043,00 Kr. Läs mer

 

Modellen Witt by Kuvings C9600W har testats av både den danska tidningen Berlingske Tidende och norska TV2. Experterna har undersökt hur bra modellen pressar juice, hur lätt den är att rengöra, hur mycket den låter samt hur användarvänlig den är. Witt by Kuvings C9600W klarar sig så bra att den vinner båda testerna.

Så här fungerar Witt by Kuvings C9600W

Witt by Kuvings C9600W är en slowjuicer och maler alltså frukter och grönsaker, vilket gör att mer vitaminer bevaras. Witt by Kuvings C9600W har ett stort matarrör, vilket ger en bättre komfort för användaren som då inte behöver skära frukterna och grönsakerna i mindre bitar – de kan faktiskt sättas i hela.

Experterna berättar att det stora matarröret fungerar riktigt bra och maskinen har en tyst motor som gör att modellen väsnas betydligt mindre än andra modeller. Användarvänligheten håller också toppklass och maskinen styrs med några få knappar.

Rengöring

Experter har noterat att det är omöjligt att skaffa en slowjuicer eller råsaftcentrifug och räkna med en minimal rengöring. På Witt by Kuvings C9600W har man dock tänkt på detta och sett till att en besvärlig rengöring inte blir en anledning till att konsumenten inte använder maskinen. Witt by Kuvings C9600W kan därför tas isär och delarna är utformade för att det inte ska fastna för mycket fruktrester på dem, vilket gör dem enklare att rengöra.

Andra fördelar

Experterna märker att Witt by Kuvings C9600W är mycket effektiv och producerar mer juice än andra modeller. Ingredienserna utnyttjas därmed maximalt och man kan göra hälsosammare juicer och safter eftersom att malningsprocessen bevarar så mycket vitaminer och mineraler som möjligt.

Hållbarheten blir även längre med en slowjuicer och juicen från Witt by Kuvings C9600W kan stå upp till tre dygn i en lufttät behållare i kylskåpet. Witt by Kuvings C9600W är en gedigen och robust slowjuicer, vilket tillverkaren backar upp genom att lämna en fem års motorgaranti på modellen.

Utvalda fördelar med Witt by Kuvings C9600W:
🍋 Stort matarrör som rymmer hela frukter och grönsaker
🍇 Väsnas inte särskilt mycket
🍏 Utvinner effektivt juicen från frukten och grönsakerna
🍊 Längre hållbarhet på juicen


Wilfa JuiceMaster

✅ Testvinnare hos danska Politiken

Wilfa JuiceMaster

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 835,00 Kr. 0,00 Kr. 1 835,00 Kr. Läs mer
1 985,00 Kr. 0,00 Kr. 1 985,00 Kr. Läs mer
1 985,00 Kr. 0,00 Kr. 1 985,00 Kr. Läs mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Läs mer

 

Den danska tidningen Politiken har testat ett urval av juicepressar och där imponerar Wilfa JuiceMaster på experterna. Wilfa JuiceMaster vinner testet eftersom att kvaliteten på juicen är mycket hög och juicen både ser bra ut och har en bra konsistens.

Så här fungerar Wilfa JuiceMaster

Wilfa JuiceMaster är en slowjuicer som maler ingredienserna i stället för att slunga dem i höga hastigheter. Wilfa JuiceMaster arbetar därför bara med 150 watt och 75 varv per minut, vilket innebär en varsam behandling av såväl ingredienserna som elräkningen. Juicen pressas alltså ut långsamt och det gör att mer vitaminer och mineraler bevaras. Man kan med fördel kombinera frukt och grönsaker i Wilfa JuiceMaster, men man kan även gärna juica enbart grönsaker.

En bonus är att man dessutom kan mala frysta bär i modellen och på så vis göra sorbet. Experterna nämner att Wilfa JuiceMaster inte är den snabbaste slowjuicern på marknaden, men i gengäld ger den en renare juice utan så mycket fruktkött.

Rengöring

Man har sett till att Wilfa JuiceMaster inte har några vassa hörn, kanter eller knivblad, och därmed är den enklare att hantera vid rengöringen. De olika delarna kan tas lös och rengöras separat, och utformningen gör även att delarna är lätta att komma åt och att det inte fastnar särskilt mycket fruktrester på dem.

Andra fördelar

Wilfa JuiceMaster kan göra mycket mer än bara juice och därför följer det med ett recepthäfte till modellen, som antingen kan hjälpa en nybörjare att komma igång eller hjälpa en erfaren användare att bli mer kreativ. Modellen hör dessutom till de billigare på marknaden, men kvaliteten är ändå mycket hög och modellen är både robust och hållbar.

Utvalda fördelar med Wilfa JuiceMaster:
🍋 Maler ingredienser med bara 75 varv per minut
🍇 Kan göra många olika drycker och produkter, bland annat sorbet
🍏 Filtrerar effektivt bort fruktköttet
🍊 Enkel rengöring utan några vassa kanter eller blad


Witt by Kuvings B6100

✅ Utsedd till marknadens bästa av den danska juice-experten Mads Bo

Slow juicer test

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 445,00 Kr. 0,00 Kr. 3 445,00 Kr. Läs mer
3 445,00 Kr. 0,00 Kr. 3 445,00 Kr. Läs mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Läs mer

 

Den danska juice-experten Mads Bo har provat modellen Witt by Kuvings B610 och är mycket nöjd med den, vilket är anledningen till att han utser den till marknadens bästa slowjuicer.

Så här fungerar Witt by Kuvings B6100

Witt by Kuvings B6100 kan hantera hela frukter och grönsaker, vilket besparar användaren besvär samtidigt som det motverkar oxideringen som annars uppstår när man delar frukten. Witt by Kuvings B6100 pressar och maler ingredienserna mycket skonsamt och den färdiga juicen kommer ut på ena sidan av maskinen och fruktresterna på den andra, vilket innebär att man inte behöver tömma maskinen under användningen.

Modellen kontrolleras med några få knappar där man väljer konsistens och produkt. Juicen som framställs får en bra konsistens och behåller även sin färg – den färdiga juicen från vissa andra modeller kan nämligen få en lite annan färg än den juice man köper. Det ingår två olika kannor till Witt by Kuvings B6100.

Rengöring

Witt by Kuvings B6100 är både lätt att använda och lätt att rengöra. Om man vill rengöra modellen mellan olika ingredienser kan man enkelt skölja av den snabbt, och för den noggrannare rengöringen får man med en borste som kommer åt där svampar och trasor inte når.

Andra fördelar

Witt by Kuvings B6100 arbetar med 240 watt men har en låg ljudnivå. Den håller en hög kvalitet, vilket tillverkaren backar upp med en motorgaranti på fem år. Om man har slut på idéer för nya juicer och andra produkter följer det med ett recepthäfte på engelska, och man kan även köpa ett set med tillbehör för att göra glass och smoothies. Med en vikt på 6,4 kg är modellen relativt tung, vilket även garanterar en bra stabilitet.

Utvalda fördelar med Witt by Kuvings B6100:
🍋 Klarar av hela frukter och grönsaker
🍇 Juicen får en bra konsistens och en fin färg
🍏 Rengöringsborste ingår
🍊 Recepthäfte ingår


Tefal Infiny Press Revolution

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

tefal slow juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 350,00 Kr. 0,00 Kr. 2 350,00 Kr. Läs mer

 

Tefal Infiny Press Revolution har testats av Råd & Rön och experterna utser modellen till testvinnare. Tefal Infiny Press Revolution är en slowjuicer som sticker ut genom att vara både effektiv, mångsidig och tyst.

Så här fungerar Tefal Infiny Press Revolution
Tefal Infiny Press Revolution har ett stort matarrör som rymmer stora frukt- och grönsaksbitar. Matningen sker via tre olika ingångar i locket, vilket gör att ingredienserna fördelas så jämnt som möjligt. För att kunna välja mellan lättflytande och mer fasta drycker följer det med två olika filter. Modellen är lätt att använda och kan göra både juice, smoothies, coulis och sås beroende på vad användaren vill ha.

Rengöring

Man har tänkt på den besvärliga rengöringen med Tefal Infiny Press Revolution och därför kan alla löstagbara delar, förutom kontrollpanelen, köras i diskmaskinen. Det rekommenderas dock att delarna sköljs av under rinnande vatten först för att få bort de värsta fruktresterna.

Andra fördelar

Tefal Infiny Press Revolution är en mycket effektiv slowjuicer som är lätt att använda. Några få knappar kontrollerar maskinen och motorns malning bevarar 75 % mer näringsämnen jämfört med andra modeller. Motorn arbetar både effektivt och tyst och man kan knappt höra att den är igång. För en så mångsidig användning som möjligt följer det med ett recepthäfte som innehåller förslag på både traditionella juicer och annorlunda smoothies och bärsåser.

Utvalda fördelar med Tefal Infiny Press Revolution:
🍋 Både frukt, grönsaker, bär och nötter kan användas
🍇 Kan göra både juice, smoothies, coulis och sås
🍏 Tål maskindisk
🍊 Recepthäfte ingår


Här hittar du de viktigaste vitaminerna och mineralerna

Med en juicepress kan det bli lite roligare och enklare att få i sig vitaminer och mineraler från frukt och grönt i flytande form, men vilka frukter och grönsaker är bäst? Här berättar vi vilka vitaminer och mineraler som är viktigast samt vilka livsmedel du ska äta för att få i dig dem.

A-vitamin 

Groentsagtjuice

Enligt Netdoktor.dk är A-vitamin bra för flera av kroppens funktioner. Först och främst stärker det kroppens immunförsvar genom att skydda mot infektioner och inflammation, vilket gör att kroppen blir starkare och mer motståndskraftig mot sjukdomar.

A-vitamin är dessutom bra för synen och stärker både näthinnan och ögonen. Denna vitamin ger även liv åt håret, stärker naglarna och skyddar mot finnar och eksem, och därmed behöver även resten av ansiktet A-vitamin.

A-vitamin gynnar dessutom fosterutvecklingen och är därför särskilt viktigt om du är gravid. A-vitamin finns i kött, ägg och mejeriprodukter, men även i mörkgröna och orange grönsaker som morötter, tomater, broccoli, kål och spenat.

B-vitamin

Det finns väldigt många olika sorters B-vitamin och därför är det svårt att dra alla över en kam. Det finns både B1, B2, B3, B6, B8, B9 och B12, och hur de olika varianterna påverkar kroppen varierar kraftigt. B-vitamin finns främst i spannmål, kärnor, nötter, kött och mjölkprodukter så det kan vara svårt att få tillräckligt med B-vitamin från grönsaker. Sundhed.dk skriver att det främst kan vara svårt att få i sig B1, B2 och B12 om man inte äter kött. Om man vill få B-vitamin genom sin juicepress kan man tillsätta mjölk eller nötter i sin smoothie eller juice.

Danska Livsstil TV2 understryker att B1 främjar matsmältningen och är en nödvändig vitamin för välfungerande muskler, hjärna och hjärta. B1 finns i den gröna världen i baljväxter och linser. Livsstil TV2 påpekar även att B2 är särskilt viktigt för ett välvårdat yttre. B2 stärker nämligen hår, hud, naglar, syn och allmän tillväxt samt hjälper mot utslag och eksem. B2 finns i gröna blad och baljväxter.

B3 och B6 är viktiga vitaminer som hjälper kroppen att omvandla protein, kolhydrater och fett till energi för kroppen. B3 och B6 finns i baljväxter.

B8 stärker immunförsvaret och stabiliserar blodsockervärdet. Det hjälper även vid syresättning av celler och produktion av antikroppar. B8 finns i bönor, grönkål och champinjoner.

B9 är viktigt om man är gravid eftersom att det gynnar fostertillväxten. B9 spelar även roll för immunförsvaret och produktionen av röda och vita blodkroppar. Det kan även skydda mot vissa cancerformer. B9 finns i gröna grönsaker, baljväxter och frukt.

B12 påverkar dig på många sätt och är viktigt för både hjärna och kropp. B12 ingår i tillverkningen av serotonin och dopamin i hjärnan, vilka hjälper dig att hålla humöret uppe samtidigt som de minskar risken för demens. B12 är dessutom avgörande för skelettet. B12 finns nästan inte alls i frukt och grönsaker så använd gärna mycket mjölk i din smoothie eller juice. Mjölkprodukter innehåller nämligen gott om B12.

C-vitamin

appelsinerOm man vill slippa bli förkyld bör man äta mycket C-vitamin. Detta välbekanta uttalande är inte helt vattentätt, men det stämmer att C-vitamin bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och skydda mot virus och bakterier. C-vitamin hjälper även till med att reglera kolesterolnivån samt bevara styrkan hos hjärta och blodkärl. C-vitamin finns främst i frukt och grönsaker, särskilt i färska apelsiner, citroner och bär samt grönsaker som tomater, blomkål, paprika, gröna bladgrönsaker och potatis.

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för kroppens skelett. Det är nämligen D-vitamin som ser till att benen och tänderna får tillräckligt med kalcium och fosfat, och D-vitamin påverkar även upptaget av kalcium i tarmsystemet. Brist på D-vitamin kan leda till benskörhet och sköra tänder, och D-vitamin finns främst i kött, ägg, fet fisk, feta mjölkprodukter samt solsken. D-vitamin finns därmed nästan inte alls i frukt och grönsaker, med undantag för avokado. Använd därför gärna mjölk i din dryck för att även kunna få i dig D-vitamin genom juicepressen.

E-vitamin

E-vitamin skyddar kroppens celler från att brytas ned, hjälper till vid skapandet av blodkärl samt skyddar mot åderförkalkning och blodproppar. Detta gör att E-vitamin främst är viktigt för hjärtat och blodomloppet, men det är även viktigt för fortplantningen. E-vitamin finns huvudsakligen i spannmål, vegetabiliska oljor, mjölkprodukter och ägg, men även i gröna grönsaker som kål samt i nötter. Nötter och mandlar kan med fördel användas i en smoothie, gärna tillsammans med mjölk.

K-vitamin

K-vitamin är viktigt för blodet och dess förmåga att koagulera samt produktionen av viktiga proteiner. Menstruerande kvinnor bör tänka på att få i sig tillräckligt med K-vitamin. K-vitamin finns i spannmål, mjölkprodukter, kött och lever samt i gröna grönsaker som avokado, kål, broccoli och spenat, baljväxter och vindruvor.

Kalcium

Enligt Sundhed.dk är kalcium (kalk), precis som D-vitamin, viktigt för uppbyggnad och underhåll av skelettet och får man inte tillräckligt mycket kalcium kan man i värsta fall drabbas av benskörhet. Kalcium finns huvudsakligen i mjölkprodukter (även ost) samt frön, kärnor, nötter och grönsaker som grönkål och spenat. Det bör dock nämnas att det är svårt att få i sig tillräckligt mycket kalcium om man inte äter mjölkprodukter.

Järn

Järn är ett viktigt mineral för kroppen eftersom att det hjälper de röda blodkropparna att transportera syre i kroppen. Det är främst menstruerande kvinnor som riskerar att drabbas av järnbrist, vilket försvagar immunförsvaret och kan leda till blodbrist. Järn finns huvudsakligen i spannmål, potatis, kött, fisk och ägg samt grönsaker som blomkål, broccoli och bönor.

Folsyra

Folsyra gynnar de röda blodkropparna och hjälper celldelningen. Folsyra finns i både spannmål och mjölkprodukter samt baljväxter, gröna grönsaker och frukt.

Pantotensyra

Pantotensyra är viktigt för nervsystemet och hormonproduktionen, och den hjälper dessutom till med att omvandla mat till energi i kroppen. Pantotensyra finns i både kött, mjölkprodukter och ägg, men även i baljväxter, broccoli och bönor.

Zink

Zink är ett mineral som stärker immunförsvaret och kroppens läkningsförmåga. Zink finns främst i kött, mjölkprodukter och ägg, men även i nötter, fröer och kärnor. Frukt och grönsaker innehåller mycket lite zink.

Fett

Även om det skrivs för fullt om att vi ska dra ner på fettmängden är fettet nödvändigt för att vi ska kunna ta upp vitaminer och mineraler. Använd gärna nyttiga fetter, till exempel vegetabiliska oljor.


Juicepress test – dessa källor har vi gått igenom: 

Berlingske Tidende 🇩🇰
Berlingske Tidende är Danmarks äldsta tidning som fortfarande finns kvar. Tidningen är från 1749 och publiceras fortfarande dagligen. Berlingske Tidende har huvudsektioner om bland annat in- och utrikesnyheter, affärer, sport, kultur och debatt. Tidningen har även en stor hemsida med fokus på bland annat konsumentliv och livsstil, och här har de testat slowjuicers. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är en norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen. Dinside.no behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter för bil och bostad, och sajten skriver även om fritid, resor och ekonomi. Dinside.no har dessutom en testavdelning där de bland annat har provat juicepressen Philips Avance Collection HR1871. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Foodrepublic.com 🇺🇸
Foodrepublic.com är en amerikansk hemsida som utforskar världens matkultur genom en mängd intervjuer, reportage, upplevelser, recept och tester. Här har foodrepublic.com provat juicepressen Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk är det danska konsumentrådet som fungerar som danskarnas vakthund i samhället. Forbrugerrådet Tænk behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet, vilket även inkluderar grundliga tester av ett brett utbud av konsumentprodukter. Den här gången har de granskat 20 olika juicepressar, både vanliga råsaftcentrifuger och slowjuicers.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till resultaten, alternativt köpa tillgång till en enskild undersökning om man bara vill se resultatet av ett specifikt test.


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är en dansk tidning för män som fokuserar på allt inom gastronomi, sett ur ett manligt perspektiv. Det kan bland annat vara mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har här testat Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Metro.se 🇸🇪
Metro.se är en svensk tidning som skriver brett om ämnen som berör svenskarna och våra intressen. De publicerar både in- och utrikesnyheter som informerar, engagerar och berör läsarna och de har ett stort fokus på livsstil och debatt. Tidningen skriver även om konsumentliv och trender, och därför har de provat fem olika juicepressar, bland annat OBH 6749 Prestige. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Politiken 🇩🇰
Politiken är en av de traditionella danska tidningarna och den grundades redan 1884. Politiken är fortfarande en av Danmarks mest lästa tidningar och de publicerar dagligen in- och utrikesnyheter, men har ett särskilt fokus på kultur och debatt. Som en kulturtidning behandlar Politiken även konsumentlivet och de har därför provat olika juicepressar. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är Sveriges konsumentråd som jobbar för att säkerställa ett bra konsumentliv i landet. Råd & Rön behandlar ett flertal aspekter av befolkningens konsumentliv, vilket även inkluderar tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har provat 26 olika juicepressar, både vanliga råsaftcentrifuger och slowjuicers.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till resultaten, alternativt köpa tillgång till en enskild undersökning om man bara vill se resultatet av ett specifikt test.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com är en amerikansk hemsida som genomför en mängd expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com jobbar för att ge sina besökare den senaste och bästa kunskapen om produkter och se till att de är välinformerade om produkterna innan de köper dem. Här har trustedreviews.com granskat modellen Novis Vita Juicer. Klicka på den här länken för att läsa mer.


TV2 Danmark 🇩🇰
TV2 är Danmarks största kommersiella TV-kanal med underhållning och kunskapsprogram för danskarna. TV2 har även flera underkanaler som riktar sig till specifika målgrupper, till exempel TV2 Zulu för de yngre, TV2 Charlie för de äldre och TV2 News för de nyhetsintresserade. TV2 har även en stor hemsida där de bland annat fokuserar på livsstil och konsumentliv, och här har TV2 Livsstil genomfört ett test av juicepressar där bland annat modellen Philips Avance Collection HR1871 ingick. Klicka på den här länken för att läsa mer.


TV2 Norge 🇳🇴
TV2 Norge är Norges största kommersiella TV-kanal och de fokuserar på både utbildning, aktuella intressen och kunskap. Man hittar alltså både nyheter, film, serier, sport och livsstil hos TV2 Norge och de har även en stor hemsida. TV2 Norge har testat flera olika juicepressar, bland annat  Witt by Kuvings C9600W. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Which.co.uk 🇬🇧
Which är Englands största konsumenttidning med över en halv miljon prenumeranter. Which strävar efter att vara konsumentens förlängda arm som underlättar vardagen och ser till att konsumenten får så bra koll som möjligt på produkter innan de köper dem. Which testar kontinuerligt ett stort utbud av konsumentprodukter och här handlar det om juicepressar, bland annat modellen Philips HR1855.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man behöver en prenumeration för att få tillgång till resultaten av undersökningen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse