Roddmaskin Bäst i Test: De Bästa Roddmaskinerna i Test enligt Konsumenterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

En roddmaskin är en ypperlig typ av träningsutrustning som är underbar för både kropp och själ. För dig som vill fullända ditt hemmagym är detta utan tvekan ett fantastiskt tillskott till bostaden, och då du kan justera motståndet får du en effektiv workout oavsett om du är en nybörjare eller om du har tidigare erfarenhet av maskinerna.

En roddmaskin kan dock komma att bli ganska dyr, och därför är det viktigt att du inte av misstag väljer en maskin som inte lever upp till dina förväntningar.

För att undvika detta har vi sammanställt en topplista som gör det klart för dig vilka maskiner på marknaden som är värda att kika närmare på, och våra val har baserats på både expertrecensioner samt kundomdömen.

Kontrollera följande innan du köper din roddmaskin:

green-elm Flera program: När du använder en roddmaskin vill du säkerligen kunna utmana dig själv på dina egna villkor, och då är det gynnsamt om maskinen som du väljer har flera olika träningsprogram. Oavsett om du är en nybörjare eller en träningsexpert kan du på så sätt få ett träningspass som känns rätt.
green-elm Inbyggd display: Med en display håller du lätt koll på din träning och vad du har åstadkommit. Distans, tid, kaloriförbrukning och mer görs synligt för dig, och detta kan vara en fantastisk motivationsfaktor. Beställ därför gärna en roddmaskin med en display.
green-elm Viktkapacitet: Vilken vikt som roddmaskinen klarar av beror på modellen som du väljer, så säkerställ att roddmaskinen som du har fått upp ögonen för klarar av just din vikt.
green-elm Storlek: Har du begränsat med utrymme i hemmet eller all plats i världen att jobba med? Roddmaskiner finns att beställa i flera olika storlekar, så mät gärna rummet innan beställning så att du helt säkert vet med dig att maskinen passar.

Cambridge II Roddmaskin Svart – Hopfällbar roddmaskin med justerbart motstånd

Bra hopfällbar roddmaskin

 

 

Introduktion

I vår undersökning av Cambridge II Roddmaskin har vi identifierat att dess förmåga att leverera en omfattande helkroppsträning gör den till ett utmärkt val för fitnessentusiaster som vill maximera sin träningseffektivitet. Vi tror att personer som söker ett mångsidigt träningsprogram som riktar sig mot flera stora muskelgrupper, såsom ben och rygg, kommer att finna Cambridge II Roddmaskin särskilt fördelaktig för att uppnå en effektiv helkroppsträning. Maskinens justerbara motståndsnivåer tillgodoser en rad olika fitnessmål, från nybörjare till erfarna roddare som kräver varierad intensitet i sina träningspass. För dem som bor i kompakta utrymmen tycker vi att den vikbara glidskenan är en smart utrymmesbesparande lösning, så att du kan upprätthålla en aktiv livsstil hemma utan att offra värdefull bostadsyta.

Om Cambridge II Roddmaskin

Engagera stora muskelgrupper med helkroppsträning

Cambridge II Roddmaskin Svart är utformad för att ge användarna en omfattande helkroppsträning. Den riktar in sig på stora muskelgrupper, inklusive ben, rygg och armar, vilket möjliggör ett effektivt träningspass som kan tillgodose en mängd olika fitnessmål. Vi uppskattar mångsidigheten som denna roddmaskin erbjuder, eftersom den kan hjälpa till att förbättra kardiovaskulär hälsa, öka muskelstyrkan och främja viktminskning. Kombinationen av en slät kullagrat säte och den stabila glidskenan ger ett bekvämt men ändå utmanande träningspass som är fördelaktigt för både nybörjare och erfarna idrottare.

Anpassa din träning med justerbara motståndsnivåer

Med sina 4 lättjusterbara motståndsnivåer gör Cambridge II Roddmaskin Svart det möjligt för användare att skräddarsy sin träningsintensitet efter sina personliga fitnessbehov. Vi tycker att den här funktionen är särskilt värdefull eftersom den gör det möjligt att anpassa träningen efter hur konditionsnivån förbättras med tiden. Oavsett om du värmer upp eller pressar dig till det yttersta är motståndsjusteringen enkel och tillgänglig. Motståndet från det kraftiga gummibandet är både pålitligt och tyst, vilket ger en smidig roddupplevelse som kan justeras i farten utan att avbryta din träningsrytm.

Platsbesparande design med fällbar glidskena

Vi förstår att inte alla har gott om utrymme hemma för träningsutrustning.Cambridge II Roddmaskin Svart löser detta problem med sin praktiska och utrymmesbesparande design.Den uppfällbara glidskenan gör att maskinen bekvämt kan fällas ihop efter användning, vilket minskar dess längd avsevärt och gör den lättare att förvara i trånga utrymmen.Denna genomtänkta design säkerställer att vardagsrummet förblir rent samtidigt som man har tillgång till effektiv träningsutrustning. Med måtten 110x44x53 cm när den är hopfälld bevisar denna roddmaskin att du inte behöver offra mycket utrymme i hemmet för att upprätthålla din träningsrutin.

Fördelar

 • Valuta för pengarna
 • Utrymmesbesparande design
 • Justerbart motstånd
Nackdelar

 • Motståndsjusteringar är manuella

Specifikationer

Träningsdator m. 5 funktioner

Vikt på 19 kg
Maximal användarvikt på 120 kg
Bekvämt kullagrat säte
Uppmäter 173 x 44 x 53 cm

 


Master Fitness R6030 Roddmaskin – med 15 program och inbyggd display

Bästa roddmaskin med smarta program

 

 

Master Fitness R6030

Introduktion

Hemmagymmet är inte komplett utan en imponerande roddmaskin, och en modell som rekommenderas till både nybörjare och de som har tidigare erfarenhet av roddmaskiner är Master Fitness R6030 Roddmaskin. Användarbetyget på 4,5 av 5 hos Google Shopping bådar redan gott, men då har vi inte ens börjat nämna maskinens många fördelar.

Om Master Fitness R6030 Roddmaskin

Master Fitness R6030 Roddmaskin ser till så att du får ett riktigt härligt motstånd tack vare tillgången till både en magnet- och luftbroms. Hela maskinens konstruktion har tagits fram för att se till så att du får en så realistisk roddupplevelse som möjligt, och roddmaskinens längd har resulterat i att du utan svårigheter kan använda maskinen även om du är ganska lång. När du sedan har tränat färdigt är det fullt möjligt att fälla ihop maskinen för att spara på plats.

Tillsammans med Master Fitness R6030 Roddmaskin ingår en inbyggd display, och här är funktionerna sannerligen inte få. Du kan med hjälp av displayen få reda på tid, distans, hastighet, RPM, kaloriförbrukning, watt och puls. Med hela 15 olika program att välja mellan är det också nästintill en garanti att du hittar ett program som blir passande för just dig. Allt som allt väger Master Fitness R6030 Roddmaskin 40 kg, klarar av en användarvikt på 135 kg och har en 1 års garanti.

Fördelar

 • Både luft- och magnetbroms
 • Mycket stabil
 • 15 program att välja mellan
Nackdelar

 • Displaynavigeringen är lite komplicerad

Specifikationer

Från märket Master Fitness
Mäter bland annat tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning
Vikt på 40 kg
Maximal användarvikt på 135 kg
Utrustad med 15 olika program
Uppmäter 237 x 50 x 91 cm


TITAN LIFE Life R10 Roddmaskin – med tre motståndsnivåer och hopfällbar design

Bästa roddmaskin med hopfällbar design

TITAN LIFE Life R10

Introduktion

Vi har tidigare nämnt att roddmaskiner kan komma att bli mycket dyra, men om du eftersöker en budgetvariant i form av den bästa roddmaskinen inom en lägre prisklass är detta fullt möjligt att få tag på. Låt oss introducera TITAN LIFE Life R10 Roddmaskin som har fått många lovord inom en expertrecension hos Fitness Frank. Här har vi en roddmaskin som visar prov på att hög kvalitet inte måste kosta skjortan.

Om TITAN LIFE Life R10 Roddmaskin

Från märket TITAN LIFE kommer Life R10 Roddmaskin: budgetvalet för dig som vill ha kvalitet till ett lägre pris. Den här roddmaskinen har tre motståndsnivåer som du kan välja mellan och när utrustningen inte används är det snabbt och smidigt är fälla ihop den. Det ingår dessutom 12 olika program så att du ska kunna få träningspass på dina villkor. Allt som allt ligger maskinens mått på 195 x 43,5 x 65 cm, men den är betydligt mindre när den har fällts ihop.

Glöm inte att en display ingår som låter dig hålla koll på tid, kaloriförbrukning och watt. TITAN LIFE Life R10 Roddmaskin har en vikt på 14,3 kg och klarar av en maximal användarvikt på 110 kg. Sist men inte minst är det även väl värt att nämna hur en 1 års garanti ingår när du beställer just denna roddmaskin.

Fördelar

 • Utomordentligt budgetval
 • Hopfällbar design
 • Display ingår
Nackdelar

 • Låter en aning och har inte många motståndsnivåer

Specifikationer

  Från märket TITAN LIFE
Uppmäter 195 x 43,5 x 65 cm
Hopfällbar
Utrustad med tre motståndsnivåer
Display ingår
Tränar armar, skuldror och rygg


Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin – utformad för att simulera rodd i vatten

Bästa roddmaskin med unik design

Hammer Sport Rower Cobra

Introduktion

Vill du satsa på en roddmaskin som är utformad för att påminna om en autentisk roddupplevelse? Då kommer Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin att göra under för dig. Den här fräcka maskinen har för närvarande ett kundbetyg på 4,5 av 5 hos Google Shopping, och nedan ska vi tala mer om vad det är som har gjort denna träningsmaskin så populär.

Om Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin

Inte nog med att Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin är en förvånansvärt billig maskin, utan dess utformning simulerar även rodd i vatten så att det ska kännas så verklighetstroget som möjligt. Välj mellan tre höjdlägen och ställ in maskinen på ett sätt som passar just dig. Den robusta aluminiumramen bidrar samtidigt till maskinens långa livslängd, och du kan förvänta dig en relativt lång garanti på 2 års tid.

Glöm heller inte displayen som ingår. Denne mäter både distans, tid, kaloriförbrukning, RPM och puls. I uppfällt läge har Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin måtten 150 x 166 x 50 cm, men den kan fällas ihop för måtten 125 x 57 x 44 cm. Hela roddmaskinen väger 21 kg och klarar av en användarvikt på högst 130 kg.

Fördelar

 • Robust aluminiumram
 • Effektiv pulsmätare
 • Höjdjustering på tre nivåer
Nackdelar

 • Displayen hade kunnat vara mer användarvänlig

Specifikationer

Från märket Hammer Sport
Utformad för att simulera rodd i vatten
Aluminiumram
Höjdjustering på 3 nivåer
Display som mäter bland annat puls, kaloriförbrukning och distans
Garanti på 2 års tid


First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR – vattenmotstånd med 4 nivåer

Den perfekta roddmaskin för hela familjen

First Degree Fitness

Introduktion

Näst på vår roddmaskin topplista har vi First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR. Detta är ett träningsredskap som har lyckats att få ett nästa perfekt kundbetyg på 4,9 av 5 hos Google Shopping, och det är lätt att förstå varför när man kikar på dess starka stålram tillsammans med den tystlåtna konstruktionen.

Om First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR drar nytta av vattenmotstånd för att på ett effektivt sätt simulera hur det känns att faktiskt ro i vatten. Du väljer själv hur utmanande du vill att motståndet ska vara, och detta resulterar i ett skräddarsytt träningspass som du kommer att älska. Det är dock inte bara du som kan njuta av maskinen, utan tack vare de fyra motståndsnivåerna kan hela familjen använda maskinen oavsett erfarenhet.

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR uppmäter 213 x 55 x 54 cm, men det går att fälla ihop utrustningen så att den istället får en storlek på 54 x 55 x 213 cm. Värt att veta är också att maskinen väger 33 kg samt att den klarar av en total användarvikt på 150 kg. Två års garantin är sedan grädden på moset.

Fördelar

 • Robust stålram
 • Äkta vattenmotstånd
 • Justerbart motstånd
Nackdelar

 • Fotremmarna kan bli lösa efter ett tag

Specifikationer

Från märket First Degree Fitness
Bjuder på vattenmotstånd
Fyra motståndsnivåer att välja mellan
Mått på 213 x 55 x 54 cm
Vikt på 33 kg
Klarar av en maximal användarvikt på 150 kg


Titan Life Airrower R65 Roddmaskin – dubbla legeringar i skenan för minskad friktion

Bra för både nybörjarna och proffsen

Titan LIFE AirRower R65

Introduktion

Trots att vi nu snart har nått slutet av topplistan återstår det fortfarande en imponerande roddmaskin vid namn Titan Life Airrower R65 Roddmaskin. Detta är en maskin som inte bara bjuder på magnetmotstånd, utan även luftmotstånd – och för att se till så att du får ett jämnt glid utan friktion ligger det dubbla legeringar i maskinens skena.

Om Titan Life Airrower R65 Roddmaskin

Titan Life Airrower R65 Roddmaskin är en prisvärd maskin som kommer att göra under i ditt hemmagym. Det finns 16 olika motståndsnivåer som du kan skifta mellan för att se till så att du får den bästa möjliga upplevelsen, och detta bidrar bland annat till att både nybörjare och de erfarna utövarna får stor nytta av den här händiga maskinen. Allt som allt har den måtten 211 x 49 x 87 cm, och när den är hopfälld uppmäter den 110 x 50 x 204,5 cm.

En stor display ingår, och med hjälp av den här skärmen kan du läsa av hur länge du har tränat, din distans, hur många roddtag du har utfört sammanlagt, hur många roddtag du har utfört per minut samt hur många kalorier du har förbrukat. Med hela 21 olika program får du aldrig en tråkig stund, och Titan Life Airrower R65 Roddmaskin kommer med transporthjul så att det blir lätt att flytta maskinen. Kom ihåg att dess sammanlagda vikt ligger på 37,5 kg och att maskinen klarar av en användarvikt på totalt 130 kg.

Fördelar

 • Både magnetiskt motstånd och luftmotstånd
 • Hopfällbar
 • Hela 21 olika program
Nackdelar

 • Skillnaderna mellan varje motståndnivå är lite för små

Specifikationer

Från märket Titan Life
21 program
Hopfällbar konstruktion
Magnetiskt motstånd och luftmotstånd
16 motståndsnivåer
Maximal användarvikt på 130 kg


WaterRower Classic Roddmaskin – använder sig av äkta vattenmotstånd

Bästa roddmaskin i premiumklassen

 

 

WaterRower Classic

Introduktion

Då har vi tidigare kikat på ett händigt budgetalternativ, och nu är det därför hög tid att istället titta närmare på en äkta lyxmaskin. WaterRower Classic Roddmaskin är premiumvalet för dig som enbart vill ha det allra bästa, och med ett sammanlagt kundbetyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping är det tryggt att påstå att tidigare kunder som har använt sig av maskinen utan tvekan anser att den är värd sin prislapp.

Om WaterRower Classic Roddmaskin

Vad är det som gör WaterRower Classic Roddmaskin så lyxig, stilren och underbar att använda? Till att börja med bara måste vi nämna den handgjorda konstruktionen av solitt amerikanskt svart valnötsträ tillsammans med den ljuvliga ytbehandlingen i dansk olja. Det här materialet absorberar ljud, och resultatet blir en träningsmaskin som är förvånansvärt tystlåten.

För att du ska få en så autentisk upplevelse som möjligt drar maskinen nytta av ett äkta vattenmotstånd som påminner om känslan av att ro på riktigt. Du håller samtidigt lätt koll på din träning tack vare den medföljande displayen som visar tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning och mer därtill. Med sex program, motståndsjustering och en användarvikt på hela 318 kg har WaterRower Classic Roddmaskin sannerligen allt och lite till.

Fördelar

 • Handtillverkad i solitt amerikanskt svart valnötsträ
 • S4 Performance Monitor
 • Tystlåten
Nackdelar

 • Proffsig maskin som därför är mycket dyr

Specifikationer

Från märket WaterRower
Display som bland annat mäter tid, distans och kaloriförbrukning
Max användarvikt på 318 kg
Uppmäter 209 x 27 x 51 cm
Använder sig av äkta vattenmotstånd
6 olika program


Köpguide: Hur du väljer den bästa roddmaskinen

Nu när vår roddmaskin test topplista har kommit till sitt slut är det dags för dig att fundera över vilken av de högkvalitativa modellerna som blir ett ypperligt tillskott till just ditt hem. Alla hemmagym ser olika ut, och kanske har du vissa krav gällande funktioner, egenskaper, program och dylikt. Vi ska ta en lite närmare titt på några av de allra viktigaste punkterna som du bör ha i bakhuvudet när du skrollar genom de olika roddmaskinsvalmöjligheterna. Ta sen gärna även en titt på vår motionscykeltopplista om du vill variera din träning med en ytterligare träningsmaskin.

Efter att ha läst om romaskiner, är du kanske intresserad av att utforska andra träningsformer. Då rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om spinningcykler där du kan lära dig om de många fördelarna och se en samling av de bästa modellerna på marknaden.

Se till så att storleken blir rätt i ditt hemmagym

Beroende på vilken roddmaskin du satsar på är det fullt möjligt att den tar upp ett relativt stort utrymme. Det är sannerligen förargligt om du har beställt din drömmaskin för att träna roddmaskin, bara för att märka att du inte har tillräckligt med plats i rummet. Kika därför på utrustningens specifikationer för att ta reda på måtten och mät sedan ditt hemmagym för att säkerställa att maskinen får plats. Därefter är det fritt fram att träna med roddmaskin!

Den rätta prislappen

Om du har kikat på vår roddmaskin topplista är du säkert medveten om att roddmaskiner kan beställas i en lång rad olika prisklasser. Det finns budgetvarianter som enbart kostar några tusenlappar medan det finns andra proffsmaskiner som kan kosta uppemot 20 000 kronor.

När du lägger lite extra pengar på en dyrare maskin kan du förvänta dig en så realistisk roddupplevelse som det bara går, en lång rad funktioner, flera olika program och motståndsnivåer samt utomordentligt robusta material som håller under en lång tid framöver. Med andra ord får du vad du betalar för, men om din budget är en aning tajt finns det definitivt budgetmaskiner som även gör susen. Du bör bara se till så att du väljer noga och inte råkar få en maskin som gör dig besviken. I vår topplista är det endast imponerande kvalitet som gäller, så kika gärna närmare på en av budgetmodellerna från just topplistan.

Händig display

För effektiv roddmaskin träning kan det vara en god idé att välja en roddmaskin som kommer med en händig display. En högkvalitativ display kommer bland annat att mäta hur länge du har tränat, din distans, roddmaskin träning förbränning av kalorier, din puls, hur många roddtag du genomför per minut och mer därtill.

Det finns till och med vissa roddmaskiner som kommer utrustade med stora justerbara skärmar som tillåter dig att titta på träningsprogram. En display är fantastisk motivation då du får en klar överblick av dina framsteg, så se till så att roddmaskinen som du väljer kommer med en fräck display.

Program och motståndsnivåer

Visst vill du ha en skräddarsydd träningsupplevelse, och för att nå dit gäller det att du har tillräckligt många valmöjligheter. Varje roddmaskin kommer med ett visst antal program och motståndsnivåer som gör det lätt för dig att ställa in maskinen utefter din träningserfarenhet. Ju fler program och motståndsnivåer maskinen har, desto bättre. Då kan dessutom hela familjen ta del av roddmaskinen även om era förmågor och erfarenheter varierar. Gör dig själv en tjänst och lägg lite extra pengar på att få en roddmaskin som verkligen gör susen.

Tystlåtenhet

Det kan bli ett riktigt störningsmoment om din roddmaskin är högljudd, och visst blir det lika jobbigt att lyssna på för resten av din familj. Med detta i åtanke kan det därför vara en smart lösning att vända dig till en tystlåten roddmaskin. Varianterna med vattenmotstånd brukar vara de tystaste modellerna, så om du värdesätter tystlåtenhet är det just dessa maskiner som du ska kika närmare på.

Transport och förvaring

Med tanke på hur tunga roddmaskiner är ska du gärna välja en modell som gör transport samt förvaring smidigt och enkelt. Ett sätt att göra detta på är att vända dig till en roddmaskin som är hopfällbar. När du inte använder den kan du då vika ihop maskinen för att säkerställa att den tar upp minimalt med plats. Maskinen bör dessutom ha förvaringshjul för att förenkla processen ytterligare. Om du vill fylla ditt hemmagym med fler fräcka maskiner för en fulländad workout kan du också kika på utrustning såsom löpband eller crosstrainers.

Underhåll

Sist men inte minst på listan över viktiga saker att ha i åtanke är det dags att tala om underhåll. För att din roddmaskin ska hålla under en lång tid framöver kommer det periodvis att krävas visst underhåll, men hur mycket som krävs av dig kan bero på vilken maskin du väljer. Om din roddmaskin exempelvis kommer utrustad med en fläkt är det viktigt att du ofta rengör maskinen.

Om den även använder sig av vattenmotstånd måste du ibland byta ut vattnet – någonting som inte krävs av dig om du satsar på en roddmaskin med magnetmotstånd. När allt är sagt och gjort är det därför upp till dig vad du föredrar.

Hälsofördelar av att träna med en roddmaskin

Med rätt roddmaskin teknik kan din roddträning göra under för din hälsa och träna upp dina muskler på ett fantastiskt vis. En av de många fördelarna med att dra nytta av just en roddmaskin är dess förmåga att bjuda dig på trygg och säker uppvärmning. Det är sannerligen viktigt att du blir ordentligt uppvärmd innan du börjar träna mer intensivt, och att ro är en säker helkroppsrörelse, så du kan med gott samvete värma upp på en roddmaskin.

Som om detta inte vore nog är roddträning ett utmärkt sätt att helt enkelt få en stund för dig själv och låta sinnet slappna av. När du tränar på en roddmaskin är det repeterande rörelser som gäller, och du slipper därför att koncentrera dig på vad du ska göra därnäst. Använd detta som en perfekt tidpunkt för att glömma vardagens bekymmer, blunda och njut av träningen. Bättre än så kan det knappast bli.

En ytterligare positiv aspekt av att använda en roddmaskin är att du ganska enkelt kan bränna kalorier. Den här maskinen ger dig nämligen både muskel- och konditionsträning, så om du jobbar hårt kan du under en timmes tid bränna omkring 400-500 kalorier. Om det är viktminskning som intresserar dig kommer en roddmaskin därför att göra susen.

Men det finns också andra sätt att träna på hemma, såsom AirTrack. AirTrack är en innovativ träningsutrustning som ger dig möjlighet att träna på ett mjukt och säkert underlag. AirTrack är det perfekta valet för gymnastik, trampolin och cheerleading. Utöver det ger AirTrack dig möjlighet att utföra olika övningar som kan vara svåra att utföra på andra träningsutrustningar, såsom somersaults och handstands.

Med alla dessa fördelar i åtanke är det uppenbart att en roddmaskin och AirTrack blir ett fantastiskt tillskott till hemmagymmet, så ta tjuren vid hornen och hitta den perfekta maskinen

Bra roddmaskin workouts i hemmet

Sist men inte minst ska vi kika lite på vilka roddmaskinsövningar som kan vara gynnsamma för att få resultaten som du försöker uppnå. Det kan vara en god idé att lägga fokus på specifika övningar så att det inte bara blir mer spännande att ro, utan du får samtidigt motivationen att fortsätta prestera. Kika nedan för exempel på effektiva roddmaskinsövningar.

2 000 meter

Den här övningen börjar med att du ställer in din roddmaskin på målet ”2 000 meter” och därefter börjar du ro. Varje gång du har rott i en minut stiger du av maskinen och utför en Hollow Rock övning som repeteras fem gånger. Sedan sätter du dig återigen på roddmaskinen och fortsätter i ytterligare en minut innan det är dags för fler Hollow Rock övningar. Ju snabbare du når de inställda 2 000 metrarna desto färre Hollow Rocks behöver du göra, så detta är en ypperlig motiverande faktor som får dig att ta snabba tag på roddmaskinen.

Träning med burpees

Nästa övning går ut på att du gör 5 500 meters rodd. Ditt mål är att klara av varje rodd inom 1:40. Mellan varje runda har du en viloperiod på fem minuter. Om du klarar av ditt mål kan du njuta av pausen, men om du hamnar över den utsatta tiden räknar du hur många extra sekunder det tog. Antalet sekunder är lika med antalet burpees som du nu måste utföra. Om du exempelvis fick en tid på 1:45 istället för 1:40 är det dags att utföra fem burpees innan du återigen sätter dig på roddmaskinen.

Roddövningar med en träningspartner

När du har en träningspartner i närheten är det enklare att pusha dig själv till att göra bättre, och det är just detta som den här övningen går ut på. Du börjar med att själv ro 500 meter, och när du har klarat av det här byter du plats med din träningspartner. Hen ror 500 meter, och sedan byter ni plats igen. Du ror nu 400 meter, och din partner ror sedan också 400 meter.

Fortsätt på det här sättet ner till 300, 200, 100 och därefter har ni klarat av övningen. Tack vare att ni får möjligheten att vila ett tag mellan varje set har ni mer energi när det väl är dags igen, och visst känner man sig manad att ge sitt bästa när ens träningspartner är där och hejar på en. Genom att dra nytta av en av dessa övningar kan du utan tvekan se till så att dina träningspass inte bara blir roligare, utan att du också får ett bättre resultat som du kan känna dig stolt över. En annan viktig faktor för att få ett bra resultat från dina träningar är att ha rätt utrustning. En av de mest populära träningsmaskinerna för roddträning är en trappmaskin. De erbjuder en mängd olika träningsmöjligheter och är ofta mycket effektiva. Så om du vill ta dina träningar till nästa nivå, se till att du har rätt utrustning. På Konsumentmagasinet kan du hitta en guide till de bästa trappmaskinerna på marknaden och hitta den som passar dig bäst. Ta tillfället i akt och hitta din perfekta roddmaskin redan idag för att börja träna som aldrig förr!


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google Shopping

De mest högkvalitativa produkterna till de bästa priserna är inte alltid enkla att hitta, men det är här som Google Shopping kommer in i bilden. Tjänsten samlar tusentals försäljare och ett helt hav av produkter så att du ska kunna söka efter varorna som intresserar dig och därefter smidigt kunna jämföra försäljarnas erbjudande. Det dröjer då inte länge förrän du får dina favoritvaror till billiga priser.

Du kan se Master Fitness R6030 Roddmaskin kundomdömena genom att klicka här
Du kan se WaterRower Classic Roddmaskin kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Hammer Sport Rower Cobra Roddmaskin kundomdömena genom att klicka här
Du kan se First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR kundomdömena genom att klicka här
Du kan se NordicTrack Roddmaskin RW900 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin kundomdömena genom att klicka här

Fitness Frank

För allt som har att göra med hälsa, kost och fitness kan du besöka webbsidan Fitness Frank. Här kan du läsa recensioner som jämför olika kosttillskott och träningsutrustning för att hitta de rätta produkterna för dig. Efter tusentals timmar av att undersöka, analysera och prova på olika varor sammanställer de sina resultat.

Du kan se TITAN LIFE Life R10 Roddmaskin recensionen genom att klicka här

Rowing Machine King

Rowing Machine King är en sajt vars mål är att hjälpa dig på vägen mot att hitta din perfekta roddmaskin. Läs några av deras recensioner för att ta reda på vilka roddmaskiner som imponerar och vilka roddmaskiner som inte är värda att kika närmare på. Du kan dessutom hitta artiklar som lägger fokus på olika roddmaskinsrelaterade ämnen.

Artikeln uppdaterades senast: November 2021
Läs hela artikeln här

Self

Sajten Self bjuder sina läsare på artiklar som täcker ämnen relaterade till fitness, mat, hälsa, kärlek, skönhet och kultur. Få tips, råd, inspiration, guider, nyheter och ta även en titt på deras produktrecensioner för att få ett hum om vilka varor som är värda att satsa på.

Artikeln uppdaterades senast: 21 oktober 2020
Läs hela artikeln här

Healthline

För fakta och råd kring diverse hälsotillstånd kan du ta en tur över till Healthline. Lär dig mer om olika sjukdomar och kika på artiklar som täcker ämnen såsom hälsa, kost, fitness, relationer och mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: 29 januari 2020
Läs hela artikeln här

Shape

Om du vill läsa artiklar vars fokus ligger på ämnen såsom fitness, hälsa, skönhet, sex, kärlek, kändisar, livsstil eller dylikt kan Shape bli den passande sajten för dig. På deras sida finner du tips, råd, guider och information för att förbättra ditt välmående eller för att helt enkelt hålla koll på vad som händer runtom i världen.

Artikeln uppdaterades senast: 22 februari 2020
Läs hela artikeln här

Men’s Health

Men’s Health är en sida som riktar sig till män och bjuder sina läsare på artiklar som fokuserar på bland annat ämnena hälsa, fitness, viktnedgång, kost, livsstil, teknologi, förhållanden med mera.

Artikeln uppdaterades senast: 13 januari 2021
Läs hela artikeln här

Bicycling

Bicycling är en sajt som främst lägger fokus på ämnen som relaterar till cykling, men du kan dessutom få tillgång till artiklar som täcker andra sporter tillsammans med händig träningsutrustning. Kika på produktrecensioner för att ta reda på hur du får tag på den bästa träningsutrustningen för dig.

Artikeln uppdaterades senast: 29 januari 2021
Läs hela artikeln här


Läs också: SUP Brädor testguide och massagepistol översikt.

Läs också om cykeltrainers.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


NordicTrack Roddmaskin RW900

 

NordicTrack Roddmaskin RW900

Introduktion

Roddmaskin RW900 från märket NordicTrack är en av de mest moderna roddmaskinerna som du kan stöta på. Här har vi nämligen träningsutrustning som inte bara bjuder på chockartat många motståndsnivåer, utan det ingår även en 22-tums pekskärm i fullfärg så att du lätt håller koll på din träning. Hos Google Shopping har denna roddmaskin fått ett sammanlagt kundbetyg på 4,2 av 5.

Om NordicTrack Roddmaskin RW900

Valmöjligheterna är många när du satsar på NordicTrack Roddmaskin RW900. Det här är en maskin som ger dig otroliga 26 motståndsnivåer tillsammans med 10 nivåer av luftmotstånd. Det allra mest lockande är dock den stora pekskärmen som mäter tid, kaloriförbrukning, puls, distans och mer därtill. Vrid skärmen så att den pekar mot dig, och om du har ett iFit-medlemskap kan du titta på olika träningspass.

NordicTrack Roddmaskin RW900 uppmäter 218 x 55 x 125 cm, och när du väl har fällt ihop den är den inte större än 113 x 55 x 73 cm. För att göra det lättare att transportera maskinen ingår transporthjul då maskinens vikt på 49 kg annars hade gjort den svår att flytta på. Roddmaskinen kan bära upp till 115 kg, har en två års garanti och blir ett perfekt tillskott i ditt hemmagym.

Fördelar

 • Kan fällas ihop för att spara på utrymme
 • Transporthjul gör det lätt att flytta maskinen
 • 22-tums pekskärm i fullfärg ingår
Nackdelar

 • Träningssessionerna finns bara på engelska

Specifikationer

Från märket NordicTrack
22-tums pekskärm i fullfärg ingår
26 motståndsnivåer + 10 luftmotståndsnivåer
Mäter bland annat tid, distans, kalorier, puls och mer
Uppmäter 218 x 55 x 125 cm
Klarar av en maximal vikt på 115 kg


Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin

 

Toorx Vapor Rower 10.0

Introduktion

Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin är nästa högkvalitativa roddmaskin på vår lista, och den här imponerande maskinen har ett kundbetyg på 4 av 5 hos Google Shopping. Med ett justerbart manuellt luftmotstånd får du de skräddarsydda träningspassen som du är ute efter, och med sitt fräcka stålkedjedrivsystem har den här maskinen mycket att skryta med. Genom att använda Toorx Vapor Rower 10.0 kan du lätt träna upp hela kroppen.

Om Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin

Kanske föredrar du lite lättare eller lite mer intensiv träning. Vad fallet än må vara kommer Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin att finnas där för dig i vått och torrt. Den här maskinen har en utomordentlig display som inte bara mäter tid, distans, hastighet och puls, utan också kaloriförbrukning och watt. Det blir med andra ord inga svårigheter att hålla reda på hur väl din träning går.

Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin använder sig av luftmotstånd och uppmäter allt som allt 246 x 62 x 125,5 cm. Den har en vikt på hela 45,5 kg, men tack vare de inbyggda transporthjulen blir det lätt som en plätt att flytta på maskinen när det behövs. Du kan dra nytta av Toorx Vapor Rower 10.0 Roddmaskin om du väger upp till 180 kg, och tack vare det ytterst bekväma sätet blir varje träningspass en positiv upplevelse.

Fördelar

 • Manuellt luftmotstånd
 • Smart display
 • Stålkedjedrivsystem
Nackdelar

 • En aning högljudd jämfört med andra liknande modeller

Specifikationer

Från märket Toorx
Utrustad med display
Vikt på 45,5 kg
Maximal användarvikt på 180 kg
Kommer med luftmotstånd
Uppmäter 246 x 62 x 125,5 cm


FAQ

Vilken roddmaskin är bäst?
Det finns både budgetmaskiner, premiumval och mellanvarianter, så allt beror på hur mycket du är villig att betala. Om du satsar på en av roddmaskinerna i vår topplista kan du dock vara säker på att få en imponerande maskin.
Är roddmaskiner bra för konditionsträning?
Ja, roddmaskiner är utmärkta för att både träna upp dina muskler och för konditionsträning. Just därför är detta ett ovärderligt träningsredskap att ha i hemmagymmet.
Hur länge ska man träna med roddmaskin?
Ett bra träningspass består av att värma upp under 10 minuters tid, att därefter träna i 20 minuter och att sedan avsluta träningen genom att ro lite lugnt i 5-10 minuter.
Vad ska man tänka på när man köper en roddmaskin?
Kontrollera storleken så att maskinen passar i ditt gym och säkerställ att den har en passande maximal användarvikt. Kika därefter på antalet motståndsnivåer samt huruvida roddmaskinen har en händig display eller inte. Välj helt enkelt funktionerna och egenskaperna som passar dig.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta